Blik op Biertje

Bierpraat juli 2005

13 caches gevonden (logs 501-513)

501

geo 501. "Waar? Daar!": Hofstad - van Quaerens

1 juli 2005, 21:35
Vrijdagmiddag, en ik heb nog even tijd over voor een cache. Hoewel ik nog steeds "Waar? Daar!": Vlietlanden moet afmaken, besluit ik toch voor Hofstad te kiezen. Ik geef het toe: de vermelding van een rekencafé met terras gaf de doorslag. Alle caches met een café onderweg hebben namelijk mijn volle aandacht, want ik ben nog steeds bezig om alle cafés tussen hier en Utrecht in kaart te brengen. Met een flink pak papier en het kaartje ga ik op weg. De eerste vraag vind ik de moeilijkste, maar daarna verloopt de tocht gladjes. Hoewel... vlakbij WP3 bevindt zich het gezellige terras van café Banka. Eén witbiertje kan toch wel? Een kwartier later sta ik eerst schroeven en daarna bouten te tellen. Op het terras van café Sherlock Holmes (naast WP4) komt ineens een tafel met twee krukken vrij, dus mijn keus is niet moeilijk.
Vlak voor WP6 zit café De Mallemolen, waar ik ooit met Thex een biertje dronk, wachtend op de eerstvolgende hunter voor de Mallekesh. Binnen is het niet veranderd, constateer ik. Ik reken snel af en sta weer buiten. Op 49 meter afstand staat inderdaad een lege pot als afleiding, maar Pyne heeft dus niet onder de stenen gekeken... Op weg naar WP11 passeer ik het andere deel van de Mallemolen, met café De Mallemeid en het Elfde Gebod. De bierlijst bevalt me wel, en ik kies voor een Tripel. Het bos tussen WP11 en WP12 is een verrassing voor mij. Hier had ik wel even een kijkje willen nemen, maar het is al behoorlijk laat geworden en ik had ook weer dorst gekregen. Toch moet ik wachten tot WP16. Daar tegenover bevindt zich café NUL70, met een terras op de straat, ter grootte van twee parkeerplaatsen. Als een van de dames informeert waarom ik een foto maak, heb ik een goed excuus om even aan te schuiven. Eéntje, en dan weer verder.
Op het Lange Voorhout staan ook dit jaar weer beelden in het kader van Den Haag Sculptuur 2005. Twee jaar terug was hier nog een virtuele cache van Team KIS98 die heel wat leuke foto's heeft opgeleverd. En dit jaar? Voor de zekerheid maak ik een foto bij het beeld met de naam 'Jan Dopje'. Na WP21 kom ik voorbij café Van Buuren, waar ik even een pilsje naar binnen sla. Daarna moet er even flink gefietst worden, maar kan ik gelijk twee mystery-caches controleren. De Tramtunnel ligt er nog steeds droog bij!
Op weg naar het Artiestenhofje passeer ik een bont gezelschap. Artiesten, vermoed ik. Dan herken ik ineens mijn goede vriend Mighty-Mike, die op weg is naar een optreden of naar een café of naar beide. En dan bereik ik eindelijk het rekencafé met terras. Het blijkt dat deze Hofstad-cache vandaag zeer populair is, want het is er behoorlijk druk. Toch vind ik een leeg tafeltje, waar ik twee witbiertjes nodig heb om de berekening te maken. Dan ga ik op weg naar de plek die ik bij voorbaat al een beetje vermoedde. Want waar verstop je een munitiekist in Den Haag? De ontvangst is niet geweldig, de verstopmogelijkheden zijn legio en ik wankel op mijn benen. Na driekwartier struikel ik ineens over TB Wood, dus de cache moet in de buurt zijn. Maar waar? Ik ontcijfer de hint, en Quaerens zegt: "Daar!" Had ik de log van Thex nou maar beter gelezen. De kist zit erg vol, en net als alle voorgangers ruil ik 2 TB's.
Een zeer mooie tocht, maar misschien had ik beter wat minder cafés moeten bezoeken...
Bedankt en groeten, Biertje

