Blik op Biertje

Bierpraat december 2005

48 caches gevonden (logs 581-628)

581

geo 581. De Wijde Aa tot Z - van Pipo&Mammaloe

4 december 2005, 13:35
Vandaag wilde ik een leuk fietstochtje maken naar de Wijde Aa vanwege deze nieuwe cache. Maar de tocht ernaartoe bleek behoorlijk lastig. Vanuit Leiderdorp kwam ik op het kruispunt van de A4 en de N446, maar vanwege de vele werkzaamheden kon ik daar de A4 niet oversteken. Terugfietsend parallel aan de snelweg vond ik een fietstunneltje, maar de weg verder liep dood. Hier zou de nieuwe ijsbaan van Leiderdorp komen, stond erop een bord. Even twijfelde ik of ik deze cache niet beter een andere keer kon doen. Maar nee, als je eenmaal Aa hebt gezegd moet je ook B zeggen. Nog verder terugfietsend kon ik eindelijk bij Zoeterwoude-Rijndijk de A4 passeren, en toen ontdekte ik dat ik mijn GPS was verloren. Die vond ik gelukkig terug, op de grond naast de ijsbaan. Al met al was het veel later dan ik had gepland toen ik op het startpunt aankwam. Tijd voor een biertje om even bij te komen. Daarna stapte ik weer op m'n fiets en volgde ik de route van Aa tot Z. Het pad had de vorm van een S. Oo Jee, hoe nu verder? Ha! Ff later had ik de kist in handen. De TB was echter een uurtje eerder weggesnaaid. Maar ik vond wel een badeendje van het type waar Pyne altijd tegen praat als hij bezig is om de puzzel van een mystery cache op te lossen. Die moest ik dus hebben! Een prachtige afsluiting van een mooie tocht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 582. Slangenpaadje - van Brambo1 & Freddy CCN

4 december 2005, 16:10
Deze cache stond al een hele tijd op mijn lijstje, en nu hij weer actief is, wilde ik niet te lang wachten. Toen ik bij de kinderboerderij arriveerde, begon het te miezeren. Gironummers, bankjes en telefoonnummers leverden geen probleem op. Maar de regen begon heviger te worden en het slangenpaadje leek precies op het paadje van De Blubbercache uit Den Haag. Die cache heb ik toen op mijn slippers gedaan, maar die had ik vandaag niet bij me. Soppend en glibberend ging ik op zoek naar het nestkastje van de boomklever. De tip dat dit vlakbij de oude cachelocatie was, is alleen handig voor mensen die deze cache voor de tweede keer doen, en voor de makers bij een cachecontrole. Ik wist echter niet waar de cache vroeger heeft gelegen, dus glibberde ik langzaam verder, steeds in het rond kijkend of ik ergens een boomklever zag vliegen.
Uiteindelijk bereikte ik de cache. Vanwege de buien had ik het laatste half uur niemand gezien, maar net toen ik de (goed zichtbare) kist tevoorschijn pakte, stonden er ineens drie mensen achter me. Ik gedroeg me alsof dit de normaalste zaak van de wereld was en wandelde een stuk verder om te loggen. Bij het terugleggen heb ik de cache wat beter afgedekt. Terug bij de kinderboerderij ging ik op zoek naar een vloeibare cache in het café-restaurant; dat had ik wel verdiend!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4.UR.I'S ONLY: de sleutel - van Faming

   note 4 december 2005
Vandaag even de boel onopvallend verkend, want uit de logs viel af te leiden dat deze tocht bijna niet in één keer te doen is. Vanaf het startpunt fietste ik richting brug, maar kon geen enkele foto herkennen. Wat langzamer teruggefietst, en nu herkende ik het object. Ik moest daarna gelijk aan iemand uitleggen wat ik aan het doen was, dus binnenkort weet heel Ter Aar wat GéCé is overkomen...
Bij het inrijden van de Van Beierenstraat vroeg ik me af of ik ondertussen ook naar de foto's had moeten kijken; in de tekst stond daar niets over. De Smidskade is inderdaad alleen geschikt voor zeer smalle fietsen: ik moest m'n halfvolle bierkrat dus helaas bij het eerste hekje achterlaten. "De rest van de route wijst zich vanzelf." Tja, toen ik een uur later weer terug was, bleek ik slechts drie foto's herkend te hebben. Had ik wel de goede route gekozen? En de plekken die ik had gevonden kwamen niet overeen met het gekrabbelde kaartje. Net als bij De Speelkaart kom ik nog wel een keertje terug. En wellicht ontmoet ik dan Albrt weer! wink

___________________________________________________________________


583

geo 583. Droom van de Boswachter - van EEG

8 december 2005, 14:30
Thuis had ik al een idee waar deze boswachter in zijn hangmat van droomt: een lekker koud biertje! Toch besloot ik eerst maar eens de tocht door het Kralingse Bos te maken en ik koos voor de 9 km fietsroute. En wat voor een bijzondere dieren kwam ik onderweg tegen! Erg leuk gedaan, hoor. Ik passeerde ook nog het woonhuis van de boswachter, maar ik kon daar geen activiteit ontdekken. Vermoedelijk zat hij in het nabijgelegen café-restaurant. wink Ook passeerde ik een grote groep ganzen, en toen ik stopte om een foto te maken, kwam ineens de hele groep luid gakkend op me af gewaggeld. Wilden ze zo graag op de foto of roken ze dat ik bier bij me had? Op de cachelocatie aangekomen, dacht ik eerst dat de kist verdwenen was. Maar hij bleek onzichtbaar door zijn goede camouflage. Toen de kust eenmaal veilig was, kon ik de cache openen en kijken waar de boswachter nou over droomt... En het eerste dat ik aantrof was TB Beer's, in de vorm van een flesje Heineken. Ik had dus gelijk gehad!
Bedankt en proost! Biertje
De foto's van mijn onderweg gekochte wegwerpcamera moeten nog ontwikkeld worden. Zodra ze klaar zijn, zal ik ze plaatsen.

