Blik op Biertje

Bierpraat november 2005

27 caches gevonden (logs 554-580)

554

geo 554. Honden Call - van Wolfjey

12 november 2005, 12:30
Na heel veel uitstel wegens regen, kans op regen, hier en daar een bui en mogelijk plaatselijk wat neerslag, leek het vandaag zowaar een mooie droge dag te worden. De kater spoelde ik weg met een pijpje en daarna vertrok ik snel met de biermobiel richting Zoetermeer. Ik had uitgerekend dat ik op deze locatie zou arriveren op een moment dat er geen hond te zien zou zijn. En inderdaad, er was zelfs geen kip! wink
De Call was er gelukkig wél: SNT is namelijk het grootste callcenter van Nederland. Of van Europa? Dat wist ik niet zeker, dus ik besloot ze even te bellen. Helaas: "Alle medewerkers zijn in gesprek, een ogenblik geduld alstublieft..." zei een dame op een bandje. Terwijl ik naar haar luisterde, graaide ik met m'n andere hand de cache. Na het schrijven van de log en het maken van een paar foto's besloot ik niet langer te wachten, maar op zoek te gaan naar m'n volgende schat...
Bedank en groeten, Biertje

geo 555. Anna's en Zefanja's schat - van pipilangkous

12 november 2005, 12:50
Deze cache stond al een tijdje op mijn lijstje, maar pas vandaag kwam ik weer eens in deze contreien. De locatie viel meteen in het oog, zodat ik me eerst concentreerde op het loggen. Pas daarna ben ik op zoek gegaan naar Fleur. Al die tijd lag de kudde schapen rustig bijeen in het zonnetje, maar toen ik mijn fototoestel te voorschijn haalde, stonden ze ineens allemaal op en begonnen onrustig weg te lopen. Ik hoopte dat Anna en Zefanja hun Fleur op een van mijn foto's zouden herkennen, maar pas nu lees ik dat Fleur is verkocht. Vandaar dat ik het zwart-witte dier niet kon vinden tussen alle bruine!
Bedankt en groeten, Biertje

___________________________________________________________________


geo 556. De Blubber Cache - van Team Geertje

16 november 2005, 17:55
Een blubber cache moet je natuurlijk wel op het juiste moment doen. Na drie dagen met flinke buien leek het vanmiddag even op te klaren. Om te bewijzen dat je hier echt geen MTB voor nodig hebt, nam ik gewoon de stadsfiets (beerbike) richting de Uithof. Ik had ook geen laarzen meegenomen, maar simpele teenslippers. Hiermee zou ik als het ware over de modder 'zweven' zonder erin weg te zakken.
Ter plekke aangekomen bleek de regen de sporen van mijn voorgangers nog niet helemaal weggevaagd te hebben. Ik volgde de afdrukken van Delftse sportschoenen, Voorburgse kisten en van een Boskoopse schaatser die had moeten klunen. Ook zag ik het spoor van een fanatieke mountainbiker (twee keer gevallen, Quaerens?). Ik was inmiddels afgestapt, maar dankzij mijn teenslippers had ik nergens last van. Moeiteloos duwde ik mijn fiets vooruit, terwijl ik terloops met mijn vrije hand nog een paar magnifieke macro-foto's maakte van de plaatselijke plantenpracht. De meeste blubber bleek echter aan en op de kist te zitten, maar gelukkig had ik mijn werkhandschoenen bij me. Als negende mocht ik mijn naam in het logboek zetten.
Terug nam ik gewoon het geasfalteerde fietspad. En dankzij een plotselinge regenbui spoelden m'n teenslippers weer lekker schoon!
Bedankt voor de blubber, Biertje

___________________________________________________________________


557

geo 557. Ieniemienie #2 Us Heit - van Catootje

19 november 2005, 01:00
Vrijdagmiddag en -avond was ik in de buurt van Leeuwarden vanwege de afscheidsreceptie van een collega van mijn werk. Daarna besloten we nog even wat horeca-etablissementen in de binnenstad te onderzoeken. De prijzen liggen hier een stuk lager dan in de Randstad, zo ontdekte ik na het zesde rondje bier. Tijdens de pauze van de band besloot ik even een frisse neus te halen. Bijna vanzelf kwam ik terecht op het plein met het beeld van Willem Lodewijk. Ik moest even wachten tot wat dronken feestgangers waren gepasseerd, maar daarna kon ik mijn log in het ieniemienie-kleine boekje bijschrijven. En toen moest ik weer snel terug, want er stonden nog een paar biertjes op me wachten!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 558. Het Wapen van Kralingen - van Eeg

