Blik op Biertje

Bierpraat december 2015

182 caches gevonden (logs 10018-10199)

3 december: met de Braeck geocachers een avondje in Bergschenhout en Bleiswijk (4 caches + 1)

10018a       10018b

geo 10018. Lage Bergschebos by Night - van MaNiRoxy

3 december 2015, 20:05
Voor onze maandelijkse avond van de Braeck geocachers hadden we deze nieuwe nachtmulti uitgezocht. Pino stuurde de cachemobiel naar het opgegeven parkeerterrein bij het Lage Bergse Bos. We wandelden naar het startpunt en ik moest de druk kletsende Mighty-Mike en Corbulo waarschuwen dat we te ver waren doorgelopen. Pino zag met zijn zoeklicht niet alleen de eerste reflectoren, maar gelijk ook de volgende twee. Tijdens de wandeling werd het ons nergens moeilijk gemaakt en op eenvoudige wijze bereikten we het eindpunt. De cache was goed afgedekt, maar werd natuurlijk toch gevonden. We logden met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10019. Eilandje in het Lage Bergse Bos - van équété

3 december 2015, 20:20
Deze avond was ik met Pino, Corbulo en Mighty-Mike op stap en na de nieuwe nachtcache besloten we door te lopen naar deze tradi. Hier had ik vorige maand bij daglicht al eens langdurig gezocht, maar nu waren we met z'n vieren. Op het nulpunt zag Corbulo direct de verstopplek van het witte potje, dat hij even later triomfantelijk aan mij overhandigde. Verbaasd, maar dankbaar logde ik met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 7 november 2015
In het Lage Bergse Bos gaat een hoop veranderen: minder speel- en ligweiden, de camping wordt afgesloten voor voertuigen, de toilet bij het ontmoetingsplein gaat dicht, en veel prullenbakken, picknicktafels en bankjes verdwijnen. Maar de cache blijft gelukkig liggen. Helaas heb ik hem niet kunnen vinden. Misschien in het voorjaar, als al die bladeren zijn verdwenen?

geo 10020. Blij Bleiswijk: Big - van Xiefehl

3 december 2015, 21:35
Na de nachtcache in het Lage Bergse Bos reden we terug richting Leidschendam. In Bleiswijk stopte Pino op een plek waar ik met Corbulo en Mighty-Mike op zoek mocht naar het bijzondere vogeltje. Opnieuw was het Corbulo die met zijn nachtogen het varkentje vlot wist te wassen. Met zijn trillende handen kon hij echter het kokertje niet te pakken krijgen, dus liet hij me even wriemelen. En met succes!
Bedankt en proost, Biertje

10021

geo 10021. Blij Bleiswijk: Boedha - van Xiefehl

3 december 2015, 22:00
Bij dit glazen kaskunstwerk heb ik al 2 of 3 keer eerder een cache gevonden en op weg naar huis stopte Pino hier even, zodat wij voor de laatste keer deze avond onze slag konden slaan. Nog voordat Corbulo of Mighty-Mike iets konden doen, had ik al de plek aangewezen waar het potje of doosje de voorgaande keren was verstopt, en ook dit maal was het hier prijs. Wij logden opnieuw met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

10022

geo 10022. Challenge lane: The traveling diverse cacher ** - van Niels&Sandra

3 december 2015
Op 27 oktober 2014 heb ik deze cache gelogd, samen met mijn goede vriend Boswijk Posse. Het werd toen een note, omdat ik nog niet aan de Challenge voldeed. Afgelopen weekend was ik in Parijs, 2 weken na de aanslagen. Ik wilde namelijk in Frankrijk nog een virtuele cache loggen en dat is gelukt. Daarmee heb ik in 10 landen minstens 3 verschillende cachetypes gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 27 oktober 2014
Samen klapten we de opvouwbare ladder weer uit, want Boswijk Posse moest opnieuw de boom in. Deze had voldoende takken om je aan vast te houden, dus ik hoefde niet bij de ladder te blijven en kon wat mooie actiefoto's maken. Opeens hoorde ik mijn metgezel vanuit de kruin een verwensing uitroepen: hij had geen pen bij zich. Gelukkig bleek die in zijn achterzak te zitten, zodat hij alsnog onze initialen kon krabbelen. Voor de challenge moest ik in 10 landen 3 verschillende cachetypes hebben gevonden. Helaas kwam ik maar tot 6 landen, dus dit is voorlopig een note.

___________________________________________________________________


4-7 december: even op pad tijdens een bierweekend in Bad Bentheim (3 caches)

10023a       10023b

geo 10023. Alte Haltestellen der Bentheimer Eisenbahn #6 - van Leonologen

5 december 2015, 13:15
Dieses Wochenende war ich mit vier Bierfreunden in Bad Bentheim. Am Samstagnachmittag haben wir beschlossen einen Spaziergang zu machen durch den Wald von Forst Bentheim. Während der multi Spirit Rhino passierten wir diese alte Haltestelle entlang der Bahnlinie nach Neuenhaus. Ich duckte mich in die Büsche um die Dose zu greifen.
Danke und Prost, Biertje (aus Holland)

geo 10024. Spirit Rhino - van Team PH701

5 december 2015, 14:05
Während eines Wochenendes in Bad Bentheim haben wir am Samstagnachmittag einen Spaziergang gemacht durch den Wald von Forst Bentheim. Wir parkten das Auto bei dem alten Bahnhof und waren auf unserem Weg. Alle Waypoints waren leicht zu finden. Unterwegs hielten wir für einen Cache bei einem alten Haltestelle, wo die beiden Eisenbahnfreunde sich amüsieren konnten. Die musikalische Person von uns erging sich in der Klangstäbe. Meine Berechnung war einwandfrei, wodurch ich nach neunzig Minuten die Box ordentlich in einer gut sichtbaren Stelle fand.
Danke und Prost, Biertje (aus Holland)

geo 10025. Ohne Worte - van haha2003

6 december 2015, 12:00
Endlich! Auch gestern und vorgestern haben wir in der Mini-Bibliothek gesucht, aber dann konnten wir nichts finden. Auf dem Weg zum Schwimmbad haben wir es heute Morgen wieder versucht und dieses Mal bekamen wir Hilfe von Passanten. Sie sagten uns auf der anderen Seite zu suchen. Der Cache war dieses Mal an der Stelle der Hinweis und erleichtert konnten wir an den Pool gehen.
Danke und Prost, Biertje (aus Holland)

___________________________________________________________________


12-13 december: tijdens een weekend in Nijmegen was er genoeg tijd voor een stadswandeling (2 caches)

10026a       10026b

geo 10026. Noviomagus stadscache - van Kinnekulle

12 december 2015, 16:55
Voor de zaterdagmiddag van ons weekendje in Nijmegen had ik deze stadswandeling langs karakteristieke monumenten uitgezocht. Alle punten waren makkelijk te vinden, behalve het bord over de Geallieerde Waal-oversteek in september 1944. Bij de voorbereiding had ik wel gelezen dat dit informatiebord tijdelijk was weggehaald en het juiste antwoord netjes genoteerd, maar vandaag tijdens de wandeling was ik dat weer helemaal vergeten. Daardoor heb ik mijn vrienden 5 minuten tevergeefs laten zoeken. Maar ze vonden dat helemaal niet erg, want de wandeling was leuk en leerzaam. Nadat ik de cache had geopend en het logboek had getekend, heb ik TB Der weisse Hirsch achtergelaten als dank. Op verzoek van Miauw liepen we hierna naar café de Deut voor een lekker speciaalbiertje als beloning.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10027. Birds - van dorst

13 december 2015, 11:50
Het vogelhofje lag schuin tegenover de Bed & Breakfast waar ik dit weekend in Nijmegen heb overnacht. Na het ontbijt zijn we nogmaals op zoek gegaan, omdat we de nano gistermiddag niet konden vinden. Hoewel hij waarschijnlijk nog niet helemaal nuchter was, bedacht Miauw ineens een plekje waar het ding zou moeten zitten en daar zag hij hem ook. Ik ging direct opnieuw zelf op onderzoek en vond de cache op de plaats waar ik gisteren wel had gezocht, maar kennelijk niet nauwkeurig genoeg. Opgelucht rolde ik het logrolletje af om te ontdekken dat er geen lege plek meer was. Ik heb dus mijn bierkrabbeltje maar ergens doorheen geschreven. Hierna verlieten we de ruim 100 vogelhuisjes aan de gevel van het voormalige koetshuis.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


19 december: voorafgaand aan een bierfestival in Delft probeerde ik 2 caches te vinden (0 caches)

10027noa

geo NF#747. Lekker los - van de Eekjes

   dnf 19 december 2015
Deze multi bleek toch een stuk lastiger dan ik had gedacht. Zo zag ik langs het spoor twéé stoplichten met elk een ander bordje met R1. En omdat volgens mij alle sporten beoefend konden worden, had ik ook al geen waarde voor A. Ik heb daarom de mogelijkheden op de kaart gezet en er 2 bezocht. De bewoonster van het huis kwam naar buiten toen ik bij haar garage stond te zoeken, maar wist van geen doosje. Op de andere (logischer) plek kon ik helaas ook niets vinden. Hiervoor moet ik dus nog eens lekker terug.

geo NF#748. Buitenwatersloot - van simongl

   dnf 19 december 2015
Voordat ik het Nederlandse Bieren Festival in de Oude Kerk van Delft zou bezoeken, kon ik nog makkelijk even naar de cache aan de Buitenwatersloot. Maar helaas… Ik ben nu de derde die deze "makkelijke meepikker" niet kon vinden, dus we mogen aannemen dat hij is verdwenen.

___________________________________________________________________


20 december: fietsend van Woerden naar IJsselstein en weer terug (50 caches)

10028a       10028b

geo 10028. Sportgeneeskunde - van Andre61

20 december 2015, 09:30
Een waterig zonnetje en 14 graden. Het was dus een prima zondag in december voor een sportieve fietstocht tussen Woerden en IJsselstein. Om blessures te voorkomen bezocht ik in Woerden eerst de sportarts. Die bleek vandaag vrij en het parkeerterrein was dus leeg. Een hint die je eerst moet opzoeken in Google is natuurlijk geen hint, maar een puzzel. Gelukkig lag de cache op het nulpunt.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#749. Hé een sirene - van Andre61

   dnf 20 december 2015
Nergens een sirene te horen, hier in Woerden. Misschien was het nog te vroeg en lag iedereen nog in zijn (ziekenhuis)bed. De hint had ik gisteravond nog in Google opgezocht, maar op die plek was geen cache te vinden. Ik ben nog op mijn bier-bike geklommen om te kijken of mijn vingers iets over het hoofd hadden gevoeld. Aan de overkant van de straat was een vergelijkbare situatie, maar ook daar stond ik met lege handen. Had ik nou 112 moeten bellen?

geo 10029. Middellandbrug - van Andre61

20 december 2015, 09:45
Om een betere verbinding te krijgen van de polder Middelland met de wijk Snel en Polanen is de smalle fietsbrug in 1974 vervangen door een grotere brug. Daardoor was er ook ruimte voor het plaatsen van een cache. Die was gelukkig snel ontdekt, zodat ik daarna vlot over de brug kon komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10030. Carpool / vrachtwagens - van Andre61

20 december 2015, 09:50
De carpoolplaats voor vrachtwagens was ook min of meer per fiets bereikbaar. Dat moest ook wel, want er stond een fietsenstalling met daarin een keurige herenfiets. Kennelijk was er vanmorgen al iemand aan het poolen. Ik zette mijn bier-bike ernaast en ging op zoek. De hint begreep ik niet, maar de eerste zoekplek was raak.
Bedankt en proost, Biertje

10030

geo 10030. WECC Woerdense Eerste Carpool Cache #4 - van willikook

20 december 2015, 10:00
Op carpoolplaats Woerden-Zuid lag nu voor de 4e keer een carpoolcache. Dit keer niet in de fietsenstalling, maar aan de waterkant. Ik was al gewaarschuwd dat de GPS hier erg afwijkt en daarom liep ik naar het meest voor de hand liggende plekje. Inderdaad lachte daar het geluk en de cache me toe.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#750. Pompen of verzuipen - van I.C. Notting

   dnf 20 december 2015
Het dorp Linschoten beschikt over een monumentaal gemaal uit 1874, tegenwoordig in gebruik als woonhuis. Dat zal de reden zijn dat ik het niet heb gezien. De cache zag ik overigens ook niet, want ik had de grootste moeite om me op de gladde modderige oever staande te houden. Met een hulpmiddel heb ik nog geprobeerd om een hoekje te kijken, maar ook dat leverde niets op. Toch was het even feest, want dit was natuurlijk wel mijn 750e not-found!

