Blik op Biertje

Bierpraat juni 2005

30 caches gevonden (logs 471-500)

471

geo 471. "Het Dorp" Scherpenzeel - van Geoknarf and Team Kleijn

12 juni 2005, 10:00
Vandaag had ik Loze Jorry onder m'n hoede, want die wou graag wat lessen van een mede-fietser uit de Driehoek. Geen probleem, ik zou wel even laten zien hoe wij dat op de Hardcore manier oplossen. Om rustig te beginnen had ik eerst Het Dorp uitgezocht, omdat hier goed opgelet moet worden op komma's en aanhalingstekens. Met de kruizen op het hek en de hele ruiten op de boerderij had Jorry geen enkele moeite. Bij de getallen boven en onder de T moest ik heel eventjes ingrijpen, maar daarna ging het weer van een leien dakje. Ook de eindberekening ging foutloos, zodat hij na driekwartier opgelucht de kist te voorschijn kon halen. Voor ieder van ons was er een TB. Overigens heb ik TB Sava niet aangetroffen. Was die al eerder meegenomen? Het was een mooie tocht, die prima op de fiets is te doen.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 472. Opa Job - van Gijs and Family & team Brammetje

12 juni 2005, 10:15
Vandaag had ik Loze Jorry onder m'n hoede, want die wou graag wat lessen van een mede-fietser uit de Driehoek. Geen probleem, ik zou wel even laten zien hoe wij dat op de Hardcore manier oplossen. Hoewel ik Jorry van te voren had gewaarschuwd dat wij onderweg langs Opa Job zouden komen, bleek hij dit tijdens het tellen, rekenen en navigeren compleet vergeten te zijn. Geen probleem, dan fietsen we gewoon een stukje terug. Opa bleek echter niet bij de meest voor de hand liggende boom te wonen, dus moesten we ook nog de andere boompjes besnuffelen. Toen het te lang begon te duren, heb ik Jorry maar even gewezen waar het kokertje lag, zodat we onze log konden zetten. Maar ik beloofde hem dat hij de volgende cache mocht vinden.
Bedankt en groeten, Biertje

473

geo 473. Klompenpad (1) - van partner

12 juni 2005, 12:30
Vandaag had ik Loze Jorry onder m'n hoede, want die wou graag wat lessen van een mede-fietser uit de Driehoek. Geen probleem, ik zou wel even laten zien hoe wij dat op de Hardcore manier oplossen. Bij onze start in Scherpenzeel vanmorgen heb ik dus gelijk ook even naar het startpunt van deze klompencache gekeken. Dankzij wat voorwerk wist ik daarna waar we de cache onderweg konden oppikken. Aangekomen op die plek zette ik mijn fiets zeer onhandig neer om het Jorry wat moeilijker te maken, en leidde hem daarna af door op verkeerde plekken te gaan zoeken. Toen dat niets opleverde, nam Jorry het heft in handen, dacht even logisch na en zette mijn fiets iets opzij. Tot mijn verrassing kwam daarna de kist te voorschijn. Mijn lessen beginnen dus nu al hun vruchten af te werpen!
Bedankt en groeten, Biertje

geo NF#35. Dodenvallei - van Geoknarf

   dnf 12 juni 2005, 11:30
Vandaag had ik Loze Jorry onder m'n hoede, want die wou graag wat lessen van een mede-fietser uit de Driehoek. Geen probleem, ik zou wel even laten zien hoe wij dat op de Hardcore manier oplossen. Na drie gevonden caches liet het geluk ons in de steek. De plek waar we (na heel lang zoeken) de hint vonden, lag ruim 20 meter van de plaats waar de berekening ons had gebracht. Maar we konden weer verder. Met de hint bereikten we de cache-locatie. Maar waar we ook zochten, geen cache te vinden. Als hint stond er een hulplijn, maar die gaf helaas geen gehoor. Teneinde raad ook maar aan de overkant van het water gezocht. Ook niets. Helaas, soms kunnen zelfs hardcore cachers iets niet vinden. Loze Jorry vond het gelukkig niet erg: "In de buurt weet ik nog een stuw, zullen we die gaan doen?"
Thuisgekomen in Leidschendam belde Geoknarf me terug: we blijken vlak bij/naast/op de cache gestaan te hebben. Ik denk dat het toch handiger was geweest als er een hint voor de eindlocatie was geweest. Desnoods in het doosje.
Biertje

