Blik op Biertje

Bierpraat juni 2010

54 caches gevonden (logs 2638-2690)

Knoblauch

geo NF#226 Knoblauch [Duitsland] - van Maartje Steen

    1 juni 2010
Met een paar biervrienden zat ik een weekje in een Ferienresort in Bad Bentheim. Op weg voor een biertje in Nordhorn passeerden we het kleine museum, waarna we even op zoek gingen naar deze cache. Die hebben we helaas niet kunnen vinden. Nu lees ik dat het doosje veel verder in het bos ligt dan de 3 meter die de hint zegt. Misschien kan de hint dus wat worden aangepast? Dat biertje hebben we later op de dag gelukkig wél gevonden.

geo NF#227 Die Fummeldose (1) [Duitsland] - van Team GSMS

    2 juni 2010
Ich war hier in die Frühe, aber das finden diese Dose war das grosste Problem. Nach zwanzig Minuten ging ich traurig zurück nach das Ferienresort; vielleicht war dort noch etwas zu fummeln...

2638

geo 2638. Arnoldus [Duitsland] - van feldpogge

2 juni 2010, 14:30
Für ein großes Weizenbier war ich mit meinen Bierfreunden heute Mittag nach Steinfurt gefahren. Wir bewunterten das Standbild von Arnoldus, wenn Miauw plötzlich sagte: "Vielleicht liegt hier ein Cache." Er kuckte schnell und fand eine Dose! Es war die Cache, und ganz ohne GPS gefunden!
Danke und Prosit, Biertje

___________________________________________________________________


2639

geo 2639. Aan de trap - van Eric B. en P.

13 juni 2010, 12:20
Eindelijk heb ik de laatste tree beklommen en kon ik na ruim anderhalf jaar het logboekje tekenen. In december 2008 heb ik alle punten bezocht. Alleen bij wp3 kon ik niets vinden. Maar dat probleem hadden meerdere mensen, las ik achteraf. Maar met één onbekende was het zoekgebied voor de notitie toch nog behoorlijk groot. Toen later de extra hint kwam met verwijzing naar de cachenaam, wist ik waar ik moest zoeken. Maar toen zaten er te veel dreuzels en daarna volgde er een langdurige restauratie. Elke keer als ik weer eens in Utrecht was, fietste ik even langs de trap om te kijken of ze klaar waren. Vorige maand was het dan zover, maar hoewel ik een kwartier rondgekropen heb en in alle hoekjes en kieren had gekeken, nam ik aan dat het telefoonnummer was verdwenen. Dit weekend was ik opnieuw in Utrecht, ditmaal vanwege de jaarvergadering van de biervereniging. En wat vreemd: toen ik nu bij de trap keek, zag ik al bij de eerste blik de notitie duidelijk zitten. Had ik de vorige keer nou echt zoveel gedronken? Nu kon ik dan eindelijk op weg naar de cache. En die zat op een verrassende plek in Utrecht waar ik nog nooit eerder was geweest. Terwijl ik deed alsof ik een paar interessante foto's maakte, snaaide ik het kokertje ongemerkt weg. En met voldoening noteerde ik daarna mijn naam in het (inmiddels tweede) logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2640. Het Hyacintenbos en het Van Leyen-Hof - van Ma-Bu

19 juni 2010, 13:30
Vanmiddag speelde Nederland tegen Japan, dus het zou lekker rustig zijn op straat. Een goed moment om even een paar caches te doen. Met de tram reed ik richting Ockenburg en vandaar wandelde ik naar het hyacintenbos. Door het forse bladerdak duurde het even voordat mijn GPS de juiste plek had gevonden. Daarna keek ik even in het rond en had de cache toen snel te pakken. Precies op het moment dat de wedstrijd begon, schreef ik mijn naam op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

2641

geo 2641. Loosduinen stap voor stap - van Frezona

19 juni 2010, 14:00
Frezona eindigt haar cachebeschrijving met de oproep om nog eens naar Loosduinen terug te komen. Vandaag deed ik dat, want de vorige keer (9 mei) had ik uiteindelijk wel alle foto's ontdekt, maar niet de cache. Inmiddels was de berekening wat aangepast en kon ik het opnieuw proberen. Het was vanmiddag overigens een stuk rustiger op straat, want Oranje speelde tegen Japan. Vanaf het Hyacintenbos wandelde ik stap voor stap naar de Loosduinse cache. Het gecorrigeerde coördinaat lag precies aan de andere kant van het pad waar ik een maand geleden tevergeefs had gezocht. Dit keer vond ik het doosje na wat rondstruinen, want het was (gelukkig) niet erg goed afgedekt. Met een tevreden gevoel noteerde ik mijn naam in het logboek. De wedstrijd Nederland-Japan was nog steeds 0-0.
Bedankt en proost, Biertje
9 mei 2010
Hoewel ik steeds kleine stapjes nam, is het me toch niet gelukt de cache te vinden. De eerste stap kostte inderdaad veel tijd. En het was zondag, dus ik kon het nummer van de Boer ook niet binnen vragen. Maar ineens viel mijn oog erop en kon ik verder. De eerste foto vond ik, maar de tweede niet, ook al heb ik het stukje drie keer gefietst. Maar als ik de rest wél zou vinden, hield ik op het eind twee mogelijkheden over. Die tactiek werkte. Onderweg kwam ik Defret tegen (later die dag zou ik nog een Urban Environment van hem doen) en na een kort praatje fietste ik verder. Omdat ik de berekeningen al had gemaakt, kon ik na de laatste foto direct de twee mogelijkheden bekijken. De eerste leek me logisch, de andere lag in het water. Op de eerste plek was duidelijk al eens eerder gezocht, maar een cache vond ik er niet. Toch maar even de tweede optie bekeken, maar die bleek inderdaad in het water uit te komen. Terug maar weer en de hint ontcijferd, maar daar bleek ik niets aan te hebben. Waar is Defret als je hem nodig hebt? Uiteindelijk heb ik het opgegeven en fietste ik de weg terug. Foto 2 heb ik toen alsnog gevonden en dat klopte met de plek waar ik had gezocht. Thuis las ik in de logjes dat het coördinaat nogal afwijkt en dat je een ruime zoekcirkel moet hanteren. Aha, dat bedoelde Frezona dus met het zinnetje "en kom nog eens terug in Loosduinen"...

