Blik op Biertje

Bierpraat april 2005

18 caches gevonden (logs 390-407)

390    390

Hrng, Thex en Pyne in het Zoetermeerse caf             Keske27 en Biertje in hetzelfde caf (Thex ontbreekt)

geo 390. Mea Culpa - van Thex

1 april 2005, 20:00
Rood. Veel rood. Het deed me denken aan een Kriek die ik ooit gedronken had. Maar Thex heeft niets met bier, wist ik. Wel met moderne kunst... Na een dag kwam uit De Lier een voorstel tot samenwerking. Een goed idee, want deze cache blijkt tot nu toe steeds door tweetallen opgelost te zijn. Moeiteloos ontrafelde Biertje het begin van het schilderij. Daarna werd het stil, totdat de ontmaagdingslog volgde. Ik kreeg veel vragen of ik wist waar dat caf stond waar Hrng en Pyne hun overwinningsbiertje met Thex hadden gedronken. Helaas, ik wist het niet. De tijd tikte verder, en het zilver werd uitgereikt. En toen kwam er ineens schot in de zaak. Keske27 bracht de oplossing dichterbij. Maar dat bleek nog niet voldoende. Een noodzakelijk puzzelstukje ontbrak. Vandaag rolde het kwartje de goede kant op en kon de log worden gezet.
Inmiddels had ik vernomen waar ongeveer het Mea Culpa caf moest staan. Met de foto in de hand bezochten we een aantal etablissementen, totdat we eindelijk het juiste hadden. Met een biertje poseerden we aan Thex's stamtafel. Hijzelf was er helaas niet bij, want toen ik hem belde kreeg ik alleen zijn voice-mail.
Thex, bedankt voor deze verrassende cache, en Keske27 bedankt voor de samenwerking.
groeten, Biertje

___________________________________________________________________


geo 391. The Rising Sun the second edition - van Wolfje-Team Brothers in Arms

2 april 2005, 10:05
Samen met Pino al vroeg op weg naar het GME2005 moest er natuurlijk eerst even warm gelopen worden. Een warming up in de rising sun, zogezegd, maar dat bleken er meerderen van plan te zijn. Op het veldje was al een grote groep hunters bezig om de beenspieren los te maken voor het stevige veldwerk. Maar na vijf minuten hielden we dit voor gezien: wij waren meer voor het chte werk. Dus de struiken en, en na een korte omzwerving bereikten we de stash area. Hier wist ik Pino nog even te misleiden, door stiekem de TB's en het logboekje uit de kist te halen, terwijl hij nog elders aan het zoeken was, maar het klikken van de sluiting zorgde voor een Pavlov-reactie, waardoor even later gezamenlijk de log kon worden gezet. TB Lady Luck ging met me mee, want geluk kon ik vandaag wel gebruiken!

geo 392. Geocaching Multi Event 2005 - van Scouting Erica

2 april 2005, 11:01
Na een korte warming-up bereikte ik in de auto van Pino WP1, waar inmiddels wat op gewijzigd was, zodat we zonder tijd te verliezen om 11 uur de reeds openstaande kist konden bewonderen. Helaas, hoewel ik de hele week notes had gelezen over gedropte TB's bleek er geen een TB in de kist te zitten! Een zware tegenvaller wink maar dat was achteraf de enige van deze dag. Door alle caches, workshops en diepzinnige gesprekken heb ik nog nooit zo weinig gelegenheid gehad om bier te drinken als vandaag. Slechts n flesje, een unicum, echt waar!
Scouting Erica, bedankt voor de organisatie. Had iemand al gezegd dat het 'toppie' was?

