Blik op Biertje

Bierpraat februari 2005

13 caches gevonden (logs 362-374)

362

geo 362. World Mosques - van deetylong

5 februari 2005, 16:35
N 52° 04.499 E 004° 18.793
The Mescid-i Aksa mosque is located in The Hague, Wagenstraat 103, in Holland. Originally it was built as a synagogue in 1844. In 1976 the Jewesh parish sold it to the city of The Hague and in 1983 it was bought by the Turkish Islamic Society. The two minarets were placed in 1987.

geo 363. Tramtunnel - van Silkwood

5 februari 2005, 17:35
En Brons is voor Biertje! wink
Een drietrapsraket, volgens Pyne, maar zelf dacht ik eerder aan vier of vijf! De eerste trap is natuurlijk de (rol)trap naar het perron. Tijdens de keren dat ik er was, bleek er een verhoogde staat van paraatheid van HTM-controleurs en bewakingspersoneel. Verwachtte men soms een mini-event? Achteloos toonde ik mijn speciale pasje, waarna ik de opgegraven voorwerpen kon onderzoeken. Vooral de Jacobakannen waaruit men vroeger het bier dronk, trokken mijn aandacht. Het kauwgompje dat ik de eerste dag achter een bord had geplakt, bleek de tweede keer ineens verdwenen...
Ik zocht de tweede stap in de nabijgelegen Boterwaag, toevallig mijn stamkroeg. Maar ondanks de vele glazen witbier, bleef het duister in de tunnel. Later las ik dat de deelnemers aan de Poland Express hier hadden vergaderd, juist op de avond dat ik er een keer niet was. En dan ineens grijpt Pyne het goud. De man die het openbaar vervoer al jaren mijdt. Is hij soms met het zwarte monster de tramtunnel ingereden? Een flinke tegenvaller voor alle fietsvrienden en OV-freaks.
Een week later ben ik er eindelijk van overtuigd dat ik de oplossing thuis moet zoeken en ik sprint de drie trappen van mijn flat op. Achter de computer bestudeer ik dit keer de tunnel virtueel en ineens ontstaat er een patroon. Maar nog niet het juiste... Ik ben nog steeds op zoek naar de correctiefactor, als de telefoon gaat: Thex zoekt het zilver. En een uur later verschijnt zijn log.
Weer een week later gaat opnieuw de telefoon in het Bierpaleis en wordt er geïnformeerd waar mijn log blijft. De cijfers zijn toch bekend? Ik ontdek een technisch probleem, wat waarschijnlijk ook de reden is dat er nog steeds geen andere founds zijn. De laatste trap is eindelijk genomen.
De volgende avond betreed ik de stash locatie. Op de site is inmiddels een hint verschenen, maar er zijn ongelooflijk veel plaatsen die hieraan voldoen. Door de drukte is rustig zoeken er niet bij, en als een volleerd straatartiest controleer ik mijn achterband, friemel aan de dynamo en stop tegelijkertijd mijn andere hand in elke denkbare holte. Tot mijn verrassing vind ik vier volle blikjes Hertog Jan, in plastic verpakt!
Het blijkt dat er nog een laatste stap nodig is en wat daglicht, dus ga ik vanmiddag opnieuw op pad. Na een bezoekje aan de Boterwaag zoek ik opnieuw, maar het troebele witbier blijkt ook mijn blik vertroebeld te hebben. Ik schakel een hulplijntje in en vind de cache op de plek waar ik sta, de meest logische plek, waar ik al twee keer eerder gekeken had. Snel loggen en dan rap het café in. Dit moet gevierd worden! wink
Biertje

___________________________________________________________________


geo 364. Waternimf - van Ligflits + Heitjum

6 februari 2005, 15:05
Hoewel ik dacht na zes dagen rondfietsen door het Westland alles daar wel gezien te hebben, bleken Saffier & Stekelsteef één mooi plekje vergeten te zijn...
Rond de Achterplas fietste ik vanmiddag in een lekker zonnetje op zoek naar een waternimf. Nog nooit zoveel honden bij elkaar gezien! Logisch dat de nimfen gevlucht waren. Zelfs die uit de cache was verdwenen. Ook het bord met het telefoonnummer bleek weg. Er stond alleen een lege paal met een gele afvalemmer. Maar toen ik op de brug stond, en dus de juiste coördinaten wist, was het ontbrekende cijfer simpel te herleiden.
Op de berekende locatie duurde het even voordat ik de juiste plek vond: het pijltje wees alle kanten op en een logische plaats zag ik niet. Tja, wat doe je dan? Verveeld schopte ik wat bladeren/takjes opzij en stomverbaasd stond ik oog in oog met het kistje. Zo'n mooie verstopplaats moet beloond worden met een TB!
Op de terugweg zag ik een ander bord en controleerde daar nog even het telefoonnummer. Tevreden constateerde ik dat ik het juiste cijfer herleid had. En dat ik dus de juiste cache had gevonden. wink
Biertje

