Blik op Biertje

Bierpraat september 2010

61 caches gevonden (logs 2846-2906)

2846

geo 2846. Preah Réachéa Nachâk Kâmpuchéa - van Mechola

1 september 2010, 12:50
De naam van de cache ziet er ingewikkeld uit, maar de vragen zijn dat niet. Zo leek het. Toch lukte het me maar niet om de checker op groen te krijgen. Uiteindelijk heb ik Mechola maar een mailtje gestuurd met mijn antwoorden. En wat bleek? Die simpele vraag over het aantal provincies en stedelijke gebieden had ik fout. Gek genoeg een van de weinige vragen waarvan ik zeker wist dat ik 'm goed had! Maar hoe ik daarna ook zocht, nergens kon ik een ander antwoord vinden. Ik dacht er zelfs over om naar Cambodja af te reizen om ter plekke het aantal provincies te gaan tellen, toen er ineens een nieuw bericht kwam: de vraag en de formule waren aangepast. En hoera: nu bleek mijn antwoord alsnog goed. Hoe de cache daarvoor dan toch al 8 keer was gevonden, is me een raadsel. Maar vanmorgen stapte ik kwiek op mijn fiets en reed vlug naar de Logging Fields. Daar bleek mijn tweede greep de juiste en op het bruine logstrookje zette ik trots mijn naam.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#247 Schooltuin Kortenbosch - van helder72

   dnf 1 september 2010
Hoewel ik ruim een uur in de schooltuin heb doorgebracht, ging ik daar toch met lege handen weg. Tja, als stadsmens had ik natuurlijk kunnen weten dat vragen over de natuur behoorlijk lastig kunnen zijn. Vraag A dacht ik goed beantwoord te hebben. Daarna volgde ik het houtsnipperpad en raakte in twijfel bij vraag B. Maar dat kwam omdat ik veel te ver was doorgelopen. De plant van C kwam me vaag bekend voor, maar wat was het juiste antwoord? En het mysterieuze hotel maakte de vertwijfeling helemaal compleet. Gelukkig waren er 4 gemeentelijke schooltuinlieden aan het werk, maar helaas wist niemand waar de kist lag. Wel liep iemand met mij mee langs de route en verbeterde mijn antwoorden. Dat leverde een hoopvol coördinaat, waar ik overigens al even gekeken had. Toen ontdekte ik dat ik de hint niet had afgedrukt, maar gelukkig kon de helpdesk (mijn goede vriend Pino) mij de naam van een zeldzame boom noemen. Vette pech: niemand van de aanwezigen had hier ooit van gehoord, laat staan gezien. Toen ik vroeg of er misschien een bomenboek aanwezig was, kreeg ik een exemplaar in handen en kon ik aan de hand van de foto's een nieuwe zoektocht in de tuin beginnen. Daarbij vond ik wel een dergelijke boom, maar geen kist...
Helaas, ik zal mijn kennis van de natuur wat moeten bijspijkeren en daarna nog eens naar dit unieke stukje groen moeten terugkeren.

2847

geo 2847. Zwembaden van Den Haag: De Waterthor - van Frezona

1 september 2010, 15:10
Voor de tweede keer stond ik hier, en ook deze middag was het weer een komen en gaan van ouders en kinderen. Maar nu was er een hint, dus ik heb mijn fiets bij elk van de 4 neergezet, wat gerommeld in de tas of aan de banden, en bij de 5e keer had ik beet. Een groter probleem was de code voor de bonus. Die staat op het eerste vakje, maar daar was al doorheen geschreven. Ik heb maar wat gegokt.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 augustus 2010
Weer een zwembad waar ik lang heb rondgehangen. Er is inmiddels een hint geplaatst, zag ik, en dat scheelt. Op mijn uitdraai stond die hint nog niet. Mijn nulpunt was een vuilnisbak, die ik van onder en boven (en van binnen) heb bekeken en betast. Daarna nog in een ruime cirkel op heel veel mogelijke plekken geprobeerd onopvallend te zoeken, maar de moeders die hun kinderen kwamen brengen of halen, keken me steeds meer argwanend aan. Ik kom nog wel 's terug...

geo 2848. Floris en de Fakir - van coppi

1 september 2010, 17:05
Ach, jeugdherinneringen... Destijds heb ik ademloos alle afleveringen gezien. Mijn broertje herkende direct de kastelen waar de opnames hadden plaatsgevonden en in de vakantie kregen we onze ouders zo gek om daar heen te rijden. Een paar jaar terug zag ik de videobanden in de aanbieding liggen en heb ik alle afleveringen nog eens bekeken. Het meest verrast was ik nog doordat het beeld in zwart-wit was en niet in kleur. Maar ja, kleurentelevisie was er nog niet in 1969. Het invullen van de namen leek me een peuleschilletje, maar toch had ik twee keer een negatief cijfer. Ik wist dus ongeveer waar de cache moest liggen en besloot de gok te wagen. Bij de eerste zoektocht ging ik nog uit van een regular of small. Maar later zag ik dat het om een nano ging, zodat ik vanmiddag opnieuw een uurtje heb gezocht. Tot mijn eigen verbazing had ik nu eens een keertje geluk en vond ik het knopje op het moment dat ik het bijna wilde opgeven. Nu alleen nog even die negatieve cijfers uitzoeken...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2849

geo 2849. Plankenkoorts - van Flenk

2 september 2010, 11:15
Vandaag fietste ik met meeuwisdlvw rond en door Nieuwegein. Tijdens de Fietsmulti kwamen we langs dit plankenpad. Het leek me sneller om die route met de fiets af te leggen, maar mijn metgezel overtuigde me dat we beter konden gaan lopen. Waarschijnlijk had hij het begin van de koorts al te pakken. Wij kwamen vanuit het westen, dus we hadden niets aan de hint. Aan de GPS ook niet, want we zochten bij de verkeerde plank. Nadat we een buurtbewoner met zijn hond twee keer hadden laten passeren, zijn we doorgelopen tot het eind en na zorgvuldig tellen wisten we de onzichtbaar verstopte koker alsnog te lokaliseren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2850. LDRVDP 2 Heycop - van geolol.nl adopted by Track_leader

2 september 2010, 11:45
Tijdens de Fietsmulti hebben we flink wat extra kilometers gemaakt, onder andere naar dit meetpunt bij Heycop. Meeuwisdlvw (nog wat brak vanwege zijn verjaardagsfeest van gisteren) en ik (volkomen fris en nuchter) waren zo benieuwd naar de meetresultaten, dat we de cache tegelijkertijd aan beide zijden openden. Ik had natuurlijk de juiste keuze gemaakt en zag dus direct dat de logrol helemaal vol was. Gelukkig had iemand 2 blanco blaadjes bijgevoegd, dus voorlopig kan er nog gemeten en gelogd worden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2851. Nieuwegein Nedereindse plas - van The_Muppets

2 september 2010, 12:05
Omdat de fietsmulti ons hierheen bracht, bekeken we gelijk even de watersportmogelijkheden van deze plas. Terwijl ik een groepje kletsende bejaarde fietsers in de gaten hield, dook meeuwisdlvw op de cache af, om die iets later met enige moeite los te wrikken. Tevreden schreven we onze namen op de logrol en daarna attendeerde ik mijn metgezel om vooral de bonusinformatie te noteren. Dankbaar en zich verbazend om mijn slimmigheid schreef hij alle gegevens in zijn notitieboekje. Dat ging helemaal goed komen!
Bedankt en proost, Biertje