geo 2642. TAKG Liefde is... een Doolhof - van IkbenMamma

19 juni 2010, 14:35
Vanmiddag speelde Oranje tegen Japan, dus het was lekker stil op straat. Een goed moment om opnieuw naar deze cache te zoeken. Met de drie spoilerfoto's op zak moest dat wel lukken. Al snel stond ik bij foto 1, dus toen een stukje naar links. Eerst liep ik te ver naar achteren door. Alle hoekjes lijken hier op elkaar, en omdat de heggen vlak na het maken van de foto's zijn gesnoeid, was het toch lastiger dan ik had verwacht. Maar ineens herkende ik foto 3. Even bukken en ja hoor: daar zat het ding. Ver naar achteren, maar als je even omloopt naar foto 2 kan je met je vingers de cache makkelijk tevoorschijn peuteren. In het ieniemienielogboekje schreef ik eindelijk mijn naam en uit liefde voegde ik een mircrocoin toe. Nadat ik de cache had teruggeplaatst, klonk er ineens overal geschreeuw en getoeter. Nederland had gescoord: het was 1-0.
Oja, Liefde is... samen van 'n Biertje genieten.
Bedankt en proost, Biertje
9 mei 2010
Bij het plannen van mijn fietsroute voor zondag kwam ik op de kaart ineens dit puzzeltje tegen. Dat leverde een coördinaat op dat ik mooi in mijn route kon inplannen. Ter plekke herinnerde ik me dat ik hier in een ver verleden al eens was geweest voor een andere cache. Maar vandaag zat het me niet mee. Rond het nulpunt vond ik geen doosje en ook op de plekken die voldeden aan de hint, kon ik niets vinden. Ik besloot IkbenMamma even te bellen, het was tenslotte Moederdag vandaag. Helaas, ik kreeg haar maar niet te pakken. Kennelijk was ze de hele dag aan het twitteren met haar mobieltje...

___________________________________________________________________


geo 2643. Van park tot woonwijk - van Opaprikstok

21 juni 2010, 10:40
Vandaag reed ik op de fiets door Voorschoten om even alle nieuwe caches weg te werken. De verdwenen kinderboerderij passeerde ik altijd als ik naar Pino fietste. Nu is het een parkeerterrein van de (tijdelijke?) supermarkt. De cache lag gelukkig op een rustig plekje, hoewel er op deze zonnige maandagochtend toch al weinig volk op de been was.
Bedankt en proost, Biertje

2644

geo 2644. Grensgevalletje - van my boy lollipop

21 juni 2010, 10:50
Vandaag fietste ik door Voorschoten om al die nieuwe caches eens weg te werken. De grenspaal tussen Voorschoten en Wassenaar kende ik natuurlijk allang, want op de fiets zie je natuurlijk veel meer dan vanuit je auto. De cache zelf is overigens geen grensgevalletje, want die ligt overduidelijk op Wassenaars grondgebied. Op de logrol schreef ik mijn naam onder die van mijn goede vrienden 'de naaktslakkies' en 'Team KIS98'.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2645. Goudkust - van Opaprikstok

21 juni 2010, 11:15
Vandaag fietste ik van Voorschoten naar Leiden en terug om al die nieuwe caches even weg te werken. In Wassenaar ligt de Goudkust. Dat was eigenlijk een Nederlandse soapserie die van 1996-2001 door SBS6 werd uitgezonden. Verschillende acteurs van toen zien we overigens nu nog steeds op televisie, zoals Winston Gerschtanowitz, Froukje de Both, Corine Boon, Lieke van Lexmond, Maureen du Toit en Michiel de Zeeuw. Op de berekende cacheplek bevindt zich echter geen dure villawijk. Dat maakte het zoeken naar deze cache een stuk lastiger. Ik wilde net mijn goede vriend Pino bellen om extra hulp, toen ik het gouden kokertje ineens in mijn handen had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2646. Weiland of snelweg - van menwou

21 juni 2010, 11:25
Vandaag fietste ik van Voorschoten naar Leiden en weer terug om al die nieuwe caches weg te werken. Tijdens het zoeken aan de waterkant gleed ineens mijn pen uit m'n borstzakje. Gelukkig bleef hij drijven en bleek hij het ook nog te doen, toen ik iets later het doosje had gevonden. Heel even heb ik van het uitzicht genoten, want ja, ik moest weer verder. Er stonden namelijk 26 caches op mijn planning, en dit was pas nummer 4.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2647. Van Alewijk 1 - van vanalewijkzwaan

21 juni 2010, 11:40
Op deze zonnige maandagochtend fietste ik richting Leiden om een serie nieuwe caches te bezoeken. Gelukkig zaten de kinderen op school of lagen ze nog in bed, want behalve twee buren met hun hond was er niemand in de omgeving te zien. Hoewel ik wel vermoedde wat voor verstopmethode ik zou aantreffen, duurde het toch nog even voordat ik 'm zag zitten. In de winter zal het wel een stuk makkelijker zijn, denk ik. Er was niemand thuis, dus snel gelogd en snel weer weg.
Bedankt en proost, Biertje

2648

geo 2648. Welkom toe du djungul - van PD2AVE

21 juni 2010, 12:00
Vandaag was ik op de fiets om in Voorschoten en Leiden wat nieuwe caches weg te werken. Het beginpad was na wat zoeken toch redelijk snel gevonden (als het niet hier is, dan misschien daar) en dat hoort ook een beetje bij het geocachen. Daarna de djungul in met de fiets aan de hand (fietsend was namelijk net iets te spannend). Na een mooie avontuurlijke tocht wees mijn GPS naar de overkant van de sloot. Ik bleek namelijk nog een uitdraai met de oude coördinaten te hebben. Maar omdat er staat dat slootje springen niet nodig is, heb ik gewoon logisch nagedacht: waar zou ikzelf de cache verstoppen? Ja, inderdaad, daar lag hij ook!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2649. Bridge over cachers water - van PD2AVE

21 juni 2010, 12:30
Vandaag fietste ik naar Leiden vanwege wat nieuwe caches. Bridge Over Troubled Water was overigens een van de eerste singletjes die ik van m'n zakgeld kocht en nu veertig jaar later stond ik eindelijk bovenop die brug. Emoties welden op, maar ik vermande me en besloot eerst de cache te pakken. Daarna wandelde ik weer terug over het schelpenpad, terwijl de overbekende pianoklanken door m'n hoofd speelden...
Bedankt en proost, Biertje

