Blik op Biertje

Bierpraat november 2015

235 caches gevonden (logs 9783-10017)

1 november: mijn poging om Hoorn in één keer leeg te krijgen is niet helemaal gelukt (35 caches)

9783noa       9783nob

geo NF#726. FiGePaGa - van J-mot

   dnf 1 november 2015
Volgens mijn statistieken had ik de afgelopen 12 jaar nog nooit een dag gehad met 32 gevonden caches en 7 niet. Daarom vertrok ik zondagochtend naar het mistige Hoorn. Caches in parkeergarages zonder vermelding van de etage vind ik net zo leuk als voortuincaches zonder huisnummer. De eerste not-found van vandaag was dus een feit.

geo 9783. Medieval Madness 4 - van rd72

1 november 2015, 10:20
De Medieval Madness is de nummer 4 flipperkast van de wereld, waarvan er sinds 1997 ruim 4000 zijn gebouwd. In de afgelopen tijd heb ik al een paar keer meegemaakt dat ik een kokertje uit een buis moest schieten met een trekveer uit zo'n flipperkast. Dat systeem bleek in Hoorn nog onbekend, want hier hing het kokertje gewoon aan een boom.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9784. TB & Coin Hotel Risdam Zuid - van Team de Zonnetjes

1 november 2015, 10:35
Schuin tegenover de Media Markt bevond zich TB & Coin Hotel Risdam Zuid. Omdat ik mijn GPS niet vertrouwde, ben ik ook nog naar de voortuin gefietst, maar toen bleek dat ik toch niet gek was. Zonder me te laten bijten viste ik daarna het doosje keurig uit de achtertuin. Leuk gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

9785

geo 9785. Vernuftig verstopt 2 - van the MaJo's

1 november 2015, 10:40
Het op de cachepagina beschreven voorbeeld van logjes met "snel gevonden en makkelijk gelogd" terwijl je zelf al drie keer bent teruggeweest, herkende ik maar al te goed. Vaak ben ik dan de eerste die een not-found logt, terwijl de cache al meer dan 100 keer 'snel was gevonden'. Maar met 12 jaar geo-ervaring ga je natuurlijk ook dingen herkennen. De eerste keer dat ik deze vernuftige methode tegenkwam (september 2013 in Amsterdam) ben ik er natuurlijk volledig ingetrapt, maar kreeg ik toevallig hulp van de thuiskomende eigenaar. Hier bij de vijver aan de Geldelozeweg was mijn eerste blik direct raak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9786. Yes hebbes! (de magneet) - van Team JoWi

1 november 2015, 10:50
Het bierkrat met handige gereedschappen zat achterop mijn OV-fiets en door de titel wist ik al wat ik hier nodig had. De koker was daardoor snel opgevist, maar het lastigste deel moest nog volgen. De logrol was namelijk nat en zo barstensvol beschreven, dat ik lang moest zoeken naar een wit stukje waar ik mijn bierkrabbel kon zetten. Maar het is gelukt!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9787. Zevenster - van HoornsCacheGilde

1 november 2015, 10:55
De Zevenster is een tenger plantje van maximaal 20 cm hoog met kruipende wortelstokken. Maar het is ook een straat in Hoorn met een bruggetje over het water. De cache zat hier op een bekende manier weggewerkt. De mist was nog steeds niet opgetrokken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9788. De Blauwe Berg 2 (zicht op...) - van Team JoWi

1 november 2015, 11:05
De Blauwe Berg is een nieuwbouwwijk in Hoorn, maar daar was vandaag door de mist weinig van te zien. De cache zat precies op de plek waar ik hem verwachtte. Ook hier bleek de logrol nat, maar het lukte om mijn naam op het papier te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

9789

geo 9789. De Blauwe Berg - van Team JoWi

1 november 2015, 11:10
Bij dit bruggetje in het nog steeds mistige Hoorn zat het kokertje (toevallig?) op een plek waar mijn blik net niet op viel. Pas bij de derde keer zag ik iets zitten. Het kostte me een paar natte knieën, maar de cache was in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9790. Niet mokkuh lekker wokkuh - van Team JoWi

1 november 2015, 11:15
Op zondagochtend was het bij dit wokrestaurant niet druk. Het hele parkeerterrein was leeg, dus er was voldoende ruimte om mijn OV-fiets neer te zetten. Ik koos voor een plekje vlak naast de cache. Die had ik namelijk direct zien liggen. Zonder te mokken liet ik mijn bierkrabbel achter.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#727. Wie is daar? - van the MaJo's

   dnf 1 november 2015
Vanwege de enthousiaste logjes en het aantal favo's was ik erg benieuwd wat ik hier aan zou treffen. De code van het hangslot kon ik nergens vinden, dus heb ik maar even aangebeld. Tja, ik had dus dat 06-nummer moeten bellen; dat had ik niet begrepen. Stap 2 kon ik nog zelfstandig uitvogelen, maar de oplossing voor stap 3 heb ik niet kunnen vinden. Ik had geen zin om opnieuw aan te bellen, dus ben ik vertrokken zonder te weten wie daar is.

geo 9791. My first geocache - van Liam

1 november 2015, 12:05
Dit was de eerste gemaakte cache van Liam, het 4-jarig zoontje van Team JoWi. Die had niet het makkelijkste hoekje uitgezocht, maar het kokertje zat gelukkig niet zo diep weggestopt als ik dacht. Toen ik bijna in de sloot was gegleden zag ik het ding op een veel makkelijker plekje me grijnzend aanstaren. Tot mijn verrassing was ik de eerste die op een nieuwe droge en lege logrol zijn bierkrabbel mocht zetten. Zo kan het dus ook!
Bedankt en proost, Biertje

9792

geo 9792. I.G. (go go gadget arms) - van HoornsCacheGilde

1 november 2015, 12:20
Omdat ik niet van die lange armen heb als Inspector Gadget uit de gelijknamige tekenfilms moest ik hier een list verzinnen. Met enige moeite had ik daarna de petling in handen. Maar wat een tegenvaller: de logrol was kletsnat! Ik heb hem eerst een beetje uitgeknepen en daarna geprobeerd mijn naam in het papier te krassen. Jammer dat er binnen het HoornsCacheGilde niemand is aangesteld om af en toe wat onderhoud te doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#728. Hippe kippen - van Team JoWi

   dnf 1 november 2015
Toen ik door het ruitje van de kippenkijkdoos keek, was er geen kip te zien. Waren die allemaal nog op stok? Ik vond hier alleen een lege roestige klem. De cache was gevlogen.

geo 9793. ZZC: Zwaagse Carpool Cache v.2.0 - van Guitar Gangsters

1 november 2015, 12:45
Op zondag was het niet druk op de Zwaagse carpoolplaats in het noorden van Hoorn. Er stonden een paar personenbusjes en twee vrachtauto's. Ondanks de hardnekkige mist zag ik met mijn scherpe blik het kokertje snel zitten, keurig op het nulpunt. Het was tijd voor een vloeibare bruine boterham en daarna heb ik nog even gebeld met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Die bevond zich op dat moment in het Brabantse dorpje Gemonde, waar het zo zonnig was dat hij zijn jas had moeten uittrekken. Ach ja, ik zette mijn kraag op en fietste verder de mist in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9794. My Awitya - van Team JoWi

1 november 2015, 13:15
Aan de Koriander (ik kreeg gelijk trek in een witbiertje) staat Ma Awitya, een multiculturele woongemeenschap voor senioren. Ik viel dus helemaal niet op toen ik hier op zoek ging naar een micro. Die zat natuurlijk weer op het laatste plekje waar ik keek, maar voldeed daarmee wel aan de hint. Thuis heb ik het nog even opgezocht: Ma Awitya was dus geen biermerk, maar de naam van een gevluchte slavin. Haar beeld moet in de gemeenschappelijke ruimte staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9795. Wijkpark de Weijde - van Team JoWi

1 november 2015, 13:25
Wijkpark de Weijde (of wijkpark Risdam-noord) bevat tal van voorzieningen voor de jeugd, zoals een volledige skatebaan en een aantal trap- en speelvelden. Voor de volwassenen is er alleen maar een cache. Die zat bij een bruggetje, waar ik eerst enthousiast onder was gedoken, om later te ontdekken dat dit helemaal niet hoefde. Er was hier namelijk ook rekening gehouden met ouderen met een stramme rug.
Bedankt en proost, Biertje

9796

geo 9796. Anouk's piratenschat - van mikey2000

1 november 2015, 13:30
Anouk is het nichtje van de cachelegger, die 5 jaar geleden heeft meegeholpen met het begraven van deze piratenschat. Ondanks het lapje voor mijn oog herkende ik de plek direct als een echte plaats voor een schatkist. Ik zette mijn OV-fiets tegen de paal met de GC-sticker en opende het deksel. Het goud en de juwelen heb ik laten liggen en ik heb zelfs iets achtergelaten: mijn bierkrabbel op de logrol!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9797. De Glasbak - van HoornsCacheGilde

1 november 2015, 13:40
Ik had verwacht hier een echte glasbak aan te treffen, zo'n container waar ik wekelijks mijn lege bierflessen zonder statiegeld in wegwerp. Maar ik zag alleen een rijtje bomen langs de Oostergouw. Thuis las ik dat daar achter het nieuwe Huis van Bewaring (in de volksmond 'de Glasbak') moest staan. Door de hardnekkige mist heb ik dat dus helemaal gemist. Het kokertje bleek niet gestolen, want alle dieven zaten natuurlijk keurig opgesloten. Het logpapiertje was tjokvol, dus ik heb mijn naam ergens in een hoekje gepriegeld. Jammer dat er binnen het HoornsCacheGilde niemand is aangesteld om af en toe wat onderhoud te doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9798. Westfrisia nano - van Guitar Gangsters

1 november 2015, 13:45
Op industrieterrein Westfrisia was op zondagmiddag weinig te doen. De enige activiteit bestond uit een fietser die naar een nano stond te zoeken bij een hek. Dat is hem gelukt en tevreden zette hij zijn naam op het logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9799. De rookmelder - van haanijs

1 november 2015, 13:55
Waar rook is, is vuur. Logisch dat ik dus uitkwam bij een brandweerkazerne. Met mijn vrienden van Stichting Braeck heb ik vorig jaar een workshop brandveiligheid gevolgd: het doven van een vlam in de pan, het gebruik van een blusdeken en het uitproberen van verschillende brandblussers bij een vuurtje in een prullenbak. Een echte aanrader. Hier in Hoorn had de brandweer kennelijk geoefend op de cache, want de logrol was kletsnat en schimmelig. Toch is het me gelukt om mijn naam achter te laten.
Bedankt en proost, Biertje

9800

geo 9800. TB Metrostation - van Tweemaster

1 november 2015, 14:05
In deze voortuin (gelukkig met GC-sticker) trof ik geen geknutselde metro aan, maar was het iets simpeler gehouden. Mijn scherpe blik had het station al snel gezien en na het loggen was het even tijd voor een klein feestje: ik had namelijk zojuist mijn 9800e bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9801. Van aardappel tot patat - van JordiB

1 november 2015, 14:15
De Hoornse aardappel bleek uiteindelijk terecht te komen bij snackbar Van Ree in winkelcentrum De Huesmolen. De kleine cache zag ik direct zitten. Lastiger had ik het met het alcoholverbod dat hier gold volgens artikel 2.4.8 van de APV. De bierblikjes heb ik diep weggestopt in mijn rugzak en ik hoopte maar dat er zondagmiddag minder streng gecontroleerd zou worden. Zo probeerde ik ongemerkt het winkelgebied te verlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9802. Daar zit (g)een luchtje aan - van HoornsCacheGilde

1 november 2015, 14:20
In 2010 heeft de gemeente Hoorn drie oxicatoren aangeschaft om stankoverlast bij de rioolput aan de Koopvaarder beter te bestrijden. Kennelijk is dat niet gelukt, want de weg was afgezet, er lagen stalen rijplaten en het asfalt was opengebroken. De stank viel gelukkig mee. De cache hing op enige afstand van het nulpunt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9803. Nul22negen Hoorn City - van Team JoWi

1 november 2015, 14:30
Op de cachepagina wordt het niet vermeld, maar op deze plek staat het nieuwe stadhuis van Hoorn. Ik zocht dat pas uit toen ik thuis was, want deze zondagmiddag hield ik me uitsluitend bezig met het zoeken en loggen. Het nieuwe stadhuis uit 1981, is gebouwd over de Groene Wijzend, het water dat voor de fusie de grens was tussen Hoorn en Zwaag. Zonder nat te worden wist ik het kokertje te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9804. Holenbos - van paulkr96

1 november 2015, 14:45
Deze cache in dit stukje groen in de wijk De Nieuwe Steen is sinds 28 september disabled, want "het logrolletje wordt binnenkort vervangen". Dat was namelijk al een paar weken kletsnat. Omdat het inmiddels anderhalve maand later is, was ik benieuwd hoever het inmiddels stond met de vervanging. Dat viel wat tegen. De logrol was nog steeds vol, nat en schimmelig, maar ik wist hem voorzichtig uit het kokertje te peuteren. Daarna heb ik ergens in een hoekje mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

9805

geo 9805. Gewillig - van zwager cor

1 november 2015, 14:55
Mijn GPS stuurde me naar een bepaalde boom langs dit pad aan het water en gewillig volgde ik het pijltje. Maar ik vond er niets, ook niet bij de naburige boom. Gelukkig wist ik op mijn gevoel de juiste wilg te bepalen en daar zag ik de koker al snel liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9806. Mak'lijk - van KokoXplore

1 november 2015, 15:05
Deze 'makkelijke' cache in natuurpark Blokweer had toch heel wat voeten in de aarde. De hint 'aan de voet' bleek een beetje misleidend. Nadat ik heel wat voeten had onderzocht, vond ik de petling uiteindelijk op een iets ander plekje. Maar niemand hoefde zich op z'n teentjes getrapt te voelen, want ook deze makkelijke cache had ik nu onder de knie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9807. Toegang tot Hoorn Kersenboogerd 3 - van Team JoWi

1 november 2015, 15:20
De wijk Kersenboogerd kent 16 toegangswegen en dus evenzoveel caches. In elke cache zou een getal moeten zitten voor de bonus, maar al bij de eerste die ik vond, ving ik bot. Wel een mooie koker en een droge logrol, maar geen code. Ik had er wel een klim vanaf het fietspad naar de bovengelegen geluidswal voor over.
Bedankt en proost, Biertje

9807no

geo NF#729. Toegang tot Hoorn Kersenboogerd 12 - van Team JoWi

   dnf 1 november 2015
De wijk Kersenboogerd kent 16 toegangswegen en dus evenzoveel caches. In elke cache zou een getal moeten zitten voor de bonus, maar ook bij de tweede die ik zocht, ging het mis. Kwam het door de deken van mist die al de hele dag over Hoorn lag? Bij de 2 forse coniferen aan de Lepelaar heb ik in ieder geval geen koker kunnen vinden.

geo 9808. Toegang tot Hoorn Kersenboogerd 15 - van Team JoWi

1 november 2015, 15:40
De wijk Kersenboogerd kent 16 toegangswegen en dus evenzoveel caches. Volgens de hint zou ik op 1.5 meter hoogte moeten zoeken, maar blijkbaar was deze boom de afgelopen jaren spectaculair gegroeid. In elke cache zou een getal moeten zitten voor de bonus, maar ook hier trof ik die niet aan. Zouden die soms in slechts een deel van de serie zitten?
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#730. Hanebalkpad - van MSMH-Team

   dnf 1 november 2015
Een nano in een voortuin zonder hint, dat zijn mijn favoriete caches. Uit de logjes bleek dat bijna iedereen hulp nodig heeft gehad van een bewoonster of van een buurvrouw. Waarom staat die tip dan niet op de cachepagina als hint?