393

geo 393. Het gele bussie - van Barny's

2 april 2005, 11:15
Ja, eindelijk! Op het vorig GME moest het bussie gereviseerd worden of zo, maar dit jaar stond ie op een plek die je niet kon missen. Gauw op de foto, en later op de dag nog met de eigenaar gesproken over sleutelkwesties. Het logboekje zou op de bumper moeten liggen, maar was door een grappenmaker meegenomen. Waarom zou iemand zoiets uithalen, bij de meest serieuze geocacher die ik ken? wink
Barny, bedankt!

geo 394. H, wie ben jij?-cache (GME 2005) - van Scouting Erica

2 april 2005, 11:40
Na aankomst op het terrein samen met mijn goede vriend (en chauffeur deze dag) Pino, zag ik direct diverse hunters waarmee ik in gesprek raakte. Even later kwam Pino mij de envelop met papieren brengen en met het gevonden koffiebonnetje probeerde ik daarna richting bar te gaan, maar dat kostte behoorlijk wat moeite.
Pino had inmiddels alle letters verzameld, zodat ik me moest losrukken uit mijn gesprekken om op zoek te gaan naar deze cache. Hoewel het pijltje anders aangaf, besloten we uiteindelijk ons toch maar te voegen in de rij wachtenden bij het logboekje, dat van hand tot hand werd doorgegeven. Nu was het Pino die ineens bekenden tegenkwam, waardoor ik de opdracht kreeg om ook maar zijn naam bij te schrijven. Dat was om 11.40 uur. Op naar de volgende cache!

geo 395. Heidezicht (GME 2005) - van Badeendje & Nightfire

2 april 2005, 14:25
Met Pino en fietsvriend Quaerens de heide op. Kleuren en graden leverden geen probleem. Bij de 40 losse cijfers begroetten we de Eagles en Zathras (zonder his dog) die we even hebben geholpen bij het optellen. Wij vinden het altijd sneu als andere geocachers door een klein foutje de cache niet kunnen vinden. wink
Gezamenlijk vervolgden we onze tocht en daardoor leverden de volgende wp's geen grote problemen meer op. In de stash area begon het grote zoeken. Achteraf gezien bleek ik nog een halve meter nst de cache gezocht te hebben, maar toen dacht ik 'hier kan dit ding toch nooit liggen'. Dus toch. Tijdens het loggen arriveerden onze achtervolgers. Die hadden het dus wat makkelijker. Leuke wandeling met zeer fraaie, afwisselende opdrachten!

geo 396. De Eenzame Hut (GME 2005) - van Nightfire

2 april 2005, 15:22
Met Pino en Quaerens was ik op weg naar de drukke hut, toen ineens mijn telefoon ging. Het waren de Watjes die dit keer gn hint van me nodig hadden, maar wilden weten waar we zaten (er wordt gefluisterd dat de Watjes mijn 06-nummer hebben opgeslagen onder de naam "bierhulp"). Om tegenstanders op een dwaalspoor te brengen, had Pino ons naar een geheel ander parkeerplekje gereden, maar die dekselse Watjes wisten ons daar tch te vinden! Grijnzend wisten ze mij te melden dat ze nu (eindelijk) boven mij in de statistieken stonden, waarop ik blufte dat ik vandaag al 12 caches had gevonden. wink
Al grappend en grollend bereikten we de hut, waar de Scheve Stapper al een tijdje had staan zoeken. Moeiteloos haalde Watje9 de kist tevoorschijn en poseerde daarna gewillig voor de foto. Vlak voor het opbergen arriveerde er nog een man aan wie ze vroeg: "Wilt u ook loggen?" Haha, het bleek een vogelaar te zijn, die het een mooi idee vond om gespotte vogels in een boekje te noteren. Deze hut bleek dus niet alleen door geocachers gebruikt te worden, en lachend om onze vergissing verlieten we de plek. Dus slechts n vreemde vogel gezien. wink

