Blik op Biertje

Bierpraat februari 2015

117 caches gevonden (logs 8134-8250)

4 februari: voor mijn First Cache van deze maand koos ik een korte multi in Voorburg (1 cache)

8134a       8134b

geo 8134. First Kiss - van fredenjolande

4 februari 2015, 16:35
Mijn First Cache van februari werd deze multi door het Oranjekwartier in Voorburg. Een typische volksbuurt uit begin 1900, waar ik nog niet eerder was geweest. Het mooiste en verrassendste vond ik het hofje bij wp3. Geheel foutloos werd al snel de cacheplek bereikt. Even twijfelde ik of ik niet een rattendoosje zag liggen, dus met mijn pen haalde ik het voorzichtig naar me toe. Gelukkig was het de cache, waar ik zonder kissebissen mijn bierkrabbel achterliet. De toepasselijke foto had ik eerder deze middag al gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


8 februari: een rondje rond Pijnacker gefietst om de regio op te schonen (3 caches)

8135

geo 8135. De Groenzoom - van LuckieStar

8 februari 2015, 11:15
Vanwege een gaatje op de kalender fietste ik zondagmorgen richting Pijnacker. Met windkracht 5 passeerde ik alleen maar hijgende hardlopers en wauwelende wielrenners. De Groenzoom is het smalste deel van de Groenblauwe Slinger, een nieuwe recreatieve en ecologische verbinding tussen Midden-Delfland en het Groene Hart. Volgens LuckyStar heeft deze cache een moeilijkheid van 3 sterren, dus evenveel als die onvindbare Vlakbij De Tweede Tocht. Het verschil was dat ik hier de micro direct zag zitten en even later ook makkelijk in handen kreeg. Hooguit anderhalve ster, vond ik zelf. Maar mij hoor je niet klagen, want de cache was in de pocket!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8136. 4K - van Xiefehl

8 februari 2015, 11:30
Ter gelegenheid van de 4000e cache van Mozique was er twee weken geleden bij dit hoogspanningsterrein een petling gelegd. Vandaag fietste ik een rondje rond Pijnacker om de regio weer eens op te schonen. Mijn eerste blik was bij de verkeerde paal, maar bij de vierde blik had ik toch succes. Door deze vondst kwam ik weer een stukje dichter bij mijn eigen 9K.
Bedankt en proost, Biertje

8137

geo 8137. Vleermuizennis - van Xiefehl

8 februari 2015, 11:50
Toneelspelen zit mij in het bloed. Mijn bekendste rol is die van de onschuldige man met camera, die interessante foto's maakt totdat de kust veilig is. Ook speel ik wel eens de rol van wachtende man die telefoneert met zijn GPS aan z'n oor. Stuk voor stuk top-optredens, waarmee ik vaak nieuwsgierige voorbijgangers gerust heb weten te stellen. Op dit verlaten bedrijventerrein was er zondagmiddag nauwelijks publiek, dus kon ik ongestoord mijn gang gaan. Mijn GPS stuurde me eerst naar het hek van het afgesloten expeditieterrein. Daarom concentreerde ik me maar op de hint in plaats van op mijn GPS. De nis was daarmee vlot gespot en ik kon er precies bij.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


9 februari: door Utrecht gefietst, daarna naar Zeist en terug via Bunnik (15 caches)

8138

geo 8138. Op bezoek bij de HU - van Team Fozzy

9 februari 2015, 10:25
Mijn dagje in Utrecht en Zeist begon bij de Hogeschool. Terwijl ik een foto van het gebouw wilde maken, gingen er net een paar wagentjes van de plantsoenendienst in mijn beeld staan. Toen ik daarna ongemerkt de cache graaide, stond er ineens iemand naast me. Niet de cachelegger, die waarschijnlijk lekker binnen aan de koffie zat, maar Beasar, die zojuist had gelogd. Ik had hem niet bezig gezien omdat hij afgeschermd werd door de gemeentewagens. Hij stapte hierna snel weer in zijn auto en ik op mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo Un Poco Loco (2) - van Mongoosita

   note 9 februari 2015
Je moet wel echt 'loco' zijn om hier voor de tweede keer te proberen de cache te vinden. Ondanks de aanwijzingen in de beschrijving en een telefonisch hulplijntje ter plekke met de cachelegster bleef het ding onvindbaar. Helaas...

geo 8139. Watergenoegen - van Camperfietser

9 februari 2015, 11:10
Op weg naar deze cache passeerde ik eerst een paar woonboten die abusievelijk waren gesloten, zo stond op de dichtgetimmerde ramen te lezen. Daarna arriveerde ik bij de plek die ik me niet meer kon herinneren, hoewel ik er 2 jaar geleden al eens had gezocht. De cache was inmiddels wel iets verplaatst en ik bleek de eerste te zijn die zijn naam op een blanco logrolletje in een gloednieuw potje mocht krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 31 mei 2013
En dit werd de 5e not-found van vandaag. En het zou later nog erger worden... Mijn GPS stuurde me hier steeds weer naar de tuin waar de cache dus niet lag. Met diverse attributen bezig geweest. Helaas, de (schoon)ouders van de cachelegger kwamen niet voorbij en ook de aardige mevrouw liet zich niet zien, dus ik had geen hint. Nee, het watergenoegen was niet wederzijds.

8140

geo 8140. In het park de watertoren - van teamVantEnd

9 februari 2015, 11:30
Terwijl ik over het Noordse park uitkeek, zag ik in de verte de watertoren uit 1935. En met mijn scherpe blik zag ik even later ook de slim verstopte cache. Die was simpel, maar doeltreffend verstopt op een manier die ik eigenlijk nog niet eerder zo had aangetroffen. In het doosje zaten 4 (!) logboekjes, dus kennelijk was de cachelegger voorlopig niet van plan hier terug te keren. Ik hoefde dat na het loggen ook niet meer en fietste dus verder door de wijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8141. Zit & cache 2 - van teamVantEnd

9 februari 2015, 11:40
In dit minieme stukje groen stonden 2 eenzame bankjes te wachten op een geocacher. Bij eentje zat namelijk een nano verstopt en doelgericht wierp ik direct een blik op de juiste plek. Ongestoord kon ik mijn naam op het strookje priegelen. Op het gevoel plaatste ik het dingetje weer terug, maar dat wilde ineens niet meer plakken. Vreemd. Nauwkeurig onderzoek leerde me dat er maar één klein plekje van ijzer was en waar de magnetische cache dus bleef zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8142. Baby olifantje in 't bos #1 - van teamVantEnd

9 februari 2015, 11:50
Het bos waar dit babyolifantje zich had verstopt, bestond uit een groenstrook langs het fietspad van de Vechtdreef. Het olifantje had behoorlijk wat poep achtergelaten, dus ik moest mijn schoenen zorgvuldig neerzetten. In de buurt van het nulpunt bleek de cache te zitten. Dat bleek echter geen 'small' zoals bovenaan de cachepagina stond vermeld, maar een micro. In een van de twee kleine logboekjes heb ik mijn naam achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

8143

geo 8143. Baby olifantje in 't bos #2 - van teamVantEnd

9 februari 2015, 11:55
De tweede cache van het babyolifantje lag dicht bij het water, dus ik deed natuurlijk erg voorzichtig. Het doosje was een echte 'small' met een logboekje en een geocoin. Ook hier schreef ik mijn naam onder die van Luckylex, die de route gisteren had afgelegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8144. Baby olifantje in 't bos #3 - van teamVantEnd

9 februari 2015, 12:00
Ook de derde van deze serie was geen 'small' maar een micro. De hint ("goed zoeken") hielp niet echt, maar was kennelijk nodig omdat de cache niet op het nulpunt lag. Ik ben overigens nog nooit de hint "slecht zoeken" tegengekomen. Dat doen geocachers waarschijnlijk vanzelf, totdat ze ineens de opdracht krijgen om echt heel goed te gaan zoeken. In een van de drie logboekjes heb ik mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8145. Baby olifantje in 't bos #4 - van teamVantEnd

9 februari 2015, 12:10
De laatste cache van deze serie lag aan de andere kant van de drukke Darwindreef. Hier kwam ik eindelijk oog in oog te staan met het kleine babyolifantje. Behalve dit beestje bevond zich in de bergplaats ook een micro, maar het was erg proppen om alles weer terug te stoppen nadat ik had gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8146. Dino's in Utrecht - van Askikker

9 februari 2015, 12:25
Door de faculteit Dino-research was mijn medewerking gevraagd om op zoek te gaan naar resten van dino's. Vooral bij het bospad langs de Sartreweg zouden hun botten te vinden zijn. Gelukkig was hier geen graafwerk nodig, maar kon worden volstaan met een scherpe blik. De juiste plek was na enig speuren gevonden en daarna had ik beet. Of het hier om een echt dino-bot ging, kon ik niet zo snel zien, maar ik heb ten behoeve van het wetenschappelijk onderzoek wel mijn naam op het rolletje gezet.
Bedankt en proost, Biertje

8147

geo 8147. The Favorite Challenge - van oliphientje

9 februari 2015, 12:50
Op weg naar Zeist fietste ik ook even langs deze Challenge. Met slechts 13 gevonden caches had ik al meer dan de gevraagde 10.000 Favorite Points, dus voor mij was dit geen Challenge maar een Eitje. Ik moest wel eerst een stukje over een modderig karrenspoor, maar daarna vond ik het doosje vlakbij een leuk zitje met uitzicht over het water.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#607. A.w.i.P. (A walk in Pan) - van Hawkeyes adopted by FMBKK

   dnf 20 februari 2015
Deze wandeling door het Panbos tussen Bilthoven en Zeist is een van de oudste Nederlandse caches. Na het rustpunt met het laatste aluminium plaatje dacht ook ik dat ik nu al op zoek kon naar de cache. Die vond ik natuurlijk niet, maar ook geen andere aanwijzing. Toen ik thuis mijn foto's bekeek, ontdekte ik waar het mis was gegaan: ik had een cijfertje verkeerd overgenomen. Maar ik kom terug!

