Blik op Biertje

Bierpraat april 2015

221 caches gevonden (8375-8595)

2 april: de 4 Braeckgeocachers liepen een multi bij Koudekerk aan den Rijn (3 caches)

8375

geo 8375. ODB KK 02 - van visjes

2 april 2015, 20:05
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers met gastcacher James op pad in Koudekerk aan den Rijn. We zouden de multi Waterbeheer lopen en tegelijk onderweg nog wat traditionals oppikken. Deze uit de serie 'Onder De Brug' was er eentje van. Voor 'terrein' stond 3,5 ster opgegeven, doch in de praktijk bleek het slechts 1,5 ster. Maar ons hoor je daarover niet klagen. Pino pakte moeiteloos het potje en logde met onze tijdelijke verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8376. KK Dgitale TV via de ether - van visjes

2 april 2015, 21:35
Een simpel puzzeltje waarbij je de hoogte van de zendmast van Lopik en de frequentie van Digitenne in Alphen moest opzoeken. Voor Corbulo was dat te hoog gegrepen, want hij was de enige van ons gezelschap die de checker niet op groen had weten te krijgen. Op de berekende locatie herkende Pino de gebruikte verstopmethode, waarna hij logde met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

8377a       8377b

geo 8377. KK Waterbeheer in de polder - van visjes

2 april 2015, 22:25
Voor deze multi maakten de 4 Braeckgeocachers vanavond een mooie wandeling door de polder bij Koudekerk. Daarvoor moesten af en toe wat vragen worden beantwoord en dat ging niet overal even soepel. Vaak zagen we te laat dat er bij een waypoint niet 1 maar 2 vragen waren, maar meestal had iemand goed opgelet en kon het gemiste antwoord vanaf een gemaakte foto of uit het geheugen worden opgediept. Bij berekening van het eindco÷rdinaat kwamen we op een fraai punt uit, maar de cache (en de uil uit de hint) bleven onzichtbaar. Corbulo nam alle vragen nog eens door en bedacht dat alleen het aantal hangsloten fout zou kunnen zijn. Pino had die geteld, maar bleef volhouden dat zijn antwoord correct was. Toen we toch een ander aantal probeerden, vond ik lachend de glazen pot. Terwijl ik logde met onze verzamelnaam Geo Braeck, ontdekte Corbulo uiteindelijk toch nog de uil. Voor het vinden van de cache hebben we aan die hint dus niets gehad. Voor iedereen was er nog een stroopwafel en tevreden reden we hierna naar huis.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4 april: ons eigen Goois Mini Event, samen met Team KIS98, de Watjes, Pyne en IkbenMamma (6 caches)

8378

geo 8378. Aangereden: RAV - van Satellietje

4 april 2015, 10:40
Na het verdwijnen van het GME houden we met een bevriend groepje geocachers elk jaar in april ons eigen Goois Mini Event. Dit keer hadden Team KIS98, de Watjes, IkbenMamma, Pyne en ik afgesproken bij de carpoolplaats Crailo en vandaar wandelden we met z'n allen naar de Regionale Ambulance Voorziening. Daar hadden de kleinste Watjes al snel door waar de cache verstopt zat en voor de eerste keer vandaag zette iedereen zijn naam in een logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

8379

geo 8379. Shaun the Sheep - van Tinky12

4 april 2015, 11:50
Na het verdwijnen van het GME houden Team KIS98, de Watjes, IkbenMamma, Pyne en ik elk jaar in april ons eigen Goois Mini Event. Tijdens de multi De Stam over de Blaricummerheide kwamen we in de buurt van de schaapskooi. Daar was het Watje 9 die in tweede instantie de nano alsnog voelde zitten. Het logstrookje was vochtig en bomvol. We hebben onze namen of initialen overal dwars doorheen moeten schrijven. Erg jammer dat de cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8380. De Stam - van Team WiseMice, adopted by zonnebaars

4 april 2015, 12:25
Na het verdwijnen van het GME houden Team KIS98, de Watjes, IkbenMamma, Pyne en ik elk jaar in april ons eigen Goois Mini Event. Voor alle waypoints van deze multi moest steeds een peiling worden gedaan. Zo wandelden we lekker over de Blaricummerheide en pakten tegelijk nog een traditional en een antwoord voor een earthcache mee. Bij wp7 stonden inmiddels 2 paaltjes, maar onze logische keuze bleek correct. De kinderen hielpen ons steeds bij het zoeken van de juiste cijfers en woorden en uiteindelijk was het de kleine JosÚ die de kist tevoorschijn trok.
Bedankt en proost, Biertje

8381

geo 8381. Het Gooi: Tafelbergheide - van Fire5

4 april 2015, 13:20
Na het verdwijnen van het GME houden Team KIS98, de Watjes, IkbenMamma, Pyne en ik elk jaar in april ons eigen Goois Mini Event. Tijdens de 2 gewandelde multi's over de Blaricummerheide verzamelden we tevens de gevraagde informatie voor deze earthcache. Na een steile klim naar de top van de hoge Tafelberg maakten we daar, zittend op de houten tafel, onze groepsfoto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8382. Georoute Van 't Padje - van The lucky finders

4 april 2015, 15:45
Na het verdwijnen van het GME houden Team KIS98, de Watjes, IkbenMamma, Pyne en ik elk jaar in april ons eigen Goois Mini Event. We boften met het mooie weer en dat we geen grote grazers tegenkwamen. Dit was onze tweede multi van vandaag en ook hier werden we door de kinderen geholpen om de juiste letters en cijfers te vinden, terwijl tussendoor nog in heel veel bomen geklommen moest worden. Aan het eind van de wandeling liepen ze ook voorop om de kist voor ons te zoeken. Natuurlijk is ze dat gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

8383

geo 8383. Rondje Blaricum - van Thyrof

4 april 2015, 17:20
Na het verdwijnen van het GME houden Team KIS98, de Watjes, IkbenMamma, Pyne en ik elk jaar in april ons eigen Goois Mini Event. 's Ochtends hadden we 2 multi's gelopen over de Blaricummerheide en daarna hebben we een biertje (of koffie) gedronken bij de Tafelberg. Daarna reden we naar Blaricum voor een rondje door dit Gooise dorp. De vragen waren niet moeilijk, zodat we vlot op zoek konden naar de cache. Ook deze werd weer door de kinderen gevonden. Dit keer was dat niet zo moeilijk, want hij lag helemaal onbedekt. Na het loggen hebben ze hem wat beter verstopt. Hierna wandelden we naar ijssalon De Hoop, al meer dan honderd jaar een begrip in het Gooi en nu ook bij ons. Volgend jaar komen we hier beslist terug!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


6 april: op Tweede Paasdag fietste ik 90 kilometer door het Westland (20 caches)

8384

geo 8384. De Bunker - van DeDullies

6 april 2015, 11:00
Tweede Paasdag is er eigenlijk voor de tuincentra en meubelboulevards, maar ik koos voor een fietstocht van 90 kilometer door Den Haag en het Westland. Mijn eerste stop was in de Nieuwe Scheveningse Bosjes, naast Commandobunker 608 in de buurt van Widerstandsnest 318. Hier moest flink worden gezocht, want het kokertje lag niet op de plek van de hint. Maar ineens viel mijn scherpe blik op een grijs plastic dekseltje. Hoera, de eerste cache was 'in der Tasche', zoals ze hier in de jaren '40-'45 zeiden.
Bedankt en proost, Biertje

8385

geo 8385. Noordelijk Havenhoofd - van DutchDavidof

6 april 2015, 11:20
Klimmen in hoge bomen is aan mij niet besteed, maar afdalen van diepe kademuren durf ik wel. Het was vanmorgen eb, maar ik wist niet of de aanblik van de drooggevallen basaltblokken erger was dan de woeste golven tijdens vloed. Ik moest even wachten totdat een starende Scheveninger dit uitkijkplekje had verlaten, om daarna voorzichtig van de ladder af te dalen. Gelukkig zat de cache niet helemaal beneden. Het logrolletje heb ik veilig boven op het havenhoofd beschreven om daarna opnieuw de weg naar beneden te nemen. Wat een mooie plek!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8386. Aan de Kust - van carlaendick

6 april 2015, 11:55
Het was inmiddels het derde jaar dat ik terugkeerde naar De Kust. Het terras van deze Kijkduinse strandtent was nog helemaal leeg, want het was erg fris. Geroutineerd opende ik de kluis en beschreef het logboekje. Van de zomer kom ik nog wel eens terug voor een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#625. WW2-75, Von Sponecks Retreat: the counter attack - van Notorynchus

   dnf 6 april 2015
De acties van de Duitse generaal Von Sponeck in de eerste dagen van de oorlog zijn vastgelegd in een aantal nieuwe caches rond Ockenburg. De eerste, bij een oude dode boomstam, heb ik niet kunnen vinden. 's Avonds ontdekte ik dat het kokertje vanmorgen 150 meter was verplaatst vanwege broedende vogels. Die heb ik helaas ook niet gezien.

8387

geo 8387. WW2-75, Von Sponecks Retreat: kapitein Boot - van Notorynchus

6 april 2015, 12:30
Op de plek waar kapitein Boot met zijn mannen in 1940 de toegangsweg naar Den Haag verdedigden, ongeveer ter hoogte van het bloemenstalletje aan de Ockenburghstraat, lag nu een nieuwe cache. Die had kapitein Boot goed verstopt en met de hint kon ik weinig, want er stonden hier vÚÚl bomen. Strategisch sloop ik over en rond de heuvel. Ten slotte bedacht ik waar ik zelf een koker zou verstoppen als ik kapitein zou zijn. En toen was het direct raak. Na het vinden van de veilige haven en het zetten van mijn bierkrabbel, hees ik weer de zeilen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8388. WW2-75, Von Sponecks Retreat: vliegveld Ockenburg - van Notorynchus

6 april 2015, 12:35
In de ochtend van 10 mei 1940 landden Duitse transportvliegtuigen en parachutisten op vliegveld Ockenburg. De Nederlandse soldaten wisten de meeste te vernietigen, waardoor de Duitsers zich moesten terugtrekken in de omliggende bossen. De duinen (op puin van gesloopte huizen uit de Schilderswijk) waren er toen nog niet, maar nu ligt er een cache. Het doosje was na een korte klim snel ontdekt, maar door de euforie ben ik vergeten de bonuscode te noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8389. Maziroli 1 - van maziroli

6 april 2015, 12:55
Wandelend door natuurgebied Van Leydenhof, gelegen tussen Madestein en Ockenburg, was ik op zoek naar een micro. Mijn GPS wees eerst de verkeerde, maar wel logische, boom aan. Gelukkig had ik mijn ogen niet in mijn zak, maar hield ik ze op de gevraagde ooghoogte. Daarna kon het kokertje me niet meer ontgaan. Het logboekje bleek vochtig. Omdat ik een route had uitgestippeld door het Westland, wandelde ik verder naar de uitgang aan de Monsterseweg. Ik was echter vergeten dat daar een draaihek zat, waar ik mijn bier-bike niet heelhuids doorheen kreeg. Een extra wandeling was het gevolg, maar dat was vandaag geen straf.
Bedankt en proost, Biertje

8390

geo 8390. Van 2001 tot nu: #1 Lego - van daandebanaan

6 april 2015, 13:25
Met mijn bier-bike was de locatie aan de Nieuweweg makkelijk bereikbaar. Ik verwachtte hier een kunstwerk van gigantische lego-stenen te vinden, maar het bleek een rioolgemaal met daarachter gestapelde gekleurde zeecontainers. Zoals anderen ook al schreven, was er niets magnetisch aan de petling. Dat stukje uit de hint kan dus weg. En de achterkant van de Blackberry die op 9 maart was gespot, lag er ook nog steeds. Ik fietste nu verder naar Monster.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8391. Het gekke laantje - van GeoEend

6 april 2015, 13:40
Het gekke laantje in Monster was eigenlijk de Laan van Heijneman, genoemd naar de gepensioneerde bewoner van het hoekhuis. Hoewel mijn aandacht getrokken werd door een roestig object, koos ik toch voor iets anders. Na wat voelen had ik de petling in mijn handen en kon ik mijn gekke bierkrabbel in het logboekje zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8392. N.O.Z.W. - van fredenjolande

6 april 2015, 13:50
Bij dit rustige bruggetje in Monster had ik 4 zoekmogelijkheden. Het kompas van mijn GPS wees me de juiste en zelfs zonder te bukken zag ik het houten doosje al liggen. Ik had net het logritueel beŰindigd, toen ik gestoord werd door stemmen in de verte. Het waren de teams Rocky3033, Frommeltje en Whinney, waarvan de jongste mij al bezig had gezien. Zij hadden dus geen kompas meer nodig.
Bedankt en proost, Biertje

8393

geo 8393. Lovely Rita - van fredenjolande

6 april 2015, 14:00
De grootste hit van Rita Hovink, was Laat me Alleen. Waarschijnlijk was daarom dit eenzame plekje aan de doodlopende Raaphorstlaan gekozen voor een nano ter nagedachtenis. Omdat ik me niet liet afleiden door de kleuren, was de kleine Antonio vlot gespot. En hoewel hij het niet wilde, liet ik hem na het loggen toch weer alleen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8394. Cache bus - van maziroli

6 april 2015, 14:10
Ook ik had mijn twijfels of bus 123 het smalle en hoge bruggetje over de Groote Gantel wel kon halen. Terwijl ik hier naar de cache zocht, heb ik in ieder geval geen bus voorbij zien komen. Maar veel tijd had ik ook niet nodig. Er viel iets op en dat klopte als een bus. Behendig krabbelde ik mijn cachenaam op het strookje en fietste verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8395. Jurassic Park - van Van der voortjes

6 april 2015, 14:20
Waren er op dit eilandje aan de rand van Naaldwijk echt dino's gezien? Voorzichtig ging ik kijken en weldra zag ik een kopje opduiken. De dino bleek gelukkig van plastic, maar bewaakte een grote doorzichtige doos. Tussen de vele TB's vond ik het logboekje en daar zette ik voorzichtig mijn bierkrabbel in.
Bedankt en proost, Biertje

8396

geo 8396. Waterfluit - van Van der voortjes

6 april 2015, 14:35
Volgens de cacheleggers komt het idee voor deze cache uit Costa Rica (The Pied Piper uit 2010), maar ik ben deze constructie al in 2008 tegengekomen bij Heerhugowaard. Omdat ik op mijn tochten altijd voldoende bier bij me heb, was de benodigde 2 liter vloeistof geen enkel probleem. Zonder te morsen kreeg ik het kokertje te pakken, waarna ik het meeste daarna weer heb kunnen opvangen. Omdat de koker niet waterdicht is, was het logboekje nat. En waarschijnlijk ruikt het nu ook een beetje naar bier. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 8397. Valkehorst - van Isabeau1990

6 april 2015, 14:50
Omdat Honselersdijk geen carpoolplaats of Stip heeft, moest het op een andere manier op de kaart worden gezet. Aan het wandelpad langs de Strijp had daarom een valk een vreemdsoortig nestje gemaakt in het struikgewas. Het leek eigenlijk meer op een plastic doos, die ik na wat sluip-door-kruip-door wist te bemachtigen. Hierna fietste ik door naar Naaldwijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8398. De Slang - van wasbak20

6 april 2015, 15:00
Toen ik mijn hand voorzichtig in de struiken stak, verwachte ik de kop van een slang te vinden. Maar uit het forse logpapier in het kokertje bleek dat dit flatgebouw in Naaldwijk de Slang heette en dat ik nu bij de kop van dat gebouw stond. Ik had me dus helemaal voor niets zo ongerust gemaakt!
Bedankt en proost, Biertje

geo Pijle Tuinen - van Isabeau1990

   note 6 april 2015
Een cache met een moeilijkheid van 2 sterren met 6 keer achter elkaar een not-found? Volgens mijn planning zou dit vandaag mijn 8400e cache moeten worden, maar ik ben maar doorgefietst. Ik kom wel terug als de co÷rdinaten verbeterd zijn of als de hint wat concreter is (of als er een nieuwe cache is geplaatst).

geo 8399. Insecteneter - van Ouzoboy

6 april 2015, 15:50
Na goed lezen van de tekst op de cachepagina vermoedde ik al welk dier ik hier ten zuiden van Maasdijk zou aantreffen. Ik kreeg gelijk en tot mijn verrassing had hij zich helemaal niet verstopt, maar zat hij rustig in het zand op mij te wachten. Voorzichtig pakte ik het logrolletje en zette daarna mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

