Blik op Biertje

Bierpraat november 2010

61 caches gevonden (logs 2975-3034)

2975

geo 2975. Rondje Krimpen 1 - van jackthepirate70

8 november 2010, 09:50
Een of twee keer per jaar ga ik met Loze Jorry op pad om onze cachetechniek up-to-date te houden. Door alle vakanties van Jorry en de verschillende bierfestivals van mij, heeft het een half jaar geduurd voordat we een geschikte (maan)dag hadden gevonden. We startten deze ochtend met een rondje door Krimpen. Nadat ik ontdekt had waar de cache verstopt zat, kon ik mijn metgezel tippen waar hij moest graaien. Terwijl wij onze namen noteerden, kwam de waterbus van 09:50 uur naar Rotterdam precies op tijd aanvaren. Omdat we het rondje door Krimpen nog moesten afmaken, zijn we niet ingestapt, maar keerden we terug naar de Boskoopsgrijze bolide.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2976. De Bron - van wverme

8 november 2010, 10:10
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen en we reden nu naar de Bron. Hoewel Krimpen al in een document van 1277 wordt genoemd, hebben de eerste Katholieken zich pas in 1957 in Krimpen te gevestigd. Tenminste, dat las ik op de cachepagina. Nadat Jorry zijn Boskoopsgrijze bolide op een slim plekje had neergezet, kostte het vinden van de bron toch nog wat moeite. Al lopende wees Jorry op een fraai en geschikt plekje, maar de GPS stuurde ons de andere kant op. Het nulpunt bracht ons naar het midden van de grasmat, zodat we maar de diverse logische plekjes afliepen. Tenslotte vond ik het doosje op de plek die mijn metgezel als eerste had aangewezen, op ruim 20 meter van het nulpunt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2977. Rondje Krimpen 3 - van jackthepirate70

8 november 2010, 10:25
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen en reden nu naar het gemaal Joh. Veurink. Het laatste stukje moesten we lopen vanwege een paaltje in de weg. Nadat ik de cache had gepakt, kwamen er onverwachts 2 auto's aanrijden met gemaalmedewerkers. Zij klapten het paaltje neer en konden daardoor vlak naast de cache parkeren. Wij staarden aandachtig naar het kroos en maakten onschuldige foto's totdat de werkers naar binnen waren gelopen en ik de cache weer snel kon terugstoppen. Terug in de auto wilden we net naar boer Bas rijden, totdat ik ineens weer compleet nuchter was en "stop!" schreeuwde. We waren helemaal vergeten de cijfercode te noteren. Dus liepen we opnieuw naar het gemaal, pakte ik opnieuw de cache en schreef nauwkeurig de cijfertjes over. Terwijl we terugliepen naar de auto, vroegen we ons af wat de gemaalmedewerkers van ons zouden denken...
Bedankt en proost, Biertje

2978

geo 2978. Rondje Krimpen 4 - van jackthepirate70

8 november 2010, 10:45
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen en we waren nu op weg naar boer Bas. Mijn chauffeur parkeerde zijn auto en we wandelden rustig naar de cache. Die bleek een beetje te bungelen omdat het klemmetje niet meer zo goed vast zit. Misschien dat boer Bas even kan komen knutselen? We noteerden de laatste cijfertjes en ik had nu ook het laatste deel van het bonus-coördinaat compleet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2979. Rondje Krimpen Bonus - van jackthepirate70

8 november 2010, 11:05
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen en we maakten het Rondje af door nu op zoek te gaan naar de Bonuscache. Terwijl mijn metgezel de omgeving strak in de gaten hield, pakte ik het doosje. Met voldoening schreven wij onze namen in het logboekje. Jorry ontdekte een vreemde cachebewaker, terwijl ik meer oog had voor de gezelligheid in de buurt: de achtergelaten bierblikjes bewezen dat er hier ook voor de oudere jongere nog wat gezelligs te beleven valt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2980. Krimpenerwaard, Paddenpad - van de duintoppers

8 november 2010, 11:25
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen en na dat rondje reden we door naar de Krimpenerwaard. We vroegen ons af of deze cache wel makkelijk met de auto te bereiken was, maar het 'fietspad' bleek in de praktijk een prima aanrijroute naar de ingang van het Paddenpad. De padden lieten zich vandaag echter niet zien, maar Jorry herkende wel een bekende verstopmanier van de duintoppers, die hier toch wel erg ver van de duinen bezig waren geweest.
Bedankt en proost, Biertje

2981

geo 2981. De 1e Nederlandse stormvloedkering - van Bajo

8 november 2010, 11:45
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart met een rondje in Krimpen, vervolgens reden we naar de Krimpenerwaard en daarna keerden we terug voor de stormvloedkering. Op het nulpunt poseerden we voor een bewijs-foto en daarna gingen we op zoek naar de juiste antwoorden. Jorry zei dat hij de naam van de brug wist, maar een bordje konden we nergens vinden. Toen we terugliepen naar de auto passeerden we een buurtbewoner, die de juiste naam bevestigde, dus ik was tevreden. Hoewel Jorry en ik een verschillend antwoord hebben gemaild over de grondsoort, kregen we beiden toestemming om te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2982. Historisch Capelle: Gemaal Jan Anne Beijerinck - van Stabertjes en G.V.R.

