Blik op Biertje

Bierpraat november 2006

36 caches gevonden (logs 970-1005)

970

geo 970. Bossche Fortificaties: de Papenbril - van Geopatra

4 november 2006, 08:50
Hoewel ik vaker in het CacheDorado ben geweest, was ik vandaag voor de eerste keer op de fiets. Het zou een tocht worden van 83 kilometer langs Kerkdriel, Rosmalen, St Michielsgestel en Vught. Ik startte bij de Papenbril. Met de fiets heb je geen parkeerplaats nodig en rij je eenvoudig tegen de cache aan. Tijdens het loggen probeerde de naburige roeivereniging hun boot te keren. Het waren duidelijk beginnelingen, want de stuurman schreeuwde zich schor. Ach ja, zijn we niet allemaal ooit beginneling geweest? Na deze filosofische overpeinzing stapte ik weer op. Vort, naar het volgende fort!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#75. Bossche Fortificaties: Fort Orthen - van Geopatra

   dnf 4 november 2006
Hoewel ik vaker in het CacheDorado ben geweest, was ik vandaag voor de eerste keer op de fiets. Het zou een tocht worden van 83 kilometer langs Kerkdriel, Rosmalen, St Michielsgestel en Vught. Bij dit tweede fort zat het me niet mee. Allereerst bleek het toegangshek dicht, maar dat kreeg ik uiteindelijk toch open. Na het klaphekje gepasseerd te zijn, wees de GPS een plekje in het weiland aan. Dat probleem hadden mijn voorgangers ook, las ik in de logs. Ik heb alle mogelijke plekken uit de hint drie keer bekeken, maar geen cache gevonden. Die zit dus perfect verstopt!
Biertje>

geo 971. DiHaRwP 4: Sein - van Geopatra

4 november 2006, 09:45
Hoewel ik vaker in het CacheDorado ben geweest, was ik vandaag voor de eerste keer op de fiets. Het zou een tocht worden van 83 kilometer langs Kerkdriel, Rosmalen, St Michielsgestel en Vught. Inderdaad, wat doen die seinen hier? En die ene staat ook nog 's op onveilig. Uitkijken dus! Dat heb ik dan ook gedaan en de cache was ik daarna direct op het spoor. Nadat ik de log zonder vertraging had geschreven, klonk er een fluitsignaal en zette ik me weer in beweging. Volgend station: de Hedelse brug.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#76. De Hedelse Brug 1 - van Geopatra

   dnf 4 november 2006
Hoewel ik vaker in het CacheDorado ben geweest, was ik vandaag voor de eerste keer op de fiets. Het zou een tocht worden van 83 kilometer langs Kerkdriel, Rosmalen, St Michielsgestel en Vught. Een pittige opgave, dit bruggetje! Die fietsroutenummers had ik snel gevonden. Maar om de berekende locatie te bereiken, moest er een jungle doorkruist worden waar de scheiding tussen land en water nauwelijks zichtbaar was. Na een half uur besloot ik terug te keren om te kijken of ik niet een makkelijker route kon vinden. En die was er. Na wat zoekwerk vond ik ook de verstopte sleutel naar de cache. Daarna trok ik opnieuw de wildernis in, maar de kist heb ik niet kunnen vinden. Ik zal dus nóg een keer naar Den Bosch moeten.
Biertje

972

geo 972. Doodlopend 10: Veerwaard - van Geopatra

4 november 2006, 11:35
Hoewel ik vaker in het CacheDorado ben geweest, was ik vandaag voor de eerste keer op de fiets. Het zou een tocht worden van 83 kilometer langs Kerkdriel, Rosmalen, St Michielsgestel en Vught. Op de Veerwaardweg wordt gewaarschuwd voor het slechte wegdek. Hobbelend stuiterde ik dus naar beneden, ontweek een flink aantal geparkeerde auto's en stopte vlak naast de cache. Even een paar foto's gemaakt en toen weer terug naar de dijk. Daar ontdekte ik gelukkig nog net op tijd dat ik mijn camera bij de cache had laten liggen. Nogmaals naar beneden dus. Inderdaad, een slecht wegdek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 973. Peninsula 4: Zandmeren 2 - van Geopatra

4 november 2006, 12:15
Hoewel ik vaker in het CacheDorado ben geweest, was ik vandaag voor de eerste keer op de fiets. Het zou een tocht worden van 83 kilometer langs Kerkdriel, Rosmalen, St Michielsgestel en Vught. Ik was inmiddels bij Kerkdriel aanbeland en wat overmoedig geworden nam ik een iets te flinke slok bier, waardoor mijn blik op de kaart een beetje vertroebelde. Wellicht daardoor stond ik ineens vlakbij de cache, maar dan aan de andere kant van het zandmeer. Even een stukje terugfietsen dus. Onderweg schrok ik van een stuk prikkeldraad dat over het pad was gespannen, een plotseling opduikende kudde paarden en wat herkauwende koeien. Maar de cache lag er goed bij en voor de volgende hunters heb ik er een jeep achtergelaten. Da's makkelijk voor de terugweg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 974. Peninsula 4: Zandmeren 1 - van Geopatra