9809

geo 9809. Toegang tot Hoorn Kersenboogerd 1 - van Team JoWi

1 november 2015, 16:05
De wijk Kersenboogerd kent 16 toegangswegen en dus evenzoveel caches. Bij de Dinkelweg herkende ik meteen de gebruikte methode, dus opgetogen zette ik hier mijn bierkrabbel. Daarna maakte ik nog even een foto van de mist rond de spoortunnel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9810. Toegang tot Hoorn Kersenboogerd 7 - van Team JoWi

1 november 2015, 16:15
De wijk Kersenboogerd kent 16 toegangswegen en dus evenzoveel caches. Op de hoek van de Plevier en de IJsselweg moest ik de struiken in. Ik had er een hard hoofd in, maar ik vond de petling vrijwel meteen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#731. Toegang tot Hoorn Kersenboogerd 14 - van Team JoWi

   dnf 1 november 2015
De wijk Kersenboogerd kent 16 toegangswegen en dus evenzoveel caches. De 2-sterrencache bij dit bruggetje lag volgens de cachelegger op 2 september ook weer op z'n plekkie. Maar daarna waren er alleen maar not-founds. Mij is het hier ook niet gelukt iets te vinden.

9811

geo 9811. TB Hotel MaRiTh - van Huntpostmus

1 november 2015, 16:35
De naam van dit TB-hotel was afkomstig van de voornamen van de kinderen van de eigenaar. Die kwam toevallig even naar buiten toen ik een paar foto's van de cache maakte. Aan de buitenkant van het doosje had zich een groep huisjesslakken vastgezogen, maar voor hun was er helaas geen plaats in dit hotel. Netjes schreef ik mijn naam in het gastenboek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9812. Maandag WAS-dag - van haanijs

1 november 2015, 16:40
Het was vandaag zondag 1 november, dus morgen om 12 uur zou de sirene van het Waarschuwings- en Alarmeringssysteem weer klinken. Op dat tijdstip is het natuurlijk geen pretje om onder de mast te zoeken naar een micro, maar nu kon het geen kwaad. De verstopmethode was een bekende, dus een kind kon de was doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9813. 1* puzzel - van HoornsCacheGilde

1 november 2015, 16:45
Gisteren, bij het voorbereiden van mijn fietstocht door Hoorn, kwam ik deze 1-ster puzzel tegen en dat was gelukkig het niveau waarmee ik uit de voeten kon. Zonder checker is het natuurlijk altijd een verrassing of je oplossing juist is, maar mijn scherpe blik zag toch redelijk snel de petling opdoemen uit de mist.
Bedankt en proost, Biertje

9814

geo 9814. Molen de Krijgsman - van Guitar Gangsters

1 november 2015, 17:00
De 8-kante molen uit 1862 verbrandde door blikseminslag, maar werd in 1751 herbouwd met delen van een molen uit Zaandam. Hij werd daarna op een onderbouw geplaatst en was daarmee de hoogste molen van Noord-Holland. Door de hardnekkige mist was de bovenbonkelaar met 27 kammen helaas niet te zien, dus ik concentreerde me maar op het vinden van de cache. Die had ik natuurlijk binnen 2,7 tellen boven water.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9815. Toegang tot Hoorn Kersenboogerd 18 - van Team JoWi

1 november 2015, 17:10
Volgens de cachepagina kent de wijk Kersenboogerd 16 toegangswegen en dus evenzoveel caches. Toch vreemd dat dit nummer 18 was. Naast het fietspad met zicht op de spoorlijn waagde ik me voorzichtig tussen de brandnetels. De petling was snel ontdekt. Door de mist en de vroege duisternis begon ik te twijfelen of ik mijn geplande route door Hoorn nog kon afmaken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#732. Gallus gallus domesticus - van J-mot

   dnf 1 november 2015
De gallus gallus domesticus is gewoon de kip. Die heb ik hier niet gezien. Wel een bankje met 2 jonge boompjes, waarvan er 1 was geknakt en dood op de grond lag. Volgens de cachelegger was erin geen probleem, maar eruit een heel ander verhaal. Met een combinatie van tools ben ik de moeilijkheid van 1,5 ster aangegaan. Het is me niet gelukt en ik vraag me af of het de volgende bezoeker wel gaat lukken. Hij ligt nu een heel stuk verder.

geo 9816. Toegang tot Hoorn Kersenboogerd 16 - van Team JoWi

1 november 2015, 17:40
De wijk Kersenboogerd kent 16 toegangswegen en dus evenzoveel caches. Het was al donker toen ik op zoek ging langs dit fietspad in het oosten van Hoorn. In het schijnsel van mijn lamp zag ik het kokertje ineens oplichten.
Bedankt en proost, Biertje

9817

geo 9817. Toegang tot Hoorn Kersenboogerd 5 - van Team JoWi

1 november 2015, 17:45
De wijk Kersenboogerd kent 16 toegangswegen en dus evenzoveel caches. Hier was een hint, maar ook zonder had ik de verstopmethode direct herkend. Door de duisternis besloot ik de caches langs de Lageweg voor een andere keer te bewaren. Dit was dus de laatste voor vandaag en de teller bleef steken op 35 gevonden caches en 7 niet. En dat was precies de situatie die ik volgens mijn statistieken nog nooit eerder had meegemaakt. Ik fietste terug naar het station. Tijd voor een biertje!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5 november: met Pino, Corbulo en Mighty-Mike naar Loosduinen voor een bezoek aan Mien van Bree (1 cache)

9818a       9818b

geo 9818. Mien van Bree Trail #1 - van Notorynchus

5 november 2015, 20:00
Vanavond was ik weer met Pino, Corbulo en Mighty-Mike op stap. Speciaal voor wielerfanaat Corbulo hadden we de cache van Mien van Bree geselecteerd. Zij werd immers 2 keer (in 1938 en 1939) wereldkampioen wielrennen op de weg bij de dames. In het donker onderzochten wij de fietsbrug in Loosduinen. Helaas had Corbulo alleen maar aandacht voor het radiocommentaar bij de teleurstellende wedstrijd Ajax-Fenerbahçe, waardoor het Pino was die de cache hier tevoorschijn trok.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


6 november: in Voorburg en Rijswijk lagen nog wat nieuwe caches op me te wachten (6 caches)

9819a       9819b

geo 9819. Valsspelen door Valsspelers - van Valsspeler

6 november 2015, 14:00
Eindelijk een cachelegger die eens hardop zegt waar het op staat: het valsspelen en andere uitwassen van het Nieuwe Cachen. Op de cachepagina worden wat voorbeelden gegeven, zoals op een ander datum loggen om een kalendergaatje te vullen, door een ander je stempel in het logboekje laten zetten en een onbereikbare cache toch loggen omdat je hem 'gezien' hebt. Allemaal zaken die ik elke dag in mijn omgeving tegenkom. wink Toevallig had ik van de cachelegger gehoord dat deze binnenkort online zou komen, dus heb ik hem vorige maand alvast gelogd. Helaas had ik toen geen pen bij me. Vandaag ben ik teruggegaan, maar inmiddels stonden er allemaal vreemde namen in het logboek. Ik heb daarom de eerste pagina eruit gescheurd en mijn naam bovenaan geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9820. Drive-in - van t@bgirls

6 november 2015, 14:25
Gisteren heeft de Gezondheidsraad de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding bekend gemaakt: minder rood vlees, meer plantaardig voedsel, alleen gefilterde koffie en nog maar 1 glas bier per dag. Vooral met dat laatste had ik grote moeite, want ik drink tijdens het cachen nooit uit een glas, maar alleen uit blik. Ik besloot even bij de Rijswijkse Mac een gezonde burger te halen en daarna gelijk even deze cache te scoren. Met mijn scherpe blik zag ik iets geks, dat na nader onderzoek inderdaad een logrolletje bevatte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9821. Marimba - van krabhaye

6 november 2015, 14:35
Van deze cache bij de Marimbahal had ik al gelezen dat deze veel makkelijker zat verstopt dan iedereen verwacht. Maar bij mijn eerste simpele pogingen kon ik niets vinden. Daarna toch maar eens wat dieper en lager gezocht, maar ook dat leverde niets op. Toen ontdekte ik dat er inderdaad een heel simpele manier was en ja hoor, de aanblik van het kokertje klonk me als muziek in de oren.
Bedankt en proost, Biertje

9822

geo 9822. Inspirited - van krabhaye

6 november 2015, 14:45
Ruim 12 jaar geleden raakte ik geïnspireerd door mijn goede vriend Pino, die ons tijdens een weekend in Heerhugowaard liet kennismaken met geocachen. Op 24 november is dat precies 12,5 jaar geleden en die dag zal ik mijn 10.000e cache gaan vinden. Dat had ik zelf nooit verwacht toen ik destijds mijn eerste log schreef. Bij het kunstwerk op de hoek van de Steenvoordelaan had ik een paar keer nodig om min of meer onopvallend te zoeken naar deze nano. Maar het is me gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9823. Ik ben er ondersteboven van! - van -Zuur-

6 november 2015, 15:00
De vrijdagmiddagspits was al begonnen en de automobilisten reden langzaam over de Prinses Beatrixlaan. Ze zullen wel gek gekeken hebben toen ze die bierdrinker zagen die ondersteboven naar deze cache zocht. Ik had het blikje maar even neergezet, want ondersteboven drinken zonder te morsen lukte me niet. De micro zat fraai verstopt en ik heb daarom mijn bierkrabbel ondersteboven op het logrolletje gezet.
Bedankt en proost, Biertje

9824

geo 9824. Geotennis - van qobontimay

6 november 2015, 15:20
Hoewel het vanmiddag zou gaan regenen en er af en toe al wat druppels vielen, stond het hek naar het tennisparkje open, maar was er niemand op de baan te zien. Inderdaad een verrassend plekje, hier achter de huizen van de Teijlerstraat. Net zo verrassend als die cache in Emma's Hof, een paar straten verder. Het doosje lag op een logisch plekje op me te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7 november: met de metro naar Rotterdam en daarna fietsend terug naar Leidschendam (19 caches)

9825a       9825b

geo 9825. Melanchtonpark - van geocil

7 november 2015, 10:10
Zaterdagochtend was ik inclusief bier-bike met de metro naar Rotterdam gegaan om van daaruit terug naar Leidschendam te fietsen en onderweg 21 caches te scoren. Mijn start was het Melanchtonpark, waar ik in september al eens tevergeefs had gezocht. Ook dit keer heb ik lang rondgezworven, maar ineens viel mijn blik bij toeval op de goed gecamoufleerde cache. Het was een plekje waar ik al een paar keer langs was gelopen. De moeilijkheid van 1 ster kan wat mij betreft beter worden verhoogd naar 2 of 2,5. Opgelucht zette ik voor de eerste keer vandaag mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 20 september 2015
Het was mijn plan vandaag 9 oude not-founds alsnog te gaan vinden, maar de dag begon direct met een nieuwe not-found. In het Melanchtonpark in Rotterdam zag ik één doelpaal, maar meerdere bomen, dus het was niet duidelijk welke ik links van de paal moest houden. Na een kwartier tevergeefs zoeken bleek de cache inderdaad zeer goed gecamoufleerd.

geo 9826. Voormalige vijlenfabriek Watson - van pperen

7 november 2015, 10:20
Tussen 1917 en 1959 stond aan de Rotterdamse Kleiweg de vijlenfabriek van George Henry Watson. Nadat de fabriek was verplaatst naar Den Bosch en de vervuilde grond was verwijderd, kon er een nieuwbouwwijkje worden neergezet. Mijn GPS wees naar een tuin, maar door de hint zag ik vanuit mijn ooghoek dat ik toch ergens anders moest zijn.
Bedankt en proost, Biertje

9827

geo 9827. Musea Rotterdam: Radio Museum - van Buitenlucht

7 november 2015, 10:30
Het Radio Museum bleek te staan tegenover de winkel van Correct, waar het op zaterdagochtend natuurlijk vreselijk druk was. Op een stil momentje haalde ik razendsnel de cache tevoorschijn en toen iedereen in de Koopjeskelder verdwenen was, kon ik het kokertje ook weer ongezien terugstoppen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9828. Fietssnelweg - van Carta57

7 november 2015, 10:45
In dit puzzeltje met verschillende soorten fietsen kwam mijn bier-bike natuurlijk ook voor. De rest van de fietsen herkende ik eveneens, dus mijn oplossing werd goedgekeurd. Zo kwam ik op een nieuw gedeelte van de fietssnelweg tussen Rotterdam en Delft terecht. Voor het potje moest ik even zoeken, want ik benaderde de boom met een omweg van de andere kant. Maar de plek was gelukkig goed herkenbaar, dus mijn bierkrabbel was snel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#733. Eilandje in het Lage Bergse Bos - van équété

   dnf 7 november 2015
In het Lage Bergse Bos gaat een hoop veranderen: minder speel- en ligweiden, de camping wordt afgesloten voor voertuigen, de toilet bij het ontmoetingsplein gaat dicht, en veel prullenbakken, picknicktafels en bankjes verdwijnen. Maar de cache blijft gelukkig liggen. Helaas heb ik hem niet kunnen vinden. Misschien in het voorjaar, als al die bladeren zijn verdwenen?

geo 9829. De Wielewalen - van EvertsNL

7 november 2015, 11:25
Op zaterdagochtend was het erg druk op het parkeerterrein van Honk- en Softbalvereniging The Orioles in Bergschenhoek, maar gelukkig stond er geen auto in het vak naast de cache. Nadat ik eerst de traditionele verstopplekken had onderzocht, zag ik de koker ineens zitten. Na deze homerun verliet ik snel de slagzone.
Bedankt en proost, Biertje

9830

geo 9830. Floddertje - van JaSteef

7 november 2015, 12:20
Floddertje moest te vinden zijn in het Annie M.G. Schmidt Park, maar dat viel niet mee. Even dacht ik dat iemand de nano een beetje slordig had teruggeplaatst, waardoor hij verdwenen was. Door een tip in de log van PeterCoef pakte ik er een lampje bij en toen zag ik tot mijn verrassing het losse floddertje ineens oplichten. Even snel en ongezien loggen is hier haast onmogelijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9831. Dikkertje Dap - van JaSteef

7 november 2015, 12:35
Na Floddertje fietste ik door naar Dikkertje Dap. Die zat een heel stuk makkelijker weggewerkt. Zonder trap en ook niet om kwart over zeven kon ik hier de cache simpel uit zijn verpakking halen. Dag Giraf, zei Biertje Dap, morgen kom ik hier weer met een tap.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9832. Where it all began - van malledirk

7 november 2015, 12:40
Het was op 3 mei 2000 toen Dave Ulmer de eerste schat verstopte en daarmee een spel begon dat daarna geocaching werd genoemd. Die plaats is later mooi geaccentueerd als eerbetoon. Het leek haast onmogelijk, maar een vergelijkbare plek hebben we nu 15 jaar later ook in Nederland. Ik had de berekeningen gemaakt, maar dacht ter plekke dat ik fout zat. De in de logjes genoemde hoge brandnetels waren namelijk nergens te zien. Voor de zekerheid keek ik toch nog even waar het exacte nulpunt moest zijn. Maar wat een verrassing: ik bleek gewoon naast de cache te staan! Die had ik helemaal over het hoofd gezien. Lachend heb ik mijn naam in het logboek gezet. Prachtig gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#734. De Groenzoom - van Esdoorn

   dnf 7 november 2015
Het werkt niet echt als je met de verkeerde hint gaat zoeken. Ik zocht hier eerst naar een 'Regular' met de hint 'niet nodig', terwijl het een nano bleek te zijn. Maar ook nadat ik mijn vergissing had bemerkt, heb ik het kleine ding niet zien zitten. Echt een cache voor liefhebbers, dus. Ik kom hier in de winter nog eens terug.

