Blik op Biertje

Bierpraat oktober 2015

155 caches gevonden (logs 9628-9782)

1 oktober: met Corbulo en Mighty-Mike geprobeerd in het donker op goed geluk een multi te vinden (0 caches)

9628no

geo Rottebanbrug - van kkmdb

   note 1 oktober 2015
Vanavond was ik weer met de Braeckgeocachers op stap. Pino was er niet bij, maar Corbulo en Mighty-Mike waren extra gemotiveerd. Corbulo en ik hadden los van elkaar de sudoku opgelost, maar wij konden er geen van beiden een startcoördinaat van maken. Gelukkig had ik tijdig een hulplijntje ingeschakeld, zodat we alsnog op weg konden. De vragen voor wp1 en 2 waren snel beantwoord, maar door de snel invallende duisternis konden we de aanwijzing voor wp3 niet vinden. Toch besloten we door te gaan en onze gezamenlijke cache-ervaring te gebruiken om deze tocht alsnog succesvol af te sluiten. We hebben de mogelijkheden voor wp5 afgelopen, maar hebben nergens het kaartsymbool kunnen ontdekken. Uit de logjes bleek dat ook anderen (bij daglicht) dit niet was gelukt. De cache was dus niet gevonden, maar er was een stroopwafel als pleister op de wonde. We komen graag nog een keer terug, maar dan overdag.

___________________________________________________________________


2 oktober: met Corbulo wandelend door Kamerik, Woerden, Bodegraven en Zwammerdam (19 caches)

9628a       9628b

geo 9628. KODK #2 Beekhoeve Hooilandroute - van De Hammies

2 oktober 2015, 12:50
Vanmiddag liep ik met mijn goede vriend Corbulo de Hooilandroute, die gerealiseerd werd door Stichting Kamerik op de Kaart. De start was bij boerderij Beekhoeve ten noorden van Kamerik. Nadat Corbulo zijn kar met wat moeite had geparkeerd, stapten wij vrolijk het weiland in. Nummer 1 konden we niet vinden, dus de dag begon slecht. Bij nummer 2 ging het beter. Moeiteloos pakten we het fotokokertje en schreven we onze namen op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9629. KODK #3 Beekhoeve Hooilandroute - van De Hammies

2 oktober 2015, 13:00
Corbulo en ik staken de tweede sloot over en zochten voorzichtig naar de cache. Na een paar keer 'nee', hadden we uiteindelijk toch beet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9630. KODK #4 Beekhoeve Hooilandroute - van De Hammies

2 oktober 2015, 13:05
We moesten nu naar een schuurtje met het woord 'welkom' op de deur. Binnen lazen we over het veenweidelandschap en vonden er ook een doosje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9631. KODK #5 Beekhoeve Hooilandroute - van De Hammies

2 oktober 2015, 13:15
Nadat we 500 meter dwars door een weiland hadden gewandeld, stonden we voor een paaltje met een lege klem. Corbulo begreep er niets van en raakte in paniek. Ik bleef kalm en zag de petling in het riet liggen. Ook nummer 5 was dus in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

9632

geo 9632. KODK #6 Beekhoeve Hooilandroute - van De Hammies

2 oktober 2015, 13:20
We liepen hier eerst door het weiland, maar dachten toen dat we het fietspad hadden moeten nemen. Dat bleek toch een verkeerde keuze, dus zo maakten we wat extra meters. Corbulo mocht bukken en pakte het zwarte potje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9633. KODK #7 Beekhoeve Hooilandroute - van De Hammies

2 oktober 2015, 13:35
Bij het naderen van de plank over de sloot wisten we inmiddels wat ons te doen stond. Mijn eerste greep was direct raak. Corbulo noteerde steeds de formules en dacht al wat voorzichtige conclusies te kunnen trekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9634. KODK #8 Beekhoeve Hooilandroute - van De Hammies

2 oktober 2015, 13:40
Opnieuw deed ik de gelukkige greep. Grijnzend liet ik Corbulo het zwarte fotokokertje zien. Die was veel meer geïnteresseerd in de bonusformule.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9635. KODK #9 Beekhoeve Hooilandroute - van De Hammies

2 oktober 2015, 13:45
Corbulo waarschuwde mij dat hij had gelezen dat de cache hier minstens 7 meter afwijking had. Dat bleek niet waar, want het kokertje zat precies op het nulpunt. Er was ook eigenlijk maar één plekje waar hij kon worden bevestigd.
Bedankt en proost, Biertje

9636

geo 9636. KODK #10 Beekhoeve Hooilandroute - van De Hammies

2 oktober 2015, 13:35
Nadat we hadden gelogd, kwamen we ook een paar koeien tegen. Corbulo werd wat angstig en liet mij voorop lopen. Het lukte me om hem veilig langs de wilde beesten te krijgen. Pas toen we het klaphekje door waren, kreeg mijn metgezel weer volop praatjes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9637. KODK #11 Beekhoeve Hooilandroute - van De Hammies

2 oktober 2015, 14:00
Corbulo riep al van een flinke afstand dat de cache bij de paal moest zitten, terwijl ik meer dacht aan de plank over de sloot. Toen we het punt hadden bereikt, bukten we beiden en slechts een van ons had een cache in zijn handen. En dat was niet mijn metgezel...
Bedankt en proost, Biertje

geo KODK #12 Beekhoeve Hooilandroute - van De Hammies

   note 2 oktober 2015
De laatste van deze serie lag vlak bij de weg en had ik al in februari gevonden. Corbulo mocht dus het zware werk doen. Hoewel we nummer 1 niet hadden gevonden en dus een formule misten, deden wij toch een gok voor de Bonus.

geo 9638. KODK Beekhoeve Hooilandroute Bonus - van De Hammies

2 oktober 2015, 14:25
Alleen nummer 1 hadden we niet kunnen vinden, maar met 11 van de 12 gevonden codes dacht Corbulo toch een goede gok voor de bonus te hebben. Het berekende punt zag er op de kaart logisch uit, maar ter plekke keken we even vreemd op. Pas toen ik het zoekgebied flink verruimde, zag ik iets wat de verstopplek kon zijn. Opgelucht schreven we onze namen in het boekje en we besloten toch nog even een nieuwe poging voor nummer 1 te doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9639. KODK #1 Beekhoeve Hooilandroute - van De Hammies

2 oktober 2015, 14:40
Nadat we de Bonus hadden gevonden, besloten we alsnog terug te keren naar de enige gemiste cache van deze route. We verdeelden het zoekgebied en het was Corbulo die de petling ineens zag zitten. Gewoon op de plek die we 2 uur geleden van meerdere kanten hadden bekeken, maar kennelijk net niet goed genoeg. Blij dat we de hele route hadden volbracht, wandelden we dankbaar terug naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

9640

geo 9640. Kamerik: een beetje historie - van De Hammies

2 oktober 2015, 15:30
Nadat we de Hooilandroute hadden gewandeld, bestudeerde ik met Corbulo de historie van Kamerik. We liepen langs alle belangrijke gebouwen om de gevraagde antwoorden op te zoeken. Het bordje van de steeg van wp2 was verdwenen, maar twee bewoners die net naar buiten kwamen, wisten gelukkig de juiste naam. De berekening van het eindpunt leverde een vreemd plekje op, maar er lag wel een doosje op ons te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9641. De ode aan de pannenbakkers - van scholsmur Ewans

2 oktober 2015, 15:50
Na ons bezoek aan Kamerik waren Corbulo en ik met de auto naar Woerden gereden. Eeuwenlang was hier de pan- en steenbakkerij de belangrijkste vorm van industrie. Wij liepen naar het standbeeld dat in 1978 werd geplaatst: vader en zoon staande aan een werkbank. Terwijl Corbulo op de verkeerde plek keek, graaide ik het kokertje. Voor hem was het zijn 2600e.
Bedankt en proost, Biertje

9642

geo 9642. 15 gigantische grenspalen - van scholsmur Ewans

2 oktober 2015, 16:00
Het kunstwerk van Erica Hagoort uit Woerden bestaat uit 14 kolommen, als knipoog naar de grenspalen van de Romeinen. Voor de cache zou een magneetstok nodig zijn, maar de vorige bezoeker had de petling niet goed teruggestopt, dus ik kon hem met mijn vingers pakken. Na het loggen heb ik hem op de juiste wijze laten verdwijnen. Corbulo keek toe en zag dat het goed was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9643. Een eitje - van straategisch geodaan

2 oktober 2015, 16:20
Het was vrijdagmiddag en dat kwam goed uit, want deze cache was alleen op vrijdag, zaterdag en zondag te loggen tussen 11 en 17 uur. Nadat Corbulo zijn kar had geparkeerd, wandelden we in de richting van het kippenhok. We hadden geen hulp nodig, want de verstopplek leek ons duidelijk. Het was dus een eitje. Op basis van de enthousiaste logjes had ik er meer van verwacht, maar waarschijnlijk waren we op een verkeerd moment. Kippen of schapen hebben we nergens gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9644. Rondje Bodegraven 1, Hollandse Waterlinie - van Team-DT

2 oktober 2015, 16:30
Met Corbulo was ik op weg naar Alphen en onderweg passeerden we deze cache. Het nulpunt lag op een heel vreemd en onlogisch plekje, tussen autoweg en fietspad. We bekeken de heg van twee kanten en uiteindelijk zag ik wat liggen.
Bedankt en proost, Biertje

9645

geo 9645. I love geocaching in Zwammerdam - van Milja1

2 oktober 2015, 16:45
Corbulo parkeerde de kar net buiten de gemeente en samen zwalkten we Zwammerdam in. De taken waren weer zoals gebruikelijk verdeeld: ik zag en pakte de cache, waarna Corbulo het administratieve deel mocht afwikkelen. Hij zou een goede secretaris kunnen zijn, dacht hij zelf, maar ik had daar geen herkenning bij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9646. Hellenbroeck - van Milja1

2 oktober 2015, 16:50
In Zwammerdam vonden Corbulo en ik nog een tweede cache. Daarvoor liepen we naar de Hellenbroeckstraat. Terwijl mijn metgezel me uitlegde dat Hellenbroek een bekend predikant was en nogal zwaar in de leer, pakte ik gewoon de heidense koker. Hierna reden we opgewekt naar Alphen, waar we in een pizzeria werden verwacht voor de start van ons najaarsweekend van Stichting Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


11 oktober: even in de zalige zondagmiddagzon naar Benthuizen gefietst (6 caches)

