Blik op Biertje

Bierpraat augustus 2015

276 caches gevonden (logs 9171-9446)

3 augustus: fietstocht via Boskoop naar Bodegraven en via Gouda en Zevenhuizen weer terug (25 caches)

9171a       9171b

geo 9171. Kogelgat in het Schoutenhuis - van ALeune

3 augustus 2015, 10:00
Het zou vandaag 30 graden worden, dus een mooie dag om eens van Leidschendam via Boskoop naar Bodegraven te fietsen en via Gouda, Zevenhuizen en Zoetermeer weer terug. Voor mijn persoonlijke statistieken wilde ik vandaag precies 25 caches vinden en 3 niet. In Benthuizen zette ik mijn bier-bike voor het eerst aan de kant. Er waren voldoende stenen met kogelgaten te vinden, maar waar zat het kogeltje? Toen ik dat uiteindelijk had gevonden, wist ik het met de pincet te pakken om daarna trots mijn eerste bierkrabbel te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9172. Aquaflora - van nerevats

3 augustus 2015, 10:35
Op dit groene plekje aan de Zuidwijk in Boskoop sprongen de kikkers direct het water in, toen ik er mijn fiets neerzette. Volgens de hint moest ik aan de naam denken, dus ik heb alle waterplanten van dichtbij bestudeerd. Ten slotte ontdekte ik de cache op een manier die helemaal niets met de natuur te maken had, maar meer met mijn eigen naam. Ik kreeg gelijk dorst!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#680. Tempelzicht - van Gerben90

   dnf 3 augustus 2015
Ook ik kon de cache niet vinden, zelfs niet nadat ik van Loze Jorry telefonisch een uitgebreide beschrijving van de plek kreeg. De boer vertelde me daarna dat er tijdens de zomerstorm van vorige week zaterdag een boom was omgewaaid en dat bij de opruimwerkzaamheden waarschijnlijk ook het doosje is ontdekt en meegenomen. Hier is dus wat onderhoud nodig.

9173

geo 9173. Het dijkie rond: Wijkdijk - van familie waal

3 augustus 2015, 11:20
Het dijkie rond was vroeger een rondje dat je met je hond of je geliefde maakte. Nu loopt er een nieuwe weg langs de Wijkdijk en is het een stuk drukker. Op deze zonnige maandag hadden velen de fiets gepakt , maar ik was de enige die stopte ter hoogte van de boerderij met het kromme dak. Het kokertje zag ik eerst niet liggen, maar dat kwam omdat ik de plek vanaf de verkeerde kant benaderde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9174. Het dijkie rond: Spoelwijkschedijk - van familie waal

3 augustus 2015, 11:30
Op dit smalle fietspaadje kwam ik zelfs nog tegenliggers tegen, die gelukkig snel aan de kant gingen. Er lag een enorme paardenhoop op het witte schelpenpad en ja hoor, precies daar moest ik zijn. Gelukkig wist ik mijn schoenen (en handen) schoon te houden. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 9175. Ons plekkie - van Team Watertoren

3 augustus 2015, 11:45
Om het plekkie van Team Watertoren te vinden, moest er even een sudoku worden gekraakt. Thuis met een biertje was zoiets geen enkel probleem. De eerste geocache-mystery met een sudoku loste ik namelijk al in 2006 op. Ter plekke was de constructie ook een oude bekende. Na het loggen ben ik weer snel vertrokken, want ik hou er niet van om op iemand anders z'n plekkie te zitten.
Bedankt en proost, Biertje

9176

geo 9176. Sinterklaas is jarig - van tinkebel

3 augustus 2015, 11:55
Voor deze serie in Bodegraven rond het thema Sinterklaas was ik vandaag prima in de stemming. Het was tenslotte al augustus en volgende week zullen de pepernoten weer in de supermarkten liggen. En daarna zal de Zwarte Pietendiscussie ook wel weer losbarsten. Het kokertje in de groenstrook langs het spoor was snel gevonden. Ik denk dat niemand me heeft gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9177. Zwarte Piet ging uit fietsen - van tinkebel

3 augustus 2015, 12:00
Toen ik op zoek was naar Zwarte Piet, ging ineens het luchtalarm af. Zwarte Piet was inderdaad uit fietsen, want ik zag het kokertje drijven in de sloot. Het was precies zo'n zelfde koker als ik iets eerder bij Sinterklaas had gevonden. Er zat alleen geen logboekje meer in. Daarom heb ik er zelf een eigen papiertje ingestopt en het geheel onder wat zand en steentjes verstopt. Hier moet de Onderhoudspiet even aan het werk!
Bedankt en proost, Biertje

9178

geo 9178. Zachtjes gaan de paardenvoetjes - van tinkebel

3 augustus 2015, 12:20
Het flinke geklater van de fontein overstemde het geluid van de zachte paardenvoetjes. Ik zocht daarom eerst in de verkeerde heg. Toen ik nogmaals op mijn GPS keek, was het snel raak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9179. Bruggetje Bodegraven - van Van der Voortjes

3 augustus 2015, 12:30
Deze cache lag niet bij de bekende Broekvelderbrug over de Oude Rijn, maar bij een naamloos betonnen bruggetje over een sloot bij een weiland. Gelukkig was er een hint, want anders had ik hier met lege handen gestaan. Nu kon ik flink opscheppen hoe simpel het achteraf was. Overigens, op 18 juli meldde bab007 dat er geen logboek aanwezig was. Nou, dat zit er nog steeds aan vast, hoor.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9180. Thuis - van Stemwinst

3 augustus 2015, 12:45
Mijn GPS wees naar de verkeerde tuin, constateerde ik. Maar omdat niet iedereen een duidelijk zichtbaar huisnummer had, was het even zoeken naar het nummer uit de hint. Daarna was het lekke zakje snel gevonden. Dat was al op 28 juni gemeld, maar waarschijnlijk is deze cachelegger niet zo vaak Thuis.
Bedankt en proost, Biertje

9181

geo 9181. GoGo cache Bodegraven - van Jurgenvv

3 augustus 2015, 12:50
De buurvrouw en haar kleine dochtertje waren druk bezig de auto in te pakken voor hun vakantie. Gezien de hoeveelheid spullen zou het ook om een emigratie kunnen gaan. De verstopplek had ik razendsnel gevonden en daarna heb ik gogo-dansend mijn bierkrabbel achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9182. Gewoon omdat het kan - van Chopper1112

3 augustus 2015, 12:55
Volgens de beschrijving moest je het touwtje niet losmaken. Dat kon ook niet, want er zat helemaal geen touwtje aan de cache. Het ding stond gewoon los. Ik kon 'm dus makkelijk grijpen en iets verderop rustig van mijn bierkrabbel voorzien. Bij het terugplaatsen viel me op dat er een touwtje rond een balk zat geknoopt. Het was me te veel gepruts om dat door het piepkleine oogje te rijgen. Een leuk klusje voor de volgende bezoeker. Gewoon omdat het kan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9183. Het zwanenkruispunt - van Ferievinder

3 augustus 2015, 13:20
Het zwanenkruispunt was eigenlijk een driesprong. De cache was geen 'small', maar een micro. Het logboekje was te lang voor dit kokertje en zat er dubbelgevouwen in gepropt. En er was helemaal geen zwaan te zien. Maar mij hoor je niet klagen. De cache lag namelijk op een prachtig plekje in een rustig parkje aan de rand van Bodegraven.
Bedankt en proost, Biertje

9184

geo 9184. Down Under in Holland - van schatzsuche1

3 augustus 2015, 13:45
Met de bier-bike was ik nu in Reeuwijk beland. Bij dit ophaalbruggetje moest ik down under. Al bij mijn eerste duik zag ik dat de cache gelukkig niet al te lastig zat weggewerkt. Na het loggen dook ik een tweede keer om de zaak weer terug te stoppen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9185. Chaotische zoektocht 6 - van malouwxv

3 augustus 2015, 14:05
Chaos in Gouda. Maar de enige die hier chaotisch te werk ging, was ikzelf. Eerst zocht ik aan de verkeerde kant van het water. Toen ik dat door had, zocht ik eerst een spiegeltje in mijn toolbox om de brugonderkant te bestuderen. Dat bleek helemaal niet nodig, want het potje stond gewoon voor het grijpen.
Bedankt en proost, Biertje

9186

geo 9186. Boomtuin - van Marieter

3 augustus 2015, 14:15
Een tuintje in een tuin. Toen ik dat snapte, zag ik ineens de GC-sticker zitten. Maar er was helemaal niemand om extra hints te geven. Gelukkig had ik in een oud logje iets gelezen, en ja hoor, ineens viel het bierdopje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9187. Chaotische zoektocht 1 - van malouwxv

3 augustus 2015, 14:30
Eerst dacht ik dat ik bij het bruggetje moest zijn. Toen bekeek ik de omgeving en zag ineens een logisch plekje voor de pot. Gelukkig bleek hij daar ook te zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#681. Chaotische zoektocht 2 - van malouwxv

   dnf 3 augustus 2015
Volgens de hint was zwemmen net niet nodig, maar volgens mijn GPS zat de nano ergens halverwege deze 25 meter lange brug. Met een spiegeltje heb ik de zijkanten afgezocht, maar helaas...

geo Bloemendaalse polder - van tijodiri

   note 3 augustus 2015
Voor de tweede keer ging ik hier op zoek naar de cache. Dit keer kon ik lang en ongestoord zoeken, en voor de zekerheid op alle vier de hoeken. Maar het zal dus scheepsrecht moeten worden.

9188

geo 9188. Ommetje Bloemendaal - van klob

3 augustus 2015, 15:30
Om deze cache te bereiken kon er een rondje worden gelopen door polder Bloemendaal. Ondanks het warme weer heb ik in alle rust het wandelpad gevolgd en in het strookje bos de koker opgediept.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9189. Winterdijk 1 - van David/Yvette

3 augustus 2015, 15:45
De vorige keer lukte het niet, maar vandaag zat alles mee. Via het smalle pad over de Winterdijk bereikte ik het metalen bruggetje met de gelijknamige cache. Dit keer was het bij de tweede zorgvuldige graai ineens raak en voelde ik de zilveren nano tussen mijn vingers glijden. Deze oude not-found was nu toch nog van de kaart.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 22 november 2014
Nog iets verder op de Winterdijk zou bij dit bruggetje een nano zitten. De hint leek duidelijk, maar toch was mijn scherpe blik helemaal weg. Zo eindigde mijn 50 kilometer fietsrondje door Gouda en Moordrecht met 25 gevonden caches en 8 niet.

geo 9190. Zuidkade - van petertanja

3 augustus 2015, 16:05
De hefbrug over de Gouwe in Waddinxveen was na een aanvaring in april zwaar beschadigd. Voor fietsers en voetgangers voer er nu al 4 maanden een veerpontje heen en weer. Dat bracht me naar de overzijde, zodat ik daarna over de Zuidkade kon fietsen. Precies op het nulpunt zat iets wat te maken had met de hint. Er moest namelijk gepeild worden, maar dat hoefde niet met de GPS.
Bedankt en proost, Biertje

9191

geo 9191. Déjà vu 2: rondje Coenecoop 1 - van Dragon1ord

3 augustus 2015, 16:10
Het rondje Coenecoop had ik op een avond in oktober 2013 gelopen met Pino, Corbulo en Mighty-Mike. Maar toen was het donker en waren het vaak de anderen die de caches vonden. Nu was het zomers warm en overdag. De steiger herkende ik nog en dit keer zag ik de hernieuwde cache met eigen ogen in z'n klemmetje zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9192. Déjà vu: rondje Coenecoop 4 - van Dragon1ord

3 augustus 2015, 16:15
Hier in het groen rond bedrijventerrein Coenecoop kon het doosje eigenlijk maar op één plek liggen. Met mijn camera maakte ik een foto en bekeek het resultaat. Daarna durfde ik onverschrokken mijn arm te gebruiken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9193. De 7huizen pick up - van viesan

3 augustus 2015, 16:40
In Zevenhuizen lag er volgens de beschrijving "een snelle cach voor jong en oud". Ik twijfelde in welke categorie ik mezelf moest rangschikken, maar "een snelle cach" laat ik natuurlijk niet liggen. De petling was inderdaad snel gelokaliseerd en ook snel opgepikt.
Bedankt en proost, Biertje

9194

geo 9194. Tweety's nestje - van tweety1951

3 augustus 2015, 16:50
In Zevenhuizen had Tweety z'n eigen nestje gekregen, maar volgens de beschrijving was hij zijn ei kwijtgeraakt. Dat was gelukkig niet ver van de stam gevallen en wist ik even later boven water te krijgen. Het bleek een kokertje met een logboekje en een grappig bruin eitje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9195. Xyje Fol Voute - van Team Xyje

3 augustus 2015, 17:25
Op mijn fietsdag heen en terug naar Bodegraven kwamen nu de laatste kilometers in zicht. Ik wilde via Zoetermeer naar huis, vanwege een oude not-found. Het taalpuzzeltje vond ik hoogstens 1,5 ster, maar het vinden van de cache was een beproeving. In juni was het nog een ondoordringbare jungle, maar nu zag de situatie er heel anders uit. Hoewel ik het niet had verwacht, stuitte ik na tien minuten ineens op de omschrijving uit de hint. Na wat prutsen kon ik alsnog mijn naam op de logrol krabbelen. Een prachtig einde van een fietsdag van 92 kilometers, waarbij ik 25 caches heb gevonden en 3 niet. Precies wat ik van plan was.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 juni 2015
Altijd lachen als je leest dat de cachelegger te hulp werd geroepen en toen zijn eigen cache niet meer kon terugvinden. Het betekende ook dat het ding goed was weggewerkt en toen ik ter plekke het oerwoud ontwaarde, zonk de moed me al een beetje in de schoenen. Zo simpel als het taal-puzzeltje was (checker direct op groen), zo moeilijk bleek het zoeken onder het maaiveld. Ik denk dat ik maar even wacht op de winter.

___________________________________________________________________


6 augustus: 's avonds met de Brackgeocachers naar Rijnwoude en Alphen (6 caches)

9196

geo 9196. Op pad in de polder #1 - van Team Knossos

6 augustus 2015, 19:40
Vorige maand liepen de 4 Braeckgeocachers het pad door de polder, maar hoewel we wisten dat het eindcoördinaat afweek van de cacheplek, konden we die avond niets vinden. Vandaag was de herkansing, want ik had inmiddels links en rechts wat hulplijntjes uitgegooid. Daardoor wist ik dat we nog wat verder moesten zoeken. We vonden de pot op zo'n 15 meter van het coördinaat en het scheelde dat het hoge gras inmiddels was gekortwiekt. De inhoud was drijfnat, maar het logrolletje in het extra kokertje dat Axel-F had toegevoegd, was kurkdroog. Na het loggen met onze verzamelnaam Geo Braeck hebben we de constructie iets dichter bij het nulpunt gelegd.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 2 juli 2015
Deze maand reden de 4 Braeckgeocachers richting Alphen. Chauffeur Pino zette de auto op de carpoolplaats en op verzoek van Mighty-Mike begonnen we aan de 5 km wandeling door de polder. Corbulo had zich niet zo goed voorbereid en dacht dat hij de tocht in korte broek en op sandalen kon doen. Hij had in de polder totaal geen brandnetels, stekels en prikplanten verwacht. Bij het zoeken in het manshoge struikgewas was hij dus in het nadeel, maar ondanks onze inzet lukte het niet de cache boven water te krijgen. Deze multi ligt er al bijna 4 jaar en wij waren de eersten die hier een Not Found hebben gelogd.

geo 9197. De Limes Rijnwoude (sub-urban) - van Meriadoc-NL

6 augustus 2015, 20:35
Vanavond maakte ik met Pino, Corbulo en Mighty-Mike een wandeling door Rijnwoude langs de grens van het Romeinse rijk. Generaal Corbulo had destijds dit project aangelegd, dus vandaar dat hij nu niets bij zich had: geen GPS, geen printje en geen pen. De ETrex 20 van Pino viel al op de parkeerplaats uit ('problemen met de database'), zodat het werk op Mighty-Mike en mij neerkwam. Even zette ik iedereen op het verkeerde been door bij wp1 de vraag van wp2 voor te lezen en later had Corbulo mij tuk door precies op een limes-steen te gaan staan, waardoor ik vertwijfeld onder bladeren begon te zoeken waar dat ding kon zitten. Alle vragen werden probleemloos beantwoord, waarna Pino uit een Oud-Romeinse tuin het plastic doosje opviste.
Bedankt en proost, Biertje

9198

geo 9198. De gepeperde cache - van zwammetje

6 augustus 2015, 21:10
Met Pino, Corbulo en Mighty-Mike wandelde ik vanavond door Alphen. Bij dit bruggetje deden Corbulo en Mike het zware werk: Mike keek vanaf de overkant en gaf de eigenwijze Corbulo ("Maar hier heb ik al gevoeld!") exacte aanwijzingen. Zo werd de peperpot alsnog gevonden. We hebben gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9199. LEIP: Waar is de Rode Vari? - van Axel-F

6 augustus 2015, 21:35
Dit keer waren we op zoek naar een Leuke En Imposante Plek. Volgens de hint was die niet nodig als je de andere caches van deze cachelegger kende. We wroetten dus even goed in ons geheugen, terwijl ik het cachepaadje afliep. Toen ik mijn arm omhoog hield om te tonen wat ik daar had gevonden, zei iedereen dat dit de cache moest zijn. We hebben gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

9200

geo 9200. BLIK serie: Pisang Ambon, fuel for the jungle - van lo&re

6 augustus 2015, 21:45
In het inmiddels schemerdonkere bos zochten we naar een blik, maar geen bierblik. De vreemde vogelgeluiden vanuit het naastgelegen Avifauna gaven het geheel iets jungle-achtigs. Mike trotseerde de spinnenwebben en vond de fles Pisang Ambon. Gelukkig was die leeg, want hij houdt niet zo van alcohol. We hebben gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9201. Doorzon's huisslang - van dozodoorzon

6 augustus 2015, 22:05
Pino's GPS was opnieuw uitgevallen ('problemen met de database'), Corbulo had weer niets bij zich en deze Premium Membercache stond niet in mijn GPS. We moesten dus volledig vertrouwen op Mighty-Mike. Die leidde ons naar een stevige boomstam, waarna we de rest zelf mochten doen. Terwijl iedereen op zoek ging naar een reusachtige slang, vond ik uiteindelijk de listig verstopte cache door volhardend zoekwerk. We hebben gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck. Hierna wilde ik nog naar Dozo's Beste Vriend, een oude not-found, maar Corbulo en Mike wilden per se in het donker naar de omgevallen bouwkranen kijken, waarna het te laat werd.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7 augustus: fietsend door Castricum, Bakkum, Akersloot en het Noord-Hollands duinreservaat (59 caches)

9202a       9202b

geo 9202. Wookie cache - van Hibbo88

7 augustus 2015, 10:20
Een dagje met de OV-fiets door Castricum, te beginnen met de Wookie cache. Waarom die zo heet, wordt helaas niet uitgelegd. Wookies zijn harige wezens uit de Star Wars films. Waarschijnlijk laten ze overal kokertjes achter met kletsnatte logrolletjes. Op 18 juni werd dat al gemeld, maar ik denk dat de cachelegger niet vaak in zijn eigen tuin komt. Met moeite heb ik mijn naam in het papier gekrast.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 20 april 2015
Volgens de cachelegger was zijn eerste cache geen extreem moeilijke, maar leuk om even mee te nemen. Nou, daar had ik toch een ander idee over. Terwijl ik tevergeefs een heel stuk heg had afgezocht naar de micro, kwam de bewoonster naar buiten om te kijken wat hier gebeurde. Ze had nog nooit eerder last gehad van geocachers, dus dit was blijkbaar niet de goede hoek. Ik kom wel terug als er een betere hint of betere coördinaten zijn.

