Blik op Biertje

Bierpraat maart 2005

15 caches gevonden (logs 375-389)

375

geo 375. "Waar? Daar!": Quaoar - van Quaerens

2 maart 2005, ontmaagd om 07:35
Toen ik gisternacht thuis kwam na een nachtje bierproeven, zag ik dat er een nieuwe Daar/Waar-cache was neergelegd. Omdat ik op dat moment niet meer in staat was om te fietsen, rolde ik m'n bed in en zette de wekker om 6 uur...
De stad was wit toen ik 's ochtends vertrok op mijn missie naar Quaoar. Voorzichtig balancerend door de verse sneeuw fietste ik naar het parkje. Klokslag 7 uur betrad ik het middelste veldje. De sneeuw was nog maagdelijk, er waren geen voetstappen te zien. Zou ik de eerste zijn? Maar de banken waren ook van buiten het parkje te tellen...
In park Oostduin volgde ik de voetsporen die duidelijk te zien waren. Waren dat de kantoorschoenen van Thex de nachthunter? Bij het bruggetje waren nog meer sporen te zien. Herkende ik daar de bergschoenen van Pyne en de gympjes van Azimuth? De berekening leidde naar een leuk plekje. Al snel had ik door wat Quaerens op het oog had. Voorzichtig benaderde ik de bergplaats. Ik opende de cache. Yes! Ik was de eerste!
Terwijl in Casa Pyne de koffie nog stond te pruttelen, beschreef ik het eerste blaadje van het logboek. Het is echter onmogelijk om in een fel oranje jack in een wit landschap ongezien te loggen, terwijl hondenuitlaters, scholieren en kantoorpersoneel om je heen lopen. Ik hoopte dat de vallende sneeuwvlokken m'n sporen zouden uitwissen en verliet snel de stash area... Missie geslaagd: m'n 10e maagd.
groeten, Biertje

___________________________________________________________________


geo 376. Stad en Land (hitchhiker) - van ChezIvan

6 maart 2005, 18:55
Vanmiddag zat ik met wat biervrienden in café de B. in hartje Den Haag. Enthousiast vertelde ik over mijn ontmaagding van Quaoar, de cache die je na drie tripeltjes niet meer foutloos kan uitspreken, laat staan foutloos kan schrijven. Trouwens, drink nóóit een tripel na een bokbier. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen! Andersom is overigens geen probleem. wink
Opeens kreeg ik een sms'je. Aan het geluid hoorde ik dat het iets bijzonders was. Het is een van die nieuwe functies die je bij de Doe-Het-Zelf-kaarten kan instellen, waardoor je automatisch een sms'je krijgt zodra er een nieuwe cache of hitchhiker in jouw cache-gebied wordt geplaatst. Het ging om Stad en Land zag ik, en haastig legde ik wat geld op tafel. De biermobiel stond voor de deur en m'n GPSr heb ik altijd op zak. De coords had ik al ingeklopt en vijf minuten later was ik op weg naar Zoetermeer.
In de schemer en in de regen bereikte ik de Balij. Zo'n 700 meter lang kon ik feilloos Albrt's fietsspoor volgen. Toen kwam de eindlocatie in zicht: een boomstronk waar iemand geprobeerd had zo min mogelijk voetsporen achter te laten. Na gretig graaien had ik het kokertje in handen. Vanwege de regen besloot ik het loggen uit te stellen tot ik een droog plekje had gevonden. Snel terug naar een warme kroeg!
Biertje

___________________________________________________________________


geo 377. Nice View - van PoulsenDK

9 maart 2005, 01:05
The answer was easy to find, so this became my first virtual Danish cache. Thanks!
Biertje

___________________________________________________________________


geo 378. de Schat van (Sinter)Klaas - van (Zwarte) Piet

14 maart 2005, 17:05
Een leuk presentje van de Sint
Maar Biertje had een oude print
De rekken gaven geen probleem
Maar van de palen zag hij er geen een
Dan maar proberen met een getal
En dan gewoon kijken waar dat uitkomen zal
Uiteindelijk bereikten we een logische plek
Die uitnodigde tot een grondige check
Het bleek dat we gelijk hadden gehad
Niets in, niets uit, bedankt voor de schat
Biertje (het liefst van 't vat) wink