9647a       9647b

geo 9647. Doorgang - van Team Jopy

11 oktober 2015, 15:55
Hoewel ik nog een flink aantal logjes moest schrijven, lokten de zalige zondagmiddagzon en een behoorlijke bries mij toch naar buiten. Op de bier-bike reed ik rustig richting Benthuizen. Aan de Gelderswoudseweg was een doorgang naar het achterliggende weiland. Ik moest even neuzen, maar ineens had ik de cache in handen. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9648.Petling in de Polder - van LuckieStar

11 oktober 2015, 16:10
Rond het klaphekje heb ik ijverig op mijn knieën rondgekropen, op zoek naar deze polderpetling. En ineens viel mijn oog op iets afwijkends. Wat was dit leuk en goed gemaakt. Met bewondering zette ik mijn bierkrabbel in het logboekje. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9649. Tussen sloot en weg - van Team Jopy

11 oktober 2015, 16:20
Er waren tussen de sloot en de weg weinig mogelijkheden om een cache te verstoppen. Ik had de plek dan ook direct in mijn handen. Het is inderdaad een constructie die ik al veel vaker heb gezien, maar deze is wel heel erg keurig uitgevoerd.
Bedankt en proost, Biertje

9650

geo 9650. TB Hotel Bentwoud - van Team Jopy

11 oktober 2015, 16:35
Vorige maand was ik al aan deze multi begonnen, maar één cijfertje kon ik toen niet vinden. Ik probeerde toen de cache te vinden door een lijntje te volgen van zo'n 80 meter, maar daarbij had ik een dom rekenfoutje gemaakt. Vandaag was de herkansing en omdat ik nog nuchter was, kon ik ook het ontbrekende getal ineens zien. Op de berekende cacheplek stonden al 4 mensen te zoeken. Het waren Vielv66, Gildebuur, Vietim en Geopokemon. Ze hadden al een mogelijkheid gevonden, maar kregen die niet open. Gelukkig heb ik altijd voldoende materiaal bij me om bierflessen en caches te openen. Een beetje wrikken en daarna konden we onze namen in het logboekje kwijt. Na een korte geoklets gingen we elk weer onze eigen weg.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 6 september 2015
Vanmiddag had ik deze multi al geprobeerd, maar bij wp4 en wp6 heb ik toen geen aanwijzing kunnen vinden. Op het Event hoorde ik van LuckyStar dat die echt niet moeilijk waren verstopt. Een beetje overmoedig door het genuttigde bier wilde ik geen oplossingen horen, maar fietste ik opnieuw naar de bruggetjes. Bij wp4 vond ik uiteindelijk het gezochte, maar pas nadat ik op handen en voeten over de brug was gekropen. Bij wp6 werkte dat niet. Met een half coördinaat heb ik nog geprobeerd op goed geluk de cache te vinden, maar thuis ontdekte ik dat ik daarbij ook nog een domme rekenfout had gemaakt. Wordt dus vervolgd.

geo 9651. Het geluid #01: Fluitende kogels - van ALeune

11 oktober 2015, 16:50
Het geluid van fluitende kogels; zoiets verwacht je in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt bij een afrekening in het criminele circuit, maar niet in een stukje groen langs de Omleidingsweg in Benthuizen. De kogelhuls was snel gevonden en de log vlot gezet. Het oprollen moest erg strak, ontdekte ik, want er was (helaas) een klein kaliber kogel gebruikt. wink
Bedankt en proost, Biertje

9652

geo 9652. Het geluid #02: Fluitende vogels - van ALeune

11 oktober 2015, 17:00
Na de fluitende kogels reed ik naar de fluitende vogels. Via de Benthorn fietste ik naar het kleine huisje. De afgelopen jaren heb ik tientallen verschillende manieren van openen en afsluiten gezien, maar deze was weer heel anders. Gelukkig leverde het geen probleem op, zodat ik ook hier fluitend mijn bierkrabbel kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


12 oktober: op de OV-fiets door het Oostelijk Havengebied van Amsterdam en door Diemen (20 caches)

9653a       9653b

geo 9653. De Zwijger - van EddieBteA

12 oktober 2015, 10:20
Met de trein was ik naar Amsterdam gekomen om daarna met de OV-fiets het Oostelijk Havengebied te doorzoeken. Pakhuis de Zwijger is een voormalig koelpakhuis aan de Piet Heinkade, dat nu onderdak biedt aan diverse culturele instellingen. Hier ging ik op zoek naar een klok, maar de hint bleek op iets heel anders te slaan. De nano bevatte een nieuw logrolletje en ik zette mijn bierkrabbel in hokje 4.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9654. Lloyd Hotel - van EddieBteA

12 oktober 2015, 10:30
Het Lloyd Hotel werd in 1918 gebouwd ten behoeve van de vele passagiersschepen die naar Nederlands-Indië vertrokken. Daarna werd het vluchtelingenopvang, huis van bewaring, jeugdgevangenis en sinds 2004 weer hotel. De cache zag ik in eerste instantie over het hoofd, maar een tweede zoekronde zorgde voor succes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9655. De Verbinding - van EddieBteA

12 oktober 2015, 10:45
De Verbindingsdam vormde de aansluiting van het Java- en het KNSM-eiland met het rangeerterrein op Sporenburg. Door de transformatie tot woongebied moest de capaciteit van de brug worden vergroot. Gelukkig was het op maandagochtend niet zo druk, zodat ik even snel kon oversteken om de cache op te halen.
Bedankt en proost, Biertje

9656

geo 9656. Fijn Tegelbergplein - van EddieBteA

12 oktober 2015, 10:55
Het puntje van het eiland Sporenburg wordt gevormd door het Tegelbergplein. Zittend op een bankje had ik een prachtig uitzicht over het IJ. Hier zou je prima de hele dag met een biertje kunnen doorbrengen. Helaas had ik nog meer te doen. Er lagen namelijk nog wat caches op mij te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#712. Vuurtje - van Leo Lewinsky

   dnf 12 oktober 2015
Volgens de beschrijving zou de micro zich 20 meter links of 20 meter rechts van het nulpunt bevinden. Rechts vond ik wel een stukje groene tape. Verder leek me de 100 meter lange rode bank helemaal leeg. Wel een aardig uitzicht.

geo 9657. Waterstandspeiling - van TeamGEME

12 oktober 2015, 12:00
Op een heel rustig punt van IJburg, met uitzicht op het water, vond ik de benodigdheden om de cache boven water te krijgen. Het meegenomen bier kon dus nog even in de tas blijven. Na ruim 1 liter was het varkentje gewassen. Hoera, ik was de eerste die in het nieuwe waterproof logboekje mocht schrijven!
Bedankt en proost, Biertje

9658

geo 9658. Diemerzeedijk - van celineron

12 oktober 2015, 12:15
De Diemerzeedijk loopt van Amsterdam tot voorbij Muiden en werd al in de 13e eeuw aangelegd als bescherming tegen de Zuiderzee. De cache lag op een heel rustig stukje in de Diemer Vijfhoek. Zelfs de schapen waren vandaag even weg. Ik zag iets opmerkelijks en dat bleek de nette verstopconstructie te zijn. Toen ik het doosje pakte, stoof een pissebeddenfamilie snel weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo ARK-20 S.S. Pooh - van mvs Team Pooh

   note 12 oktober 2015
Een van mijn oudste not-founds was deze puzzel langs het Amsterdam-Rijn Kanaal. In juni 2013 fietste ik het rondje met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, maar toen bleek deze cache verdwenen. Vandaag probeerde ik het opnieuw (met de nieuwe hint), maar hoe ik ook (voorzichtig) rondkroop, peuterde en tastte, de micro bleef verborgen. Geldt dan hier het toepasselijke: 'driemaal is scheepsrecht'?

geo 9659. JetenNoa - van Jet uit huizevdlinden

12 oktober 2015, 13:20
Het speelbos in het Diemerbos lag er vanmiddag verlaten bij. Ik had al gruwelijke verhalen gelezen over de verschrikkelijke bramenstruiken en de vreselijke brandnetels die je speels moet trotseren om de eenvoudige cache te bereiken. Bij het nemen van de kortste weg raakte ik al snel hopeloos verstrikt. Daarna heb ik het advies gevolgd om een omtrekkende beweging te maken. Nu was het redelijk snel gepiept. Het logboekje was wat vochtig, maar mij hoor je niet klagen. Het was vandaag namelijk 'klaagvrije maandag'.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9660. Over de Weespertrekvaart - van Leo Lewinsky

12 oktober 2015, 13:30
Over de Weespertrekvaart ligt de Veeneikbrug, bestemd voor voetgangers en fietsers, met aan beide zijden een cache. Die aan de oostkant hing niet, maar zat. Toch was hij snel gevonden. Terwijl ik deed of ik wat interessante foto's maakte, liet een hond bij de ingang van het Diemerbos een flinke hoop achter. Met een flinke boog liep ik daarna terug naar mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje

9661

geo 9661. Over de Weespertrekvaart - van Leo Lewinsky

12 oktober 2015, 13:45
Ook aan de westzijde van de Veeneikbrug over de Weespertrekvaart zat een cache. Deze hing inderdaad, maar niet lang. Behendig trok ik de micro los en voorzag de logrol van mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9662. GVB Metrowerkplaats - van G.I. Jane

12 oktober 2015, 14:00
Bij deze metrowerkplaats worden de oude Zilvermeeuw metrotreinstellen onderhouden, maar ook de types M4 en M5. De voetgangersbrug over de werkplaats is voorzien van een soort kooi met gaatjes, zodat er geen foto's gemaakt kunnen worden. Dat kan alleen nog aan het einde van de brug. De cache vond ik op 17 meter van het nulpunt, maar door de hint was er geen andere mogelijkheid. Ik had hier een fotokokertje verwacht, maar tot mijn verrassing vond ik iets veel groters.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9663. Oostheimpje - van Oostheim

12 oktober 2015, 14:10
In het stukje groen naast het spoor lag al anderhalf jaar een plastic doosje in een boom. Ik was verbaasd dat deze cache het al zo lang had volgehouden, want het was niet afgedekt en goed zichtbaar, mits van de juiste kant bekeken. Na het loggen verliet ik Duivendrecht en fietste ik weer terug naar Diemen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9664. Verleden tijd: kijk, Johan Cruijff - van Diafragma