geo 8148. Korenvogel - van Sercatum

9 februari 2015, 16:05
De Korenmaat is een biowinkel in Zeist en heeft ook een vogeltje. Dat zat buiten naast de cache op mij te wachten. Terwijl ik het logboekje beschreef, floot het dat het een lust had. Tenminste, dat dacht ik. Waarschijnlijk zat dat gefluit in mijn hoofd, omdat ik de vorige cache niet had kunnen vinden. Hier ging het in ieder geval foutloos en kon ik al snel weer vertrekken.
Bedankt en proost, Biertje

8149

geo 8149. Ik houd hier de wacht - van beli2

9 februari 2015, 16:10
Niet alleen dit keffertje hield hier de wacht, de hele familie zat voor het raam op mij te wachten. Dat werd dus lachen en zwaaien, terwijl ik behendig en snel het kokertje opende om de petling te pakken. Geroutineerd zette ik vandaag voor de twaalfde keer mijn bierkrabbel en stapte daarna weer zwaaiend op mijn bier-bike.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8150. In steen gevat - van conren

9 februari 2015, 16:15
Mijn GPS stuurde me naar een volledig bestraat tuintje in de Costerlaan in Zeist, waar ter versiering ook nog wat keien en kiezels waren neergelegd. Voordat ik lukraak wat stenen zou oppakken, gaf ik mijn ogen eerst even goed de kost. En toen viel mij ineens iets op. Het was de bergplaats van een plastic doosje, het enige voorwerp in de ruime omgeving dat niet van steen was. Hier draaide het om en met steenkoude vingers zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8151. I love geocaching in Bunnik - van Hairbo

9 februari 2015, 17:00
Vanuit Zeist fietste ik weer terug naar Utrecht, maar daarbij passeerde ik ook een bankje in Bunnik. Ik zette mijn bier-bike langs het Vagantenpad en ging op zoek. Het kleine potje zat niet op de verwachte plekjes, maar al snel legde ik het bloot. Om weer tot rust te komen, ging ik even zitten om de log te schrijven. Maar I love also geocaching in Utrecht, dus lang bleef ik hier niet plakken.
Bedankt en proost, Biertje

8152

geo 8152. Holle bolle boom - van Lady Nanna fan

9 februari 2015, 17:15
Bij de Scheidingslaan arriveerde ik tegelijkertijd met een andere fietser met een rugzak. Ik nam even rustig een vloeibare versnapering, maar de man had geen GPS in zijn hand en vertrok al snel door het hek voor een pittige wandeling door Amelisweerd. Ik gaf hem een kleine voorsprong en zette toen de achtervolging in. Na 70 meter kon ik al op zoek naar een holle bolle boom. Daarvan waren er meer en ze stonden aan weerszijden van het pad. Volgens de hint ging het om een afgezaagde grap, maar ik trof er niets afgezaagds aan en een grap vond ik het ook niet. Het grappige doosje was gewoon te grijpen en met een holle lach zette ik mijn afgezaagde bierkrabbel. Nu nog naar Utrecht en het bier!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


10 februari: naar villawijk Wassenaar voor een cache bij een flat (1 cache)

8153

geo 8153. Bij de flats - van g.brink

10 februari 2015, 16:50
De flats in Wassenaar stonden aan de Burmanlaan, maar voor de cache moest ik bij het voetpad aan de achterzijde zijn. Door het wekelijks sjouwen met volle en lege bierkratten had ik voldoende spierballen ontwikkeld om het doosje moeiteloos tevoorschijn te krijgen. Het kalendergaatje was nu gedicht en ik fietste tevreden terug naar Leidschendam.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


12 februari: eerst naar het Beatrixwoud in Rijswijk en 's avonds naar Haarlem (1 cache)

8154

geo 8154. Applied physics - van mudhoppers

12 februari 2015, 14:00
Deze plek, diep in het Beatrixwoud in Rijswijk, kende ik al van een eerdere cache. Op de plaats waar destijds een plastic stoel stond, lagen nu twee houten klapstoeltjes. Hoewel de cacheleggers op 1 februari de situatie hadden hersteld, snapte ik niet hoe ik door aan het touw te trekken de stenen kon verplaatsten. Beide touwen stonden namelijk strak. Op een alternatieve manier heb ik het sleuteltje te pakken gekregen en het kistje geopend. Daarna heb ik weer alles achtergelaten zoals ik het had gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#608. Ben nu een sterretje (nachtcache) - van Team Carpangler

   dnf 12 februari 2015
De Braeckgeocachers hadden deze nachtcache bij Haarlem uitgezocht voor hun maandelijkse wandeling. Helaas had Corbulo een 6 jaar oude kaart in zijn TomTom zitten, zodat we voor de laatste kilometer naar de parkeerplaats heel wat keren over de A200 hebben gereden. Vanaf het startpunt heb ik moeten praten als Brugman om Mighty-Mike en Corbulo te overtuigen hoe een reflector eruit ziet en dat we dus goed liepen. Gelukkig voor hen ontdekte ik toen de kattenogen en de eerste letter. Na 480 meter gingen we rechtsaf (volgens Mike was dat te vroeg, maar er was geen ander pad) en hier raakten we het spoor bijster. Na een hele tijd zag ik een reflector die bestemd was voor de terugweg. Uiteindelijk hebben we het grootste deel van de route gelopen (ook een stuk tegen de richting in). Punten C en D hebben we daarbij niet gevonden en na H hebben we de tocht afgebroken. We hadden toen ruim 10 km gelopen en na 3,5 uur zijn we teleurgesteld teruggereden naar Leidschendam.

___________________________________________________________________


15 februari: met de trein naar Den Helder en dan fietsend via Julianadorp naar Anna Paulowna (31 caches)

8155

geo 8155. Teso haven - van Matzdiep

15 februari 2015, 09:10
Op het programma stond een fietsrit van 85 kilometer van Den Helder via Julianadorp en Westerland naar Anna Paulowna. Ik zat nog in de trein toen mijn goede vriend Wilxlii Carrotte me belde om te vertellen dat hij de eerste cache al in de pocket had. Bij mij gebeurde dat pas een kwartiertje later. Ik stond in de haven van Den Helder op een steiger hoog boven het water en graaide daar de eerste petling. Die bevatte alleen een potloodje, dus ik heb zelf maar een papiertje met mijn naam toegevoegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8156. Kikker ziet ze vliegen - van de kikkers

15 februari 2015, 09:25
Op dit pleintje bij de Polderweg zag ik niet alleen een gierzwaluwtil, maar diverse kleine en grote vogelhuisjes. En op de grond waren vogelsilhouetten geschilderd. Ik maakte even een foto, terwijl ik wachtte totdat de man met hond voorbij was. Achter zijn rug snaaide ik snel de petling.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8157. Plakje worst? - van deloreandel

15 februari 2015, 09:30
Dit puzzeltje was niet zo moeilijk, want hier had ik wel kaas van gegeten. Tot mijn verrassing vond ik hier 2 verschillende caches: een blikken trommeltje en een wit kokertje, beide met een logrolletje. Op alle twee heb ik maar mijn naam achtergelaten. Daarna nam ik afscheid van de cachebewaker, die in de vensterbank van het zonnetje lag te genieten.
Bedankt en proost, Biertje

8158

geo 8158. Stelling Den Helder: fort Kijkduin - van Juttertjes

15 februari 2015, 09:50
Met deze multi was ik al in 2012 begonnen. Toen kon ik het metalen plaatje op wp2 niet vinden. In 2013 deed ik een nieuwe poging en het plaatje was nu simpel gevonden. Toch liep ik even later vast omdat ik op wp4 niets vond. Vandaag was het scheepsrecht. Al vanaf een afstand zag ik de aanwijzing op wp4 en ook wp5 was vlot gespot. Tot slot fietste ik naar de cache, die ook niet lastig was weggewerkt. Opgelucht schreef ik na 3 jaar mijn naam in het logboekje. Onbegrijpelijk waarom het destijds niet in één keer was gelukt. Maar ik weiger de alcohol de schuld te geven.
Bedankt en proost, Biertje
note 5 oktober 2013
Elk jaar ga ik een dag naar Den Helder. De caches worden daar altijd snel gearchiveerd, maar die plekken worden dan vlot weer opgevuld met nieuwe kokertjes. Zo fiets ik elke twee jaar vrolijk hetzelfde rondje. Dit jaar zocht ik voornamelijk caches van Dorus Rijkers, waarvan ik er 24 heb gevonden en 4 niet.
Vorig jaar ben ik aan deze 3,5-sterren multi begonnen, maar toen liep ik al vast op wp2. Maar vandaag vond ik daar binnen 2 tellen een (nieuw?) metalen plaatje. Vreemd. Op wp3 keek ik er eerst even overheen, maar op wp4 moest ik opnieuw opgeven. Daar zat iemand op een vouwstoeltje met een kijker op een statief de passerende trekvogels te turven. Gezien zijn tas met thermosfles en lunchpakket zou die niet snel vertrekken. Volgend jaar probeer ik het opnieuw.
note 22 juli 2012
Vier jaar geleden was ik in deze omgeving voor een weekendje Den Helder/Texel. En vandaag was ik weer eens terug voor een fietsritje van Den Helder naar Julianadorp en terug via De Kooy. Tussendoor had ik ook wat multi's ingepland, zoals deze. De fiets had ik bij wp1 neergezet en al direct zag ik de aanwijzing voor wp2. Na een mooie wandeling bereikte ik dit. Maar hier zocht ik tevergeefs naar de coördinaten van wp3. Alles werd betast, bekeken, los- of opengemaakt. Ik heb wel een weggeworpen bierflesje gevonden. Leeg helaas. Is de aanwijzing echt weg of soms heel geniepig verstopt? Teleurgesteld wandelde ik weer helemaal terug naar mijn fiets. Deze moet ik over 4 jaar nog maar eens proberen...