4 november 2006, 12:35
Hoewel ik vaker in het CacheDorado ben geweest, was ik vandaag voor de eerste keer op de fiets. Het zou een tocht worden van 83 kilometer langs Kerkdriel, Rosmalen, St Michielsgestel en Vught. Door naar het volgende zandmeer. Bij aankomst zag ik het kokertje al op de grond liggen. Na het loggen heb ik het achtergelaten op de meest logische plek. Er passeerde een bootje en de schipper zwaaide. Vermoedelijk omdat hij trek had in zo'n blikje dat ik net aan m'n lippen had gezet?
Bedankt en proost, Biertje

geo 975. Bossche Fortificaties: de Overdijk - van Geopatra

4 november 2006, 14:20
Hoewel ik vaker in het CacheDorado ben geweest, was ik vandaag voor de eerste keer op de fiets. Het zou een tocht worden van 83 kilometer langs Kerkdriel, Rosmalen, St Michielsgestel en Vught. Na een korte veldtocht naar de zandmeren was ik weer terug bij de forten. Tenminste, iemand met een geoefend oog zou dit dijkje als onderdeel van een fort zien. Met m'n stalen ros reed ik recht naar het hoofdkwartier van Ernst Casimir. Tegenwoordig bivakkeert hij aan de achterzijde van een supermarkt. Een belangrijk kokertje was onbewaakt achtergelaten. Het bevatte een lijst met namen van huurlingen of legeraanvoerders. Ik voegde stiekem mijn naam toe en vertrok ongezien het kamp.
Bedankt en proost, Biertje

976

geo 976. DiHaRwP 5: Wiel - van Geopatra

4 november 2006, 14:45
Hoewel ik vaker in het CacheDorado ben geweest, was ik vandaag voor de eerste keer op de fiets. Het zou een tocht worden van 83 kilometer langs Kerkdriel, Rosmalen, St Michielsgestel en Vught. Met mijn stalen ros was ik inmiddels in Rosmalen aangekomen zonder dat iemand me in de wielen had gereden. Ik zette mijn tweewieler vlakbij dat andere wiel. Gelukkig had ik de cache snel in handen en hoefde ik het wiel niet opnieuw uit te vinden. Toen ik daarna snel weg wilde rijden stak bijna nog een overstekende hond een spaak in het wiel, maar ik wist 'm handig te ontwijken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 977. TB Hotel: Effe Lunchen - van the Mailers

4 november 2006, 15:25
Hoewel ik vaker in het CacheDorado ben geweest, was ik vandaag voor de eerste keer op de fiets. Het zou een tocht worden van 83 kilometer langs Kerkdriel, Rosmalen, St Michielsgestel en Vught. Mijn lunchtijd was allang voorbij toen ik op weg ging naar dit TB Hotel. Ik had op de kaart een mooie route uitgestippeld, maar in de praktijk bleek het de toegangsweg tot het gemaal te zijn, en die was afgesloten. Dat kostte me een omweg rond de plas, maar uiteindelijk stond ik bij de cache. Dat dacht ik, maar een gigantische gracht gaapte tussen mijn fiets en het hotel. Gelukkig was er vlakbij een oversteek en kon ik me daarna wulps door de wildernis wurmen. De meeste plantenresten waren verdwenen, zodat ik de doos direct zag liggen. Met het rondom rustende riet heb ik de cache weer afgedekt, zodat de volgende hotelbezoeker wat meer moeite zal moeten doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#77. Doodlopend 9: Zijweg Duo 2 - van Geopatra

   dnf 4 november 2006
Hoewel ik vaker in het CacheDorado ben geweest, was ik vandaag voor de eerste keer op de fiets. Het zou een tocht worden van 83 kilometer langs Kerkdriel, Rosmalen, St Michielsgestel en Vught. Inmiddels begonnen de vermoeidheid, de alcohol en de schemering toe te slaan. Mijn plan was eerst Duo 1 te doen en daarna Duo 2. Al fietsende over het graspad controleerde ik even of ik het coördinaat goed had ingevoerd. Daarna schakelde ik terug naar de route, maar daarbij maakte ik de fout om de route van Duo 2 te nemen. Met de fiets van Duo 1 ineens naar Duo 2 rijden kan ik iedereen afraden. Daarvoor moet je allerlei vreemde capriolen uithalen om uiteindelijk aan de verkeerde kant van de sloot te eindigen. Toen had ik pas door dat ik bij Duo 2 was gearriveerd. De juiste (?) wilg bewonderd, daarna ook die ernaast en tenslotte de rest van het rijtje. Toen ik daarna op de uitdraai las dat ook mijn voorgangers niets hadden gevonden, wist ik het zeker: deze cache is weggewaaid. Maar terwijl ik dit schrijf, verschijnt er een found-log. Dus toch slecht gekeken?
Biertje