12 oktober 2015, 14:25
"Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet." Aan die uitspraak van Johan Cruijff moest ik denken toen ik op zoek ging naar de cache. Nadat ik eerst alle foute plekjes had bekeken, keerde ik toch weer terug naar mijn beginpunt. En daar vond ik alsnog het kokertje. Het logrolletje was kletsnat, groen uitgeslagen en beschimmeld. Volgens de logjes was het al sinds 17 augustus helemaal vol. Ik heb dus niet geprobeerd het natte papier af te pellen, maar kneep het een beetje uit en kraste er een B bovenop. Jammer dat de cachelegger geen zin meer heeft in onderhoud. Niet alleen Cruijff is binnenkort verleden tijd, deze cache dus ook.
Bedankt en proost, Biertje

9665

geo 9665. Park Spoorzicht 1 - van Team MoRo

12 oktober 2015, 14:30
Park Spoorzicht in het centrum van Diemen is een klein stukje natuur dat ingeklemd zit tussen wat spoorwegen en de A1. Na alle drukte van de stad kwam ik hier weer helemaal tot rust. Op dit bankje bij de plas kon je lekker met een biertje zitten. De cache bleek echter geen micro, maar een nano. Ik priegelde mijn naam in vakje 17.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9666. Park Spoorzicht 2 - van Team MoRo

12 oktober 2015, 14:45
In de westpunt van het park stond een roestige mast met een ingewikkelde meterkast. Mijn GPS stuurde me alle kanten uit, behalve de goede. De hint zette me ten slotte toch op het juiste spoor. Toen ik terugliep, kwam er een dame met een hond aan. Ze wilde weten of 'ze binnenkort gingen beginnen'. Helaas kon ik daar geen uitsluitsel over geven, hetgeen haar erg verbaasde. Was ik dan niet van de gemeente? Ik zei haar dat ik wel gekleurde houten paaltjes had zien staan, maar niet wist of er gebouwd of gemaaid zou worden en ook niet wanneer. Hoofdschuddend liep ze verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9667. Park Spoorzicht 3 - van Team MoRo

12 oktober 2015, 14:55
De laatste in dit park lag naast het zandpad. Mijn GPS wees 6 meter het bos in, maar toen ik de hint las en bekeek welk object daarmee bedoeld kon zijn, zag ik de cache aan de andere kant van het pad zitten. Zelfs met mijn scherpe blik had ik het doosje in eerste instantie niet gezien, dus ook de Diemense wandelaars passeren het dagelijks zonder het te weten.
Bedankt en proost, Biertje

9668

geo 9668. Rondje idylle: Amsterdam - van Vlinder-team

12 oktober 2015, 15:10
De Nederlandse Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging hebben inmiddels zo'n 50 idylles in Nederland aangelegd, waarvan 4 met een cache. Het zijn grote bloemrijke plekken waar het heerlijk is om te wandelen en te genieten. De idylle van Amsterdam grensde aan wat voetbalvelden, waar het op maandagmiddag uitgestorven leek. Het vuurrode doosje viel behoorlijk op, maar dat was waarschijnlijk gedaan om de vlinders te lokken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9669. Science Mail - van Geo-Jeddak

12 oktober 2015, 15:25
Een puzzeltje moest mij leiden naar de exacte plek op het Science Park Amsterdam. De forse, goed herkenbare cache was natuurlijk snel ontdekt, maar dat gold niet voor het benodigde sleuteltje. Door misinterpretatie van de tekening zocht ik dat in de buurt van de deur, waar gelukkig na een tijdje de beheerder naar buiten kwam. Die ontkende eerst iets te weten, maar zo makkelijk kwam hij niet weg. Waar het sleuteltje was, wist hij niet, maar hij ging voor me informeren. Ik werd een richting opgestuurd en vond daarna op eigen kracht het gezochte. Zorgvuldig zette ik toen mijn wetenschappelijk bierkrabbel in het logboek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9670. De Magere Brug - van nu even niet

12 oktober 2015, 15:55
De Magere Brug was destijds zo smal, dat twee voetgangers (of geocachers) er nauwelijks konden passeren. In 1871 werd het houten bouwwerk daarom vervangen en vorig jaar werd er ook een cache geplaatst. In eerste instantie volgde ik mijn GPS en kwam terecht in de hoek waar een verliefd koppeltje duidelijk niet op zoek was naar een micro. Toen ze eindelijk waren vertrokken en ik mijn slag kon slaan, bleek het de verkeerde hoek. Bijna onder de ogen van twee jonge politieagenten haalde ik daarna heimelijk het kokertje tevoorschijn. Een mooi plekje.
Bedankt en proost, Biertje

9671

geo 9671. Amsterdam Love Bridge - van Sean J. Allen

12 oktober 2015, 16:00
Volgens de beschrijving was deze cache speciaal geplaatst voor geocachers die geen zin hadden in lange multi's of die niet goed zijn in puzzels. Dat kwam dus goed uit. Voordat ik me in het Amsterdamse kroegleven zou storten, zette ik mijn fiets strategisch neer en boog me over de cache. Mijn voorbereiding kwam me hier goed van pas. Het aantal opgehangen slotjes vond ik nogal tegenvallen. Of was er soms net een schoonmaakactie geweest?
Bedankt en proost, Biertje

geo 9672. De Montelbaanstoren - van fepeki

12 oktober 2015, 16:10
Mijn Amsterdamse fietsrit eindigde op de Keizersbrug met uitzicht op de Montelbaanstoren. Tenminste, ik vermoed dat het ingepakte bouwwerk de oorspronkelijke verdedigingstoren uit 1516 was. Met mijn scherpe blik had ik de verstoptechniek snel in de gaten. Toen er even niemand over de brug kwam, sloeg ik hard en genadeloos toe. De stand voor vandaag: 20 gevonden caches en 45 gefietste kilometers.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


17 oktober: opnieuw op de bier-bike van Rotterdam naar Spijkenisse om de stad leeg te vegen (31 caches)

9673a       9673b

geo 9673. Leren werken in de transport en logistiek - van PA3EKI

17 oktober 2015, 11:15
Vanuit Rotterdam fietste ik vandaag richting Spijkenisse. Bij het Scheepvaart en Transport College stond ik drie weken geleden ook, maar dat was op een drukke maandagmiddag en toen kon ik onmogelijk op zoek naar de cache. Nu op zaterdag was het gebouw gesloten en kon ik razendsnel de nano graaien en loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9674. De liggende boomstronk - van thygojacobs

17 oktober 2015, 11:45
Drie weken terug stuurde de GPS me naar de schuttingen en achterdeuren, waar ik vanwege de cryptische hint over de postbode op zoek ging naar een brievenbus met een elastiekje. Tevergeefs, want de cache lag tussen de bomen en struiken. Daar ging ik vandaag dus op zoek en vond ik na wat rondspeuren geen liggende boomstronk, maar een staande. Maar mij hoor je niet klagen, want er zat een kokertje in met een logrolletje waar ik liggend mijn bierkrabbel op zette.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 september 2015
Op het nulpunt heb ik geen liggende boomstronk gevonden en de cryptische hint snapte ik ook niet (zoals iedereen). Dus helaas...

9675

geo 9675. Scouting Hoogvliet - van Scouting Hoogvliet

17 oktober 2015, 12:00
Al vaker was ik langs het hek van Scouting Hoogvliet gefietst, maar vandaag was het zaterdag en stond het open. De eerste de beste scout vroeg ik waar de kast stond, zodat ik snel de kist en het logboek in handen had. De code bleek tegenwoordig niet meer nodig, want het hangslot was weg. Daarna liep ik MLvdBurg tegen het lijf, die me uitlegde dat het vandaag zo druk was vanwege de JOTA (Jamboree On The Air). Na een kort praatje moest ik helaas weer verder. Heel Spijkenisse wachtte namelijk op mij om leeggeveegd te worden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9676. Save Travels - van Jeandix

17 oktober 2015, 12:20
Drie weken geleden was ik begonnen om Spijkenisse leeg te vegen en vandaag zou het restant moeten volgen. Ik begon in het noorden. De oude Geo-camping had ik in april vorig jaar bezocht en nu lag er op die plek een nieuw hotelletje. Dat was behoorlijk safe, want de grote doos bevatte een kleiner doosje met daarin het logboekje. Veilig reisde ik dus verder...
Bedankt en proost, Biertje

geo 9677. Verloren cache of cash - van T.yo

17 oktober 2015, 12:40
In het oudste park van Spijkenisse was iemand een cache verloren. Het bleek een portemonnee (van een drankmerk) met flink veel geld erin. Dat was niet voor de eerlijke vinder, maar daarop moest ik mijn bierkrabbel zetten. Dat deed ik op een verloren hoekje.
Bedankt en proost, Biertje

9678

geo 9678. Bekende beelden Spijk #2 - van droppie en kuifje

17 oktober 2015, 12:45
Op de cachepagina stond niets vermeld over dit bekende beeld, dus die informatie moest ik zelf opzoeken. De roze boog heeft de naam Constructie 2.2.3D van Lucien den Arend en staat bij de ingang van Woonboulevard Spijkenisse. Het idee is simpel en daardoor briljant: als je ervoor staat, is het een lus. En als je erlangs rijdt, is het een boog. Het is vanuit elke hoek weer anders. Ik moest het vanaf een afstandje bekijken, want de nano lag schuin aan de overkant.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9679. TOP Spijkenisse - van thefrog65

17 oktober 2015, 12:50
Bij een Toeristisch Overstappunt komen fiets- en wandelroutes samen, is er voldoende parkeergelegenheid en vaak horeca te vinden. En soms ook een cache, want die had ik ook al bij TOP's in Katwijk en Nieuwkoop gevonden. Op deze bewolkte zaterdag was er gelukkig geen toerist te vinden, dus kon ik ongezien het doosje openen en het logrolletje pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#713. Zes rotondes - van jtbos

   dnf 17 oktober 2015
De hint leek me duidelijk, maar bij geen van de twee heb ik een nano kunnen vinden. Toch niet weggespoeld na al die buien?

geo Groene Boomvlinder - van droppie en kuifje

   note 17 oktober 2015
Hier valt weinig meer te vlinderen. De bomen zijn gekapt en het vogelhuisje is verdwenen. Er zal dus een nieuwe doosje moeten komen en tot die tijd kunnen beide cacheleggers deze vlinder maar beter op 'disabled' zetten. Dat voorkomt dat er nog meer mensen voor niets naar de Nachtegaalstraat komen.

