Blik op Biertje

Bierpraat april 2010

37 caches gevonden (logs 2483-2519)

2483       2483

geo 2483. Leidschendam Underground - van digipeter

5 april 2010, 16:05
Het is Tweede Paasdag en het is droog. Toch maar even de deur uit voor een paar caches in de omgeving. Voor de eerste hoefde ik niet met de metro, maar kon ik gewoon met de fiets. Gelukkig was er niemand op het perron, want het pakken van de cache valt toch wel op. Een mooie constructie! Iets verderop heb ik op m´n gemak de doos onderzocht en het logboekje beschreven. Daarna terug om de cache te plaatsen. Weer geen reizigers of perronopzichter in de buurt, en dus snel weg voordat de (vertraagde?) metro zou arriveren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2484. Dat varkentje zullen we even wassen! - van jolroz

5 april 2010, 16:30
Dit varkentje had ik al meer dan een maand geleden gewassen, maar er moest natuurlijk nog wel een keertje gelogd gaan worden. Deze Tweede Paasdag leek me een geschikt moment om een stukje te gaan fietsen en gelijk die kilo´s van het paasdiner kwijt te raken. Het was wel heel lang geleden dat ik hier was geweest. Waarschijnlijk omdat er nergens in de omgeving een café te vinden is. Een cache kon ik hier trouwens ook niet vinden. Die had Jolroz een paar dagen geleden tijdelijk weggehaald, las ik: teveel dreuzels in het varkenshok. Gelukkig had dit varkentje nog een staartje, want met het juiste getal mocht ik deze cache alsnog loggen. Hopelijk komt het varkentje snel terug (desnoods op een naburig plekje), zodat ik alsnog mijn naam in het logboekje kan krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje
note 11 juli 2010
Edit: Nu er weer een fysiek doosje ligt, ben ik op 11-07-2010 opnieuw op zwijntjesjacht gegaan. Nadat ik tussen de huizenhoge brandnetels was gehuppeld, pakte ik de plastic zak met het doosje. Ik keek even als een oorwurm, want tientallen van die beestjes hadden zich hierin lekker genesteld. Om 11:50 heb ik mijn naam alsnog op de logrol gezet en 2 coins meegenomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2485. I love Holland - van jolroz

5 april 2010, 17:20
Eindelijk weer eens een puzzel die ook door gewone mensen (en bierdrinkers) op te lossen is. Daarbij had ik het geluk dat ik op alle foto-plekjes ooit eens zelf was geweest. Ik ben dan ook een groot Holland-liefhebber. Moeiteloos schreef ik dus twee maanden geleden het coördinaat op en ontdekte ik dat de checker mij gelijk gaf. Pas vandaag was het moment om de locatie te bezoeken en leerde ik waarom dit plekje zo geliefd is. Omdat er ten tijde van mijn uitdraai nog geen hint stond vermeld, was ik erg lang aan het zoeken voordat ik het kokertje (op een logische plek) gevonden had. Mét de hint zullen er (vooral met Pasen) nog veel meer lovers bijkomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2486. I love the world - van jolroz

5 april 2010, 20:00
Voor deze puzzel ben ik heel wat uurtjes bezig geweest, ook met de checker. Voor één foto-combinatie kwam ik namelijk op een negatief cijfer uit, ook als ik alternatieve spellingen of de taal van het land gebruikte. De 10 mogelijkheden bleken echter allemaal onjuist. Had ik dan ergens anders nóg een fout gemaakt? Een paar dagen later ben ik weer helemaal opnieuw begonnen. Ik vond uiteindelijk zelfs de originele foto´s die zijn gebruikt, maar nog steeds geen kloppend antwoord. Hele lijstjes met mogelijkheden heb ik afgewerkt, maar de wereld bleek niet van me te houden.
Vandaag bezocht ik de plek die mijzelf het meest logische leek voor een cache. Misschien dat ik met een beetje geluk die nano zou zien zitten. Want dat kon natuurlijk alleen op metaal. Toen ik weer tevergeefs thuis zat, en een mailtje van Jolroz beantwoordde (zij kon een cache van mij niet vinden), schreef ik terloops dat mijn caches niet zo moeilijk waren als die van haar. En wat een geluk: in haar antwoord noemde zij een ding, precies aan de overkant van waar ik had gezocht! Ik liet mijn biertje staan en stapte direct op mijn fiets. Iets later had ik de nano in handen. Nu nog erachter zien te komen wat nou dat foute cijfertje was...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2487

geo 2487. De Brugse stadspoorten: deel 3 Gentpoort - van marceling

11 april 2010, 13:05
Tijdens een weekendje in Brugge was er tussen de bezoeken aan alle biercafés ook nog even tijd voor een cache. Ik was in de buurt van de Gentpoort en stopte even om dit kokertje op te pikken. Hierna liep ik naar brouwerij De Halve Maen voor een verse Brugse Zot van het vat.
Bedankt en proost, Biertje (uit Holland)