9833

geo 9833. TB Hotel Groenzoom - van ORM en de geitjes

7 november 2015, 13:20
Tuinderij de Groenzoom was sinds 15 oktober gesloten, maar het TB-hotel was nog steeds geopend. De slapende gast heb ik maar niet wakker gemaakt. In deze landelijke omgeving kan je namelijk eindelijk tot rust komen. Zachtjes heb ik mijn naam in het gastenboek gekrabbeld en ben daarna weer stilletjes vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9834. Zicht op Delft - van JaSteef

7 november 2015, 13:45
Vanaf het fietspad langs de N471 had je in de verte een aardig zicht op Delft. Mijn scherpe blik was wat vager bij grote afstanden en ik herkende daardoor alleen het markante gebouw van de TU. De nano herkende ik gelukkig een stuk sneller. Omdat de logrol vervangen moest worden, stond deze cache op disabled, maar toch wist ik mijn bierkrabbel tussen vakje 9 en 10 te plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9835. Stiebelo's eerste - van Stiebelo

7 november 2015, 13:50
Er zijn een paar honderd caches in Nederland met 'eerste' in de naam, maar 'tweede' caches worden er nauwelijks gelegd. Kennelijk houden nieuwe enthousiaste geocachers het na het plaatsen van hun eerste weer snel voor gezien. Stiebelo's eerste lag bij een stuk beton naast de N471. Ik had niet veel tijd nodig hier mijn log te plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

9836

geo 9836. Visstek - van johnensylvia

7 november 2015, 14:05
Er stond een visser op de brug, die kennelijk niet wist dat de beste visstek iets verderop was, bij het rijtje wilgen. Ik moest twee keer rond de boom lopen voordat ik de koker zag. Op dat moment vertrok ook de visser, maar hij ging met lege handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9837. Die eet! - van PeterCoef

7 november 2015, 14:20
De laatste keer dat ik PeterCoef zag (in een wankel bootje in het Westland) had ik al het vermoeden dat hij de laatste jaren iets was aangekomen, maar na het oplossen van dit puzzeltje wist ik het zeker. Op het berekende punt zag ik de cache eerst finaal over het hoofd, maar dat kwam waarschijnlijk door de drank. Die eet en die drinkt, ja samen zijn we een gezellig duo. Tot de 24e, Peter!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9838. Hoekraam, Nevada cacher series - van Brain and Pinky

7 november 2015, 14:35
Toen Hoekraam in oktober 2012 naar Nevada vertrok, was hij nog geen 21 en dan mag je in Amerika geen alcohol drinken. Het leek me vreselijk om daar in de woestijn zonder bier te moeten zitten om duizenden kokertjes te rapen. Hier in Delfgauw zat de cache overigens heel anders weggewerkt. Nadat ik het doosje in handen had, heb ik eerst maar eens een blikje opengetrokken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9839. Brain and Pinky have a dream - van fscheerhoorn

7 november 2015, 14:50
De grote droom van Brain and Pinky om ooit in Nevada te mogen cachen, is begin oktober uitgekomen. Maar de droom die hier daarom was neergelegd, leek wel een nachtmerrie. Uiteindelijk heb ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte gebeld, die ik 5 jaar geleden nog heb geholpen bij zijn droom om als 1e Nederlander z'n 10.000e cache te vinden. Hij was daarom direct bereid mij het opvallende kenmerk en de locatie van de micro te geven, dankzij zijn fotografisch 'geheugen'. Toen ontdekte ik dat het kokertje op z'n zijkant lag en flink was begraven onder allerlei materiaal. Ik heb het daarna weer in z'n oorspronkelijke staat teruggeplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

9840

geo 9840. M.I. Casa, Nevada cacher series - van Brain and Pinky

7 november 2015, 15:05
De vorige keer dat ik tussen de forse bomstammen stond te zoeken, was ik op weg naar een Delfts bierfestival. De drank won het toen van de cache. Vandaag was alles anders. Er stond een enorme graafmachine naast de houtblokken en al het struikgewas was verdwenen. Het doosje vond ik in 2 tellen. Ik vond het prima.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 augustus 2014
Dit houten 'kunstwerk' naast de Zuideindsewegtunnel was ideaal voor het verstoppen van een cache. Op de makkelijk zicht- en bereikbare plekken vond ik echter niets. Omdat ik over een half uur op een Delfts bierfestival werd verwacht en ik ook nog 3 andere caches wilde vinden, heb ik al snel de handdoek in de kring geworpen. Zodra ik wat ruimer in de tijd zit, kom ik terug.

geo 9841. Boomklever - van cyrus1977

7 november 2015, 15:25
Toen ik de boomklever in handen had, bleek die helemaal niet te kleven. Een roestvrij stalen haakje zorgde voor het effect. De cache lag net op z'n plekje terug, toen Xizat en Nokki kwamen aanfietsen. Er bleek aan de andere kant van het bosje een goed begaanbaar pad te liggen, dus ik hoefde niet meer over dat modderige karrenspoor terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9842. Duiker Dobbeplas Nootdorp - van cyrus1977

7 november 2015, 15:40
Door de logjes dacht ik dat dit de lastigste van de hele dag zou worden, maar ik had de nano vrij vlot in het oog. Het lastigste bleek nog om een leeg stukje te vinden op de overvolle logrol. Ik heb mijn bierkrabbel maar ergens doorheen gezet.
Bedankt en proost, Biertje

9843

geo 9843. Verbergen #6: een TOP skeelerbaan - van vdbergjes

7 november 2015, 15:45
Al eerder vond ik caches op TOP-plekken. Kennelijk zorgen deze Toeristische Overstappunten voor een enorme aantrekkingskracht. Ik voelde me vooral aangetrokken tot het hoekje waar de micro zat. De skeelerbaan heb ik niet gezien, maar dat zal wel weer door de drank komen. Thuis bleken er 66 km op de fietsteller te staan en 19 caches minder in de GPS. Geen TOP-prestatie, maar wel goed voor een biertje als beloning.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


8 november: naar Tilburg voor een zondagse fietsrit door het centrum en de buitenwijken (52 caches)

9844a       9844b

geo 9844. OK - van team sasjans

8 november 2015, 08:55
In het vrome Tilburg viel er op zondagochtend nog voldoende te vinden. Op de bier-bike fietste ik eerst naar een bijzonder monument bij de Heikesekerk. Aanleiding hiervoor was de dood van twee Tilburgse jongens, die in 1996 en 1997 door zinloos geweld om het leven kwamen. Kunstenaar Guido Geelen maakte een kabinetkast waarin Tilburgers een voorwerp, foto of brief kunnen plaatsen. Het kokertje lag natuurlijk niet in de kast, maar wel erg dichtbij.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#735. Baloe #7: Even rusten - van olmkroontjes

   dnf 8 november 2015
Helaas lag hond Baloe nog in zijn mandje toen ik aan zijn route door Tilburg begon. Ik kon namelijk wel wat hulp gebruiken bij begraafplaats Binnenstad. Door de vele herfstbladeren viel er vanmorgen weinig te ontdekken. Volgende keer beter.

geo 9845. Baloe #4: Buxusplaats - van olmkroontjes

8 november 2015, 09:15
Ook hier had ik het even lastig, want in en rond de Buxusplaats stonden voldoende palen en paaltjes. Maar welke was de juiste? Vergroting van het zoekgebied gaf de oplossing. Ik was waarschijnlijk nog niet helemaal wakker. Nu wel!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9846. Baloe #3: Nabij de Herbergier - van olmkroontjes

8 november 2015, 09:20
De Herbergier bleek niet een gezellig café, maar een zorgformule voor mensen met dementie. In elke Herbergier wonen 16 mensen die alle ruimte krijgen om zoveel mogelijk het leven voort te zetten zoals ze dat altijd geleid hebben. Door de herfstbladeren was de cache niet meer te zien, maar door de hint voelde ik hem even later toch zitten.
Bedankt en proost, Biertje

9847

geo 9847. Baloe #2: Hagelkruisplein - van olmkroontjes

8 november 2015, 09:20
Dit was de eerste van de serie die ik deze zondagochtend direct herkende. Terwijl ik stond te loggen, kwam het Hagelkruisplein langzaam tot leven. De eerste bewoners kwamen naar buiten. Niet alleen om hun hond uit te laten, maar ook om mij te feliciteren. Dat deden ze natuurlijk onopvallend.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#736. Baloe #1: Westpoint - van olmkroontjes

   dnf 8 november 2015
Westpoint is een flatcomplex met onder meer een woontoren van 140 meter hoog. Dat zorgde natuurlijk voor wat reflectie in het GPS-signaal, zodat ik heel wat buizen en pijpen heb bestudeerd. Bij de meest voor de hand liggende (en naar ik later hoorde: de juiste) heb ik helaas niets kunnen vinden. Zo te lezen blijk ik niet de enige.

geo 9848. Baloe #12: Het einde bij het Regenboogpark - van olmkroontjes

8 november 2015, 09:45
Wegens werkzaamheden was er tijdelijk een eenvoudige behuizing geplaatst, las ik. Dat vond ik prima, maar mijn GPS stuurde me eerst naar de andere zijde van de poort. Toen ik iets verder zocht dan mijn bierflesje lang is, kon ik gelukkig toch nog mijn naam op de logrol noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9849. Baloe #10: Pas op voor Baloe - van olmkroontjes

8 november 2015, 09:55
Hondje Baloe heb ik niet gezien, gehoord of geroken. Wel lag er voor het huis van zijn baasjes een cache op mij te wachten. De buurvrouwen links en rechts vonden mij waarschijnlijk een beetje verdacht, want ze keken me argwanend aan toen ze respectievelijk lopend en op de fiets vertrokken. Ik probeerde zo onschuldig mogelijk te kijken en legde daarna de cache snel weer terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9850. Baloe #6: Het Odulphus - van olmkroontjes

8 november 2015, 10:00
Achter de muur en het hek moest het Sint Odulphuslyceum staan, maar daar had ik weinig aandacht voor. Ik moest mij namelijk een weg banen langs het prikkelgroen. Waarschijnlijk speciaal voor mij was het afgelopen week teruggesnoeid tot 20 cm hoogte, zodat ik 2 keer moest kijken voordat ik het zag. De nano had ik gelukkig in 1 keer.
Bedankt en proost, Biertje

9851

geo 9851. Baloe #8: De brandweerkazerne - van olmkroontjes

8 november 2015, 10:10
De voormalige brandweerkazerne met zijn karakteristieke slangentoren werd tijdelijk gebruikt door diverse kunstenaars. Ik hoefde dus op zondagochtend om 10 uur niet bang te zijn voor pottenkijkers die zouden zien hoe ik na wat rondkijken de cache in één keer opraapte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9852. Baloe #9: De Rooi Harten - van olmkroontjes

8 november 2015, 10:20
De binnentuin van Rooi Harten werd omgeven door een monumentale kloostermuur. Hier had ik het geluk dat mijn scherpe blik de dop van de cache zag glinsteren. Na het loggen heb ik de constructie weer netjes teruggeplaatst zoals het was bedoeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9853. Kerkenroute 3 - van sasjans

8 november 2015, 10:25
De kerk en het klooster van de Kapucijners uit 1882 werd op deze zondag druk bezocht. Ik was er vlak voordat de viering zou beginnen en was de enige die niet naar binnen ging. Ik deed maar alsof ik op iemand stond te wachten, maar toen de deur eenmaal dicht was, kon ik eindelijk mijn slag slaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9854. Kittens - van Sammyarcher

8 november 2015, 10:30
Het poezenpuzzeltje was niet zo moeilijk en werd dus toegevoegd aan mijn fietsroute door Tilburg. Als je geen voortuin hebt en je wilt beslist een cache plaatsen, moet je creatief zijn. Het potje was snel gevonden, want het juiste huisnummer stond gelukkig in de hint en er was ook nog een stickertje.
Bedankt en proost, Biertje

9855

geo 9855. Kerkenroute 2 - van sasjans

8 november 2015, 10:40
Nadat de Korvelse parochie zich in 1850 had afgesplitst van de Heikese parochie, werd de Korvelsekerk gebouwd. Die was al snel te klein, zodat hij in 1924 werd vervangen door de huidige Antonius van Paduakerk. Deze kerk werd eind 2001 buiten gebruik gesteld en tegenwoordig zit er een glasatelier in. Onder het toeziend oog van de drie heiligen haalde ik hier devoot het kokertje tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9856. Vijvers kijken in De Blaak: 1 Glanerbeekvijver - van JEL-TEAM

8 november 2015, 10:50
De Blaak is een wijk in het zuidwesten van Tilburg en bezit 28 vijvers. Bij de Glanerbeekvijver was op dit tijdstip nog niemand te zien. Het kokertje liet zich dus makkelijk oppakken en ongezien loggen was ook geen probleem. De rest van de serie is alleen voor Premium Members, dus ik fietste door naar natuurgebied Schaapsgoor.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9857. Het meisje en de draak - van Beaking Cache

8 november 2015, 11:00
Het verhaal van het meisje Nuna en de draak speelde eeuwen geleden, maar de schat ligt er nog steeds. Wel een beetje jammer dat het om een gescheurd plastic zakje gaat. Misschien dat dit vervangen kan worden door een doos? Tussen de spulletjes vond ik een sprookjesachtig klein logboekje, waarin ik mijn bierkrabbel kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9858. De dino vogel - van Walterwoods

8 november 2015, 11:15
De dino-vogel heb ik niet gezien, want die komt alleen 's avonds laat naar zijn huisje. Overdag vliegt hij boven de stad, op zoek naar lekkere hapjes. Hij houdt van taartjes en drop. Toch wordt hij daar niet dik van, zo ontdekte ik toen ik zijn kleine huisje zag. De grond in het hele bos was voorzien van een dik pak bladeren, dus ik was erg blij dat ik hier niet naar een dino-mol of dino-egel hoefde te zoeken.
Bedankt en proost, Biertje

9859

geo 9859. De poort - van Jarommeke

8 november 2015, 11:25
De poort staat aan het fietspad langs de Bredaseweg. De cache bij het eenzame bankje is in herfst en winter makkelijker te vinden dan in de zomer, dus dit keer had ik een voordeeltje. Even turen en hebbes!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#737. Reeshof-Hulten-Reeshof #5 - van pensionada(s)

   dnf 8 november 2015
Bij het elektriciteitshuisje was al iemand driftig aan het zoeken. Dat bleek Teejeeku te zijn, die inmiddels alle palen had onderzocht. Ik deed dat nog eens dunnetjes over, maar dat mocht niet baten. Omdat deze cache vandaag toch door anderen is gelogd, blijkt dat we hier beiden stevig voor paal hebben gestaan.

geo 9860. 100 jaar Hulten - van team wieger

8 november 2015, 11:55
Hulten is een dorp van 300 inwoners ten westen van Tilburg. De parochie bestond in 2013 precies 100 jaar. Na die liturgische viering werd de kerk gesloten. Sindsdien is hier een stiltecentrum gevestigd. Muisstil was ik naar het kerkplein gefietst om de cache te graaien. Tevreden constateerde ik dat het vandaag droog zou blijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9861. Reeshof-Hulten-Reeshof #6 - van pensionada(s)

8 november 2015, 12:05
Langs de Broekdijk staan veel eiken. Eentje viel wat op en daar zette ik mijn bier-bike even neer. Vanaf hier had ik tevens een mooi zicht op Hulten en de parochiekerk, waar ik zojuist nog was geweest.
Bedankt en proost, Biertje

9862

geo 9862. Reeshof-Hulten-Reeshof #7 - van pensionada(s)

8 november 2015, 12:10
Vlak voorbij de spoorwegovergang voor fietsers en wandelaars moest ik het bosje in. Ik was gewaarschuwd dat het coördinaat zou kunnen afwijken door de bomen, maar bij het meest logische exemplaar zag ik al snel de cache zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9863. Reeshof-Hulten-Reeshof #8 - van pensionada(s)

8 november 2015, 12:15
Iets verderop aan het fietspad langs het spoor zat de volgende al op mij te wachten. Of beter gezegd: hing. Misschien kwam het door de herfst en het gemis aan bladeren, maar ik vond hem best wel opvallend. Deze cache staat overigens nog steeds op 'disabled', maar dat is nergens voor nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9864. Reeshof-Hulten-Reeshof #4 - van pensionada(s)

