Blik op Biertje

Bierpraat mei 2005

64 caches gevonden (logs 408-470)

408

geo 408. miniLOG: Testing 1... - van stefanne

1 mei 2005, 14:50
Die dekselse Watjes! Ze hadden geprobeerd me te ontmoedigen deze cache te bezoeken, omdat de plek niet met de fiets te bereiken zou zijn. Nou, dat zullen we wel eens zien! En niets bleek minder waar; gewoon het pijltje achterna en bij de laatste 100 meter even een short cut genomen. Moeiteloos sprintte ik naar boven (fiets beneden laten staan dus) en direct de cache gespot. Ik trof een maagdelijk logrolletje aan. Da's lang geleden! Daarna beneden even wat foldertjes meegesnaaid om thuis rustig na te lezen. Het schijnt dat die HSL nog een klein aftakkinkje naar Den Haag gaat krijgen. Zou ik dan m'n fiets mee kunnen nemen?
Bedankt, Biertje

geo 409. 't Paddegat - van Team Brick en de Eekhoorntjes

1 mei 2005, 16:15
Een prachtige zomerse dag, en dus bleek ik niet de enige fietser te zijn die op weg was naar Woubrugge. Vanaf Hoogmade koos ik voor de groene route langs het water van de Wijde Aa. Iedereen die geen fiets had, zat op een boot om van Aa naar Bee te varen. Of terug. Dat leverde een paar mooie plaatjes op. De tocht verliep vlekkeloos; een deel bleek ik toevalligerwijs al afgelegd te hebben. Bij de cachelocatie was het -zoals verwacht- behoorlijk druk: een verliefd stelletje lag in het gras en een bejaard echtpaar rustte even uit. Gelukkig bleken zij al na 5 minuten te vertrekken, dus kon ik hun plaats innemen. Met veel gevoel voor theater haalde ik een six pack bier uit m'n rugzak en slurpte luidruchtig het eerste blikje leeg. Omdat het stelletje niet reageerde, pakte ik m'n mobieltje en voerde op iets te luide toon een fictief gesprek met wat vrienden die ik voorstelde langs te komen en wat extra bier mee te nemen. Dat had effect, want er werden kledingstukken aangetrokken en even later vertrokken ze naar rustiger gebieden. Mooi zo. Terwijl ik deed alsof ik wat kunstzinnige foto's maakte, graaide ik de doos en trof daarin een prachtige biljartbal als TB. Een mooie beloning!
Bedankt voor deze cache, Biertje

410

geo 410. Leidse Hofjes - van Team Incognito

1 mei 2005, 21:10
De warmste 1 mei sinds 50 jaar. Prima weer voor een tochtje met de fiets door Leiden. In eerste instantie leek alles voor de wind te gaan: alle hofjes waren open, vriendelijke bewoners wezen behulpzaam de juiste melkbus aan toen ik naar de verkeerde liep, en het bedoelde oneven huisnummer was natuurlijk gewoon het getal tussen de nummers links en rechts van de ingang.
Na het laatste hofje zocht ik een terrasje om even rustig m'n berekening te maken. Het dichtbij gelegen Café De Plantage op N52°09.230 E4°30.120 bleek een uitstekende keuze. Het tapje smaakte me prima, maar toen begonnen de problemen: getal YYY bleek fors negatief. Dat kon niet goed zijn. Een telefoontje met fietsvriend Quaerens, die deze cache pas gedaan had, moest uitkomst bieden. Met zijn aanwijzingen in combinatie met het berekende N-coördinaat zou ik de kist wel vinden. Dacht ik. Een tweede telefoontje (en toen ik bij een indrukwekkende -doch verkeerde- boom was, nog een derde) leverde eindelijk positief resultaat. De log kon nog net in een hoekje worden gekrabbeld, want inderdaad, het logboekje is vol. Ook de blaadjes die iemand eraan geplakt heeft, zijn volledig beschreven.
Thuis de foto's nog eens bekeken: jaartal J bleek ik verkeerd genoteerd te hebben. Alsnog de XXX en YYY berekend. Maar dat is een andere plek dan waar ik de cache vond. Ik zal Team Incognito even mijn resultaten mailen om te horen wat ik fout heb gedaan. Leuke hofjes en aardige bewoners. Ja, het is leuk wonen in Leiden!
groeten, Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#29. OASE - van Waterboys

   dnf 2 mei 2005
De combinatie Oase en Driftige Astrid stond al een tijdje op het programma. Vandaag waren we ter plekke, maar na een uur zoeken gaven we het op. Er arriveerde op dat moment een team uit Alphen a/d Rijn, dat aanvankelijk de moed niet opgaf, maar we denken nu toch wel dat de cache echt verdwenen is.

geo 411. Driftige Astrid - van TEAM MAJO

2 mei 2005, 18:20
Vanmiddag weer even op pad met m'n goede vriend Mighty-Mike. Na de teleurstelling bij Oase, besloten we verder te gaan en Astrid op te zoeken. Mike had me al meer dan een jaar aan m'n kop gezeurd over haar, want hij kon haar maar niet uit z'n hoofd zetten, nadat er iets mis was gegaan tijdens hun eerste afspraakje.
Om iets voor half zeven was het eindelijk zover: Mike vond haar en omhelsde haar ontstuimig. Vogels floten, de zon scheen. Het was een prachtig moment.
groeten, Biertje

412

geo 412. CD - van the saturdays

2 mei 2005, 20:00
Lang geleden was ik hier eens geweest, en vaag herkende ik de plek nog. De afgetopte, kale boom was een stuk gegroeid, het pad langs de spoorbaan was verbreed en bestraat, en werd in beslag genomen door fietsers met heel veel haast. Vandaag was ik met Mighty-Mike op stap, die vlak voor de cachelocatie z'n batterijen moest wisselen. Dat gaf mij de gelegenheid snel landinwaarts te sprinten en de cache weg te snaaien. Toen Mike even later arriveerde en begon te helpen met zoeken, zette ik het kistje duidelijk zichtbaar achter zijn rug neer, en wachtte op zijn verbaasde gezicht. Ja, het is altijd lachen met Biertje!
De meegebrachte cd en stift had ik al maanden geleden klaargelegd, en dat bleek voor de stift nogal funest. Met moeite kon ik nog iets leesbaars achterlaten. Terug bij de auto was er nog even tijd voor een biertje, voordat we naar Tunnel Oost zouden gaan.
Bedankt voor de cache, Biertje

geo 413. Tunnel Oost - van Petje

2 mei 2005, 21:05
Bij de cache CD ontdekten we dat Tunnel Oost slechts 1,7 km verderop lag, maar een spoorlijn weerhield een directe benadering. Eerst maar even terug naar de auto en de weg naar Zandvoort gezocht. Vandaag was ik met m'n goede vriend Mighty-Mike op pad, die als een ware coureur door de verlaten straten van deze badplaats scheurde. Een tunnel zijn wij niet tegen gekomen, maar wellicht dat de naam van de cache verwijst naar een oude tunnel van het vroegere circuit. Als fietser en bierdrinker weet ik natuurlijk niets van de Formule 1...
De cache liet zich gelukkig makkelijk vinden en tot onze verrassing troffen we 2 TB's aan. Eerlijk delen, dus. Met de camera nog even een actiefoto van de loggende Mike gemaakt en daarna op zoek naar een snackbar voor ons avondeten.
Bedankt, Biertje