geo 474. In de buurt 1 "Stuw" - van Geoknarf

12 juni 2005, 14:05
Vandaag had ik Loze Jorry onder m'n hoede, want die wou graag wat lessen van een mede-fietser uit de Driehoek. Geen probleem, ik zou wel even laten zien hoe wij dat op de Hardcore manier oplossen. Na drie successen en één tegenvaller fietsten we 's middags richting de stuw. De omgeving van Scherpenzeel kent veel fietspaden, karrensporen en bosweggetjes waardoor we moeiteloos op de locatie arriveerden. Daar bleken twee mensen met een hond uit te rusten. Als ervaren geocacher herkende ik direct FastRonald en Marjo, en om die even bezig te houden voerden we een act op met fototoestellen en klauterpartijen. Dat konden ze wel waarderen, en lachend verlieten ze hun plekje, waarna wij de cache (allang gespot) te voorschijn konden halen. Er zat een hoop spul in de kist, maar het kaartje met coördinaat of rekenformule en het aantal graden, heb ik niet aangetroffen. Maar wellicht heeft Loze Jorry de gegevens genoteerd. Die is altijd erg attent op dat soort dingen! wink
Bedankt en groeten, Biertje

geo 475. De Daatselaar Cache II - van Dutch-Locutus

12 juni 2005, 14:45
Vandaag had ik Loze Jorry onder m'n hoede, want die wou graag wat lessen van een mede-fietser uit de Driehoek. Geen probleem, ik zou wel even laten zien hoe wij dat op de Hardcore manier oplossen. Na het bezoek aan de Stuw vonden we moeiteloos een leuk fietspaadje dwars door de bossen, waardoor we precies bij het sluisje uitkwamen. Loze Jorry vond het jaartal door met zijn vingers de stenen af te tasten en uit de vorm de cijfers af te leiden. De berekening deed hij daarna moeite- en foutloos uit het hoofd, waarna we lekker konden crossen richting cache. Die vonden we (zonder prikstok) op een logische plek. Een mooie probleemloze cache.
Bedankt, Biertje

476

geo 476. De "oude" schietbaan - van Geoknarf

12 juni 2005, 16:40
Vandaag had ik Loze Jorry onder m'n hoede, want die wou graag wat lessen van een mede-fietser uit de Driehoek. Geen probleem, ik zou wel even laten zien hoe wij dat op de Hardcore manier oplossen. Tot slot van deze leerzame dag fietsten we naar de oude schietbaan. Deze cache is prima met de fiets te doen, alleen het startpunt (parkeerplaats) is voor fietsers iets lastiger te bereiken dan voor automobilisten. In hoog tempo reden we de route. Ik probeerde Jorry nog even aan het twijfelen te brengen met de kleur van de luiken, maar daar trapte hij mooi niet in! Maar bij de berekening van de som van de letterwaarden moest ik hem even corrigeren. Hij verontschuldigde zich, want hij had het op de manier van Willxii Carrotte gedaan. Tja, dat verklaart een hoop... wink
Zorgvuldig telden we samen het aantal balken en ontdekten daarna dat bij de berekening in dit geval Optellen vóór Delen moet. Ik liet Jorry de eindberekening maken en via een prachtige recht-toe-recht-aan route arriveerden we op een plek met een zeer kenmerkende boom. Maar geen cache, hoezeer we ook ons best deden. Uiteindelijk besloot ik de laatste berekening nog eens te controleren en ontdekte dat plus géén min is. We moesten weer terug, maar daarna kon Jorry de cache alsnog op een mooi plekje te voorschijn trekken. Ja, nu konden we voldaan naar de auto terug fietsen. Zes gevonden caches, eentje niet en een hoop geleerd. Loze Jorry, bedankt voor deze gezellige dag. Je bent geslaagd, hoor!
Biertje

___________________________________________________________________


geo 477. Ketelbinkie #11 Maritiem Museum (H&R) - van delta123

18 juni 2005, 07:25
Vandaag was ik een dagje op stap met Willxii Carrotte om te helpen zijn stippenkaart te ontdoen van wat frustraties. Dit was er zo eentje waar hij destijds tevergeefs naar had gezocht. Inmiddels was de hint uitgebreid, dus ik hoefde niet al te veel te doen. Het was nog lekker vroeg, parkeren gaf dus geen probleem, maar de hangjeugd was al (of nog?) ter plekke. Toch wist Willxii de cache snel te spotten en ongezien te graaien. Zo, de eerste zat in de pocket. Het beloofde een mooie dag te gaan worden!
Bedankt en groeten, Biertje

geo 478. Drierivierenpunt Papendrecht - van Pu1sar's Forum

18 juni 2005, 08:10
Vandaag was ik een dagje op stap met Willxii Carrotte om te helpen zijn stippenkaart te ontdoen van wat frustraties. Op weg naar Brabant kwamen we langs het Drierivierenpunt, dus daar moesten we de auto even parkeren. Al kletsend en wandelend passeerden we eerst een roestig kunstwerk, maar daarna liepen we recht op de cache af. Ik liet Willxii het kokertje vinden, want dat zou goed zijn voor zijn zelfvertrouwen. Dat bleek te kloppen, want op de terugweg naar de auto was hij een stuk opgewekter. Ja, die drie lastige caches bij Breda kon hij nu wel aan, leek het. Nog even een foto gemaakt van de overkant, waar we over ruim 13 uur zouden staan.
Bedankt en groeten, Biertje