9203

geo 9203. Maand-challenge: mei- van zoekbaars

7 augustus 2015, 10:30
Bij mijn vorig bezoek aan Castricum had ik al een paar maand-challenges gedaan en vandaag volgde de rest. Aan de Tromplaan stond een uitnodigend bankje voor me klaar, maar er was geen tijd om te zitten. Daarna was Mei snel in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9204. Sem's eerste - van Sem en andre

7 augustus 2015, 10:45
Het rechtstreekse pad naar de cache stond (nog) niet op OpenFietsMap, waardoor ik via een omweg in de buurt van Sem's eerste cache terecht kwam. Hoewel mijn GPS naar de andere kant van het pad wees, was de plek van de pot dankzij de duidelijke hint toch snel ontdekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9205. Miraculeuze kabouter - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 10:55
De houten kabouter staat ergens midden in het bos, op ruim 750 meter afstand van de cache. Miraculeus hoe dat dingetje toch terecht was gekomen bij dit hek aan de drukke Heereweg in Bakkum. De constructie had ik al heel wat keren gezien, dus het was geen wonder dat ik hier weer snel weg was.
Bedankt en proost, Biertje

9206

geo 9206. Rustpunt zorgboerderij de Buitenkans - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 11:00
In de gemeente Castricum zijn zes officiële Rustpunten benoemd, waar wandelaars en fietsers kunnen pauzeren, gebruik maken van het toilet, een fietspomp of reparatieset. Bij deze zorgboerderij kon ook het logrolletje worden benut, mits men de cache wist te vinden. Voor mij was dat natuurlijk geen Punt.
Bedankt en proost, Biertje

9207

geo 9207. Maand-challenge: april - van zoekbaars

7 augustus 2015, 11:10
Voor deze cache moest ik een klein stukje het bos in, maar de koker was dusdanig aangebracht dat elke geocacher die kon vinden. Voor het terugplaatsen moest ik even een paar kwebbelende dames laten passeren, die totaal geen aandacht hadden voor een onschuldige bierdrinker.
Bedankt en proost, Biertje

9208

geo 9208. Maand-challenge: februari- van zoekbaars

7 augustus 2015, 11:15
Bij de bushalte van lijn 164 naar Egmond aan Zee heb ik lang lopen zoeken. De cryptische hint zette me eerst op het verkeerde been, daarna op het andere, maar dat hielp ook niet. Pas toen ik de hint overboord gooide, werd de cache ontdekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9209. DDT Challenge 90-100 km - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 11:20
Voor deze serie Challenges moest ik op de dezelfde dag 2 caches hebben gevonden die op een bepaalde afstand van elkaar lagen. Gelukkig heeft Project-GC een stel handige checkers, waardoor ik snel wist dat ik aan alle 11 Challenges voldeed. Op dit rustige weggetje had ik even slordig mijn fiets neergezet, die ik tijdens het loggen snel moest weghalen, omdat er ineens een enorme vrachtwagencombinatie voorbij wilde.
Ik heb Project-GC gebruikt om te controleren of ik aan deze challenge voldoe en dat bleek zo te zijn. Ik vond twee Unknown caches met een onderlinge afstand van 95,731 km op 25-01-2004.
Het waren GCGNKJ - Ribbons en GCD2E6 - Moving Cookie
Bedankt en proost, Biertje

9210

geo 9210. My wife's worst nightmare - van Eeltinkies

7 augustus 2015, 11:25
Als arachnofoob had ik al een bang voorgevoel wat ik hier zou aantreffen en mijn vrees werd bewaarheid. Gelukkig bleek het slechts plastic te zijn, dus de handschoenen en beschermende kleding had ik voor niets meegenomen. De petling lag overigens los op het gras en de 'nightmare' iets verderop. Na het loggen heb ik de stoute schoenen aangetrokken, de zaak hersteld en netjes teruggeplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9211. Pakkum in Bakkum - van zoekbaars

7 augustus 2015, 11:35
Op dit driehoekige pleintje wilde de cachelegger dat ik 'm zou pakken. De cache, vermoedde ik en niet een van m'n meegebrachte biertjes. Vanwege het warme weer en het succes tot nu toe pakte ik ze allebei.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9212. DDT Challenge 80-90 km - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 11:40
Aan de rand van de akker, vlakbij de cache, werd hard gewerkt. Grote machines waren iets vaags aan het doen, terwijl iemand op een tractor nog net op het randje bleef. Misschien vroegen ze zich wel af waarom iedereen toch steeds bij die lantaarnpaal stopte. Dat was natuurlijk vanwege de cache die hier lag.
Ik heb Project-GC gebruikt om te kijken of ik aan de Challenge voldeed en dat bleek zo te zijn. Ik vond twee Traditional caches met een onderlinge afstand van 82,498 km op 16-12-2011.
Dat waren GC238FX - Market Square / Kauppatori en GC174C3 - TTC # 7 - Hirvepark
Bedankt en proost, Biertje

geo 9213. DDT Challenge 70-80 km - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 11:45
Dat was even schrikken op de Zanddijk: een groot bord waarschuwde me voor een gevaarlijke berm. Meestal zijn bermen dan zacht, maar hier kon ik rustig blijven staan. Mijn OV-fiets overigens ook. De cache was beslist niet gevaarlijk en ik schreef als tweede mijn naam op het nieuwe rolletje. Daarna ben ik snel vertrokken, voordat het te gevaarlijk werd.
Ik heb Project-GC gebruikt om te kijken of ik aan de Challenge voldeed en dat bleek zo te zijn. Ik vond twee Unknown caches met een onderlinge afstand van 78,997 km op 02-04-2005.
Dat waren GC3200 - Het gele bussie and GCN9YA - [GME2005] He, wie ben jij ? - cache
Bedankt en proost, Biertje

9214

geo 9214. DDT Challenge 60-70 km - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 11:55
Net toen ik deze cache wilde loggen, sloten de spoorbomen en passeerde de intercity naar Alkmaar. Bij het aanrijden had ik het opvallende verkeersbord direct gezien, maar de cache niet gevonden. Die lag natuurlijk bij dat andere bord. Had ik maar beter op mijn GPS moeten kijken.
Ik heb Project-GC gebruikt om te kijken of ik aan de Challenge voldeed en dat bleek zo te zijn. Ik vond twee Traditional caches met een onderlinge afstand van 62,21 km op 13-05-2006.
Dat waren GCTJVG - De Trein-Roos en GCHE70 - Op bezoek bij opa in Hasselt o.v.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9215. Met STIP op de kaart... Limmen - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 12:00
Limmen, een dorp met 7000 inwoners, stond sinds 2013 op de kaart vanwege een zilvergrijze nano op een achteraf plekje. Het echte middelpunt lag 106 meter verderop, maar daar ben ik natuurlijk niet gaan kijken, want daar lag geen cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9216. Sportief Akersloot 04 kanoën - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 12:25
Het was doodstil op het startpunt van kanoroute Limmer Die. Was iedereen vanmorgen al vertrokken of werd er op vrijdag niet gevaren? Die stilte kwam mij overigens goed van pas, want nu kon ik direct de nano graaien. Toen ik hier vorig jaar stond, was die verdwenen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 31 maart 2014
Na de Triathlon van Castricum en bezoek aan 2 Castricumse sportparken probeerde ik mijn sportieve prestaties te verhogen in Akersloot. De boom heb ik goed bestudeerd, want andere mogelijkheden waren er niet. Helaas. Later zou blijken dat de cache inderdaad was verdwenen.

geo 9217. Sportief Akersloot 05 watersport - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 12:35
Vorig jaar kon ik de juiste plek niet vinden, maar nu was hij goed zichtbaar. De meegebrachte prikstok kon dus in de fietstas blijven. De sportieve caches waren nu allemaal gevonden. Behalve de bonus, maar de formule voor die cache zag er zo ingewikkeld uit, dat de kans dat ik die zou vinden erg gering was. Ik ben daarom lekker doorgefietst naar Klein Dorregeest.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 31 maart 2014
Na een mislukt avontuur bij nummer 4 probeerde ik het sportief toch maar eens bij nummer 5. Brutaal heb ik het aan beide zijden van het hek geprobeerd, maar nergens hoorde ik een plok. Ik bleek niet de enige die hier problemen ondervond. Een week later is er een nieuwe cache gelegd.

9218

geo 9218. Met STIP op de kaart... Klein Dorregeest - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 12:45
Klein Dorregeest is een buurtschap ten zuiden van Akersloot. De forse stenen zuil bleek niet de paal uit de hint en ook bij een paar andere palen ving ik bot. Pas bij de vierde ontdekte ik het gecamoufleerde kokertje en viel er iets te vieren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9219. Buurman Mol - van floydooms

7 augustus 2015, 13:10
Nu was ik weer terug in Castricum en stond ik bij een tuin aan de Martin Luther Kinglaan. Dit was duidelijk niet de villa van Linda de Mol. De bewoners heetten geen Mol, de buren ook niet en het doosje zat niet onder de grond. Waarom deze cache dan de naam Buurman Mol had, bleef een groot raadsel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9220. DDT Challenge 110-120 km - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 13:15
Een 5-sterrencache bij een fietspad langs het water. Door de hint en mijn ervaring was het een vluggertje. En 2 caches op een afstand van 110-120 km had ik 11 jaar geleden al gevonden. Maar mij hoor je niet klagen, want hier hou ik wel van.
Ik heb Project-GC gebruikt om te kijken of ik aan de Challenge voldeed en dat bleek zo te zijn. Ik vond twee Traditional caches met een onderlinge afstand van 112,763 km op 26-09-2004.
Dat waren GCJC9F - Tickbite cache en GCG3DE - "Take a Score"
Bedankt en proost, Biertje

geo 9221. DDT Challenge 100-110 km - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 13:20
In de buurt van een lantarenpaal aan de Uitgeesterweg lag de volgende 5-sterrencache op mij te wachten. Zonder kleerscheuren of een nat pak wist ik ook hier mijn bierkrabbel te zetten.
Ik heb Project-GC gebruikt om te kijken of ik aan de Challenge voldeed en dat bleek zo te zijn. Ik vond twee Traditional caches met een onderlinge afstand van 104,913 km op 13-05-2006.
Dat waren GCTJVG - De Trein-Roos en GCTXP3 - Strijden voor vrijheid -Beilen-
Bedankt en proost, Biertje

9222

geo 9222. DDT Challenge 20-30 km - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 13:25
Toen ik bij het voorbereiden deze hint las, gingen mijn wenkbrauwen even op en neer. Wat kon ik hier verwachten? Ter plekke bleek het allemaal logisch en was mijn bierkrabbel zo gezet, zo gedaan. Ik moest het logrolletje wel drie keer (strak) oprollen voor het terug kon in de koker.
Ik heb Project-GC gebruikt om te kijken of ik aan de Challenge voldeed en dat bleek zo te zijn. Ik vond twee Traditional caches met een onderlinge afstand van 25,047 km op 03-06-2004.
Dat waren GCJ5ZY - Les Pins Parasols en GCGTQ8 - Sur le chemin au St Tropez
Bedankt en proost, Biertje

geo 9223. DDT Challenge 10-20 km - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 13:30
De cache rook ik al van verre. Of was dat soms het riool waar ik bovenop stond? Uit de juiste opening trok ik vlot de petling tevoorschijn.
Ik heb Project-GC gebruikt om te kijken of ik aan de Challenge voldeed en dat bleek zo te zijn. Ik vond twee Traditional caches met een onderlinge afstand van 13,038 km op 16-11-2003.
Dat waren GC13A2 - Waterval en GCGHYE - Tussenwater - het 5e ei van Pino.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9224. Noord-Holland 500 Founds Challenge - van zoekbaars

7 augustus 2015, 13:35
Volgens de hint was deze cache een variant van het Tilburgse meelhoppertje en een bepaalde cache van Mathy van der Laar. Tilburg lag wel erg ver weg om even te gaan kijken, maar ook zonder hint bleek de koker goed te vinden. Ik heb hem daarna op dezelfde wijze teruggeplaatst als ik in 2007 deed bij de cache De Wilg. wink Volgens de statistieken had ik al 1314 caches in Noord-Holland gevonden en daar zouden er vandaag nog 59 bij komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9225. DDT Challenge 30-40 km - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 13:40
Voor dit bedrif stond een enorme schotel, dus hier moest wel iets audio-visueels plaatsvinden, leek me. Visueel viel de nano echter niet waar te nemen, maar op de tast wist ik de rakker toch te lokaliseren.
Ik heb Project-GC gebruikt om te kijken of ik aan de Challenge voldeed en dat bleek zo te zijn. Ik vond twee Traditional caches met een onderlinge afstand van 36,454 km op 25-09-2004.
Dat waren GC35B0 - GEVAARLIJK.NL en GCK77B - 24599
Bedankt en proost, Biertje

9226

geo 9226. DDT Challenge 40-50 km - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 13:50
Hier heb ik onnodig lang lopen zoeken. Bij het object (en plek) van mijn eerste keuze zag ik niets zitten en ook op andere plekjes niet. Ik richtte me daarom maar op andere magnetische plaatsen rond de driesprong, maar zonder resultaat. Uiteindelijk keerde ik terug naar mijn eerste plek en schoof het kokertje daarna alsnog tevoorschijn.
Ik heb Project-GC gebruikt om te kijken of ik aan de Challenge voldeed en dat bleek zo te zijn. Ik vond twee Traditional caches met een onderlinge afstand van 42,109 km op 12-12-2004.
Dat waren GCHA48 - Hg & dirty 2 (Rijksstraatweg) en GCGRYB - Wilderness 3: Engelermeer
Bedankt en proost, Biertje

geo 9227. DDT Challenge 50-60 km - van DaffyDuck53

7 augustus 2015, 13:55
Op de Heemstederweg naderde ik fietsknooppunt 23. Volgens de hint was er maar één plekje magnetisch en daar moest de nano dan ook zitten. Volgens mij was dit ook de meest gebruikelijke plek bij een verkeersbordje.
Ik heb Project-GC gebruikt om te kijken of ik aan de Challenge voldeed en dat bleek zo te zijn. Ik vond twee Traditional caches met een onderlinge afstand van 55,843 km op 25-09-2004.
Dat waren GCJAAD - Zandenbos en GC35B0 - GEVAARLIJK.NL
Bedankt en proost, Biertje

geo 9228. Rustpunt Kuijs in Castricum - van no-name

7 augustus 2015, 14:00
Rustpunt Kuijs leek op het eerste gezicht een gewone manege waar jonge meisjes druk bezig waren hun paarden te borstelen. Zij schonken geen enkele aandacht aan die knappe jongeman, die achteloos een munitiekist opraapte en het logboekje tekende.
Bedankt en proost, Biertje

9229

geo 9229. Maand-challenge: maart - van zoekbaars

7 augustus 2015, 14:05
Het fietspad bestond uit 2 betonstroken met daartussen een zandpad voor de ruiters. Nadat ik bij het hek even was gestopt voor een rituele handeling, fietste ik op de linkerstrook verder. Totdat ik in de verte tegenliggers ontwaarde die keurig rechts hielden, zodat ik dat zelf ook snel maar deed.
Bedankt en proost, Biertje

9230

geo 9230. Valkuil - van geo55tig

7 augustus 2015, 14:15
Nee, ik viel er niet in, want deze had ik niet zelf gegraven en zeker niet voor een ander. Door het opvallende deksel was de plek goed gemarkeerd. Of was dat om de padden af te schrikken?
Bedankt en proost, Biertje