geo 8159. Rondje Helderse Duinen 6 - van DorusRijkers

15 februari 2015, 10:00
In oktober 2013 heb ik hier behoorlijk staan zoeken, maar vandaag had ik de petling redelijk snel in de gaten. Dat kwam niet door de hint, want die klopte niet. Het is niet 'groen naast boom', maar 'zwart naast boom'. Misschien dat dit anderen helpt?
Bedankt en proost, Biertje

8160

geo 8160. D'oude Merlijn - van dejavuparaplu

15 februari 2015, 10:15
Merlijn was vroeger de Vrije School, maar in het pand zit nu een kerkgenootschap. Hoewel het zondag was, viel daar weinig van te merken. Misschien mochten de kerkgangers een keertje uitslapen? Ik was inmiddels uitgeslapen genoeg om de cache direct te grijpen. Het logboekje was eigenlijk te groot voor de krappe ruimte en zat erin gepropt. Het was ook nog eens behoorlijk nat. Ik heb er gelukkig toch mijn naam in kunnen krassen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8161. Caching DH #2 langs het treinspoor - van djwhoopa

15 februari 2015, 10:25
Tussen het fietspad en het spoor lag de eerste cache van een serie van 4. Een prikstok was niet nodig, want mijn scherpe blik bleek hier voldoende. In de winter is de beschutting een stuk minder, dus schuilen achter de beplanting tijdens het loggen had nu niet veel zin. Maar ik had hier gelukkig niet veel tijd nodig om een bierkrabbel achter te laten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8162. Caching DH #3 rolmaatje - van djwhoopa

15 februari 2015, 10:35
Vanwege de naam van de cache wist ik wat ik kon verwachten, dus ik onderzocht alle grote hoge bomen rond het nulpunt in het Rehorstpark. Maar voor deze cache was een flink wat kleiner exemplaar uitgezocht en met een hulpstukje trok ik het logrolletje makkelijk tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

8162no

geo NF#609. Caching DH #4 langs de kade - van djwhoopa

   dnf 15 februari 2015
Volgens de cachebeschrijving lag deze cache (geen formaat, geen hint) op een perfecte, leuke, originele locatie en weet de cachelegger zeker dat deze bij veel cachers goed in de smaak zal vallen. Tja, het nulpunt lag midden op de kade, dus ik heb voorzichtig verderop onder de stalen rand gekeken. Helaas...

geo 8163. Caching DH #1 Quelderduyn - van djwhoopa

15 februari 2015, 11:05
In park Quelderduyn lag de laatste van deze korte serie. Het doosje was niet lastig weggewerkt, dus dat had ik snel in de gaten. Erin trof ik een kokertje aan met een logrolletje. Op m'n hurken zette ik mijn bierkrabbel en pakte daarna mijn bier-bike om naar de Hindoetempel te fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo Hindoe Tempel - van DorusRijkers

   note 15 februari 2015
Net als in 2013 kon ik ook vandaag deze nano niet vinden. Zo'n muur van draadstaal, opgevuld met stenen, is mijn favoriete zoekplek. Uren kan ik daar doorbrengen, turend en graaiend tussen de steentjes. Fantastisch verstopt!

8164no

geo NF#610. Meganano - van de Kanonnetjes

   dnf 15 februari 2015
De groene meganano was al van verre zichtbaar, maar de nano bleef voor mij verborgen. Ik vond wel veel hondenpoep, die ik in mijn diepe profielzolen heb meegenomen. Helaas...

geo8164. Uitgespeeld? - van deloreandel

15 februari 2015, 11:50
Het puzzeltje bracht me niet naar een gezellige voortuin, maar naar een garagebox. Ondanks de 2 bordjes met 'uitrit vrijlaten' had iemand toch zijn auto pal voor de uitrit gezet. In een hoekje trof ik het kokertje aan. Dat was nogal vochtig. Was hier soms net een hond langs geweest?
Bedankt en proost, Biertje

geo Kikker boven de Helderse Vallei - van de kikkers

   note 15 februari 2015
Ondanks de duidelijke hint en een geplaatste spoilerfoto bleef de petling bovenop de uitkijktoren ook nu weer voor mij verborgen. Onbegrijpelijk. Ook in 2013 kon ik hem niet vinden. Helaas...

8165

geo 8165. Schooterduinpark - van marco_

15 februari 2015, 12:40
Het Schooterduinpark werd in 2013 aangelegd met een veilig en ecologisch gezond watersysteem. Er kon me hier dus niets overkomen. Voor de nano moest je goed voelen, maar hij was ook te bekijken als je goed je best deed. En dat deed ik, zodat ik doelgericht het ding kon graaien. Op het een-na-laatste plekje krabbelde ik mijn naam. Binnenkort is het logrolletje dus vol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8166. Ik hoor je wel, maar ik zie je niet! - van dejavuparaplu

15 februari 2015, 12:45
Deze cache bestaat uit 2 delen, dus dat is eigenlijk een (korte) multi en geen traditional. Maar het cachetype kan je niet zelf wijzigen, dat kan alleen een reviewer doen. Het eerste potje was snel ontdekt. Voor de cache liep ik hierna een beetje heen en weer langs de tuinen, totdat er tegen het raam werd getikt en ik een seintje kreeg. Dat leverde het tweede potje met het logboekje op.
Bedankt en proost, Biertje

8167

geo 8167. Buitendijkse Zandplaten - van M en M 2

15 februari 2015, 13:10
Dit aardkundig monument bestaat uit de zandplaten Balgzand, Breehorn en Norderhaaks. Om het in 2009 geplaatste informatiebord te bekijken, moest ik een behoorlijk stuk fietsen. Eerst langs Rijksweg 20 naar de brug bij De Kooy en daarna met tegenwind over de Oostoeverweg weer terug. Vanaf het punt met het bord keek ik over de zandplaten en daarna maakte ik een selfie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8168. Twee emmertjes water halen - van dejavuparaplu

15 februari 2015, 13:40
Toen ik mijn fietsroute vorige week voorbereidde, was deze cache nog actief. Met altijd voldoende bier bij me, leek het naar boven halen van de cache geen enkel probleem. Maar ook ik ontdekte dat het potje niet meer naar boven wilde drijven. Met veel gepruts heb ik het er toch uitgekregen. Het bleek niet waterdicht, was volgelopen en dus te zwaar geworden. Het logpapier was drijfnat. Ik heb het een beetje uitgewrongen en met veel moeite mijn naam erin gekrast. Hier moet wat onderhoud worden gepleegd, maar dat was dus al aangekondigd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8169. Even buurten Julianadorp 1 - van Sjekk & Damishay

15 februari 2015, 14:05
Nu fietste ik naar Julianadorp om daar even te buurten. Mijn eerste stop was in een parkje in de buurt Keysers Plaet. De magneet was hier niet meer nodig, want er waren inmiddels voldoende steentjes in de buis gevallen (of gegooid), waardoor ik het kokertje er met mijn nagels uit kon halen. Dat deed ik natuurlijk toen er even niemand in de buurt was.
Bedankt en proost, Biertje

8170

geo 8170. Even buurten Julianadorp 9 - van Sjekk & Damishay

15 februari 2015, 14:15
Nummer 9 in deze serie was pas verschenen en bevond zich in de vogelbuurt. Hoewel ik dacht de behuizing wel met het blote oog te kunnen spotten, had ik toch mijn GPS nodig om de juiste kant te bepalen en het goed uit het zicht geplaatste kastje te ontdekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8171. Snelle ca(t)che - van Sjekk & Damishay

15 februari 2015, 14:20
Mijn eerste snelle greep was een opvallende baksteen bij de schutting langs het fietspad aan de Zuiderhaaks. Er lag ook nog een stapel tegels, maar daar ben ik maar niet aan begonnen. Instinctief wist ik daarna de petling bloot te leggen en razendsnel van mijn bierkrabbel te voorzien.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#611. Pas op waar je loopt - van Ekster1342

   dnf 15 februari 2015
Een hondenpoepveldje met een cache. In Julianadorp moet je goed oppassen waar je loopt. Het gras kon ik overslaan, maar ook tussen de struiken lagen nog voldoende verrassingen. Maar geen van die bruine bolussen bevatte iets waar ik mijn naam op kon schrijven. Na een tijdje verliet ik het gebied, gelukkig zonder iets mee te nemen.

geo 8172. Even buurten Julianadorp 3 - van Sjekk & Damishay

15 februari 2015, 14:45
Nummer 3 van deze serie lag in de elektrabuurt, waar de hele wijk maar één straatnaam kent. Ik liep een keer om het gebouwtje heen, waarbij de spanning hoog opliep. Maar natuurlijk herkende ik de listig weggewerkte cache, waarna ik ongeschokt deze buurt kon verlaten.
Bedankt en proost, Biertje

8173

geo 8173. Even buurten Julianadorp 2 - van Sjekk & Damishay

15 februari 2015, 14:50
In de wijk Zwanenbalg moest ik in de buurt van het zwavelige water zijn. Ik was de enige zwerveling op de zwarte steiger, want er was deze zwoele middag geen enkele zwemmende zwaan te zien. Wel een zwervende petling, die ik daarna voorzien heb van mijn zwierige bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8174. Even buurten Julianadorp 7 - van Sjekk & Damishay

