Blik op Biertje

Bierpraat maart 2015

124 caches gevonden (logs 8251-8374)

5 maart: de Braeckgeocachers deden een nieuwe poging voor de nachtcache bij Haarlem (3 caches)

8251

geo 8251. Japie Krekel where are you? - van Team Carpangler

5 maart 2015, 20:25
Op hun maandelijkse geo-avond waren de 4 Braeckgeocachers opnieuw richting Haarlem afgereisd. In februari was het niet gelukt om de nachtcache Ben nu een Sterretje te vinden, maar dit keer was Pino erbij en hadden Mighty-Mike en ik inmiddels de juiste route gereconstrueerd.
Onderweg maakten we een uitstapje naar Japie Krekel. Die bleek zich in een boom te hebben verstopt. Na een lastige jungletocht zag ik de krekel (in de vorm van een petling) ineens zitten. We hebben gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8252. Vogel uitkijk De Smient - van Team Carpangler

5 maart 2015, 21:20
Ons tweede uitstapje was de Vogeluitkijkhut. Op het nulpunt konden we niets vinden, maar in het laatste logje lazen we over een verzekeringspapier dat in de hut was achtergelaten. Corbulo wist dat te vinden en daar hebben wij onze verzamelnaam Geo Braeck aan toegevoegd.
Bedankt en proost, Biertje

8253

geo 8253. Onder het viaduct - van Team Carpangler

5 maart 2015, 22:10
De derde cache voor deze avond lag onder het viaduct van de A9. Met z'n vieren hebben we hier alle mogelijkheden onderzocht. Uiteindelijk was het Corbulo die het kokertje aantrof op een plekje dat eerder door mij was afgekeurd. Het logrolletje was kurkdroog en prima beschrijfbaar, maar van de hint ('magnetisch') klopte niets. We hebben gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo Ben nu 'n sterretje (nachtcache) - van Team Carpangler

   note 5 maart 2015
Op weg naar punt A vonden we nog wat reflectoren die we de vorige keer hadden gemist. Daarna namen we na 495 meter op de juiste plek de afslag naar rechts. We hebben de hele route gevolgd, maar slechts A, B, F en D gevonden. Tot slot deden we nog wat pogingen om de cache op goed geluk te pakken, maar ook dat is niet gelukt. Gelukkig hebben we wel 3 andere oppikkers gevonden, anders waren we opnieuw met lege handen naar huis gegaan. Deze nachtcache was duidelijk veel te moeilijk voor ons.

___________________________________________________________________


7 maart: Zwolle is een nano-stad. Van de 12 nano's vond ik er 10. Met 2 'regulars' had ik moeite. (43 caches)

8254a       8254b

geo 8254. Het Groene Hek #1 - van geohmw

7 maart 2015, 09:40
Het Groene Hek stond in Zwolle, langs de spoorlijn naar Meppel. Met de OV-fiets doorkruiste ik vandaag het oosten en het zuiden van deze stad via een route langs 48 caches. Daarbij stootte ik 5 keer flink mijn neus. Bij het Groene Hek duurde het een paar minuten voordat ik het zoekgebied vergrootte en daarna opgelucht de eerste bonuscode kon noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8255. Onder de loep - van geohmw

7 maart 2015, 09:55
Mijn GPS wees naar een plekje achter het hek van het postsorteercentrum. Je kan daar als brutale geocacher via een omweg ook komen, maar in die jungle vond ik helemaal niets. Terug op het rechte pad bleek de cache eigenlijk helemaal niet zo lastig. Toen ik hem zag, snapte ik ook de titel. En daarna ook de hint.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8256. Het Groene Hek #2 - van geohmw

7 maart 2015, 10:05
Langs datzelfde Groene Hek stond ik 20 minuten later opnieuw. Mijn GPS wees een ander deel aan dan de hint, dus die verkeerde plekken onderzocht ik het eerst. De passerende joggers waren er natuurlijk geen getuige van dat ik het doosje uiteindelijk toch uit zijn bergplaats wist te peuteren, want ik wachtte totdat de kust volkomen veilig was.
Bedankt en proost, Biertje

8257

geo 8257. Groene energie - van geohmw

7 maart 2015, 10:15
In dit bosje langs het Almelose Kanaal moest ik op zoek naar wat Groene Energie. Na een beetje dwalen viel me een mooie verstopplek op en vond ik ook het stroomvretertje. Als het donker is, zal die een stuk makkelijker te vinden zijn, denk ik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8258. Groene zeep - van geohmw

7 maart 2015, 10:20
De bonuscodes brachten me snel naar een plekje dat ik vanwege de geplaatste foto's al zo'n beetje had verwacht. De groene zeep in de bellenblaaskoker had zijn werk goed gedaan, want de logrol was veranderd in een kletsnatte klont. Met het handige stokje kon ik die langzaam eruit trekken en daarna kraste ik in de buitenkant voorzichtig mijn naam. Hier moet de Groene Cachelegger toch maar even wat onderhoud uitvoeren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8259. Boven de maat - van geohmw

7 maart 2015, 10:30
Deze cache had helemaal niets te maken met vriendschap, muziek of de Egyptische godin van de gerechtigheid. Zoals al eerder was gemeld, lag het potje gewoon op de grond. Daarna ontdekte ik ook de tiewrap, maar ik begreep niet hoe je de constructie kon terugplaatsen naar een nog net bereikbare hoogte. Ik heb het dus allemaal maar zo gelaten en alleen mijn log gezet.
Bedankt en proost, Biertje

8260

geo 8260. Onder de maat - van geohmw

7 maart 2015, 10:35
Het ondermaatse potje zat niet op de plekken die ik had verwacht, hier langs het hek van de spoorlijn naar Meppel. Een tweede blik zorgde voor herkenning, want deze manier was ik vandaag al eerder tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#617. TB Hotel Heinoseweg - van geohmw

   dnf 7 maart 2015
Het TB hotel bleek zich te bevinden in een stukje bos langs de Heinoseweg. In tegenstelling tot mijn voorgangers had ik de groene punaise snel gevonden. Daar beneden lag echter geen cache, hoe diep ik ook groef. Wel vond ik nog wat stukjes tekst dat dit een geocache was en wat te doen als je die per ongeluk had gevonden. Omdat men (met een stevige afwijking) het doosje wel weet te vinden, maar daar geen punaise aantreft, concludeer ik dat de cache tegenwoordig bij een andere boom moet liggen. Ik heb die echter niet kunnen vinden.

geo 8261. Verborgen stukje natuur - van Emmet Brick

7 maart 2015, 11:05
Dit verborgen stukje natuur lag naast de brug over de Nieuwe Wetering. Ik heb er weinig van kunnen zien, want mijn GPS stuurde me naar een plekje waar het daglicht nauwelijks kwam, maar waar ik wel een verborgen plastic doosje vond. Natuurlijk zette ik mijn bierkrabbel op een stukje papier van het logboek.
Bedankt en proost, Biertje

8262

geo 8262. WTG #05: de Regenboog - van Wittegijt

7 maart 2015, 11:15
Aan het einde van de regenboog vond ik geen pot met goud, maar het leek er wel veel op. Het was een doosje van het formaat 'small', dus groter dan de 'micro' die bovenaan de cachepagina werd genoemd. Mij maakte het niet veel uit, want op het logstrookje zette ik met een zwierige boog mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8263. WTG #04: Zonnepanelen - van Wittegijt

7 maart 2015, 11:20
Op zoek naar zonnepanelen arriveerde ik bij een bruggetje over de Soestwetering. Een snelle duik en ik had hem. Nee, geen paneel, maar een paars potje. Maar dat vond ik ook prima.
Bedankt en proost, Biertje

8264

geo 8264. WTG #06: Oppervlaktespanning - van Wittegijt

7 maart 2015, 11:25
Hoewel de oppervlaktespanning niets te maken had met de waterstand, wierp ik toch een blik op de watermeter die hier bij de Soestwetering stond. Tegelijkertijd spotte ik met mijn andere oog het potje, dat nauwelijks verstopt lag. Met spanning zette ik daarna een oppervlakkige bierkrabbel op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#618. Achterkant van de Bloemkoolwijk - van Icefire.NL

   dnf 7 maart 2015
De Bloemkoolwijk is een van de rijkste buurten van Zwolle. Omdat de villabewoners liever geen hordes geocachers op hun strak gemaaide gazons zien, werd ik naar de achterkant gedirigeerd. In een brandgangetje moest ik op zoek naar een 'regular'. Hoewel ik vreemd gevormde regenpijpen en rare lampen heb onderzocht, kon ik geen vergrendeling ontdekken. Of had ik toch brutaal een tuinpoort moeten openen?

geo 8265. ZZWP, Rocky Mountains - van tomb1051

7 maart 2015, 11:55
De Rocky Mountains in Zwolle-Zuid waren toch iets lager dan ik had verwacht. Maar ik was blij dat ik niet hoefde te klauteren en dat ik de nano vrijwel direct in het oog had. Ik bleek de eerste die zijn naam op het nieuwe strookje mocht krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#619. Zwolse Jeugdtuinen - van tomb1051

   dnf 7 maart 2015
De Jeugdtuinen zijn een initiatief van de gemeente Zwolle om de jeugd bewust te maken van het tuinieren en de omgang met de natuur en haar producten. Ergens bij het ijzeren hek of bij de ijzeren poort zou een nano moeten zitten. Die heb ik echter niet kunnen vinden. Met de hint 'magnetisch' kon ik hier namelijk alle kanten op.