9231

geo 9231. Maand-challenge: juni - van zoekbaars

7 augustus 2015, 14:20
Voor deze challenge moest ik een stukje het bos in en mijn OV-fiets langs een zandpad omhoog duwen. Maar ik werd beloond met een grillig uitziende boom en een bekende koker met een logboek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9232. Rondje voor de vermoeide cacher @ - van geo55tig

7 augustus 2015, 14:40
Via de kaartautomaat (die op 'welkom' bleef staan, ongeacht wat ik daarna intoetste) en de Hoofdweg bereikte ik de eerste van dit nieuwe rondje door het Noord-Hollands Duinreservaat. Hier stond echter geen bankje, maar ik was nog lang niet moe. De hint wees op een opvallend object, maar de cache lag daar een stukje vandaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9233. Rondje voor de vermoeide cacher % - van geo55tig

7 augustus 2015, 14:45
Op dit bankje zat al iemand. De man bleek echter geen vermoeide cacher, maar iemand die in alle rust een boek wilde lezen. Hij was verrast toen ik hem vertelde dat hij op een schat zat, vooral toen ik daarna het kokertje toonde. Belangstellend hoorde hij mijn uitleg aan en keek toe hoe ik mijn bierkrabbel zette.
Bedankt en proost, Biertje

9234

geo 9234. Erwtensoep - van geo55tig

7 augustus 2015, 14:55
Ver van de cache zag ik iemand in het bos dwalen. Het bleek de vrouwelijke helft van Rakker65, die op zoek was naar erwtensoep. Ze volgde me naar het nulpunt en keek erg verbaasd toen ik haar snel het blik en de cache overhandigde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9235. Rondje voor de vermoeide cacher # - van geo55tig

7 augustus 2015, 15:05
Wat zou hier best wel een beetje eng zijn? vroeg ik me af, toen ik de hint had gelezen. Met het bankje en de afvalbak bleek niets aan de hand. Iets verderop trof ik een plastic beker aan, maar die vond ik helemaal niet eng. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9236. Rondje voor de vermoeide cacher $ - van geo55tig

7 augustus 2015, 15:15
Hoewel ik gelijk naar de juiste en logische plek liep, dacht ik dat ik moest zoeken naar een struik van 1,80 meter hoogte. Maar alle struiken waren veel hoger. Totdat ik begreep dat de hoogte van de cache was bedoeld. Toen was het varkentje natuurlijk snel gepiept.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9237. Zonnige zomen - van geo55tig

7 augustus 2015, 15:20
De zonnige boszomen worden gecreëerd door hoge, schaduwgevende bomen te verwijderen, waardoor dagvlinders en zangvogels weer vrij spel krijgen. Het logboekje was helemaal vol, zelfs het kaft. Ik heb mijn naam daarom maar op een willekeurige plek ergens doorheen geschreven. Tijd voor onderhoud!
Bedankt en proost, Biertje

9238

geo 9238. Rondje voor de vermoeide cacher = - van geo55tig

7 augustus 2015, 15:30
Bij deze driesprong was er geen tijd om uit te rusten. Omdat de cache wat ver van het nulpunt lag, duurde het even voordat ik de verstopplek ontdekte. Daarna kon ik snel mijn vermoeide bierkrabbel zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9239. Overbodig - van geo55tig

7 augustus 2015, 15:35
Het logboekje is vol, barstensvol. Iedereen krast daarom zijn naam overal doorheen. Jammer dat de cachelegger geen tijd heeft voor onderhoud. Dat is hier beslist niet overbodig!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9240. Hekjes 1 - van HJFOL

7 augustus 2015, 15:55
Ik was erg benieuwd welke troep de boswachter had achtergelaten, waardoor de cache hier verstopt kon worden. Lege koffiebekers? Een berg sigarenpeuken? Het viel mee: er lag alleen wat snoeiafval en een plastic lunchtrommeltje. Dat laatste zou de cache wel zijn, vermoedde ik.
Bedankt en proost, Biertje

geo Bijna verdwenen - van HJFOL

   note 7 augustus 2015
Opnieuw stond ik hier te zoeken naar een dennenappel midden in een bos vol dennenappels. Na 20 minuten vond ik het wel genoeg. Deze cache is fantastisch verstopt, maar ik kom hier niet meer terug.

geo 9241. Rondje voor de vermoeide cacher & - van geo55tig

7 augustus 2015, 16:30
Vlakbij de cache ontmoette ik opnieuw Rakker65. We waren op zoek naar hetzelfde, maar mevrouw Rakker65 zag de hint (en daarna ook de cache) net iets eerder. Meneer Rakker65 was er blij mee. Ze moesten hierna helemaal terug naar hun fietsen, die ze hadden achtergelaten bij een over het pad gevallen boom.
Bedankt en proost, Biertje

9242

geo 9242. Hol - van geo55tig

7 augustus 2015, 16:35
De verstopplek was hol en het fotokokertje ook. Ik verwachtte elk moment een passerende jogger, zodat ik die kon toeroepen: "Hol!" Maar het bleef stil op het bospad.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9243. Grondwatermeter, water in het duin - van ARGeoPS

7 augustus 2015, 16:45
De vorige keer had ik hier wel de earthcache gedaan, maar door de over elkaar heen vallende icoontjes had ik niet gezien dat er ook nog een mini-multi lag. Vandaag kon ik die cache oppikken en de laatste bonusletter noteren. Thuis had ik al uitgezocht dat er niet zoveel mogelijkheden waren die voldeden aan de eisen van de PWN. Het getal dat ik noteerde, was er een van.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9244. Rondje voor de vermoeide cacher ! - van geo55tig

7 augustus 2015, 16:50
Achter bankje HK-12 liep een paadje het bos in. Dat zou best wel eens door vermoeide geocachers ontstaan kunnen zijn. Ik nam daarom een kijkje en inderdaad: er lag een cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9245. Hekjes 2 - van HJFOL

7 augustus 2015, 16:55
Om de grote grazers in het duin te houden, staat er een kilometerslang hek. Ik stond voor een houten klaphekje dat geen enkele functie had, want zowel links als rechts stonden palen zonder draad. De cacheplek kon dus moeiteloos worden betreden en het doosje liet zich daarna snel vinden.
Bedankt en proost, Biertje

9246

geo 9246. Hekjes 3 - van HJFOL

7 augustus 2015, 17:10
Volgens de hint moest ik goed voorbereid van huis gaan en dat had ik dus gedaan. Maar voor het vinden van de cache had ik daar helemaal niets aan. Bij toeval viel het ding in mijn handen, hoewel het aantal mogelijkheden legio was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9247. Water in overvloed - van HJFOL

7 augustus 2015, 17:15
Kwam het door de droogte van de afgelopen dagen? Er was hier namelijk weinig water te zien. Een heel klein plasje lag er, alsof iemand een emmer omgeschopt had. Mijn oog viel op een vreemd detail en even later had ik de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9248. Bonus, water in het duin - van ARGeoPS

7 augustus 2015, 17:35
Vandaag zou ik het laatste bonusgetal vinden en thuis had ik alle mogelijkheden voor de bonus al bekeken, inclusief de projecties. Nu kon ik op weg naar een van die punten, maar vreemd genoeg lag het midden in een grasvlakte. Ik liep daarom naar het gewone punt en maakte opnieuw een projectie. Nu kwam ik precies uit op de plek waar ik mijn fiets had achtergelaten. Daar viste ik de bonus alsnog op. Een fraaie beloning voor twee mooie dagen in het Noord-Hollands Duinreservaat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9249. Hekjes 4 - van HJFOL

7 augustus 2015, 17:50
Het hek bleek ver weg en de 'small' bleek een micro. Die had ik na een rondje rond de dode boom snel in de smiezen, want zoveel plekjes waren er gelukkig niet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9250. Tja en dan... - van HJFOL

7 augustus 2015, 18:05
De vorige keer vond ik wel de cache, maar heb ik me gek gezocht naar het hulpstuk. Vandaag was het net andersom. Het hulpstuk liep ik direct tegen het lijf, maar de cache was een ander verhaal. In april stond hij gewoon tegen een boom, maar nu bleek hij goed weggewerkt. Ik was de eerste die het nieuwe logboekje mocht tekenen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 20 april 2015
Terug in het Noord-Hollands duinreservaat had ik eindelijk dit plekje bereikt en de cache opgeraapt. Tja en dan? Ook ik heb het dichtbij en wat verderop gezocht. Maar tot hoeveel meter moet je het zoekgebied blijven uitbreiden? Gelukkig waren er nog andere caches in dit gebied.

9251a       9251b

geo 9251. Pas op - van HJFOL

7 augustus 2015, 18:20
De titel was goed gekozen, want de grote grazers, die ik de hele dag nog niet had gezien, hadden zich alle dertig op en rond het zandpad naar de cache verzameld. Waarschijnlijk herkenden ze me van een eerder bezoek aan het gebied, want ze deden geen vlieg kwaad. Ik ook niet, ik zocht alleen een doosje. Daarna mocht ik dezelfde weg weer voorzichtig terug. Leuk bedacht!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9252. Afsnijpaadje - van HJFOL

7 augustus 2015, 18:30
Bijna was ik het afsnijpaadje voorbijgereden. Maar ja, dan was ik omgereden en had ik ook nog de cache gemist. Die viel overigens niet te missen, want hij hing goed in het zicht. Zo konden de grote grazers hem niet per ongeluk oppeuzelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9253. Is het een mooi plekje of niet - van HJFOL

7 augustus 2015, 18:40
Jazeker, het was een mooi plekje. Maar om er te komen moest ik wel mijn fiets 400 meter over een zandpad duwen. Op het heuveltje middenin de duinen stonden twee of drie bomen. En er hing gelukkig ook een cache.
Bedankt en proost, Biertje

9254

geo 9254. Uitzichtpunt - van HJFOL

7 augustus 2015, 18:55
Vanaf de plek van de cache viel weinig te zien, alleen een boom. Maar vanaf het pad des te meer. Ik had mijn fiets opnieuw 600 meter door het zand geduwd, maar de stilte en het uitzicht waren hier enorm.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9255. Woning gezocht - van

7 augustus 2015, 19:00
De woning was inderdaad primitief, maar of ze er blij mee waren, was nog maar de vraag. Ik zag al snel dat er helemaal geen deur in zat. Wel een luikje voor de cache, maar daardoor kwam je niet de woning in. Die zal dus voorlopig wel leeg blijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9256. Zicht op Tata - van HJFOL

7 augustus 2015, 19:10
Het kokertje lag beneden aan de trap, maar vandaar had je geen uitzicht op de hoogovens. Dan zou je de trap naar de duintop moeten nemen en daar had ik geen puf meer voor. Het fabrieksterrein met de kenmerkende rokende schoorstenen zou ik vandaag dus niet te zien krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9257. Je kan niet veel verder rijden - van HJFOL

7 augustus 2015, 19:20
De cache lag inderdaad niet bij het hek, maar niet veel verder. Na het loggen reed ik toch nog een heel stuk verder, want het fietspad liep nog een heel stuk door.
Bedankt en proost, Biertje

9258

geo 9258. De Kaag, water in het duin - van ARGeoPS

7 augustus 2015, 19:35
Wat een lastige cache was dit, want vijflingen stonden er hier genoeg. Behalve op het nulpunt, daar stond een drieling. Eigenlijk had ik het al opgegeven, tot ik ineens iets geks zag. Het bleek inderdaad de gezochte cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9259. Lache Man! 1 - van no-name

7 augustus 2015, 19:55
Het duinreservaat had ik achter me gelaten en ik fietste naar de plek van dit opgeloste puzzeltje. Ook ik ben een groot fan van Monty Python, dus over de juiste antwoorden hoefde ik niet lang na te denken. De cache benaderde ik van de achterkant, zo ontdekte ik achteraf. Die route is een stuk avontuurlijker. Maar de lol was er niet minder om.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9260. De dierenvriend - van FrieDie

7 augustus 2015, 20:20
Ik stond net te loggen, toen de dierenambulance arriveerde en men direct vroeg of ik 'm gevonden had. Ze wilden ook weten wat nu eigenlijk de bedoeling was van het spel en ik gaf een korte uitleg. Daarna fietste ik naar station Castricum om mijn OV-fiets weer in te leveren. Op de teller stonden 71 kilometers en 59 caches. Een aardig resultaat, dus tijd voor een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


9 augustus: op de OV-fiets door Veenendaal en Rhenen vanwege uitbreiding van de Powertrail (71 caches)

9261a       9261b

geo 9261. De wilde eend - van jayleighs

9 augustus 2015, 09:45
In Veenendaal was ik al vaker geweest, maar vanwege uitbreiding van de Trail en een aantal oude not-founds stapte ik hier vandaag opnieuw op de OV-fiets. Allereerst moest ik op zoek naar een wilde eend. Die bleek behoorlijk tam en zwom niet weg toen ik hem benaderde. Dat ging ook niet, want hij zat stevig aan de ketting. Al snel was de eerste bierkrabbel een feit. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo De Belgische Klomp - van nickvanbael

   note 20 augustus 2015
De Belgische klomp paste mij niet goed. Op wp2 heb ik in diverse ogen gekeken, maar kennelijk niet diep genoeg. Mijn klomp brak en de tocht kwam daardoor tot een onverwachts einde.

geo 9262. Roofvogels - van te&ti

9 augustus 2015, 10:05
De hint had me op het verkeerde been gezet. Diverse tools had ik naar de garage van het Van der Valk hotel meegenomen, maar om de vogel te spotten heb je alleen je ogen nodig. Wellicht kan je een tool gebruiken om het logrolletje te pakken, maar dat lukte me ook zonder.
Bedankt en proost, Biertje

9263

geo 9263. Kunst op de rotonde #4 - van te&ti

9 augustus 2015, 10:15
Bij het naderen van de rotonde zag ik al een team de roestige kunst bewonderen. Het bleek het Stofteam te zijn, dat blij was met mijn hulp. Zo konden we even later samen het logrolletje tekenen. Vanuit een passerende auto werd ik ineens toegejuicht. Dat waren Xiefehl en Mozique, die ik pas aan het eind van de dag nogmaals zou tegenkomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9264. De Schans #1 - van te&ti

9 augustus 2015, 10:20
De Schans is een oud militair verdedigingswerk, maar in Veenendaal is het een drukke weg met een aantal caches. De eerste vond ik keurig op het nulpunt. Daar keek ik in eerste instantie even overheen, maar dat was de schuld van het vele Veenendaalse groen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9265. De Schans #2A - van te&ti

9 augustus 2015, 10:25
Ook hier was het overal groen wat de klok sloeg. Op de plek waar ik de petling verwachtte, had de cachelegger hem inderdaad voor mij verstopt. Zoiets zie ik graag en ook nog op een keurig uitgemeten coördinaat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9266. Valleikanaal - van te&ti

9 augustus 2015, 10:30
Het Valleikanaal is een afwateringskanaal van 40 km van Rhenen naar Amersfoort en vormt op verschillende plaatsen de grens tussen Utrecht en Gelderland. Ik zette mijn bierkrabbel onder de worteltekening van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, die hier vandaag ook opereerde.
Bedankt en proost, Biertje

9267

geo 9267. Powertrail Veenendaal 073 - van KaRo team

9 augustus 2015, 10:40
Ik zou eerst het westen van Veenendaal schoonvegen, waaronder een nieuw stukje van de Powertrail. Deze cache zat bij een weiland vol kangoeroes, die mij allemaal nieuwsgierig aankeken. Het kon natuurlijk ook zijn dat ze het bier in mijn rugzak roken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9268. De buizerd - van KaRo team

9 augustus 2015, 11:00
Op landgoed De Laan mocht ik op zoek naar 3 vreemde vogels die hier een doosje voor mij hadden achtergelaten. Voor de buizerd had ik een nummer van een paaltje nodig en een telefoonnummer op een ander paaltje. Die 4 woorden ' op een ander paaltje' waren essentieel, want als je hetzelfde paaltje neemt, kom je verkeerd uit, zoals ik al snel ontdekte. Nadat ik m'n ogen had uitgewreven, zag ik ineens het andere paaltje en daarna ook de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9269. De ijsvogel - van KaRo team

9 augustus 2015, 11:15
Iets dieper het landgoed in bevond zich het doosje van de ijsvogel. Daar was een heel uitgebreide hint voor nodig om de locatie (ergens op een willekeurige plek onder wat bladeren) te beschrijven. Maar de aanhouder wint en ik zag dat Tuitje hier vanmorgen ook al was geweest.
Bedankt en proost, Biertje

9270

geo 9270. De grote bonte specht - van KaRo team

9 augustus 2015, 11:20
Dit was de derde van het drietal dat op dit landgoed een cache had verstopt en het bleek de makkelijkste. Ik moest op zoek naar iets wat een grote bonte specht niet nodig had en dat vond ik: een plastic potje met een logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9271. Powertrail Veenendaal 085 - van KaRo team

9 augustus 2015, 11:25
Terug naar de Haarweg en de Powertrail. Nummer 085 was opzichtig afgedekt en de geelgroen gestreepte petling was daardoor makkelijk herkenbaar. Tevreden constateerde ik dat de Delftse wortelkoning deze ook had weten te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9272. Powertrail Veenendaal 087 - van KaRo team

9 augustus 2015, 11:30
Ook dit eenvoudige monument voor 2 oorlogsslachtoffers was onderdeel van de Trail. De doorzichtige petling was omwikkeld met felblauwe tape, waardoor hij goed opviel in zijn omgeving.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9273. Powertrail Veenendaal 089 - van KaRo team