15 februari 2015, 15:05
Aan het Boterzwin stond een rijtje knotwilgen, maar er kwam ook net een auto aanrijden. Ik maakte daarom eerst maar een paar foto's als camouflage, maar geen van de inzittenden stapte uit. Ik wandelde daarom maar rustig naar de juiste boom, waar ik even later gezelschap kreeg van de Kanonnetjes. Ook zij waren bij deze boom uitgekomen, maar we vonden er niets. Totdat de jongste bij een naburige boom het kokertje zag zitten. Na een korte klets vertrokken we weer een verschillende kant op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8175. Spannend huisje 4 - van M en M 2

15 februari 2015, 16:00
Vandaag bezocht ik 36 caches in Noord-Holland en bij elke schrijf ik een aparte log. Dat vind ik wel zo netjes voor de cachelegger en een nietszeggend regeltje zegt ook zo weinig. En er gebeurde veel vandaag. Bij dit elektriciteitshuisje aan het begin van de Stoomweg zag ik in eerste instantie geen hond. In tweede instantie vond ik wel de cache en daarna zag ik ook de bedoelde viervoeter. Die hield toezicht vanaf een flinke afstand, dus ik had hier niets te vrezen.
Bedankt en proost, Biertje

8176

geo 8176. Vogeluitkijkpunt Balgzand - van De Bosmannetjes

15 februari 2015, 16:20
Bij vogeluitkijkpunt Balgzand was ik een flinke tijd bezig. Niet vanwege de bergeenden, nijlganzen en grutto's die er te zien waren, maar vanwege de nano die ik maar niet zag. Ach, deze not-found kon er ook nog wel bij, dacht ik nog even. Maar toen ik bedacht waar ik het ding zelf zou verstoppen, had ik de griezel gelijk te pakken. Opgelucht krabbelde ik mijn naam op plekje 13 van het logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8177. Peilschaalhuisje - van Noorderhaaks

15 februari 2015, 16:35
Deze cache lag niet bij het peilschaalhuisje, want dat stond zo'n 100 meter verderop. Toch was het een logisch plekje, waar ik even ongestoord mijn werk kon verrichten. Ik was namelijk zojuist de 2,5 km lange dijk tussen het Balgzand en het Amstelmeer afgefietst om in de omgeving van het dorpje Westerland nog wat caches te rapen en dit was de eerste.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8178. Vuurtoren - van De Bosmannetjes

15 februari 2015, 16:40
Langs de Nederlandse kust staan elf grote vuurtorens en vier kleinere. Er staan ook nog vijf torens aan de oevers van het IJsselmeer. En hier aan de Dam stond nog een klein houten exemplaar, waarschijnlijk om 's nachts het autoverkeer naar de vakantiehuisjes in goede banen te leiden. Het leidde mij in ieder geval in een goede baan naar het logboekje, waar ik eens goed mijn licht over liet schijnen.
Bedankt en proost, Biertje

8179

geo 8179. Slikken en Schorren - van De Bosmannetjes

15 februari 2015, 16:45
Er was geen mens te zien toen ik onderaan de dijk bij het trapje naar de schorren stond. Ik liep over de begroeide scharren naar het begin van de slikken en kon aan de voetafdrukken zien dat iemand dat al eerder had gedaan. Daarna liep ik weer terug en maakte een foto. De antwoorden zijn inmiddels gemaild.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8180. Post - van De Bosmannetjes

15 februari 2015, 17:10
Ook deze eenvoudige letterbox kon ik in eerste instantie niet vinden. De bus die voor de hand ligt, bleek bestemd om geld in achter te laten voor de spulletjes die buiten te koop stonden. Pas toen ik wat afstand nam en rondliep, zag ik ineens de verdekt opgestelde brievenbus staan. Gelukkig kon ik dus toch nog het brievenboek tekenen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8181. WieringerWeide - van De Bosmannetjes

15 februari 2015, 17:20
De koeien in Westerland stonden allemaal op stal. Allemaal? Nee, een enkele hield dapper stand. Op het erf van de schoon vlees boerderij van Piet Ottens (de spaties zijn afkomstig van Piet) moest ik zijn en zonder geluid te maken graaide ik hier de kleine micro. Bertha vond het allemaal best.
Bedankt en proost, Biertje

8182

geo 8182. Straatalage - van De Bosmannetjes

15 februari 2015, 17:25
En dit vond ik echt de leukste cache van de hele dag! Op de fiets ben ik de afgelopen jaren wel vaker zo'n stalletje met fruit, groente of bloemen gepasseerd, maar nog nooit eentje met een cache. Bij nader onderzoek bleek ook waarom niemand interesse had in de uitgestalde groente en lachend heb ik mijn naam achtergelaten op de kassabon. Heel leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8183. Wieringen First Earthcache - van De Kooikers

15 februari 2015, 17:35
Ook de allereerste earthcache van Wieringen wilde ik bezoeken, want deze cache stamt al uit 2009. Bovenaan de cachepagina zijn de cijfers van het Oost-coördinaat omgewisseld, waardoor iedereen eerst in een tuin aan de Westerlanderweg staat te zoeken. Het infobord was 300 meter verder geplaatst en daar heb ik dan ook de gevraagde foto gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

8184

geo 8184. Monument Westerland - van M en M 2

15 februari 2015, 17:40
Mijn laatste cache op het voormalige eiland Wieringen was bij het monument voor de 27 burgerslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Als je niet oplet, fiets je er zo voorbij. Bovenaan de trap stond een hoge natuurstenen obelisk. Ik liep er een keer omheen en greep daarna het kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8185. Spannend huisje 13 - van M en M 2

15 februari 2015, 18:05
Dit werd de laatste cache van mijn fietsdag in de kop van Noord-Holland. Op de rand van Anna Paulowna stond een elektriciteitshuisje met een fotokokertje. Voor de laatste keer zette ik vandaag mijn bierkrabbel. Er stond 85 kilometer op de teller, met 31 gevonden caches en 5 niet, toen ik op het stationnetje van Anna Paulowna op de trein naar huis wachtte.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


18 februari: bezoek aan een nieuwe cache in een rustige wijk van Den Haag (1 cache)

8186

geo 8186. Rustenburg Oostbroek - van Team Nunwaaik

18 februari 2015, 14:35
De wijk Rustenburg/Oostbroek staat in Den Haag beter bekend als Zuiderpark, hoewel dat park er helemaal geen deel van uit maakt. Een tot voor kort cache-loze wijk, maar in de rustige Nunspeetlaan was onlangs iets nieuws geplaatst. Ik moest twee keer langs de huizen lopen voordat ik de sticker en dus ook de cache ontdekte. Met mijn gevoelige vingertjes haalde ik het doosje tevoorschijn en waarschijnlijk onopgemerkt zette ik daarna mijn bierkrabbel in het logboek.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


19 en 20 februari: op de OV-fiets door Barendrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht (32 caches)

8187

geo 8187. Sinterklaas Kapoentje - van EmDé

19 februari 2015, 17:30
Sinterklaas bleek niet naar Spanje teruggekeerd, maar had zich verstopt achter een elektriciteitshuisje aan de Talmaweg in Barendrecht. Daar zocht ik hem vanmiddag op, maar ik vond slechts een schoentje met daarin een verlanglijst met een heleboel namen. Die van mij heb ik eraan toegevoegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8188. Grootmoeders huisje - van jmrg1962

19 februari 2015, 17:40
Grootmoeder had liever niet dat iedereen in haar voortuintje kwam wroeten, dus daarom werden we gevraagd achterom te komen. Roodkapje was erg verbaasd. "Maar grootmoeder, wat hebt u een hoge schutting!" En de wolf antwoordde: "Dan kan ik de cache beter in de gaten houden..." Intussen was ik bezig het logboekje in te vullen. Daarna groette ik vriendelijk de buurman, die wantrouwend keek wat ik daar aan het doen was. Toen hij weer uit het zicht was, heb ik de cache netjes teruggeplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

8189

geo 8189. Zo gaat de molen - van EmDé

19 februari 2015, 17:50
Als liefhebber van stellingmolens (het liefst achtkante houten en ronde stenen) voelde ik me hier aan de Stellingmolen prima thuis. Maar een echte molen trof ik er niet aan. Wel een klein kokertje met een papiertje, waarop ik stellig mijn naam heb gekrabbeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8190. Jan Huygen in de ton - van EmDé

19 februari 2015, 18:10
Jan Huygen heb ik er niet gezien, maar wel een aantal fietsers en wandelaars. Ik stond in de Jan Gerritsepolder, vlakbij de Oude Maasheuvel. De ton waarin ik het logboekje aantrof, was een maatje kleiner dan het exemplaar waar Jan Huygen destijds in zat. Maar de plastic bus lag gelukkig niet in duigen.
Bedankt en proost, Biertje

8191

geo 8191. Einde van de regenboog - van the alpaca

19 februari 2015, 18:20
De pot met goud was moeilijk bereikbaar, want grote bossen met wilgentakken lagen over de hele lengte van het pad en blokkeerden een makkelijke toegang tot het gewilde plekje. Maar zo makkelijk liet ik me niet tegenhouden, dus behendig beklom ik de barricaden. Even later schitterde de pot me tegemoet.
Bedankt en proost, Biertje