geo 365. "Waar? Daar!": De Uithof - van Quaerens

6 februari 2005, 16:40
Waar de caches zijn, daar is Biertje. Hoewel, is dat wel waar? Vanmiddag zocht ik eerst een waternimf, die ik overigens niet heb waargenomen, waarna ik op zoek ging naar de cache in de Uithof, waarover ik al veel gelezen had. Ook nu is een blikje bier een waarborg voor succes, daaruit haalde ik weer energie die ik daarvóór was kwijtgeraakt. Daarnaast bleek de fiets bij deze cache weer waardevol en daarmee legde ik waarschijnlijk de 3,5 kilometer af in een waardeloze tijd. De waarschuwing in eerdere logs had ik onthouden, waardoor ik mij goed had voorbereid. Gelukkig had ik mijn berg/modderschoenen aan. De café-eigenaren waar ik na afloop binnenliep, zullen niet erg blij zijn geweest. Mooie cache, waarvoor mijn dank.
Biertje

___________________________________________________________________


366

geo 366. Bridges That Move! - van MotorBug

13 februari 2005, 12:30
N 52° 02.047 E 004° 44.212
Found this bridge at the Reeuwijkse Plassen, near Gouda (say cheese) in Holland.

geo 367. Elfhoeven - van Rerks

13 februari 2005, 13:40
"Met mooi weer kan het hier erg druk zijn." Vandaag hadden we regen, hagel en natte sneeuw. Toch was het behoorlijk druk met joggers, hondenuitlaters en wandelaars. Plus één geocacher! Vanmiddag moest ik naar een bierfestival in Gouda, dus dat kon ik mooi combineren met deze cache. Vanwege het slechte weer hadden de Reeuwijkse Plassen zich inmiddels al uitgestrekt tot over de fiets- en wandelpaden. Gelukkig had ik mijn berg/modderschoenen aan. De zaaleigenaar waar ik na afloop binnenliep, zal niet erg blij zijn geweest. wink
Alles ging goed, tot aan het een na laatste punt. Door een rekenfoutje lag WP5 op 1,9 km. Qua richting klopte alles, alleen kwam ik in een woonhuis uit. Daarna weer helemaal terug moeten lopen, waardoor ik ook wat later arriveerde op het bierfestival. De cache lag op een plek, waarvan ik tijdens het eerdere voorbijlopen had gedacht: hier zou best een cache kunnen liggen...
Leuke, maar natte wandeling.
Biertje

___________________________________________________________________


368

geo 368. Carillon Cache - van Quasimodo the Cacher

18 februari 2005
N 52° 05.511 E 004° 22.138
I found this carillon in The Hague, Holland, in a corner of the Mariahoeveplein (now called Aegonplein) near the building of AEGON Insurance Company. The carillon was offered by the employees for the 100th anniversary of the company in 1959. It plays every hour a different song, every half hour a short part of it.
greetings, Biertje

geo 369. Duck and Cover - van Marky & Joanni

18 februari 2005
N 52° 05.595 E 004° 21.004
I found this Civil Defense and Fire Siren in The Hague, Holland, at the corner of Bezuidenhoutseweg and Reigersbergenweg. In Holland these sirens are tested every first Monday of the month at 12:00 noon. At a distance of 400 metres behind those trees you can find the palace of our Queen Beatrix!
greetings, Biertje

___________________________________________________________________


geo 370. Witte kunst? (White Art?) - van hrng

20 februari 2005, 16:25
Op 25 december stond ik op het ???punt aan het water met de ??? in mijn hand. Toen ik het ??? in de gaten had, ben ik er vlug heen gefietst, maar de cache bleef lange tijd verborgen. Uiteindelijk was er bijna zwarte kunst nodig (en twee telefoontjes met ???) om het potje te vinden. Ik had namelijk een heel vreemd bordje verwacht, en niet ???. (Tekst aangepast om verwijdering van de log te voorkomen. Want dat zou jammer zijn, gezien de tijd die ik ermee bezig ben geweest!)
Biertje

371

geo 371. Dash for Cache! - van Joefrog

20 februari 2005
N 52° 04.623 E 004° 18.453
Target # 32 - Drink Up!
Found this brewery in the centre of The Hague, Holland. In april 1996 this former music shop opened as The Hague's first brewpubs. It was one of a chain of brewpubs of the British Firkin group, and it was named Fiddler and Firkin. The sale of the Firkin group in 1999 meant the closure of all the pub breweries. The brewing operation has been split off as a separate company: De Haagse Bierbrouwerij (The Hague Brewery) and brewing has restarted in 2001 by a new brewer, Anton Schults. The name of the pub has been changed to just simply Fiddler.
Besides of some Dutch lagers, there are five regular brewed beers: Fiddler Ale, Fiddler Pale Ale, Fiddler Stout, Fiddler Blond (in Spring and Summer) or Fiddler Tarwebock (in Autumn and Winter). All these beers use ingredients imported from the UK.
Biertje