2488

geo 2488. Die Swaene [Brugge] - van Geobiker EC

11 april 2010, 17:50
Tijdens een weekendje Brugge moesten er natuurlijk diverse cafés worden bezocht, een rondvaart gemaakt en een bezoek worden gebracht aan brouwerij De Halve Maen, waar het bekende Brugse Zot wordt gebrouwen. Hierna ging ik op zoek naar café Cambrinus (400 bieren aanwezig) om nog wat te eten en natuurlijk ook wat te drinken. Het waren een paar heerlijke dagen!
Bedankt en proost, Biertje (uit Holland)

___________________________________________________________________


geo 2489. Meerzicht Zoetermeer - van Geocachingwinkel.nl

18 april 2010, 11:25
Vanmorgen ben ik op de fiets vertrokken voor een ritje langs Zoetermeer, Bleiswijk en Delfgauw. Via een omweg langs het kerkje van Leidschenveen (nog steeds afgesloten) kwam ik bij het Westerpark aan, waar ik al heel wat keren (ook 's nachts) naar caches heb gezocht. Met de 2 not-founds van gisteren in het achterhoofd was ik verbaasd de nano zo snel en makkelijk te vinden. Het was de oorspronkelijke, want er stonden heel wat oude logjes in, zo ontdekte ik na flink pulken en peuteren. Behalve een cache met de naam 'Meerzicht' blijkt er ook een hofstede te bestaan met die naam. "Een sfeervolle ambiance voor lunch en diner, tevens trouwlocatie." Ik heb het allemaal niet gecontroleerd, want ik was al op weg naar de 40e verjaardag van Monique.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2490. Monique 40 jaar! - van Zeldenrust

18 april 2010, 11:50
Mijn tweede Wherigo en ook deze heb ik eerst virtueel gelopen. Dat had tevens het voordeel dat ik mijn eigen thuisfront was en alle tijd kreeg om de puzzeltjes op te lossen. Vandaag, op mijn fietsroute via Zoetermeer, was het tijd om te kijken of ik ook de eindcache zou kunnen vinden. Hoewel er deze zondagochtend om het hoekje druk geklust werd, kreeg ik alle gelegenheid om ongestoord te zoeken. Mijn GPS stuurde me eerst naar de verkeerde, waar je nooit een regular cache zou kunnen achterlaten, maar toen ik de juiste had en even bukte, kon ik de kist makkelijk te voorschijn halen. De coin die een paar dagen geleden gedropt zou zijn, heb ik niet aangetroffen. Monique, alsnog van harte gefeliciteerd met je 40e verjaardag. Ik zal straks een biertje op je gezondheid drinken!
Bedankt en proost, Biertje

2491

geo 2491. Kasje of cache? - van n0kk0

18 april 2010, 12:40
Wat een feest der herkenning toen ik op mijn fietsrondje hier weer eens belandde. De vorige keer was op 4 december 2004, en 'Hangende Tuinen' was toen mijn 295e cache. Ik was toen pas anderhalf jaar bezig. En inmiddels zijn we ruim 5 jaar en 2200 caches verder, maar mooie en verrassende plekjes zullen altijd blijven bestaan. Het kunstwerk staat er nog precies zo bij als op de foto die ik destijds maakte. Als dank heb ik 2 TB's achtergelaten. (Het was even proppen, maar ik denk dat ze vandaag wel weer meegenomen zullen worden.)
Bedankt en proost, Biertje

geo 2492. De eerste Bleiswijkse cache - van rkivit

18 april 2010, 13:05
Er liggen inmiddels 5 caches in Bleiswijk, dus de noodzaak van deze voordeurcache is er eigenlijk niet meer. Toen ik de straat infietste stonden er een paar buurtbewoners met elkaar te kletsen en ik moest twee keer langzaam voorbijrijden om het object uit te hint te zien. Daarna was het snel gebeurd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2493. Ik ben toch niet gek! - van n0kk0