2650

geo 2650. Leidsehout - van PD2AVE

21 juni 2010, 13:00
Na de makkelijk te vinden 'Bridge' ging ik naar de nieuwste van PD2AVE. Gisteren online gekomen, dus die kon ik nog mooi opnemen in mijn route voor vandaag. Toen ik de coördinaten noteerde, waren er nog geen logjes. Niets vermoedend van alle ellende heb ik dus vanmorgen eerst een kwartier op de oude locatie gezocht. Hoewel er staat/stond dat je niet van het pad af hoeft en slootje springen niet nodig is, wees mijn GPS naar de overkant van de sloot, zo'n 15 meter van het asfaltpad. Toch maar even omgelopen en tussen de struiken gezocht, maar daarna heb ik mijn goede vriend Pino gebeld. Die kon melden dat de cache zo'n 50 meter was verplaatst en dat je volgens de nieuwe hint niet door de knieën hoefde. Op die gecorrigeerde plek ontmoette ik Aalleexx, die ook op de fiets was. Samen zochten we nu naar de micro en we gingen uiteindelijk toch maar door de knieën. Aalleexx vond de cache terwijl hij plat op z'n buik lag en opgelucht schreven we onze namen in het logboekje. Omdat we allebei naar de Kanaalzicht-caches wilden (ook van PD2AVE), besloten we om samen verder te fietsen. Twee zien (en vinden) natuurlijk meer dan één.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2651. Kanaalzicht 5 (nano) - van PD2AVE

21 juni 2010, 13:45
Samen met aalleexx fietste ik van Leidsehout naar Kanaalzicht 5. Gelukkig vonden we die een stuk sneller. Ik pakte de nano en aalleexx peuterde het rolletje eruit. Omdat er ineens vlakbij de cacheplek een dame was gaan staan, gebruikte ik de camera-truc om met mijn andere hand de nano ongemerkt weer terug te stoppen.
Bedankt en proost, Biertje

2652

geo 2652. Kanaalzicht 4 - van ph7fe

21 juni 2010, 13:45
Samen met aalleexx, die ik bij een cache in Leidsehout had ontmoet, fietste ik nu door Leiden naar Kanaalzicht 4. Nadat we diverse mogelijkheden hadden onderzocht, wees ik mijn fietsvriend op een plekje waar we nog niet hadden gekeken. Daar haalde hij inderdaad de cache tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2653. Hoogzicht - van ph7fe

21 juni 2010, 14:00
Samen met aalleexx was ik nu op weg naar de parkeergarage boven de Hoogvliet. Het kostte ons even tijd voordat we de ingang van het trappenhuis hadden gevonden, maar daarna renden we soepeltjes naar de vierde etage. Twee dakdekkers keken ons vreemd aan, toen bleek dat we niet onze auto maar iets anders zochten. We trokken ons niets van ze aan, en uiteindelijk gingen ze toch maar aan het werk. Nadat we bijna overal hadden gekeken, kreeg aalleexx er genoeg van. Ik probeerde hem wat op te beuren. "Je laat je toch niet foppen? Anders moet je hier straks nóg een keer naar toe." En dat hielp, want twee minuten later had hij de cache ineens in handen! Voordat we weer naar beneden gingen, maakte ik nog even een foto van het uitzicht op deze hoogte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2654. Drie oktober cache - van JannieC en het Bananenteam

21 juni 2010, 14:10
Nadat ik alle logjes had doorgelezen, zag ik dat er drie soorten cachers zijn die deze cache hebben gevonden: de groep die de oplossing al een tijdje had liggen, de groep die een extra hint nodig had en een kleine groep die de puzzel niet kon oplossen maar het doosje met wat geluk had gevonden. Zou dat laatste mij ook lukken? Want van de puzzel kon ik namelijk geen hutspot maken. Na alle teksten en foto's bestudeerd te hebben, had ik genoeg aanwijzingen voor een gokje. Vanmiddag had ik aalleexx bij de cache Leidsehout ontmoet en samen hebben we wat andere caches in Leiden bezocht. Toen ik vertelde dat ik voor deze puzzel een mogelijke plek had bedacht, was hij gelijk enthousiast en zo fietsten we dus nog even door. Ter plaatse vonden we inderdaad een beeld en nadat we even rond hadden gekeken, zag aalleexx een goede verstopplek. En daar haalde hij inderdaad het doosje tevoorschijn. Wat waren we blij! Na het loggen namen we afscheid. Het was een leuke middag en wie weet nog eens tot ziens.
Bedankt en proost, Biertje

2655

                   Blik op de juiste brug

geo 2655. Polderpark Cronesteyn: Moerastuin - van nl13286

21 juni 2010, 14:30
Toen ik hier op 17 mei was, dacht ik dat de cache wel geript zou zijn. Met de GPS kwam ik precies tussen twee bruggetjes uit en ik had ze allebei goed onderzocht. Dacht ik. Later hoorde ik welke brug de juiste was en waar de cache moest zitten. Vandaag was ik opnieuw in Leiden en dus had ik deze not-found in mijn route opgenomen. Ik zag nu dat de mosselman kennelijk op bezoek was geweest en een behoorlijke berg had achtergelaten. Even driftig wroeten en toen had ik het kokertje alsnog in handen.
Bedankt en proost, Biertje
17 mei 2010
Mijn GPS bracht me precies tussen twee bruggetjes in. Ik heb ze dus allebei (twee keer) onderzocht. Uiteindelijk concludeerde ik dat het kokertje weg moest zijn. Thuis ontdekte ik dat de cache vandaag nog meerdere keren (soms met moeite) was gevonden. Ik moet dus nog een keertje terug het moeras in...

geo 2656. Kanaalzicht 2 - van ph7fe

21 juni 2010, 14:55
Vandaag fietste ik door Leiden en Voorschoten om de nieuwste serie caches te bezoeken. Kanaalzicht 2 was nummer 14 voor vandaag. Voor deze hoefde ik niet lang na te denken en had ik de twee doppen snel gevonden. Dat zou later wel anders worden...
Bedankt en proost, Biertje