2852

geo 2852. Sompig - van team bie'tje

2 september 2010, 13:10
In juni 2006 heb ik hier tevergeefs naar het bord staan zoeken. Kwam dat toen door de vele brandnetels of door het vele bier? Vandaag was ik eindelijk weer eens in de buurt en ik wist mijn metgezel meeuwisdlvw over te halen om vanaf de Nedereindseplas 'even' naar deze sompige plek te fietsen. Om onverklaarbare reden stuurde mijn GPS ons naar de (andere) ingang van dit bos (200 meter verder) en liepen we daarna zo'n 700 meter over wat sompige paden, om daarna bij het startpunt (en de weg) uit te komen. Ook onverklaarbaar was dat ik dit bord vier jaar geleden niet zag, terwijl zelfs een dronken blinde bejaarde in een rolstoel hier geen moeite mee heeft. Hierna sopten we van A naar B (hulde aan mijn collega die hier op z'n gympjes de aanwijzing wist te vinden) en daarna naar de cache. En opnieuw was het meeuwisdlvw die de kunstig verstopte kist te voorschijn haalde. Het was duidelijk dat deze tocht net een sterretje te moeilijk voor me was. Opgelucht noteerde ik mijn naam in het boekje en kon ik deze not-found eindelijk van mijn lijst schrappen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 17 juni 2006
Het zou vandaag een lekkere zomerse dag worden, dus prima fietsweer voor een aantal caches in de polder van Lopik. Na heel lang gezocht te hebben naar een speciale dag (zou er soms onder de torenhoge brandnetels nog een ander bord liggen of staan?) had ik ineens door wat de makers zouden bedoelen. Helaas leverde dat een plek op die buiten het gebied viel. Daarna nog wat andere variaties uitgeprobeerd, maar ook dat hielp niet. Of het in dit bos erg sompig is, weet ik dus niet, want ik ben er niet in geweest. Of was dat nou de bedoeling? Ik zal de makers maar even mailen...

2853       2853

geo 2853. FietsMulti Noord-Nieuwegein - van Krusko

2 september 2010, 17:05
Voor een dagje fietsen in Nieuwegein met goede vriend meeuwisdlvw had ik deze multi uitgezocht. Op de heenweg vanaf Utrecht CS en onderweg zouden we voldoende andere caches kunnen oppikken voor een verassende en gezellige dag. In totaal hebben we ruim 60 km gefietst, dus die paar witbiertjes onderweg waren hard nodig!
Bij het hek van vraag B wees meeuwisdlvw mij direct op een steigerend paard, maar volgens de beschrijving moesten we op zoek naar stijgende paarden. Was dit nou een typefout of een instinkertje? Het interessantste waypoint was natuurlijk bij vraag G. Het prachtige pand van café De Zwaan (al sinds 1603 op deze plek) zag er zo aanlokkelijk uit, dat ik even moest controleren of er witbier op de tap zat. Dat was inderdaad het geval en toevallig hadden ze ook een uitsmijter en een omelet met ham en kaas voor ons klaar staan. Dat moest weggespoeld worden met nóg meer witbier, totdat mijn collega het nodig vond om de tocht af te maken. Op de cachelocatie was er eigenlijk maar één voorwerp dat aan de hint voldeed, maar daar was geen regular cache te vinden. Na heel veel zoekwerk in de omgeving had meeuwisdlvw op internet ontdekt dat de cache gisteren nog door Ed en Anita was gevonden. Ik besloot daarom toch maar eens wat te gaan prikken en uiteindelijk hoorde ik ineens het hoopvolle geluid van metaal op metaal. Na veel graafwerk (een beetje zoals de mijnwerkers in Chili naar boven gehaald moeten worden) had ik uiteindelijk de kist gedeeltelijk blootgelegd. Het kostte nog eens 5 volle minuten, maar toen konden we de cache openen. In het logboek ontbraken de namen van Ed en Anita, maar we vonden wel een TB en een coin. Een mooie beloning voor een dag hard werken!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2854. Nieuwegein Bonus - van The_Muppets

2 september 2010, 17:50
Drie van de vier caches had ik al eerder gedaan en met de hints had ik de bonus al zo ongeveer gelokaliseerd. Vandaag fietste ik met meeuwisdlvw naar deze omgeving om ter plekke de laatste metingen uit te voeren. Daarbij was het mijn metgezel die uiteindelijk de cache (inclusief een forse naaktslak) vond en mij beleefd het logboekje overhandigde. Dat is al bijna helemaal uit elkaar gevallen en daardoor losbladig geworden. Gekocht bij www.geocoinshop.de dus met die Duitse gründlichkeit is duidelijk iets mis.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2855

geo 2855. Mansana de la Discòrdia [Barcelona] - van Zero°Team

4 september 2010, 13:30
Found it during my trip to Barcelona. On our way to La Pedrera we searched for this sneaky one. Another team told us it still was there, and finally I found it.
Thanks and greetings from Holland, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2856. Santa Maria del Pi [Barcelona] - van Aguanaguangateam

5 september 2010, 11:30
Found it during my trip to Barcelona. Took it quickly away and while logging Jeremysme from France, who was waiting for a quiet moment, came to me to congratulate me. We spoke a few minutes and then he went to finish his chocolate.
Thanks and greetings from Holland, Biertje

2857

geo 2857. Das Boot [Barcelona] - van Grizzlie's

5 september 2010, 14:50
Found it during my trip to Barcelona. While I was walking to Das Boot I saw another team, making a picture with the cache in their hands. It was 4bergmolche from Germany, who was so happy to see me, because he had no pencil with him.
Thanks and greetings from Holland, Biertje

geo 2858. Bajo la gran W [Barcelona] - van Aguanaguangateam

5 september 2010, 16:20
Found it during my trip to Barcelona. The coordinates were pretty exact, so I easily found this little one. Afterwards we walked along the hotel and a young porter smiled and said "Hola!" to me. Do they know there is a cache?
Thanks and greetings from Holland, Biertje

2859

geo 2859. The W. [Barcelona] - van molitiotto

5 september 2010, 16:30
Found it during my trip to Barcelona. We searched a long time for this plastic tupper, but at the end it seemed to be a little metal box. It was very windy, but we enjoyed the view.
Thanks and greetings from Holland, Biertje

geo 2860. B de Barcelona #03 [Barcelona] - van Guanacos

5 september 2010, 17:35
Found it during my trip to Barcelona. This one was hidden the same way I found last year in the city of Porto. I sat near the cache, but when I tried to put it back, suddenly I saw there was a large crowd standing behind me. After a few puzzling moments I found out they were waiting for a boat trip, so I had to wait till they all went aboard.
Thanks and greetings from Holland, Biertje

geo 2861. Plaça de Catalunya, Barcelona - van Aguanaguangateam

6 september 2010, 11:05
Found it during my trip to Barcelona. Yesterday I searched here, but couldn't find it. Was it the third window counting from the left or from the right? In my hotel I read some English logs and today I found it after a while. It was the window left from the 'unio' sign.
Thanks and greetings from Holland, Biertje