9 augustus 2015, 11:35
Een grote steen achter een boom? Dat kon haast geen toeval zijn. Dat bleek het ook niet, want daarmee werd een roodgetapete petling verhuld. Maar niet lang.
Bedankt en proost, Biertje

9274

geo 9274. Powertrail Veenendaal 091 - van KaRo team

9 augustus 2015, 11:40
In het weiland tegenover de cache stonden diverse vogelverschrikkers opgesteld: aangeklede van stro gemaakte poppen. Er was een oude vrouw die op een stok leunde, een vrouw met een baby op haar rug, een ouder echtpaar en nog veel meer interessante figuren. De cache lag voor de verandering aan de linkerkant.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9275. Powertrail Veenendaal 093 - van KaRo team

9 augustus 2015, 11:45
Hier keek ik in eerste instantie finaal over de petling heen. Mijn voorganger had die kennelijk extra goed uit het zicht teruggelegd. In het logboekje zag ik wie die ervaren verstopper moest zijn geweest: mijn goede vriend Wilxlii Carrotte!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9276. I love geoacaching in Overberg - van KaRo team

9 augustus 2015, 11:55
Niet alle trailzoekers durfden het uitstapje van 300 meter naar het dorpje Overberg te maken. Bij het bankje moesten namelijk 2 getallen worden overgeschreven om daarmee een projectie te maken. Zoiets valt niet mee, vooral niet als je het aantal meters en graden verwisselt. Je moet wel heel veel bier hebben gedronken wil je zo'n domme fout maken. En je moet wel weer heel snel nuchter zijn om die vergissing na 10 minuten toch nog te ontdekken. Daarna zou je alsnog een mooi doosje hebben gevonden met een logboekje. Ik was de eerste (en enige) die er vandaag zijn naam in zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9277. Powertrail Veenendaal 095 - van KaRo team

9 augustus 2015, 12:00
Aan de andere kant van het dorpje Overberg ging de Trail weer verder. Aan de weg langs het spoor vond ik nummer 095, precies om 12 uur. Helaas hoorde ik geen vrolijk klokgelui.
Bedankt en proost, Biertje

9278

geo 9278. Powertrail Veenendaal 097 - van KaRo team

9 augustus 2015, 12:05
Ik was net Overberg uitgereden, toen ik mijn OV-fiets weer kon neerzetten aan de Eindseweg. Daarvoor had de gemeente speciaal een grijs kastje geplaatst, wat tevens handig als logtafeltje kon dienen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#682. Powertrail Veenendaal 099 - van KaRo team

   dnf 9 augustus 2015
Dat ik hier niets zou vinden, had ik wel verwacht. Gisteravond had ik al gezien dat er een aantal DNF's stonden. Zoeksporen waren er genoeg, maar ook ik heb er geen petling gevonden. Volgens een (later geplaatste) note zou de cache aan de huizenkant moeten liggen. Dan wijkt het coördinaat dus nogal af, want dat is aan de overkant van de weg.

geo 9279. Powertrail Veenendaal 101 - van KaRo team

9 augustus 2015, 12:10
Na de eerste misgreep van vandaag fietste ik onvermoeid verder. Een volgende boom en dus een volgende cache, dit keer aan de rechterkant.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9280. Powertrail Veenendaal 103 - van KaRo team

9 augustus 2015, 12:15
Op 170 meter afstand stond de volgende boom. Het was ook voorlopig de laatste cache op de Eindseweg. Voorlopig, want ik vermoed dat ik over een half jaar hier opnieuw sta voor een vervolgserie.
Bedankt en proost, Biertje

9281a       9281b

geo 9281. I love geocaching in Veenendaal - van jayleighs

9 augustus 2015, 12:30
Ik stond weer in de bewoonde wereld, bij een bruggetje op de Vondellaan in Veenendaal. Toen ik zag waar de cache lag, had ik direct medelijden met de wat oudere geocachers met een stramme rug. Ik was benieuwd of die hierna nog steeds zo van geocachen in Veenendaal houden.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#683. Gewoon, omdat het kan #13 - van Team Bincky

   dnf 9 augustus 2015
Het bruggetje aan de Van Veldekelaan leverde mijn tweede not-found voor vandaag op. Ik ben nog over het hekje geklommen, gewoon omdat dat kon. Maar of dat mocht?

geo NF#684. Gewoon, omdat het kan #9 - van Team Bincky

   dnf 9 augustus 2015
Nu bevond ik mij in de botenbuurt. Een identiek bruggetje aan de Sloep zorgde voor de derde not-found. Gewoon, omdat het kon. Wat een leuke serie!

geo 9282. Gewoon, omdat het kan #10 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 13:00
In de struiken naast het water vond ik dan eindelijk de eerste van deze nieuwe serie. Na twee miskleunen was ik blij te constateren dat ik het gewoon nog kon.
Bedankt en proost, Biertje

9283

geo 9283. DOVO - van KaRo team

9 augustus 2015, 13:15
Voetbalvereniging DOVO (Door Ons Vrienden Opgericht) bestaat sinds 1933. Rond de ingang stond het vol met bouwhekken, containers en een noodtoilet. Gelukkig werden de benodigde cijfers na even speuren ontdekt en kon ik naar de cache. De petling met het stempeltje lag op me te wachten en volgens het logboekje was ik de eerste die hier na 6 dagen zijn gezicht liet zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9284. GVVV - van KaRo team

9 augustus 2015, 13:20
GVVV staat sinds 1947 voor Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging. Op dezelfde manier als bij DOVO waren de twee getallen te vinden en kon ik naar de cacheplek. Daar zou de petling wel op honderden plekken verstopt kunnen liggen, maar ik had het geluk dat mijn scherpe blik de dop binnen twee tellen zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9285. De fuut - van KaRo team

9 augustus 2015, 13:30
Onder de brug over het Valleikanaal waren twee jongetjes aan het vissen. Het ging blijkbaar niet zo goed, want hun aandacht was er niet helemaal bij. Hadden ze soms last van een meerkoet? Ik ging eens kijken en zag iets anders. Het bleek de fuut. Ik moest even het juiste moment afwachten om hem te grijpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#685. Gewoon, omdat het kan #1 - van Team Bincky

   dnf 9 augustus 2015
Weer zo'n leuk bruggetje en weer ging het mis. Twee keer ben ik eronder gekropen en alle gaten werden geïnspecteerd. Met lege handen ging ik weg. Gewoon, omdat dat kon.

9285no

geo Powertrail Veenendaal 050 - van jayleighs-junior

   note 9 augustus 2015
Al twee keer eerder heb ik bij het draadhek gestaan en ook vandaag is het me niet gelukt hier een cache te vinden. De hint waarschuwde me nog mijn hoofd niet te stoten. Ik zou niet weten waar dat zou kunnen.

geo Powertrail Veenendaal 064 - van jayleighs-junior

   note 9 augustus 2015
Ook hier was ik al twee keer eerder geweest. Aan de ene kant een fabrieksmuur en aan de andere kant een heg en een tuin. Ergens moest er ook nog een cache liggen, maar waar?

geo 9286. I love geocaching in Rhenen - van jayleighs

9 augustus 2015, 14:40
Vanuit het zuiden van Veenendaal was de oversteek naar Rhenen zo gemaakt. Op dagrecreatieterrein Kwintelooyen moest ik eerst op zoek naar het nulpunt. Daar ben ik lang mee bezig geweest, want het pijltje van mijn GPS draaide alle kanten op. Toen ik eindelijk de cacheplek zag, wist ik dat ik goed stond. Op een prachtige wijze was het doosje weggewerkt. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

9287

geo 9287. Kwintelooyen, zandbergen uit de ijstijd - van Rasi76

9 augustus 2015, 15:00
Dagrecreatieterrein Kwintelooyen maakt onderdeel uit van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Nadat ik de informatieborden had bestudeerd, beklom ik de Buurtse Berg en had een mooi uitzicht over de omgeving. De antwoorden zijn inmiddels gemaild.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9288. Jayleighs weddingcache - van jayleighs

9 augustus 2015, 15:15
Vorig jaar is team Jayleighs getrouwd. Het feest was niet op dagrecreatieterrein Kwintelooyen, zoals ik aanvankelijk dacht, maar ze hebben er wel twee weken eerder een cache gelegd. Omdat ik hier toch al was voor de earthcache, besloot ik ook even het team te feliciteren met hun inmiddels 1-jarige huwelijk. Na het volgen van een smal paadje vond ik een klein formaat van het bruidspaar in hun auto. Lachend zette ik mijn feestelijke bierkrabbel in het trouwboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9289. Gewoon, omdat het kan #20 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 15:40
Na een klein uitstapje op Kwintelooyen was ik weer terug in Veenendaal. Van de 'Gewoon'-serie (allemaal 1,5 ster voor moeilijkheid) had ik er nu al 3 niet kunnen vinden, dus ik was blij dat deze overduidelijk z'n gele kop opstak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9290. Gewoon, omdat het kan #21 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 15:45
Aan het fietspad langs de Cuneraweg stond een paaltje dat me opviel. Er lag daar inderdaad een petling op me te wachten. Het was kennelijk druk geweest deze zondag, want het logboekje was zojuist vervangen.
Bedankt en proost, Biertje

9291

geo 9291. Gewoon, omdat het kan #22 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 15:50
Er was voor afwisseling gezorgd, want hoewel de petling gewoon weer bij een paaltje kon liggen, was voor #22 een ander object uitgekozen. Het maakte voor mij niets uit, want de plek was duidelijk gemarkeerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9292. Gewoon, omdat het kan #23 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 15:55
In het gras langs het witte hek was een mooi cachepaadje ontstaan. Dat ben ik gevolgd totdat ik keurig bij de petling uitkwam. Gewoon, omdat het kon.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9293. Gewoon, omdat het kan #51 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 16:00
Even ben ik de Zuidelijke Meentsteeg ingedoken. Niet alleen omdat dat gewoon kon, maar voornamelijk om een van de laatste van deze serie te graaien, die vanaf hier makkelijk bereikbaar was. In het logboekje had Familie van Dee alvast op 10 augustus gelogd. Waarschijnlijk gewoon, omdat dat kon.
Bedankt en proost, Biertje

9294

geo 9294. Gewoon, omdat het kan #24 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 16:10
De weg heette hier Achter De Lijn, want ik bevond me achter de spoorlijn van Veenendaal naar Rhenen. Gelukkig was er een bruikbare hint, want anders was deze cache toch aan de aandacht van menigeen ontsnapt. En ik weet nu ook weer hoe hoog 1,80 meter is, want dat varieert in cacheland wel eens.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9295. Gewoon, omdat het kan #25 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 16:15
Twee stammen? Nou, zeg maar tien. De cache was zo zorgvuldig onder veel hout verstopt, dat de plek niet was te missen. Dat deed ik dus ook niet, hoewel dat gewoon zou kunnen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9296. Gewoon, omdat het kan #26 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 16:25
Een zeer duidelijk kaalgesleten pad ging de helling op, maar het leidde tot niets, waar ik ook zocht. Totdat ik iets hoger keek dan mijn neus lang was. Gelukkig maar dat dit kon.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9297. Gewoon, omdat het kan #27 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 16:30
Soms snak je naar een bruikbare hint en krijg je die niet. En soms krijg je een hint als die totaal overbodig is. Waarschijnlijk gewoon omdat dat kan. Hier was maar één object waar een geocacher een petling met gele dop zou verstoppen. En daar zat hij dan ook.
Bedankt en proost, Biertje

9298

geo 9298. Gewoon, omdat het kan #28 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 16:35
De drie koeien bij het hek stonden al op me te wachten en wezen met hun kop in de richting van de cache. Gewoon, omdat ze dat konden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9299. Gewoon, omdat het kan #30 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 16:45
Op dit kruispuntje tussen weilanden dook ik de heg in. Niet alleen omdat dat kon, maar ook vanwege de duidelijke zoeksporen en omdat ik er een petling vermoedde. Dat bleek te kloppen.
Bedankt en proost, Biertje

9300

geo 9300. Gewoon, omdat het kan #31 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 16:50
Bij deze boom op de Levendaalseweg had ik nu het zuidelijkste punt bereikt van de serie. Reden voor een feestje. Niet alleen omdat dat kon, maar ook omdat dit mijn 9300e cache was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9301. Gewoon, omdat het kan #32 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 16:35
Achter de voet van deze eik lag wel heel veel dood gras, dus dat vroeg om nader onderzoek. Iemand bleek daar een petling achtergelaten te hebben. Dat kwam goed uit, want die zocht ik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9302. Gewoon, omdat het kan #33 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 17:00
Ik naderde Fietsknooppunt 53, maar ook cache #33 van deze serie. Ik zette mijn bierkrabbel weer onder die van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Waren wij de enigen die op dit moment nog op pad waren?
Bedankt en proost, Biertje

9303

geo 9303. Gewoon, omdat het kan #34 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 17:05
Naast de brug over het Valleikanaal zat een man te vissen. Moeder en zoontje stonden op de brug en zongen mij toe. Ze hadden de grootste lol, vooral toen ik ontdekte dat ik te ver was doorgereden en weer terug kwam fietsen. Nee, de visser had hier geen andere zoekende mensen gezien, zei hij. Maar ik had inmiddels de cache al gespot. Het zoontje wilde helpen en ging enthousiast ook nog bij de andere brughoeken kijken, maar ik zei dat de volgende petling 400 meter verderop lag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9304. Gewoon, omdat het kan #35 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 17:10
Ik reed nu over het fietspad langs het Valleikanaal, dat tevens de grens vormde tussen Utrecht en Gelderland. Veel weilanden met hekken en paaltjes. Af en toe verraadde een cachepaadje dat ik even moest afstappen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9305. Gewoon, omdat het kan #36 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 17:15
Dit duidelijke cachepaadje leidde wel naar een paaltje, maar niet naar een cache. Verdwenen? Ook het andere pad bood geen uitkomst. De hint gelukkig wel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9306. Gewoon, omdat het kan #37 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 17:20
Aan de andere kant van het fietspad stond een tentje met een visser. Die vroeg zich waarschijnlijk af waarom er de hele dag mensen stopten bij dat kleine boompje. Ik maakte met mijn camera eerst een paar interessante foto's en graaide in een onbewaakt moment stiekem de cache.
Bedankt en proost, Biertje

9307

geo 9307. Gewoon, omdat het kan #38 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 17:30
Deze petling keek me vanaf de overkant van de sloot grijnzend aan. Maar wie niet durft te springen, moet omlopen, zegt het bekende spreekwoord. In het logboekje was ik om 17:30 uur de eerste die hier op 9 augustus zijn naam krabbelde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9308. Gewoon, omdat het kan #39 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 17:40
Een plank over de sloot gaf het begin aan van het klompenpad. Ik had geen klompen bij me, maar wel een pen. Daarmee zette ik wat houterig mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9309. Gewoon, omdat het kan #41 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 17:45
Een steiger in het Valleikanaal en een petling zonder dop. De hint "Gaan we samen zwemmen?" kreeg hierdoor een heel andere betekenis. Ik heb daarom een eigen dopje geplaatst, gewoon omdat dat kon. Helaas een zwarte, want ik had vandaag geen gele bij me.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9310. Gewoon, omdat het kan #42 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 17:55
De petling zat op het randje van de sloot, vastgeprikt in een houten klem. Zo'n constructie was ik al een paar keer eerder tegengekomen. Hier bleef alles droog.
Bedankt en proost, Biertje

9311

geo 9311. Gewoon, omdat het kan #43 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 18:00
Weer een cache op het randje, dit keer vlak naast het Valleikanaal. Ondanks mijn kennelijke staat, bleef ik op m'n benen staan en hield ik het droog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9312. Gewoon, omdat het kan #44 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 18:05
Opnieuw een cache aan de overkant van het slootje, bij een stuk vangrail. Deze sprong was goed te doen en dat vonden meerdere teams. Dit keer zag ik dat er vandaag al 2 namen in het logboekje stonden, waaronder die van een bekende 73-jarige Delftse verspringer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9313. Gewoon, omdat het kan #45 - van Team Bincky

9 augustus 2015, 18:10
Er stonden twee wilgen naast het fietspad, dus theoretisch had ik 50% kans dat mijn eerste graai goed was. Maar door mijn scherpe blik maakte ik daar 100% van. Hierna boog de route linksaf, naar de Zuidelijke Meentsteeg. Maar ik fietste rechtdoor, gewoon omdat dat ook kon. Daar lag nog een deel van de Powertrail en ten slotte wilde ik ook terug naar het station.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9314. Powertrail Veenendaal 126 - van bert4169

9 augustus 2015, 18:15
Langs het Valleikanaal ging de Gewoon-omdat-het-kan-serie naadloos over in de Powertrail Veenendaal. In plaats van petlingen met een gele dop, lagen hier dus petlingen met een groene dop. Bij de eerste keek ik er gewoon overeen. Maar de tweede keer was het bingo!
Bedankt en proost, Biertje

9315

geo 9315. Powertrail Veenendaal 122 - van bert4169

9 augustus 2015, 18:20
Een wilg naast een droge sloot, een petling in een mooi houdertje en even later een bierkrabbel in een logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9316. Powertrail Veenendaal 120 - van bert4169

9 augustus 2015, 18:25
Een cachepaadje van houtsnippers leidde de helling op. Daar was niets te vinden, behalve een blik op de omgeving. Maar ik bleek te hard van stapel gelopen. De petling had hier een blauwe dop. Gewoon, omdat dat kon?
Bedankt en proost, Biertje

geo 9317. Powertrail Veenendaal 118 - van bert4169

9 augustus 2015, 18:30
Hier was het logboekje bijna vol. Gelukkig heb ik een korte naam en kan ik die klein krabbelen. Toen ik later op internet logde, constateerde ik tevreden dat de cachelegger het boekje inmiddels al vervangen had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9318. Powertrail Veenendaal 116 - van bert4169