___________________________________________________________________


geo 414. Rotterdam Airport Zestienhoven - van Saffier & Stekelsteef

5 mei 2005, 07:25
Vandaag stond een dagje naar Brabant op het programma. Met de auto (met chauffeur), en niet met het vliegtuig. Toch eerst even langs vliegveld Zestienhoven gegaan, kon ik gelijk eens kijken hoeveel TB's er wachtten om in te mogen checken. De lounge bleek behoorlijk leeg: alleen een rood-witte koe zat te wachten om naar het buitenland te kunnen. De Jeep trof ik niet aan; die is blijkbaar door een bende autodieven gestolen. Wellicht kan Saffier of Stekelsteef dit aanpassen door te kiezen voor "mark bug missing". Dat houdt de pagina weer zuiver.
Zelf heb ik TB Just the Best Places achtergelaten. Die moet weer terug naar Duitsland. De eigenaar had alléén op zijn TB-pagina gezet dat die in Duitsland moest blijven, zo ontdekte ik achteraf thuis. Gaat er iemand binnenkort naar onze oosterburen?
Na het vullen van het logboekje (Hrng bleek al vroeg opgestaan te zijn, weer een trip naar het land van de Matroesjka's?) kon ik mijn reis naar Brabant voortzetten. Bavaria, Dommelsch en Hertog Jan zaten al op me te wachten!
groeten, Biertje

geo 415. Wandelen - van Zero Cool NL

5 mei 2005, 08:00
Vandaag een dagje naar Brabant met de auto, dus niet wandelend. Deze cache had ik al eerder bezocht (12 december), maar toen bleek het kokertje niet aanwezig te zijn. Deze ochtend betrad ik het parkje in alle stilte opnieuw en kon ik mijn naam toevoegen aan de lange lijst van wandelaars.
Omdat het pannenkoekenhuis op dit tijdstip nog niet geopend was, kon ik niet constateren of mijn favoriete merk voorradig was. Daarom op het bankje lekker in het zonnetje een eigen blikje genuttigd. wink
groeten, Biertje
dnf 12 december 2004, 08:55
Vandaag een dagje naar Brabant en op weg deze 1-sters cache even snel meenemen. Dacht ik, want op de originele plek heb ik niets kunnen vinden. Thuis nog eens de oude logs doorgelezen. Ik vermoed nu dat de cache nog steeds onder de prullenbak ligt. Tja, en daar had ik nou net niet gezocht... Tip dus voor de volgende hunter.

416

geo 416. Zeven kikkertjes - van StarTracking

5 mei 2005, 08:25
Vandaag een dagje naar Brabant en op de heenweg opnieuw even naar de kikkertjes gezocht. Op 12 december was ik hier namelijk ook al eens geweest, maar toen hadden die beestjes zich goed schuil gehouden. Omdat het kokertje op dezelfde dag wel door anderen was gevonden, heb ik toen maar even geïnformeerd in welke hoek ik het zoeken moest. Met die (extra) informatie kostte het me deze ochtend toch nog wat moeite voordat ik mijn naam eindelijk aan het papier mocht toevertrouwen. Je moet hier namelijk behoorlijk lange vingers hebben om de cache te kunnen graaien. Rolt het kokertje vanzelf of is dat soms het werk van een van die zeven kikkertjes???
groeten, Biertje
dnf 12 december 2004
De locatie vinden was een peuleschil. De cache vinden... nee, dat is me niet gelukt. Op een plek die voldeed aan de hint, was ruimte voor een micro, maar lag er niets. Weggerold? Toch nog flink zitten wroeten en ook alle andere mogelijkheden onderzocht. Noppes. Dan maar een dagje naar Brabant. Mmmm, Bavaria!

geo 417. In de Drechtsteden 1: Molenvliet - van snuffie

5 mei 2005, 08:45
Vandaag een dagje naar Brabant en op de heenweg kom je dan door de Drechtsteden. De hekken van het park stonden open, maar naar mijn mening mogen die best wat langer op slot. Vlakbij de cache troffen we namelijk een soort van dependance van het uitgaanscentrum aan. Een goede locatie voor een komend CITO-event, denk ik. Terwijl ik tussen de troep zocht naar een halfvol blikje bier, had mijn chauffeur (geen actief geocacher) de cache al gevonden. Snel gelogd voordat we ergens van beschuldigd konden worden. Het is maar een suggestie, maar misschien kan de cache naar een ander (mooier) plekje van dit park worden verplaatst?
groeten, Biertje

geo 418. Drechtsteden 3: Sophiaspoortunnel - van klimmertje

5 mei 2005, 09:05
Vandaag stond een dagje naar Brabant op het programma en op de heenweg passeerde ik een aantal Drechtsteden. Om het drive-in record van deze cache te breken, naderden we tot op 8 meter, maar toen bleken de portieren niet meer open te kunnen! wink
Mijn chauffeur (geen actief geocacher) vond het kokertje, terwijl ik een nieuw blikje uit de coolbox pakte. Leuk plekje, hoor. Ik hoop dat ik mijn fiets kan meenemen, als de Betuwespoorlijn straks in gebruik wordt genomen.
groeten, Biertje

geo 419. In de Drechtsteden 3: Watertoren - van snuffie

5 mei 2005, 09:25
Vandaag stond een dagje naar Brabant op het programma en daarbij passeerde ik een paar Drechtsteden. In Dordrecht bezocht ik vijf jaar geleden de manifestatie Dordt in Stoom. Daarbij heb ik op deze plek over de Merwede gevaren. Vanaf de boot kon ik destijds de cache niet goed zien liggen, dus nu was het moment om op handen en voeten naar het kokertje te zoeken. Gelukkig was de verstopplek snel gevonden! De watertoren bleek volledig ingepakt, maar dat maakte me niet veel uit. Het enige water waarin ik geïnteresseerd ben, is brouwwater. wink
BVDC, Biertje

geo 420. In de Drechtsteden 5: Overkamp - van snuffie

5 mei 2005, 10:30
Vandaag stond een dagje Brabant op het programma en op de heenweg bezocht ik een aantal Drechtsteden. Het was in dit parkje erg stil en in het ochtendzonnetje passeerden we de blokhut-achtige huisjes, waarvan ook wij niet wisten dat ze er staan! Naar de cache moesten we eerst even zoeken, maar uiteindelijk bleek hij toch op de juiste plek te liggen. Terug naar de auto (nu via de kortste weg) kwamen we een aantal wandelaars tegen, met een routebeschrijving in de hand en een verstarde blik in de ogen. Lachend wees ik op mijn cachebeschrijving en riep: "We hebben 'm al, hoor!" maar ze snapten het niet en liepen fronsend door. Rare hobby, die wandelsport. wink
BVDC, Biertje

421

geo 421. In de Drechtsteden 4: Zeedijk - van snuffie

5 mei 2005, 10:30
Op weg naar wat bierbrouwerijen (en caches) in Brabant passeerde ik ook een aantal Drechtsteden. Vanwege alle nadrukkelijke waarschuwingen om vooral erg voorzichtig te doen, leek me deze cache echt iets voor een waaghals als ik. Maar de zee bleek deze ochtend erg rustig en er was weinig wind, waardoor de moeilijkheidsgraad helaas wat tegenviel. wink
Het kokertje was al snel gevonden, echter 40 cm hoger dan verwacht. Even geprobeerd om dat weer in overeenstemming te brengen, maar het resultaat zag er toch wat gevaarlijk uit. Dus maar zo gelaten. Daarna zonder een log te verliezen alles weer netjes teruggeplaatst.
BVDC, Biertje

geo 422. Raamsdonksveerse Bos - van bitte ein bit

5 mei 2005, 11:10
Vandaag bracht ik een bezoekje aan het Brabantse land. Via de Drechtsteden belandde ik in het bos bij Raamsdonksveer. Dat bos heeft de laatste tijd blijkbaar veel water gehad, want het zag er nogal roestig uit. wink In tegenstelling tot diverse voorgangers was de cache snel gevonden en goed bereikbaar. Er zat een nieuw logrolletje in, dus in een stralend ochtendzonnetje was het prima loggen. Het is dat ik nog een paar caches wilde bezoeken, anders had ik hier lekker een paar biertjes gedronken!
Bedankt en groetjes, Biertje

geo 423. Horsten - van bitte ein bit

5 mei 2005, 11:35
Vandaag bracht ik een bezoekje aan het Brabantse land. Op deze vrije Hemelvaartsdag had ik wel wat geocachers verwacht, maar toen ik het parkeerterrein naderde, overtrof de aanblik van zoveel auto's alle verwachtingen. Met moeite vonden we een plekje, waarna we naar de cache konden wandelen. Een mooie en eenvoudige constructie, zodat ik snel kon loggen. Was er nog mooi even tijd om naar de Ikea te gaan, dacht ik, want die van Delft is lang niet zo groot. Maar helaas, ook de Zweden hadden vandaag vrij gekregen. Dus de auto weer opgehaald en doorgereden naar de Vrachelse heide.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 424. Eastwood Cache - van EastWood Team