___________________________________________________________________


502

geo 502. Car(-)rotte Methode 1: Ruurd - van Williii Carrotte

3 juli 2005, 12:15 (deel 1 van drie)
Dit jaar was Williii's event weer eens kleinschalig en in Delft. En in plaats van Achtbaangek en Ko de Boswachter waren het nu een ex-glazenwasser, een dyslecticus en een liefhebber van cryptogrammen die een handje hadden meegeholpen. Wat konden we verwachten? Ruim voor twaalf uur bevond ik mij in een flat op nog geen 100 meter vanaf de Wortel-woning. Daar was het wachten op de onthulling van de opdracht. En dat was even schrikken. Eerst maar 's naar het centrum, maar door een inkomend telefoontje werd dat wat later dan gepland. Williii had heel wat figuranten ingeschakeld met marktkraampjes, wandelaars, slenteraars, heel Delft was op de been, waardoor de moeilijkheidsgraad minimaal 2 sterren omhoog ging. Onderweg ontmoette ik Blurk, Boudewijn, Koos de Kapper en Williii. Met twee niet gevonden foto's fietste ik de overgebleven punten nogmaals langs, maar daarna lokte de Beestenmarkt zo sterk, dat ik neerplofte op een fraai terras. Even de Watjes gebeld om te vragen naar hun vorderingen, maar die bleken rustig in een snackbar te zitten. Nou ja!
's Avonds de kaart erbij gehaald en wat leuke plekjes bestudeerd. Met fietsvriend Quaerens sprak ik af dat hij zou bellen zodra hij het middelpunt en de cirkel had bepaald. En toen dat vanmorgen gebeurde, bleken wij beiden hetzelfde idee te hebben voor de plek van Ruurd. Volgens hem lag er niets, maar ik keek nog eens goed, voelde aan iets zwarts en harigs, en gaf een harde gil. Brrr, een dode mol! Van een veilige afstand maakte ik een foto en liet die aan mijn collega zien. Quaerens was echter niet bang uitgevallen en pakte zonder aarzeling het vieze beest op. Het was dus onze eerste cache. Mooi zo. Nu eerst een bankje...
Bedankt en groeten, Biertje

geo 503. Car(-)rotte Methode 3: Ulbe - van Williii Carrotte

3 juli 2005, 13:10 (deel 2 van drie)
Na de vondst van de eerste cache (Ruurd) gingen fietsvriend Quaerens en ik op zoek naar een bankje, waar hij de laptop kon aansluiten om de kaart te bestuderen. Ik zag direct een mooi plekje voor Watze, maar we besloten eerst naar Ulbe te fietsen. Tja, en dan blijkt de gezamenlijke fiets- en cache-ervaring (samen meer dan 850 caches gevonden) zijn vruchten af te werpen: in één keer de juiste plek, en slechts één keer gebukt om te graaien. Echt hardcore dus. Jammer dat hier (nog) geen terras staat, dus besloten we gelijk maar door te gaan voor nummer drie: Watze.
Bedankt en groeten, Biertje

504

geo 504. Car(-)rotte Methode 2: Watze - van Williii Carrotte

3 juli 2005, 13:40 (deel 3 van drie)
Na onze snelle vondst van Ruurd en Ulbe was de ontdekking van Watze een koud kunstje. Gisteravond had ik deze omgeving al geselecteerd en die gok bleek dus juist. Al kletsend fietsten Quaerens en ik in een vlot tempo naar het berekende plekje. Daar zagen we dat iemand ons net voor was. Het bleek Blurk te zijn, die ik gisteren al had ontmoet. Na het loggen reden we naar de Delftse binnenstad, waar ik nog iets moest uitzoeken. Maar daarna gingen we naar de Beestenmarkt, om iets te drinken ter afsluiting van onze lucratieve samenwerking. Twee geocachers hebben altijd een hoop te bespreken, dus werd er een tweede biertje besteld. En een derde. wink
Quaerens, bedankt voor de gezellige middag! En Williii, bedankt voor twee fijne cachedagen.
Biertje