479

geo 479. Rome - van mimas

18 juni 2005, 12:25
Vandaag was ik een dagje op stap met Williii Carrotte om te helpen zijn stippenkaart te ontdoen van wat frustraties. Dit was er zo eentje waar hij destijds tevergeefs naar had gezocht. Met de handen in de zakken volgde hij aandachtig mijn verrichtingen. Twee jaartallen sprongen direct in mijn oog, maar een nauwkeuriger onderzoek met de Mimas-blik leverde een ander jaartal op. Dat dus genoteerd en daarna op weg naar de Romeinse nis. We kwamen echter uit bij een blinde muur, maar door het jaartal te nemen dat nog in mijn oog zat, kwamen we toch bij een beeld uit. Na een discussie over de definitie van een nis, haalde Williii de handen uit zijn zakken en vond (hoe is het mogelijk!) het Romeinse jaartal. Op dezelfde wijze gingen we daarna tekeer om het noord-coördinaat te vinden, maar helaas. We zochten rond een gelovig punt, maar ons gebed werd niet verhoord.
De locatie voor het oost-coördinaat zag er helemaal ongeloofwaardig uit, had wél een jaartal, maar dat was niet Romeins. Ja, en vanaf hier verschillen onze versies van het verhaal. Op een groot terras aan de achterzijde (om tactische redenen kan ik geen adres noemen) bestelden we beiden wat te drinken. Ik weet haast zeker dat ik twee grote glazen Trappist heb gedronken (ik bleef trouw aan mijn geloof), terwijl Williii een glas wortelsap bestelde. Daarna zochten we op een andere makkelijkere optie, waar ik een oud mannetje afleidde met de bekende foto-truc, zodat Williii heimelijk het jaartal kon opschrijven. Het mannetje wees echter steeds nieuwe fotogenieke plekjes aan, waardoor we uiteindelijk driekwart van Oudenbosch hebben gezien en ik naderhand 120 foto's heb moeten wissen, omdat ik geen geheugenruimte meer op de camera had.
Het was duidelijk dat Rome en Oudenbosch niet op één dag waren gebouwd. Met alleen het juiste oost-coördinaat wilde Williii direct naar een plekje ver buiten het dorp rijden, maar ik wist hem te overtuigen dat de cache dichterbij moest liggen. Ik voelde een spirituele kracht op me neerdalen, waarna ik na systematisch zoeken ineens de kist in het oog kreeg. De TB was mijn beloning en terwijl Williii een vreemd dansje uitvoerde op het plein voor de basiliek, maakte ik nog gauw een foto.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 480. Spiders in Pagnevaart - van mimas

18 juni 2005, 15:00
Vandaag was ik een dagje op stap met Willxii Carrotte om te helpen zijn stippenkaart te ontdoen van wat frustraties. Dit was er zo eentje waar hij destijds tevergeefs naar had gezocht. Omdat hij bekend staat om zijn engelengeduld met infoschermen, had hij moeiteloos de 6 wp's in zijn GPS gezet. Ik hoefde alleen nog maar mee om de spinnen te zoeken. Nu hou ik helemaal niet van spinnen, en zeker niet in mijn bier, dus was ik extra op mijn hoede toen we het bos in liepen. Mede daardoor was het Willxii die bijna alle wp's vond, na stevig volhouden.
Met de cache-coördinaten op zak wandelden we op het geschreeuw en geren af, en zochten we onopvallend onder stronken en stammen. Omdat de schoolleiding inzag dat wij op deze manier niet ongemerkt de kist konden graaien, riepen ze alle kinderen in een kring bijeen, waarna ik bij toeval iets opmerkte en Willxii de cache vond. Weer zo'n typisch voorbeeld van gedegen samenwerking. Gul als hij is, mocht ik van hem de TB meenemen.
Zeer leuk opgezette cache, ook als je bang bent voor spinnen!
Bedankt en groeten, Biertje