8192

geo 8192. Langs de Waal - van Donsky02

20 februari 2015, 08:55
Er was voor vrijdag wat regen voorspeld, maar toen ik 's ochtends lang de Waal stond, was het nog droog. De verstopplek had ik pas in tweede instantie in de gaten, nadat ik een hulpmiddeltje uit mijn toolbox had gehaald. De Waal lag nogal ver weg, maar iets later kon ik er toch een mooie blik op werpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8193. In het groen - van Donsky02

20 februari 2015, 09:15
Een kwartiertje later stond ik aan de andere zijde van de Waal, midden tussen het groen. Ergens achter het gebouw van IJsclub Heerjansdam zat een potje verstopt. Maar ik had geluk: op dit tijdstip was er geen hond. En ook geen mens, zodat ik ongestoord al het groen kon doorzoeken. Toch redelijk snel had ik beet. Niet op de opgegeven 8 meter van het pad, maar volgens mijn GPS op bijna 20 meter.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8194. Dammetje - van Donsky02

20 februari 2015, 09:25
In het groengebied buiten Heerjansdam fietste ik langs een korte serie Dammetjes. De eerste lag aan een zandpad (nu: modderpad) achter de manage van de Develruiters. Ondanks de motregen zag ik de koker hier vlot zitten.
Bedankt en proost, Biertje

8195

geo 8195. Dammetje 2 - van Donsky02

20 februari 2015, 09:35
De cachelegger waarschuwde al dat het hier druk kon zijn en ondanks het regenachtige weer bleken er toch nog veel wandelaars en fietsers op pad te zijn. Het zoeken (eerst aan de verkeerde kant) gebeurde daarom noodgedwongen in etappes. Het loggen en terugleggen dus ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#612. Dammetje 3 - van Donsky02

   dnf 20 februari 2015
In de bocht van de Develweg stond een wilg die pas flink was geknot. Zijn buurman niet, maar die was behoorlijk verweerd. Hoewel ik goed opgepast heb voor het prikkeldraad, kon ik hier niets vinden. Altijd erg grappig om te lezen hoe anderen deze cache vlot hadden gevonden.

geo 8196. Dammetje 4 - van Donsky02

20 februari 2015, 10:00
Precies op de grens van Heerjansdam vond ik nummer vier. De koker was snel opgevist, want deze methode was ik vandaag al eerder tegengekomen. De logrol bestond uit een paar losse blaadjes en bij het zetten van mijn bierkrabbel moest ik goed oppassen dat die niet wegwaaiden.
Bedankt en proost, Biertje

8197

geo 8197. Waterweg - van Donsky02

20 februari 2015, 10:10
Ook bij de afsluitbare duiker aan de Lindtsedijk was een koker weggewerkt. Om die weer op te duiken moest ik me eerst verlagen om het daarna weer hogerop te zoeken. Dat is natuurlijk allemaal goed gelukt, zodat ik ook hier mijn nuttig werk kon afsluiten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8198. Waterkant - van Donsk02

20 februari 2015, 10:25
Aan de waterkant van de Oude Maas in Zwijndrecht liep een man met een paraplu en een hond. Ik fietste wat langzamer, zodat ik hem niet hoefde in te halen en ik dus achter zijn rug naar de cache kon zoeken. Die was gelukkig snel ontdekt. Vrachtschip Chilandia kwam voorbij en ik maakte een foto en zette een krabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8199. Bankje drankje - van angela.tim

20 februari 2015, 10:40
Dit zou mijn 8200e cache worden en ik had me al verheugd op het maken van een fotoreportage op het bankje met een bijpassend drankje. Maar door een not-found bij Dammetje 3 liep mijn plannetje in het honderd en werd dit 8199. Volgens mijn GPS lag de cache net niet in het water en ik glibberde voorzichtig over de spekgladde basaltblokken. Daarbij kon ik me gelukkig vasthouden aan wat lange overhangende takken van een oude boom. Een paar potentiële objecten bleken geen cache te bevatten en ik besloot nog een laatste blik te werpen. Tot mijn verrassing ontwaarde ik daarbij de dop van een petling, zodat ook nummer 8199 in de pocket was.
Bedankt en proost, Biertje

8200

geo 8200. De piratenschat van Zwijndrecht - van leonardo1990

20 februari 2015, 11:00
Het is al vaker geschreven, maar deze cache is geen traditional. Bij een traditional ligt de cache op de coördinaten die bovenaan de cachepagina staan en dat is hier niet het geval. Het is dus een (korte) multi. Na lang zoeken bij het water (en de verse klei) vond ik de eerste aanwijzing ten slotte op ruim 15 meter van het opgegeven coördinaat en daarna bleek dat de schat heel ergens anders lag. Gelukkig hadden vorige piraten de kist laten liggen, zodat ik dit als mijn 8200e gevonden schat kon noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8201. Zwijntje - van Donsky02

20 februari 2015, 11:10
Ik had de koker net weer teruggelegd en maakte nog even een foto van de omgeving, toen er ineens een man van de gemeente in een oranje pak naast me stond. Hij wilde weten wat ik onder het bruggetje had gedaan en ik besloot eerlijk te zijn en legde ons spelletje aan hem uit. Hij had daar al vaker mensen bezig gezien, was zeer geïnteresseerd en zette de website in zijn telefoon om die later eens rustig te bekijken.
Bedankt en proost, Biertje

geo Ranger uit de jungle - van leonardo1990

   note 20 februari 2015
De ranger bleek de jungle tijdelijk verlaten te hebben, want ik vond alleen een geknapt touwtje. Thuis las ik dat er onderhoud wordt gepleegd, dus de cachelegger kan deze cache dan beter even op 'disabled' zetten, zodat mensen hier niet voor niets gaan zoeken.

8202a       8202b

geo 8202. De holle boom - van waterstof H

20 februari 2015, 11:35
De holle boom staat naast de rotonde bij de Lindeweg en de Munnikensteeg. Er is meerdere keren bliksem ingeslagen en om de restanten staat nu een hekje. Het duidelijke voorwerp uit de hint kon ik maar niet vinden. Totdat ik besloot het zoekgebied drastisch te vergroten en ik op bijna 15 meter afstand van de coördinaten de pot naar boven trok. Een bekende pot, constateerde ik lachend en ik kreeg direct dorst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8203. Wakende vogel - van leonardo1990

20 februari 2015, 11:45
De wakende vogel keek me brutaal aan, dus ik draaide hem even opzij. Zo kon ik makkelijker zijn huisje inspecteren. De cache rolde vanzelf in mijn schoot en onder een wakend oog zette ik mijn bierkrabbel in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8204. Verstopping - van gebruik-2000

20 februari 2015, 12:05
Het komt niet zo vaak voor dat ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte om hulp moet vragen. Meestal niet vaker dan twee of drie keer per dag. wink In de Elgarstraat in Zwijndrecht lukte het me niet om de cache te vinden. Mijn pijltje wees naar een compleet betegelde tuin en ook bij de buren bleken alle potten en vogelhuisjes 'echt' te zijn. Wilxlii had gelukkig geen last van verstopping en wist me via Streetview rechtstreeks naar de cache te leiden. Toen ik dat nog even controleerde, bleek dit ook precies het nulpunt te zijn. Had de regen me in eerste instantie parten gespeeld?
Bedankt en proost, Biertje

8205

geo 8205. Trees and Trunks - van QuiBoss

20 februari 2015, 12:25
Voor de tweede keer belde ik vandaag mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Die zat thuis net zijn vier volkoren boterhammen met appelstroop en chocopasta te verorberen. Grijnzend kon ik hem vertellen dat ik deze cache in het Develpark al bij de eerste graai bij de kladden had. En gewoon op het nulpunt. Wilxlii verslikte zich bijna toen hij dit hoorde, want hier had hij in november uren tevergeefs lopen zoeken tussen de stammen en de stronken. Kennelijk had de regen hem toen parten gespeeld, want dat was dus niet op het nulpunt. Dankbaar noteerde hij mijn aanwijzingen, zodat zijn volgend bezoek aan Zwijndrecht met succes kon worden afgesloten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#613. Zwijntje 2 - van Donsky02

   dnf 20 februari 2015
Mijn GPS stuurde me naar het hek van gaas langs het fietspad. Daar had het zwijntje behoorlijk staan poepen, want ik merkte te laat dat mijn profielzolen lekker vol zaten. Een vieze tegenvaller en de cache kon ik ook al niet vinden. Die was verplaatst, maar de cachelegger is vergeten daarna de coördinaten aan te passen. Achteraf weet ik waar de pot te vinden moet zijn, maar dat is op ruim 15 meter afstand.

geo 8206. Zwijntje 2,5 - van Donsky02

20 februari 2015, 12:55
Ook hier had het zwijntje behoorlijk lopen poepen. Ik had zojuist mijn schoenzolen schoongespoeld in een plas regenwater, dus ik keek nu goed uit waar ik mijn voeten neerzette. Tegelijkertijd zocht ik met mijn andere oog naar de cache. Die had ik snel in de smiezen, want erg veel verstopplekjes waren hier niet.
Bedankt en proost, Biertje

8207

geo 8207. Zwijntje 3- van Donsky02

20 februari 2015, 13:10
Met dit zwijntje ben ik lang bezig geweest. Had ik nu maar gelijk naar de hint gekeken en wat beter uit mijn ogen. Pas toen ik voor de derde keer alle plekjes afging, viel ineens het bierdopje. En dat was fijn, want nu had ik ook het derde zwijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8208. De kip met de gouden eieren - van 5Jutters

