Blik op Biertje

Bierpraat juni 2015

201 caches gevonden (logs 8883-9083)

3 juni: naar Den Haag gefietst en wat caches gevonden van Daandebanaan (3 caches)

8883

geo 8883. I Love Geocaching in Den Haag - van daandebanaan

3 juni 2015, 14:15
Ik hou van geocaching, al meer dan 12 jaar
Met het zoeken naar doosjes ben ik voorlopig nog niet klaar
Op een grappig pleintje in het centrum van Den Haag
Greep ik de nano na 10 minuten toch nog in z'n kraag
Bedankt en proost, Biertje

geo 8884. Ode aan de Belg - van nickvanbael & daandebanaan

3 juni 2015, 14:35
Een ode aan Nick van Bael, een jonge Belg die al 23 caches heeft gelegd. De meeste in de buurt van Antwerpen, maar sinds kort zijn er ook een paar in Nederland. Ik fietste daarom naar de Westduinen, op zoek naar een fotokokertje. Het klemmetje zat met ongelooflijk lange schroeven vast; zoiets kan alleen een Belg verzinnen. Maar ik schreef ondertussen mijn naam op het strookje. Komt er straks ook een Ode aan de Hagenees?
Bedankt en proost, Biertje

8885

geo 8885. Van 2001 tot nu #3: Gotta catch that scout! - van daandebanaan

3 juni 2015, 14:50
Vorige week lukte het me niet, maar die dag werd het doosje door anderen wel gevonden. Vanmiddag probeerde ik het dus opnieuw. Omdat mijn GPS geen wherigo ondersteunt, had ik de cartridge thuis afgespeeld. Ik ben niet zo'n gamer, dus pas na de vijfde keer had ik de eindbestemming gevonden. Nou dacht ik eerst dat Daan lid was van scouting, maar het spel draaide om rennen en vechten. De vluchtende scout wist vorige keer uit m'n handen te blijven, omdat ik alle boompjes onderzocht, behalve het juiste. Vandaag pakte ik het wat beter aan en nu met succes. Op de plek waarvan ik dacht dat die niet logisch was, lag het gezochte doosje. De scout was gevonden en tevreden zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 24 mei 2014
Met vallen en opstaan had ik deze wherigo tot een goed einde gebracht, maar helaas: achter het boompje vond ik niets. Later deze dag zou ik Daandebanaan nog ontmoeten op het Liers Event en daar hoorde ik dat de cache zeer goed gecamoufleerd was. Had mijn scherpe blik me in de steek gelaten? Hiervoor moet ik dus nog een keer terug.

___________________________________________________________________


4 juni: met de Braeck-geocachers een avondje pret in de polder bij Zoetermeer (5 caches)

8886a       8886b

geo 8886. Xyje Polder Pret Extra 1 - van Team Xyje

4 juni 2015, 20:45
Voor onze maandelijkse avond waren de Braeck-geocachers dit keer op weg naar Zoetermeer. Pino had namelijk de multi Xyje Polder Pret uitgezocht, die gemaakt was door zijn werkcollega Xyje. In de buurt van de parkeerplaats kwamen wij toevallig de cacheleggers tegen. Zij wisten dat wij de wandeling zouden maken en hadden nog even snel de hele route gecontroleerd, opdat wij hen niet midden in de nacht uit bed zouden bellen voor hulp. wink Voor de 1e Extra cache moest thuis een doolhof-puzzeltje worden opgelost. Corbulo en Mighty-Mike kwamen daar in eerste instantie niet uit, maar ten slotte zaten we allemaal op ÚÚn lijn. Ter plekke was het opnieuw even een gepuzzel. Zonder GPS deed Corbulo uiteindelijk de gelukkige greep, nadat Pino hem het nulpunt had aangewezen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8887. Xyje Polder Pret Extra 2 - van Team Xyje

4 juni 2015, 21:20
Hoewel we wisten dat we de 2e Extra cache na het passeren van wp7 konden verwachten, was iedereen zo gegrepen door de omgeving, de natuur en door diverse sterke verhalen, dat alles was vergeten. Gelukkig werden we door Mighty-Mike gewaarschuwd en hoefden we niet al te ver terug te lopen. Daarna moest ik Corbulo helpen bij het maken van de gevraagde projectie. Op de berekende plek zei Mighty-Mike al snel dat hij de cache zag. We stopten direct met zoeken, maar het bleek loos alarm volgens Mike. Tot ieders verbazing vond Pino even later op exact dezelfde plek alsnog het potje. Ook hier hebben wij gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8888. Xyje Polder Pret Extra 3 - van Team Xyje

4 juni 2015, 21:30
Hoewel de gevonden codes voor de 3e Extra cache hardop waren voorgelezen, bleek ik de enige die ze ook daadwerkelijk had opgeschreven. Helaas bleek dat punt in het midden van een weiland te liggen. Maar gelukkig had ik de foto's nog en zo constateerde ik dat op een foto 2 cijfers op mysterieuze wijze waren verwisseld. Het nieuwe punt lag een stuk logischer en Pino plukte het kokertje al snel uit een boom. De route was nu bijna ten einde en de slot-cache kwam in zicht...
Bedankt en proost, Biertje

8889

geo 8889. Xyje Polder Pret - van Team Xyje

4 juni 2015, 21:50
Op deze zomerse avond bleek dit een multi met veel (onbekende) Polder, maar ook met veel Pret. Na wp1 wilde Corbulo al direct naar wp15, die volgens zijn GPS het dichtstbijzijnde punt was. Met moeite konden we hem overtuigen dat het beter was om eerst naar wp2 te lopen. Daarna was er bij ieder volgend wp altijd wel iemand die voorstelde om nu eerst naar wp15 te gaan. Corbulo was zo slim om niet te reageren. We hebben een prachtige wandeling gemaakt, waarbij alle foto's goed herkenbaar waren, ook al was de natuur in 2 maanden tijd soms al aardig veranderd. Terwijl Corbulo met de kist in zijn hand stond, beweerde Mighty-Mike nog dat we 60 meter verderop moesten zijn. Het bleek gelukkig niet aan een defecte GPS te liggen, maar aan zijn ogen (of dikke vingers). wink Dit is een machtig mooie multi, die ik graag een favo had gegeven als ik dat zou kunnen. Fraai gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8890. Project 81 (9x9) Reiziger Challenge - van Bosscout

4 juni 2015, 22:50
Tot slot van deze avond wandelden we naar dit plekje langs het Gelderswoudse Kerkpad. Zo konden Corbulo en Mighty-Mike ook eens kennismaken met het fenomeen Challenge-cache. We hadden alleen geen rekening gehouden met het feit dat we de koker niet gewoon konden pakken. En toevallig had niemand zijn tools deze avond bij zich. Maar op MacGyver-achtige wijze fabriceerden we van gewone gebruiksvoorwerpen het benodigde gereedschap en wist Pino de cache behendig tevoorschijn te halen. Aan de Challenge voldoe ik ruimschoots, want ik heb inmiddels in 11 landen 9 caches gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5 juni: met de bier-bike naar Pijnacker, Berkel, Zevenhuizen en terug via Zoetermeer (22 caches)

8891

geo 8891. Hoog-Laag Constructie (deel 2) - van Zoeten

5 juni 2015, 11:50
Dit zou de eerste tropische dag van het jaar worden. Een goed moment om wat kilometers te maken tijdens mijn vaste fietsrondje. Via Pijnacker en Berkel reed ik even naar Zevenhuizen. In het Bieslandse Bos mocht ik op zoek naar de Hoog-Laag Constructie. Daarvoor hoefde ik maar een heel klein stukje het bos in. De constructie werkte feilloos, zodat het logboekje moeiteloos in m'n pocket zakte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8892. AprŔs X - van Xiefehl

5 juni 2015, 12:10
Wie A zegt, moet ook B zeggen. Zo bereikte ik in het begin van de middag de P van Pijnacker. Hoewel ik dacht op de goede plek te kijken, zag ik nergens een cache. Vreemd. Er kwam ineens een sms'je binnen en terwijl ik het bericht las, trok ik het eerste blikje bier van vandaag open. Daarna wierp ik opnieuw een blik op de logische plek en dit keer zag ik de cache direct zitten. Hoe ik die micro daarnet nog had kunnen missen, was onbegrijpelijk. Gelukkig had ik op tijd mijn medicijn ingenomen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8893. De scheve toren - van Murdockje

5 juni 2015, 12:15
Terwijl ik in de richting van de Hervormde kerk fietste, begon de klok ineens te luiden. Een teken? De scheve toren was in 1940 ingestort, maar werd in 2000 weer herbouwd. Ik kon niet goed zien of de toren inderdaad scheef stond. Zelf sta ik na een avondje in mijn stamcafÚ ook wel eens scheef, maar dat is de volgende dag meestal weer over. De cache had ik direct in de gaten, want die constructie had ik inmiddels wel vaker gezien.
Bedankt en proost, Biertje

8894

geo 8894. Je bent 'n Gek, Co! - van Xiefehl

5 juni 2015, 12:25
De gekko is een hagedis, maar ook het type van mijn eerste GPS uit 2003, de eenvoudigste versie van Garmin. Hij had alleen een pijltje en daarmee heb ik toch 1750 caches gevonden. Met de vondst van dit beestje kwam 12 jaar geschiedenis even terug. De gekko had zich goed gezekerd tegen een valpartij in het water, dus hier kon niets mis gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8895. Lief klein vogeltje - van Speurneusjes.Jense

5 juni 2015, 12:30
De hele familie Speurneusjes.Jense zat net buiten te lunchen, toen ik arriveerde. Waar zou dat kleine vogeltje zitten? Ik vroeg het aan de kleine Speurneusjes en eentje wees met z'n handje. Ik had het beestje natuurlijk al zien zitten en daarna herkende ik ook de cache. Zo'n verstopplek was ik al vaker tegengekomen. Ik groette het vogeltje en de Speurneusjes en verliet de vogelwijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8896. We pakken de (elektrische) draad weer op - van mepako

5 juni 2015, 12:35
Mepako heeft de draad weer opgepakt en een nieuwe cache heel dicht bij huis geplaatst. Die was leuk gemaakt, maar het logrolletje bleek helemaal vol. Het papiertje dat iemand had toegevoegd, was nu ook vol. Zou Mepako zo weinig buiten komen? Of zou hij niet meer weten waar zijn cache zit?
Bedankt en proost, Biertje

8897

geo 8897. Pluto is zoek - van The Sugars

5 juni 2015, 13:05
Sinds kort weet ik hoe ik de wherigo's kan afspelen en enthousiast ben ik daarmee aan de slag gegaan. De zoektocht naar Pluto in Berkel en Rodenrijs was leuk om te doen en verliep vlekkeloos. Alle bewoners van Duckstad waren mij behulpzaam, zodat ik uiteindelijk Pluto's plekje wist te bereiken. Daar heb ik toch wel even lopen zoeken en ik dacht even dat Pluto opnieuw de benen had genomen. Het was dus tijd om even te gaan zitten voor een boterham en een biertje. Toen ik daarna opnieuw op zoek ging, had ik de gecamoufleerde rakker ineens in het oog. Goed verstopt!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#668. FKP 21 Rondom Berkel - van EvertsNL

   dnf 5 juni 2015
Nee, ik voel me nog lang niet bejaard
Met al die fietsknooppunten op de kaart
Hier klaagt men: "Hij ligt zo'n 20 meter van het co÷rdinaat"
Ook ik zocht me hier werkelijk uit de naad

geo 8898. Natuurtalent - van WeLST

5 juni 2015, 13:50
Al fietsende was ik in de Rotterdamse wijk Schiebroek beland. Op een voormalig schooltuincomplex is nu Natuurtalent gevestigd, een ontmoetingsplek voor jong en oud. Er werd door jongeren gesjouwd met kruiwagen vol tuinafval en vooral de houten sculpturen vond ik indrukwekkend. Maar ik was hier natuurlijk voor een cache. In eerste instantie werd ik aangetrokken door de grote hopen, maar toen ik de hint las, zocht ik mijn heil elders. Een mand vol lekkers (lees: een plastic doos) was mijn deel. Met mijn schrijverstalent krabbelde ik mijn oude naam in het jonge logboek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8899. Woonzorgcentrum Laurens Liduina - van WeLST

5 juni 2015, 14:05
Bij woonzorgcentrum Laurens Liduina in de Rotterdamse wijk Hillegersberg stonden de serredeuren wagenwijd open. Zo kon de wind een beetje koelte brengen op deze tropische dag. De bewoners waren druk in gesprek, maar ik weet niet of ze mij zagen. Ik zag in ieder geval wel de cache zitten en weet nu dat de vogels in deze wijk volop vruchtenpindakaas krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

8900

geo 8900. Een bruggetje te ver - van ÚquÚtÚ

5 juni 2015, 14:15
Bruggetje? Zeg maar gerust: brug. Het ding in gebied Wilderzijde was 5 meter breed. Dat wist ik, omdat twee mannen bezig waren de lengte en breedte van de sloot op te meten. Eentje in een roeibootje, de ander op de oever en tussen hen in een lang meetlint. Ik moest even wachten totdat ze de brug waren gepasseerd, want hier zou ik mijn 8900e kokertje gaan vinden. En dat is gelukt, zo blijkt uit de foto die ik trots na afloop maakte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8901. Een snelle oppikker (of toch niet) - van MaNiRoxy

5 juni 2015, 14:30
Daar hou ik van: snelle oppikkers. Aan langzame oppikkers heb ik een broertje dood, want tegenwoordig moet alles vlug, vlug, vlug. Volgens de hint zou je met z'n tweeŰn moeten zijn en een stokje nodig hebben. Bij snelle oppikkers lees ik nooit vooraf de hint en gelukkig maar, want ook in m'n eentje en zonder stokje kon ik het kokertje snel oppikken. Ik moest dit keer wel even met ÚÚn hand loggen, maar dat ben ik wel gewend: vaak genoeg heb ik in mijn andere hand een vol bierblikje vast.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#669. DCCC - van Mondriaantje

   dnf 5 juni 2015
Het Romeinse cijferpuzzeltje was niet zo lastig, maar het vinden van de cache is me niet gelukt. In een gebied vol kreupelhout, takken, stronken en bladeren heb ik tien minuten staan zoeken. Dat was natuurlijk veel te kort, want ik las achteraf tijden van een half uur en langer. Het leverde mijn DCLXIXe not-found op.