2862

geo 2862. Improvisado #11 Montjuïc: 1992 Olimpic Games [Barcelona]- van Seping

6 september 2010, 15:25
Found it during my trip to Barcelona. My friend made some pictures and suddenly found the box. A few metres away I wrote my name and put two coins in it. When I placed the cache back, I met Remyaworld from Danmark, who was very happy the box wasn't gone at all.
Thanks and greetings from Holland, Biertje

geo 2863. Parc de Mossen Jacint Verdaguer [Barcelona] - van Escipion

6 september 2010, 15:55
Found it during my trip to Barcelona. Aftre Improvisado #11 we walked into the parc. During our search team Remyaworld from Danmark joined us. Luckily I was the one who found the cache. But there were 2 plastic bags, each containing a box and a logbook. We choosed for the biggest one to write our names in and I took the coin to bring it to Holland.
Thanks and greetings from Holland, Biertje

geo 2864. Improvisado #3 Montjuïc: Teleférico [Barcelona] - van Seping

6 september 2010, 16:10
Found it during my trip to Barcelona. We walked to the castle and had to stop a few minutes to search for this one. We decided to take the Teleférico downhill later this afternoon.
Thanks and greetings from Holland, Biertje

2865

geo 2865. Improvisado #1 Montjuïc: Cañones [Barcelona] - van Seping

6 september 2010, 16:15
Found it during my trip to Barcelona. After a heavy walk to the top we found a large cannon and a great view. Oh, and a little cache.
Thanks and greetings from Holland, Biertje

geo 2866. Improvisado #5 Montjuïc: Foso - van Seping

6 september 2010, 16:30
Found it during my trip to Barcelona. Walking around the castle it was my friend (the one with the pair of glasses) who found this sneaky hidden little one.
Thanks and greetings from Holland, Biertje

geo 2867. Castell de Montjuïc (Barcelona) reload - van Racoseral

6 september 2010, 16:45
Found it during my trip to Barcelona. This cache was my aim for today, because 6 years ago (June 7th, 2004) I stood here on the same spot. Yes, I was one of the 264 geocachers that found the original cache. And now, 6 years and 2623 founds later, I had to search again to write my name for the second time on this beautiful place.
Thanks and greetings from Holland, Biertje

2868       2868

geo 2868. Improvisado #2 Montjuïc: Rincón de paz [Barcelona] - van Seping

6 september 2010, 17:05
Found it during my trip to Barcelona. The last one for today, so it took us some time to find it. Maybe it was too hot to think properly. Afterwards we took the Telefèric and the Funicular and drank some glasses of beer near the harbour.
Thanks and greetings from Holland, Biertje

geo 2869. Sagrada Familia [Barcelona] - van EpicTeam

7 september 2010, 13:45
Found it during my trip to Barcelona. Today we went by metro to the Sagrada Familia. We didn't visit it, because of the long rows of waiting people. We drank a beer and suddenly I thought of this cache.
Thanks and greetings from Holland, Biertje

2870

geo 2870. Sagrada Familia #2 [Barcelona] - van EpicTeam

7 september 2010, 14:00
Found it during my trip to Barcelona. After we found Sagrada Familia #1 we also want to search for the second one. It was hidden in the same way, but a woman in a kiosk was watching me. I took my camera and made some interesting pictures, sitting on my knees. Easily I could grab the container...
Thanks and greetings from Holland, Biertje

___________________________________________________________________


2871

geo 2871. Schooltuin Kortenbos - van helder72

13 september 2010, 13:40
Vanmiddag reed ik opnieuw naar de schooltuin. Terwijl ik mijn fiets in het rek plaatste, zag ik dat er een groepje kinderen les kreeg. Misschien van de cachelegger? De man van wie ik de vorige keer het bomenboek te leen kreeg, herkende me en wenste me succes. Inmiddels had ik mijn kennis behoorlijk bijgespijkerd, zodat ik nu linea recta naar de cacheplek liep. Het scheelde maar zo'n 10 meter van mijn 2 weken geleden berekende locatie, maar ik zag nu direct dat ik goed zat. Wat stom dat ik dat vorige keer niet heb gezien, want ik had hier nog gestaan om een foto te maken. Waarschijnlijk had ik de avond ervoor één biertje teveel gedronken... Terug bij de ingang raakte ik in gesprek met de dame die ik vorige keer nog geraadpleegd had om haar bomenkennis. Zij was blij dat ik het doosje had gevonden en wilde nog weten of dat nou bij de gezochte boom was. Die zekerheid had ik niet echt, want de bladeren waren ander dan ik me van het bomenboek herinnerde. Maar ik ga ervan uit dat de cachelegger natuurlijk gelijk heeft. Bedankt voor de mogelijkheid om dit onbekende stukje groen in het stadscentrum te ontdekken.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 1 september 2010
Hoewel ik ruim een uur in de schooltuin heb doorgebracht, ging ik daar toch met lege handen weg. Tja, als stadsmens had ik natuurlijk kunnen weten dat vragen over de natuur behoorlijk lastig kunnen zijn. Vraag A dacht ik goed beantwoord te hebben. Daarna volgde ik het houtsnipperpad en raakte in twijfel bij vraag B. Maar dat kwam omdat ik veel te ver was doorgelopen. De plant van C kwam me vaag bekend voor, maar wat was het juiste antwoord? En het mysterieuze hotel maakte de vertwijfeling helemaal compleet. Gelukkig waren er 4 gemeentelijke schooltuinlieden aan het werk, maar helaas wist niemand waar de kist lag. Wel liep iemand met mij mee langs de route en verbeterde mijn antwoorden. Dat leverde een hoopvol coördinaat, waar ik overigens al even gekeken had. Toen ontdekte ik dat ik de hint niet had afgedrukt, maar gelukkig kon de helpdesk (mijn goede vriend Pino) mij de naam van een zeldzame boom noemen. Vette pech: niemand van de aanwezigen had hier ooit van gehoord, laat staan gezien. Toen ik vroeg of er misschien een bomenboek aanwezig was, kreeg ik een exemplaar in handen en kon ik aan de hand van de foto's een nieuwe zoektocht in de tuin beginnen. Daarbij vond ik wel een dergelijke boom, maar geen kist...
Helaas, ik zal mijn kennis van de natuur wat moeten bijspijkeren en daarna nog eens naar dit unieke stukje groen moeten terugkeren.

geo 2872. Zwembaden van Den Haag: De Blinkerd - van Frezona

13 september 2010, 14:10
Ruim 2 weken later stond ik opnieuw naast De Blinkerd. Maar dit keer was er niemand in de wijde omgeving te zien en de cache was binnen 2 tellen gespot. Dat kwam door de inmiddels toegevoegde tekst over de doornen en door de hint. Daardoor kon de petling eigenlijk maar op één plekje zitten en daar zat ie ook. Overigens zat ie daar op 28 augustus beslist niet, maar goed, deze was in de pocket en het laatste bonusgetal stond genoteerd.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 augustus 2010
Na Overbosch fietste ik naar De Blinkerd. Op het hondenuitlaatveldje moest ik erg goed uitkijken waar ik m'n voeten neerzette, want het was niet allemaal goud wat daar blinkt. Ik heb hier ruim een kwartier rondgedoold, maar heb niets gevonden. Misschien toch maar een hint plaatsen? Dat voorkomt dat mensen die lang op deze plek rondhangen gaan opvallen. Voordat iemand kon vragen wat ik hier uitspookte, ben ik maar vertrokken. Ik lees nu in de logjes iets over doornen. Ik had dus de fietsenstalling en de hekjes kunnen overslaan...