5 mei 2005, 12:15
Vandaag bezocht ik het gastvrije Brabantse land, want het bier uit deze provincie mag ik wel. Om de cache van deze Oosterhoutse familie te zoeken, parkeerden we niet op de aanbevolen parkeerplek, maar bij het leuke restaurant. Hoewel er veel auto's stonden, kwamen we na een paar minuten wandelen al niemand meer tegen. Heerlijk, zo'n bos voor je alleen.
De locatie was snel gevonden en na een paar prikjes klonk het hoopvolle geluid van metaal op metaal. Het kistje bleek erg vol te zitten. Omdat ik vandaag nog meer hunters op deze plek verwachtte, heb ik snel en kort gelogd.
Eastwood Team, bedankt voor deze cache.
Biertje

425

geo 425. Micro-Code - van woutloper

5 mei 2005, 13:35
Vandaag bezocht ik het fraaie Brabantse land. En tussen alle micro's was er ook even tijd voor een korte multi. En codes zijn mijn specialiteit! Ik dacht eerst dat je moest parkeren op P1 (parkeren ze in Brabant dan op de stoep?) en vandaar moest lopen naar het 2e parkeerterrein op P2. Toch maar de auto neergezet op een legaal plekje en daarna de wandeling gestart. Het was mijn chauffeur (een niet-geocacher) die de drie woorden ontdekte, en die ik daarna gelukkig uit 't blote hoofd wist te decoderen. Het vinden van de cache was daarna een fluitje van een eurocent. Grappig dat het dus alleen geocachers zullen zijn die de betekenis weten van deze kunstig verborgen code!
Bedankt en groeten, Biertje

geo 426. Bavel: Bolberg - van lteunis

5 mei 2005, 14:00
Vandaag bezocht ik het gastvrije Brabantse land, waaronder de bergen rond Bavel. Als eerste stond de steile Bolberg op het parcours. Gelukkig viel de beklimming mee. We stapten uit om de benen te strekken, waarbij mijn chauffeur (geen actieve geocacher) al van een afstand aanwees waar hij deze cache verwachtte. Het klopte precies, zodat ik even later mijn naam op het rolletje kon schrijven. Ik bleek de eerste bezoeker van deze dag, maar er zouden er 's middags nog een paar volgen...
Bedankt en groeten, Biertje

geo 427. Bavel: Roosberg - van lteunis

5 mei 2005, 14:25
Vandaag bezocht ik het gastvrije Brabantse land, waaronder de bergen rond Bavel. Als tweede stond de loodzware Bolberg op het parcours. We besloten de laatste meters lopend af te leggen, met de vingers in de oren, want het geraas van de A27 werd fantastisch weerkaatst door het geluidsscherm. De eerlijkheid gebiedt me te vertellen dat ik de hint nodig heb gehad, die echter even moest doordringen... mooi gevonden! Het bleek dat deze cache vandaag al eerder was bezocht en snel voegde ik mijn naam toe.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 428. Bavel: Sportief? - van lteunis

5 mei 2005, 14:45
Vandaag bezocht ik het gastvrije Brabantse land, waaronder de bergen rond Bavel. Als derde stond me een sportieve krachtmeting te wachten. Het parkeerterrein van deze voetbalclub wordt voornamelijk gebruikt voor het storten van zand en puin, maar er was gelukkig nog genoeg plaats voor onze auto. Op de achtergrond hoorde ik geschreeuw en gefluit: het bleek een beslissend moment tussen Bavel '84 en Ulvenhoutse Boys. Ik wist mijn nieuwsgierigheid over de afloop te bedwingen en ging op zoek naar de cache. Eerst wees de GPS de verkeerde kant van het pad aan, maar even later viel het kokertje toch in het oog. Er klonk gejuich, niet voor mij maar vanwege de overwinning van een van de teams. Welke, dat weet ik niet, want ik was al weer op weg naar de auto.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 429. Bavel: Eikberg - van lteunis

5 mei 2005, 15:00
Vandaag bezocht ik het gastvrije Brabantse land, waaronder de bergen rond Bavel. Tot slot stond als vierde de verraderlijke Bolberg op het parcours. Gelukkig leverde de route geen problemen, zodat ik om exact 3 uur het kokertje en de zege in handen had. Na deze tour had ik wel champagne verdiend. Of liever gezegd: een biertje. De voorraad in de coolbox was al aardig geslonken, maar dit was een mooi plekje om een blikje open te trekken.
Bedankt en groeten, Biertje

430    430

geo 430. Rondje Puzzelen (8) - van De Overburen

5 mei 2005, 15:10
Vandaag was ik een dagje in het Brabantse land. In de Driehoek zijn we gek op puzzels, dus deze stond ook op het programma. Dit vond ik de mooiste van de serie, want het doosje was op een simpele, maar leuke wijze verstopt. Na het loggen heb ik even genoten van het uitzicht, maar kijken of ik m'n swing nog kon verbeteren, hoefde ik niet. Na een paar biertjes swing ik namelijk als de beste! wink
Bedankt en groetjes, Biertje

geo 431. Hg & dirty 3 (Lage Aard) - van Muizebeest

5 mei 2005, 15:20
Vandaag bracht ik weer een bezoekje aan ons Brabant. Via de Drechtsteden, Raamsdonksveer en Bavel passeerde ik toevallig Lage Aard. Altijd gedacht dat het Hoog & Dirty was, maar via het forum geleerd dat het Quick & Dirty is. Hg is namelijk het scheikundige symbool voor Kwik. Met de vondst van deze micro heb ik mijn 'score' weer lekker opgekrikt. Ik las echter pas achteraf dat je de cache moet loggen terwijl je motor nog loopt. Wij hadden per ongeluk de auto netjes geparkeerd en de motor afgezet. Ik hoop dat deze log toch telt. wink
Bedankt en groeten, Biertje

geo 432. Rondje Puzzelen (7) - van De Overburen

5 mei 2005, 15:30
Vandaag was ik een dagje in het Brabantse land. In de Driehoek zijn we gek op puzzels, dus deze stond ook op het programma. Over het pittoreske dorpje Molenschot had ik al gelezen in de Kuifje stripboeken, want daar woont kapitein Haddock, dacht ik. De verstopplek kende ik al van andere caches, maar het blijft altijd een leuke verrassing. Daarom als beloning een Travel Bug achtergelaten, en gelijk het Oranjeboom fluitje meegenomen. Jammer dat die brouwerij in Breda in april 2004 werd gesloten.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 433. Rondje Kiekeboe - van De Overburen

5 mei 2005, 15:50
Ik geef het eerlijk toe: ik had nog nooit van Kiekeboe gehoord. En ik draai toch al wat jaartjes mee! Nou ken ik natuurlijk niet alle strips die er verschijnen, maar volgens de internetsites die ik raadpleegde, moet dit een groot succes zijn in Nederland en Vlaanderen. Alle vragen waren makkelijk te vinden, en tijdens het Rondje Puzzelen kon Rondje Kiekeboe mooi ingepast worden. Het doosje zat behoorlijk vol en bij het uitpakken had ik het hagelwitte rugzakje dat bovenop lag, even op mijn eigen rugzak gelegd om het schoon te houden. Na het loggen, inpakken en verbergen van de cache, ontdekte ik dat ik het witte tasje helemaal vergeten was. Dus opnieuw de doos te voorschijn gehaald, geopend en weer verstopt. Je wordt daar steeds handiger in! wink
Bedankt en groeten, Biertje