geo NF#36. Liesbos - van kleinhoon

   dnf 18 juni 2005, 15:50-18:15
Vandaag was ik een dagje op stap met Willxii Carrotte om te helpen zijn stippenkaart te ontdoen van wat frustraties. Dit was er zo eentje waar hij destijds tevergeefs naar had gezocht. Wat ging er mis? Het startpunt was goed aangegeven: bij het uitstappen zag ik direct een bierblikje en een lege fles. Dat kon dus niet missen. Wp1 gevonden en ook wp2. Daarna op weg naar wp3. De GPS stuurde ons dan weer ietsje links, dan weer ietsje rechts van het pad. Aan beide kanten dus ruim gezocht. Hoewel ik altijd foto's maak van de wp's, had ik dat dit keer niet gedaan, maar braaf opgeschreven wat Willxii mij had gedicteerd. Misschien toch slecht gelezen of verkeerd ingetypt? We besloten de 750 meter terug te lopen naar wp2, om aldaar te ontdekken dat we (natuurlijk) foutloos hadden gewerkt. Opnieuw naar wp3 en opnieuw niets gevonden. Uiteindelijk hebben we het opgegeven. Dit belooft nog wat, aangezien er in meerdere logs staat dat wp4 een lastige is (nóg lastiger? ojee!). Maar... we komen terug
Geocachen maakt hongerig (en dorstig!) dus we besloten hierna eerst even wat te eten. Moeiteloos vonden we Frietsalon 't Liesbos. Gelukkig, tóch nog wat gevonden! wink
Biertje

geo 481. O no A NoNo: san - van lteunis

18 juni 2005, 19:00
Vandaag was ik een dagje op stap met Willxii Carrotte om te helpen zijn stippenkaart te ontdoen van wat frustraties. We waren inmiddels op de terugweg, en als beloning voor mijn hulp kreeg ik deze cache in de schoot geworpen. Achter elkaar liepen we richting de micro, en het was Willxii die hem vond, maar hij liep voorop! Op de terugweg legde hij mij uit wat NoNo en San betekent. Ja, die Willxii spreekt zijn talen, dat zie je wel aan zijn log.
Bedankt en groeten, Biertje

482       482

geo 482. O no A NoNo: ni - van lteunis

18 juni 2005, 19:35
Vandaag was ik een dagje op stap met Willxii Carrotte om te helpen zijn stippenkaart te ontdoen van wat frustraties. We waren inmiddels op de terugweg, en als beloning voor mijn hulp kreeg ik deze cache in de schoot geworpen. Op zo'n 15 meter afstand kreeg ik de opdracht om maar eens goed om me heen te kijken. Intuïtief zat ik op de juiste plek, verbaasde me daar over de nutteloze constructie, maar keek nét niet ver genoeg. Toen ik te horen kreeg dat ik de cache al in handen had gehad, viel het kwartje. Op de terugweg legde Willxii mij uit wat NoNo en Ni betekent. Ja, die Willxii spreekt zijn talen!
Bedankt en groeten, Biertje

geo 483. lteunis 1: mimicry - van lteunis

18 juni 2005, 20:00
Vandaag was ik een dagje op stap met Willxii Carrotte om te helpen zijn stippenkaart te ontdoen van wat frustraties. We waren inmiddels op de terugweg, en op deze plek wist hij nog een cache te liggen. We volgden alle ontstane paadjes, zochten nog wat ruimer, lager, hoger, dieper. Ineens zag ik het, en daarna liet ik Willxii rondkijken totdat hij de cache eveneens in de gaten kreeg. Onbegrijpelijk dat we hier gewoon een paar keer overheen hadden gekeken. Het was al laat, zullen we maar zeggen.
Mooi gedaan, lteunis! Thuis de puzzel nog even opgelost. Ik kende het systeem van de middelbare school, en kon de opgave bijna uit het hoofd vertalen.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 484. WVM 9: Plane Crash! - van franky639

18 juni 2005, 20:30
Vandaag was ik een dagje op stap met Willxii Carrotte om te helpen zijn stippenkaart te ontdoen van wat frustraties. We waren inmiddels op de terugweg, maar opeens begon de auto vreemd te doen. Hortend en stotend kwamen we tot stilstand vlak bij een bankje en een bijzonder monument. Willxii stak zijn neus naar buiten en rook dat hier een cache moest liggen. Helaas zocht hij in de verkeerde hoek, en kreeg ik het kokertje snel in het oog. Genietend van het uitzicht schreven we onze namen op het papier. Het enige wat ontbrak, was een gezellig terras, want ik snakte naar een biertje. De auto bleek het even later weer gewoon te doen, en met tegenzin vertrokken we weer richting Dordrecht.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 485. Vrachelsedijk - van Bitte ein Bit

18 juni 2005, 21:00
Vandaag was ik een dagje op stap met Willxii Carrotte om te helpen zijn stippenkaart te ontdoen van wat frustraties. We waren inmiddels op de terugweg, en we waren erg benieuwd naar het hoogteverschil in de sluis. Dat blijk je helaas niet te kunnen zien vanaf de cachelocatie, dus we zullen maar aannemen dat het een aantal meters kan zijn. Overigens was het dankzij Willxii's parkeerkunsten slechts een paar meter naar de cache. Ik wees ongeveer de plek aan waar hij zou moeten liggen, en daar raapte Willxii moeiteloos het doosje op. Terwijl in de verte 9 slagen klonken, schreven wij onze namen in het logboekje.
Bedankt en groeten, Biertje