8400

geo 8400. 't komt goed! - van meer & meer

6 april 2015, 15:55
Op deze plek was ik in december al eens geweest, maar toen hielden de weergoden mij tegen. Maar volgens de cachenaam zou 't goed komen en vandaag bleek dat ook zo. De vorige vinder had de koker echter op zijn kop teruggestopt, dus dat maakte het even lastig. Gelukkig heb ik altijd voldoende gereedschap (en bier) achter op mijn bier-bike zitten. Het bleek een feestelijk moment, want dit was mijn 8400e cache.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 december 2014
Een cache met zo'n titel zou geen probleem moeten geven. Waarschijnlijk heb ik hem wel gezien, maar niet als zodanig herkend. Hiervoor kom ik dus nog een keertje terug.

geo 8401. Spannend - van nokki

6 april 2015, 16:35
Dit 'spannende' puzzeltje viel eigenlijk best mee, dus er stond al gauw een keurig co÷rdinaat op papier. Ik had eigenlijk verwacht bij een elektriciteitscentrale uit te komen of bij een transformatorhuisje. Maar de praktijk was minder spannend dan gehoopt: gewoon een pot in de grond. Maar mij hoor je niet klagen, want met trillende vingers zette ik mijn bierkrabbel in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8402. WW2-75, Von Sponecks Retreat: de Zweth - van Notorynchus

6 april 2015, 16:55
Nadat generaal van Sponeck vanuit het bos bij Ockenburg was opgetrokken naar Wateringen, raakten de Duitsers daar in gevecht met Nederlandse troepen. In gestolen bussen bereikten ze de Zweth, waar ze door het smalle bruggetje bleven steken. Met mijn bier-bike had ik hier geen enkele moeite en ook het vinden van de cache was geen probleem.
Bedankt en proost, Biertje

8403

geo 8403. Watertoren Rijswijk Sammersweg - van fam.jong

6 april 2015, 17:20
De watertoren aan de Sammersweg is een monument ter herinnering aan de kassenbouw in dit gebied. Terwijl ik even aan de kassen dacht, zocht ik razendsnel naar de nano. Die bleek net een trede hoger te liggen dan ik had verwacht. Dit was tevens de laatste cache op mijn fietsrit door het Westland. Het leverde me na 90 km toch nog 20 gevonden caches op.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


8 april: mijn eerste cache in Nieuw-Zeeland gevonden en een oude not-found weggewerkt (2 caches)

8404

geo 8404. NZ around the world, a 3 continent cache - van JPwave

8 april 2015
Yesterday I received an email from VPDJ from the United States. He needed help with this multi, because the third stage was in The Hague, Netherlands. I am not a Premium Member (deliberately, to prove that you also can have a pleasant time and find caches as a ordinary member), so he sent me the text of this cache and the coordinates of the third stage. The next morning I took my bike and rode to The Hague. With the coordinates of the fourth stage Ron found the final stage in New Zealand and signed the log with our names. Thanks to VPDJ and Ron to find my first geocache in New Zealand!
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 8405. WW2-75 Von Sponecks Retreat: the counter attack - van Notorynchus

8 april 2015, 18:15
Eergisteren bleek dat generaal van Sponeck zich onverwachts 150 meter had verplaatst. Vanwege de hardnekkige tegenstand van de Nederlandse troepen (en een broedende vogel) had hij zich nu in een bosje aan de andere kant van de Laan van Meerdervoort ingegraven. Mijn GPS had wat moeite met het nulpunt en ik met de hint, maar samen kwamen we er uiteindelijk toch weer uit. Triomfantelijk zette ik mijn naam als tweede in het nieuwe logboekje.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 6 april 2015
De acties van de Duitse generaal Von Sponeck in de eerste dagen van de oorlog zijn vastgelegd in een aantal nieuwe caches rond Ockenburg. De eerste, bij een oude dode boomstam, heb ik niet kunnen vinden. 's Avonds ontdekte ik dat het kokertje vanmorgen 150 meter was verplaatst vanwege broedende vogels. Die heb ik helaas ook niet gezien.

___________________________________________________________________


9 april: een bezoekje aan het minibiebje in mijn achtertuintje (1 cache)

8406

geo 8406. Minibieb Leidschendam - van GeoGabriŰl

8 april 2015, 11:55
De minibiebs schieten tegenwoordig als paddenstoeltjes uit de grond en hoera, dit was de 10e waarin ik een cache vond! Toen die gisteravond werd gepubliceerd, was ik net op weg voor mijn wekelijkse zwemtraining, maar vandaag nam ik alsnog een kijkje in mijn achtertuin. Blij verrast las ik in het logschriftje dat mijn goede vriend Bonzo B hier een kwartier geleden was geweest. Tot slot heb ik nog even de inhoud van de bieb ge´nspecteerd, maar ik trof er helaas geen boek aan over bier.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


10 april: op de OV-fiets van Rotterdam via Capelle naar Nieuwerkerk, en weer terug (33 caches)

8407

geo 8407. Pim Fortuyn - van Buitenlucht

10 april 2015, 10:00
Deze vrijdag zou de geschiedenis in gaan als 'rokjesdag', want het werd 20 graden en de lente leek nu echt begonnen. Ik begon mijn fietstocht bij Rotterdam CS, waar ik een OV-fiets ophaalde en naar het standbeeld van Pim Fortuyn reed. Deze cache is al sinds 5 maart niet beschikbaar, omdat het logstrookje vervangen moet worden. Erg jammer dat de cachelegger zo weinig tijd heeft voor onderhoud. Terwijl ik mijn naam in een leeg hoekje van het strookje krabbelde, kwam er een man van de beveiliging naar buiten. Hij wilde weten wat ik daar aan het doen was, want hij had wel vaker mensen zien zoeken. Ge´nteresseerd luisterde hij naar mijn uitleg en wenste me veel succes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8408. Korps Mariniers - van Azrael960

10 april 2015, 10:20
Op het Oostplein heeft al eerder een cache gelegen, maar die was lange tijd niet beschikbaar door werkzaamheden en verdween uiteindelijk in het archief. Nu ligt er een andere en ik was verbaasd zo'n groot doosje midden in Rotterdam te vinden. Ik moest wel even wachten totdat een groep vegers van de gemeentereiniging voorbij was getrokken. De cryptische hint was in 1966 een grote carnavalshit van (de Amsterdammer) Sjakie Schram, maar ik ken natuurlijk mijn klassiekers! wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 8409. Teleport me to Eindhoven - van geo krakers

10 april 2015, 10:35
Eigenlijk dacht ik na 10 minuten zoeken dat dit mijn eerste not-found van vandaag zou worden, maar toen ik even stond te twijfelen of ik dan ook maar gelijk het eerste blikje van de dag zou opentrekken, viel me iets op. En eenmaal dichterbij bleek het de (prachtig weggewerkte) hint uit de cachebeschrijving te zijn. Ik paste er niet in, anders had ik makkelijk in Eindhoven kunnen komen. Maar ik wilde naar Capelle fietsen, dus ik liet het bij een krabbel in het logboekje. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

8410

geo 8410. Hellingproef - van geo krakers

10 april 2015, 10:50
Omdat ik wel vaker een cache in een fietstas, lampje of kettingslot heb gevonden, ben ik begonnen om het rijtje fietsen aan een cacheproef te onderwerpen. Toen dat niets had opgeleverd, keek ik nog eens rond en had de petling daarna in ÚÚn greep bij zijn kladden. Tot slot mocht ik op de fiets lekker keihard de helling af.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#626. Hole in one - van team glow

   dnf 10 april 2015
Hoe was het mogelijk dat ik een cache van het formaat 'large' niet kon vinden? Er waren spierballen nodig en ik heb dus verschillende (zware) zaken opgetild of losgemaakt. Helaas was er om 11 uur nog niemand aanwezig om te helpen, dus ik was de eerste die hier een not-found mocht noteren. Dat is dus precies het tegenovergestelde van een Hole in one!

geo 8411. Scouting in Capelle: Scoutcentrum Rotterdam - van Martijnenjessica

10 april 2015, 11:25
Het Scout Centrum Rotterdam is opgericht in 1966 en ondergebracht in een ruim 300 jaar oude boerderij (bouwjaar ca. 1700) aan de 's Gravenweg. De 'weg' in het gezegde 'Zo oud als de weg naar Kralingen' verwijst naar deze 's Gravenweg. Ik stond vanmorgen met mijn OV-fiets op die eeuwenoude weg, die er nog best goed uit zag. De cache zag er ook goed uit, alleen een beetje groen uitgeslagen. Hij had een logstrookje in zijn bek, dat ik met wat friemelen te pakken kreeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#627. Met STIP op de kaart... Capelle aan den IJssel - van Great4Fun

   dnf 10 april 2015
Het schijnt een verhoging van de levensstandaard te zijn, maar de stip op de kaart van Capelle heb ik niet kunnen vinden. Anderhalve ster voor moeilijkheid en geen hint, dus ik verwachtte hier een simpele oppikker. Toch grappig, al die logjes met 'niet zo moeilijk', 'goed te vinden' en 'snel ontdekt'...

8412

geo 8412. Languit het land omhelsd door water - van RutgerWdeVries

10 april 2015, 11:50
Dit kunstwerk van Jacqueline Verhaagen markeert de entree naar de Capelse wijk Schenkel als een soort leuning. Ik heb er daarom maar even mijn OV-fiets tegenaan gezet toen ik op zoek ging naar het bijbehorende doosje. Het gras bezorgde me een natte knie, maar ja, geocachen is vaak afzien. Na dit uitstapje keerde ik terug naar de 's Gravenweg, op zoek naar nieuwe avonturen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8413. De avonturen van Ganzerix 1/6 - van ganzerix

10 april 2015, 12:00
Voor de eerste van deze serie was het bonusgetal al gegeven, omdat er door werkzaamheden hekken rond de knotwilgen zouden staan. Een paar hekken stonden er inderdaad nog, maar wel een stuk verderop, dus de eerste 8 knotwilgen zijn prima bereikbaar. Door de hint was mijn eerste blik voldoende, waarna ik mijn avontuurlijke bierkrabbel op de achterzijde van een van de volle logstroken kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

8414

geo 8414. De avonturen van Ganzerix 2/6 - van ganzerix

10 april 2015, 12:05
Wat een leuke verrassing tijdens dit avontuur: er lag een nieuwe logrol op me te wachten, dus ik kon mijn naam in het vakje voor de FTF krabbelen. Zo'n lege strook met alleen mijn naam erop, is altijd een feestelijk gezicht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8415. De avonturen van Ganzerix 3/6 - van ganzerix

10 april 2015, 12:10
Bij deze knotwilg had mijn scherpe blik het iets uitstekende kokertje al snel gezien. Dat kwam door de speciale bevestigingswijze die hier was gebruikt. Na het loggen heb ik ervoor gezorgd dat de cache weer netjes onzichtbaar in de boom verdween.
Bedankt en proost, Biertje

8416

geo 8416. Sla een balletje - van G.E.S.

10 april 2015, 12:15
Ook het hek van de golfvereniging mocht zich verheugen in een geplaatste cache. Ik moest even wachten op een naderende bejaarde speler, die ondanks zijn stramme rug de golftas moeiteloos meezeulde. Tegelijkertijd spotte ik razendsnel het hek op de mogelijkheden, zodat ik kon toeslaan zodra de kust weer veilig was. Mijn eerste slag was inderdaad raak, dus dat was een hole in one!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8417. Wat een gezwam! - van Stabertjes en G.V.R.

10 april 2015, 12:25
Het paddenstoelenpuzzeltje was niet zo moeilijk en vandaag zou ik in Capelle het bijbehorende doosje vinden. Op een verrassend en stil plekje moest ik op zoek onder een boom, maar die stond daar helaas niet. Mijn scherpe blik zag wel iets van plastic onder een boomstam en dat bleek gelukkig het gezochte. De losse logstroken waren allemaal zeer vochtig, maar na al dat gezwam was ik blij mijn bierkrabbel te kunnen zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8418. De avonturen van Ganzerix 5/6 - van ganzerix

10 april 2015, 12:30
Terug op de 's Gravenweg vervolgde ik mijn avonturen. Nummer 4 lag niet op de route en was ook niet nodig voor de bonus, dus de volgende was nummer 5. Daarvoor moest ik zijn bij restaurant Johannahoeve, waar ik door de uitgebreide hint snel en ongemerkt mijn werk kon doen. Toen ik weer terug was bij mijn fiets en een foto wilde maken, kwam de eigenaar juist een reclamebord buiten zetten. Iets met koffie en gebak of zo. Geen bier, dus ik fietste verder.
Bedankt en proost, Biertje

8419

geo 8419. De avonturen van Ganzerix 6/6 - van ganzerix

10 april 2015, 12:35
De laatste van deze serie lag op de hoek van de Klaas Klinkertkade. In de huls had zich een familie naaktslakken genesteld, die ik moest verplaatsen om het kokertje te pakken. De locatie van de bonus was nu bekend, maar die zou ik pas 4 uur later bezoeken, op de terugweg. Eerst wilde ik nog naar Nieuwerkerk fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8420. Golfbaanbruggetje - van Carajillo60

10 april 2015, 12:45
In Capelle en Nieuwerkerk ligt er een hele serie bij verschillende bruggetjes, maar bij de 11 bezochte bruggen heb ik slechts 6 caches gevonden. Lag het aan de satellieten, een vertroebelde blik of het gebrek aan duidelijke hints? Bij de eerste ging het nog goed. Terwijl de senioren op golfpark Hitland rustig hun balletje sloegen, sloeg ik mijn eigen slag. De logrol bevond zich in een heel klein plastic flesje, maar door de onhandige vorm zat er een deel onbereikbaar op de bodem. Op de andere helft kon ik prima mij naam kwijt.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#628. Het Totaal Verrotte Bruggetje - van Carajillo60

   dnf 10 april 2015
Er waren aan de 's Gravenweg 2 bruggetjes die totaal verrot leken, maar inmiddels allebei redelijk waren opgeknapt. Het nulpunt wees op een plek in het water, precies tussen de 2 bruggen in. Gelukkig had ik al in oude logjes gelezen dat er een afwijking van minstens 10 meter was, dus ik heb op de (meeste) plekken aan de oever en bij beide bruggetjes gezocht. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte kon mij helaas ook niet helpen, want die bruggen konden hem niets verrotten.

8421

geo 8421. De Kleinpolderbrug - van Carajillo60

10 april 2015, 13:20
Om onbegrijpelijke redenen is de hint in het Engels, maar dankzij een goede voorbereiding wist ik dat er een egeltje werd bedoeld. Toch stond ik nogal lang te zoeken in alle openheid op een vreemde plek voor een wandelaar. Of ik dus volledig onbespied ben, zoals de cachelegger wenst, weet ik niet, want ik had natuurlijk geen ogen in mijn rug. Na een korte kennismaking met het beestje, fietste ik over de fraaie Kleinpolderbrug.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#629. De Oranje Brug - van Carajillo60

   dnf 10 april 2015
De Oranje Brug bleek wit en leek sprekend op de Kleinpolderbrug. Van de hint snapte ik niets, waardoor ik bij het verkeerde object heb staan zoeken. Nu ik weer nuchter ben, herinner ik me dat ik op enige afstand iets opvallends had gezien, maar daar toch gewoon voorbij ben gefietst. Volgende keer beter.