2657

geo 2657. This is it - van grazyhunter

21 juni 2010, 15:10
Toen ik een paar dagen geleden deze route door Voorschoten en Leiden aan het plannen was, keek ik gelijk of er nog wat puzzels waren die ik wellicht kon 'meenemen'. De woordzoeker rond Michael Jackson zag er eenvoudig uit en was ook in een uurtje opgelost. Vandaag fietste ik naar de locatie en daar viel me al direct de cache-constructie op. Gelukkig was het niet druk en hoefde ik geen rare 'moves' uit te voeren. Overigens, van de meer dan 750 miljoen verkochte albums staat er geen eentje bij mij in de kast...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2658. Kanaalzicht 3 - van PD2AVE

21 juni 2010, 15:35
Met deze kanaalzicht ben ik lang bezig geweest. Nadat ik overal had gewroet, heb ik tenslotte mijn goede vriend Pino gebeld. Hij had vorige week deze cache (na het lezen van wat logjes) uiteindelijk toch weten te vinden. Op zijn aanwijzingen had ik de juiste plek snel te pakken. Daar had ik inderdaad niet gekeken, want daar verwacht je namelijk geen cache. De petling zat ook helemaal klem en was niet los te krijgen. Misschien dat hij los komt als het warmer wordt. Maar als het afkoelt zal hij knappen. Met wat moeite kreeg ik het dopje los. Vreemd dat er juist bij deze cache geen hint zit...
Bedankt en proost, Biertje

2659

geo 2659. Uitzicht op monumenten 1: Ter Wadding - van sandrakim72

21 juni 2010, 15:40
Ik was inmiddels op de terugweg van mijn dagje door Voorschoten en Leiden. Zeventien caches waren inmiddels gevonden en nu kon ik beginnen aan de serie rond de monumenten van Voorschoten die in de steigers staan. Hoewel het toch nog vroeg in de middag was, zag ik niemand werken. De verbouwing kan dus nog even duren.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#228 Kanaalzicht 6 - van PD2AVE

    1 mei 2010 moet dit niet 21 juni zijn?
De cache is weg. Het duurde even voordat ik door had dat ik ónder de brug moest zijn. Maar ook daar kon ik de cache niet vinden. Tenslotte heb ik mijn goede vriend Pino maar weer gebeld. Die kon de laatste logjes voorlezen, waardoor ik wist dat ik in de buurt moest zijn. Terwijl ik aan de telefoon was, kwam er een man aanlopen. Het bleek de buurman te zijn, die me kon aanwijzen waar de cache zat. Maar daar zat ie niet meer. Hij vond het helemaal niet erg dat het ding nu eindelijk weg was, want hij had er een hoop last van. Veel cachers lopen door zijn tuin om bij de cache te komen. Ook wordt er 's nachts met lampen geschenen. Hij vroeg me om op internet te zetten dat het ding weg is, zodat hij niet meer wordt lastig gevallen. Ik denk dat veel overlast is ontstaan door het ontbreken van een duidelijke hint. Mocht de cache in de toekomst herplaatst worden, dan zou ik een plek kiezen die zover mogelijk ligt van deze buurman en zijn tuin. En ik zou ook een hint toevoegen, dan hoeft men niet zolang rond te hangen. Dat valt minder op en zorgt ook voor minder overlast.

geo NF#229 De Speelplaats - van team paddestoel

    21 juni 2010
Na de verloren stip is dit waarschijnlijk de verloren nano. Want hoewel er rond 16:00 niemand te zien was, zodat ik ongestoord een kwartier onder en tussen het metaal kon rondkruipen, was het kleine ding nergens te bekennen. Even vreesde ik dat het ging om een zeer creatieve prachtige cache-constructie, maar in de beschrijving stond dat dit niet het geval was. Tja, dan maar afwachten of er een nieuwe komt...

geo 2660. WK 2010 Cache - van grazyhunter en pizzafreak

21 juni 2010, 16:30
Ik ben benieuwd of deze cache er aan het einde van het WK nog ligt... De locatie is namelijk erg populair bij de plaatselijke jeugd, die er zijn fietsen neergooit en over het hek klimt om te gaan voetballen. Toen ik vanmiddag aankwam en mijn fiets neerzette en begon te zoeken, werd er al gelijk geroepen dat ik van hun fietsen af moest blijven. Daarna kwamen er een stuk of 10 knullen naar het hek om te vragen wat ik aan het doen was. Ik zei dat ik met een puzzeltocht bezig was. Eén slimmerik riep meteen: "Geocachen?" Ik kreeg ook gelijk de tip dat als het een micro was, die dan waarschijnlijk met een magneet aan het hek zat. Op dat moment zag ik ineens de cache en dus ging ik direct aan de geheel andere kant 'zoeken'. Omdat ik niets vond, gingen de jochies uiteindelijk maar weer terug naar het veld. Toen kon ik het doosje snel pakken en loggen. Maar het zal niet lang duren voordat deze cache (bij toeval of door alle aandacht) gevonden wordt. En of ze 'm dan netjes terugleggen? Ik adviseer daarom de cache iets te verplaatsen, waar het zoeken minder opvalt.
Bedankt en proost, Biertje

2661

geo 2661. Uitzicht op monumenten 2: Zilverfabriek - van sandrakim72

21 juni 2010, 16:40
En dit was nummer 2 van de serie Uitzicht op Monumenten in de Steigers. Waarschijnlijk zijn hier dezelfde bouwvakkers als bij Ter Wadding actief, want ook hier zag ik niemand werken. Gelukkig maar, want ik had alle aandacht in de rondte nodig om te kijken of mijn zoek-en-vind-actie niet gezien werd. Van dat potje Olvarit kreeg ik warempel direct honger. Ik ben dus maar even langs Pino gereden om daar wat te eten en te drinken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2662. Zoekum maar op! (nano) - van sandrakim72

21 juni 2010, 17:50
Na een korte stop bij Pino fietste ik naar de fietsbrug. Eerst wees mijn GPS het verkeerde object aan, waardoor een geniepig brandneteltje mij onverwachts gemeen te pakken had. Daarna kwam ik op de juiste plek uit, waar ik de nano direct in het oog kreeg. Even peuteren en priegelen en de log was gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2663. Uitzicht op monumenten 3: de dorpskerk - van sandrakim72

21 juni 2010, 18:10
Rond dit tijdstip was er weinig (kerk)volk op de been, maar het was lange tijd onduidelijk welke van de 3 ik moest hebben. De kleinste had de meeste gaten, dus die heb ik onopvallend aandachtig bestudeerd. Bij nummer 2 leek mij geen mogelijkheid om iets te verstoppen en dus was het bij nummer drie uiteindelijk bingo. Op het eerste gezicht leek er niets te liggen, maar op de tast voelde ik direct het bekende ronde plastic. Nu thuisgekomen lees ik dat de hint iets is aangepast. Dat zal de volgende zoekers helpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2664. Uitzicht op monumenten 4: Lindehoeve - van sandrakim72