20 februari 2015, 13:20
De kip met de gouden eieren wordt vaak geslacht. Waarschijnlijk ook hier in Zwijndrecht, want ik vond er alleen een doos met eieren. Het logbriefje moest in een zwart kokertje zitten en er werd gewaarschuwd niet zomaar een eigen papiertje achter te laten. Het geluk was weer eens met de dommen, want al bij het tweede ei was het bingo. Helaas was het logblaadje helemaal vol. Ik heb mijn naam daarom maar met grote letters dwars door een paar andere logs geschreven. Om te voorkomen dat men toch eigen papiertjes toevoegt, adviseer ik de cachelegger om het briefje snel te vervangen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8209. PFmolen - van Bonesera

20 februari 2015, 13:30
Deze beroemde molen van petflessen was te vinden in een tuin in de Rembrandtstraat. Hier doet men gelukkig niet moeilijk met een bovenbonkelaar of Vlaams blokvang, want de hele molen was pet. Het cachepotje was duidelijk herkenbaar en afneembaar. Terwijl de wieken bleven draaien, zette ik mijn zwierige bierkrabbel. Daarna draaide ik mijn OV-fiets en zette koers naar Hendrik-Ido-Ambacht.
Bedankt en proost, Biertje

8210

geo 8210. @ Blonkies - van blonkies

20 februari 2015, 13:40
Terwijl ik het ene moment nog in Zwijndrecht fietste, reed ik het volgend moment Hendrik-Ido-Ambacht binnen. De straat van de Blonkies lag namelijk in deze buurgemeente. Dankzij de duidelijke hint wist ik bij welke woning ik moest zijn en ook waar ik de grote cache moest zoeken. De Blonkies waren niet thuis, dus ik kon hier ongestoord maar zachtjes mijn slag slaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8211. Zwijnenjacht - van wouter en michelle

20 februari 2015, 14:00
Zo'n muur van draadstaal, opgevuld met stenen is mijn favoriete zoekplek. Tientallen keren en tientallen uren ben ik op zo'n plek bezig geweest, want ze staan overal in het land en cacheleggers zijn er kennelijk dol op. Zo ook hier in Zwijndrecht, tussen het spoor en de schietvereniging. Ik deed daarom eerst een schietgebedje en ging toen aan het werk. Achteraf bleek dat ik de cache al direct had gespot, maar had genegeerd. Mijn verblijf duurde daardoor wat langer, maar het resultaat was positief. Het varkentje werd liefdevol ontvangen en van mijn bierkrabbel voorzien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8212. Het zwijn op het sportterrein - van wouter en michelle

20 februari 2015, 14:10
Hoewel het hek openstond, hoefde ik niet te kijken op het sportterrein. Het zwijn had zich namelijk aan de andere kant van het fietspad verscholen. Mijn eerste greep bleek een afleidingsmanoeuvre te zijn, maar toen mijn blik weer helder was, greep ik het zwijntje precies bij z'n staart.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#614. Paaltje nummer drie - van Kleinespringrat

   dnf 20 februari 2015
Er stonden hier wel een gaspaaltje, een lantaarnpaal en een blauwe paal rond een putje. En stenen lagen er ook voldoende. De juiste heb ik echter niet gevonden, waardoor de cache voor mij verborgen bleef.

8213

geo 8213. De Groene Steeg - van Jurgen en de Jonkies

20 februari 2015, 14:45
De Groene Steeg is een doodlopende zijweg van de Langeweg. De 500 meter naar de cache had ik wind in de rug, zodat ik de verloren tijd weer een beetje inhaalde. Dankzij de checker op de cachepagina wist ik dat het coördinaat goed was en het kokertje grijnsde mij dan ook lieflijk aan. Een korte krabbel en daarna fietste ik weer terug naar de Langeweg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8214. Als je toch in het Waalbos bent 3 - van De Jonkies

20 februari 2015, 14:50
Deze micro was makkelijk vanaf het fietspad langs de Langeweg op te pikken. Het logrolletje was echter een kletsnatte klont, zoals al meerdere mensen hadden gemeld. Ik heb nog geprobeerd er mijn naam in te krassen, maar het papier viel gewoon uit elkaar. Jammer dat de cachelegger geen tijd heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#615. Als je toch in het Waalbos bent 1 - van De Jonkies

   dnf 20 februari 2015
Het Waalbos bestaat uit een groot parkeerterrein, één wandelpad en heel veel struiken. Gelukkig is er steun van de Europese Unie in het kader van het plattelandsontwikkelingsprogramma. Drie voorgangers noteerden een DNF en dachten dat de cache ergens in de modder moest liggen. Ik kwam uit bij het bankje, maar heb ook daar niets gevonden. Misschien dat de cachelegger eens kan gaan kijken?

8215

geo 8215. Trainspotting vanuit het Waalbos- van De Jonkies

20 februari 2015, 15:05
Terwijl ik met één oog naar de treinen keek, spot ik met het andere de cache. Die zat lekker droog en kon alleen met wat hulp van de zwaartekracht uit zijn bergplaats glijden. Op rangeerterrein Kijfhoek was het erg druk. Twee gekoppelde locomotieven van het Siemens-type ES 64 F4 (Baureihe 189) poseerden even voor mijn camera. Maar daarna moest ik toch echt weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8216. Als je toch in het Waalbos bent 2 - van De Jonkies

20 februari 2015, 15:15
Even dacht ik dat ook deze cache was verdwenen. Op het enige plekje in het Waalbos waar een paar echte bomen stonden, was ik druk op zoek naar de micro. Totdat ik die ineens zag op een plek waar ik hem niet in eerste instantie verwachtte. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

8217

geo 8217. Rijsje - van Donsky02

20 februari 2015, 15:35
Voordat ik naar het station van Barendrecht zou gaan om mijn OV-fiets in te leveren, maakte ik nog even een kort reisje naar Rijsoord. Op de grens van deze gemeente kon ik nog mooi even een cache oppikken. Dat ging gelukkig moeiteloos, waarna ik aan de laatste kilometers naar de fietsenstalling begon.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8218. Dierenstein - van Mellie2001

20 februari 2015, 15:50
Vlakbij station Barendrecht ligt bedrijventerrein Dierenstein. Dankzij de tekst van 5 woorden op de cachepagina wist ik dat ik bij de brandweer moest zijn. Die bleek een inrit te hebben, die natuurlijk moest worden vrijgehouden. Het was een korte wandeling naar de opvallende cache, die veel groter bleek dan de aangekondigde micro. Ik zou dit dus een 'small' noemen. Maar mij hoor je niet klagen, want voor de 32e keer zette ik vandaag mijn bierkrabbel op een logrolletje. Na 50 kilometer kwam hiermee een einde aan mijn fietsrit door Barendrecht en Zwijndrecht.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


22 februari: op de bier-bike met zonnig weer terug naar Oegstgeest en Voorhout (11 caches)

8219

geo 8219. Datasette - van team vos 2014

22 februari 2015, 13:45
Vanwege het fantastische fietsweer ging ik weer eens terug naar Oegstgeest en Voorhout. In een bosje langs de Vinkeweg vond ik een oude Datasette, een cassetterecorder die in de jaren 80 gebruikt werd voor opslag van programma's voor de Commodore 64. Tegenwoordig worden deze antieke apparaten alleen nog maar gebruikt voor opslag van een papieren logboekje. Daarin heb ik mijn data achtergelaten met behulp van een ouderwetse pen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8220. De route van de zwarte kat - van Les Chats Noirs

22 februari 2015, 13:55
Het was natuurlijk logischer geweest als ik de zwarte kat op vrijdag de 13e had gezocht. Waarschijnlijk ging zijn route dan via schuinstaande ladders, gemorst zout en gebroken spiegels. Maar op zondag de 22e liep alles van een leien dakje. Aan de rand van Voorhout bleek ik het enige levende wezen in de wijde omgeving te zijn, dus het oppakken van het katje zonder handschoenen was een fluitje van een cent.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8221. Pindakaas - van team vos 2014

22 februari 2015, 14:05
Evert van Benthem, Pieter van den Hoogenband en Robin van Persie zijn allemaal groot geworden met pindakaas. Ach, had ik vroeger maar wat vaker pindakaas gegeten, dan was ik nu beslist een beroemde geocacher geweest met zo'n 30.000 founds. Nu ploeterde ik langs de Tweede Elsgeesterweg naar een plekje waar ik jaren geleden ook al eens een cache had gezocht. Maar vandaag verliep het een stuk sneller en als een ware acrobaat bemachtigde ik de cache. Het logrolletje zat in een kokertje, terwijl ik eigenlijk een toepasselijke pot had verwacht.
Bedankt en proost, Biertje

8222

geo 8222. O(v)erbosch 2 - van de Wassies

22 februari 2015, 14:30
Het Overbosch is een restant van de Wildernisse van Hollandt, het oerbos uit 1300. Dat strekte zich destijds uit van Leiden tot Alkmaar. Door de eeuwenoude bomen zou er een afwijking kunnen zijn, maar daar heb ik vandaag niets van gemerkt. Netjes op het nulpunt vond ik het oerdoosje met het oerboekje. Precies onder de naam van Dolleboel zette ik vrolijk mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8223. O(v)erbosch - van de Wassies

22 februari 2015, 14:35
Met deze eerste cache in dit oerbos had ik aanvankelijk wat meer moeite. Maar met verse batterijen wees het pijltje ineens resoluut naar een plekje waar ik iets opvallends zag liggen. Het bleek het forse deksel van het groene potje te zijn. Op dit logrolletje was ik de eerste die vandaag zijn naam mocht kalligraferen.
Bedankt en proost, Biertje

8224

geo 8224. Bankje bedankt! Noordwijk 02 - van De TomTommers

22 februari 2015, 14:50
Langs de Haarlemmer Trekvaart had een particulier een picknicktafel laten plaatsen en om voor meer aanloop te zorgen was er sinds vorig jaar ook een cache neergelegd. Na een lekker ritje op de bier-bike was het tijd voor een toepasselijk bedankje. Dat deed ik met een drankje en een bierkrabbel op het logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8225. Mooi stekkie - van jofire