8422

geo 8422. De Haasnoot Brug - van Carajillo60

10 april 2015, 13:55
De Haasnoot Brug aan de Zuidplaslaan is uitsluitend bestemd voor personeel dat moet werken aan het spoor. Gelukkig dat er een steen is die ons behoedt voor een noodlottige val. Daardoor (en doordat de cache nauwkeurig op het nulpunt lag) had ik de petling vlot te pakken en bleef ik ook nog eens helemaal droog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8423. Bij de cirkels - van matt clasener

10 april 2015, 14:10
Op dit pleintje achter het Fluitekruid was het helemaal uitgestorven. Ik zocht, maar vond er geen bal. Totdat ik ineens de cache zag zitten. En daarna snapte ik ook de hint. Eigenlijk was er geen bal aan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8424. Die Schat van Nuwekerke - van Carajillo60

10 april 2015, 14:30
Over het kasteel Nuwekerke dat hier vroeger in de oerbossen gestaan moest hebben, was helaas niets te vinden op internet. In het restant van dat oerbos langs de A20 stapte ridder Biertje vanmiddag van zijn ijzeren ros af en zocht hij met zijn zwaard (lees: GPS) tussen de struiken. Dankzij zijn scherpe blik wist hij de verstopplek van het HÚ-mannetje te vinden, maar door het oude dialect moest het mannetje zijn waarschuwingen twee maal roepen, voordat die werden begrepen. Het schatkistje kwam ridder Biertje bekend voor, want op zijn verre reizen was hij dit soort wel vaker tegengekomen. Behendig schoof hij het open en zette zijn bierkrabbel op het perkament. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

8424no

geo NF#630. De Gele Brug - van Carajillo60

   dnf 10 april 2015
Tegenover de Gele Brug over de Ringvaart zaten een paar hangjongeren. Die hadden gelukkig meer interesse voor elkaar dan voor mij, maar echt lang en ongestoord heb ik hier niet kunnen zoeken. De nano heb ik niet op de voor de hand liggende plekken zien zitten.

geo NF#631. De Witte Brug - van Carajillo60

   dnf 10 april 2015
Ook bij de iets verder gelegen Witte Brug ving ik bot. Het aantal verstopplekken voor een micro leek hier gering, zeker in combinatie met de hint. Dit was niet de eerste cache bij een brug waar ik niets kon vinden. Nee, het was al nummer 4. (Een dag later zou de cache uit het water worden opgevist. Stom dat ik daar niet heb gekeken!)

geo 8425. Waar paddenstoelenhuisjes staan - van Nollie+1+1

10 april 2015, 14:55
De paddenstoelenhuisjes waren niet direct zichtbaar. Daarvoor moest eerst wat worden gesmurft. De vele blauwe dwergen bewaakten ook nog eens een cache. Ik vroeg nieuwsgierig of ze door een waterkraan konden, maar het bleef erg stil. Het Smurfenlied was immers uit 1977 en daardoor niet meer bij iedereen bekend. Vader Abraham schreef het in een paar uur en had nog geen tekst voor het refrein. Daarom werd het "lalala" toen hij het tijdens het Schlagerfestival voor het eerst liet horen. En zo ontstond een wereldhit. Zingend vervolgde ik mijn weg.
Bedankt en proost, Biertje

8426

geo 8426. De Grijze Brug - van Carajillo60

10 april 2015, 15:05
De Gijze Brug was aangelegd om makkelijker bij het station van Nieuwerkerk te komen. Het voorwerp uit de hint kon ik in eerste instantie niet op of rond het nulpunt vinden. Toen ik door wilde fietsen, bleek hij 12 meter verderop te liggen, samen met de cache. Blij dat ik eindelijk weer eens eentje uit deze lastige serie had weten te vinden, zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#632. Verloren landje in Nieuwerkerk - van Carajillo60

   dnf 10 april 2015
Het verloren landje lag aan het Tinbergenpad. Dit was inderdaad een takke-cache, want takken en boomstronken waren er hier genoeg. De situatie is nu toch heel anders dan de kale vlakte op de foto's uit 2009. De cache heb ik er niet gevonden. De nieuwe niet en helaas ook niet de oude met de kletsnatte logrol.

geo 8427. Cantare con piacere - van Carajillo60

10 april 2015, 15:30
Zingend bereikte ik het einde van de Zeemanstraat. Scherp als een mes zag ik hier direct waar Marie-Antoinette bevrijd moest worden. Even later rolde haar hoofd in mijn schoot. Er kwam ook een logboekje mee, waar ik snel mijn naam op schreef. Deze cache was toch heel wat makkelijker dan die lastige bruggenserie van dezelfde legger.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#633. De Britse Zoom Brug - van Carajillo60

   dnf 10 april 2015
De Britse Zoom Brug is een houten constructie naar een fraai parkje. De cache had slechts 2 sterren voor moeilijkheid en geen bruikbare hint. Je zou denken dat dit een makkelijke moest zijn, maar dat vond ik niet.

8428

geo 8428. De Gentlemen Bruggen - van Carajillo60

10 april 2015, 15:50
De Gentlemen Bruggen heetten zo vanwege de gelijknamige graffiti op de zijkant. Volgens een log van 31 januari zou de doorgewinterde cacher deze wel vinden. Ik was dus benieuwd of ik zo doorgewinterd was, want ik had tot nu toe pas 4 van de 9 bruggen gevonden. Maar hoera, al heel snel had ik het logpapiertje in mijn vingers.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8429. Zomaar ergens in Schollevaar #2 - van AryXVW

10 april 2015, 16:00
Daar stond ik zomaar ergens op de Schollevaartseweg in Capelle Schollevaar. En wat een verrassing: ik vond hier zomaar ergens 2 caches bij elkaar! De lange dunne bevatte een logpapiertje dat er niet meer uit te krijgen was, maar er was ook nog een potje met een droog en schone logrol. Daar heb ik vervolgens zomaar ergens mijn naam op gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8430. Schollebos #2 - van Thobias010

10 april 2015, 16:05
Was mijn GPS wat van slag in het Schollebos of was hier het een en ander veranderd? Feit was dat ik de cache op 15 meter afstand van het nulpunt vond en niet bij een boom, maar bij een struik. De hoge brandstapel wees me de juiste weg.
Bedankt en proost, Biertje

8431

geo 8431. De dressuurruiter - van ganzerix

10 april 2015, 16:15
De dressuurruiter bevond zich natuurlijk langs het ruiterpad. Vandaag was het duidelijk een vrije dag voor de paarden, want in de tijd dat ik vanmiddag in het Schollebos bezig was, heb ik er geen enkele gezien. Wel zag ik een fraaie cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8432. Rick de kikker - van ganzerix

10 april 2015, 16:20
De muur van takken was heel erg lang en er stonden ook voldoende paaltjes. Maar waar hield Rick zich nou verborgen? Gelukkig kon ik vertrouwen op mijn scherpe blik. Het beestje was erg plat, want hij paste precies in een klein doosje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8433. Bij de Spartanen - van ganzerix

10 april 2015, 16:25
Het was vroeger geen pretje bij de Spartanen. Een sobere en harde opvoeding en daarna 10 jaar leven als soldaat in een kazerne. Toch heel anders dan de jeugd van tegenwoordig: een beetje gamen en rondhangen bij een bankje. Heel iets anders dan waar ik mee bezig was. In een bosje tussen twee parkeerterreinen struinde ik rond, zoekende naar een achtergelaten doos. Die vond ik uiteindelijk, omhuld door een plastic zak.
Bedankt en proost, Biertje

8434

geo 8434. De verborgen brug - van Thobias010

10 april 2015, 16:35
De Verborgen Brug over het kanaal bleek helemaal niet verborgen. En ook de cache was goed zichtbaar. Een grote verrassing, want de helft van de bruggenserie bleef vandaag voor mij verborgen. Achteraf zag ik dat deze door iemand anders is gelegd, die waarschijnlijk van simpel te vinden caches houdt. Nou, ik ook!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8435. De avonturen van Ganzerix: de Bonus cache - van ganzerix

10 april 2015, 16:45
Vanmorgen had ik de avonturen-serie van Ganzerix gevolgd en vanmiddag op de terugweg volgde de kers op de taart. En wat voor een kers: een grote kist met snoep, spulletjes en een fors logboek was mijn beloning. Graag had ik hier even gezellig een biertje gedronken, maar ik moest nog naar het station van Rotterdam fietsen en ook nog 5 caches zoeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8436. Back to school - van Physicsteacher

10 april 2015, 17:10
Vanwege de tijd moest ik mijn geplande route wat wijzigen. Deze cache stond aanvankelijk niet op mijn programma, dus ik wist niet wat ik kon verwachten. Gelukkig waren de 1100 kinderen al naar huis, zodat ik op een leeg plein stond met een groot hek. De petling had ik direct in de gaten, waarna ik volledig ongezien het logboekje kon beschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

8437

geo 8437. Mp3crew's 1e - van mp3crew

10 april 2015, 17:20
De eerste cache van Mp3crew lag in hun eigen voortuin. Er waren meerdere stenen waar de doos onder zou kunnen liggen, maar de laatste die ik optilde was de juiste. De logrol zat in een kokertje dat weer in een grotere plastic koker zat. Kurkdroog dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#634. Muisje - van ejvtl

   dnf 10 april 2015
Bij het voorbereiden van mijn fietsroute voor vandaag heette deze cache nog Edmond. Maar vorige week werd de naam gewijzigd in Muisje en werd hij 50 meter verplaatst. Ik kwam terecht op een parkeerterrein met een aantal schots en scheef liggende tegels, te midden van kale plantsoentjes. Ook bij onderzoek van de omliggende (meer voor de hand liggende) plekken heb ik helaas geen petling kunnen ontdekken.

8438

geo 8438. Musea Rotterdam: Ontdekhoek - van Buitenlucht

10 april 2015, 17:55
In de Ontdekhoek kunnen kinderen leren hoe je snelstromend water kan tegenhouden, hoe je foto's kan ontwikkelen en hoe je chips kan maken. En buiten in het plantsoen kon je zien hoe een man een bierblikje leeg drinkt en daarna razendsnel een cache tevoorschijn tovert. Tenminste, als je had opgelet. Mijn actie in dit hoekje deed ik namelijk zonder ontdekt te worden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8439. Musea Rotterdam: Stadsarchief - van Buitenlucht

10 april 2015, 18:05
Het gemeentearchief van Rotterdam was mijn laatste stop voor vandaag. Hoewel mijn GPS een afwijking constateerde van 20 meter, was de hint zo duidelijk dat ik geen twijfel had over de juiste plek. Ik maakte me even lang en had direct iets glimmends in handen. Hierna fietste ik naar het station om mijn OV-fiets weer in te leveren. Er stond 45 km op de teller en ik had vandaag 33 caches gevonden (en 9 niet).
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


12 april: naar Eindhoven voor wat bonussen en een trail langs het Wilhelminakanaal (56 caches)

8440

geo 8440. Beren op de weg - van MegaTobi

12 april 2015, 10:15
De zon zou vanmiddag vooral in het zuiden schijnen, dus treinde ik naar Eindhoven om daar mijn geluk te beproeven. Op mijn bier-bike wilde ik wat bonussen van de Woensel-Noord-serie vinden en daarna de trail langs het Wilhelminakanaal doen. De start was 's morgens bij een oude bekende. De beren op deze weg was ik al in oktober 2013 tegengekomen, maar de cache had ik toen niet gevonden. Vandaag probeerde ik het opnieuw en met snel succes. Ongelooflijk dat ik die de vorige keer heb gemist.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 oktober 2013
Met een goedkope NS-dagkaart ging ik vandaag naar Eindhoven. Vanwege het uitgespaarde geld koos ik dit keer voor een elektrische OV-fiets voor mijn uitgestippelde route door het noordelijke deel van de lichtstad. Na 9,5 uur en 57 km had ik 37 caches gevonden en 9 niet.
Allereerst reed ik naar de berenkuil, het verkeersplein met twee verdiepingen. De onderste verdieping is een soort van openluchtmuseum voor graffiti en sinds vorige maand ligt er ook een cache. Mijn GPS stuurde me naar de buitenkant van de kuil, waar het gelukkig niet zo druk was. Toch lukte het me niet om deze simpele (anderhalve ster voor moeilijkheid) cache te vinden. Mijn dag begon dus goed...

geo 8441. Woensel-Noord: Dommelbeemd (subbonus) - van HappieS

12 april 2015, 10:30
Dit was de eerste van de subbonussen die ik vandaag zou bezoeken. Dommelbeemd is een van de 4 wijken van Woensel-Noord en ik vond de cache op een mooi plekje aan het water. Het logrolletje was helaas behoorlijk vochtig en met moeite kraste ik er mijn naam in.
Bedankt en proost, Biertje

8442

geo 8442. Airborne 101st divison - van sam617

12 april 2015, 10:35
In oktober 2013 greep ik hier mis en het leek erop dat de cache was verdwenen. Toch dook de koker daarna af en toe op en iedereen klaagde over de natte logrol. De cachelegger is echter al sinds oktober 2014 niet meer actief, maar ik besloot te proberen om deze not-found toch in een smiley om te zetten. Dankzij een foto bij een van de logs wist ik wat ik moest zoeken en binnen 2 tellen had ik de cache in handen. Het weinige groen hielp daarbij. Het nieuwe papiertje dat Kesanny eergisteren had achtergelaten, bleek inmiddels al drijfnat. Toch zette ik tevreden mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 oktober 2013
Met een goedkope NS-dagkaart ging ik vandaag naar Eindhoven. Vanwege het uitgespaarde geld koos ik dit keer voor een elektrische OV-fiets voor mijn uitgestippelde route door het noordelijke deel van de lichtstad. Na 9,5 uur en 57 km had ik 37 caches gevonden en 9 niet.
De Airborne 101st Division heeft destijds Eindhoven bevrijd, waardoor er hier een monument ligt en een cache. Dat kokertje was echter al 7 keer achtereen niet gevonden, dus ik nam aan dat het was verdwenen. Toch nam ik even een kijkje, maar ik vond alleen wat lege flessen en een glazen koffiekan. Een paar dagen later heeft de cachelegger een nieuw kokertje geplaatst, dus de volgende keer moet het lukken.

geo 8443. Woensel-Noord: Superbonus - van HappyS

12 april 2015, 10:45
Hoewel ik nog niet alle subbonussen had gevonden, had ik thuis het co÷rdinaat van de Superbonus al weten te berekenen. Achteraf zag ik dat er een makkelijkere manier was om de verstopplek te bereiken, maar met wat struinen kwam ik er ook. De supergrote koker bevatte een logboek, waar ik superblij mijn bierkrabbel in zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8444. Woensel-Noord: Aanschot (subbonus) - van HappyS

12 april 2015, 10:55
Aanschot is een van de 4 wijken in Woensel-Noord en dus reden voor een subbonus. Het was de tweede subbonus die ik vandaag mocht verzilveren. De in de hint beschreven boom stond keurig op mij te wachten en hield een mooie pot vast.
Bedankt en proost, Biertje

8445

geo 8445. Woensel-Noord: Esp - van HappyS

12 april 2015, 11:10
Esp is een buurt in de wijk Dommelbeemd en de naam lijkt te duiden op een gebied met espen (ratelpopulieren). Als stadsmens had ik geen idee of ik het kokertje vond bij een esp, een els of een eik. Mijn GPS wees naar de derde, maar volgens de hint was dat niet de goede. Ik ratelde rap mijn populaire bierkrabbel op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#635. Spetters uitloopveld - van Ennes53

   dnf 12 april 2015
Het was lente, dus de bomen begonnen uit te lopen. Conform de hint heb ik het iets hogerop gezocht en veelvuldig de prikstok gehanteerd. Het mocht allemaal niet baten. Om te voorkomen dat mijn planning te veel zou uitlopen, fietste ik verder.

geo 8446. Duckstad: Madam Mikmak - van reloe

12 april 2015, 11:40
Madam Mikmak had een eenvoudig huisje aan het Wilhelminakanaal. Als ingrediŰnt voor haar toverrecept gebruikte ze Royal Green Cooking Cream, want zo'n potje vond ik hier. Ze had er een stel gekleurde logstroken in gemikt, waar ik met gemak mijn bierkrabbel op kwijt kon.
Bedankt en proost, Biertje

8447

geo 8447. Toponiembank de Leet - van De Overburen

12 april 2015, 11:50
Al fietsend was ik terecht gekomen in Son en Breugel. Bij het toponiembankje had ik een prachtig uitzicht over de Dommel, de rivier waarnaar een stuk zuidelijker een bierbrouwerij is genoemd. Ik kreeg er zowaar dorst van, maar eerst moest er worden gewerkt. De cache bleek geen 'small' zoals op de cachepagina stond, maar een petling, dus een micro. Nadat ik de logstrook had beschreven, trok ik het eerste blik van vandaag open en kon er worden geproost.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8448. Eerste Breugelse bijna Vortuincache bij nummer 3 - van ppib

12 april 2015, 11:55
Naast Voortuincaches (mensen die geen mooi plekje in hun omgeving kennen) en Voorgevelcaches (mensen zonder voortuin) zijn er nu ook Bijna Voortuincaches. Die liggen gewoon op straat. Letterlijk, want de nano lag gewoon los en was een beetje vochtig. Had het pas geregend of was er een hond langsgekomen? Op het nieuwe (gelukkig droge) strookje schreef ik mijn naam bij nummer 2.
Bedankt en proost, Biertje

8449

geo 8449. Voortuincache De Overburen: Dommel - van De Overburen

12 april 2015, 12:10
Geen letterlijke voortuin gelukkig, maar de 'voortuin' van hetzelfde team dat de trail langs het Wilhelminakanaal had gelegd. Voor de tweede keer keek ik vandaag uit over de Dommel, de rivier waarnaar de bekende bierbrouwerij is genoemd. Ik had mijn GPS op mijn fiets laten zitten, want ik dacht deze cache wel even 'op gevoel' (en met de hint) te kunnen vinden. Dat kostte veel meer tijd dan ik had gedacht. Maar het uitzicht was mooi.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#636. Sporten in Son en Breugel: de golfclub - van de matties

   dnf 12 april 2015
Sporten is mijn lust en leven, maar golf is niet mijn ding. Met mijn Braeckvrienden heb ik een keer een golfclinic gevolgd en ook een keer een middag boerengolf gespeeld, maar daarbij is het gebleven. Bij de afslagplaats van hole 7, maar dan aan de andere kant van het hek, moest een cache liggen. Ik kon duidelijk zien dat hier onlangs een man met een stramme rug had gezocht. Vanwege het mooie golfweer was het erg druk op de afslagplaats, dus ik kom nog wel eens terug.