2872no

geo Vissers-Vrienden - van razor151987

   note 13 september 2010
Helaas, helaas, deze cache kan voorlopig niet gevonden worden, want 3 van de 6 aanwijzingen zijn verdwenen. Het begon al bij de boot. Ik vond wel de achtergebleven resten van een sticker, maar dat was alles. De aanwijzingen bij Sea Life, het Vissersvrouwtje en de Naald zijn nog in prima staat. Daarna kon ik bij de Vuurtoren weer niets vinden, ook geen plakresten. En bij de Sluis zag ik direct waar de sticker hoorde te zitten, want daar zat alleen nog de witte ondergrond. Tip: het is handiger om 'm eronder te plakken, dan erachter, want dan is minder duidelijk zichtbaar. Aangezien de laatste aanwijzing essentieel is voor de locatie van de cache, moest ik helaas onverrichter zake terug. In een vlakbij gelegen cafeetje heb ik eerst maar een paar biertjes gedronken. Tegen de eigenaar heb ik gezegd dat ik terugkom zodra de aanwijzingen weer zijn aangebracht. Dat vond hij een goed idee.

___________________________________________________________________


geo Dames met Ballen - van Ramenas en Williii Carrotte

   note 17 september 2010
Ach, wat jammer nou. Bij toeval ontdek ik dat deze cache onlangs is gearchiveerd. Van de 52 caches van Wilxlii heb ik er 3 niet gedaan. Of eigenlijk: heb ik niet kunnen doen. Het Paparazzi micro-event uit 2003 is me destijds ontgaan, maar ik zat dat weekend toch op Malta. Coupe Carrotte 2 was gearchiveerd voordat ik de juiste oplossing had gevonden. En de locatie van de Dames met Ballen stond al jaren in mijn GPS, wachtend totdat ik een keer in de buurt zou komen van Kortrijk. Maar ook die cache is nu gearchiveerd. Ja, het leven gaat door. Voor mijn 50e Wilxlii-cache zal ik dus moeten wachten totdat er een nieuwe wordt gepubliceerd. En dan natuurlijk direct erop af!

___________________________________________________________________


2872no2

geo NF#248 Beroemde Bosschenaar: Borghs - van Kwilniebelluh

   dnf 18 september 2010
Voor vandaag had ik een fietsdag vanaf station Den Bosch gepland. Het was alweer 3 jaar geleden dat ik hier voor het laatst was geweest. Hoog tijd voor een hernieuwd bezoek aan het CacheDorado. Mijn eerste halte was het beeldje van Janus Kiepoog. Met de OV-fiets was dit makkelijk te bereiken. De voorwerpen uit de hint waren allemaal aanwezig, maar de cache trof ik niet aan. Weer een grapje van Janus Kiepoog of van iemand anders?

geo 2873. De Diest - van Djaga

18 september 2010, 09:35
Vandaag fietste ik van Den Bosch via Boxtel naar Schijndel en weer terug. Van Janus Kiepoog reed ik door naar de Binnendieze. Na de restauratie in 1998 is dit riviertje een topattractie geworden. Gelukkig was ik vanmorgen de enige die geïnteresseerd was, zodat ik ongestoord de cache kon pakken. Die zat simpel maar doeltreffend verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2874. Skyline 's-Hertogenbosch - van Pick-it-up

18 september 2010, 09:50
Ik was Den Bosch nog niet helemaal uit, of ik mocht al even zitten en genieten. Speciaal om de skyline van Den Bosch te bewonderen was er een comfortabel bankje neergezet. Nadat ik voldoende had genoten van een vrouw met een slecht luisterende hond, stond ik weer op en zocht ik naar de cache. Die zat in twee plastic zakjes verpakt, maar hierdoor waren het doosje en het logboekje kurkdroog.
Bedankt en proost, Biertje

2875

geo 2875. Halve Zool 4: de wilg - van Geopatra

18 september 2010, 10:30
In het CacheDorado moest ik ook nog even twee Halve Zolen zoeken, de nrs. 4 en 3. De Halve Zool Sluis had ik 4 jaar geleden al bezocht. De verkeerssituatie was inmiddels behoorlijk veranderd en ik had moeite om de juiste aanrijroute te vinden. Maar uiteindelijk bereikte ik het thuis al berekende punt, waar de wilg al een beetje treurig op me stond te wachten. Onder de steen lag namelijk geen cache. Toen ik echter rond keek, zag ik de logstrookjes verderop op de grond liggen. Die waren kletsnat en gedeeltelijk verbrand. Ik vond ook een afsluitbaar plastic zakje waar ik de blaadjes in terug heb gedaan. Daarna heb ik het geheel goed weggestopt, maar enig onderhoud is echter wel noodzakelijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2876. Halve Zool 3: de gement - van Geopatra

18 september 2010, 10:45
Na Halve Zool 4 reed ik door naar nummer 3. Gelukkig trof ik daar de cache in een betere toestand aan. Het omhulsel was een stuk steviger, maar het logrolletje valt zowat uit elkaar door ouderdom en luchtvochtigheid. Ik voelde me een beetje een archeoloog die met veel geduld en precisie de blaadjes afpelde om op het eerstvolgende plekje zijn naam te noteren.
Bedankt en proost, Biertje

2877

geo 2877. Het bankje van? - van P & P

18 september 2010, 11:20
"Bent u soms op zoek naar paddestoelen?" vroeg de voorbijganger nadat ik een foto van de plek had gemaakt waar ik zojuist de cache had teruggestopt. Ik kletste me eruit door te zeggen dat ik een foto van het koperen bordje had gemaakt. "Hij zat hier zeker elke dag?" vroeg ik. Direct kreeg ik een heel verhaal te horen hoe 'verkeers Piet' hier de hele dag naar het verkeer zat te zwaaien. Hierna stapte hij weer op zijn fiets en reed verder. En ik deed hetzelfde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2878. Boxtel Sportief Bonus - van team Dima