379

geo 379. Meedoen is belangrijker dan winnen - van klaproos

14 maart 2005, 18:00
Vandaag met Mighty-Mike even sportief op stap. We hadden met opzet een maandag uitgezocht, want Mike wilde Debby ontmoeten, terwijl ik zelf graag kennis wou maken met Jolanda en Sonja. Helaas, we waren een uur te vroeg. De dames hebben we dus niet gevonden, maar wel de cache! Na afloop sprintte Mike naar de auto. School er soms een getalenteerd hardloper in deze jonge god? Misschien komen we woensdagavond nog een keertje terug!
groeten, Biertje

geo 380. Op bezoek bij familie in Hoofddorp - van WildeFA

14 maart 2005, 19:50
Vanmiddag even met Mighty-Mike op bezoek bij zijn familie. Het parkeren kostte veel tijd, want Mike wil zijn auto het liefst voor de deur zetten. In het donker bereikten we de plek. Na een kwartiertje zoeken, toch maar even terug naar de auto om het printje op te halen. Hadden we wellicht iets over het hoofd gezien? Nogmaals alle mogelijke plekjes met de zaklantaarns bestudeerd. "Goed kijken is voldoende." Dan maar even een hulplijntje gebeld. Dat levert iets meer duidelijkheid, maar nog geen kokertje. "Je kunt de cache via normale paden bereiken." Tja. Uiteindelijk besluit Mike toch maar eens over het hekje te klimmen. En vindt dan de cache binnen een minuut. Het hek was dus de bottleneck. In de omschrijving zou dus best mogen staan dat je wat moet klimmen om het kokertje te kunnen graaien.
Hierna alsnog Mike's familie opgezocht. Die bleek in een hamburgerzaak te werken. Tenminste, daar reed hij ons heen. Mmm, dat smaakte goed. Bedankt, Mike!

___________________________________________________________________


381

geo 381. Hole in One? - van WildeFA

15 maart 2005, 01:25
Vanmiddag werd ik door Mighty-Mike op m'n werk afgehaald voor wat sportief vermaak in Lisse en een bezoekje aan zijn familie in Hoofddorp. Het werd een beetje laat en rond half twaalf, tijdens het loggen, zie ik ineens dat er een nieuwe cache aan zit te komen: Hole in One. Die is blijkbaar nog niet akkoord en dus nog niet te zien, maar bevindt zich 5 km ten zuidoosten van het Bierpaleis. Even een cirkeltje getrokken en voilà: een golfterrein. Klein probleempje: de fiets staat nog op m'n werk!
Snel met de tram naar het werkadres en daar de nachtportier wakker gemaakt. Dat kostte me driekwartier, en tijdens de maagdenjacht telt elke minuut. Terwijl ik naar Zoetermeer fietste, hoopte ik dat collega Thex allang in bed zou liggen. Na al dat bier van zondagavond zou die z'n nachtrust wel nodig hebben. Volgens de kaart moest er een pad zijn, en dat klopte. Het hek had weinig nut, want daar kon je gewoon omheen lopen (droge sloot). Niemand zou toch zo dom zijn om te gaan klimmen? wink
Om 01.25 uur diepte ik het kokertje op. Ha! Was de rol nog blanco? Nee, de Beuker was me anderhalf uur voor geweest. Hoewel? Ik bekeek zijn log eens goed. Wat stond daar? 16-01-2005. Was Thex hier al op 16 januari geweest? Hoe was dat nou mogelijk? Het was duidelijk dat hier vals was gespeeld. Ik hoop dat WildeFa de log van Thex ongeldig verklaart, zodat ik dan alsnog met de eer kan strijken. wink
Biertje (proost!)
PS: op de site logt Thex op 14 maart om 0.01 uur. Dat klopt dus ook niet...