8 november 2015, 12:20
Ik was opnieuw even het spoor overgestoken. Op het grijze kastje zag ik een pen liggen van verreikerverhuur Vané in Wouw, kennelijk vergeten door een van mijn voorgangers. De cache zat niet waar ik hem verwachtte, maar hij schoot ineens toch tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9865. Reeshof-Hulten-Reeshof #9 - van pensionada(s)

8 november 2015, 12:25
Bij dit bruggetje over het dammetje heb ik de fiets maar even laten staan en ben er wandelend overheen gegaan. Ik zag iets opvallends hangen en dat bleek gewoon de cache te zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9866. Reeshof-Hulten-Reeshof #10 - van pensionada(s)

8 november 2015, 12:30
Langs het weiland hobbelde ik naar #10. Precies op het nulpunt stopte ik en vond er de cache. Helaas was er niets of niemand die zag hoe ik hier trots mijn bierkrabbel achterliet.
Bedankt en proost, Biertje

9867

geo 9867. Reeshof-Hulten-Reeshof #3 - van pensionada(s)

8 november 2015, 12:35
Bij zo'n vreemd paaltje heb ik wel eens eerder een cache gevonden. De 'alien' die jaren geleden in Delft was geland, had zich toen onder het gele hoedje verstopt. Hier aan de Hulteneindsestraat was het anders en kreeg ik vieze vingers.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9868. Reeshof-Hulten-Reeshof #2 - van pensionada(s)

8 november 2015, 12:40
Op deze T-splitsing leek me de verstopplek wel logisch, maar ik vond er niets. Wel zag ik de cache iets verder gewoon in het gras liggen. Na het loggen heb ik hem maar gelegd waar ik hem zelf verstopt zou hebben.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9869. Zicht op de Zuil #05 - van Rees-Five-O.nl

8 november 2015, 12:55
Na een wandeling door het gras langs de rand van het weiland bereikte ik de plek vanwaar ik een goed uitzicht op de zuil moest hebben. Daarmee werd de bijzondere 35 meter hoge pyloon van de eco-tuigbrug bedoeld. Het benodigde hulpmiddel had ik direct, maar waar was nou de cache? Nauwkeurig onderzoek van het hulpmiddel leverde een idee en daarna ook een kokertje. Deze uitvoering was ik in 12 jaar nog niet eerder tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9870. Zicht op de Zuil #04 - van Rees-Five-O.nl

8 november 2015, 13:05
Ook in de Wierkstraat zou de zuil zichtbaar moeten zijn, maar ik concentreerde me voornamelijk op het zicht op de cache. Die was goed zichtbaar, maar alleen voor mensen met een scherpe blik.
Bedankt en proost, Biertje

9871

geo 9871. Zicht op de Zuil #03 - van Rees-Five-O.nl

8 november 2015, 13:10
Vanuit de struiken verderop in de Wierkstraat probeerde ik opnieuw een blik op de zuil te werpen, maar ik staarde in de verbaasde ogen van een koe. Die keek toe hoe ik het kokertje netjes klemde. Volgens de hint moest dat op navelhoogte en ik controleerde gelijk of de navel bij bierbuiken ook op dezelfde hoogte zit.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9872. Reeshof-Hulten-Reeshof #1 - van pensionada(s)

8 november 2015, 13:20
Na mijn uitstapjes voor de zuil fietste ik weer terug richting Reeshof. Ik zocht eerst bij het hek, totdat ik las dat ik daar gerust voorbij mocht. Toen ik een soort lege dop vond, vreesde ik al het ergste, maar iets later zag ik de cache keurig zitten. Zonder weg te glijden bleef ik overeind en zette ik standvastig mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9873. Dalem - van geokokkies

8 november 2015, 13:30
Via de drukke Dalemdreef rijd je de Tilburgse wijk Reeshof binnen. De cache lag aan de zijde zonder fietspad, dus ik moest even oversteken om de plek te bereiken. Gelukkig rijden er op zondag alleen maar nette automobilisten, dus die kon ik goed ontwijken. Het vinden van de cache was daarna een makkie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9874. Schipluiden - van geokokkies

8 november 2015, 13:35
Hoewel er in de hint nog werd gewaarschuwd voor de hondenpoep, was ik door het vinden van de cache (op enige afstand van het nulpunt) zo euforisch, dat ik alle voorzichtigheid vergat. Met een extra 'found' verliet ik daarna dit plekje aan de Schipluidenlaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9875. Reesjes voortuin cache - van Reesjes

8 november 2015, 13:50
In de tuin was nergens fruit te zien, dus voor de zekerheid heb ik ook maar even bij de buren gekeken. Waren de appels gebruikt voor de dorst of waren de druiven te zuur? Even zat ik met de gebakken peren, maar ineens zag ik zomaar een kokertje liggen. Na het loggen peerde ik 'm snel.
Bedankt en proost, Biertje

9875no

geo NF#738. Witbrant sudoku 1 ster - van BiBabeloeba

   dnf 8 november 2015
Het oplossen van de 4 sudoku's was geen probleem, maar het zoeken van een cache in een bos vol bladeren was dat wel. Hier kom ik nog eens terug in het voorjaar.

geo 9876. Witbrant sudoku 2 sterren - van BiBabeloeba

8 november 2015, 14:05
Het oplossen van de 4 sudoku's was geen enkel probleem, maar zou ik ook de caches vinden? Nummer 2 zag ik na 2 keer kijken toch nog zitten. Het visdraadje zag ik niet, maar met wat voorzichtig wrikken haalde ik de cache uit zijn schuilplaats. Bij het terugplaatsen heb ik het draadje iets laten uitsteken, zodat de volgende puzzelaar het wat makkelijker heeft.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#739. De Gaas - van Jarommeke

   dnf 8 november 2015
Helaas. Bij alle bomen die een beetje voldeden aan de hint ben ik op onderzoek gegaan, maar ik heb nergens iets gevonden. Wel veel bladeren.

geo 9877. Witbrant sudoku 3 sterren - van BiBabeloeba

8 november 2015, 14:30
Het oplossen van de 4 sudoku's was geen enkel probleem en het vinden van nummer 3 ook niet. Er was hier maar één plek mogelijk en daar lag hij dus ook. Ik noteerde zorgvuldig de bonuscode en zette probleemloos mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

9877no

geo NF#740. Witbrant sudoku 4 sterren - van BiBabeloeba

   dnf 8 november 2015
Het oplossen van de 4 sudoku's was geen enkel probleem, maar het vinden van deze cache was het wel. Ik heb een kwartier onder het bruggetje rondgekropen, maar ik hield er alleen een smerige broek en een grappige ontmoeting met een brandnetel aan over. Met slechts 2 van de 4 codes kon ik het vinden van de Bonus ook op mijn (vieze) buik schrijven. Helaas.

geo 9878. Dieren in het bos 4 - van Team 85

8 november 2015, 14:50
In het Reeshofbos zaten vroeger meerdere dieren, maar nu nog maar 2. De eerste was een eekhoorntje, dat ik na wat rondkijken zag zitten naast het voorwerp uit de hint. Hij zat bovenop een jampotje met daarin een kokertje met logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9879. Dieren in het bos 3 - van Team 85

8 november 2015, 15:00
Het andere dier in het Reeshofbos bleek ook een eekhoorntje te zijn. Ook hier had ik de hint nodig, want door de vele gevallen bladeren viel het beestje nauwelijks op. Hierna verliet ik het bos en dook ik de wijk Reeshof weer in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9880. Genemuiden street cache - van Tuuttut

8 november 2015, 15:05
Om de exacte plek van deze voortuin in de Genemuidenstraat te lokaliseren, moest ik eerst wat vragen over Genemuiden beantwoorden en de antwoorden ook nog onthouden. Ter plekke had ik de cijfers namelijk nogmaals nodig. Dankzij mijn fotografisch 'geheugen' was dat geen enkel probleem.
Bedankt en proost, Biertje

9881

geo 9881. Villa Vogelrust - van Henny-Luda

8 november 2015, 15:15
Alweer een voortuin en alweer een vogelhuisje. Het waren er zelfs twee, geschilderd in bonte kleuren. Het ene bevatte zaadbollen en het ander een doosje. Ik koos dus voor het tweede, maar moest eerst nog een kleine hindernis nemen. Geen probleem voor deze vogelvriend. Hierna liet ik de vogels voorlopig even met rust.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9882. Blokken tellen - van dolfijntje-tilburg

8 november 2015, 15:20
Voor de juiste plek in deze voortuin moest er op diverse manieren blokken worden geteld en de 4 antwoorden waren nodig voor een ingewikkeld uitziende formule. Ik pakte het dus anders aan en maakte gebruik van mijn scherpe blik. Daarmee had ik het doosje binnen twee tellen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9883. The Gollie's - van joostvgool

8 november 2015, 15:25
Gelukkig hadden de Gollies hun huisnummer vermeld, want mijn GPS wees eigenlijk richting buren. Dat kon ook wel een beetje kloppen, dacht ik toen ik de cache in handen had. De logrol in plastic zak was hier gebruikt als een soort plug om het gat te vullen. Na afloop roken mijn handen een beetje naar hondenpies. Of verbeeldde ik me dat?
Bedankt en proost, Biertje

9884

geo 9884. Oppakken of niet? - van mr. muscle

8 november 2015, 15:35
Gewoon oppakken, dacht ik toen ik bij deze voortuin stond. Het bleek niet de cache te zijn, maar ik was volgens de tekst wel erg warm. Nog eens turen en ik zag het dingetje zitten. Er hadden al twee mensen hun naam op de achterkant geschreven, maar ik zette mijn bierkrabbel gewoon in vakje 1.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9885. Niet ver - van DenPayen

8 november 2015, 15:45
Het was nu niet ver naar de Kanaaldijk Zuid. Hier in het bosje moest ik op zoek naar een doosje. De cryptische hint vond ik onbegrijpelijk (een hint is er toch om je te helpen?), maar gelukkig zag ik een stapel takjes liggen. Daar moest ik inderdaad zijn. Volgens de cachebeschrijving was hier iets geplaatst wat spreekwoordelijk heel erg van toepassing was. Ik snapte er niets van en vertrok met meer vragen dan toen ik arriveerde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9886. Middeldijk - van geokokkies

8 november 2015, 16:00
Het informatiebord langs de Middeldijkdreef was niet met de fiets te bereiken, dus liep ik even door het gras. Nadat ik alle beschikbare info tot me had genomen, graaide ik de cache. Die zat in een soort zwart portemonneetje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9887. Oude Landweg #2 - van wombat013

8 november 2015, 16:10
Vroeger liepen er de koeien, maar nu stond ik op braakliggend industrieterrein Vossenberg. Op zondagmiddag was hier nog minder bedrijvigheid dan op andere dagen. Ik kon dus rustig de cache graaien. Het bleek een grappig klik-doosje te zijn, dat ik nog nooit eerder was tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje

9888

geo 9888. Oude Landweg #4 - van wombat013

8 november 2015, 16:15
Vroeger lagen hier een paar landerijen, die nu vervangen zijn door grijze gebouwen. Ook hier lag de cache bij een elektriciteitshuisje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9889. 't Lijkt erop! - van /DMSL

8 november 2015, 16:20
Bij het naderen zag ik een groepje motorrijders stoppen en het weiland inlopen. Het bleken echter geen geocachers te zijn, dus ik liep ze voorbij en stapte over het neergehaalde hekje. De cacheplek was zeer herkenbaar. Toen ik terugfietste passeerde ik het bedrijf met het logo dat heel erg op ons GC-logo lijkt. Inderdaad, het lijkt erop.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9890. Oude Landweg #3 - van wombat013

8 november 2015, 16:30
Bij de opvallende boom in het graslaantje had ik de verstopmethode instinctief opgepakt. Het bleek inderdaad een logrolletje te bevatten, dat ik er met flink veel schudden uit wist te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

9891

geo 9891. Oude Landweg #1 - van wombat013

8 november 2015, 16:40
Deze cache leek volgens mijn fietskaart niet te bereiken, maar het bleek dat ik via de Rheastraat het laatste stukje kon lopen. De cache lag op een andere plek dan mijn GPS aangaf en hij was ook nog eens fraai weggewerkt. Mijn scherpe blik had er heel even moeite mee.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#741. Poseidonpad revisited - van Henny-Luda

   dnf 8 november 2015
De cache op deze brug was voor wandelaars toegankelijk en je hoefde geen gevaarlijke toeren uit te halen, werd mij op de cachepagina verzekerd. Ik heb de micro helaas niet kunnen vinden. Elke keer als ik op een wat moeilijke plaats wilde kijken, bedacht ik dat dit misschien een gevaarlijke toer kon zijn en dan stopte ik weer. Altijd grappig om te lezen dat iedereen deze cache snel en leuk vindt.

geo 9892. Doet ie het of doet ie het niet? - van Team Walter Bishop

8 november 2015, 17:05
Het begon al te schemeren toen ik de Kamillehof binnenreed. Er was een sticker aangebracht, zodat ik in ieder geval in de juiste tuin stond. Volgens mij deed hij het niet en ik snapte ook waarom, toen ik het logrolletje eruit peuterde. Nog drie caches te gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9893. Twiet twiet - van noahiscool4321

8 november 2015, 17:10
Gelukkig was er een hint, want de werkelijke cacheplek week zo'n 20 meter af. Vanwege de titel leek me de verstopmethode wel duidelijk, maar het ding stond op een vreemde plek. Mij hoor je niet klagen, want ik zette mijn bierkrabbel fluitend in het groene boekje.
Bedankt en proost, Biertje

9894

geo 9894. Commander Rock - van DesignDirk

8 november 2015, 17:15
Met zo'n naam was het logisch dat hier het rotstuintje van de buren werd bedoeld. Maar de hint gaf aan dat ik beslist niet bij nummer 42 moest zijn. Dan bleef alleen het naastliggende 'tuintje' over. En inderdaad, daar vond ik de Rock.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9895. Morrick's eerste cache - van Morrick

8 november 2015, 17:30
Er zijn een paar honderd caches in Nederland met 'eerste' in de naam, maar 'tweede' caches worden er nauwelijks gelegd. Kennelijk houden nieuwe enthousiaste geocachers het na het plaatsen van hun eerste weer snel voor gezien. Dankzij de hint had ik deze eerste van Morrick ondanks de invallende duisternis snel ontdekt. Toen ik een foto maakte, trok dat de aandacht van de klussende nieuwe buren. Die dachten dat ik een bijzonder plantje had ontdekt in het kleine voortuintje. Ik heb ze maar even op de hoogte gesteld, want van dit spelletje hadden ze nog nooit gehoord. Hierna fietste ik terug naar het station. In 9 uur tijd had ik 66 km gefietst, 52 caches gevonden en 7 niet. In de trein was er voldoende tijd voor een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


12 november: even fietsend naar Wassenaar en Leiden vanwege mijn 9900e cache (6 caches)

9896a       9896b

geo 9896. Het laantje - van Mitsos Mitsoulas

12 november 2015, 10:55
Deze ochtend fietste ik in een lekker november-zonnetje door het weelderige Wassenaar. Het laantje waar ik naar op weg was, bleek helaas geen lommerrijke laan te zijn, maar een steegje tussen een bouwbedrijf en een rijtje schuttingen. Was er in heel Wassenaar nou echt geen mooier laantje te vinden? Een beetje teleurgesteld zette ik hier mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9897. Sylvius Laboratorium II - van ScoobyDoo!