18 april 2010, 13:40
Toen ik op mijn fietstochtje in Bleiswijk was beland, lagen daar 4 tradi's en een multi op mij te wachten, die ik mooi kon combineren. Gelukkig was er vanmorgen nog een extra hint verschenen, want die heb ik echt wel nodig gehad. Toen ik op het nulpunt was aangekomen en daar tussen de struiken een paar kilo herfstbladeren had weggeharkt en geen doosje was tegengekomen, dacht ik eerst: Ik ben toch niet gek? Toen ben ik maar rond wat andere bomen gaan zoeken. Bij nummer drie was het uiteindelijk raak. Niet alleen kan je daar helemaal omheen, het was ook te zien dat hier eerder was gezocht. Dolgelukkig kon ik op weg naar de molen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2494. Klap van de Molen - van n0kk0

18 april 2010, 13:45
Gelukkig was deze een klap makkelijker te vinden dan 'Ik ben toch niet gek'. De micro kon namelijk maar op één plek liggen en daar lag ie ook. Daarna had ik alle tijd om even te kijken waar die molen ooit heeft gestaan. Dat moet haast wel naast die sloot zijn geweest, maar de passerende dame die ik ernaar vroeg, kon zich geen molen herinneren. Omdat ik wel zag dat ik zo geen klap opschoot, bedankte ik haar voor de informatie en vertrok ik naar de woning van Jan Wensveen.
Bedankt en proost, Biertje

2495

geo 2495. De schoorstenen van Jan Wensveen - van rkivit

18 april 2010, 14:20
Een goede voorbereiding is het halve werk. Om alle 5 caches in Bleiswijk op een simpele manier te bezoeken, had ik een mooie route uitgezet waardoor ik wat minder fietskilometers hoefde te maken. De buren van de tweede schoorsteen reageerden erg verbaasd toen ik hun oprit opreed en het bouwwerk van dichtbij bewonderde. Ik legde ze uit wie Jan Wensveen was en dat ik bezig was met een puzzelrit die begon bij het kerkhof en moest eindigen bij zijn vroegere woning. Behulpzaam legde men mij uit dat verderop nog een schoorsteen had gestaan, en dat klopte, dat was het punt waar ik nog heen moest. Uiteindelijk stond ik in de juiste tuin en daar ging het even mis. Voorwerpen uit de hint waren er genoeg en ik heb ze (bijna) allemaal in handen gehad. De overbuurman (die van de garageverkoop?) kwam informeren wat ik daar aan het doen was. Van geocachen had hij gehoord, maar helaas wist hij niet waar de cache lag. Hij wees de drie plekken aan waar ik al direct had gezocht en toen ging hij weer terug naar zijn tuin. Ik besloot het probleem toen maar systematisch aan te pakken en 5 minuten later had ik de cache in handen. Voor de derde keer, overigens... Had ik onderweg misschien een biertje teveel gedronken? Toen ik weer wegfietste, informeerde de buurman of ik hem gevonden. "Natuurlijk," sprak ik zelfverzekerd, "het was erg simpel."
Bedankt en proost, Biertje

geo 2496. Zakmonsters - van Hassiebassie

18 april 2010, 14:50
Dit was echt een puzzeltje zoals ik ze graag zie: een onderwerp waarvan ik niets weet, maar duidelijke vragen met meerkeuze-antwoorden en uiteindelijk een checker om je antwoord te controleren. Dat is dus even een uurtje investeren op het internet (in mijn stamcafé was helaas niemand die iets van Pokémon wist) en daarna de correcte oplossing op de kaart intekenen. Dat was een paar maanden geleden. Voor de planning van mijn fietstocht via Zoetermeer, Bleiswijk en Delfgauw kon ik vandaag de zakmonsters-spaarders eens ontmoeten. Helaas, er was niemand thuis om een biertje aan te vragen. Maar men had wel een mooie voortuin voor me achtergelaten. Gelukkig lagen er genoeg voorwerpen uit de hint om te bestuderen, maar uiteindelijk had ik de kist in handen. Hoewel ik dacht dat munitiekistjes waterdicht waren, bleek er toch wat water op de bodem te staan. Ik had helaas niets bij me om dat droog te maken.
Bedankt en proost, Biertje