8 november 2010, 12:10
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen en we reden nu door het culturele Capelle. Dit was het tweede gemaal dat we vandaag bezochten, dus mijn metgezel had inmiddels zoveel ervaring dat hij de nano snel tevoorschijn toverde. Nadat we onze namen hadden gepriegeld en we 2 dagen te laat bleken te zijn voor een uitgebreid bezoek aan het museum, vertrokken we naar de Molenbuurt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2983. Eerste Molenbuurt Cache - van hup&go

8 november 2010, 12:15
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen en we reden nu door het culturele Capelle. Omdat geocachen bedoeld is om bijzondere plekjes te laten zien, was ik erg nieuwsgierig naar het mooiste plekje van de Molenbuurt. Dat bleek een tuin aan de Papiermolen te zijn. Natuurlijk ben ik een kei in het vinden van een voortuincache en daarna heb ik dit 'bijzondere plekje' beoordeeld. Hoewel de tuin voldoende variatie kent en er zelfs een bankje staat waarop je makkelijk je log zou kunnen schrijven, mogen we van hup&go niet in zijn tuin komen. Daarom scoort deze tuin niet meer dan een 4.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2984. Schollebos - van PA3RW

8 november 2010, 12:55
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen en we reden nu door het culturele Capelle naar het Schollebos. Na een korte wandeling arriveerden we in de stash-area. Omdat onze pijltjes alle kanten opvlogen, verspreidden we ons en het was daarna Jorry die de gelukkige greep deed. Terug liepen we een iets andere route en ontdekten dat er toch een brug was die niet op de kaart stond.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2985. Europese eilanden cache - van PA3RW

8 november 2010, 13:10
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen en we reden nu door het culturele Capelle. Mijn metgezel had zich in deze eilanden verdiept en had daaruit een keurig coördinaat gedestilleerd. Ik hoefde alleen maar achter hem aan te lopen. Het laatste stukje koos hij voor het pad, maar ik nam een 'kortere' weg door de struiken. Daardoor zag ik de cache al van verre schitteren. Helaas had een vloedgolf het eiland en de cache ondergedompeld, want alles was drijfnat. In het logboek viel haast niet meer te schrijven. We hebben onze pennen een beetje in het sompige papier gedrukt en ik heb maar geen TB achtergelaten, want die zou direct gaan roesten. Van al dat vocht kreeg ik spontaan dorst, dus het eerste blikje bier van deze dag ging open.
Bedankt en proost, Biertje

2986

geo 2986. Historisch Capelle: de Dorpskern - van Stabertjes en G.V.R.

8 november 2010, 13:50
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen en we reden nu door het historische Capelle. Nadat Jorry zijn Boskoopsgrijze bolide netjes had geparkeerd, liepen we eerst even langs de dorpskerk. Mijn metgezel snapte niet waarom ik zo aandachtig naar de eerste steen zocht, maar ik legde hem geduldig uit dat het jaartal nodig was voor de bonuscache. Uitvoerig werd ik bedankt voor deze tip en hierna liepen we naar de pomp. Op handen en voeten kroop ik hier rond totdat ik tenslotte de nano in het oog kreeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2987. Groene Hart Park - van Team Barracuda

8 november 2010, 14:30
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen en we reden nu door het historische Capelle. De weg naar Dijkdoorbraak bleek afgesloten, dus die cache moesten we helaas laten schieten. Via een doorsteek reden we daarom maar naar het Groene Hart Park. Rond het nulpunt gingen we daar op zoek naar de micro. Ondanks grondig zoekwerk konden we die niet vinden. Toen viel mijn oog ineens op de glimmende nano. Team Barracuda had dus per abuis het verkeerde formaat aangeklikt, want dat had natuurlijk 'other' moeten zijn. Nadat we onze namen op de logrol hadden gepriegeld, hebben we er allebei een coin ingefrommeld.
Bedankt en proost, Biertje

2988

geo 2988. Meester Lalleman - van de schippertjes

8 november 2010, 14:55
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen, bezochten daarna Capelle en nu passeerden we Moordrecht. Mijn metgezel zag ineens een toepasselijk straatje, waar ik graag even voor hem poseerde en proostte. Daarna parkeerde hij zijn Boskoopsgrijze bolide in de buurt van meester Lalleman, zodat ik lallend op zoek kon gaan naar deze cache. Met zijn hulp was de nano snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2989. Vliegtuigstrepen - van sander100