434

geo 434. Rondje Puzzelen (1) - van De Overburen

5 mei 2005, 16:10
Vandaag was ik een dagje in het Brabantse land. In de Driehoek zijn we gek op puzzels, dus deze stond ook op het programma. De weg die ik gepland had, bleek echter afgesloten voor auto's. Daarom maar ouderwets een stukje gelopen. Het doosje lag erg opzichtig, en de inhoud bleek drijfnat. Het leek wel alsof iemand tijdens het loggen een glas water had omgegooid! wink
Team Adme had daarom een los blaadje toegevoegd, maar dit was inmiddels al vochtig geworden. Met wat moeite kon ik m'n naam erbij zetten. Bij het sluiten van het doosje bleek de witte haai waarschijnlijk de oorzaak van de 'lekkage' te zijn, want zijn vinnen namen veel ruimte in. Hoewel hij zich letterlijk als een vis in het water moest voelen, heb ik 'm toch maar meegenomen om 'm ergens anders achter te laten.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 435. Rondje Puzzelen (9) - van De Overburen

5 mei 2005, 16:40
Vandaag was ik een dagje in het Brabantse land. In de Driehoek zijn we gek op puzzels, dus deze stond ook op het programma. De puzzel bracht ons naar het hart van cachend Rijen. Er waren niet veel verstopplekken, dus eerst maar 's onder de steen gekeken. wink
Blijkbaar was Adriaan even alle caches aan het controleren, want hij kwam niet naar buiten toen ik in het logboekje schreef. Tja, dan maar verder met het rondje...
Bedankt en groeten, Biertje

geo 436. Rondje Puzzelen (4) - van De Overburen

5 mei 2005, 16:50
Vandaag was ik een dagje in het Brabantse land. In de Driehoek zijn we gek op puzzels, dus deze stond ook op het programma. Iets buiten Rijen troffen we het doosje aan, op een markante plek. Tijdens het loggen stopte er ineens een auto. Het bleek Adriaan te zijn die even kennis kwam maken. Toen ik 'm attendeerde op het natte logboekje in Rondje Puzzelen 1, vertelde hij dat ik al de derde was die dit vandaag kwam melden. Hij zou er direct iets aan gaan doen. We namen afscheid en we gingen verder. Ergens lag nog een cache op ons te wachten...
Bedankt en groeten, Biertje

geo 437. (H&R) WVM 3: Rijen - van franky639

5 mei 2005, 17:00
Vandaag was ik een dagje op zoek in het Brabantse land. Voor het Rondje Puzzelen had ik gepland hier de spoorbaan over te steken, maar die bleek inderdaad afgesloten voor autoverkeer. Puzzelen 5 en 2 moesten maar even wachten. Eerst maar eens op zoek naar een weidse velden micro. Het duurde even voordat we de enige boom in de omgeving hadden gevonden. Hij bleek achter de auto te staan! wink
Het weidse veld zag er nog leeg uit, maar ik las dat er binnenkort maïs komt te staan. Dat is een graansoort die soms wordt toegevoegd aan het bier als gedeeltelijk vervanging van gerstemout. Ik kreeg gelijk weer dorst, en pakte een van de laatste blikjes uit de koelbox. En daarna was het tijd voor nog twee Puzzeltjes.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 438. Rondje Puzzelen (6) - van De Overburen

5 mei 2005, 17:25
Vandaag was ik een dagje in het Brabantse land. In de Driehoek zijn we gek op puzzels, dus deze stond ook op het programma. Een kort ritje bracht ons bij een weiland met een paar nieuwsgierige koeien. Hadden ze nog nooit een geocacher gezien? De cache was na een paar minuten gevonden en terwijl mijn chauffeur de auto keerde, beschreef ik snel het logboekje. We waren nu bijna uitgepuzzeld, alleen nog even naar nummer 3.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 439. Rondje Puzzelen (3) - van De Overburen

5 mei 2005, 17:45
Vandaag was ik een dagje in het Brabantse land. In de Driehoek zijn we gek op puzzels, dus deze stond ook op het programma. Het was de laatste voor vandaag (nummer 2 en 5 komen een andere keer aan de beurt) en soepeltjes naderden we de cachelocatie. Onze inmiddels geoefende blikken spotten al van ver de opzichtige bergplaats. Dat oud keukengerei nog eens van pas zou komen! wink
Even loggen en wegwezen. O nee, dat is de serie die we hierna zouden gaan doen. Met weemoed verlieten we de mooie omgeving van Rijen, op weg naar de reeks rond Kaatsheuvel.
Bedankt en groeten, Biertje

440

geo 440. Loggen en wegwezen 2 - van patje

5 mei 2005, 18:05
Vandaag stond een dagje Brabant op mijn programma. Via Bavel en Rijen arriveerden we in de prachtige omgeving van Kaatsheuvel. Gelukkig was het wat minder weer en was er weinig tijd over, dus ideaal voor Loggen en Wegwezen 2. Ik heb in volgorde 2-1-3-4-5 gereden. Geroutineerd herkende ik een logische verstopplek, zodat de meeste tijd op ging aan loggen en foto's maken. Snel wegwezen en op naar nummer 1.
Bedankt en houdoe, Biertje

geo 441. Loggen en wegwezen 1 - van patje

5 mei 2005, 18:15
Vandaag stond een dagje Brabant op mijn programma. Via Bavel en Rijen arriveerden we in de prachtige omgeving van Kaatsheuvel. Gelukkig was het wat minder weer en was er weinig tijd over, dus ideaal voor Loggen en Wegwezen 1. Ik heb in volgorde 2-1-3-4-5 gereden. De weg was alleen voor bestemmingsverkeer, maar wij hadden een duidelijke bestemming, vond ik. Ter plekke sprong ik geroutineerd met de pen in de aanslag uit de auto, terwijl mijn chauffeur reeds keerde. Snel een fotootje van de log en daarna wegwezen en op naar nummer 3.
Bedankt en houdoe, Biertje

geo NF#30. Loggen en wegwezen 3 - van patje

   dnf 5 mei 2005, 18:25
Vandaag stond een dagje Brabant op mijn programma. Via Bavel en Rijen arriveerden we in de prachtige omgeving van Kaatsheuvel. Gelukkig was het wat minder weer en was er weinig tijd over, dus ideaal voor Loggen en Wegwezen 3. Ik heb in volgorde 2-1-3-4-5 gereden. Maar bij deze ging het ineens mis: onze eerste not-found van de dag. Overal gekeken, zelfs de grote steen even opgetild, maar nee hoor. Aan al het graafwerk te zien, zaten we op de juiste plek. Voor de grap een klein steentje in het hoekje gelegd. Zou iemand daaronder gaan kijken? wink
Tja, dan maar snel wegwezen en op naar nummer 4.
Bedankt en houdoe, Biertje

geo 442. Loggen en wegwezen 4 - van patje

5 mei 2005, 18:35
Vandaag stond een dagje Brabant op mijn programma. Via Bavel en Rijen arriveerden we in de prachtige omgeving van Kaatsheuvel. Gelukkig was het wat minder weer en was er weinig tijd over, dus ideaal voor Loggen en Wegwezen 4. Ik heb in volgorde 2-1-3-4-5 gereden. Dit plekje is duidelijk bij meerdere mensen bekend: iemand had een stapel stoeptegels neergelegd en een ander had een klein motortje achtergelaten. Gelukkig was er nog ruimte voor een filmkokertje, dat ik geroutineerd te voorschijn haalde om de log te kunnen zetten. Snel wegwezen en op naar nummer 5!
Bedankt en houdoe, Biertje