21 juni 2010, 18:15
Ook hier was op dit (late?) tijdstip niemand meer te zien, dus kon ik rustig de cache tevoorschijn halen. Daarna moest ik even zoeken waar de Lindehoeve stond. De foto op de cachepagina is duidelijk een tijdje geleden gemaakt, want het gebouw gaat nu bijna volledig schuil. Nee, dit keer niet door steigers, maar door bomen en struiken. Een beetje onderhoud zou geen kwaad kunnen, denk ik.
Bedankt en proost, Biertje

2665

geo 2665. Uitzicht op monumenten 5: kasteel Duivenvoorde - van sandrakim72

21 juni 2010, 18:35
Mijn cachedag was bijna ten einde en ik was ook bijna weer thuis. Nog even naar kasteel Duivenvoorde fietsen, waar ik de cache gelukkig direct kon oprapen. De laatste cijfertjes werden genoteerd en ik kon nu naar de Bonus. Natuurlijk had ik me goed voorbereid, dus ik wist wat ik met al die cijfertjes moest doen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2666. Uitzicht op monumenten Bonus - van sandrakim72

21 juni 2010, 18:45
De laatste voor vandaag. Nadat ik zorgvuldig alle monumentale cijfertjes had verzameld, kon ik nu naar de bonus fietsen. En juist op dat moment moesten er ineens weer allerlei fietsers passeren. Ik deed dus maar of ik een paar mooie foto's aan het maken was en wachtte tot een rustig moment. Uit de doos haalde ik een coin en als dank voor deze serie heb ik een TB en een coin achtergelaten. Vandaag heb ik 24 caches gevonden en 2 niet, heb ik 57 km gefietst en daar had ik precies 9 uur voor nodig.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2667. Park in The Hague: near Shell Headquarters - van doutterson

22 juni 2010, 18:00
Op weg naar het Lange Voorhout passeerde ik het gebouw van de Stanleygroep, die ik nog ken uit mijn scoutingverleden. Zoals ik had verwacht, was er niemand aanwezig en kon ik de duidelijk zichtbaar hangende cache openen en het logboekje beschrijven. Een goede (scouting)vriend van me werkt al jaren bij Shell in Rijswijk. Misschien kent hij de cachelegger?
Bedankt en proost, Biertje

2668

geo 2668. Manolo & Kim - van Team KIS98

22 juni 2010, 19:15
Toen deze cache aan het eind van de zondagmiddag online kwam, heb ik nog even in de verleiding gestaan om direct naar het lange Voorhout te fietsen. Maar ik was bezig een cachedag voor te bereiden, dus Manolo moest maar even wachten. En ach, dan waren ondertussen waarschijnlijk ook de traditionele foutjes uit de opgave gehaald... wink
Vandaag, na werktijd, stond ik dan eindelijk tussen de beelden. En met de oude print in plaats van de verbeterde versie. Maar daarmee was de cache toch ook te vinden, al moet je dan natuurlijk wel goed opletten en nadenken. Terwijl ik de beelden bekeek, kon ik alle vragen moeiteloos beantwoorden. Jammer dat je de slaapzak en kussens niet kan aanraken, want ze zien er levensecht en zacht uit. Bij het telefoonnummer van het monster nam ik het eerste en derde cijfer van het abonneenummer. Daarmee kwam ik met stapeltellen precies op 8 uit. Maar op die plaats (overigens wel een verrassend plekje) vond ik geen cache. Toen maar het eerste en derde cijfer van het netnummer genomen. Met stapeltellen kwam ik nu op 6, maar ik had toen wel de cache in handen. Ach ja, zo is er elk jaar wel weer wat...
De ruiter ter paard sprak mij erg aan, maar uiteindelijk koos ik voor de dames in wijde rokken. Eentje wilde namelijk graag met mij op de foto!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2669. 20 van Alphen: 12 km Oosterbegraafplaats - van Albanianae

24 juni 2010, 19:50
Vanavond weer op stap met Pino, Corbulo en Mighty-Mike. Voor de derde keer reden we naar Alphen. We begonnen bij de begraafplaats. Ter hoogte van de cache sprongen we al uit de auto. Terwijl Pino de wagen probeerde te keren en ik mijn fototoestel wilde pakken, had Mike de cache al te pakken. Loggen, code noteren en weer verder met ons rondje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2670. 20 van Alphen: 11 km Wiebel wiebel - van Albanianae

24 juni 2010, 20:05
Als een ge-oliede machine gingen we hier te werk. Terwijl Pino de auto netjes parkeerde, verspreidden Corbulo, Mighty-Mike en ik ons over de verschillende wiebel-stammen. Toen dat niets opleverde, pakte ik de lange schroevendraaier om systematisch langs de randen te wroeten. Pino boog zich inmiddels via internet over de laatste logjes. Toen kreeg Mike ineens een helder idee en pakte opnieuw de listig verstopte cache vlak voor onze ogen. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

2671       2671

geo 2671. 20 van Alphen: 13 km Zegerplas - van Albanianae

24 juni 2010, 20:15
Terwijl Nederland tegen Kameroen voetbalde, reden de Braeck-geocachers een rondje door Alphen. Hier moest de auto echter bij het begin van het fietspad blijven staan en zo liep ik met Pino, Corbulo en Mighty-Mike naar de rand van de Zegerplas. Ter plekke koos ieder een eigen stukje en daarna wisselden we elkaar af omdat niemand iets kon vinden. Toen viel me ineens iets op en had ik de petling toch in handen. Natuurlijk werd ik weer door iedereen hartelijk gefeliciteerd met dit goede speurwerk. Terug bij de auto had Pino wat haast bij het wegrijden. Door al het gepiep van gps'sen, de TomTom en de vuvuzela's op de autoradio hoorde hij niet dat de achteruitrij-verklikker een betonnen paaltje had ontdekt. Na een stevige tik was de stand ineens 1-0.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2672. Landelijk Alphen - van Team Castellum