23 november 2005, 10:55
"Het wapen van Kralingen". Ik wist het zeker: dat was de naam van een populair café-restaurant, waar niet alleen een biertje, maar ook een cache voor mij zou klaarstaan. Helaas, in het telefoonboek kwam dit café niet voor. Dan toch maar even de locatie bepaald met behulp van de BKE-methode. Daarna lekker op de fiets door Rotterdam gezworven. Mijn Geko 201 wees me de weg en bracht me naar een grappig plekje. Geen café te zien, maar ik vond wel een potje goede hydraterende crème. Toevallig het merk dat ik altijd op m'n handen smeer na een dagje intensief geocachen! wink Het potje bevatte alleen een logboekje, waar ik handenwrijvend van voldoening mijn naam in schreef.
Bedankt en proost, Biertje

geo 559. Het Bos Van Het Volk - van Saffier & Stekelsteef

23 november 2005, 12:45
Het waren weer vreemde dominosteentjes die ik eerst moest omzetten naar een bosrijk gebied. Gelukkig is de plek ook goed met de fiets te bereiken, dus een Hit & Run zat er waarschijnlijk wel in. Bij de ingang zag ik tot mijn voldoening dat het bos mede tot stand is gekomen door Café de Oude Stoep en Café de Steeg. Is mijn geld uiteindelijk toch nuttig besteed! wink
Ik was blij dat ik mijn fiets na het bezoek aan de Blubber Cache nog niet had schoongemaakt, want opnieuw moest ik me een weg door de modder banen. Maar omdat het een paar dagen niet geregend had, bleef de schade beperkt. Al gauw stond ik op de cache locatie en de kist kreeg ik al snel in het oog. In het logboek las ik dat de constructie ooit anders bedoeld was, waardoor je de cache pas na lang zoeken en knutselen kon graaien, maar voor mij (en de hunters na mij) is het nu een peulenschilletje. Na het loggen heb ik nog even de Boom van Biertje opgezocht, om die daarna eens goed water te geven. Ik kon zien dat ie het nodig had. Zelf nam ik nog een blikje bier, want daar had ik ineens trek in gekregen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 560. De Meelfabriek - van Gangsters

23 november 2005, 13:30
Mijn fietsdagje rond Rotterdam verliep voorspoedig en ik besloot ook even de Meelfabriek te bezoeken. Ter plekke kon ik me de twijfel van sommige hunters wel begrijpen, want je gaat natuurlijk niet zomaar in iemands tuin zitten wroeten. De cache bleek een munitiebox uit grootmoederstijd, en tijdens het loggen verwachtte ik elk moment de oppas-oma achter me, maar helaas. Waarschijnlijk moest ze ergens anders oppassen. Daarom weet ik nu niet hoe je een flinke partij gratis bier op de kop kan tikken. (Maar jij dus wel, Pyne. Kan ik binnenkort een paar kratten bij je komen ophalen? wink)
Ik zou dat natuurlijk ook nog eens aan de oppas-oma kunnen vragen. Zou ze een meel-adres hebben?
Groeten en proost, Biertje

561

geo 561. Maassluis 7 - "RARA" - van inkesa

23 november 2005, 14:00
ROGGBIV? Was dat een vissoort? Had dat met een mobiele telefoon te maken? Of waren dat de namen van de 7 dwergen? Het kostte even wat tijd voordat ik deze puzzel had opgelost, maar ja, de laatste maanden is er een tendens om steeds gekkere hersenkrakers te verzinnen. Ik moest dus even glimlachen toen ik las dat Pyne wat moeite met deze puzzel had gehad. Een koekje van eigen deeg dus... wink
Vandaag fietste ik in de buurt en kon ik zien of mijn oplossing klopte. De plek zag er veelbelovend uit: nauwelijks uitzicht en weinig opschot. Hier moest het zijn. Niet veel later had ik de pot in mijn hand. Op de terugweg passeerde ik een tuin waar ik de beelden van de 7 dwergen ontdekte. Maar wat waren nou ook alweer hun namen...?
Groeten en proost, Biertje