8902

geo 8902. 7x7-huizen 1 - van Vielv66

5 juni 2015, 15:15
Het was druk vandaag bij de bootverhuur en het ijswinkeltje. De eerste tropische dag in Nederland had velen naar Zevenhuizen gelokt. Ook mij, maar ik had een heel ander doel. Bij het Zevenhuizense Verlaat (een sluis uit 1740) heb ik in het verre verleden al eens eerder een cache gevonden. Een klein motorbootje lag nu te wachten om zijn reis vanuit Delft te vervolgen. Ondertussen had ik snel de petling gegraaid en vervolgde ik mijn eigen reis richting Zevenhuizen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#670. Team Karstel klimt op - van team karstel

   dnf 5 juni 2015
Een cache met een moeilijkheid van anderhalve ster. Ook al hoefde ik niet te klimmen, het is me toch niet gelukt deze te vinden. Ik hoef die andere caches van team Karstel dus ook niet te proberen, want die zijn net zo moeilijk. En met de onbegrijpelijk hint kwam ik ook niet verder. Jammer..

geo 8903. 7x7-huizen 2 - van Vielv66

5 juni 2015, 15:35
Het fietspad en het voetpad werden hier over de lengte gescheiden door een bosje. Maar geocachers hadden ter hoogte van de cache in een paar weken tijd al voor meerdere doorsteekjes gezorgd. Toen ik mijn bier-bike even langs het fietspad neerzette en een kijkje nam, ontdekte ik een oerdegelijk Zevenhuizens zitmeubel. En natuurlijk ook een cache.
Bedankt en proost, Biertje

8904

geo 8904. 7x7-huizen 3 - van Vielv66

5 juni 2015, 15:40
Dat het co÷rdinaat bij dit speeltuintje aan de Korenstraat wat afwijking vertoonde, maakte me niet uit. Dankzij de duidelijke hint was de petling snel gevonden. Met dit warme weer waren er geen kinderen buiten, dus ik kon hier ongestoord mijn gang gaan. De derde bonuscode werd ijverig genoteerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8905. De drie bergjes - van Tax89

5 juni 2015, 15:45
Van de drie bergjes in dit parkje zag ik er maar twee. Wielrenners en alpinisten zouden er waarschijnlijk geen een zien. Maar ik kwam hier ook niet om te klimmen, doch voor een kokertje. De drie in de hint zag ik gelukkig wel en precies daar was het raak. Mijn GPS had me wel naar een ander plekje gestuurd, maar die heeft het wel eens vaker 'mis'.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8906. 7x7-huizen 4 - van Vielv66

5 juni 2015, 15:55
Ik was blij dat de cache niet bij het bruggetje lag, want daar waren twee jongetjes met een schepnetje bezig. Terwijl ik rustig naast mijn fiets m'n log schreef, kwamen ze voorbij en groetten ze me vriendelijk. Ik vroeg of ze klaar waren met vissen en naar huis gingen, maar de oudste vertelde dat ze eerst nog iets anders gingen doen. Hij fluisterde tegen zijn broertje dat hij hem een geheim zou laten zien. Dat bleek de petling te zijn, die hij pas had ontdekt. Ik heb ze uitgelegd dat het een spel was en dat het ding moet blijven zitten. Dan kon iedereen die hem vond zijn naam in het boekje schrijven. Trots vertelde de jongste me dat hij al zijn naam kon schrijven en ook de oudste gaf ik daarna het boekje. Daarom staan sinds vandaag ook Percy en Milan in het logboek.
Bedankt en proost, Biertje

8907

geo 8907. Hotel Vosbrug - van Tet90

5 juni 2015, 16:00
Rustig rolde ik het kleine logstrookje weer op, toen er een auto stopte en ik ineens mijn naam hoorde. Waren dat twee vrouwen die gewoon dorst hadden? Nee, het waren The Farmer's Wife en 4duckies die mij hadden herkend en graag de nano van me overnamen. Zij deden de Zevenhuizense route achterstevoren en ik kreeg gelijk een tip voor de lastige #5. Erg veel tijd om te kletsen hadden we eigenlijk niet, maar dat komt misschien wel weer op 6 september tijdens het Meet & Greet Event in Zoetermeer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8908. 7x7-huizen 5 - van Vielv66

5 juni 2015, 16:15
Van The Farmer's Wife en 4duckies, die ik zojuist bij Hotel Vosbrug was tegengekomen, had ik al een tip gekregen over de juiste zijde van de brug bij de Hervormde dorpskerk. Een brutale eend kwam direct op me af gewaggeld, alsof hij de plek met zijn snavel wilde aanwijzen. Daardoor had ik de petling snel in de gaten. Die zat overigens op N52░00.747 - E04░34.955.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8909. Transferium Zevenhuizen ZH - van aad.aagten

5 juni 2015, 16:20
Jazeker, zelfs Zevenhuizen heeft tegenwoordig een transferium! Maar met humor: het bleek een fietsenhok te zijn waar vanmiddag 4 inwoners hun karretje hadden gestald. Waren die daarna overgestapt op het wijkbusje? Noodgedwongen heb ik mijn bier-bike naast de stalling gezet en daarna het doosje gegraaid. Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat het transferium een snelle en gratis busverbinding krijgt met het bruisende centrum van Zevenhuizen, maar het begin is er!
Bedankt en proost, Biertje

8910

geo 8910. Een snelle cache in Zevenhuizen - van vietim

5 juni 2015, 16:25
Al vaker vond ik een doosje met de naam 'snelle cache'. Om de een of andere reden schijnen die veel populairder te zijn dan langzame caches. Aan de rand van een groenstrook langs de Swanlaweg kon het haast niet missen. Het duurde allemaal wel wat langer, omdat ik met mijn fiets door het hoge gras moest ploegen. Een asfaltweg tot aan de cache en een ruime parkeerplaats zouden de aanrijtijd natuurlijk een stuk kunnen verkorten. Maar ik had geen enkele haast, want precies op het vooraf geplande tijdstip krabbelde ik mijn naam in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8911. 7x7-huizen 6 - van Vielv66

5 juni 2015, 16:30
Bijna zou ik Zevenhuizen verlaten, maar er wachtte nog een zesde cache op mij. langs een doodlopende weg, waar ik als fietser niet mocht komen, zat de petling met een ingenieuze maar opvallende methode bevestigd. Waarschijnlijk was er even geen magneetje voorhanden. Nu ik het laatste bonusgetal had genoteerd, kon ik op weg naar de kers op de taart.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8912. 7x7-huizen 7 Bonus - van Vielv66

5 juni 2015, 16:40
Mijn keuze om de serie precies op volgorde te fietsen, bleek een juiste: voor de bonus hoefde ik niet om te rijden en hij lag ook nog eens precies op de terugweg naar huis. Ik had mijn bier-bike (met mijn GPS op het stuur) even alleen gelaten en probeerde op gevoel en goed geluk de doos te vinden. Daarna haalde ik toch maar even de GPS op, want dat werkte toch wat sneller. Zo kon ik ook de zevende cache van deze serie aan mijn rijtje toevoegen. Zevenhuizen was weer helemaal 'leeg' en tevreden fietste ik naar huis.
Bedankt en proost, Biertje

8912no

geo Tunnelversie of... tunnelvisie - van LuckieStar

   note 5 juni 2015
Op de terugweg van een fietsritje naar Zevenhuizen probeerde ik het hier voor een tweede keer. Hoewel ik denk te weten wat en waar ik moet zoeken, bleef de tunnel voor mij een donker gat. Misschien dat ik de volgende keer licht aan het einde zie...

___________________________________________________________________


8-10 juni: na een paar dagen bier drinken in Dubrovnik, werd KroatiŰ mijn 22e geocache-land (4 caches)

8913a       8913b

geo 8913. Port a Foot: Dubrovnik - van GekoTeam

8 juni 2015, 12:10
My first Croatian geocache was this virtual one. Our apartment was located just a few meters from the bell tower. There were many groups of tourists walking in Main Street, so it was difficult to make a picture without people on it.
Hvala i ×ivjeli! Biertje (from Holland)

8914a       8914b

geo 8914. Ragvsevm - van desert wind

8 juni 2015, 15:05
In the afternoon we went to the hills above Dubrovnik. Not by foot, but by cable car (just like everyone). There were constantly people near the big cross, so I struggled to get the box unseen and put it back after logging. What a view!
Hvala i ×ivjeli! Biertje (from Holland)

8915a       8915b

geo 8915. Gorica - van most255

9 juni 2015, 12:10
Gorica Svetoga Vlaha (the Hill of St. Blasius, patron Saint of the city) is a small hill located west from Dubrovnik. We went there by bus and walked the last 500 meters. After translating the Roman numerals we made the calculation and then searched for the box about 30 minutes uphill. Eventually I found a white film canister. On the log sheet was the name of DeOOpies , who found it on May 14th, so I wrote my name under theirs.
Hvala i ×ivjeli! Biertje (from Holland)

8916a       8916b

geo 8916. Gradac - van most255

10 juni 2015, 11:15
Gradac was transformed from a plain rock into a public park in 1898. It is still the largest green area in the vicinity of the Old Town of Dubrovnik, perfect for hiding from a midday heat in summer. The box was easily found, so afterwards we spend some time on the terrace near the beach.
Hvala i ×ivjeli! Biertje (from Holland)

___________________________________________________________________


13 juni: op de fiets naar Delft voor het jaarlijkse Worldwide Flashmob event (2 caches)

8917

geo 8917. WW2-70/75 Von Sponecks Retreat: The Escape - van Notorynchus

13 juni 2015, 15:30
De toegangspoort die zich het dichtst bij de cache bevond, was met kettingen afgesloten en voorzien van prikkeldraad. De soldaten van generaal Von Sponeck zouden daar geen moeite mee hebben gehad, maar ik zocht toch maar naar een andere ingang. Na een mooie wandeling bereikte ik de plek waar de Duitsers destijds even hadden uitgerust op hun weg naar Wateringen. Ze bleken zelfs twÚÚ doosjes achtergelaten te hebben. Eentje bevatte een logboekje, waar ik mijn bierkrabbel kon achterlaten.
Bedankt en proost, Biertje

8918

geo 8918. WWFM XII: Hugo onder-water - van vanBaarsel

13 juni 2015, 19:15
Voor het jaarlijkse flashmobfestijn in Delft hadden zich 70 teams aangemeld en na het fluitsignaal was het dus direct druk rond het stadbeeld van Hugo de Groot. Met kleine en grote waterpistolen werd het beeld schoongespoten. Om te voorkomen dat er misschien per ongeluk wat druppels in mijn biertje zouden komen, had ik mijn blik tijdig leeggedronken. wink Na afloop kon ik helaas maar even blijven om na te praten, want ik werd weer op tijd in Den Haag verwacht. Hugo, tot volgend jaar!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


15 juni: met de bier-bike opnieuw naar Nieuwerkerk en Capelle vanwege een stel oude not-founds (22 caches)

8919no

geo NF#671. Xyje Fol Voute - van Team Xyje

   dnf 15 juni 2015
Altijd lachen als je leest dat de cachelegger te hulp werd geroepen en toen zijn eigen cache niet meer kon terugvinden. Het betekende ook dat het ding goed was weggewerkt en toen ik ter plekke het oerwoud ontwaarde, zonk de moed me al een beetje in de schoenen. Zo simpel als het taal-puzzeltje was (checker direct op groen), zo moeilijk bleek het zoeken onder het maaiveld. Ik denk dat ik maar even wacht op de winter.

geo 8919. DCCC - van Mondriaantje

15 juni 2015, 10:25
Binnen 2 weken was ik terug in Bergschenhoek, want mijn not-founds begonnen te knagen. Ik had inmiddels wat tips uit oude logjes gehaald en de cacheleggers hadden me ook nog 2 woorden uit de beschrijving gemaild die als hint waren bedoeld. En dat waren gelukkig niet de woorden "onwaarschijnlijke constructies" en "uitdagingen". Dit keer had ik slechts 5 minuten nodig om het everzwijntje te wassen. Maar misschien kwam dat ook omdat ik nu nog volledig nuchter was?
Bedankt en proost, Biertje
dnf 5 juni 2015
Het Romeinse cijferpuzzeltje was niet zo lastig, maar het vinden van de cache is me niet gelukt. In een gebied vol kreupelhout, takken, stronken en bladeren heb ik tien minuten staan zoeken. Dat was natuurlijk veel te kort, want ik las achteraf tijden van een half uur en langer. Het leverde mijn DCLXIXe not-found op.

geo 8920. Team Karstel klimt op - van team karstel

15 juni 2015, 10:45
Na mijn melding van deze not-found kreeg ik van drie personen spontaan een spoilerfoto toegestuurd en een uitleg van de cryptische hint. Na 10 dagen was ik dus weer terug aan de Hennipslootskade bij Zevenhuizen. En daar stond ook Koos60, die blij verrast was dat ik wist waar deze listige cache verstopt zat. Achteraf vonden we beiden dat de camouflage eigenlijk best wel opviel, maar ja, achteraf is het makkelijk cachen...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 5 juni 2015
Een cache met een moeilijkheid van anderhalve ster. Ook al hoefde ik niet te klimmen, het is me toch niet gelukt deze te vinden. Ik hoef die andere caches van team Karstel dus ook niet te proberen, want die zijn net zo moeilijk. En met de onbegrijpelijk hint kwam ik ook niet verder. Jammer...

8921no

geo NF#672. Uitkijktoren Eendragtspolder - van team boon

   dnf 15 juni 2015
Bij dit model uitkijktorens heb ik wel vaker een cache gevonden, maar vandaag lukte het niet. Wel 4 keer ben ik de trap op- en afgelopen, zelfs met een spiegeltje. Voor deze moet ik dus nog een keertje terug.

geo 8921. De Zelfbediening Draaibrug - van Carajillo60

15 juni 2015, 11:50
Nogal zelfverzekerd had ik mijn bier-bike op de brug laten staan en was ik eronder gedoken. Even later hoorde ik dat er iemand aan kwam. Het bleek Koos60, die ik een uur geleden nog had geholpen bij 'Team Karstel Klimt Op' en die zich nu afvroeg wie er zo dom was om met zijn achtergelaten fiets deze smalle brug te blokkeren. Hij besloot me even te helpen, maar de cache bleek niet meer te liggen op de plek waar hij 'm 3 jaar geleden had gevonden. Iets later voelde ik het doosje toch nog zitten en wurmde ik het naar buiten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#673. De Houten Hoogevenen Brug - van Carajillo60

   dnf 15 juni 2015
Koos60 fietste nog even met me mee en hielp me met zoeken. Hij had deze in 2012 gevonden als een nano die in een blikje zat, maar dat was 3 jaar geleden. Inmiddels was deze cache gegroeid tot een micro. Ik had gelezen dat het co÷rdinaat (ook hier) behoorlijk afweek en dat pas de vierde zoekplek prijs was. We begonnen dus met de hoek die het verste van het nulpunt aflag. Nadat we overal 2 keer hadden gezocht, gaf ik het op.

8922

geo 8922. Nieuwerkerk aan den IJssel, la belle - van sales garmins

15 juni 2015, 12:20
Dit plekje in de Zuidplaspolder bij Nieuwerkerk was het laagste punt van Nederland. Trots poseerde ik bij het monument dat zich 6,74 meter beneden N.A.P. bevond. Dat was een paar jaar geleden door de lokale ondernemer geplaatst om het punt te accentueren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8923. De Gele Brug - van Carajillo60

15 juni 2015, 12:40
De bruggen van Nieuwerkerk staan al een tijdje pontificaal op de kaart, voornamelijk vanwege de lastig te vinden caches. Voor de derde keer stond ik bij de Gele Brug, maar dit keer met wat extra tips op zak. Op de bankjes zaten geen hangjongeren, dus kon ik ongestoord toeslaan. Hoewelů Net toen ik de nano zag zitten en wilde pakken, vroeg een fietster of ze veilig over de brug kon. Ik stond op en liet haar passeren, terwijl ik nonchalant sprak over een routinecontrole. Maar van binnen stond ik te juichen, want eindelijk had ik deze cache in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje
note 24 april 2015
Van de 8 oude Capelse not-founds heb ik er vandaag 5 alsnog gevonden, maar bij de Gele Brug lukte het ook deze keer niet. Ondanks grondige bestudering van foto's en logs bleef de nano verborgen.
dnf 10 april 2015
Tegenover de Gele Brug over de Ringvaart zaten een paar hangjongeren. Die hadden gelukkig meer interesse voor elkaar dan voor mij, maar echt lang en ongestoord heb ik hier niet kunnen zoeken. De nano heb ik niet op de voor de hand liggende plekken zien zitten.

geo 8924. Op zoek naar geluk - van team boon

15 juni 2015, 12:50
Een beetje geluk kon ik wel gebruiken: ik had vandaag immers al 3 not-founds gescoord (en er zou nog een 4e gaan volgen). De route was gelukkig niet zo heftig als de sterren deden geloven en al snel stond ik in de buurt van het nulpunt. Daar viel mijn oog bijna direct op het klavertje. Een fraai stukje huisvlijt.
Bedankt en proost, Biertje

8924no

geo De Britse Zoom Brug - van Carajillo60

   note 15 juni 2015
Voor de derde keer stond ik bij deze houten brug, maar dit keer had ik een extra tip en wist ik waar en wat ik moest zoeken. Maar het object bevond zich niet op de plek waar hij volgens de laatste vinders zou moeten zijn. Opeens stopte er een auto en kwam er een jongetje vragen of ik misschien aan het geocachen was. Hij noemde het bij mij inmiddels bekende object en dat hij en zijn vader dat aan de overkant hadden gevonden. Ik ben dus ook nog eens aan de andere kant gaan kijken, maar ook daar trof ik het niet aan. Ik denk dus dat deze cache verdwenen is.

geo NF#674. Brug Zonder Grenzen - van Carajillo60

   dnf 15 juni 2015
Deze brug over de Ringvaart had ik natuurlijk kunnen overslaan, want de laatste 2 logjes waren een DNF. Toch deed ik een poging en ben op mijn buik de hele brug onderdoor gegaan. Daar heb ik van alles gezien, waaronder een dooie vis en een ongeopend pakje drinklimonade. Maar geen cache.

