Blik op Biertje

Bierpraat januari 2016

35 caches gevonden (logs 10200-10234)

3 januari: met de bier-bike naar het Nieuwjaarevent in Alphen en onderweg een paar keer gestopt (7 caches)

10200a       10200b

geo 10200. Schijn 'n lichtje op mij - van LuckieStar

3 januari 2016, 11:55
Hoewel voor het vinden van een cache op 3 januari geen extra souvenir was te verdienen, ging ik vandaag toch op pad met de bier-bike. Op weg naar Alphen stopte ik bij het nieuwe en lege parkeerterrein van het Bentwoud In Ontwikkeling. Via een zeer modderig paadje bereikte ik uiteindelijk de goed zichtbare cache. Daar had ik mijn lampje dus niet voor nodig. Wel voor de oplossing van het cijferpuzzeltje. Maar de beloning was groot: voldoening en een logboekje. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#757. Groene brug - van robinjitske

   dnf 3 januari 2016
Bij de groene brug van Hazerswoude-Dorp moest ik op zoek naar een micro, waarin ruimte was voor coins en kleine TB's. Dat moet dus eigenlijk wel een 'small' zijn. Helaas niets gevonden. Misschien omdat ik op weg was naar het Geotopia Nieuwjaarsevent en vreselijk behoefte had aan een biertje?

geo Prik hier en prik daar - van nerevats

   note 3 januari 2016
Voor de tweede keer was ik hier. De eerste keer heb ik me laten prikken, maar de tweede keer heb ik zelf geprikt. Vooral hier en daar. Het heeft niet geholpen.

10201

geo 10201. De Gouwe in Boskoop - van nerevats

3 januari 2016, 12:55
De Gouwe, nu een belangrijke scheepvaartroute, begon ooit als een veenstroompje waar Boskoop haar naam aan dankt. Op zondagmiddag was er echter geen schip te zien. Razendsnel graaide ik de cache en zette mijn bierkrabbel op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10202. Are you nuts - van nerevats

3 januari 2016, 13:10
Het duurde even voordat ik de cache in handen had, omdat ik op zoek was gegaan naar iets geniepigs. Als snel stopte er een auto met Team Nettan. Die hielp direct mee met zoeken en was de gelukkige. Nadat we beiden onze namen hadden gepriegeld en alles weer in orde hadden gemaakt voor de volgende bezoeker, stopte de auto van mijn goede vrienden Loze Jorry en Madame Duijf. Blij verrast wisselden we zoenen en nieuwjaarswensen uit. We leken wel gek...
Bedankt en proost, Biertje

geo 10203. Januari - van martijnvanwaaij

3 januari 2016, 13:40
De laatste keer dat ik mijn goede vriend Loze Jorry in het veld was tegengekomen, brak de zadelpen van mijn fiets. En dit keer liep de ketting van mijn bier-bike eraf. Maar in beide gevallen heeft hij mij prima geholpen. Van Madame Duijf. kreeg ik zelfs nog een doekje om mijn handen schoon te maken, zodat straks mijn bierglas niet smerig zou worden. Ik was namelijk op weg naar het Geotopia Nieuwjaarsevent. De Januari-cache had ik vorige week al in mijn handen gehad, maar toen snapte ik niet wat ik hier mee moest. Gelukkig zijn er mensen die wat minder voorzichtig zijn, waardoor ik vandaag toch mijn naam aan het reeds schimmelige papier kon toevoegen.
Bedankt en proost, Biertje
note 28 december 2015
Op de plek van mijn berekening vond ik wel iets, maar was dit nou de cache? Ik dacht dat het een hulpstuk was om iets vast of los te schroeven en heb de omgeving nog afgezocht. Ik vertelde dat later aan Marcel(Mc), maar achteraf las ik dat die het logrolletje wel hadden gevonden. Ik moet dus nog een keertje terug.