9680

geo 9680. Bekende beelden van Spijk #1 - van droppie en kuifje

17 oktober 2015, 13:35
In de serie over bekende beelden stond ik nu bij een kunstwerk van Jan Bakker over het verdwijnen van de gulden. Elke zijde telt 12 schijven, waarvan 1 met een euro-teken en 2 met een gulden-teken. Er gingen immers ongeveer 2 guldens in een euro. Volgens de hint moest ik van de 4 betonnen palen de middelste nemen, dus dat was even gokken. Maar al snel liet het kokertje zijn kopje zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9681. De Houtvlinder - van droppie en kuifje

17 oktober 2015, 13:40
De Houtvlinder had een mooi plekje uitgezocht, vlakbij een rij zonnepanelen, een fietsinformatiebord en een koningslinde vanwege het 100-jarig bestaan van Staatsbosbeheer. Ik keek even rond, bukte en kon daarna wat houterig mijn bierkrabbel in het logboekje zeten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9682. Troningsmunt - van EdenCorien

17 oktober 2015, 13:45
De locatie van de Troningsmunt was niet lastig te vinden, want er was ruim 2 jaar na de kroning van Willem-Alexander een duidelijke doorgang in het struikgewas ontstaan. Nieuwsgierig nam ik een kijkje en mijn blik viel direct op een uitmuntend plekje. Helaas zonder geld, maar ik kon er wel mijn bierkrabbel op kwijt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9683. Boomblauwtje - van droppie en kuifje

17 oktober 2015, 13:50
Het viel me op dat er op de gevels van de Sperwerhoek veel vlinders waren bevestigd. Het Boomblauwtje zat echter niet in een boom, maar bij een huis met een betegeld tuintje. Gelukkig stond het nummer in de hint, zodat ik het bange diertje snel zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

9684

geo 9684. De Vlamvlinder - van droppie en kuifje

17 oktober 2015, 13:55
De Vlamvlinder voelde zich tot vuur aangetrokken, maar dat was hier dus verboden. Met mijn vuurvaste vingers tilde ik voorzichtig het dekseltje op, om te voorkomen dat de vlam in de pan zou slaan. Vol vuur vulde ik daarna het logboekje met mijn koude krabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9685. Vijf rotondes - van jtbos

17 oktober 2015, 14:00
Eerst fietste ik de rotonde voorbij en sloeg een doodlopende weg in. De cache kon hier eigenlijk maar op één plekje liggen en dat bleek ook zo. Op een behoorlijk volle logrol was gelukkig nog een hoekje vrij voor mijn ronde bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#714. De Gele Tijgervlinder - van droppie en kuifje

   dnf 17 oktober 2015
De Gele Tijgervlinder heb ik niet gevonden. Was die soms verpletterd onder de stapel hout die iemand naast de container had gegooid? Als die is opgeruimd, kom ik nog eens terug.

9686

geo 9686. Zicht op de ijsbaan - van EdenCorien

17 oktober 2015, 14:15
De ijsbaan bleek aan de andere kant van de Baljuwlaan te liggen, maar vanaf dit fraaie plekje in het groen had ik er een mooi zicht op. Er viel alleen weinig te zien, want het schaatsseizoen moest nog beginnen. Na wat rondstruinen zag ik ineens iets opvallends staan en kreeg ik zicht op een mooi weggewerkt kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9687. Des ezels bruggetje - van norberttol

17 oktober 2015, 14:25
Bij dit bruggetje had ik wat geluk, want al bij mijn eerste blik zag ik iets bijzonders. Dat bleek het gezochte doosje te zijn, dat net niet helemaal was weggestopt . Nadat ik had gelogd, ontdekte ik waarom dit bruggetje alleen voor ezels was. Het houten hekje was zo geconstrueerd dat er geen fietsen langs konden. Ik moest dus even uitzoeken hoe een koe een haas vangt om met mijn bier-bike over de brug te komen, want in de wijk aan de overkant lag mijn volgende cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9688. Braedan's TB hotel - van The Tollies

17 oktober 2015, 14:35
Via de mail had ik deze week de inlogcode verkregen, maar naar het kleine hotelletje was het nog even zoeken. Het zat wat verscholen, maar toen ik de tuinen vanaf de andere zijde bekeek, zag ik de plek ineens zitten. De gasten heb ik lekker laten slapen. Die hadden waarschijnlijk een lange reis achter de rug gehad.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9689. Sybrens eerste cach - van siep02

17 oktober 2015, 14:40
Mijn GPS bracht me naar het midden van de Ouverturelaan, maar welk afdakje zou er bedoeld zijn? Ook hier had ik geluk, want voor een raam hing een slinger waaruit bleek dat Sybren 13 jaar was geworden. Hopelijk heeft Sybren inmiddels wat beter leren spellen, zodat hij nu weet dat het geen 'cach' is, maar 'cache'.
Bedankt en proost, Biertje

9690

geo 9690. Het paste maar net - van Team Pinkey

17 oktober 2015, 14:50
Bijna was ik de doorgang voorbij gefietst, maar tijdig kneep ik in de remmen. Achter de houten omheining bleek een idyllisch parkje te liggen. Ik wandelde naar het nulpunt en volgde het junglepad tussen de lianen door. Hier had mijn GPS geen ontvangst meer, maar op het gevoel ging ik verder. Eigenlijk zag het er hier hopeloos uit, want de micro kon overal zitten, vooral als hij maar net paste. Ik keerde om en ineens maakten de satellieten weer contact. Precies op het nulpunt zag ik iets opmerkelijks. Het kokertje paste maar net, maar het logboekje had voldoende ruimte voor mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9691. With love from L--auraa FTF31 - van L--auraa

17 oktober 2015, 15:00
Eerst stond ik aan de achterzijde van het flatgebouw, maar daar zaten geen huisnummers. Daarna kwam ik bij een volledig betegeld tuintje met voldoende stoelen voor een klein mini-event. De liefde was snel verklaard.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9692. De akkers (v2) - van dnabbor

17 oktober 2015, 15:10
Achter dit metrostation liggen vier opstelsporen waar 's nachts de metro's worden gestald. Instinctief dook ik onder de brug en vond daar voldoende mogelijkheden om diverse caches in allerlei formaten achter te laten. Toen las ik de hint en concentreerde ik me op iets anders. Mijn gevoel liet me in de steek, maar mijn blik gaf me in tweede instantie toch gelijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9693. Op de grens - van Granny1960

17 oktober 2015, 15:20
Op de grens van de Donken en de Grassen liep een sloot, maar een bruggetje zorgde voor toegang. Met mijn camera onderzocht ik de mogelijkheden en zo ontdekte ik ineens een zwart trommeltje. Hierna kon ik gericht op dit doel af, maar het kostte me wel een natte knie.
Bedankt en proost, Biertje

9694

geo 9694. Hotel Mama - van olifantjes

17 oktober 2015, 15:25
Door de hint was de juiste tuin niet moeilijk te vinden. Na het loggen liep ik opnieuw naar binnen en stopte het doosje netjes terug. De overbuurman, die juist op dat moment uit zijn tuin kwam, keek even vreemd op, maar ik deed alsof het zo hoorde en fietste daarna vrolijk verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9695. Koningskoe Bertha38 - van EdenCorien

17 oktober 2015, 15:35
Achter speeltuin Park Braband mocht ik op zoek naar een koningskoe. Het kokertje (zonder koe) zat gewoon in de grond gestoken. Tja, zo kan het natuurlijk ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#715. Royal Air Force - van Maartje24

   dnf 17 oktober 2015
Het monument voor de Royal Air Force bestond uit een propeller van een in 1941 neergestorte bommenwerper. Het paadje naar de sokkel was wat overwoekerd door (natte) struiken, dus mijn onderzoek leverde twee natte broekspijpen op. Vooral toen ik weer terugliep naar mijn fiets om een zaklamp te halen. Maar hoe ik ook keek en scheen, een micro heb ik nergens kunnen vinden. Gevlogen?

geo 9696. Naaldvlinder - van droppie en kuifje

17 oktober 2015, 16:05
De Naaldvlinder stond op 'disabled' omdat het logrolletje vol zou zijn. Dat bleek een volkomen foute melding, want het boekje had nog voldoende plaats. Ik kon dus makkelijk mijn bierkrabbel kwijt. Het (lege) bierflesje was een goede aanwijzing, dus dat heb ik laten liggen.
Bedankt en proost, Biertje

9697

geo 9697. Pollux 2.0 - van Mandy&Mario

17 oktober 2015, 16:10
Pollux, de helderste ster uit het sterrenbeeld Tweelingen, was te vinden bij fans van de vuurtoren van Ouddorp. Daarvan was een fraaie replica in de voortuin gezet, waarbij het licht ging branden als het deurtje werd geopend. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9698. Castor (het broertje van Pollux) - van Maartje24

17 oktober 2015, 16:15
Castor was weliswaar het broertje van Pollux, maar hier stond geen vuurtoren. Er was water nodig en dat had ik zojuist opgevist uit de sloot bij speeltuin Park Braband. Het kokertje kwam snel boven water en de log was daarna vlot gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9699. Thefrog65 is verhuisd - van thefrog65

17 oktober 2015, 16:25
Thefrog65 was verhuisd naar Spijkenisse en had nu veel tijd om te klussen. Er stond namelijk een grote stapel stapstenen klaar voor zijn achtertuin en er was ook een mooie constructie gemaakt voor de cache. Die was desondanks met twee vingers te openen en te loggen. Fraai gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

9700

geo 9700. Potje tennis - van EdenCorien

17 oktober 2015, 16:35
Om een potje tennis te zien, moest ik goede ogen hebben, want de banen lagen een flink stuk verderop, nog voorbij de jongerenhangplek met de harde muziek. Ik beperkte me daarom maar tot de cache. Die zou onder een soort strikje moeten zitten, maar ik vond een potje met een flinke tiewrap aan een tak. Maar mij hoor je niet klagen, want het was mijn 9700e potje, dus een klein feestje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9701. Hang en Sluitwerk - van Robpatstef

17 oktober 2015, 16:55
In de Marie Van Zeggelenstraat moest ik op zoek naar het juiste hang- en sluitwerk. Nadat ik eerst bij het verkeerde hek had staan zoeken, besloot ik toch maar eens aan de overkant te kijken. Grijnzend constateerde ik dat mijn scherpe blik hier weer eens goed van pas was gekomen. De cache was in een wip gelicht en de log vlot gezet. Gereedschap bleek niet nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9702. Voor paal staan - van TeamYodaVlekkie

17 oktober 2015, 17:00
De dukdalf in deze tuin bleek iets kleiner dan verwacht, waardoor ik er in eerste instantie voorbij fietste. Toen bleek dat er nog een extra hindernis was opgeworpen, maar ook die horde wist ik te nemen. Twee dozen waren mijn beloning, maar ik koos die met het logboek. Dat stond als een paal boven water.
Bedankt en proost, Biertje

9703

geo 9703. To 'deel' or not to 'deel' - van DJARK

17 oktober 2015, 17:05
Een vreemd puzzeltje, maar daar viel wel wat aan te doen. Met het juiste coördinaat in mijn GPS fietste ik naar de stenen om daar een glazen pot te vinden. Het logboekje moest ik inmiddels delen met 150 andere namen, maar dat kwam deels doordat ik weinig in deze buurt kwam.
Bedankt en proost, Biertje

geo Tower of Terror - van The Tollies

   note 17 oktober 2015
Tot slot van mijn dagje in Spijkenisse stond ik weer op deze toren, te turen naar een nano. Het mocht niet baten, zodat ik opnieuw met lege handen vertrok. In Rotterdam stond de teller daarna op 68 gefietste kilometers en 31 gevonden caches.