geo 584. On Tour: Noordereiland - van TuuronTour

8 december 2005, 15:45
Deze cache stond al een tijdje op mijn lijstje, want hij begint bij een café. Toen ik daar in het begin van de middag arriveerde, kon ik helaas de naam van de kroeg niet goed lezen. Ik besloot even naar binnen te gaan om het te vragen, en de kastelein riep direct "Biertje?". Ik dacht dat hij mij herkende en m'n naam noemde, maar het bleek een rondje van het huis te zijn. Zes biertjes later bedacht ik dat ik beter naar het volgende WP kon gaan, en ik nam met lichte tegenzin afscheid van mijn nieuwe vrienden. Nadat ik de overige plaatsen had bezocht, kon ik op weg naar de cache. Daar heb ik nog behoorlijk lang moeten zoeken, waarbij ik achteraf veel te ver en te diep ben gegaan. Maar ineens zag ik het licht (en de doos) en kon ik toch nog mijn naam in het boekje zetten.
Bedankt en proost! Biertje

geo 585. Stargate P51004 TB Cache - van slurpey

8 december 2005, 16:40
Dit is een mooie tocht langs een aantal verrassende kunstwerken: gigantisch groot, zeer klein, beeldschoon of spuuglelijk. Het was jammer dat ik mijn fototoestel vergeten was en dat het rolletje van de onderweg gekochte wegwerpcamera inmiddels vol was. De bepaling van de juiste constellatie leverde gelukkig geen problemen op en zo bereikte ik moeiteloos de cachelocatie. Nadat ik had ontdekt waar het doosje zou moeten liggen en ik erop af wilde stappen, zag ik ineens dat er in de auto naast me een tweetal mensen zaten. Ik besloot daarom maar weer de oude foto-truc toe te passen, en nam vlakbij de cache plaats en deed alsof ik met de (volle) camera een paar fraaie foto's maakte. En daarna begon ik uitvoerig in mijn rugzak te graaien om met m'n andere hand te cache te graaien. Uiteindelijk ben ik hier een half uur bezig geweest, voordat ik weer terug naar huis kon.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


586

geo 586. MiniLOG: -6.74 NAP - van Survey Adjo

10 december 2005, 08:00
Vandaag opnieuw een dagje richting Schoonhoven, dus eerst maar eens de mislukkingen van de vorige keer goedgemaakt. Ik had twee weken geleden de bergplaats bijna ontdekt, maar blijkbaar was ik toen nog wat beneveld van de vorige nacht. Deze ochtend was ik (bijna) nuchter en dus had ik het kokertje snel in m'n trillende handen. Toch hingen er tijdens het loggen wat nevels voor m'n ogen, maar dat bleek een hardnekkige mist te zijn die de hele dag boven Zuid-Holland bleef hangen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 november 2005
Op weg naar Schoonhoven dacht ik deze mini wel even mee te kunnen pakken. Hij blijkt echter zeer goed verstopt. Na een tijdje vruchteloos zoeken ben ik dus maar verder gereden. Later las ik in de logs dat ik op het nulpunt had moeten zoeken en niet op de voor de hand liggende plaatsen. Ik kom dus nog wel eens terug.

geo 587. Zevender - van tuitje

10 december 2005, 09:00
Vandaag opnieuw een dagje richting Schoonhoven, dus eerst maar eens de mislukkingen van de vorige keer goedgemaakt. Twee weken geleden stond ik hier wat verloren in de regen te zoeken, maar dat was toen geen succes. Nu was het droog, maar erg mistig. En omdat de hint op meerdere zaken kon slaan, trok die mist maar niet op. Uiteindelijk maar een hulplijntje geraadpleegd, waarna de cache ineens te voorschijn kwam. Er was me omtrent de verstopplek natuurlijk wel iets opgevallen, maar ik had te snel geconcludeerd dat de cache daar wel niet zou liggen. Tja, alles is dus mogelijk. Net als alle voorgangers: dit is een zeer fraaie plek, maar bijzonder lastig te vinden!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 november 2005
Op weg tussen Schoonhoven en Cabauw passeerde ik deze korte multicache. Het was net weer begonnen te regenen, dus dat bevorderde het enthousiasme en zoeklust natuurlijk niet erg. De eerste coördinaten leverden een plek tussen 3 lantaarnpalen. De twee meest dichtbije palen hadden (gelukkig) bijna hetzelfde totaalgetal A. Het huisnummer van de witte boerderij was simpeler, maar daarna bleek de cache toch nog onvindbaar, ondanks de hint. En door de regen kwamen er ook geen andere hunters voorbij die me konden helpen. Hier moet ik dus nog eens voor terug.

geo 588. Naar oma toe - van tuitje

10 december 2005, 09:25
Vandaag opnieuw een dagje richting Schoonhoven, dus eerst maar eens de mislukkingen van de vorige keer goedgemaakt. Twee weken geleden stond ik hier wat triest in de regen in het rond te zoeken, maar vandaag was het gelukkig droog maar erg mistig. Toch had ik de verstopplek snel in de gaten, hoewel hij flink was bedekt. Oma had de (snoep)pot goed gevuld, en ondanks het gestegen waterpeil was de inhoud kurkdroog. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 november 2005
Na een bezoekje aan Schoonhoven wilde ik nog even naar oma toe. Inmiddels was de lucht al aardig donker geworden en begonnen de eerste druppels te vallen. Volgens mijn GPS moest ik tussen de heg en de houten schuur zijn. Zoeken in de stromende regen is niet leuk, dus ik kom wel weer eens terug als het droog is.
Biertje (nee, niet gezopen maar verzopen)

geo 589. Langs de Oever 2 - van luilak

10 december 2005, 09:50
Vandaag was ik opnieuw een dagje richting Schoonhoven en omgeving. De oever had ik de vorige keer nog niet gezien, en vandaag was dat nog veel lastiger vanwege de hardnekkige mist. Toch bleef de cache niet lang verborgen, want ik had vandaag een uitzonderlijk 'nuchtere' kijk op de zaken.
Bedankt en proost, Biertje