486

geo 486. Drierivierenpunt Dordrecht - van Pu1sar's Forum

18 juni 2005, 21:45
Vandaag was ik een dagje op stap met Willxii Carrotte om te helpen zijn stippenkaart te ontdoen van wat frustraties. Dit zou de laatste cache worden. Vanmorgen stonden we nog aan de overkant (waar het stil was), maar nu bleken we midden in het feestgedruis verzeild geraakt te zijn. Al tijdens het parkeren had ik de bergplaats al gespot, en vanwege de drukte besloot Willxii de rugzak-truc te gebruiken. Maar oplettende hunters hebben dat direct door, zo bleek even later toen ik nog een foto wilde maken en er vanuit een passerend reddingsbootje groepen werd: "Geocachen? De rugzak-truc hè?" Ik herkende Geo-Prutser, die stond te lachen om onze verbazing. Het was duidelijk tijd om naar huis te gaan.
Bedankt en groeten, Biertje

___________________________________________________________________


geo 487. B.Island - van InterFred (adopted by EEG)

19 juni 2005, 11:10
Vandaag met Pyne en Quaerens op pad richting het Oostvoornse Meer. Om even warm te lopen voordat het echte werk zou beginnen, werd er gestopt bij een grappig eilandje in Rotterdam. Hoewel Pyne deze cache al eens eerder had gevonden, lukte het hem nu niet meer om de kist te vinden. Dat schijnt hier wel vaker te gebeuren. wink
Vanwege de tijdsdruk hebben Quaerens en ik nog meegeholpen met zoeken, en net voordat we het wilden opgeven wist Quaerens wat tussen de wortels te trekken. Wat waren wij blij dat er geen journalist (van radio Rijnmond bijvoorbeeld) aanwezig was! De folder van de Stichting Anonieme Cachers Omgeving Cachers hebben we met interesse gelezen. Ik vermoed dat er binnenkort een afdeling in de Driehoek moet worden opgericht.
Bedankt en groeten, Biertje

488

geo 488. Rondje Eiland - van bumpie

19 juni 2005, 12:25
Vandaag met Pyne en Quaerens op weg naar het Oostvoornse Meer. Bij dit grappige eilandje moesten we wel even stoppen. We hadden namelijk een paar dagen een interessant programma gehoord op Radio Rijnmond: een geocacher had een journalist meegenomen om deze cache te vinden. Hij was blijkbaar nog wat onervaren, want hij had de volledige uitzending nodig om naar de cache te zoeken. Hij had natuurlijk beter een cache kunnen nemen die hij recentelijk had gedaan, dat zou makkelijker zijn geweest. wink
De antwoorden van A en B hadden we al een paar dagen in onze oren geknoopt, maar daarna bleek de tocht heel wat hindernissen te kennen die met gezamenlijke inspanning werden overwonnen. Klimmen om langs het hek te komen hoefde niet, want dat wist ik op slimme wijze te openen. Daarna vond Pyne moeiteloos alle aluminium plaatjes en zelfs een groene sticker met coördinaten (van een nieuwe cache?). En Quaerens durfde het aan om onder de staart van een groep wilde Schotse Hooglanders de cache te voorschijn te trekken!
Toen we weer op veilige afstand waren teruggerend, konden we het kistje openen. Helaas zijn we vergeten om nog even naar de log van team Radio Rijnmond te kijken.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 489. Gammo's Phone - van gammo_team

19 juni 2005, 13:45
Vandaag was ik met Pyne en Quaerens op weg naar de HCT-trainingsdag. Om wat warm te draaien hadden we onderweg al een paar caches opgepikt. En omdat we tien minuten te vroeg waren, kreeg ik op de parkeerplaats even snel een paar vreemde woorden te horen. "Liwonfiki? Hoe heet die cache dan? Grammofoon?" Ja, als je een telefooncel nodig hebt, is er natuurlijk geen een te vinden. Toch had ik de oplossing binnen twee minuten (geklokt door Pyne) te pakken. Een korte wandeling en loggen maar. Pyne had een beetje spijt dat hij deze cache vorige maand al had gedaan. Maar nu had hij alle tijd om van het uitzicht te genieten. "Hé, leuk molentje!" zei hij lachend.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 490. Hap Snap #2 - van Claudia & Joerg