8925

geo 8925. De Essehof Brug - van Carajillo60

15 juni 2015, 13:45
In de log van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte had ik al gelezen dat hij eerst 15 minuten op de gewone plekjes had gezocht. Die kon ik dus meteen overslaan en ik ging daarom op zoek naar ongebruikelijke plekjes. Na een kwartier heb ik hem toch maar eens gebeld. De cache bleek dus aan de andere kant van de weg te zitten. Met een snelle blik zag ik hem direct zitten. Dat was overigens op N51░57.541 E004░36.429
Bedankt en proost, Biertje

geo 8926. Zomaar ergens in Schollevaar #1 - van AryXVW

15 juni 2015, 14:10
Nieuwerkerk had ik inmiddels verlaten en ik fietste nu weer in Capelle. Zomaar ergens in de wijk Schollevaar moest ik op zoek naar een nano. Gelukkig was er wel een co÷rdinaat opgegeven en daar vond ik vrijwel direct het dingetje zitten. Zonder pincet, maar met mijn gevoelige vingertjes wist ik de rakker tevoorschijn te peuteren. Het lastigste was nog om mijn naam ergens op het bomvolle logrolletje te priegelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8927. Capelle Schollevaar Street Art #1 - van AryXVW

15 juni 2015, 14:15
De eerste van deze serie beschilderde trafohuisjes stond aan het Vlinderpad. De cache zat gelukkig op een makkelijk bereikbaar plekje en nadat ik de straatkunst had bewonderd, zette ik mijn bierkrabbel kunstig op de logstrook.
Bedankt en proost, Biertje

8928a       8928b

geo 8928. Capelle Schollevaar Street Art #2 - van AryXVW

15 juni 2015, 14:25
Het tweede trafohuisje bevond zich aan de Hermitage. Mijn GPS stuurde me eerst naar de overkant en toen naar een plek midden op de weg. Uiteindelijk vroeg ik me af waar ik zelf een nano zou plaatsen. En verrassend: daar zat het dingetje ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8929. Capelle Schollevaar Street Art #3 - van AryXVW

15 juni 2015, 14:30
Voor nummer drie fietste ik naar de Nabucco. Het kleine logstrookje was overvol en een cijfer voor de bonus bleek er niet (meer) te zijn. Waarschijnlijk was dat stukje afgescheurd. Jammer dat de cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

8930a       8930b

geo 8930. Capelle Schollevaar Street Art #4 - van AryXVW

15 juni 2015, 14:40
Bij de Tosca vond ik de vierde van deze serie. Ook hier bleek het logstrookje bomvol en ook het door iemand bijgevoegde papiertje was inmiddels vol. Daarom scheef ik mijn naam maar ergens doorheen. De nummers 5 en 6 heb ik overgeslagen. Daar stonden inmiddels 15 respectievelijk 19 DNF-logjes, dus het had geen zin om daarheen te fietsen. Jammer dat de cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8931. Capelle Schollevaar Street Art Bonus - van AryXVW

15 juni 2015, 15:20
Met slechts 3 van de 6 cijfers heb ik toch geprobeerd de bonus te vinden. In de beschrijving stond namelijk dat het een galerij-cache betrof, dus met die gedachte in het achterhoofd ging ik op pad. Twee keer stond ik op een galerij die aan de hint voldeed, maar waar geen cache was te vinden. Bij de derde poging was het raak. Het logpapier bleek wat beschadigd door de goodies, maar had voldoende ruimte voor mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

8932

geo 8932. Deze wijk spoort - van PA3EKI

15 juni 2015, 15:30
In de Sporenbuurt kwam ik terecht bij een tuin aan het Kopspoor. Hier had ik verwacht iets met treintjes te vinden, maar de bewoner bleek duidelijk een actieve loodgieter die zijn plantjes op een bijzondere wijze van water voorzag. Dat er iets niet helemaal klopte, had ik snel in de gaten, zodat ik spoorslags mijn log kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8933. Prinses Irenebrug - van @yorko@

15 juni 2015, 15:55
Nu fietste ik door Rotterdam-Schiebroek en passeerde ik de Prinses Irenebrug. Deze tafelbrug vervangt sinds 2005 de veel te smalle ophaalbrug uit 1939. Dankzij de duidelijke hint kon de cache eigenlijk maar op ÚÚn plekje liggen en toen de kust even veilig was, wist ik die razendsnel te bemachtigen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8934. De Rottekade - van thygojacobs

15 juni 2015, 16:05
Na een stukje fietsen over de Rottekade bereikte ik het waterbuisje. Op mijn ritjes heb ik altijd voldoende bier bij me en hier hoefde ik maar een half blikje leeg te gieten om het kokertje te kunnen grijpen. Door mijn vinger weer van het gaatje te halen kon ik daarna het meeste bier weer netjes teruggieten in het blik, zodat ik na het loggen nog even gezellig op de kade heb zitten drinken.
Bedankt en proost, Biertje

8935

geo 8935. Boterdorpse verlaat - van @yorko@

15 juni 2015, 16:20
Deze schutsluis uit 1773 is tegenwoordig een rijksmonument en in 2013 geheel gerestaureerd. Hij wordt nu voornamelijk gebruikt door fietsers. Ik moest dus goed om me heen kijken om een rustig moment te vinden om de pot uit zijn schuilplaats te trekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8936. FKP 21 Rondom Berkel - van EvertsNL

15 juni 2015, 16:50
Nee, ik voel me nog lang niet bejaard
Dankzij al die fietsknooppunten op de kaart
Maar ondanks een verbeterd co÷rdinaat en een extra tip
Vond ik deze nano zeker niet in een wip
Bedankt en proost, Biertje
dnf 5 juni 2015
Nee, ik voel me nog lang niet bejaard
Met al die fietsknooppunten op de kaart
Hier klaagt men: "Hij ligt zo'n 20 meter van het co÷rdinaat"
Ook ik zocht me hier werkelijk uit de naad

geo 8937. Uitkijken 2 - van JaSteef

15 juni 2015, 17:10
Het was lang geleden dat ik voor een cache bij de Ackerdijkse Plassen was geweest. De eerste keer was in 2004, maar in de jaren daarna ook nog wel eens. Dit roestige uitkijkpunt kende ik nog niet. Het was er vreselijk stil en ik nam de tijd om even te turen naar een tureluur. Ik vermoedde wel waar de cache zou moeten zitten, maar door zijn schutkleur zag ik hem pas na een tijdje. Tja, had ik maar beter moeten uitkijken.
Bedankt en proost, Biertje

8938

geo 8938. Uitkijkpunt 'de Bult' - van lynetje_b

15 juni 2015, 17:45
Vanaf de geluidswal (de Bult) had ik een fraai uitzicht over Ypenburg en het spitsverkeer op de A13. Het eerste blik dat ik wierp, was gelijk raak, waardoor ik vrijwel direct mijn bultige bierkrabbel in het boekje kon plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8939. Sinterklaassurprise - van Bonzo B.

15 juni 2015, 18:00
Vanwege een datum-challenge moest ik alleen vandaag nog een mystery-cache loggen. Xyje Fol Voute kon ik vanmorgen helaas niet vinden, maar de Sinterklaassurprise had ik klaarliggen als plan B. Het puzzelen ging minder goed dan ik had verwacht, dus er zijn heel wat mails verstuurd voordat ik het licht zag. Voor de zekerheid had ik de locatie een paar dagen eerder al bezocht, zodat het vandaag van een leien dakje ging, om in Sinterklaastermen te blijven. Dankzij deze goede voorbereiding lag er 7 maanden na het Sinterklaasfeest toch nog een leuke surprise op mij te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

8940

geo 8940. De grote datum Challenge - van Masterchef

15 juni 2015, 18:05
Mijn naam schreef ik al op 2 mei in het logboekje, maar vandaag heb ik ook de laatste kalenderdag gevuld, zodat ik nu op de 15e van elke maand een mystery-cache heb gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
note 2 mei 2015
Aan de challenge voldoe ik bijna. Als ik op 15 juni nog een mystery weet te vinden, heb ik op de 15e dag van elke maand een mystery gevonden. Voorlopig staat hier dus nog even een note. Op het nieuwe logstrookje bij de steiger was ik de tweede die er zijn naam op mocht krabbelen.

___________________________________________________________________


17 juni: met Pino, Corbulo en Mighty-Mike zat ik in een boot voor de tweede Kagerplassen boottrail (28 caches)

8941

geo 8941. Kagerplassen boottrail 2 #1 - van Kyteluna

17 juni 2015, 09:40
Begin deze maand verscheen het tweede deel van de Kagerplassen boottrail en samen met Pino en Corbulo stapte ik vanmorgen in de Pakjesboot 2 voor een lekker dagje op het water. Wij hebben gelogd met onze (niet-giftige) initialen PCB.
Nadat schipper Pino een korte instructie had gekregen en wij voor hem als oefening de eerste van de oude trail hebben gepakt, konden we op weg. Enthousiast wilde ik #01 pakken, maar de plastic klem bleek leeg. Na afloop van de trail hebben wij nog aangeboden 'geheel belangeloos' een nieuwe cache te plaatsen, als de cachelegger een potje klaar had liggen, maar dat wilde hij vanavond liever zelf doen. Wel mochten wij alvast onze namen op de nieuwe logrol schrijven, zodat wij zonder gewetensbezwaren toch nog een found konden noteren.
Bedankt en proost, Biertje

8942

geo 8942. Kagerplassen boottrail 2 #2 - van Kyteluna

17 juni 2015, 09:55
Behendig voer schipper Pino onze boot naar de Kleipoel. Corbulo had al in de hint gelezen dat er geklommen moest worden en mompelde iets over vage klachten en een oude blessure. Het gevaarlijke werk rustte dus weer geheel op de schouders van de alcoholist met hoogtevrees, maar zonder aarzeling klom ik in de boom en overhandigde daarna het potje aan mijn bange vrienden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8943. Kagerplassen boottrail 2 #3 - van Kyteluna

17 juni 2015, 10:10
We voeren een stukje terug, want op de hoek van de Diepenhoek lag #03. Met moeite heb ik schipper Pino kunnen overtuigen dat het beter is om de caches op volgorde te doen en niet elke keer naar de dichtstbijzijnde te varen, want op die manier hebben we destijds bij de eerste trail een cache gemist. Volgens Corbulo zouden dieren hier kunnen drinken, maar we hebben geen beest gezien. Wel een grappig potje, gelukkig onbereikbaar voor enge roofvissen of gevaarlijke landdieren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8944. Kagerplassen boottrail 2 #26 - van Kyteluna

17 juni 2015, 10:30
Omdat Mighty-Mike 's middags aan boord zou komen, deden we de trail in omgekeerde volgorde. Ter hoogte van jachthaven Spijkerboor hing Corbulo zowat overboord om te zien waar ergens het potje moest zitten. Toen we die boven water hadden, deelde ik verse stroopwafels uit. We hadden tenslotte zojuist de laatste cache van de trail gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

8945

geo 8945. Kagerplassen boottrail 2 #24 - van Kyteluna

17 juni 2015, 10:35
Bij ons vertrek kregen we al te horen dat #25 door de eigenaresse van de brug was weggehaald. Die konden we dus overslaan en direct naar #24 varen. We deden de trail namelijk in omgekeerde volgorde. Met onze scherpe ogen zagen we het dekseltje iets uitsteken en Corbulo ging voorzichtig staan om het ding te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8946. Kagerplassen boottrail 2 #23 - van Kyteluna

17 juni 2015, 10:40
Ook hier langs het Zweiland waren de caches makkelijk te vinden. Al van een afstandje riep een van ons dat hij het potje kon zien, waarna Pino dan vlak voor het juiste paaltje de boot stillegde. Corbulo pakte daarna het potje en gaf dat dan aan mij om te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8947. Kagerplassen boottrail 2 #22 - van Kyteluna

17 juni 2015, 10:45
Hoewel we hier en miswijzing van zo'n 15 meter constateerden, viel het potje niet te missen. Inmiddels waren we zo goed op elkaar ingespeeld, dat Corbulo vond dat er sprake was van een gestroomlijnd team. Volgens hem zouden we makkelijk een bestuur kunnen vormen. Dat was natuurlijk een goede grap, want we hebben 2 jaar lang het dagelijks bestuur van Stichting Braeck gevormd, totdat Corbulo vorige maand zijn functie moest neerleggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8948. Kagerplassen boottrail 2 #21 - van Kyteluna

17 juni 2015, 10:50
Corbulo riep dat hij potje al zag zitten ("Het kan niet missen!"), maar dat bleek uiteindelijk een hoop vogelpoep te zijn. De echte cache zat een stukje verder. Nadat ik onze initialen had genoteerd, belde Mighty-Mike op. Die zou om 11:25 uur op de parkeerplaats aan het einde van de Zijldijk staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8949. Kagerplassen boottrail 2 #20 - van Kyteluna

17 juni 2015, 11:00
Nadat we ook de laatste cache van het rijtje langs de oostkant van het Zweiland moeiteloos hadden gevonden, moesten we even overleggen. Over 25 minuten zou Mighty-Mike klaarstaan aan het einde van de Zijldijk en tot die tijd konden we dus nog even naar de caches Zwanburger (alleen voor Corbulo) en Uiteinde van Leiden varen.
Bedankt en proost, Biertje

8950

geo 8950. Uiteinde van Leiden - van Jeroen &

17 juni 2015, 11:05
Met onze boot konden we moeiteloos bij deze cache aanleggen en tussen de eenden- en ganzenstront hinkstappen. Corbulo opende de cache, ik haalde de koker naar boven en logde. Pino hield op een afstandje ons en de boot in de gaten. Als schipper was hij natuurlijk overal voor verantwoordelijk. En hij had de borg betaald.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8951. Kagerplassen boottrail 2 #15 - van Kyteluna

17 juni 2015, 11:30
Terwijl we aan het einde van de Zijldijk lagen te wachten op de komst van Mighty-Mike, deelde Pino een vulkoek uit. Mike nam daarna wat onwennig plaats op het voordek en zo voeren we de Zijp in. Even later konden we hem vertellen waar cache #15 moest zitten en mocht hij zijn handigheid tonen. Wij hebben hierna gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8952. Kagerplassen boottrail 2 #16 - van Kyteluna

17 juni 2015, 11:35
Zo'n 250 meter verder lag de volgende cache al op ons te wachten. Het potje zat op dezelfde wijze bevestigd, alleen zat er hier prikkeldraad aan het houten hek. Mike durfde eigenlijk niet zo goed de boot af te houden, bang dat er bloed op zou spatten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8953. Kagerplassen boottrail 2 #17 - van Kyteluna