geo 10032. Een brug naar vroeger - van RSTW

20 december 2015, 10:20
Via het modderige kadepad langs de Montfoortsevaart bereikte ik de houten brug. Op de tennisbaan probeerde iemand zich staande te houden tegenover zijn sterkere tegenstander, terwijl ik met moeite overeind bleef op de glibberige oeverkant. Toen ik het doosje vond, klonk er aan beide zijden gejuich. Matchpoint!
Bedankt en proost, Biertje

geo 10033. Fierljep - van RSTW

20 december 2015, 10:25
In het voorjaar van 1999 heb ik me met mijn vrienden van Stichting Braeck een middag beziggehouden met fierljeppen. In het Friese Winsum kregen we uitgebreid les van Jimmo Smit, de plaatselijke kampioen. Tot slot waagden we allen de sprong en het leverde voor mij een fraaie duik op in de twee meter diepe tankgracht. Bij polsstokclub Linschoten kunnen ze er ook wat van. Jaco de Groot bracht in 2006 het Nederlands Junioren Record op 20,44 meter en gaf de Friezen het nakijken. En dat is nog steeds het nationale record. Ik voelde me vanmiddag goed in vorm en vond de cache zonder gebruik van een stok. En hoera, dit keer hield ik het droog.
Bedankt en proost, Biertje

10034

geo 10034. Fietsen door Montfoort (west) - van vrijevogels

20 december 2015, 10:35
Om te komen fietsen had ik geen aansporing nodig, want ik vind bijna al mijn caches op de tweewieler. Op weg naar het Rondje IJsselstein kon ik daarom best even de caches bij de toegangswegen van Montfoort aandoen. Het bruggetje naar bedrijventerrein IJsselveld verborg een cache die ik door zijn forse grootte in eerste instantie over het hoofd zag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10035. Fietsen door Montfoort (noordwest) - van vrijevogels

20 december 2015, 10:45
Naar aanleiding van de hint had ik een oude vermolmde boomstronk verwacht, maar die was hier dus nergens te vinden. Mijn scherpe blik was ik gelukkig nog niet kwijt, want met een soepele graai had ik in één keer de verstopplek te pakken. In het fietsenhok heb ik daarna rustig mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10036. Fietsen door Montfoort (noord) - van vrijevogels

20 december 2015, 10:55
Volgens het bord kon ik bij boer Hans een leuke pot boerengolf spelen, een spel dat ik goed beheers. Maar vandaag kwam ik voor een heel andere pot. Maar die zag ik pas liggen na een behoorlijk lange tijd zoeken en toen begreep ik ook de cryptische hint.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10037. Fietsen door Montfoort (noordoost) - van vrijevogels

20 december 2015, 11:05
Volgens de hint hoeven fietsers hier niet te stoppen, maar dan is de situatie kennelijk veranderd, want er staan duidelijke haaientanden op het fietspad. Nou was ik als fietser toch wel van plan om te stoppen, al was het maar voor de cache. Die had ik met mijn scherpe blik en zonder brilletje natuurlijk snel in de gaten.
Bedankt en proost, Biertje

10038

geo 10038. RIJ NW #20 - van IJsselfijn

20 december 2015, 11:20
Vorige week schreef mijn goede vriend Wilxlii Carrotte in zijn logs dat het Rondje IJsselstein noordwest een aanrader was en ik bleek niet de enige die vandaag zijn fiets of wandelschoenen had opgepakt. Omdat ik met de bier-bike vanuit Woerden was vertrokken, startte ik bij #20. Daar had net iemand de cache gelogd. Ik vermoed dat het Tossie was. Hij vroeg nog of ik een telescopische magneethengel bij me had, maar in het bierkrat op de bagagedrager heb ik altijd ruim voldoende hulpmiddelen. Daarmee kwam de koker bij de derde keer hengelen boven water.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10039. RIJ NW #21 - van IJsselfijn

20 december 2015, 11:25
Zonder te kijken kwam de bewoonster met een bezem uit haar huisje, maar ze wist me nog net te ontwijken en kwam dus met de schrik vrij. Terwijl ik alleen maar op weg was naar de cache. Die zat niet links, wat mijn GPS beweerde, maar rechts. Geen probleem, want ik ben erg flexibel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10040. RIJ NW #22 - van IJsselfijn

20 december 2015, 11:30
Was het iemand al opgevallen dat de wildroosters op de Zuid IJsseldijk totaal geen nut hebben? Alle wilde dieren kunnen er makkelijk aan de zijkant voorbij. Ook de honden die hier worden uitgelaten, hadden er baat bij. Ik liet alles en iedereen passeren en deed daarna een greep naar de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10041. RIJ NW #23 - van IJsselfijn

20 december 2015, 11:35
Omdat de Hollandsche IJssel een haakse bocht maakt, maakte ook het fietspad op de Zuid IJsseldijk een bocht naar rechts. Opnieuw stond ik bij een nutteloos wildrooster. Hoewel, het ding was niet helemaal nutteloos. De palen ernaast konden prima worden gebruikt om een kokertje tegenaan te schroeven. Volgens de hint zat het kniehoog. Ik heb dat dus even gecontroleerd, want ik hou wel van een beetje precisie.
Bedankt en proost, Biertje

10042

geo 10042. RIJ NW #24 - van IJsselfijn

20 december 2015, 11:40
Nadat ik bij de biels het bonusgetal had genoteerd, staarde ik in de verte naar de zendmast van IJsselstein. Door de zon waren de lichtjes van de grootste kerstboom ter wereld helaas niet te zien. Dit jaar hangen de tuidraden van de Gerbrandytoren namelijk voor het eerst vol met led-lampen. Via een softwareprogramma gaan die langzaam aan en uit, dat vooral in de avonduren goed te zien is. Aldus de voorzitter van de Stichting Grootste Kerstboom in IJsselstein in het AD.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10043. RIJ NW #1 - van IJsselfijn

20 december 2015, 11:45
Omdat ik het Rondje bij #20 was begonnen, kon ik na #24 niet naar de bonus, maar moest naar #1. Bij het Toeristisch Overstap Punt stonden twee toeristen wat te hannesen. Bij nader inzien bleken het geen toeristen, maar was het mijn goede vriend PeterCoef en zijn zoon. Hij had de cache net gevonden en was aangenaam verrast mij hier te zien. Onze laatste ontmoeting was vorige maand, bij mijn zoektocht naar mijn 10.000e cache. Wij waren toen na afloop de laatste twee die het café strompelend verlieten. Ik ging nu verder op mijn fiets, terwijl zij het Rondje te voet deden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10044. RIJ NW #2 - van IJsselfijn

20 december 2015, 11:50
Ik had de cache al gespot, maar wachtte even totdat een hardloopster was gepasseerd. Haar snelheid lag even hoog als mijn log- en fietstempo, waardoor ik bij de volgende caches steeds even in moest houden, opdat ze niet kon zien wat ik achter rug deed.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10045. RIJ NW #3 - van IJsselfijn

20 december 2015, 11:50
Bij deze meerstammige boom moest ik me even in een bocht wringen. Ik wilde namelijk met eigen ogen aanschouwen waar het kokertje zich bevond. Daarna hoefde ik slechts mijn arm te strekken, mijn knieën te buigen en mijn tenen te krommen. Mijn bierkrabbel rolde daarna vloeiend op het papier.
Bedankt en proost, Biertje

10046

geo 10046. RIJ NW #4 - van IJsselfijn

20 december 2015, 11:55
Een wildrooster, dus dat betekende palen, bielzen en natuurlijk ook een kokertje. En dat wilde zeggen een logrol, een bonusgetal en een bierkrabbel. Die zette ik onder de logs van Geokersen en Patsi138. Beide teams zou ik later op de dag nog tegenkomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10047. RIJ NW #5 - van IJsselfijn

20 december 2015, 12:00
Geen paal, biels of boom, maar een heel het jaar groene struik. Hier had ik de hint en mijn scherpe blik hard nodig om de cache te vinden. Het was dit keer namelijk geen fotokokertje, maar een petling. Toch had ik 'm ten slotte prima in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10048. RIJ NW #6 - van IJsselfijn

20 december 2015, 12:05
Bijna fietste ik IJsselstein binnen, maar eerst graaide ik nog een kokertje. Ik moest wel even wachten totdat alle hondenuitlaters in beide richtingen ver genoeg uit het zicht waren. Hierna maakte ik een uitstapje in de stad vanwege koeien, een huwelijk en wat vrachtwagens.
Bedankt en proost, Biertje

10049

geo 10049. Koeienzicht - van roelands

20 december 2015, 12:15
Bij het begin van het jaagpad stonden al 2 fietsen, dus ik zette mijn bier-bike ernaast. Tijdens de wandeling over het modderige pad langs de Hollandse IJssel kwamen me twee mensen tegemoet, die volgens het logpapiertje Patsi138 waren. Dat nieuwe papiertje was eerder deze dag achtergelaten door Geokersen, want het oorspronkelijke was al een tijdje een natte prop. Doordat de cachelegger niet meer actief is, zal deze koker dus binnenkort worden gearchiveerd. Jammer, want het is een mooi plekje, ook al was er geen koe te zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10050. Huwelijkscache - van lb.alpine, adopted by Alpenszene

20 december 2015, 12:30
Vanwege het huwelijk van beide teamleden van Alpenszene vorig jaar maart was deze cache geplaatst. Gelukkig had ik de raad gelezen dat ik op de stoep moest blijven, want je wordt haast het struikgewas ingetrokken vanwege de mooie verstopmogelijkheden. Maar de andere kant bleek uiteindelijk ook een kokertje te herbergen. Voor eeuwig zette ik mijn bierkrabbel in het trouwboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10051. Zicht op vrachtwagenpark - van Libra85

20 december 2015, 12:40
Een heel vrachtwagenpark in dit woonerf? Het bleek toch te kloppen. Nadat ik de trucks had bekeken, wiep ik een blik op de cache. Op dat moment kwam de bewoonster niets vermoedend naar buiten en schrok hevig van mijn aanwezigheid. Ik zei nog dat ze niet moest schrikken, maar dat was al gebeurd. Toen ik weer vertrok, kwam juist Patsi138 eraan. We hadden elkaar een half uur geleden al gezien bij Koeienzicht.
Bedankt en proost, Biertje

10052

geo 10052. RIJ NW #7 - van IJsselfijn

20 december 2015, 12:45
De draad van het Rondje werd weer opgepikt op de Broeksdijk bij #7. De cache zat bij een groepje van vier stevige woudreuzen. Bij de breedste was het even bukken om daarna het briefje te beschrijven en braaf de bonuscode te noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10053. RIJ NW #8 - van IJsselfijn

20 december 2015, 12:50
Ruim 200 meter verder langs de Broeksdijk stond een ander groepje bomen, dit keer een trio. Ook hier was het snel raak. Ik zag dat mijn goede vriend PeterCoef me inmiddels was gepasseerd en ik zette mijn bierkrabbel onder die van hem.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10054. RIJ NW #9 - van IJsselfijn

20 december 2015, 12:55
Zo fietste ik IJsselstein weer uit en naderde ik een stiltegebied, een van de weinige in de provincie Utrecht. Zachtjes ging ik op zoek en zonder te zweten zette ik zwierig mijn bierkrabbel. Met een zucht zwoegde ik daarna weer zigzaggend verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10055. RIJ NW #10 - van IJsselfijn

20 december 2015, 13:00
Opnieuw stond ik naast zo'n forse knaap van een wilg. Ik probeerde niet naar de hint te kijken of ik laag, kniehoog, middelhoog of ooghoog moest zoeken. Nadat ik het kokertje had gevonden, zette ik opnieuw mijn bierkrabbel onder die van PeterCoef.
Bedankt en proost, Biertje

1056

geo 10056. RIJ NW #11 - van IJsselfijn

20 december 2015, 13:05
Net toen ik aan kwam fietsen, wilden de Geokersen weer opstappen. Ik had nog net kunnen zien waar ze het kokertje hadden teruggestopt en dat klopte exact met de hint. Zij deden het Rondje achterstevoren en reden dus nu richting IJsselstein.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10057. RIJ NW #12 - van IJsselfijn

20 december 2015, 13:10
Nadat ik het minieme kokertje bij deze immense reus van een boom had gevonden, belde ik even met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Die had zojuist zijn vier volkorenboterhammen met appelstroop achter de gevulde kiezen. De man staat bekend als de Dichter van Delft en was nu bezig aan de Adventserie. Spontaan gaf ik wat suggesties voor rijmwoorden op Advent en hij dankte me veelvuldig voor deze hulp. Het verbluffende resultaat is te lezen op zijn website www.Carrottelogs.nl.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10058. RIJ NW #13 - van IJsselfijn

20 december 2015, 13:15
Zowel links als rechts van het hek stond een wilg. Ik keek niet op mijn GPS, maar stapte direct op de juiste boom af. Maar hoe ik ook keek, geen koker te zien. Even was er verwarring, maar toen wierp ik een blik bij de andere wilg. Aha!
Bedankt en proost, Biertje

geo 10059. RIJ NW #14 - van IJsselfijn

20 december 2015, 13:25
Bij een fraaie wilg aan de Stuivenbergweg boog ik me voorzichtig voorover. Ik keek zoals gebruikelijk laag, maar dat had 'middel' moeten zijn. Geen probleem voor mij en moeiteloos zette ik ook hier weer mijn beverige bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