397

geo 397. Moving Cache (GME 2005) - van geopeter

2 april, 17:07
Na bezoek aan de Eenzame Hut fluisterden de Watjes ons dat zij de locatie hadden gevonden van de Moving Cache, slechts een paar honderd meter verderop. Ach, dat stukje wilden wij wel lopen en (met Pino en Quaerens) vervolgden we het pad. Op de locatie troffen we inderdaad de kenmerkende boom, maar geen bruine kist binnen twee meter afstand. Na een kwartier besloot Pino de hulplijn te bellen. Hoewel wij de cachebeschrijving vanmorgen zelf hadden uitgeprint, bleek de kist uiteindelijk op een andere plek te zijn neergelegd. Terug naar de auto's dan maar, en op de nieuwe locatie met de nieuwe hint opnieuw gezocht. Na een half uur ng maar eens gebeld. We bleken toch niet de juiste coords gekregen te hebben en de hint was ook ietsje anders. Moven dus maar weer!
Quaerens had nog de meeste energie en zette een sprintje in. De cache bleek al door anderen uit de blubber getrokken te zijn, dus we moesten even wachten voor we konden loggen. Wellicht niet zo bedoeld, maar een goed voorbeeld van een Moving Cache! Deze overwinning werd daarna op gepaste wijze gevierd in de kantine van de Gooische Hockey Club, waar het bier al enige tijd rijkelijk stroomde. Hee zag krel, we hebben weur een pnt gedrukt!

geo 398. Op 't randje - van Stephan & Mariska

2 april 2005, 18:05
Met Pino, Quaerens en de Watjes gingen we tot op het randje. De Watjes wisten precies waar je het best kon parkeren en door het gunstige uitzicht was van bovenaf goed te zien hoe (en waar) er door anderen werd gelogd. Even twijfelden we of we nog door zouden gaan, maar we besloten terug te keren naar het Fort. Er moest namelijk goed gegeten worden voordat we aan de Avondcache konden beginnen...

399

geo 399. Avondcache (GME 2005) - van Scouting Erica

2 april 2005, 23:35
Weken had ik al toegeleefd naar het hoogtepunt van deze dag: de Avondcache, waarbij het allemaal draait om inzicht, behendigheid, kennis, doorzettingsvermogen en samenwerking. Toevallig de eigenschappen die vooral in de Driehoek rond Den Haag te vinden zijn!
Spanje-Sevilla bestond uit Azimuth!, PE1RKE, Pino, pyne, Quaerens, Team KIS98, de Watjes en Biertje, en dat bleek een prima combinatie zoals uit de ranglijst wel zal blijken. Achteloos zette Azimuth! de waxinelichtjes op de juiste plek op het dambord (gn schaakbord!). Pyne loste moeiteloos de paardensprong op aan de hand van een snel gemaakte foto en Watje5 bewoog zich als een slangenmens door het spinnenweb. Logisch dat de organisatie ons een beetje wilde afremmen en een dyslectische Romein aan het werk had gezet waardoor we erg lang moesten zoeken naar onze laatste opdracht. Pino, die zich als een voortreffelijk teamleider manifesteerde, besloot daarom de hulplijn te bellen, waardoor uiteindelijk om 23.35 uur de logbrief nog net voor de laatste lichting gepost kon worden. Ja, we hebben er hard voor moeten werken, maar toen konden we eindelijk aan het bier! Bedankt teamleden, tot volgend jaar?