24 juni 2010, 20:50
Omdat mijn vrienden tijdens het geocachen nooit aandacht hebben voor de omgeving en het liefst wachten totdat ik de cache heb gevonden en hun het logboekje overhandig ("Kun je ook niet even ónze namen erin schrijven? Dan kunnen wij alvast terug naar de auto!") las ik tijdens de korte wandeling even voor waarom deze cache hier ligt. Stoomlocomotieven, 17 km, bonenlijntje. "Jaja, maar wat is het formaat?" wilde Corbulo weten, terwijl de hele groep de cache voorbij liep. "Regular, zoals deze hier", antwoordde ik, terwijl ik de kist omhoog hield. "Schrijf je ook even ónze namen in het logboekje?" vroeg Pino meteen.
Bedankt en proost, Biertje

2673

geo 2673. Molenviergang - van Brouwertjes

24 juni 2010, 21:15
Deze cache-avond in Alphen had iedereen wel één of twee caches gevonden. Iedereen? Nee, alleen Corbulo niet. Elke keer zocht hij op plekken waar iets later iemand anders dan weer de cache tevoorschijn toverde. "O, zat ie daar? Ik dacht toch echt dat ik goed had gekeken." Ook de molenviergang bleek weer een sterretje te moeilijk. "Ik zie er toch echt maar eentje", mompelde hij, terwijl hij vertwijfeld in het rond keek waar die andere drie molens dan toch stonden. Door wat onhandig gehannes had hij toevallig ineens de cache in handen. Terwijl hij dapper probeerde uit te leggen dat het een gave was, schreven wij onze namen in het logboekje en bewonderden we de fraaie constructie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2674. 20 van Alphen: 14 km station Aarlanderveen - van Albianae

24 juni 2010, 21:20
Station Aarlanderveen zag er verlaten uit. De laatste trein was kennelijk al een tijdje geleden vertrokken. De gps leidde Corbulo en mij naar de rand van het water. Dat was kennelijk een afleidingsmanoeuvre, want daardoor kon Pino de cache op een andere plek omhoog vissen. Als een trein vertrokken we daarna naar de volgende cache. Zou het ons lukken het rondje Alphen vanavond nog af te ronden?
Bedankt en proost, Biertje

geo 2675. Wat te doen met 10 miljoen? - van Brouwertjes

24 juni 2010, 21:30
Negen jaar later is er nog geen boom geplant. Had de gemeente Alphen dat geld soms bij IceSafe geparkeerd? Dan kunnen die arme burgers nog lang wachten... Nadat Pino de auto netjes had geparkeerd, wandelden we in een rijtje naar de cache. Mighty-Mike liep voorop, dus die mocht de cache vinden. Leuk gedaan: het geld vliegt uit je handen en beter één vogel in de hand dan 10 miljoen in de lucht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2676. Kinderboerderij Zegersloot - van Veldfles

24 juni 2010, 21:50
In het café tegenover de kinderboerderij werd er luid en duidelijk naar de wedstrijd Nederland - Kameroen gekeken. Ik had eigenlijk wel trek in een biertje en Corbulo wilde even naar de stand kijken. Maar van Pino en Mighty-Mike moesten we mee om naar de cache te zoeken, want alleen zou het hun waarschijnlijk niet lukken. Op de plek waar Corbulo zojuist had gekeken en die precies voldeed aan de hint, haalde ik een minuut later het kokertje tevoorschijn. In de verte klonk gejuich. Dat was niet voor mij, maar voor Kameroen. Het was 1-1.
Bedankt en proost, Biertje

2677

geo 2677. 20 van Alphen: 15 km Rijnoord - van Albanianae

24 juni 2010, 22:00
Van het buitenhuis en landgoed zijn nu alleen nog 2 pilaren en een stukje hek over. Ik zou zeggen: slopen en de zaak asfalteren, dan kunnen er tenminste flink wat auto's parkeren. Toevallig liep ik direct naar de juiste plek, zodat ik daar snel de petling kon oppakken. Nadat iedereen had gelogd, wandelden we terug naar de auto en besloten we tot slot het Gemaal te bezoeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2678. 20 van Alphen: 19 km Gemaal Cornelis den Hertog - van Albanianae

24 juni 2010, 22:30
De laatste voor vanavond. Omdat Pino de auto nogal ver van de cache had geparkeerd, moest er een stukje gelopen worden. Corbulo zette er flink de sokken in en wij volgden iets later. Toen ik als tweede op de cachelocatie kwam, stond Corbulo in een geheel verkeerde hoek te zoeken. Ik zag direct waar de cache moest liggen, maar vreemd genoeg was het holletje leeg. Pino stelde voor om dan maar een briefje met onze namen achter te laten, maar zo wordt het spel niet gespeeld, zei ik streng. Toen bleek dat Corbulo het kokertje al de hele tijd in handen had. Pas toen ik dreigde om hem géén stroopwafel te geven, wilde hij het logboekje afgeven. En dat allemaal omdat Mighty-Mike en ik een keertje een cache hadden gelogd en teruggelegd, terwijl Corbulo op een volkomen foute plek aan het zoeken was en pas na heel veel hints van ons op de juiste plaats aankwam en pas nadat we hadden gevraagd wie de cache als laatste had gevonden, eindelijk doorhad dat wij al tien minuten geleden hadden gelogd. Nee, die Corbulo heeft duidelijk geen gevoel voor humor, dus... wink
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#230 Zilvervloot's Haven - van Zilvervloot

    26 juni 2010
Vandaag wilde ik een paar not-founds uit Amsterdam wegwerken, waaronder Duizend keer Zilvervloot. Op weg daarheen passeerde ik de Bezige Bijen, die inmiddels herdoopt zijn in Zilvervloot´s Haven. Zie ik eruit als een Amsterdammer? Tot twee keer toe werd ik aangesproken door dames die wilden weten of ik hier bekend was. Helaas, alleen in september 2006 was ik hier een keertje. Daarna probeerde ik ongemerkt en ongestoord de cache te zoeken. Ik zag alleen twee delen van een key-locker op de grond liggen. Met een beetje klimmen kon ik erbij. Was dit de cache? Er lagen geen logblaadjes. Ik heb de delen in elkaar gezet, het ding verstopt en weer verder gefietst. Na thuis alle logjes doorgelezen te hebben, ben ik ervan overtuigd dat dit de cache is geweest. Er zal dus een nieuw logboekje in moeten. En de magneet is kennelijk te zwak; daardoor laat de key-logger wel eens los. Volgende keer beter. Kan ik gelijk eens kijken waar dat glimmende bootje ligt, want dat ben ik nu helemaal vergeten.

