Blik op Biertje

Bierpraat december 2010

25 caches gevonden (logs 3035-3060)

3035

geo NF#251 Kermis - van action3

   dnf 10 december 2010
Vandaag samen met Corbulo op pad door het Westland. Na een tevergeefs bezoek aan de Kinderboerderij (nog niet open) reden we door naar de Kermis. Daar hebben we het in de hint genoemde object stevig onderzocht en gedeeltelijk uitgegraven, maar de micro kwam niet tevoorschijn. We denken dat ie dus inderdaad verdwenen is...

geo 3035. Westlands Monopoly: Kans 2, repareer uw huizen - van Fam.Bunschoten

10 december 2010, 10:25
Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer door het Westland. Het zat ons tot nu toe niet mee: de Kinderboerderij was nog dicht, Kermis konden we niet vinden en toen we bij deze cache aankwamen, konden we geen huis, brug of grondzeil ontdekken. We stonden dan ook op de co÷rdinaten die bovenaan de pagina staan. Want volgens Corbulo was er helemaal geen puzzeltje. Waarom dit dan toch een Mysterie heette, kon hij echter niet uitleggen. Op mijn printje konden we ook nergens een puzzel vinden. Zoveel tegenslag achter elkaar kon mijn metgezel echter niet verdragen, dus ik besloot mijn goede vriend Wilxlii Carrotte te bellen. Nadat ik 2 simpele vragen had beantwoord ("In welke plaats ligt de cache en op welke dag heb ik 'm gevonden?") toverde hij moeiteloos de cachecoords uit z'n database. En passant lepelde hij ook nog even de puzzel op en wenste ons nog een prettige dag. Een kwartier later stonden we voor de wankele brug. Om beneden de 100 kilo te blijven, moest ik mijn rugzak met bier in de auto achterlaten. Daarna moest ik voorkomen dat Corbulo onder het grondzeil kroop, maar toen ik hem het doosje toonde, was hij weer helemaal gelukkig. Huppelend over de brug keerde hij naar de auto terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3036. Westlands Monopoly: Station Maaslandsedam - van Fam.Bunschoten

10 december 2010, 11:05
Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer door het Westland. Onafhankelijk van elkaar hadden we deze puzzel opgelost. Ik had daarbij 2 spoorvrienden geraadpleegd, die beiden moeite hadden met de naam van het portaal. Een ander probleempje vormde de vraag over de 'letterwaarde', waar de letterwaarde van het gehele woord werd bedoeld. Dat is inmiddels door Fam. Bunschoten aangepast. Opgewekt wandelden we naar de plek waarvan Corbulo had gehoord dat de petling (ondanks de forse afwijking) makkelijker te vinden was dan het begraven doosje. Na twee uur schreven we onze tweede log van vandaag. Het tempo begon er dus al een beetje in te komen.
Bedankt en proost, Biertje

3037

geo 3037. Westlands Monopoly: Inkomstenbelasting - van Fam.Bunschoten

10 december 2010, 11:40
Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer door het Westland. Dit was de lastigste, want deze puzzel leek wel een examenvraag. Ik moest even glimlachen toen ik las dat Sienepien & Beerenboot ervoor hebben gezorgd dat er nog heel wat foutjes uit de oorspronkelijke opgave waren gehaald. Kennelijk was het onderwerp ook voor de makers een flinke kluif. Met wat aannames, hulp en uitproberen kwamen we aardig in de buurt. Corbulo wist daarna nog het werkelijke co÷rdinaat te achterhalen en rond half twaalf stonden we op die plek. In de cachebeschrijving staat helemaal op het eind dat het om een klein tupperware doosje zou gaan. Dat bleek niet waar. Tot mijn verbazing trok Corbulo ineens een magnetische petling tevoorschijn. Dat was het teken voor team Oetjeboe om snel op ons af te komen en het logboekje over te nemen. Zij moesten er nog 5, wij nog zo'n 15. Voor iedereen een reden om snel weer verder te gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3038. Westlands Monopoly: Kans 3 - van Fam.Bunschoten