590

geo 590. Langs de oever - van luilak

10 december 2005, 10:05
Vandaag was ik opnieuw een dagje richting Schoonhoven en omgeving. Er hing een zware mist boven het land, dus meer dan de oever viel er niet te zien. De verstopplek had ik natuurlijk snel in de gaten, maar door een onvoorzichtige handeling raakte ik gewond aan mijn wijsvinger. Gelukkig heb ik die niet nodig om een bierblikje te openen, maar het schrijven ging wat moeilijk. Na een paar slokken van het meegenomen medicijn in blik voelde ik me al snel een stuk beter. Gelukkig maar, want ik wilde vandaag mijn 600e cache gaan doen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 591. Lichaamsbeweging - van tuitje

10 december 2005, 10:20
Vandaag was ik opnieuw een dagje richting Schoonhoven en omgeving. Aan lichaamsbeweging doe ik nogal veel, voornamelijk tapdansen en dat een paar keer per week. De trimtoestellen heb ik daarom maar niet aangeraakt, maar ik ging direct op de verstopplek af. Hoewel er wordt gevraagd om alleen de micro te pakken en de rest te laten staan, is dat onmogelijk. Net als vele voorgangers heb ik de rest opgepakt om zo de micro te kunnen bereiken. Een mooie constructie!
Bedankt en proost, Biertje

geo 592. Jaarsveldse Dorpscache - van Team Bromsnor

10 december 2005, 10:45
Vandaag was ik opnieuw een dagje richting Schoonhoven en omgeving. Twee weken terug had ik al een aantal dorpscaches gedaan, en vandaag stonden er weer een paar op het programma. Jaarsveld was de eerste van de drie. Parkeren kan prima naast de cache en het kokertje had ik snel in handen. Nog snel een foto van het uitzicht gemaakt, dat door de mist niet veel voorstelde. Dan maar door naar Uitweg.
Bedankt en proost,Biertje

geo 593. Uitwegse Dorpscache - van Team Bromsnor

10 december 2005, 11:00
Vandaag was ik opnieuw een dagje richting Schoonhoven en omgeving en dit was de tweede dorpscache van vandaag. Na een korte wandeling struikelde ik al snel over het kokertje. Hoewel een bezoek aan de plaatselijke kroeg wordt aanbevolen, heb ik dat advies voor het eerst in mijn leven in de wind geslagen. Ik wilde vandaag mijn 600e cache doen, en ik had er nog 6 te gaan. Na het loggen zocht ik dus snel mijn weg uit Uitweg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 594. Lopikerkapelse Dorpscache - van Team Bromsnor

10 december 2005, 11:10
Vandaag was ik opnieuw een dagje richting Schoonhoven en omgeving en dit was de derde dorpscache. De cache lag op een nieuwe plaats, maar was toch makkelijk te vinden, ondanks de mist. Tijd om te rusten had ik niet, want ik was op weg naar mijn 600e cache. Snel weer verder!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#45. Brugzicht - van tuitje

   dnf 10 december 2005
Vandaag een dagje op weg richting Schoonhoven en (wijde) omgeving. Het bankje met het uitzicht op de brug was makkelijk te vinden. Maar de cache? Ik heb een flink stuk van het bos bladervrij gemaakt, maar ik heb niets gevonden. De volgende keer zal ik maar een hark meenemen...

595

geo 595. Zipkaai - van JoWi

10 december 2005, 12:15
Vandaag een dagje richting Schoonhoven en (wijde) omgeving. Inmiddels was ik de Lek overgestoken en maakte ik een korte wandeling over de Zipkade. Volgens de beschrijving is deze cache zichtbaar verstopt en dat bleek goed te kloppen. Lang kon ik echter niet blijven genieten van het mistige landschap, want ik was op weg naar mijn 600e cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 596. Uitgestrekt 3 - van PaLPiTaTioN

10 december 2005, 13:00
Vandaag een dagje richting Schoonhoven en de Alblasserwaard. Na een korte wandeling door een mistig landschap werd de cacheplek bereikt. Daarna moest ik weer snel verder, want ik was op weg naar mijn 600e cache en ik had er dus nog 3 voor de boeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 597. De schuilplaats - van AE-soft

10 december 2005, 13:40
Vandaag weer een dagje richting Schoonhoven en de Alblasserwaard. Dit keer regende het niet, dus schuilen hoefde niet. Toch heb ik hier een lange tijd doorgebracht met zoeken en bijna dacht ik dat de cache verdwenen was, totdat ineens... Vandaag werd er niet gesleuteld aan de bijzondere Crossly-motor. Zou deze inmiddels al draaien en zat iedereen dus gezellig in de kroeg? Ik had eigenlijk geen tijd om dit uit te zoeken, want ik was op weg naar mijn 600e cache. Snel weer verder dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 598. Riviertje 2 - van EMMA 21

10 december 2005, 14:50
Vandaag opnieuw een dagje richting Schoonhoven en de caches aan weerszijden van de Lek. Voor Riviertje 2 had ik eerst een leuk parkeerplekje gevonden, maar bleek er nog wat water tussen mij en de cache te stromen. Dan maar een flink stuk verderop geparkeerd en een wandeling door de mist gemaakt. De cache was snel gevonden en ook de gezellige ronde stamtafel. Daar had ik graag even een biertje gedronken, maar ik had niet veel tijd omdat ik op weg was naar mijn 600e cache. Snel weer terug naar de auto dus.
Bedankt en proost, Biertje

599

geo 599. Micro Zilver "overkant" - van Wijnkurk

10 december 2005, 15:10
Vandaag opnieuw een dagje op zoek naar caches aan weerszijden van de Lek. Twee weken geleden heb ik de Micro Zilvercaches gedaan en nu stond ik aan de Overkant. De constructie is eenvoudig, maar erg effectief. Zoiets ben ik nog niet eerder tegengekomen. Vanwege de mist viel ik niet op tijdens het loggen. Daarna snel met de klaarstaande veerpont richting Delft voor mijn 600e cache...
Bedankt en proost, Biertje

