Blik op Biertje

Bierpraat september 2011

43 caches gevonden (logs 3384-3426)

3384

geo 3384. Park Madesteijn - van Ma-Bu

2 september 2011, 10:45
Voor de derde keer stond ik op dit inspirerende plekje aan de rand van het Park. Echt zo'n plaats waar je anders nooit zou zijn geweest als er geen cache had gelegen. Ik had voor dit tijdstip in de ochtend gekozen, omdat ik dan de minste last van zwervers en hangjongeren zou ondervinden. Gezien de eerder gevonden resten van pretartikelen en kledingstukken is het hier regelmatig feest! Dankzij twee ingeschakelde hulplijntjes wist ik inmiddels dat dit geen micro maar een nano was. En dat de cache zo'n 15 meter van het nulpunt aflag. Dit keer had ik dit geniepige dingetje na wat voelwerk eindelijk in mijn handen. Weer een frustie-puntje van de kaart.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 juli 2011
Een vreemde plek voor een cache. Tussen de glasscherven en lege wietzakjes heb ik gezocht naar het kokertje. En dat aan beide kanten van de afscheiding, want wat is de goede kant? Dat ligt eraan van welke kant je komt. Twee dagen later ben ik nog eens teruggegaan, omdat ik had gehoord waar de cache moest liggen (zo'n 15 meter vanaf het nulpunt). Maar ook daar kon ik niets vinden. Na nogmaals alles afgestruind te hebben, denk ik dat de cache is verdwenen...

___________________________________________________________________********* hier komen nog de logjes 3385-3398 Berlijn (3-6 september 2011) *******************


___________________________________________________________________


geo 3399. Travel Bug Hotel - van HashCachers

7 september 2011, 22:55
Een nieuwe cache op de wekelijkse route naar het zwembad in Voorschoten. Samen met Mighty-Mike maakte ik op de terugweg een stop en gingen we op zoek. Ondanks onze zaklampen viel het nog niet mee in het donker. Daarbij zwalkte het pijltje behoorlijk heen en weer; kennelijk waren de satellieten ons niet gunstig gezind. Uiteindelijk ontdekte Mike de verstopplek en konden wij onze namen in het boekje bijschrijven. De cache ligt behoorlijk in het zicht van de omwonenden, dus ik vraag me af hoe lang die ongestoord blijft liggen...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3400

geo 3400. 300! - van Sparta!

8 september 2011, 19:10
Het was weer onze gezamenlijke geo-avond en met Pino en Mighty-Mike reed ik dit keer naar Alphen, waar de afgelopen maanden flink wat nieuwe caches waren neergelegd. De eerste was 300! en dat was gelijk mijn 3400e. De film 300! ken ik niet, maar nadat we de kleine hommage hadden gevonden, vermoed ik dat het een graf-film is.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3401. Swanendrift (Lost Place) - van De tand des tijds

8 september 2011, 19:25
De tweede van deze avond werd tussendoor ingelast door Pino en Mighty-Mike (beiden sinds kort Premium Member). Eerst moest er uitgezocht worden aan welke kant van het water Pino het beste kon parkeren en daarna liepen we naar de resten van de rune. Vanwege mijn voorliefde voor waterrijke plekken mocht ik de cache pakken en dat lukte zonder nat te worden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3402. fhgbnvknspplodhbvgftredcv - van bnmdpadw

8 september 2011, 19:35
gkhmjncpaskahgcvdgera? bvmdhvbndhbv khinfdugd! kjhytbrgcdrdv jthbkhnbfgcdbgbk ssd detfrfvfgv hjtgbldnfvcdjn nghyhgbfvvdds knmhngfrfv bfvdesdsdc vgfbvfgfrtfv. fghjhnhbg njhgfrfvb bvfdedcvkjhnhgf bhgtfgvb nhnggdsrdtfvgd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3403. Fantasia I - van Hartendief

8 september 2011, 19:45
Vanavond was ik weer met Pino en Mighty-Mike op stap. We moesten even klauteren om het land Fantasia te bereiken. Pino had de cache direct in de gaten, omdat hij natuurlijk een kenner is. De hint bleek achterhaald, want het hangslot was verdwenen en vervangen door een haakje. Lekker makkelijk.
Bedankt en proost, Biertje

3404       3404

geo 3404. Groenzone Molenwetering - van brouwertjes

8 september 2011, 20:00
Vanavond was ik weer met Pino en Mighty-Mike op stap. We stonden nu in het noordelijke deel van de Groenzone Molenwetering in Alphen. We werden met een bord gewaarschuwd voor de Galloway-runderen en daar ging onze aandacht het eerst naar uit. Daarna bekeken we andere mogelijke verstopplekken, totdat Pino maar eens wat oude logjes begon te lezen. We hadden hier dus te maken met een creatieve verstopmethode, die daarna door Pino zeer snel ontdekt werd. Fraai gedaan en met overtuiging de mooiste cache van de 13 die we deze avond zouden vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3405. Rust - van Paddingtons