10 december 2010, 11:50
Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer door het Westland. De woordzoeker hadden we beiden opgelost en dankzij de hint stonden we ook nog eens direct in de juiste tuin. De cache bleek echter zo goed verstopt, dat de bewoner de juiste plek moest aanwijzen. Daarna was het zo gepiept. Er was ruimte genoeg om een TB achter te laten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3039. Westlands Monopoly: Station Naaldwijk - van Fam.Bunschoten

10 december 2010, 12:30
Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer door het Westland. De vorige keer waren we gestrand bij dit station. Er ging iets mis met het aantal stoeltjes, maar toen we dat gecorrigeerd hadden, moesten we naar een plek die achter een schutting bleek te liggen. Nu we weer nuchter en helder waren, telden we opnieuw het aantal stoeltjes en keken nog eens naar de tweede plaatsnaam op het station. Ons eerdere antwoord vond ik meer een gemeentenaam dan een plaatsnaam, en ineens zag Corbulo het licht. Na een snelle herberekening gingen we op pad en op het nulpunt was het opnieuw Corbulo die met een guitige greep onverwachts de doos in handen had. We waren het erover eens dat dit een multi met wat 'gemene' instinkers was. Mijn advies: goed opletten en alleen doen als je volkomen nuchter bent!
Bedankt en proost, Biertje
note 22 november 2010
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Dit zou de laatste worden, want het begon al te schemeren. Nadat we alle punten waren afgelopen, bleek dat we toch iets fout hadden gedaan, want bij 1 waarde ontstond een negatief getal. Met een aanname en met hulp van de hint probeerden we alsnog de cache te vinden, maar wellicht door de duisternis is dat niet gelukt. Toen we teruglopend 1 antwoord hadden verbeterd, zijn we met de auto naar de nieuw berekende locatie gereden. Maar dat punt bleek achter de schutting van een rijtje woningen te liggen. Als we de rest van de serie gaan doen, zullen we ons nog een keer over deze wandeling buigen.

geo 3040. Westlands Monopoly: Ga direct naar de gevangenis - van Fam.Bunschoten

10 december 2010, 13:20
Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer door het Westland. Onafhankelijk van elkaar hadden we de raadsels rond de rechten van de mens opgelost en nadat Corbulo een parkeerplekje had bemachtigd (volgens het recht van de sterkste), wandelden we de kortste weg naar het berekende nulpunt. Daarvoor moesten we een openstaande deur door en op die manier bereikten we de achterzijde. Die bleek toen ook op een andere (kortere) manier benaderbaar. Al snel zag ik de petling liggen, die we daarna iets verderop hebben geopend.
Bedankt en proost, Biertje

3041

geo 3041. De Japanse Watertuin - van verrader

10 december 2010, 13:45
Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer over het Westlandse Monopolybord. De Japanse Watertuin zouden we als 'bijvangst' meenemen, hoewel Corbulo aanvankelijk dit plekje wilde overslaan vanwege tijdgebrek. Op de ruime parkeerplaats ontdekten we opvallend veel Japanse auto's. Eenmaal binnen dook mijn metgezel onverwachts een gebouwtje binnen om daar eens uitgebreid te staan wateren. Kennelijk was hij ge´nspireerd door het vele water. Daarna konden we eindelijk op zoek naar de cache. Omdat ik (jazeker, voorbereiding!) wat logjes had doorgelezen en zodoende mijn zaklamp had meegenomen, konden we ook op de duistere plekjes wat licht schijnen. Toch duurde het nog even voordat ik het kokertje zag liggen. Op weg naar de uitgang moest ik Corbulo er nog van weerhouden om een paar vissen en een bonzaiboompje aan te schaffen. Daarvoor moest hij dan later nog maar eens terugkomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3042. Westlands Monopoly: Kleine Achterweg, Naaldwijk - van Fam.Bunschoten