___________________________________________________________________


20 oktober: om de buurt schoon te krijgen fietste ik vanmorgen naar Rijswijk (9 caches)

9704a       9704b

geo 9704. TB en goodieshotel Jan Boot - van ljkfclub

20 oktober 2015, 10:35
Als Supporter van Schoon werd het weer eens tijd om mijn buurtje schoon te vegen, want er waren de laatste tijd weer nieuwe caches verschenen in Rijswijk. Eerst fietste ik naar Leidschenveen voor een bezoek aan het hotel van Jan Boot. Omdat ik onlangs nog een cache had gevonden in een tuin met een grote vuurtoren, verwachtte ik hier iets met schepen. Maar Jan Boot bleek een verzetsstrijder, zo las ik bij thuiskomst. De cache zat daarom ook een beetje ondergedoken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9705. Boswijk - van tikanbi

20 oktober 2015, 10:50
Deze nieuwe wijk in Ypenburg stond vanaf het begin bekend als 'Boswijk', maar omdat het geen echte wijk is, maar slechts een deelwijk, werd de officiële naam 'Bosweide'. In een stukje bos mocht ik daarom op zoek naar een micro. Die zag ik al snel zitten, maar het pakken had heel wat voeten in de aarde. Ik had er zelfs gereedschap voor nodig om het weggezakte ding weer tevoorschijn te priegelen zodat ik er met mijn vingers bij kon. Ik heb hem na het loggen teruggestopt op het plekje waar hij volgens mij hoorde, zodat de volgende zoeker het iets makkelijker heeft.
Bedankt en proost, Biertje

9706

geo 9706. YP-je #05 NFI - van GSStry2find

20 oktober 2015, 11:05
Vandaag zou GSStry2find mijn cache Filozovi Baan in Leidschendam bezoeken, dus was ik vanmorgen op de fiets naar Ypenburg gereden voor hun 5e Ypenburgse Puntje. Die caches liggen allemaal op gewone niet bijzondere plekjes, zonder historisch verhaal of educatieve achtergrond. Nadat de papierprikker om de hoek was verdwenen, deed ik een greep en voelde niets. Daarom klom ik even op mijn fiets en zag dat de nano er tóch was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9707. Rijswijk has a nano - van krabhaye

20 oktober 2015, 11:15
Rijswijk heeft nog veel meer nano's. Ik dacht dat de eerste hier al zo'n 10 jaar geleden werd geplaatst. Maar nu was er ook eentje aan de Lange Kleiweg. Ik had gelezen dat het coördinaat niet klopte en dat het ding aan de overkant zat. Terwijl ik stond te loggen, kwam er een jogger voorbij die me toeriep: "Geocachen of zo?" Toen ik bevestigend antwoordde, zei hij dat hij hier wel vaker mensen zag zoeken. Ik wilde nog vagen of ze dan meestal eerst aan de overkant staan, maar hij was al te ver weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9708. De Voorde - van lieuwe

20 oktober 2015, 11:45
De vertrekkende directeur van De Voorde, de protestants-christelijke school voor kinderen met auditieve of communicatieve beperkingen, kreeg bij zijn afscheid een cache aangeboden. Net als hij moest ook ik eerst het puzzeltje in vingeralfabet ('gebarentaal') oplossen. Mij kostte dat wat meer moeite, want ik ken alleen maar het gebaar voor 'drie (of vier) bier'. Maar het bracht me naar een plekje in Rijswijk waar een overvolle bus op me lag te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

9709

geo 9709. Minister cache - van Frommie

20 oktober 2015, 11:55
De Ministerbuurt in Rijswijk heeft sinds vorige maand zijn eigen cache. Een kleintje, want hij ligt aan de Minister van den Tempellaan. Jan van den Tempel werd in 1939 minister van Sociale Zaken en vluchtte in 1940 naar Londen. De cache zag ik met mijn scherpe blik direct zitten en ik bleek de eerste die zijn naam op het nieuwe logrolletje mocht krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9710. Klaroen - van krabhaye

20 oktober 2015, 12:30
In de Muziekbuurt zong de Klaroenstraat het hoogste lied dankzij deze nano. De concurrerende Klarinetstraat had alle registers opengetrokken, maar moest een toontje lager zingen. De hint klonk me als muziek in de oren, waarna ik mijn bierkrabbel in vakje 18 kon zetten. Daarna vertrok ik met stille trom.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9711. Flat Stanley - van t@bgirls

20 oktober 2015, 12:35
De t@bgirls hadden begin deze maand mijn virtuele cache SuperSeyss bezocht, dus het werd tijd voor een tegenbezoekje. Naast de flat bleek een klein parkje te liggen en een kleine cache. Met mijn scherpe blik had ik geen arendsogen of brilletje nodig om het doosje direct te zien. Bij het terugleggen moest ik even wachten totdat de hondelaar niet keek.
Bedankt en proost, Biertje

9712

geo 9712. Blauwe theepot - van herco

20 oktober 2015, 12:55
De blauwe koffiepot (dus geen theepot) is een onderdeel van het kunstwerk Echtelijke Ruzie van Jo Klingers, samen met de gebroken tafel en de twee betonnen boterhammen. In het verleden ben ik hier al eens eerder voor een cache geweest. Dit keer mocht ik de koffiepot van dichtbij bekijken. Er was een stukje tapijt neergelegd zodat ik niet in het natte gras hoefde te knielen. Het logpapiertje bleek helaas drijfnat, want dit soort doosjes is niet waterdicht, weet ik uit ervaring.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


22/23 oktober: fietsend door Barendrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht (27 caches)

9713a       9713b

geo 9713. Hieperdepiep voor HeinHuvi! - van EmDé

22 oktober 2015, 19:00
Vanaf station Barendrecht reed ik op mijn OV-fiets naar de Cornelis de Mooystraat. Er was vanavond niemand thuis, want de luiken waren dicht. Geen gebak en bier, helaas. De verjaardagskaart vanwege de 50e verjaardag was snel gevonden. Ook ik heb mijn felicitaties plus mijn naam toegevoegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9714. Challenge: 12 x 100, overvolle kalender - van Banjobende

22 oktober 2015, 19:15
Voor deze challenge moest ik 12 maanden met minimaal 100 founds hebben en daar voldeed ik ruimschoots aan. Januari is mijn slechtste maand met 'slechts' 350 founds. De maanden mei en september heb ik er zelfs meer dan 1000. In het donker ging ik op zoek naar de cache. Een naaktslak keek goedkeurend toe hoe ik mijn bierkrabbel in het logboekje zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#716. Het Weegje, jachtslot Reestein - van scfeyenoord1908

   dnf 22 oktober 2015
De boerderij, vroeger jachtslot, heb ik in het donker niet gezien. De cache trouwens ook niet. De volgende ochtend ben ik nogmaals gaan kijken, maar ook toen eindigde de jacht met een Not Found.

9715

geo 9715. Barendrecht's Eerste Letterbox Hybride - van Banjobende

23 oktober 2015, 10:00
Eindelijk weer eens een letterbox hybride zoals die bedoeld is: start op een coördinaat (in dit geval bij een toepasselijke TNT-brievenbus) en daarna een keurige routebeschrijving naar de cache. Onderweg verzamelde ik de cijfers voor het slot, dat natuurlijk direct openging toen ik voor de deur stond. Mooi verzorgd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9716. Buitenoord - van pluijen

23 oktober 2015, 10:10
De wijk Buitenoord bestaat uit drie zogenaamde karrenwielen (de Botter, Kempenaar en Tjalk) en op de hoek van de 2e Barendrechtseweg en de Buitenlandsebaan staat een pompstation van het rioolstelsel. Een hint was hier terecht niet nodig, want ik herkende de constructie al van een afstand. Kwestie van ervaring en een scherpe blik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9717. Treintje - van Donsky02

23 oktober 2015, 10:25
Het treintje waar het hier om ging, rijdt over het traject Barendrecht-Zwijndrecht. Er viel echter met geen mogelijkheid een trein te spotten. Niet door vertragingen, maar vanwege de hoge geluidswal. Daardoor was er weer wel ruimte voor een aardige doos. Die werd door mij snel gespot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9718. Als je toch in het Waalbos bent 1 - van De Jonkies

23 oktober 2015, 10:35
De serie in het Waalbos had ik al in februari bezocht, behalve nummer 1, want die was toen weg. In de afgelopen 8 maanden waren de struiken nauwelijks gegroeid en samen met de paar sprietige boompjes kon je nog steeds niet van een echt bos spreken. Maar de modderpoel rond het bankje was gelukkig verdwenen en opgelucht kon ik deze oude not-found van mijn lijstje strepen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 20 februari 2015
Het Waalbos bestaat uit een groot parkeerterrein, één wandelpad en heel veel struiken. Gelukkig is er steun van de Europese Unie in het kader van het plattelandsontwikkelingsprogramma. Drie voorgangers noteerden een DNF en dachten dat de cache ergens in de modder moest liggen. Ik kwam uit bij het bankje, maar heb ook daar niets gevonden. Misschien dat de cachelegger eens kan gaan kijken?