12 november 2015, 11:25
Het was op 26 december 2011 dat ik precies op dezelfde plek stond, bij het roestige bord van het Bio Science Park in Leiden. De cache van destijds werd dit jaar gearchiveerd, maar het plekje is een maand later alweer in gebruik genomen voor een 2e versie. Hoewel ik nog wist waar ik de cache de eerste keer had gevonden, moest ik dit maal toch twee keer kijken voordat ik 'm zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

9898

geo 9898. Requiem Aeternam - van Ieks1980

12 november 2015, 11:50
Begraafplaats Groenesteeg werd in 1813 aangelegd op een van de Leidse bolwerken, omdat Napoleon verbood dat er nog langer in kerken werd begraven. Vele Leidse hoogleraren, bestuurders en industriëlen liggen hier, alsook de moeder van Vincent van Gogh. Ik wandelde over de grintpaden, op zoek naar de cache. Eerst liep ik achter mijn pijltje aan en onderzocht diverse bomen. Ten slotte keek ik eens rond en haalde het zakje op een mooi plekje tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9899. De BrugCache - van madmaxonline

12 november 2015, 12:00
Op de cachepagina stond geen enkele informatie, maar de Leidse brugcache bleek te liggen bij de Lorentzbrug, waar zich ook 3 Italiaanse populieren bevinden die op de lijst van monumentale bomen staan. In eerste instantie zag ik niets, maar in tweede instantie bleek hier toch een wit kokertje verscholen te zitten.
Bedankt en proost, Biertje

9900

geo 9900. De vliegeraar - van misterwaldo

12 november 2015, 12:30
Weidevogelgebied 't Vogelhoff bestaat uit weidevogelgraslanden, een nieuw aangelegde ecologische verbinding en een hoogstamboomgaard. Het beheer is door de gemeente Leiden in 2012 overgedragen aan het Zuid-Hollands Landschap. De vliegeraar (the kite runner) bleek net buiten het hek te liggen en ik heb mijn bierkrabbel op een van de linten gezet. Omdat dit mijn 9900e cache was, wilde ik een speciale foto maken. Toen ze me met de vlieger zagen, kwamen de schapen direct enthousiast op me af rennen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9901. Sjaanie - van Geessie

12 november 2015, 12:40
Sjaanie bleek de naam van paardensportvereniging Jeanne d'Arc in Zoeterwoude Dorp. Er was deze ochtend echter geen kip te zien, ook geen paard. In alle rust kon ik dus op zoek naar het kokertje. Instinctief had ik dat bij de eerste greep al in handen. Mooi verstopt!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


14 november: bezoek aan de Bollenstreek: Hillegom, Lisse, Sassenheim, Voorhout en Noordwijkerhout (20 caches)

9902a       9902b

geo 9902. Froggie gaat met de trein - van psfroggie

14 november 2015, 08:05
Om weer voor de verwachte buien terug te zijn, was ik al vroeg met de trein naar Hillegom gegaan. Hier zat Froggie al een tijdje ergens op het perron te wachten. Systematisch kamde ik het nulpunt uit. Totdat ik mijn scherpe blik eens rond liet gaan. Toen was de pot vlot gespot. Na het loggen ontdekte ik ook dat Froggie in het struikgewas was gevallen, want de lijm had losgelaten. Na mijn begroeting stapte ik op mijn bier-bike en reed ik Hillegom in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9903. De Heiligen van Hillegom - van Smurf&Co

14 november 2015, 08:25
Pas gisterenavond had ik kennisgemaakt met de 6 heiligen die samen het coördinaat van deze cache vormden. Ze leidden me naar een verrassende, maar toepasselijke plek in Hillegom. Als niet-gelovige had ik gegoogeld hoe Jezus was begraven, maar ondanks die kennis moest ik toch wat pogingen doen voordat ik de doos te pakken had. Vroom zette broeder Biertje daarna zijn bierkrabbel in het heilige schrift.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9904. Arnoud - van Arendsoog35

14 november 2015, 08:35
Voormalig buurtschap Arnoud ontstond in 1904 met de oprichting van kalkzandsteenfabriek De Arnoud. Tegenwoordig is het een bedrijventerrein en heet het Hillegom-Zuid. De cache was keurig verstopt, maar de logrol was tjokvol. Met moeite heb ik mijn naam ergens tussen gekrabbeld. Jammer dat de cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

9905

geo 9905. Het Meisje van Lisse - van TrackingBert

14 november 2015, 08:50
Bij het binnenrijden van Lisse kon het Meisje van Lisse me niet ontgaan. Zittend op haar zuil probeerde ze me met haar rode lippen en blauwe ogen te verleiden, maar ik hield me aan mijn plan en bleef strak naar mijn GPS kijken. De Lisserbrug stamde uit de 15e eeuw en moest daarom in 1983 herbouwd worden. Het doosje liet zich dus makkelijk graaien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9906. Salamander - van Boeltijgers

14 november 2015, 08:55
In Lisse moet je voor salamanders in de Julianastraat zijn. Vanmorgen zag ik er twee zitten en die bleken helemaal niet bang voor mensen te zijn. Ik kon hier rustig het doosje pakken, want met hun koppies hadden ze ongewild de juiste richting aangegeven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9907. Witte de With - van corjan13

14 november 2015, 09:05
Witte de With was niet alleen een zeeheld en de naamgever van verschillende schepen bij de Koninklijke Marine, maar ook de naamgever van straat of laan in veel Nederlandse gemeentes, waaronder Lisse. Mijn GPS stuurde me eerst naar de tuin van de overburen, maar daar zag ik niets van wat in de hint werd genoemd. Het doosje bleek 10 meter verder, aan de overkant te liggen. Geen probleem, dan steek ik toch gewoon even over?
Bedankt en proost, Biertje

9908

geo 9908. Brandweerman Sam - van team vos 2014

14 november 2015, 09:35
Wat een prachtige cache. En wat jammer dat ik de cachepagina pas achteraf heb bekeken. Daardoor ontbrak het me aan wat essentiële informatie, maar desondanks is het me toch gelukt om te loggen. De code wist ik dus niet, maar was door mijn gevoelige vingertjes snel ontdekt. Door goed te kijken snapte ik ook de bedoeling van de volgende stappen. Jammer van de windkracht 6 die er vanmorgen stond, waardoor ik de bekisting als windvanger moest gebruiken. Een klik en daar verscheen het logboekje. Als ik favo's zou kunnen uitdelen, had deze er beslist eentje gekregen. Prachtig gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9909. De Zemelmolen - van bruzag

14 november 2015, 09:50
De Lisser Broekpolder (1624) is de op een na oudste droogmakerij in Zuid-Holland. De oudste is namelijk de Zoetermeerse Meerpolder, waar mijn eigen cache FiLoZoVi #2 Meer ligt. De twee molens die de Lisser Poel hebben drooggemalen, stonden aan de 2e Poellaan. De molen waar ik nu stond, was de molen van de Zemelpolder. Ook hier was de logrol tjokvol, maar iemand had een strook papier toegevoegd, dus we kunnen weer even vooruit.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9910. Appeltjes Groen - van Timmer3659

14 november 2015, 10:00
Appeltjes Groen bleek in de praktijk Steentjes Grijs. Er vielen ook weinig appeltjes te zien, hier aan de Achterweg-Zuid. Die waren waarschijnlijk door een dorstig persoon geconsumeerd. Er bleef niets anders over dan het tekenen van het logboek. Dat was natuurlijk appeltje eitje.
Bedankt en proost, Biertje

9911

geo 9911. De wandelaar #2 - van grobbedog

14 november 2015, 10:20
Het Wandelnetwerk Bollenstreek is een netwerk van bestaande en nieuw ontwikkelde routes. Het Ommetje Poelpolder was er een van. Voor de cache hoefde ik niet het hele ommetje te maken, maar slechts een stukje. Netjes alle verse vlaaien ontwijkend, passeerde ik even later het groepje dat daarvoor verantwoordelijk was. De dieren staarden me nieuwsgierig aan. Met het zelfbedieningspontje bereikte ik daarna de overkant en de cache. Het blauwe vaantje gaf de hoogte aan van de oorspronkelijke waterspiegel van de Lisser Poel, zeker 2,5 meter hoog. De cache was snel gevonden, op een mooie plek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9912. Fly away home - van Astrid86

14 november 2015, 10:45
Toen ik de Essenlaan in Sassenheim binnenreed, zag ik een zwart-witte poes heimelijk de cacheplaats besluipen. Ik zette mijn fiets neer en het beestje ging er direct vandoor. Ook het vogeltje bleek gevlogen, maar had wel een kokertje achtergelaten. Op de logrol zette ik vliegensvlug mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#742. Black hole - van team vos 2014

   dnf 14 november 2015
Op de cachepagina was ik al gewaarschuwd: neem er de tijd voor. Die had ik wel, maar ik wilde ook nog voor de buien weer thuis zijn. Ik zette mijn fiets neer, ben uit de wind gaan zitten en ging aan de slag. Na 10 minuten vond ik het welletjes. In de zomer met een biertje gaat het vast beter!

9913

geo 9913. Hooghkamer - van team coeltjes

14 november 2015, 11:30
Hooghkamer is een nieuwe woonwijk aan de rand van Voorhout. Ik dacht even dat ik aan de andere kant van het bosje moest zijn, maar dat bleek een oprijlaan (met grappige vogelhuisjes op paaltjes). Terwijl ik op mijn knieën naar het kokertje zocht, zag ik ineens dat het ding heel anders was verstopt. Helaas bleek ook hier de logrol tjokvol. Met moeite heb ik mijn naam ergens tussen gekrabbeld. Jammer dat de cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9914. Putjeschepper - van snowcacher004

14 november 2015, 11:40
Als kind werd ik regelmatig gewaarschuwd: als ik mijn school niet af zou maken, kon ik alleen maar putjesschepper worden. Wie kon bedenken dat ik jaren later regelmatig putdeksels zou optillen? In Voorhout moest ik eerst even het putje zoeken voordat er geschept kon worden. De herfstbladeren maakten het wat lastiger, maar daarna was het varkentje alras gewassen. Het kleine logblaadje bleek helemaal vol, maar ik bleef niet lang in de put zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9915. Vleespet - van De Tomtommers

14 november 2015, 12:00
Veel mannen krijgen er last van. Het begin met een terugtrekkende haargrens, dunner wordend haar of een kaal plekje op het achterhoofd. Het is vaak een kwestie van erfelijkheid. Jaren geleden ben ik daarom begonnen om mijn haar te wassen met biershampoo. Of het werkt, weet ik niet, maar het ruikt erg lekker. wink Het puzzeltje was al een tijdje geleden opgelost. Met de juiste coördinaten in de GPS fietste ik naar Noordwijkerhout, om na even koekeloeren de keurig verstopte cache tevoorschijn te halen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9916. DerKidz - van dernicker

14 november 2015, 12:15
De kids hadden een leuke behuizing geknutseld, die ik moeiteloos wist op te vissen en te openen. Ik was gewaarschuwd dat er met mooi weer altijd wel iemand in de tuin zou zitten, maar door de dreigende lucht en stevige wind zat iedereen lekker binnen, te kijken naar de intocht van Sinterklaas in Meppel.
Bedankt en proost, Biertje

9917

geo 9917. Kwaak kwaak... - van psfroggie

14 november 2015, 12:20
Jarenlang heeft miss Froggie aan de Viaductweg in Noordwijkerhout gewoond, totdat ze mister Froggie tegenkwam en vertrok. Haar beeltenis bleef achter in de tuin en was door het felle zonlicht aardig verbleekt. Ik opende het doosje en kwakend voorzag ik het boekje van mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9918. Bankje! Bedankt! Carwash - van Padzoekers

14 november 2015, 12:25
Wat een verrassend plekje met een bankje trof ik hier aan. Met uitzicht op de carwash en de stofzuiger van de benzinepomp. Er was niemand te zien op het pleintje, want het weer nodigde vandaag niet echt uit om hier te gaan zitten. Na het loggen ben ik dus ook weer snel vertrokken richting Hillegom.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9919. Echte mezen smezen - van De Tomtommers

14 november 2015, 12:35
Wat echte mezen nou doen, weet ik niet. 'Smezen' komt namelijk niet voor in mijn woordenboek. De mezen in het puzzeltje moesten worden herkend, waarna ik het juiste coördinaat in mijn GPS kon zetten. In het bos was er geen vogel te zien. Echte mezen waren 'm allang naar het zuiden gesmeerd. Het deurtje van het mezenhuisje klemde een beetje. Dat moest misschien ook een keer gesmeerd worden. Of gesmeesd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9920. Verre groet - van De Tomtommers

14 november 2015, 12:45
De verre groet bracht me naar de bossen rond Noordwijkerhout. Na vertaling had ik het juiste coördinaat in mijn GPS gezet, waarna ik daar heb rond gestruind, totdat ik ineens tussen de bladeren iets herkende. Een klein muisje vluchtte weg, toen ik het deksel lichtte. Ik heb natuurlijke mijn eigen biergroet in het boekje geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

9921

geo 9921. Ze bestaan echt! 01 - van De Tomtommers

14 november 2015, 13:05
Bij het hek van landgoed Keukenhof werd ik al vriendelijk welkom geheten door de eerste puntmuts. Nieuwsgierig wandelde ik verder richting de nederzetting. Daar had ik een paar achtergelaten tuinkabouters verwacht, maar niet de ruim 50 stuks die ik tot mijn verbazing zag staan, zitten en liggen. Plus nog diverse dieren en andere bosbewoners. Nadat ik weer was bijgekomen, ging ik op zoek naar de cache. Die bleek een stuk groter dan de gemiddelde bewoner. Hierna fietste ik terug naar Hillegom. Met wat geluk was ik voor de bui op het station.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


16 november: een maand later weer terug naar Zaandam om 5 oude not-founds alsnog te scoren (25 caches)

9922a       9922b

geo 9922. GEBJE 3 - van MKB-Neknerf

16 november 2015, 10:50
Vandaag was ik terug in Zaandam om wat eerdere not-founds weg te werken. Met de OV-fiets reed ik vanaf het station naar GEBJE 3, waar ik de nieuwe koker al bij de eerste greep te pakken had. Die was op 3 november geplaatst, maar de logrol bleek nu al nat.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 oktober 2015
Hier stonden een hoop palen, maar Corbulo en ik vonden er geen cache. Zo vlak tegen het parkeerterrein vermoedden we dat hij vast door een automobilist was gevonden en meegenomen. Later las ik in oude logjes dat deze lastig verstopt zat. Toch had hij maar een moeilijkheid van 1,5 ster en was er geen hint. Dat vond de cachelegger kennelijk niet nodig. Ik zal dus maar elders gaan informeren naar een tip.

geo 9923. Het Ruime Sop #4 - van MKB-Neknerf

16 november 2015, 11:00
Toen Corbulo en ik hier 30 oktober lang hebben gezocht, bleek de cache verdwenen. Een schipper vertelde ons waar de petling hoorde te zitten. Vandaag trof ik hem daar inderdaad aan en kon ik alsnog mijn bierkrabbel zetten.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 oktober 2015
Na de Noorder IJpoldertrail deed ik met Corbulo de serie langs de Oude Houthaven. Bij deze steiger zijn we lang bezig geweest. Om de beurt zochten we zowel links als rechts. Twee booteigenaren vertelden ons waar het ding zou moeten zitten, maar daar vingen we (opnieuw) bot. Omdat geen van de petlings lastig verstopt zat, moet deze dus wel verdwenen zijn.

geo 9924. Het Ruime Sop #5 - van MKB-Neknerf

16 november 2015, 11:05
Hoewel de juiste boom snel was bepaald, konden Corbulo en ik hier vorige maand niets vinden. Alleen een steen. Vandaag bleek er ook een potje te staan. Zo kon ik deze not-found alsnog verzilveren.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 oktober 2015
Na de Noorder IJpoldertrail deed ik met Corbulo de serie langs de Oude Houthaven. Na de mislukking bij nummer 4 probeerden we het bij nummer 5. We vonden hier wel een steen op een onmiskenbaar logische cacheplek, maar daaronder lag geen petling. Jammer, want daardoor zouden we 1 van de 4 bonuscodes missen.