10204

geo 10204. Geotopia Nieuwjaarsevent - van Ed&Pluis

3 januari 2016, 14:00
Het hoofddoel van vandaag was de ontmoeting met zo'n 200 collega's uit de omgeving van Alphen. Ik heb veel oude en nieuwe bekenden gesproken, waaronder mijn bijna-naamgenoot Biertjuh waarmee ik direct op de foto ging. Bierliefhebber Brouwertjes dronk cola, want ze tapten hier niet zijn favoriete merk. Team Hebbes vroeg of ik al had ontdekt dat zij mij hadden overtroffen in het aantal gegeven hulplijntjes aan Wilxlii Carrotte ("Jazeker, ik ben er nog steeds kapot van"). Ik zag het gezicht achter goudjagers The Incredibles en ontmoette opnieuw Marcel(Mc) en z'n slimme zoontje. Xiefehl en Mozique wilde ik nog om een hint vragen, maar ik wist inmiddels door al het bier niet meer voor welke cache. De altijd zeer vriendelijke Barny herkende ik natuurlijk ook zonder naamkaartje. Cliff-diver zie ik volgend weekend weer op een bierfestival in Gouda, Team Xyje vertelde over een nieuwe nachtcache bij Den Haag en de Eikenhofjes keken erg tegen mij op en vonden mij een hele meneer, nu ik 10.000 founds had. Het was erg gezellig en de tijd ging razendsnel. Graag tot volgend jaar!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#758. KK Uitzicht Lagewaardsepolder 2.0 - van Visjes

   dnf 3 januari 2016
Aan het eind van de zondagmiddag was het uitzicht natuurlijk op z'n fraaist. Maar de cache bleef verborgen, hoewel ik wel begrepen had hoe die was verstopt. Als de terreinomstandigheden wat beter zijn, kom ik terug.

10205

geo 10205. KK Varkentje chef kok - van Visjes

3 januari 2016, 16:40
Hoewel aan de vuurwerkresten te zien was dat het hier rond Oud & Nieuw een flinke slachting moest zijn geweest, had het varkentje alles keurig overleefd. Het had zich waarschijnlijk muisstil gehouden, waardoor het vandaag snel was gepiept.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10206. KK Petanque - van Visjes

3 januari 2016, 17:00
Aan de baan te zien moet het jaren geleden zijn dat hier een balletje was gegooid. Ook de cache had z'n beste tijd gehad. Met mijn lamp had ik hem snel gevonden. De resten van de geroeste munitiekist vielen uit elkaar, maar de plastic pot bevatte een droog stuk papier waarop ik mijn bierkrabbel kon zetten. Hierna fietste ik in de motregen terug naar Leidschendam, waar bleek dat ik vandaag 75 km had afgelegd.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


17 januari: voorafgaand aan het Winterbierfestval in Gouda nog even chaotisch gezocht (2 caches)

10207a       10207b

geo 10207. Chaotische zoektocht 8 - van malouwxv

17 januari 2016, 11:55
Deze zondag was het jaarlijkse Winterbierfestival in Gouda en dan moet er ook een cache worden gevonden. Dat kan het beste vooraf, heb ik inmiddels ontdekt. Daarom was ik een uurtje eerder dan mijn vrienden met de trein naar Gouda vertrokken om al lopende 2 caches op te pakken. Sinds gisteren was het ook in het westen behoorlijk glad geworden, dus ik glibberde wat chaotisch over fiets- en wandelpaden naar het opgegeven bruggetje in Park Atlantis. De vijver vertoonde een vliesdun ijslaagje. Na de tweede buk wist ik waar het potje zat en kon ik het met een klein beetje moeite te pakken krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10208. Chaotische zoektocht 2 - van malouwxv

17 januari 2016, 12:15
Na mijn succes bij nummer 8 glibberde ik over de gladde wandelpaden door naar nummer 2. In augustus vorig jaar greep ik hier mis op het nulpunt, maar inmiddels had ik meerdere keren gelezen dat er sprake was van een chaotische afwijking. Ook hier zag ik bij de tweede buk waar het potje zat en kon ik het daarna vlot tevoorschijn trekken. Het logboekje bleek te bestaan uit een los papiertje waar alleen de namen van Maarten Bremmer en Simon de Jong op stonden. Daar heb ik mijn bierkrabbel aan toegevoegd, waarna ik teruggelopen ben om mijn vrienden te ontvangen met een lekker Winterbiertje.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 3 augustus 2015
Volgens de hint was zwemmen net niet nodig, maar volgens mijn GPS zat de nano ergens halverwege deze 25 meter lange brug. Met een spiegeltje heb ik de zijkanten afgezocht, maar helaas...