10 december 2010, 14:00
Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer door het Westland. Mijn metgezel maakte zich wat druk om de lage score tot nu toe: 7 caches in 5 uur. Hij was dan ook erg blij dat hij zijn auto pal naast de doos kon parkeren en na een rappe logsessie en een paar vlotte foto's weer vlug kon vertrekken. Zo mochten er van hem wel meer caches in het Westland liggen, zei hij terwijl hij vriendelijk zwaaide naar de buurtbewoonster die tevergeefs naar haar lege brievenbus was gesloft. Tja, de post staakte drie dagen, maar dat nieuws was hier kennelijk nog niet doorgedrongen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3043. Juliana Sportpark: Lekker gezellig bomen - van DeSarretjes

10 december 2010, 14:15
Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer over het Westlandse Monopolybord. Deze boomcache konden we onderweg mooi even meepakken. Nadat we de auto naast wat bedrijven hadden achtergelaten, wandelden we een paar honderd meter naar de cache. Onderweg konden we even rustig bomen over de politieke wereldsituatie, het toenemende misbruik binnen de Katholieke Kerk en de gevolgen van WikiLeaks op de positie van Nederland als trouwe bondgenoot van de VS. Ondertussen had Corbulo ook nog even zijn vingers opengehaald en ik de cachebox geopend. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#252 Juliana Sportpark, Te overbruggen - van DeSarretjes

   dnf 10 december 2010
Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer over het Westlandse Monopolybord. Na 'Lekker Gezellig Bomen' konden we ook 'Te Overbruggen' wel even meepakken, dachten wij. Dat viel vies tegen. Wij hebben beiden zeker acht keer geglibberd, ik ontdekte dat mijn nieuwe schoenen niet waterdicht waren en mijn metgezel merkte dat het dun laagje ijs nog niet sterk genoeg was om even op te steunen. Met de camera heb ik nog wat foto's van mogelijke locaties gemaakt, maar op de beelden ontdekten we geen cache. Waarom ligt hier eigenlijk een micro, terwijl er voldoende ruimte is voor een Regular? Omdat we anders teveel tijd kwijt zouden raken om ons rondje Westland af te maken, besloten we te vertrekken. Deze cache was voor ons helaas niet te overbruggen.

3044

geo 3044. Westlands Monopoly: Naaldwijkseweg, 's Gravenzande - van Fam.Bunschoten

10 december 2010, 14:40
Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer door het Westland. Al wandelend vanaf 'Juliana Sportpark - Te overbruggen' bereikten we de rotonde. terwijl ik mijn metgezel even liet zoeken, zocht ik een bankje op om even uit te rusten. Dat ik de cache al snel in handen had, maakte de not-found van daarnet weer even goed. Als een geoliede machine noteerden we letters, tijdstippen, maakten we foto's en waren al weer op de terugweg. Naar mijn idee heeft er vroeger bij dit kunstwerk ook al eens een cache gelegen. De ouderen onder ons weten vast wel welke.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3045. Westlands Monopoly: Zanddijk, 's Gravenzande - van Fam.Bunschoten

10 december 2010, 15:00
Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer door het Westland. Omdat het tempo er nu lekker in zat, had ook Corbulo zijn goede humeur weer terug. Terwijl we de laatste meters naar de cache wandelden, las ik de hint hardop voor: "Niet laten vallen, aub". Door even out-of-the-box te denken en te stappen, kon ik mijn metgezel precies aanwijzen waar hij de petling kon pakken. "Laat 'm niet in het water vallen", zei ik nogmaals luid en duidelijk. Terwijl hij daarna enthousiast zijn naam op het strookje kriebelde, hoorde ik ineens een zachte plons. Nee toch? Beneden ons dreef de blauwe dop. Gelukkig kwam hij door de stroming langzaam naar de kant drijven, zodat mijn onhandige vriend hengelend met een takje zijn stommiteit kon goedmaken. Heel voorzichtig plaatste hij daarna de cache weer terug. In de auto blufte hij dat hij dit alles had gedaan zodat ik een leuke log kon schrijven. "Anders was het weer zo'n saaie cachedag geweest waar nooit iets gebeurt..."
Bedankt en proost, Biertje

geo 3046. Westlands Monopoly: Vreeburghlaan, 's Gravenzande - van Fam.Bunschoten

10 december 2010, 15:15
Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer door het Westland. Om onverklaarbare redenen parkeerde mijn chauffeur zijn auto op grote afstand van de kerk, zodat we een paar honderd meter (extra) moesten lopen. Ik maakte een opmerking dat er kennelijk in zijn jeugd iets was gebeurd waardoor hij nog steeds een afkeer van kerken, kapellen en kathedralen had, maar meer dan een lichte grijns was er niet op zijn gezicht te zien. Gelukkig was het nog voldoende licht, zodat we de hint niet nodig hadden en ik de cache snel kon oprapen.
Bedankt en proost, Biertje