8266

geo 8266. Waarheen? - van kayco0014

7 maart 2015, 12:30
Opgewekt zong ik de oude hit van Mieke Telkamp 'Waarheen? Waarvoor?'. De weg die ik moest gaan, leidde naar kantoorterrein Hanzeland. Bij het kruispunt moest ik een keuze maken. Gelukkig viel mijn scherpe blik op iets opmerkelijks en dat bleek de afdichting van de cache te zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8267. ZZP, Vliegveld Zwolle Zuid - van tomb1051

7 maart 2015, 12:40
Zwolle-Zuid had geen vliegveld, maar wel een vliegtuigkerkhof, want in de oorlog zijn er veel vliegtuigen neergestort in de strijd om de IJsselbruggen. Omdat het dus wel even zou duren voordat de eerstvolgende vlucht zou vertrekken, had ik alle tijd om naar de nano te zoeken. Toen ik de kleine rakker eindelijk had ontdekt en ik bij mijn OV-fiets stond te loggen, passeerde er een dame die lachend riep: "Gevonden?"
Bedankt en proost, Biertje

geo 8268. Swolse Bierton - van hb11

7 maart 2015, 12:55
Een puzzeltje met lekkere biertjes was natuurlijk een kolfje naar mijn hand. De meeste alcoholpercentages wist ik uit mijn hoofd, dus er stond al snel een correct coördinaat op het bierviltje. De praktijk was een stuk lastiger. Gelukkig had ik in de logjes gelezen dat er een serveerster was die hulp kon bieden. Die wist ik te vinden en daarna kon ik mijn bierkrabbel alsnog op de logrol plaatsen. Tot mijn verrassing had ik de cache tot op een centimeter na in handen gehad!
Bedankt en proost, Biertje

8269

geo 8269. Maelstrom - van Geeej

7 maart 2015, 13:05
De Maelstrom bleek een verwijzing naar de straten in deze buurt. Op het pleintje bij de Elftkolk zag ik de nano gelukkig snel zitten. Daarna ging ik zelf snel zitten, om mijn naam op het logstrookje te krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8270. ZZP, Veerpont Zwolle Zuid - van tomb1051

7 maart 2015, 13:15
De veerpont van Zwolle lag bij een sloot in het Schellerpark. Bij een tweede blik viel mijn oog precies op het plekje waar de nano zich had verscholen. Ook hier was ik de eerste die zijn naam mocht krabbelen op het nieuwe strookje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8271. ZZP, Metro Zwolle Zuid - van tomb1051

7 maart 2015, 13:30
De metrotunnel lag er al, maar werd alleen door fietsers en voetgangers gebruikt. Met wat afwijking vond ik de nano, die mooi in het zicht was verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

8272

geo 8272. ZZP, Station Zwolle Zuid (reloaded) - van tomb1051

7 maart 2015, 13:40
Al jaren wordt er gesproken over station Zwolle-Zuid. Ik constateerde dat er in ieder geval al rails lag en dat er een spoorwegovergang was. De slim weggewerkte nano was er ook, zo constateerde ik in tweede instantie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8273. ZZP, Kabelbaan Zwolle Zuid - van tomb1051

7 maart 2015, 13:50
Er zijn plannen geweest voor een kabelbaan naar het centrum van Zwolle. Of er op de Alpe d'Huez ook een kabelbaan was, betwijfelde ik. Dan zouden die wielrenners niet helemaal met de fiets naar boven rijden. Hier was de eerste graai al raak en kon ik ook als eerste mijn naam op het nieuwe strookje krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8274. Opa's Rekenraadsel #1 - van kremp!

7 maart 2015, 13:55
De raadsels van deze opa gingen al jaren binnen de familie rond. Gelukkig had ik ook een opa die alle oplossingen wist. Daarom stond ik vandaag al snel met deze nano in mijn hand. De logrol bleek volledig tjok- en bomvol, dus ik heb mijn naam maar ergens doorheen gekrabbeld. Jammer dat opa zo slecht ter been is dat hij geen onderhoud meer kan plegen.
Bedankt en proost, Biertje

8274no

geo NF#620. Opa's Rekenraadsel #2 - van kremp!

   dnf 7 maart 2015
Het pijltje van mijn GPS bleef toch echt naar de tuin wijzen, maar volgens de hint lag de cache daar juist niet. De weinige alternatieven heb ik een paar keer bekeken en betast, maar helaas. Is deze soms verdwenen?

geo NF#621. Opa's Rekenraadsel #3 - van kremp!

   dnf 7 maart 2015
En ook deze puzzel bleef een raadsel. Ik had al gelezen over een afwijking in het coördinaat en dat klopte, want ik stond midden op een parkeerterrein. De nabijgelegen plekken heb ik onderzocht, maar helaas. De hint was ook weinig behulpzaam, want wat is nu 'agrarisch niveau'? Klomphoogte? De schofthoogte van een koe? Of de lengte van een Zwolse boer? Ik zal het waarschijnlijk nooit te weten komen.

geo 8275. ZZP, Snelweg Zwolle-Zuid - van tomb1051

7 maart 2015, 14:35
Ik had de nano net gegraaid met hulp van de bruikbare hint, toen een mevrouw informeerde of ik hem had gevonden. Ze woonde in de buurt en had al eens een blik geworpen, maar niets gezien. Het zou haar eerste cache moeten worden. Ze keek vol ongeloof naar het kleine dingetje en vroeg zich af wat erin zat. Nu ze wist dat de cache er toch echt lag, zou ze het binnenkort nogmaals proberen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8276. WTG #01 De Manege - van Wittegijt

7 maart 2015, 14:40
De paarden van de Zwolse Ruiterclub en Stichting Paardrijden Gehandicapten waren lekker aan het grazen in het grote weiland. Pas mijn tweede graai was raak en daarmee bleek de hint dus toch te kloppen.
Bedankt en proost, Biertje

8277

geo 8277. IJsselcentrale Harculo - van Remels

7 maart 2015, 14:55
De IJsselcentrale heet officieel Energiecentrale Harculo en is een van de meest herkenbare gebouwen van Zwolle. Het kokertje met de opvallende dop was natuurlijk vlot gespot, maar omdat een of andere gemeentewerker er een hoop snoeihout had neergegooid, duurde het even voordat ik het ding te pakken had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8278. In de voortuin #5 Reservaat Oldeneel - van Vest47

7 maart 2015, 15:05
Tussen Spoolde en de IJsselcentrale lag een serie voortuincaches die gelukkig niet in echte voortuinen was gelegd. Reservaat Oldeneel bleek een oase van rust voor allerlei vogels. Ik zag er een slobeend en een kuifeend, een tureluur, een zwarte stern en een wit kokertje. Voordat de in de verte aankomende vogelliefhebbers in mijn buurt waren, had ik de cache weer netjes opgeborgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8279. In de voortuin #4 Buurtschap Oldeneel - van Vest47

7 maart 2015, 15:10
Nog voordat ik buurtschap Oldeneel binnenreed op mijn OV-fiets, zag ik een kenmerkende meerstammige boom. Typisch zo'n plek waar je een petling kon verstoppen. Maar niet lang, want ik had het ding snel uit z'n holletje gehaald. Dat was beschadigd, maar met wat draad gerepareerd. Ik heb alles op een wat minder opvallende wijze teruggeplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

8280

geo 8280. Isala - van familielangenhorst

7 maart 2015, 15:15
Het was mij van eerdere bezoeken aan Zwolle bekend dat Isala de oude naam voor de IJssel was. In de beschrijving stond al dat de coördinaten kunnen afwijken, maar door de hint en de kenmerkende plek was het niet moeilijk om de doos te vinden. Het Kleine Veer naar Hattum was uit de vaart genomen, want het vaarseizoen is van april tot oktober. Maar die overtocht had ik in 2010 al eens gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8281. In de voortuin #3 Schellerwade - van Vest47

7 maart 2015, 15:25
De Schellerwade zou het restant zijn van een oude rivierarm, die ontstond na een oeverwaldoorbraak (een wade is een doorwaadbare plaats). Ik had alle tijd om de uitgebreide informatie op het bord goed tot me door te laten dringen, want ik moest wachten totdat alle wandelaars waren gepasseerd. Daarna pakte ik prompt het paarse potje.
Bedankt en proost, Biertje

8282a       8282b

geo 8282. Swolse Watermeter (reloaded) - van hb11

7 maart 2015, 15:35
Omdat ik altijd voldoende bier bij me heb, was de cache bij de Swolse Watermeter geen enkel probleem. Het was er wel wat vochtig, maar dat kwam omdat eerder deze dag al 2 teams bezig waren geweest. Het kostte me maar 1 halfliterblik om het kokertje omhoog te krijgen en het meeste bier kon ik na afloop weer netjes opvangen. Zo'n fraaie constructie met 2 aparte buizen was ik pas één keer eerder tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8283. In de voortuin #1 Kleine Veerweg - van Vest47

7 maart 2015, 15:45
Op mijn OV-fiets maakte ik even een uitstapje naar deze cache langs de Kleine Veerweg. Ook hier was de pot vlot gespot, waarna ik weer snel terugkeerde naar de Schellerdijk voor de rest van de serie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8284. In de voortuin #2 Uitzicht Schellerberg - van Vest47

7 maart 2015, 15:55
Bij dit informatiebord had ik aan de ene kant uitzicht over de IJssel en de rode spoorbrug, en aan de andere kant over landgoed Schellerberg. De petling zat op het bekende plekje, zodat ik het niet moeilijk vond hier ook snel en ongezien mijn bierkrabbel achter te laten.
Bedankt en proost, Biertje

8285

geo 8285. In de voortuin #6 Het Engelse Werk - van Vest47

7 maart 2015, 16:00
Dit park in Engelse landschapsstijl was in 1830 aangelegd op voormalige vestingwerken. Toen ik aankwam, zag ik al een mooi plekje waar de cache zou kunnen liggen. Maar ik wachtte even omdat er mensen aankwamen. Het was de jonge Okipolipo die met zijn zusje en zijn telefoon in de struiken ging zoeken. Ze waren erg blij om een mede-cacher te ontmoeten en nog veel blijer toen ik zei dat ik wist waar het potje lag. Ze bleken uit Den Haag te komen en net als ik waren ze (met hun ouders) een dagje in Zwolle.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8286. Erwtje 185: "Er was eens..." - van Walking Spirit

7 maart 2015, 16:20
Het puzzeltje van de prinses op de erwt was gelukkig niet zo moeilijk. Daarom kwam ik vanmiddag keurig terecht bij het juiste infobord. Hier bleken de antwoorden toch iets anders te zijn dan ik thuis had bedacht. Via de oude cacheplek bereikte ik ten slotte ook de nieuwe.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8287. In de voortuin #8 De Willemsvaart - van Vest47

7 maart 2015, 16:25
Vanaf de cachelocatie viel weinig van de Willemsvaart te zien, want de brede en razend drukke Nieuwe Veerallee lag ertussen. In de korte tijd dat ik hier was, beperkte ik mij tot het rapen van de petling. Daarna keerde ik op mijn OV-fiets terug naar het tunneltje onder de N337 en zocht weer de stilte op.
Bedankt en proost, Biertje