___________________________________________________________________


25 januari: op de warmste 25 januari ooit fietste ik heerlijk in de zon door het Westland (22 caches)

10209a       10209b

geo 10209. Parkje Buitenhof - van vanBaarsel

25 januari 2016, 09:50
Na die korte koudeperiode zou het vandaag een prachtige lentedag worden en de warmste 25 januari ooit. In een heerlijk zonnetje (14 graden) fietste ik dus naar Delft. In de stilte en rust van parkje Buitenhof ging ik op zoek naar de petling. Een smal modderig cachepaadje wees me daarbij de weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10210. Traces of War: Von Sponecks Retreat, Hodenpijl - van Notorynchus

25 januari 2016, 10:10
Met de serie Traces of War rond generaal Von Sponeck ben ik al in april 2015 begonnen (toen hij nog WW2-75 heette en later WW2-70/75), maar mijn opmars werd gestuit door de onneembare VIOS-puzzel. Vandaag kreeg ik het ontbrekende bonusgetal alsnog in de schoot geworpen. Bij het bekende kerkje van Schipluiden heb ik al vaker naar een cache gezocht, maar nu moest ik wat dieper het land in, naar een weiland met een bunker met een witte rieten stoel in de deuropening. De gecamoufleerde petling was snel ontdekt en gaf zich direct over.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10211. I love geocaching in De Lier - van eikenhofjes

25 januari 2016, 10:30
Na de carpoolcaches en de Stippen is er een nieuwe landelijke serie: eentje over de liefde. De liefde voor De Lier kan ik me goed voorstellen. Ik scoorde in januari 2004 al een FTF bij het kunstwerk van de 3 balancerende stenen en sindsdien kom ik regelmatig naar dit dorp terug. Vandaag stond ik bij de Noord-Lierweg. Ik keek even om me heen en pakte toen grijnzend de geniepig verstopte cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10212. Brand - van nokki

25 januari 2016, 11:25
Het ging hier helaas niet om de bekende bierbrouwerij uit Limburg, maar om de brandweerkazerne van De Lier. Nadat ik mijn bier-bike netjes in de fietsenstalling had geplaatst, ging ik op zoek naar de cache. Tussendoor moest ik ook nog eventjes een telefonisch hulpverzoek afwikkelen. De cache was snel gevonden, maar ik was nogal aan het prutsen voordat ik de juiste opening had gevonden en de logrol kon pakken. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

10213

geo 10213. Lierse wijken: Muziekbuurt 1.0 - van iltejuma

25 januari 2016, 11:35
Nee, hier waren geen dreunende bassen, oefenende trompettisten of irritante straatmuzikanten. Ik bevond me aan de rand van de muziekwijk naast een geluidswand die het autogeraas niet helemaal kon tegenhouden. De wilgen waren onlangs geknot, maar de cache had het overleefd. Neuriënd zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10214. Schijtlijster - van nokki

25 januari 2016, 11:45
De schijtlijster zat netjes op me te wachten, maar ik zag hem niet direct zitten. Hij mij wel, want zodra ik het logboekje had ontdekt, werd hij wakker. Ik kon niet zo snel ontdekken of dat door beweging, licht of iets anders was gebeurd, maar bij toeval was ik de dans ontsprongen. Erg mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 10215. Lierse wijken: Vogelbuurt - van iltejuma

25 januari 2016, 12:00
In de Vogelbuurt werd er natuurlijk goed voor deze gevederde vriendjes gezorgd: er was een bankje waar de oudjes konden zitten om hun broodkruimels te strooien en men had een grappig nestkastje geplaatst. Sinds vorig jaar lag er ook een cache. Helaas stond daar een laagje water in, dat ik er eerst maar even uitgegoten heb. Door de extra bescherming was de logrol gelukkig kurkdroog. Fluitend zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

10216

geo 10216. Brain and Pinky - van eikenhofjes

25 januari 2016, 12:05
Waterberging Kerklaan heeft plaats voor 9500 kubieke meter water, waardoor het Hoogheemraadschap extra tijd heeft voor het afvoeren. Het project werd 11 jaar geleden gerealiseerd met geld van de Europese Unie. De ganzen en andere luidruchtige watervogels hadden het er goed naar hun zin. Ik wandelde over de vlonders naar het nulpunt. Een mooie plek voor een cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#759. Kastelenweg - van hspier

   dnf 25 januari 2016
Uit de logjes bleek dat dit een lastige was, want zelfs de goudjagers moesten de cachelegger bellen voor extra hints. Toen ik de plek zag, heb ik een beetje vruchteloos gewroet. Maar toen ik ook glasscherven tegenkwam, leek me dit meer eentje voor de liefhebbers.