geo 562. Ketelbinkie #8 Lobith - van delta123

23 november 2005, 14:55
Dit puzzeltje bleek gelukkig niet zo lastig. Het wachten was alleen op een geschikt moment om het flesje op te pikken. Vandaag was ik in de buurt en ik wist dat ik goed zat toen ik het informatiebord zag staan. Even later kon ik mijn naam op het rolletje schrijven. Blijkbaar was Crow iets later ter plekke, dus die heb ik net gemist.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#40. Waterwegen - van Claudia en Joerg

   dnf 23 november 2005
Na een prima start bleek ik op wp5 nergens een LK-bord te kunnen vinden. Uiteindelijk maar doorgefietst tot ik alle lettertjes had verzameld. Daarna met wat logisch denken de cache locatie berekend, maar dit punt bleek in het water te liggen en in de hele omgeving was het voorwerp uit de hint niet te zien. Met een andere mogelijke waarde voor E lag de cache hemelsbreed 1,8 km verder (maar fietsend was het meer). Die plek bleek beter te kloppen, maar de cache kon ik niet vinden. Omdat het inmiddels donker was geworden, ben ik naar huis teruggekeerd.
Thuis heb ik eerst op de kaart alle wp's ingetekend en me opnieuw verbaasd over de onlogische route. Daarna vergeleek ik nauwgezet mijn uitdraai van december 2004 met de huidige opgave en toen ontdekte ik dat er nu bij wp3 staat dat de waarde van C met 8 verhoogd moet worden. Aha! Daarom kon ik wp5 dus niet vinden. Wel verrassend dat ik voor wp4 en wp6 een juist antwoord wist te destilleren. Ik denk nu wel te weten waar de cache moet liggen (ik ben er 40 meter vandaan geweest), dus ik kom binnenkort terug! Tip van de week: print altijd een nieuwe cachebeschrijving, vooral als je er eentje hebt liggen van 11 maanden geleden!

___________________________________________________________________


geo NF#41. miniLOG: -6.74NAP - van Survey Adjo

   dnf 26 november 2005
Op weg naar Schoonhoven dacht ik deze mini wel even mee te kunnen pakken. Hij blijkt echter zeer goed verstopt. Na een tijdje vruchteloos zoeken ben ik dus maar verder gereden. Later las ik in de logs dat ik op het nulpunt had moeten zoeken en niet op de voor de hand liggende plaatsen. Ik kom dus nog wel eens terug.

geo 563. Jacoba- van zwerver

26 november 2005, 10:00
Op weg naar Schoonhoven had ik voor een route langs het Jacobapad gekozen. Onderweg dacht ik na wat ik me nog over haar kon herinneren. Als 16-jarige werd ze gravin over Holland, Zeeland en Henegouwen. Een jaar later trouwde ze met haar neef Jan, de hertog van Brabant. Omdat die zijn schulden aan Jacoba's neef, Jan van Beieren, niet kon voldoen, verpandde hij Holland en Zeeland aan Jan van Beieren. Jacoba verklaarde daarop haar huwelijk ongeldig en trok ten strijde tegen haar ex-man. Die werd echter gesteund door haar oom, Philips de Goede van Bourgondië, die haar in Gent gevangen zette. Ze wist echter te ontsnappen en hield haar strijd nog drie jaar vol in de vestingdriehoek Gouda-Oudewater-Schoonhoven. Het moet in die tijd geweest zijn dat zij over het Jacobapad vluchtte. Uiteindelijk sloot ze een wapenstilstand, waarbij Philips het bestuur kreeg over Holland, Zeeland en Hengouwen. Jacoba trok zich terug op slot Teylingen, waar ze op 35-jarige leeftijd overleed aan tuberculose...
Inmiddels was ik op de cachelocatie aangekomen, maar na tien minuten zoeken had ik de micro nog steeds niet gevonden. Micro? Aha, dit was dus een regular. Na deze constatering kwam de doos direct boven water. Na het loggen vervolgde ik mijn weg en passeerde een rustpunt dat Het Zuid-Hollands Landschap hier heeft aangelegd. Helaas, zonder horeca-gelegenheid...
Bedankt en proost, Biertje