8288

geo 8288. In de voortuin #7 Katerveer sluizen - van Vest47

7 maart 2015, 16:30
De Katerveer sluizen in het Willemskanaal heb ik eerst vanaf het bruggetje bekeken, omdat ik vermoedde dat de cache op of onder een van de lange aanlegsteigers zou liggen. Ik moest echter gewoon aan de oever zijn, zodat ik even later nogmaals een blik op het onlangs gerestaureerde sluiscomplex kon werpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8289. Hertsenbergpad - van Jeep Team Holland

7 maart 2015, 16:40
Halverwege dit fietspad richting Zwolle was een paar jaar geleden een cache geplaatst. Het hing vrolijk naast de restanten van zijn voorganger en kon gelukkig makkelijk worden losgemaakt. Voor de 36e keer zette ik vandaag mijn bierkrabbel. Het einde van mijn route kwam langzaam in zicht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8290. In de voortuin #9 Buurtschap Spoolde - van Vest47

7 maart 2015, 16:50
De laatste van de serie voortuincaches aan de zuidrand van Zwolle lag bij buurtschap Spoolde, dat sinds 1967 onderdeel is van zijn grote buur. Er was bij de Spoolderbrug een handig bankje neergezet, dat vooral door geocachers wordt gebruikt tijdens het loggen. Er was vandaag al een team geweest, zo constateerde ik.
Bedankt en proost, Biertje

8291

geo 8291. Herman - van lingbeek

7 maart 2015, 17:00
Bij zijn pensionering kreeg Herman destijds een gelijknamige pop mee van zwarte pvc-buizen. Die zit sindsdien op het hek en begroet alle bezoekers. Dankzij het opstapje wist ik het logboekje uit zijn ingewanden te vissen, om daarna mijn naam te noteren onder die van Betula NL. Zij bleken hier 50 minuten eerder geweest te zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8292. De Vreugdehoeve - van ihuaheck

7 maart 2015, 17:15
De Vreugdehoeve is een melkschapenboerderij met een theeschenkerij en een winkel met eigen biologische producten. Na een tijdje rond het nulpunt gezocht te hebben, was er weinig reden tot vreugde. Ik besloot daarom de uitbater om hulp te vragen en toen bleek dat team Betula NL, dat lekker op het terras zat te genieten, de munitiekist zojuist nog had gevonden. Met een extra hint ging ik daarna op zoek op de plek die ik bewust had overgeslagen en daar was het even later alsnog prijs.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8293. Grazz2 - van mbeer1974

7 maart 2015, 17:25
Hoewel deze cache op het privéterrein ligt van volkstuincomplex Westenholte, hadden geocachers toestemming het gebied te betreden. Voor het openen van de constructie was geen gereedschap, kracht of geweld nodig. Ik gebruikte dus mijn gevoelige vingertjes, waarna even later de cache keurig in mijn schoot werd geworpen.
Bedankt en proost, Biertje

8294

geo 8294. Rhino HVVT - van rhinocerossi

7 maart 2015, 17:35
De afkorting HVVT sloeg waarschijnlijk op de Hof Van Voorst, een straat die 100 meter van de cache ligt. Zoals al eerder gemeld, bleek het potje niet meer te hangen, maar lag het goed zichtbaar op de grond. Ook ik heb nergens een haakje kunnen ontdekken, dus ik heb de zaak na het loggen maar wat afgedekt. Helaas waren de meeste logpapiertjes nat. De cachelegger is al 6 maanden niet meer op de site geweest, dus ik denk niet dat er nog onderhoud wordt gepleegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8295. Rhino JVA - van rhinocerossi

7 maart 2015, 17:45
Tot mijn verrassing vond ik in dit doosje een biljet van 100 euro. Het bleek echter een notitieblaadje te zijn, dat aan de ene kant bedrukt was als bankpapier en aan de andere kant alleen de namen van Zoomertje en Happylifes bevatte. Omdat de cachelegger geen onderhoud meer pleegt, was er kennelijk een nieuw blaadje achtergelaten. Wat er met de oude (natte of volle?) logblaadjes was gebeurd, heb ik nergens in logjes kunnen terugvinden. Of was dit misschien een cache die een eerder verdwenen exemplaar verving? Het was namelijk een 'small' en geen micro, zoals op de cachepagina stond vermeld.
Bedankt en proost, Biertje

8296

geo 8296. Rhino FRBN - van rhinocerossi

7 maart 2015, 17:50
En dit werd de laatste voor vandaag. Na 8,5 uur en 55 km fietsen schreef ik voor de 43e keer mijn naam in een logboekje. Mijn soepele rug had geen enkele moeite met dit bruggetje, dat overigens nog wel even voor een natte knie zorgde. Opgewekt fietste ik daarna terug naar het station van Zwolle, precies een uur eerder dan ik had gepland.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


8 maart: op de OV-fiets door Eindhoven vanwege 6 oude not-founds uit 2013 (43 caches)

8297a       8297b

geo 8297. Rondje TU/e #1 Möbius ring - van otherwise777

8 maart 2015, 10:45
Het zou deze zondag 18°C worden in Eindhoven, dus een goede reden om naar het zuiden af te reizen. Helaas zorgden vertragingen en werkzaamheden bij de NS ervoor dat ik pas een uur later dan gepland aan mijn fietsroute kon beginnen. Gelukkig wist ik die verloren tijd later weer in te halen. Het rondje over het universiteitsterrein begon voorspoedig. Na een paar keer bukken rond de Möbius ring had ik de petling ineens in de gaten en de eerste bonuscode was in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8298. Rondje TU/e #10 Auditorium - van otherwise777

8 maart 2015, 10:50
Een niet representatief onderzoek leerde mij dat 75% van de (lege) bierblikjes op het TU-terrein afkomstig was van Bavaria, de brouwerij uit het nabij gelegen Lieshout. Vervolgonderzoek zal moeten uitwijzen of dat kwam doordat de meeste studenten chauvinistische Brabanders zijn of doordat dit bier afgelopen week in de bonusaanbieding was. Terwijl ik nonchalant tegen een boom leunde, wierp ik (figuurlijk) een blik op het Auditorium. De cache had ik toen natuurlijk al gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

8299

geo 8299. Rondje TU/e #5 Woenselse watermolen - van otherwise777

8maart 2015, 10:55
Ook dit kunstwerk, ter herinnering aan de illegaal gesloopte watermolen ten behoeve van de bouw van de Universiteit, was vorig jaar voorzien van een petling. De kunstminnaars zullen heel goed moeten kijken om het verschil te ontdekken. Ik had er geen moeite mee, dus ik kon weer snel op weg naar mijn volgende mijlpaal.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8300. Rondje TU/e #6 Boulderburcht - van otherwise777

8 maart 2015, 11:00
Mijn 8300e cache lag op het sportterrein en door een slim geplaatst hek op het bruggetje was iedereen verplicht zijn (OV-)fiets buiten in de rekken achter te laten. Op het tegenover gelegen hockeyveld werd al druk geoefend, dus ik kon bij de oude klimmuur ongezien op zoek naar de petling. Die lag wel heel erg open en bloot, dus het ding heb ik een beetje toegedekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8301. Rondje TU/e #9 De universiteit - van otherwise777

8 maart 2015, 11:05
Ook deze petling was gauw gegraaid. Het logboekje bleek vol, maar hier werd creatief gebruik gemaakt van het kaft, ook door mij.
Bedankt en proost, Biertje

8302

geo 8302. Rondje TU/e #11 Laplace - van otherwise777

8 maart 2015, 11:10
Gelukkig was hier maar één ding dat aan de kleur van de hint voldeed, dus dat was makkelijk. De precieze verstopplek op het Laplace plein had ik overigens al gezien, zodat ik razendsnel de cache tevoorschijn kon trekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8303. Rondje TU/e #4 Schoorsteen - van otherwise777

8 maart 2015, 11:15
De 70 meter hoge schoorsteen zorgde vroeger voor de rookgasafvoer van het centrale ketelhuis, maar is nu niet meer in gebruik. De petling lag hier zo opvallend, dat ik verbaasd was dat geen van de studenten die had meegenomen. Gelukkig was het nog geen 12 uur, dus iedereen lag hier nog in diepe slaap.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8304. Rondje TU/e #3 Turbulentie - van otherwise777

8 maart 2015, 11:25
Mijn GPS wees naar een plek op het grasveld waar geen boom stond, dus ik was even bang dat die door de bouwwerkzaamheden was gesneuveld. Je kunt hier waarschijnlijk ook Bouwkunde studeren, want overal op het universiteitsterrein werd gebouwd, lagen wegen open, stonden containers en bouwhekken. Toen ik ten slotte het dichtstbijzijnde rijtje bomen inspecteerde, kon ik weer opgelucht adem halen.
Bedankt en proost, Biertje

8305

geo 8305. Rondje TU/e #8 Pabo - van otherwise777

8 maart 2015, 11:30
Deze grappige verstopmethode had ik al eens eerder gezien in Rotterdam, maar daar had de petling de exacte kleur van het hek, waardoor het even duurde voordat ik het door had. Nu zette ik moeiteloos mijn bierkrabbel in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8306. Rondje TU/e #2 Het paviljoen - van otherwise777

8 maart 2015, 11:35
Het paviljoen staat onder studenten bekend als een stinkend rottend gebouw, waar ze niet graag les in hebben. Het was in 1958 het eerste (tijdelijke) gebouw op het TU-terrein, maar het wordt nu nog steeds gebruikt. Gelukkig was er een hint, want mijn GPS dacht dat ik aan de andere kant van het pad moest zijn. Ik noteerde het laatste bonusgetal, dat ik door de handige checksum eigenlijk al wist, en kon nu naar de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8307. Rondje TU/e #7 Bonus - van otherwise777

8 maart 2015, 11:40
De bonus lag natuurlijk aan de andere kant van het universiteitsterrein, zodat ik weer slalommend langs omleidingen en afzettingen moest. Mijn geduld en volharding werden beloond met een bekende behuizing en een degelijk doosje met een leuk logboekje. Ik verliet nu de TU en fietste naar het noorden.
Bedankt en proost, Biertje