17 juni 2015, 11:40
#17 lag aan de noordzijde van de Zijp, dus Pino hield bakboord aan om Mike de gelegenheid te geven toe te slaan. Die had er inmiddels wat handigheid in gekregen en hield met zijn ene hand het hek vast en pakte daarna met zijn andere hand het potje. Schipper Pino maakte daarna nog een extra rondje om weer de juiste koers te bepalen.
Bedankt en proost, Biertje

8954

geo 8954. Kagerplassen boottrail 2 #18 - van Kyteluna

17 juni 2015, 11:45
Pino voer de boot nu naar een hoek van het Vennemeer en wij probeerden van een afstand te gokken waar de cache zou zitten. Dat bleek dit keer toch niet het verkeersbord te zijn. Ik constateerde dat de logrol licht vochtig was, maar goed beschrijfbaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8955. Kagerplassen boottrail 2 #19 - van Kyteluna

17 juni 2015, 11:50
In de andere hoek van het Vennemeer lag #19 en schipper Pino stak daarom de plas over, rekening houdend met de maximale snelheid van 6 km/u. Vanwege het opspattende boegwater vluchtte Mike naar het achterdek. Toen we daarna bij de cache aankwamen, moest Corbulo daarom het werk doen. Een schaap hield de wacht en had weinig zin om te vertrekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8956. Kagerplassen boottrail 2 #14- van Kyteluna

17 juni 2015, 12:10
Pino voer de boot dezelfde route terug over de Zijp en zette daarna koers naar de Lakerpolder. Hier lagen 6 caches verstopt. Omdat Corbulo het tijd vond voor een scheepsbeschuit en een oorlam, pakte ik potje #14.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8957. Kagerplassen boottrail 2 #13 - van Kyteluna

17 juni 2015, 12:15
De 5 caches bij de Lakerpolder zaten allemaal aan houten palen met een staaldraad, die moest voorkomen dat we op het eiland zouden aanleggen. Schipper Pino gaf Mighty-Mike instructies hoe die het beste kon aanvaren, maar dat ging hem hier nog niet zo goed af. Corbulo pakte het potje.
Bedankt en proost, Biertje

8958

geo 8958. Kagerplassen boottrail 2 #12 - van Kyteluna

17 juni 2015, 12:15
We passeerden een fraaie molen, maar omdat daar geen cache lag, was niemand ge´nteresseerd in vorm of type. Iets verderop plukte ik het potje vanachter de staaldraad vandaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8959. Kagerplassen boottrail 2 #11 - van Kyteluna

17 juni 2015, 12:20
Deze pakte Corbulo, languit liggend op het voordek. Terwijl we daarna verder rond de Lakerpolder voeren, kwamen oude herinneringen naar boven. Op 13 juli 2012 hebben we hier Pino geholpen met een multi waarvan de helft van de wp's was verdwenen. Het werd zijn 2000e cache en zijn eerste (en laatste) kennismaking met de Jip & Janneke Champagne met appelsmaak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8960. Kagerplassen boottrail 2 #10 - van Kyteluna

17 juni 2015, 12:20
Op de noordpunt van de Lakerpolder lag #10 en hier begon volgens de borden het snelvaargebied. Tegen onze verwachting in zat het potje niet achter het verkeersbord, maar gewoon ergens anders goed zichtbaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8961. Kagerplassen boottrail 2 #9 - van Kyteluna

17 juni 2015, 13:05
Nadat we in de beschutting van de Lakerpolder een lichte lunch hadden genuttigd, staken we het Norremeer over naar de Tuinder- of Kogjespolder. Corbulo mocht ook even aan het roer, maar dan wel onder supervisie van Pino. Naast de molen plukte Mike de cache van het hek. Het bleek een ouderwets fotokokertje te zijn, het enige exemplaar dat we vandaag tegenkwamen.
Bedankt en proost, Biertje

8962

geo 8962. Kagerplassen boottrail 2 #8 - van Kyteluna

17 juni 2015, 13:15
Aan het eind van het snelvaargebied zat #8 en dit keer wel achter het verkeersbord. Mighty-Mike moest wel even zoeken waar precies, dus Corbulo voer er een keertje rustig omheen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8963. Kagerplassen boottrail 2 #7 - van Kyteluna

17 juni 2015, 13:20
We voeren nu de Eijmerspoel in en Corbulo stuurde de boot naar #7. Ik zag al een touwtje zitten en Mighty-Mike zei dat dit gebroken was. Of het noodzakelijk was voor de cache, werd ons niet duidelijk. Wie de breuk had veroorzaakt, ook niet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8964. Kagerplassen boottrail 2 #6 - van Kyteluna

17 juni 2015, 13:25
De brug hoefde niet open, meldde Corbulo als hint, maar we konden nergens een brug ontdekken. Op het bordje stond 'niet betreden' en Mighty-Mike had lang nodig om het potje te pakken. Hij gaf het inclusief de plastic beugel. Die zat al los, beweerde hij. Er zaten ook 2 tiewraps, maar die hadden geen functie. We verlieten deze plek dus met veel vraagtekens.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8965. Kagerplassen boottrail 2 #5 - van Kyteluna

17 juni 2015, 13:25
Vanaf een afstand zagen we dat er ter hoogte van de cache een sloep voor anker lag. Hoe gingen we dat oplossen? Maar bij het naderen bleek de werkelijke plek gelukkig toch iets verderop te liggen. Mighty-Mike viste het potje op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8966. Kagerplassen boottrail 2 #4 - van Kyteluna

17 juni 2015, 13:30
Dit was de laatste in de Eijmerspoel en die bleek ook weer bij zo'n bordje 'niet betreden' te zitten. We maakten daarom al snel de grap dat de hint wel weer iets met een gesloten brug zou zijn.
Bedankt en proost, Biertje

8967

geo 8967. Kagerplassen boottrail 18 - van Kyteluna

17 juni 2015, 13:45
Deze cache uit de eerste trail hebben wij in oktober 2013 niet gevonden. Er waren alleen 2 bevestigingsschroeven, die door andere teams ongegeneerd toch als 'found' werden gelogd. Maar na 1,5 jaar konden we deze not-found alsnog in een smiley omzetten. Mighty-Mike zat nu achter het roer, geassisteerd door Corbulo, en Pino zag het potje zitten. Hij gaf het aan mij en opgelucht zette ik onze namen op het papier.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 11 oktober 2013
We waren van te voren al gewaarschuwd dat nummer 18 er niet zou zijn en dat ook het reservepotje dat een ander team had neergelegd, misschien verdwenen was. De schuld lag bij de vissers, die hier boomtakken afzagen en caches weghalen. Op de meest logische plek zagen we niets. Volgens de Garmin van PeterCoef moesten we net om het hoekje zijn, maar daar was geen paal of landingsplek. Omdat ik bij het wegvaren wel 2 zilverkleurige schroeven had gezien, voer Mighty-Mike nogmaals naar de eerste plek. Inderdaad zagen we daar twee schroeven in de boom, waar kennelijk ooit een beugel met een klem voor een cache had gezeten. Vreemd dat veel teams deze schroeven toch als een 'found' loggen...

geo Kagerplassen boottrail 16 - van Kyteluna

   note 17 juni 2015, 13:50
Toen we in oktober 2013 de eerste trail deden, voeren we de hele dag in de regen. Het zicht was slecht, onze aantekeningen werden nat en pas een dag later ontdekten we dat we nummer 16 hadden overgeslagen. Kennelijk waren we naar de dichtstbijzijnde cache in de GPS gevaren, in plaats van netjes de nummering te volgen. Vandaag werd dat rechtgezet. Pino zocht en vond het potje en zette onze Braeckkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

8968

geo 8968. Kagerplassen boottrail 2 Bonus - van Kyteluna

17 juni 2015, 14:20
Het einde kwam in zicht: tot slot van deze gezellige dag voeren we naar de bonus. We moesten Mighty-Mike wel even aansporen om gas te geven, want die durfde niet zo hard te varen. Pino zag de kist zitten en maakte hem voorzichtig open. Na het tekenen van het logboek hebben we nog een biertje gedronken op het terras van De Vergulde Vos, want dat hadden we natuurlijk wel verdiend. We komen volgend jaar graag weer terug voor de derde trail.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


20 juni: met de bier-bike naar Leiden, Katwijk, Noordwijk en terug via Oegstgeest en Stompwijk (18 caches)

8969

geo 8969. Hello world! - van misterwaldo

20 juni 2015, 12:40
Deze cachelegger is kennelijk computerprogrammeur en elke keer als hij een nieuwe programmeertaal leert, schrijft hij een testprogramma met de tekst 'Hello world'. Vanmiddag fietste ik naar de Korte Vliet tussen Voorschoten en Leiden, waar vorige maand deze nieuwe cache ter wereld was gekomen. Mijn GPS wees naar het water, maar volgens de hint kon ik het droog houden, mits ik voorzichtig deed. Dat is me gelukt, waarna ik mijn eerste bierkrabbel voor vandaag mocht zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8970. Gaat er al een lampje branden? - van GiantPinkSpaceRabbit

20 juni 2015, 12:50
In dit stukje groen achter de Tommy Dorseykade in Leiden moest een lampje gaan branden. Nadat ik de constructie had gevonden, bleek het uit te staan. En het lukte me ook niet om het aan te krijgen, dus ging ik maar op zoek naar het logboekje. Nadat ik mijn naam had achtergelaten en de plek weer wilde verlaten, kwam er een man aan. Het was geen geocacher, maar de bewoner die op het lampje uit keek. Hij had graag dat het ding werd verplaatst en ik beloofde hem de eigenaar te mailen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8971. Mustang down 05-12-1944 - van naj16

20 juni 2015, 13:10
Het getal van 9 cijfers was niet zo moeilijk te vinden, maar het viel niet mee om daar een co÷rdinaat van te maken. In zo'n geval leg ik de puzzel even opzij en schenk een koud biertje in. Daarna ontdekte ik waar ik hulp kon vinden en kleurde de checker eindelijk groen. In het veld bleek dat de crash een prachtige cache had opgeleverd, zoals zo vaak van deze cachelegger. Met genoegen schreef ik mijn naam in het logboekje. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

8972

geo 8972. Katwijk 3 vlakbij de watertoren - van jodirk

20 juni 2015, 13:30
In Katwijk was een nieuwe serie caches gelegd en dit rondje was mijn hoofddoel voor vanmiddag. Nadat ik een blik op de watertoren had geworpen, fietste ik naar de vlakbij verstopte cache op het terrein van Hollands Duin Berkheide. Op dezelfde plek heeft al eerder een cache gezeten, maar die bleek reeds verdwenen toen ik hem zocht. Volgens de cachepagina zou de nieuwe cache een 'regular' zijn (munitiekist), maar het bleek een petling. Dat is dus een 'micro'. Misschien kan de cachelegger dat even aanpassen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 8973. Katwijk 2 schietbanen - van jodirk

20 juni 2015, 14:05
Voor deze moest ik een stuk met de bier-bike over een zandpad lopen. Vroeger waren hierachter de schietbanen. Nu vond ik er een cache. Bovenaan de cachepagina stond dat het een 'small' zou zijn, maar het bleek een petling. Dat is dus een 'micro'. Misschien kan de cachelegger dat even aanpassen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 8974. Katwijk 1 - van jodirk

20 juni 2015, 14:15
In het bosgebied achter de Nachtegaallaan had ik moeiteloos de juiste route naar de eerste van deze serie gevonden. Daarna was het even speuren naar de cache. Bovenaan de cachepagina stond dat het een 'unknown' zou zijn, iets dat vaak bij een nano wordt gebruikt. Maar ook hier bleek het een petling, dus dat is een 'micro'. Misschien kan de cachelegger dat even aanpassen?
Bedankt en proost, Biertje

8975

geo 8975. Katwijk 7 - van jodirk

20 juni 2015, 14:25
Midden op de rotonde bij de Sportlaan lag een roestig anker. Het was duidelijk dat ik in Katwijk was. Ik zat lekker op een bankje en was aan het loggen. Volgens de cachepagina had ik een 'small' gevonden, maar ook hier bleek het een petling, dus een 'micro'. Misschien kan de cachelegger dat even aanpassen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 8976. Katwijk 5 brandweer - van jodirk

20 juni 2015, 15:15
Bij de brandweerkazerne had mijn GPS de grootste moeite om het nulpunt te bepalen. Dan weer stond ik op 15 meter en ineens schoot het pijltje de andere kant op en was het 30 meter. Kennelijk stonden de satellieten een beetje ongunstig. Vanaf het viaduct zag ik hoe een collega op zijn vouwfiets hetzelfde probleem had. Het bleek Victor en samen hebben we alle mogelijkheden afgezocht. Uiteindelijk was het mijn metgezel die de cache vond op het enige plekje dat ik nog niet had bekeken. De pot had het formaat 'small' in plaats van 'regular', maar mij hoor je niet klagen want ik was blij dat ik mijn bierkrabbel kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8977. Katwijk 6 tunneltje - van jodirk

20 juni 2015, 15:30
Een uur geleden was ik hier ook al geweest, maar toen was het zo druk op het bankje dat ik niet heb kunnen zoeken. Nu was het bankje leeg, zodat ik even rustig kon zitten en makkelijk de nano uit z'n schuilplaats kon peuteren. De hint die ik even daarvoor van Victor had gekregen, kwam daarbij goed van pas. Maar als je ongestoord kunt zoeken, is de cache beslist ook zonder extra tips te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8978. Bro vs. bro - van Team Vreugdevol

20 juni 2015, 15:50
Vanuit Katwijk fietste ik zomaar Noordwijk binnen. De naam van deze cache bij de Huygensstraat komt doordat de 2 broertjes van deze cache-familie een TB-wedstrijd houden om te zien welke het verst van Katwijk komt. De ene TB zit nu in Noorwegen en de ander in het zuiden van Engeland. De cache was niet moeilijk te vinden. Het logboekje bestond slechts uit een klein stukje papier, dat helemaal volgeschreven was. Jammer dat de cacheleggers geen tijd meer hebben voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

8979

geo 8979. Addertje onder het gras - van PD2AVE

20 juni 2015, 15:55
Mijn goede vriend Mighty-Mike had me getipt over deze Premium Member-cache en de co÷rdinaten gegeven. De fietsrit naar Noordwijk was beslist de moeite waard. Nadat ik een stuk door het grasland langs de sloot had gelopen, verwachtte ik elk moment dat er een slang langs m'n enkels omhoog zou kruipen. Toen ik eindelijk oog in oog stond met het addertje, was ik verbaasd en moest ik lachen. Vreselijk mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8980. Kalksteenoven - van jodirk

20 juni 2015, 16:10
Deze 23 meter hoge kalksteenoven in Katwijk is het laatste exemplaar in Zuid-Holland. Vanaf de 13e eeuw tot 1971 werden hier schelpen gebrand. Tegenwoordig wordt deze joekel alleen nog maar gebruikt als verstopplek voor een nano. Precies op het nulpunt wierp ik een blik en zag de kleine rakker direct zitten. Had ik dat maar vaker!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8981. Morsebel: Bellentrailtje #1 - van Stefine12

20 juni 2015, 16:30
In het noorden van Oegstgeest, in de wijk De Morsebel, was een kleine serie gelegd. De eerste bleek een bellenblaaspotje, dat ik vond vlakbij de brug naar het Mien Ruyspark. Mien Ruys was een internationaal bekende tuinarchitect. Zij kreeg de bijnaam Bielzen Mien, omdat zij voortrekker was van het gebruik van spoorbielzen in tuinen, dat vooral in de jaren zeventig populair was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8982. Morsebel: Bellentrailtje #5 - van Stefine12

20 juni 2015, 16:40
In dit hoekje van de Theo van Doesburglaan moest ik op zoek naar een doosje van het formaat 'small'. Dat vond ik op een ongebruikelijk plekje, waarbij ik me afvroeg of dit een lang leven beschoren was. Maar ik kon mijn bierkrabbel in het logboekje zetten, dus mijn missie was geslaagd. Om geen extra aandacht te trekken, heb ik het belletje maar stil gehouden.
Bedankt en proost, Biertje

8983

geo 8983. Morsebel: Bellentrailtje #3 - van Stefine12

20 juni 2015, 16:55
De H.P. Berlagelaan liep langs de Haarlemmer Trekvaart, waar een lange rij bootjes lag afgemeerd. Ik onderzocht eerst de gebruikelijke verstopplaatsen en vond het doosje ten slotte op een ongebruikelijk plekje. Als dat maar goed gaat...
Bedankt en proost, Biertje

geo 8984. Morsebel: Bellentrailtje #2 - van Stefine12

20 juni 2015, 17:00
In de Willem Dudoklaan (de architect van het gemeentehuis van Hilversum) stopte ik voor doosje nummer twee. Nu ik eenmaal de verstoptechnieken van deze cachelegster kende, was het vinden ook niet meer zo moeilijk. Ik hoop dat het lang blijft liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo Magnetic electric - van team vos 2014

   note 20 juni 2015
Gewapend met de benodigde attributen fietste ik naar Leiden om de (herstelde) cache te openen. Met mijn twee linkerhanden is dat echter niet gelukt. Achteraf bedacht ik me dat ik het magnetic-deel misschien niet op de juiste plek heb gezet. Ik kom dus graag nog een keertje terug.

