Blik op Biertje

Bierpraat 2005

In dit jaar heb ik 277 caches gevonden (logs 354-628)


368

januari-maart 2005


Op 15 januari had ik 's avonds een feestje in Amsterdam, zodat ik daar overdag nog 7 caches kon doen. Dankzij de gehuurde OV-fiets kon ik het zoekgebied flink uitbreiden.

In februari heb ik een aantal locationless caches gevonden. Daarvoor zoek je een bepaald gebouw of situatie in je eigen omgeving en log je met de bijbehorende coördinaten en een foto als bewijs. Zo vond ik een moskee, een draaibrug, een carillon, een BB-sirene, een brouwerij, een plek met 'cache' in de naam en een plek waarbij het coördinaat overeenkomt met de datum en tijdstip van je bezoek. Daarnaast had ik ook nog tijd voor een paar multi's.

Mijn 10e maagd scoorde ik in de vroege ochtend van 2 maart (Waar? Daar!: Quaoar). Op 14 maart was ik met Mighty-Mike in Lisse en Hoofddorp. 's Nachts deed ik nog een poging voor een nieuwe cache bij Zoetermeer, maar Thex bleek net iets eerder. Op 26 maart fietste ik naar Delft, Maasland en Maassluis en vond daarbij ook Spring, zodat ik de 4 seizoenen (eindelijk) compleet had. Met Mighty-Mike ging ik op zoek naar Deepest Blue, die we op 28 maart in handen kregen. Erg tevreden was ik over mijn bijbehorende log, die geheel in de stijl was van de maker van deze cache (Pyne).
497b

april-juni 2005


Op 1 april vond ik na een prachtige samenwerking met Keske27 de oplossing voor een pittige mystery-cache van Thex. Tijdens het GME op 2 april scoorde ik 9 caches. Voor de Avondcache werd een team gevormd met Pino, Quaerens, de Watjes, Pyne, Azimuth, PE1RKE en Team KIS98. Op 10 april was ik in Duitsland en vond ik de laatste cache van Pyne die ik nog moest doen. Bij Haiku, de nieuwste cache van Willxii Carrotte, mocht alleen gelogd worden in de vorm van een haiku.

Op 1 mei fietste ik rond Leiden. Met Mighty-Mike vond ik op 2 mei wat caches rond Heemstede. Op 5 mei ging ik weer een dagje naar Brabant. Het leverde me een record van 33 caches op. Een fietstocht naar Maassluis op 14 mei voerde langs 6 caches. Een weekend in Drenthe (20-22 mei) met een uitstapje naar het Duitse Helgoland zorgde voor 10 caches. Op 29 mei fietste ik opnieuw richting Maassluis.

Op 14 juni fietste ik een dag met Loze Jorry rond Scherpenzeel. Op 18 juni ging ik met Willxii Carrotte op pad tussen Rotterdam en Breda. De trainingsdag van de Hard Core Triangle voerde naar het Oostvoornse Meer. Met een collega zat ik van 24-25 juni in Antwerpen. De multi Drunken Sailor langs diverse cafés was het hoogtepunt. Bij mijn 500e cache (Toet's Gemene webloglokker) brak de zadelpen van mijn fiets.
532cc

juli-september 2005


Op 3 juli was ik met Quaerens in Delft voor de Car(-)rotte Methode caches. Op 10 juli deed ik 3 multi's in Delft-Zuid. In 2003 had Team KIS98 de beelden op het Lange Voorhout gebruikt voor een cache en op verzoek (o.a. van mij) kwam er ook dit jaar een dergelijke cache, met het verzoek te poseren naast je favoriete beeld. Op 17 juli ging ik met Loze Jorry naar Almere en Muiden.

Samen met Loze Jorry en Quarens ging ik op 9 augustus naar Rotterdam voor o.a. 2 caches bij het Feyenoord Stadion. Met Mighty-Mike ging ik op 11 augustus naar Hoogvliet. Op 16 augustus fietste ik door Leiden en omgeving. 17 augustus was de eerste keer dat ik samen met Pino en Mighty-Mike een avond op stap ging. Sindsdien gaan we elk jaar in de zomerperiode er eens per maand op uit. Op 31 augustus vond ik eindelijk het kistje van de Otz Chiim Nachtcache. Vier avonden eerder was ik met Quaerens aan dit nachtelijk avontuur begonnen.

Op 3 september logde ik de multi Land van W&W van Ravje, die ik een paar weken eerder op haar verzoek had proefgelopen om de laatste foutjes eruit te halen. Op 7 september was ik in Meyendel voor de gelijknamige multi van Quaerens. Met Braeck-vrienden Pino en Mighty-Mike wandelde ik 28 september door Sassenheim, wat helaas door de duisternis geen vondst opleverde.544

oktober-december 2005


Begin oktober zat ik in Drenthe, waar ik 2 caches wel en 2 niet vond. Op 19 oktober was ik opnieuw met Pino en Mighty-Mike in Sassenheim, om Beeldenstorm in het Huis der Saksen af te maken. Met een sms'je kreeg ik op 23 oktober de tip dat de hitchhiker Bruidspaar in een cache voor mij was achtergelaten. Met Loze Jorry ging ik op 28 oktober naar het Gooi voor 9 caches.

Op 12 november fietste ik rond Zoetermeer. Vanwege het afscheid van een collega was ik op 19 november in Leeuwarden, waar ik 's avonds nog een cache vond. Op 23 november was ik weer eens in Maassluis en op 26 november scoorde ik in Schoonhoven 12 caches. In Hoogvliet en op Rozenburg was ik op 30 november.

Op 4 december was ik in Alphen en op 8 december fietste ik via Delft naar Rotterdam. Een dagje met de auto naar Schoonhoven op 10 december leverde 19 caches op. Op 11 december fietste ik met Quaerens door de Biesbosch (13 caches). Op 26 december was ik een dag in Amsterdam. Traditiegetrouw sloot ik op 31 december met Pino het jaar af door middel van een multi in Nieuw Vennep.

Terug naar boven

Naar Bierpraat 2006