8308

geo 8308. De Dooigraef 2 - van DoubleRR

8 maart 2015, 11:50
De Dooigraef is de vroegere benaming van de Oude Gracht, een voormalige zijtak van de Dommel. Nummer 1 had ik al in 2013 gevonden en nummer 2 was ook niet moeilijk. De magneet kon vandaag in de tas blijven, want mijn gevoelige vingertjes deden het priegelwerk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8309. Woensel-Noord: Luytelaer - van HappieS

8 maart 2015, 12:00
Toen ik in 2013 in Eindhoven was, kon ik 6 caches niet vinden. Deze bij het transformatorhuisje aan de Poolsterlaan was daar eentje van. Ik moest twee keer graaien voordat ik het kokertje dit keer te pakken had, want het lag namelijk niet meer op de plek van de hint. De verontruste buurvrouw riep vanachter de heg: "Wat moet dat daar?" Ik antwoordde dat ik op zoek was naar een kokertje, maar dat ik het na 2 jaar eindelijk had gevonden. Dat was kennelijk voldoende, want hierna bleef het stil.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 oktober 2013
Met een goedkope NS-dagkaart ging ik vandaag naar Eindhoven. Vanwege het uitgespaarde geld koos ik dit keer voor een elektrische OV-fiets voor mijn uitgestippelde route door het noordelijke deel van de lichtstad. Na 9,5 uur en 57 km had ik 37 caches gevonden en 9 niet. De Luytelaer is een buurt in de wijk Dommelbeemd in het stadsdeel Woensel-Noord. Er ligt een cache met 1 ster voor moeilijkheid en een duidelijke hint. Toch lukte het me niet om deze micro te vinden. Ik vond wel een zanderig kuiltje waar mogelijk een koker heeft gelegen, dus ik nam aan dat de cache was verdwenen. Thuis ontdekte ik dat hij aan het eind van de middag gewoon was gevonden. Vreemd...

8310

geo 8310. Kijk eens naar het vogeltje - van Musebo

8 maart 2015, 12:15
Toen ik de flat aan de Kruisakker naderde, zag ik direct de beveiligingscamera hangen en ik lachte dus vriendelijk naar het vogeltje. Maar de cache bleek hier niet te liggen. Toen ik nogmaals op mijn GPS keek, zag ik dat ik om de hoek moest zijn. Daar wilde ik opnieuw lachen, maar het vogeltje bleek gevlogen. Zijn huisje zat namelijk vol met verzamelde spulletjes. Het deed me denken aan zo'n tv-programma waarin mensen zoveel rommel in huis hebben gehaald, dat er nauwelijks nog plek is om te leven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8311. Woensel-Noord: WoensXL - van HappieS

8 maart 2015, 12:25
Toen ik van een afstandje een foto maakte van het winkelcentrum, zag ik 3 jongetjes die met hun telefoon rond de verstopplek liepen, maar de cache niet konden vinden. Toen ze waren vertrokken, zette ik mijn OV-fiets neer en pakte snel het dingetje. Ik moest daarvoor wel twee keer bukken en het bleek geen micro, zoals bovenaan de cachepagina staat, maar een nano.
Bedankt en proost, Biertje

8312

geo 8312. Gold & Cash of Cache? - van Talleke65

8 maart 2015, 12:30
Volgens de hint hoefde ik niet naar binnen en dat was maar gelukkig, want het goudwinkeltje was dicht. Cash kon ik dus in mijn zak houden, maar ook de cache was snel in de pocket. Die kon eigenlijk maar op één plekje zitten en dat was precies de locatie die voldeed aan de hint. Ik hoefde alleen maar de omstanders om de tuin te leiden met mijn amateur-toneelspel en daarna kon ik de rand van het winkelcentrum met opgeheven hoofd verlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8313. Woensel-Noord: de Tempel - van HappieS

8 maart 2015, 12:40
De Tempel is een buurt in de wijk Woensel-Noord. Dat wist ik niet toen ik hier mijn OV-fiets neerzette en een buurthuis met die naam of desnoods een kerk verwachtte. Wel zag ik een plantsoentje met een kokertje. Het logrolletje was lekker vochtig, dus waarschijnlijk was deze cache inmiddels ook bij de buurthonden goed bekend.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8314. Onder spanning? - van Talleke65

8 maart 2015, 12:50
Van hoogspanningsmasten raak ik niet meer zo gestrest, want dat zijn nuttige dingen. Vooral als je een cache wilt verstoppen. Gelukkig was er hier een (cryptische) hint die ik vlot wist te vertalen naar een verstopplek in de buurt. Kennelijk had mijn GPS door al die spanning een aardige afwijking opgelopen.
Bedankt en proost, Biertje

8315

geo 8315. TB-Hotel Chantal - van Talleke65

8 maart 2015, 13:05
Dit bleek helemaal geen traditional te zijn, maar een (korte) multi, want op de opgegeven locatie vond ik een verwijzing naar een nabijgelegen tuin. Dit fenomeen komt tegenwoordig steeds vaker voor, waarschijnlijk omdat de cache anders te dicht bij een naburig doosje ligt. Nederland raakt dus ook op cache-gebied steeds voller. Om het hotel te mogen betreden, moest er eerst flink worden gerekend. Gelukkig hadden de eigenaars daarvoor keurig twee stoeltjes en een tafeltje neergezet. Alleen de minibar ontbrak. wink De tijdelijke bewoners heb ik laten slapen en alleen mijn naam in het gastenboek vermeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8316. Afgezaagd - van Talleke65

8 maart 2015, 13:15
In de afgelopen jaren heb ik al vaker een cache gevonden met zo'n titel, dus ik wist wel wat ik kon verwachten. Toch duurde het even voordat mijn op hol geslagen GPS in dit stukje groen rond een kinderspeeltuintje de juiste boom had ontdekt en ik het afgezaagde logritueel kon uitvoeren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8317. Poepzakje - van Talleke65

8 maart 2015, 13:20
Met de titel van de cache en de waarschuwingen op de cachepagina nog vers in het achterhoofd, betrad ik de groenstrook langs de Ellertsveldstraat. Elke nieuwe voetstap werd voorzichtig neergezet nadat de plek vooraf was gescand op mogelijke achterblijfselen. Vanaf het nulpunt keek ik reikhalzend uit naar een mogelijke verstopplek, waarna ik de cache ineens zag zitten. Gelukkig was het geen vies hondenpoepzakje, maar een keurig kokertje in een koker.
Bedankt en proost, Biertje

8318

geo 8318. Woensel-Noord: Achtse Barrier, Gunterslaer - van HappieS

8 maart 2015, 13:25
Dit kokertje zat op een keurig plekje in de schutting langs de drukke Huizingalaan en was prima te bereiken via het naastgelegen fietspad. Toch leidde mijn GPS me via een omweggetje door de nieuwbouwwijk. Toen ik daarna alle klimop zag, verwachtte ik een langdurige (en opvallende) zoektocht, maar dat viel gelukkig erg mee.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8319. De 10 grootste Franse steden: 9 Rijsel (Lille) - van twinbug

8 maart 2015, 13:40
In 2013 heb ik hier tevergeefs staan zoeken, maar vandaag had ik geluk. Het team Jan_Net (uit Schiedam) was net gearriveerd, zodat ik getuige was hoe die het listig weggewerkte kokertje binnen enkele tellen tevoorschijn toverden. Ik vroeg me af of mij dat ook zou zijn gelukt. We priegelden onze namen op het logstrookje en na een kort praatje vervolgden we onze wegen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 oktober 2013
Met een goedkope NS-dagkaart ging ik vandaag naar Eindhoven. Vanwege het uitgespaarde geld koos ik dit keer voor een elektrische OV-fiets voor mijn uitgestippelde route door het noordelijke deel van de lichtstad. Na 9,5 uur en 57 km had ik 37 caches gevonden en 9 niet. De Eindhovense wijk Achtse Barrier bestaat uit tientallen straatnamen van Franse steden. Dit zou mijn eerste kennismaking worden met een grote Franse stad. Dat was in de Rijssellaan. Er waren tot nu toe 453 teams die deze cache hadden gevonden en 4 niet. Ondanks de duidelijke hint werd ik de 5e persoon die hier volkomen in het duister tastte. Deze cache is inderdaad geniaal verstopt...

8320

geo 8320. De 10 grootste Franse steden: 3 Lyon - van twinbug

8 maart 2015, 13:55
Ook naar deze cache had ik in 2013 tevergeefs gezocht, maar vandaag waagde ik een nieuwe kans. Gesterkt door het succes bij Rijssel zocht ik opnieuw op het nulpunt. Daarna wierp ik toch maar eens een blik aan de andere kant van het pad. Daar was het al snel prijs: ik zag de bovenkant van de behuizing liggen en daarna ook het andere deel. Er bleek helemaal niets gesloopt, want alles paste nog prima in elkaar. Het kokertje was verdwenen, maar in de bergruimte heb ik wel een stukje papier met mijn naam achtergelaten.
Ik wilde de plek net verlaten, toen er een paar kinderen kwamen. Ze wisten namelijk dat hier iets was verstopt, maar niet precies waar en ze wilden weten of ik het had gevonden. Ik antwoordde dat ik helaas niets had kunnen vinden en liep terug naar mijn fiets. Hier moet dus nog wel een nieuw kokertje met logrol (en bonuscode) worden geplaatst, maar dan is de cache weer helemaal in orde.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 oktober 2013
Met een goedkope NS-dagkaart ging ik vandaag naar Eindhoven. Vanwege het uitgespaarde geld koos ik dit keer voor een elektrische OV-fiets voor mijn uitgestippelde route door het noordelijke deel van de lichtstad. De Eindhovense wijk Achtse Barrier bestaat uit tientallen straatnamen van Franse steden. Dit werd mijn tweede kennismaking met een grote Franse stad. Dat was niet in de Lyonhof, maar langs het Vendéepad. Daar voelde ik me niet erg op mijn gemak, hier in de bosjes naast een kinderspeelplaats als man alleen. Ook deze cache bleek weer geniaal verstopt, want ik kon niets vinden. Vive la France, maar na 2 not-founds op een rij besloot ik de rest van deze serie gelijk maar van mijn lijstje te schrappen, want die was me veel te moeilijk.