8 november 2010, 15:10
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen, bezochten daarna Capelle en nu waren we in Gouda. Mijn metgezel had voldoende vliegervaring om deze puzzel op te lossen, zodat ik alleen maar achter hem aan hoefde te lopen. Hij was het ook die de verstopplek ontdekte, waarna we beiden konden loggen. Al die tijd was er geen vliegtuig te zien (of te horen). In stilte liepen we terug naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2990. Gouda, Goverwelle - van Team Stefra

8 november 2010, 15:45
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen, bezochten daarna Capelle en nu waren we in Gouda. Omdat geocachen bedoeld is om bijzondere plekjes te laten zien, was ik erg nieuwsgierig naar het mooiste plekje van Goverwelle. Dat viel dus tegen, want we kwamen uit bij een saaie brandgang met hoge houten schuttingen waar weinig interessants viel te ontdekken. Terwijl ik tussen de klimop wroette, had Jorry inmiddels contact gelegd met twee kinderen die helaas niets wisten van een verstopt kokertje in hun tuin. Dat bleek te kloppen, want iets later vond hij de cache aan de andere zijde van de brandgang. Gelukkig was de deur naar de bijbehorende tuin niet afgesloten zodat ik even een blik naar binnen kon werpen, maar ik vond de achtertuin niet erg bijzonder.
Bedankt en proost, Biertje

2991

geo 2991. Van Kinderboerderij naar Speeltuin-cache - van 5 Musketiers

8 november 2010, 16:15
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen, bezochten daarna Capelle en nu waren nu in Gouda. Daar wandelden we langs de diverse punten tussen de kinderboerderij en de speeltuin. Onderweg kwamen we nauwelijks iemand tegen, maar op de cachelocatie was het een komen en gaan van fietsers en wandelaars. In etappes zochten we naar de doos en op aanwijzing van mijn metgezel kon ik die vlak naast me tevoorschijn trekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2992. De Twee Hoeven - van jamalipi

8 november 2010, 16:35
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen, bezochten daarna Capelle en nu waren we in Gouda. Nadat we de kinderboerderij en speeltuin hadden bezocht, wandelden we over de Steinse Tiendweg langs wat hoeven naar de plek waar de doos moest liggen. Mijn metgezel kon mijn stevige tempo nauwelijks bijhouden en was erg blij dat ik uiteindelijk de verstopplek kon aanwijzen. Opgelucht haalde hij de cache tevoorschijn, waarna wij onze namen konden optekenen in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2993. Goudse Hout, Wielerbaan - van Team Stefra

8 november 2010, 17:00
Vandaag was ik weer eens een dag op stap met mijn goede vriend Loze Jorry. We waren gestart in Krimpen, bezochten daarna Capelle en nu waren we in Gouda. Dit was de laatste voor vandaag. Hoewel ik zo'n 90 procent van mijn gevonden caches op de fiets heb gedaan, was ik uitgerekend bij deze wielerbaan niet op mijn trouwe tweewieler. Jorry had zijn Boskoopsgrijze bolide netjes op de parkeerplaats gezet en daarna begonnen we aan onze wandeling. Met het juiste aantal planken, letters en staanders liepen we daarna over de grasstrook naar de cache. Hoewel er op dit tijdstip geen wedstrijd meer was, leek ons de route via de baan nogal om. Terwijl Jorry diverse bomen bestudeerde, wist ik met een gelukkige greep de cache te pakken. Hierna reden we naar Boskoop, waar madame Duyv. de hele dag bezig was geweest om een gezonde maaltijd te bereiden, aangezien zij altijd erg bezorgd is om mijn welzijn. Na een paar biertjes en een heerlijke Griekse mousaka werd ik daarna weer thuis gebracht.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo De oude boom - van Marius

   note 13 november 2010
Vanmiddag rond 16:40 uur was ik voor de tweede keer in deze buurt, maar dit keer bij daglicht. Er was inmiddels een handig cachepaadje ontstaan, zodat ik bij de juiste oude boom uitkwam. Helaas kon ik ook nu geen doosje vinden. Toen ik weer thuis was, las ik dat mijn goede vrienden van Team KIS98 de cache hadden weggenomen. Bedankt, hoor! wink Nu moet ik dus voor een derde keer terug...

2994

geo 2994. School cache 5 - van Jolande

13 november 2010, 17:05
Omdat ik voor mijn 3000e cache een speciale had uitgezocht die ik zondagnacht zou lopen, moest ik vandaag nog even 6 caches vinden. Dat werden er slechts 5. Ik begon bij de laatste School Cache, die ik dankzij de hint direct zag zitten. Het is al meer geschreven, maar door de dikte van het dekseltje van de Depakine Chrono 300-potjes worden de logrolletjes samengeperst en sluiten de kokertjes slecht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2995. School cache 3 - van Jolande

13 november 2010, 17:10
Vanmiddag fietste ik even naar Zoetermeer voor de (nu nog) 5 caches van Jolande. Niet elke cache ligt bij een school, zo bleek. Deze lag wat hoger dan ik had verwacht en ik had mijn zaklamp nodig om te zien of ik gelijk had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2996. School cache 4 - van Jolande