18 september 2010, 12:25
Precies drie jaar geleden had ik het sportieve rondje door Boxtel afgelegd, maar door een domme rekenfout zat ik er voor de bonus zo'n 70 meter naast. Eenmaal thuis ontdekte ik mijn vergissing en vandaag zou ik dan eindelijk de beloning voor mijn sportieve prestatie in ontvangst mogen nemen. Inmiddels had ik al zoveel ervaring opgedaan met voortuincaches, dat ik geen enkele schroom kende om privégebied te betreden voor een zoektocht naar een doosje. Die zoektocht was in dit geval totaal niet nodig, want precies op het nulpunt trof ik de cache aan en kon ik eindelijk mijn naam in het logboek zetten.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 2 september 2007
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel. Tijdens dit sportieve rondje reed ik langs diverse sportplekken. Na 4 locaties wist ik waar de bonus te vinden moest zijn. Dat was helaas een stukje uit de buurt, en de weg daar naar toe kwam ook nog eens erg bekend voor. Toen ik m'n fiets neerzette, twijfelde ik eraan of ik wel goed zat. Maar omdat in de beschrijving staat dat de cache is geplaatst met toestemming van de grondeigenaar, stapte ik met een gerust hart het privé terrein op. Ik moest nog een flink stuk lopen, en hoewel ik vanuit de verte in de gaten werd gehouden, nam ik aan dat het allemaal zo hoorde. Helaas, mijn GPS stuurde me door een groep struiken en iets voorbij een sloot. Nee, dat kon niet goed zijn. Zat ik dan toch op het verkeerde privé terrein?
Thuis, een dag later en weer nuchter, bekeek ik mijn berekeningen nog een keer. En ik ontdekte mijn vergissing bij de manege: daar had ik niet het getal moeten nemen, maar het woord. Het scheelde zo'n honderd meter. Ach, ik zal het sportief opvatten en kom gewoon nog een keertje terug.

2879

geo 2879. Duits lijntje: Boxtel, startpunt van Team Wilp

18 september 2010, 12:50
Ook een deel van het Duits lijntje zou ik passeren. Het begon al op het startpunt, waar ik eerst straal voorbij fietste, totdat ik ineens op mijn GPS zag dat ik bezig was om me in hoog tempo van de cache te verwijderen. Even omkeren en het kokertje opgeraapt. Op dat moment passeerde juist een IRM treinstel, afkomstig van station Boxtel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2880. NpfW Zuidelijke Ontsluitingsweg - van wilp

18 september 2010, 13:00
De Zuidelijke Ontsluitingsweg was nog redelijk begaanbaar. Op mijn OV-fiets ontweek ik moeiteloos de meeste modderpoelen en ergste kuilen. De cache was op een compleet andere manier verstopt, dan verwacht. Leuk!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2881. Duits lijntje: Boxtel, de kei (NpfJ 1) - van Jeanne (Team Wilp)

18 september 2010, 13:20
Eerlijk gezegd heb ik de kei helemaal niet bekeken. Ik had namelijk mijn handen vol aan die keitjes van een kleiner formaat, want daaronder moest de cache zich bevinden. Toen ik de kleine rakker in het vizier kreeg, was ik zo blij dat ik na het loggen en fotograferen het immense exemplaar totaal ben vergeten.
Bedankt en proost, Biertje

2882             2882

geo 2882. Duits lijntje: Liempde, Duits treintje (NpfJ 2) - van Jeanne (Team Wilp)

18 september 2010, 13:40
Omdat een paar mensen het geroeste kunstwerk bekeken, camoufleerde ik mijn aanwezigheid door aandachtig het fietsknooppuntenbord te bestuderen. Twee dames met fiets kwamen naast me staan en vroegen of ik soms ook hun route fietste. Ze zochten een terras dat hier in de buurt moest zijn. Hoewel het drinken van een biertje in hun gezelschap mij wel aardig leek, moest ik ook mijn doel in de gaten houden: doosjes vinden. Nadat uiteindelijk iedereen was verdwenen, kon ik snel het kokertje rapen. Ik weet nu ook wat een JBO cnnygwr is.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2883. NpfW Antonius - van wilp

18 september 2010, 13:45
Als mijn moeder iets zocht, riep ze altijd Antonius aan. Ze liep dan door het huis, al prevelend "Sint Antonius, goede vriend, zorg dat ik mijn sleutels vind", net zolang totdat ze die gevonden had. Kennelijk was Sint Antonius de beschermheilige van de zoekenden. Zelf had ik de oude Sint niet nodig, want mijn GPS leidde me feilloos naar de verborgen petling. Zo'n GPS had mijn moeder vroeger ook moeten hebben! wink Toch heb ik daarna nog even een kijkje genomen in het kapelletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2884. Duits lijntje: Kasteren, 't Groene Woud - van Team Wilp

18 september 2010, 14:00
Vanuit het café bij de spoorwegovergang was al van verre te horen hoe een groep aangeschoten mannen meebrulde met een lied waarin de zanger een schatje om haar foto vroeg en er ook nog gelijk haar nummer bij wilde hebben. Het was duidelijk dat het daar binnen erg gezellig was, maar helaas, ik moest een cache vinden. Gelukkig was er een duidelijke hint, zodat ik het kokertje vlot te voorschijn trok. Even twijfelde ik of ik toch niet even binnen zou kijken, maar ik besloot uiteindelijk toch maar om door te fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

2885

geo 2885. Duits lijntje: Olland, de Geelders - van bvdp02

18 september 2010, 14:25
De hint had ik dit keer niet nodig, want ik zag het doosje direct liggen toen ik rond het nulpunt over het baanvak liep. Ik had er ook weinig aan gehad, want ik kwam vanaf 6,6 omdat mijn GPS een handig weggetje had gekozen dat vlakbij de cache rakelings langs het spoor liep. Dit was mijn 5e cache van deze serie, maar hierna zou mijn geluk mij in de steek laten...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#249 Duits lijntje - Skendel Camping Skonste Plekske - van bvdp02

   dnf 18 september 2010
Deze cache zit fantastisch verstopt, want hoewel ik ruim een kwartier tussen de stenen en de struiken heb gezocht, kon ik hem niet vinden. Vreemd dat 198 cachers hem moeiteloos konden vinden en ik de pas tweede ben met een not-found. Er staat geen hint bij de beschrijving, dus kennelijk is die niet nodig. Ik ga daarom maar wat hulplijntjes raadplegen om achter de verstopplek te komen.

geo 2886. Duits lijntje: Station Schijndel - van bvdp02

18 september 2010, 15:15
Dit was alweer de laatste van deze serie die op mijn programma stond, want hierna boog ik naar het noorden af, terug naar Den Bosch. De cache lag precies op het nulpunt, dus een hint was niet nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2887. De Weidonk - van bame

18 september 2010, 15:50
Via de parkeerplaats reed ik naar het begin van de wandelroute, waarna ik na een omtrekkende beweging in alle rust het potje uit de grond trok. Daarna wandelde ik dezelfde weg weer terug, want ik wilde wel weer verder op mijn OV-fiets.
Bedankt en proost, Biertje