10060

geo 10060. RIJ NW #15 - van IJsselfijn

20 december 2015, 13:30
Naast de lantarenpaal bevond zich een platte paal. Die stond een beetje scheef alsof hij een zware last droeg. Dat was natuurlijk niet zo, want het was maar een heel licht kokertje dat hier verstopt zat. Terwijl ik een beetje scheef mijn bierkrabbel zette, zag ik in de verte mijn goede vriend PeterCoef en zijn zoon lopen. Die zou ik ongetwijfeld bij hun volgende stop inhalen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10061. Beveiligde koe - van ilmojejo

20 december 2015, 13:30
Mijn goede vriend PeterCoef en zijn zoon hadden de koe net gevonden, toen ik eraan kwam. Ik draaide me even om zodat ik niet zag hoe en waar het beest was opgesloten. De beveiliging had ik snel gekraakt, want ik had al een donkerbruin vermoeden hoe deze koe een haas ving.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10062. RIJ NW #16 - van IJsselfijn

20 december 2015, 13:35
Hier was het kokertje geheel anders verstopt dan gebruikelijk. En ik had me laten misleiden door het cachepaadje dat nergens toe leidde. Haastig probeerde ik alles netjes terug te plaatsen voordat mijn goede vriend PeterCoef en zijn zoon om de hoek zouden komen.
Bedankt en proost, Biertje

10063

geo 10063. RIJ NW #17 - van IJsselfijn

20 december 2015, 13:45
In mijn haast om mijn goede vriend PeterCoef en zijn zoon voor te blijven, fietste ik voorbij de cache. Snel gekeerd, gevonden en gelogd, maar het duo kwam er al aan, zwaaiend en lachend.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10064. Gemaal De Hoeksche Molen - van AAPJ

20 december 2015, 13:55
De Hoekse Molen uit 1589 brandde in 1801 tot de grond toe af en werd vervangen door een achtkante bovenkruier. In 1923 werd er een stoomgemaal geplaatst op de stenen onderbouw van de molen. In 1984 verloor dit gemaal zijn functie en werd het tot op de fundering afgebroken. Met het vinden van de cache op deze plek was ik redelijk lang bezig. Op de juiste plaats keek ik niet goed en bedacht daarna ingewikkelde verstopmethodes. Gelukkig kwam ik tijdig tot inzicht en kon ik alsnog het logboek tekenen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10065. RIJ NW #18 - van IJsselfijn

20 december 2015, 14:05
Na het oponthoud bij gemaal Hoekse Molen fietste ik verder naar het noorden. Ik kwam terecht in een populair wandelgebied, waar ik al bij de eerste boom tot stoppen werd gedwongen. Mijn scherpe blik had daarachter namelijk een klein kokertje ontdekt, waar ik mijn naam achterliet en de bonuscode overnam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10066. RIJ NW #19 - van IJsselfijn

20 december 2015, 14:10
Omdat ik het Rondje bij #20 was begonnen, was #19 mijn laatste. Een oude wilg had zich hiervoor opgeofferd en liet zich gewillig door mij betasten. Nu was het tijd voor het (foutloze) rekenwerk en daarna kwam nog het laatste loodje.
Bedankt en proost, Biertje

10067

geo 10067. RIJ NW #Bonus - van IJsselfijn

20 december 2015, 14:15
Het was tijd voor de kers op de taart. De bonuslocatie was (natuurlijk) foutloos berekend en de ammobox snel gevonden. Zowel links als rechts was er niemand te zien en tevreden zette ik mijn bierkrabbel in het logboek. Reeds 9 teams waren mij vandaag voor geweest, wat de populariteit van dit goedverzorgde noordwestelijke rondje onderstreepte. Een zeer terechte aanrader, dus. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 10068. Fietsen door Montfoort (zuid-oost) - van vrijevogels

20 december 2015, 14:30
Na het Rondje IJsselstein Noordwest fietste ik weer terug naar Montfoort, waar ik nog niet in het zuiden en oosten was geweest. Langs de Wederiksingel stonden verschillende appelbomen, alle voorzien van een keurig bordje. Eentje bleek ook nog een koker verborgen te houden, maar niet voor lang.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10069. Fietsen door Montfoort (oost) - van vrijevogels

20 december 2015, 14:40
Het rustige pad langs de sloot was behoorlijk populair vanmiddag, want meerdere keren moest ik mij als onschuldige natuurfotograaf vermommen en deed ik alsof ik prachtige opnames maakte van zeldzame watervogels. Daarmee moest ik de aandacht afleiden van het openliggende doosje, dat ik door de ketting niet mee kon nemen en dat dus moest blijven bungelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10070. Fietsen door Montfoort (zuid) - van vrijevogels

20 december 2015, 14:50
Op de plek van het informatiepaneel aan de Benedenkerkweg stroomde vroeger een rivier. Die zette zand en klei af, dat als een rug in het landschap bleef liggen en zorgde voor de eerste bewoning. Ik had alle tijd om de teksten te lezen, want zo'n 100 meter verderop zat een man zijn onwillige hond op te voeden. Dat duurde nogal lang, dus ik ging met mijn ene hand wat onschuldige foto's maken, terwijl ik met mijn andere het doosje bloot legde. Onzichtbaar achter de boom zette ik snel mijn bierkrabbel op de natte logrol en voerde het toneelstukje daarna nogmaals op. Geen hond die het door had.
Bedankt en proost, Biertje

10071

geo 10071. Fietsen door Montfoort (zuid-west) - van vrijevogels

20 december 2015, 15:05
De laatste van deze serie lag in de zuidwestelijke hoek van Montfoort. Rijdend over het fietspad passeerde ik eerst het bronzen beeld van de Willeskopper stier, symbool van het verzet van dit dorp tegen de samenvoeging met de gemeente Montfoort. De cryptische hint zorgde voor gefronste wenkbrauwen, maar mijn eerste poging was gelijk raak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10072. Pompen of verzuipen 2 - van I.C. Notting

20 december 2015, 15:15
Deze koker aan de Julianalaan was snel gevonden. De logrol was vol, maar dat was al bekend bij de eigenaar, die de cache daarom sinds 5 december op 'tijdelijk niet beschikbaar' had gezet. Gelukkig heb ik een korte naam, zodat ik mij door dit kleine ongemak niet heb laten weerhouden.
Bedankt en proost, Biertje

10073

geo 10073. Bayerische Motoren Werke, BMW - van Andre61

20 december 2015, 15:40
Bij de BMW-dealer in Woerden was het op zondagmiddag erg stil. Ik kon dus rustig op zoek naar de cache, nadat ik eerst even van de hier geplaatste mobiele Dixi gebruik had gemaakt. Op de voor de hand liggende plekken vond ik niets, maar dat veranderde toen ik even mijn lampje zijn licht op de zaak liet schijnen. De zwarte rakker viel toen stevig door de mand, waarna ik ook hier mijn bierkrabbel kon achterlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10074. Challenge: Alfa-numeretisch - van RSTW

20 december 2015, 16:05
Aan deze Challenge voldeed ik al in 2011, maar ik moest wachten totdat hij in 2013 werd geplaatst en tot ik in 2015 in dit hoekje van Harmelen zou fietsen. Ik heb Project-GC gebruikt om te zien of ik voldoe aan de Challenge en dat is zo.
2003-10-25 Amster Dam Webcam (GC509E)
2003-06-02 Braeck - het 2e ei van Pino (GCG6EP)
2004-02-04 Coupe Carrotte (GCHM6M)
2003-05-24 Dog's Paradise (GC3992)
2003-11-23 Eindpunt (GC1375)
2003-07-31 Fun Toys (GCG1VV)
2003-07-28 Goudse Hout (GC70C5)
2003-08-10 Huiuisss Agte d’ Duiuine (GC5613)
2003-10-26 International Space Station (GCC349)
2004-03-28 Just around the hill (GCHQE4)
2003-07-17 KijkWand Meyendel (GCEDD2)
2003-10-25 Lang Parkeren? (GC9591)
2003-10-19 Mens & Natuur (GCH1ZW)
2003-07-01 Norfeu (GC5251)
2003-11-20 Ontgroening (GCH51M)
2003-10-21 Planet X (GCH1EZ)
2008-02-11 QVO VADIS (GCJW0A)
2004-01-25 Ribbons (GCGNKJ)
2003-07-18 Spoorzicht - het 1e ei van Pino (GCG303)
2003-07-04 Tramuntana (GCC15C)
2004-05-10 Uitzicht (GC186D)
2003-07-17 Vrouwen (GCG9DY)
2003-10-19 WatjeCam (GCH034)
2008-12-28 XI NX (GC1CYJJ)
2004-02-09 Ypenburg-cache (GCHN1X)
2003-10-28 Zoek een pomp. Search for a pump (GCH2E5)
2007-07-21 0172 Molenwetering (GCYHRH)
2005-01-15 100 ASA (GCJ0C8)
2004-09-25 24599 (GCK77B)
2007-06-21 30 tulpen voor € 5,- (GCV3DW)
2005-07-18 4.UR.I'S ONLY - de theevisite (GCPHEE)
2009-10-19 52-1 (GC13NKC)
2011-08-22 6 - Vogel Quiz Eempolder (GC2YX74)
2011-05-14 7-Islands (GCF73)
2007-07-28 8:10 (GC13MY5)
2006-06-10 995 (GCVK2D)
Bedankt en proost, Biertje

10075

geo 10075. Polder van Harmelen - van Moredale

20 december 2015, 16:15
In de Middeleeuwen was dit gebied een veenmoeras, maar ook tegenwoordig is het nog een drassig en modderig gebied. Op het pad heb ik behoorlijk wat klei in mijn profielzolen verzameld, totdat ik bij het multi-struikje uitkwam. Als beloning voor dit baggeravontuur mocht ik mijn bierkrabbel op de kurkdroge logrol zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10076. Vissen op het droge - van 5Jutters

20 december 2015, 16:40
In Harmelen kan er ook worden gevist, maar daar moest ik wel geduld voor hebben. Nadat ik de verstopplek had gevonden, bleek die niet open te gaan. Met gereedschap en beleid heb ik zeker 10 minuten staan prutsen, terwijl de 2 honden achter de voordeur mij luidkeels aanmoedigden. Gelukkig kwamen toen de 5Jutters thuis om mij uit mijn lijden te verlossen. Natuurlijk had ik mijn eigen hengel bij me, waarmee het visje ten slotte werd verschalkt. De jongste jutter wees me daarna nog op de veel leukere manier met hun eigen hulpmiddel. Dat heb ik niet meer uitgeprobeerd, want ik moest nog terug naar het station van Woerden.
Bedankt en proost, Biertje

10077

geo 10077. Picknickplek 1 - van TCMoniek

20 december 2015, 17:00
Op de heenweg naar Harmelen, anderhalf uur geleden, had ik al naar deze cache gezocht. Ik stond toen bij een houten hek bij een ondergelopen weiland. Geen geschikte plek om te picknicken vond ik toen al. Op de terugweg naar Woerden passeerde ik in het donker ineens een picknicktafel. Zou die tafel (en dus ook de cache) soms zijn verplaatst? Dat bleek inderdaad het geval (al twee keer inmiddels) en in het licht van mijn lamp schitterde het kokertje me lachend tegemoet. De gevreesde not-found werd op het nippertje toch nog omgezet in een smiley. Daarmee bracht ik het aantal gevonden caches vandaag op 50 en het aantal gefietste kilometers op 66.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


26 december: tijdens een zeer warme Tweede Kerstdag fietste ik door Zwolle (28 caches)

10078a       10078b

geo 10078. Zwolse Jeugdtuinen - van tomb1051

26 december 2015, 09:35
Op deze recordwarme Tweede Kerstdag (14 graden!) reed ik op een OV-fiets door Zwolle, in mei 2014 door de Landelijke Fietsersbond uitgeroepen tot Fietsstad 2014. Mijn eerste stop was bij het hek van de Zwolse Jeugdtuinen, een initiatief om kinderen bewust te maken van het tuinieren. In maart heb ik de nano niet kunnen vinden, maar dit keer viel mijn oog al vrij snel op de kleine rakker. Even wurmen en daarna was hij alsnog in the pocket.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 7 maart 2015
De Jeugdtuinen zijn een initiatief van de gemeente Zwolle om de jeugd bewust te maken van het tuinieren en de omgang met de natuur en haar producten. Ergens bij het ijzeren hek of bij de ijzeren poort zou een nano moeten zitten. Die heb ik echter niet kunnen vinden. Met de hint 'magnetisch' kon ik hier namelijk alle kanten op.

geo 10079. Opa's rekenraadsel #2 - van kremp!