3047

geo 3047. Westlands Monopoly: Station 's Gravenzande - van Fam.Bunschoten

10 december 2010, 15:45
Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer door het Westland. Het laatste station was die van 's Gravenzande. We lieten de auto staan en wandelden van kunstwerk naar kunstwerk. Onderweg probeerden we alvast de antwoorden van de komende vragen te gokken en passeerden we ook nog een gedenkplek voor de gevallen uit de Tweede Wereld Oorlog. Tenminste, zo leek het. Nadat we de cache hadden gevonden, mochten we de anderhalve kilometer naar de auto weer teruglopen. Tijd voor een biertje, dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3048. Westlands Monopoly: Elektriciteitsbedrijf - van Fam.Bunschoten

10 december 2010, 16:10
Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer door het Westland. Het begon al wat te schemeren en we waren op de terugweg. Naast de cache was een handige parkeerplaats aangelegd, zodat mijn metgezel snel de auto neerzette en op de cache afliep. Die had hij vlot gevonden. In alle haast zijn we helemaal vergeten naar het Elektriciteitsbedrijf te kijken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3049. Westlands Monopoly: Kerklaan, Poeldijk - van Fam.Bunschoten

10 december 2010, 16:45 Samen met Corbulo reed ik vandaag voor de tweede keer door het Westland. Dit zou de laatste voor vandaag worden, want kinderboerderij Waterster ging om 17:00 uur dicht, dus dat zouden we niet meer halen. De TomTom leidde ons naar de ingang van een bejaardenhuis, waar we mooi omheen liepen, een uitweg zochten via de begraafplaats en toen ontdekten dat we ook een rondje om de kerk moesten. Toen zagen we de steiger en even later pakte ik de cache. Terug namen we een iets andere route, waarna mijn metgezel de auto huiswaarts stuurde. Met een pizza en een La Trappe Tripel sloten we de gezellige en de fortuinlijke cachedag (15 founds) in stijl af.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________geo 3052. SideTracked: Bath Spa - van Mr Elusive

18 december 2010, 18:00
Log follows. In: TB Miss Bunny and Athens geocoin
Bedankt en proost, Biertje

************ rest logjes Bath en Bristol nog maken!! **


___________________________________________________________________


3059

geo 3059. Langs de Korte Vliet - van HalveZool

31 december 2010, 16:40
Het is voor de Braeck-geocachers al 6 jaar een traditie om het geo-jaar af te sluiten met een korte multi. Om 3 uur werd er daarom bij Pino verzameld. Zijn zoontjes Prutsdoos en Proppie gingen ook mee en zo wandelden we langs diverse bruggen, 5-cijferige nummers en rode staanders. Anderhalf uur later konden we onze namen op de logrol schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3060. Opaprikstok's droomwensen: een vondeling vinden - van Opaprikstok

31 december 2010, 17:00
Na de multi langs de Korte Vliet moesten de 4 Braeck-geocachers ook nog even een woonwijk in, waar Opa Prikstok voor ons een vondeling had neergelegd. Het was bij een huisje waar we al eens eerder naar een cache hadden gezocht. Terwijl Mighty-Mike en Corbulo nog stonden te discussiŰren over de interpretatie van de hint, haalde ik de vondeling snel te voorschijn. Dit was de laatste cache van dit jaar, een jaar dat we nu bij Pino thuis konden afsluiten met een biertje en een oliebol. We konden terugzien op een geslaagd 2010, waarin we (al dan niet gezamenlijk) 1358 caches hadden gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

3060

Terug naar boven

Door naar januari 2011