13 november 2010, 17:20
Na de vondst van twee andere School Caches fietste ik door naar de derde. Ik moest twee keer grijpen en twee keer Au zeggen, voordat ik het potje in handen had. Het was inmiddels aardig donker geworden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2997. School cache 2 - van Jolande

13 november 2010, 17:25
Dit was de makkelijkste van de hele serie, want het potje lag gewoon op straat. Kennelijk uit zijn bergplaats gevallen. Dankzij de hint kon ik me indenken waar de cache waarschijnlijk verstopt hoort te zitten en daar heb ik hem teruggeklemd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2998. School cache 1 - van Jolande

13 november 2010, 17:35
De laatste voor vandaag, want nu had ik ze alle 5 gehad. Dit was een prima plekje om een biertje te drinken, maar het was al donker en ik moest op tijd terug zijn, want ze zaten al te wachten in mijn stamcafé. School cache 6 komt waarschijnlijk zodra ook het 6e medicijnpotje leeg is. Dan keer ik terug voor de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2999

geo 2999. De oude boom - van Marius

14 november 2010, 12:45
Pff, pff, nou nou, voor de derde keer naar deze oude boom en nu lag de cache er gelukkig wél. Van verre zag ik al dat er rond de boom gezocht en/of gelogd werd. Het bleek team Zweinstein16 te zijn, waarvan de jongste zo hulpvaardig was om mij direct te vertellen waar het doosje lag. Het viel niet te missen en van opluchting dat nr. 2999 eindelijk in de pocket zat, heb ik een TB en een coin meegenomen.
Bedankt en proost, Biertje
note 13 november 2010
Vanmiddag rond 16:40 uur was ik voor de tweede keer in deze buurt, maar dit keer bij daglicht. Er was inmiddels een handig cachepaadje ontstaan, zodat ik bij de juiste oude boom uitkwam. Helaas kon ik ook nu geen doosje vinden. Toen ik weer thuis was, las ik dat mijn goede vrienden van Team KIS98 de cache hadden weggenomen. Bedankt, hoor! winke Nu moet ik dus voor een derde keer terug...
dnf 14 oktober 2010
Vanavond waren we weer met de Braeckgeocachers op stap. Na in het donker en in de regen 7 caches gevonden te hebben, bleek de oude boom net een brug te ver. Hoewel we met z'n drieën toch bijna alle bomen in een groot gebied hebben onderzocht, hebben we de cache kennelijk toch over het hoofd gezien. Er zijn deze avond heel wat paadjes bijgekomen. Mighty-Mike vierde deze avond z'n 600e cache, maar dit was mijn 250e niet-gevonden cache. Nu ik achteraf de logjes lees, vermoed ik dat het doosje bij de oude boom lag waar we het eerst hebben gekeken...

___________________________________________________________________


3000       3000

geo 3000. Waardeloos! - van Phoenix-night

15 november 2010, 02:45
Samen met Knuffel, Bonzo B en Pyne ben ik op zondagavond begonnen aan deze tocht. Twee maal een miezerbuitje, een keer vreselijk gestruikeld, slechts honderd meter omgelopen, maar om 02:45 kon ik proosten op mijn 3000e cache. Een mooie ervaring, een geo d'or waardig.
Bedankt en proost, Biertje
(Helaas mocht er van de cache-legger in de logs niets over deze tocht worden onthuld...)

___________________________________________________________________


geo 3001. Alice's Park and cache, N57 west - van Alice in Geoland & geospaap

19 november 2010, 20:00
Het was vrijdagavond en met Pino en Corbulo reed ik richting Zeeland voor het najaarsweekend met Stichting Braeck. Nergens een file te zien, maar we wilden na een half uurtje rijden wel even onze benen strekken voor de laatste etappe. Dat deden we bij deze benzinepomp op de N57. Met behulp van de zaklamp kon ik Corbulo aangeven waar hij moest graaien en even later schreven wij onze namen op het logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3002. N57 - van de duintoppers

19 november 2010, 20:15
Op weg naar Hellevoetsluis voor het najaarsweekend van Stichting Braeck reed ik met Pino en Corbulo over de N57. Pino parkeerde zijn cachemobiel netjes op de aangewezen parkeerplaats en na een korte wandeling wees ik de cacheplek aan en mocht Corbulo met z'n kleine handjes het kokertje pakken.
Bedankt en proost, Biertje