2497

geo 2497. GC-Puzzle - van MRmcb

18 april 2010, 15:15
Zo'n puzzeltje ziet er makkelijk uit, maar er kan natuurlijk nog van alles misgaan. Zorgvuldig lezen en tellen, dus. En opletten bij ij en y. Mijn oplossing lag al bijna een jaar klaar, en pas vandaag zou ik op mijn fietstochtje dit punt gaan passeren. Ter plekke leek het even of ik toch nog ergens een foutje had gemaakt, maar toen ik keek waar mijn pijltje (pyltje) heen wees en ik daar naartoe wandelde, zag ik al van een afstand dat deze reis niet voor niets was geweest. Wat een fraaie schatkist!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2498. Achter Randstadrail 2 - van wenmx

18 april 2010, 16:50
Zou ik deze multi van ruim 1 kilometer opnemen in mijn fietstochtje van vandaag? Via internet had ik de waarden van M en H al achterhaald, maar daarna bleek er een probleem op te doemen. Was dat coördinaat van wp3 wel correct? Een mailtje naar de maker leverde een bevestiging, maar ook nieuwe vragen op. Was H groter dan 100? Hoe kon dat nou? Maar het leverde wel een mooi passend punt op, dat ook nog eens vanuit het oosten te benaderen was. Ik besloot de gok te wagen en ter plekke de laatste antwoorden te zoeken. Fietsend tussen wp2 en wp3 kwam ineens Team KIS98 me vrolijk babbelend tegemoet. Ik moest twee keer vragen of ik ze misschien kon helpen, voordat ze me herkenden! Ze waren vertwijfeld op zoek naar een oude auto en hadden overal gezocht: in de struiken, achter een flatgebouw, in het gemaal. Terwijl zij nu nog even bij een elektriciteitshuisje gingen kijken, fietste ik even rond en noteerde het gezochte kenteken. Nog nooit heb ik zulke blije en opgeluchte gezichten gezien! De berekening was nu snel gemaakt en gezamenlijk liepen/fietsten we naar het volgende punt. Ondertussen probeerden ze mij oplossingen te ontfutselen van een paar simpele puzzelcaches, maar ondanks het aangeboden bier hield ik mijn lippen stijf op elkaar. De toegang tot de laatste meters naar de cache bleek afgesloten, maar gelukkig zag ik op de kaart dat er met wat omlopen (zuchtend passeerde Team KIS98 opnieuw de plek waar ze de auto hadden neergezet) een andere toegangsweg moest zijn. Nadat ik ze ook nog had gewaarschuwd voor een sloot (tja, die kantoormensen waren nog in staat om in 7 sloten tegelijk te lopen) liet ik ze op de eindlocatie even zelfstandig zoeken. Toen me dat te lang ging duren (ik moest tenslotte nog helemaal naar huis fietsen) besloot ik maar aan te wijzen waar de pot lag, zodat er aan deze martelgang voor hun een einde kwam. Nadat ze me tientallen keren hadden bedankt ("zonder jou hadden we deze cache echt nooit gevonden") nam ik afscheid en fietste nog helemaal fris richting Delfgauw. Toen ik voor de laatste keer omkeek, zag ik hoe Team KIS98 nogal moedeloos aan de route van een paar kilometer naar hun auto waren begonnen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2499. Fietsen langs de N470 - van Brain and Pinky

18 april 2010, 17:20
De laatste voor vandaag (nummer 2500 bewaar ik voor volgende week) en er was dus bijna een eind gekomen van mijn fietstochtje via Zoetermeer, Bleiswijk en Delfgauw. Het begin van dit fietspad stond niet op mijn kaart, maar met wat geluk en een goede voorbereiding was ik uiteindelijk toch op weg voor de laatste kilometers. Zowel op het fietspad als op de N470 was het erg rustig, dus ik moest even wachten totdat ik een foto kon maken met wat verkeer erop. De cache was snel gevonden. Op het bankje dronk ik in het zonnetje mijn laatste biertje voor vanmiddag en daarna kon ik aan de slot-etappe naar Leidschendam beginnen. In totaal vond ik vandaag 11 caches, en heb ik 77 km gefietst in 8 uur.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2500       2500