22 februari 2015, 14:55
Het was een mooi stukkie fietsen naar een mooi stekkie. Met een mooi stokkie schoof ik de cachebewakers even opzij en na het loggen rookte ik tevreden een mooi stickie. Lachend groette ik een passerende jogger en mooi stakkie z'n hand op.
Bedankt en proost, Biertje

8226

geo 8226. Archimedes - van jofire

22 februari 2015, 15:20
Al 4 keer eerder vond ik een cache met de naam Archimedes, dus deze Griekse methode om een kokertje te verstoppen is erg populair. Maar de constructie die ik in Voorhout aantrof, is beslist de fraaiste. Het hele leidingwerk was netjes weggewerkt en zelfs voor aangeschoten geocachers was het duidelijk waar de vloeistof in moest en waar het kokertje zou opduiken. Met 3 halveliterblikken was het varkentje snel gewassen en het meeste bier kon ik daarna weer keurig opvangen. Anders zou dat drankmisbruik zijn geweest. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8227. Riet langs het water - van Three mountains

22 februari 2015, 15:30
Hier werd ik door de cacheleggers wel op heel veel verkeerde benen tegelijk gezet. De cache lag niet in het riet (dat was er niet) of langs het water, maar op een ander (bekend) plekje. En het formaat was beslist geen 'regular' meer zoals nog steeds bovenaan de cachepagina staat, maar een 'small'. Maar mij hoor je niet klagen, want het kleine potje had ik al bij de eerste graai in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8228. Rijksweg A44, afrit 4 - van scojesa.monic

22 februari 2015, 15:45
Soms zit het mee en soms tegen. De puzzel viel mee, maar wat ik daarna met de cijfers moest doen, bleef een raadsel. Ik besloot vandaag op goed geluk een kijkje te nemen en kwam na zorgvuldig lezen van de cachepagina uit op de bedoelde plek. Daarna verliep het allemaal onverwachts zeer voorspoedig en kon ik ook deze afrit eindelijk toevoegen aan het rijtje. Nu nog maar 2 te gaan, dus ik zal me binnenkort toch maar eens over de tangram buigen.
Bedankt en proost, Biertje

8229

geo 8229. May the force be with you - van team vos 2014

22 februari 2015, 16:05
Natuurlijk had ik de Force bij me. Ik was vanmiddag immers op de bier-bike en die heeft een accu van 15,4Ah/36V. Uit de logjes had ik begrepen dat je ook met een extra hint van de cachelegger niet veel verder komt, maar dat het cijferslot ook met geduld was te openen. Mijn gevoelige vingertjes hadden slechts een paar minuten nodig om dit klusje te klaren en daarna kon ik mijn bierkrabbel toevoegen aan de rij van gelukkigen die voldoende kracht hadden. Ook nu ik de code weet, snap ik niet hoe ik die had kunnen raden. Piekerend fietste ik terug naar huis.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


23 februari: vanuit Woerden op de OV-fiets helemaal rond de Nieuwkoopse Plassen (18 caches)

8230

geo 8230. Re-cycle #2 - van straategisch geodaan

23 februari 2015, 10:35
Vanuit het wonderschone Woerden vertrok ik vanochtend op een OV-fiets voor een ritje van 65 km rond de Nieuwkoopse Plassen. Op het programma stonden 18 caches, waaronder 3 oude not-founds. Re-cycle #2 was inmiddels 195 keer gevonden en slechts 1 keer niet. Dat was op 15 december 2014, toen ik wel de bevestigingsbout in de boom vond, maar geen kokertje. De cacheleggers hadden mij namelijk volkomen op het verkeerde been gezet door te schrijven dat deze voorheen bekend stond als #29 Fietsrondje Kamerik. Door mijn uitgebreide fotoarchief wist ik dat dit een wit vogelhuisje was, maar dat heb ik toen nergens (gerecycled) teruggevonden. Ze hadden echter alleen de plek opnieuw gebruikt en niet de materialen.
Omdat ik vanmorgen nog helemaal nuchter was, had ik de nieuwe cache direct in de gaten. Inderdaad, die heb ik in december op een neuslengte gemist.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 december 2014
Deze cache was voorheen bekend als Fietsrondje Kamerik #29 en dankzij mijn uitgebreide foto-databank wist ik precies wat ik kon verwachten. Maar dat was vreemd: ik heb wel de bevestigingsbout in de boom gevonden, maar niet de cachebehuizing. Die leek gevlogen. Toch grappig, al die logjes van mensen die deze cache snel hadden gevonden.

geo 8231. KODK de Put - van De Hammies

23 februari 2015, 10:55
Vanwege deze naam zocht ik in december 2014 nog tevergeefs naar een cache in een waterputje, maar achteraf las ik dat de recreatieplas door de plaatselijke bevolking De Put wordt genoemd. Vandaag was de herkansing en had ik het ding binnen 3 tellen in de gaten. Hij was alleen erg gehavend. De afdekking was verdwenen en zelfs met een pincet kwam het kletsnatte logrolletje er slechts in stukjes uit. Ik heb het maar zo gelaten, maar hier is dringend onderhoud nodig.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 december 2014
Door de naam van deze cache was ik volkomen op het verkeerde been gezet. Ik was ijverig op zoek gegaan naar een ingegraven waterputje, maar nu lees ik dat deze recreatieplas in de volksmond De Put wordt genoemd. Hiervoor moet ik dus nog een keertje terug.

8232

geo 8232. Weg houdt op - van Triomhpeertjes

23 februari 2015, 11:05
Een beetje overdreven hoor, waarschuwen dat de weg hier ophoudt. Dat geldt namelijk alleen voor automobilisten. Fietsers kunnen hier minstens drie kanten op. Voor ik die keuze ging maken, zocht ik eerst even naar het doosje. Dat zag er prima uit en de waarschuwingen dat het gestut moest worden door een stokje, waren niet meer van toepassing. Op deze plek was dus helemaal niets aan de hand en opgelucht zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8233. KODK #12 Beekhoeve, Hooilandroute - van De Hammies

23 februari 2015, 11:30
Van de 4 kilometer lange Hooilandroute heb ik precies 2 meter afgelegd. Dat was het stukje naar de cache. Helaas heb ik geen van de genoemde dieren op dat traject gezien, maar wel een zwart kokertje. En daar was het mij, als bekend kokerspotter, natuurlijk om te doen. Kamerik was weer óp de kaart en dit kokertje was weer ván de kaart.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8234. Toegang - van RSTW

23 februari 2015, 12:15
De Toegang bleek niet alleen een gemaal waar een cache lag verstopt, maar ook de naam van het pontje dat je zelf mag bedienen om aan de overkant van de Grecht te komen. Nadat ik mijn armspieren lekker had opgewarmd, mochten de beenspieren het overnemen voor het laatste fietsstukje naar de cache. Hier moesten de oogspieren even flink aan het werk, want de reusachtige zwarte plastic koker die bij het gemaaltje op me wachtte, bleek slechts een afleidingsmanoeuvre. Uiteindelijk had ik de juiste toegang gevonden en kon ik wat gespierde taal in het logboekje achterlaten.
Bedankt en proost, Biertje

8235

geo 8235. Ik zie ik zie wat jij niet ziet - van Team Haaz

23 februari 2015, 12:40
Eindelijk stond ik bij de Nieuwkoopse Plassen, dat dankzij steun van het Europese Landbouwfonds over helder water met gevarieerd planten- en dierenleven beschikt. Het eiland Malta is een klein bosje van Natuurmonumenten, waar vogels als het roodborstje en het winterkoninkje bescherming vinden, evenals een kleine cache. Het toegangspad was helaas behoorlijk drassig en modderig, dus men kan hier nog wat extra Europese steun gebruiken. Als stadsmens had ik geen idee wat er allemaal vloog, kroop en zwom, maar had ik slechts aandacht voor de verstopplek van het kokertje. Mijn geoefende oog had die bergplaats binnen een seconde in de gaten, waarna het tijd was om op het gezellige uitkijkpunt een lekker biertje te drinken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8236. Defosfateringsinstallatie de Pot - van Burgerhoutjes

23 februari 2015, 13:00
Tussen het fietspad en de N463 met de installatie liep een slootje, maar met drie zwervende planken construeerde ik een bruggetje om even later voor de fabriek te staan. Ik had een hypermodern gebouw verwacht met mannen in witte jassen, maar er stond slechts een toegangshek en een vulpunt voor ijzer(III)chloride. Dat spul wordt toegepast in de rioolwaterzuivering, want het vormt met de fosfor in de vogelpoep 'vlokken' die als bagger bezinken. Mijn pijltje wees daarna 'poepzuiver' een plekje aan waar makkelijk een listig verstopte cache kon zitten en dat bleek te kloppen.
Bedankt en proost, Biertje

8237

geo 8237. PIN: Picknicktafel in Nieuwkoop #2 - van Burgerhoutjes

23 februari 2015, 13:30
Het was niet echt picknickweer in Nieuwkoop. Wel droog en zonnig, maar veel te veel wind. Het schuim waait dan van je bier en dat is niet prettig. Traag trapte ik de Molenweg af, waar de picknicktafel op me stond te wachten. De laatste vondst was ruim 2 maanden geleden en ik was benieuwd of het mij zou lukken. Dat gebeurde pas toen ik voor de tweede keer het object van mijn eerste keuze onderzocht en dit keer wat grondiger. De kleine rakker kon zich toen niet langer verstopt houden, maar liet zich pas oppakken toen ik een hulpmiddel gebruikte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8238. Glibberig - van cordesses