8985

geo 8985. In de put? - van Charleskans

20 juni 2015, 17:40
Vanwege de naam had ik verwacht dat de cache zich in een nep-putje bevond. Het exemplaar dat ik wilde openen, bleek echter echt. Nou zit ik niet vaak in de put, dus ik bleef niet bij de pakken neerzitten en stak de handen uit de mouwen. Dat leverde een mooie doos op en daarna ontdekte ik ook nog de gezochte put. Mijn dag kon niet meer stuk!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8986. Te vinden in de ISS - van Paul

20 juni 2015, 18:30
Toen mijn goede vriend Mighty-Mike op een avond het ISS aanwees en vertelde dat daar een cache lag, moest ik hem even corrigeren. Die cache (GC1BE91) was in feite een plaatje van een TB, vastgeschroefd op locker 218. Na publicatie in 2010 was er veel kritiek, want die cache voldeed niet aan (meerdere) richtlijnen: er was geen co÷rdinaat, verplaatsende caches waren niet meer toegestaan en de cache bevatte geen logpapiertje. Groundspeak beŰindigde de discussie met de mededeling dat in uitzonderlijke situaties zij altijd het laatste woord hadden. In juni 2012 werd deze TB teruggebracht naar Seattle, waar hij sindsdien bij Groundspeak in een vitrine staat te pronken. Maar die TB werd niet bedoeld in deze puzzel, zo ontdekten wij begin deze maand, toen de berekende locatie onbereikbaar bleek.
In 2013 is er namelijk een 2e TB naar het ISS vertrokken. Die zit echter niet vastgeschroefd op locker 218, dus de link naar de foto in de puzzel is eigenlijk fout, want die toont een foto van die 1e TB. Een tweede teleurstelling volgde toen ik vanmiddag de cache vond: die bestond slechts uit een plastic zakje met een kletsnat logboekje. Met wat moeite heb ik daarin mijn naam gekrast. Maar de zoektocht door de ruimte was eindelijk ten einde.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


24 juni: fietsend naar Rijswijk en Poeldijk voor een paar opgeloste puzzels, multi's en wherigo's (6 caches)

8987

geo 8987. Wat ruist er door het struikgewas? - van t@bgirls

24 juni 2015, 11:10
In het Rijswijkse groen, in de buurt waar Lucky destijds hing, moest er nu wat ruisen. Destijds had ik Lucky zien hangen en ik verwachtte daarom een dergelijk poppetje te vinden. Maar vanuit het struikgewas werd ik slechts met grote ogen aangestaard. De eerste cache was in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8988. Haags dialect - van fam.jong

24 juni 2015, 11:35
Een hele tijd staan praten met een bewoner uit de Schilderswijk. Hij liet net zijn twee pitbulls uit en wist van wanten. Tijdens ons gesprek kwam een breed scala aan onderwerpen voorbij, van een broodje frikandel speciaal tot vechten met de politie, van het Haagse dialect tot Harry Jekkers, etc. En dat allemaal in het Haags. Ik kreeg nog een compliment, dat ik dit na zoveel jaren in Leidschendam nog steeds beheerste. Het gesprek eindigde abrupt toen zijn broer in een cabrio voorbijreed met de stereo op 10. Wat een herrie! En flink pijnlijk vanwege de bassen. Ik maakte dat ik wegkwam. Mijn blik viel even later op de hint en daarna kon ik mijn bierkrabbel op een vochtige logrol zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#675. Pokepark C - van schaafjes

   dnf 24 juni 2015
Games zijn mijn lust en leven, maar met de Pokemons had ik nog nooit kennis gemaakt. Ik wist alleen dat er heel veel verschillende waren en dat ze onuitsprekelijke namen hadden. Toch durfde ik het gevecht wel aan, al was het even zoeken waar en hoe. Uiteindelijk kwam ik als overwinnaar uit de strijd en kon ik op zoek naar de cache. Maar helaas, hoewel die vorige maand opnieuw was geplaatst, heb ik die niet kunnen vinden. En professor Oak kon ik helaas niet meer om hulp vragen...

8989

geo 8989. WW2-70/75 Von Sponecks Retreat: Poeldijk - van Notorynchus

24 juni 2015, 12:20
Bij mijn vorige bezoek aan Poeldijk had ik niet het juiste co÷rdinaat, maar wist ik zeker vlak bij de cache te staan. Met mijn gemaakte foto's op de begraafplaats zag ik thuis de oplossing en vanmiddag was ik opnieuw op zoek. Mijn scherpe blik zag ineens de petling liggen, vooral omdat die niet correct was teruggeplaatst. Na het loggen heb ik 'm in z'n houdertje gestopt, waardoor het gelijk een stuk moeilijker wordt. Maar de bonus kwam nu eindelijk in zicht.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 24 mei 2015
Vanaf het gebied rond de kerk van Poeldijk bestookte de Nederlandse artillerie de Duitse parachutisten, waardoor generaal Von Sponeck gedwongen werd zich in de bossen van Ockenburg terug te trekken. Op het kerkhof bevond zich een oorlogsmonument, dat ik met hulp van een Naaldwijks gezin heb kunnen vinden. Gezamenlijk hebben we staan puzzelen met diverse namen. Uiteindelijk kwam ik op de cacheplek uit, dankzij een opmerking van de Kluusjes eerder deze dag en dankzij de hint. De Kluusjes hadden hier al twee keer gezocht, maar ook mij lukte het niet om hier een cache te vinden. Had het Nederlandse verzet soms stiekem toegeslagen?

geo 8990. Pijle tuinen - van Isabeau1990

24 juni 2015, 12:50
Voor mijn tweede bezoek aan deze pittige cache had ik maximaal dertig minuten uitgetrokken, maar ik had er slechts 15 nodig. Opgelucht zag ik toen ineens het potje liggen, gewoon tussen de struiken. Deze frusti is dus eindelijk van de kaart. Ik ben erg benieuwd naar de volgende cache van Isabeau1990.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 24 mei 2015
Op weg naar het Liers Event besloot ik ook een poging te doen om deze zeer lastige cache te pakken te krijgen. Inmiddels was de hint aangepast, een (vage) spoilerfoto geplaatst en was het aantal Founds iets groter dan het aantal Not-founds. Maar ook 5 minuten kruipen door de bosjes leverde me niets op. Helaas...

geo 8991. De 6 Dijkjes - van schaafjes

24 juni 2015, 13:30
Door deze wherigo werd mijn kennis van dijken op een leuke manier flink bijgespijkerd. Foute antwoorden werden 'afgestraft', dus halverwege heb ik bij twijfel toch maar even internet geraadpleegd. Nadat ik uiteindelijk alle 6 Dijkjes had gesproken, mocht ik op zoek naar de cache. Die zou onder natuurlijk materiaal moeten liggen, maar dat lag er slechts doelloos naast. Na het loggen heb ik het doosje dus netjes afgedekt.
Bedankt en proost, Biertje

8992

geo 8992. De vrouw en de smid zonder handen - van Notorynchus

24 juni 2015, 13:50
De vrouw meende ik vaag te herkennen en met die oplossing was ik vorige maand al op zoek geweest. Mijn berekening bracht me naar een plekje dat onbereikbaar bleek. Thuis ontdekte ik toch nog een klein rekenfoutje en vanmiddag stond ik op bijna dezelfde plek, alleen 50 meter verder. Daarna begaf ik me in de jungle en volgde een worsteling tussen het pijltje van mijn GPS en de agressieve bramenstruiken en metershoge brandnetels. Na behoorlijk wat struinen bereikte ik gelukkig toch nog het nulpunt en vond ik de petling en de smid zonder handen. Hoe die deze tocht had kunnen volbrengen, was me een raadsel.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


26 juni: met Loze Jorry fietsend langs de nieuwe Paaltjes Trail op Goeree-Overflakkee (57 caches)

8993no

geo Challenge: de vakantie cacher 2000/7 - van The puffin

   note 26 juni 2015
Met mijn goede vriend Loze Jorry fietste ik vandaag over Goeree-Overflakkee, maar als opwarmertje bezochten we eerst 6 windmolens langs de Haringvlietdam. Ook samen voldeden we nog lang niet aan de eis voor 2000 gevonden cache in het buitenland, maar voor de zekerheid hebben we toch maar onze namen in het logboekje gezet. Je weet tenslotte maar nooit. Hoewel ik verwacht had helemaal naar boven te moeten klimmen, zat het fotokokertje op een toegankelijk plekje.

geo 8993. Challenge: the souvenirs hunter 25 - van The puffin

26 juni 2015, 10:40
Voor deze challenge hoefde ik niets bijzonders te doen, want souvenirs krijg je vanzelf, of je het wilt of niet. Er waren er in de loop der jaren 59 in mijn schoot geworpen, dus ruimschoots voldoende. "Hoog of laag?" vroeg ik aan Loze Jorry. Ik volgde zijn advies en vond de petling met zwarte dop daarna in een handomdraai.
Bedankt en proost, Biertje

8994

geo 8994. Reviewer challenge: diamond - van The puffin

26 juni 2015, 10:45
Voor deze challenge moest ik caches hebben gevonden die door minstens 50 verschillende reviewers waren gepubliceerd en ik kwam op 84. Nadat ik bij Loze Jorry even had ge´nformeerd naar de hint, bleek ook hier dat de petling met blauwe dop op een goed bereikbaar plekje zat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8995. Challenge: size collector - van The puffin

26 juni 2015, 10:50
Had ik op een dag wel eens 6 caches met 6 verschillende formaten gevonden? Volgens de checker van Project-GC was dat op 07-09-2010 in Lelystad. Ik was me er toen niet van bewust dat ik daardoor 5 jaar later met deze petling in mijn handen zou staan.
Bedankt en proost, Biertje

8996

geo 8996. Challenge: de alfabet cacher - van The puffin

26 juni 2015, 10:55
Voor deze challenge moest ik caches hebben gevonden die begonnen met de 27 letters van het alfabet, want de CH telde volgens het bewijs van de cachelegger en ook volgens de checker als een extra letter. Je zou eigenlijk verwachten dat in Nederland de IJ als 27e letter was gekozen, naast de Y. Ik voldeed al in 2008 aan de voorwaarden, maar ik heb jaren moeten wachten totdat The Puffin eindelijk deze cache plaatste. wink Ook de petling met rode Cola-dop was na raadpleging van de hint weer snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8997. Challenge: de molen cacher - van The puffin

26 juni 2015, 11:00
De laatste challenge was de makkelijkste. Ik moest 25 caches hebben gevonden met het woord 'molen' en volgens de checker had ik er nu al 92. Gelukkig hoefde ik niet naar het topje van de windmolen te klimmen, want de petling met zwarte Coca Cola Zero-dop zat op een inmiddels vertrouwd plekje.
Bedankt en proost, Biertje

8998

geo 8998. Molens op Goeree-Overflakkee: Ouddorp, de Hoop - van de duintoppers

26 juni 2015, 11:55
In 2012 stond ik hier met mijn goede vriend Boswijk Posse, maar wij konden de cache toen niet vinden. Vandaag had ik mijn goede vriend Loze Jorry meegenomen voor de herkansing. Hij had deze cache immers in 2010 al gelogd en kon mij bevestigen dat mijn berekende co÷rdinaat correct was. Toch duurde het even voordat we de petling hadden ontdekt. Er stonden hier meerdere meerstammige bomen, maar dat waren niet allemaal berken, vermoedde ik. Uiteindelijk wist Loze Jorry de juiste plek te lokaliseren, al was dat 15 meter van het nulpunt. Kennelijk waren er in de loop der tijd wat ruiten in de molen verdwenen of bijgeplaatst. wink Opgelucht voorzag ik de logrol van mijn bierkrabbel. Hierna konden wij eindelijk beginnen aan ons hoofddoel voor vandaag: de Paaltjes Trail.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 16 september 2012
In Ouddorp gingen we op zoek naar de twee molens. De kerk was zojuist uitgegaan, dus het was ineens erg druk op straat. Bij de Zwaan maakten we de gevraagde berekening en ook bij de Hoop deden we dat. Vanwege de uitkomsten besloten we eerst naar de Hoop-cache te rijden. Nadat Boswijk de auto netjes had geparkeerd, gingen we op zoek. Of we nou een tel- of rekenfout hebben gemaakt, of dat we het gewoon niet zagen, we weten het niet. De grote boom is waarschijnlijk in de afgelopen drie jaar net zo groot geworden als alle andere bomen hier. Uiteindelijk besloten we verder te gaan. Misschien komen we nog eens terug.

geo 8999. DTPT #01 - van de duintoppers

26 juni 2015, 12:25
Met mijn goede vriend Loze Jorry fietste ik vandaag de Paaltjes Trail tussen Goedereede en Melissant. Een route van 12,5 kilometer langs een nieuwe serie van 40 caches van De Duintoppers. We hebben ze allemaal gevonden en heel wat beleefd.
Op de aangegeven parkeerplaats stond al een auto met een TB-sticker en volgens de doos Kleenex op het dashboard was die van De Olfies. De fietsen werden afgeladen en we gingen op weg. Bij de eerste stop zette ik mijn tweewieler tegen het hek en liet ik Loze Jorry zoeken. Het duurde even voordat die door had dat ik mijn fiets (met opzet) tegen het gezochte paaltje had geplaatst. Lachend schreven wij onze namen op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

9000

geo 9000. DTPT #02 - van de duintoppers

26 juni 2015, 12:30
Nummer 2 en gelijk al een klein feestje. Dit was mijn 9.000e cache en feestelijk ging ik op de foto met de speciale logrol. Nu nog 999 te gaan, zodat ik op dinsdag 24 november (de dag van mijn 12,5 jarig jubileum als geocacher) nummer 10.000 zal gaan vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9001. DTPT #03 - van de duintoppers

26 juni 2015, 12:35
Hier kregen we te maken met een klein grapje van de cacheleggers, want de cache zat niet op de te verwachten plek. Toch wist ik het kokertje te vinden en keek ik als eerste of er weer een bonusletter op de logrol stond.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9002. DTPT #04 - van de duintoppers