600

geo 600. Streepjes - van Willxii Carrotte

10 december 2005, 16:00
Een paar weken geleden zag ik dat ik binnenkort mijn 600e cache zou gaan loggen. Omdat al mijn honderdtallen (en in het verre verleden ook de vijftigtallen) caches van Willxii zijn geweest, moest nummer 600 er ook weer eentje worden van de Numero Uno van Nederland. Er was slechts één probleempje: de enige Nederlandse cache van hem die ik nog niet had gevonden, was Streepjes, een schier onmogelijke puzzel. Wat te doen? Omdat in liefde en oorlog en geocaching alles geoorloofd is, heb ik flink wat hulp ingeschakeld. Allereerst Loze Jorry die me hielp bij de interpretatie van de cryptische hint. Daarna Miauw die de nodige berekeningen voor me maakte. En ten slotte Joeridepoeri die me in vliegende vaart van Nieuwpoort naar Delft reed, want ik was vandaag de hele dag bezig met een aantal caches aan weerszijden van de Lek. Heb ik ook nog zelf iets gedaan voor deze cache? Jazeker, ik heb lachend geposeerd voor de foto en daarna een lekker biertje gedronken. Inderdaad, mijn 600e.
Willxii, bedankt voor deze cache. Mag straks mijn 700e een beetje makkelijker? wink
Proost! Biertje

geo 601. Riviertje 1 - van EMMA 21

10 december 2005, 17:20
Nadat ik voor mijn 600e cache even naar Delft ben gereden (traditiegetrouw is elke honderdste gevonden cache er eentje van Willxii), ben ik weer teruggegaan naar Nieuwpoort. Tenslotte was ik vandaag bezig met een aantal caches aan weerszijden van de Lek en er stonden er nog een paar op het programma. Voor Riviertje 1 kwam ik op een verrassend plekje aan de Lek. De plastic zak met de cache zag ik al van verre liggen, dacht ik. Of toch niet? wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 602. Riviertje 4 - van EMMA 21

10 december 2005, 17:35
Vandaag was ik op zoek naar een aantal caches aan weerzijden van de Lek. Aan het eind van de dag lagen er nog een paar plekjes met uitzicht langs de Lek op me te wachten. Ondanks de mist die de hele dag over het land hing, had ik de cache al snel in de gaten. Van de rivier was echter niet veel te zien. Toch maar een fotootje gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 603. Riviertje 5 - van EMMA 21

10 december 2005, 17:55
Vandaag was ik op zoek naar een aantal caches aan weerszijden van de Lek en aan het eind van de dag stonden er nog een paar fraaie uitzichten over de rivier op het programma. De cache had ik snel gevonden en daarna heb ik nog een paar kunstzinnige foto's gemaakt in de omgeving.
Bedankt en proost, Biertje

geo 604. Uitgestrekt 7 - van PaLPiTaTioN

10 december 2005, 18:15
Vandaag was ik op zoek naar een aantal caches aan weerszijden van de Lek en dit was de laatste op het programma. Rond dit tijdstip was het een behoorlijke drukte op het fietspad, maar het was inmiddels zo donker dat mijn zoektocht geen aandacht trok. Na het loggen ging ik met een voldoen gevoel terug naar Leidschendam: 19 caches gevonden waaronder mijn 600e. Daar zou ik straks een lekker biertje op gaan drinken!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


605

geo 605. Rondje Dordt - van snuffie

11 december 2005, 10:50
Een paar dagen geleden had ik mijn fietsvriend Quaerens gevraagd of hij zin had om zondag te gaan cachen in plaats van de hele dag in bed te liggen. Daar hoefde hij niet lang over na te denken, mits ik maar voldoende bier bij me had. wink
Om 10:00 uur stonden wij voor het station van Dordt met twee glimmende fietsen, klaar voor een rondje Biesbos. De stad sliep nog en de rotondes werden zowel linksom als rechtsom belaagd. Ik probeerde mijn metgezel scherp te houden door zogenaamd een telfout te maken bij de gouden punten, en Quaerens deed alsof hij niet wist hoe hij moest afronden. Toch stonden we om 10:40 uur op de cachelocatie, waar een leeg rond gat in de grond mij deed vermoeden dat het kokertje kort geleden geript was. Een andere verstopplek was er niet, dachten wij. Toen ik uiteindelijk nog een keer terugliep om een foto te maken van de verdwenen cache, besloot Quaerens toch nog eens te kijken en had ineens het kokertje in z'n handen. Gelukkig, de eer van De Driehoek was gered. Om 10:50 uur schreven wij onze namen op de logrol. Op naar de volgende!
Bedankt en proost, Biertje

geo 606. Sheep Head 2 - van jarga

11 december 2005, 10:55
Deze zondag deed ik samen met Quaerens een rondje Biesbos op de fiets. Deze cache lag naast een fietspad, dus dat was voor ons lekker makkelijk. We zetten onze fietsen neer en begonnen te zoeken. Uiteindelijk vond ik het kokertje onder Quaerens' achterband. Er lag een leeg bierblikje naast en ik kreeg ineens een vreselijke dorst. Ik nam een blikje van de voorraad uit m'n rugzak, maar Quaerens vond dat het nog veel te vroeg was voor alcohol. Beschaamd stopte ik het biertje terug en nam in plaats daarvan een slokje water...
Bedankt en proost, Biertje

geo 607. Wantij Cache - van EastWood Team

11 december 2005, 11:25
Deze zondag deed ik samen met Quaerens een rondje Biesbos op de fiets. Inmiddels waren wij gearriveerd bij het verlaten Wantijpark. Terwijl ik nog even bij het hek naar de klok staarde, was Quaerens al doorgereden naar wp2 om het telefoonnummer te zoeken. Dat had weinig zin, want de paal was verdwenen en het nummer stond al in de beschrijving, kon ik hem vertellen. Bij wp3 ontdekten we dat het correcte antwoord eigenlijk uit 2 cijfers bestaat, maar dat het eerste cijfer is afgebroken; het restje schroefdraad is nog te zien (en te voelen). Ook de twee jaartallen laten zien dat de leerlingenploeg hier meer dan 10 jaar bezig is geweest. Maar omdat het antwoord beslist uit één cijfer moet bestaan, hebben we maar het laatste (resterende) cijfer genomen. Hierna passeerden we een leeg terras waar je prima een lekker biertje zou kunnen drinken, maar Quaerens vond het nog te vroeg en wilde eerst de cache vinden. Die vond hij inderdaad op een rustig plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 608. In de Drechtsteden 6: Spaarbekken - van snuffie