26 december 2015, 09:55
Het rekenraadsel was niet zo moeilijk, maar in maart van dit jaar heb ik de micro niet kunnen vinden. Vandaag zat het mee, want vrijwel direct was het raak. De overbuurman kwam voorbij en vroeg lachend "Lukt het met het spel?" Omdat hij steeds mensen zag zoeken, had hij een keer geïnformeerd en wist nu van geocachen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 7 maart 2015
Het pijltje van mijn GPS bleef toch echt naar de tuin wijzen, maar volgens de hint lag de cache daar juist niet. De weinige alternatieven heb ik een paar keer bekeken en betast, maar helaas. Is deze soms verdwenen?

geo 10080. Mackaatje - van

26 december 2015, 10:10
Als je geen voortuin hebt en je wilt toch een cache plaatsen, dan kies je dus voor een voorgevelcache. In dit geval hadden de insecten er gelijk ook nog een klein hotelletje bij. Toen ik wegfietste, ontdekte ik dat de naam van de cache was afgeleid van de straatnaam: Mackayware.
Bedankt en proost, Biertje

10081

geo 10081. Bully's geo post office en TB/geocoin hotel - van Bully68

26 december 2015, 10:15
Ik had net mijn naam in het natte boekje gekrabbeld en het postkantoor weer afgesloten, toen Bully68 naar buiten kwam. Hij had mijn OV-fiets zien staan en vroeg waar ik vandaan kwam en welke caches ik vandaag ging doen. Het werd een lang en aangenaam gesprek, waardoor ik 15 minuten achter raakte op mijn schema. Maar ik kreeg een waardevolle tip voor Opa's Rekenraadsel #3, waardoor ik daar eerst nog even naar terugkeerde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10082. Opa's rekenraadsel #3 - van kremp!

26 december 2015, 10:50
Opa's puzzeltjes waren niet zo moeilijk, maar het vinden van de bijbehorende caches vond ik erg lastig. Bij mijn vorig bezoek lukte het niet en ook vandaag ving ik bot. Toen ik een half uur later in gesprek raakte met Bully68, kreeg ik een tip waardoor ik ben teruggekeerd. Met een spiegeltje zag ik de nano nu toch zitten, op een plek die ik de vorige keren had overgeslagen omdat het nogal ver van het nulpunt lag. Tevreden zette ik alsnog mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 7 maart 2015
En ook deze puzzel bleef een raadsel. Ik had al gelezen over een afwijking in het coördinaat en dat klopte, want ik stond midden op een parkeerterrein. De nabijgelegen plekken heb ik onderzocht, maar helaas. De hint was ook weinig behulpzaam, want wat is nu 'agrarisch niveau'? Klomphoogte? De schofthoogte van een koe? Of de lengte van een Zwolse boer? Ik zal het waarschijnlijk nooit te weten komen.

10083

geo 10083. Stadsbos Zandhove - van Remels

26 december 2015, 11:00
De geschiedenis van landgoed Zandbos gaat terug tot de zeventiende eeuw, maar nu is het een park in Engelse landschapsstijl. Bij de boom waarheen ik werd geleid, was natuurlijk niets te zien. Maar mijn blik viel al snel op een verdacht plekje, waar ik inderdaad een keurig verstopt doosje aantrof.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#751. UVI#3: Help, ik zit vast - van JenGZwolle

   dnf 26 december 2015
Bij de voorbereiding leek me deze al een uitdaging. Ik had geen enkele log gelezen waarin iemand de cryptische hint had begrepen. Een hint is er toch om je te helpen? Op het nulpunt lagen flinke restanten prikkeldraad. Die plek kon ik overslaan, want er werd vaak een forse afwijking gemeld. Ik hield het hier al snel voor gezien. Echt een cache voor de liefhebbers dus.

geo 10084. Achterkant van de Bloemkoolwijk - van Icefire.NL

26 december 2015, 11:35
Bij het binnenrijden van de Bloemkoolwijk rook ik weer die kenmerkende spruitjesgeur, zelfs op Tweede Kerstdag. Het gangetje achter de huizen heb ik minutieus van voor naar achter (en terug) onderzocht. Ondanks een verkregen tip bleef de constructie verborgen. Ineens verscheen er een Bloemkoolwijkbewoner uit een deur en hij bleek gelukkig van de cache te weten. Die zat aan de andere kant, zei hij. Daar viel me uiteindelijk iets op en even later had ik het doosje in handen. Een fraaie constructie, waarvoor wel wat hulp nodig was. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 7 maart 2015
De Bloemkoolwijk is een van de rijkste buurten van Zwolle. Omdat de villabewoners liever geen hordes geocachers op hun strak gemaaide gazons zien, werd ik naar de achterkant gedirigeerd. In een brandgangetje moest ik op zoek naar een 'regular'. Hoewel ik vreemd gevormde regenpijpen en rare lampen heb onderzocht, kon ik geen vergrendeling ontdekken. Of had ik toch brutaal een tuinpoort moeten openen?

10085

geo 10085. Auto plus - van joljen

26 december 2015, 11:50
Aan de achterzijde van de Jellissenkamp keek ik uit over het water en dankzij de hint zat ik gelukkig snel bij de juiste achtertuin. De dop zat stevig vast waardoor ik onbedoeld de hele koker uit de grond trok. De vergissing was snel hersteld, waarna ik vlot mijn bierkrabbel op de logrol zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10086. TB Hotel Heinoseweg - van geohmw

26 december 2015, 12:05
Bij mijn vorig bezoek had ik de punaise wel gevonden, maar niet de cache: de kuil aan de voet van het boompje was leeg. Vandaag ontdekte ik dat ik er slechts 50 cm naast had gezeten, want dit keer viel me de houten afdekking direct op. Had ik dit destijds volkomen gemist? Het hotel was helemaal leeg en ik schreef slechts mijn naam in het grote gastenboek.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 7 maart 2015
Het TB hotel bleek zich te bevinden in een stukje bos langs de Heinoseweg. In tegenstelling tot mijn voorgangers had ik de groene punaise snel gevonden. Daar beneden lag echter geen cache, hoe diep ik ook groef. Wel vond ik nog wat stukjes tekst dat dit een geocache was en wat te doen als je die per ongeluk had gevonden. Omdat men (met een stevige afwijking) het doosje wel weet te vinden, maar daar geen punaise aantreft, concludeer ik dat de cache tegenwoordig bij een andere boom moet liggen. Ik heb die echter niet kunnen vinden.

geo 10087. Ride a train - van Plopp1xx

26 december 2015, 12:25
Op dit plekje bij de Mimosastraat had ik een goed uitzicht op de passerende treinen richting Dalfsen en Staphorst. Terwijl ik probeerde conform de hint niet in het water te vallen, kwam er juist een intercity voorbij. Uiteindelijk bleek het doosje een flink stuk van de sloot te liggen en zette ik mijn bierkrabbel in een keurig logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

10088

geo 10088. Park de Wezenlanden - van bertzooi

26 december 2015, 12:35
Het Weezenlandenpark is een van de grotere in Zwolle en het drukbezochtste. Er is een skatebaan, een basketbalveld en een kinderboerderij met speeltuin. Een fors hangbuikzwijn was lekker bezig eikels uit de grond te wroeten. De cache zat in zo'n berucht muurtje van ijzerdraad, opgevuld met stenen. Maar dankzij de hint had ik hem snel te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10089. Tussen de bedrijven door - van goedweb

26 december 2015, 12:45
Het was prima fietsweer in Zwolle en tussen de bedrijven door vond ik ook nog een aantal caches. Zoals hier, tegenover het stadion van PEC Zwolle. Het kokertje kon maar op één plek zitten en was een makkelijke prooi voor mijn grijpgrage vingertjes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10090. Irritant .je A28 #1 - van suguszwolle

26 december 2015, 12:55
De irritante puntjes langs de A28 waren alleen maar ergerlijk voor verstokte automobilisten, maar als fanatieke fietser waren ze voor mij slechts een welkome afwisseling. Bij het passeren van een opvallend detail in het landschap vroeg ik me nog af waarom dit niet was gekozen als verstopplek, maar dat bleek achteraf ook het geval. Pas toen ik van een afstandje naar boven keek, begreep ik de hint.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10091. Irritant .je A28 #2 - van suguszwolle

26 december 2015, 13:05
Bij het gele paaltje stonden twee fietsen, maar de eigenaars waren in geen velden of wegen te zien. Mijn blik viel echter wel snel op de cache. Nadat ik die had gelogd, passeerde er een man met hond. In de richting van waar hij kwam, fietste ik verder naar puntje 3.
Bedankt en proost, Biertje

10092

geo 10092. Irritant .je A28 #3 - van suguszwolle

26 december 2015, 13:15
Dat was een meevaller, want bij aankomst lag de cache al open en bloot op mij te wachten. Daarmee waren alle irritante puntjes van de kaart en kon ik even mijn goede vriend Wilxlii Carrotte telefonisch op de hoogte stellen. Die bleek met dit fraaie warme weer gewoon thuis te zitten!
Bedankt en proost, Biertje

geo 10093. Kadung kadung - van geohmw & goedweb

26 december 2015, 13:25
Eenmaal ter plekke begreep ik waarom de cache geen 'Kedeng kedeng' heette, want er lag geen spoorviaduct, maar eentje voor het autoverkeer. Na wat ronddolen op het talud vond ik de vierkante steen en dus ook de koker. Het extra papiertje dat bij de kletsnatte logrol was gestopt, begon nu ook al nat te worden. Snel zette ik mijn bierkrabbel en vertrok.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10094. TB Hotel A28 - van goedweb

26 december 2015, 13:30
Langs de drukke verkeersader tussen het midden en het noorden van het land was dit een prima plekje voor een TB hotel. Een korte blik volstond om de juiste plaats van het logement te lokaliseren. Er waren geen bezoekers, maar ik besloot toch mijn naam in het gastenboek te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10095. Schone schijn - van jeroendelhaas

26 december 2015, 13:55
Ik was weer terug in Zwolle, op een pleintje aan de Baaksebeek. De hint luidde 'geen voortuincache'. Dat leek me vrij logisch, want de dichtstbijzijnde tuin was 20 meter verder. Nadat ik het nulpunt had bepaald, wierp ik twee blikken. De tweede was raak en daarna snapte ik ook de naam van de cache.
Bedankt en proost, Biertje

10096

geo 10096. AA-landen park 3 - van sabrinazwiers

26 december 2015, 14:05
De AA-landen parkjes hebben veel water en bruggetjes. Hier stonden er drie bij elkaar. Even bukken en de eerste cache van deze serie was snel gespot. Het plastic doosje stond op z'n kop en daardoor had het dekseltje helaas z'n beste tijd gehad.
Bedankt en proost, Biertje

geo AA-landen park 2 - van sabrinazwiers

   note 26 december 2015
Het was twijfelachtig of ik deze zou vinden, want er was al 6 keer een DNF gelogd. De laatste meters liep ik over een golvend bladerdak, totdat ik op zo'n 15 meter van de cache tot over mijn enkels wegzakte in de blubber. Met moeite kroop ik er weer uit, maar mijn schoenen en broekspijpen zagen er niet uit. De cache heb ik maar opgegeven. Echt iets voor de liefhebbers, zullen we maar zeggen.

geo 10097. AA-landen park 4 - van sabrinazwiers

26 december 2015, 14:20
Het kokertje in het bladerloze boompje viel al van verre op door de witte bevestigingstape. Voor de zekerheid heb ik nog wel even gecontroleerd of het de juiste boom was, maar de punaise zat inderdaad in de stam. wink De kapotte cache bevatte een natte papierklont en een kletsnatte kassabon, waar ik ook maar mijn naam in heb gekrast. Jammer dat de cachelegster geen zin meer heeft in onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

10097no

geo NF#752. AA-landen park 1 - van sabrinazwiers

   dnf 26 december 2015
Volgens de beschrijving was dit oorspronkelijk een 'regular', op of onder de grond. Maar het was nu een micro waarvoor je omhoog moest kijken. Ik heb daarom bij alle bomen omhoog gekeken, maar niets kunnen vinden. Is deze er nog wel?

geo 10098. AA-landen park 5 - van sabrinazwiers

26 december 2015, 14:40
De steen had inmiddels gezelschap gekregen van een aantal houten planken en een kapotte leunstoel. Het geheim was snel ontrafeld, maar ook hier bleek de logrol kletsnat. Jammer dat de cachelegster geen zin meer heeft in onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10099. Op de kop - van geohmw

26 december 2015, 14:55
Bij dit bruggetje heb ik eerst even uitgevist op welke plek ik op m'n kop moest staan. Toen ik dat eenmaal wist, kon ik het kokertje met voorzichtig voelen tevoorschijn toveren.
Bedankt en proost, Biertje

10100

geo 10100. Een brug te ver - van jamesburnt

26 december 2015, 15:05
Toen ik bij het water stond, leek het alsof de cache aan de overkant lag. Ik haalde wat treuzelende kerstgangers in en ontdekte veel te laat dat ik het nulpunt inmiddels was gepasseerd. Ik zat dus inderdaad een brug te ver. Eenmaal terug was de pot vlot gespot. De gemelde afwijking van 10-15 meter viel in de praktijk best mee.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10101. Nummer 100 - van ArendTempelman