geo 443. Loggen en wegwezen 5 - van patje

5 mei 2005, 18:45
Vandaag stond een dagje Brabant op mijn programma. Via Bavel en Rijen arriveerden we in de prachtige omgeving van Kaatsheuvel. Gelukkig was het wat minder weer en was er weinig tijd over, dus ideaal voor Loggen en Wegwezen 5. Ik heb in volgorde 2-1-3-4-5 gereden. Dit was de laatste, en met de ervaring van de vorige caches wist mijn chauffeur de wagen tot vlak naast de cache te stoppen. Helaas moest ik toch even uitstappen, maar daarna was het snel loggen en wegwezen.
Bedankt en houdoe, Biertje

geo 444. Ouderdom komt met gebreken - van Mountainnurse

5 mei 2005, 19:40
Vandaag stond een dagje Brabant op mijn programma en op de terugweg kwamen we langs Geertruidenberg. Dat ouderdom inderdaad met gebreken komt, heb ik zelf ervaren. In mijn GPS had ik namelijk niet mijn oplossing van de puzzel gezet, maar de coördinaten die bovenaan de pagina staan. Tot onze verbazing kwamen we uit bij de ingang van een verzorgingstehuis. Moest hier de cache liggen? Het duurde even voordat ik inzag dat we hier bij de werkplek van Mountainnurse stonden. Daarna probeerden we alsnog zonder kaart de kortste weg naar de cache te vinden. Wisten jullie dat Geertruidenberg een vestingstadje is, dus met smalle straatjes, veel water en weinig bruggen? wink
Twintig minuten later stonden we oog in oog met de cache, die al van verre zichtbaar was. De witte plastic zak was overigens meer gat dan zak; zouden hier knaagdieren zitten? Ook in dit logboekje kwamen we weer de naam van Team Adme tegen. Zij waren hier begonnen, terwijl onze dag er nu bijna op zat...
Bedankt en groeten, Biertje

444no

geo NF#31. Power to the masses - van piginthemud70

   dnf 5 mei 2005, 20:15
Vandaag stond een dagje Brabant op het programma en op de terugweg bezochten we ook nog even de centrale van Geertruidenberg. Wat een knoepert van een ding! Daar valt die micro behoorlijk bij in het niet. Tja, en die micro was blijkbaar zo klein, dat we hem volledig over het hoofd hebben gezien. Waar we ook keken, prikten of wroetten, geen kokertje. En om 15:00 uur lag ie er nog wel, zo ontdekte ik thuis. Had de vermoeidheid toegeslagen? Of had ik iets te veel gedronken onderweg? Deze blijft dus nog even op het verlanglijstje staan...
Groeten en houdoe, Biertje

geo 445. Den Ham - van coteam

5 mei 2005, 20:45
Na afloop van een dagje Brabant arriveerden we bij deze dijk. Eerst maar eens kijken wat er aan de andere kant te zien valt. De zon ging onder en we staarden naar het stille en vredige landschap voor ons. Maar er moest ook nog gecacht worden, dus ging ik op zoek naar het kokertje. Daarna vervolgden we onze rit richting de Moerdijkbrug. Dat zou de laatste voor deze dag worden.
Bedankt en houdoe, Biertje

geo 446. Moerdijkbrug - van EastWood Team

5 mei 2005, 21:00
Na afloop van een dagje door het Brabantse land was ik weer terug bij de provinciegrens. In de schemering maakte ik een foto van een deel van het monument en mijn GPSr. Het viel me direct op dat het monument de vorm van een reusachtige driehoek had. Ook hier liet de Triangle dus zijn sporen na! Het is jammer dat er op dit punt geen terrasje staat. Ik had namelijk wel trek in een vers getapt pilsje met wat bitterballen. Het zou een mooie afsluiting zijn geweest van een fraaie cache-dag: van de 35 bezochte caches hadden we er 33 gevonden, 1 niet gevonden, en 1 bleek verdwenen. Hiervoor hadden we in 15 uur precies 400 km gereden.
Bedankt en houdoe, Brabant! Biertje

___________________________________________________________________


geo 447. Drive In 2 (De Wollebrand) - van Saffier

8 mei 2005, 13:35
Weer eens een middag op pad zonder Watjes.
Gegroet, Biertje

448

geo 448. "Wind & Co" - van Keske27 en Reigermanneke

8 mei 2005, 14:20
Terwijl het elders in het land regende, reed ik vanmiddag in een stralend lentezonnetje naar het Westland. En het klinkt onwaarschijnlijk, maar hoe ik ook fietste, altijd had ik de wind in de rug! Opgewekt naderde ik De Lier, het pittoreske dorpje waar mijn goede vriend Keske27 woont, met wie ik vorige maand zo gezellig een biertje heb gedronken na het vinden van Mea Culpa. De windmolen was al van verre te zien. Nu staan er in Leidschendam ook een paar molens, maar dat zijn van die oude krengen van vroeger die altijd stil staan. Vergelijk dat eens met die stoere reus van meer dan honderd meter die zich nuttig maakt voor 1500 huishoudens! Vol ontzag keek ik hoe de wieken door de lucht scheerden. Daarna stak ik onoplettend de drukke verkeersweg over op een plek waar dat niet mag, maar de vriendelijke automobilisten stopten direct en lieten mij rustig voor gaan. Eentje zwaaide zelfs nog! Ik heb de mensen uit het Westland altijd al vriendelijk en gastvrij gevonden, maar dit onderstreepte dat nog eens.
De weg naar de cache leek speciaal voor mij aangelegd, mijn banden zoefden over de keurig vlak gelegde rode tegels. Nee, ik had vandaag niets te klagen en ik ben dus vreselijk positief! Omdat ik vermoedde dat La Rosa van Team KIS98 langs zou kunnen komen, heb ik snel alle lege bierblikjes opgeruimd en een TB achtergelaten. Een reden om weer eens samen wat te gaan drinken?
Bedankt en groeten, Biertje

geo 449. Koi Cache - van Saffier & Stekelsteef

8 mei 2005, 15:45
Het leuke van de mystery-caches is dat ik elke keer weer kennismaak met onbekende hobby's. Van het dresseren van koi karpers had ik nog niet eerder gehoord, maar dat moet een heel geduldig werk zijn. Ongelooflijk hoe Saffier die 13 karpers zolang in die positie heeft weten te houden, zodat Stekelsteef snel die foto kon maken. Petje af, hoor! wink
De locatie was redelijk vlot gevonden en behoorlijk fiets-vriendelijk. Ik hoefde niet eens af te stappen om de cache te graaien! Omdat de koi karper er nogal agressief uit ziet, vreesde ik dat ik eerst nog een kooigevecht moest voeren voordat ik kon loggen. Dat viel mee, maar in het kistje bleek echter geen enkele karper te zitten. Alleen een klein exemplaar van de Carassius auratus auratus. Die heb ik maar laten zitten. De geluiden in de omgeving deden me sterk aan de spoelbak naast de tap in mijn stamcafé denken, dus besloot ik even een visstalletje op te zoeken, daar verkopen ze vaak ook blikjes bier. Ja, je hoort het wel vaker: vissen maakt dorstig...
Bedankt en groeten, Biertje