TB54

geo TB#54. TB DOS Delft 1919-1984 - van Willxii Carrotte

2 april 2005
Wat een grappige bieropener vond ik ineens op het GME2005! Zou iemand die verloren zijn? Ik ga me eens goed verdiepen in de achtergrond van deze opener. Binnenkort volgt hier een mooi verhaal met foto's...
Het kostte me enige tijd om de achtergrond van deze bieropener te achterhalen. DOS is de naam van de Delftse damvereniging (Door Oefening Sterk) die op 1-12-1919 werd opgericht en waar Willxii Carrotte in de jaren zeventig lid van werd. Al snel viel zijn talent op en groeide hij uit tot de derde subtopper die DOS ooit heeft gekend. Maar ineens besloot Willxii zijn damstenen voorgoed in de doos te stoppen. Wat bracht hem tot deze dramatische beslissing?
Het moet tijdens het 65-jarige jubileumfeest van DOS zijn geweest, in december 1984. Damspelers uit het hele land waren uitgenodigd en Willxii versloeg die middag de ene na de andere speler. Zijn succes kende die dag geen grenzen en er klonk steeds een luid gejuich als een nieuwe tegenstander het bord moest verlaten. Tot de partij tegen (de toen nog onbekende) Ruurd Draaisma. Wat overmoedig had Willxii -tegen zijn gewoonte in- een glas bier besteld, maar dat bleek een fatale uitwerking te hebben. Door de verminderde concentratie wist Ruurd ongemerkt de partij in een beslissend stadium te brengen en steeds sneller verdwenen de stenen van het bord. Toen zijn glas leeg was, ontdekte Willxii tot zijn schrik dat hij nog maar n dam had staan, en zijn tegenstander nog drie. Grijnzend deed Ruurd de ijzersterke zet 37-19. Koortsachtig ging Willxii de diverse mogelijkheden af. Hij kon niet naar veld 30, 34 39, 43 of 48. Dus dat werd 25-3. Maar dan zou Ruurd 42-26 doen. Terug naar 25 kon hij dan niet meer, dus dan maar 3-9. Ruurd zou dan 41-36 zetten. En dan...
Beschamend moest Willxii toegeven dat hij de partij verloren had. En hoewel de voorzitter bleef herhalen dat n verloren partij helemaal niet erg was, en dat de zilveren bieropener ook een mooie prijs was (Ruurd Draaisma kreeg het gouden exemplaar), nam Willxii het dramatische besluit om voorgoed te stoppen met dammen en voortaan alleen nog maar malt-bier te drinken.
En dus is het niet toevallig dat jaren later de naam Ruurd Draaisma opduikt in zijn geocache-puzzels. Het is Willxii's ultieme wraak. Want elke keer dat een geocacher zo'n puzzel oplost, wordt Ruurd Draaisma weer verslagen. Elke dag opnieuw...

___________________________________________________________________


geo 400. Ruurd & Co - van Willxii Carrotte

5 april 2005, 20:55
Er zit een duidelijke ontwikkeling in de caches rond Ruurd Draaisma. Deze man begon als glazenwasser en bewoog zich op zijn laddertje slechts in het verticale en horizontale vlak. Daarna ging Ruurd honkballen en het balletje voegde de derde dimensie toe. Vervolgens zorgden Ruurds dromen voor hoofdbrekens in alle richtingen. En nu neemt hij allerlei vage vrienden mee die voor nog meer verwarring zorgen!
Maar dat kon ik ook, en ik besloot Ruurd met zijn eigen wapens te verslaan: Biertje & Co. Ik vroeg daarvoor twee van mijn Friese biervrienden naar Delft te komen. Het betrof Gatse Pierke Sonnema en zijn neef Bauke Vedde Offringa. Zij vertoefden eerst een paar dagen op de camping tegenover het heempark, waar zij op conditie bleven door het halen van kratjes bier in het kampwinkeltje en het daarna legen van de flesjes. Vorige week konden ze hun tent echter niet meer terugvinden, en besloten ze ter plekke hun drankfestijn voort te zetten. Mocht iemand een krat en tientallen lege flesjes gezien hebben, mijn excuses hiervoor. Gatse en Bauke hebben de rommel inmiddels opgeruimd en deze avond vergezelden ze me op mijn zoektocht in de heemtuin. Gatse begon direct van paaltje naar paaltje te rennen. Oh ja, had ik al verteld dat hij ADHD heeft? Binnen tien minuten had hij alle locaties gevonden, zodat ik daar rustig met Bauke naar de getallen kon zoeken. Oh ja, had ik al verteld dat Bauke analfabeet is? Het getal van Watse konden we dus niet vinden, maar gelukkig was ik nog voldoende helder om tch de cache-cordinaten te reconstrueren. Eerst leverde dat een plek in het centrum van Leeuwarden, maar dat kon natuurlijk niet de bedoeling zijn...
Gatse was inmiddels bijna helemaal leeg en ook Bauke was totaal 'op'. Het begon donker te worden, en hoewel ik de cache vanwege de sterke hazelnootlucht onmiddellijk zag liggen, besloot ik Willxii even te bellen en te doen alsof ik problemen had, zodat hij 'live' getuige kon zijn van mijn 400e vondst. Extra leuk, want ook mijn 100e en 200e waren van zijn hand. (Mijn 300e was van Lady Cachetta.) Willxii speelde het spel leuk mee en zo vonden we na vijf minuten samen de pot. Hoera! Hierna nam ik afscheid van mijn twee biervrienden, want deze mijlpaal wilde ik graag thuis vieren met een lekker... Biertje
Ruurd en Willxii, bedankt!