11 december 2005, 12:00
Deze zondag deed ik samen met Quaerens een rondje Biesbos op de fiets. Onze route bracht ons ook bij het spaarbekken. Terwijl Quaerens vertelde dat hij hier ooit al eens eerder tevergeefs had gezocht, raapte ik het kokertje op. Hoe bedoel je, moeilijk? wink
Bedankt en proost, Biertje

609

geo 609. Merwede Noord 1 - van broomer68

11 december 2005, 12:25
Al een paar maanden wordt er geklaagd over een kletsnatte logrol. Waarschijnlijk woont broomer68 nogal ver van zijn cache vandaan, dus had ik een nieuwe logrol meegenomen. Het kokertje (de inhoud was een vieze bruine papierprut geworden) had ik snel gevonden, waarna het een feest was om op het nieuwe papier te loggen!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#46. Edward Scissorhands' Cache - van Team Johny Cache

   dnf 11 december 2005
Deze zondag deed ik samen met Quaerens een rondje Biesbos op de fiets. We kwamen daarbij ook langs de ruïne van Edward. Quaerens had deze cache al eerder gevonden, maar wist niet meer de exacte plaats. We ontdekten een plek die precies aan de omschrijving van de hint voldeed, maar daar lag geen kokertje. Het leek erop dat de cache dus inderdaad verdwenen was, zoals al eerder was gemeld. Verrassend dat Druub nu de cache gevonden heeft. Ik ga hem direct mailen!

geo 610. De Hollandse Biesbosch - van Team Henk & Petra

11 december 2005, 13:35
Deze zondag deed ik samen met Quaerens een rondje Biesbos op de fiets. Bij de kunstmatige beverburcht bij wp1 duurde het even voordat we de aanwijzing ontdekten. Achteraf zag ik dat in de beschrijving al stond dat we naar aluminium plaatjes hadden moeten zoeken. Op naar wp2. Links of rechts? We kozen voor links en ploegden ons een weg door moeilijk begaanbaar terrein. Ik snakte naar een biertje, maar Quaerens hield er een stevig tempo in (die was natuurlijk zijn mountainbike gewend), dus even stoppen kon niet. Uiteindelijk zagen we in dat we voor rechtsaf hadden moeten kiezen, en we waren beiden blij dat we op de fiets waren en dus niet terug hoefden te lopen.
Bij de Helsluis kwam juist een dame naar buiten met een dienblad met een mok koffie en een stuk koek. "Goh, wat aardig, maar we zijn wel met ons tweeën", zei ik. Helaas, het bleek niet voor ons te zijn, maar voor een landmeter die verderop aan het werk was.
Op de eindlocatie hadden we een aardige afwijking, maar Quaerens trok de kist vakkundig te voorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 611. Biesbosch 2 - van Gi*Gi

11 december 2005, 14:20
Deze zondag deed ik samen met Quaerens een rondje Biesbos op de fiets. Op de veerpont kwamen we Stekelsteef en zijn vrouw tegen, luxueus in een busje, voorzien van alle gemakken en koffie. Ze stelden nog voor dat we onze fietsen achterin zouden zetten en mee zouden rijden, maar ik legde uit dat wij nog écht ouderwets geocachen, dus door regen en wind fietsen in de vrieskou, en dan met verkleumde vingers je naam op een logrol priegelen. wink
Toen we aan de overkant waren aangekomen, passeerden ze ons luid toeterend, maar dankzij ons stevige fietstempo waren we slechts een paar minuten later bij de cache.
Bedankt en proost, Biertje

612

geo 612. Biesbosch 1 - van Gi*Gi

11 december 2005, 14:30
Deze zondag deed ik samen met Quaerens een rondje Biesbos op de fiets. Stekelsteef, die we op de veerpont hadden ontmoet, was hier net iets eerder geweest. Zijn bandensporen waren duidelijk zichtbaar. Volgens de logs waren vandaag ook Gotcha en GPSannes op pad. Zouden we die nog ontmoeten? Misschien als we snel zouden doorfietsen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 613. Biesbosch 3 - van Gi*Gi

11 december 2005, 14:40
Deze zondag deed ik samen met Quaerens een rondje Biesbos op de fiets. Stekelsteef, die we op de veerpont hadden ontmoet, moest hier net iets eerder geweest zijn. "Zouden ze er wel aan gedacht hebben om de hints te noteren?" vroeg ik aan Quaerens. Opeens kwam er een busje om de hoek aangestoven, dat met piepende remmen voor de cacheplek stopte. (Mooi, wisten we gelijk waar die lag.) "We waren vergeten de hints te noteren!" riep Stekelsteef ons toe, "we moeten alle caches nog een keer doen!" En weg waren ze weer. We raapten het kokertje op en berekenden hoeveel tijd we hadden. Snel naar nummer 4!
Bedankt en proost, Biertje

geo 614. Biesbosch 4 - van Gi*Gi

11 december 2005, 14:55
Deze zondag deed ik samen met Quaerens een rondje Biesbos op de fiets. Stekelsteef, die we op de veerpont hadden ontmoet, moest hier net iets eerder zijn geweest. Maar omdat ze vergeten waren de hints te noteren, hadden we een kleine voorsprong. Ik had net het kokertje teruggelegd, toen er (alweer) een auto aan kwam scheuren, waarbij een dame uit het raampje hing die ons tijdens het voorbijrijden toeriep of we 'm wel hadden. Natuurlijk hadden we 'm. We komen uit De Driehoek, hoor. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 615. Biesbosch 5 - van Gi*Gi