450

geo 450. BMC #3: Connaisseur - van Boudewijn

8 mei 2005, 22:22
Rond 17:00 uur kreeg ik het eerste telefoontje: goede vriend Pino meldde dat er een nieuwe cache was met bieretiketten. Voor deze fervente cola-drinker een haast onmogelijke opgave. Hij wist ook nog te melden dat Quaerens slechts 2 bieren herkende (waarschijnlijk meer een liefhebber van Breezers?). Ik fietste op dat moment tussen Delft en Leidschendam en ik was in één klap nuchter!
Thuisgekomen bekeek ik snel de opgave en plaatste een note. Daarna moest ik met de tram naar Den Haag vanwege moederdag. Daar kreeg ik om 20:00 uur het tweede telefoontje: de Watjes informeerden of ik hun mailtje had ontvangen. Ze hadden inmiddels de maagd verschalkt, maar ik maakte nog kans op zilver. Die kans leek me behoorlijk groot: Willxii kent alleen Malt-bieren en die zaten er niet tussen (oei, een spoiler), Thex was ongetwijfeld ver buiten de provincie op jacht, en van Pyne hoefde ik bij dit onderwerp niets te vrezen (waar blijft eigenlijk de puzzel met 11 koffiesoorten wink ?).
Om 21:10 uur was ik weer thuis en bekeek ik opnieuw de opgave. Omdat ik bij de voorbereidingen van de tweede Poland Express alle cafés tussen Den Haag en Leiden in kaart heb gebracht, en daar natuurlijk het nodige heb geconsumeerd, kon ik tien bieren direct opschrijven. Eentje moest ik even opzoeken en daarna rolden de coords er soepeltjes uit. Om 21:20 uur zat ik weer op de fiets voor een sprint naar het zuiden. De locatie was gelukkig snel gevonden, maar het zoeken in het donker levert altijd problemen op. Toch maar een hulplijntje gebruikt (was eigenlijk niet nodig geweest als ik...), zodat ik om 22:22 uur in het voor mij gereserveerde deel van de logrol mijn naam kon zetten. Zoals je wel vaker leest: "Zilver smaakt ook wel lekker." Jammer dat de cache niet bestaat uit een kistje met alle bieren uit de opgave, want dan had ik die ene onbekende eens kunnen proeven.
Boudewijn, bedankt voor deze leuke cache. Gelukkig worden je puzzels steeds makkelijker: BMC#1 heb ik na anderhalf jaar nog steeds niet kunnen oplossen, BMC#50 had ik na 11 maanden, BMC#2 lukte me binnen een week en deze had ik in 10 minuten! wink
Groeten, Biertje

___________________________________________________________________


geo 451. Het Stripverhaal: Guust Flater - van De Zebravinkjes

14 mei 2005, 12:25
Voor de vragen rond Suske & Wiske heb ik nog aardig wat moeten zoeken, maar Guust Flater is mij zeer goed bekend. Ergens op zolder ligt nog een stapel boeken over hem, maar die had ik niet nodig: alle antwoorden schreef ik zo op, behalve natuurlijk het Finse raadsel. De grootste hindernis bleek echter de broedende eend. Op het moment dat ik een tochtje naar het verre oosten had gepland, was de cache tijdelijk off-line. Dat betekende dat daarna ook Drive In 3 even moest wachten, want die zou ik mooi in combinatie kunnen doen.
Na een maandje nagelbijten gooide ik maar 's een balletje op, waarna bleek dat de eend inmiddels eieren voor z'n geld had gekozen. Vandaag dus direct de tocht ondernomen en de kist, na een stoere rit over het ruiterpad, kunnen lichten. Tot mijn verrassing lag er een dorstig schaapje op mij te wachten, dat wel trek had in een biertje!
Overigens bleek er nergens een eend (met jongen) te zien. Die zaten zeker ergens de Donald Duck te lezen...
Bedankt en groeten, Biertje

geo 452. Drive In 3 (Benthuizen) - van Saffier

14 mei 2005, 13:30
Via een nieuwbouwwijk, bouwterrein, weiland, onder de HSL door en gevonden!
Zie de log van Stekelsteef. wink
Groeten, Biertje

452no

geo Wie is Wie - van Eniram & Andemo

   note 14 mei 2005
De caches van E&A heb ik altijd als pittige puzzeltjes ervaren, met elke keer weer een aantal verrassingen onderweg. Beslist geen oprapertjes voor tussendoor! Daarom vind ik het nog steeds jammer dat Missy voorgoed weggevlogen is en dat ik die niet veel eerder heb gezocht. Hetzelfde voorzie ik bij 'Wie is Wie' en 'Geen Haast'. Tja, bij sommige caches kan je dus beter wél haast maken.
Vandaag moest ik toch in de buurt zijn, en daarom heb ik gelijk maar even gekeken in hoeverre de wp's (nog) aanwezig waren. In de rugzak had ik voldoende reservekokers en diverse soorten dekseltjes voor eventuele reparaties. Na een tijdje gezocht te hebben rond het startpunt, bleek uiteindelijk mijn eerste gedachte toch de juiste te zijn en kon ik op weg naar wp1. Dat kokertje lag volledig in het zicht, een stuk van zijn bergplaats af, maar de inhoud was intact. Ik heb het teruggelegd volgens de hints en afgedekt.
Ook op wp2 was alles nog aanwezig en na het noteren van de aanwijzing fietste ik verder naar wp3. En daar ging het mis: de constructie is nog compleet, alleen het kokertje ontbreekt. Toch maar verder gefietst en met de hint in de hand rond gekeken of ik op goed geluk wp4 zou kunnen ontdekken. Dat is haast onmogelijk, vooral omdat de afstanden tussen de vorige wp's nogal varieerden en ik dus niet wist op welke afstand ik beginnen moest met speuren. Als de cache wordt hersteld, wat ik natuurlijk van harte hoop, kan ik direct beginnen bij WP3. Ik ben er klaar voor!
Groeten, Biertje

geo 453. De Broncode - van GeDo

14 mei 2005, 15:15
Dankzij de gegeven link vond ik genoeg documentatie om uiteindelijk de code te ontcijferen. Collega fietser Quaerens vond de afstand echter te groot. Hé zeg! We worden toch geen watjes, hè? wink
Vandaag een lekker stukje gefietst en de cache op de berekende coördinaten aangetroffen. In de kist trof ik mijn eerste GeoCoin aan. Als dank een TB achtergelaten. Zonder geblubber weer rustig naar huis gefietst.
Bedankt en groeten, Biertje

geo NF#32. In Oud Maassluis - van Saffier

   dnf 14 mei 2005
Het oude Maassluis is een leuk stadje. Ik ken het inmiddels al aardig, want voor een aantal caches was ik hier al eerder geweest. De steigers zijn overigens al een paar weken weg, dus de tekst kan worden aangepast. De cache vond ik minder leuk: op het berekende punt kon beslist niets verstopt liggen. Blijkbaar had ook ik het jaartal van de molen niet goed. Of één of meerdere van de andere 22 getallen... Teleurgesteld besloot ik om naar huis terug te fietsen en thuis op de kaart te gaan zoeken naar de juiste plek.

454

geo 454. Spelletjes: domino - van Stekelsteef

14 mei 2005, 19:30
Spelletjes, gek word ik ervan. Op het moment dat ik mijn slag denk te slaan, blijkt er altijd weer een ("oja, vergeten te vertellen") spelregel te zijn waardoor mijn tegenstanders ineens aan de winnende hand zijn, terwijl ik op een onoverbrugbare achterstand wordt gezet. Voor mij hoeft het niet, die spelletjes, ik neem nog wel een biertje! Domino is een spel waarbij de stenen achterelkaar moeten omvallen. Dat zie ik namelijk wel 's op televisie. En bij deze cache leken de stenen ook behoorlijk omgevallen. En gehusseld. Een logische oplossing zat er niet in. Daarom besloot ik tot een list...
Omdat alle logs gewag maken van het paadje van Pyne, besloot ook ik deze tactiek te gaan volgen. Want wat is er makkelijk dan het spoor van Pyne te volgen en zo bij de cache te komen? Gelukkig wist ik zijn huisadres en daar startte ik mijn onderzoek. Het zwarte monster stond niet op zijn plaats, maar vaag kon ik de bandensporen nog zien. Omdat alle tochten vanaf deze plek beginnen, duurde het even voordat ik het juiste spoor te pakken had (een paar keer kwam ik in de Vruchtenbuurt uit, maar dat was duidelijk een dwaalspoor! wink )
Op de Lozerlaan had ik weer beet en ik nam de afslag richting Poeldijk. In het Westland waren de sporen wat lastiger te volgen, vooral omdat ik op het fietspad moest blijven en niet altijd de provinciale wegen in de gaten kon houden. Vreemd genoeg kwam ik bij een garagebedrijf terecht, waar ik de eigenaar een foto van het zwarte monster liet zien. De man veerde enthousiast op. "Dat is de Golf van mr. P, die heeft hier onlangs nog een paar lichtmetalen velgen gekocht!" Ik wist dus dat ik goed zat en een half uur later merkte ik dat ik in de buurt was. De sporen werden duidelijker en ik zag een plekje waar Pyne geparkeerd had. In de modder ontdekte ik ook de afdrukken van de kantoorschoenen van Thex en de hardloopschoenen van Willxii. Het laatste stuk door het groen was simpel en even later had ik de domino-kist in mijn handen. Mijn list was dus gelukt!
Velen vragen zich of hoe Pyne de cache zonder paadje gevonden heeft. Het antwoord ontdekte ik toen ik weer op de fiets zat: vlak bij het begin van het pad staat een levensgrote aanwijzing, die iemand zoals Pyne natuurlijk niet is ontgaan! (zie foto) wink
Bedankt en groeten, Biertje