9 augustus 2015, 18:35
Bij een begroeide steigerkant langs het Valleikanaal zag ik iets roods schitteren. Het was een dop, maar gelukkig geen lege.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9319. Powertrail Veenendaal 114 - van bert4169

9 augustus 2015, 18:35
Men had nog geprobeerd dit houdertje te camoufleren met wat takjes, maar de groene dop stak er pontificaal bovenuit. Ach, af en toe een makkelijke ertussen mag ook wel eens.
Bedankt en proost, Biertje

9320

geo 9320. Powertrail Veenendaal 112 - van bert4169

9 augustus 2015, 18:40
Dit was een stiltegebied en dat was goed te horen. De petling gaf geen kik toen ik hem openschroefde en geluidloos zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9321. Powertrail Veenendaal 110 - van bert4169

9 augustus 2015, 18:45
Ik fietste Veenendaal weer in en bij een dikke boom aan de Meentdijk zag ik iets verdachts groens. Zou het...? Inderdaad!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9322. Powertrail Veenendaal 108 - van bert4169

9 augustus 2015, 18:50
Het schrikhek bij deze dwarssloot stond er niet voor niets. Het was aan beide kanten verschrikkelijk geschampt. De cache was gelukkig in tact, want op de plek waar die lag werd hij stevig beschermd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9323. Powertrail Veenendaal 106 - van bert4169

9 augustus 2015, 18:55
Hier was een stuk braakliggend terrein, waar iets verderop een huis werd gebouwd. De cache lag niet waar ik hem verwachtte, maar wat hoger. De fel oranje dop was daardoor niet te zien.
Bedankt en proost, Biertje

9324

geo 9324. Powertrail Veenendaal 104 - van bert4169

9 augustus 2015, 19:00
Dit nieuwe deel van de trail was vandaag duidelijk minder populair. Ik was steeds de derde die hier zijn naam in de logboekjes zette. Op andere delen van het traject was het vanmiddag een stuk drukker geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9325. Powertrail Veenendaal 102 - van bert4169

9 augustus 2015, 19:05
Een afwateringssluisje nabij de Ghandistraat. Ik werd een stukje het bos in gestuurd. Maar dat had hier wel een doel: een cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#686. De vlinderrotonde #2 - van te&ti

   dnf 9 augustus 2015
De vlinders op de rotonde heb ik niet ontdekt en de cache ook niet. Mijn GPS stuurde me namelijk het struikgewas bij het water in. Later las ik in de logjes dat het coördinaat nogal afweek en dat de cache ergens anders lag. Helaas...

9326

geo 9326. Vogelresort Tjilp Tjilp - van te&ti

9 augustus 2015, 19:15
Een prachtig vogelresort was er bij het Schrijverspark neergezet. Zo'n 35 bontgeschilderde huisjes wachtten op vogels met vakantiegevoel. Voor de geocachers was er nog een 36e, op een beter bereikbaar plekje. In het gastenboek zette ik tjilpend mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9327. Langs de Grote Beer: de Waterman - van te&ti

9 augustus 2015, 19:30
Om het sterrenbeeld Waterman te vinden, moesten er eerst wat cijfers worden verzameld. Het informatiebord bleek een heel ander soort dan ik had verwacht, maar het leverde wel een bruikbaar coördinaat op. Daar ergens in de struiken had de waterman zijn doosje weggeworpen. Of was het aangespoeld? Het zat helemaal vol, maar mijn aandacht ging voornamelijk naar het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9328. De rechter - van te&ti

9 augustus 2015, 19:40
Toen ik de rechter eenmaal had gevonden, bleek het een maatje 26. Die paste me dus niet, maar ik nam genoegen met de petling. Op pagina 26 zette ik aan de rechterkant mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

9329

geo 9329. De linker - van te&ti

9 augustus 2015, 19:45
Het spreekwoord zegt: Wie de rechter vindt, moet ook de linker vinden. Dat deed ik dus braaf en nu ik eenmaal wist hoe het paar eruit zag, was dat snel gepiept. Op de linkerpagina zette ik keurig mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#687. Langs de Grote Beer: de hulst - van te&ti

   dnf 9 augustus 2015
Gisteren had ik al gezien dat 7 van de 14 logjes een not-found waren. Een lastige cache. Maar al snel kreeg ik hulp van Xiefehl en Mozique. Toch heb ik na 10 minuten de handdoek in de ring geworpen. Het was al bijna 8 uur 's avonds en ik moest nog naar het station fietsen en daarna nog 2 uur in de trein. Later zag ik dat zij het ding ook niet hebben gevonden.

geo 9330. Powertrail Veenendaal 019 - van jayleighs-junior

9 augustus 2015, 20:05
Voor mij een oude not-found, maar die was nu herplaatst op een nieuw plekje. ik zag de cache gelukkig direct zitten en kon na bijna een jaar eindelijk mijn bierkrabbel zetten.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 september 2014
Op deze stralende zondag zou ik het tweede deel van de Powertrail Veenendaal op mijn bier-bike afleggen, plus nog wat caches die ik links en rechts zou tegenkomen. Na 70 km fietsen en 9,5 uur later had ik 72 caches gevonden en 4 niet.
In de beschrijving stond dat ik vóór dit hek aan de Grote Beer moest blijven. Dat advies heb ik dus netjes opgevolgd, maar mijn vingers en neus heb ik wel overal ingestoken. Niet diep of niet ver genoeg? Ik weet het niet. Ik werd de 58e die deze cache niet kon vinden. Dat is ruim 10% van de loggers, dus die moeilijkheidsgraad van slechts 1,5 ster begreep ik echt niet.

9331no

geo Powertrail Veenendaal 009 - van jayleighs-junior

   note 9 augustus 2015
Nog zo'n oude not-found, dit keer bij het fietstunneltje onder de A12. Ruimschoots gezocht, maar ook hier ving ik alleen maar bot. Ik fietste terug naar het station en keek op de dagteller: 55 kilometers en 71 caches. Toch een succesvolle dag!

geo 9331. I ♥ Letterbox Hybrid caches Challenge - van Masterchef

9 augustus 2015
Op 2 mei plaatste ik een note, maar vandaag voldoe ik aan 6 van de 7 criteria van deze challenge.
20 stuks (ik heb er nu 25)
2 op 1 dag (op 13 juli 2014 vond ik Teunisbloem en Heb ik al post?)
3 provincies (Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland)
uit 5 verschillende jaren (2005, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015)
1 met minstens 100 favo's (Pulvertorna dargumi heeft er nu 324)
D/T van minstens 4 sterren (4.UR.I's Only de speelkaart)
Bedankt en proost, Biertje
dnf 2 mei 2015
Voor deze challenge moest ik voldoen aan 5 van de 7 eisen, maar ik wam tot 4. Zodra ik ook het aantal van 20 stuks heb gelogd, kan deze note worden omgezet. Ik zit nu op 16, dus dat gaat wel lukken.

___________________________________________________________________


10 augustus: fietsend van Utrecht naar Zeist en weer terug (22 caches)

9332       9333

geo 9332. Zes jaar - van pe1prx

10 augustus 2015, 10:40
Wat geef je Johannes-Jan voor zijn zesde verjaardag? Een eigen cache natuurlijk! En wat fijn dat er niet gekozen is voor een micro in een voortuin, maar voor een grote doos in het groen aan het Marjellapark. Misschien was ik iets te laat, maar in het verjaardagsboek schreef ik vanmorgen feestelijk mijn felicitatie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9333. Un Poco Loco (2) - van mongoosita

10 augustus 2015, 10:50
De oude locomotief stond geduldig te wachten. Ik zette mijn OV-fiets neer, stak mijn nek uit en greep de cache. Binnen een paar tellen had ik mijn bierkrabbel gezet. Was het echt allemaal zo makkelijk? Nee hoor, al 3 keer eerder was ik hier geweest. In mei 2013 ontdekte ik dat de cache niet zat op de plek waar ik hem bij de vorige versie had aangetroffen. In juli 2014 had ik extra info gekregen van de cachelegster, maar dat hielp me niet veel. Ook in februari 2015 lukte het niet, terwijl het ding toch eigenlijk best goed te zien is. Maar vandaag was hij dan eindelijk in de pocket!
Bedankt en proost, Biertje
note 9 februari 2015
Je moet wel echt 'loco' zijn om hier voor de tweede keer te proberen de cache te vinden. Ondanks de aanwijzingen in de beschrijving en een telefonisch hulplijntje ter plekke met de cachelegster bleef het ding onvindbaar. Helaas...
dnf 13 juli 2014
Je moet inderdaad wel een beetje gek zijn als je ook de tweede versie van deze cache wil vinden. Maar gelukkig had ik wat extra informatie gekregen van de cachelegster. Niet haar standaardhint, maar wat algemener. De kleine locomotief stond lekker te stralen in het zonnetje, maar de kleine cache heb ik niet gezien. Waarschijnlijk stond ik op de verkeerde plek. Volgende keer beter.
note 31 mei 2013
Toen ik in februari het Rondje Plas had gevonden, mailde Mongoosita mij of ik nu ook haar andere caches kwam loggen. Een dagje Utrecht is geen probleem, maar voor de Vleervrijwilliger heb je een ladder nodig en dat is wat onhandig als je op de fiets bent. Maar die andere twee stonden voor vandaag op mijn lijstje. Ik had geen oude kleren aan, maar met een beetje beleid zou ik Un Poco Loco met redelijk schone handen kunnen pakken. Helaas, de cache zat niet meer op de plek waar ik 'm op 2 november 2009 heb gevonden. Nu ik die oude logjes van destijds doorlees, blijkt dat achteraf ook niet de oorspronkelijke plaats te zijn.
Toen ik uren later deze dag bij Social Media arriveerde, bleek daar iemand op een bankje een lang telefoongesprek te voeren. Kennelijk een sociaal persoon met veel beltegoed, want een kwartier later zat hij er nog. Voor beide caches kom ik dus graag nog een keertje terug.

9334

geo 9334. Olifanten spotten in Utrecht - van teamVantEnd

10 augustus 2015, 11:15
Om olifanten te spotten moest ik naar het noordoosten van Utrecht fietsen. In de buurt van het fietspad langs het spoor was de grootste kans er een paar te zien. Tot mijn verrassing bleek dat ook echt zo te zijn, zo ontdekte ik toen de kust voldoende veilig was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9335. Ollie gaat op pad #5 - van teamVantEnd

10 augustus 2015, 11:30
Recreatiegebied Ruigenhoekse Polder in Utrecht Overvecht heeft er sinds kort een nieuwe attractie bij: zoeken naar vreemde dieren. De eerste kwam al snel op mijn pad. Zonder handschoenen durfde ik die wel even vast te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9336. Ollie neemt even pauze #6 - van teamVantEnd

10 augustus 2015, 11:40
Ik wandelde iets sneller door de Ruigenhoekse Polder dan een man met z'n hond, maar om rustig te kunnen zoeken moest ik die wel even voor laten gaan. Na wat struinen zag ik ook hier een ongevaarlijk beestje zitten.
Bedankt en proost, Biertje

9337

geo 9337. Ollie we zeiden nog zo geen bommetje #7 - van teamVantEnd

10 augustus 2015, 11:50
Met Ollie de olifant kom je nog eens ergens. Bij de steiger deed ik daarom erg voorzichtig. Toen ik zag wat ik moest oppakken, heb ik eerst mijn stoute schoenen aangetrokken en daarna mijn handschoenen. Heelhuids en droog heb ik daarna mijn bierkrabbel kunnen zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#688. Olivia in the middle of nowhere - van teamVantEnd

   dnf 10 augustus 2015
In the middle of nowhere was het razend druk: een vrouw met 2 springerige honden zat op het bankje en sprak met haar dochter die 2 pony's aan de lijn had. Aan de waterkant stond een visser en er passeerden een paar fietsers. De cache heb ik helemaal over het hoofd gezien, waarschijnlijk doordat ik niet zag dat er ook een hint was. Hiervoor moet ik dus nog een keertje terug.

geo 9338. Ollie houdt van lezen #1 - van teamVantEnd

10 augustus 2015, 12:25
Ollie de olifant houdt van lezen en het liefst logjes van meer dan 4 woorden. Op dit pad door de polder had hij daarom 5 caches neergelegd. In het eerste doosje zat een leuke afbeelding van hem, waarop hij zichzelf met zijn slurf natspuit. Een soort bierdouche dus, zoals tijdens de concerten van Normaal of Guus Meeuwis.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9339. Ollie houdt van lezen #2 - van teamVantEnd

10 augustus 2015, 12:30
Olifanten hebben een ijzersterk geheugen, herinnerde ik me vaag. In de hint stond namelijk nog een waarschuwing voor de in het hoge gras onzichtbare greppel. Die was ik dus alweer vergeten, bedacht ik me te laat.
Bedankt en proost, Biertje

9340

geo 9340. Ollie houdt van lezen #3 - van teamVantEnd

10 augustus 2015, 12:35
Deze was erg leuk, want in eerste instantie vond ik hier niets. De olifant had zich echter simpel, maar effectief verstopt. De aanhouder wint, zeggen ze wel eens in mijn stamkroeg, dus uiteindelijk had ik het beestje bij z'n (s)lurven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9341. Ollie houdt van lezen #4 - van teamVantEnd

10 augustus 2015, 12:45
Volgens de hint moest ik eerst op zoek naar een punaise. Ik was eigenwijs en zocht de gewoon de cache. Toen dat niet direct lukte, volgde ik toch maar de aanwijzingen. Die leidden me ten slotte toch nog naar een zwart kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9342. Ollie houdt van lezen #5 - van teamVantEnd

10 augustus 2015, 12:55
Aan het eind van het graspad vond ik het olifantenhok. Dat was inmiddels in bezit genomen door een kudde oorwurmen, die ik er eerst subiet uit heb gezet. Daarna heb ik trompetterend van blijdschap mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

9343

geo 9343. Het pad van pappa olifant #3 - van teamVantEnd

10 augustus 2015, 13:15
Het Voordaanse Pad was door pappa olifant uitgezocht voor een leuk wandelingetje en dat deed ik vanmiddag dus ook, alleen achterstevoren. Door de duidelijke hint was het eerste doosje niet lastig te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9344. Het pad van pappa olifant #2 - van teamVantEnd

10 augustus 2015, 13:25
Bij deze vijver moest ik even van het Voordaanse Pad af. Mijn GPS stuurde me eerst naar een soort bankje, toen weer terug en toen weer heen. Ik besloot de techniek te laten rusten en meer te vertrouwen op mijn gevoel. Al snel voelde ik daardoor een smal kokertje en uitgerust zette ik mijn bierkrabbel in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9345. Het pad van pappa olifant #1 - van teamVantEnd

10 augustus 2015, 13:35
Nou dacht ik toch heimelijk te hebben toegeslagen toen ik het kokertje (op 15 meter van mijn nulpunt) pakte, elders logde en daarna weer terugstopte. Toch had de in de verte naderende dame mij gezien en ze vroeg nieuwsgierig waarom regelmatig mensen bij die bomen zochten. Toen ik haar het verhaal van pappa olifant vertelde, snapte ze het direct.
Bedankt en proost, Biertje

9346

geo 9346. A.w.i.P. (A walk in Pan) - van Hawkeyes, adopted by FMBKK

10 augustus 2015, 14:45
Dit is een van de oudste nog bestaande caches in Nederland. Grappig om te zien hoe ingewikkeld het in 2002 nog was om over te schakelen naar RD-grid. Toen ik in 2003 mijn simpele Geko 201 kocht, zat die instelling er al standaard in. En een topografische kaart van de omgeving (32C Zeist) hoef je niet meer te bestellen, want tegenwoordig zet je half Europa op een sd-kaartje. In februari heb ik het grootste deel van deze fraaie wandeling gedaan. Toch ging het mis. Toen ik weer thuis en nuchter was, ontdekte ik dat ik een cijfertje verkeerd had overgenomen. Vanmiddag wandelde ik naar het juiste punt en daarna naar de cache. Die was zo groot dat hij slechts met moeite te verbergen was.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 9 februari 2015
Deze wandeling door het Panbos tussen Bilthoven en Zeist is een van de oudste Nederlandse caches. Na het rustpunt met het laatste aluminium plaatje dacht ook ik dat ik nu al op zoek kon naar de cache. Die vond ik natuurlijk niet, maar ook geen andere aanwijzing. Toen ik thuis mijn foto's bekeek, ontdekte ik waar het mis was gegaan: ik had een cijfertje verkeerd overgenomen. Maar ik kom terug!

geo 9347. ZGCC: Zeister Groene Carpool Cache - van Dick Bosch

10 augustus 2015, 15:15
Op mijn OV-fiets kwam ik binnendoor, waardoor ik de carpoolplaats heb gemist. Ik dacht dat ik de dikke en de dunne direct in de smiezen had, maar dat waren hun cacheloze neefjes. In tweede instantie zag ik ook een ander paar dat aan de beschrijving voldeed en daar had ik meer succes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9348. Luvaze - van stappertje

10 augustus 2015, 15:30
Luvaze is de Luchtvaartgroep Zeist, een scoutinggroep die aan het bekende Padvinderslaantje hun troephuis (of moet ik zeggen: hangar?) heeft staan. Zelf heb ik de meeste jaren bij het waterwerk gezeten, waar ook mijn liefde voor het bier is ontstaan. Gelukkig werd er hier op maandagmiddag niet gevlogen, zodat ik ongezien het kokertje uit z'n nestje kon peuteren.
Bedankt en proost, Biertje