26 december 2015, 15:30
Een voorgevelcache in de Händellaan met een luchtje. Ik wilde er geen potje van maken, want ik zag het vanmiddag allemaal door een gekleurde bril. Mijn eerste greep was raak, dus ik sloeg beslist geen pleefiguur. Daarmee werd Nummer 100 voor mij nummer 10.101.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10102. Geheugentheater - van Bunzing

26 december 2015, 15:45
Op de plek waar vroeger kasteel Werkeren heeft gestaan, zou kunstwerk het Geheugentheater moeten verrijzen. Dat was een stervormig murenstelsel, uitmondend in een rond binnenplaatsje met bankjes. Aan de wanden van de muren zouden afbeeldingen komen met de geschiedenis van het kasteel. Nadat de gemeente 227.000 euro had betaald, ging de kunstenaar failliet. Het stukje dat klaar was, deed me meer denken aan een kompasroos. Dat kwam wellicht door de hint. Ik liep namelijk in de opgegeven kompasrichting en graaide daarna het kokertje. Dat was dus een micro en geen 'small'. Ik krabbelde mijn naam in een nat logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

10103

geo 10103. De perenboom - van Emmet Brick

26 december 2015, 16:00
Ik was weer op weg naar het station, maar stopte nog even bij een tuintje met een perenboom en een picknicktafel. Terwijl ik geroutineerd op zoek was, kwam de buurman naar buiten en vroeg op luide toon wat ik aan het doen was. Ik toonde hem het zojuist gevonden potje en vertelde dat dit mijn 26e vondst was vandaag. Tevreden namen we beiden afscheid.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10104. De Tippe - van Van der Cache

26 december 2015, 16:05
Via een modderpad tussen de weilanden door bereikte ik de opvallende boom. Ook de cache was opvallend afgedekt, zodat ik probleemloos mijn bierkrabbel op een opvallende plaats in het logboekje kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

10105

geo 10105. Straatnaam? - van Bunzing

26 december 2015, 16:15
Bij het kruispunt met de drukke Hasselterweg stonden imposante portalen met verkeerslichten, hoewel de geplande woonwijk zeker de komende 10 jaar niet zou worden ontwikkeld. Ik was komen lopen vanaf De Tippe en passeerde daarbij twee picknicktafels (eentje midden op het smalle pad en eentje in de sloot) en een straatnaambordje met 'Haagpad'. Daarmee leek me de vraag hoe deze straat straks zal heten wel beantwoord. Mijn blik viel zowat direct op de juiste plek, waarna de laatste bierkrabbel voor vandaag werd gezet. Ik fietste hierna terug naar het station van Zwolle en zag dat er op de teller 45 kilometers en 28 caches stonden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


27 december: voor het fietsrondje Hoog Buurlo huurde ik in Apeldoorn een OV-fiets (42 caches)

10106a       10106b

geo 10106. Even Apeldoorn bellen! - van Bramballon91

27 december 2015, 09:50
Nee, Apeldoorn hoefde ik nooit te bellen, want ik werkte zelf jarenlang bij een (Haagse) verzekeraar. De reclamespotjes van Centraal Beheer waren altijd grappig en overal bekend, net als de slogan 'Even Apeldoorn bellen'. Maar bijna niemand kon de naam van het bedrijf noemen, waardoor de reclame volledig zijn doel voorbij schoot. Daarom eindigt sinds een paar jaar elk spotje met een extra tekst: 'Centraal Beheer, de verzekeringsmaatschappij uit Apeldoorn.' Op mijn OV-fiets schoot ik eerst ook even mijn doel (de cache) voorbij, maar even neuzen en de eerste bierkrabbel was gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#753. Met stip op de kaart... Apeldoorn - van Klaas en Emmy

   dnf 27 december 2015
Op de hoek van de Molenstraat en de Molendwarsstraat was ik aan het zoeken, toen een man met hond mij aansprak. Hij had hier met een Amerikaanse vriend een paar maanden geleden ook al eens gezocht, maar toen niets gevonden. Mij lukte het ook niet. Een cache van anderhalve ster zonder hint zou toch makkelijk te vinden moeten zijn?

geo 10107. Driehuizerspreng - van Alain en Esmee

27 december 2015, 18:00
Deze nano cache bevond zich in een mooi stukje natuur vlak bij de Driehuizerspreng. Het laatste stukje moest ik lopen en ik ben 4 keer over het beekje gesprongen (omdat ik mijn GPS moest halen om het exacte nulpunt te bepalen). Het leek me een hopeloze zoektocht, maar ineens viel mijn oog op het ding en was mijn ochtend toch weer goed.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10108. Rondje Hoog Buurlo #1: De start - van Geo Chaos

27 december 2015, 10:45
Mijn doel voor vandaag was het fiets/wandelrondje door het gevarieerde natuurgebied tussen Ugchelen en Radio Kootwijk. Het zou een ware beproeving worden, langs caches met namen als 'Eindelijk boven', 'Het pad naar de hel' en 'Half dood'. In de buurt van de parkeerplaats lag de eerste. De OV-fiets liet ik daarvoor even onderaan de glooiing staan.
Bedankt en proost, Biertje

10109

geo 10109. Rondje Hoog Buurlo #2: De beklimming - van Geo Chaos

27 december 2015, 11:00
Nadat ik de N304 was overgestoken, begon het pas echt. Een prachtig heuvelachtig bos lag voor me. Mijn GPS hield me voor de gek, want op de plek van mijn pijltje kon ik niets vinden. Gelukkig kwam er hulp aangewandeld in de vorm van team Briemar. In perfecte samenwerking (hij wees de richting en zij vond de cache) lieten ze mij verbaasd achter. Heel even maar, want snel schreef ik ook mijn naam op de logrol en stapte weer op mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10110. Rondje Hoog Buurlo #3: Eindelijk boven - van Geo Chaos

27 december 2015, 11:05
Koortsachtig zocht ik bij de dode boom, maar daar kwam team Briemar al vrolijk aangewandeld. Zij namen de andere kant voor hun rekening, waardoor ik de kans krijg de micro te ontdekken. Na opnieuw een korte babbel stapte ik weer op de bier-bike.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10111. Rondje Hoog Buurlo #4: De oversteek - van Geo Chaos

27 december 2015, 11:10
Ook hier stuurde mijn GPS me eerst de verkeerde kant op en kwam team Briemar weer rustig aangewandeld. Zij gingen gelukkig op heel andere plekken zoeken, waarna ik ten slotte het keurig verstopte doosje ontdekte. Trots toonde ik mijn buit en daarna schreef iedereen zijn naam in het boekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10112. Rondje Hoog Buurlo #5: De buitenbocht - van Geo Chaos

27 december 2015, 11:15
Bij deze cache ontmoette ik Atox2015 en Toxin2015 uit Keulen, die speciaal voor dit rondje vanmorgen hun fietsen op de auto hadden gezet en 200 km hadden gereden. Zij hadden al gelogd en wilden net vertrekken. Het juiste boomstronkje was snel gevonden en daarmee ook het plastic doosje.
Bedankt en proost, Biertje

10113

geo 10113. Rondje Hoog Buurlo #6: Het Keulerbos - van Geo Chaos

27 december 2015, 11:20
Tijdens de afdaling had ik genoeg vaart om een paard en wagen bij te houden. Die reed parallel op een bospad. Toen ik met één hand mijn camera pakte om een foto te maken, gingen de kinderen gelijk zwaaien. De 2 Duitsers betrapte ik nog met de cache in hun hand en hielden (net als ik) een hele administratie bij. Zij besloten nu even te pauzeren om mij een kleine voorsprong te geven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10114. Rondje Hoog Buurlo #7: De N.A.P. steen - van Geo Chaos

27 december 2015, 11:25
De ronde N.A.P. steen lag er deze zondagmiddag goed bij. De koperen ijknagel en de cache waren vlot gevonden. Volgens de logrol was vandaag ook DuoMTN op pad. Misschien dat ik die later nog zou tegenkomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10115. Rondje Hoog Buurlo #8: Vals plat - van Geo Chaos

27 december 2015, 11:25
De naam zei het al: vals plat. Staand op de pedalen met het snot voor de ogen trapte ik mezelf naar boven. Op de hoek van het pad lag een opvallende boom, waar ik nog nahijgend het doosje ontdekte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10116. Rondje Hoog Buurlo #9: Down Hill - van Geo Chaos

27 december 2015, 11:30
Nu zoefde ik naar beneden, in de richting van de Hoog Buurloseweg. Op de T-splitsing stond een grote paddenstoel, rood met witte zijkanten. Ik koos hier voor de Oranje route naar Hoog Buurlo. Maar pas nadat ik de petling uit z'n holletje had getrokken.
Bedankt en proost, Biertje

10117

geo 10117. Rondje Hoog Buurlo #10: Tondelzwammen - van Geo Chaos

27 december 2015, 11:35
Een stukje vanaf het fietspad moest ik even het bos in om de tondelzwammen te bekijken. Als stadsmens wist ik natuurlijk niet hoe die eruit zagen, maar ik herkende een bekende cache-verstop-techniek. De tondelzwam stond nu stevig in mijn geheugen gegrift, in ieder geval vandaag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10118. Rondje Hoog Buurlo #11: Het pad naar de hei - van Geo Chaos

27 december 2015, 11:45
Bij de voorbereiding had ik steeds gelezen 'pad naar de hel' en ik had een nauwelijks begaanbaar modderpad verwacht. Maar pas bij het schrijven van de logs zag ik dat het geen hel maar hei moest zijn. Dat klonk een stuk vrolijker. De geniepig verstopte cache haalde ik hier snel en grijnzend tevoorschijn. Later hoorde ik dat de twee Duitsers uit de brand geholpen moesten worden door team Briemar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10119. Rondje Hoog Buurlo #12: De paardentrail - van Geo Chaos

27 december 2015, 11:50
Via een parkeerplaats met een groep blaffende honden van de uitlaatservice, bereikte ik het paardenpad. Nadat mijn GPS weer tot rust was gekomen, ontdekte ik het juiste stronkje. De cache bleek een zware stalen koker uit de beginjaren van Geocaching. Een museumstuk!
Bedankt en proost, Biertje

geo 10120. Rondje Hoog Buurlo #13: Het grindpad - van Geo Chaos

27 december 2015, 11:55
Ik passeerde wat wandelaars met kinderen, maar die kozen gelukkig niet voor het grindpad. De cache was veel groter dan verwacht en in het logboekje ontdekte ik een nieuwe naam: Team Eefjelien was vandaag ook op pad.
Bedankt en proost, Biertje

10121

geo 10121. Veluws heideschaap - van Retrievers1980

27 december 2015, 12:15
Deze cache bij de oude en lege Schaapskooi lag er al sinds vorig jaar en was gisteren herplaatst. Ik zag in eerste instantie wel het gat in de grond waar de micro eerst had gezeten. Maar na veel ronddolen zag ik ineens toch nog het doosje zitten. Dat zou ik dus een 'small' noemen en geen micro. Maar mij hoor je niet klagen, want ik zette tevreden als tweede mijn naam in het nieuwe logboekje, onder die van Team Eefjelien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10122. Rondje Hoog Buurlo #14: De schaapskooi - van Geo Chaos

27 december 2015, 12:20
De resten van deze lange boom lagen over tientallen meters verspreid en daar ergens tussen moest de cache liggen. Gelukkig liet mijn scherpe blik me niet in de steek en had ik het doosje snel in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10123. Rondje Hoog Buurlo #15: Half dood - van Geo Chaos

27 december 2015, 12:30
Met een snelle afdaling verliet ik het bos en reed ik de Hoog Buurlose heide op. Bij een half dode boom mocht ik op zoek naar de micro. Die heeft me toch even bezig gehouden. Uiteindelijk had ik het fraai verstopte ding toch in de gaten. Toen ik na het loggen en terugplaatsen overeind kwam, heb ik mijn hoofd vreselijk gestoten. Even was ik half dood...
Bedankt en proost, Biertje

10124

geo 10124. Rondje Hoog Buurlo #16: Zicht op gebouw E - van Geo Chaos

27 december 2015, 12:40
Het fietspad voerde verder over de heide en vanaf een betonnen paaltje had ik een goed zicht op gebouw E, dat nu leeg stond, maar vroeger onderdeel was van Radio Kootwijk. Op de cache had ik ook goed zicht, al had ik wel een magneet nodig om het ding uit de grond te trekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10125. Rondje Hoog Buurlo #17: Op de grote stille heide - van Geo Chaos

27 december 2015, 12:45
Hier was opnieuw een leuk grapje uitgehaald, maar daar trapte ik natuurlijk niet in. Mijn scherpe blik had namelijk direct de juiste steen gezien en daar achter bleek het doosje in een prachtige constructie te zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10126. Rondje Hoog Buurlo #18: Het schietterrein - van Geo Chaos