2887no

geo Kastelenseries 3: Seldensate Castle - van Geopatra

   note 18 september 2010
Drie jaar geleden ben ik al eens eerder op zoek gegaan naar deze cache. Ik dacht toen dat het kistje bij de cachekey moest liggen. Het begon toen inmiddels ook al te schemeren, dus ben ik uiteindelijk onverrichter zake weer vertrokken. Vandaag was ik opnieuw in de buurt en heb ik alle punten nog eens gecontroleerd. Niet alle bomen hebben meer een nummer, maar gelukkig had ik destijds foto's gemaakt. Het kokertje in het hoekje is weg, maar de sticker, de paal en de cachekey kon ik goed vinden, dus kennelijk waren al mijn cijfers goed. Ik had ook nog een foto van de formule die in het kokertje zat, maar ik denk dat er nog een tweede aanwijzing moet zijn geweest die ik niet heb gefotografeerd, want hier kon ik verder geen chocola van maken. Kennelijk moet ik nog voor een derde keer terugkomen...
dnf 23 september 2007
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. Onderweg pikte ook nog even de caches langs de Brabantse Aa op. In mijn enthousiasme dacht ik deze korte multi ook wel even te doen. Waarschijnlijk vanwge het bladerdak had mijn Geko zeer slecht ontvangst. 'Hoekje' wist ik gelukkig dankzij mijn ervaring te vinden, maar ik kon niet controleren of die plek klopte met mijn berekende coördinaat, zodat ik ook niet wist of ik de waardes van C, D en E juist had. Ook de precieze plek binnen de ruitvorm kon ik niet bepalen, maar ik vermoed dat ik de juiste 4 cijfers heb genoteerd. Met de paal had mijn GPS ineens geen moeite en toen kon ik naar de cachekey. Ik kwam bij een 'big tree' uit, die overigens wel omgehakt was. Maar de cachekey op 2 meter hoog heb ik niet gevonden, hoewel ik mijn zoekgebied behoorlijk had verruimd. Omdat ik voor vandaag nog 22 caches op mijn lijstje had staan (ik was immers op weg naar Bernheze) heb ik het zoeken voortijdig afgebroken. Ik kom nog een keer terug, maar dan alleen voor de kastelenserie.

geo 2888. AA 5 - van Geopatra

18 september 2010, 17:35
Drie jaar terug fietste ik hier ook al eens. Ik was toen (ook) bij Kasteel Seldensate op zoek geweest, maar cache AA5 bleek toen geript. Dit keer moest ie er liggen, maar waar precies? Toen ik het bijna wilde opgeven, zag ik ineens waar de rakker zich schuil hield. De alcohol begon duidelijk zijn tol te eisen. Tijd om naar huis te gaan.
Bedankt en proost, Biertje

2889

geo 2889. Schutskooi - van Pentagram

18 september 2010, 18:05
Het bordje naast de schutskooi vat de 6 artikelen uit het register der resolutiën mooi samen: al het loslopend vee werd in de schutskooi verzameld en kon door de eigenaren worden opgehaald nadat een boete was betaald. Kennelijk was zojuist al het vee opgehaald, want de schutskooi was helemaal leeg. Daardoor kon ik mooi ongestoord op zoek naar het kokertje.
Bedankt en proost, Bier

geo 2890. BECC: Bossche Eerste Carpool Cache - van Buitenschoen

18 september 2010, 18:20
Ik was bijna weer in Den Bosch, maar moest eerst nog even naar deze carpoolplek. Hoewel, het leek me meer een gewone parkeerplaats. Hij was deze zondagavond ook erg leeg, maar misschien is het maandagochtend wel drukker. De cache was snel gevonden, dus ik ging opgewekt door naar mijn laatste cache van vandaag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2891. AA 1.2 - van Geopatra

18 september 2010, 18:55
Dit werd de laatste cache voor vandaag. Ik moest daarvoor wel even een stuk omrijden voordat ik (aan de goede kant) over de dijk kon fietsen. Ik was de enige aanwezige op dat moment en had het hele traject langs de AA voor mij alleen. Toen ik daarna nog even op de grond mocht liggen om de cache tevoorschijn te trekken, was ik helemaal gelukkig. Helaas was de logrol behoorlijk nat. Eenmaal terug bij het station bleek ik in 10 uur tijd 19 caches gevonden te hebben en 3 niet. Daarvoor had ik 80 km gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2892       2892

geo 2892. Hortus - van Effe Zitte

19 september 2010, 11:40
Vandaag zou ik de hele dag door Amsterdam fietsen. De eerste cache was Hortus. De extra aanwijzingen van 13 september had ik niet gezien. Wél had ik twee weken geleden gelezen dat er een bouwkeet voor de afbeelding van de brug stond, maar dat het juiste antwoord toch goed te reconstrueren viel. Vol goede moed begon ik daarom aan deze multi met twee sterren moeilijkheidsgraad. Twee sterren? Nou, dat viel vies tegen. Slechts dankzij mijn Begripsvermogen, Intelligentie, Ervaring en Rekenkunde bereikte ik het eindpunt...
Het begon al op het startpunt. Daar was geen rode vlag te bekennen. Ik heb daarom alle mogelijkheden uitgeprobeerd, te beginnen met A=0. Zo bereikte ik uiteindelijk het poortje en wist ik alsnog wat A moest zijn. Ook bij vraag 3 kon ik niets vinden (maar dat weten de makers inmiddels). Volgens de formule was het aantal mogelijkheden gelukkig kleiner dan 9, maar ik heb ze bijna allemaal moeten uitproberen om bij de Ammanschool uit te komen. Het volgende probleem ondervond ik bij vraag 7: nergens een muziekstuk te vinden. ik deed een slimme gok en stond even later bij de bouwkeet. Daar werd ik creatief: als je namelijk onder de bouwkeet kruipt, kan je nog net de gevraagde tekst lezen. En dat aantal woorden klopte, want ik kwam even later uit bij de gedenksteen. Vervolgens ging het een tijdje goed, tot aan het wiel van de Bussen Schut. Was dat misschien meegenomen door een fietsendief? Ook hier heb ik meerdere mogelijkheden afgezocht, tot ik tenslotte bij de gevleugelde dames stond. Nu had ik eindelijk alle waardes, maar waren ze ook allemaal goed? Voor de cache kwam ik uit op een plein waar niets te vinden was dat op de hint leek. Mijn enige foutje zou een iets hogere of iets lagere waarde voor XYZ kunnen zijn, want de Z is van cruciaal belang. Op die manier vond ik tenslotte na ruim 3 uur het felbegeerde doosje. Trots vanwege mijn doorzettingsvermogen schreef ik mijn naam in het boekje. Een leuke speurtocht, die onbedoeld wat lastiger was dan bedoeld. Maar de voldoening is dan des te groter.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2893. Entrepot-dok - van Diafragma

19 september 2010, 12:30
Vandaag fietste ik de hele dag door Amsterdam. Mijn tweede cache was opnieuw een multi, maar deze was gelukkig een stuk eenvoudiger. Door een goede voorbereiding had ik het gezochte eindcoördinaat snel bij elkaar gesprokkeld, hoewel het bordje van Dordrecht inmiddels verdwenen lijkt. Misschien kan Diafragma een nieuw bordje bevestigen? wink
Met een afwijking van 18 meter kon ik dankzij de hint het kokertje vlot traceren. Doordat het inmiddels opnieuw was gaan miezeren, kon ik in alle stilte mijn log schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