geo 2500. Anno 1680 - van Knuffel

24 april 2010, 15:10
Voor mijn 2500e cache had ik eigenlijk de multi Heen en Weer van de Naaktslakkies uitgezocht, maar ik was vergeten dat die na 15 maart vanwege het broedseizoen niet bereikbaar was. Welke andere fraaie multi was er dan geschikt? Een fijne wandeling door mijn geboortedorp stond ook nog op mijn verlanglijstje. Daarom vertrok ik deze zonnige zaterdagmiddag samen met Pino en Corbulo naar het startpunt aan de Herengracht. Natuurlijk hadden we ons goed voorbereid en de taken verdeeld. De tocht verliep daarom voorspoedig. Alleen de Koningspoort leverde een zoektocht op, omdat we niet tot 4 konden tellen en bijna van de kaart waren.
Vanaf vraag J werden we vergezeld door Wilxlii Carrotte op zijn karmozijnrode vouwfietsje 2.0. Ik had hem namelijk verteld dat ik deze cache zou gaan doen en hij had bedacht ons stiekem te volgen. Hoewel Wilxlii natuurlijk al erg oud is, waren hem toch veel Haegsche details onbekend. De uitleg van reisleider Knuffel kwam dus zeer goed van pas. Toch ontbrak er wat informatie over het Haegsche bier. Gelukkig had ik die kennis paraat. In 1680 telde den Haeghe twee bierbrouwerijen: de Ooyevaar aan de grote Brouwerstraat (bij de Turfgracht) en De Roode Leeuw aan de Brouwersgracht. In 1686 kwam de derde brouwerij: de Drie Kruisen aan de Prinsegracht. Pas in 1880 zou de vierde brouwerij komen, de Zuid-Hollandsche Bierbrouwerij aan de Noordwal. Al het bier, of het nu uit den Haeghe kwam of uit andere steden, moest vervoerd worden naar de Bierkaay. Alleen daar mocht bier worden gelost en verhandeld. Op de Dunne Bierkade werd bier verhandeld met een lager alcohol percentage.
We wandelden lekker door het historische centrum en bij elk antwoord hield Corbulo in de gaten of we niet boven de checksum uitkwamen. Tegelijkertijd maakte hij al vast wat berekeningen. Toen ook het laatste getal bekend was, bleken we geen fouten te hebben gemaakt en konden we linea recta naar de cache. Aan mij de eer om de kist te voorschijn te trekken en als eerste mijn naam in het oude logboekje te zetten. Ik kreeg een flesje bier uitgereikt ('Karakter') en ik trakteerde alle aanwezigen op kokoskransen, want deze cache was natuurlijk de krans op mijn werk van de afgelopen jaren.
Omdat ik me goed had voorbereid, Pino er stevig de pas in hield en ik bij geen enkele herberg naar binnen mocht, waren we in precies 2 uur bij de cache. Vanwege de originele opzet en het educatieve karakter krijgt deze cache ook van mij terecht een geo d'or.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2500       2500

geo 2501. MECC Muiderbergse Eerste Carpool Cache - van AMTS

25 april 2010, 09:45
Vandaag waren we met een aantal teams in het Gooi voor een eigen GME-afterparty. Als verzamelplek hadden we deze gezellige locatie uitgezocht, waar Thex al stond te wachten toen Pyne, IkbenMamma en ik arriveerden. Daarna kwam Team KIS98 en tenslotte ook de Watjes. Watje 5 dacht de cache zonder GPS wel te kunnen vinden, dus die lieten we even bij alle palen zoeken. Toen iedereen gelogd had, reden we in colonne naar de echomuur.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2502. De burgemeester van Wezel - van Scouting Erica

25 april 2010, 10:55
Vandaag was ik met Pyne, IkbenMamma, KIS98, de Watjes en Thex in het Gooi voor een eigen GME-afterparty. Op de heenweg konden we in Muiderberg twee korte multi's lopen. Eerst wandelden we via de marmeren stenen naar de weggevlogen gevederde vriend, en daarna naar de echomuur. Ik had inmiddels weer dorst gekregen en riep een paar keer 'biertje!' maar ik was een roepende in de woestijn. Dan maar door naar de cache. Die vonden we even later op een erg stil plekje.
Bedankt en proost, Biertje

2503

geo 2503. Wandelmiddagje - van kenjitsuka

25 april 2010, 11:20
Vandaag was ik met Pyne, IkbenMamma, KIS98, de Watjes en Thex in het Gooi voor een eigen GME-afterparty. Na een bezoekje aan de echomuur wandelden we deze ochtend direct door richting startpunt van het Wandelmiddagje. Door een slimme taakverdeling en goed opletten hadden we al snel alle cijfertjes bij elkaar. Het waren daarna de Watjes die op het goede plekje het kokertje tevoorschijn peuterden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2504. Trekvaart - van Scouting Erica