9925

geo 9925. De Hembrug - van hammie1947

16 november 2015, 11:20
Bij de draaischijf van de voormalige Hembrug heb ik eind oktober samen met Corbulo naar de nano lopen zoeken. Hoewel we dachten alles bekeken te hebben, bleef de rakker onzichtbaar. Gelukkig kreeg ik van Team Hebbes een extra tip. Zij hadden vol ongeloof mijn not-foundlog gelezen. Nu ik vandaag terug was en de cache bijna direct zag zitten, snapte ik die not-found eigenlijk ook niet. Opgelucht zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 oktober 2015
Met Corbulo had ik vandaag de Noorder IJpoldertrail en de serie het Ruime Sop gedaan en we liepen naar de resten van de Hembrug. Een stukje werd nu gebruikt om een nano te verstoppen. Hoewel we met z'n tweeën alles minutieus hebben afgezocht, konden we het ding niet vinden. Wel vond ik een rode pen van het Kennemer Theater, die iemand waarschijnlijk bij het zoeken was verloren.

geo 9926. Het Ruime Sop #Bonus - van MKB-Neknerf

16 november 2015, 11:30
Nu ik alle aanwijzingen op een rijtje had, kon ik ook op zoek naar de Bonus. Er waren twee mogelijkheden, maar het was wel duidelijk wat de juiste was. De forse cache lag op een aardige afwijking van het coördinaat, maar was zo groot dat hij moeilijk over het hoofd viel te zien. Dat deed ik dus ook niet, en na een diepe duik in het omhulsel had ik het logboek en koos ik het ruime sop.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9927. Station Zaandam - van Buitengewoon...

16 november 2015, 11:50
Vorig jaar november heb ik hier ook al een keer staan zoeken. Ik snapte wel hoe de cache verstopt zat, maar kon het ding toen niet vinden, ook al was er volgens de cachelegger 'geen moer aan'. Met het sombere weer en de harde wind was het vanmorgen niet erg druk op het pleintje, dus kon ik het bankje eens goed bekijken. Nadat ik mijn veters vele keren vast en los had gemaakt, besloot ik ook alle andere banken te onderzoeken. Uiteindelijk d ik hem. De moeilijkheid werd veroorzaakt door wat afwijking in het coördinaat en een fiets, die vlak voor de cache was neergezet (en dat was dit keer niet mijn eigen!) wink
Bedankt en proost, Biertje
dnf 8 november 2014
Mijn dag in Zaandam begon met een teleurstelling. Volgens de cachelegger was er geen moer aan, maar dan zat er kennelijk bij mij een schroefje los. Ik heb namelijk wel dertig keer mijn veters gestrikt in een ruime omgeving van het nulpunt, maar de nano heb ik niet zien zitten.

9928

geo 9928. TB en coin Hotel Zaan Inn - van Team JoWi

16 november 2015, 11:55
Een hotel in een hotel, want voor het TB hotel moest ik het echte hotel in. De receptionist snapte het direct, toen ik hem meldde dat ik even tussen de kisten kwam kijken. Deze cache was immers al ruim 350 keer bezocht. Er was slechts één grote slaapzaal, waar alle gasten bij elkaar lagen. Ik liet ze lekker liggen en schreef slechts mijn naam in het gastenboek.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#743. Zaanse Molens: de held Jozua - van Buitengewoon...

   dnf 16 november 2015
De naam 'Jozua' bevatte 3 klinkers, dus die heb ik allemaal bekeken. Ook nog maar de omliggende, die inmiddels ook al wat los lagen. Ook het pvc-pijpje waar prima een petling in paste, was leeg. Net zoals de handen waarmee ik vertrok.

geo 9929. Pas op! 1 - van MKB-Neknerf

16 november 2015, 12:20
Overal waar met hoogspanning wordt gewerkt, hangen bordjes met 'pas op'. Ik benaderde deze hoogspanningsmast echter van de achterkant, dus die bordjes heb ik niet gezien. De cache natuurlijk wel.
Bedankt en proost, Biertje

9930

geo 9930. Met STIP op de kaart... Koog aan de Zaan - van FerrieK

16 november 2015, 12:35
Koog aan de Zaan, inmiddels onderdeel van de nieuwe gemeente Zaanstad, wordt door de spoorlijn Amsterdam-Alkmaar in tweeën gedeeld. Deze cache lag op 43 meter van het werkelijke middelpunt en dus vlakbij de spoorbaan, aan het eind van het verloren bospad. Een verrassende plek. De herfstbladeren maakten het me heel even lastig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9931. Home sweet home - van FamKerkhoven

16 november 2015, 12:45
Het zoete huisje bevond zich in de Breestraat. Bij gebrek aan een voortuin was hier dus een voorgevel-cache geplaatst. Het huisje bevatte een bundeltje losse logstroken. Kon daar nou geen nietje doorheen? Met die stevige wind moest ik uitkijken dat er niets wegwaaide.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9932. ZDKV-ZDKV #19 - van zaanse meid

16 november 2015, 12:55
Dit was de laatste van een rondje dat begint en eindigt bij station Zaandam Kogerveld (ZDKV). Bij de zendmast naast het viaduct onder de A8 zette ik mijn OV-fiets neer. De cache sprong gelijk in mijn oog. Ik ving hem op en zette mijn bierkrabbel op de vochtige logrol.
Bedankt en proost, Biertje

9933

geo 9933. Zaans TB & Coin Hotel - van zaanse meid

16 november 2015, 13:05
Voortuin-caches hebben niet direct mijn grootste voorkeur, maar hier was iets heel fraais geknutseld. Met plezier verschafte ik me toegang tot dit hotelletje, dat keurig gemeubileerd bleek. Zeer terecht dat dit hotel door zoveel mensen wordt gewaardeerd. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9934. ZDKV-ZDKV #3 - van zaanse meid

16 november 2015, 13:10
Deze 'snelle oppikker' lag niet helemaal op het nulpunt, maar was opvallend genoeg voor mijn speurende blik. Een snelle graai en het doosje rolde in mijn hand.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9935. Pas op! 5 - van MKB-Neknerf

16 november 2015, 13:25
Onder deze hoogspanningsmast moest ik even stevig aan de bak. De micro bleek niet op de logische plekjes te liggen en door de duidelijke hint was mijn zoekgebied nogal beperkt. Ten slotte voelde ik op een plekje dat ik zelf nooit zou hebben uitgekozen en tot mijn verrassing was het hier alsnog bingo!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9936. Pas op! 4 - van MKB-Neknerf

16 november 2015, 13:35
De cache bij deze mast was al een aantal keren niet gevonden, maar de cachelegger meldde gisteren dat hij er nog gewoon lag. Bij het aankomen lopen zag ik de petling dan ook direct zitten. Ik wilde eerst nog mijn OV-fiets als opstapje gebruiken, totdat ik zag dat daarin al netjes was voorzien.
Bedankt en proost, Biertje

9937

geo 9937. ZDKV-ZDKV #2 - van zaanse meid

16 november 2015, 13:50
Naast de sportvelden met kunstgras was nog meer kunst geplaatst. Mijn grondige onderzoek leverde me twee modderknieën op en ook nog eens geheel onnodig, zo ontdekte ik later. Het begon even te motregenen, maar ik wist het logboekje droog te houden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9938. Pas op! 3 - van MKB-Neknerf

16 november 2015, 13:55
En alweer een hoogspanningsmast in Koog aan de Zaan. Mijn GPS bracht me keurig naar de eenvoudig verstopte cache. Ik had nu alle codes verzameld en kon straks dus ook voor de Bonus gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9939. VVZ - van MKB-Neknerf

16 november 2015, 14:00
Op het terrein waar vroeger VVZ speelde, zou het nieuwe Zaans Medisch Centrum komen (dat afgelopen zaterdag als 71e eindigde in de ziekenhuis Top-82 van het Algemeen Dagblad). Die plannen gingen echter niet door, dus het braakliggende terrein wordt sindsdien gebruikt voor een cache. Door de herfstbladeren was het even graaien, maar die operatie is geslaagd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9940. Stolper Steine Zaandam - van MKB-Neknerf

16 november 2015, 14:10
Stolper Steinen ben ik al eerder tegengekomen. Het zijn koperen plaatjes in de stoep voor de huizen van voormalige, meestal Joodse, bewoners met daarin naam, datum en overlijdensplaats (meestal een concentratiekamp). In de buurt van het nulpunt ging ik op zoek naar de steentjes, maar ik ontdekte eerst de cache. Na het loggen zag ik alsnog de herdenkingsplaatjes voor Marcus Louis Polak en Geertruida Regina Polak-van Rhijn.
Bedankt en proost, Biertje

9941

geo 9941. Papenpadsluis - van MKB-Neknerf

16 november 2015, 14:20
De Papenpadsluis zou al uit 1588 stammen en werd in 1726 vergroot. Het kleine sluiswachtershuisje fungeert tegenwoordig als schuur van een bewoner. Op de gladde stenen kade glibberde ik voorzichtig naar de cache. Die bleek iets voorbij het nulpunt te liggen. Door alle opwinding vergat ik de bonuscode te noteren, waardoor ik een half uur later nog even terugkeerde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9942. Bullie - van MKB-Neknerf

16 november 2015, 14:25
De Westzijderkerk kreeg de bijnaam Bullekerk, omdat in 1647 boer Jacob Engh door zijn stier (bul) op de horens werd genomen, evenals zijn vrouw die hem te hulp schoot. Haar kind werd daardoor te vroeg geboren en het weesje werd in deze kerk gedoopt. Het schilderij rond deze gebeurtenis hangt boven de ingang, maar voor de cache kon ik gewoon op de stoep blijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9943. Volkspark Zaandam - van Wikoo

16 november 2015, 14:30
Bij het bruggetje in het volkspark stonden al twee mannen te zoeken. Het bleken Ed (zonder Pluis) en Frinsifa te zijn, die me even later de cache konden overhandigen. Ze gingen hierna op weg naar de Bonus van de Pas Op!-serie, toevallig ook de eerstvolgende op mijn lijstje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9944. Pas op! Bonus - van MKB-Neknerf

16 november 2015, 14:40
Met Ed en Frinsifa fietste ik naar de Bonus. Daar haalde Frinsifa al snel de cache tevoorschijn. Maar hoe moest die open? Beleefd overhandigde ik hem het tooltje uit de hint, zodat we even later onze namen in het boekje konden zetten.
Bedankt en proost, Biertje

9945

geo 9945. Verzet op de Westzijde - van MKB-Nekwerf

16 november 2015, 14:55
Op de plek waar verzetsstrijders Jan Bonekamp en Hannie Schaft politieman Ragut van de Duitse Sicherheitsdienst neerschoten, staat nu een dubbelmonument. Bonekamp, die door Ragut in zijn buik was geschoten, werd dezelfde avond al gearresteerd en stierf aan zijn verwondingen. Hannie Schaft werd een jaar later opgespoord en in de duinen bij Overveen gefusilleerd, 3 weken voor de bevrijding. De cache zat ondergedoken, maar ik wist 'm toch voor een kort moment te bevrijden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9946. De plaquette - van MKB-Nekwerf

16 november 2015, 15:00
De plaquette bij de ingang van de voormalige fabriek van Polak & Schwarz herdenkt 22 slachtoffers van de Holocaust, waaronder de echtgenote van de oprichter. Toen ik de cache voorzichtig tevoorschijn haalde, bleek die veel groter te zijn dan ik had verwacht. Hierna fietste ik terug naar het station om mijn OV-fiets in te leveren. Met 26 km op de teller en 26 bezochte caches (waarvan 25 gevonden) was ik zeer tevreden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


20 november: even lekker op de bier-bike door Rotterdam-Zuid getoerd (17 caches)

9947a       9947b

geo 9947. De smid - van Mellie2001

20 november 2015, 10:00
Vanaf het Rotterdamse metrostation Slinge reed ik op mijn bier-bike naar de Smitshoekseweg. Die is zo genoemd vanwege de vroegere smederij tegenover garage Leeuwenburg. Bij de oprit ging ik enthousiast te werk. "Wil het lukken?" vroeg de bewoner die naar buiten was gekomen. "Nou, niet echt", antwoordde ik naar waarheid. Toen ik uitlegde wat ik zocht, werd mij direct de juiste plek gewezen. De cache bleek namelijk tijdelijk aan het oog onttrokken. Geen probleem, mijn bierkrabbel was daarna snel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9948. De Kooi: eendennest - van mar-ine

20 november 2015, 10:15
Op kinderboerderij De Kooi waren de kinderen hard aan het werk: twee meisjes waren bij de ingang bladeren aan het vegen en op weg naar de cache kwam ik een meisje tegen dat met een kruiwagen sjouwde. De vreemde eend tussen de kippenhokken was na even kijken snel ontdekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9949. Ogierssingelcache - van Quest Tumma

20 november 2015, 10:35
Bij het elektriciteitshuisje aan de Ogierssingel viel me de kunstig gecamoufleerde cache direct op. Een kwestie van een scherpe blik. Daarna moest ik nog wel wat steelse blikken werpen in de richting van de voorbijgangers om een rustig moment af te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

9950

geo 9950. Buurman&Buurman Bed&Breakfast- van buurman en buurman68

20 november 2015, 10:55
De twee buurtjes hadden een leuke combinatie bedacht. Nadat ik eerst de toegangssleutel had gevonden, moest ik nog op zoek naar de cache. De B&B ging lastig open: de nachtportier had een plantenbak er strak tegenaan gezet en ik moest ook nog wat wrikken, maar het is me gelukt. De prachtig ingerichte kamertjes waren bijna allemaal bezet. Nadat ik had ingecheckt in het gastenboek en de zaak weer had afgesloten, kwam een van de buurmannen thuis. Die heb ik gecomplimenteerd met het fraaie resultaat. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9951. Historische wandelroute Carnisse - van GIO53

20 november 2015, 11:10
Een oude wandelroute had ik eigenlijk buiten de stad verwacht, maar ik stond nu voor een bloemenzaak te zoeken naar een 'classic hide'. Weinig klassieks te vinden, totdat ik ineens verderop het bord zag staan. Het betrof dus een wandelroute langs historische plekjes in de wijk Carnisse. Het bierdopje viel en de koker kwam tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9952. Maashaven - van Rdam5314

20 november 2015, 11:25
Het betrof een kleine cache ergens tussen de basaltblokken van de Maashaven. Jaren geleden heb ik meerdere keren gezocht naar een dergelijke cache aan de Maasboulevard, maar hier ging het van een leien dakje. Door de hint wist ik wat ik zocht en dat bleek in de herfst een stuk makkelijker dan in de zomer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9953. Foto Museum - van Buitenlucht

20 november 2015, 11:55
Bij het Nederlands Fotomuseum aan de Wilhelminakade wilde de GPS me eigenlijk naar binnen sturen. Ik besloot toch maar buiten te blijven en wierp een blik op wat mogelijke plekken aan de hand van de hint. De laatste was raak. Helaas bevatte de micro een logrolprop en waren er inmiddels diverse losse papiertjes bijgevoegd. Op het laatste heb ik mijn naam gekrabbeld. Het magneetje was losgeraakt en zat apart in het kokertje. Jammer dat de cachelegger geen zin meer heeft in het plegen van onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

9954

geo 9954. Virtual II op bezoek in (010) via Cairnteam - van Team Kleijn

20 november 2015, 12:10
Mijn hoofddoel voor vandaag was deze virtuele cache, die al sinds 2005 rondgaat door het land. Begin deze maand dook hij op in Rotterdam en dat was voor mij op de bier-bike goed bereikbaar. Het snijpunt werd bepaald en vanmiddag constateerde ik dat op die plek inderdaad een lantaarnpaal stond. Het nummer en de foto zijn gemaild, zodat ik weer een 'oudje' heb kunnen afstrepen van mijn lijstje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9955. Unilever gebouw Rotterdam-Architectuur #22 - van GIO53

