Blik op Biertje

Bierpraat januari 2005

9 caches gevonden (logs 354-361)

354

geo 354. Dijkbewaking - van chokotoff

12 januari 2005, 13:25
Ik geef het toe: ik hou niet zo van water. Tenzij er mout, hop en gist aan toegevoegd zijn. wink Het duurde echter een dag voordat mijn beheerder gealarmeerd werd over deze nieuwe cache. Blijkbaar zit ik in een trage sector of was mijn basisstation nog niet aangesloten. De stormwaarschuwing had inmiddels al diverse regio's bereikt. Maar omdat Pyne en Thex het te druk hadden met het vullen van zandzakken, moest eerst het fietsend gespuis der driehoek erop uit om te kijken of de kust vrij was.
Het bepalen van de cachelocatie gaf geen probleem. Ik herinnerde me hoe ik hier 11 maanden geleden 's nachts had rondgefietst. De verstopplek moet Quaerens bekend voor gekomen zijn, bedacht ik me glimlachend. In de lunchpauze bezocht ik vandaag het gebied. Na vijf keer vissen had ik beet. De cache was mooi droog, want het had niet gestormd. Het brons was dus voor Biertje.
Bedankt voor de cache, Biertje

___________________________________________________________________


geo 355. Treasure Island - van Oller

15 januari 2005, 10:00
Omdat ik vanavond een feestje had in Amsterdam, besloot ik dit te combineren met een dagje geocachen in de hoofdstad. Om 9 uur gearriveerd en een fiets gehuurd. Dit schateiland was de eerste op mijn lijstje en sneller dan verwacht stond ik op het startpunt. Maar toen... in het gebied waar ik vandaan kom, zijn we gewend heel moeilijk te denken. Mijn crypto-analyses hielpen me niet veel verder, maar mijn kruip-activiteiten werden wel opgemerkt door de 'bewoner'. Deze vriendelijke man was het al eerder opgevallen dat mensen hier iets zochten, en deed na mijn versimpelde uitleg een suggestie voor de plus 34, waarbij mijn mond openviel. Tja, voor simpele mensen moet je blijkbaar in Amsterdam zijn. wink Iets later had ik de cache in mijn handen. De TB zal ik iets zuidelijker brengen, maar Afrika zit er niet in. De gegeven suggestie voor het prettige caf juich ik van harte toe. Meestal sluit ik een geslaagde vondst direct af in zo'n etablissement, maar vandaag doorkruiste dit mijn ambitieuze plannen, dus volkomen nuchter vervolgde ik mijn reis.
Biertje

geo 356. 2C (4): Zicht - van zowaar!

15 januari 2005, 11:20
Omdat ik vanavond een feestje had in Amsterdam, besloot ik dit te combineren met een dagje geocachen in de hoofdstad. Ik had een route uitgezet waarbij ik te laat ontdekte dat ik waarschijnlijk vr de openingstijd van 11 uur zou arriveren. Gelukkig duurde het zoeken en vinden van de juiste en kortste weg veel langer dan gepland, zodat ik om kwart over elf de spekgladde vloer opstapte. Met de meegebrachte verrekijker kostte het toch nog behoorlijk wat moeite om het jaartal te ontcijferen, dus daarom de waarschuwing in de wind geslagen en wat dichterbij gaan staan. Een biertje tot slot in Kaapkot lag voor de hand, maar ik had nog meer caches te doen. Meetpunt bijvoorbeeld. Dus volkomen nuchter vervolgde ik mijn weg.
Biertje

geo 357. Nieuwe Natuur - van TeamLacor

15 januari 2005, 13:20
Omdat ik vanavond een feestje had in Amsterdam, besloot ik dit te combineren met een dagje geocachen in de hoofdstad. Om 9 uur gearriveerd en een fiets gehuurd. Via Treasure Island en 2C(4)-Zicht arriveerde ik bij het startpunt van deze multi. Ik las dat de cache via gewone paden te benaderen is, en ik zag dat pad op zo'n 200 meter afstand wel liggen, maar telkens weer hield een slootje mij en mijn gehuurde fiets tegen. Iets verderop gekeken, maar dat leek ook niet te lukken. Teruggefietst, o jee een hek. Later bleek dat ik op 100 meter van de oplossing was geweest. De cache daarna snel gevonden. Als beloning en lokkertje voor Xander de TB Takkie achtergelaten. Dit hondje was blij weer eens even in de natuur te kunnen rennen. Hij snuffelde even aan het dolfijntje en paardje en ging daarna braaf het kistje in.
Biertje

358

geo 358. 2C (5): Point - van zowaar!