25 april 2010, 11:50
Vandaag was ik met Pyne, IkbenMamma, KIS98, de Watjes en Thex in het Gooi voor een eigen GME-afterparty. Na Muiderberg reden we met een flinke vaart naar de Naarder Trekvaart. La Rosa van Team KIS98 strekte haar armen op een haast onmogelijke manier naar een onbereikbare plek achter de hekken. Ik kon dat niet langer aanzien en haalde daarom maar snel het doosje tevoorschijn. De geitjes hadden al erg veel oud brood en fruit gekregen, dus ik heb ze maar wat bier te drinken gegeven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2505. Streepje voor streepje - van Scouting Erica

25 april 2010, 12:15
Een jaar geleden hadden we tijdens het GME2009 al heftig gezocht, maar de cache bleef onvindbaar. Vandaag was ik met Pyne, IkbenMamma, KIS98, de Watjes en Thex in het Gooi voor een eigen GME2010-afterparty. De hele week waren er per mail al logjes binnengekomen en vandaag moesten we dus onze slag slaan. De opgegeven offset-berekening kwam precies uit op de plek die Thex had berekend aan de hand van de nieuwe producten. Ter plekke viel de cache al direct goed in het oog. Gelukkig, dit streepje kon ik eindelijk van de kaart afstrepen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 18 april 2009
De puzzel had ik een half jaar geleden opgelost, toen product C nog volop te krijgen was. Alleen product B bleek tijdelijk uitverkocht. Met de stelregel dat de cache binnen een straal van 3 km rond het virtuele coördinaat moest liggen, waren er maar 2 oplossingen mogelijk. De meest logische lag niet ver van een andere cache en samen met Pyne, de Watjes, KIS98, Quaerens en Boswijk Posse hebben we dat gebied goed doorzocht, totdat andere geocachers ons vertelden dat we verkeerd zaten en dat er op de pagina staat dat de cache binnen een straal van 3,5 km ligt. Na de juiste oplossing voor B te hebben gekregen, reden we naar de juiste plek. Hier was de hint volop aanwezig, maar de kist helaas niet. Bij het cache-uitgiftepunt kregen we later de bevestiging dat we goed zaten en dat er 3 dagen geleden nog een controle was geweest. Opnieuw met 10 personen uitgebreid gezocht (IkBenMamma had zich inmiddels aangesloten), maar we denken nu toch echt dat de kist weg is...

2506       2506

geo 2506. De Streepjeskat - van Villadora

25 april 2010, 15:05
Vandaag was ik met Pyne, IkbenMamma, KIS98, de Watjes en Thex in het Gooi voor een eigen GME-afterparty. Na de warming up in Muiderberg en Naarden reden we nu in een sliert naar de grens van Huizen waar we even een weggelopen katje moesten zoeken. Terwijl wij aan de route van deze leuk opgezette cache begonnen, legden de Watjes contact met inspecteur Wattje van het hoofdbureau. Veel hulp kregen we niet, dus moesten we het weer helemaal zelf oplossen. Een voor een konden we de verdachten aan de juiste rollen koppelen. De geheime minnaar leverde ons de meeste problemen op vanwege de hint: ´links van het pad´. Later bleek dat we kennelijk deze plek vanaf een ´verkeerd´ pad hadden benaderd. Dankzij een goede samenwerking vond KIS98 het adreskokertje en later ook de fraai verborgen cache. Ik had toen al correct voorspeld hoe de code in elkaar zou zitten, dus we konden gelukkig ook nog onze namen in het logboekje zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2507. N8Lampje - van Villadora