geo 8450. Het labyrint - van Migchels-Breugel

12 april 2015, 12:40
Ook ik nam eerst het verkeerde grindpad, maar toen ik een grasmaaier zag staan, bedacht ik dat dit een oprit moest zijn. Het tweede grindpad leidde inderdaad naar het labyrint, dat mooi verstopt zat. Dit systeem ben ik al eens eerder tegengekomen, dus met moed, beleid en trouw (plus een biertje) wist ik langzaam het kokertje uit de klauwen van de Minotaurus te bevrijden.
Bedankt en proost, Biertje

8451

geo 8451. Maria Kapel - van De Overburen

12 april 2015, 12:50
Het was verrassend om ineens tussen de villa's deze kapel uit 1950 te zien opduiken. Het was destijds opgericht uit dankbaarheid voor het behouden blijven van Son in de historische dagen van september 1944. Eerst keek ik bij het verkeerde drietal, maar ten slotte bij de juiste.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8452. Sporten in Son en Breugel: tennisvereniging Son - van de matties

12 april 2015, 12:55
Ondanks het fraaie weer was er op de tennisbaan geen bal te doen. Het gereedschap waarin de hint naar wordt verwezen, heb ik niet gevonden. Maar het was ook helemaal niet nodig, want de petling was moeiteloos te pakken. Gewoon een kwestie van een scherpe blik, maar daar sta ik natuurlijk om bekend.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8453. TB Hotel Beekzicht - van Migchels-Breugel

12 april 2015, 13:05
Een fraai hotel met uitzicht op het kabbelende water van de Grote Beek. Maar om in te checken moest je wel over een sleutel beschikken en die lag natuurlijk niet onder de mat. wink Een snelle blik en daarna was het varkentje vlot gewassen. Ik heb alle bewoners lekker laten slapen en alleen het hotelregister getekend.
Bedankt en proost, Biertje

8454

geo 8454. Vogeltje wat zing je vroeg - van Migchels-Breugel

12 april 2015, 13:15
Zelf ben ik meer een nachtvlinder dan een vroege vogel. Het was dus al in de middag dat ik naar dit parkje bij de Grote Beek fietste. Het vogeltje had kennelijk al meer dan genoeg gezongen, want het was doodstil. Ik kon dus niet op het geluid afgaan, maar moest het van mijn blik hebben. En die was weer scherp, al zeg ik het zelf. Helaas kon ik niet zeggen wat voor typische zangvogel dit was, want als stadsmens ken ik alleen maar de mus, de meeuw en de duif.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8455. Strootje trekken - van Migchels-Breugel

12 april 2015, 13:20
De route naar deze cache liep niet via de gebaande paden, maar uiteindelijk was ik toch bij de strootjes. Iets verder lag er nog een hele bos, maar dat was waarschijnlijk door de gemeente achtergelaten. Bij het vijfde strootje had ik beet en kon ik mijn naam op het strookje krabbelen. Dit was een originele constructie, die ik in de afgelopen 12 jaar nog niet eerder was tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8456. Achtertuincache De Overburen: Dommel - van De Overburen

12 april 2015, 13:35
De 'voortuin' van de Overburen had ik al bezocht en anderhalf uur later stond ik ook in hun 'achtertuin'. Opnieuw had ik uitzicht over de Dommel, maar hier kon Rijkswaterstaat wel weer eens een schoonmaker naartoe sturen. Ik moest even piekeren wat er met de hint zou worden bedoeld, maar toen had ik ook direct beet.
Bedankt en proost, Biertje

8457a       8457b

geo 8457. Wilhelmina Kanaal Trail #1 - van De Overburen

12 april 2015, 13:40
Mijn tweede doel voor vandaag was de trail langs het Wilhelminakanaal. Bij het nabijgelegen dierenpension was het een continu geblaf van jewelste. Ik was daarom blij dat ik de eerste cache snel had gevonden en daarmee ook het eerste bonusgetal kon noteren. Iemand was een paarse handschoen verloren, maar die had inmiddels een nuttig tweede leven gekregen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8458. Wilhelmina Kanaal Trail #2 - van De Overburen

12 april 2015, 13:45
Met de fiets nam ik eerst het brede zandpad langs het kanaal, maar al snel koos ik voor het geasfalteerde wandelpad. Ook al was ik nu bijna 400 meter verder, het geblaf van de honden was hier nog steeds te horen. Maar het tweede doosje was snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8459. Wilhelmina Kanaal Trail #3 - van De Overburen

12 april 2015, 13:45
Ook het derde doosje gaf geen probleem, want ik zag een fietsspoor in het zand dat naar een bepaalde boom leidde. Volgens het logboekje waren er vandaag al meerdere teams op pad gegaan. Eenzaam, maar niet alleen fietste ik hierna verder langs het Wilhelminakanaal.
Bedankt en proost, Biertje

8460

geo 8460. Wilhelmina Kanaal Trail #4 - van De Overburen

12 april 2015, 13:50
Met dit mooie weer waren er aan deze kant van het kanaal veel wandelaars op pad. Ik kwam er meerdere tegen. En voor de vierde keer zette ik in een Spiderman-logboekje mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8461. Wilhelmina Kanaal Trail #5 - van De Overburen

12 april 2015, 13:50
Verrassend: voor het eerst stuurde mijn GPS me naar de linkerkant van het pad. De doosjes waren tot nu toe allemaal duidelijk herkenbaar verstopt. Voordat ik deze kon oppakken, moest ik even wachten totdat een wandelend echtpaar voorbij was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8462. Wilhelmina Kanaal Trail #6 - van De Overburen

12 april 2015, 13:55
Fietsend naar nummer 6 haalde ik een wandelend gezin met kinderen in. Waren het geocachers? Ik dacht eerst van niet, want in het volgende logboekje zag ik nog steeds dezelfde namen als eerder. Maar toch kwamen ze niet naar mij en de cache toe, maar bleven ze op een afstandje wachten totdat ik klaar was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8463. Wilhelmina Kanaal Trail #7 - van De Overburen

12 april 2015, 14:00
Vlakbij deze cache had iemand zijn auto in de berm gezet. Ik kon nu beschut mijn slag slaan en het volgende bonusgetal noteren. Het leek me allemaal voor de wind te gaan, maar dat zou niet lang meer duren...
Bedankt en proost, Biertje

8464

geo 8464. Wilhelmina Kanaal Trail #8 - van De Overburen

12 april 2015, 14:00
Nummer 8 lag aan het begin van een zijpad naar een weiland, waar iemand in zijn auto met Tsjechische kentekenplaat zat te wachten. Toen ik kwam aanfietsen, ging hij er snel vandoor. Dat vond ik prima, want nu kon ik ongestoord het doosje pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 84. Rustiger aan - van pijnack

12 april 2015, 14:05
Wat een ellende: ga je met pensioen en krijg je een TB hotel om het rustiger aan te doen. En dan gaat er ineens iemand een trail leggen langs het Wilhelminakanaal en krijg je plotseling tientallen logjes per week! Weg met de rust! Ook ik ging even langs bij zorgboerderij en fietscafÚ Krakenburg. Rustig keek ik om me heen naar een toepasselijke plek en tevreden haalde ik de petling tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#637. Wilhelmina Kanaal Trail #9 - van De Overburen

   dnf 12 april 2015
Terwijl alle doosjes opzichtig waren verstopt en dus makkelijk te vinden, was deze nergens te bekennen. Er lag een touw in het water, waar een roestig wiel aan bleek te zitten. Van de 3 teams die vandaag vˇˇr mij op pad waren, hebben Team ED en Teross deze nog wel gevonden, maar Marco Domi niet. Was deze te goed teruggestopt of wijken de co÷rdinaten erg af?

geo 8466. Wilhelmina Kanaal Trail #10 - van De Overburen

12 april 2015, 14:15
Nadat ik lang naar #9 had gezocht, pakte ik de draad weer op. Het was plezierig dat de volgende weer 'normaal' was verstopt en goed herkenbaar. Het gemiste bonusgetal bleek gelukkig niet nodig voor berekening van de eindcache.
Bedankt en proost, Biertje

8467

geo 8467. Wilhelmina Kanaal Trail #11 - van De Overburen

12 april 2015, 14:20
Terwijl ik mijn bierkrabbel zette onder de logs van Team ED en Marco Domi, bleek er aan de overzijde van het kanaal een grote groep natuurliefhebbers bezig te zijn. Met verrekijkers en gidsen in hun hand stonden ze rond een boom. Eigenlijk precies zoals ik, maar dan iets anders.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#638. Wilhelmina Kanaal Trail #12 - van De Overburen

   dnf 12 april 2015
Op weg naar #12 kwam me een groep lawaaierige motorcrossers tegemoet en zij zorgden ervoor dat het stoffige wegdek flink opstoof. Bij de cacheplek stond een camper en zaten er wat mensen in klapstoeltjes. Een van hen was Veldmuis, die me wees waar hij vorige week het doosje had gevonden, maar waar vandaag al meerdere teams bot hadden gevangen. Ik moest denken aan de wijze woorden van een goede vriend uit Delft: "Wacht niet te lang met een trail, anders mis je er te veel". Later zou blijken dat deze cache er nog wel was, maar op een andere plek en dat de hint dus niet klopte.

geo 8468. Wilhelmina Kanaal Trail #13 - van De Overburen

12 april 2015, 14:40
Via Sluis nummer 5 stak ik het kanaal over. Aan de andere kant liep een fraai fietspad, dat vandaag met het mooie weer extra druk was. Cache #13 lag niet op een rustig plekje naast een boom, maar naast de auto van twee vissers. Achter hun rug pakte ik het doosje en logde het staande bij mijn fiets. Daarna legde ik het voorzichtig weer terug.
Bedankt en proost, Biertje

8469

geo 8469. Wilhelmina Kanaal Trail #14 - van De Overburen

12 april 2015, 14:45
Mijn GPS stuurde me eerst naar de verkeerde kant van de weg, naar een plek tussen de doornstruiken. Dat leek me niet prettig, dus zocht ik aan de andere kant. Gelukkig lag het doosje weer ouderwets bij een boom.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8470. Wilhelmina Kanaal Trail #15 - van De Overburen

12 april 2015, 14:50
Aan de zuidzijde van het kanaal was het een stuk lastiger om ongezien te pakken en terug te leggen. Van beide zijden kwamen er continu fietsers voorbij, maar uiteindelijk was er een gaatje om snel en ongemerkt toe te slaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8471. Wilhelmina Kanaal Trail #16 - van De Overburen

12 april 2015, 14:55
Weer een boom, maar nu aan de andere zijde van het fietspad. Voor de verandering keek ik dus een keertje niet uit over het kanaal, maar wierp ik een blik op het boerenland rond het dorpje Gerwen.
Bedankt en proost, Biertje

8472

geo 8472. Wilhelmina Kanaal Trail #17 - van De Overburen

12 april 2015, 15:00
Wat was hier gebeurd? Er stond een lantaarn met een kaars, omgeven door witte en rode rozen en andere bloemen. Was dit ter nagedachtenis aan een ongeluk? Ik concentreerde me maar even op mijn taak: het vinden van doosje #17 en dat is me (natuurlijk) gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8473. Wilhelmina Kanaal Trail #18 - van De Overburen

12 april 2015, 15:05
Ik was de ophaalbrug bij Stad van Gerwen gepasseerd en bij de meerplaats zag ik de plek van #18 al liggen. Daar had ik geen hint voor nodig. Door de formule wist ik al wat hier het bonusgetal zou zijn en dat bleek (gelukkig) ook te kloppen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8474. Wilhelmina Kanaal Trail #19 - van De Overburen

12 april 2015, 15:10
Hier stond een leuke boom, dus het was weer tijd voor een cache. Een snelle graai en een vlotte log. Het einde kwam in zicht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8475. Wilhelmina Kanaal Trail #20 - van De Overburen

12 april 2015, 15:10
Het was geen hoog water, dus droog kon ik dit doosje uit zijn schuilplaats halen. Ik noteerde het laatste benodigde getal en keek op de kaart waar de Bonus zou liggen. Dat bleek een logische plek te zijn, zodat ik gerustgesteld de laatste kilometer kon fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

8476

geo 8476. Wilhelmina Kanaal Trail #21 - van De Overburen

12 april 2015, 15:15
Terwijl ik logde, zag ik dat er aan de overkant een groepje mensen met rugzakken en papieren druk aan het zoeken was. Zelfs aan de waterkant bij de ijzeren damwand, waar volgens mijn kaart helemaal geen cache lag. Misschien waren het dus geen geocachers, maar waren ze op zoek naar een zeldzaam plantje. Ik liet ze maar en fietste verder naar #22.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8477. Wilhelmina Kanaal Trail #22 - van De Overburen

12 april 2015, 15:20
Ook de laatste van deze serie lag niet hoog, maar gelukkig wel droog. Nu werd het tijd om de bonus te pakken en daarmee te bewijzen dat ik de hele tocht met succes had volbracht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8478. Wilhelmina Kanaal Trail Bonus - van De Overburen

12 april 2015, 15:25
De Bonus was niet moeilijk te vinden. Je valt hier wel op, vooral als je de munitiekist niet direct open kan krijgen. Maar gelukkig waren er even geen passanten en kon ik ongestoord mijn log schrijven. Voor de niet gevonden nummers 9 en 12 zal ik nog een keertje terug moeten komen, maar dat is geen straf. Voorlopig fietste ik terug naar Eindhoven.
Bedankt en proost, Biertje

8479a       8479b

geo 8479. Dwaallichtje libel - van Talleke65

12 april 2015, 15:50
Terug in Eindhoven moest ik op zoek naar 2 dwaallichten en de eerste van die 2 was de libel. Door het pijltje van mijn GPS dwaalde ik wat af, maar de hint leidde me naar de juiste plek. Met het vinden van het dwaallicht snapte ik ook ineens de naam. Op de plek van de batterij zat een klein logrolletje. Precies onder de naam van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte zette ik als tweede mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8480. Danger! Radiation Hazard - van Talleke65

12 april 2015, 15:55
Gelukkig ben ik niet zo bang uitgevallen, dus kordaat stapte ik gewoon op de gevaarlijke plek af. Het bleek een transformatorhuisje waar de straling wel mee viel. De cachecontainer straalde in het zonlicht, maar bevatte slechts een onschuldig logboekje, waar ik stralend van blijdschap mijn bierkrabbel in zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8481. Dwaallichtje vlinder - van Talleke65

12 april 2015, 16:00
Het tweede dwaallicht was de vlinder en toen ik kwam aanfietsen stonden daar al 2 mensen te dwalen. Het was team Wilfen, die ondanks dat ze pas een week geleden begonnen waren met deze hobby, nu al de geniepigste plekjes aan het onderzoeken waren. "Volgens mij zoeken jullie dit", zei ik wijzend op de vlinder. Wilfen was blij dat ik ze op hun dwaling had gewezen. Ze hadden de vlinder wel gezien, maar niet als dwaallicht herkend. Tijdens het loggen en het gezellige praatje vertelde ik dat er vlakbij nog een 'gevaarlijke' cache lag. Die zouden ze hierna gelijk even onschadelijk maken.
Bedankt en proost, Biertje

8482

geo 8482. 8 in Acht: Dorpsplein - van wilvot

12 april 2015, 16:20
Deze serie in Acht had ik na twee bezoeken bijna afgerond. Vanmiddag stond de multi op het Dorpsplein op mijn programma, waarvoor de benodigde cijfertjes snel waren verzameld. Dankzij de hint was de cache vlot getraceerd, maar het in handen krijgen kostte wat meer tijd. Hopelijk heeft niemand mijn actie opgemerkt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8483. 8 in Acht: Station - van wilvot

12 april 2015, 16:360
Deze mystery rond het voormalige station was eigenlijk een wiskundig puzzeltje: twee vergelijkingen met twee onbekenden plus een en extra tip van de cachelegger in zijn note van 11 maart. Daarmee had ik thuis het co÷rdinaat berekend en hoefde ik vanmiddag alleen nog maar even de juiste boom te vinden. Precies daar stond een man naast zijn brommer te telefoneren. Ik hoorde hem zeggen dat hij niet langer bleef wachten en even later vertrok hij. Na wat zoeken op ooghoogte (en iets hoger) kon ik het laatste bonusgetal noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8484. 8 in Acht: Bonus - van wilvot

12 april 2015, 16:40
Dankzij de vandaag gevonden laatste 2 bonusgetallen was ik nu op weg naar de kers op de taart. Hier heb ik nog lang lopen struinen voordat ik de cache in het oog kreeg. Bijna letterlijk, maar tevreden kon ik loggen dat ik deze serie na 5 jaar (en 3 bezoeken aan Eindhoven) had volbracht.
Bedankt en proost, Biertje

geo De 10 grootste Franse steden: Marseille - van twinbug

   note 12 april 2015
Voor de tweede keer stond ik hier te zoeken naar deze geniepig verstopte cache. Maar dit keer met een extra hint van de cachelegger. Dat mocht echter niet helpen: het hele voorwerp heb ik afgetast, maar een cache heb ik niet gevonden...