23 februari 2015, 13:50
In eerste instantie viel het wel mee met de glibberigheid in deze tuin in het dorpje Noorden. Ik zag metselmortel, gazonmest en een blik Amstelbier. Dat sprak me wel aan, maar het blik was helaas leeg. Ik was op zoek naar een potje met een logrol en na nog eens kijken had ik ineens beet. De logrol bleek een kletsnat stukje papier te zijn, waar ik met moeite mijn naam op heb gezet. De sluiting bleek niet erg waterdicht en er had zich al veel regenwater verzameld in de dubbele bodem. Ik zag ook nog een rood kistje in een andere bergplaats, maar dat was leeg. Was dat soms een eerste en kleinere versie van de cache?
Bedankt en proost, Biertje

geo 8239. De dwergen en de cache - van Pip&co

23 februari 2015, 13:55
Wat verdrietig: van de 7 dwergen was er eentje verdwenen. Maar welke van de overgebleven kabouters bewaakte nu de cache? In minder dan 6 keer had ik beet en het logrolletje bleek in prima conditie. Het was het enige droge logpapier dat ik in dit dorp zou vinden.
Bedankt en proost, Biertje

8240

geo 8240. Herrie in de tuin - van starkies1

23 februari 2015, 14:05
Ik was natuurlijk gewaarschuwd, want deze cache was al sinds 8 februari in onderhoud. Maar als er 3 caches liggen in Noorden en je hebt er 2 gevonden, dan neem je natuurlijk ook een kijkje bij de derde. Er klonk geen herrie in de tuin, maar ik zag wel een beestje dat dit zou kunnen veroorzaken. En ernaast lag een kletsnat logrolletje. Ik zat dus goed. Binnenin de bergplaats lag ook het papiertje dat de laatste loggers hadden achtergelaten. Dat was inmiddels ook nat geworden, maar ik kon er heel voorzichtig toch mijn naam op kwijt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8241. TIP/TOP Nieuwkoop - van Burgerhoutjes

23 februari 2015, 14:25
Vroeger had je gewoon de VVV, maar tegenwoordig is er een TIP en een TOP. Dat is een Toeristisch Informatie Punt en een Toeristisch Overstap Punt. Nadat de toerist hier in Nieuwkoop zijn informatie heeft vergaard, kan hij overstappen op een van de bewegwijzerde wandel- of fietsroutes. Zo kan men makkelijk de mooiste plekjes ontdekken. Aan mij was dat allemaal niet besteed, want het mooiste plekje was voor mij de locatie van de cache. En die lag in de buurt van dit informatiebord. Wil je een tip? Hij zat niet in de top.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8242. Knooppunt 01 - van Burgerhoutjes

23 februari 2015, 14:40
Niet alleen voor fietsers is er een netwerk van knooppunten, ook op het water is dit verschijnsel inmiddels doorgedrongen. Waterknooppunt 01 lag achter de hervormde kerk in Nieuwkoop, maar het was even puzzelen hoe ik dit eenzame plekje met de fiets kon bereiken. Ook voor het kokertje moest ik even mijn best doen, maar uiteindelijk kon zelfs die knoop worden doorgehakt.
Bedankt en proost, Biertje

8243

geo 8243. Je staat voor paal! - van el-n-le

23 februari 2015, 14:50
De meeste caches in Nederland liggen bij een paal en sinds er toestemming nodig is van de grondeigenaar zijn ook de voortuincaches sterk in opkomst. In Nieuwkoop vond ik een combinatie van die twee. Het opvallende was dat er maar één paal stond en dat was een andere soort dan ik had verwacht. Maar door mijn scherpe blik spotte ik vlot het kokertje en dankzij mijn ervaring als zeeverkenner had ik het ding ook nog eens snel in handen. Origineel en leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#616. PIN: Picknicktafel in Nieuwkoop #1 - van Burgerhoutjes

   dnf 23 februari 2015
Mijn tweede picknicktafel zag er niet uitnodigend uit. Hier mocht eerst wel eens de hogedrukspuit overheen. Nou was ik toch niet van plan om lekker te gaan zitten, want er moest een cache worden gevonden. Met 59 (gelogde) DNF's tegen 159 founds was het wel duidelijk dat dit geen makkelijke opgave was. Daar kwam nog bij dat het gebied behoorlijk onder water stond, behalve bij de bomen. Daar was het modderig en werden je schoenen vastgezogen in de blubber. Na een kwartier vond ik het wel genoeg; ik kom wel weer eens terug als het droog is.

geo 8244. Wisselplaats (Meikes eerste) - van esjame2010

23 februari 2015, 15:25
Deze wisselplaats bleek geen plek waar je je euro's kon wisselen voor andere valuta. Het was gewoon een passeerplaats, waar twee tegenliggers elkaar op dit smalle weggetje kunnen passeren. Ik stopte er voor een cache, die eigenlijk maar op één plekje kon zitten. Na het loggen gebruikte ik deze plaats om te wisselen van richting. Ik fietste namelijk weer terug richting Nieuwkoop.
Bedankt en proost, Biertje

8245

geo 8245. Rustplaats - van Guggie's

23 februari 2015, 15:55
Bij aankomst op rustplaats de Meije zag mijn scherpe blik een opvallend stukje papier bij het hek. Het bleek het logrolletje te zijn. Ik hoefde nu alleen nog maar even op zoek naar het potje en naar de verstopplek. Toen ik de cache had gevonden, bleek daar al een logrolletje in te zitten. Het exemplaar dat ik al eerder had gevonden, bleek uit 2014. Ik heb dat onder het potje gestopt, waar de cachelegger het kan ophalen als hij dat wil. Voor mij was dit mijn laatste rustplaats, want ik wilde nu in één ruk naar Woerden fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8246. Eerste Zegveldse tuin cache - van team PECN

23 februari 2015, 16:25
Het dorp Zegveld is nu onderdeel van de gemeente Woerden en is bekend door het ooievaarsstation en de woning van acteur Bram van der Vlugt (Sint Nicolaas). Voor- en achtertuincaches zie je steeds vaker en ze zijn inmiddels populairder dan de bekende Carpool Caches. Deze cache lag in het minst groene deel van de tuin en ik werd er niet warm of koud van. Al twee keer eerder had ik namelijk in een dergelijk exemplaar een logboekje gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

8247

geo 8247. Draaien maar! - van Snoeckies!

23 februari 2015, 16:40
Bij zelfbedieningspontje De Hoge Boom had ik al eerder gestaan, maar toen had ik het potje nergens kunnen vinden. Vandaag ging het een stuk beter. De ene logische plek bestudeerde ik nauwkeurig en even later grijnsde het potje me tegemoet. Mijn doel om de 3 oude not-founds in deze regio alsnog te vinden, was daarmee behaald. Helaas was er een nieuwe not-found bijgekomen. Na 65 kilometer bracht ik mijn OV-fiets terug bij het station van Woerden en stapte ik op de trein naar huis.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 december 2014
Zelfbedieningspontje De Hoge Boom is een klein pontje over de Grecht, even ten westen van Woerden. Een cache met een moeilijkheid van 1,5 ster en volgens de logjes een eitje, snel gevonden, snelle oppikker en snel te pakken. Wat vreemd dat ik hier alleen maar bot ving.

___________________________________________________________________


26 februari: een disablede cache toch bezocht, om deze oude not-fond eindelijk te kunnen loggen (1 cache)

8248

geo 8248. Louwmanmuseum - van ThijsNL & DutchDavidoff

26 februari 2015, 09:55
Deze cache achter het automobielmuseum kent weinig geluk. Vlak nadat het podium was gevuld, bleek de Ferrari al gestolen. Ik viste dus achter het net. Het duurde drie maanden voordat de nieuwe versie verscheen, dit keer in een andere vorm met een bijzondere sluiting. Die hield het een week vol, totdat de cache opnieuw uit de lucht ging vanwege waterschade. Om te voorkomen dat ik weer drie maanden zou moeten wachten om deze oude not-found eindelijk om te zetten in een smiley, nam ik vanmorgen even een kijkje. Het kokertje met de logrol was simpel te graaien en daar heb ik snel mijn bierkrabbel op gezet. Als de cache weer volledig is hersteld, kom ik beslist het resultaat bewonderen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 november 2014
Hopelijk was de Ferrari goed verzekerd, want dit was typisch een geval van 'Gone in 60 Seconds'. Vanmiddag ben ik toch maar even op de plaats delict gaan kijken, maar behalve een paar leuke verstopplekken heb ik niets gezien.

___________________________________________________________________


28 februari: met biervrienden een weekendje in Zeeland, dus zaterdag even naar een cache gewandeld (2 caches)

8249

geo 8249. Domburg - van ja1574

28 februari 2015, 12:55
Dit weekend zat ik met mijn biervrienden in een huisje in Domburg. Om dat te bewijzen, wandelden we zaterdagmiddag naar de cache die bij de ingang lag. Hoewel Miauw en ik de verstopplek direct herkenden, lieten we de anderen nog even goed naar het bord kijken. Ten slotte greep Miauw het kokertje en zette ik rap mijn bierkrabbel op het natte papier.
Bedankt en proost, Biertje

geo 8250. Earthcache: De Hoge Hil (reloaded)- van Team-OnePiece

28 februari 2015, 13:10
Wandelend lang het strand en door de duinen bereikten we de Hoge Hil. Hier moest ik mijn biervrienden uitleggen dat ze niet naar een kokertje hoefden te zoeken, maar dat er een paar vragen beantwoord moesten worden. De diverse apps werden vergeleken en daarna liepen we verder.
Bedankt en proost, Biertje

8250

Terug naar boven

Door naar maart 2015