11 december 2005, 15:15
Deze zondag deed ik samen met Quaerens een rondje Biesbos op de fiets. Uit de logs bleek dat vandaag ook Stekelsteef, Gotcha en GPSannes op pad waren, en aan de bandensporen te zien, waren zij allemaal al bij de cache geweest. Het kokertje lag niet op de gebruikelijke plaats, dacht ik, maar even later had Quaerens het ding toch in handen. De coördinaten voor de handige parkeerplek van De Bestemming hadden wij niet nodig, want wij waren op de fiets. We gingen dus snel verder, want misschien moesten we die andere hunters nog helpen bij het vinden van die cache. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 616. De bestemming - van Gi*Gi

11 december 2005, 15:30
Deze zondag deed ik samen met Quaerens een rondje Biesbos op de fiets. Uit de logs hadden we begrepen dat ook Stekelsteef, Gotcha en GPSannes op pad waren. Nu we alle hints hadden, reden we dus snel naar De Bestemming om te zien of zij nog hulp nodig hadden. wink
Op het juiste moment doken we het bos in, waarbij Quaerens zijn ervaring als mountainbiker demonstreerde en het tempo goed hoog hield. Om 15:30 uur opende hij de kist, waar ik een grappige flessenopener aantrof. Toen we het bos uitkwamen, zagen we daar de auto's van Stekelsteef en Gotcha. Het koffie-event bleek net afgelopen. "En het bier-event?" vroeg ik direct. Daar was het nog geen tijd voor, maar Yvonne had wel een stuk speculaas voor ons. Stekelsteef moest nog wat Kil Micro's zoeken en Quaerens en ik praatten nog even na met team Gotcha, waarbij we allerlei achter-de-schermen-verhalen hoorden. Helaas, we moesten verder, naar Maltha. Tot ziens!
Bedankt en proost, Biertje

617

geo 617. Maltha - van Gi*Gi

11 december 2005, 16:45
Deze zondag deed ik samen met Quaerens een rondje Biesbos op de fiets. Dit zou onze laatste cache van vandaag worden. Het begon al te schemeren, daarom hebben we de zaak slim aangepakt. We besloten eerst naar het dichtstbijzijnde wp te fietsen. Dat was de plattegrond met de molens. We namen de tip van Gotcha ter harte en keken ook in de hoek. Ik had de hele dag nog geen biertje kunnen drinken (mocht niet van Quaerens) en ik viel zowat van m'n stokje en van m'n fiets door de ontwenningsverschijnselen. Het was ook niet mogelijk om even stiekem een paar slokken te nemen, want mijn jonge metgezel hield er zo'n fors tempo in, dat ik niet achter kon blijven. Ik was half gesloopt toen we bij de vogelhut arriveerden. Binnen zag het eruit als een ongezellige kroeg zonder bar, en hier moesten we ook nog eens een aantal -voor mij volslagen onbekende- vogels herkennen. Waar zijn die vogelaars als je ze nodig hebt? Ik ken alleen de Heilige Ibis (dankzij een topic op het forum) en ik haalde mijn telefoon al tevoorschijn om de bekende Haagse vogelexpert mr. P. te raadplegen. Maar volgens Quaerens was dat helemaal niet nodig, want biologie was zijn favoriete vak en als zijn klasgenoten in de pauze zaten te blowen zat hij altijd met zijn neus in de vogelgidsen. Feilloos wees hij op futen en ijsvogels, telde op, nam samen en noteerde de antwoorden. Kunnen we hier niet even een biertje drinken? stelde ik voorzichtig voor. Maar nee, het was beter nu verder te gaan zolang het nog niet helemaal donker was. Zuchtend pakte ik mijn (volle) rugzak weer op en sjokte naar de fiets.
Na opnieuw een slopende rit over de dijk stonden we naast het telefoonnummer. Van daar was het nog een klein stukje naar de cache. Toen we op die locatie aankwamen, konden we in eerste instantie de kist niet vinden. Ik las de hint voor en merkte dat Quaerens niet erg technisch was, want hij wist niet wat er bedoeld werd. Gelukkig ontdekte hij dat hij zowat boven op de cache stond, zodat we konden loggen en ik eindelijk mijn eerste biertje mocht drinken. Hééérlijk...
Op de veerpont ontmoetten we team GPSannes, waar we nog even mee kletsten, en toen moesten we nog 6 km naar Dordrecht. Quaerens vertelde dat hij voor het eerst sinds jaren op een fiets zat met een werkend achterlicht! Dankzij de halve liter was ik weer fit genoeg om het tempo vol te houden, maar ik was blij toen ik weer in de trein zat. Ik kan terugkijken op een succesvolle tocht: 14 caches bezocht, waarvan 13 gevonden.
Quaerens, bedankt voor de gezellige dag, Biertje

___________________________________________________________________


geo 618. 4.UR.I'S ONLY: de sleutel - van Faming

23 december 2005, 16:30
Drie weken terug had ik het begin van de route al een beetje verkend, wat direct een reactie van Loze Jorry opleverde. Omdat die op elke bevroren plas of sloot op de schaatsen had gestaan, dacht hij exact te weten hoe de route van GéCé in elkaar stak. En die was heel anders dan ik inmiddels had uitgepuzzeld, dus ontstond het plan om deze cache in een gezamenlijke krachtinspanning aan te pakken. En dat bleek een gouden greep, want de cache lijkt wel speciaal gemaakt voor een samenwerking tussen een vutter en een arbeider, een zoeker en een vinder, een brildrager en een blinde, een alcoholist en een geheelonthouder. wink
In vlot tempo ging het vanaf het verzamel- en startpunt naar het fietspad voor smalle fietsen. Jorry wilde hier al opgeven omdat hij zijn stuur niet door het smalle hekje kreeg. Na mijn advies om het stuur een kwartslag te draaien, konden we alsnog verder! En gelukkig stond mijn kratje bier dat ik vorige keer moest achterlaten, nog op me te wachten. (Er ontbrak één flesje, waarschijnlijk door Pooh meegenomen...).
Het herkennen van de foto's bleek af en toe lastiger dan gedacht; sommige huizen waren we al een paar keer voorbij gefietst voordat we ze ontdekten. Zelfs toen we nog maar 2 plekken moesten passeren, bleek het nog niet zo simpel om de juiste foto aan te wijzen. Maar nadat uiteindelijk alle cijfertjes waren verzameld, kon ik de verbaasde Jorry uitleggen wat hij daarmee moest doen. En terwijl ik een nieuw flesje uit het krat pakte, maakte hij de simpele berekeningen die ik klakkeloos overnam. Dat de cache in een heel onlogische richting lag, verbaasde ons wel, maar ach, dat was natuurlijk een grapje van Faming. Maar toen na 2 kilometer bleek dat we in een weiland zouden moeten zoeken, ontdekten we de rekenfout. Daarna fietsten we feilloos naar de juiste locatie, waarbij ik met opzet wat treuzelde zodat Jorry het kokertje als eerste in handen had. Wat was hij blij! Ik ben benieuwd naar de volgende opgave, en of ik die dan wél in één keer kan vinden...
Bedankt en proost, Biertje