20 november 2015, 12:15
Een noodkreet op een bordje bij de parkeerstrook: "Alstublieft achteruit inparkeren! Dit in verband met lichtoverlast bij de overburen." Die overburen wonen helemaal aan de overkant van de Koningshaven, 200 meter verder, maar worden kennelijk elke avond gezellig in het zonnetje gezet. Voor de cache was dat niet nodig, want die bleek ook zonder lampje te vinden. Alleen het terugplaatsen van het kokertje in dat nauwe klemmetje was een hels karwei. Daar was ik toch zeker 10 minuten zoet mee.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9956. Historische bruggen Rotterdam-Architectuur #23 - van GIO53

20 november 2015, 12:35
Bij de Koninginnebrug zocht ik het in eerste instantie veel te moeilijk. Toen ik nogmaals op mijn GPS keek en dichter bij het nulpunt stond, kwam het kokertje snel over de brug. Met 'problemen' aan mijn bier-bike als camouflage kon ik het daarna ongezien tevoorschijn peuteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9957. Hole in one - van Koene Speurders

20 november 2015, 12:50
Op de minigolfbaan naast de Euromast heb ik al in 1993 met mijn vrienden van Stichting Braeck een balletje gespeeld. Of er toen door iemand een hole-in-one is geslagen, kan ik me niet meer herinneren. Maar op het plekje waar ik vanmiddag het doosje vond, zijn we toen beslist niet geweest.
Bedankt en proost, Biertje

9958

geo 9958. Met STIP op de kaart... Delfshaven - van mp3crew

20 november 2015, 13:05
Het middelpunt van Delfshaven bleek tegenover café Verschoor te liggen. Hier komt men al jaren "voor een goed glas bier en veel plezier", zoals de zijgevel vermeldde. Ik kon dat helaas niet constateren, want de zaak was nog gesloten. Ik heb me daarom maar op de cache geconcentreerd en die lag op een bekend plekje. Met veel plezier zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9959. OorlogsVerzet Museum - van Buitenluct

20 november 2015, 13:15
De cache zat zeer toepasselijk ondergedoken, maar kwam al bij mijn eerste (strenge) blik angstig tevoorschijn. Het was nog lastig om een leeg plekje te vinden op het overvolle logpapiertje, dus ik heb mijn bierkrabbel maar ergens doorheen gezet. Al op 25 september werd gemeld dat de log vol was. Jammer dat de cachelegger geen zin meer heeft in onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#744. Rotterdam: het oude westen - van Geosparky

   dnf 20 november 2015
"Deze snelle oppikker kan iedereen snel vinden!" staat er op de cachepagina. Nou, dat viel dus tegen. Er was geen hond te zien op de speelplaats. Dat had het voordeel dat ik ongestoord te werk kon gaan, maar het nadeel was dat ik niemand om hulp kon vragen. Diverse plekken afgezocht, helaas geen kabouter gezien.

geo 9960. Eastenders - van Akhnaton

20 november 2015, 13:55
Als je in een flat aan het Oosteinde woont, zonder tuin of voorgevel, dan moet je je eerste cache dus ergens anders plaatsen. In dit verstopobject heb ik wel vaker een cache gevonden, soms zelfs van het formaat 'regular'. Hier ging het om een micro. Die zag ik in eerste instantie over het hoofd, waardoor ik identieke objecten in de omgeving ging bekijken. In tweede instantie was het alsnog raak.
Bedankt en proost, Biertje

9961

geo 9961. Gerdesiaweg - van Akhnaton

20 november 2015, 14:05
Bij dit ondergrondse metrostation stond een 5 meter hoog roestig kunstwerk van Gerard Walraeven. De cache die ik hier aantrof, had een magneet die niet meer werkte en lag daarom gewoon op z'n rug. Misschien moet daar even naar gekeken worden?
Bedankt en proost, Biertje

geo 9962. Voedselbos Kralingen - van Akhnaton

20 november 2015, 14:15
Een voedselbos is een door mensen gerealiseerde plantgemeenschap met een extreem hoog aantal eetbare soorten. Ik heb het maar niet geprobeerd, want ik ben meer geïnteresseerd in een drankenbos. Eerst stond ik bij het verkeerde object te hannesen met een tooltje. Daarna besloot ik het nulpunt te verlaten en 15 meter verderop te kijken. Daar trof ik de cache probleemloos aan. De logpapiertjes waren nat. Logisch, want uit ervaring weet ik dat deze containers beslist niet waterdicht zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9963. 's Gravensingel - van Akhnaton

20 november 2015, 14:30
De 's Gravensingel lag in de omgeving van de 's Gravenweg, die al in 1383 werd vermeld. Maar de cache is er pas sinds dit jaar. Ik had mijn bier-bike gelukkig niet nodig, want ik kon er precies bij. Hierna fietste ik naar Rotterdam CS, want na 17 gevonden caches was mijn doel bereikt.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


22 november: in het westen van Eindhoven fietste ik door de zonnige wijk Meerhoven (35 caches)

9964a       9964b

geo 9964. Eindhoven treincache - van otherwise777

22 november 2015, 09:45
In het zonnige maar koude Eindhoven stapte ik vanmorgen wat slaperig uit de trein. Nadat ik een OV-fiets had opgehaald, ging ik op zoek naar de eerste cache. Die zat aan het andere eind van het gebouw. Het surprise-ei was wat beschadigd, maar bevatte een klein logrolletje waarop ik groots mijn bierkrabbel zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9965. Philips Ontspanningscentrum - van Team VORB

22 november 2015, 09:55
De gebouwen van het Philips Ontspanningscentrum werden vanaf 1994 gesloopt. Er kwam een parkeerterrein voor het PSV Stadion, een kantorencomplex en wat woningen. De cache bevatte een paar verschillende (volle) papiertjes. Gelukkig had Wim Salabim eergisteren een nieuw stuk papier toegevoegd, zodat we voorlopig weer even vooruit kunnen met loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9966. De verboden stad - van Team VORB

22 november 2015, 10:00
De 'verboden stad' was de Eindhovense benaming van industriegebied Strijp-S, waar de diverse Philipsfabrieken stonden waar je toen alleen met een pasje binnen kwam. Dankzij de hint was de petling (dus een micro, geen 'small') hier snel gevonden. De volle logpapiertjes zaten als een prop onderin, maar gelukkig had Wim Salabim ook hier een nieuw stuk papier achtergelaten, waar ik vrolijk mijn bierkrabbel op achterliet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9967. Philips Bedrijfsschool - van Team VORB

22 november 2015, 10:10
Op de bedrijfsschool werd het personeel opgeleid om in de fabrieken te kunnen werken. Iedere leerling was zeker van een baan. Op de cacheplek was een hond aan het snuffelen, dus ik fietste even voorbij. Het fotokokertje (dus een micro, geen 'small') lag gewoon ergens tussen de bladeren. Gelukkig viel op het juiste moment mijn scherpe blik erop.
Bedankt en proost, Biertje

9968

geo 9968. Evoluon - van Team VORB

22 november 2015, 10:30
Het Evoluon werd gebouwd in 1964 en door Philips vanwege het 75-jarig bestaan aan de stad Eindhoven aangeboden. Tot 1989 was het een educatief technologiemuseum, maar sinds 1996 is het complex een congres- en evenementencentrum. De cache lag niet op het nulpunt, dus het duurde even voordat ik het plekje had gevonden. Het logboekje bleek nat, maar was nog goed beschrijfbaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9969. Rondje Meerhoven 10: Rundgraafbrug - van peri10

22 november 2015, 10:55
In het zonnetje fietste ik onder de A2 door naar de wijk Meerhoven. Hier moest ik even diep onder de Meergraafbrug duiken, maar de cache bleek goed grijpbaar. In alle rust kon er worden gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9970. Bosrijk tussen de bomen - van rikmaartenernestloes

22 november 2015, 11:15
De imposante eik werd omgeven door een kring van grote stronken. Het nulpunt bleek echter buiten de cirkel te liggen, in het drassige grasland. Het duurde even, maar door uitbreiding van mijn zoekgebied zag ik uiteindelijk toch nog de plek waar het doosje was weggestopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9971. Casper (II) - van bwater

22 november 2015, 11:25
Er voeren drie kanoërs onder de brug over het Beatrixkanaal. Ik kwam net aanrijden en zette mijn fiets neer. Op de hoek waar ik de cache verwachtte, vond ik niets, hoe goed en grondig ik ook zocht. Ook aan de andere zijde was niets te vinden. Toen ik opnieuw rond het nulpunt keek, zag ik de doos ineens een heel klein beetje uitsteken. Opgelucht zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#745. Rondje Meerhoven 1: de bruggen - van peri10

   dnf 22 november 2015
Het rondje Meerhoven had 6 bonuscodes in de eerste 8 caches. Hoewel een passerende vader met dochtertje me vertelde dat ik op de goede plek zocht, heb ik hier niets kunnen vinden. Daarmee ging helaas ook de bonus aan mijn neus voorbij.

9972

geo 9972. Takkenbos - van peri10

22 november 2015, 11:45
Ergens in deze forse takkenbos naast het fietspad langs het Beatrixkanaal moest een micro verstopt zitten. Ik liep er een paar keer omheen, tilde af en toe wat op en ineens had ik hem! Daarna stak ik het kanaal over om de wijk Meerhoven in te rijden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9973. Rondje Meerhoven 7: brug in 't groen - van peri10

22 november 2015, 11:55
Deze brug was meer een vlonder over een sloot, maar hij lag wel helemaal verscholen in het groen. Voorzichtig zette ik mijn voeten aan de rand van het water om een diepe blik in het duister te nemen. Gelukkig bleek de micro veel makkelijker te graaien dan ik had verwacht. Op het logstrookje stond geen bonuscode, maar later ontdekte ik dat die in de binnenkant van de doppen staan geschreven. Hier moet ik dus nog een keertje voor terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9974. Rondje forum 3: Philips - van peri10

22 november 2015, 12:05
Naast de wijk Meerhoven ligt bedrijventerrein Flight Form/Park Forum. Ik had mijn fietsroute dusdanig uitgestippeld dat ik ook een aantal caches van dat rondje kon meepikken. In een logje had ik iets gelezen over een cachepaadje, maar dat liep ineens dood. Het duurde even voordat de reden tot me door drong en ik het doosje in mijn handen had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9975. Meerhoven Grasrijk - van Team F&M

22 november 2015, 12:15
Hier maakte ik eerst een klassieke fout door te zoeken met de hint van de volgende cache op mijn lijstje. Dat bleek natuurlijk niet te werken. Toen ik mijn vergissing ontdekte, was ook de geniepig verstopte cache snel ontdekt.
Bedankt en proost, Biertje

9976

geo 9976. Meerhoven Meerrijk - van Team F&M

22 november 2015, 12:25
Hoewel ik op veel plekken mijn veters heb vastgemaakt, kon ik nergens de cache ontdekken. Dan maar wat opvallender gekeken. Toen was het varkentje (op anderhalve meter hoogte) snel gewassen. Na het loggen heb ik de cache maar dusdanig teruggeplaatst dat de hint weer helemaal klopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9977. Rondje Meerhoven 11: Zandbrug - van peri10

22 november 2015, 12:35
Nadat ik allerlei gevaarlijke capriolen tussen de stenen had uitgehaald, bleek het kokertje helemaal niet zo lastig verstopt. Maar ja, als je alles van te voren weet, doe je dit rondje in een stief kwartierke. Ik deed er dus wat langer over.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9978. Rondje Meerhoven 4: uitzicht op de Meerrijkbrug - van peri10

22 november 2015, 12:40
Vanaf hier had ik een prachtig uitzicht op de Meerrijkbrug. Daar had ik weinig oog voor, want ik had zojuist voor het eerst een bonuscode ontdekt. Niet op de logstrook, maar in de dop. Dat betekende dat ik er waarschijnlijk eentje heb gemist.
Bedankt en proost, Biertje

9979

geo 9979. Rondje Meerhoven 12: Natuurstenenbrug - van peri10

22 november 2015, 12:50
Bij de natuurstenenbrug leek het of iemand lukraak wat stenen had gestapeld, waardoor er wonder boven wonder toch een prachtig egale brug was ontstaan. Voor het kokertje hoefde ik nauwelijks met mijn ogen te knipperen. Waren ze allemaal maar zo makkelijk, dan zou ik de bonus ook wel hebben gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#746. Rondje Meerhoven 13: Stap stenenbrug - van peri10

   dnf 22 november 2015
Ook bij de stapstenenbrug ving ik bot, hoewel ik was afgedaald en de stenen van de gestapelde oever minutieus heb onderzocht. Vreemd dat de ene cache van deze serie zo makkelijk te vinden is en de ander zo lastig. Dit was al de tweede waar ik mijn neus stootte.

9980

geo 9980. Rondje Meerhoven 10: model brugleuning - van peri10

22 november 2015, 13:05
Op de heuvel stond een stukje leuning van de bruggen waar ik al een paar keer een cache had gezocht. Na de not-found bij #13 was ik blij dat er ook weer eens een makkelijke in dit rondje was opgenomen. Vanaf de top had ik een mooi uitzicht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9981. Rondje forum 6: eikenboom - van peri10

22 november 2015, 13:10
Het grasland op de heenweg bleek af en toe wat drassig, maar goed doorwaadbaar. Bij de eikenboom was de cacheplek snel ontdekt. Een mooie tijd voor een vloeibare volkorenboterham.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9982. Rondje forum 4: berk - van peri10

22 november 2015, 13:20
Van de eik fietste ik naar de berk. Ook daar was de plek (en de juiste boom) vlot gespot. Een beetje houterig zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9983. Rondje forum 8: piroc - van peri10

22 november 2015, 13:25
Grappig: bij de nauwelijks te missen caches van #4 en #6 stond een hint, maar bij deze (iets lastiger) helemaal niet. Instinctief liep ik op de juiste plek af en vond daar bij toeval het kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

9984

geo 9984. Rondje forum 5: zweefvliegveld - van peri10

22 november 2015, 13:35
Bij dit schrikhek aan de rand van vliegveld Eindhoven kon de cache natuurlijk maar op een paar plaatsen zitten. Mijn eerste poging was gelijk raak. Toen ik mijn bierkrabbel zette, steeg er net een vliegtuig op. Toeval?
Bedankt en proost, Biertje

geo 9985. Rondje Vliegveld 9: uithoek - van peri10

22 november 2015, 13:40
Dit was de meest westelijk gelegen cache op mijn rondje. Om bij het schrikhek in deze uithoek te komen, moest ik eerst door een paar meter onkruid dat inmiddels van het asfalt gebruik had genomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9986. The mystery box Two - van nwpvr

22 november 2015, 13:50
Het lastigste van deze 3-sterren cache vond ik nog het vinden van de box. Daarvoor deed ik eerst veel te moeilijk. Maar toen ik het ding eenmaal in handen had, was het openen van het houten doosje een fluitje van een cent. Al 6 of 7 keer had ik de afgelopen een logboekje uit zo'n puzzeldoosje moeten halen, dus dat lukte me nu in 3 seconden. Oefening baart kunst!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9987. Rondje forum 7: geoboom - van peri10

22 november 2015, 14:05
Ergens tussen de dennenboompjes moest het kokertje liggen, maar bij welke? Nadat ik een aantal keren het probleem van verschillende kanten had benaderd, stuitte ik ineens op een vreemd voorwerp. Eronder lag gelukkig de cache.
Bedankt en proost, Biertje

9988

geo 9988. Warmte is kracht - van Team F&M

22 november 2015, 14:10
De wijk Meerhoven wordt van energie voorzien door een bio-energiecentrale op basis van hout. Als brandstof wordt snoeihout van particuliere tuinen en openbaar plantsoen gebruikt. Ik zag dat er rond de meeste bomen al was gezocht, dus die plaatsen kon ik overslaan. Daarna vond ik het doosje op een toepasselijk plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9989. Uitzicht op de oeverzwaluwwand en eilandje - van peri10

22 november 2015, 14:30
Terwijl ik genoot van het uitzicht op de oeverzwaluwwand en een schiereilandje had ik de cache ook hier weer snel gegraaid. Ik was niet de enige in het park op deze zondagmiddag, maar tussen de wandelaars en hondelaars spotte ik geen andere geocachers.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9990. Rondje Meerhoven 3: beekloop - van peri10