9719

geo 9719. Dammetje 3 - van Donsky02

23 oktober 2015, 10:55
De vorige keer heb ik hier op de grens van Heerjansdam beide wilgen bestudeerd, maar dat leverde toen niets op. Ik had met mijn armen verder over het prikkeldraad moeten reiken, zo leerde mijn goede vriend Wilxlii Carrotte mij achteraf. Vandaag zag ik de koker direct liggen en zonder kleerscheuren kreeg ik hem te pakken. De logrol bleek behoorlijk nat.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 20 februari 2015
In de bocht van de Develweg stond een wilg die pas flink was geknot. Zijn buurman niet, maar die was behoorlijk verweerd. Hoewel ik goed opgepast heb voor het prikkeldraad, kon ik hier niets vinden. Altijd erg grappig om te lezen hoe anderen deze cache vlot hadden gevonden.

geo NF#717. 't Weetpunt bruggetje 2.0 - van littlehummer

   dnf 23 oktober 2015
In het arboretum van Zwijndrecht en in de buurt van bezoekerscentrum 't Weetpunt stond een bruggetje. Volgens de hint zou de titel genoeg moeten zeggen, maar ook na 4 keer bukken, graaien en met een spiegeltje loeren bleef het doosje goed verborgen. Voor mij was dit dus een Weetnietpunt.

geo 9720. Hij is er ondersteboven van - van leonardo1990

23 oktober 2015, 11:30
Bij mijn vorige bezoek aan Zwijndrecht had hier een Ranger uit de jungle moeten hangen, maar die was toen verdwenen. Zijn vervanger liet zich rustig behandelen, waarna de bierkrabbel ondersteboven in het logboekje werd gezet.
Bedankt en proost, Biertje

9721

geo 9721. Zwijntje 2 - van Donsky02

23 oktober 2015, 11:45
Bij mijn vorig bezoek was het zwijntje verplaatst, maar was vergeten de nieuwe coördinaten te vermelden. Ik heb toen in steeds grotere cirkels lopen zoeken, zonder het beest te vinden. Met de juiste coördinaten was het vandaag bij dit viaduct een fluitje van een cent.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 20 februari 2015
Mijn GPS stuurde me naar het hek van gaas langs het fietspad. Daar had het zwijntje behoorlijk staan poepen, want ik merkte te laat dat mijn profielzolen lekker vol zaten. Een vieze tegenvaller en de cache kon ik ook al niet vinden. Die was verplaatst, maar de cachelegger is vergeten daarna de coördinaten aan te passen. Achteraf weet ik waar de pot te vinden moet zijn, maar dat is op ruim 15 meter afstand.

geo 9722. Het zwijn wil nuchter zijn - van wouter en michelle

23 oktober 2015, 11:55
Met opzet had ik vanmorgen nog geen bier gedronken, want dit zwijntje wilde nuchter zijn en er moest worden geblazen. Zo'n varkentje had ik wel vaker gewassen, dus probleemloos zette ik even later mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo Paaltje nummer 3 - van Kleinespringrat

   note 23 oktober 2015
Van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte had ik gehoord waar de cache moest liggen en net als de vorige 8 bezoekers die een DNF hebben gelogd, kon ook ik hier geen petling vinden. Het wordt dus tijd om een vervangende cache te plaatsen.

9723

geo 9723. Vriendelijke vogel - van Sp3tter

23 oktober 2015, 12:25
Om de code te pakken te krijgen, zou water nodig zijn. Ik las dat Xizat het met een zaklamp deed, maar zelf bleek ik voldoende te hebben aan mijn scherpe blik. Daarna schrok ik even toen de vogel zich onverwachts bekend maakte, maar het bleek gelukkig een vriendelijk exemplaar te zijn. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9724. Sandelingen-Ambacht het Hoogenbergpad - van kokochanel

23 oktober 2015, 12:40
Met mijn OV-fiets was ik ondertussen in Hendrik-Ido-Ambacht verzeild geraakt, en wel in recreatiegebied Sandelingen-Ambacht. Op vrijdagmiddag werd er nog niet druk gerecreëerd en ik dook ter hoogte van de cache zonder GPS het bos in. Na even goed kijken viel me ineens iets op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9725. De Flitsende Flipper - van vt1100c

23 oktober 2015, 12:45
Het systeem van de Flitsende Flipper was ik al een paar keer eerder tegengekomen. Ook hier kon ik de cache dankzij een stevige stoot te pakken krijgen, zonder dat de flipperkast op tilt sloeg.
Bedankt en proost, Biertje

9726

geo 9726. Huisje, ...., beestje - van kjeans

23 oktober 2015, 12:50
Via een moeizame jungletocht bereikte ik de puntjes uit de titel en zag toen dat er ook een makkelijker route was. Maar ik had nu wel het voordeel dat ik de cache direct zag zitten, mede omdat mijn voorganger vergeten was het kokertje af te dekken. Dat heb ik dus alsnog gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9727. Hondenstrandje - van JELYAMRO

23 oktober 2015, 12:550
Op het strandje was bij mijn aankomst geen hond te zien, ook al was het geen hondenweer. Maar ik vond het prima en op het wat glibberige stuk daalde ik af, zag de cache en zette mijn log.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9728. Visplaats Achterambachtseweg - van kokochanel

23 oktober 2015, 13:10
Aan het Waaltje kon lekker worden gevist en niet alleen naar caches. Gelukkig waren de vissers even lunchen, zodat ik ongestoord de mogelijkheden kon onderzoeken. Op de tweede plek had ik beet!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9729. Rijsje 2 - van Donsky02

23 oktober 2015, 13:20
Over de Achterambachtseweg fietste ik even richting Rijsoord. Daar kon ik als fietser alle richtingen op, maar als geocacher was er maar één juiste. Op dit plekje had ik eerder een nano dan dit grappige doosje verwacht.
Bedankt en proost, Biertje

9730

geo 9730. Sandelingen-Ambacht het Palmhoevepad - van kokochanel

23 oktober 2015, 13:30
Na het uitstapje naar Rijsoord was ik weer terug in recreatiegebied Sandelingen-Ambacht. Daar waren namelijk nog voldoende mogelijkheden om caches te verstoppen. Zoals bij het begin van het Palmhoevepad, vernoemd naar de boerderij uit 1778. De cache was wat jonger, maar liet zich snel spotten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#718. De Puntige Pauwenstaart - van vt1100c

   dnf 23 oktober 2015
Bij het naderen van het dammetje werd me de naam van de cache pas duidelijk. Door de hint bleef er eigenlijk maar één mogelijkheid over, maar daar zat niets. Jammer.

geo 9731. De Dwarse Dam - van vt1100c

23 oktober 2015, 13:40
Volgens mij staan alle dammetjes dwars, want anders is het geen dam maar een kade. Ook bij deze dam lag de cacheplek voor de hand. Het bleek geen gewone petling, maar een fraai gemaakte passende constructie. Ik heb mijn bierkrabbel toepasselijk een beetje dwars in het logboekje gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#719. Singel Bus - van Maarten.v.E

   dnf 23 oktober 2015
De in de hint genoemde gatenkaas bleek heel iets anders dan ik had verwacht. Bij de boom naast de bushalte leek het me haast onmogelijk een cache van het formaat 'small' te verstoppen. Die was er dus ook niet. Ik bleek de 4e die de bus had gemist. Wel heb ik een buitenlander de bushalte naar Dordrecht kunnen aanwijzen.

9732

geo 9732. Parkje HIA - van Rick1234

23 oktober 2015, 14:05
Volgens het fotokastje bij de ingang was dit het Baxpark. Het was duidelijk hondenuitlaattijd, dus die mensen heb ik maar even voor laten gaan. Bij het bruggetje heb ik op 3 plekken moeten kijken om te ontdekken wat de bedoelde dode hoek was. Achteraf eigenlijk wel logisch. Het 'logboek' bestond uit een bende losse blaadjes. Op eentje daarvan heb ik mijn naam gekrabbeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9733. Zicht op de Heerenhof - van kokochanel

23 oktober 2015, 14:15br /> Op het voormalig fabrieksterrein zijn onlangs woningen gebouwd en ligt er ook een klein parkje. De steen was verschoven en de (lege) bekisting was zichtbaar. Gelukkig zag ik het doosje verderop in de struiken liggen. Het logrolletje zat er nog in, maar was vochtig. Ik heb alles weer netjes weggestopt, maar ik denk dat deze plek inmiddels bij de spelende kinderen bekend is.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9734. Tunnel onder de Krommeweg - van kokochanel

23 oktober 2015, 14:25
De Krommeweg is de verbindingsweg tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. De cache bij de fietstunnel was een paar maanden geleden verplaatst naar het nabijgelegen elektriciteitshuisje. Daar ben ik toch nog even bezig geweest om de listig weggewerkte cache te vinden. Het kwam misschien ook een beetje doordat ik er mijn OV-fiets tegenaan had gezet. wink
Bedankt en proost, Biertje

9735

geo 9735. In het piratenhol (TB hotel) - van Sp3tter

23 oktober 2015, 14:35
Even vroeg ik me af of ik wel bij de goede tuin stond, want hier was niets te vinden wat op een piratenhol leek. Het was meer Jurassic Park. Maar nadat ik de hint had opgevolgd, kwam er van alles tevoorschijn, waaronder een grote en een kleine schatkist. De kleine bevatte een logboekje, waarin ik mijn bierkrabbel heb gezet. Heel erg leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9736. Met STIP op de kaart... Hendrik-Ido-Ambacht - van wvdrivi

23 oktober 2015, 14:40
De stip van Hendrik-Ido-Ambacht lag in een parkje met een vijver en wat treurwilgen. Ik moest even koekeloeren, maar toen haalde ik de cache met één greep tevoorschijn. De levensstandaard was ook hier weer verhoogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#720. Perenlaantje #1 - van kokochanel

   dnf 23 oktober 2015
Het Perenlaantje is een berceau (loofgang) van 550 meter en daarmee de langste in Nederland. Er zaten hier 2 caches verborgen, maar de eerste heb ik niet op het nulpunt kunnen vinden. Ook niet toen ik op de terugweg nog eens deze plek passeerde.