geo 401. Postpigeon #13 (Grey) (hitchhiker) - van "Team Kleijn"

5 april 2005
Ik vond de grijze duif op de rode brievenbus van de GME 2005 Avondcache (GCNA3J). Hij was wat moe van alle belevenissen deze dag en kon moeilijk vliegen. Daarom nam ik hem mee op m'n schouder. Omdat de duif maar n keer per week verplaatst mag worden, laat ik hem een paar dagen aansterken in het Bierpaleis. Zodra hij weer op krachten is, laat ik hem los.
Vandaag, 7 april, om 21.00 uur heb ik de duif weer losgelaten. Hij zit nu in Planet X (GCH1EZ).

___________________________________________________________________


402    402

geo 402. Forged Faith - van pyne

10 april 2005, 13:25
Mit vier Bierfreunde war ich dieses Wochenende auf einen Ferienpark in der Nhe dieses Caches. Es war einfacher wie ich gedacht hatte, und nach den Fund wandelnten wir zurck nach ein Gasthaus fr ein gutes Glas Bier... Out: TB Just the best caches
Dit weekend zat ik met vier biervrienden op een bungalowpark in de omgeving. Handig had ik geregeld dat deze cache van HCT-collega pyne op het programma kwam te staan. Na het zondagse ontbijt vertrokken we met de auto naar punt A en vandaar liepen we binnendoor naar punt B. Door het ontbreken van de aanbevolen wandelkaart en de beperkte mogelijkheden van de Garmin Geko 201 voorzag ik een zoektocht in steeds grotere cirkels, waarbij veel (zo niet alles) af zou hangen van de Force. Maar een beetje prikken en proberen leverde een mogelijk punt op zo'n 20 meter van de stash area, die we daarna fluitend bereikten. Door het niet lezen van alle tekst zochten we eerst te ver van het pad, maar al gauw herkende ik wat opvallende stenen. Dit betekent dat ik nu de eerste Nederlander ben die alle 26 caches van pyne heeft gevonden. Dat was wel een biertje waard! Gelukkig had ik een 1-liter blik (!) bier gekocht en meegenomen om dit feit te vieren.
Teruglopend naar punt A passeerden we een gezellig Gasthaus (gemarkeerd door een opvallend verkeersbord) waar we natuurlijk even de bierpomp moesten bewonderen.
Pyne, bedankt voor de cache. Hij ligt er nog goed bij.

___________________________________________________________________


geo 403. Wurftcam - van silkwood

22 april 2005, 15:49-16:23
Een vrije middag en zonnig weer, dus een mooie fietstocht langs de webcams van Katwijk en Oegstgeest leek een goed idee. Beide webcams deden het en na wat rondbellen bleek mijn goede vriend Miauw bereid de snapshots te maken.
Na een uurtje fietsen tegen de wind in bereikte ik de boulevard van Katwijk. De juiste plek was snel gevonden en ik zette m'n fiets neer, poseerde op de plek waarvan ik thuis had gezien dat dit het beste plaatje zou opleveren, en pakte m'n mobieltje. Ik keek naar de tijd. Het was 15.49 uur. Miauw nam direct op. Hij had de site al open staan, en ververste snel het beeld. Hij staarde naar een lege boulevard, waar zojuist een auto passeerde. Het beeld stond op 15.47 uur. Hoe vaak zou het beeld ververst worden? En keer per 5 minuten? Ik moest blijven staan, terwijl er een paar keer ververst werd, daarna gevloekt en vervolgens een half uur geprutst met andere browsers, cachegeheugen, msjavx86. Niets hielp. Het beeld bleef staan op 15.47 uur, twee minuten vr mijn komst. Was ik onderweg nou maar niet gestopt om dat blikje uit m'n tas te halen...
Voor Miauw was de zaak duidelijk: de webcamserver was gecrasht. Droef bleef ik in de dode camera kijken, en naar de Smart voor de deur, waar achterop het woord 'Biertje?' mij toelachte. Zelf lachte ik helemaal niet. Maar gelukkig had een andere camera een paar bruikbare foto's gemaakt. Die plaats ik dus als extra bewijs. Na ruim een half uur poseren (voorbijgangers begonnen steeds vreemder naar mij te kijken) stapte ik om 16.23 uur weer op m'n fiets. Nu nog naar dat bushokje in Oegstgeest. Om 18.02 uur bleek de webcam het weer te doen. De eigenaar heeft blijkbaar moeten rebooten, dacht Miauw.
Silkwood, toch bedankt voor de cache!