22 november 2015, 14:55
De cache was gelukkig niet op de top van de heuvel geplaatst, want daar was het op dit moment verschrikkelijk druk. Toen ik op mijn GPS keek, zag ik dat ik iets moest afdalen naar een bankje waar niemand zat. Dat was logisch, want er lag een enorme plas voor. De plek voor de cache was daarop aangepast, zodat ik het droog hield.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9991. Rondje Meerhoven 8: uitzicht op DBS - van peri10

22 november 2015, 15:10
Niemand te zien in het kleine speeltuintje en gelukkig maar. Nu kon ik ongestoord de cache rapen en mijn bierkrabbel zetten. Van de 6 bonuscodes had ik er maar 3. Omdat er 1 essentieel cijfer ontbrak, moest ik die bonus helaas laten schieten. Volgende keer beter.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9992. Vangoghjes derde - van vangoghjes

22 november 2015, 15:30
De vangoghjes plaatsen na elke honderdste found zelf een cache. Zij hebben er nu 414 gevonden en hun andere 3 caches liggen ten zuiden van Eindhoven. Ik was echter in het westen en daar hadden ze gekozen voor het werfgebouw van Sportpark Strijp. Op het parkeerterrein was het zondagmiddag natuurlijk razend druk, maar in dit hoekje had ik het rijk alleen. De cache had een dubbele camouflage, waardoor zelfs ik even begon te twijfelen. Heel even maar, want al snel stond mijn bierkrabbel juichend in het logboek.
Bedankt en proost, Biertje

9993

geo 9993. TB-hotel De Veruna - van Gekko1966

22 november 2015, 15:35
De Veruna is het 30 meter lange wachtschip van de Dr. A.F. Philipsgroep Waterscouting Eindhoven, dat in 1990 werd aangeschaft. Het TB-hotel is pas 3 maanden oud, maar heeft al heel wat stof doen opwaaien. Na publicatie kon men hem niet vinden en werd een Needs Archived-log geplaatst. Daarna werd het (alsnog geplaatste) ding gevonden door een bekende van de cachelegger. De reviewers hadden de cache inmiddels echter disabled. Hierna heeft de cachelegger de coördinaten door middel van Write Notes een paar keer aangepast, maar dat moet hij natuurlijk bovenaan de cachepagina doen. Omdat hij ook nog steeds geen Enabled-logje heeft plaatst, zullen de reviewers deze cache binnenkort archiveren. Maar dankzij de coördinaten van Ivobest (14 augustus) heb ik het hotel toch kunnen vinden. Het was prima in orde. Jammer dat er steeds vaker caches worden geplaatst door mensen die de regeltjes niet kennen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9994. Willem is rijk - van Talleke65

22 november 2015, 15:50
In het groen bij de Willem de Rijkelaan was ik op zoek naar de cache. Rond het nulpunt vreesde ik dat ik tussen alle klimop zou moeten wroeten. Maar toen ik me omdraaide, ontdekte ik dat ik de cache al was gepasseerd. Hij zat keurig bevestigd en was rijk voorzien van goodies.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9995. Ik zwijg... Willem ook - van Talleke65

22 november 2015, 15:55
Willem van Oranje is mij goed bekend. In Delft heb ik namelijk zelf de multi 'In de schoenen van Balthasar Gerards' geplaatst. Nu stond ik in de Willem de Zwijgerstraat in Eindhoven. Gelukkig stond er in de hint dat ik niet aan de huizenkant hoefde te zoeken, want dat was de plek die mijn GPS aangaf. Het huis met de uitgestoken vlag en de slingers voor het raam kon ik dus overslaan. Nadat ik wat om me heen had gekeken, zag mijn scherpe blik de juiste plek. Zwijgend zette ik daarna mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

9996

geo 9996. Het spoorhuisje - van stuetel

22 november 2015, 16:05
Het voormalig overwegwachtershuisje voor de trein naar België bevond zich op de hoek van de Hoogstraat. Hoewel het Andreaskruis een dubbelspoor suggereerde, was het Bels Lijntje slechts enkelspoor. De cache viel op vanwege het ernaast liggende plastic ziplock zakje. Daar hoorde ongetwijfeld het logboek in. Het was nu wat vies, dus ik heb het maar gewoon in de cache gestopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9997. Het oude zwembad - van jiraf

22 november 2015, 16:20
Nadat in 1986 het nieuwe zwemparadijs De Tongelreep in gebruik werd genomen, ging het Dommelbad definitief dicht. Het werd grondig verbouwd voor het CKE: Centrum voor de Kunsten Eindhoven. Op zondagmiddag bleken de poorten dicht en moest ik dus over het hek stappen. Op veel plaatsen heb ik daarna gezocht, totdat ik keek op de plek die mij niet zo handig leek. Natuurlijk trof ik juist daar de kunstig verstopte cache aan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9998. Markt Eindhoven - van Team VORB

22 november 2015, 16:30
De laatste voor vandaag. Op de Markt van Eindhoven was het ineens drukker dan ooit. De juiste plek was snel bepaald, maar er stond een fiets tegen de paal. Ik heb mijn OV-fiets er gewoon tegenaan gezet en op het juiste moment de cache gegraaid. Een mooie score: er stonden 35 kilometers op de teller en ik had ook precies 35 caches gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


23 november: in mijn Voorburgse achtertuin vond ik een zwart kanariepietje (1 cache)

9999

geo 9999. Een Zwart Pietje - van Ruud-CV14

23 november 2015, 14:20
Wat een toeval: ik had ook een oma met een gele kanariepiet, die ze eveneens Pietje noemde. Zou dat soms een traditie zijn van oma's van onze generatie? wink Aan de oprijlaan van Park Leeuwensteijn trof ik een prachtige behuizing aan. En er werd duidelijk nog een andere traditie in ere gehouden, waarvan elk jaar de discussie weer vroeger oplaait. Binnenkort dus ook een stroopwafel en een roetveeg Pietje? Fluitend zette ik mijn bierkrabbel. Het was nummer 9999. Morgen is de dag...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


24 november: in de regen op zoek naar mijn 10.000e cache, maar gelukkig boden mijn vrienden hulp (1 cache)

10000a       10000b

geo 10000. Biertje's 10.000e: Bouwstijlen - van Team Kis98

24 november 2015, 17:10 foundFTFfound
Nat, koud, maar voldaan zette ik onder luid applaus voor de 10.000e keer mijn naam in een logboekje. Het was de bekroning na 12,5 jaar noeste arbeid. Daar was wel het een en ander aan vooraf gegaan. Een half jaar geleden had ik Team KIS98 gevraagd om voor mijn 12,5 jarig jubileum als geocacher en tevens mijn 10.000e cache een leuke multi uit te zetten. Maar dan niet zo moeilijk als hun jaarlijkse beeldencache op het Lange Voorhout, en het liefst over mijn favoriete hobby: bouwstijlen en markante architectonische punten van Leidschendam. wink
Vanmiddag stond een groep goede vrienden mij al enthousiast op te wachten, toen ik om drie uur aan deze multi begon. Ik was erg blij, want ik kon alle hulp gebruiken vanwege het slechte weer en mijn toestand. Ik beleefde deze middag namelijk volledig in een roes (volgens een Delftenaar de toestand waarin ik dagelijks zou verkeren.) In de stromende regen bleek goed lezen een probleem (de naam van dit pand of dit pad, vermenigvuldig dit met 3 of verminder dit met 3), maar alles kwam uiteindelijk op zijn pootjes terecht. Onderweg kon ik mijn vrienden wijzen op lijstgevels, elementen van chaletstijl en korbelen onder de uitdragende dakgoot. Ademloos hing men aan mijn lippen, totdat we de cacheplek bereikten. Eerst vond ik de nep-cache in de vorm van een fors bierglas, voorzien van een nat en vol logboekje. Omdat ik zoiets steeds vaker tegenkom, was ik helemaal niet verrast. Maar ik kreeg een lamp aangereikt en vond daarna de werkelijke cache. Iedereen was opgelucht, want men snakte naar een glas wijn of cola. Nadat ik op de FTF-pagina mijn art-nouveau bierkrabbel had gezet, logden mijn vrienden en hulplijntjes als STF.
In café Volle Maan kreeg ik daarna een stroom van cadeaus overhandigd: een prachtige koperen (=12,5 jaar) geocoin (speciaal voor 10.000 caches), een geborduurde handdoek (Biertje's 10.000e), 2 bierglazen en een bierpul (gegraveerd met 10.000! en de datum van vandaag) en een fles Grand Prestige (10%). Onder het genot van een biertje en een bitterbal werden er daarna volop legendarische verhalen uit de afgelopen tijd gedeeld en hilarische anekdotes opgehaald. In een emotioneel dankwoord heb ik tijdens de maaltijd de belangrijkste mensen uit mijn geo-leven gememoreerd: Pino (die mij 12,5 jaar geleden kennis heeft laten maken met deze hobby), Wilxlii Carrotte (hulplijn, schrijver van foutloze logjes, met een eigen website), Naaktslakkies (handdoekenleverancier), Team KIS98 (algehele organisatie, borrelvrienden), Loze Jorry (jaarlijkse geo-cursussen), Bonzo B (administratie en controle tijdens deze multi), PeterCoef (bockbierliefhebber en aanhanger van tradities), Pyne (inspirerend schrijver van prachtige logs), Mighty-Mike (altijd voorzien van een rugzak vol attributen, waaronder een lamp om deze cache te vinden), Corbulo (heeft nergens herinnering aan) en James en Joeri (Braeckvrienden en passieve cachers). Iedereen geweldig bedankt voor deze fantastische dag!
Bedankt en proost, Biertje

10000c       10000d

___________________________________________________________________


28-29 november: twee weken na de aanslagen zat ik een weekend in Parijs (17 caches)

10001a       10001b

geo 10001. Paris littéraire: La maison du chat-qui-pelote - van Al-cab

28 november 2015, 14:45
During a weekend in Paris I had to find also a few geocaches. The first was in the Rue Saint-Denis, mentioned in the book La Maison du Chat-qui-pelote by Honoré de Balzac. After some wandering, I suddenly saw the little box. Minutes after writing my log I discovered and understood the hint.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

geo 10002. La maison d'alchimiste - van DunstanCooper

28 november 2015, 15:00
The house of Nicolas Flamel from 1407 is one of the oldest in Paris. In front of it some people were smoking, so disguised as a tourist I took several photos. First I looked at one side of the street and then on the other side. Eventually the box was hidden in a simple way.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

geo 10003. Hotel de Clisson - van edytor

28 november 2015, 16:45
This former hotel was built in 1371 by Olivier de Clisson. The gate is flanked by two large towers and that is the only thing that has been preserved. There was only one place to hide a tupperware box and after some grabbing it turned out I was right. The log book was full, but someone placed an Emergency Log Book where I wrote my name in.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

10004

geo 10004. Challenge 366 - van Surfoo

28 november 2015, 17:00
Such a Challenge I had already accomplished in the Netherlands, so I thought it would not be very difficult. On the Place de Thorigny someone was searching. It was Jipem, who was looking here for more than 30 minutes. Together we made a new attempt and Jipem was the lucky one. Together we wrote our names on the paper. From his anglicized French I understood that he still had to do 4 days of the calendar, but I have filled it completely for a while.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

10005

geo 10005. Lettre de cachet - van Stingdart

28 november 2015, 17:30
A 'lettre de cachet' was in the old days an one-way ticket to enter the Bastille, the notorious prison in the centre of Paris. It was demolished in 1789 and is now represented by a large column. In a little park near the Place de la Bastille I met a young bronze lady. She had no objection to be photographed with me.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

10006

geo 10006. Paris Urban Invasion - van jonnytuna

28 november 2015, 17:55
All over Paris there are Space Aliens, poised to invade the city. An anonymous artist simply known as the 'Space Invader', has taken Aliens to the streets. Space Invader is based in Paris, but his aliens can be seen in cities around the world. The Aliens have been around for a few years now. Strangely though, you just can’t see them unless you already know they are there. Because there is a higher concentration around the Bastille area I went to the Rue de Charonne to find one of them. It was dark, so I had to search along the streets till I found the little rascal.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

10007

geo 10007. GeoCyKlop #3 Keller - van citron-chibi

28 november 2015, 19:55
The project GeoCyKlop collects caches located near Cyklop's. A Cyklop is a colourful eye on top of a metal post against parking cars and they are created by a French artist (Le CyKlop). Thanks to the hint I found the hiding place after a while.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

10008

geo 10008. Who is she? (Paris) - van John Stead

29 november 2015, 12:05
On the second day of our visit to Paris we walked to the Jardin des Tuileries. The statue of the naked Cezanne, sculpted by Aristide Maillol, was willing to pose for a picture.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

geo 10009. Remember votez piments! - van Al-cab

29 november 2015, 12:50
We walked through a Christmas market along the Avenue des Champs-Elysées. Suddenly I realized we were too far gone and missed the old Theatre Marigny. We went back and quickly I discovered the clever hiding place.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

geo 10010. Les Champs - van philbarb

29 november 2015, 13:40
The Avenue des Champs-Elysées is 1,9 kilometres long and 70 metres wide. It runs between the Place de la Concorde and the Place Charles de Gaulle, where the Arc de Triomphe is located. The French proudly nickname it 'the world's most beautiful avenue'. The cache was around the corner of Rue Pierre Charron and was easily found.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

geo 10011. Xtrême Moldus Cache #1: Champs-Elysées - van Portokeil

29 november 2015, 13:50
This was a cache in an area with an extreme amount of muggles. It is located in the busiest street of the world: the Avenue des Champs-Elysées. In my disguise as an innocent tourist with his camera I made supposedly interesting pictures while looking for the cache. Then I sneaked it out with my other hand.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

10010

geo 10012. Tourism in Paris: Arc de Triomphe - van Infra-Blue

29 november 2015, 14:00
The Arc de Triomphe de l'Etoile is one of the most famous monuments in Paris. It stands in the centre of the Place Charles de Gaulle at the western end of the Champs-Elysées. The Arch honours those who fought and died for France in the French Revolutionary and the Napoleonic Wars. Beneath its vault lies the Tomb of the Unknown Soldier from World War I. There are two caches near the Arch. The first one was an easy pick-up in the north-east corner of the square.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

geo 10013. Arc de Triomphe - van pacuso

29 november 2015, 14:20
The second cache near the Arch was much more difficult, especially because of the cryptic hint. Finally I found it, so we continued our walk to the Eiffel Tower.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

geo 10014. Future Earth - van diana8

29 november 2015, 14:30
Near this cache the International Council for Science is located. This was the first host for the central hub of Future Earth, an international research programme focussing on global environmental change and sustainability. Because of the high buildings the GPS was not accurate, but after a thorough search along the walls the cache finally emerged.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

10015

geo 10015. Cimetière de Passy - van pacuso

29 november 2015, 15:10
This small cemetery is located a few metres away from the Eiffel Tower. According to the description on the cache page the biggest challenge was to find the main (and only) entrance. Indeed, we walked for more than 1 km around the walls, to discover that we had just missed the gate at the start. The box was hidden in a logical but bizarre place.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

geo 10016. Le 36 - van dynablanc

29 november 2015, 16:50
At 36 Quai des Orfèvres the Regional Directorate of the Judicial Police of Paris is located. When making some pictures I found the cache by accident. When there was just no one to see, I quickly wrote my name on the log.
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

geo 10017. L'Oasis d'Aboukir, le mur végétal - van globe-trotteur.fr

29 november 2015, 20:25
Sorry, I haven't noticed the covered wall in the dark, because I was too busy looking for the right bike. When I finally found it, the nano was spotted within a few seconds. Now it was time to visit some pubs!
Merci et à votre santé, Biertje (des Pays-Bas)

10017

Terug naar boven

Door naar december 2015