372

geo 372. Cache Bay - van MrCpu, Servman, Jdh

20 februari 2005
N 52° 04.705 E 004° 18.519
Found this shop with the name 'Cache-Cache' in the centre of The Hague, Holland (Annastraat 13). It's a clothing shop for pregnant women. I wanted to ask why they have called this Dutch shop 'Cache-Cache', but it was closed.

373

geo 373. Hiking the Hague #1: Coastal - van Azimuth! and pyne

20 februari 2005, 19:25
Het was even wachten op het juiste weertype, want bij een tocht langs de kust horen natuurlijk harde wind en hagelbuien. wink
De wandelschoenen werden ingeruild voor kaplaarzen, en de glimmende biermobiel zorgde ervoor dat de naam van deze speurtocht veranderde van 'Hiking' in 'Biking The Hague'. Een speurtocht door mijn verleden, want Azimuth en Pyne hadden een route gekozen langs plekken waar ik mijn jeugd heb doorgebracht.
Na een ontspannen ritje door de duinen volgde het zware werk: fietsen langs de vloedlijn, waarbij je moet zorgen voor droge voeten én voor voldoende vaart om niet vast te komen zitten. Ik passeerde de plek waar in 1973 het losgeslagen zendschip van Radio Veronica op het strand was gelopen. Natuurlijk moest een jeugdig (en toen nog alcoholvrij) Biertje kijken hoe sleepboten twee weken lang probeerden het schip weer naar zee te krijgen. En dat lukte!
Verder ging het, ook in de tijd. Ik passeerde Duindorp, waar ik eind jaren zeventig een paar mensen leerde kennen toen ik een eigen illegaal zendertje had en nachtenlang met andere hobbyisten uit de omgeving zat te kletsen op de FM (100-108 MHz). Iedereen had een nickname (de mijne was Fiets) en er waren soms bijeenkomsten waar je kennis maakte met mensen die je wel eens gesproken had en waar ook technische informatie werd uitgewisseld. (ja, ik zie wat overeenkomsten) Toen de 27 Mc (de 'bakkies') werd vrijgegeven en de Radio Controle Dienst steviger ging optreden, zijn bijna alle illegale zenders verdwenen.
Maar ik moest verder, richting haven. Het Zeebiologisch Museum deed me weer even herinneren aan een meisje dat ik daar heb ontmoet, waarmee ik nog een stormachtige relatie heb gehad. Daarna nooit meer iets van gehoord...
Op de boulevard mag je geen alcohol drinken of vervoeren, dus ik werd gedwongen de 6 blikjes bier die ik bij me had in één keer naar binnen te gieten. Daarna waggelde ik weer verder, door Scheveningen (helaas niet door de straten waar ik m'n krantenwijk had) en bereikte ik het vertrouwde Statenkwartier. Rakelings passeerde ik mijn ouderlijk huis, waar nu nog Bier sr. woont. Daarna ging de reis naar de Vogelwijk, langs de woning van mijn tandarts en van een schoolvriendinnetje, en via de achterzijde van het sportveld van mijn middelbare school. Hoewel ik wis-, schei- en natuurkunde in mijn vakkenpakket had, heeft geen enkele leraar mij gewaarschuwd dat ik beter op moest letten, omdat die kennis later van pas zou komen bij sommige geocachepuzzels. Gelukkig heb ik nog wat boeken bewaard!
Ja, en dan komt het einde van de tocht in zicht, met een bankje waarop je rustig je berekeningen kan maken. Als het dan ineens weer gaat hagelen, moet ik even een bushokje induiken. De vraag met het aantal paardenkrachten kent twee mogelijkheden, dus fietste ik eerst naar het verkeerde eindcoördinaat, en daarna naar het goede. Het was inmiddels donker geworden, dus het laatste stuk heb ik op de tast (en wat maanlicht) moeten doen. Gelukkig zonder problemen de cache gevonden en als beloning een TB achtergelaten.
Azimuth en Pyne, door deze tocht zijn er weer veel plezierige herinneringen boven gekomen, waarvoor mijn dank!
Biertje

___________________________________________________________________


geo 374. "Timing" is Everything - van Web-ling

22 februari 2005, 12:27
I used N 52.year.month - E 004.day.hour to get N 52.05.024 - E 004.22.123
and I made pictures during lunch time at a spot between my house and my work.
Thanks!

374

Terug naar boven

Door naar maart