geo 10217. Vispaaiplaats - van hspier

25 januari 2016, 12:25
Vispaaiplaats de Zeven Gaten is de kraamkamer voor snoeken. In februari en maart trekken de mannetjes hiernaartoe en even later volgen de vrouwtjes. In maart en april wordt er gepaaid en in mei en juni vertrekken de snoeken weer naar dieper water. Voor het graaien van de cache wist ik het droog te houden. Het Zuid-Hollands Landschap had hier zelfs een prachtige picknicktafel neergezet, waardoor ik zittend in het zonnetje kon loggen.
Bedankt en proost, Biertje

10218

geo 10218. Snel gevonden, TFTC - van eikenhofjes

25 januari 2016, 12:35
Recreatiegebied De Wollebrand beschikt over een evenemententerrein dat vandaag behoorlijk drassig was. Het bereiken van de cache was hierdoor een leuk evenement geworden. Soppend keerde ik daarna weer terug naar mijn bier-bike.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10219. ToolTime #1 - van Oredor

25 januari 2016, 13:10
Tool Time is de naam van het fictieve klusprogramma in mijn favoriete komische televisieserie Home Improvement, waarbij Tim ('the toolman') Taylor geassisteerd wordt door Al Borland. Bij deze cache waren de tools al aanwezig, maar had ik helaas geen handige assistent. Toch lukte het me om de koker heel voorzichtig in één keer tevoorschijn te krijgen en mijn naam op het logrolletje te krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10220. SVH - van Oredor

25 januari 2016, 13:25
Bij Sport Vereniging Honselersdijk wilde ik net de gelogde cache terugleggen, toen ik vanaf het pad werd toegeroepen. Ik kon het niet verstaan, maar riep luid "Jazeker!" en ging gewoon door met mijn werk, alsof het allemaal zo hoorde. De twee mannen bleken Robbie14081964 (die hier zijn 2e cache zou gaan vinden) en Razor15987, die wilde weten of ik zijn cache al had gevonden. Nee, maar dat was wel de volgende op mijn lijstje. Nadat ik Robbie nog even op het goede spoor had gezet en hem mijn pen had uitgeleend, kon ik op weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10221. TB-hotel De geschiedenis van Honselersdijk - van razor151987

25 januari 2016, 13:40
Het hotel in de Van der Goesstraat bleek veel groter dan ik had verwacht. Nadat ik had ontdekt in welke tuin ik moest zijn, duurde het even voordat ik het beestje zag zitten. Alle doosjes bleken leeg, behalve dat met het zakje met de logrol. Daarop heb ik keurig mijn bierkrabbel gezet. De cachelegger was niet thuis, want die had ik een paar minuten geleden nog ontmoet bij de cache SVH.
Bedankt en proost, Biertje

10222

geo 10222. De Snelbinder - van noordammetjes

25 januari 2016, 14:00
De Snelbinder is de naam van de fietsbrug over het Vlietpolderplein bij Naaldwijk. Met geld van de Europese Unie is daar vorig jaar speciaal antivriesasfalt aangebracht. Dat is duurzamer, veiliger en goedkoper en tot een temperatuur van min 5 gaden bevriest het niet. Pas vorige week kon dat worden getest, omdat toen de temperatuur voor het eerst onder het vriespunt daalde. Gelukkig bleek het te werken. Vanmiddag, met een temperatuur van 14 graden, zag het asfalt er ook prima uit. Twee mannen in oranje pakken namen ook een kijkje en hoewel ik het kokertje al had zien zitten, deed ik maar even of ik wat onschuldige foto's maakte. Achter hun rug sloeg ik razendsnel toe. Ik bleek de eerste te zijn die z'n naam op de fonkelnieuwe logrol mocht zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10223. Hooge Hoed - van dijk6jes