3003

geo 3003. Hoge Bomen? - van Team MaChrAp

19 november 2010, 20:30
Op weg naar Hellevoetsluis voor het najaarsweekend van Stichting Braeck passeerde ik met Pino en Corbulo de Hoge Bomen. Voor mij waren het meer raketten die dreigend naar de hemel reikten. Een paar waren er ook van binnen te bekijken en op de bodem zag ik ineens een bierblikje liggen. Omdat ik hoopte dat er nog wat in zat, klom ik naar binnen en hoorde toen ineens het gejuich van mijn metgezellen die de nano hadden gevonden. Snel zocht ik een patrijspoort om te proosten op deze vlotte vondst.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3147

geo 3147. On Tour: Lost Cache - van TuuronTour

20 november 2010, 13:25
Dit weekend was ik weer eens met mijn vrienden van Stichting Braeck op pad. We hadden zojuist een bezoek gebracht aan de tentoonstelling Body Worlds met geplastificeerde menselijke lichamen en wat gegeten en gedronken bij hotel New York. Daarna wandelden we naar het kunstwerk 'Lost Luggage'. Pino had al eens verteld hoe hij hier in mei 2008, dus tweeëneenhalf jaar geleden, bij toeval een kokertje met een blanco logrol had gevonden. Een nieuwe cache, vermoedde hij, dus hij had het rolletje getekend, maar vreemdgenoeg op internet hierover niets kunnen vinden. Volgens de logrol was de micro inmiddels ook door Belbor gevonden en als derde schreef ik mijn naam. Tante Sas en Corbulo logden ook, want ach, baat het niet, het schaadt ook niet.
In maart 2011 bleek het kokertje ook door anderen gevonden te zijn en werd het besproken op het forum. TuuronTour heeft er daarna een echte cache van gemaakt, zodat mijn 'log' van toen nu een echte log kan worden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3004. De Noordhinder - van kiekejan

20 november 2010, 21:25
Het najaarsweekend van Stichting Braeck was dit jaar in Hellevoetsluis. Op 1200 meter wandelen van onze luxe bungalow lag deze cache, dus die hebben we zaterdagavond even met z'n allen gezocht. Daarna liepen we door naar café De Buren, voor een lekker biertje van de tap.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3005. Alice's park and cache, N57 oost - van Alice in Geoland & geospaap

21 november 2010, 15:40
Na een geslaagd weekend met Stichting Braeck reed ik met Pino en Corbulo weer terug over de N57. We pauzeerden even voor deze snelle cache. Hoewel, snel? Op het nulpunt konden Corbulo en ik niets vinden. Toen Pino het te lang vond duren, kwam hij aanlopen om ons de hint te vertellen. Daarna hebben we ons zoekgebied flink uitgebreid, waarna ik de cache ineens zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3006. Westlands Monopoly: Start - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 09:20
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Natuurlijk begonnen we eerst bij Start. In een straf tempo liepen we door de straten van Wateringen en 20 minuten later stonden we in de tuin van de moeder van Buntje en Kleine Zus Bunschoten. Als bierdrinker zag ik in eerste instantie de wijndoos niet staan, maar gelukkig zag ik wel het logbankje en het naambordje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3007. Westlands Monopoly: Dorpskade, Wateringen - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 09:45
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Op de Dorpskade werd vandaag hard gewerkt. Tussen de buizen en door de modder bereikten we de cache, die mijn metgezel direct zag liggen.
Bedankt en proost, Biertje

3008

geo 3008. Westlands Monopoly: Algemene fonds 2 - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 18:00
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Na ons bezoek aan Wateringen arriveerden we bij 't Woudt. Hier was ik de afgelopen jaren al heel wat keren voor diverse caches geweest, maar voor Corbulo was het helemaal nieuw. Daarom parkeerde hij de auto ook aan de verkeerde kant van het water, maar de hond van de bewoners stuurde ons daarna de juiste kant op. Achter het café vonden we de cache. Helaas kreeg ik geen toestemming om dit binnen even te gaan vieren, want Corbulo had haast omdat hij vandaag zijn 700e cache wilde vinden en dit was pas 674.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3009. Westlands Monopoly: Algemene fonds 1 - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 10:10
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. In 't Woudt liepen we na Algemene Fonds 2 door naar nr. 1. Dit is geen echte letterbox, maar een Traditional, want de cache ligt precies op het opgegeven coördinaat, en dat is bij een letterbox dus niet. Toen we op het nulpunt stonden, bleven we even wachten omdat er net een fietser aankwam. Het was een oude man die in het voorbijgaan snel naar ons riep: "Ja, daar ligt-ie!" Kennelijk weet het hele dorp inmiddels van de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3010. Delfter carpoolcache - van Collegacachers

22 november 2010, 10:25
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Op weg naar Schipluiden wilde mijn metgezel even bij de carpoolplaats stoppen. Hoewel ik in de afgelopen jaren hier al meerdere keren een cache heb gelogd, kwam déze plek me niet bekend voor. Voor de zekerheid heb ik daarom mijn naam ook maar snel op de logrol gezet en thuis bleek dat dit toch weer een nieuwe voor me was.
Bedankt en proost, Biertje