geo 619. Grondzeilers - van Pipo&Mammaloe

23 december 2005, 17:30
Omdat de tocht met Loze Jorry op zoek naar de Sleutel van GéCé wat langer had geduurd dan ik had gedacht, was het inmiddels donker geworden toen ik de silhouetten van de molens in de verte te zien kreeg. Ik realiseerde me ineens dat ik geen zaklamp bij me had, dus het was onzeker of ik de kist zou kunnen vinden. Wél had ik thuis de locatie al berekend, waardoor ik zonder moeite m'n weg door de weilanden vond. De molens stonden er imposant en roerloos bij. M'n fietslampje bracht me tot vlakbij de cache, waarna ik de laatste metertjes te voet aflegde. De kist en het logboekje waren gelukkig snel gevonden en in het donker krabbelde ik m'n log.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


620

geo 620. "Waar? Daar!": Duivenvoorde - van Quaerens

25 december 2005, 13:20
Omdat ik verwachtte dat het hier op 2e kerstdag wel filelopen zou worden, besloot ik een dagje eerder te gaan. Ik had nog wel een beetje last van een bonkend hoofd (vanwege de kerkklokken in de kerstnacht), maar door de vlotte fietsrit in een weldadig winterzonnetje raakte ik al snel in de juiste cachesfeer. Op het parkeerterrein stonden maar een paar auto's, en geen daarvan had een GC-sticker. Hoopvol fietste ik door en zette de biermobiel vast aan een van de oneven verticale delen van de fietshekken. Ik had gisteren net een grote hoeveelheid lege kratten ingeleverd, dus ik beschikte over voldoende muntgeld voor een toegangskaartje.
Over een bijna leeg landgoed wandelde ik m'n rondje, telde wat planken, glibberde over een spekgladde brug, zocht wat blauwe vlakken, en eindigde bij een rekenbankje waar ik de formule kon gaan toepassen. Een sportief stel kwam aanwandelen en informeerde belangstellend of het lukte. Het bleken Koos de Kapper en zijn vrouw te zijn, die net waren gearriveerd. Ik kon ze geruststellen: de wp's waren goed te vinden. Daarna snel het curverdoosje opgepakt en de TB ingepikt. Met de fiets nam ik daarna de kortste weg naar de Horsten. En nee, dat hek was voor mij geen uitdaging meer...
Bedankt en proost, Biertje

geo 621. "Waar? Daar!": De Horsten - van Quaerens

25 december 2005, 15:30
Bij aankomst leek het wel een event: een vol parkeerterrein en een lange rij bij de kassa. Maar de fietsenstalling was bijna leeg en een toegangskaartje had ik al. Ik kon dus snel van start. En al gauw ontwaarde ik een paar bekende gezichten: Bussie en héél veel Co was ook op pad. We liepen gezamenlijk verder en wisselden de laatste ervaringen uit. Dit team had de taken onderling goed verdeeld, dus ik hoefde alleen maar af en toe te controleren of alles nog goed ging. Toen het op het nauwkeurige rekenwerk aan kwam, bleken we dezelfde eindcoords te hebben, dus dat moest wel goed zijn. Grote opluchting: het curverdoosje lag op een logische plek, zodat er nog bij daglicht gelogd en geruild kon worden. Het theehuis van WP13 heb ik niet meer bezocht, want ik was toe aan iets sterkers...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


622

geo 622. Voeten - van retteketet

26 december 2005, 10:45
Omdat ik op de avond van tweede Kerstdag voor een diner in Amsterdam was uitgenodigd, kon ik dat overdag mooi combineren met een aantal caches in de hoofdstad. Als eerste koos ik voor Voeten, want mochten mijn schoenen wat nat of modderig worden, dan konden ze nog de hele dag drogen voordat ik aan het diner zou aanschuiven. Nadat ik mijn fiets op de aangegeven plek (gratis) had geparkeerd, glibberde ik naar de eerste opdracht. Tot mijn verrassing trof ik daar een natte achtergelaten schoen aan (maat 41). Ik telde de planken en sopte verder. Bij de touwbrug kwam ik door het gewicht van mijn rugzak helaas met m'n voeten in het water. Mooi, zo kon de modder gelijk worden afgespoeld. Bij het Gasunie-bordje noteerde ik het eerste cijfertje verkeerd, waarschijnlijk in de haast om uit dit moeras weg te komen. Gelukkig zou dat achteraf weer goed komen. Daarna was het even zoeken wat de snelste weg was naar de vierde opdracht, maar toen had ik eindelijk weer droge grond onder m'n voeten.
Bij de berekening van de eindlocatie kwam ik op een punt dat 15 kilometer verder lag. Dat kon natuurlijk nooit goed zijn. De fout moest in de waarde van C zitten. Gelukkig had ik daar een foto gemaakt en kon ik de vergissing herstellen. De cache was daarna snel gevonden. De natte schoen, die mij op deze tocht had vergezeld, paste helaas niet in het kistje, dus die heb ik maar mee naar huis genomen. wink
M'n eigen schoenen waren nat en smerig. Als dat nog maar goed kwam tijdens de rest van de dag...
Bedankt en proost, Biertje

geo 623. 2C (3) Schutting - van Zowaar!