25 januari 2016, 14:15
De Hooge Hoed is een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Al vaker was ik in de buurt geweest, maar dat bleek dan helaas steeds in het weekend of op een feestdag. Vandaag was het een doordeweekse dag en stapte ik naar binnen. Conform de hint liep ik helemaal naar achteren en stond daar gelijk tussen de knutselaars, die allemaal druk bezig waren. Toen ik vertelde dat ik voor de cache kwam, begon men wel geheimzinnig te lachen, maar wilde niemand iets verklappen. Met 'warm' en 'koud' werd ik langzaam de goede kant op gestuurd, waarna ik ten slotte eindelijk het potje in handen had. Het tweede deel van de hint is inmiddels achterhaald. 'Middenin' of 'halverwege' zou beter kloppen. Dat deel weglaten kan ook, want er is altijd genoeg hulp in de buurt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10224. Dijckerwaal (Bpt. 82 Wn. 64H) - van Gerlinde1511

25 januari 2016, 14:40
De geheimzinnige nummers van deze cache bleken niet te horen bij het elektriciteitskastje waarachter ik stond, maar bij de bunker aan de overkant van de Dijckerwaal, zo las ik achteraf op de cachepagina. De Archimedes-constructie was iets anders dan gebruikelijk, maar had een groot voordeel. Na afloop kon ik namelijk de gebruikte halve liter bier weer keurig opvangen in het blik, zodat er geen sprake was van drankmisbruik en ik op mijn fietsroute richting Monster geen dorst hoefde te lijden.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#760. PowerDoos - van Kapolionek

   dnf 25 januari 2016
Achter deze Powerdoos in 's Gravenzande heb ik niets kunnen vinden, evenals de vorige zoekers. De cachelegger is al 3 maanden niet actief, dus van onderhoud zal weinig terecht komen. Toch jammer.

10225

geo 10225. Flower power - van fredenjolande

25 januari 2016, 15:10
Helaas was er vandaag geen bloem te zien, maar het voorwerp uit de hint lag er gelukkig wel. Eerst keek ik bij de verkeerde, maar ik zocht het veel te moeilijk. De petling bleek achteraf eenvoudig te graaien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10226. Met STIP op de kaart... Monster - van EvertsNL

25 januari 2016, 15:15
Bij het drukke kruispunt van de Molenstraat en de Van Bemmellaan lag de Monsterse stip verstopt. Gelukkig had ik ogen in mijn rug en achterhoofd om het juiste moment te bepalen waarop ik kon toeslaan. Bij het terugleggen was het ineens een stuk rustiger, dus dat ging een stuk sneller.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#761. Kogels en kanonnen - van dijk6jes

   dnf 25 januari 2016
De twee kanonnen waren geplaatst ter herinnering aan de zeeslag voor Ter Heijde (1653) waarbij Maarten Tromp sneuvelde. Maar de kogels heb ik nergens gezien, net zomin als de cache. Die bleek verdwenen, zo hebben ook de cacheleggers inmiddels ontdekt. Ik moet dus nog een keertje terug naar Ter Heijde.

10227

geo 10227. Argusmast - van Notorynchus

25 januari 2016, 16:10
De Zandmotor is een kunstmatige zandplaat, die bij vloed onder water staat. Op de Argusmast, vernoemd naar de Griekse reus met 100 ogen, staan 8 camera's die vastleggen hoe de zandmotor continu verandert. Mensen komen niet herkenbaar in beeld, zo las ik opgelucht, dus geocachers ook niet. Het deurtje naar het glazen uitkijkplateau was helaas dicht, want het leek me een prima plaats om een biertje te drinken, terwijl je de zon langzaam in zee ziet zakken. De petling zat gelukkig precies daar waar ik hem verwachtte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10228. Traces of War: Schaltbunker - van Notorynchus

25 januari 2016, 16:30
Het fietsen over het pad langs de duinen ging zo lekker, dat ik de bunker voorbij was voor ik het in de gaten had. Het ding was ook goed gecamoufleerd met zandzakken. Op de roestige deur zat een fonkelnieuw hangslot. De cache bleek heel ergens anders te zitten en trots zette ik mijn bierkrabbel naast de worteltekening van Wilxlii Carrotte, die hier een paar uur geleden was gepasseerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo Incredible Field Puzzle - van De incredibles

   note 25 januari 2016
Zonder ladder en mobiel internet fietste ik bedrijventerrein Dekkershoek op. Door jeugdige overmoed in combinatie met iets te veel bier dacht ik dat ik wel een poging kon wagen. Met de fiets als opstapje kreeg ik (met moeite) de bergplaats open. De puzzel werd genoteerd, want die zou ik thuis gaan oplossen. Maar het lukte me maar niet om alles weer netjes terug te stoppen. Balancerend op mijn fiets en me met één hand vastklemmend aan de muur als een halve Spiderman merkte ik dat er iets in de weg zat. Het bleek een plastic zak met 2 TB's die ik er maar uit heb getrokken en meegenomen. Heelhuids bereikte ik weer de grond. Over een paar dagen het vervolg...