3011

geo 3011. Westlands Monopoly: v Schagenlaan, Schipluiden - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 10:50
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. We zaten inmiddels in Schipluiden. Het was erg druk bij de bushalte, dus we liepen eerst maar even naar de Van Schagenlaan. Daar mocht ik van mijn metgezel 4 keer bukken, omdat hij ineens weer last kreeg van een oude blessure. Daarna moest ik mijn arm zo ver uitstrekken, dat hij medelijden begon te krijgen en op zoek ging naar een tak. Gelukkig had ik toen het doosje net met m'n nagels weten te grijpen. Na het loggen heb ik het maar wat makkelijker teruggelegd. Ik lees straks de bedankjes wel...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3012. Westlands Monopoly: v Gentsingel, Schipluiden - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 11:00
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. We liepen even door naar de Van Gentsingel, waar ik al snel deze bijzondere cache ontdekte. Ik deed even of ik niets zag en liet mijn metgezel ook even kijken, die daarna glunderend het potje pakte. Helaas is de sluiting niet waterdicht, want het logboekje is vochtig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3013. Op de grens (speel)tuin - van ikga

22 november 2010, 11:10
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. In Schipluiden wist mijn metgezel nog een leuk speeltuintje, waarvoor we 400 meter extra moesten lopen. De plek herkende ik niet, dus ik heb mijn naam ook maar op de logrol geschreven. Thuis bleek dat ik deze cache inderdaad nog niet gelogd had.
Bedankt en proost, Biertje

3014

geo 3014. Westlands Monopoly: Dorpsstraat, Schipluiden - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 11:20
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Inmiddels was de bus langsgekomen en was het leeg bij de halte. We konden nu dus ongestoord op zoek naar het kokertje, dat ik daarna vlot vond.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3015. Westlands Monopoly: station Schipluiden - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 11:40
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. In Schipluiden liggen een multi, 2 traditionals, een tradi op een speelplaats en een WP van de multi Kans 1. Als je alles tegelijk wilt doen, moet je goed opletten. Gelukkig hadden we snel door dat we 2 vragen hadden verwisseld, zodat alles (natuurlijk) op z'n pootjes terecht kwam. Een stuk hebben we gelopen en een deel ging per auto. Van Corbulo mocht deze cache best iets dichterbij liggen, maar we konden nu even lekker uitwaaien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3016. Westlands Monopoly: Doelstraat, Maasland - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 12:10
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Inmiddels waren we in Maasland aangekomen. In de Doelstraat werd op diverse plekken gewerkt, dus we waren blij dat we de auto al eerder hadden geparkeerd. Het was erg druk en we moesten langer zoeken dan normaal, omdat de hint ons op het verkeerde been had gezet. Misschien was dat de oorspronkelijke bevestiging, maar nu was daar geen sprake meer van.
Bedankt en proost, Biertje

3017

geo 3017. Westlands Monopoly: Dijkpolderpad, Maasland - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 13:30
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Nu stonden bij het begin van het kerkepad en met gezwinde pas wandelden we naar het andere eind. Vreemd genoeg passeerden we op de heenweg een ander aantal bruggetjes dan op de terugweg, maar uit de formule bleek al direct dat ons eerste antwoord fout moest zijn. Met wat slim denkwerk vonden we een logisch plekje voor de cache en toen we terugwandelden bleek dat ook te kloppen met het aantal bruggetjes. Op de cacheplek moesten we toch nog even zoeken (de hint slaat nergens op), maar door de zoekcirkel wat ruimer te nemen, vond ik alsnog de doos.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3018. Westlands Monopoly: Kortebuurt, Maasland - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 13:45
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Hij zette de auto op een rommelig parkeerterrein en mompelde iets over pannenkoeken. Ik was inmiddels op zoek naar de cache. Die was gelukkig simpel verstopt, zodat we weer snel verder konden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3019. Westlands Monopoly: Lange Kruisweg, Maasdijk - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 14:10
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. We stonden nu in Maasdijk, vlakbij de waterberging. Een mooi plekje, waar nog niet eerder een cache lag. Terwijl we naar het nulpunt wandelden, belde mijn muzikale vriend Mighty-Mike. Die zou oorspronkelijk ook met ons meegegaan zijn, maar lag door vrachtwagenpech pas om 05:00 uur in bed en was nu eindelijk weer wakker. Ik moest het telefoongesprek echter beëindigen, want Corbulo kon de cache niet vinden, dus moest ik even op een logisch plekje kijken om het doosje achteloos tevoorschijn te trekken.
Bedankt en proost, Biertje

3020

geo 3020. Westlands Monopoly: Korte Kruisweg, Maasland - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 14:20
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. De kortste weg van de Lange naar de Korte Kruisweg bleek door werkzaamheden afgesloten, dus moesten we wat alternatieve wegen bewandelen. Bij de tuin vlak naast de fontein zagen we een tuinman aan het werk, dus gingen we even zitten om onopvallend naar de cache te zoeken. Die was daarna snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3021. Westlands Monopoly: Verkadestraat, Maasland - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 14:30
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. De laatste van Maasdijk lag in een klein straatje, waar genoeg parkeerruimte was en waar we ongestoord konden zoeken. Hoewel er bij de hint dit keer geen waarschuwing stond om de cache niet te laten vallen, heb ik het doosje toch maar goed vastgehouden bij het pakken en plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3022. Westlands Monopoly: slechts op bezoek - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 14:40
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Op weg naar De Lier stopten we even bij het oude asielzoekerscentrum. Corbulo had het doosje snel in handen en samen zochten we een leeg plekje voor onze namen. Die hebben we uiteindelijk op de voorkant geschreven, boven de bonuscode. Later op de dag heeft Buntje het boekje vervangen en zijn eigen cache gelijk als 'found' gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