26 december 2005, 12:00
Omdat ik op de avond van tweede Kerstdag voor een diner in Amsterdam was uitgenodigd, kon ik dat overdag mooi combineren met een aantal caches in de hoofdstad. Na mijn bezoek aan het Westerpark fietste ik naar het oosten. Daarbij passeerde ik onverwachts brouwerij 't IJ. Vanwege het strakke schema was er geen tijd om in het proeflokaal wat te gaan drinken, want mijn trouwe lezers weten hoe zoiets dan afloopt! Verder ging het, naar de Oranjesluizen. Even twijfelde ik: mag je wel naar binnen? Maar het bord gaf aan dat hier een fietsroute liep. En zo bereikte ik de cache en kon ik mijn naam op het rolletje toevoegen. Blijkbaar vanwege de kerst was er vandaag nergens een kip of schip te zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 624. Icebox "the return" - van IJskimo

26 december 2005, 12:55
In januari heb ik het eerste langgestrekte deel gefietst en toen ik daar uiteindelijk de volgende coördinaten vond, besloot ik deze cache op een ander tijdstip af te maken. De return was vandaag, en met de fiets wist ik de locatie tot op minder dan 300 meter te benaderen. Maar daar stond echter een bord dat het gebied niet toegankelijk was. Ook doorfietsen om te kijken of dat verderop misschien wél mogelijk was, hielp niet. Een telefoontje naar IJskimo hielp wél; er zat begin dit jaar een klein foutje in het oost-coördinaat en ik hoefde het gebied niet in. De ijsbox had ik daarna snel in de gaten. Daar zat helaas geen koel biertje in, maar wel twee TB's. Een passerende boer wees op de lucht achter me. Die was pikzwart en dreigend, zo zag ik ineens. En inderdaad, op de terugweg kreeg ik een ijskoude hagelbui over me heen...
Bedankt en proost, Biertje

625

geo 625. Omfietskunst: Dromedarissen - van Klaproos

26 december 2005, 13:50
Omdat ik op de avond van tweede Kerstdag voor een diner in Amsterdam was uitgenodigd, kon ik dat overdag mooi combineren met een aantal caches in de hoofdstad. Vanaf de vorige cache fietste ik rechtstreeks naar de locatie cache. Op die plek was geen kip of ander dier te zien, wel een paar bergen zand, die met enige fantasie op bulten zouden kunnen lijken. Na het loggen en een stukje doorfietsen (zonder om te fietsen) kreeg ik de 'schepen van de woestijn' toch nog te zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#47. Cthulhu's cache - van neil + ru

   dnf 26 december 2005
Omdat ik op de avond van tweede Kerstdag voor een diner in Amsterdam was uitgenodigd, kon ik dat overdag mooi combineren met een aantal caches in de hoofdstad. De laatste twee bezoekers van deze cache konden het doosje met het blauwe deksel niet vinden. Zou het mij wel lukken? Ter plekke alle mogelijkheden onderzocht, foto's gemaakt, maar niets gevonden. Deze cache is dus echt weg. De maker is echter sinds oktober niet meer ingelogd geweest, ik zal 'm maar even een e-mail sturen.

geo 626. Hedera - van madmull

26 december 2005, 15:20
Omdat ik op de avond van tweede Kerstdag voor een diner in Amsterdam was uitgenodigd, kon ik dat overdag mooi combineren met een aantal caches in de hoofdstad. Bij de bushalte heb ik niemand gezien, wel bij de tramhalte. Dat is nogal lastig als je probeert onopvallend te zoeken. Ik vond eerst een bierblikje, helaas leeg. Maar daarna vond ik de cache. Ja, er wordt wat afgeknutseld in Amsterdam! wink
Bedankt en proost, Biertje

627

geo 627. Omfietskunst: Honden - van Klaproos

26 december 2005, 15:50
Omdat ik op de avond van tweede Kerstdag voor een diner in Amsterdam was uitgenodigd, kon ik dat overdag mooi combineren met een aantal caches in de hoofdstad. Dit zou de laatste worden van vandaag, want ik was vlakbij het huis van mijn gastheer en -dame. De honden kende ik al, want ik was hier al eens eerder geweest. De verstopplek had ik snel gevonden, maar het kostte me behoorlijk wat moeite om die open te krijgen! Ondertussen moest ik ook nog om me heen kijken of er geen wandelaars, hondenuitlaters of brommerjeugd voorbij kwam.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 628. Zo dichtbij en toch zo ver weg - van Metz'n2tjes

31 december 2005, 14:00
Op de laatste dag van het jaar doe ik altijd een cache samen met Pino, degene die mij in 2003 met het geo-virus besmet heeft. Pino had dit keer een leuke cache uitgezocht: dichtbij, maar toch ver weg. En we konden de hele tocht in de auto blijven zitten, verzekerde hij me. Dat laatste sprak me wel aan, want er waren een paar winterse buien voorspeld, terwijl er nog voldoende sneeuw, blubber en gladheid op onze weg lag. Da's niet fijn, als je bijna alles op de fiets doet.
Alle locaties waren (ook met de auto) makkelijk te vinden. Omdat ik overal foto's van maak (dan hoef je niet terug als je achteraf twijfelt over een fout) reed Pino bij locaties 5 en 6 wat extra rondjes, terwijl ik me met m'n camera in allerlei bochten wrong. Ondertussen hadden we al een flinke bui over ons heen gekregen, maar juist toen we weer terug waren bij de kist voelden we weer spetters. Haastig draaide Pino aan het cijferslot, dat in één keer opensprong. En wij sprongen daarna terug in de auto om daar met z'n tweetjes de Gamma-gereedschapskist grondig te onderzoeken. Bijna alles wat Pino erin stopte, haalde ik er weer uit. En andersom. TB Simba bleef achter. Die moet namelijk naar China. Ja, da's toch wel wat ver weg...
Bedankt, proost en een voorspoedig 2006! Biertje

628       628

Terug naar boven

Door naar januari 2006