9737

geo 9737. Perenlaantje #2 - van kokochanel

23 oktober 2015, 15:05
Halverwege het laantje lag nummer 2 en die was zeer makkelijk te vinden. Met de opgedane kennis van vorm en plek heb ik hierna nogmaals #1 bezocht, maar dat heeft niet geholpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9738. Aanlegsteiger H.I.Ambacht - van kokochanel

23 oktober 2015, 15:25
Bij deze halte van de waterbus lag ook een cache. Enthousiast fietste ik naar het einde van de aanlegsteiger, maar daar hoefde ik helemaal niet te zijn. Het kokertje zat gewoon in het begin en na even loeren kon ik het ding tevoorschijn trekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9739. Op safari - van Sp3tter

23 oktober 2015, 15:40
Op safari in Zwijndrecht? Ja, het kan echt! Toen ik arriveerde, zag ik net macjk vertrekken. Ze wenste me veel succes. De eerste keer dat ik het hier gebruikte systeem ergens tegenkwam, was er totaal geen uitleg. Ik kreeg het slot toen gelukkig open op 'gevoel'. Maar met de uitleg in de hint was het ook voor minder ervaren wildspotters mogelijk wat dieren (en de jeep) te ontdekken. Een prachtige creatie, die ik graag een favo had gegeven als ik dat zou kunnen. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#721. Water.. - van Team Elan

   dnf 23 oktober 2015
Met voldoende water (en bier) en andere hulpstukken bereikte ik de oever van de Noord, maar behalve de 3 (originele) waterputjes kon ik niets vinden waar ik wat water in kon gieten. Grappig dat mensen met nog geen 10 founds deze cache wel wisten te vinden...
Nadat ik was teruggefietst naar het station van Barendrecht stond er 75 kilometer op de teller met 27 gevonden caches en 6 niet.

___________________________________________________________________


24 oktober: voorafgaand aan het Amsterdamse Bokbierfestival moest er een cache worden gevonden (2 caches)

9740a       9740b

geo 9740. Behind the Monument - van Sean J. Allen

24 oktober 2015, 13:30
Vandaag ging ik naar Amsterdam voor mijn jaarlijkse bezoek aan het Bokbierfestival in de Beurs van Berlage. Maar eerst wandelde ik even naar de Westerkerk en bekeek de rij wachtenden voor het Anne Frankhuis. Volgens neef Rein had dit museum de langste wachtrij van Nederland. De cache werd na wat zoeken op een keurig plekje gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

9741

geo 9741. Hangman NL wherigo: Constellations - van Sean J. Allen

24 oktober 2015, 13:45
Het herkennen van de sterrenbeelden had ik vorige maand met succes afgerond, maar gisteravond las ik ineens dat de cacheplek was veranderd. Opnieuw moest ik examen doen, maar opnieuw met succes. De grote doos bleek op een zeer verrassende plaats verstopt. Leuk gedaan! Hierna wandelde ik naar de Beurs van Berlage voor het jaarlijkse Bokbierfestival. Daar zou ik tot onze wederzijdse verrassing ook nog Bosscout en Bussie&Co tegenkomen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


26-28 oktober: naar Londen voor de première van de nieuwe James Bondfilm 'Spectre' (9 caches)

9742a       9742b

geo 9742. Church micro 8118: Latter Day Saints [Londen] - van boscoppa

26 oktober 2015, 15:40
Because of the premiere of the new James Bond film, I was a few days in London. And of course I also had to find a cache. Opposite the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, near the Science Museum, I saw this micro within two minutes.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 9743. The Palace of Westminster [Londen] - van The Wombles

27 oktober 2015, 11:00
After we had visited Westminster Bridge (an important location in the new James Bond film) we walked to the old Palace of Westminster, currently better known as The Houses of Parliament and the Big Ben. In a relatively quiet corner we found the answers for this old virtual cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9744. SideTracked: Charing Cross [Londen] - van Pan314159

27 oktober 2015, 11:25
Charing Cross Station was built in 1864. Nowadays it is one of the major railway and underground stations in the City of Westminster in London and it sees about 40 million visitors per year. Thanks to the 'strange' hint we suddenly found the right spot. I put my beer scribbles across the log sheet.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

9745

geo 9745. Cambridge Circus, London - van purple.haze

27 oktober 2015, 12:00
Before we saw the new James Bond film for a second time, we walked to Cambridge Square. The hint was clear, but I found the micro in a slightly different place. After logging I replaced it correctly.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 9746. Church micro 1750: St Saviour [Londen] - van tyke

28 oktober 2015, 10:25
St Saviour's was consecrated in 1864. The church is in the Decorated Gothic style, built from rag stone. The micro was placed some 200 meters away from the church, near a quiet green square. I was the first one who put his name on the new log sheet.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 9747. Carry on England [Londen] - van bevroutley & Laurinque

28 oktober 2015, 10:40
Carry on England was the 28th Carry On film and was released in 1976. It was a major commercial failure and was withdrawn from some cinemas after just three days. Near this park we searched for a while, but suddenly we saw something remarkable. Yes, it was the micro!
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

9748

geo 9748. Probably the oldest animal hospital in the world [Londen] - van angiegirl

28 oktober 2015, 11:00
Three years ago I was in London for the premiere of Skyfall, but that time we couldn't find this cache. This week I visited the premiere of Spectre in the Odeon theatre at Leicester Square. Again we searched for the micro near this old animal hospital. Today there were few people in the street and because of our sharp eyes we finally found the cache. The log sheet was wet, even the Sainsbury's receipt someone left a week ago.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 9749. Church micro 7618: Westminster Cathedral [Londen] - van Loony Londo

28 oktober 2015, 11:45
For security reasons it is not possible to place a cache within 200 feet of Westminster Cathedral, so I had to search for this micro at the corner of Howick Place and Thirleby Road. I secretly felt with my left hand while making interesting pictures with my camera.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 9750. Church micro 5919: Holy Trinity [Londen] - van Munsterrrr

28 oktober 2015, 12:15
Holy Trinity is a London Anglican parish church, built in 1888. With my sharp eyes I found this nano cache very quickly. There was enough empty space on the small log sheet. Hereafter we walked to Victoria Station and left Great Britain.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

___________________________________________________________________


30 oktober: met Corbulo naar Zaandam voor een paar trails langs het IJ (32 caches)

9751a       9751b

geo 9751. Noorder IJ polder trail #1 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 10:05
Met mijn goede vriend Corbulo was ik naar Zaandam gereden voor de Noorder IJpoldertrail. De Noorder IJpolder werd in 1872 drooggemaakt en de grond daarna verkocht aan de gemeente Amsterdam. Petling nummer 1 werd vlot gevonden door mijn metgezel, die daarna ook steeds de logrolletjes mocht beschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9752. Noorder IJ polder trail #2 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 10:10
Aan de Zijkanaal H-Weg lag een rij woonboten, de meeste met een bovenverdieping. Bij de stapel stenen hebben we alle logische plekken bekeken. Gelukkig keek Corbulo ook op een heel andere plaats en vond daar de cache. Dit bleek de lastigste van vandaag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9753. Noorder IJ polder trail #3 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 10:15
Voor het evenwicht pakte ik de derde petling. Dat kwam omdat ik direct naar de juiste kant van de boom liep. Keurig overhandigde ik Corbulo de koker, die daarna onze log zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9754. Noorder IJ polder trail #4 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 10:20
Ik kreeg nu de smaak te pakken, want ook hier deed ik de gouden greep. Er waren overigens niet veel mogelijkheden om te grijpen, maar Corbulo keek goedkeurend toe.
Bedankt en proost, Biertje

9755

geo 9755. Noorder IJ polder trail #5 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 10:25
Volgens Corbulo was er niets te vinden, maar met mijn scherpe blik zag ik iets glinsteren onder het gras. Eén keer raden wat dat was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9756. Noorder IJ polder trail #6 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 10:25
Hier was maar één voorwerp dat aan de hint voldeed, dus Corbulo mocht van mij even uit de band springen. De petling kwam pas tevoorschijn toen hij het ding vertwijfeld omkeerde. Zat zeker een beetje klem, hoewel dat eigenlijk niet kon.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9757. Noorder IJ polder trail #7 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 10:30
Voorbereiding was volgens Corbulo een belangrijke noodzaak bij het geocachen, maar de coördinaten van #7 stonden niet in zijn GPS. Dat kwam waarschijnlijk omdat op dezelfde plek ook een korte multi begon. Op mijn aanwijzing vond hij alsnog de petling.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9758. Noorder IJ polder trail #8 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 10:40
Via een modderpad bereikten we een plek met uitzicht op het IJ. Iemand had hier zijn mes achtergelaten. Corbulo stond iets gunstiger en zag het kokertje vanaf zijn plek direct zitten.
Bedankt en proost, Biertje

9759

geo 9759. Calimero - van batex

30 oktober 2015, 10:55
Tijdens de trail door de Noorder IJpolder passeerden we ook het startpunt van deze offset multi. Voor de projectie had ik thuis al het aantal meters berekend (een eitje), maar dat bleek een heel andere waarde dan Corbulo vertelde. Die moest na wat narekenen toegeven dat zijn oplossing volkomen fout was. Hij vond wel het cijfer voor de hoek, waarna mijn projectie op een logische plek uitkwam. De weg erheen verliep chaotisch. Na een jungletocht ontdekten we dat er kennelijk ook een mooi bospad lag. Corbulo vond ten slotte het eierdoosje, maar op een iets ander plekje dan we vanuit de hint hadden verwacht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9760. Noorder IJ polder trail #9 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 11:00
De hoogspanningsmasten torenden hoog boven ons uit. Voldoende ijzer om een klein magneetje vast te houden. Corbulo wees op een logisch plekje en vroeg mijn mening. Ik zei dat het goed was en even later toonde mijn metgezel trots de petling.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9761. Noorder IJ polder trail #10 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 11:05
Bij het klaphekje werden we met een groot bord gewaarschuwd voor loshangende takken, scheefstaande bomen, mountainbikers, schrikdraad, en o ja, Schotse hooglanders. Betreden was dus op eigen risico. Corbulo zocht bij de horizontale boom, maar kon niets vinden. Samen zochten we daarna op andere plekken, totdat mijn metgezel de petling ineens zag zitten op de plek die hij 5 minuten eerder ook al had bekeken.
Bedankt en proost, Biertje