19 juni 2005, 17:10
Bij de woorden "Hap Snap" denk ik niet direct aan vette friet, maar aan berkenboompjes en zuchtend zoeken. Vorig jaar vond ik Hap Snap #1 bij toeval toen ik de hoop al had opgegeven, op ruime afstand van het opgegeven nulpunt. De Watjes hadden destijds minder geluk, en moesten meerdere malen terugkeren, of was dat misschien voor de friet? wink
Vandaag waren we met een groep HCT-leden op zoek naar H2O. Daarbij passeerden we Hap Snap #2, die de Watjes inmiddels ook hadden gevonden. Omdat mijn 'concurrenten' de coördinaten van alle moeilijke caches in hun GPS bewaren, konden Quaerens en ik hier even van het pad af om onder de brandnetels te wroeten. "Waar?" vroeg ik. "Daar!" antwoordde Quaerens en haalde het kokertje tevoorschijn. De Watjes keken stomverbaasd. Tja, soms zit het mee.
Bedankt en groeten, Biertje

491

geo 491. H2O - van Saffier & Stekelsteef

19 juni 2005, 17:55
Voor onze eerste zomerse HCT-trainingsdag had Pyne deze pittige cache geselecteerd. Nou nou, die Saffier en Stekelsteef hebben heel wat gezamenlijke hobby's: rondscheuren door het Westland in snelle wagens, vliegen vanaf Rotterdam Airport Zestienhoven, vissen op koikarpers, en nu ook duiken in het Oostvoornse Meer. Gelukkig had ik twee jaar geleden op Malta mijn Padi Open Water en Advanced Open Water gehaald, dus dat kwam nu goed van pas.
Op weg naar WP1 reed Pyne (een beetje verblind?) achter een mooie blonde dame aan, waarna het zwarte monster ineens opgesloten op een privéterrein stond. Op het moment dat we weer werden bevrijd, kwamen de (goed uitgeslapen) Watjes aanrijden, gevolgd door Lady Cachetta op de racefiets met haar kraai Joek. Quaerens had inmiddels de coördinaten voor WP2 ontdekt, dus even later gingen de dappersten te water.
Het lopen naar het volgende WP viel niet mee, op zwemvliezen en met twee flessen perslucht. Maar de tocht verliep zo voorspoedig dat ik het na twee uurtjes wel tijd vond voor een drankje. Bij Beach center Oostvoorne tappen ze mooie glazen Hoegaarden witbier (E 2,50) en die gingen er goed in. Door alle gezelligheid ging de tijd razendsnel voorbij, waardoor Lady Cachetta alweer naar huis moest, maar niet voordat ze ons met een peptalk weer scherp had gekregen. Helaas liepen we door deze pauze net Keske27 mis, die daardoor niet heeft kunnen zien hoe we de laatste punten moeiteloos boven water kregen. Een hulplijntje bellen bleek niet nodig, want Watje5 vond uiteindelijk de cache op de plek waar iedereen al had gezocht. Vele Travel Bugs wisselden van eigenaar, er werden foto's gemaakt en er was champagne. Maar daarna moest nog een stevige wandeling worden gemaakt, dwars door een veld met gevaarlijke leidingen, en over een fietspad dat we een uur later nóg eens zouden zien. Iedereen was het erover eens dat Saffier en Stekelsteef een zeer fraaie cache hebben neergelegd, die mooi in elkaar steekt. Wij zijn benieuwd welke verrassende hobby's dit duo nog in hun caches gaat verwerken.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 492. Gammo's rondje Oostvoorne - van gammo_team

19 juni 2005, 21:05
In de folder over cacheverslaving hadden Pyne, Quaerens en ik vanmorgen al gelezen: Wanneer je de cache vindt, voel je dan een drang om wéér te gaan cachen om nog meer caches te vinden? Wij hadden zojuist H2O gevonden, maar we wilden meer. Toch zijn we niet verslaafd, vinden we zelf. Deze wandeling door Oostvoorne hadden we toevallig al uitgeprint klaarliggen, maar we probeerden eerst de cache te vinden met behulp van magie, meditatie en wat geluk. Toen dat niet lukte, wandelden we naar het eerste WP. Bij WP4 ontspon zich een discussie over de betekenis van het grootste cijfer. Was dat grootste in formaat of grootste in waarde? Het fietspad kwam ons opeens heel erg bekend voor. Hadden we hier vandaag al eerder gelopen?
Het Wapen van Marion is een begrip in de regio, maar ik kreeg van mijn metgezellen helaas geen toestemming om te kijken welk bier er getapt werd. We moesten verder! Het paaltje van WP7 bevond zich niet meer in originele toestand, dus moest er gegokt worden over het aantal pijlen. Meestal gokken we goed. Nadat alle cijfertjes waren verzameld, mocht er eindelijk wat gedronken worden. Gelukkig was er op het terras van Pool en Feestcafé de Burght voldoende plek en kon de berekening worden gemaakt onder het genot van een witbiertje. Daarna was het tijd om de cache te zoeken. Quaerens was het eerst ter plekke. Maar toen hij niets kon vinden, begrepen Pyne en ik dat de koker ergens anders moest liggen. Een benadering van twee zijden, er klonk een Hebbes, maar ik bleek net iets gehaaider te zijn. Ja, dat biertje had me weer helemaal scherp gemaakt.
Bedankt en groeten, Biertje