geo 455. Kleine boodschap - van topgozer

14 mei 2005, 20:45
Tegenwoordig zit ik wekelijks in Delft e.o. voor een nieuwe (of een oude die onoplosbaar lijkt) cache. De benaming 'kleine boodschap' deed me weer even glimlachend terugdenken aan de cache FiGiLiLi-Prairie die ik samen met Pino op oudejaarsmiddag 2003 eens goed bewaterd heb. Bekijk de foto's! Tot grote ontzetting van Williii, die op nieuwjaarsdag vroeg op moest staan om de zaak weer goed te reinigen! wink Bekijk Willii's reactie
In het begin van de schemering arriveerde ik bij het winkelcentrum. Op het eerste gezicht leek me de cache-locatie prima geschikt voor mannen met hoge nood, weliswaar wat in het zicht, maar voldoende afstand van de weg voor wat privacy. Toch denk ik dat het een slakken-val is, eind jaren 80 geplaatst door biologen voor een onderzoek naar het voorkomen van slakkensoorten in de regio. Slakken kun je namelijk heel goed lokken met een schoteltje met wat bier. Ze komen op de zoete lucht af en zijn na wat druppels niet meer in staat naar boven te kruipen. De volgende ochtend kan er geteld en onderzocht worden, en na een paar uur 'ontnuchtering' kunnen de diertjes weer worden uitgezet.
Tijdens het graaien echter geen schoteltje en geen enkele slak gezien. Wel een kokertje met een logrol.
Bedankt en groeten, Biertje

___________________________________________________________________


456

geo 456. Bonnie en Clyde - van Chokotoff en morini

16 mei 2005, 18:00
Dat de politie de code nog niet heeft kunnen kraken, verbaast me niets. De oplossing ligt namelijk niet geheel voor de hand. Maar dankzij gebruik van een informant en de hulp van een corrupte agent arriveerde ik aan het eind van de middag voor de tweede keer in het rustieke Wateringen. Maar deze keer was het helder dat ik bij het juiste startpunt was. En vanaf dat moment verliep de tocht op rolletjes, en precies langs de plaatsen die ik had verwacht. Dankzij uitgebreid research was het eindpunt geen verrassing, en kon ik voorzichtig de box uit de struiken trekken. De goud- en zilverstukken waren reeds door concurrerende bendes meegenomen, maar Brons smaakt ook wel lekker. En de eer van de Triangle was weer gered! wink
Dank voor deze ronde van Wateringen en dank voor het zeer originele cadeautje!
Biertje

___________________________________________________________________


geo 457. 't Laantje - van Keistad

20 mei 2005, 19:45
Op weg naar vrienden in Drenthe kon ik mooi even langs dit laantje in Amersfoort. Niet op de fiets, maar met de auto, die op bierblikworp afstand kon worden geparkeerd. De cache werd snel gelokaliseerd door Maarten, een niet-geocacher. Deze cache is nog niet gevonden door de nr. 1 van Nederland: Willxii Carrotte. Ik ben benieuwd of hij deze cache ook zo snel vindt...
Bedankt en groeten, Biertje

geo NF#33. 't Laantje 2 - van Keistad

   dnf 20 mei 2005, 20:10
Met drie man aan vier zijden gezocht, maar geen micro gevonden. Wel een aantal lege bierblikjes. Maar die schijn je tegenwoordig bij elke cacheplek te kunnen vinden. Grappig dat Willxii hier wél heeft kunnen scoren. Ik heb duidelijk weer les van hem nodig. wink
Biertje

458

geo 458. Ermelo 6 Horst - van Somertjes

20 mei 2005, 21:10
Op weg naar vrienden in Drenthe moest er ook nog wat gegeten worden. Eerst dus even geparkeerd bij de Mac en daarna wandelend en etend richting de cache. Even dacht ik dat we moesten zwemmen, maar dat werd sterk afgeraden. De cache snel gevonden, waarna we weer rustig terugliepen. Op weg naar de auto toch weer even bij de Mac naar binnen voor een toetje. Hierna slurpend richting Telgt.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 459. Ermelo 5 Telgt - van Somertjes

20 mei 2005, 21:30
Op weg naar vrienden in Drenthe even een afslagje gepakt bij Ermelo. Tijdens het parkeren bij Telgt begon het ineens te regenen. Daarom in looppas het bos in, en in één keer naar de juiste plek gerend. Snel loggen en weer teruggerend. Eenmaal in de auto bleek de bui alweer voorbij.
Bedankt en groeten, Biertje

geo NF#34. Ermelo 1 Muziektent - van Somertjes

   dnf 20 mei 2005, 21:40
Op weg naar vrienden in Drenthe even de afslag bij Ermelo gepakt. Na Horst en Telgt was de Muziektent aan de beurt. Wel de glasscherven gevonden, maar niet de cache. Vreemd, want ik lees nu dat hij 2 dagen later door drie teams is gevonden. Was de cache even met de muziek mee, of heb ik niet diep genoeg gezocht?
Biertje

___________________________________________________________________


geo 460. Helgoland:Ü-Ei [Duitsland] - van FR_Pathfinder

21 mei 2005, 15:30
Mit Pino, Corbulo und Tante Sas war ich heute auf Helgoland. Unseres Ziel war der billige Tränke, und dieser Cache natürlich! Für Tante Sas war es ihrer erste Cache mit eigenem GPSr, so wir haben unsere Freundin ein bisschen geholfen.
Danke für den Cache und grüssen aus Holland, Biertje

461

geo 461. Top of Pinneberg [Duitsland] - van Dieter & Fobrokel

21 mei 2005, 15:45
Mit Pino, Corbulo und Tante Sas war ich heute auf Helgoland. Unseres Ziel war der billige Tränke, und dieser Cache natürlich! Schönes Wetter und eine schöne Insel.
Viele Danke und grüssen aus Holland, Biertje

geo Formerumer Strandcam (WatjeCam2) - van Watjes

   note 22 mei 2005, 12:20
Dit weekend was ik eerst op het eiland Helgoland (D) en vandaag zat ik op een tjalk die vanuit de haven van Harlingen richting Terschelling voer. Prima zeilweer, en prima cacheweer. Helaas zat een stop op dit waddeneiland er niet in, omdat de schipper vermoedde dat wij dan iets te lang in een strandpaviljoen zouden blijven hangen... Omdat de Watjes graag verrast willen worden door originele foto's, heb ik een foto van het Terschellinger strand geplaatst, waarop de webcam en het strandhotel waarschijnlijk niet goed zichtbaar zijn. Toch ga ik ervan uit dat dit voldoende is voor een Found, en dus de virtuele ontmaagding van deze cache. wink
Aye aye, met zeemansgroeten van Biertje

geo 462. Halverwege - van Obik

22 mei 2005, 17:35
Op de terugweg vanuit Harlingen konden we niet om deze tussenstop heen. We hebben ons eerst even verbaasd bij de camping, en daarna de auto geparkeerd vlak voor de cache. Die bleek (zoals mijn voorgangers reeds schreven) klets- en kletsnat. Met moeite wat kunnen krabbelen op het natte papier, daarna alles weer voorzichtig opgevouwen en in het natte kokertje geduwd. Ook het plastic zakje was drijfnat van binnen, dus dat wordt er allemaal niet beter op.
Groeten, Biertje