___________________________________________________________________


geo 382. Sneeuwwitje - van Willxii Carrotte

26 maart 2005, 15:05
De verzuchtingen van Thex kan ik begrijpen: ook Biertje is al heel lang op zoek naar een droomprinses. In de cafés waar ik meestal rondhang, pik ik tegen sluitingstijd wel eens een Sneeuwwitje op, maar meestal blijkt die de volgende ochtend ineens omgetoverd te zijn in de boze stiefmoeder. wink
De opgave zag er onschuldig uit, maar dit was voor het eerst een cache van Ruurd waar ik een nachtje over moest slapen. En nog een nachtje. En toen verschenen de eerste logs. Ik besloot dezelfde tactiek toe te passen, dus ik zette een cd met het nummer van Marco op (Het beste uit de Mega Top 50 van 1994) en leende bij de buren een koffiezetapparaat (de mijne had ik weggedaan nadat ik de beertender van Heineken had aangeschaft). Alleen het badeendje ontbrak, en dat beestje bleek essentieel, want de juiste cijfertjes wilden maar niet doorkomen.
Toch zat ik op de goede weg, zo bleek na een onschuldig mailtje naar de meester. Ik werd zelfs gecomplimenteerd om mijn scherpe blik en uiteindelijk gaf de selfservice van de CCS ineens het groene licht.
Als de spreekwoordelijke prins op het witte paard stuurde ik mijn stalen ros vliegensvlug naar het geocache paradijs. Het werd een echte drive-in: na 285 meter over het fietspad kon ik het glazen kistje oprapen zonder af te hoeven stappen! Voorzichtig kuste ik Sneeuwwitje op haar wang, en probeerde te vergeten hoeveel mannen dat vóór mij al hadden gedaan. Verbaasd opende ze haar ogen. "Biertje", sprak ze dromerig, "waar bleef je nou?" Ik stamelde wat en gaf haar mijn cadeau. TB Shaggy, een hondje uit Duitsland, zou haar gezelschap houden.
Fluitend vervolgde ik mijn reis. Ja, één keer in de zoveel tijd komen dromen uit...
Biertje

383

geo 383. Sint Koei'npoep (Maasland) - van Inkesa/Corbi

26 maart 2005, 17:20
Koeienpoep? Gelukkig had ik m'n berg/modder/poepschoenen aan!
De route bleek prima te doen met de fiets, ik hoefde nergens af te stappen. Vandaag had heel Maasland afgesproken om in de tuin te gaan werken. Overal werd gesnoeid, geharkt en geschoffeld. Een pluspunt tijdens deze fietstocht was de aanwezigheid van een gezellig café halverwege de route. Toen ik een foto maakte, werd ik door een paar dames naar binnengeroepen om uit te leggen wat ik aan het doen was. Puzzeltocht? Koeienpoep? Grote hilariteit. En toen ik daarna vertelde hoe ik heette, stond er direct een vol glas voor mijn neus. En op één been kan je niet lopen, legde de blonde mij uit. Met moeite kon ik mij een half uur later weer losmaken en twee 06-nummers rijker vervolgde ik mijn weg. Aardige mensen, die Maaslanders.
Om kwart over vijf was er op de cache locatie niemand te zien, zodat het loggen in een poep en een zucht was gebeurd. Oja, die vreemde naam van de cache? Volgens de cafébezoekers is Sint Koei'npoep de naam van Maassluis in de carnavalstijd. Ik geloofde het direct.
Bedankt voor de leuke tocht door een grappig stadje.

geo 384. Disneyfilms, wie kent ze niet!! - van inkesa

26 maart 2005, 17:45
Wie kent ze niet? Nou, Biertje dus. Van alle vragen kende ik alleen de neefjes van Donald Duck en de beer uit Jungle Boek uit mijn hoofd. De rest moest ik dus opzoeken. Maar dat is me gelukt, want ik arriveerde op een mooie locatie. Eerst dacht ik nog: hoe kan je hier nou een regular cache onzichtbaar verstoppen? Maar toen viel mijn oog op een afwijking in het terrein, waar inderdaad het filmblik bleek te liggen. Onder de cache had zich ook nog een veldmuisje verstopt, dat echter snel wegkroop toen ik mijn camera te voorschijn haalde. Was hij afkomstig uit De Reddertjes?
Bedankt voor de cache, Biertje