geo 8321. Recycle! Small archive - van Talleke65

8 maart 2015, 14:00
Nu fietste ik door het recreatiegebied ten noorden van Eindhoven. Onder een zeer opvallende stapel hout trof ik de eerste cache aan. Dit moest de vervangende container zijn, want ik lees nu dat er om 13:30 uur een nieuwe was geplaatst, met daarin het teruggevonden logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

8322

geo 8322. Verdwaald hert - van Talleke65

8 maart 2015, 14:05
Rudolf bleek verdwaald, maar gelukkig waren zijn coördinaten bekend. Toen ik hem in het bos had gevonden, zag ik dat hij geen rode neus had. Maar wel een rood potje. Er zaten 2 logboekjes in, elk in een plastic zakje. Ik koos eerst het verkeerde, want dat was nog helemaal onbeschreven. Maar in het andere exemplaar kon ik prima mijn bierkrabbel kwijt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8323. Keep it clean - van Talleke65

8 maart 2015, 14:10
De oproep om het clean te houden, was duidelijk aan dovemansoren gericht. In en naast de sloot lag zoveel plastic zwerfvuil, dat daarmee makkelijk 2 grote containers konden worden gevuld. Het mini-containertje met het logboekje was echt niet voldoende. Ik heb er wel mijn naam in gekrabbeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8324. Warning! No smoking - van Talleke65

8 maart 2015, 14:15
Vlakbij de cacheplek zat een familie met kinderen. Er werd niet gerookt, maar geschreven. Het bleek namelijk team Marijemeuwese79 te zijn, die juist de cache hadden gevonden en mij het logboekje konden overhandigen. Na een kort gesprekje liet ik mij door de jongste de verstopplek aanwijzen. Hierna ging ik op zoek naar een hele serie beroemde konijnen en vogels.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8325. Beroemde konijnen en vogels (1) Tweety - van Talleke65

8 maart 2015, 14:20
Tweety zag er in de praktijk iets anders uit dan ik me kon herinneren van dit vogeltje (uit 1942), maar het doosje was snel gevonden. Het lag wel op een druk punt, dus ik moest even op het juiste moment wachten om keihard toe te slaan.
Bedankt en proost, Biertje

8326

geo 8326. Apenstreken - van Degek

8 maart 2015, 14:25
Of ik nou echt het juiste pad had genomen, wist ik niet zeker, maar er lagen wel wat lege bierflesjes langs. Toen ik daarna bij de juiste boom stond en daar de cache zag hangen, bereidde ik me voor op het betere klimwerk. Die klim bleek uiteindelijk veel eenvoudiger dan verwacht en al snel kon ik het logboek bemachtigen. Daarna klom ik nogmaals omhoog om de zaak weer terug te hijsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8327. Beroemde konijnen en vogels (2) Duracell bunny - van Talleke65

8 maart 2015, 14:40
Het Duracell-konijn uit de reclame weet sinds 1973 van geen ophouden. Maar het exemplaar dat ik hier aantrof, kon ik makkelijk in de hand houden. Ook hier was het doosje weer snel gevonden en zo noteerde ik trommelend het tweede bonusgetal.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8328. Afgezaagd hotel - van Talleke65

8 maart 2015, 14:45
Het afgezaagde hotel lag weggestopt onder een hele grote stapel hout en bladeren. Dat was even graaien en toen kon ik iets omhoog halen. Voor een hotel vond ik het wat klein; ik zou het meer een bed & breakfast noemen. Het klinkt wat afgezaagd, maar ook hier zette ik mijn bierkrabbel wat houterig op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

8329

geo 8329. Beroemde konijnen en vogels (3) Bugs Bunny - van Talleke65

8 maart 2015, 14:50
Weer moest ik op zoek naar een konijntje, maar dit keer Bugs Bunny uit 1938. Dat kon ik niet zo snel vinden, maar een voorbijganger riep dat ik daar goed stond. Even later staarde ik in de verschrikte oogjes van mijn slachtoffertje. Ik was echter alleen maar geïnteresseerd in het logboekje. En het bonusgetal, natuurlijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8330. Beroemde konijnen en vogels (4) Angry Birds - van Talleke65

8 maart 2015, 14:50
Van deze agressieve beestjes uit 2009 zat er gelukkig maar eentje op mij te wachten, dit keer precies op het nulpunt. Hierna hoefde ik nog maar een vogeltje te vangen en kon ik kijken of ik ook nog de bonus kon verschalken.
Bedankt en proost, Biertje

8331

geo 8331. Beroemde konijnen en vogels (5) Roadrunner - van Talleke65

8 maart 2015, 14:55
Roadrunner (uit 1948) was gebaseerd op een renkoekoek, maar het angstige vogeltje dat ik hier aantrof, leek er heel anders uit te zien. Maar mij hoorde je niet klagen, want ik had het laatste bonusgetal gevonden en kon hierna op weg naar de kers op de taart.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8332. Beroemde konijnen en vogels (6) Roger Rabbit bonus - van Talleke65

8 maart 2015, 15:00
Ook Roger Rabbit trof ik met een kleine afwijking aan, maar gelukkig was ook deze niet lastig te vinden. De hele serie was goed verzorgd met ruime doosjes en goed beschrijfbare logboekjes. Heel prettig, want ik kom dat ook wel eens anders tegen. Ik verliet hierna het recreatiegebied en fietste naar het westen van Eindhoven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8333. De Dijk - van UndefinedX

8 maart 2015, 15:20
Een korte wandeling in een klein stukje natuur aan de rand van de Achtste Barrier. Toen ik na 10 minuten ontdekte dat ik bij de dijk aan de overkant van het kanaal moest zijn, kon ik weer helemaal terug. Op de begroeide dijkhelling waren daarna gelukkig genoeg verstopplekken om mij even bezig te houden. Terwijl ik weer terug liep, zong ik zachtjes "Binnen zonder kloppen" van, ja zeker, De Dijk.
Bedankt en proost, Biertje

8334

geo 8334. De 10 grootste Franse steden: 10 Bordeaux - van twinbug

8 maart 2015, 15:30
Toen ik op mijn OV-fiets de wijk binnenreed, hing daar een verkeersbord met een vol bierglas met een rode rand eromheen. Werden hier onschuldige bierdrinkers geweerd ten voordele van de Bordeaux wijnliefhebbers? Ik nam een laatste slok uit mijn blikje en fietste naar de Bordeauxlaan. De nano had ik direct in de gaten, want deze verstopmethode kende ik wel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8335. De 10 grootste Franse steden: 5 Nice - van twinbug

8 maart 2015, 15:35
Deze cache bevond zich op de Fransebaan en omdat er maar weinig mogelijkheden waren, viel de verstopplek mij snel in het oog. Hier mag wel wat onderhoud plaatsvinden: het plastic zakje was flink gescheurd en het logrolletje was tjokvol. Gelukkig heb ik een korte naam, dus die kon ik nog wel ergens tussen frommelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8336. De 10 grootste Franse steden: 8 Montpellier - van twinbug

8 maart 2015, 15:40
Ook bij de Montpellierlaan ging het voorspoedig. Mijn GPS leek wat van slag, dus ik vergrootte het zoekgebied en toen viel me ineens iets op. De cache bleek slim weggewerkt, maar voor de oplettende bierdrinker was het een rondje van het huis.
Bedankt en proost, Biertje

8336no

geo NF#622. De 10 grootste Franse steden: 2 Marseille - van twinbug

   dnf 8 maart 2015
Bij het binnenrijden van dit parkeerpleintje dacht ik te weten hoe de cache verstopt zou zitten. Er was namelijk nog één (voor mij) bekende manier die ik in deze serie nog niet was tegengekomen. Maar rond het nulpunt kon ik niet zoiets vinden. Ik zal hier dus nog een keertje terug moeten komen, maar dan kan ik misschien ook gelijk de bonus oppikken.

geo 8337. 8 in Acht: Achtse Loop - van wilvot

8 maart 2015, 16:10
De Achtse Loop was een riviertje waar ik in 2013 al eens eerder naar de gelijknamige cache had gezocht. Omdat ik inmiddels 2 uur voor liep op mijn planning, had ik alle tijd om de jungle hier eens flink te doorzoeken. Na de nodige tijd had ik ineens de cache in de gaten. De cryptische hint had daarbij overigens niet geholpen. Ik wist dat een 'pendule' een staande klok is, maar die ben ik hier niet tegengekomen. Maar misschien tikte die thuis toch het best.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 oktober 2013
Met een goedkope NS-dagkaart ging ik vandaag naar Eindhoven. Vanwege het uitgespaarde geld koos ik dit keer voor een elektrische OV-fiets voor mijn uitgestippelde route door het noordelijke deel van de lichtstad. Na 9,5 uur en 57 km had ik 37 caches gevonden en 9 niet. De Achtse Loop is een beekje door Acht, maar er bestaan verschillende beschrijvingen van en de inwoners zijn het niet met elkaar eens. Een klein probleem in vergelijking met het probleem waar ik mee werd geconfronteerd. In de wirwar van struiken, klimop en brandnetels zocht ik naar een micro. De pendule die mij de weg zou moeten wijzen, kwam ik ook al nergens tegen. Loopt die achter of is die op de loop?