27 december 2015, 12:55
De mountainbikeroute ging langs het hek van het schietterrein en bij dat punt stopte ik heel even om het kokertje te bevrijden. Ik maakte een paar foto's, legde mijn camera op de bagagedrager, beschreef het logrolletje en fietste weer verder. Een paar minuten later stond ik er weer: bij de volgende cache had ik de vermissing van mijn camera ontdekt. Die was natuurlijk bij het vertrek op de grond gevallen en lag daar stilletjes op mij te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

10127

geo 10127. Rondje Hoog Buurlo #19: De zandverstuiving - van Geo Chaos

27 december 2015, 13:00
Na het bos en de hei bereikte ik nu de duinen. Een 'regular' cache midden in de zandverstuiving? Tot mijn verrassing bleek het te kunnen. De motregen van het laatste half uur had namelijk alle sporen vervaagd, maar het eerste het beste stronkje bleek raak. Daarna heb ik het zand weer keurig aangeharkt, om het mijn opvolgers niet te makkelijk te maken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10128. Rondje Hoog Buurlo #20: De zandduintjes - van Geo Chaos

27 december 2015, 13:05
Achter het stuifduintje en de forse boomstam lag het volgende kistje op me te wachten. Niet moeilijk verstopt, maar ik heb hem na het loggen toch maar wat beter afgedekt.
Bedankt en proost, Biertje

10129

geo 10129. Rondje Hoog Buurlo #21: Op de uitkijk - van Geo Chaos

27 december 2015, 13:15
Bovenop het heuveltje had ik een mooi uitzicht over de zandverstuiving. Maar wat deed die vreemde vierkante houten paal hier? De functie van de steen begreep ik wel, die was er om een cache te verbergen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10130. Rondje Hoog Buurlo #22: Het Dabbelosepad - van Geo Chaos

27 december 2015, 13:35
Nu fietste ik weer in de bossen. Bij de kruising met het Dabbelosepad stond een dode boom met veel tondelzwammen. Mijn GPS leidde me naar de geel-zwarte slagboom, waarin ik de driehoek van de hint zag, maar geen cache. Ik snapte er niets van, maar ik wist dat er hulp onderweg was als ik maar lang genoeg wachtte. Na een kwartier ontstond er inderdaad een soort mini-event van wandelaars en fietsers. Briemar vond de driehoek en daarna de cache, waarna het logpapier van hand tot hand ging. Ik stapte snel op mijn fiets en reed eerst de verkeerde kant op. Daarmee was ik mijn voorsprong gelijk weer kwijt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10131. Rondje Hoog Buurlo #23: Het mountainbike pad - van Geo Chaos

27 december 2015, 13:40
Beide Duisters waren er het eerst, maar snapten de hint niet. Ik natuurlijk wel en had na twee keer graaien het doosje. Rustig wandelend was ook Briemar weer aangesloten en even later kwam Leamri6875 met z'n drietjes aanfietsen.
Bedankt en proost, Biertje

10132

geo 10132. Rondje Hoog Buurlo #24: Na de storm - van Geo Chaos

27 december 2015, 13:50
Uit de logjes had ik begrepen dat dit een lastige zou zijn. Terwijl alle teams zich over het terrein verspreidden, snapte ik de cryptische hint het eerst en had daarna ook de fraai verstopte cache in handen. Tevreden kon ik iedereen tonen hoe deze kunstig was weggewerkt. Ik was ervan overtuigd dat ik hiermee mijn blunder bij het Dabbelosepad had goedgemaakt, maar Briemar riep lachend: "Gedeeltelijk!" wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 10133. Rondje Hoog Buurlo #25: De zwijnenpoel - van Geo Chaos

27 december 2015, 14:00
En dit was die andere lastige. Het vogelhuisje was snel ontdekt, maar hoe ging het open? Om de beurt mocht iedereen een keer draaien, schuiven, trekken, duwen of een combinatie hiervan. Uiteindelijk was het een van de Duitsers die bij toeval het deurtje open kreeg. Het wandelende team Briemar was ook weer gearriveerd en profiteerde van onze gezamenlijke inspanning.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10134. Rondje Hoog Buurlo #26: Fietsknooppunt 06 - van Geo Chaos

27 december 2015, 14:05
De fietsers waren er natuurlijk het eerst. Bij het knooppuntbord werd er gezocht en bij de ANWB-paddenstoel. Alleen Leamri6875 had de hint goed gelezen en graaide daarna achteloos de koker.
Bedankt en proost, Biertje

10135

geo 10135. Rondje Hoog Buurlo #27: Het toegangshek - van Geo Chaos

27 december 2015, 14:10
Het hek gaf toegang tot het bos achter de Leesterheide. Gelukkig waren er voldoende zoekplekken, die door iedereen stuk voor stuk werden onderzocht. Zowel beide Duitsers als ik hebben ons hier in de luren laten leggen, want het was Leamri6875 die ten slotte de fraai verstopte cache ontdekte. Mij was wel iets opgevallen, maar ik was duidelijk niet meer zo scherp als vanmorgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10136. Rondje Hoog Buurlo #28: De oude eik - van Geo Chaos

27 december 2015, 14:15
Bij aankomst bij de oude eik had Leamri6875 al gelogd en liet de cache liggen voor de Duitsers en mij. De doos was gelukkig niet lastig verstopt, dus we konden hem na het loggen weer keurig in de bekisting opbergen. Mijn Duits was ondertussen met sprongen vooruit gegaan en ik begreep dat Toxin2015 en Atox2015 erg genoten van het afwisselende landschap en de verschillende verstopmethodes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10137. Rondje Hoog Buurlo #29: Uitzicht op de heide - van Geo Chaos

27 december 2015, 14:20
Bij het hek stond een groepje fietsers en een bakfiets dat net wilde vertrekken. Het was inderdaad Team Eefjelien, dat ik al de hele middag op de logrolletjes was tegengekomen. Zij zaten de feestdagen op Rabbit Hill en hadden besloten Tweede Kerstdag dit rondje te doen. Een van de kleintjes 'verraadde' nog even snel de verstopplek, zodat onze groep snel kon loggen en volgen.
Bedankt en proost, Biertje

10138

geo 10138. Zoekverslaafd? - van Marrakesj

27 december 2015, 14:25
Zelf ontken ik het natuurlijk, maar veel mensen vinden dat ik verslaafd ben, maar dan vooral aan bier. Ik probeer beide hobby's te combineren, voornamelijk om ontwenningsverschijnselen te voorkomen. Op deze plek splitste de steeds groter wordende groep zich op: een paar mannen gingen aan de overkant van de Otterloseweg op zoek, terwijl de vrouwen en kinderen veilig aan de fietspad-kant bleven. Team Eefjelien kon na een tijdje het sein geven, waarna we ontdekten dat de logrol helemaal bommetje vol was. Dat wordt overigens al sinds 8 november gemeld in de logjes, maar de cachelegger wil ons kennelijk niet helpen bij onze verslaving. Ik heb maar een grote B door meerdere vakjes gekrast.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10139. Rondje Hoog Buurlo #30: De Leesterheide - van Geo Chaos

27 december 2015, 14:30
De laatste van de serie en hier was wat onderhoud nodig. De magneet was namelijk verdwenen, maar ik kende het systeem en haalde mijn eigen exemplaar tevoorschijn. Zo kon de koker alsnog tevoorschijn komen en de laatste log worden geschreven. Het was een prachtig rondje, dat beslist een aanrader is en een Favo zou krijgen als ik die kon uitdelen. Alle teams namen hier afscheid van elkaar, maar ik ging nog even verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10140. Ja of Nee? - van Iron Six

27 december 2015, 14:45
Na het Rondje Hoog Buurlo kwam ik Atox2015 en Toxin2015 weer tegen, staand naast hun fietsen bij het afgesloten hek. We bleken dezelfde cache te willen doen en gelukkig gaf mijn GPS een andere route naar de juiste toegang. "Immer gerade aus!" riep ik in mijn beste Duits. Bij het bankje heb ik ze de achtergrond uitgelegd: dat de titel van de cache slaat op de keuze om orgaandonor te worden, dat de echtgenote van de cachelegger 12 jaar langer heeft kunnen leven en dat het geplaatste bankje daarom een bedankje is voor alle donoren. Zij vonden het een bijzonder verhaal en keken ineens met andere ogen naar deze plek. We hebben overigens maar 1 van de 2 logboekjes gevonden, maar voor ons was dat voldoende.
Bedankt en proost, Biertje

10141

geo 10141. Het Salamandergat - van Erwinstepp

27 december 2015, 14:55
Samen met Atox2015 en Toxin2015 fietste ik naar het Salamandergat, een vennetje tussen de zandverstuivingen en droge heidegronden. Iedereen had de spoilerfoto gezien, maar daarmee waren we mooi op het verkeerde been gezet. De cache was makkelijk vindbaar en lag gewoon op het nulpunt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10142. A smile - van Rollertje

27 december 2015, 15:20
In het bos achter de Belastingdienst lag een Smile. Het was daar even zoeken, maar ik vond 'm. Hij leek precies en zorgde bij mezelf ook voor een grijns. De cache bestond uit een keurig kistje en een leuk logboekje, waarin ik lachend mijn bierkrabbel zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10143. Makkelijker kunnen we het niet maken (dag/nacht) - van Casper.nl

27 december 2015, 15:25
De Belastingdienst had vorige week nog aangekondigd dat de blauwe envelop ging verdwijnen en dat iedereen, jong en oud, zelf zijn aanslag op het internet moest gaan zoeken. Dat was namelijk een stuk makkelijker. Voor de Belastingdienst. Over de cache naast hun zwaarbeveiligde gebouw was beter nagedacht. Die was groot en ook in het donker makkelijk te vinden. Het logboekje zat niet in een blauwe envelop, maar zoiets zou misschien ook agressie kunnen oproepen. Zonder enig bezwaar heb ik aangifte gedaan van mijn vondst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10144. Kayersbeek - van poppejoppe

27 december 2015, 15:40
In de bosstrook tussen de Kayersbeek en de Zwaanspreng moest ik op zoek naar deze micro. Mijn eerste ingeving bleek achteraf juist, maar ik keek niet diep genoeg. Met glazen heb ik daar overigens geen moeite mee. Toen ik alle mindere plekjes had gehad en terugkeerde naar mijn eerste keus, bleek vasthoudendheid het sleutelwoord. Achter wat bladeren trof ik alsnog het kokertje aan.
Bedankt en proost, Biertje

10144no

geo NF#754. Zwaantje 2: de Sprengen - van Mardya

   dnf 27 december 2015
Hoewel er al 7 not-founds op een rij stonden gemeld, lag de cache er volgens de eigenaar nog prima bij. Het gebied was prachtig, maar ook ik heb er niets kunnen vinden.

geo 10145. Quiver - van Rollertje

27 december 2015, 16:05
Via een route over heuveltjes en bruggetjes doorsneed ik in alle stilte het prachtige gebied van Waterschap Vallei en Veluwe. De cache viel niet te missen. Een deel van de log was als een prop in de koker geduwd, maar ik wist mijn naam toch op de rol te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

10146

geo 10146. Bedevaart - van dpmts

27 december 2015, 16:45
De Maria-grot, een van de beter bewaarde geheimen van Apeldoorn, bevond zich tussen de kerk en het zorgcentrum. In de schemering was het even zoeken naar de juiste toegangsroute, maar uiteindelijk stond ik tegenover de Maagd. Even bracht ze me in verwarring, waardoor ik de cache niet zo een-twee-drie wist te vinden. Er bleef ten slotte nog maar één plekje over en daar voltrok zich het wonder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10147. AWA'85 - van fundiver

27 december 2015, 16:55
De laatste cache voor vandaag bevond zich bij Bierbrouwers- en Wijmakersgilde AWA'85. Graag had ik hier onder het genot van een Apeldoornse Tripel met gelijkgestemden gesproken over deze prachtige hobby, maar het pand was donker en gesloten. In het licht van mijn lampje ging ik op zoek naar de cache. Die bleek ook zonder flessenopener toegankelijk, waarna ik met redelijk vaste hand mijn bierkrabbel achterliet. Terug bij het station stonden er 42 gevonden caches en 45 gefietste kilometers op de teller.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


28 december: de Adventskalender was klaar, dus ging ik naar Alphen voor een dagje fietsen (49 caches)

10148a       10148b

geo 10148. Dozo's beste vriend - van dozodoorzon

28 december 2015, 09:55
Vanwege de serie rond de Adventskalender was ik per trein in Alphen aan den Rijn gearriveerd. De bier-bike werd uitgeladen en als eerste fietste ik naar Dozo's beste vriend. Bij mijn bezoek in januari was het terrein tegenover het Alrijne Ziekenhuis volledig omgeploegd en het hondje verdwenen. Gelukkig is de cache daarna herplaatst en kon ik die aan het eind van het jaar alsnog oppakken. Op het nieuwe plekje moest ik wel even twee keer kijken, maar toen greep ik raak.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 16 januari 2015
Dozo's beste vriend is hun hond, die de familie bij elke vakantie aan een boom probeert achter te laten. Het terrein waar dat gebeurt, was nu met bouwhekken afgesloten en bijna alle doornstruiken waren verdwenen. Via een omweggetje wist ik de cacheplek te bereiken, maar ondanks telefonische hulp van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, heb ik de cache niet tussen de modder en struikresten weten te traceren. Verdwenen?