15 januari 2005, 14:40
Omdat ik vanavond een feestje had in Amsterdam, besloot ik dit te combineren met een dagje geocachen in de hoofdstad. Omdat de tijd sneller gaat dan ik fietsen kan, moesten helaas een drietal multi's van het overvolle programma worden afgevoerd. Direct dus op meetpuntenjacht. Moeiteloos bereikte ik (ongeveer) de gezochte locatie: een gebouw met publieke functie en een trap naar beneden. Samen met tientallen anderen daalde ik af, maar zag al snel dat dit niet kon kloppen. De man achter het bord 'informatie' keek me eerst glazig aan, maar deed daarna een suggestie die bleek te kloppen. Er is dus ng een gebouw met een publieke functie. Mijn oog viel daar direct op de sponsors, maar ik wou natuurlijk ook even de trap af voor een foto. Toen ik weer bovengronds was, bleek mijn huurfiets nog steeds te staan waar ik hem had achtergelaten! Bedankt Amsterdam, en zowaar!
Biertje

geo 359. Oceans 12 - van SUIT2000 (Maintained by Leo)

15 januari 2005, 15:00
Omdat ik vanavond een feestje had in Amsterdam, besloot ik dit te combineren met een dagje geocachen in de hoofdstad. Op een gehuurde fiets bezocht ik meerdere caches. Het viel me op dat veel Amsterdamse fietsers nog netjes wachten voor het stoplicht; in Den Haag zie je dat veel minder. Heeft dat iets met normen en waarden te maken? De geldpuzzel had thuis geen problemen opgeleverd. Hoewel de ontvangst ter plekke moeizaam was, voelde ik direct dat ik goed zat. De verleiding was groot, maar ik heb het aangetroffen geld toch maar niet mee- genomen... wink
Biertje

geo 360. 100 ASA - van Team-Omega-25

15 januari 2005, 16:05
Omdat ik vanavond een feestje had in Amsterdam, besloot ik dit te combineren met een dagje geocachen in de hoofdstad. Op een gehuurde fiets bezocht ik diverse caches. Ook deze is erg fietsvriendelijk! En zaterdagmiddag rond 4 uur is er dus geen mens te zien. Ongestoord kon ik zoeken. Mooi plekje, hoor.
Biertje

geo 361. Zwart-wit - van Shamrock Stone

15 januari 2005, 16:40
Omdat ik vanavond een feestje had in Amsterdam, besloot ik dit te combineren met een dagje geocachen in de hoofdstad. Deze puzzel was een feest der herkenning. In de tijd dat Biertje slechts melk dronk (en af en toe een glaasje Exota kreeg) was er nog geen televisie in huis. Woensdagmiddag speelde je buiten en hoopte dat je met een vriendje waar ze wl tv hadden, mee mocht. In een kring zaten we met de schoentjes uit voor het toestel en keken met open mond naar de jeugdserie nr. K. Later kwam er ook zo'n bakbeest in huis. Bij de buitenlandse series (bijvoorbeeld afkomstig van de illegale televisiezender TV Noordzee die vanaf het REM-eiland voor de kust van Noordwijk uitzond) moesten vader of moeder de ondertitels voorlezen, omdat die voor mij toen nog te snel gingen. (Na bestorming van het REM-eiland door marine en politie werden de uitzendingen legaal voortgezet door de nieuwe omroep, de TROS.)
Door wat gegoogel kwam ik op sites terecht met verhalen, foto's en geluidsfragmenten die mij weer terugvoerden naar mijn jeugd. De cache werd even vergeten en ik liet me meevoeren op sentimenten. Uiteindelijk bleek ik alle gevraagde series te kennen (en gezien te hebben) behalve serie Q. Die is nogal cruciaal als je moet fietsen, dus zette ik alles op alles. Een gevonden mogelijkheid paste in het diagram, maar de naam deed geen belletje rinkelen.
Vandaag de locatie bezocht en alles bleek te kloppen. TB's geruild en daarna in vliegende vaart terug naar het Centraal Station om nog nt voor sluitingstijd de gehuurde fiets in te leveren. Toen ik later op het feestje met een biertje in m'n hand vertelde waar ik was geweest, reageerde iemand geschokt. Weet je wel waar dat is? Nee, gewoon het pijltje van m'n GPS gevolgd. Maar ik snap nu waarom de terugweg zo lang was...
Shamrock Stone, bedankt voor deze prachtige reis in het verleden.
Biertje

361

Terug naar boven

Door naar februari