8 september 2011, 20:05
Vanavond was ik weer met Pino en Mighty-Mike op stap. We waren inmiddels de groenzone ingetrokken en sopten door het natte weiland in de richting van de Galloway-runderen. Kennelijk bewaakten zij de cache. Terwijl Pino ijverig op de verkeerde plek begon te zoeken en de wat angstige Mike op veilige afstand de runderen in de gaten hield, had ik het kokertje in alle rust al in mijn hand.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3406. Winkelcentra Alphen 4: Atlas - van zwammetje

8 september 2011, 20:25
Vanavond was ik weer met Pino en Mighty-Mike op stap. Dit keer hadden we een aantal caches in Alphen uitgezocht, waaronder het winkelcentrum Atlas. Ik las in de cache-beschrijving dat alle winkels in dit winkelcentrum zich op loopafstand van elkaar bevinden. Dat is een hele geruststelling! We verdeelden het zoekterrein en mijn metgezellen zagen dit keer het kokertje het eerst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3407. You got mail - van Balkbroek

8 september 2011, 20:30
Vanavond was ik weer met Pino en Mighty-Mike op stap. Terwijl Pino de auto parkeerde, gingen Mike en ik even kijken of er post was. Al snel had ik door waar we moesten zoeken. Een originele oplossing als je geen voortuin hebt.
Bedankt en proost, Biertje

3408

geo 3408. Winkelcentra Alphen 2: Aarhof - van zwammetje

8 september 2011, 20:45
Vanavond was ik weer met Pino en Mighty-Mike op stap. Dit keer reden we rond in Alphen. Pino had de wagen aan de rand van de Aarhof geparkeerd, een van de eerste overdekte winkelcentra van Nederland en nog steeds een begrip in Alphen. De nano had ik snel gespot, maar waar de twee delen van de hint nou op sloegen? Mike dacht dat je de cache kon horen als je hem liet vallen. En Pino vulde aan dat je hem daarna toch eens moest opruimen. Jaja, wat een grappenmakers zijn het toch. Door al dat gepieker vergaten we ook hier weer om het bonusgetal te noteren. Ach, dan maar geen bonus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3409. WK 2010 - van zwammetje

8 september 2011, 21:05
Vanavond was ik weer met Pino en Mighty-Mike op stap. Ruim een jaar na het WK van 2010 is er nu een cache met die naam in Alphen gelegd op een zeer toepasselijk plekje. Tenminste, dat denken we. Het was inmiddels helemaal donker, zodat we met onze zaklampen verspreid over het veld liepen. In de laatste minuut was er dan een fraai n-tweetje: Pino bedacht waar hij de cache zou verstoppen en op zijn aanwijzing pakte Mike het kokertje. Een schot in open doel!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3410. Koetje boe - van Rene-Marielle

8 september 2011, 21:20
Vanavond was ik weer met Pino en Mighty-Mike op stap. Ook deze cache was door mijn vriendinnen op het laatste moment ingelast en daarom liep ik in het donker over een modderig pad op zoek naar een koe. Regelmatig werd ik lachend gewaarschuwd voor de naastgelegen sloot, alleen maar omdat ik vorige maand in het donker in een sloot was gelopen (ik zag alleen maar riet). Op de cache-locatie verspreidden we ons en het was Pino (degene met de beste ogen en de beste lamp) die de hint en daarna de cache ontdekte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3411. 20 van Alphen: 7 km Archeon (Revisited) - van Albanianae

8 september 2011, 21:35
Vanavond was ik weer met Pino en Mighty-Mike op stap. De 20 van Alphen hadden we in mei vorig jaar al gedaan, maar er was nu een nieuwe verschenen. Eigenlijk een oude die verplaatst was. Voor ons maakte dat niet uit. Al snel had de sportieve Mike het tupperware doosje in handen en noteerde hij ijverig het bonusgetal.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3412. Roman mystery - van Janvaria

8 september 2011, 21:45
Vanavond was ik weer met Pino en Mighty-Mike op stap. Dit was de laatste en het was gelijk een mystery. Of toch weer niet? Op mijn aanwijzingen scheen Mike met zijn lamp op de plek waar het doosje lag en het Romeinse mysterie was opgelost.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3413

geo 3413. I love Leidschendam-Voorburg - van jolroz

9 september 2011, 20:25
Als jarenlange inwoner van Leidschendam kon ik natuurlijk alle vragen uit mijn hoofd beantwoorden. Helaas bleek de cache op de dag dat ik langs kwam, verdwenen te zijn. Maar vandaag fietste ik opnieuw naar het mooiste plekje van Leidschendam, dat ook prima geschikt is om een biertje te drinken. Dat deed ik dit keer niet, want ik wilde de nano in handen hebben voordat het helemaal donker werd. Uiteindelijk vond ik 'm op de plek waar ik het eerst (slecht) had gekeken.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3414. Schoolcahe 6 - van Jolande