25 april 2010, 19:10
Vandaag was ik met Pyne, IkbenMamma, KIS98, de Watjes en Thex in het Gooi voor een eigen GME-afterparty. Nadat we in Bussum bij Groot café en Brasserie Archibald Schimmelpenninck even waren gestopt voor een paar witbiertjes op het terras, namen we afscheid van de Watjes en KIS98. Daarna liepen IkbenMamma en de kleine José de route van de Bevers en het kleine clubhuis, terwijl Pyne, Thex en ik aan N8lampje begonnen. De start verliep zeer voorspoedig. Maar na de vondst van A en B zagen we nog één reflector en daarna een hele tijd niets. Voorbij een kruispunt vond ik er nog eentje en toen hield het op. Meerdere keren hebben we alle mogelijke (zij)wegen afgelopen, maar dat bleek allemaal tevergeefs. We besloten er wat geld tegenaan te gooien en sms´ten voor D en E. Daarna zijn we op de cachelocatie bijna een half uur bezig geweest. Tenslotte gaven Pyne en ik het op. We wilden terug, want IkbenMamma had inmiddels haar cache gevonden. Thex bukte zich nog één keer en had ineens de kist in handen. Hè, hoe doet-ie dat toch? Dolblij waren we dat we de dag toch nog met een succesje konden afsluiten.
Iedereen bedankt voor de gezellige dag en tot onze volgende afspraak.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2508. Voorouders zoeken - van Knuffel

27 april 2010, 12:35
Natuurlijk waren mijn voorouders plaatselijk zeer bekende bierdrinkers. Als vroeger de nieuw aangevoerde vaten op de Bierkade niet snel genoeg werden uitgeladen, kon mijn overgrootvader behoorlijk lastig worden. Hij heeft toen menig robbertje gevochten met de jongens van de Bierkaay. Maar tegenwoordig gaat het er in mijn stamcafé een stuk rustiger aan toe. Helaas konden ze me daar met deze puzzel niet helpen. Totdat ik vorige week van Pino ineens een website doorkreeg en een aantal antwoorden. Aha, was dat zo eenvoudig? Gelijk maar even een flesje opengetrokken, de antwoorden gecontroleerd en direct doorgezocht. Toen Pino ook de laatste getallen had, kon ik onze verschillen bestuderen en het addertje onschadelijk maken. Natuurlijk gaf de checker hierna groen licht. Vanwege het mooie weer ben ik vandaag even naar de locatie van mijn voorouders gefietst en staande naast hun graf natuurlijk een lekker biertje gedronken.
Bedankt en proost, Biertje

2509       2509

geo 2509. 20 van Alphen: 6 km - Windpark Rijnwoude - van Albanianae

27 april 2010, 19:30
Vanavond was de eerste geo-avond van dit jaar, waar ik met Braeckvrienden Pino en Mighty-Mike op stap ging. We hadden gekozen voor Alphen, waar een serie nieuwe traditionals was gelegd. Allereerst reden we naar windpark Rijnwoude. Hier was de cache vernuftig verstopt, maar dankzij mijn scherpe blik konden we toch onze naam op de logstrook krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2510. Waterpartij - van Brouwertjes

27 april 2010, 19:40
Vanavond bezocht ik met Pino en Mighty-Mike een deel van Alphen, waar een nieuwe serie was gelegd. We passeerden de Waterpartij, waar we ons afvroegen waarom een traditional zoveel geo d'ors kon krijgen. Toen we de constructie eenmaal zagen, was het duidelijk dat de maker hier erg zijn best had gedaan. Vol bewondering noteerden we onze namen op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2511. 20 van Alphen: 5 km De Geniepoort - van Albanianae

27 april 2010, 19:50
Vanavond bezocht ik met Pino en Mighty-Mike een deel van Alphen, waar een nieuwe serie was gelegd. Door de abstracte vormgeving ziet de penitiaire inrichting De Geniepoort er als een gevangenis uit. Daarom durfde Pino zijn auto niet op de oprit van de smalle entreepartij te zetten en parkeerde dus om de hoek. In de haast om de plek zo snel mogelijk te verlaten, vergaten wij de bonuscode te noteren. Gelukkig was ik nog zo wakker dat ik nog net op tijd terug rende.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2512. 20 van Alphen: 4 km Vogelpark Avifauna - van Albanianae

27 april 2010, 20:00
Vanavond bezocht ik met Pino en Mighty-Mike een deel van Alphen, waar een nieuwe serie was gelegd. Bij Avifauna hebben al meerdere caches gelegen, dus dit was bekend terrein. Terwijl Pino zat te mijmeren over een rondvaart met een van de boten, gingen Mike en ik op zoek. Het duurde even, maar tenslotte had ik prijs. Toen we daarna naar Pino liepen met het logboekje, liet die van blijdschap zijn befaamde Toekan-lokroep horen.
Bedankt en proost, Biertje