9762

geo 9762. Noorder IJ polder trail #11 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 11:15
Het was onduidelijk of we nu aan de buitenkant van het omheinde gebied moesten blijven of juist erbinnen. Wij kozen voor erbinnen, maar het maakte niets uit: de caches lagen bij het hek. Corbulo haalde hem uit het klemmetje, zich niet bewust van het schrikdraad. Rakelings ging zijn arm langs de gevaarlijke stroomdraden, ondanks mijn waarschuwingen. Alles voor de cache!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9763. Noorder IJ polder trail #12 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 11:20
Bij het hekpaaltje op het nulpunt was niets te vinden. Ook bij de buurpalen was duidelijk goed gezocht. Uiteindelijk vond ik het kokertje diep in de aarde. We hebben dat na het loggen maar wat beter achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9764. Noorder IJ polder trail #13 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 11:25
We liepen nog steeds langs het hek met het schrikdraad. Corbulo was nergens bang voor, want zijn haar was toch al spierwit. Nummer 13 moest ik aanwijzen, want hier keek hij even met zijn neus. Ach ja, dat komt wel vaker voor.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9765. Noorder IJ polder trail #14 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 11:30
Nadat ik Corbulo de vorige petling had moeten aanwijzen, was mijn metgezel ineens weer helemaal scherp. Moeiteloos vond hij daarna bij het volgende paaltje petling 14. Die lag gewoon in het gras, want kennelijk waren de klemmetjes op.
Bedankt en proost, Biertje

9766

geo 9766. Calimero 2 - van batex

30 oktober 2015, 11:35
Met mijn goede vriend Corbulo was ik naar Zaandam gereden voor de zojuist neergelegde Noorder IJpoldertrail. Drie jaar lang waren de Calimero's de enige caches in dit gebied. Die pasten nu mooi in de trail, waardoor ze wat vaker bezocht zullen worden. Er was geen hint, maar dat was ook niet nodig. Corbulo wist het eierdoosje geheel op eigen kracht te vinden. Klein maar fijn schreven we onze namen in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9767. Noorder IJ polder trail #15 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 11:40
We waren zojuist twee vervaarlijk uitziende Schotse hooglanders zonder kleerscheuren gepasseerd en Corbulo moest even bijkomen van de spanning. Dat deed hij bij een paal, waar hij terloops ook even een cache vond. Hulde voor deze held.
Bedankt en proost, Biertje

9768

geo 9768. Noorder IJ polder trail #16 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 11:45
We kruisten opnieuw de hoogspanningmasten, want we waren op de terugweg. Van de vier betonnen voeten stonden er drie in ondoordringbaar struikgewas en was er slechts eentje goed bereikbaar. Vier keer raden waar Corbulo de petling wist te vinden!
Bedankt en proost, Biertje

geo 9769. Noorder IJ polder trail #17 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 11:50
Was dit nou een dun boompje of gewoon een struik? We hebben er lang over gediscussieerd, maar ten slotte raapte Corbulo het kokertje op. In zijn doktershandschrift noteerde hij dunnetjes onze namen op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9770. Noorder IJ polder trail #18 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 11:55
Het eind kwam in zicht. Corbulo liep een beetje wezenloos te zoeken, maar vanaf de plek waar ik was blijven staan, zag ik de cache gewoon zitten. Het kostte me moeite om mijn eigenwijze metgezel naar de juiste hoek van de boom te sturen, maar uiteindelijk zag ook hij het ding hangen.
Bedankt en proost, Biertje

9771

geo 9771. Noorder IJ polder trail #19 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 12:00
Op weg naar de laatste maakten we nog even een paar selfies. Hier hadden we een mooi uitzicht op de plas. Daarna vond Corbulo de laatste petling op z'n gevoel, voorzichtig knielend bij het water. We moesten nu nog 1400 meter teruglopen naar de auto, maar we hadden nu alle tijd om de woonboten en hun bewoners te bekijken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9772. Het Ruime Sop #1 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 12:40
Na de Noorder IJpoldertrail reed Corbulo de auto naar de Havenstraat voor een serie langs de ingang van de Oude Houthaven in Zaandam. Op de plek van #1 verdeelden we de taken en Corbulo bleek de gelukkige. Hij mocht gelijk gaan schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9773. Het Ruime Sop #2 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 12:45
Naast de cacheplek stonden 2 ganzen luid te kwaken. Probeerden ze ons te vertellen waar het ding zat? We zochten eerst veel te moeilijk, totdat ik de petling gewoon zag liggen.
Bedankt en proost, Biertje

9774

geo 9774. Het Ruime Sop #3 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 12:50
Vanwege het onverwacht warme weer hadden we de jassen in de auto gelaten. De hint was hier zo duidelijk, dat Corbulo geen moeite had om de cache te aanschouwen. Het eruitpulken vond hij wat lastiger, maar ook dat is gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#722. Het Ruime Sop #4 - van MKB-Neknerf

   dnf 30 oktober 2015
Bij deze steiger zijn we lang bezig geweest. Om de beurt zochten we zowel links als rechts. Twee booteigenaren vertelden ons waar het ding zou moeten zitten, maar daar vingen we (opnieuw) bot. Omdat geen van de petlings lastig verstopt zat, moet deze dus wel verdwenen zijn.

geo NF#723. Het Ruime Sop #5 - van MKB-Neknerf

   dnf 30 oktober 2015
Na de mislukking bij nummer 4 probeerden we het bij nummer 5. We vonden hier wel een steen op een onmiskenbaar logische cacheplek, maar daaronder lag geen petling. Jammer, want daardoor zouden we 1 van de 4 bonuscodes missen.

9775

geo 9775. Het Ruime Sop #6 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 13:20
Bij het aanlopen zag Corbulo de groene dop van deze petling al zitten. Dat versterkte ons idee dat alle caches van deze serie makkelijk waren te vinden en dat de niet gevonden nummers 4 en 5 dus waren verdwenen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9776. Het Ruime Sop #7 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 13:25
De petling had Corbulo snel gevonden, maar er was een ander probleem: het logstrookje was helemaal vol. Gelukkig had iemand een extra stukje papier toegevoegd en op dat gele blaadje schreven we onze naam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9777. Het Ruime Sop #8 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 13:25
Het moet worden gezegd: Corbulo was vandaag lekker op dreef. Al bij de eerste greep had hij de petling te pakken. Nadat hij de logrol had beschreven, stopte er een motorrijder. Het bleek Smeernippel te zijn, die de route achterstevoren deed. We hebben hem alvast gewaarschuwd dat we 4 en 5 niet hadden gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

9778

geo 9778. Het Ruime Sop #9 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 13:30
We gingen even zitten, want Corbulo had de cache al gegraaid. Daarna plaatste ik het ding weer terug. Voor de Bonus misten we het laatste deel van het Noord- of Oost-coördinaat. Na een korte redenatie, bestudering van de kaart en GPS hebben we een paar mogelijkheden op de lijn uitgeprobeerd. Het is ons niet gelukt, dus we moeten nog een keer terug zodra de verdwenen nummers 4 en 5 zijn herplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

geo Hem van de Zaan - van Buitengewoon

   note 30 oktober 2015
Na de serie van het Ruime Sop wandelden Corbulo en ik naar de bushalte. De fietser van daarnet was nu verdwenen, dus konden we samen grondig aan het werk. Uiteindelijk zag ik de nano zitten en haalde het dingetje daarna met wat hulpmiddelen tevoorschijn. Corbulo keek bewonderend toe. Ik vertelde hem dat ik al eens eerder een nano op die plek in een bushalte had gevonden. Pas later realiseerde ik me dat dit best wel eens dezelfde halte zou kunnen zijn. En inderdaad, thuis zag ik dat ik hier al op 8 november 2014 was geweest!

geo NF#724. De Hembrug - van hammie1947

   dnf 30 oktober 2015
Met Corbulo had ik vandaag de Noorder IJpoldertrail en de serie het Ruime Sop gedaan en we liepen naar de resten van de Hembrug. Een stukje werd nu gebruikt om een nano te verstoppen. Hoewel we met z'n tweeën alles minutieus hebben afgezocht, konden we het ding niet vinden. Wel vond ik een rode pen van het Kennemer Theater, die iemand waarschijnlijk bij het zoeken was verloren.

9779

geo 9779. De houtwerker - van zanesie

30 oktober 2015, 15:00
Na de serie Het Ruime Sop wandelden we onvermoeibaar verder Zaandam in. De Houtwerker is een vier meter hoog beeld dat in opdracht was gemaakt voor de nieuwe Beatrixbrug. Het betonnen beeld werd echter in 1963 door de gemeenteraad afgekeurd en voor een kwartje verkocht aan Amsterdamse marktkooplui, waar het in 1971 werd geplaatst op het Waterlooplein. In 2004 werd een bronzen exemplaar aan de Houtkade onthuld en hier vond Corbulo op simpele wijze het kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9780. GEBJE 2 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 15:10
Corbulo en ik liepen nog even door. Eerst dacht ik dat we aan de andere kant van het spoor moesten zijn, waardoor we wat extra meters maakten. De paal waar we nu op afliepen, was niet van het GEB, maar een rode dijkpaal die door heel Noord-Holland staan. Voor Corbulo maakte het niets uit. Hij vond hier een petling en was blij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 9781. GEBJE 1 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 15:15
We liepen nu even terug naar nummer 1 van deze serie. Dat bleek een echte GEB-paal, dus de titel klopte hier. Een beetje schokkend schreef Corbulo onze namen op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

9781no

geo NF#725. GEBJE 3 - van MKB-Neknerf

   dnf 30 oktober 2015
Hier stonden een hoop palen, maar Corbulo en ik vonden er geen cache. Zo vlak tegen het parkeerterrein vermoedden we dat hij vast door een automobilist was gevonden en meegenomen. Later las ik in oude logjes dat deze lastig verstopt zat. Toch had hij maar een moeilijkheid van 1,5 ster en was er geen hint. Dat vond de cachelegger kennelijk niet nodig. Ik zal dus maar elders gaan informeren naar een tip.

geo 9782. GEBJE 4 - van MKB-Neknerf

30 oktober 2015, 15:30
Terwijl Corbulo vertwijfeld rondkeek, zag ik van een afstandje een prachtig plekje. Even beter kijken en inderdaad: daar was de petling. Volgens de cachepagina had deze niets met GEB te maken en dat bleek te kloppen. Op het station kochten we nog een blikje bier en daarna liepen we terug naar de auto. In totaal hadden we vandaag 18,5 km gewandeld en 32 caches gevonden, dus dat biertje hadden we wel verdiend.
Bedankt en proost, Biertje

9782

Terug naar boven

Door naar november 2015

© www.mijn-eigen-website.nl (design)