9349

geo 9349. Hart van Zeist - van

10 augustus 2015, 15:50
In juli 2011 heb ik deze wandeling met Pyne, Team KIS98 en IkbenMamma gemaakt, maar de cache bleek toen verdwenen. Gelukkig hebben we dat hartzeer met een witbiertje op een terras kunnen compenseren. Later werd de doos op een ander plekje herplaatst en vandaag kon ik deze oude not-found eindelijk in mijn hart sluiten.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 31 juli 2011
Na de teleurstelling van de geripte cache bij 'Na Regen Komt Dorresteijn', gingen de Watjes terug naar huis en besloten Pyne, Team Kis98, IkbenMamma en ik naar Zeist te rijden. De cache in het centrum kon prima gecombineerd worden met een drankje op een terras. Maar ook hier zat het ons niet mee. Nadat we de benodigde waarden voor de eindcache hadden verzameld, bleek daar niets te liggen. Tijdens het lezen van eerdere logjes ontdekten we dat de cache de laatste keer ook niet was gevonden en dat hij ook eens bijna was weggedreven. Met een lange stok hebben Pyne en ik nog wat plastic zakken opgedregd, in de hoop dat daar de cache in zou zitten.
Uiteindelijk besloten we ons verdriet te verdrinken met een witbiertje op een terras. Ondanks de twee not-founds van vandaag vond iedereen dat we toch een gezellige dag hadden gehad. Binnenkort weer?

geo 9350. Flora, Fauna & Bos - van beli2

10 augustus 2015, 16:00
Aan de Couwenhoven woont mevrouw Bos, die er geen bezwaar tegen had dat deze leuke cache nabij haar achtertuin werd geplaatst. Hier was een fraai knutselwerk opgehangen, met een prachtig openingsmechaniek. Terwijl ik bezig was, heeft buurhond Shiva de hele tijd staan blaffen. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9351. Utrecht Science Park de Uithof, TB & coin hotel - van FireFarmer

10 augustus 2015, 16:25
Inmiddels was ik teruggekeerd in Utrecht en bevond ik mij op het terrein van Utrecht Science Park. De TB's en coins heb ik links laten liggen, maar het logboek heb ik gebruikt om er op wetenschappelijke wijze mijn bierkrabbel in achter te laten.
Bedankt en proost, Biertje

9352

geo 9352. High Tea & Royal Park - van Allardvdt

10 augustus 2015, 16:50
Aan de Burgemeester Reigerstraat staat een leuk tentje waar je een lekker kopje thee kan drinken. Het was wel na sluitingstijd, maar de cache was goed bereikbaar. Terwijl de buren nog aan een tafeltje zaten te kletsen, zette ik snel mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9353. De letters - van Askikker

10 augustus 2015, 17:00
Een korte multi met makkelijke vragen, maar dan moet je de antwoorden wel goed invullen. Vanmiddag had ik een eet- en drinkafspraak, maar deze cache kon ik nog wel even ophalen. Het doosje lag letterlijk op me te wachten, zodat ik om precies 5 uur voor de 22 keer vandaag mijn bierkrabbel zette, nadat ik 55 km had gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


15 augustus: een drukke dag door Den Bosch en Rosmalen (28 caches)

9354noa       9354nob

geo NF#689. De Paleisbrug - van kneh60

   dnf 15 augustus 2015
Door vertragingen op het spoor arriveerde ik een uur later dan gepland op het station van Den Bosch. Mijn dag begon dus al goed. De volgende tegenvaller was dat ik de eerste cache, op de Paleisbrug, niet kon vinden. Mijn GPS wees naar een prima verstopplek, maar daar zat niets. Vergroting van het zoekgebied leverde ook niets op. Goed verstopt, dus!

geo 9354. Hydrofiel reeks: zo vlug als water zijn - van Team Woelmuis

15 augustus 2015, 10:15
Ik had de aanbevolen oude doek meegenomen om mezelf en de cache af te drogen voordat ik de logrol zou pakken. De cache bleek echter met een tiewrap vast te zitten, dus die kreeg ik niet los. Uiteindelijk heb ik toch redelijk droog kunnen loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9355. Over de Randweg - van BRI & CO

15 augustus 2015, 10:25
Dit was vandaag de eerste cache met een volle logrol en er zouden er nog meer volgen. Ook het bijgevoegde papiertje was vol. Kennelijk is Den Bosch een druk cachegebied of hebben de Bossche cacheleggers weinig tijd voor onderhoud. Op de Randweg was het ook behoorlijk vol, waarschijnlijk omdat het zaterdag was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9356. Halve zolen lijntje Den Bosch - van Stroop-team

15 augustus 2015, 10:30
Het halve zolen lijntje liep van Lage Zwaluwe naar Den Bosch. Tegenwoordig is het een fiets- en een wandelpad. De hint luidde: 'Twee sterren dus geen hint'. Dat was vreemd, want de cache had 2,5 ster. Nou wil ik niet beweren dat de cachelegger een halve zool is, maar hier klopte dus iets niet. Gelukkig was er geen lijntje nodig en wist ik de cache toch te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

9357

geo 9357. Hydrofiel reeks: Gerard Golballenduiker - van Team Woelmuis

15 augustus 2015, 10:50
Gerard Golfballenduiker had een leuk plekje uitgezocht, hier onder de brug over de Dommel. Ik had eigenlijk zo'n golfballetje met een nano erin verwacht, maar Gerard had een kokertje gebruikt met een logrolletje erin. Dat was helemaal volgeschreven, dus ik heb mijn naam maar ergens doorheen gekrabbeld. Jammer dat deze cachelegger zo weinig tijd heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9358. Trekpontje - van Konings69

15 augustus 2015, 10:55
Terwijl een fietser op trekpontje De Moerasdraak langzaam mijn richting opkwam, graaide ik razendsnel de cache en zette mijn bierkrabbel. Precies op tijd stond ik daarna bij het pontje om de overtocht naar het Bossche Broek te maken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9359. Het beleg van 's Hertogenbosch 1629 - van Jaaptra

15 augustus 2015, 11:10
Sinds ik weet hoe ik wherigo's moet doen, probeer ik er regelmatig eentje uit. Van de 14 die ik tot nu toe heb gedaan, was dit beslist de leukste en de mooiste. Op mijn route kwam ik diverse historische figuren tegen en moesten er (financiële) beslissingen worden genomen. Ik ben achteraf veel te zuinig geweest met de daalders, maar van de resterende ga ik een lekker potje bier kopen in de herberg. wink De cacheplek klopte en tevreden zette ik mijn bierkrabbel. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

9360

geo 9360. Woeste stilte - van Le Comte

15 augustus 2015, 11:25
De woeste stilte is een kunstwerk dat bestaat uit een uitkijkcabine in de vorm van een kapel met een windvaantje. Nadat ik alle bergplekken had bekeken, heb ik er maar even een lampje bijgehaald. Toen lichtte het kokertje snel op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9361. Sluis 0 - van TeamYvEr

15 augustus 2015, 11:45
Sluis 0 in de Zuid-Willemsvaart wordt vanwege het in maart geopende Maximakanaal nog maar weinig gebruikt. De enige geïnteresseerden die hier nog stoppen, zijn de geocachers. Het doosje was niet te zien, maar het voelde vertrouwd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9362. Het loodje leggen - van Leentjuh

15 augustus 2015, 11:50
Bij aankomst dacht ik de verstopplek direct te herkennen. Het openen ging echter niet een-twee-drie, ook niet met gereedschap. Zat ik hier dan wel goed? Nee, dus. Een paar meter verder zag ik een tweede opvallend object. Dit keer was het raak.
Bedankt en proost, Biertje

9363

geo 9363. Watermeter - van Le Comte

15 augustus 2015, 12:05
De watermeter aan de Mgr. Diepenstraat was zo onopvallend, dat ik er in eerste instantie straal voorbij fietste. De stand was -265 cm en op de foto sta ik met een flesje Bavaria. We waren tenslotte in Brabant!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9364. IJzeren Vrouw - van Leentjuh

15 augustus 2015, 12:10
De IJzeren Vrouw is het kunstmatige meer dat ontstond door zandwinning en is genoemd naar de baggermachine die het groef. Volgens de hint moest ik niet bij de vissers zijn en dat was maar gelukkig ook, want die waren er deze zaterdagmiddag helemaal niet. De cache zag ik wel en verrassend snel ook nog. Was mijn scherpe blik weer terug?
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#690. Stadion de Vliert - van Kiekje1973

   dnf 15 augustus 2015
Stadion De Vliert is het stadion van FC Den Bosch. Hier moest ik op dezelfde plek als de foto gaan staan, maar die was uit 2011. In die 4 jaar waren de bomen en struiken flink gegroeid en ook de reclameborden op de gevel waren gewijzigd. Ik heb het hele muurtje onderzocht, maar niets gevonden. Het was een beetje een vies hondenplekje, vond ik. Tijd voor een nieuwe foto?

9365

geo 9365. Rosmalense monumenten: H. Annakerk - van Le Comte

15 augustus 2015, 12:35
Wat een toeval, exact 4 jaar geleden (15-8-2011) stond ik ook al voor deze basilikale kruiskerk met een zijdelings geplaatste toren uit 1910. Maar toen bleek de cache weg. Op een iets ander plekje was hij teruggekeerd, zodat ik deze zeer oude not-found vandaag eindelijk had weggewerkt.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 augustus 2011
Vandaag zou ik in de omgeving van Den Bosch drie oude not-founds wegwerken. Dat is me uiteindelijk ook gelukt, maar er is wel een nieuwe not-found bijgekomen. Op, achter, naast en onder het voorwerp van de hint heb ik gezocht, maar de cache heb ik niet gevonden. Wel een leeg flesje. Nu ik andere logjes lees, hadden anderen dit ook: wel een fles, maar geen cache...

geo 9366. Coudewater: pillenboom - van Zjukaba

15 augustus 2015, 12:45
Op landgoed Coudewater in Rosmalen werd in 1870 een psychiatrisch ziekenhuis opgericht. Er werd gezegd dat de patiënten hun pillen in de grond stopten bij de zogenaamde 'pillenboom', waardoor deze rode beuk zijn groene kern kreeg. Tegenwoordig zit er alleen nog maar een cache in de grond. De pillenpot was dus vlot gespot, maar ook hier bleek de logrol helemaal vol. De volgende bezoeker moet dus zelf een papiertje meenemen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9367. Coudewater: dierenparkje - van Zjukaba

15 augustus 2015, 13:00
Het vlinderhuisje hing prominent in het zicht en instinctief had ik de juiste openingswijze te pakken. Hoewel, ik was dit systeem al eens eerder tegengekomen, maar dan zonder uitleg. Grappig om te lezen dat mijn goede vrienden De Naaktslakkies hier in juni een paar uur bezig waren geweest en een hulplijntje nodig hadden. Kunnen naaktslakken niet met vlinders overweg? wink
Bedankt en proost, Biertje

9368

geo 9368. De wraak op dn draak 10 - van Bassie_NL77

15 augustus 2015, 13:15
De serie rond de wraak op d'n draak begon ik met nummer 10 en dat bleek een handige zet. Voor de het vinden van de cacheplek had ik geen hint nodig, maar het nemen van de hindernis leek een probleem. Maar een beetje handigheid en smalle vingers deden wonderen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9369. De wraak op dn draak 9 - van Bassie_NL77

15 augustus 2015, 13:25
Het was duidelijk dat deze cachelegger een echte knutselaar was. Om het kistje in handen te krijgen moest er worden gewerkt. Langzaam maar gestaag kwam het dichterbij, totdat ik eindelijk mijn bierkrabbel kwijt kon.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9370. De wraak op dn draak 8 - van Bassie_NL77

15 augustus 2015, 13:50
Bij dit eenvoudige Mariakapelletje heeft de draak me lang bezig gehouden. Vele stenen heb ik verplaatst, totdat ik ontdekte dat de cache een flink stuk verder weg lag, op zo'n 15 meter afstand. Ik vond hem op N51°42.342 - E05°22.553. Was dat nu de wraak van de draak?
Bedankt en proost, Biertje

9370

geo 9371. De wraak op dn draak 6 - van Bassie_NL77

15 augustus 2015, 14:15
Toen ik nog bij de Mariakapel stond, was het voorzichtig gaan druppelen, maar nu was de bui toch echt los gebarsten. Blijkbaar had ik de draak een beetje kwaad gemaakt. De kist vond ik snel, maar voor de logrol was ik iets langer bezig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9372. De wraak op dn draak 1 - van Bassie_NL77

15 augustus 2015, 14:35
Ik dacht dat ik het codewoord goed geraden had, maar de cache ging slechts een klein beetje open. Een kwartier heb ik in het bos staan prutsen, terwijl de regen in bakken naar beneden viel. Dat was niet echt leuk. Toen ik de koker uiteindelijk open had, noteerde ik snel het codewoord. Met ROT13 kwam daar geen normaal woord uit. Waren de letters inmiddels wat verschoven of was dit gewoon weer de wraak van de draak?
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#691. De wraak op dn draak 5 - van Bassie_NL77

   dnf 15 augustus 2015
In het kreupelhout en in het bos heb ik veel dikke en dunne zien staan en liggen, maar geen cache. Het regende nog steeds en dat maakte het zoeken er niet leuker op. Eigenlijk was ik blij dat ik de cache niet kon vinden, want de cryptische omschrijving van de cijfercode had ik maar half begrepen. De draak had hier eindelijk wraak genomen.

geo 9373. De wraak op dn draak 7 - van Bassie_NL77

15 augustus 2015, 15:10
Dankzij de duidelijke hint bleek ik ergens anders te moeten zijn dan mijn GPS aangaf. Maar de cache kreeg ik heel snel open. Om wraak te nemen op de draak heb ik TB Bottle Cap Collector met flessenopener en bierdoppen meegenomen. Zo'n soort TB heb ik namelijk zelf ook.
Bedankt en proost, Biertje

9374

geo 9374. De wraak op dn draak 2 - van Bassie_NL77

15 augustus 2015, 15:20
Het regende nog steeds en ik doolde door het bos, omhoog turend naar een cache. Met mijn OV-fiets als trapje lukte het me om de laatste centimeters te overbruggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9375. De wraak op dn draak 4 - van Bassie_NL77

15 augustus 2015, 15:30
Het zwarte geocache-teken heb ik nergens gezien. Kwam dat door de wraak van de draak of door de regen? De cache zag ik gelukkig wel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9376. De wraak op dn draak 3 v2 - van Bassie_NL77

15 augustus 2015, 15:50
Met het gevonden sleuteltje dwaalde ik in de regen door het bos. De wraak van de draak was natuurlijk dat hij een slecht werkende GPS had gebruikt, want op 20 meter afstand vond ik eindelijk wat ik zocht. Nu moest ik alleen nog naar de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#692. De wraak op dn draak Bonus - van Bassie_NL77

   dnf 15 augustus 2015
Ik dacht toch echt dat ik dat ik de code goed had ontcijferd, maar de wraak van de draak was groot. Geen paaltje te zien, ook al had ik door ervaring het zoekgebied tot 25 meter rondom uitgebreid. Het begon wel ineens op te klaren, dus aan de wraak van deze draak kwam nu eindelijk een einde.