2679

geo 2679. Duizend keer Zilvervloot - van Zilvervloot

26 juni 2010, 13:20
Drie keer is scheepsrecht. Tenminste, bij deze van Zilvervloot. In februari en augustus vorig jaar stond ik hier ook al, en elke keer bleek net daarvoor de cache verdwenen te zijn. Toen ik gisteren dit dagje Amsterdam aan het voorbereiden was, heb ik dus eerst even gekeken of deze nog onlangs gevonden was. Dat bleek het geval en dus fietste ik vandaag opgewekt (ondanks de not-found bij Zilvervloot's Haven) naar het eindpunt van het Zilverlijntje. Uiterst voorzichtig (ik had hier al twee keer lelijk mijn hoofd gestoten tijdens het zoeken) keek ik eerst even of ik de cache zag zitten. Dat was het geval, zodat ik staande op de juiste plek de kleefkrachtige koker vlot los kon trekken. Eindelijk kon ik hier dan mijn naam noteren.
Bedankt en proost, Biertje
21 augustus 2009
Een half jaar geleden stond ik hier ook al tevergeefs te zoeken, want de cache bleek toen geript. Vandaag was ik opnieuw in Amsterdam en zou ik deze not-found eindelijk kunnen wegstrepen, dacht ik. Helaas. Opnieuw heb ik geruime tijd onder het oude voertuig rondgekropen (en opnieuw mijn hoofd gestoten), maar de cache bleef onvindbaar. Drie keer is scheepsrecht? Als het maar geen duizend keer wordt...
22 februari 2009
Dat leek me wel wat: geen moeilijke puzzel, geen ellenlange wandeling, maar een snelle oppikker waarbij je naast de cache kunt parkeren. Vol goede moed vertrok ik vanaf het Centraal Station. Ik kon m'n fiets zelfs tegen de cacheplek neerzetten, maar helaas: nergens een blauw doosje te zien. Tenslotte kroop ik onder de roestbak door, waarbij ik natuurlijk m'n hoofd lelijk heb gestoten. Achteraf lees ik dat ik niet de enige was. Het Zilverdoosje is helaas opnieuw gestolen...

___________________________________________________________________


geo WiFi - van Diafragma

    26 juni 2010
Tijdens een fietsdagje door Amsterdam ben ik ook aan deze cache begonnen. Op de traditionele manier. Van de 7 vragen heb ik toch nog 2 antwoorden kunnen vinden, 1 heb ik gegokt, maar 4 bleven er een vraagteken. Tja, dan wordt het wel erg moeilijk...

geo 2680. Anna's Hoeve - van Isabelle01

26 juni 2010, 14:50
Vandaag fietste ik weer eens door Amsterdam. Ik wilde in ieder geval 2 oude not-founds wegwerken. Dit was nummer twee. Na 10 maanden stond ik opnieuw voor het Science Park. Destijds stond er alleen nog een karkas; nu was het (bijna?) af. Opnieuw zocht ik naar de aanwijzing. Isabelle01 had mij destijds gemaild dat die zo duidelijk zichtbaar is, dat je gaat lachen dat je het gemist hebt. Inderdaad, ik snap niet dat ik daar destijds overheen heb gekeken. Onbegrijpelijk. Maar goed, nu kon ik eindelijk naar de cache. Die lag op een plekje waar behoorlijk wat activiteiten werden ontplooid, maar ik wist de kist toch ongezien te pakken en terug te plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje
21 augustus 2009
Tijdens mijn fietstocht door Amsterdam zou ik ook langs Anna's Hoeve komen. Van te voren had ik aan wat vrienden gevraagd wie er vrijdag een screenshot van de webcam kon maken. Mijn goede vriend Pino zat daarom de hele middag klaar en zag mij om 15:45 uur uitbundig zwaaien. Nadat dit onderdeel was gelukt, kon ik op zoek naar de gemakkelijke (?) aanwijzing voor de cache. Nadat ik heel veel zaken uitgebreid had onderzocht, ben ik uiteindelijk toch maar tevergeefs verder gefietst. Ik zal de makers maar eens een hint gaan vragen. De foto heb ik alvast geplaatst. Volgens mij ligt de bouw (tijdelijk) stil...

2681

geo 2681. Het Geheime Wapen - van IJskimo

26 juni 2010, 16:15
Deze cache stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Een kist in een café. Als je 'Biertje' heet, moet je daar natuurlijk geweest zijn. Maar elke keer als ik in de buurt van Diemen fietste, moet ik al weer terug naar Amsterdam CS om de trein te halen. Maar op deze zonnige zaterdagmiddag liep alles volgens planning. Het rondje fietsen leverde geen problemen op. Toen ik op het bruggetje op zoek was naar de seconden, kwamen wat zwemmende knulletjes aan me vragen wat ik daar zocht. Ik moest het een paar keer herhalen, maar toen wees een slimmerik ineens: "O, je bedoelt dit!?" De gevallenen vond ik op zo'n 30 meter afwijking en de vraag over de jongerenzender moest ik gokken. Toen ik uiteindelijk bij het Wapen arriveerde, bleek het terras stampvol, maar binnen was er nog genoeg plek aan de bar. Na een slok van mijn witbiertje (zonder citroen) probeerde ik het slot. Helaas. Had ik dan ergens toch een foutje gemaakt? Ik bekeek mijn aantekeningen en daarna probeerde ik het opnieuw. Nu klikte het slot ineens wél en kon ik mijn naam in het (tweede) logboekje zetten. Ik twijfelde even of ik nóg een biertje zou nemen, maar nee, de plicht riep: er lagen nog wat caches op mij te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#231 Half Elf Blookertijd - van Biertjuh

    26 juni 2010
Tijdens een dagje Amsterdam leek dit een makkelijke oppikker. De eerste tegenvaller was dat de cache niet op de plek lag die mijn GPS aangaf. Maar ook met de hulp van de hint (en een spiegeltje) kon ik het ding niet vinden. Tweede tegenvaller was dat het Blooker café (wel helemaal in Oranje-stemming) vandaag gesloten bleek. Dus ook geen witbiertje om de teleurstelling weg te spoelen...