564

geo 564. Een beetje afgezaagd - van tuitje

26 november 2005, 10:40
Op weg naar Schoonhoven passeerde ik dit rustige plekje. Het was duidelijk dat hier regelmatig bierliefhebbers kwamen, want de stapel lege blikjes herkende ik al van verre. De verstopplek van de cache herkende ik overigens ook direct, want deze constructie had ik vaker gezien. Beetje afgezaagd dus... wink
Ondanks de buien van de afgelopen dagen had de cache hier geen last van gehad. Ik schreef mijn naam in het logboekje en vervolgde mijn weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 565. Micro Zilver "kade" - van Wijnkurk

26 november 2005, 11:15
Vandaag had ik een aantal caches rond Schoonhoven op het oog. De eerste was die bij de Bergvlietse Kade. Er loopt een prachtig fietspad naar de cache, waardoor ik al snel op de locatie arriveerde. Daar lag al een lekkere versnapering voor me klaar: een paar glanzende appels. Ik kon er echter net niet bij, dus ik besloot me eerst op de cache te concentreren. 'Microcache' stond er op het deksel van de glazen pot. Micro? Nadat ik hiervan een foto had gemaakt met mijn GPS ernaast, ging ik weer op weg. Gelukkig bedacht ik me bijtijds dat mijn GPS nog in het gras lag, zodat ik maar een klein stukje terug hoefde. Dat overkomt me anders nooit...! Snel nam ik een biertje voor de schrik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 566. Micro Zilver "hemstoep" - van Wijnkurk

26 november 2005, 11:50
Vandaag had ik een aantal caches rond Schoonhoven op het oog. Bij bushalte De Hemstoep lag mijn tweede. De cache was precies zo'n drinkbekertje waar ik vroeger op school mijn eerste biertje uit dronk.wink
Hoewel er weinig plaats was, trof ik er toch een TB aan. Die pinguïn zag er dorstig uit!
Bedankt en proost, Biertje

567

geo 567. Micro Zilver "haven" - van Wijnkurk

26 november 2005, 12:15
Vandaag had ik wat caches rond Schoonhoven op het oog en inmiddels was ik bij de haven gearriveerd. Deze haven is natuurlijk niet te vergelijken met die van Scheveningen, waar ik regelmatig een vers harinkje wegspoel met een fris biertje. Door een omtrekkende beweging, aangestuurd door het 'pijltje', kwam ik op een plek waar ik de cache goed kon zien liggen. Met een soepele graai had ik de beker daarna in mijn hand en kon ik mijn log toevoegen. Nu nog naar het bramenbos!
Bedankt en proost, Biertje

geo 568. Willige Langerakse Dorpscache - van Team Bromsnor

26 november 2005, 12:50
Na een mooie wandeling stond ik ineens voor het Klompenmuseum. Wat ik daar in de tuin aantrof, deed mijn hart sneller kloppen. Toch wist ik mij te beheersen en liep ik een paar meter door naar de waaikuil, die in 1595 ontstond bij een dijkdoorbraak. Door zijn schutkleur was het daar even zoeken voordat ik deze micro ontdekte. Maar het is me gelukt! Omdat ik vermoedde dat er in het Klompenmuseum geen bier geschonken zou worden, besloot ik maar gelijk door te rijden naar het Schoonhovense bramenbos...
Bedankt en proost, Biertje

569. Micro Zilver "bramenbos" - van Wijnkurk

26 november 2005, 13:25
Dit zou de laatste Zilver Micro worden, en het bleek de lastigste. De GPS stuurde me naar een zielig struikje aan de waterkant. Zou dat het bramenbos moeten voorstellen? Zo'n 10 meter verder was een veel logischer plek, maar oppervlakkig gezien kon daar de cache niet liggen. Toch maar weer rond het struikje gewroet. Uiteindelijk de cache gevonden op dezelfde plek waar bijna alle caches in het Geocache Paradijs Delft verstopt liggen!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#42. Zevender - van tuitje

dnf 26 november 2005
Op weg tussen Schoonhoven en Cabauw passeerde ik deze korte multicache. Het was net weer begonnen te regenen, dus dat bevorderde het enthousiasme en zoeklust natuurlijk niet erg. De eerste coördinaten leverden een plek tussen 3 lantaarnpalen. De twee meest dichtbije palen hadden (gelukkig) bijna hetzelfde totaalgetal A. Het huisnummer van de witte boerderij was simpeler, maar daarna bleek de cache toch nog onvindbaar, ondanks de hint. En door de regen kwamen er ook geen andere hunters voorbij die me konden helpen. Hier moet ik dus nog eens voor terug.