9376no

geo NF#693. Rotonde Blauwe Sluis - van bjornske

   dnf 15 augustus 2015
Lag het doosje hier ergens in de grindbank tussen de eendenpoep? Ik heb nog links en rechts gezocht, maar het zag er hopeloos uit.

geo 9377. LandArt - van woutloper

15 augustus 2015, 17:10
Dit kunstige puzzeltje had ik gisteravond snel opgelost. En ook nog correct, zo constateerde ik toen ik het kokertje zag liggen. Ook voor geocachers met een stramme rug was deze simpeltjes te graaien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9378. Anchor - van scouting debono

15 augustus 2015, 17:20
Nou had ik een fors anker verwacht, maar deze vissersfamilie had het erg bescheiden gehouden. Daarom moest ik toch even in verschillende tuinen neuzen voordat ik de juiste had. Maar dat vind ik nou juist het leuke aan deze hobby.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9379. Jongerencentrum De Poort event cache - van nielskeee123

15 augustus 2015, 17:25
Op dit tijdstip liggen de meeste jongeren nog op bed, dus ik had vrij spel naast het beruchte fietsbruggetje. Volgens de cachebeschrijving worden hier regelmatig fietsers toegetakeld en van hun eigendommen beroofd. Tijdens mijn korte verblijf bij de cache is er echter niets gebeurd. De bekisting stond wel vol water, zodat het doosje lekker dobberde. Hier is dus wat onderhoud nodig.
Bedankt en proost, Biertje

9380

geo 9380. Met STIP op de kaart... Den Bosch - van Leentjuh

15 augustus 2015, 17:40
De cache lag vlakbij Barnies Kipcorner aan de Orthenseweg. Terwijl mijn bestelling lag te pruttelen, liep ik even snel naar buiten om de cache te graaien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9381. Draaibrug - van EAM Team

15 augustus 2015, 17:50
De draaibrug was de Havenbrug over de Dommel. Nadat ik die van een paar kanten bekeken had, bleek de nano eigenlijk helemaal niet lastig weggewerkt. Het was de laatste cache voor vandaag, waarmee het aantal op 28 stuks was uitgekomen. Voordat ik de trein naar huis zou nemen, was er nog genoeg tijd voor een afscheidsbiertje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


16 augustus: op weg naar Delft nog even het hondenhok van Sam bekeken (1 cache)

9382

geo 9382. Sam op Pad: de bonus- van GSStry2find

16 augustus 2015, 15:05
Het heeft een half jaar geduurd voordat ik bij toeval ontdekte dat inmiddels de bonus van deze serie was verschenen. In mijn archief vond ik de verzamelde codes terug, zodat er een mooi coördinaat ontstond. Vanmiddag moest ik bier drinken in Delft, dus op de heenweg kon ik prima de bonus verzilveren. Omdat de cache al een maand niet was bezocht, bleek het hondenhokje in bezit genomen te zijn door een grote familie oorwurmen. Die heb ik er zonder pardon uitgezet. Daarna zag ik dat Sam gek is op pindakaas en zette ik blaffend mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


20 augustus: met Team KIS98 ruim 2 weken bezig geweest met een kroegentocht door Den Haag (1 cache)

9383

geo 9383. The Hague Pub Crawl - van Benjilis

20 augustus 2015, 19:55
Voor deze pub crawl moet je beslist niet verlegen zijn, want het is alsof je 12 keer een voortuincache moet zoeken, waarbij de hele straat meekijkt, inclusief de bewoners (het barpersoneel). En dat personeel was niet altijd op de hoogte, want slechts in 7 cafés kregen we een bevestiging. Maar zo makkelijk lieten we ons niet afschepen!
Als je Biertje heet, moet je deze kroegentocht wel doen, ook al zonk de moed me na de eerste logjes wel wat in de schoenen. Team KIS98 bezocht pub1, maar het vinden van pub2 was een probleem. Omdat de vorige teams hier allemaal een hulplijntje nodig hadden, heb ik na een week toch maar Bonzo B gebeld, die alleen onthulde dat je de kroeg met goed nadenken en puzzelen best kon vinden. Dat goed nadenken en puzzelen kostte opnieuw een week, waarna bij toeval ineens het kwartje viel.
Eergisteren heb ik met La Rosa pub2 t/m pub5 bezocht, maar door de regen moesten we de tocht voortijdig afbreken. Vandaag gingen we verder. Omdat een kroeg pas om 22 uur open zou gaan, heb ik nogmaals Bonzo B gebeld. Dat bleek dus niet de juiste plek. Bij pub10 voegde Schevy zich bij ons, zodat KIS98 nu compleet was. En zijn nuchtere blik kwam daarna nog een paar keer goed van pas! Ook bij pub11 heb ik voor een bevestiging gebeld, vanwege een zeer afwijkend coördinaat en (opnieuw) ontkennend personeel. Maar ten slotte konden we op zoek naar de cache. Die had ik zonder het te weten al in mijn handen gehad. Opgelucht schreven we daarna onze namen in het logboekje. De tocht was volbracht.
Aan deze pub crawl is veel aandacht en creativiteit besteed. We stonden elke keer weer verbaasd. Met een paar kleine aanpassingen zijn de hulplijntjes overbodig, want je wilt een 5-sterrencache toch het liefst op eigen kracht volbrengen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


28 augustus: op de bier-bike naar Nootdorp, Delft en Rijswijk (24 caches)

9384       9385

geo 9384. Maestro #1 - van DeMeester

28 augustus 2015, 09:50
Vrijdagochtend fietste ik in vliegende vaart naar Delft vanwege een flinke voorraad nieuwe caches. Mijn eerste noodstop was in Nootdorp. De koningsgezinde cacheleggers waren niet thuis, maar hadden de poes in de vensterbank gezet om een oogje in het zeil te houden. Na een rondje struinen in de tuin haalde ik ineens het kokertje tevoorschijn.
De cachelegger heeft 'm overigens vandaag zelf ook gelogd als gevonden. Waarschijnlijk weet hij niet dat zoiets niet de bedoeling is.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9385. YP-je #03 Tussendoortje - van GSStry2find

28 augustus 2015, 10:05
Langs het Van Weerden Poelmanpad, het fietspad naast de A13, waren wat Ypenburgse Puntjes geplaatst. De eerste lag bij een sloot en dat was te merken: iemand had tussendoor met natte handen gelogd, zodat de meeste beschreven blaadjes nat waren, maar de lege pagina's bleken gelukkig nog droog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9386. YP-je #02 Vliegveld Ypenburg - van GSStry2find

28 augustus 2015, 10:10
Het Ypenburgse Puntje bij het voormalige vliegveld was niet zichtbaar, ook niet vanuit de lucht. Ik moest daarvoor toch even mijn hoofd om een hoekje steken en toen bleek hij dichterbij te liggen dan mijn GPS dacht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9387. YP-je #04 Blauwje lopen - van GSStry2find

28 augustus 2015, 10:15
Naast de cache werd hard gewerkt: graafmachines en zandauto's reden af en aan. Het nanorolletje bleek drijfnat. Het door iemand toegevoegde papiertje ook. Ik heb er met moeite nog een B in kunnen krassen. Als er geen onderhoud wordt gepleegd, zal de volgende bezoeker hier dus een blauwtje lopen.
Bedankt en proost, Biertje

9388

geo 9388. YP-je #01 De rand van Ypenburg - van GSStry2find

28 augustus 2015, 10:25
Aan de rand van Ypenburg stond weer zo'n vreselijke muur van draadwerk, opgevuld met stenen. Die schijnen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit te oefenen op cacheleggers. Meerdere keren heb ik uit zo'n steenhoop een micro of nano moeten pulken. Tenminste, als ik 'm kon vinden. De micro hier was van een fors formaat en kon haast niet over het hoofd worden gezien. De pot had een kinderveilige sluiting. Het nieuwe wapen tegen dreuzels?
Bedankt en proost, Biertje

geo 9389. D.P. #01 FF snacken - van GSStry2find

28 augustus 2015, 10:30
Naast de Ypenburgse Puntjes zijn er ook Delftse Puntjes. Nou had ik verwacht dat deze bij een snackbar zou liggen, maar het bleek een paal langs een druk fietspad. Ik snakte trouwens naar een biertje, maar volgens mijn therapeut was het daarvoor nog te vroeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9390. D.P. #02 Langs de A13 - van GSStry2find

28 augustus 2015, 10:40
Deze nano was de lastigste van de serie Delftse Puntjes. Hij bleek uiteindelijk op de meest logische plek te zitten en ook nog eens goed zichtbaar. Mits je een scherpe blik hebt, natuurlijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9391. D.P. #03 FF bijschijnen - van GSStry2find

28 augustus 2015, 10:45
Het was nog steeds lekker zonnig, dus mijn lamp was hier niet nodig. De cache was goed zichtbaar, maar ik moest alleen even wachten totdat de stroom fietsers voorbij was.
Bedankt en proost, Biertje

9392

geo 9392. D.P. #05 De vergeten bussluis? - van GSStry2find

28 augustus 2015, 10:55
Om de vergeten bussluis terug te vinden, moest ik wat letters tellen en een projectie maken. Daarna moest ik op de fiets naar de bussluis, want de bus reed hier niet meer. Deze cache was ook een beetje vergeten, want ik bleek pas de 8e die 'm logde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9393. D.P. #04 FF zitten - van GSStry2find

28 augustus 2015, 11:05
Het laatste Delftse Puntje was bij de GGZ Delfland. Aan zitten kwam ik niet toe, want er moest eerst worden gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9394. I love Nieuwe Kerk - van erikpet

28 augustus 2015, 11:15
Op de cachepagina staat geen informatie over de Nieuwe Kerk en ook wordt niet uitgelegd waarom de cachelegger zo van die Nieuwe Kerk houdt. Was dat omdat de kerk in 1381 gebouwd werd? Was het omdat het de tweede kerk van Delft was en daardoor de Nieuwe Kerk werd genoemd? Of was het omdat deze kerk de een na hoogste kerktoren van Nederland heeft? De nano vond ik overigens precies op het nulpunt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9395. I love Oude Kerk - van erikpet

28 augustus 2015, 11:35
Ook op deze cachepagina staat geen informatie en ook hier wordt niet uitgelegd waarom de cachelegger zo van die Oude Kerk houdt. Was dat omdat dit de oudste kerk van Delft was(uit 1246)? Of was dat omdat de 75 meter hoge toren 1,96 meter uit het lood staat? Of was het misschien omdat prins Friso hier in 2004 met prinses Mabel trouwde? Het doosje was door mijn scherpe blik snel ontdekt. Het bleek echter niet waterdicht, want het logpapier was drijfnat. Ik heb daarom in het bovenste blaadje met wat moeite een B gekrast.
Bedankt en proost, Biertje

9396

geo 9396. I love Delft - van erikpet

28 augustus 2015, 11:45
De puzzelwandeling rond de 33 Delftse foto's zou ook thuis opgelost kunnen worden, dus daarvoor heb ik mijn goede vriend Miauw ingeschakeld. Binnen een uur had hij een oplossing en die bleek juist. Vanmorgen ging ik op zoek naar het kokertje. Dat zat met een reuzesterke magneet vast, maar liefde overwint alles.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9397. Van 2001 tot nu #6: naar opa en oma! - van daandebanaan

28 augustus 2015, 12:15
Kleine Daan gaat slechts 4 keer per jaar naar opa en oma, dus daarom hebben we ruim 3 maanden moeten wachten op de plaatsing van deze vervangende cache. Die ben ik dus maar snel gaan loggen, want als de tuinman hier weer aan de gang gaat, kan het zo maar weer 3 maanden duren. Opa en oma heb ik niet gezien, maar na even turen wel hun petling.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9398. Op een klein stationnetje - van vanBaarsel

28 augustus 2015, 12:25
Rond stationnetje Delft Zuid heb ik de afgelopen 12 jaar wel vaker een cache gevonden. En elke keer weer op een ander plekje. Het was deze vrijdagmiddag helemaal niet druk op de perrons. Waarschijnlijk zaten alle studenten al in de trein naar huis. Of zouden ze nog in bed liggen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 9399. Marco Polo - van Nanobel

28 augustus 2015, 12:35
Bij scouting Marco Polo was er pas een kampvuur geweest, maar ze hadden de kampvuurkuil helaas niet zo netjes achtergelaten zoals ik dat destijds van Baden Powell had geleerd. Tijdens het zoeken naar de cache ontdekte ik ook dat Hertog Jan en Jupiler hier de favoriete drankjes waren. Dat deed me goed en even later zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

9400

geo 9400. Geen gemekker, geblaat en geknor aub - van Wilxlii Carrotte

28 augustus 2015, 13:05
Deze cache lag er inmiddels al een jaar, maar elke keer als ik de kinderboerderij passeerde, was hij dicht ('s nachts, maandag) of was er weer een uitbraak van vogelgriep. Maar vandaag was er geen ontkomen aan en zonder mekkeren verzamelde ik de juiste antwoorden. Daarmee kwam ik heel erg in de buurt van de cache, want daarvoor moest ik nog 24 Carrotte-stappen doen. Dat zijn passen van gemiddeld onbekende lengte in volstrekt willekeurige richtingen. Dat ik dat kleine potje desondanks wist te vinden, moet haast een wonder zijn. Mijn 9400e wonder, dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9401. Nog eentje dan... - van vanBaarsel

28 augustus 2015, 13:15
De naam van deze cache is het zinnetje dat ik altijd uitspreek als ik op het punt sta mijn stamcafé te verlaten. En voor je het weet is het dan weer een paar uur later. Nu stond ik op een klein paadje in de Tanthof, waar ik al snel zag waar ik moest zijn. Hierna was ik helemaal niet meer te stoppen, want ik had er nog 8 op mijn lijstje staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9402. De supporter - van vanBaarsel

28 augustus 2015, 13:25
Het was voor mij wel duidelijk waar deze Delftse supporters in het weekend staan te kijken, want de grond langs de Kerkpolderweg was op een bepaalde plek behoorlijk kaal en platgetrapt. Daarna ontdekte ik dat deze supporters gek zijn op Smint. Ik ook, maar dan vanwege het logrolletje. De blaadjes waren helaas kletsnat, maar ik wist er toch nog een beetje mijn naam in te krassen.
Bedankt en proost, Biertje

9402no

geo NF#694. Groenvoorziening - van vanBaarsel

   dnf 28 augustus 2015
De groenvoorziening op het parkeerterrein van het Reinier de Graaf Gasthuis bestond uit een struik. Daar heb ik mijn hoofd en handen in gestoken, maar heb er geen cache aangetroffen. Toen ik later mijn goede vriend Wilxlii Carrotte aan de lijn had, hoorde ik dat ik de cacheconstructie in mijn hand heb gehad en bijna had weggegooid. Hiervoor moet ik dus nog een keertje terug.

geo 9403. ET 4: Meegaa potgrond - van xizat

28 augustus 2015, 14:10
Mega had ik snel gevonden en het vierkante blok potgrond zag ik ook liggen. Maar waar was nou de cache? Uiteindelijk kwam er een man op een mega-shovel de garage uit rijden om me de juiste plek aan te wijzen. Dat deed hij regelmatig, vertelde hij. Kennelijk week het coördinaat wat af, maar toen ik dat nogmaals controleerde, bleek het kokertje toch precies op het nulpunt te zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9404. ET 6: de opgraving - van xizat

28 augustus 2015, 14:35
De woning van de Cananefaten was hier gedeeltelijk nagebouwd. Met mijn scherpe blik zag ik dat de houten palen met stalen bouten bevestigd zaten, waarna de uiteinden kunstig waren weggewerkt en het geheel was omwikkeld met touw. Het blikken doosje uit de tweede eeuw na Christus had de tand destijds goed doorstaan, zodat ik mijn bierkrabbel daarna kunstig onder de worteltekening van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9405. ET 7: phone home - van xizat

28 augustus 2015, 15:05
Ik stond vlakbij deze cache, toen ik werd gebeld door mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Die had mijn hulp nodig voor een simpel verstopte nano die hij pas na veel aanwijzingen van mijn kant zag zitten. Daarna kon hij mij gelijk helpen bij deze zeer listig weggewerkte regular. Gelukkig had ik aan een half woord genoeg, waarna ik heb gelogd op pag. 88 bij de Bierbrouwerijen van het grappige logboek. In alle consternatie ben ik helemaal vergeten dat de TB die te groot was voor de cache van Wilxlii, hier natuurlijk prima had gepast.
Bedankt en proost, Biertje

9406

geo 9406. Strijpwetering - van krabhaye

28 augustus 2015, 16:00
Op de plek waar ik keek, was geen cache te vinden. Iets verderop stond een man argwanend naar mij te kijken, die ik van mijn onschuld overtuigde door wat interessante foto's te maken. Dat werkte niet, want hij kwam op me af om te vragen of ik wat zocht. Het bleek Xiefehl te zijn plus de cache, die ik niet herkend had omdat hij dit keer geen petje op had. We wisselden hierna nog wat nieuwtjes en tips uit en toen moesten we allebei weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9407. Ga maar ff zitten - van mudhoppers

28 augustus 2015, 16:30
De laatste voor vandaag lag in het Rijswijkse Beatrixwoud. Het lastigste vond ik nog het vinden van de grote kist, want mijn GPS wees ineens alle kanten op. Het overwoekerde bankje was een klein beetje vrij gemaakt en al snel had ik de eerste stap volbracht. De tweede leek me ook duidelijk, maar die hoefde ik niet te doen. Door eerdere onvoorzichtigheid of geweld werd het logrolletje zomaar in mijn schoot geworpen. Later ontdekte ik dat de cache nu op disabled staat, maar toen ik deze fietstocht drie dagen geleden voorbereidde, was dit nog niet het geval. Voor de 24e keer zette ik vandaag mijn bierkrabbel en kon ik naar huis.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


29 augustus: op zoek naar de derde klok van Ommen en een trail bij buurtschap Giethmen gefietst (35 caches)

9408a       9408b

geo 9408. De darde klokke 8 uur - van veen7731

29 augustus 2015, 10:20
's Ochtendsvroeg vertrok ik opgewonden naar Ommen. Dankzij vertraging bij de NS miste ik helaas mijn aansluiting en startte ik een half uur later dan gepland. Op mijn bier-bike begon ik eerst aan de zoektocht rond de derde klok van Ommen, die in 1672 door Munstenaren werd geroofd. In het bos vond ik het schuilhutje met een doosje, waardoor de eerste cache van vandaag in de pocket was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9409. De darde klokke as - van veen7731

29 augustus 2015, 10:40
Thuis had ik helaas geen punt kunnen construeren waarbij de afstand tot alle 12 uur-caches precies even groot was, maar ik kwam wel in de buurt. Maar ik kreeg een idee en besloot toch een gokje te wagen. Toen ik vanmorgen in Ommen ineens de hint zag, wist ik dat ik goed zat. Na een paar minuten turen zette ik tevreden mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9410. Varsenerstraat - van nelis67

29 augustus 2015, 10:50
In de cachebeschrijving staat dat deze parkeerplaats in gebruik zal blijven zolang de oude Aldi er staat. Omdat ik vandaag op de fiets was, heb ik niet echt op de parkeerplaats en de oude Aldi gelet. Alle aandacht had ik nodig in mijn zoektocht naar een wit fotokokertje. Ineens zag mijn scherpe blik iets opmerkelijks en na flink peuteren kwam het ding uit z'n schuilplaats.
Bedankt en proost, Biertje

9411

geo 9411. De Lelie - van vdboschjes

29 augustus 2015, 11:00
Molen De Lelie is een achtkante stellingmolen die gebouwd werd in 1846. Toen ik naar binnen stapte, vroeg de vriendelijke vrouw van de molenaar me of ik misschien geïnteresseerd was in de bovenbonkelaar. Gelukkig kon ik haar overtuigen dat ik alleen maar voor dat verstopte doosje kwam, zodat een vermoeide klim naar de nok van de molen mij werd bespaard.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9412. Van bruggetje tot bruggetje - van de groene kabouter