26 juni 2015, 12:35
Een bekend geocacher sprak eens de wijze woorden: "Wacht niet te lang met een trail, anders mis je er teveel". Na een tijdje verdwijnen er dan caches, raken logrolletjes vol en nat, en hebben cacheleggers vaak geen zin meer om dat steeds weer op te lossen. Bij De Duintoppers hadden we die vrees echter totaal niet. Alle kokers waren piekfijn in orde, ook deze vierde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9003. DTPT #05 - van de duintoppers

26 juni 2015, 12:40
Vandaag begon het Concert At Sea op de Brouwersdam, waardoor het lekker druk was op de heenweg. Fijn dat iedereen naar het optreden van Bl°f ging, zodat het op dit fietspad in de duinen lekker rustig was. En met de bonuscijfers ging het ook goed, want we hadden er nog geen een gemist, blufte ik.
Bedankt en proost, Biertje

9004

geo 9004. DTPT #06 - van de duintoppers

26 juni 2015, 12:45
Achteraf was dit voor ons de lastigste. We dachten dat we bij het goede paaltje stonden, gezien het platgetrapte gras en het duidelijke cachepaadje. Maar we vonden er niets. Het paaltje ernaast bleek het ook al niet te zijn. Ik ging zelfs nog aan de andere kant van het fietspad kijken, totdat Loze Jorry de cache ontdekte. Precies op het nulpunt. We hadden ons dus te veel laten (af)leiden door de talloze zoeksporen van onze voorgangers.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9005. DTPT #Extraatje 01 - van de duintoppers

26 juni 2015, 12:50
We moesten even van de route af voor een extraatje. Hoewel afwijkend verstopt, kon het niet missen waar die zat. Loze Jorry deed de greep en keek teleurgesteld: geen cache te zien. Gelukkig kon ik hem gerust stellen. Mijn scherpe blik had een klein detail ontdekt en daarmee ook de koker. Mijn metgezel bood uitgebreid zijn excuses aan en hoopte dat deze fout geen gevolgen had. Het was vandaag namelijk zijn opfriscursus en hij was een beetje bang dat hij niet zou slagen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9006. DTPT #07 - van de duintoppers

26 juni 2015, 12:55
Het draadhek en de paaltjes kwam steeds verder van het fietspad te liggen, waardoor hier een heel lang cachepaadje door het hoge gras was ontstaan. Na de waarschuwingspiep van de GPS wees ik mijn metgezel op dit duidelijke spoor, waarna we de voorgebaande weg naar de cache afliepen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9007. DTPT #08 - van de duintoppers

26 juni 2015, 13:00
Ook hier moesten we een lang spoor door het hoge gras volgen om bij het juiste paaltje te komen. Eenmaal terug bij de fietsen ontdekte Loze Jorry een ramp: het kilometertellertje van zijn fiets was verdwenen. Dat had hij op de parkeerplaats waarschijnlijk niet goed vastgeklikt, waardoor hij het dingetje ergens onderweg was verloren. Gelukkig kon hij ook op zijn GPS zien hoe hard we reden en hoeveel kilometers we hadden afgelegd, zodat we besloten gewoon verder te rijden.
Bedankt en proost, Biertje

9008

geo 9008. DTPT #09 - van de duintoppers

26 juni 2015, 13:05
Nadat we hadden gelogd en terug wilden naar onze fietsen, zag ik dat hier 2 cachepaadjes waren die in een V-vorm naar de cache liepen. Het rechter paadje was waarschijnlijk ontstaan door geocachers die de trail achterstevoren hadden gedaan. Maar het kon natuurlijk ook zijn van mensen die te laat op hun GPS hadden gekeken en de cache bijna voorbij waren gereden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9009. DTPT #10 - van de duintoppers

26 juni 2015, 13:10
Bovenop de heuvel hadden we goed uitzicht over de aspergevelden (bloembollen, volgens Loze Jorry) en we vonden er ook een paaltje. Mijn metgezel wees op een plek waar hij ooit zijn auto had neergezet toen hij voor het eerst een bezoek bracht aan Goeree. Maar veel tijd om oude koeien uit sloten te halen, hadden we niet. Er moest worden gewerkt!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9010. DTPT #11 - van de duintoppers

26 juni 2015, 13:15
Inmiddels was er een prima taakverdeling ontstaan. Ik keek waar de meeste cache-sporen waren en haalde daar de koker tevoorschijn. Daarna controleerde ik de logrol op de aanwezigheid van een bonuscijfer en gaf het papier dan aan Loze Jorry. Die schreef datum en naam, ik vulde dat aan met mijn bierkrabbel en stopte het geheel weer terug. Ten slotte maakten we foto's en aantekeningen over de aangetroffen situatie, waarna ik vroeg welke cache we nu zouden doen (meestal eentje met een cijfer hoger) en gingen we weer op weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9011. DTPT #12 - van de duintoppers

26 juni 2015, 13:20
In het weiland, iets achter het paaltje, lag een opmerkelijke steen. Had daar heel vroeger soms een cache onder gelegen? Loze Jorry was druk bezig met de logrol, waar hij de naam van zijn dorpsgenoot Nerevats had ontdekt, die ik nog kende van zijn cache BVO-tje. Voor mij een bekend begrip (Biertje Voor Onderweg) en een makkelijk te vinden petling onder een kroonkurk. Voor mijn metgezel was die cache een nachtmerrie, want hij kon het dopje, ondanks mijn uitgebreide telefonische aanwijzingen, nergens vinden. Ook kwamen we op de logrollen regelmatig de naam van Pieter Walker tegen en het ronde stempel van De Olfies.
Bedankt en proost, Biertje

9012

geo 9012. DTPT #13 - van de duintoppers

26 juni 2015, 13:25
We stonden voor een ijzeren hek en mijn scherpe blik had het kokertje direct gezien. Dat gold duidelijk niet voor onze voorgangers, want er liepen ook nog cachepaadjes naar plekken waar helemaal niets was te vinden. Dit was nummer 13, maar dat mochten we van Loze Jorry niet hardop uitspreken vanwege mogelijk ongeluk. Dat vond ik slechts Boskoops bijgeloof, maar ook dat sprak ik maar niet hardop uit. We waren namelijk nog niet eens halverwege en ik wilde vanavond ook nog worden thuisgebracht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9013. DTPT #14 - van de duintoppers

26 juni 2015, 13:25
Cache nummer 14 mocht wel hardop worden genoemd, hoewel ik zei dat het voor mij #9013 was. Loze Jorry schrok van dit getal en wilde het dreigend ongeluk direct afkloppen op ongeverfd hout. Ik wees hem een daartoe zeer geschikt paaltje aan en daar vond hij toevallig ook nog een cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9014. DTPT #15 - van de duintoppers

26 juni 2015, 13:30
Terwijl we onze namen op de logrol schreven, passeerde er een peloton fietsers. Zoals gebruikelijk waren het iets te dikke vijftigers in strakke felgekleurde lycra-shirts die luid pratend voorbij kwamen. Ze hadden duidelijk geen enkele aandacht voor de omgeving, de natuur en deze prachtige trail.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9015. DTPT #16 - van de duintoppers

26 juni 2015, 13:35
Vlak voordat we de juiste (kale) plek zouden bereiken, hielden we ons tempo even in. Daardoor werden we ingehaald door twee vrolijk kwebbelende dames, die we niet wilden lastig vallen met onze vreemde hobby. Het juiste paaltje werd daarna probleemloos gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

9016

geo 9016. DTPT #17 - van de duintoppers

26 juni 2015, 13:35
En weer maakten we kennis met (Duin)tophumor: we vonden niet ÚÚn, maar twee paaltjes. De ene was door wanhopige zoekers helemaal losgedraaid van zijn bevestigingspunt. Helaas hadden we niet het juiste gereedschap bij ons voor een snelle reparatie. Hier is dus wat onderhoud nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9017. DTPT #18 - van de duintoppers

26 juni 2015, 13:40
"Wat schrijf jij toch steeds op?" vroeg Loze Jorry mij. Ik toonde het papier met aantekeningen waar ik steeds uitgebreid de verstopplaats en de methode had genoteerd. Dat vond hij een goed idee. Hij maakte zich namelijk een beetje zorgen over de tekst van zijn logjes die hij straks moest schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9018. DTPT #19 - van de duintoppers

26 juni 2015, 13:45
Het paaltje bleek hier helemaal los te zitten. Dat was wel makkelijk om als tafeltje te gebruiken bij het loggen, maar het hoorde natuurlijk niet. Op de tast was het juiste schroefgat niet te vinden, dus we hebben het maar los teruggezet. Ook hier is dus wat klein onderhoud nodig. Omdat we Extraatje 1 al hadden gevonden, waren we nu op de helft.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9019. DTPT #20 - van de duintoppers

26 juni 2015, 13:45
Op de achterkant van de logrol stond "aan andere kant beginnen". Een goede tip, want sommige haastige trailers krabbelen hun naam op de eerste de beste plaats die ze tegenkomen. Het liefst onderaan (scheelt af- en oprollen), maar ook helemaal bovenaan een lege strook is een favoriet plekje. Het koste ons vandaag heel wat tijd en moeite om steeds te controleren of we alle bekende namen konden terugvinden.
Bedankt en proost, Biertje

9020

geo 9020. DTPT #21 - van de duintoppers

26 juni 2015, 13:50
We waren over de helft en om dat te onderstrepen lag er hier een fraai doosje in plaats van een kokertje. Loze Jorry had dat snel in de gaten. Waarschijnlijk rook hij de 2 TB's die erin zaten, want hij nam ze allebei mee op onze reis.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9021. DTPT #22 - van de duintoppers

26 juni 2015, 13:55
Het scherpe oog van Loze Jorry had iets eigenaardigs ontdekt: bij het knip- en plakwerk van de logrollen hadden De Duintoppers een foutje gemaakt. Normaal wisselen N (naam) en D (datum) elkaar keurig af, maar in de onderste helft stond twee keer een N onder elkaar. Volgens mij was dat speciaal voor ons gedaan, zodat we ieder een eigen regeltje voor onze naam hadden bij dezelfde datum. Maar omdat we steeds netjes onder de laatste logger schreven, kwam dat helaas nooit goed uit.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9022. DTPT #23 - van de duintoppers

26 juni 2015, 14:00
Voor deze twee hekken tussen wat bielzen moesten we even omhoog rijden. Hoewel de juiste biels niet te missen leek, waren er ook duidelijke zoeksporen bij alle andere bielzen. Die mensen hadden kennelijk nog geen applicatiecursus gevolgd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9023. DTPT #24 - van de duintoppers

26 juni 2015, 14:05
Waren de paaltjes op? Nummer 24 zat bij een stevige struik die ook overeind kon blijven zonder extra steun. De koker was dus op een andere wijze verstopt en om te voorkomen dat snelle jagers het ding lukraak zouden teruggooien, was daar een oplossing voor bedacht. Het was nog lastig om de cache goed te fotograferen, maar Loze Jorry wilde best even poseren totdat ik tevreden was over het resultaat.
Bedankt en proost, Biertje

9024

geo 9024. DTPT #25 - van de duintoppers

26 juni 2015, 14:10
Hier moesten we helemaal beneden aan de dijk zijn, waar Loze Jorry bijna compleet in het riet verdween. Hij kwam tevoorschijn met de cache en de (afwijkende) verstopmethode. Ik strompelde naar beneden om het geheel van dichtbij te aanschouwen. Had er koffie in dat blik gezeten? De manier waarop de cache hier toch redelijk opvallend verstopt zat, zou je niet in de grote stad moeten proberen, dacht ik nog. Maar op dit gemoedelijke eiland kon dat gewoon.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9025. DTPT #26 - van de duintoppers

26 juni 2015, 14:15
Loze Jorry wilde al naar nummer 27, want hij had per ongeluk 26 al afgevinkt. Nadat ik geduldig zijn hele administratie had uitgezocht en gecorrigeerd, wist ik hem te overtuigen dat we eerst 26 moesten doen. Er liep een breed cachepaadje naar het eenzame boompje, dus waarschijnlijk moesten we daar zijn voor de cache. Ik ging op onderzoek uit en zag dat er toch een heel klein paaltje zat. Met een koker, dus iedereen was weer tevreden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9026. DTPT #27 - van de duintoppers

26 juni 2015, 14:20
Bij de picknicktafel aan het begin van de Bouwdijk stond een tandem. Die was van een echtpaar waarvan de vrouw blind was en door haar man op fietstocht werd meegenomen. Omdat ze ons toch niet zagen, konden we ongestoord op zoek naar het kokertje. Dankzij de hint keken we uiteindelijk op de juiste plek. Dat blinden een extra goed gehoor hebben, bleek toen de vrouw ineens vroeg of we 'm hadden gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9027. DTPT #28 - van de duintoppers

26 juni 2015, 14:25
Bij de roestige slagboom was het weer raak. Overtuigd van mijn gelijk liep ik in een rechte lijn naar de juiste plek en viste daar het kokertje op. Loze Jorry keek weer bewonderend toe. Terwijl ik op weg was naar mijn 10.000e cache, noteerde hij hier zijn 4900e found. Best aardig, maar je wordt tegenwoordig pas voor vol aangezien vanaf 5.000 stuks. Ik besloot hem daarom nog even te blijven helpen.
Bedankt en proost, Biertje

9028

geo 9028. DTPT #29 - van de duintoppers

26 juni 2015, 14:30
We reden nu over de Damweg, waar je ook met de auto mag komen. De paaltjes werden dus ingeruild voor andere knutsels en bouwwerken. Dit grappige exemplaar kwam Loze Jorry erg bekend voor van eerdere trails in deze buurt. Het leek slechts geschikt voor piepkleine vogeltjes, maar die moesten dan wel eerst het dekseltje openklappen om binnen te komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9029. DTPT #30 - van de duintoppers

26 juni 2015, 14:35
Terwijl ik op zoektocht was in dit struikgewas, bleef Loze Jorry mij vanaf het fietspad ondersteunen. Ik liet mijn licht schijnen op de verstopplek, waar precies een koker in paste. De hele middag had ik regelmatig de logrol afgewikkeld en daarbij opgewekt "A=1" geroepen, een grapje waar Loze Jorry elke keer weer in trapte. Hij geloofde me dus niet toen ik de werkelijke waarde van A onthulde en wilde eerst het papier zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9030. DTPT #31 - van de duintoppers

26 juni 2015, 14:40
Vanwege zijn korte broek liet Loze Jorry mij in eerste instantie het zoekwerk in de struiken uitvoeren. Alleen bij problemen sprong hij in, zodoende letsel en wonden vermijdend. Het kokertje zat hier veilig bevestigd, maar op een ongebruikelijke wijze. Hoe zouden ze die plastic dingen bij de bouwmarkt noemen? Petling-klemmen?
Bedankt en proost, Biertje

9031

geo 9031. DTPT #32 - van de duintoppers

26 juni 2015, 14:45
Hier liep ik de cache eerst straal voorbij, want ik was op zoek naar een paaltje. Loze Jorry had achter mijn rug inmiddels het kokertje gepakt. Dat zat weer in een doosje en in een kist. De logrol bleek dus kurkdroog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9032. DTPT #33 - van de duintoppers

26 juni 2015, 14:50
Er lag wel een grote tak op, maar het paaltje had ik toch erg snel in de gaten. Loze Jorry bewaakte ondertussen onze fietsen en mijn voorraad bier. Als ik niet regelmatig mijn medicijn zou innemen, bleef mijn blik niet scherp.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9033. DTPT #34 - van de duintoppers

26 juni 2015, 14:55
Op basis van de nog ontbrekende cijfers voor de bonus waren we al aan het terugrekenen. Er bleven nog slechts de nummers 35 en 36 over om alle informatie plus de co÷rdinaten voor de Extraatjes 2 en 3 in achter te laten. We waren benieuwd hoe de cacheleggers dit hadden opgelost.
Bedankt en proost, Biertje