geo 385. Sam's Puzzel cache nr 1: Feyenoord Forever - van inkesa

26 maart 2005, 18:00
Bij het inrijden van de straat bleek ik al gespot te zijn, en ik had mijn fiets nog niet neergezet, of ik hoorde al getik tegen het raam. Eerst maar even gekeken of de cache lag, waar ik dacht dat het was (inderdaad) en toen naar Samantha en haar moeder gezwaaid. Sam kwam naar beneden en vroeg of ik ook een fan van Feyenoord was. Oei, ik moest toegeven totaal niet van voetballen te houden. Bijna alle namen uit de puzzel waren onbekenden voor me, behalve dan Gullit. Toen ik nog een snor had, zei iedereen dat ik erg op hem leek. Maar dat is inmiddels een paar jaar geleden. Zou Gullit ook zo van bier houden?
Bedankt voor de cache, Biertje

geo 386. Spreekwoorden, wie kent ze niet! - van inkesa

26 maart 2005, 18:30
Spreekwoorden, da's een makkie. Ik kende ze allemaal, maar voor de zekerheid heb ik ze toch maar eventjes opgezocht. wink Ik vond de cache op zo'n 20 meter van het feitelijke nulpunt, maar je mag een gegeven paard natuurlijk niet in de bek kijken.
Tijdens het loggen stopte er een auto: Koos de Kapper met zijn vrouw (die het liefst 30 kilometer op kaplaarzen loopt) en Tim (het geheime wapen die puzzels oplost en fouten verbetert). Voor Tim was het jammer dat hij niet hoefde te zoeken, en voor Koos dat de TB zijn neus voorbij ging. Toch even gezellig gekletst.
Mijn toepasselijke spreekwoorden:
Als het bier is in de man, dan is de wijsheid in de kan
(verwacht van een dronkaard geen verstandige woorden)
Eigen bier smaakt het best (Fries gezegde)
(wat je zelf gemaakt hebt, is toch het beste)
Spuug nooit onder tafel, want daar zou je dronken vriend kunnen liggen (Tsjechisch spreekwoord)
Bier goed, al goed!
Biertje

387

geo 387. Spring - van pyne

26 maart 2005, 19:30
De vier seizoenen zitten erop. Eindelijk. Herfst 2003 wist ik op de een na laatste dag in de stromende regen te vinden, winter 2003 al op de eerste dag (zilver!), maar de lente van 2004 begon hopeloos. Dagenlang staarden de vreemde vogels mij aan vanaf het papier en zelfs in mijn stamcafé zong men een toontje lager toen ik de opgave toonde.
Nieuwe caches kwamen en gingen, en langzaam verschoof het voorjaar naar de achtergrond. In de laatste lenteweek werd ik echter wreed uit mijn dagelijkse roes gewekt: de zomer naderde, en wanhopige puzzelaars konden hun probeersels ter beoordeling voorleggen of om een hint vragen. Door een combinatie van factoren eindigde de lente voor mij echter zonder dat ik mijn log kon plaatsen...
Maar dan is het 2005 en Biertje is weer zo fris als een hoentje. Begin maart vind ik mijn aantekeningen terug onder een leeg krat met winterbieren. Ik bleek destijds 3 vogels fout te hebben, waarschijnlijk door het gebruik van een niet alledaagse vogelgids. De naam van die ornitholoog is inmiddels over de hele wereld bekend geworden, omdat schrijver Ian Fleming die 'leende' toen hij een geschikte naam zocht voor zijn verhalen over een Britse geheim agent (ja, zo leer je nog eens wat!)
Onder de douche probeerde ik daarna in contact te komen met het badeendje dat exact 10,2 km verderop dobberde en vroeg hoe zijn meester dit probleem zou oplossen. Was het de shampoo in mijn oren of hoorde ik zoiets als: "Use the Force"?
Ik snelde naar de pc en zette wat punten op de kaart. Daarbij zag ik dat 2 van de 3 foute vogels nauwelijks invloed hadden op de locatie. Een lijntje langs de laatste variabele leverde een paar plonsen en een pittoresk plekje. Had ik niet precies daar een paar maanden geleden (tevergeefs) naar een geheel andere cache gezocht?
Vandaag was de dag van de waarheid. Door een overvol fietsprogramma was ik pas om half zeven ter plekke, waar ik zonder af te stappen de cache kon rapen en loggen. wink
Vroegâh moest een log worden afgesloten met je mening over het seizoen. De lente is voor mij de opbouw van strandtenten, het plaatsen van terrassen (Grote Markt, het Plein), witbier (natuurlijk zónder citroen, want als de brouwer dat had bedoeld, had ie het er zelf wel ingedaan) en de Meibock. Proost, Pyne!