8338

geo 8338. 8 in Acht: Ecopark ZW - van wilvot

8 maart 2015, 16:25
Ook hier bij de hoogspanningsmast in het ecopark had ik in 2013 tevergeefs staan zoeken, maar ik had gelezen dat er regelmatig een man met hond een extra hintje gaf. Bij aankomst passeerde er net een dame met een hond, die direct vermoedde dat ik voor de cache kwam. Ik vroeg of zij soms die vaak genoemde persoon met hond was, maar ze antwoordde dat dat haar man moest zijn. Omdat ik nog niet echt had gezocht, wilde ik nu nog geen hint hebben, maar na 10 minuten voelde dat toch anders. Dit keer kwam er een man (ook met hond) voorbij en die kon me de juiste kant aanwijzen. Daarna zag ik de gecamoufleerde cache ineens toch nog zitten en kon ik deze serie alsnog succesvol afsluiten.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 oktober 2013
Met een goedkope NS-dagkaart ging ik vandaag naar Eindhoven. Vanwege het uitgespaarde geld koos ik dit keer voor een elektrische OV-fiets voor mijn uitgestippelde route door het noordelijke deel van de lichtstad. Na 9,5 uur en 57 km had ik 37 caches gevonden en 9 niet. Dit ecologisch park onderscheidt zich van een traditioneel park door de ontwikkeling van een rijk gevarieerde flora en fauna. Ik had alle tijd om die te bekijken, want een cache zag ik ook hier niet zitten. Onder de tegel aan de voet van de elektriciteitsmast lag hij beslist niet. De tegel lag er half naast, dus dat was makkelijk te constateren.

geo 8339. Panta Rhei - van

8 maart 2015, 16:55
Ook bij dit kunstwerk uit 1957, aangeboden door het Philips-personeel, had k in 2013 al eens tevergeefs gezocht. Vandaag probeerde ik het opnieuw. Eerst op het nulpunt, maar daarna besloot ik ook de andere 3 lampen maar eens te onderzoeken. Toen dat niets had opgeleverd, was ik weer terug bij het nulpunt en ontdekte ik dat ik een micro moest zoeken en geen nano. Gelukkig lag die er toch, zodat ik alle 6 oude not-founds vandaag alsnog heb weten te vinden. Na 40 km fietsen had ik 43 caches gescoord en dus fietste ik tevreden naar het station.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 oktober 2013
Met een goedkope NS-dagkaart ging ik vandaag naar Eindhoven. Vanwege het uitgespaarde geld koos ik dit keer voor een elektrische OV-fiets voor mijn uitgestippelde route door het noordelijke deel van de lichtstad. Na 9,5 uur en 57 km had ik 37 caches gevonden en 9 niet. En dit zou de laatste moeten worden van mijn dagtocht. Was ik te vermoeid of was het te donker? De hint leek me duidelijk, maar de cache zag ik niet zitten. Wel een hoop spinnen. Omdat het kokertje na mij nog steeds wordt gevonden, heb ik waarschijnlijk bij het verkeerde licht gezocht.

___________________________________________________________________


14-15 maart: tijdens een korte skivakantie in Oostenrijk was ik iets later bij de après-ski (3 caches)

8340a       8340b

geo 8340. Mayrhofen I: Zentrale Begegnungsstätte - van Mountain.Explorer

14 maart 2015, 16:20
Während eines Wochenendes Skifahren mit meinen Kollegen in Mayrhofen soll ich natürlich auch ein Döschen gefunden haben. Ich ging auf den Platz, sah mich um und sah schnell die Stelle wo ich sein musste. Unbemerkt nahm ich einen schönen grünen Topf und schrieb meinen Namen ins Logbuch. Und ich war heute nicht der erste.
Danke und Prosit! Biertje (aus Holland)

geo 8341. Toms Felsen - van Almresi19

14 maart 2015, 16:40
Von Zentrale Begegnungsstätte ging ik nach Toms Felsen. Hier brauchte ich einige Zeit. Erst nach vielen Runden um den Felsbrocken sah ich etwas misstrauisch und plötzlich hatte ich das gut getarnten Rohr in die Hand. Und nun zum Après-Ski!
Danke und Prosit! Biertje (aus Holland)

8342

geo 8342. Gipshaxn und Kreuzbänder - van lukas.primus

15 maart 2015, 17:20
Trotz eines kleinen Sturz auf der Harakiri, die steilste schwarze Piste in Österreich, war ich ganz allein an der Sportklinik entfernt. Zuerst dachte ich die Dose war weg, aber etwas später verstand ich die Absicht. Dann kritzelte ich meinen Namen ins Logbuch.
Danke und Prosit! Biertje (aus Holland)

___________________________________________________________________


19 maart: vanwege een leeg plekje op de kalender fietste ik even naar Nootdorp (2 caches)

8343

geo 8343. Treurig - van de Kalfjes

19 maart 2015, 17:20
Het was treurig, maar elke keer als ik langs deze sloot in Nootdorp fietste, was de cache verdwenen of tijdelijk niet beschikbaar. Vandaag had ik nog een gaatje in de kalender en ik besloot een bezoek te brengen aan de nieuwe Buurtbieb in Nootdorp. Daarbij passeerde ik de treurende wilg, waarvoor ik een hulpmiddel had meegenomen. Tot mijn verrassing zag ik op die manier het kokertje zomaar zitten. Vrolijk zette ik eindelijk mijn blije bierkrabbel op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8344. Buurtbieb - van team haantjes

19 maart 2015, 17:30
De minibiebs schieten tegenwoordig als paddenstoeltjes uit de grond en bijna elke bevat wel een cache. Volgens mijn statistieken was deze nieuwe in Nootdorp inmiddels de 9e waar ik mijn bierkrabbel kon achterlaten. Een mooi en degelijk stukje knutselwerk.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


22 maart: op de fiets naar Zoetermeer omdat daar weer wat nieuwe caches waren verschenen (6 caches)

8345

geo 8345. TB hotel Voorweg - van Stormpies079

22 maart 2015, 17:00
De hele zondagmiddag zat ik lekker in het zonnetje met een biertje, totdat ik me ineens bedacht dat er vandaag ook nog een cache moest worden gevonden. Ik fietste daarom naar Zoetermeer, omdat daar de afgelopen week een paar nieuwe waren verschenen. De Voorweg is een van de oudste wegen van Zoetermeer en op een plekje dat nog net bereikbaar was voor automobilisten, was nu een TB hotel geopend. De Duitse gast liet ik rustig slapen, want ik heb alleen even snel het hotelregister getekend.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8346. Brandweerrood op het Jagersbos - van Stormpies079

22 maart 2015, 17:05
Bij deze grijze flat aan het Jagersbos was maar één plek die prachtig voldeed aan de naam van de cache. En de nano was ook nog eens goed zichtbaar, want hij had een compleet andere kleur. Met mijn politieblauwe pen priegelde ik mijn naam op het brandschone logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8347. Jonkerbos - van JoenMiek

22 maart 2015, 17:10
Het flatgebouw verderop stond aan het Jonkerbos en dat was een afstand van zo'n 200 meter. Er was hier maar één object en ik wierp een snelle blik op de juiste hoek en zag de zwarte rakker meteen zitten. Dat ging dus lekker snel en dat vond ik prima.
Bedankt en proost, Biertje

8348

geo 8348. Stenen muur - van Jnsoesman04

22 maart 2015, 17:15
De stenen muur stond langs het parkeerterrein van winkelcentrum Meerzicht. Dankzij het verbeterde coördinaat zette ik mijn fiets op de juiste plek neer en had ik de cache binnen een paar tellen in handen. Volgens de cachebeschrijving zou dit een bellenblaaspotje moeten zijn, maar het bleek een petling. Mij hoor je echter niet klagen, want er was een logboekje en daar zette ik mijn steengoede bierkrabbel in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8349. Boom Bewoner - van jappy-b

22 maart 2015, 17:40
Omdat er in de wijk Palenstein geen caches (meer) liggen, had de Boombewoner er een plekje gevonden. Toen ik arriveerde, was team Jeans55 al driftig aan het zoeken. Nadat ik aangewezen had waar volgens mijn GPS het nulpunt moest liggen, onderzocht het mannelijke teamlid de dichtstbijzijnde boom, maar trof er niets aan. Gelukkig wierp ik nog een (scherpe) blik op hetzelfde plekje en haalde het doosje alsnog tevoorschijn. Tot onze wederzijdse verrassing bleken zij vanmiddag mijn multi in Delft gedaan te hebben. Gezellig fietsten we hierna naar Een heel bijzonder Huis.
Bedankt en proost, Biertje

8350

geo 8350. Een heel bijzonder huis - van wijvandejong

22 maart 2015, 18:00
Voor deze heel bijzondere cache was ik al twee keer op pad geweest, maar het ding was volgens mij op een onbereikbaar plekje geschoven. Deze week was hij weer beschikbaar en samen met team Jeans55 fietste ik naar de kerk van de Mormonen. Jeans55 had deze micro al veel eerder gevonden, maar op dat oude plekje zat hij niet. Gezamenlijk zochten we alle mogelijkheden af en even later kreeg ik het kokertje keurig overhandigd. We hebben nog even gekletst, maar uiteindelijk moesten we allemaal naar ons eigen bijzondere huis.
Bedankt en proost, Biertje
note 23 december 2014
Na de wandeling door het Seghwaertpark besloot ik nog even langs het Bijzondere Huis te fietsen. De vorige keer, in november, heb ik wel iets bewegelijks gevoeld, maar daar kon ik toen niet bij. Nu was ik terug met voldoende bijzondere gereedschappen, maar na een kwartier peuteren heb ik het opgegeven. Als het de cachelegger niet is gelukt om de cache weer boven water te krijgen, zou het wel heel bijzonder zijn als het mij wel zou lukken.
dnf 20 november 2014
Het huis vond ik niet zo heel bijzonder, want zo staan er wel meer in Nederland. Wat ik wel bijzonder vond, was het feit dat de hint zegt 'treed binnen', maar dat er op het hek twee bordjes zitten met 'Verboden toegang voor onbevoegden'. Of was ik als geocacher ineens bevoegd? Ik keek omhoog of daar het antwoord zou verschijnen, maar toen ging ik snel op zoek. Op een geniepig plekje voelde ik iets dat los zat en magnetisch was, maar ik kon er niet (meer) bij. Als dat de cache was, dan mag de volgende bezoeker wel eerst een schietgebedje doen...