2513

geo 2513. 20 van Alphen: 3 km Zwembad De Hoorn - van Albanianae

27 april 2010, 20:10
Vanavond bezocht ik met Pino en Mighty-Mike een deel van Alphen, waar een nieuwe serie was gelegd. Als wekelijks baantjeszwemmers waren wij natuurlijk ook erg geïnteresseerd in het enige zwembad van Alphen, tevens een van de modernste en aantrekkelijkste baden van ons land. We hebben dat echter niet kunnen constateren, want onze aandacht was geheel gericht op het zoeken naar een kokertje. Dat werd uiteindelijk door Pino gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2514. 20 van Alphen: 2 km De Baronie - van Albanianae

27 april 2010, 20:30
Vanavond bezocht ik met Pino en Mighty-Mike een deel van Alphen, waar een nieuwe serie was gelegd. De oude chocoladefabriek stond er leeg en verlaten bij. Hoeveel jaar zou er nog onderhandeld moeten worden? Ook deze cache was snel gevonden. Tijd voor een chocolaatje. O nee, ik had stroopwafels bij me.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2515. 20 van Alphen: 1 km Oude Raadhuis - van Albanianae

27 april 2010, 20:35
Vanavond bezocht ik met Pino en Mighty-Mike een deel van Alphen, waar een nieuwe serie was gelegd. Terwijl Pino en Mike op vreemde plaatsen keken, pakte ik het kokertje op de enige logische plek. Na het loggen legde Pino uit dat van een PET-ling een PET-fles gemaakt werd. Hij vroeg zich alleen af hoe je aan zo'n PET-ling kon komen. Via een kennis uit de fabriek?
Bedankt en proost, Biertje

geo 2516. Kinderboerderij Bospark - van Veldfles

27 april 2010, 20:45
Vanavond bezocht ik met Pino en Mighty-Mike een deel van Alphen, waar een nieuwe serie was gelegd. Aan de overkant van het oude raadhuis ligt de kinderboerderij. Pino wilde graag op een ontspannen en veilige manier in contact komen met wat grote en kleine huisdieren, maar het hek was dicht. Dan maar een kokertje zoeken. Dankzij de hint wist Mike de cache, met een aardige afwijking, alsnog uit de struiken te plukken. Op het bankje tegenover een stukje smalspoor schreven we onze logs.
Bedankt en proost, Biertje

2517

geo 2517. 20 van Alphen: start Stadhuis - van Albanianae

27 april 2010, 21:00
Vanavond bezocht ik met Pino en Mighty-Mike een deel van Alphen, waar een nieuwe serie was gelegd. Het vinden van deze cache duurde ietsje langer. Aanvankelijk passeerden we rakelings de verstopplek, maar onze GPS gaf nog zo'n 25 meter aan. We kwamen bij een geheel andere muur terecht, waar we heel lang zochten naar de hint. Toen ik uiteindelijk terugliep en op mijn gevoel afging, was het kokertje snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2518. 20 van Alphen: 8 km - Europapark - van Albanianae

27 april 2010, 21:10
Vanavond bezocht ik met Pino en Mighty-Mike een deel van Alphen, waar een nieuwe serie was gelegd. Het was nogal druk op de parkeerplaats. Dat komt natuurlijk omdat het Europapark een multifunctioneel park is met behoorlijk wat bedrijvigheid. Terwijl Pino en Mike vanuit de auto de skate-verrichtingen gadesloegen, ging ik onopvallend te werk bij het zoeken en vinden van de cache. Natuurlijk slaagde ik daarin en ontspannen schreven we daarna onze log.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2519. Supermarkt - van Veldfles

27 april 2010, 21:40
Vanavond bezocht ik met Pino en Mighty-Mike een deel van Alphen, waar een nieuwe serie was gelegd. Dit was de laatste voor vanavond en tevens de lastigste. We begonnen met zoeken op de meest logische plek, maar daar lag niets. Toen de cirkel wat vergroot en diverse bomen onderzocht. Daarbij moesten we goed uitkijken, want sommige Alphenaren storten hier ook hun kapotte tl-balken en parasol-standaards. Uiteindelijk ging Pino op het internet wat oude logjes lezen. De cache was op de vertrouwde Veldfles-methode verstopt. Aha. Nadat ik met een stokje een steeds groter gebied doorwoelde, kwam ineens het kokertje te voorschijn. We hebben het maar op een iets logischer plek achtergelaten. De volgende zoekers zullen ons dankbaar zijn.
Bedankt en proost, Biertje

2519       2519

Terug naar boven

Door naar mei