29 augustus 2015, 11:10
Ergens in het bosje tussen de twee bruggetjes over de Galgengraven lag de cache. Even leek het erop dat bijna alle boompjes aan de hint voldeden, maar eentje sprong er een beetje tussenuit. Een voorzichtige greep leerde me dat ik goed had gegokt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9413. De darde klokke 2 uur - van veen7731

29 augustus 2015, 11:25
Op de rotonde in het centrum van buurtschap Arriën was de oude brink gereconstrueerd. Er stonden een informatiebord, diverse bankjes, een hunebed, fietsenrekken en een kunstwerk van een ijzeren kalf. En sinds 2013 lag er ook een kleine cache. Die wisten mijn grijpgrage vingertjes behendig te graaien, nadat mijn scherpe blik het geniepige ding had ontdekt.
Bedankt en proost, Biertje

9414

geo 9414. De darde klokke 3 uur - van veen7731

29 augustus 2015, 11:35
Volgens het bord was de zandweg afgesloten omdat die onbegaanbaar zou zijn. Maar geocachers laten zich niet zo snel afschepen, want van wie waren die duidelijke bandensporen dan? Het fietsen door het zand was niet makkelijk, maar het pad was beslist niet onbegaanbaar. Zo bereikte ik uiteindelijk de Overijsselse Vecht, waar de Munzee-sticker me vertelde dat ik hier goed zat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9415. De darde klokke 1 uur - van veen7731

29 augustus 2015, 11:50
Er klonken timmergeluiden uit het bos langs de Arriërvlierweg, ongeveer op de plek waar ik moest zijn voor een cache. Twee jongetjes waren druk bezig met een hut, die ze vakkundig met hamer en spijker aan het opbouwen waren. Dat gaf mij de gelegenheid heimelijk de petling te rapen, die ik door de hint razendsnel in de gaten had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9416. De darde klokke 12 uur - van veen7731

29 augustus 2015, 12:05
De noordelijkste cache van vandaag lag in het bos en er was een hulpmiddel nodig. Daarvan was ik rijkelijk voorzien, dus dat gaf geen probleem. Er was bijna ook nog een hulpmiddel nodig om het roestige dekseltje los te krijgen, maar uiteindelijk volstond gewone menselijke bierkracht.
Bedankt en proost, Biertje

9417

geo 9417. Het bruggetje v2.0 - van SilentScreamer

29 augustus 2015, 12:20
Inmiddels fietste ik Ommen weer in en stond ik op een houten bruggetje in een nieuwbouwwijk. Hoewel hier drie keer achtereen een DNF was gelogd, waagde ik toch de gok en had de petling tot mijn eigen verrassing niet lang daarna in mijn handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9418. De darde klokke 11 uur - van veen7731

29 augustus 2015, 12:35
Met uitzicht op het Ommerkanaal had ik hier toch wel vier of vijf blikken nodig (het kunnen er ook tien zijn geweest) voordat ik de listig weggewerkte cache in de smiezen had. Daarna heb ik even mijn goede vriend Wilxlii Carrotte gebeld, die vandaag in Deventer aan het werk was en rond dit tijdstip altijd zijn vier volkoren boterhammen verorbert. Het moreel aldaar was nog huizenoog, dus gerustgesteld fietste ik verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9419. De darde klokke 10 uur - van veen7731

29 augustus 2015, 12:55
In het bosje langs de N48 hield de volgende cache zich verscholen. Niet lang, want de meeste van deze serie waren duidelijk herkenbaar. Volgens de hint was er geen hulpmiddel nodig om het plastic potje te openen en inderdaad, het dekseltje zat niet vastgelijmd.wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 9420. De darde klokke 9 uur - van veen7731

29 augustus 2015, 13:15
Ten westen van Ommen lag buurtschap Varsen. Na een wandeling langs de rand van het weiland bereikte ik de ontmoetingsplek van de Vecht en het Ommerkanaal. In de hint stond dat er voor het bemachtigen van de cache een hulpmiddel nodig was en vanwege het duidelijke cachepaadje naar de waterkant had ik een sterk vermoeden wat hier werd bedoeld. Toch probeerde ik eerst iets simpelers en dat bleek helemaal juist. Helaas hadden mijn voorgangers toch de watermethode gebruikt, dus het logboekje was drijfnat en schimmelig. Ik heb het een beetje uitgewrongen en daarna voorzichtig mijn naam erin gekrast. Hier is dus wat onderhoud nodig.
Bedankt en proost, Biertje

9421

geo 9421. De darde klokke bonus - van veen7731

29 augustus 2015, 14:05
Inmiddels had ik voldoende cijfertjes verzameld om halverwege al een gokje voor de bonus te doen. Mijn eerste keus leek op de kaart een goede mogelijkheid, maar bevatte niet het in de hint genoemde voorwerp. Door één cijfertje te veranderen kwam ik op een nog veel mooiere plek, waar mijn scherpe blik ten slotte de forse ton ontwaarde. De derde klok klingelde luid, toen ik vroom mijn naam in het logboek schreef.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#695. De darde klokke 7 uur - van veen7731

   dnf 29 augustus 2015
Hoewel ik zojuist de bonus had gevonden, wilde ik natuurlijk ook de resterende uur-caches bezoeken. Helaas ging het hier helemaal mis. Er leken wel duizend mogelijkheden te zijn, die ik (bijna) allemaal meerdere keren heb onderzocht. Waarschijnlijk heb ik het juiste plekje precies gemist, helaas.

geo 9422. De darde klokke 6 uur - van veen7731

29 augustus 2015, 14:45
Dit was een listig gevalletje, maar volgens de hint was er een hulpmiddel aanwezig. Eerst las ik de waarschuwing dat er alleen op de nanologrol mocht worden gelogd en dat losse briefjes werden verwijderd. Gelukkig had ik het hulpmiddel snel in handen, nu alleen de cache nog. Maar ook de geniepige nano wist ik te vinden en opgelucht zette ik in vakje 5 mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9423. Giethemer trail 1 - van saslis

29 augustus 2015, 15:00
Ten zuiden van Ommen lag buurtschap Giethmen, bekend van de Giethemer trail van 15 stuks en een bonus. De eerste bevond zich bij een drukke splitsing, waarbij ik de ogen in mijn rug hard nodig had om deze petling ongezien te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

9424

geo 9424. Archemerberg - van suzelin

29 augustus 2015, 15:15
Voor deze earthcache moest ik bergen werk verzetten. Eerst een waypoint aanmaken bij het infobord beneden, daarna de berg opfietsen (rekening houdend met de snelle wielrenners en dagjesmensen voor en achter me), een paar vragen beantwoorden, een afstand meten en een selfie maken bij de jeneverbessen. Het is me allemaal gelukt , waarna ik weer lekker naar beneden kon zoeven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9425. Giethemer trail 2 - van saslis

29 augustus 2015, 15:25
Dit was voor mij een lastige. De hint leek duidelijk, maar waar ik ook keek en voelde: geen cache. Ik ben zelfs nog even op mijn bier-bike geklommen voor een beter zicht. Totdat ik in een laatste poging nog eens ergens tastte en iets voelde zitten. Gelukkig, ook nummer 2 was in de pocket. De trail bleek toch iets lastiger dan ik had verwacht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9426. Giethemer trail 3 - van saslis

29 augustus 2015, 15:30
Dankzij het duidelijke cachepaadje bij de Dalmsholterweg werd ik eenvoudig naar de cache geleid. Was deze trail dan toch makkelijker dan ik had gedacht? Opgelucht fietste ik verder richting Giethmen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#696. Giethemer trail 4 - van saslis

   dnf 29 augustus 2015
Bij de driesprong stond een bankje, geplaatst door Plaatselijk Belang Giethmen, en een informatiebord. Daar las ik dat men vroeger het gebruik had om boetes, opgelegd door het markebestuur, te betalen met zelfgebrouwen bier, dat vervolgens gezamenlijk werd opgedronken. Ik had hier graag zo'n boete 'betaald' om de cache te vinden, want die bleef ondanks lang zoeken gruwelijk onvindbaar.

9427

geo 9427. Giethemer trail 5 - van saslis

29 augustus 2015, 15:50
Weer stond ik bij een driesprong, maar dit keer was de cache zeer eenvoudig verstopt. Hoe kon ik die vorige dan hebben gemist? vroeg ik me vertwijfeld af. Ik stapte weer op mijn bier-bike en vervolgde de Oude Hammerweg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9428. Giethemer trail 6 - van saslis

29 augustus 2015, 15:55
Het geluk lachte me weer toe, want de verstopplek zag ik in een oogwenk. De hint had ik hier helemaal niet nodig, dus opgewekt zette ik mijn bierkrabbel en kroop weer op mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9429. Giethemer trail 7 - van saslis

29 augustus 2015, 15:55
De Nieuwedijk had ik verlaten en ik fietste nu door het bos. Opnieuw herkende ik hier de verstopplek direct en kon ik moeiteloos toeslaan. Tot nu toe had ik steeds mijn naam geschreven naast die van Team Marcgreet, die hier een paar uur geleden nog waren geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9430. Giethemer trail 8 - van saslis

29 augustus 2015, 16:00
Er was een boer bezig om de zijkanten van het graspad te maaien, maar in de buurt van de cache was hij net klaar. Op z'n trekker reed hij de andere kant op, zodat ik ongestoord op zoek kon naar de cache. Met mijn scherpe blik zag ik het ding toevallig direct zitten.
Bedankt en proost, Biertje

9431

geo 9431. Giethemer trail 9 - van saslis

29 augustus 2015, 16:05
De cache lag wel in de luwte van een dennenboom, maar de contouren waren toch vaag te zien. Ik vond het prima dat het nu wat sneller ging, want door de lastige nrs. 2 en 4 liep ik iets achter op mijn schema.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9432. Giethemer trail 10 - van saslis

29 augustus 2015, 16:15
Omdat er op het bospad tussen nrs. 9 en 10 niet mocht worden gefietst, heb ik wat omgereden via de Deventerweg. Het potje was wat lastig (eigenlijk listig) weggestopt, waardoor ik er in eerste instantie gewoon overheen keek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9433. Giethemer trail 11 - van saslis

29 augustus 2015, 16:25
Een duidelijke plek, een keurig doosje en een fraaie bekisting. Zo zie ik het graag. Hierna ging het even mis, want in plaats van het pad naar de Koedijk te volgen en daarna naar #12, zocht ik een pad dat rechtstreeks naar de volgende cache zou leiden. Met een omweg kwam ik er alsnog, maar het kostte iets meer tijd en ik zag wat meer van de omgeving.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9434. Giethemer trail 12 - van saslis

29 augustus 2015, 16:45
Vlakbij de Koedijk moest ik op zoek naar een wandelende tak. Een lastig klusje, want alle takken lagen doodstil. Bij toeval had ik uiteindelijk toch de juiste te pakken en kon ik ook hier mijn bierkrabbel zetten.
Bedankt en proost, Biertje

9435

geo 9435. Giethemer trail 13 - van saslis

29 augustus 2015, 16:50
Met deze cache is duidelijk iets mis. Uit de hint begreep ik wel wat voor constructie er was bedacht, maar die werkte niet meer. Alles was op ooghoogte aan een tak gehangen, dus het was voor mij een fluitje van een cent. Het was ook de enige keer dat ik niet de naam van Marcgreet op de (tamelijk vochtige) logrol zag staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9436. 't Kerkbrugje - van saslis

29 augustus 2015, 16:55
Het kerkbrugje over de Beneden Regge was vroeger een belangrijke verbinding tussen Giethmen en Ommen. Er was ook een prima verstopplek waar ik de magnetische cache grijnzend zag zitten. Ik bleek de eerste die op een nieuw logrolletje zijn bierkrabbel mocht zetten.
Bedankt en proost, Biertje

9437

geo 9437. Giethemer trail 14 - van saslis

29 augustus 2015, 17:10
Waterschap Vechtstromen had hier een gemaal geplaatst en de cachelegger een geniepig kokertje. Het was natuurlijk het laatste plekje waar ik keek, maar ik was wel blij dat ik hem had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9438. Giethemer trail 15 - van saslis

29 augustus 2015, 17:15
De laatste van deze trail lag in een bosje aan de rechterkant van het pad, zodat de twee vissers bij de Regge mij niet konden zien. Helaas was de logrol vochtig en het geschreven bonusgetal in de dop onleesbaar geworden. Nu maakte dat niet veel uit, want de bonuscache was voorlopig niet beschikbaar. Ik fietste daarom weer richting het station van Ommen om onderweg nog 4 caches te doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9439. Besthmen, steile oever - van Noeltie

29 augustus 2015, 17:40
Langs het fietspad stond een grappig bankje en een houten tafeltje met diverse spreuken. Er hing een metalen bak met het opschrift 'logboek', maar dat bleek niet de gezochte cache te zijn. Die zat iets verderop. Omdat er niemand in de buurt was, heb ik ongezien kunnen loggen.
Bedankt en proost, Biertje

9440a       9440b

geo 9440. Krishnamurti - van Fraggle-team

29 augustus 2015, 17:55
Het schuifpuzzeltje viel best mee en de projectie bracht me vandaag in een rustig bos. Slechts twee mountainbikers zorgden voor wat actie. Op een houten paaltje ontdekte ik een coördinaat, maar dat leidde naar een plek 12 km verder. Dan maar de hint gevolgd en daar alsnog de inlogcode en het wachtwoord gevonden. Daarmee kon ik weer een virtuele cache van mijn lijstje strepen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9441. De darde klokke 5 uur - van veen7731

29 augustus 2015, 18:10
Van de klokkenserie moest ik er nog twee. Deze lag langs een bospad en was op een manier weggewerkt die ik vandaag al eerder was tegengekomen. En omdat een ezel zich (meestal) niet aan dezelfde steen stoot, had ik hier lang zoveel tijd niet nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9442. De darde klokke 4 uur - van veen7731

29 augustus 2015, 18:20
De laatste van deze serie en tevens de laatste voor vandaag. De cache was goed herkenbaar en de petling met logboekje waren moeiteloos te grijpen. Omdat ik de bonus vanmiddag al had gevonden, was ik klaar en fietste ik het laatste stukje naar het station van Ommen. Op de teller stonden 65 kilometer en 35 caches. Tijd voor een biertje!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


30 augustus: op weg naar een bierfestival in Delft kon ik best nog een paar caches vinden (4 caches)

9443a       9443b

geo 9443. De kleine mol - van 3molletjes

30 augustus 2015, 10:15
Vroeger zaten mollen nog gewoon onder de grond, maar tegenwoordig moet je ze ook op andere plekjes zoeken. Hier aan de Zuidweg in Pijnacker, bijvoorbeeld. Zondagochtend was het daar erg rustig, alleen een eenzame jogger kwam voorbij. Het mollenplekje was kennelijk ook geliefd bij een andere doelgroep, want ik trof er eveneens een aantal bierblikken aan. Leeg, helaas.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#697. M.I. Casa, Nevada cacher series - van Brain and Pinky

   dnf 30 augustus 2015
Dit houten 'kunstwerk' naast de Zuideindsewegtunnel was ideaal voor het verstoppen van een cache. Op de makkelijk zicht- en bereikbare plekken vond ik echter niets. Omdat ik over een half uur op een Delfts bierfestival werd verwacht en ik ook nog 3 andere caches wilde vinden, heb ik al snel de handdoek in de kring geworpen. Zodra ik wat ruimer in de tijd zit, kom ik terug.

geo 9444. Fscheerhoorn, Nevada cacher series - van Brain and Pinky

30 augustus 2015, 10:40
Het cachepaadje bij het Ruyvenschemolenpad zorgde voor het volgende succesje. Hier kon de goedzichtbare koker me niet ontgaan. Nog voordat de jogster me had bereikt, was het logboekje beschreven en zat ik weer op mijn bier-bike.
Bedankt en proost, Biertje

9445

geo 9445. Eikenhofjes, Nevada cacher series - van Brain and Pinky

30 augustus 2015, 10:50
Deze cache zat verscholen in het Delftechpark, maar gelukkig niet in een boom. Mijn nu nog heldere blik had de verstopplek in no time ontdekt, zodat ik ook hier weer snel verder kon. Over 10 minuten werd ik namelijk op de Brabantse Turfmarkt verwacht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9446. Groenvoorziening - van vanBaarsel

30 augustus 2015, 11:05
Hier heeft de cachelegger me flink beet gehad, ik geef het ruiterlijk toe. Eergisteren stond ik nog te mopperen over achtergelaten zwerfvuil en het ontbreken van een cache, maar later hoorde ik van een lachende Wilxlii Carrotte dat ik niet verder had gekeken dan mijn bierblikje lang was. Vandaag nam ik de uitdaging aan en fietste ik opnieuw naar het Reinier de Graaf Gasthuis. Daar had men net de laatste patiënten overgebracht naar het nieuwe gebouw, maar ik had alleen maar oog voor de groenvoorziening. En dit keer met succes. Hierna kon ik met een tevreden gevoel naar het bierfestival op de Brabantse Turfmarkt voor mijn volgende zware klus.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 augustus 2015
De groenvoorziening op het parkeerterrein van het Reinier de Graaf Gasthuis bestond uit een struik. Daar heb ik mijn hoofd en handen in gestoken, maar heb er geen cache aangetroffen. Toen ik later mijn goede vriend Wilxlii Carrotte aan de lijn had, hoorde ik dat ik de cacheconstructie in mijn hand heb gehad en bijna had weggegooid. Hiervoor moet ik dus nog een keertje terug.

9446

Terug naar boven

Door naar september 2015