___________________________________________________________________


23 maart: vanmiddag naar Rijswijk omdat de t@bgirls weer wat nieuws hadden gelegd (5 caches)

8351

geo 8351. Onzichtbaar? - van t@bgirls

23 maart 2015, 15:45
In een zwak lentezonnetje fietste ik vanmiddag naar Rijswijk, waar de t@bgirls weer eens onzichtbaar hadden toegeslagen. Aan de rand van het Elsenburgerbos stond er al iets opmerkelijks op mij te wachten en na een snelle inspectie kon ik mijn bierkrabbel met zichtbare inkt achterlaten. Een kwartier later stond ik hier weer. Bij de volgende cache had ik namelijk ontdekt dat mijn camera verdwenen was. Die had ik waarschijnlijk tijdens een minder scherp moment even achterop mijn fiets gelegd, waarna ik was weggereden. Inderdaad zag ik hem hier in het gras tussen de bladeren liggen. Onzichtbaar voor voorbijgangers, maar niet voor mijn scherpe blik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8352. Uit de lucht komen vallen - van t@bgirls

23 maart 2015, 16:15
Het mannetje dat hier uit de lucht was gevallen, had vette pech. Er was een zacht grasveld en er stonden fijne bankjes, maar hij koos een heel ander plekje. Ik had ook wat pech, want het nieuwe logrolletje zat muurvast. Diverse gereedschappen moesten worden ingezet om het papier te bevrijden. Toen de lucht eindelijk was geklaard, bleek ik de tweede die zijn naam mocht krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo Voel-velo-love - van psteijn

   note 23 maart 2015
Het was inmiddels bijna 3 maanden geleden dat er door een felle brand asbest was vrij gekomen en de wijk werd afgesloten. Omdat deze cache nog steeds niet beschikbaar leek, ben ik geheel op eigen risico voorzichtig een kijkje gaan nemen. Gehuld in beschermende kleding en voorzien van mondkapje en handschoenen betrad ik de Prins Clausstraat. Het viel me op dat niemand zich in plastic had gehuld, maar die domme mensen snapten waarschijnlijk de ernst van de situatie niet. Bij (vermoedelijk de juiste) tuin zocht ik naar iets wat op een cache leek. De bewoners waren kennelijk nog niet naar huis teruggekeerd, want er was niemand binnen te zien. Asbest heb ik nergens aangetroffen, maar de cache ook niet. Komt die nog terug zodra hij is schoongemaakt?

8353

geo 8353. Towers with Power - van Xiefehl

23 maart 2015, 16:55
De 4 torenflats aan de Melis Stokelaan stonden in hun karakteristieke kleuren te glimmen in het middagzonnetje. Ergens aan de voet moest ik op zoek naar de power en die had ik vrij snel gevonden. Het doosje klemde nogal, waardoor ik langer bezig was dan ik zou willen. Ik stond hier ook behoorlijk in het zicht, dus ik hoop maar dat de cache voldoende kracht heeft om te overleven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8354. Hier ben ik wel voor te porren - van -Zuur-

23 maart 2015, 17:15
Voor een biertje ben ik altijd wel te porren, maar hier in de Kleurenbuurt zag ik nergens een keurig café. Maar met mijn scherpe blik zag ik wel een constructie met een kokertje en na een paar porren had ik dat in handen. Daarna kon ik kordaat mijn kleurige bierkrabbel zetten.
Bedankt en proost, Biertje

8355

geo 8355. Door de bomen het bos niet meer zien - van t@bgirls

23 maart 2015, 17:30
Toevallig stonden er in dit hoekje van het Rijswijksebos slechts een paar bomen, dus het was niet moeilijk om het bos te zien. De cache zag ik natuurlijk ook, maar het leek me toepasselijker om die 'Ik zie ze vliegen', 'Er een slag naar slaan' of 'Een balletje opgooien' te noemen. Maar mij hoor je niet klagen, want ik peuterde met mijn verkleumde vingers het logstrookje eruit en krabbelde met enige moeite mijn naam.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


24 maart: in Schiedam combineerde ik vanmiddag het zakelijke met het aangename (5 caches)

8356

geo 8356. Vogeltjesdans - van tommy1939

24 maart 2015, 13:20
Dat ik de vorige keer hier mistastte, kan ik mijzelf wel vergeven, maar wat te zeggen van Wilxlii Carrotte die hetzelfde overkwam? Laten we het er op houden dat zijn inmiddels legendarische adelaarsogen + brilletje tijdelijk waren vertroebeld door een gebrek aan wortels, waarnaar hij zichzelf heeft vernoemd.
Dat hij het kokertje vorige maand alsnog wist te vinden, kwam niet door eigen vindingrijkheid, maar omdat hij hulp van de cachelegger had gekregen. Die extra hints stonden inmiddels ook op de cachepagina, dus dat vogeltje was snel gewassen. Na een kort dansje viel me iets op en even later kon ik het kokertje openen. Ik zocht het plekje op waar mijn goede vriend zijn worteltekening had geplaatst en zette daar toen broederlijk mijn bierkrabbel onder.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 31 januari 2015
Wat een kunstig gecamoufleerd elektriciteitshuisje stond hier langs de Burgemeester van Haarenlaan. De listig verstopte micro heb ik echter niet gevonden. Ik had gelezen dat ik op zoek moest naar iets wat er niet thuis hoorde. Daarvan bleek er genoeg in het gras te liggen, dus moest ik ook nog eens goed kijken waar ik mijn dansschoenen neerzette. De score voor vanmiddag bleef daarom steken op 13 gevonden caches en 4 niet.

geo 8357. Het Proveniershuis - van tommy1939

24 maart 2015, 15:35
Omdat ik vanmiddag in Schiedam moest zijn, leek het me nuttig om het zakelijke met het aangename te combineren. Er lagen nog een paar oude not-founds, die hoognodig moesten worden gevonden. Zoals bij het Proveniershuis uit 1761. Het kokertje dat ik hier in januari samen met 2 andere teams tevergeefs heb gezocht, bleek achteraf gewoon verdwenen. De nieuwe cache was nu op een iets andere plek verstopt, waardoor ik geen last had van de blowende jongeren op het bankje, maar gewoon even de toestand van mijn fietsband heb onderzocht. Met mijn andere hand greep ik razendsnel het potje, waarna deze alsnog in de pocket was.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 31 januari 2015
Omdat de natte sneeuw niet in het westen zou vallen, besloot ik mijn plannen om te gooien en vanmiddag naar Schiedam af te reizen. Bij het Proveniershuis was al iemand aan het zoeken, maar toen die niets kon vinden, ben ik maar gaan helpen. wink Niet veel later arriveerden er nog twee teams en hebben we met 6 personen (onopvallend) staan zoeken. Zo'n muurtje van ijzerdraad dat opgevuld is met stenen vind ik altijd een heerlijke verstopplek, maar na een half uur heb ik het opgegeven.

8357no

geo NF#623. St. Liduina Basiliek - van tommy1939

   dnf 24 maart 2015
De Basiliek van de Heilige Liduina en Onze Lieve Vrouw Rozenkrans heb ik lang en goed bekeken. De cachelegger roept op om hier ongezien te zoeken naar de cache en dat heb ik 20 minuten geprobeerd. Er zijn niet veel plekken waar je een 'small' kunt verstoppen, dus dat ding is fantastisch verstopt of opnieuw verdwenen.

geo 8358. Door Schiedam: het Pompgemaal - van hoekraam

24 maart 2015, 16:05
Het pompstation uit 1922 zorgt voor verdeling en druk op het waterleidingnet, maar de elektrische motoren zijn inmiddels vervangen door een moderne elektromotor. Die zorgde gelukkig voor weinig overlast, want ik had het kokertje direct boven water. Pompen was nu niet nodig. Dat volgde pas 's avonds, aan de bierpomp. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 8359. De Oranjebrug - van tommy1939

24 maart 2015, 16:10
De Oranjebrug ligt er al sinds 1885, maar deze cache pas 3 dagen. Tijdens mijn korte fietstocht door Schiedam kon ik deze mooi even meepikken. Het kokertje zag ik snel zitten, dus een hint was hier inderdaad niet nodig. Als alibi vanwege de passerende verkeersdeelnemers maakte ik eerst een paar interessante foto's van de Nieuwe Haven.
Bedankt en proost, Biertje

8360

geo 8360. De Hoofdbrug, Schiedam - van tommy1939

24 maart 2015, 16:20
Ook dit was voor mij een oude miskleun, maar er was inmiddels een hint toegevoegd. Daardoor had ik het kokertje direct bij zijn lurven, op een plekje waar hij in januari beslist niet heeft gezeten. Maar mij hoor je niet klagen, want ook de derde oude not-found was nu in de pocket. Met hoofdletters zette ik dus mijn bierkrabbel in het nieuwe logboekje en fietste daarna tevreden terug naar het station.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 31 januari 2015
De gietijzeren Hoofdbrug leverde mijn tweede not-found voor vandaag. Op en rond het nulpunt heb ik helaas tevergeefs staan zoeken. Wat grappig dat iedereen deze cache snel weet te vinden.

___________________________________________________________________


25 maart: een snel bezoek aan 2 herplaatste caches in Rijswijk en Wateringen (2 caches)

8361

geo 8361. Cool - van t@bgirls

25 maart 2015, 14:20
Het was vanmiddag inderdaad koel, zeg maar koud, toen ik snel een kijkje kwam nemen naar deze herplaatste cache. Want voor je het wist, was die misschien opnieuw verdwenen. Even een snelle snaai en op het verse logrolletje kon ik als derde mijn bierkrabbel zetten. Tot slot wierp ik nog even een blik op de vorig jaar geplaatste fietsbrug over de Vliet, die als naam 'De Oversteek' had gekregen. Ik maakte hierna zelf een oversteek richting Wateringen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8362. Voel-velo-love - van psteijn

25 maart 2015, 14:50
Twee dagen later was ik terug in de Prins Clausstraat in Wateringen, maar vandaag had ik de beschermende kleding thuis gelaten. Volgens de cachelegger was die niet meer nodig en was de micro weer volledig asbest-vrij teruggeplaatst. Het was even zoeken, want ik verwachtte een met liefde en gevoel gemaakt kunstwerk van een fiets. Ook na het loggen bleef de naam van deze cache voor mij onbegrijpelijk. Bier-ribe-irbe vond ik zelf wel aardig klinken en Claus-casul-lucas was natuurlijk ook erg toepasselijk.
Bedankt en proost, Biertje
note 23 maart 2015
Het was inmiddels bijna 3 maanden geleden dat er door een felle brand asbest was vrij gekomen en de wijk werd afgesloten. Omdat deze cache nog steeds niet beschikbaar leek, ben ik geheel op eigen risico voorzichtig een kijkje gaan nemen. Gehuld in beschermende kleding en voorzien van mondkapje en handschoenen betrad ik de Prins Clausstraat. Het viel me op dat niemand zich in plastic had gehuld, maar die domme mensen snapten waarschijnlijk de ernst van de situatie niet. Bij (vermoedelijk de juiste) tuin zocht ik naar iets wat op een cache leek. De bewoners waren kennelijk nog niet naar huis teruggekeerd, want er was niemand binnen te zien. Asbest heb ik nergens aangetroffen, maar de cache ook niet. Komt die nog terug zodra hij is schoongemaakt?