geo 10149. Olympiaplan - van camende

28 december 2015, 10:05
Volgens de beschrijving was dit een voortuincache in het Olympiaplan. Ik heb echter weinig tuin gezien, wel een paar kleurige kliko's. De micro liet zich snel vangen, dus toch een beetje feest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10150. De adventskalender 12/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 10:10
De afgelopen weken was er dagelijks een cache verschenen, dus na de Kerstdagen was het tijd om te complete serie te bezoeken. Zelfs op deze stille maandag was het een drukte van belang op de wegen van dit rondje. Omdat ik vanuit Alphen was komen fietsen, werd dit nummer 1. Ik kreeg het kokertje in mijn handen gedrukt van de dames van Akertree, die snel op hun vouwfietsen vertrokken. Terwijl ik mijn naam toevoegde, stopte de dienstauto van de-trompetter. Ik legde nog uit waar de cache hoorde te liggen, maar zij waren al de hele ochtend bezig en volledig op de hoogte.
Bedankt en proost, Biertje

10151

geo 10151. De adventskalender 01/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 10:15
De halve stoeptegel was net opgetild en mijn bierkrabbel gezet, of de-trompetter stopte weer voor mijn neus. Ook hier kon ik het terugleggen weer aan hem overlaten en ik fietste verder over de Kruisweg richting Woubrugge.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10152. De adventskalender 16/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 10:20
Dit was voor mij de derde van deze serie. De-trompetter was mij voorbij gereden en stopte bij een boom. Dat bleek dus de verkeerde, constateerde ik grijnzend. Onder de halve stoeptegel lag weer een (dit keer paars) plastic kistje met daarin slechts een dop. Het kokertje was verdwenen. Waarschijnlijk door iemand even achteloos in de jaszak gestopt en helemaal vergeten bij het overdragen van het logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10153. De adventskalender 22/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 10:25
Aan het rode kistje zat het restant van een kerstbal, waarschijnlijk gesneuveld bij het snel (en hard) terugleggen van de stoeptegel. Later op de route zou ik nog een paar keer een hele kerstbal tegenkomen. Ook nog vermeldenswaard: zowel de kistjes als de kokertjes waren rondom beplakt met kerstfiguurtjes. Daar was dus heel wat tijd aan besteed!
Bedankt en proost, Biertje

geo 10154. De adventskalender 13/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 10:25
De laatste cache op de Kruisweg bestond uit een rood kistje. Voor en achter mij waren geen andere geocachers meer te zien, dus ik kon hier in alle rust mijn bierkrabbel zetten en de bonusgegevens noteren.
Bedankt en proost, Biertje

10155

geo 10155. De adventskalender Bonus - van Ed&Pluis

28 december 2015, 10:30
De eerste van de 2 bonussen was prachtig uitgevoerd. Maar helaas bevond het kerststalletje zich niet meer in oorspronkelijke staat. Een deel van het dak was afgebroken en in het huisje gegooid, evenals de scherven van de paarse kerstballen. Het binnenhuisje en het kokertje waren nog in tact, dus dankbaar zette ik mijn bierkrabbel. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 10156. De adventskalender 02/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 10:35
Inmiddels had ik Woubrugge bereikt en stond ik aan de oever van de Woudwetering. Daar moest ik even wachten totdat wat jongeren waren gepasseerd, om daarna razendsnel toe te slaan. Fijn om te constateren dat de aanwijzingen voor de bonussen dubbel waren uitgevoerd. Ook mensen zonder adelaarsogen + brilletje maakten dus een kans!
Bedankt en proost, Biertje

geo 10157. De adventskalender 20/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 10:40
Achter deze boom lag dit keer geen halve stoeptegel, maar een baksteen. Dat was voor mij geen probleem, want ook daar draaide ik mijn hand niet voor om. Een fraaie bijkomstigheid was, dat het kerstballetje aan het rode kistje heel was gebleven. Ook ná Kerstmis was dit een feestelijk gezicht.
Bedankt en proost, Biertje

10158

geo 10158. De adventskalender 24/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 10:45
Ook het oranje kistje op de hoek van de Boddens Hosangweg en de Zwetweg had nog een kerstbal die intact was. Die kon dus volgend jaar opnieuw worden gebruikt. Ik verliet nu Woubrugge. Hoewel ik op de bier-bike was en niet op skates, volgde ik de Vierambachtroute.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10159. De adventskalender 10/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 10:50
Langs de kaarsrechte Zwetweg stond om de 300 meter een roodwitte paal en geheel toevallig lagen de adventscaches ook om de 300 meter. Bij deze was het kerstballetje alweer gesneuveld, maar de bonusinfo was prima te lezen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10160. De adventskalender 03/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 10:55
De zwartbont koeien in het weiland aan de overkant keken een beetje ongeïnteresseerd: alweer iemand bij die roodwitte paal. Ze bukten met hun kop naar het gras en graasden verder. Ik bukte ook even naar het gras, maar met een ander doel. Daarna stopte RockhappyNL, die had gelezen dat ik vorige maand mijn 10.000e cache had gevonden en vroeg wanneer ik eens op de fiets naar Rockanje kwam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10161. De adventskalender 08/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 11:00
Bij deze stond als hint 'hoekje', maar het kistje was waarschijnlijk iets verplaatst en lag nu (logisch) bij de roodwitte paal. De logstrookjes waren zo vol dat iemand een eigen strookje had toegevoegd. Daar stonden al een paar namen op en nu dus ook de mijne.
Bedankt en proost, Biertje

10162

geo 10162. De adventskalender 09/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 11:05
Van beide kanten liepen er diepe bandensporen door het gras, recht op het voorwerp uit de hint af. Daar hadden op 9 december kennelijk wat mensen erg veel haast om de eerste te zijn. Het kerstballetje aan het gele kistje was inmiddels verdwenen, maar geroutineerd zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10163. De adventskalender 04/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 11:10
Luid pratend kwam me een groepje racefietsers tegemoet. Ze hadden geen aandacht voor de relaxte bierdrinker naast de roodwitte paal. Maar zodra ze gepasseerd waren, graaide ik snel de cache en volgde het bekende logritueel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10164. De adventskalender 14/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 11:15
Het schoot lekker op met de bonusgetallen. Vooral omdat ze steeds per duo werden vrijgegeven en ook nog eens dubbel waren uitgevoerd. De Zwetweg was inmiddels geruisloos overgegaan in de Woudsedijk-Zuid en ik was nu halverwege de serie.
Bedankt en proost, Biertje

10165

geo 10165. De adventskalender 18/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 11:20
Deze lag een heel stuk verder, maar had een mooi uitzicht op de Leidsche Vaart. De bonusgetallen kwamen me bekend voor. Ik miste er nog 2 en was benieuwd wanneer ik die zou tegenkomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10166. De adventskalender 05/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 11:25
Nu fietste ik Rijnsaterwoude in en ontmoette bij het elektriciteitshuisje het team Mager. Die naam had niets met hun gewicht te maken, maar was gewoon een samentrekking van hun voornamen. Die raadde ik in één keer goed!
Bedankt en proost, Biertje

geo 10167. De adventskalender De aankondiging - van Ed&Pluis

28 december 2015, 11:25
Nu maakte ik een klein uitstapje naar de Herenweg. De start van deze serie was op 22 november aangekondigd, waarna er in navolging van Gelderland en Limburg nu ook een Adventsserie in Zuid-Holland ligt. Bij de mast ontstond een klein mini-event, want H & M en Mager waren aan het loggen toen ik arriveerde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10168. De adventskalender 15/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 11:30
Nu fietste ik weer op de Woudsedijk-Zuid en zag de dames van Akertree op de stoep zitten met een thermoskan koffie. Nadat ik de stoeptegel aan de waterkant had ontdekt, kwam H & M er al aan. Die kon ik mooi het kokertje in handen duwen.
Bedankt en proost, Biertje

10169

geo 10169. De adventskalender 07/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 11:35
Ook iets verderop aan de dijk, bij een vermolmde cache-boom, lagen de kapotte stoeptegels al op me te wachten. Ik had nog niet gelogd, of H & M kwamen al aanfietsen. Die vonden het wel makkelijk dat ik het 'zoekwerk' voor hun deed.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10170. De adventskalender 29/11 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 11:40
En ook op het noordelijkste puntje van de Leidsche Vaart had ik nog maar net het rode kistje weggestopt, of H & M kwamen er weer aan. In een stevig tempo ging ik ervandoor.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10171. Het trollen en koeien nest - van e.vantol

28 december 2015, 11:00
De serie rond de Adventskalender had ik even verlaten en ik fietste Langeraar in voor een bezoekje aan het koeien- en trollennest. Daarvoor moest ik even aan de andere kant van de Leidsche Vaart zijn. Helaas waren er vandaag geen koeien of trollen te zien. Aan het Marskramerpad langs het water ging ik daarom maar op zoek naar de forse cache. Ondanks de drievoudige bescherming was het logpapiertje toch nat, maar ik kon er wel mijn bierkrabbel op kwijt. Toen ik weer terugging, kwam H (van H & M) er al aan. En M stond te wachten bij het klaphekje en hield dat keurig voor me open. Fijn!
Bedankt en proost, Biertje

10172

geo 10172. De adventskalender 06/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 11:50
Terug naar de Adventserie. Ik had Langeraar verlaten en reed op het fietspad langs de Langeraarseweg. Wat een verrassing: de cache van 6 december bleek te liggen onder een héle stoeptegel. Was die echt niet kapot te krijgen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 10173. De adventskalender 17/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 11:55
Een berkenboompje verderop trof ik gelukkig gewoon weer een kapotte halve stoeptegel aan. Bijna ter hoogte van de cache stonden twee mannen te praten. Het bleken helemaal geen geocachers te zijn, maar een boer met zijn trekker die een kennis was tegengekomen. Ze zagen niet wat ik achter hun rug heb uitgespookt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10174. De adventskalender 11/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 12:00
Vanaf een afstandje kon ik wel inschatten waar de volgende cache moest liggen en daar stopte juist een auto. Ook dit bleek geen geocacher te zijn, maar een dame die in de nabijgelegen boerderij iets moest ophalen. Terwijl ze binnen was, kon ik mooi de wilg onderzoeken.
Bedankt en proost, Biertje

10175

geo 10175. De adventskalender 21/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 12:05
Na de bomen langs de Kruisweg en de roodwitte palen langs de Woudsedijk-Zuid hadden we nu de wilgen langs de Langeraarseweg. Hier was het groene kistje best goed zichtbaar, dus dat heb ik iets beter weggestopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10176. De adventskalender 30/11 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 12:10
Het einde van de serie kwam in zicht. Ik had inmiddels wel alle codes verzameld, maar voor de tweede bonus zou ik toch een stuk terug moeten fietsen. Omdat ik nog een flinke tocht op de planning had staan, heb ik die bonus laten schieten. Die komt in het nieuwe jaar nog wel. Het paarse kistje zat hier natuurlijk weer in een wilg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10177. De adventskalender 19/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 12:15
De hint 'hek links' zette me heel even op het verkeerde been, want het hek stond aan de rechterkant van de weg. Totdat ik me realiseerde dat 'links' natuurlijk op de juiste hoek sloeg en niet op de wegkant. Het bleek te kloppen, want de kapotte tegel lag al op me te wachten. Hierna nog maar eentje!
Bedankt en proost, Biertje

geo 10178. De adventskalender 23/12 - van Ed&Pluis

28 december 2015, 12:20
De laatste van de serie had een afwijkende hint, maar er stond op het nulpunt maar één voorwerp en daar lag ook de stoeptegel. De laatste bierkrabbel werd gezet. Voor de bonus was het iets te ver terugfietsen, dus die doe ik in het nieuwe jaar. Dit was een fraai rondje met goed verzorgde caches. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

10179

geo 10179. Het ontstaan van Langeraar - van Highthorns

28 december 2015, 12:30
Het ontstaan van Langeraar vond destijds plaats aan een picknicktafel. Daar leidde mijn GPS me namelijk heen. Maar toen ik iets beter keek, zag ik dat ik iets verder moest zijn. Zaten daar archeologische resten in de grond? Nee, het bleek de cache!
Bedankt en proost, Biertje

geo 10180. Fundamentele basis van de RK kerk? - van Egmondsters

28 december 2015, 12:45
De Petrus en Pauluskerk van Aarlanderveen was gebouwd op de fundamenten van zijn voorganger. De basis van de cache was echter een stuk wankeler. De verstopplek stond nogal los, maar ik kreeg het doosje er met wat wrikken keurig uit. Het kerkbezoek op maandag viel wat tegen, want ik was vandaag de eerste.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10181. Aarlanderveens - van Egmondsters

28 december 2015, 12:55
Al op 20 september werd gemeld dat het potje stuk was en het logrolletje kletsnat. Het papier was na 3 maanden een vieze klont geworden, waar ik bovenop voorzichtig een grote B in heb gedrukt. Het onderhoud gebeurt kennelijk op z'n Aarlanderveens. Jammer dat de cacheleggers er geen zin meer in hebben.
Bedankt en proost, Biertje

geo PIN: Picknicktafel in Nieuwkoop #1 - van Burgerhoutjes

   note 28 december 2015
In februari had ik hier al eens tevergeefs gezocht. Inmiddels wist ik hoe en waar de cache was verstopt, maar toen ik vandaag de toestand van het picknickterrein bekeek, zonk de moed me in de schoenen. Het leek alsof er een motorcrosser op bezoek was geweest en niet alleen om te picknicken. Misschien kom ik over een half jaar weer eens terug.