geo 388. Zoek de (Paas)-box - van Saffier & Stekelsteef

26 maart 2005, 20:05
Op de een of andere manier eindigen mijn tochten door het Westland altijd in het donker. Het liep namelijk al tegen achten toen ik het land van S & S binnen fietste. Eerst maar eens onder een brug gekeken, toen een andere brug gezocht om de werkelijke locatie te kunnen bereiken. Op het P-terrein stond een auto, en even later ontmoette ik twee jongens die in een tentje kampeerden om 's nachts op karpers te vissen. Toen ik uitlegde dat ik in het bos een kistje met eieren kwam zoeken, stonden we ons beiden te verbazen om de vreemde hobby van de ander. Of ik niet bang was dat zij het kistje straks zouden weghalen? Welnee, antwoordde ik. Ik maak een foto van jullie auto en via het kenteken kunnen we jullie dan direct achterhalen...
Door het duister heb ik op een verkeerde pagina in het logboek geschreven, na Team Pooh op 12 maart, zo zag ik achteraf op de foto's. En ik heb waarschijnlijk mijn zwarte mini-penlite laten liggen. Neemt de vinder die mee naar het GME 2005?
Bedankt voor de cache en het eitje, Biertje

___________________________________________________________________


geo 389. Deepest Blue - van pyne

28 maart 2005, 19:30
Meer dan een jaar had ik het diepblauw genegeerd. De meetkundige opgave leek van een niveau waarop fietsende bierdrinkers pijlsnel het café invluchten en maandenlang ontbrak me de moed om de vertrouwde barkruk te verlaten. Maar er verschijnt een moment waarop wederom de handschoen moet worden opgeraapt.
De kille wind begin maart nodigde niet uit tot fietswerk, dus toen gemotoriseerde vriend Mighty-Mike aanbood om gezamenlijk de hunt aan te gaan, was een verbond snel gesmeed. Hij zou zich verdiepen in de kunst van de snijdende lijnen, waarop ik voorstelde voor kaart en driehoek te zorgen. De afspraak was voor de namiddag, daarom eerst maar even wat binnenwerk voor de baas verricht. Het was buiten strakblauw en na het twaalfde kopje koffie kon ik niet langer binnenblijven. Gelukkig was Mike inmiddels gearriveerd en als een haas vertrokken we in zijn witte monster richting duingebied.
De pijl hing recht in het lood dankzij een ruime set aan sats. Het vertrouwen in een positief resultaat groeide, mede dankzij een kwartet ingeblikte hulptroepen. De parameters lieten zich makkelijk scoren, tot het moment waarop enige meetkunde moest worden toegepast. Vragend keek ik Mike aan, die echter volkomen op mijn kaart en driehoek had gerekend. Verbouwereerd staarden wij elkaar enige tijd aan, waarna wij zwijgzaam en beschaamd het veld verlieten.
Een week later kende de hunt een positieve afsluiting. Inmiddels waren lijnen getrokken, punten gezet en was er een prima set coords uit het rekentuig gerold. Toen de klok de avond binnentrok arriveerden wij in het overbekende gebied. Op de parkeerplaats het monster achtergelaten en vervolgens een milde wandeling gemaakt. Ter hoogte van het nulpunt werd het pad verlaten en ging ik op de knieën. Een markante bergplaats, en dus lekker eenvoudig trekwerk. De box plopte gehoorzaam open en er kroop een brede glimlach over mijn gezicht. De log kon eindelijk worden gezet.
Hierna resteerde mij nog slechts één opdracht uit de serie van deze maker, waarbij het Geloof mij ver buiten mijn jachtgebied zou gaan brengen...

389

Terug naar boven

Door naar april