3023

geo 3023. Westlands Monopoly: Burgerdijkseweg, De Lier - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 14:50
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Hier in De Lier leek het duidelijk waar de cache zou moeten liggen, maar Corbulo ving slechts bot. Op een iets ander plekje had ik wat meer geluk, geholpen door de felrode dop van de petling.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3024. Westlands Monopoly: Kralingerpad, De Lier - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 15:05
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Naast deze schoorsteen van De Lier werd hard gewerkt. We deden daarom maar even alsof we bewonderaars van het gemeentelijke monument waren en zochten tegelijkertijd overal naar de nano. Uiteindelijk vond ik het ding op een heel ander plekje, waarna we even onschuldig zijn gaan zitten. Toen de arbeider weer verder ging met slijpen (of zagen), stopte ik de nano weer heimelijk terug.
Bedankt en proost, Biertje

3025

geo 3025. Westlands Monopoly: Hoofdstraat, De Lier - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 15:20
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Deze cache was de lastigste van vandaag. We hadden geen aandacht voor het mooie uitzicht, want waar kon dat doosje nou toch liggen? In ieder geval niet op de meest logische plekjes, hoewel die toch wat van het nulpunt aflagen. Uiteindelijk wist ik de cache te vinden, bijna bovenop het coördinaat en ook nog logisch verstopt. Waarschijnlijk begon de vermoeidheid toe te slaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3026. Westlands Monopoly: Algemeen fonds 3 - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 15:55
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. De weg naar de kerk voerde langs wat Polen die naast hun auto stonden te overleggen. Waarschijnlijk net klaar met hun werk. De Sint-Lambertuskerk bleek deze maandagmiddag gesloten, dus dan maar gelijk op zoek naar de cache. Die kon Corbulo even later pakken, toen ik 'm had verteld waar het ding vermoedelijk lag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3027. Westlands Monopoly: Berenklauw, Naaldwijk - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 16:00
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Nadat we de auto netjes in de Bereklauw hadden geparkeerd, wandelden we het parkje door, op zoek naar de hint en de cache. Beide snel gevonden. Ook op de terugweg geen beer gezien...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3028. Westlands Monopoly: Extra belasting - van Fam. Bunschoten

22 november 2010, 16:20
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Nadat we vlakbij de auto hadden neergezet, wandelden we naar de cache die ik gelukkig snel zag zitten. Ongemerkt pakken (en terugplaatsen) valt niet mee op dit drukste plekje van Naaldwijk! Toen er even niemand langskwam, kon ik de petling vlug wegnemen. Na verderop gelogd te hebben, moesten we terug voor de plaatsing. Dat viel niet mee, omdat we van een afstandje in de gaten werden gehouden door wat jongeren. Even onschuldig voorbijlopen en daarna weer terug. Terwijl Corbulo achter me zou lopen om mijn actie wat af te schermen, zou ik in een vloeiende beweging de cache terugplaatsen. Helaas ging dat mis: ik gleed uit, viel, verzwikte bijna mijn enkel en lag als een dronken man op de grond. Nadat de aandacht voor mij weer was weggeëbd, deed ik een tweede poging, die gelukkig slaagde. Hierna strompelde ik voorzichtig terug naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

3028no

geo Westlands Monopoly: Station Naaldwijk - van Fam. Bunschoten

   note 22 november 2010
Vandaag had ik met mijn goede vriend Corbulo afgesproken voor een rondje door het Westland voor het Westlands Monopoly. Dit zou de laatste worden, want het begon al te schemeren. Nadat we alle punten waren afgelopen, bleek dat we toch iets fout hadden gedaan, want bij 1 waarde ontstond een negatief getal. Met een aanname en met hulp van de hint probeerden we alsnog de cache te vinden, maar wellicht door de duisternis is dat niet gelukt. Toen we teruglopend 1 antwoord hadden verbeterd, zijn we met de auto naar de nieuw berekende locatie gereden. Maar dat punt bleek achter de schutting van een rijtje woningen te liggen. Als we de rest van de serie gaan doen, zullen we ons nog een keer over deze wandeling buigen.