10229

geo 10229. Legends III: stadsdichter Daan de Ligt - van Team Twix NL

25 januari 2016, 17:05
De legendarische stadsdichter Daan de Ligt is met een cache geëerd bij de ingang van tuinpark Florence Nightingale. Rijmen en dichten kan ik zonder mijn hemd op te Ligten, dus met een eenvoudige greep haalde ik de cache hier tevoorschijn. Ervaring heeft een voordeel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10230. Legends II: Aad Mansveld - van Team Twix NL

25 januari 2016, 17:20
Op mijn weg terug naar Leidschendam passeerde ik het Zuiderpark, waar nu een nieuw sportcentrum wordt gebouwd. Met voetbal heb ik helemaal niets, maar de naam van (sigarenboer) Aad Mansveld kende ik wel. Zijn cache lag bij het hek waar hij waarschijnlijk vroeger na de training stiekem een sigaretje rookte. Ondanks de schemering had mijn scherpe blik de micro gelukkig snel in de gaten. Eenmaal weer thuis stond de teller op 82 gefietste kilometers en 22 gevonden caches.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


27 januari: in Voorburg naar de minibieb en in Den Haag wat losse eindjes opgeruimd (4 caches)

10231a       10231b

geo 10231. Openbare Minibibliotheek Voorburg - van De BeeBees

27 januari 2016, 14:05
De minibiebs schieten tegenwoordig als paddenstoeltjes uit de grond en bijna elke bevat wel een cache. Volgens mijn statistieken was deze nieuwe aan de Voorburgse Wilgendreef inmiddels de 13e waar ik mijn bierkrabbel kon achterlaten. Ik heb nog even gekeken, maar er was helaas geen boek over bier aanwezig. Daarom heb ik alleen mijn naam in het biebboekje achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10232. Traces of War: Von Sponecks retreat, the bonus - van Notorynchus

27 januari 2016, 14:50
Maandag vond ik tot mijn eigen verrassing de ontbrekende bonusletter, waardoor ik na 9 maanden alsnog op zoek kon naar dit slotoffensief. Omdat ik vandaag toch in Den Haag moest zijn, fietste ik eerst even naar het westen. Op de berekende plek viel niets te zien, maar op 16 meter afstand ontdekte ik een verborgen schuilplaats, waar Von Sponecks logboekje op me lag te wachten. De TB die al een maand als krijgsgevangene werd vastgehouden, heb ik bevrijd en meegenomen.
Bedankt en proost, Biertje

10233

geo 10233. Incredible Field Puzzle - van De incredibles

27 januari 2016, 15:20
Maandag heb ik de puzzel genoteerd en thuis even opgezocht. Vanmiddag reed ik terug naar het bedrijventerrein, zette mijn fiets tegen de gevel en graaide de cache. Mijn antwoord bleek juist en de logstrook viel in mijn hand. Ik had inmiddels zoveel handigheid in het klimmen gekregen, dat ik de kleinste TB weer heb teruggeplaatst, evenals de cache, waarna ik de zaak ook weer netjes kon afsluiten. De man in de dubbel geparkeerde auto was zo druk met zijn telefoon bezig, dat hij mijn actie totaal niet had opgemerkt. Ongelofelijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 10234. JachtPaal - van pascalcool123

27 januari 2016, 20:50
Bij de Eigen Jagt-palen van Prins Frederik heb ik in de afgelopen jaren wel vaker een cache gevonden. Nu was er een nano geplaatst op de hoek van de Horstlaan. Op weg naar mijn wekelijkse zwemtraining in Voorschoten kon ik makkelijk over de Veurseweg fietsen, maar de regenbui maakte het erg lastig om droog te loggen. Ik heb het strookje dus maar een klein stukje afgerold en mijn naam in vakje 35 gepriegeld.
Bedankt en proost, Biertje

10234

Terug naar boven

Door naar februari 2016