10182

geo 10182. Bosjes monster - van tinkebel

28 december 2015, 13:40
Van Aarlanderveen fietste ik naar Boskoop. Ergens in de bosjes langs de Spoorlaan zou een monster moeten zitten. Ik vond er slechts een keurig verstopt doosje met een geheel nieuw logboekje. En wat een feest: ik was de tweede die hierin zijn naam mocht schrijven. Met monsterlijke letters zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10183. De zomer - van nerevats

28 december 2015, 13:45
Met dit ongewoon warme weer in december (vandaag 14 graden) leek het bijna op die koude zomers waar Nederland bekend om staat. Zoals de zomer van 1962, toen het gemiddeld 14,7 graden was. Bij het elektriciteitshuisje aan de J.C. Hoogendoornlaan zag mijn scherpe blik ineens iets opvallends. Het bleek inderdaad de fraai weggewerkte cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#755. Geld verloren in de polder - van nerevats

   dnf 28 december 2015
Op de plekken waar ik gevallen muntjes (of bankbiljetten) verwachtte, lag helaas niets. Het geld was waarschijnlijk al gevonden. Wel een Munzee-sticker gezien.

10184

geo 10184. Wandelen in de polder - van nerevats

28 december 2015, 14:00
Op het wandelpaadje tussen de wilgen was de grappig verstopte cache snel ontdekt. Er was niet veel ruimte om de zaak beter uit het zicht te houden, dus ik hoop maar dat de gewone wandelaars slechte ogen hebben.
Bedankt en proost, Biertje

geo Januari - van martijnvanwaaij

   note 28 december 2015
Op de plek van mijn berekening vond ik wel iets, maar was dit nou de cache? Ik dacht dat het een hulpstuk was om iets vast of los te schroeven en heb de omgeving nog afgezocht. Ik vertelde dat later aan Marcel(Mc), maar achteraf las ik dat die het logrolletje wel hadden gevonden. Ik moet dus nog een keertje terug.

geo Daar in onze straat... - van martijnvanwaaij

   note 28 december 2015
In deze straat vond ik wel iets waar ik (hard en zacht) in heb geblazen, maar er gebeurde helemaal niets. Was het logrolletje door een van mijn voorgangers ergens in het struikgewas geblazen? Ik denk dat de cachelegger hier even naar moet kijken.

geo 10185. Mei - van martijnvanwaaij

28 december 2015, 14:35
Op weg naar deze cache ontmoette ik Marcel(Mc) en zijn zoontje. Het knulletje verklapte dat hij lang had moeten zoeken, maar dat de cache heel erg leuk was. Even later ontdekte ik waarom en krabbelde mijn naam onder die van Mc.
Bedankt en proost, Biertje

10186

geo 10186. April (nieuwe editie) - van martijnvanwaaij

28 december 2015, 14:20
De oude editie kende ik niet, maar de nieuwe lag er goed bij. Mijn GPS wees naar de verkeerde boom, maar daar lag dus niets. Nadat ik mijn scherpe blik erbij had gehaald, vond ik de koker op een ander mooi plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10187. Vissen in de polder - van nerevats

28 december 2015, 14:50
Om te vissen moet je wel een hengel hebben. Of een beetje kunnen klimmen. Ik gebruikte mijn bier-bike als handig opzetje voor de eerste meters. Daarbij legde ik mijn zadeltasje met fietsslot even op de grond (en vergat het prompt). Ook hier zette ik mijn bierkrabbel onder die van Marcel(Mc).
Bedankt en proost, Biertje

geo 10188. Maart - van martijnvanwaaij

28 december 2015, 15:10
Op deze plek ontmoette ik Marcel(Mc) en zijn zoontje weer, die inmiddels ook versterking hadden gekregen van Ja-El. Met z'n vijven hebben we het hele gebied grondig (dachten we) doorzocht. We ontdekten een geheime plek waar wel een hele kist in zou passen, maar de micro bleef verborgen. Ik had het al opgegeven en wilde verder, toen het zoontje van Marcel(Mc) ineens de verstopplek ontdekte. Grote vreugde bij iedereen, want nu konden we alsnog onze naam kwijt. Ik maakte nog wat extra foto's, want ik wist zeker dat ik over een tijdje een (Delfts) hulpverzoek zou krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

10189

geo 10189. Toegangseweg - van martijnvanwaaij

28 december 2015, 15:20
Voor de cache bij de Toegangseweg (in de spelling volgens deze creatieve cachelegger) moest een flesje met water worden meegenomen. Dat had ik dus ook gedaan, maar ik zag dat iemand een leeg flesje had achtergelaten. Meestal gebruik ik voor een dergelijke constructie een paar blikken van het bier uit mijn rugzak, maar ik heb gemerkt dat het toch wat minder smaakt als ik het na gebruik weer opvang. Het kokertje kwam snel bovendrijven en ik wilde al weer vertrekken, toen het zoontje van Marcel(Mc) kwam aanrennen. Buiten adem gaf hij mijn zadeltasje terug, dat ik bij Vissen in de polder even op de grond had gelegd en dat zij zojuist hadden gevonden. Ik had het tasje nog helemaal niet gemist en was natuurlijk erg blij met deze reddingsactie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10190. De lente - van nerevats

28 december 2015, 15:30
Met de hoge temperaturen in december (vandaag 14 graden) leek het nu al een beetje lente. Het blikje waarin de cache zat verstopt, bleek al aardig verroest. Toch was het merk nog te lezen en nee, het was niet van een bierbrouwerij.
Bedankt en proost, Biertje

10191

geo 10191. Martijn's creatieve uitspattingen - van martijnvanwaaij

28 december 2015, 15:35
Hier was duidelijk sprake van een creatieve uitspatting. De constructie ben ik wel eens eerder tegengekomen, maar dan moest je wel zelf een batterijtje meebrengen. Hier was dat niet nodig, maar niet iedereen had dat door. Van de schroeven van de voorkant waren de meeste er namelijk al uitgedraaid, om het kokertje op een andere creatieve manier te graaien. Jammer, want dat was helemaal niet nodig geweest. Ik zette mijn bierkrabbel onder HLK, die ik bij aankomst nog in de auto heb zien zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10192. Ontspannen in de polder - van nerevats

28 december 2015, 15:40
Na al dat werken in de polder mocht ik ook even ontspannen. Er reed net een auto weg, dus ik was vandaag niet de enige die bij dit elektriciteitshuisje wat (ont)spanning zocht. De cache bleek een doosje, dus helemaal geen micro maar een 'small'. Maar mij hoor je niet klagen en tevreden zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10193. Geocachen in de polder - van nerevats

28 december 2015, 16:00
Om aan de andere kant van de Gouwe te komen, moest ik een flink stuk omfietsen. Voor de cache was een zeer opvallende boom uitgezocht, waar ik het doosje snel zag liggen. Ik zou dat dus een 'small' noemen en geen micro. De passerende fietser dacht waarschijnlijk dat ik een natuurfotograaf was.
Bedankt en proost, Biertje

10194

geo 10194. Fietsen in de polder - van nerevats

28 december 2015, 16:10
Was deze nu listig verstopt, of zag ik het niet? De hint luidde 'nog niet'. Ik vraag me dan altijd af wanneer de tijd zo ver is dat er wel een hint komt. Over een maand? Of over 3 jaar? Uiteindelijk besloot ik de zoekcirkel wat te vergroten en daarna zag ik de petling inderdaad gewoon zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#756. Prik hier en prik daar - van nerevats

   dnf 28 december 2015
Moest ik nu zelf hier en daar prikken of werd ik hier en daar geprikt? Dat laatste bleek het geval, want de geniepige brandneteltjes en gemene doornen hadden me al snel te pakken. Dit terrein is in de zomer minstens 5 sterren, dus ik besloot het niet te snel op te geven. Toch zou ik nog een keertje terug moeten.

geo 10195. Sloten in de polder - van nerevats

28 december 2015, 16:30
Sloten waren er ruim voldoende, hier in de polders rond Boskoop. Na de onvindbare Prik hier en prik daar lag er verderop aan het water gelukkig weer een makkelijke. Tevreden zette ik mijn bierkrabbel en fietste terug naar Leidschendam. De score van deze fijne fietsdag kwam daarmee op 49 gevonden caches en 85 gefietste kilometers.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


31 december: even naar Den Haag en dan de traditionele Eindejaarscache met de Braeckgeocachers (4 caches)

10196a       10196b

geo 10196. Vissen - van Ruud-CV14

31 december 2015, 12:30
De laatste dag van het jaar moest er toch even worden gevist. Dat kon natuurlijk het beste in een Voorburgs parkje. Het was er rustig, afgezien van wat knallen in de verte van wat vroege vuurwerkafstekers. Hier heb ik toch een tijdje lopen speuren, want mijn blik was kennelijk nog niet zo scherp. Maar ineens was het raak en kon ik het kleine visje vrij vlot omhoog halen. Nadat mijn bierkrabbel was gezet, heb ik het beestje weer netjes teruggegooid.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10197. Legends I: Cesar Zuiderwijk - van Team Twix NL

31 december 2015, 13:05
Cesar Zuiderwijk heb ik in 2013 nog zien optreden met de Golden Earring tijdens een weekendje met mijn vrienden van Stichting Braeck. Vlakbij Het Musicon, waar ik nog nooit van had gehoord, lag sinds een paar dagen zijn cache. Gelukkig was er al iemand ter plekke, maar helaas had Laantje hem nog niet gevonden. Daarom gingen wij gezamenlijk op zoek en ten slotte was het voor ons beiden raak: hij vond de cache en ik een verse hondendrol, die zich enthousiast in mijn profielzool nestelde. Terwijl ik probeerde mijn schoen te reinigen, peuterde Laantje de logrol tevoorschijn. Na een gezellig geopraatje vertelde ik dat ik hierna nog even naar Groen als Gras zou fietsen, en dat bleek toevallig de cache van zijn zoon te zijn!
Bedankt en proost, Biertje

geo 10198. Zo groen als gras - van rubenhooi070

31 december 2015, 13:25
Een nieuwe cache in het Rode Kruisplantsoen en ook nog zo groen als gras. Daar fietste ik heen, nadat ik toevallig een half uur geleden de vader van de cachelegger had ontmoet. In het gras moest ik goed zoeken, maar het kokertje bleek makkelijker verstopt dan verwacht. Als kind heb ik in deze bosjes vaak gespeeld, als we op bezoek waren bij oma. Toch een klein beetje jeugdsentiment op deze laatste dag van het jaar.
Bedankt en proost, Biertje

10199a

geo 10199. Leiden Bio Science Park - van FamHerre

31 december 2015, 15:55
Voor onze traditionele Eindejaarscache met de Braeckgeocachers had ik deze multi in Leiden uitgezocht. Volgens veel logjes was hij lastiger dan hij eruit zag, dus waren neef James en zijn kinderen (De Drie Olifantjes) en Proppie, de zoon van Pino, met ons mee. Al bij de start was er discussie, want de meeste gaten waren met elkaar verbonden en zouden dus voor één moeten tellen. Ook over het aantal onderdelen van het kunstwerk waren de meningen verdeeld. Voor de zekerheid noteerden we 3 verschillende mogelijkheden. Na een wandeling langs diverse gebouwen van het Bio Science Park telden we onze antwoorden op en ontdekten dat we bij lange na niet aan de checksum kwamen. Corbulo bedacht dat we waarschijnlijk ergens hadden gestapelteld waar het niet moest, en dat bleek het geval. We ontdekten nu ook wat het juiste aantal onderdelen van het kunstwerk was, waarna we na flink rekenen op weg konden naar de cache. Die lag op een logisch plekje. Nadat eerst Proppie en later ik op de juiste plek niets vonden, haalde Pino ten slotte het doosje tevoorschijn. Voor iedereen was er een stroopwafel en daarna gingen voldaan we naar Pino's vogelhuisje voor een oliebol en een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

10199b

Terug naar boven

Door naar januari 2016