404

geo 404. Bushokje - van Team Firefox

22 april 2005, 16:54
Een vrije middag en zonnig weer, dus een mooie fietstocht langs de webcams van Katwijk en Oegstgeest leek een goed idee. Beide webcams deden het en na wat rondbellen bleek mijn goede vriend Miauw bereid de snapshots te maken...
Na de tegenvaller bij de Wurftcam cache, fietste ik vol goede moed naar het Bushokje. De juiste locatie werd moeiteloos gevonden: de glasscherven zeiden genoeg. Voorzichtig zette ik mijn fiets tegen een van de ruiten die nog heel was. Ik belde Miauw, die nogal lang in gesprek bleek. Maar daarna had hij mij direct in beeld. "Je moet even zwaaien," stelde hij voor. Dat deed ik, terwijl ik hoopte dat mijn T-shirt met het Hardcore Triangle-logo goed in beeld zou komen. Er klonk gevloek. Miauw kreeg geen toegang meer tot de site. Opnieuw een crash? Gelukkig, in zijn cachegeheugen stond een beeldje. Missie volbracht en ik kon naar huis.
Firefox, bedankt voor dit bushokje.

___________________________________________________________________


geo 405. Het Stripverhaal: Suske & Wiske - van De Zebravinkjes

24 april 2005, 14:35
In mijn jeugd heb ik wel eens een stripverhaal gelezen, maar mijn zakgeld heb ik daar nooit aan besteed. Gelukkig hebben we tegenwoordig internet, zodat de antwoorden op de vragen ook zonder boeken gevonden konden worden. Vandaag eindelijk de tijd gevonden om te zien of de oplossing juist was. Hoewel ik de locatie al van verre zag aankomen, duurde het toch even voordat ik de cache daadwerkelijk had gevonden. Het bleek inmiddels een plastic doos te zijn, en geen "kleine munitiekist" zoals in het begin van deze pagina staat vermeld. Er kunnen inderdaad geen stripverhalen in, maar wel (kleine) boekjes. "Heb nou es het lef om 'n afspraakje te maken met het meisje waar je van houdt" sprak een achterflap mij streng toe. Toeval? Dat afspraakje werd onlangs gemaakt en is op a.s zaterdag...
Prachtig, deze cache is precies volgens Biertje's FiLoZoVi: Fietsen, Lopen, Zoeken, Vinden. TB's gewisseld.
Bedankt voor de cache, en nu wachten totdat de eend van Guust is uitgebroed.

geo 406. Drive In 1 ('t Woudt) - van Saffier

24 april 2005, 18:08
Samen met Watje5.
groetjes, Biertje
(Ja, 't is even wennen, zo'n log in de stijl van de cache-legger wink )

___________________________________________________________________


geo Haiku - van Willxii Carrotte

   note 26 april 2005
Ik blijf liever droog
Dan maar geen zilver of brons
Liever een biertje!

___________________________________________________________________


geo 407. Haiku - van Willxii Carrotte

30 april 2005, 11:15
Koninginnedag
En morgen is B. jarig
Driedubbel feest dus
note 1 mei 2005
Drie foto's geplaatst
Zie log van dertig april
Natuurlijk in stijl

407        407

Terug naar boven

Door naar mei