8485

geo 8485. Woensel-Noord: Achtse Molen (subbonus) - van HappieS

12 april 2015, 17:00
De Achtse Molen was de derde subbonus die ik vandaag zou verzilveren. Het was erg prettig dat ik de cache al van verre zag zitten en het loggen daardoor een fluitje van een cent was.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#639. Prinsejagt: Kapelletje - van hansanita

   dnf 12 april 2015
Achter het kapelletje stonden genoeg bomen, maar bij geen enkele vond ik een appel, laat staan een cache. Was die appel een stukje weggerold of had Eva hem opgeraapt?

geo 8486. Prinsejagt: de Pitstop - van hansanita

12 april 2015, 17:20
De Pitstop was een jongerencentrum naast een hondenuitlaatveldje. Ik had de verstopplek hier gelukkig snel door, maar ook daarna begreep ik niets van de cryptische hint. Maar mij hoor je niet klagen, want de cache was in de pocket en het bonusgetal had ik zorgvuldig genoteerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8487. Woensel-Noord: Ontginning (subbonus) - van HappieS

12 april 2015, 17:25
En ook dit was weer een thuis uitgerekende subbonus, die ik vandaag mocht scoren. Ter plaatste zag ik een vreemd object en dat bevatte natuurlijk een kokertje met een logrolletje. Bijna heel Woensel-Noord had ik nu ontgonnen.
Bedankt en proost, Biertje

8488

geo 8488. Prinsejagt: de Hoeksteen - van hansanita

12 april 2015, 17:35
De Hoeksteen is het buurthuis van de Eindhovense wijk Prinsejagt. Er stond slechts ÚÚn auto voor de deur, dus ik kon in alle rust op zoek. Ik heb lang rondgekeken wat er met de hint kon worden bedoeld. En ineens zag ik het. Simpel, maar doeltreffend.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8489. Woensel-Noord: Prinsejagt - van HappieS

12 april 2015, 17:45
Voor de Archimedes-buis zou 2 liter voldoende zijn. Doordat ik alle leeggedronken bierblikken keurig had bewaard, kon ik die hier (voorzichtig) bij de sloot hervullen, om daarna het kokertje soepeltjes op te vissen. Gewoon een kwestie van een goede voorbereiding dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8490. Mensfort - van j.timmermans33

12 april 2015, 17:50
Hier in de Van der Hartstraat leek voor voldoende vogelhuisvesting gezorgd, maar dat was slechts schijn. Een van de huisjes werd permanent bewoond door een cache. Het potje zat propvol, maar er was genoeg ruimte op de logrol. Waarom deze cache Mensfort heet, bleef echter een raadsel.
Bedankt en proost, Biertje

8491

geo 8491. Prinsejagt: het parkje - van hansanita

12 april 2015, 17:55
Het parkje was verlaten, zodat ik ongestoord op zoek kon naar de cache. Toevallig viel mijn scherpe blik al heel snel op de juiste plek. Tijdens het loggen dacht ik na over de hint. Die bleek achteraf dus een cryptische te zijn, die je pas snapt als je de cache in handen hebt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8492. Op de hoek - van j.timmermans33

12 april 2015, 18:05
Op de hoek van de Palladiostraat leek aanvankelijk weinig mogelijkheid om een petling te verstoppen. Toch zag ik ineens een kans en met een plop had ik zowaar de petling in handen.
Bedankt en proost, Biertje

8493

geo 8493. Neo's Treasure Chest - van hartwich

12 april 2015, 18:15
De fraaie kist van Neo stond pontificaal in de tuin, maar die zag ik in eerste instantie finaal over het hoofd. Dat kwam doordat ik me had geconcentreerd op de hint en die herkende ik van gelijksoortige verstopplekken. Het bleek dat er voor de cijfercode nog stevig gewerkt moest worden, maar daarna keek ik in het lachende gezicht van deze jonge schatzoeker, die helaas veel te vroeg is overleden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8494. Prinsejagt: de Begraafplaats - van hansanita

12 april 2015, 18:20
De Jacob van Campen begraafplaats lag er rustig bij, met vrij veel uniforme gedenkstenen. Ook de cache lag er rustig bij. Nee, niet op de voor de hand liggende verstopplek, maar toen ik het zoekgebied wat vergrootte, kon ook dit kokertje me niet meer ontgaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8495. Trapveldje - van nielsvdrijt

12 april 2015, 18:35
Het trapveldje was de laatste voor vandaag. Gelukkig lag de nano niet echt op het veldje, want daar werd op dit tijdstip een stevig balletje getrapt. Het logstrookje was vol en ik heb dus maar ergens mijn naam doorheen geschreven. Jammer dat de cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud.
Hierna fietste ik naar het station en constateerde dat er 65 km op de teller stond en dat ik 56 caches had gevonden en 5 niet. Een productieve dag, al zeg ik het zelf.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


15 april: fietsend door Dordrecht en daarna struinend door de uiterwaarden (36 caches)

8496

geo 8496. Wildlife van Dordrecht! - van team White Lions

15 april 2015, 10:30
Het zou de warmste dag van april worden, dus deze woensdag treinde ik naar het station van Dordrecht, waar al een OV-fiets op me stond te wachten. ik begon met het zoeken naar wilde dieren, die op het Eiland van Dordrecht gesignaleerd waren. Mijn spiedende blik zag een gevaarlijke hagedis, die ik pas na een stevige worsteling kon overmeesteren. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8497. Voordeur Kees - van 't Hopbelletje

15 april 2015, 10:40
Kees bleek de eigenaar van een Belgische bierwinkel te zijn, maar die zaak was helaas gesloten. Ik moest het dus maar doen met de cache. Die had ik pas na lang nadenken gevonden, hoewel er weinig verstopmogelijkheden waren. Het was natuurlijk helemaal geen 'regular' zoals bovenaan de cachepagina staat, maar een nano. Maar mij hoor je niet klagen, want hop, ik schreef vlot mijn naam erop.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8498. Kogecache - van doc_nl

15 april 2015, 10:45
De Kogeka bleek de Dordtse afkorting voor de Korte Geldersekade, zo leerde ik vandaag. Precies op de hoek zette ik mijn fiets even neer. Hier was niets spannends aan, want ik zag de nano direct zitten. Maar dat is ook wel eens fijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8499. Koffietijd - van team White Lions

15 april 2015, 11:05
Van koffie heb ik nooit gehouden, dus misschien dat het daardoor vrij lang duurde voordat ik de cache had gevonden. Op het nulpunt leek aanvankelijk geen verstopmogelijkheid te zijn, zodat ik het zoekgebied flink heb uitgebreid. Toen ik de plek bijna wilde verlaten, viel me van een afstand iets op. Toen ik nogmaals op het nulpunt keek, grijnsde de cache me vriendelijk aan. Tijd voor een biertje, dacht ik zelf.
Bedankt en proost, Biertje

8500

geo 8500. Wildlife van Dordrecht? - van team White Lions

15 april 2015, 11:10
Mijn GPS stuurde me naar de huizenkant, maar dat was juist de kant waar ik niet moest zijn. Dordtenaars houden namelijk niet van loerende mensen. Of ze van wilde dieren houden, weet ik niet, maar het beestje was inmiddels vervangen door een koker. Die had ik met een gelukkige graai gelijk te pakken. En hoera, het was mijn 8500e cache!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8501. Hoop - van team White Lions

15 april 2015, 11:20
Aan de Kuipershaven lag een grote Hoop en de nano kon volgens mij dus maar op ÚÚn plekje zitten. Met mijn gevoelige vingertjes had ik het dingetje snel bij z'n lurven. Nu nog op zoek naar Geloof en Liefde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8502. Twiet-twiet, je ziet me niet - van team White Lions

15 april 2015, 11:25
Vanwege het fraaie weer was iedereen in de Knolhaven met zijn boot bezig: er werd gesopt en geklust, want het vaarseizoen ging weer beginnen. Niemand zag me toen ik voorzichtig keek waar dit vogeltje zich had verstopt. Ik zag hem toch en even later ook de petling, die hij niet langer meer vast kon houden.
Bedankt en proost, Biertje

8503a       8503b

geo 8503. Zie ginds ligt de stoomboot - van team White Lions

15 april 2015, 11:30
Deze cache keek uit op een stoomboot in de Kuipershaven. Dat was wel grappig, maar interessanter vond ik natuurlijk de pakhuizen aan de kade. Het kokertje lag namelijk precies ter hoogte van het pand met opschrift 'Heineken's brouwerij'. Hier werden dus vroeger de vaten bier uit Amsterdam gelost en opgeslagen. Bij dat idee kreeg ik al dorst, maar er moest eerst even worden gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8504. De havenmeester - van Tatanka33

15 april 2015, 11:40
Volgens de cachetekst bulderde de havenmeester "U mag hier helemaal aanmeren!" Zeer waarschijnlijk is de cachelegger het woordje 'niet' in deze tekst vergeten, want aanmeren mag uitsluitend met toestemming van de havenmeester. Dat las ik op het grote bord, waarna ik op zoek ging naar de cache. Die verwachtte ik ter hoogte van de hint, maar dat was duidelijk te hoog gegrepen. Voordat de havenmeester weer naar buiten zou komen om te bulderen, was ik hier vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8505. TB Hotel Scheepshellingen - van team White Lions

15 april 2015, 11:55
Het nieuwe hotel in de ru´nes van de stadswerven bestond uit meerdere verdiepingen. De meeste waren leeg, maar eentje bevatte een gastenboek, dat ik direct heb getekend. De omgeving kan wel een opknapbeurt gebruiken, maar ik las dat hier in de toekomst een nieuwe wijk zal verrijzen.
Bedankt en proost, Biertje

8506

geo 8506. De Ark van Noah - van team White Lions

15 april 2015, 12:05
De replica van de Ark van Noach zag er indrukwekkend uit, maar ik kwam hier natuurlijk voor de cache. Ik had verwacht dat die in de vorm van een klein bootje zou zijn, maar het bleek gewoon een plastic doosje. Er zaten inderdaad alleen maar dieren in, dus die zullen de komende overstroming wel overleven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8507. 100 jaar Scouting: Willem de Zwijgergroep III - van doc_nl

15 april 2015, 12:30
Pas bij het loggen las ik dat de groepsbar op vrijdagavond geopend is. Mijn bezoekje op deze woensdagmiddag was dus niet zo slim. Ik hield het daarom maar noodgedwongen bij het zoeken naar de cache. Die lag niet op de voor de hand liggende plekjes. Met mijn camera maakte ik daarom een paar foto's en op een daarvan zag ik ineens het doosje. De bonuscache vanwege het 100-jarige bestaan van Scouting had ik vorig jaar al gevonden, dus ik hoefde vandaag slechts mijn 12-jarige bierkrabbel in het logboekje te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#640. H.D.M. #4 - van Suus&Jeff

   dnf 15 april 2015
Met de hint in gedachten leek me de verstopplek nogal logisch. Met een rolmaat controleerde ik de hoogte en met een spiegeltje bekeek ik daarna de mogelijkheden. Helaas heb ik niets aangetroffen, dus ik ben benieuwd of de cache er nog is.

8508

geo 8508. Aart Alblas - van ejvtl

15 april 2015, 13:05
Aart Alblas was een Dordtse verzetstrijder, die in de oorlog is omgekomen. Het naar hem genoemde fietsbruggetje verbindt het Generaal Spoorpad met de fietspaden langs de N3. op het moment dat ik de nano wilde pakken, was het ineens erg druk: 2 politieagenten liepen terug naar hun geparkeerde busje en een gezin met veel kinderen op fietsjes probeerde zonder vallen en opstaan mij te passeren. Ik gedroeg me maar even als een toerist die een foto wilde maken. Toen de kust weer veilig was, sloeg ik toe.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8509. De Kleine Rug - van Bever.vw

15 april 2015, 13:10
En hier begon de Hollandse Biesbosch al. Ik reed op een landtong, ingeklemd tussen Merwede en Wantij en ik had uitzicht op de Kleine Rug. Dat is een boerderij en minicamping waar je helemaal tot rust kon komen. Dat had ik niet nodig, want daarvoor neem ik gewoon een biertje. wink Hier nam ik echter een kokertje uit een breekbaar omhulsel en schreef als eerste mijn naam op het nieuwe logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8510. De Westergoot - van Bever.vw

15 april 2015, 13:15
De heg langs de jachthaven kan zich sinds oktober 2011 verheugen in extra aandacht. Toen werd er namelijk een cache geplaatst. Het was hier gewoon een kwestie van even goed kijken en daarna twijfelend oppakken. Na bezoek aan dit idyllische stukje natuur en het prachtige uitzicht fietste ik weer helemaal terug om de stad verder te ontdekken.
Bedankt en proost, Biertje

8511

geo 8511. Met de trein - van jolanda1565

15 april 2015, 13:30
Ik was inderdaad met de trein gekomen en had op station Dordrecht een OV-fiets gehaald. Nu was ik bij station Dordrecht Stadspolders aangekomen, maar deze cache had net zo goed 'met de fiets' kunnen heten. Ik stond namelijk bij een fietsenstalling, waar wel vaker caches worden neergelegd. Overigens allemaal op dezelfde plek, dus ik hoefde hier niet te zoeken. Het gebruikte Potter's-doosje kwam me bekend voor, want dat gebruik ik ook voor een van mijn eigen caches in Den Haag. Op het afgescheurde stukje papier krabbelde ik in een hoekje mijn naam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8512. The Black Box - van buurman+buurman

15 april 2015, 13:45
Aan het Suze Groenweg-Erf wonen twee geocachende buurmannen, waarvan er eentje op Schiphol werkt en die samen een cache hebben neergelegd. Nou lees je wel vaker dat reddingwerkers heel lang moeten zoeken voordat ze de zwarte doos hebben gevonden, maar op dit kleine oppervlak was ik hier wel extreem lang bezig. Ik vond er wel een paarse kerstbal, een gele plastic bal , een tennisbal en een walnoot, maar geen doosje. Gelukkig had een hond me in de gaten en kwam daarna een van de buurvrouwen op mijn hulpeloze gebaren af. Ze gaf me een extra tip, waarna ik eindelijk de (niet moeilijk) verstopte box kon oppakken. Ik heb nog uitgelegd dat een Black Box in werkelijkheid fel oranje is, zodat hij goed zichtbaar is. Na een gezellig praatje moest ik helaas weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

8513

geo 8513. De watertoren van Dubbeldam - van Bully35

15 april 2015, 14:00
Deze witte watertoren uit 1916 fungeert nu als hotel en restaurant en als verstopplek voor een cache. Ik zette mijn fiets in het rek en nam de trap naar de 7e verdieping. Een beetje buiten adem keek ik met ÚÚn oog naar het uitzicht en met het andere zocht ik de cache. Die was gelukkig niet moeilijk verstopt en zittend op een bankje kon ik hier in alle rust mijn bierkrabbel zetten. (Naar beneden nam ik de lift.)
Bedankt en proost, Biertje

geo 8514. Dordt voorbij - van Amras87

15 april 2015, 14:20
Ook bij deze voortuincache heb ik uiteindelijk brutaal de hulp van de bewoners ingeroepen. Het in de hint genoemde drietal bleek door weer en wind een prachtige schutkleur te hebben aangenomen en toen ik ze uiteindelijk had gespot, leek het me haast onmogelijk dat daar een cache kon zitten. Het tegendeel bleek waar en tot mijn verrassing haalde ik een piepklein zaklampje te voorschijn. Ik heb daarna de vader des huizes vriendelijk bedankt en ik fietste verder richting de uiterwaarden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8515. Trap er niet in - van Nebreg65 & Caboboy

15 april 2015, 14:40
Park de Hoven is in 2005 aangelegd en ligt rondom een nieuwbouwcomplex. In het stuk waar de cache was verstopt, had men onlangs flink gesnoeid en gezaagd, dus het gebied lag vol takken, stammen en schijven. Gelukkig had ik de tip meegekregen om er niet in te trappen, want het leek een beetje hopeloos. Toen mijn GPS weer tot rust was gekomen, leidde me die alsnog naar de juiste boom en zag mijn scherpe blik ineens de verstopplek.
Bedankt en proost, Biertje

8516

geo 8516. Het verborgen paadje - van J+A+K+N+S

15 april 2015, 14:55
Het verborgen paadje in een uiterwaard van de Nieuwe Merwede bleek helemaal niet zo verborgen. Ik kwam er namelijk eerst een wandelaar met een fiets tegen en later nog een jongetje dat in een boom aan het klimmen was. Dankzij de duidelijke hint was de cache prima te vinden. Wat een mooi en verrassend plekje. Dit is een goed voorbeeld van het oorspronkelijke idee van geocachen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8517. Uiterwaard Kop van het Land - van J+A+K+N+S