___________________________________________________________________


27 maart: op weg naar Nootdorp voor een afspraak met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte (5 caches)

8363

geo 8363. De Slangendrager - van Team Francey

27 maart 2015, 13:30
De Slangendrager is een opmerkelijk beeld tussen Ypenburg (Den Haag) en Nootdorp. Het staat op een scheve blauwe sokkel in de middenberm van de Laan van Nootdorp en werd in 2011 gemaakt door kunstenaar Marcel Smink. Ik was op weg naar een afspraak met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, maar moest hier even stoppen voor een rond doosje. Dat voelde ik precies zitten op de plek waar ik het verwachtte, zodat het oponthoud niet lang duurde. Natuurlijk was er nog wel tijd voor een foto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8364. Vreemde vogels - van dalachras

27 maart 2015, 14:00
Vanmiddag was ik op stap met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Samen fietsend door de regio wees hij mij op alle plekken waar ooit een cache had gelegen. De meeste daarvan kende ik nog wel. Bij een bruggetje dichtbij de RandstadRail gingen wij op zoek naar de tunneleend. Met zijn oude stramme rug nam eerst Wilxlii een kijkje. Hij zag echter alleen een petling. Toen ik daarna een blik wierp, ontdekte ik ook de pluizige beestjes. Die waaiden bijna weg door de harde wind, maar ik had alleen maar aandacht voor de cache. Onder Wilxlii's worteltekening zette ik vervolgens mijn vreemde bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

8365

geo 8365. Carice - van Xiefehl

27 maart 2015, 14:15
Vanmiddag fietste ik een stukje met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Samen reden wij naar de Van Houtenlaan in Pijnacker, op zoek naar Carice. Niet de bekende actrice, maar het kokertje dat zij hier had achtergelaten. Hoewel Wilxlii zijn legendarische adelaarsogen + brilletje gebruikte, had hij niet in de gaten dat ik dankzij mijn scherpe blik het grootste deel van de cache al had weggenomen. Rustig beschreef ik het logrolletje en gaf het daarna aan mijn metgezel, die dat blij verrast in ontvangst nam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8366. Huisje, boompje, beestje - van Voetbal Smurf

27 maart 2015, 14:30
Vanmiddag was ik op stap met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Onderweg legde hij mij uitvoerig uit hoe hij de hele ochtend bezig was geweest met het tellen van driehoeken. Dankzij zijn puzzelvaardigheid fietsten wij naar een huis in Pijnacker. Dat bleek overigens het verkeerde huis te zijn, want later kwam ergens anders de in alle logs geroemde hulpvaardige bewoner naar buiten om te vertellen bij welke boom al sinds de winter werd gezocht. Op aanwijzingen van Wilxlii voelde ik naar het beestje, daarbij alle levende exemplaren weer netjes terugstoppend. Ineens had ik beet en konden wij gezamenlijk onze namen aan het logrolletje toevoegen.
Bedankt en proost, Biertje

8367

geo 8367. 3K - van Mozique

27 maart 2015, 14:50
Vanmiddag volgde ik de voetsporen van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Die was nog steeds wat van slag door het bericht van vorige week dat K3 ging stoppen. Dat probleem kon ik er nu even niet bij hebben, want ik was driftig op zoek naar 3K. Die had zich gelukkig vermomd in een voor mij zeer herkenbaar omhulsel, zodat ik zingend mijn bierkrabbel zette.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


29 maart: op de Scheveningse boulevard was 's nachts een Event vanwege het begin van de zomertijd (1 cache)

8368a       8368b

geo 8368. Time Travel - van Paul

29 maart 2015, 02:00/03:00
Er stond aan de kust een stormachtige wind, maar het was gelukkig droog. Met moeite fietste ik 's nachts tegen de wind in naar de parkeerplaats bij het Scheveningse havenhoofd. Bij het bushokje rond de parkeerautomaat had zich al een groepje tijdreizigers gemeld en het wachten was op de organisatie. Die arriveerde nog net op tijd, waarna het aftellen kon beginnen. Om precies 2 uur zette iedereen zijn klok een uur vooruit en ging het logboekje rond. Natuurlijk had ik wat biertjes meegenomen, zodat er gezellig geproost kon worden op de nieuwe zomertijd.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


30 maart: in een stormachtige wind fietste ik naar Zoetermeer en Moerkapelle (6 caches)

8369

geo 8369. Brandweer: Oosterheem - van LuckieStar

30 maart 2015, 13:30
Ondanks het stormachtige weer had de brandweer in de Zoetermeerse wijk Oosterheem weinig te doen. Al snel kwam er daarom iemand vragen wat ik aan het zoeken was. Van geocachen had hij wel gehoord, maar dat er ook iets bij deze kazerne moest liggen, wist hij niet. Maar hij ging wel even bellen. Nadat ik alle mogelijkheden (zonder resultaat) had onderzocht, verscheen telefonisch de oplossing. Terwijl ik het kokertje tevoorschijn haalde, was iedereen naar buiten gekomen om te zien wat ik had gevonden. Hierna volgde nog een discussie of de verstopplek wel handig was, maar daar zou men wel contact voor opnemen. Mij maakte het niet uit, want ik had deze cache (met veel hulp, waarvoor dank) toch nog gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#624. Tunnelversie of... tunnelvisie - van LuckieStar

   dnf 30 maart 2015
In precies zo'n zelfde fietstunneltje had ik al eens eerder een cache gezocht (en gevonden), maar waarschijnlijk vanwege deze tunnelvisie zag ik 'm dit keer niet zitten. Er kwam een wandelaar voorbij die vermoedde waar ik mee bezig was en mij vertelde dat hij de vorige keer mensen aan de andere zijde van het tunneltje had zien zoeken. Ik moet dus nog eens terug.

geo 8370. Den Violier - van équété

30 maart 2015, 14:15
Met een stevige wind in de rug fietste ik naar de Violierenweg. Daar was het verboden te klimmen of te graven, dus bleef er weinig over om een cache te verstoppen. Gelukkig vond ik bij het nulpunt een handige verstopplek, waar het logrolletje al guitig uitstak. Terwijl een vrachtwagen voorbij denderde, zette ik mijn bloemige bierkrabbel op het papier.
Bedankt en proost, Biertje

8371

geo 8371. De TheeRoos - van erwinagnes

30 maart 2015, 14:55
Dankzij de hint, het formaat (large) en de naam die er met duidelijke letters op stond geschilderd, was deze fraaie cache in Moerkapelle makkelijk te vinden. Nadat ik de theekist had geopend, kon ik op zoek naar het logboekje. Toen ik alle plekjes (tevergeefs) had onderzocht, besloot ik om aan te bellen. De vriendelijke moeder van de cacheleggers deed open en verklaarde dat het logboekje toch echt aanwezig was. Dat had ze namelijk een uur geleden nog gecontroleerd. Ze vroeg gelijk of ze misschien een kopje thee moest zetten, waarop ik antwoordde dat ik vanwege mijn naam wel iets anders lustte. Nou, bier had ze ook in huis, maar ik besloot eerst voor het logboekje te gaan. Gelukkig vond ik dat op hetzelfde moment dat de dame ongerust kwam informeren of het lukte. We hebben daarna nog heel gezellig gebabbeld, waarbij ik het nogmaals aangeboden biertje opnieuw heb afgeslagen. Het was dan ongetwijfeld nog veel gezelliger geworden, maar van cachen zou daarna niets meer komen. En ik moest nog naar Alphen aan den Rijn...
Bedankt en proost, Biertje

geo 8372. FKP 52 Schravenwildertpad - van LuckieStar

30 maart 2015, 15:20
Nee, ik voel me nog lang niet bejaard
Dankzij al die fietsknooppunten op de kaart
Had LuckieStar ook deze cache zeer listig verstopt?
Uiteindelijk bleek dat niet en was ik weer gefopt
Bedankt en proost, Biertje

8373

geo 8373. Vlakbij de Tweede Tocht - van LuckieStar

30 maart 2015, 15:50
Vanmiddag maakte ik mijn tweede tocht naar dit bruggetje, maar dit keer was ik er zeker van dat ik de cache zou vinden. Vorige week had ik namelijk cachers uit Zoetermeer ontmoet die spontaan over de fantastische creaties van LuckieStar waren begonnen. Toen ik vertelde dat ik deze (nog) niet had gevonden, kreeg ik een kleine tip. En inderdaad, na goed zoeken op het nulpunt zag ik inderdaad iets zitten. Zeer mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 22 januari 2015
Een cache die er al 8 maanden ligt en maar 63 keer is gevonden? Dat moet een lastige zijn. Mijn goede vriend Mighty-Mike had hier al twee keer tevergeefs gezocht en omdat ik in de buurt was, waagde ik een gokje. Het vroor lichtjes, dus het begrip 'zoeken rond het nulpunt' kreeg vandaag een heel andere betekenis. Als het iets beter weer is kom ik weer terug.

geo 8374. Waterval - van Dragon1ord

30 maart 2015, 16:10
Mijn oorspronkelijke doel (Alphen aan den Rijn) moest ik door de stormachtige wind laten schieten, dus fietste ik weer terug via Zoetermeer. Daar was eergisteren een nieuwe cache verschenen. De Zoetermeerse Waterval behoort tot een van de bekendste uit de regio. Hij bevindt zich in de wijk Noordhove, tussen de Notarisappelhof en de Ruseschans. De waterval stort zich ongeveer 200 millimeter naar beneden. Er bestaan natuurlijk hogere watervallen, maar de hoeveelheid water en de breedte maken de Zoetermeerse waterval spectaculair. Je kunt zelfs over de waterval heenlopen en zien hoe het water over de rand naar beneden valt. Door dit fantastische schouwspel was ik bijna vergeten dat ik ook nog voor een cache kwam. Die had ik vlot gevonden. Het logboekje was kurkdroog, want het zat goed verpakt in plastic en in een waterdichte pot. En er waren vandaag al meerdere bezoekers geweest.
Bedankt en proost, Biertje

8374

Terug naar boven

Door naar april 2015