2894

geo 2894. Zilvervloot's Haven - van Zilvervloot

19 september 2010, 12:40
Drie maanden geleden stond ik ook al onder deze tafels. Toen leek de cache weg. Ik had wel een leeg doosje op de grond zien liggen, maar wist niet zeker of dit wel de bedoelde cache was. Voor de zekerheid heb ik 'm toen maar gestopt op de plek die me logisch leek. Nu vond ik 'm op een iets andere plaats terug, gevuld met 2 kleine beschreven blaadjes en waarbij iemand een afgescheurd stukje papier had toegevoegd waarop ik mijn naam heb bijgeschreven.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 juni 2010
Vandaag wilde ik een paar not-founds uit Amsterdam wegwerken, waaronder Duizend keer Zilvervloot. Op weg daarheen passeerde ik de Bezige Bijen, die inmiddels herdoopt zijn in Zilvervloot´s Haven. Zie ik eruit als een Amsterdammer? Tot twee keer toe werd ik aangesproken door dames die wilden weten of ik hier bekend was. Helaas, alleen in september 2006 was ik hier een keertje. Daarna probeerde ik ongemerkt en ongestoord de cache te zoeken. Ik zag alleen twee delen van een key-locker op de grond liggen. Met een beetje klimmen kon ik erbij. Was dit de cache? Er lagen geen logblaadjes. Ik heb de delen in elkaar gezet, het ding verstopt en weer verder gefietst. Na thuis alle logjes doorgelezen te hebben, ben ik ervan overtuigd dat dit de cache is geweest. Er zal dus een nieuw logboekje in moeten. En de magneet is kennelijk te zwak; daardoor laat de key-locker wel eens los.
Volgende keer beter. Kan ik gelijk eens kijken waar dat glimmende bootje ligt, want dat ben ik nu helemaal vergeten.

2895

geo 2895. Dertien Duistere Dia's - van IJskimo

19 september 2010, 13:55
Met deze duistere dia's ben ik een behoorlijk tijdje zoet geweest. Al snel had ik door in welke plaats ik moest zijn. En uit de logjes begreep ik ook dat de lantaarnpaal een cruciaal gegeven was. In mei 2008 heb ik een halve middag rondgefietst, waarbij ik een paar plekken herkende, maar waar stond nou die paal? Begin dit jaar moest ik toevallig hier in de buurt zijn en herinnerde ik me ineens dat hier nog een cache op me lag te wachten. Thuis heb ik me nogmaals verdiept in mijn aantekeningen en vandaag fietste ik opnieuw rond een aantal plekjes die me goed geschikt leken. Helaas. Totdat ik ineens een ingeving kreeg. Een paar dia's, eigenlijk best wel veel, waren aan de andere kant van het water gesitueerd. Zou daar soms...? Toen ik eindelijk het café van mijn dromen ontdekte, wist ik dat ik warm was. Niet veel later vielen er nog meer dia's op hun plaats en stond ik eindelijk voor die lang gezochte lantaarnpaal. Dolgelukkig dook ik op de cache af. Mijn missie was volbracht. Nu gauw een biertje!
Bedankt en proost, Biertje

geo Half Elf Blookertijd - van Biertjuh

   note 19 september 2010
Voor de tweede keer zat ik hier in de bakken te graaien. Eerst de meest logische, daarna de naastliggende en tenslotte had ik er zo'n 15 gevisiteerd. Het ergste was dat café Blooker ook nu weer gesloten was, dus ik kon ook niet naar binnen gaan om Biertjuh om hulp te vragen. Is drie keer dan toch scheepsrecht?

geo 2896. Basketball in Amsterdam I - van Team40

19 september 2010, 15:05
In de zomerstop had ik de puzzel opgelost, maar bleek het café dicht. Vandaag was ik meer dan welkom. In de zaal werden diverse wedstrijden gespeeld en in het café was het behoorlijk druk. Vriendelijk lachend kreeg ik de kist overhandigd. Het slot klikte open en ik kon mijn naam in het basketballboek schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

2897

geo 2897. Shoppen in Oud Zuid (kdr 6) - van Kopfdorf-Rangers

19 september 2010, 16:05
Het was weer tijd voor een multi. Hoewel ik op de fiets was en het me dus volgens de Kopfdorf-Rangers geen cent zou kosten, stond ik aan het eind van deze tocht toch ineens met 3 volle tassen met noodzakelijke spulletjes in mijn handen. Bij de typische kleine raampjes telde ik eerst iets anders dan bedoeld, zodat ik op een gek plekje uitkwam. Daarna maar even teruggegaan voor een tweede fles prosecco en toen zag ik ineens het licht. Met één gelukkige graai had ik het doosje in handen. Thuis heb ik de wijn maar in het keukenkastje gezet, want daar hou ik helemaal niet van. Tevreden trok ik een koud biertje open.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2898. Sluisjes Amsterdam I - van kelientje

19 september 2010, 18:00
Het begon opnieuw te miezeren en snel noteerde ik de gevraagde cijfertjes. Tussen de waypoints door moest ik ook nog even een Belgische bestuurder helpen zijn auto te duwen, omdat die met een lege accu stond. Uiteindelijk kon ik op zoek naar de cache, maar die micro liet zich niet snel vinden. Hoewel, micro? Toen ik las dat het een 'small' zou moeten zijn, zocht ik eindelijk op de juiste plek en ja hoor, hebbes!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2899. ..., wat zing je vroeg - van kelientje

19 september 2010, 18:15
Nu ik eenmaal in het Westerpark was, fietste ik ook nog even naar deze vroege zangers. Die zaten stil op mij te wachten en keken toe hoe ik mijn naam op het rolletje schreef. Ik ben benieuwd hoe lang zij hier nog ongestoord kunnen blijven zitten.
Bedankt en proost, Biertje

2900

geo 2900. Daar hoorden zij engelen zingen - van Polmske

19 september 2010
Dit moest de laatste worden van vandaag en de langverwachte 2900e. Deze cache heeft me ruim twee jaar bezig gehouden. Hoewel op mijn werk en in mijn stamcafé voldoende aanhangers te vinden waren, konden weinigen de antwoorden op de simpele vraagjes oplepelen. Ik moest dus weer eens zelf op onderzoek uit. Mijn eerste gok deed ik in mei 2008 en ik kwam terecht in een stuk niemandsland dat me niet logisch leek. Een tweede poging deed ik in februari 2009. Met de kennis uit de logjes stond ik nu op een plek die aan alle beschrijvingen voldeed. Maar waar was nou die cache? In juni 2010 was ik hier voor de derde keer. Ik had ondertussen een foto van het groene containertje gezien, had een hulpmiddel bij me waarvan gezegd werd dat elke cacher dat standaard bij zich zou moeten hebben, maar ook deze poging liep op niets uit. Vorige week besloot ik de antwoorden nog eens te controleren. Er was inmiddels een extra hint in de vorm van een controlegetal verschenen en daar zat ik ruim onder. Een beetje schuiven met wat twijfelantwoorden en daarna uitproberen met de checker leverde eindelijk een 'Succes!' op. Met de bevestiging dat ik inderdaad steeds goed was geweest, maar niet goed had gezocht, zette ik vandaag alles op alles om het kleine blikje te voorschijn te halen. En net toen ik het op wilde geven en voor de grap op een plek keek waar ie eigenlijk onmogelijk zou kunnen zitten...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2901. Spider Hill, The Netherlands - van jolroz