geo 463. De Viking - van Pa en Ma Beer

22 mei 2005, 18:00
Na een dagje zeilen op de Waddenzee reden we weer terug naar huis. Even een kort uitstapje bij De Viking. Lekker tot rust gekomen. De cache was leuk verstopt, want ik verwachtte hem ergens anders. Een tweede verrassing was de TB die hier gisteren was achtergelaten. Helaas had ik m'n fototoestel in de auto laten liggen, dus geen foto's kunnen maken.
Bedankt en groeten, Biertje

geo 464. Gas geven en wegwezen (II) - van HongKongFoei

22 mei 2005, 18:55
Na een dagje zeilen op de Waddenzee reden we via de afsluitdijk weer terug naar huis. Even een benzinepomp gezocht en daarna de auto iets verderop geparkeerd. Terwijl mijn twee vrienden over het slootje sprongen, opende ik gewoon het hek dat tot hun verrassing helemaal niet op slot bleek te zitten. Daarna liepen we naar de cache, die heel leuk verstopt was. Complimenten, hoor.
Bedankt en groeten, Biertje

___________________________________________________________________


465

geo 465. Drive In 5 (De Wijnboerderij) - van Saffier

28 mei 2005, 17:25
Vandaag was het landelijke fietsdag, dus even naar het lokale wijnboertje gereden om te kijken of hij ook bier verkoopt. Niet dus, maar het terras is de komende zondagen open!
Gr, Biertje

___________________________________________________________________


geo 466. Konijntje-traveler (hitchhiker) - van team "de Smurfen"

29 mei 2005, 13:40
Op weg naar Maassluis moest ik even in Delft wat centen wisselen. Gelijk dus maar eventjes Konijntje bevrijd. Die zat veel te lang in het donker opgesloten. Ik ontdekte tevens dat ik de laatste van de HCT ben die dit knuffeltje in bezit krijgt. Daar moet dus op gedronken worden! Eens kijken of Konijntje ook van bier houdt...
Groeten, Biertje

geo 467. In Oud Maassluis - van Saffier

29 mei 2005, 15:15
Een pittig puzzeltje! Op 14 mei het rondje gelopen, maar op de berekende locatie was geen mogelijkheid om een kistje ongezien te verstoppen. Gisteren was het landelijke fietsdag, dus opnieuw naar Maassluis gefietst om op een paar andere mogelijke plekken te zoeken. Opnieuw zonder resultaat. Daarom 's avonds maar eens alle gevonden antwoorden gemaild, zodat duidelijk zou worden waar de missers zaten. Het antwoord van Saffier was onthutsend: 4 fout! Gelukkig bleek dat op een misverstand te berusten en vanmorgen kreeg ik bericht dat alleen de vraag bij letter V fout was. Het juiste antwoord scheelde zo weinig, dat ik bijna op de cache had gestaan. Vol vertrouwen koos ik daarom vandaag opnieuw het fietspad naar het zuiden.
Eerst even naar de terrasjes op de Markt, waar ze mij inmiddels wel kennen, om een bodempje te leggen. Het beviel me daar wel, maar ja, er moest ook een cache gelicht worden. Na een tijdje zoeken op vreemde plaatsen, toch maar het aangeboden hulplijntje gebeld, en uiteindelijk de kist gevonden. Poepoe, dat viel niet mee. Snel loggen en terug naar het terras om dit te vieren.
Bedankt en groeten, Biertje
dnf 14 mei 2005
Het oude Maassluis is een leuk stadje. Ik ken het inmiddels al aardig, want voor een aantal caches was ik hier al eerder geweest. De steigers zijn overigens al een paar weken weg, dus de tekst kan worden aangepast. De cache vond ik minder leuk: op het berekende punt kon beslist niets verstopt liggen. Blijkbaar had ook ik het jaartal van de molen niet goed. Of één of meerdere van de andere 22 getallen... Teleurgesteld besloot ik om naar huis terug te fietsen en thuis op de kaart te gaan zoeken naar de juiste plek.

468

geo 468. Lichtbaak van Speyk / point of View - van druiventuin

29 mei 2005, 16:10
Gisteren was het de landelijke fietsdag, dus na bezoek aan Maassluis even doorgetrapt naar Vlaardingen. Voor het eerst een cache gedaan, die ik niet in de watchlist had gezet en waar ik de oude uitdraai niet vlak voor vertrek had gecontroleerd... En dus ging het mis bij WP4. Van diverse kanten geprobeerd om de (foutieve) plek te bereiken, maar hekken en slagbomen verhinderden steeds een vrije doorgang. Dan thuis eerst maar eens op de kaart kijken, dacht ik. Daar bleek dat WP4 in het water gevallen was, en dat ik de 3e (en de laatste) was die hier de mist inging. (Bij WP3 had ik overigens géén afwijking, Willxii.)
Vandaag opnieuw op pad en WP4 zowat blind kunnen vinden. Hoewel gevraagd wordt om je vervoermiddel te laten staan, heb ik mijn fiets tóch meegenomen en gewoon tegen die ander aangezet. wink In het trommeltje vond ik een bekende TB, waardoor ik wist dat Team KIS98 hier net was geweest. Toeval?
Druiventuin, bedankt voor dit kijkje op de havens (dat door eigen schuld wat langer is geworden).
Bedankt, Biertje

geo 469. Drive In 6 (Nabij de Boeg) - van Saffier

29 mei 2005, 16:35
Hangbejaarden? Familieclan? Gewoon de fiets strategisch neergezet en daarna eraan zitten prutsen. Omdat ik de hint niet ontcijferd had, moest ik zelfs twéé keer prutsen. De jongeren hadden alleen maar oog voor elkaar, voor hun brommers en hun mobieltjes. Ik hield m'n bier maar even in de rugzak, want ik had duidelijk niet genoeg blikjes voor iedereen. wink Mooie constructie, Saffier. Zelf gemaakt? wink
Bedankt en groeten, Biertje

470

geo 470. Zwart Nazareth (ZH) - van Femke & Sandor

29 mei 2005, 18:10
Wat een mooie tocht door historisch Schiedam! Het was vandaag bewolkt met (daardoor?) weinig mensen en ander verkeer op straat. Hierdoor leek het nog meer alsof ik twee eeuwen terug in de tijd was. Ook ik werd verrast door de gigantische molens die midden in het centrum staan.
Het was zó stil dat ik tegenover de St. Janskerk een compleet verlaten terras aantrof! Dat maak je niet vaak mee.
Alle getallen moeiteloos gevonden, behalve het jaartal in de kolk. Met de camera heb ik nog diverse foto's gemaakt, om die daarna op de display in te zoomen. Was die krabbel nou een jaartal en zo ja, welk jaar dan? Uiteindelijk maar iets logisch gegokt (het is tenslotte een deling), en die gok bleek juist: ik kwam terecht bij een gebouw dat een jaartal boven de deuren heeft. Het antwoord is inmiddels gemaild.
Bedankt voor deze prachtige cache, Biertje

geo "Waar? Daar!": Vlietlanden - van Quaerens

   note 29 mei 2005, 19:00-20:45
Aan het eind van een fietsdagje Maassluis, Vlaardingen en Schiedam had ik de Vlietlanden gepland. Quaerens raad aan om deze cache niet op een zonnige zondag te doen. En ik raad iedereen aan om deze cache ook niet te doen in een T-shirt en een truitje, als het zondag gaat regenen. Tja, geen jas meegenomen, en uiteindelijk met geen droge draad meer aan m'n lijf, de tocht tussen WP11 en WP12 afgebroken. Toen moest ik nog een uur fietsen naar Leidschendam...
Maar, Biertje is natuurlijk geen watje, dus ik kom terug voor het slotoffensief!

Vlietlanden

Terug naar boven

Door naar juni