___________________________________________________________________


geo 505. Het Geheim van de Molenaar - van Ambtenaartje

10 juli 2005, 17:55
Ambtelijke molens malen vaak langzaam. Dat is waarschijnlijk de reden dat ik deze dicht-bij-huis-cache pas nú heb gedaan. Omdat je bij ambtenaren vaak van het kastje naar de muur wordt gestuurd, heb ik thuis eerst het nodige voorwerk gedaan. En dat scheelde gelijk zo'n 20 kilometer fietsen!
Vorige week zaterdag, na Car(-)rotte's mini-event, ben ik eens op de werkplek van Ambtenaartje gaan kijken. Dat viel tegen! Er bleek helemaal niemand aan het werk! Omdat ik daar de coördinaten van wp4 direct in de gaten had, had ik totaal geen aandacht voor de vermenigvuldiging. Dat brak me dus een half uur later behoorlijk op toen ik voor wp4 stond, en ik tot mijn schrik ontdekte dat ik de uitkomst van die vermenigvuldiging nodig had.
Vandaag, zondag, een nieuwe poging gedaan en opnieuw geconstateerd dat Ambtenaartje niet op zijn werkplek aanwezig was. De cachelocatie bereikte ik na mijn fiets meerdere malen uit de modder getrokken te hebben. Maar mijn volhouden werd beloond met een TB en een Amstel-opener. Molenaartje en Ambtenaartje, hartelijk dank!
Na nog een andere cache gedaan te hebben, ben ik lekker gaan zitten op het terras van het café waar ik Ambtenaartje al regelmatig heb aangetroffen. Maar niet op deze avond. Dat is vreemd. Als hij op zondag niet op z'n werk is, en ook niet in het café, waar zit hij dan? Dat is blijkbaar het Geheim van Ambtenaartje... wink
Bedankt en groeten, Biertje

geo 506. "Waar? Daar!: Vlietlanden - van Quaerens

10 juli 2005, 19:45
Op 29 mei was ik aan deze cache begonnen, maar drijfnat moest ik zo'n twee kilometer voor het einde de tocht afbreken omdat de regen met bakken uit de hemel viel en ik alleen een T-shirtje aanhad. Vandaag, een zonnige zondag, moest ik uitkijken om niet opnieuw drijfnat te raken, zo warm was het. Bij de brug waar Williii op 30 mei met zijn fiets onderuit ging, heb ik nog even staan kijken. Het moet een behoorlijke valpartij geweest zijn, want ik vond nog twee spaken, een lege hazelnootpasta-pot en een Fries vlaggetje. wink
Ik had inmiddels uitgerekend waar de cache moest liggen, zodat ik de kortst mogelijke route kon nemen. Dat viel echter tegen: 'stuk' stond er op het bord, dus ik kon weer terug en daarna de (voor fietsers) wat lastiger route nemen. Maar zoals de omschrijving zegt: doorzetters komen ver, maar zullen moeten improviseren. Dat improviseren bestond uit een lagere versnelling kiezen en één keer de fiets hoog optillen. Viel dus mee.
Een mooie tocht, die ik grotendeels bij toeval al eens had gefietst toen ik (door een intik foutje) op weg was naar de verkeerde locatie van Ontgroening!
Bedankt en groeten, Biertje
note 29 mei 2005, 19:00-20:45
Aan het eind van een fietsdagje Maassluis, Vlaardingen en Schiedam had ik de Vlietlanden gepland. Quaerens raadt aan om deze cache niet op een zonnige zondag te doen. En ik raad iedereen aan om deze cache ook niet te doen in een T-shirt en een truitje, als het zondag gaat regenen. Tja, geen jas meegenomen, en uiteindelijk met geen droge draad meer aan m'n lijf, de tocht tussen WP11 en WP12 afgebroken. Toen moest ik nog een uur fietsen naar Leidschendam... Maar, Biertje is natuurlijk geen watje, dus ik kom terug voor het slotoffensief!