9034

geo 9034. DTPT #35 - van de duintoppers

26 juni 2015, 15:05
Deze lag zo dicht bij het fietspad, dat Loze Jorry het wel aandurfde om hem op te rapen. Of raakte hij steeds beter in vorm? Tot nu toe had hij tijdens deze applicatiecursus maar een paar foutjes gemaakt. Met dat examen zou het dus wel goed komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9035. DTPT #36 - van de duintoppers

26 juni 2015, 15:10
Van een afwijking in een co÷rdinaat schrikken we niet zo snel. Hoewel de GPS hier anders aanwees, vonden we het schrikhek opvallend genoeg om er eens een kijkje te nemen. Ik deed Loze Jorry een suggestie en die kon daardoor met een soepele greep de koker rapen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9036. Ambassadeur van GO #11 Marja Keizer - van peterseli

26 juni 2015, 15:20
Marja Keizer is een van de ambassadrices van Goeree-Overflakkee. Zij heeft met haar man en zoon een akkerbouwbedrijf, imkerij, boerderijwinkel en theetuin. In de buurt van het water lag iets opmerkelijks met een petling eraan. Nadat Loze Jorry de hint had voorgelezen, wisten we zeker dat dit de cache moest zijn. Tevreden noteerden wij onze namen in het gastenboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9037. DTPT de Bonus - van de duintoppers

26 juni 2015, 15:35
De bonus lag op een plaats waar je goed iets kon verstoppen. Ik zag een verdachte plek, maar dat bleek loos alarm. Met mijn scherpe blik ontdekte ik daarna eerst het voorwerp uit de hint en na intensief zoekwerk ook de schuilplaats van de cache. Maar hiermee was de trail nog niet ten einde.
Bedankt en proost, Biertje

9038

geo 9038. DTPT Extraatje 02 - van de duintoppers

26 juni 2015, 15:45
Als extraatje en ook om ons weer terug te brengen naar de parkeerplaats, was er nog een cache verstopt in een bosje. Terwijl ik het stukje groen van voor naar achter en van links naar rechts doorzocht, raadpleegde Loze Jorry de hint. Kijk, daar had ik wat aan, want even later hoorde ik een verdacht geluid. Een lief klein beestje kwam de petling brengen. Leuk en listig gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9039. DTPT Extraatje 03 - van de duintoppers

26 juni 2015, 15:55
Als laatste kers op deze grote taart fietsten we naar Extraatje 3. Omdat ik zowel de Bonus als Extraatje 2 had gevonden, wees ik mijn metgezel op het duidelijke cachepaadje en liet hem voorop lopen. Dolenthousiast zag Loze Jorry aan het einde van het pad iets opvallends aan een ketting liggen en hoera, het was de cache! We hadden de trail in 2 uur en 20 minuten gefietst en vanwege de resterende tijd besloten we nog een extra rondje te maken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9040. Afwateringssluisje #14 - van de duintoppers

26 juni 2015, 16:20
Nadat mijn goede vriend Loze Jorry en ik de Paaltjes Trail hadden gefietst, was er nog tijd over voor een extra rondje via wat sluisjes en bankjes. "Val er niet in!" riep ik nog naar mijn metgezel, want die stond gevaarlijk dicht op het randje. Hij luisterde echter niet, want hij had iets grappigs gevonden. Zonder aarzeling haalde hij daarna de cache tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9041. Midden in de polder - van de duintoppers

26 juni 2015, 16:30
De cache heette Midden in de Polder, maar lag niet exact in het midden. Op de behuizing stond overigens Kop van Goeree. Loze Jorry was hier vreselijk aan het prutsen, want hij kreeg het maar niet open. Dat was ook de bedoeling, zo bleek later toen hij zich had gerevancheerd. Ik keek tevreden toe hoe hij dit klusje had geklaard. De ultieme test zou echter nog volgen.
Bedankt en proost, Biertje

9042

geo 9042. DLW #09 - van de duintoppers

26 juni 2015, 16:35
Deze afslag van de Plasdijk was doodlopend. Vaak is het einde van een doodlopende weg een prima plek voor een cache, maar hier was gekozen voor het begin. Het scheelde ons in ieder geval een heel stuk fietsen. Direct viel mijn geoefende oog op het doosje, waarna ik hoffelijk de logrol aan Loze Jorry overhandigde.
Bedankt en proost, Biertje

9043

geo 9043. Een bankje #24: langs de Provincialeweg - van de duintoppers

26 juni 2015, 16:40
"Vroeger was hij groter", vertelde mijn metgezel en ik vroeg me af of hij nu de bank of de prullenbak bedoelde. Loze Jorry was intussen gaan zitten en leek niet van plan om nog overeind te komen. Na wat speurwerk 'betrapte' ik de petling. Gelukkig volkomen onbeschadigd kon ik hem daarna het logboekje overhandigen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9044. Roggebos: sluisje - van de duintoppers

26 juni 2015, 17:00
Bij aankomst zagen we het onmiddellijk: dit was helemaal geen sluisje, maar een stuw. Die was overigens wel mogelijk gemaakt met financiering door de Europese Unie. Pas nadat we alles fotografisch hadden vastgelegd, konden we op zoek naar de cache. Die was gemaakt door De Duintoppers met toestemming van Natuurmonumenten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9045. DLW #12 - van de duintoppers

26 juni 2015, 17:05
Voor deze serie rond Dood Lopende Wegen fietsten we de Teuntjesweg in. Ik zag de cache al liggen, maar ik besloot Loze Jorry even te testen. Die slaagde grandioos, want hij greep de petling zonder enige aarzeling. Tevreden constateerde ik dat de door mij ge´nvesteerde tijd van de afgelopen jaren goed was besteed.
Bedankt en proost, Biertje

9046

geo 9046. Een bankje #36: langs het Spui - van de duintoppers

26 juni 2015, 17:20
Het kokertje lag nogal ver van de picknicktafel en de twee bankjes. Loze Jorry ging daarom niet zitten, maar deed gelijk een greep naar de cache. Ik stelde voor om duidelijk onze namen te schrijven. Misschien dat er binnenkort nog een oude bekende langs zou komen, die anders met zijn arendsogen + brilletje niet zou zien dat wij waren geweest. En wat een toeval: de volgende dag werd ik gebeld door een enthousiaste Wilxlii Carrotte, die hier stomverbaasd onze log had gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9047. Tooltje #02 - van de duintoppers

26 juni 2015, 17:35
Eerst liet ik Loze Jorry prutsen, maar die ontdekte al snel dat zijn tooltje niet toereikend was. Tijd om mijn rugzak te openen en tooltje 2 tevoorschijn te halen. Daarmee wist ik met veel geduld de koker te pakken te krijgen. We hadden verwacht dat deze cache weinig gevonden zou worden, maar stonden verbaasd over de rij van bezoekers van de afgelopen week.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9048. TB en Coin Hotel Zuidhavendijk - van de duintoppers

26 juni 2015, 18:00
We waren duidelijk niet meer zo scherp. Nadat we de ingang van het natuurgebied voorbij waren gefietst, hebben we nog 2,5 kilometer omgereden om (via fietspaden) aan de andere kant te komen. Toen we zagen dat daar een sloot lag en we eindelijk begrepen waar we moesten zijn, ging het een stuk sneller. Hoewel er alleen toegang was via wegen en paden, moesten we die zelf maken. Hier mag dus wel weer eens onderhoud worden gepleegd met een motormaaier! wink De constructie was wat van zijn soepelheid verloren, maar samen wisten we de koker toch te pakken te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

9049

geo 9049. Wandelroute #44-46 - van de duintoppers

26 juni 2015, 19:20
Nadat we in Goedereede wat hadden gegeten en dat met witbier (natuurlijk zonder citroen) hadden weggespoeld, waren we weer helemaal fris. Op weg naar de geparkeerde auto fietsten we nog even langs dit paaltje, precies op de plek waar 2 wandelroutes samenkwamen. We hadden vandaag 35 kilometer gefietst en 57 caches gevonden. Volgens mijn statistieken was me dat de afgelopen 12 jaar nog niet eerder gelukt. Alle cacheleggers en Loze Jorry bedankt!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


28 juni: fietsend door Eindhoven, Son en Breugel en Best voor 7 oude not-founds (34 caches)

9050

geo 9050. Rondje TU/e #12 De technische student - van otherwise777

28 juni 2015, 09:45
Met de trein arriveerde ik zondagochtend in Eindhoven, waar mijn OV-fiets al klaarstond. Het was duidelijk dat ik in Bavaria-land terecht was gekomen, want de hele dag kwam ik alleen maar (lege) blikken van dit biermerk tegen. Het rondje langs de TU Eindhoven had ik al op 8 maart gedaan, maar er was later nog een nummer 12 verschenen. Die had ik vlot gespot, zodat de technische studenten weer lekker konden doorslapen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9051. Prinsejagt: Gerretsonplein - van hansanita

28 juni 2015, 10:15
Op dit nulpunt verwachtte ik een bepaalde verstopwijze, maar die viel nergens te ontdekken. Stond ik misschien op de verkeerde plek? Ik fietste een rondje om de flat heen en ineens viel mijn blik op de juiste hoogte. Ik was duidelijk nog niet helemaal wakker.
Bedankt en proost, Biertje

geo Prinsejagt: Kapelletje - van hansanita

   note 28 juni 2015
Voor de tweede keer stond ik bij dit kapelletje, maar de verzamelde info uit de logjes en foto's bleek toch niet voldoende. Ik leerde vandaag dus alleen om door de zure appel heen te bijten...

9052

geo 9052. De 10 grootste Franse steden: 2 Marseille - van twinbug

28 juni 2015, 10:50
Voor de derde keer stond ik bij dit elektriciteitshuisje op de parkeerplaats achter de Avignonlaan. Vorige keer had ik extra informatie gekregen, maar die had ik totaal verkeerd onthouden. Nu was het varkentje snel gepiept. Eindelijk was deze oude not-found in de pocket, nog voordat de hele serie zou verdwijnen.
Bedankt en proost, Biertje
note 12 april 2015
Voor de tweede keer stond ik hier te zoeken naar deze geniepig verstopte cache. Maar dit keer met een extra hint van de cachelegger. Dat mocht echter niet helpen: het hele voorwerp heb ik afgetast, maar een cache heb ik niet gevonden...
dnf 8 maart 2015
Bij het binnenrijden van dit parkeerpleintje dacht ik te weten hoe de cache verstopt zou zitten. Er was namelijk nog ÚÚn (voor mij) bekende manier die ik in deze serie nog niet was tegengekomen. Maar rond het nulpunt kon ik niet zoiets vinden. Ik zal hier dus nog een keertje terug moeten komen, maar dan kan ik misschien ook gelijk de bonus oppikken.

geo 9053. HÚrisson - van korfbal12112001

28 juni 2015, 11:10
Dankzij de hint was de juiste voortuin snel ontdekt, want 'hÚrisson' is het Franse woord voor een stenen stekelvarken. Gelukkig spreek ik mijn talen, want ik had al in de logjes gelezen dat het co÷rdinaat niet helemaal klopte. Ik vond het doosje namelijk in de tuin op N51░28.770 - E05░28.043.
Bedankt en proost, Biertje

9054a       9054b

geo 9054. De boom van Henri - van korfbal12112001

28 juni 2015, 11:15
In het boomvolle Henri Dunantpark had ik maar interesse in ÚÚn boom. Dat was die met een cache eronder. Het bellenblaaspotje had aan zijn bovenkant een zwarte plastic dop, wat erop wees dat hij ooit bovenin een buis van een hek had gezeten. Kennelijk was dit een gerecyclede cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9055. Duckstad: Katrien - van reloe

28 juni 2015, 11:35
De inwoners van Duckstad ken ik niet zo goed, want als kind al vond ik de Donald Duck een kinderachtig stripblad. Maar door deze wherigo ontdekte ik dat Katrien een druk dametje is. Ze moest namelijk boodschappen bezorgen om haar salaris te verdienen. Nadat ik haar daarmee had geholpen, mocht ik naar de cache. Onder de bomen en tussen de brandnetels had mijn GPS het even moeilijk, maar ineens viel mijn blik op de verstopplek. Een leuk uitgewerkte wherigo!
Bedankt en proost, Biertje

9056

geo 9056. Hell's Highway - van Talleke65

28 juni 2015, 11:55
De Hell's Highway was de weg naar Arnhem die de geallieerden op 14 september 1944 moesten afleggen voor operatie Market Garden. Daarbij hadden ze een jeep achtergelaten en die vond ik hier in het gras langs de Eindhovenseweg. Er zat een kokertje bij in toepasselijke camouflagekleuren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9057. Geo-Memory (6x6) Eindhoven - van ZugfŘhrer

28 juni 2015, 12:00
Deze wherigo was leuk opgezet: ik moest een memoryspel spelen met 6x6 plaatjes. Gelukkig heb ik een ijzersterk geheugen en een opschrijfboekje. Zo wist ik alle duo's te verzamelen en als beloning kreeg ik het co÷rdinaat van de cache. Helaas was dat slechts een klein kokertje, maar mij hoor je niet klagen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9058. Geo-Memory (4x4) Eindhoven - van ZugfŘhrer

28 juni 2015, 12:05
Dit was een simpeler uitvoering van het 6x6 memoryspel, dus dat leverde geen problemen op. Ook hier was mijn beloning slechts een fotokokertje, dat een beetje lukraak achter een struik leek geworpen. Maar mij hoor je niet klagen, want na even zoeken zag ik het ding tot mijn opluchting ineens liggen. Helaas was de logrol nat en beschimmeld.
Bedankt en proost, Biertje

9059

geo 9059. Spetters uitloopveld - van Ennes53

28 juni 2015, 12:15
De vorige keer (in april) heb ik zowat op de cache gestaan, maar ik was een van de weinigen die hier een not-found moest noteren. En dat voor zo'n grote pot. Maar vandaag was de herkansing en had ik 7 caches op mijn lijstje staan die ik dit keer wŔl hoopte te vinden. Eerst heb ik wat forse boomstammen onderzocht. Die lagen ver van het nulpunt, voldeden niet aan de hint, maar ik had ze de vorige keer overgeslagen. Daarna besloot ik wat meer op mijn GPS (en de hint) te vertrouwen. Tot mijn verbazing ontdekte ik toen direct de nauwelijks afgedekte pot. Opgelucht zette ik hier alsnog mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 april 2015
Het was lente, dus de bomen begonnen uit te lopen. Conform de hint heb ik het iets hogerop gezocht en veelvuldig de prikstok gehanteerd. Het mocht allemaal niet baten. Om te voorkomen dat mijn planning te veel zou uitlopen, fietste ik verder.

geo 9060. Wilhelmina Kanaal Trail #9 - van De Overburen

28 juni 2015, 12:45
De trail langs het Wilhelminakanaal bezocht ik in april, maar toen heb ik 2 caches niet kunnen vinden. Op de plek van #9 zag ik destijds wel een touw in het water hangen, maar dat leverde slechts een roestige wielvelg op. Omdat alle doosjes makkelijk verstopt waren en deze ook (bijna) altijd werd gevonden, zocht ik vandaag in een flinke straal rondom het nulpunt. En dat zorgde voor succes. Op 17 meter afstand kon ik alsnog mijn bierkrabbel zetten. Dat was op N51░30.638 E005░32.988.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 april 2015
Terwijl alle doosjes opzichtig waren verstopt en dus makkelijk te vinden, was deze nergens te bekennen. Er lag een touw in het water, waar een roestig wiel aan bleek te zitten. Van de 3 teams die vandaag vˇˇr mij op pad waren, hebben Team ED en Teross deze nog wel gevonden, maar Marco Domi niet. Was deze te goed teruggestopt of wijken de co÷rdinaten erg af?

