Blik op Biertje

Bierpraat maart 2010

8 caches gevonden (logs 2475-2482)

2475

geo 2475. 301 Steps Daylight/Tungsten - van cve.gps

1 maart 2010, 15:15
Vandaag een droge dag, dus kon ik mooi een paar caches in de regio bezoeken. Eerst maar eens wat kunst. Ik fiets nooit over de Schenkstrook, en zeker niet 's avonds, dus dat dit kunstwerk hier al 12 jaar staat, is mij volledig ontgaan. Vanmiddag kon ik dat goed maken door mijn fiets er tegenaan te zetten en het doosje te graaien. Het zat niet helemaal meer ter hoogte van de hint, dus ik heb 'm na afloop weer op de juiste plek teruggeplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2476. Schrijvers tuintje - van bjornie84

1 maart 2010, 15:45
Zelf wist ik niet zoveel over Nicolaas Beets, maar toen ik die naam zaterdagavond in mijn stamkroeg liet vallen, bleek er links en rechts aan de bar de nodige kennis te zitten. Gezamenlijk kwamen we tot een aannemelijk co÷rdinaat en vanmiddag fietste ik even naar het juiste tuintje in de Beetslaan. Eerst dacht ik dat de cache weg was, maar toen liet ik even mijn pen vallen en zag ik het doosje zitten.
Bedankt en proost, Biertje

2477

geo 2477. Mijn Hobby: Snail Mail - van Ma-Bu

1 maart 2010, 16:10
De meeste geocachers rijden zonder GPS naar deze plek, maar vanmiddag fietste ik gewoon achter het pijltje aan en ontdekte dat het opgegeven co÷rdinaat zo'n 80 meter van de cache af ligt. Ik zal Ma-Bu hierover nog wel even een mailtje sturen (gaat sneller dan per ansichtkaart).
Zodra ik met de cachebeschrijving in de hand de zaal binnenstapte, werd ik al door iemand vanachter een bureau gewenkt dat ik bij hem moest zijn. Het dikke boek was al uit de la gehaald en ik mocht aan de grote tafel zitten om te loggen. Daarna informeerde ik of ze hier ook een boek over bier hadden. Helaas, er was niets over alcoholische dranken beschikbaar. Dan maar een ander toepasselijk boek uitgezocht voor een leuke foto.
Bedankt en proost, Biertje

geo De kei van Exloo - van AHKoeleman

   note 1 maart 2010
Voor de tweede keer op zoek naar deze kei. Ik had al begrepen dat er een (behoorlijke?) afwijking was tussen het co÷rdinaat en de werkelijke plek. Toch heeft me dat niet geholpen, ook al heb ik vanmiddag het zoekterrein flink uitgebreid. Ik zal de vorige vinders maar eens om raad vragen...

2478

geo 2478. Behind the Backoffice - van Banjobende

1 maart 2010, 18:00
Eerlijk over deze cache. Al meer dan 25 jaar werk ik bij de backoffice van deze verzekeraar. Ik weet dus als geen ander wat er achter die backoffice zit. De cacheplek passeer ik twee keer per dag en vanmiddag nam ik er een kijkje. De kleine lettertjes had ik alvast ontcijferd. En ik had gezien dat het co÷rdinaat en de hint inmiddels waren aangepast. Met deze cache had ik dus weinig moeite. Vooral omdat ik per ongeluk op het plankje ging staan, dat daardoor spontaan omhoog schoot en de container bloot legde. Mijn cache-count is dus eenvoudig en aangenaam verhoogd. En dat was precies de bedoeling.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2479. De kei van Exloo - van AHKoeleman

7 maart 2010, 14:05
Een makkelijke geocache? Ik ben er drie keer voor terug geweest en heb tussendoor 4 eerdere vinders om extra informatie gevraagd. Hoewel ik vermoedde waarnaar ik moest zoeken, vond ik voornamelijk lege blikjes en flesjes tussen de bladeren. Vandaag had ik dan toch geluk en kon ik eindelijk mijn naam op het rolletje schrijven. De kei ligt nu op het nulpunt en is makkelijk te pakken. Zo, en nu heb ik wel een vol flesje bier verdiend!
Bedankt en proost, Biertje
note 1 maart 2010
Voor de tweede keer op zoek naar deze kei. Ik had al begrepen dat er een (behoorlijke?) afwijking was tussen het co÷rdinaat en de werkelijke plek. Toch heeft me dat niet geholpen, ook al heb ik vanmiddag het zoekterrein flink uitgebreid. Ik zal de vorige vinders maar eens om raad vragen...
dnf 15 december 2009
Even een paar caches in Den Haag doen, was mijn plan. Deze is niet gelukt, hoewel ik heel wat stenen heb bekeken. Ik trof ook nog een paar (lege) bierblikjes en wat flessen aan. Nou heb ik gezocht naar een micro, maar ik vraag me nu af of dit soms een nano is... Ik kom nog wel eens terug als ik zeker weet dat ie er (weer/nog) ligt.

2480

geo 2480. Urban environment 1 - van defret

7 maart 2010, 17:15
Een cache in mijn achtertuin, dus dat moest zondag aan het eind van de middag geen enkel probleem opleveren. Inderdaad, niemand te zien en de cache had ik ook nog eens binnen 2 tellen in het oog. Er hoefde nauwelijks gepriegeld te worden, dus bleef er daarna voldoende tijd over om zittend met een biertje op het bankje wat over het water te staren...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2481. Klok kijken - van Hooydonkies

7 maart 2010, 17:45
Een cache naast m'n voordeur, maar de puzzel was niet zo eenvoudig. Gelukkig bevatten de logjes en foto's voldoende aanwijzingen en vorig jaar augustus ben ik dus op goed geluk naar de omgeving van de cacheplek gelopen om daar eens rond te kijken. Niets gevonden, maar dat kwam omdat de Hooydonkies precies die dag de cache tijdelijk hadden weggehaald. In de maanden daarna was er voldoende tijd om de opgave te doorgronden en vanmiddag was het tijd om de klok gelijk te zetten. Gelukkig heb ik altijd een blikje bier bij me, dus de cache kwam me al gauw tegemoet. Na het loggen kon ik met een rietje nog een flinke hoeveelheid bier redden, hoewel het iets anders smaakte dan ik had verwacht. wink
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2482. Footbridge [GenŔve] - van vlaben

8 maart 2010, 20:25
Just landed at the airport of Geneva for a few days skiing in France. While my friends were busy hiring a car and buying some beer, I took the footbridge in the dark and found the box. It's my first cache in Swiss!
Thans and cheers, Biertje (from Holland)

2482

Terug naar boven

Door naar april