geo 2682. Vrijheidsboom - van kelientje

26 juni 2010, 18:30
Aan mijn fietsdagje door Amsterdam kwam bijna een einde. Ik was inmiddels weer op weg naar het Centraal Station. Tussendoor passeerde ik de Vrijheidsboom, die hier al heel wat jaartjes staat. Maar pas sinds deze week ligt er een cache. De projectie had ik thuis al uitgevoerd, zodat ik snel door kon rijden naar de cache. Ik vermoedde al wat ik daar zou vinden, want dergelijke caches was ik al vaker tegengekomen. Toch duurde het even voordat ik 'm vond, maar dat kwam omdat ik natuurlijk mijn fiets precies dáár had neergezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2683. Natuur is leuk! - van kelientje

26 juni 2010, 18:35
Natuur is leuk. Maar fietsen is ook leuk. Geocachen is leuk. En bier drinken is leuk. Op deze zonnige zaterdagmiddag kon ik dit allemaal combineren. Inmiddels was ik weer op de terugweg naar het station, maar voor deze cache stapte ik nog even af. de Sluisjes en de Haarlemmerpoort bekijk ik de volgende keer wel. De micro was natuurlijk direct gespot en vlot gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2684

geo 2684. De Slak - van my boy lollipop

28 juni 2010, 17:05
Tijdens de wedstrijd Nederland-Slovenenië kon ik nog mooi even wat caches in Voorschoten en Leiden doen. Eerst maar eens snel naar de slak. Niet zomaar een slak, maar Dik, de slak met de hoed. Hij had zich goed verstopt, maar toch wist ik hem te vinden en bracht ik hem mijn middaggroet. Slakken zijn ook nog eens gek op bier, dus ik gaf Dik ook een paar slokjes uit m'n blikje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2685. Maja de Bij - van my boy lollipop

28 juni 2010, 17:25
Na de Slak fietste ik door naar de Bij. Ter plekke had ik iets heel anders verwacht, dus pas na een tijdje ontdekte ik deze vreemde cache. Nadat ik de bijenkorf had geopend, kon ik het logrolletje pakken en beschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2686. Van woonwijk tot woonwijk - van Opaprikstok

28 juni 2010, 17:40
Opa Prikstok had kennelijk zoveel haast om zijn 3e cache online te krijgen, dat er iets mis ging met het coördinaat. Dat wijkt nu 3 km af van de werkelijke plek. Die plek is overigens op een eiworp afstand van de woning van mijn goede vriend Pino. Die heb ik daarom gisteren even gewaarschuwd. Vanmiddag fietste ik zelf even langs. Na wat rondgekeken te hebben, viel me iets op. Toen ik mijn naam op de logrol zette, brak er overal een gejuich los. Nee, niet voor mij of voor Opa Prikstok. Nederland bleek gescoord te hebben tegen Slovenië...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2687. Kanaalzicht 7 - van ph7fe

28 juni 2010, 18:10
Omdat op dit plekje ook vaak vissers zitten, ging ik op pad tijdens de wedstrijd Nederland-Slovenië. Een goede beslissing, want het was lekker rustig op de fietspaden en alle vissers zaten voor de televisie. Er was niemand te zien en het kokertje was dus snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

2688

geo 2688. Kanaalzicht 6 - van PD2AVE

28 juni 2010, 18:25
Een week geleden stond ik hier ook. Samen met de buurman van de tuin hiernaast (waar sommige geocachers gewoon doorheen banjeren). Die buurman liet me toen zien waar het kokertje moest zitten, maar helaas, het zat er niet. Ik ging er dus vanuit dat de cache weg was, maar volgens PD2AVE bleek hij er nog gewoon te zitten. En inderdaad, bijna op dezelfde plek die vorige week door de buurman was aangewezen, zat nu wél een kokertje. Maar daar zat het vorige week beslist niet! Had de brugwachter het soms even geleend? Het zal wel altijd een raadsel blijven, maar Kanaalzicht 6 was nu ook in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje
21 juni 2010
De cache is weg. Het duurde even voordat ik door had dat ik ónder de brug moest zijn. Maar ook daar kon ik de cache niet vinden. Tenslotte heb ik mijn goede vriend Pino maar weer gebeld. Die kon de laatste logjes voorlezen, waardoor ik wist dat ik in de buurt moest zijn. Terwijl ik aan de telefoon was, kwam er een man aanlopen. Het bleek de buurman te zijn, die me kon aanwijzen waar de cache zat. Maar daar zat ie niet meer. Hij vond het helemaal niet erg dat het ding nu eindelijk weg was, want hij had er een hoop last van. Veel cachers lopen door zijn tuin om bij de cache te komen. Ook wordt er 's nachts met lampen geschenen. Hij vroeg me om op internet te zetten dat het ding weg is, zodat hij niet meer wordt lastig gevallen. Ik denk dat veel overlast is ontstaan door het ontbreken van een duidelijke hint. Mocht de cache in de toekomst herplaatst worden, dan zou ik een plek kiezen die zover mogelijk ligt van deze buurman en zijn tuin. En ik zou ook een hint toevoegen, dan hoeft men niet zolang rond te hangen. Dat valt minder op en zorgt ook voor minder overlast.

2689

geo 2689. De Speelplaats - van team paddestoel

28 juni 2010, 18:35
Nederland had zojuist van Slovenië gewonnen, dus dat moest gevierd worden. De speelplaats was dus helemaal verlaten en dat was gunstig voor mij. Precies een week geleden had ik hier ook al rondgekropen, op zoek naar de verloren stip. Die nano bleek dus echt verloren. Maar de nieuwe zag ik vandaag direct zitten, precies op het nulpunt.
Bedankt en proost, Biertje
21 juni 2010
Na de verloren stip is dit waarschijnlijk de verloren nano. Want hoewel er rond 16:00 niemand te zien was, zodat ik ongestoord een kwartier onder en tussen het metaal kon rondkruipen, was het kleine ding nergens te bekennen. Even vreesde ik dat het ging om een zeer creatieve prachtige cache-constructie, maar in de beschrijving stond dat dit niet het geval was. Tja, dan maar afwachten of er een nieuwe komt...

geo 2690. Schip ahoy - van my boy lollipop

28 juni 2010, 18:50
De laatste voor vanmiddag, bij het fietspad naar Voorschoten. Langs de spoorlijn tussen station Mariahoeve en station Leiden de Vink heb ik al heel wat caches gevonden. Dit is de tweede die op een schip ligt. Voorzichtig ging ik hier te water om even later mijn naam op de droge logrol te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

2690       2690

Terug naar boven

Door naar juli