9061

geo 9061. Wilhelmina Kanaal Trail #12 - van De Overburen

28 juni 2015, 12:55
De andere cache van deze trail die ik in april heb gemist, bleek toen verdwenen te zijn. Iets later werd hij op een andere locatie herplaatst . Vandaag fietste ik daarom verder naar Sluis V, waar ik het doosje kon opvissen. Het was mijn vierde oude not-found die ik vandaag alsnog kon omzetten in een smiley.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 april 2015
Op weg naar #12 kwam me een groep lawaaierige motorcrossers tegemoet en zij zorgden ervoor dat het stoffige wegdek flink opstoof. Bij de cacheplek stond een camper en zaten er wat mensen in klapstoeltjes. Een van hen was Veldmuis, die me wees waar hij vorige week het doosje had gevonden, maar waar vandaag al meerdere teams bot hadden gevangen. Ik moest denken aan de wijze woorden van een goede vriend uit Delft: "Wacht niet te lang met een trail, anders mis je er te veel". Later zou blijken dat deze cache er nog wel was, maar op een andere plek en dat de hint dus niet klopte.

geo 9062. Back to the 80's, deel 4 Muziek - van De Overburen

28 juni 2015, 13:20
In 2013 heb ik hier met Boswijk Posse lang staan zoeken. Volgens de checker had hij de puzzel goed opgelost, maar de cache bleek nergens te vinden. Achteraf hoorden we dat we kennelijk niet goed (op de logische plek) hadden gekeken. In de herkansing onderzocht ik vandaag eerst de plekken uit de tip, maar dat leverde niets op. Mijn GPS leidde me daarna naar een plek waar ik in het hoge gras meerdere cachepaadjes zag lopen naar elke interessante boom in de omgeving. Maar een kwartier later had ik de petling (micro) alsnog in handen. Bovenaan de cachepagina stond echter als formaat 'small' en dan zoek je toch op heel andere plekjes.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 20 juli 2013
Omdat wij dit weekend in Son zouden overnachten, had mijn goede vriend Boswijk Posse zich op de puzzels uit de jaren '80 geworpen. Die konden we mooi voor het avondeten even bezoeken. Gelukkig weet mijn metgezel alles van muziek, dus de antwoorden kon hij moeiteloos oplepelen. Ik overigens ook, dus dat zegt iets over mijn muzieksmaak. Het vinden van de cache kostte echter heel wat meer moeite. Op alle logische plaatsen vingen we bot. We hebben ook nog gezocht op de plekken die we zelf zouden kiezen voor een cache. Een half uur later zijn we nog eens teruggekeerd, omdat we in oude logjes hadden gelezen dat dit geen 'small' is, zoals bovenaan de cachepagina staat, maar een petling. Een micro dus. Helaas, ik ben de eerste die hier dus een 'not found' moet loggen.

9063

geo 9063. Sporten in Son en Breugel: de golfclub - van de matties

28 juni 2015, 13:45
In april heb ik hier tevergeefs staan zoeken, regelmatig gestoord door golfspelers die het hinderlijk vonden dat ik hun concentratie bij de afslagplaats verstoorde. Ik had daarom wat extra hints gevraagd aan mensen die de micro wel hadden weten te vinden, maar dan nog duurde het tien minuten voordat ik het plastic doosje (dus een 'small') in handen had. Om de bonuscode te bepalen moest ik de woordwaarde van het eerste deel van het attribuut waarbij de cache verstopt zat stapeltellen. Welk attribuut? Metalen hek? Boombladeren? Volgens de cachebeschrijving moest ik ook een pincet en een rolmaat meenemen. Maar waarvoor? Van deze serie van 5 sport-caches zijn er inmiddels al 3 gearchiveerd. Die bonus wordt dus een flinke uitdaging. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 april 2015
Sporten is mijn lust en leven, maar golf is niet mijn ding. Met mijn Braeckvrienden heb ik een keer een golfclinic gevolgd en ook een keer een middag boerengolf gespeeld, maar daarbij is het gebleven. Bij de afslagplaats van hole 7, maar dan aan de andere kant van het hek, moest een cache liggen. Ik kon duidelijk zien dat hier onlangs een man met een stramme rug had gezocht. Vanwege het mooie golfweer was het erg druk op de afslagplaats, dus ik kom nog wel eens terug.

geo 9064. Sons bosje - van Migchels-Breugel

28 juni 2015, 14:00
Vlak nadat ik de co÷rdinaten in mijn GPS had gezet ter voorbereiding van deze dag, heeft deze cachelegger er een Premium Member-cache van gemaakt. Ik had dus geen hint ter beschikking en onder de bomen van dit bosje bleek mijn GPS moeite te hebben met het signaal. Maar ineens viel mijn blik op iets en even later had ik de micro mooi te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

9065

geo 9065. Langs de Groote Beek 7: Park Vroonhoven - van pijnack

28 juni 2015, 14:15
Op dit stille plekje in Park Vroonhoven ben ik lang bezig geweest. Bijna had ik een Not Found genoteerd, maar ik besloot nog een laatste blik te werpen. En toen zag ik ineens iets geks en werd de cache mij in de schoot geworpen. Tien minuten geleden had ik nog staan vloeken op de brandnetels en de suffe plek waar je niets kon verstoppen, maar nu ik de constructie goed bekeek, had ik diep respect. Als ik favo's kon uitdelen, had ik dat hier beslist gedaan. Heel mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9066. Houtense brug - van kepasali

28 juni 2015, 14:30
Nadat ik mijn OV-fiets netjes had neergezet en een snelle blik wierp, zag ik de cache al keurig hangen. Maar nee, het bleek geen zwart kokertje, maar een essentieel deel van de slagboomconstructie. Er was dus een tweede blik nodig en nadat ik dat had leeggedronken, zag ik het ding keurig zitten. Omdat de ijscoman mij in de gaten hield, maakte ik eerst wat onschuldige foto's en graaide toen vliegensvlug de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9067. Joe Mann Monument - van willem007

28 juni 2015, 14:55
Er bleek een racefietser aangereden en het laatste stuk van de N.C.B.weg was afgezet voor de hulpdiensten en een traumahelikopter. Ik benaderde het monument dus noodgedwongen via het bospad. Joe Mann was een 22-jarige soldaat die zich in 1944 opofferde bij een aanval met handgranaten en daardoor het leven van zijn kameraden redde. Hij kreeg postuum de hoogste Amerikaanse onderscheiding. Ik was niet de enige die bij het monument stond te kijken en was daarom blij dat de cache zich op enige afstand bevond. De behuizing is inmiddels een van de populairste methodes, maar hier was het kokertje op originele wijze weggewerkt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9068. BECC: Bests Eerste Carpool cache II - van cache3

28 juni 2015, 15:05
Het kwam goed uit dat ik op de OV-fiets was, want die kon ik nu netjes kwijt in het houten fietsenhok. De parkeerplaats was helemaal leeg, dus ik kon ongestoord op zoek naar de cache. Bests Derde had ik in 2013 gevonden en vandaag zette ik mijn bierkrabbel bij Bests Eerste. Nummer Twee doe ik dus waarschijnlijk in 2017.
Bedankt en proost, Biertje

9069

geo 9069. De Mol - van Bestsk˘n

28 juni 2015, 15:15
De Mol bleek een 7 meter hoog kunstwerk dat bovenop de ondergrondse spoortunnel staat. Er liepen wat jongeren omheen, die duidelijk iets zochten. Niemand zag hoe ik het kokertje pakte en iets verderop mijn naam op de logstrook krabbelde. Het terugleggen was problematischer. De jongeren zaten en hingen rond de bankjes en ten slotte had de leider mijn aanwezigheid door en stapte op mij af. Hij wilde weten of ik soms geocacher was en wist waar het ding lag. Ik liet het kokertje zien en zei dat ik het graag terug wilde plaatsen. En hiermee was ieders probleem opgelost.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9070. Oorlogsmonument 1 - van willem007

28 juni 2015, 15:30
In 1944 werd Best bevrijd door een Schotse Divisie, waarvoor 50 jaar later in de Koetshuistuin een monument werd geplaatst. Op mijn fietsroute door Best passeerde ik eerst het kunstwerk in de vorm van een Schotse ruit met 3 soldaten en even later naderde ik de cache. De cryptische hint heeft me lang bezig gehouden. Als de cache al drie keer is verdwenen door dreuzels, is het slimmer om een duidelijke hint te geven. Er waren niet veel mensen in en buiten dit park, maar ze vroegen zich allemaal af waarom ik daar zo doelloos rondhing. Met een betere hint kan je snel de cache pakken, loggen en weer verdwijnen. Zo blijft je cache dus langer bestaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9071. Mijn hobby's - van snotter22

28 juni 2015, 15:40
Tuinieren en geocachen zijn de hobby's van deze cachelegger, maar het rolluik was naar beneden en ik zag niemand in de tuin aan het werk. Kennelijk was er vandaag gekozen om te gaan geocachen. Ik kon dus lekker rondwandelen om het resultaat van de groene vingers te bekijken. Helaas ontbrak er een bankje om lekker in het zonnetje van een biertje te genieten. Wel ontdekte ik dat men hier van Coca Cola Light houdt, waarna ik mijn bierkrabbel kon achterlaten in een klein logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

9072

geo 9072. Oorlogsmonument 3 - van willem007

28 juni 2015, 15:45
In het park aan de Oirschotseweg werden de burgerslachtoffers met een monument en een steen herdacht. Er staan ook de namen op van 3 militairen uit Best. De koker zag ik verderop gewoon tussen de struiken liggen, ondanks zijn camouflagekleur. Ik ben benieuwd of dat wel een veilige plek is.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9073. Gouwe ouwe 1 Kijk aan! - van looping0031

28 juni 2015, 15:55
Bij de Dokter de Steenhuijsenlaan lag er sinds 2013 een gouwe ouwe. Volgens de beschrijving kwam je tot een verrassende clou als je de hint goed in gedachten nam. Wat er met die hint werd bedoeld, begreep ik niet. Maar gelukkig was de cache ook zonder hint te vinden. De verrassende clou is me daardoor helaas ontgaan. Maar misschien had ik bij de volgende gouwe ouwe meer geluk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9074. Gouwe ouwe 3 Klompfabriek - van looping0031

28 juni 2015, 16:00
Best had in 1929 nog de grootste klompenfabriek van Nederland, maar die werd in 1966 gesloten. Gelukkig had ik geen rook om mijn hoofd, dus hoefde ik geen aandacht aan deze cryptische hint te besteden. Ik herkende de verstopmethode, dus het rookgordijn was snel doorzien.
Bedankt en proost, Biertje

9075

geo 9075. De verloren koe - van Ninimaca

28 juni 2015, 16:10
Omdat er op de cachepagina stond dat deze cache bij de Koevelden het formaat 'small' had, zocht ik in eerste instantie naar een doosje dat tussen de struiken of onder de grond zou moeten zitten. Uiteindelijk zag ik de extra aanwijzing en vond ik daarna ook de micro. De laatste tijd merk ik steeds vaker dat cacheleggers moeite hebben met het verschil tussen een micro en een small. Bedenk: in een micro past alleen een logboekje, maar in een small kan je een coin of een kleine TB achterlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9076. Gouwe ouwe 2 Olv van de Heikant - van looping0031

28 juni 2015, 16:20
Toen ik kwam aanfietsen, verlieten net een paar jongetjes de kapel en meldden dat ze niets hadden kunnen vinden. Hun begeleidster zat op het bankje en raadpleegde de gratis geo-app op haar telefoon. Van de hint snapte ze niets (ik ook niet), maar ik volgde gewoon het pijltje van mijn GPS en kon tot ieders verbazing binnen een paar tellen een grote koker tevoorschijn halen. Het ging om een groepje van de Protestantse Kerk in Best dat vanmiddag zoveel mogelijk caches moest vinden en waren dus blij met mijn hulp. Ik zou ze later nog een keer tegenkomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9077. Kei goed - van Niklasdhondt

28 juni 2015, 16:35
Nou heb ik wel vaker caches gevonden met zo'n naam (of met zo'n hint), dus ik vermoedde al wat me te wachten stond. Maar dat bleek geen (plastic) kei te zijn, maar een gewone baksteen. Steengoed, dus. Hij lag wel erg in het zicht, dus ik heb hem wat naar achteren gelegd.
Bedankt en proost, Biertje

9078

geo 9078. Off the road - van Eugenili

28 juni 2015, 16:45
Hier was team Walnar al druk aan het zoeken, zodat mijn versterking goed van pas kwam. Beide GPS'sen stuurden ons het bos in, maar de fraaie uitvoering werd uiteindelijk toch aan de andere kant van het pad gevonden. Daar had ik ook wel even gekeken, maar niets gezien. Iedereen was blij dat de klus toch snel was geklaard. Bij het terugplaatsen moest Walnar nog wat prutsen om dat keurig voor elkaar te krijgen, want de opmerking van de cachelegger had hij bij het pakken niet gezien en dus niet gelezen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9079. Snoepie - van fia7

28 juni 2015, 16:55
Snoepie bleek de naam van de hond van deze cacheleggers. Zij stonden met de begeleidster van de jongetjes van de Protestantse Kerk Best te praten, die de cache al in haar hand had. Ze gaven toe dat de micro niet op het nulpunt lag, want volgens mijn GPS was dat hun voordeur en daar bleek het ding niet te liggen. Aan de hand van de hint wist ik de juiste bergplaats te achterhalen, zodat ik de cache daar weer kon terugplaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9080. Bests ruikertje? - van Ivobest

28 juni 2015, 17:10
De jongetjes van de Protestantse Kerk wilden naar deze cache en dat was ook de volgende op mijn lijstje. Zo fietsten we gezamenlijk naar het steegje achter de bloemenzaak. Hier waren niet veel plekken om een cache te verstoppen en mijn scherpe blik viel al snel op de listige locatie. De kinderen waren erg blij dat ze al weer een gevonden cache op hun lijstje konden schrijven en vonden dat ik een leuke hobby had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9081. Wistikhetmaar - van PuckBorg

28 juni 2015, 17:20
Eigenlijk wilde de begeleidster terug, want de barbecue zou zo beginnen. Maar ik haalde haar en de kinderen over om er nog eentje te proberen op slechts 700 meter afstand. Toen we bij de cache arriveerden, bleek daar de meisjesgroep het ding net succesvol gelogd te hebben. De jongens mochten het nu ook proberen. Zelfs twee keer, want tijdens het loggen schoot de cache weer terug. Ik wenste iedereen daarna nog een fijne barbecue en fietste verder richting Eindhoven.
Bedankt en proost, Biertje

9082

geo 9082. Oorlogsmonument 4 - van willem007

28 juni 2015, 17:30
Dit kleine monument bij de Batafabrieken zag ik in eerste instantie over het hoofd. Maar mijn GPS stuurde mij er feilloos heen en naar de cache, die ik even later in handen had. De code voor de bonus was met enige moeite toch nog te ontcijferen. Die cache lag echter niet op mijn route, dus die log ik een andere keer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9083. Rondje Eindhoven: de Mispelhoef - van jone2000

28 juni 2015, 17:50
Op de terugweg naar station Eindhoven fietste ik door de Mispelhoef, een buurt in de wijk Halve Maan in stadsdeel Strijp. Tegenover de oude boerderij aan de Oirschotsedijk stapte ik nog even van mijn fiets af. Dit logboekje hier schreeuwde gewoon om mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#676. Boomstam - van knor1967

   dnf 28 juni 2015
De laatste voor vandaag en mijn eerste miskleun. De twee forse boomstammen langs het fietspad boden genoeg mogelijkheden, maar geen cache. En het rode paaltje uit de hint was ook al weg. Toen ik weer terug was op station Eindhoven om mijn OV-fiets in te leveren, stond er 70 km op de teller en had ik 34 caches gevonden en 1 niet.

9083no

Terug naar boven

Door naar juli 2015