15 april 2015, 15:10
De uiterwaard Kop van het Land is een buitendijks weiland dat regelmatig onder water loopt. Ik had hier een fraai uitzicht op de Nieuwe Merwede, de provinciegrens tussen Zuid-Holland en Noord-Brabant. De petling bleek achteraf toch te zitten op de plek die ik als eerste (vluchtig) had bekeken.
Bedankt en proost, Biertje

8518

geo 8518. Struinen 1: de bever - van Bever.vw

15 april 2015, 15:20
Er vliegt, fladdert, groeit, loopt, kruipt, wriemelt, zwemt en struint wat rond in de Biesbosch. Vanuit Dordrecht was ik woensdagmiddag naar de uiterwaarden van de Nieuwe Merwede gefietst om eens lekker te struinen. Ik wandelde eerst naar het bosje waar de bevers inderdaad geen boom meer hadden laten staan. De cache zat gelukkig op een veilig plekje, maar ik moest even wachten op een wandelaar voordat ik die kon pakken. Als eerste zette ik mijn bierkrabbel op de splinternieuwe logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8519. De klimboom - van Geodukkie

15 april 2015, 15:30
De route naar de klimboom was inderdaad wat modderig. Ik had een zonnige dag uitgezocht om eens te struinen door de uiterwaarden en passeerde daarbij ook de klimboom. Daar werd vandaag overigens niet in geklommen. Voor de cache hoefde ik ook al niet te klimmen, want die lag op veilige afstand in een andere boom voor het grijpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8520. Struinen 2: de wilg - van Bever.vw

15 april 2015, 15:45
Wilgen stonden er inderdaad voldoende. Al honderden keren heb ik de afgelopen jaren in die knotten naar een kokertje of petling mogen zoeken. Soms ging dat makkelijk en soms viel het niet mee. Bij deze had ik de meeste tijd nodig van de hele serie. Totdat ineens mijn oog erop viel. Het was achteraf dus toch de wilg waar ik als eerste had gezocht.
Bedankt en proost, Biertje

8521

geo 8521. Struinen 3: de karekiet - van Bever.vw

15 april 2015, 15:50
Op deze plek was een prachtige hut verrezen, waar tijdens slecht weer de struinende geocacher een beetje op adem kon komen. Ik heb hier eerst een wat doelloos rondgestruind, totdat mijn blik ineens weer scherp was. Voor ingewijden was de cacheplek goed zichtbaar, zodat ik mijn naam in een keurig logboekje kon schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8522. Struinen 4: springbalsemien - van Bever.vw

15 april 2015, 16:00
Na #2 ben ik geen mensen meer tegengekomen en struinde ik op mijn gemak door een zonnig niemandsland. Hier moest ik even kijken welke boom was gebruikt, maar daar werd ik steeds handiger in. Was dat nou een karekiet die ik daar hoorde?
Bedankt en proost, Biertje

8523

geo 8523. Struinen 5: de modderkruiper - van Bever.vw

15 april 2015, 16:15
Voor de bonus was deze niet nodig en er werd geadviseerd hem alleen in teamverband te doen. Maar Biertje houdt wel van een uitdaging, dus nadat ik GPS, telefoon en horloge voor de zekerheid had afgedaan, stapte ik voorzichtig op het ijzeren geraamte. Op dezelfde manier waarop ik na een avondje stevig drinken wel eens naar huis kruip, bewoog ik me langzaam naar het uiteinde. Zonder mijn evenwicht of mijn pen te verliezen krabbelde ik mijn naam in het logboekje en maakte daarvan ook nog eens een foto. Achterwaarts kroop ik daarna weer terug. De modderkruiper was bedwongen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8524. Struinen 6: de bever - van Bever.vw

15 april 2015, 16:25
Had de aalscholver hier een nestje gebouwd? Nee, het bleek de afgedekte cache te zijn. Ik was nu halverwege de serie en wandelde verder naar het zuidelijkste puntje van de route.
Bedankt en proost, Biertje

8525

geo 8525. Struinen 7: de brandnetel - van Bever.vw

15 april 2015, 16:30
Gelukkig lag deze petling niet tussen de brandnetels, maar heel wat hoger. De Grote Brandnetel vind ik overigens niet zo erg, want die zie je tenminste van grote afstand al staan. Veel geniepiger zijn die kleine brandneteltjes, die je ongemerkt te grazen nemen als je nietsvermoedend even snel een cache wilt pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8526. Struinen 8: de ree - van Bever.vw

15 april 2015, 16:35
ReeŰn heb ik in het gebied niet gezien, maar ik kan me voorstellen dat ze vaak bij deze picknicktafel rondhangen. Daar valt altijd wel wat te halen. Een petling bijvoorbeeld. Gelukkig zat die goed vast.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8527. Struinen 9: de wilgenhoutrups - van Bever.vw

15 april 2015, 16:45
Nu wandelde ik even over het fietspad, op zoek naar een zijweggetje naar de volgende cache. Ten slotte ben ik maar echt door het struikgewas en het riet gaan struinen, om er later achter te komen dat ik nog even op het fietspad had moeten blijven, want iets later volgde het gezochte zandpad naar de cache. Ook deze petling had zich goed vastgeklemd.
Bedankt en proost, Biertje

8528

geo 8528. Struinen 10: de blauwborst - van Bever.vw

15 april 2015, 16:55
Ik kwam terecht op een smal paadje met links en rechts knotwilgen. Van de wilgenhoutrups had ik nog nooit geoord en ook nog nooit gezien. in mei heb ik de meeste kans, las ik. Maar kans op een cache heb je hier natuurlijk het hele jaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8529. Struinen 11: daas en mug - van Bever.vw

15 april 2015, 17:05
Ik was weer terug op het fietspad en dat mocht ik volgens de hint beslist niet verlaten. De schaapjes waren vanmiddag even vrij en daarom niet aanwezig. Ik concentreerde me dus op het vinden van de cache, die ik even later grijnzend tevoorschijn toverde.
Bedankt en proost, Biertje

8530

geo 8530. Struinen: de Bonus - van Bever.vw

15 april 2015, 17:15
Met alle bonuscijfers op zak struinde ik naar de bonus. Letterlijk, want ik dacht de kortste weg te moeten nemen. Via een grote over het water hangende boom kon ik een flink stuk afsnijden. Helaas was de boom te kort en moest ik terugkeren. In het geplette riet zakte ik verder weg dan gedacht en ik voelde het water al. Bij de berekende (droge) plek viste ik een mooie doos op en kon ik als eerste mijn naam op de nieuwe logrol zetten. Dit was een mooie tocht en zeker een favo waard, als ik die zou kunnen geven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8531. Sterrenberg - van Darnman

15 april 2015, 17:55
Ik was weer terug in Dordrecht en dit parkje was de laatste voor vandaag. De cache was goed herkenbaar voor mijn scherpe blik en bleek een bijzondere constructie. Tevreden zette ik mijn bierkrabbel, want ik had vandaag in 8 uur tijd 42 km afgelegd en daarbij 36 caches gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


20 april: naar Castricum voor wat 'challenges' en een serie in het Noord-Hollands duinreservaat (34 caches)

8532no

geo Noord-Holland 1500 Founds Challenge - van zoekbaars

   note 20 april 2015
Vandaag fietste ik in en rond Castricum, voor een aantal challenges en een serie caches in het Noord-Hollands duinreservaat. Ik begon met een challenge waar ik nog niet aan voldoe, want in de provincie Noord-Holland heb ik pas 1190 caches gevonden. Maar vandaag zouden er weer 34 bij komen, dus over een tijdje kan ik deze note omzetten in een found.

8532

geo 8532. Maand-challenge: oktober - van zoekbaars

20 april 2015, 10:15
In Castricum liggen veel challenge-caches, waaronder de maand-challenges. Ik hoefde niet lang te zoeken op mijn eigen website www.blikopBiertje.nl om te ontdekken dat ik inmiddels 'oktober' kon spellen met de beginletters van caches die ik allemaal in oktober 2014 heb gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

8533

geo 8533. Challenge: Can you spell 'challenges'? - van zoekbaars

20 april 2015, 10:30
Het woord 'challenge' had ik al eens gespeld. Dat was toen mijn 7621e cache, op 27 oktober 2014. Om het meervoud te kunnen spellen, moest ik alleen nog een wherigo-cache opzoeken die met een S begon. En zo eentje bleek ik gelukkig ook al te hebben gedaan. Bij de juiste regenpijp moest ik twee keer kijken voordat ik de cache zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8534. Overstapje - van geo55tig

20 april 2015, 10:50
Al heel wat keren heb ik een cache gevonden bij zo'n overstapje over een omheining. Vaak zaten ze dan met een klemmetje precies onder het treetje, soms ernaast of gewoon in de grond bij het paaltje. Hier lag het kokertje wat verder weg, maar ik herkende de plek wel direct.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8535. Duindoorn - van no-name

20 april 2015, 11:10
Deze cache in het Heemskerkerduin lag niet bij een duindoorn en de beloofde 'begroeide houtstapel' uit de hint bleek in werkelijkheid ook een beetje anders. Maar ik vond er wel een mooi militair verbanddoosje met een klein logboekje, dus dat maakte weer een hoop goed.
Bedankt en proost, Biertje

8536

geo 8536. Drinkwater - van Beers

20 april 2015, 11:30
De vragen van dit puzzeltje waren niet zo moeilijk. Maar met het vinden van het juiste weggetje om het land van de kweker heen, had ik veel meer moeite. Toen dat eenmaal was gelukt, stond ik met een mooie ammobox in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8537. Bonnaleiding - van ARGeoPS

20 april 2015, 11:40
Mijn hoofddoel voor vandaag waren de caches in het Noord-Hollands duinreservaat. Op mijn OV-fiets passeerde ik daarbij wat grazende Schotse Hooglanders, die geen interesse in mijn activiteiten hadden. Langs het vroegere fietspad naar de Kruisberg lag een klein kokertje ter ere van de bonnaleiding. Dat is een noodleiding die alleen ingezet wordt bij hoog verbruik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8538. Een fantastisch rondje duin - van Hetvertelspel.nl

20 april 2015, 11:55
Iets verder langs de Kaagweg moest er opnieuw worden gestopt. Dit keer voor een wat oudere cache, namelijk uit 2011. Een dagkaart voor het duingebied kostte toen volgens de beschrijving Ç 1,50. (Vanmorgen betaalde ik Ç 1,80.) Het doosje lag inderdaad niet waar je hem verwachtte, maar zo'n twee meter verder. Uit de cache heb ik een doosje lucifers gehaald, want die horen daar niet thuis.
Bedankt en proost, Biertje

8539

geo 8539. Bassinvlak - van ARGeoPS

20 april 2015, 12:05
Deze voormalige slibvijver was speciaal schoongemaakt voor de Schotse Hooglanders. Die waren inmiddels lekker naast het fietspad in de zon gaan liggen. In de buurt van het wildrooster zocht ik naar de petling. Eerst op de voor de hand liggende plaatsen en ten slotte op de geniepige plekjes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8540. Puur Water en Natuur - van ARGeoPS

20 april 2015, 12:10
Ook bij de sokkel met het logo van PWN lag een cache, ter ere van de 'sponsor' van de locaties voor deze serie. Een snelle oppikker, maar dat was niet erg. Hierna maakte ik even een klein uitstapje naar Wijk aan Zee.
Bedankt en proost, Biertje

8541

geo 8541. Boeken aan Zee - van Klettermussen

20 april 2015, 12:30
Met dit boekenpuzzeltje was ik in 2007 als eens begonnen, maar 2 fragmenten kon ik toen niet plaatsen. Gelukkig werd de puzzel in 2009 aangepast en toen ik in juli 2011 in de buurt was, heb ik op de berekende plek een kijkje genomen. De cache heb ik niet gevonden, maar het was toen lastig zoeken. In 2012 was ik hier terug met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, maar ook samen konden wij geen succes boeken. Drie jaar later probeerde ik het opnieuw. Drie keer is scheepsrecht en vol goede moed (en een prikstok) trok ik vanmiddag het gebied in. Tot mijn eigen verbazing had ik de kist in 3 tellen gevonden. Precies op het berekende co÷rdinaat lag namelijk een nieuw afdekplankje te schitteren. Na het loggen heb ik dat wat beter afgedekt. Dit hoofdstuk heb ik nu eindelijk kunnen afsluiten.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 juni 2012
Vandaag was ik weer eens op stap met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, een belezen man die zelf ook een cache gevuld met boeken heeft verstopt. Vorig jaar was ik hier al eens geweest, maar toen dacht ik dat ik een rekenfout had gemaakt en ben ik zonder te zoeken weer doorgefietst. Toen ik thuis de logjes las waar een prikstok werd genoemd, kreeg ik het idee dat ik toch op de juiste plek was geweest. Met z'n tweeŰn zochten we het terrein grondig af, bestudeerden de laatste logjes, probeerden contact te krijgen met Klettermusen en besloten uiteindelijk maar verder te gaan. Ook wij hebben waarschijnlijk vijf keer over de cache gelopen, maar hiervoor moet ik dus nog eens terug...

geo NF#641. Tja en dan... - van HJFOL

   dnf 20 april 2015
Terug in het Noord-Hollands duinreservaat had ik eindelijk dit plekje bereikt en de cache opgeraapt. Tja en dan? Ook ik heb het dichtbij en wat verderop gezocht. Maar tot hoeveel meter moet je het zoekgebied blijven uitbreiden? Gelukkig waren er nog andere caches in dit gebied.

8542

geo 8542. Grote Vlak - van Cumulus-H

20 april 2015, 13:50
Het Grote Vlak was vroeger een landbouwperceel en nu onderdeel van het Noord-Hollands duinreservaat. Nadat ik de puzzel al een tijdje geleden had opgelost, moest vandaag mijn GPS een tijdje puzzelen om het nulpunt te vinden. Nadat ik wat had rondgestruind, zag ik ineens iets liggen. Dat was gelukkig neergelegd door de cachelegger en niet door de Schotse Hooglanders. wink In het kleine vlak op de logrol zette ik vervolgens mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#642. De Kruisberg - van guus&mary

   dnf 20 april 2015
Al tijdens de Tweede Wereldoorlog stond er een brandtoren bovenop deze hoge duintop. Nadat ik de Kruisberg had beklommen, mocht ik op zoek naar de cache. Op armlengte vond ik inderdaad een holte, maar geen kokertje. Verdwenen?

geo 8543. Arthur en Fifine - van guus&mary

20 april 2015, 14:20
Het hondenkerkhof met de 2 grafstenen van de hondjes Arthur en Fifine was in 2012 gerestaureerd en voorzien van een keurig hekje. Altijd werd gezegd dat het de lievelingshonden waren van duineigenaar Baron van Tuyll van Serooskerken, maar recent onderzoek wees uit dat de dieren van zijn voorganger waren, Jan Hendrik van Boelens van der Haer. De locatie ligt goed verscholen langs een pad achter de Kruisberg. Echt een plekje dat je zonder cache nooit zou hebben ontdekt.
Bedankt en proost, Biertje

8544

geo 8544. Vochtminnaars bij de Kruisberg - van gadnar

20 april 2015, 14:30
Als je Biertje heet, ben je zelf natuurlijk ook een vochtminnaar. Deze plek trok mij dus erg aan, maar er bleek echter geen bierpomp te staan, maar een watermeter. De vragen waren snel beantwoord en daarna poseerde ik voor de foto. Omdat nog niet alle voorbijgangers ouder dan 18 jaar waren, heb ik het blikje bier maar even weggezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8545. Lily of the valley - van Cumulus-H

20 april 2015, 14:50
Omdat ik vandaag 4 verschillende cache-types wilde doen, mocht een multi natuurlijk niet ontbreken. De letters en cijfers op het bankje werden zorgvuldig genoteerd en daarna maakte ik nauwkeurig de gevraagde berekeningen. Mijn GPS bracht me feilloos naar een mooi plekje, waar de lelietjes helaas nog niet zichtbaar waren. De cache overigens ook niet, want daar moest ik toch even heel goed naar zoeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#643. Bijna verdwenen - van HJFOL

   dnf 20 april 2015
Ook de andere cache van deze legger heb ik niet kunnen vinden. Het was wel duidelijk in welk deel van het bos er intensief gezocht moest worden (dat was aan de sporen wel te zien), maar wat er bijna verdwenen was, bleef onduidelijk. Misschien was het de cache? Uiteindelijk ben ik zelf ook maar verdwenen.