geo 570. Cabauwse Dorpscache - van Team Bromsnor

26 november 2005, 14:15
Na het drukke Schoonhoven was ik blij dat ik kennis kon maken met het dorpse karakter van Cabauw. Helaas regende het nog steeds, waardoor de straten leeg en het dorp wel uitgestorven leek. Dat had weer het voordeel dat er geen pottenkijkers waren toen ik de cache tevoorschijn haalde. Het regende nog steeds toen ik Cabauw verliet, op weg naar Polsbroekerdam...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#43. Naar oma toe - van tuitje

   dnf 26 november 2005
Na een bezoekje aan Schoonhoven wilde ik nog even naar oma toe. Inmiddels was de lucht al aardig donker geworden en begonnen de eerste druppels te vallen. Volgens mijn GPS moest ik tussen de heg en de houten schuur zijn. Zoeken in de stromende regen is niet leuk, dus ik kom wel weer eens terug als het droog is.
Biertje (nee, niet gezopen maar verzopen) wink

571

geo 571. Polsbroekerdam Dorpscache - van Team Bromsnor

26 november 2005, 14:45
Van Cabauw reed ik richting Oudewater. Daarbij passeerde ik het dorpje Polsbroekerdam. In augustus tot oktober hebben geocachers hier foto's geplaatst van de rode ereboog op de brug met het opschrift 'biertje?'. Vandaag zou ik dus een foto maken waarbij ik stralend onder die ereboog zou staan, met een vers biertje in mijn hand. Maar helaas: de ereboog was er niet meer, en café Het Wapen van Benschop was gesloten, dus er was ook geen bier! Als troost raapte ik de cache op en schreef mijn naam op de logrol. Zouden die polsstokspringers nooit in het café komen? En zou dat het geheim van die vele kampioenen zijn? Met een hoofd vol vraagtekens reed ik door naar Polsbroek. Daar moest ik eens even over nadenken...
Bedankt en proost, Biertje

geo 572. Polsbroeker Dorpscache - van Team Bromsnor

26 november 2005, 15:00
Na het bezoek aan Polsbroekerdam arriveerde ik nu op de plek waar voor de kampioenen genoeg water is om het polsstokspringen te oefenen. Vandaag werd er blijkbaar nergens gesprongen. Zouden ze allemaal in het café zitten? Als je op de juiste plek staat, kan je de cache al van een afstandje zien zitten. Loggen was dus geen probleem, ook al omdat er geen mens in de hele omgeving te zien was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 573. Vaders Wens - van tuitje

26 november 2005, 15:25
Op weg naar Oudewater passeerde ik het natuurgebied Vaders Wens. Door de vele buien was het gebied behoorlijk drassig geworden, dus het was even zoeken hoe ik de cache het best kon benaderen. Het vinden duurde even, want ik was intensief op zoek naar een fotokokertje. Pas na een minuut of tien kwam ik erachter dat ik een kunststof emmer moest zoeken. Nou, dat bleek een stuk makkelijker te zijn! Een goed gevulde cache was mijn deel, en daar zat zelfs een TB in, een paarse flessenopener in de vorm van een voet. Na alle microcaches van vandaag kon ik eindelijk de TB Butterfly kwijt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 574. Rommelpotje - van Cliffordreichert

26 november 2005, 17:10
De laatste voor vandaag. En omdat het inmiddels al donker was geworden, duurde het zoeken iets langer dan normaal. Na een paar alcoholische verfrissingen in Oudewater was het even zoeken naar de juiste weg naar deze cache. Alle borden stuurden me naar Papekop, Willeskop of Utrecht. En door het eenrichtingsverkeer rij je hier continu in kringetjes rond. In het donker, met een zaklampje met bijna lege batterijen zocht ik naar het potje. Dat vond ik uiteindelijk op een ander plekje dan verwacht...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 575. On Tour: Verre reizen - van TuuronTour