493

geo 493. Gammo's Direction 1, De Martelaren - van gammo_team

19 juni 2005, 21:30
Vandaag was ik al de hele dag op stap met Pyne en Quaerens. Na de vondst van Gammo's rondje Oostvoorne hadden we de smaak te pakken gekregen. We wilden nóg een Gammo doen, en Pyne had de coördinaten al bepaald, zodat we (helaas) niet bij de horecagelegenheid hoefden te parkeren. Het was 19 juni en ruim na 16:00 uur, dus we wisten dat de cache niet op z'n leukst zou zijn. Maar de kleuren van de ondergaande zon zorgden voor een prachtig schouwspel. Het was Pyne die de koker stiekem wist te snaaien, maar het zetten van een Buskruit-log kon hij niet over zijn hart verkrijgen. "Wat doen we, gaan we eerst iets eten of gaan we door naar Gammo's Pond?" Uit één mond klonk het: "Doorgaan!"
Bedankt en groeten, Biertje

geo 494. Gammo's pond - van gammo_team

19 juni 2005, 22:40
Vandaag was ik al sinds 9 uur op pad met Pyne en Quaerens, en het einde van de dag begon te naderen. Nu we A en B hadden gevonden, moesten we wel naar de pond. We moesten opschieten, want het werd al schemerig. Op de parkeerplaats werden de taken als vanzelfsprekend verdeeld: terwijl ik de administratie bijhield, zorgden mijn metgezellen voor de navigatie. Ik informeerde nog of ze wel zeker wisten dat we aan deze kant van het water moesten lopen, en iets later kwam het antwoord. Uiteindelijk waren we weer terug bij het zwarte monster en begon de race naar de cache. Deze locatie zouden we zelf niet uitgezocht hebben, maar voldeed wel aan de hint. En blijkbaar was hier al vaker gezocht.
Terwijl Quaerens bleef zoeken, bepaalde Pyne opnieuw het nulpunt. Twijfel overheerste en ik rekende een andere optie door. We besloten daar te kijken en opgelucht zagen we al snel dat dit de juiste plek moest zijn. Een mooie afsluiting van een gezellige dag!
Bedankt en groeten, Biertje

___________________________________________________________________


geo 495. And Glory of Antwerp [Antwerpen] - van doctorlivingstone adopted by PeKa

24 juni 2005, 16:20
Tijdens een weekend in Antwerpen moest er natuurlijk wat gedronken en gecacht worden. Op weg naar het startpunt van Drunken Sailor passeerden we de grote beelden. Het gemeenschappelijk voorwerp was niet zo moeilijk te ontdekken. Het mailtje (nog steeds in het Engels?) is onderweg.
Bedankt voor deze virtuele cache, Biertje en Blondie

geo 496. Graffiti [Antwerpen] - van sPo-One

24 juni 2005, 19:45
Tijdens een prachtig weekend Antwerpen moest er natuurlijk gedronken en gecacht worden. Tussen de cafés van de multi cache Drunken Sailor maakten we even een ommetje naar de beschilderde muren. We waren niet de enige bezoekers, want er stonden wat kampeerwagens. Eerst zochten we bij de verkeerde muur, en daarna keken we te hoog. Uiteindelijk het kokertje gevonden en onopvallend weggenomen.
Bedankt en groeten, Biertje en Blondie

497       497

geo 497. Drunken Sailor [Antwerpen] - van LucasB

24 juni 2005, 23:15
Tijdens een prachtig weekend in Antwerpen moest er natuurlijk gedronken en gecacht worden. En als je de naam 'Biertje' hebt, is Drunken Sailor natuurlijk een verplichting! Om 17:00 begonnen we bij wp1 op de Grote Markt. Het terras was helaas vol, maar bij de buren was nog plaats, dus daar dronken we ons eerste bolleke. Daarna gingen we op zoek naar Fonske om hem te feliciteren. Op zoek naar wp2 vertelde ik dat we nu een café van een schilder zochten, en Blondie reageerde dat we dat zojuist gepasseerd waren. En bij het bestellen van de bollekes informeerde zij direct naar de specialiteit. Wp3 is een fraai café, waar we onder de ogen van de Antwerpse blueslegende twee nieuwe consumpties nuttigden. Zondagmiddag zijn we overigens teruggegaan en hebben hier de hele middag in de zon gezeten.
Op het terras van wp4 gebeurde iets vreemds: de vrouw die af en aan liep met glazen bier, reageerde maar niet op onze dorstige blikken. Toen we haar uiteindelijk aanspraken, zei ze dat ze eigenlijk niet op het terras bediende. Maar goed, voor één keertje wilde ze wel een uitzondering maken... Hier snapten wij als Hollanders helemaal niets van.
WP5 is inderdaad een prachtig pand. Vanaf het terras in de binnentuin bestudeerden we de gevel en de inhoud van onze glazen. Maar bij wp6 begon de alcohol zijn werk te doen. Wij vergaten op de kaart exact te tellen, en noteerden daarom een verkeerd aantal jenevers. Ook vergat ik een foto te maken. Zaterdagavond kwamen we hier overigens terug voor een zalig diner op de eerste etage. (Gelijk even de prijslijst bestudeerd voor het juiste antwoord). Het café met de jukeboxen vonden we uiteindelijk door het uitproberen van andere tientallen bij vraag L. Hier kon dan eindelijk het rekenwerk plaatsvinden. Terwijl ik daar mee bezig was, riep Blondie dat ze wel vermoedde waar de cache lag. En ze bleek nog gelijk te hebben ook!
Samenvatting: dit was een fantastische cache, die het nuttige met het aangename verenigde. Twee mooie cafés hebben we later dit weekend nogmaals bezocht, alleen WP4 vonden we wat tegenvallen.
Bedankt en groeten, Biertje en Blondie