507

geo 507. BMC #1: PITA - van Boudewijn

10 juli 2005, 20:35
Na mijn uiteindelijke vondst van SIMON en de makkelijke Connaisseur werd het hoog tijd om PITA eens af te maken. Op 16 december 2003 (!) was ik al eens gaan kijken op de locatie die de coördinaten aangeven, en waarvan er geen garantie was dat je hier iets kon vinden. Ik heb toen ook inderdaad niets gevonden. Een daarna verstuurde e-mail naar een slimme niet-geocacher leverde onverwachts resultaat: de vier namen. Maar welke nummers hoorden hierbij? Vele mogelijkheden geprobeerd en uiteindelijk kwam de opgave onderop de stapel terecht.
Twee weken terug kwam ik PITA weer tegen. De actie van mijn vaste hamburgerrestaurant met hun nieuwe PitaMac zorgde ineens voor een nieuwe impuls. Eén van de namen had ik bij de hand en een oud (niet verder uitgewerkt) idee kon worden uitgeprobeerd. Bingo! De nummers van twee andere namen ontdekte ik indirect via internet en voor het vierde nummer moest ik de deur uit.
Vorige week, op weg naar het Car(-)rotte mini-event bezocht ik wp2 en na afloop fietste ik nog even langs wp1. Omdat ik die dag toevallig Boudewijn was tegengekomen, die het terloops over een verhuizing van wp1 had, vermoedde ik dat het bedrijf was verdwenen. Op mijn mailtje met de gemaakte foto, kreeg ik als antwoord dat het bedrijf duidelijk was te zien. Vreemd, want géén van de bordjes bevatte een rechtsvorm. Welke letters moest ik nou weglaten? Diverse mogelijkheden uitgeprobeerd, maar niets leverde een logische locatie op. Van de Watjes kreeg ik gelukkig bevestiging van de waarde van J. En een bezoekje aan de cachepagina leerde dat de tekst sinds 2003 was aangepast: het N-coördinaat begon niet meer met N52, maar met N51. Aha, dat scheelde een hoop.
Vandaag op pad om te zien of mijn berekening juist was. De route kwam perfect uit. Nu de cache nog. Vluchtig gekeken op een logische plek, maar door de 14 (!) lege bierblikjes eromheen werd ik wat afgeleid. Blijkbaar rijdt hier nóg iemand rond met een drankprobleem. wink
De Watjes, die nog steeds mijn prikstok hebben, en net terug waren uit de Paleistuin, bevestigden dat ik a) goed zat en b) slecht gekeken had. Tjonge, jonge, wat een blunder. Als compensatie heb ik de blikjes meegenomen (in één blikje zat nog een beetje in, maar het was wel wat lauw). Bij gebrek aan een grote vuilniszak, heb ik ze met een touw aan elkaar geknoopt en achter m'n fiets gehangen. Het duurde even voordat ik een prullenbak tegenkwam. De passerende wandelaars keken overigens vreemd op!
Bedankt en groeten, Biertje

___________________________________________________________________


508

geo 508. O.S.V.7: De Paleistuin - van Team KIS98

11 juli 2005, 21:15
O.S.V. betekent Op Speciaal Verzoek en het was Pyne die in zijn log van 25 juni van Waar? Daar!: Hofstad hardop vroeg of Team KIS98 aan de vooravond stond van een nieuwe kunstcache, net zoals zij dat in 2003 hadden gedaan. Op 1 juli deed ik hetzelfde verzoek en maakte alvast een foto, staande naast het beeld van Jan Dopje. En onze verzoeken werden gehonoreerd! Als bier- en kunstliefhebber waren de vragen voor mij natuurlijk geen kunst, en kon ik daarna met behulp van de camera-truc het kokertje ongezien graaien.
Mijn keuze voor Jan Dopje ligt voor de hand: niet alleen vertoont dit beeld de vier kleuren van het geocache-logo, hij heeft ook de juiste blik (half zoekend naar de grond, en tegelijkertijd schuin kijkend naar zijn GPS) en soms valt de mond open van verbazing ("hè, toch hier?"). De naam Dopjes verwijst natuurlijk naar het feit dat ik niet altijd even goed uit mijn doppen kijk. Kortom, het ideale beeld voor Biertje!
Oja, La Rosa: zullen we binnenkort weer eens afspreken? Ik denk aan O.S.V. 8 - Byblos... wink
Bedankt en groeten, Biertje

___________________________________________________________________


509

geo 509. Rondleiding Kasteel Almere - van Achtbaangek

17 juli 2005, 11:50
Vandaag was ik met Loze Jorry een dagje in Almere en Muiden om wat cultuur op te snuiven. De start van de rondleiding verliep nogal chaotisch. Terwijl we wanhopig zochten naar de witte toegangspoort, liepen we ongemerkt al een aantal kamers in en uit. We besloten terug te keren naar de kassa om de aanwijzingen daar nog eens door te lezen. Zou IJsbrecht ook links en rechts hebben verward? Dat bleek niet het geval en de toegangspoort bleek gewoon recent groen/blauw geschilderd. Hierna verliep de rondleiding op rolletjes. Vol verbazing bewonderden we het (merendeels Zweedse) interieur. Gezien de vorstelijke afmetingen van de diverse kamers was ik bijzonder geïnteresseerd in de bierkelder, maar die bleek helaas niet in de tour te zijn opgenomen.
Bij het zoeken in de douche en naar de cache kon ik Jorry weer even laten zien dat zoeken (g)een kunst is. Na 2,5 uur konden we onze namen bijschrijven in het gastenboek. Ik heb een grote fooi achtergelaten in de vorm van een gewilde TB. Ben benieuwd hoelang die blijft liggen... wink
IJsbrecht/Achtbaangek, bedankt voor je rondleiding/cache.
Groeten, Biertje