30 november 2005, 12:10
Als je, net als ik, alle caches per fiets bezoekt, dan is elke geocachedag een soort van verre reis. Vandaag ging ik opnieuw naar Rotterdam, maar dit keer via een andere route dan vorige week. Voor het eerst van mijn leven fietste ik door de Maastunnel en daarna volgde ik gewoon het 'pijltje'. Het bleek een hele Toer om de juiste aanrijroute te vinden, want ik kwam steeds water of hekwerk tegen. Maar ineens bevond ik mij op een fraai fietspad, waardoor het ineens lekker opschoot. Ik had verwacht dat ik nog een beetje zou moeten zoeken, want de landen A en B had ik niet kunnen vinden. Maar met wat slimmigheid en goede gok bleek ik exact op de cachelocatie gearriveerd te zijn. Daar vond ik de voetsporen van HutsPot en ook het volle reiskoffertje van TuuronTour.
Bedankt en proost, Biertje

576

geo 576. Hekje - van mlvdburg

30 november 2005, 13:10
Dit was de eerste van de drie huis- en tuincaches die ik vandaag zou doen. Bij dit type cache voel ik me nooit op mijn gemak. Voor je het weet zit in je in de verkeerde tuin te wroeten, komt er een buurman naar buiten of schuift een argwanende buurtbewoner de vitrage opzij. En dan moet je gaan uitleggen dat je echt niet van plan was die tuinkabouter of bloempot mee te nemen... Vlakbij de cache werd ik tegengehouden door een irritant hekje, maar daarna stond ik gelukkig direct bij het juiste hekje en het goede plekje. In het doosje trof ik een pinguïn aan, waarvan ik toevallig het broertje als TB op zak had. Tijdens het maken van de foto's kwam de cachelegger naar buiten, die meteen Roeliboeli ging bellen of Morse al weer herplaatst was. Lang kon ik echter niet blijven kletsen, want er moest nog méér gedaan worden!
Bedankt en proost, Biertje

geo 577. Onder de paal - van leip11

30 november 2005, 13:35
De tweede huis- en tuincache van vandaag. Met de fiets had ik geen parkeerprobleem en kon ik tot aan de voordeur van leip11 komen. Nu nog even de juiste paal bepalen. Ik had een kleine cache verwacht, maar het doosje bleek veel groter!
Bedankt en proost, Biertje

geo 578. Het achterafje - van roeliboeli

30 november 2005, 13:55
Dankzij het geocachen kom je elke keer op plekjes waar je anders nooit zou komen. Ook nu weer. De derde huis- en tuincache van vandaag. Dit keer was ik op zoek naar het schuurtje van roeliboeli. Eerst stond ik bij de verkeerde schuur (met dezelfde kleur), maar daar kon ik niets lospeuteren. Tijdens het loggen kwam er een knulletje naar buiten, dat mij vriendelijk groette. Roel's jongere broertje? Dus roelibroeri? wink
Vanwege de miezer waren er gelukkig geen spelende kinderen. Dus kon ik me ongezien uit de voeten maken...
Bedankt en proost, Biertje