8546

geo 8546. Roots - van kai-geo

20 april 2015, 15:20
Als wortel-liefhebber mocht ik deze cache natuurlijk niet laten liggen. Gezien de titel leek me de cacheplek wel duidelijk, maar mijn GPS dacht er anders over. Of toch niet. Een paar minuten later bracht die me alsnog naar de boom van mijn keuze. Daar was het even worteltrekken en dat leverde een keurig kokertje op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8547. Pompstation Sec. H - van ARGeoPS

20 april 2015, 15:30
Secundair H is een duinwater-pompstation. Het pompt duinwater op, dat via regen naar beneden is gesijpeld. Dat water wordt alleen gebruikt bij hoog waterverbruik in de zomer. Het pompstation lag er daarom stil en verlaten bij. Mijn scherpe blik viel direct op de plek die in de hint ook al werd genoemd. Daar pompte ik eenvoudig een kokertje op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8548. Grote Stuk - van ARGeoPS

20 april 2015, 15:35
Ook bij winningsput PCH-13 van pompgroep H-2 met putafsluiter RHM13 lag een kokertje. Dat was niet moeilijk te vinden. Ik noteerde consequent de code, hoewel ik de bijbehorende bonus een andere keer zou doen. Die lag namelijk vast niet op mijn route.
Bedankt en proost, Biertje

8549a       8549b

geo 8549. Albatros - van wandelaartjes

20 april 2015, 15:45
Dit was een heel oude cache, namelijk uit oktober 2001, en daardoor ook een doel voor vandaag. Na een stukje fietsen langs de Schotse Hooglanders moest het laatste deel lopend worden afgelegd. De in de hint genoemde struik naast de cache had kennelijk in de afgelopen 14 jaar het loodje moeten leggen, maar de verstopplek was goed zichtbaar. Het is toch altijd bijzonder om een cache uit de beginjaren in je handen te hebben.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8550. De Kwal - van ARGeoPS

20 april 2015, 16:05
Vanuit het Lekkanaal bij Nieuwegein wordt water aangevoerd en via de waterinlaat, in de volksmond de Kwal genoemd, door infiltratiekanalen over de omgeving verspreid. Het zakt dan in de bodem om enkele weken later weer te worden opgepompt. Toen ik kwam aanfietsen, zag ik dat er al een vrouw bij de Kwal stond te kijken. Er zat een GPS op haar fiets, dus het ging om een collega. Het bleek de vrouwelijke helft van Team HaZu, die mij vriendelijk het logboekje overhandigde. Ze hoefde er hierna nog 2 en kon dan naar de bonus. Ik vroeg nog naar tips voor de caches die ik vandaag niet kon vinden en daarna was het voor ons allebei tijd om weer verder te gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8551. Waterputten - van ARGeoPS

20 april 2015, 16:20
Het was aan het eind van de middag ineens een stuk drukker in de duinen. Bij waarnemingsput W 800 viel genoeg te zien. Een cache bijvoorbeeld. Daarna wandelde ik nog even verder, naar de Hooiweg.
Bedankt en proost, Biertje

8552

geo 8552. Hooiweg - van ARGeoPS

20 april 2015, 16:25
Ook bij het wildrooster aan de Hooiweg lag weer een cache. Zou die op dezelfde manier verstopt zitten als die bij dat andere wildrooster? Even later wist ik het antwoord.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8553. Roodaam - van GeoGerard

20 april 2015, 16:35
Ook deze cache was een ouwetje, namelijk uit mei 2003. Bij het voorbereiden van mijn duinwandeling had ik al gelezen dat de grote kist zo'n 100 meter open en bloot op het pad was teruggevonden. Vanmiddag lag hij gelukkig weer precies op het nulpunt, onder wat zand en bladeren. Wat grappig: deze cache bestaat al net zo lang als ik geocacher ben!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8554. Verbindingsslootje - van ARGeoPS

20 april 2015, 16:45
Het verbindingsslootje verbond de ene sloot met een ander. Of andersom. En er lag ook een cache. Die was droog verstopt en makkelijk te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

8555

geo 8555. Infiltratiekanaal - van ARGeoPS

20 april 2015, 16:55
De infiltratiekanalen verspreiden het water vanuit de Kwal over het hele gebied. Het zakt dan de bodem in, om een paar weken later weer te worden opgepompt. Terwijl het water rustig de grond in zakte, ging mijn aandacht naar de cache. Het kleine kokertje bevatte een aardig volle logrol. Op de achterkant van een strookje vond ik nog voldoende ruimte voor mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8556. Zeeweg - van ARGeoPS

20 april 2015, 17:05
Dit was de laatste cache in het duinreservaat. Mijn GPS stuurde me eerst iets te ver het pad op, maar toen ik wat terugliep, zag ik een interessante plek. Daar stond het dunne kokertje inderdaad op mij te wachten. Ik fietste hierna weer Castricum in, voor nog een paar caches voordat ik terug naar het station zou gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8557. Diervriendelijk - van DaffyDuck53

20 april 2015, 17:25
De oplossing van het dierenpuzzeltje leidde me naar een diervriendelijke locatie. En ook de cache zat op een diervriendelijk plekje. Daar haalde ik zowaar een grote pot tevoorschijn met een groot logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

8558

geo 8558. Maand-challenge: December - van zoekbaars

20 april 2015, 17:35
In Castricum lagen nog meer maand-challenges en omdat ik thuis ontdekt had dat ik aan alle 12 maanden kon voldoen, fietste ik nog even naar de Ruiterweg. Op een inmiddels bekend plekje haalde ik de cache tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#644. Wookie cache - van Hibbo88

   dnf 20 april 2015
Volgens de cachelegger was zijn eerste cache geen extreem moeilijke, maar leuk om even mee te nemen. Nou, daar had ik toch een ander idee over. Terwijl ik tevergeefs een heel stuk heg had afgezocht naar de micro, kwam de bewoonster naar buiten om te kijken wat hier gebeurde. Ze had nog nooit eerder last gehad van geocachers, dus dit was blijkbaar niet de goede hoek. Ik kom wel terug als er een betere hint of betere co÷rdinaten zijn.

8559

geo 8559. Maand-challenge Januari - van zoekbaars

20 april 2015, 17:55
De maand-challenge van januari zat niet bij een brievenbus, maar wel op een post-vriendelijk plekje. Het was even peuteren en wat worstelen, maar daarna had ik een bekend soort kokertje in handen. De letters van Januari kon ik vormen met gevonden caches uit januari 2014 en 2015.
Bedankt en proost, Biertje

8560

geo 8560. Maand-challenge September - van zoekbaars

20 april 2015, 18:00
Stond er nou echt een brievenbus in dit parkje aan de Dotterbloem? Nee, voor het eerst moest ik voor een maand-challenge op een heel ander plekje zoeken. Maar de keurig weggewerkte koker was goed te vinden, makkelijker dan het samenstellen van het bewijs voor deze challenge. Het lastigste was namelijk het opzoeken van 3 caches met een E. Daarvoor moest ik toch een cache uit september 2012 gebruiken; de overige caches kwamen uit september 2014.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8561. Ontdek uw eigen land (deel 4) - van Team JoWi

20 april 2015, 18:10
Vorig jaar, tijdens de Triathlon van Castricum, heb ik deze niet kunnen vinden. Er zou ook een afwijking in het co÷rdinaat zijn. Inmiddels is de cache verplaatst en vandaag nam ik een kijkje op de nieuwe plek. Ook zonder hint was het doosje makkelijk te vinden. Tevreden noteerde ik het bonusgetal. Dit was mijn derde van deze serie van 8, dus het zal nog wel even duren voordat ik de bonus zal ontdekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8562. Sportief Castricum 06 Bonus - van DaffyDuck53

20 april 2015, 18:15
Deze sportieve serie had ik 2011 en 2014 afgewerkt, maar de bonus had ik bewaard tot vandaag. Voor de berekening moest nog even worden gepuzzeld, maar daarna sprong de checker inderdaad op groen. Nu ik vandaag weer eens in Castricum fietste, kon ik mooi op zoek naar dit laatste kokertje. Het bleek een aardige ammobox te zijn, op een rustig plekje op enige afstand van een sportveld. Sportief zette ik hier mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

8563

geo 8563. Noord-Holland 1000 Founds Challenge - van zoekbaars

20 april 2015, 18:20
Omdat ik gisteravond had gezien dat ik al 1190 caches in deze provincie had gevonden, kon ik deze challenge makkelijk even loggen. Bij het fietspad langs de Provincialeweg N203 vond ik het potje en voegde ik mijn naam toe in het kleine logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8564. Robinson Crusoe - van Sem en andre

20 april 2015, 18:30
Dit kleine eilandje onder het fietsbruggetje was een mooi plekje voor een cache, vooral omdat er een handige trap was om op het eiland te komen. Toch val je als volwassene hier wel erg op. Robinson heb ik niet gezien, maar het kokertje zat gelukkig wel op mij te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

8565

geo 8565. Maand-challenge November - van zoekbaars

20 april 2015, 18:35
Het was toch weer later geworden dan verwacht, maar op de weg naar het station passeerde ik nog een maand-challenge. Ook november kon ik helemaal spellen, met uitsluitend caches die ik in november 2014 heb gevonden. Terug op het station miste ik net mijn trein naar Haarlem, maar ik had vandaag 34 caches gevonden en 4 niet.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


24 april: opnieuw naar Capelle, Krimpen en Nieuwerkerk om iets te doen aan al die not-founds (29 caches)

85667a       8566b

geo 8566. Hole in one - van team glow

24 april 2015, 11:15
Om iets te doen aan al die not-founds was ik na 2 weken weer terug in Capelle. Uit de logs bij Hole in One had ik inmiddels begrepen dat de rattenval van de buren zo opzichtig staat opgesteld, dat je direct in die omgeving staat te zoeken, ook vanwege het niet exacte co÷rdinaat. Ik probeerde het daarom aan de andere kant en zag direct waar de cache moest liggen. Hier stond overigens geen rattenval meer, zoals ik aan de cachelegger kon vertellen, want die kwam meteen aangelopen. Tijdens het gezellige gesprekje kon het natte logstrookje gelijk even opdrogen (bal nummer 15) en wat een toeval: hij vertelde over een leuke foto-cache in Delft en dat bleek mijn eigen multi Oranje Boven te zijn! Helaas moesten we allebei weer aan het werk, maar in ieder geval was deze not-found alsnog omgezet in een smiley. Ik vond de cache overigens op N51░55.470 - E004░34.002.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 10 april 2014
Hoe was het mogelijk dat ik een cache van het formaat 'large' niet kon vinden? Er waren spierballen nodig en ik heb dus verschillende (zware) zaken opgetild of losgemaakt. Helaas was er om 11 uur nog niemand aanwezig om te helpen, dus ik was de eerste die hier een not-found mocht noteren. Dat is dus precies het tegenovergestelde van een Hole in one!

geo 8567. Waar blijven die Russen... - van Great4Fun

24 april 2015, 11:30
De Russen waren nog niet in Krimpen gesignaleerd, hoewel ze de laatste tijd regelmatig in ons deel van de Noordzee varen en boven ons grondgebied vliegen, geŰscorteerd door Nederlandse F-16's. Maar bij de atoombunker aan de IJsseldijk was het vanmorgen rustig, zodat ik daar ongezien het kokertje kon veroveren om het daarna te voorzien van mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8568. Pas op! TNT! - van Deviermusketiers!

24 april 2015, 11:40
Voor een tikkende bom ben ik niet zo bang meer, want ik heb veel films gezien waarbij de held het zaakje onschadelijk wist te maken door het doorknippen van het juiste draadje. Meestal het rode, maar soms ook een ander. Toen ik deze bom uit zijn kist oppakte, viel het kokertje er direct uit. Ik hoefde dus niets door te knippen en kon gelijk mijn naam in het boekje zetten.
Bedankt en proost, Biertje

8569

geo 8569. Stormpolder Vloedbos - van Great4Fun

24 april 2015, 11:55
Stormpolder is een buurtschap in de gemeente Krimpen aan den IJssel dat grotendeels uit industriegebied bestaat, maar waar ook het 9 ha. grote Stormpoldervloedbos is te vinden. Nadat ik mijn OV-fiets had neergezet bij de watermeter, maakte ik een wandeling door het getijdengebied. De eerste honderd meter bevatte het pad nog veel plassen water, maar hoe dichter ik bij de Nieuwe Maas kwam, hoe droger het werd. Bij het strandje met uitzicht op Ridderkerk poseerde ik nog even voor een foto.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#645. Zomaar ergens in Krimpen #3 - van CGestel

   dnf 24 april 2015
Hoewel er op 22 februari een nieuwe cache gelegd zou zijn, heb ook ik niets kunnen vinden bij dit bruggetje in Krimpen. Misschien dat een hint zou helpen...

geo 8570. Verbindingen - van jackthepirate70

24 april 2015, 12:30
Puzzelen is mijn lust en leven. Maar voor deze puzzel uit de tijd van voor het 4G-nertwerk, kende ik iemand die ik daar een groot plezier mee zou doen. De oplossing lag dus al een tijdje te wachten, maar vandaag fietste ik met de juiste co÷rdinaten in mijn GPS naar een voortuin in Krimpen. Daar was direct de cacheplek herkenbaar en kon de pot worden gepakt. Terwijl ik mijn bierkrabbel zette, liet het kleine keffertje van de buren zich goed horen.
Bedankt en proost, Biertje

8571

geo 8571. Het parkje - van Team Shooter

24 april 2015, 12:35
Een rustig parkje in Krimpen, met slechts ÚÚn dame met hond. Die keek wel even vreemd, toen ik mijn camera pakte om een zeldzaam plantje te fotograferen. Zij wist natuurlijk niet dat dit een truc was om mijn onschuld te bewijzen. Nadat de kust voldoende veilig was, kon ik rustig op onderzoek uit. Dankzij de hint zocht ik het in eerste instantie veel te hoog, maar gelukkig kon ik rekenen op mijn scherpe blik.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#646. Zomaar ergens in Krimpen #5 - van CGestel

   dnf 24 april 2015
Een leuk plekje in een parkje, hoewel je wel erg opvalt als je hier een kwartier op je knieŰn alle mogelijke plekjes af zoekt. Ook bij de tweede uit deze serie vertrok ik helaas met lege handen.

geo 8572. Met STIP op de kaart... Krimpen a/d IJssel- van Great4Fun

24 april 2015, 13:00
De levensstandaard in Krimpen is sinds 2013 flink verhoogd, want toen verscheen deze Stip op de kaart. Het was hier bij het accountantskantoor wel even zoeken, af en toe onderbroken om passerende dreuzels niet ongerust te maken. Maar ineens zag ik hem. Voor beginners moet dit een hele lastige zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#647. Zomaar ergens in Krimpen #6 - van CGestel

   dnf 24 april 2015
Dit was de derde van deze serie die ik vandaag probeerde, maar ook bij het bruggetje naast het hertenkamp ving ik bot. Slechts anderhalve ster voor moeilijkheid? Dan moet hij toch echt verdwenen zijn...

8573no

geo NF#648. Langs d'n diek: de oude begraafplaats - van Krimpenees

   dnf 24 april 2015
Omdat het Streekmuseum pas om 14 uur open ging, was er nog voldoende tijd voor een makkelijke cache bij de oude begraafplaats. Daar stond al iemand het hek te bestuderen, terwijl een ander bij de bomen zocht. Het bleek team CarSim97 te zijn en samen hebben we behoorlijk lang rond het nulpunt gezocht. Hoewel we een vermoeden hadden wat we zochten, hebben we helaas niets aangetroffen.

geo 8573. Langs d'n diek: de Schelvenaer - van Krimpenees

24 april 2015, 13:45
Samen met CarSim97, die ik bij de Oude Begraafplaats had ontmoet, zocht ik in de buurt van deze ronde stenen stellingmolen. Geen tijd voor bovenbonkelaars of andere flauwekul: na al die not-founds moest er worden gescoord. Gelukkig had ik de spoilerfoto bekeken en wist ik dus wat er met links en rechts werd bedoeld. De afwijking was wel heel erg groot: zo'n 25 meter. Zou dat bij de oude begraafplaats misschien ook zo zijn? Mijn blik bleek het scherpst en ik vond het kokertje op N51░55.452 - E004░35.723.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8574. Langs d'n diek: het Veerpad - van Krimpenees

24 april 2015, 13:55
Het Veerpad leidde vroeger naar het veer over de Hollandsche IJssel. CarSim97 scheurde op hun cache-scooter achter mijn bierfiets aan en zo bereikten we het nulpunt. Tot verbazing van beide dames zag ik daar gelukkig de cache direct zitten. De logrol was helemaal vol, maar ik zag nog een stukje wit waar ik mijn naam kon krabbelen. CarSim97 had het een stuk makkelijker: die gebruikten een stempeltje dat ze overal doorheen konden zetten.
Bedankt en proost, Biertje

8575

geo 8575. Langs d'n diek: de Baai van Krimpen - van Krimpenees

24 april 2015, 14:05
Hoewel CarSim97 op hun cache-scooter pijlsnel over de dijk waren gevlogen, heb ik ze bij de baai niet meer gezien. Ik durfde mijn fiets wel even tegen de vangrails te zetten om daarna snel het kokertje te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8576. Letterbox Streekmuseum Krimpenerwaard - van Krimpenees

24 april 2015, 14:15
Het was nog stil in het streekmuseum, want ze waren pas een kwartier open. De dame achter de balie keek in eerste instantie blij dat er een bezoeker binnenstapte, maar ik vroeg alleen maar naar de geo-trommel. Die stond pontificaal op de balie, dus dat was lekker makkelijk. Nadat ik mijn bierkrabbel had gezet en een foto gemaakt, vertrok ik weer. Ik kreeg nog wel een folder mee, zodat ik bij een volgend bezoek alvast wat van de streek wist. Hierna verliet ik Krimpen en fietste ik terug naar Capelle.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#649. Stormvloedkering Hollandsche IJssel - van tjippie

   dnf 24 april 2015
De stormvloedkering lag er vanmiddag goed bij, maar of dat ook voor de nano gold, wist ik niet. Ik heb dat ding namelijk nergens gezien. Met de hint 'groen' kan je hier natuurlijk bijna alle kanten uit. Altijd grappig, die logjes met 'snel gevonden'...