geo 510. Derde Carpool Cache - van mc gregor

17 juli 2005, 13:00
Vandaag was ik met Loze Jorry een dagje in Almere en Muiden om wat cultuur op te snuiven. Bij het achterwaarts inparkeren herinnerde Jorry ineens dat hier ook nog een cache moest liggen. "Waar?" vroeg ik. "Daar!" wees hij nogal vaag. Even zoeken dus. Het logrolletje is inderdaad nauwelijks uit het kokertje te krijgen en is echt he-le-maal vol. Ik heb m'n naam dus zomaar ergens tussenin gekriebeld. Is het mogelijk een nieuw rolletje te plaatsen? Anders krijgt dit soort micro's een negatieve naam.
Bedankt en groeten, Biertje

511

geo 511. IJsbrecht's Lot - van Achtbaangek

17 juli 2005, 14:15
Vandaag was ik met Loze Jorry een dagje in Almere en Muiden om wat cultuur op te snuiven. Na de rondleiding door kasteel Almere lag het voor de hand om ook IJsbrechts huidige verblijfplaats te bezoeken. Tijdens de wandeling voor Slotje maakten we daarom een kleine zijsprong over het kronkelige toegangspad. Wodan hebben we gelukkig niet gezien, en we weten dus ook niet welk mysterieus dier ons had kunnen verrassen (Jorry is namelijk bang voor honden en Biertje wordt panisch van spinnen). Aan de rand van de slotgracht gingen de waterschoenen en slippers aan en werd de oversteek gemaakt. Het water was heerlijk en (ook naast de zandbanken) slechts 20 cm hoog. Jorry maakte daarom eerst nog even een extra rondje om wat af te stoffen.
IJsbrechts nieuwe behuizing bleek erg klein, maar door de glazen wanden heeft hij een fantastisch uitzicht! Voor de volgende stoere ridder heb ik een TB achtergelaten.
Groeten en bedankt, Biertje

geo 512. Het Slotje - van Satellietje

17 juli 2005, 15:35
Vandaag was ik met Loze Jorry een dagje in Almere en Muiden om wat cultuur op te snuiven. Na de rondleiding in het kasteel van Almere, bezochten we dat andere slot. Terwijl we moesten wachten om naar A te kunnen, verraste ik Jorry door in de drukte het jaartal te ontwaren. De terrasjes oefenden hierna een vreselijke aantrekkingskracht op me uit, maar er moest eerst gescoord worden. De punten B tot en met F leverden geen moeite op, en hierna maakten we even een uitstapje naar IJsbrecht's Lot. Nadat we die van het lijstje hadden afgestreept, kreeg ik toestemming om een leeg tafeltje te zoeken op het terras van Graaf Floris V van Muiden, het café van de foto bij de cachebeschrijving.
En we hadden geluk! Uitgedroogd bestelde ik een witbier zonder citroen, en Jorry deed met me mee. En het resultaat was verbluffend: door de alcohol (of door het ontbreken van de citroen) ontdekte Jorry ineens wat G moest zijn en dat we direct naar de cache konden. Dat deden we en hij kreeg gelijk toen we iets later de kist in handen hadden.
"Ik heb vandaag weer een hoop geleerd", zei hij toen we naar de auto liepen. "Ik snap nu hoe je door dat bier sneller een cache kan vinden!" wink
Bedankt en groeten, Biertje

___________________________________________________________________


geo 513. 4.UR.I'S ONLY - de theevisite - van Faming

18 juli 2005, 18:45
Wilde ik op theevisite, was er direct sprake van wateroverlast! Het dweilen duurde een dag of 5 en toen moest er ook nog nieuwe thee worden ingekocht. Maar gisteravond kwam dan ineens het groene licht, zodat ik vandaag in het halfuurtje tussen kantoor en kroeg even snel een kopje thee kon halen.
Volgens mij maakte Gécé in de haast een schrijffout, maar met wat denkwerk had ik de juiste locatie in één keer in het vizier. Door de subtiele hint wist ik waar ik mijn fiets moest neerzetten, waarna de (thee)pot zich snel liet oppakken. Gécé bleek reeds vertrokken, maar als ik snel ben ontmoet ik 'm misschien bij de speelkaart...
Bedankt en groeten, Biertje

513

Terug naar boven

Door naar augustus