579

geo 579. Ruigeplaatbos - van delta123 & Sport en Recreatie Hoogvliet

30 november 2005, 14:05
Ruim drie maanden geleden heb ik deze multi gelopen met mijn goede vriend Mighty-Mike (zie mijn verslag van 11 augustus), maar we konden de cache uiteindelijk niet boven water krijgen. Dit bos bleek net iets te ruig voor ons, maar dat lag niet aan de graafwerkzaamheden, containers of afgesloten paden. Want eenmaal thuis heb ik de antwoorden laten controleren, en wat bleek? Hoewel wij het juiste antwoord van H hadden gezien, heb ik een compleet ander getal opgeschreven. Had ik dan toch een biertje te veel gedronken? Door dit foute antwoord hebben we zo'n 100 meter verderop in het donker lopen zoeken. Gelukkig maak ik overal foto's van en kon ik het juiste aantal spindotterbloemen achteraf alsnog achterhalen.
En vandaag was ik weer eens in deze buurt, en met de juiste coördinaten (en bij daglicht) bleek de cache heel makkelijk te vinden. Die gemeentewerklui hebben overigens weinig haast, want het eerste deel van de tocht is nog steeds niet begaanbaar. Maar... de cache is gevonden!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 11 augustus 2005
Na een gedegen voorbereiding bij de hamburgergigant vertrokken Mighty-Mike en ik naar WP1. En daar ging het al direct mis: op het nulpunt waren geen fietsroutebordjes te vinden. Sterker nog: met grote hekken was het bos voor fietsers en voetgangers afgesloten. Wij lieten ons echter niet weerhouden, en slopen toch stiekem naar binnen. Later kwamen wij nog veel meer afzettingsborden en bouwmaterialen tegen, want blijkbaar zijn ze hier heel wat van plan. Behalve de verdwenen A wisten we de overige getallen (foutloos?) te berekenen. Mike vond het spijtig dat we geen Schotse hooglanders tegenkwamen, want hij had graag met de kudde op de foto gewild. wink
Na een uitstapje naar De Oude Brug bereikten we in de schemering het bankje voor de berekening van de eindlocatie. Hier konden we A uiteindelijk toch afleiden, zodat we vol goede moed op pad gingen. Maar ook met de zaklantaarns en de ontcijferde hint [natuurlijk waren er veel plekken die daaraan voldeden] bleef de doos onvindbaar. Om 22.00 uur hebben we het gebied teleurgesteld verlaten. Ik zal mijn oplossing laten controleren, zodat we nog eens terug kunnen komen.

geo 580. WaterWegen - van Claudia en Joerg

30 november 2005, 16:45
Door de verkeerde zuinigheid om een printje van december vorig jaar te gebruiken, ging het vorige week nogal mis. Toen ik eenmaal thuis was, ging ik zoeken wat er weg en veranderd was, en zo ontdekte ik dat de waarde van C inmiddels gewijzigd was. En met wat logica kon ik de waarde van de niet-gevonden E afleiden, zodat ik bijna zeker was van de cachelocatie. Toch moest ik nog even zoeken voor ik de pot in de gaten had. Ondertussen hadden Claudia en Joerg een TB achtergelaten (ik was tóch wel teruggekomen, hoor!), dus dolgelukkig nam ik het knuffelbeertje mee naar huis.
Bedankt voor deze tocht, Biertje
dnf 23 november 2005
Na een prima start bleek ik op wp5 nergens een LK-bord te kunnen vinden. Uiteindelijk maar doorgefietst tot ik alle lettertjes had verzameld. Daarna met wat logisch denken de cache locatie berekend, maar dit punt bleek in het water te liggen en in de hele omgeving was het voorwerp uit de hint niet te zien. Met een andere mogelijke waarde voor E lag de cache hemelsbreed 1,8 km verder (maar fietsend was het meer). Die plek bleek beter te kloppen, maar de cache kon ik niet vinden. Omdat het inmiddels donker was geworden, ben ik naar huis teruggekeerd.
Thuis heb ik eerst op de kaart alle wp's ingetekend en me opnieuw verbaasd over de onlogische route. Daarna vergeleek ik nauwgezet mijn uitdraai van december 2004 met de huidige opgave en toen ontdekte ik dat er nu bij wp3 staat dat de waarde van C met 8 verhoogd moet worden. Aha! Daarom kon ik wp5 dus niet vinden. Wel verrassend dat ik voor wp4 en wp6 een juist antwoord wist te destilleren. Ik denk nu wel te weten waar de cache moet liggen (ik ben er 40 meter vandaan geweest), dus ik kom binnenkort terug! Tip van de week: print altijd een nieuwe cachebeschrijving, vooral als je er eentje hebt liggen van 11 maanden geleden!

geo NF#44. Ketelbinkie #6 In het zicht van de haven - van delta 123

   dnf 30 november 2005
De puzzel kostte me niet veel moeite, en de oplossing lag al een tijdje klaar. Vandaag moest ik in het havengebied zijn, dus kon ik eindelijk zien of mijn oplossing correct was. Eerst twijfelde ik nog even, omdat het groene poortje zich aanvankelijk verborgen hield. Maar daarna kon ik op zoek naar de micro. Helaas, die heb ik niet gevonden. Thuis heb ik de logs eens doorgelezen. Datgene wat Harrieklomp meldt, heb ik nergens gezien. Ik zal de maker even mailen...

580no

Terug naar boven

Door naar december