8577

geo 8577. Historisch Capelle: het Dief en Duifhuisje - van G.V.R.

24 april 2015, 14:55
Het Dief- en Duifhuisje was het enige overblijfsel van het 16e eeuwse Slot van Capelle. Naast gevangenen werden er ook duiven gehouden. Tegenwoordig zit er een cache vast. Met een magneetje, dus nadat mijn scherpe blik de nano had gespot, konden mijn gevoelige vingertjes piepklein de bierkrabbel zetten. En dat allemaal achter de rug van twee bankzitters en een zich in het zweet werkende krachtpatser.
Bedankt en proost, Biertje

geo Met STIP op de kaart... Capelle a/d IJssel - van Great4Fun

   note 24 april 2015
Van de 8 not-founds die ik vandaag opnieuw bezocht, heb ik er 5 alsnog kunnen vinden en 3 opnieuw niet. Dit was er eentje van. Ik dacht met aanwijzingen uit oude logjes dit keer mijn slag te kunnen slaan, maar misschien moet ik wachten totdat de plantsoenendienst hier weer eens flink heeft gesnoeid?

geo 8578. De avonturen van Ganzerix 4/6 - van ganzerix

24 april 2015, 15:20
De hele avonturenserie had ik 2 weken geleden al gefietst, maar nummer 4 hoorde niet bij die route. Vandaag had ik alle tijd om de rest van Capelle te onderzoeken en zo bevond ik me ineens naast het viaduct van metrolijn C. 'Maak van dit gazon geen Honden W.C.' stond er vermanend op het bordje. Toen ik de cache had gelogd, gingen ook mijn handjes van enthousiasme de lucht in.
Bedankt en proost, Biertje

8579

geo 8579. The Shoe Tree - van tjippie

24 april 2015, 15:30
Naar schatting 60 paar schoenen bungelden in de grote boom op de rotonde Keerkring-Westerlengte nabij het sportpark. Een gewoonte van skaters, die wel vaker hun versleten schoeisel de boom in slingeren als een soort 'trofee'. Dankzij deze informatie snapte ik ook waarom er in een lantaarnpaal naast het skatepark bij mijn bierpaleis zoveel schoenen bungelen. De cache bungelde niet, maar zat hier stevig vast met een magneetje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8580. De Midden Hitlandbrug - van Carajillon60

24 april 2015, 15:45
Het was vandaag giga golfweer, dus was het dringen rond de 18 holes. Bij het bruggetje was het gelukkig rustig. Af en toe passeerde er een fietser. Ik vroeg me na een tijdje vertwijfeld af hoeveel voeten een brug had, totdat ik door kreeg dat ik helemaal niet op of naast de brug moest zijn. Toen was het snel gepiept. Zonder sporen achter te laten sprong ik even soepel door het hoge gras.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8581. Het Totaal Verrotte Bruggetje - van Carajillon60

24 april 2015, 15:55
Twee weken geleden stond ik hier nog te puzzelen: twee verrotte bruggetjes en een nulpunt in het water precies tussen die twee in. Toen ik wanhopig mijn goede vriend Wilxlii Carrotte belde (de specialist in caches bij en onder bruggetjes) riep die dat het hem allemaal niets kon verrotten: hij had namelijk op dat moment zelf een probleem met een onvindbare cache. Vandaag was ik terug met de wetenschap dat er een afwijking was van 20 meter en dat het om het linker bruggetje moest gaan. Met een heldere blik zag ik dit keer de cache ineens gewoon hangen. Dat was overigens op N52░57.409 - E004░37.132.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 10 april 2015
Er waren aan de 's Gravenweg 2 bruggetjes die totaal verrot leken, maar inmiddels allebei redelijk waren opgeknapt. Het nulpunt wees op een plek in het water, precies tussen de 2 bruggen in. Gelukkig had ik al in oude logjes gelezen dat er een afwijking van minstens 10 meter was, dus ik heb op de (meeste) plekken aan de oever en bij beide bruggetjes gezocht. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte kon mij helaas ook niet helpen, want die bruggen konden hem niets verrotten.

8582

geo 8582. De Oranje Brug - van Carajillon60

24 april 2015, 16:00
Ook de not-found bij deze brug moest er vandaag aan geloven. Vorige keer dacht ik nog dat er een spelfout in de hint zat, maar nader (en nuchter) onderzoek leerde me daarna dat ik de cacheplek wel had opgemerkt, maar niet onderzocht. Dat was overigens op 10 meter van het opgegeven nulpunt. Dankzij mijn ruim gesorteerde toolbox had ik de petling dit keer snel en doeltreffend te pakken. Dat was overigens op N52░57.925 - E004░37.111.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 10 april 2015
De Oranje Brug bleek wit en leek sprekend op de Kleinpolderbrug. Van de hint snapte ik niets, waardoor ik bij het verkeerde object heb staan zoeken. Nu ik weer nuchter ben, herinner ik me dat ik op enige afstand iets opvallends had gezien, maar daar toch gewoon voorbij ben gefietst. Volgende keer beter.

geo 8583. Huron - van tornado_NL

24 april 2015, 16:10
In Winkelcentrum Reigerhof ging ik in eerste instantie op mijn neus af. Niet dat ik daarmee zocht, maar volgens de hint moesten er geuren en geurtjes te ruiken zijn. Toen ik echter mijn scherpe blik inschakelde, bleek de cache al vanaf een afstand gewoon zichtbaar. Het wachten was alleen op een geschikt moment. Toen ik hem na het loggen weer ongemerkt wilde terugplaatsen, zorgde dat ongewild voor een enorme klap. Dankzij mijn enorme acteertalent improviseerde ik direct dat ik mijn rugzak had laten vallen. In Capelle geloofden ze dat, gelukkig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8584. De Witte Brug - van Carajillon60

24 april 2015, 16:30
Ook de Witte Brug werd door mij voor de tweede keer be- en onderzocht. Een voorbijgangster kon mijn getob niet langer aanzien en wees me op de plek waar het kokertje lag, voordat de dijk was opgehoogd. Een vreemde plek, want dat was 20 meter van het nulpunt en daar kon het 2 weken geleden beslist nooit in het water zijn gevallen. Toch nam ik een kijkje en tot mijn verbazing greep ik direct raak. Dat was overigens op N52░58.117 - E004░36.646.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 10 april 2015
Ook bij de iets verder gelegen Witte Brug ving ik bot. Het aantal verstopplekken voor een micro leek hier gering, zeker in combinatie met de hint. Dit was niet de eerste cache bij een brug waar ik niets kon vinden. Nee, het was al nummer 4. (Een dag later zou de cache uit het water worden opgevist. Stom dat ik daar niet heb gekeken!)

geo De Gele Brug - van Carajillon60

   note 24 april 2015
Van de 8 oude Capelse not-founds heb ik er vandaag 5 alsnog gevonden, maar bij de Gele Brug lukte het ook deze keer niet. Ondanks grondige bestudering van foto's en logs bleef de nano verborgen.

8585

geo 8585. Verloren Landje in Nieuwerkerk - van Carajillon60

24 april 2015, 17:10
Dit keer was ik vastbesloten dat het moest lukken. Terwijl ik mijn OV-fiets neerzette, bedacht ik wat ik tijdens mijn voorbereidingen te weten was gekomen. Er was een oude cache met een natte logrol, die op 8 april nog was gevonden, op 6 meter van het nulpunt. En er was door de cachelegger een geheel nieuwe koker gelegd, met een groene kleur. Waarom hij niet gewoon het logrolletje had vervangen, snapte ik niet. Of kon hij die oude koker ook niet meer vinden? Zorgvuldig zocht ik tussen de takken en stronken en zowaar: op 6 meter vond ik de cache. Het bleek de oude te zijn. Met moeite kraste ik mijn initialen in het natte papier. Ook na een tweede ronde heb ik de nieuwe cache niet kunnen vinden. Was die verloren gegaan? Maar ik was natuurlijk ook zeer tevreden met de oude.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 10 april 2015
Ook bij de iets verder gelegen Witte Brug ving ik bot. Het aantal verstopplekken voor een micro leek hier gering, zeker in combinatie met de hint. Dit was niet de eerste cache bij een brug waar ik niets kon vinden. Nee, het was al nummer 4. (Een dag later zou de cache uit het water worden opgevist. Stom dat ik daar niet heb gekeken!)

geo De Britse Zoom Brug - van Carajillon60

   note 24 april 2015
En ook bij de houten Britse Zoom Brug ving ik andermaal bot. Gelukkig is hij vorige maand nog gevonden, dus ik ga daar maar eens een visje uitgooien.

geo 8586. De Babyblauwe brug - van Carajillon60

24 april 2015, 17:35
Vanaf de Babyblauwe brug keek ik neer op het langzaam rijdende verkeer over de A20, op weg naar het weekend. In de voorbereiding had ik de log van Voetbal Smurf gelezen, waarin zij verzuchtte dat de caches van deze bruggenserie standaard niet op het nulpunt liggen. Dat verklaarde dan ook dat ik de petling uiteindelijk op een logische plek vond, maar wel op 25 meter afstand. Dat was op N51░58.074 - E004░35.547.
Bedankt en proost, Biertje

8587

geo 8587. Nesselande on the Rocks - van GPS-aholics

24 april 2015, 17:40
Het zoeken van een micro in zo'n ijzerdraadmuur, opgevuld met stenen, is mijn lust en mijn leven. Honderden keren heb ik zuchtend en steunend zitten zoeken naar iets opvallends of iets onopvallends. Soms valt het tegen, maar soms zit het mee. Zo ook hier, in de Rotterdamse wijk Nesselande, grenzend aan Capelle. Bij het muurtje aan het begin van het Rietveldpark zag mijn scherpe blik al snel iets bekends en dat bleek de mini-ammokist te bevatten. Als een ervaren Rocker zette ik daarna mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8588. The army of salvation - van Ot & Sien, Peter Voyager

24 april 2015, 17:50
Vanuit deze Rotterdamse locatie van het Leger des Heils worden alle hulpvragen aangestuurd en geco÷rdineerd. Gelukkig had ik voor het vinden van de cache geen hulp nodig, want het pand zag er op dit tijdstip nogal gesloten uit. Om de RET-bestuurder niet te laten schrikken, deed ik alsof ik een foto maakte van de metro, om na het voorbijrijden razendsnel toe te slaan. Grappig: op het rafelige strookje bleek The Movement al op 25 april (dus morgen) gelogd te hebben.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8589. New born - van Team Stapvoets

24 april 2015, 18:05
De pasgeborene van Team Stapvoets moet intussen ruim 4 jaar oud zijn, want deze cache ligt er al sinds eind 2010. Met het berekende en juiste co÷rdinaat in mijn GPS stond ik vanmiddag in de Rotterdamse wijk Zevenkamp, waar vrolijke Salsamuziek klonk vanuit het huis van hun achterburen. Het duurde even voordat ik de bedoeling snapte, want ik stond eerst met de sticker 'deze laten zitten' in mijn handen omdat ik had geprobeerde de appel te pakken. Ten slotte had ik de strekking door en kon ik mijn bierkrabbel kwijt in het prachtige peuter-drinkflesje.
Bedankt en proost, Biertje

8590

geo 8590. De Berreboompjes houden van... opa en oma - van de berreboompjes

24 april 2015, 18:20
Volgens mij komen de Berreboompjes niet zo vaak meer bij opa en oma. Het logboekje is namelijk al sinds augustus 2014 tjokvol (inclusief kaft) en het toegevoegde papiertje was ook al aan beide kanten beschreven. Of is het elke keer zo gezellig bij opa en oma, dat er gewoon geen tijd meer is om een nieuw logboekje te plaatsen? Ik was blij dat ik zo'n korte naam heb en krabbelde die in een spaarzaam leeg hoekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#650. De Berreboompjes houden van... lekker eten - van de berreboompjes

   dnf 24 april 2015
De zaak waar de Berreboompjes elke keer zo lekker eten, was nog net zichtbaar aan de overkant van de Hoofdweg. De cache bleef echter onzichtbaar. Hij lag in ieder geval niet onder een van de loszittende stoeptegels, die ik stuk voor stuk heb opgetild.

geo 8591. Schinkelaar - van Braambosser

24 april 2015, 18:45
Deze creatieve cache aan de Schinkelse Baan had ik al van een afstand in de gaten. Inmiddels heb ik namelijk al tientallen keren een dergelijk verstopt kokertje op mogen vissen. Na sluitingstijd had ik hier geen last van winkelende dreuzels of treuzelende winkeliers. Het dekseltje van het potje miste een haakje, maar met mijn gevoelige vingertjes lukte het toch.
Bedankt en proost, Biertje

8592

geo 8592. Pap brothers - van Schatzoekertje

24 april 2015, 18:55
Deze cache is door de reviewers in december disabled, omdat de cachelegger niet reageerde op het verzoek om het Zwitserse kruis uit de listing weg te halen. Dat is logisch, want Schatzoekertje is al sinds oktober 2013 niet meer actief. Maar met deze cache bij brandweerkazerne Prins Alexander is helemaal niets mis: er ligt een grote ammobox met een groot vel papier om mijn bierkrabbel te zetten. Jammer als deze daarom straks in het archief verdwijnt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8593. Mooi he? - van Kimopo

24 april 2015, 19:00
Al vaker heb ik een cache gevonden bij een filiaal van deze bekende bouwmarkt. Is dat soms omdat cacheleggers daar al hun materialen halen? Het was ook deze vrijdagavond nog een komen en gaan van (toekomstige?) cacheleggers. In een uiterst hoekje, maar nog wel bereikbaar vanaf de stoep, vond ik een van pvc gemaakte koker. Om precies 19 uur zette ik mijn bierkrabbel. OK, hierna nog eentje dan.
Bedankt en proost, Biertje

8594

geo 8594. Muisje - van ejvtl

24 april 2015, 19:10
Twee weken geleden heb ik hier in grote cirkels lopen zoeken, maar vandaag keek ik eerst naar sporen van mijn voorgangers. Zo vond ik uiteindelijk toch het muizenhuisje, op 8 meter van het nulpunt. Na het loggen legde ik het weer voorzichtig terug. Dat was overigens op N51░56.321 - E004░32.248.
Hierna fietste ik naar Rotterdam CS voor de trein naar huis. De score voor vandaag: 60 km gereden en 29 caches gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 10 april 2015
Bij het voorbereiden van mijn fietsroute voor vandaag heette deze cache nog Edmond. Maar vorige week werd de naam gewijzigd in Muisje en werd hij 50 meter verplaatst. Ik kwam terecht op een parkeerterrein met een aantal schots en scheef liggende tegels, te midden van kale plantsoentjes. Ook bij onderzoek van de omliggende (meer voor de hand liggende) plekken heb ik helaas geen petling kunnen ontdekken.

___________________________________________________________________


29 april: even naar Scheveningen om bij de watertoren wat uit te waaien (1 cache)

8595

geo 8595. De Watertoren - van DutchDavidof

29 april 2015, 14:05
Het was een tijd geleden dat ik bij de Scheveningse watertoren was geweest en blij verrast constateerde ik dat er tegenwoordig een terras staat. Alleen het weer werkte niet mee, want ik woei vanmiddag zowat van m'n fiets. Op de plek waar ik de cache vermoedde, lag hij gelukkig ook, al keek ik in eerste instantie in de verkeerde richting.
Bedankt en proost, Biertje

8595b

Terug naar boven

Door naar mei 2015

© www.mijn-eigen-website.nl (design)