___________________________________________________________________


geo 498. Sterckshof Silvercache [Antwerpen] - van banzai B

25 juni 2005, 16:30
Tijdens een prachtig weekend in Antwerpen moest er natuurlijk gecacht worden. We bezochten vandaag eerst het Zilvermuseum en dronken wat op het terras. Daarna gingen we het bos in, op zoek naar de cijfertjes. Bij het fitness centrum hadden we niet goed gelezen en zochten we eerst bij het verkeerde toestel. Het vinden van de cache kostte ook wat tijd, omdat ik voor een klein parallel-paadje koos, tussen de brandnetels door. Blondie werd overal geprikt en gestoken, en toen ontdekte ik de juiste weg. De cache bleek al van een afstand te zien, dus na het loggen heb ik hem wat meer gecamoufleerd.
Bedankt en groeten, Biertje en Blondie

499

geo 499. Rivierenhof [Antwerpen] - van LucasB

25 juni 2005, 17:50
Na Sterckshof Silvercache besloten we om 16:30 uur tóch nog aan de Rivierenhof te beginnen. De taken waren goed verdeeld: Biertje navigeerde en zocht de antwoorden, en Blondie corrigeerde die en voorkwam op die manier een aantal blunders. Zo had ik bij de priemgetallen een beetje slecht gelezen en dacht ik dat ik twéé priemgetallen (van elk 2 cijfers) met elkaar moest vermenigvuldigen. Ook met het aantal dieren in het reliëf zat ik aanvankelijk fout. Het controletotaal in de hint zorgde ervoor dat we toch bij de cache uitkwamen. Tot mijn verrassing trof ik daar een leuke Travel Bug aan.
Bedankt en groeten, Biertje en Blondie

___________________________________________________________________


geo 500. Toet's gemene webloglokker - van Lady Cachetta

28 juni 2005, 19:35
Een paar weken geleden had ik al uitgerekend dat ik degene zou zijn die de 5.000e LAW-cache zou gaan vinden. Helaas, ik moet ergens een rekenfoutje hebben gemaakt (dat overkomt me anders nooit, ahum) want Boudewijn (bijgenaamd Le Connaisseur) was me nét even voor. Als grote Toet-fan en trouwe lezer van haar weblog waren de vragen voor mij niet moeilijk. De informatie over de kraaien kon ik echter niet vinden en ook de vraag over die dans die ze had uitgevoerd, vond ik lastig. Maar wat een knappe jongeman had ze daarbij zomaar aan de haak geslagen!
Vandaag fietste ik gehaast richting het geocacheparadijs, want om 20 uur moest ik aanwezig zijn voor de maandelijkse bierproefavond. Onderweg brak de zadelpen af, waardoor ik zittend op de bagagedrager verder moest trappen, maar dat maakte voor mijn fietstempo natuurlijk weinig uit. Om 19:30 uur draaide ik het terrein op, en fietste direct in de armen van Loze Jorry, die mij al feliciteerde met mijn halfduizendste cache. Ik bukte even en raapte Lady Cachetta's lunchtrommeltje op. Daar lag al een felicitatiekaart te wachten van De Watjes, mijn concurrenten die ik inmiddels ver achter me heb gelaten... wink
Ook voor Loze Jorry was dit zijn 500e cache en hij bood me aan om me bij het café af te zetten, waar hij nog een paar memorabele foto's maakte. Helaas, niet de 5.000e cache, maar wel de 500e. Mijn 50e, 100e, 150e, 200e en 400e cache waren er eentje van Willxii. Mijn 300e en 500e waren van Lady Cachetta. Misschien kan een statisticus eens uitrekenen hoe groot die kans is...? wink
Bedankt en groeten, Biertje

500

Terug naar boven

Door naar juli