10 september 2011, 16:15
De 5 schoolcaches heb ik begin november bezocht, toen deze bonus er nog niet lag. Vanmiddag fietste ik even naar Zoetermeer om de serie eindelijk compleet te maken. Op een logisch plekje vond ik het plastic doosje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3415. Stadshart Bonus - van PA3DFR

10 september 2011, 16:40
Twee weken geleden had ik al een vergeefse poging gedaan voor deze bonus. Het bleek achteraf dat de formule fout was en dat ook de pot was verdwenen. Nu was er een nieuwe cache geplaatst en de formule voor n2 aangepast. Nog niet helemaal goed, want ik kreeg van MacHunter een door hem gecorrigeerde versie, waardoor ik de cache vanmiddag snel had gevonden. Toen ik de pot opende, was het eerste wat ik zag een stressballetje. Erg toepasselijk, vooral omdat ik nog steeds bezig ben met twee andere caches van PA3DFR: Oud Rijswijk en Hoogvliegers...
Bedankt en proost, Biertje
note 26 augustus 2011
Nadat we in de auto van mijn goede vriend Mighty-Mike de locatie van de bonus hadden uitgerekend (met dubbele check), waren we verrast dat de cache zo dichtbij leek. Maar helaas, die plek bleek in een gebouw te liggen. Of bovenop het (onbereikbare) dak. Een rondje wandelen leverde geen geheime ingangen op. We vonden het ook een onlogische plek voor een glazen pot, hoewel we bij de caches van Paul wel wat gewend zijn...
Terug naar de auto en nogmaals de berekeningen gecontroleerd (aan de hand van de foto's die ik had gemaakt van de logrollen). We hebben daarna ook nog een foutieve Meneer-Van-Dalen-berekening uitgeprobeerd. Tenslotte gaven we het op. Ik denk dat er een foutje in de formule staat. Of een van de cijfers op de logrolletjes is verkeerd. Ik zal de maker maar eens mailen...

___________________________________________________________________


3416

geo 3416. LVC, Apenkooi - van jolroz

11 september 2011, 15:40
Eindelijk! Dit was mijn derde bezoek en nu moest het dan toch eindelijk eens lukken. Twee maanden geleden ben ik in de apenkooi omhoog geklommen en heb daar zonder moeite de aanwijzing gevonden. Daarna ben ik naar de cachelocatie gefietst, maar daar kon ik geen doosje vinden. Was de cache weg? Toen een paar dagen later bericht kwam dat de cache er toch echt lag, ben ik opnieuw gaan kijken. Ik had een spiegeltje en werkhandschoenen meegenomen, zodat niets me kon ontgaan. Er was namelijk 1 plekje geweest waar ik niet had gekeken, dus daar moest ik zijn. Niet dus. Omdat de cache daarna toch weer werd gevonden (ondanks de spinnenwebben), ben ik vandaag voor de derde keer gaan kijken. Spinnenwebben? Binnen 10 seconden had ik nu het doosje in handen. Eindelijk was ook dit frustie-puntje van de kaart.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 3 juli 2011
Waar ging het hier mis? In ieder geval niet in de apenkooi. Moeiteloos werkte ik me omhoog om de sticker te zoeken. Het was etenstijd, dus ik was de enige aap in de kooi. Alleen beneden stond er een klein ventje naar mijn kunsten te kijken. Daarna fietste ik naar de cache. Maar op het nulpunt kon ik niets vinden, ook al had ik mijn zoekgebied inmiddels flink verruimd. Thuis las ik in de logjes dat men moeiteloos het doosje vond. Ik moet dus nog een keertje terug...

___________________________________________________________________


geo 3417. LVC, Spelen in de sportwijk - van jolroz

12 september 2011, 15:15
Na het succes van gisteren met de Apenkooi besloot ik vanmiddag ng zo'n sportieve cache van Jolroz te proberen. Net toen ik van huis vertrok, begon het te miezeren. Mooi, dan zou ik geen last hebben van nieuwsgierige kinderen en argwanende moeders-op-bankjes. Maar al bij de eerste sport sloeg de twijfel toe: zit daar nou een tussen-s in of niet? Bij mijn keuze voor de tweede sport kwam ik op een vreemde plek uit. Toen ik nog eens goed naar mijn gemaakte foto keek, zag ik een subtiel verschil in spelattribuut. Daarna ging het gelukkig voorspoedig, alleen was de miezerbui inmiddels veranderd in een plensbui. De wind was ook opgestoken, en nergens een plek om te schuilen. Ik verwachtte uit te komen bij Sporthal Leidschenveen, maar mijn berekening leidde me heel ergens anders heen. Terecht een plek waarvan je in eerste instantie denkt: zit ik hier wel goed? Maar er was een hek dat op bepaalde tijden open en dicht was, dus ik fietste verder. Toen het was opgeklaard, en ik het regenwater uit mijn ogen had gewreven, zag ik ook de cache: precies naast de plek waar ik mijn fiets had neergezet.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________********* hier komen nog de logjes 3418-3426 Londen (17-18 september 2011) *******************


3426

Terug naar boven

Door naar oktober