20 september 2010, 17:45
Na een middagje proeffietsen van een pittige multi in Delft kon ik nog mooi even een bezoekje brengen aan de spinnenheuvel. Na een stevige klim bereikte ik de steen waar een aantal griezels de cache bewaakten. De kleefkracht van twee was echter verminderd. Zij lagen machteloos op hun rug op de grond te spartelen. Ik heb ze voorzichtig opgepakt en in het doosje bij hun soortgenoten gestopt. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht, maar dat geldt dus andersom ook. Net op tijd heb ik deze gelogd, want 's avonds zou hij weggehaald worden door de politie...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2902

geo 2902. Eigen Jagt van ZKH prins Frederik # biggen jagt - van grazyhunter

22 september 2010, 22:40
Na het wekelijks zwemuurtje passeerden we op de terugweg de zuil van Prins Frederik. Mighty-Mike parkeerde zijn auto zo asociaal als mogelijk, waardoor het grote licht precies op het te onderzoeken object viel. Toch duurde het even voordat mijn zwemvriend het kokertje vond, maar dat kwam waarschijnlijk omdat hij zijn zwembrilletje nog op had. Tevreden schreven we daarna onze namen op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2903. Een bos vol gezwam! - van Wii-Search

23 september 2010, 21:20
Voor onze maandelijkse avond met de Braeckgeocachers had ik deze multi in Zoetermeer uitgezocht. Met 5 volwassen mannen zouden we deze kindercache toch ook in het donker moeten kunnen vinden, dacht ik. Tja, vanwege ons eigen gezwam hebben we ruim het dubbele aantal kilometers gelopen. Want omdat iedereen altijd blij is elkaar weer te zien, moeten altijd eerst de laatste nieuwtjes op het gebied van computers, auto's en vrouwen worden uitgewisseld. Daarbij liepen we blind achter Pino aan die gewoon stevig doorstapte naar wp1. Gelukkig was er nog iemand zo slim om te ontdekken dat verderop in de tekst stond dat we onderweg een tuinman moesten tegenkomen. Nadat Pino al twee wp's had ontdekt, liepen Mighty-Mike en Corbulo over een verkeerde brug en moesten van ons weer terugkomen. Toch wilden ze die meetellen, want het ging om het aantal bruggen waarover je tijdens deze wandeling gelopen hebt. Hier ontstond de discussie of 'deze' nu sloeg op de route tussen wp2 en het viapunt, de gehele route, of de route vanaf wp2. Een ander zwammoment ontstond bij de brug waar we gelukkig niet in het donker in de sloot waren gevallen. "Ga straks maar rechtsaf naar dat ding wat je daar ziet." Hoewel we allemaal een goede lamp bij ons hadden, snapten we niet wat we moesten zien. Maar dat kon ook komen omdat we tóch naar de overkant waren gegaan. Uiteindelijk stonden we bij wp5. Daar konden we niet verder zonder de antwoorden op D t/m G. Toch maar terug, waarna we uiteindelijk de cirkel en de rode planken ontdekten. Ook bij de vraag van Lisa ontstond verwarring. Je moet via de brug naar wp4, Lisa zegt dat je even moet zitten om wat te eten, dan moet je naar de brug voor haar vraag en daarna weer óver de brug tot je niet verder kan. Dat is dus drie keer over dezelfde brug? Met verschillende antwoorden voor B gingen we verder.
Bij de cirkel van bomen (die we nu voor de tweede keer passeerden) deelde ik stroopwafels uit. Hoewel die bedoeld zijn als beloning voor het vinden van een cache, leek het me noodzakelijk het moreel even op te krikken. Hoewel Pino inmiddels (na wat uitproberen) de berekeningen had gemaakt, wees ik op de tekst waar gesproken werd over een noodzakelijke aanwijzing op 8 stappen van wp4. Wij keerden dus terug naar wp4 en begonnen daar op 8 passen te zoeken. Totdat ik ontdekte dat we rond wp5 stonden te zoeken. Nog verder terug dus, maar ook rond wp4 was verder niets te vinden. Totdat alle kwartjes begonnen te vallen: wp4 ligt op het pad en de aanwijzing (die wij wp4 hadden genoemd) is daar op 8 passen afstand te vinden. Maar waarom is niet gewoon direct het juiste coördinaat opgegeven? We besloten nu toch maar naar het berekende punt te lopen en daar vond Pino de cache. In alle consternatie ben ik toen helemaal vergeten de tennisbal van vorige maand plus wat meegenomen TB's achter te laten.
We hebben een hele leuke avond gehad, maar als je deze cache met kinderen wilt lopen, doe dat dan overdag en pas nadat je de route eerst zelf hebt gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

2904

geo 2904. De rode cache - van Joostw en Marius

23 september 2010, 21:40
Er moet deze avond iets in die cola van Pino hebben gezeten, want niet alleen bij de vorige cache (Een bos vol gezwam) vond hij alle wp's plus de kist, ook bij deze achtertuin had hij de micro vlot gespot. Bij het parkeren stond de vriend met het rode haar al op ons te wachten. Hoewel de 4 Braeckgeocachers samen zo'n 5400 caches hadden gevonden en we onze voorzitter bij ons hadden als extra versterking, ging het hier niet helemaal van een leien hekje. We probeerden allemaal zo snel mogelijk als eerste het kokertje te vinden en daardoor zag ik het meest logische plekje even over het hoofd. Pino sloeg toe en nadat hij de logrol had beschreven, kregen we toestemming om onze namen eronder te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2905. Nieuw-Leeuwenhorst - van Profweirdo

26 september 2010, 13:20
Tijdens een bierweekend in een bungalow in Noordwijkerhout waren we aan Het volk van Jacoba begonnen. Daar konden we een wp niet vinden, maar gelukkig passeerden we deze cache. In het logboekje stond na de log van Aweidevogel een berichtje van een paar kinderen die de kist kennelijk hadden gevonden: "Hoi, waarom doen jullie dit? Daarom 2 kastanjes".
Bedankt en proost, Biertje

geo 2906. Het volk van Jacoba - van p.broersma

26 september 2010, 15:35
Tijdens een vochtig bierweekend in een bungalow in Noordwijkerhout bleek het zondag ineens een droge dag te worden. Daarom werd me gevraagd om een leuke wandeling en daarvoor had ik Het volk van Jacoba al uitgezocht. Wp1 was snel ontdekt, maar bij wp2 konden we niets vinden. Iets te laat ontdekte ik in de beschrijving dat daar ook helemaal geen plaatje te vinden was. Drie van ons wisten direct de naam van de boom, waarop de andere twee (stadsmensen) vroegen waar we dat nou hadden geleerd... Pas bij wp7 ging het mis. Ook na een kwartier zoeken konden vijf volwassen mannen de door de aardmensen verstopte puzzel niet vinden. We beredeneerden daarom maar hoe de route verder zou lopen en maakten een projectie toen we een meubelstuk tegenkwamen. Gelukkig kwamen we daarna de 5 Piepers tegen, die al op weg waren naar de cache. De kleine piepertjes wilden wel vertellen waar de puzzel verstopt zat, zodat we terugkeerden om de draad weer op te pakken. De puzzel op wpP9 was ook weer lastig, maar dat kwam doordat het plakband vochtig was geworden, zodat de afbeeldingen slecht te zien waren. We hebben dus een paar plakbandjes verwijderd om verder te kunnen. De rest van de route verliep daarna probleemloos, inclusief het vinden van de cache. Wij bleken al het vierde team dat deze wandeling vandaag had gemaakt!
Bedankt en proost, Biertje

2906       2906

Terug naar boven

Door naar oktober