___________________________________________________________________


geo 3029. Park Zestienhoven - van Lmax

25 november 2010, 21:10
Vanavond was ik met Pino, Corbulo en Mighty-Mike op pad in Park Zestienhoven, maar toen we niet uit de nachtcache kwamen, zijn we eerst maar eens naar deze traditional op zoek gegaan. Ondanks de duidelijk voorgelezen hint wist Mike toch nog eerst op de verkeerde plek te kijken, maar toen ik had aangewezen waar de cache lag, kon hij 'm alsnog pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3030. Park 16 Hoven Nightcache - van k2basher

25 november 2010, 21:30
In de zomer gaan de Braeckgeocachers eens per maand samen op stap, maar in de winter is het al snel te donker. Een nachtcache is dan een goed alternatief. "Wanneer gaan we weer een nachtcache doen?" vroegen Pino, Corbulo en Mighty-Mike steeds aan mij. Gelukkig had ik goed nieuws, toen in oktober deze wandeling in Park Zestienhoven online verscheen. Enthousiast schenen we om 20:30 uur op de eerste marker en sloegen prompt de verkeerde weg in. Na meer dan 200 meter wandelen, gingen we twijfelen. Uiteindelijk keerden we om en ontdekten toen de juiste route. Maar daarna bleef het weer heel lang donker. Ineens hadden we weer beet en bereikten we de beruchte vijfsprong die we kenden uit de vorige logjes (ja, iedereen had zich dit keer goed voorbereid). In tweetallen liepen we de verschillende paden af, en toen dat niet hielp, zijn we gewisseld en werd elk pad minimaal driehonderd meter afgelopen, want we konden natuurlijk wel een marker gemist hebben. Met de bijeengesprokkelde kennis uit de logjes besloten we uiteindelijk maar naar die andere cache te wandelen, zodat we in ieder geval toch iets gevonden hadden (en ik de meegebrachte stroopwafels kon uitdelen). Dankzij onze gezamenlijke ervaring van meer dan 5500 founds bedachten we waar wij de cache zouden leggen en ineens Pino vanaf de achterkant op een marker. Hoera, nu nog even de juiste richting bepalen en daar lag de kist op ons te wachten. Niemand snapte hoe de route had moeten lopen, maar het resultaat telt en ijverig schreven we onze namen in het logboek.
Tip voor k2basher: plaats wat méér markers, vooral in het begin, zodat je zeker weet dat je op het goede pad zit. Wij hebben in totaal maar 5 bomen met een marker gevonden!
Bedankt en proost, Biertje

3031

geo 3031. Basher's herrie plek - van k2basher

25 november 2010, 21:50
Na de nachtcache reden we op mijn voorstel terug via Pijnacker. Zo konden we nog mooi een paar caches meenemen. De eerste was Basher's herrie plek. Pino kende de plaats en reed ons er feilloos heen. Inderdaad een goede plek om ongestoord herrie te maken! Corbulo had er echt zin in, en vond de nano zonder GPS of lamp, maar geheel op gevoel. Het lospeuteren van het plakkende logrolletje was nog het grootste probleem. Het gevloek was in de stilte van de avond goed te horen. Daarna kriebelden we onze namen (of afkortingen) op het strookje en gingen we verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3032. 't Manneke - van Jeffreyvisser

25 november 2010, 22:15
Nadat ik Pino de coördinaten had doorgegeven, reed hij de cachemobiel feilloos naar dit plekje. Met z'n vieren zochten we alles af. Ik dacht dat het om een micro ging, maar die vonden we niet. Pino ging daarom maar in zijn warme auto het internet raadplegen. Dat duurde zo lang dat ik nogmaals alle plekken afzocht en dit keer ook de plaats die door Corbulo en Mighty-Mike grondig was bekeken. Daar vond ik de cache, terwijl Pino enthousiast kwam aanlopen met de ontcijferde hint. Niet meer nodig, dus. Met zijn kleine vingertjes mocht Corbulo de cache pakken, want het was zijn 700e. Ik stelde voor om dit te gaan vieren in het partycentrum, maar mijn saaie metgezellen wilden al naar huis. Daarom maakte ik snel een foto van de trotse jubilaris en stapten we weer in de auto.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3033. Inundatie Monument Nolledijk - van Shockproof559

28 november 2010, 11:25
Na een poging om te flaneren over de boulevards wandelde ik door naar dit monument. Precies op tijd had ik het kokertje in handen, want een echtpaar met hond koos deze plek uit om elkaar uitgebreid te fotograferen. Nadat ik klaar was met loggen, hoefde ik gelukkig maar even te wachten voordat de kust weer veilig was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3034. M(z)E 08 Ervgoed - van Jersepe

28 november 2010, 11:55
Een weekendje in Vlissingen, dus dan wandel je langs de boulevard, bezoek je het inundatie monument en je puzzelt wat rond Michiel de Ruyter. Terwijl mijn vrienden even wachtten in de auto, zocht ik snel de ingang van de cachelocatie. Tijdens het zoeken op een verkeerde plek werd ik nog gebeld door mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, die hulp nodig had voor een nano bij een Haags zwembad. Vlakbij het nulpunt werd ik gelukkig de goede kant opgewezen en na het loggen heb ik nog even gesproken met de cachelegger. Wat een mooi rustig plekje!
Bedankt en proost, Biertje

3034

Terug naar boven

Door naar december