geo 978. Doodlopend 8: Zijweg Duo 1 - van Geopatra

4 november 2006, 16:45
Hoewel ik vaker in het CacheDorado ben geweest, was ik vandaag voor de eerste keer op de fiets. Het zou een tocht worden van 83 kilometer langs Kerkdriel, Rosmalen, St Michielsgestel en Vught. Nadat ik lang bij Duo 2 had gezocht, terwijl ik dacht bij Duo 1 te staan, fietste ik terug naar de weg en stelde de GPS in op de route naar Duo 1. Tot mijn verrassing fietste ik dezelfde weg als een uur geleden. Ik bleek toen de cache gepasseerd te zijn en doorgereden te zijn naar Duo 2. Nu stopte ik natuurlijk en haalde het kokertje op de verwachte plek naar boven. Einde van de verwarring.
Bedankt en proost, Biertje

geo 979. Coördinaat Puzzel - van Papyrus

4 november 2006, 17:15
Hoewel ik vaker in het CacheDorado ben geweest, was ik vandaag voor de eerste keer op de fiets. Het zou een tocht worden van 83 kilometer langs Kerkdriel, Rosmalen, St Michielsgestel en Vught. Opnieuw sloeg de vermoeidheid, de alcohol en de duisternis genadeloos toe. Thuis was ik twee avonden bezig geweest met het oplossen van de puzzel en na precies 6 biertjes had ik het coördinaat gevonden. Vandaag kon ik kijken of dat klopte. Ik arriveerde op een kruispunt en zocht aan twee kanten in de berm. Toen kreeg ik weer een helder moment: dit was niet de cacheplek, maar het kruispunt waar ik af moest slaan! Stom stom stom. Ik besloot dat laatste blikje nog even in de tas te laten en eerst maar eens de cache te pakken. Een kwartiertje later vond ik die verrassend genoeg in het donker bij de eerste de beste graai. Er zat nog een leuk Volkswagentje in, dus de weg terug naar Den Bosch zou een stuk sneller gaan.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


980

geo 980. Halve Zolen Sluis - van Geopatra

5 november 2006, 10:00
Vandaag maakte ik opnieuw een rondje door het CacheDorado, omdat ik mijn planning gisteren door gebrek aan tijd, batterijen en bier niet af kon maken. In 80 kilometer fietste ik door Den Bosch, Vught, Udenhout en Helvoirt. Ik begon bij de Halve Zolen Sluis. Vlot fietste ik naar het aanbevolen ziekenhuis en zette mijn fiets in de (bewaakte) fietsenstalling. Daarna ging ik op weg naar het startpunt van het zolenlijntje. Slechts één achtergelaten biels was er overgebleven van de spoorlijn vanaf de Waalwijkse schoenenfabriek. Nu slijten slechts geocachers hier hun zolen. Beneden bij de sluis was het behoorlijk zompig. Waarschijnlijk lekten er een paar planken, en is hier wat onderhoud nodig. wink De cache zag er degelijk uit, maar was niet geheel afgedekt. Daar heb ik gelijk wat aan gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 981. Peninsula 2 / Wilderness 7 - van Geopatra

5 november 2006, 10:25
Vandaag maakte ik opnieuw een rondje door het CacheDorado, omdat ik mijn planning gisteren door gebrek aan tijd, batterijen en bier niet af kon maken. In 80 kilometer fietste ik door Den Bosch, Vught, Udenhout en Helvoirt. Bij dit schiereilandje heb ik toch maar even de fiets neergezet en daarna rustig het platgetreden cachepaadje afgelopen. Dat eindigde precies bij de koker. Een mooi plekje waar je ongestoord en ongezien kunt loggen tussen het hoge riet. Twee sterren voor het terrein is op dit moment voldoende.
Bedankt en proost, Biertje

geo 982. Witje - van Geopatra

5 november 2006, 10:50
Vandaag maakte ik opnieuw een rondje door het CacheDorado, omdat ik mijn planning gisteren door gebrek aan tijd, batterijen en bier niet af kon maken. In 80 kilometer fietste ik door Den Bosch, Vught, Udenhout en Helvoirt. Op de fiets kon ik de cache tot 50 meter benaderen. Daarna heb ik mijn vervoermiddel tegen een boom gezet en ben aan de afdaling begonnen. Bij een klein wit huisje aan het water trof ik een mooi doosje aan. Hierna kon ik op zoek naar het restaurant dat 's ochtends gelukkig al open is. Voor bockbier vond ik het nog wat vroeg, maar een witbiertje (zonder citroen) gaat er bij mij altijd wel in.
Bedankt en proost, Biertje

983

geo 983. Gp's Fietsroutes 2: DK Fietspad 4: Drongelens Stuwtje - van Geopatra

5 november 2006, 11:25
Vandaag maakte ik opnieuw een rondje door het CacheDorado, omdat ik mijn planning gisteren door gebrek aan tijd, batterijen en bier niet af kon maken. In 80 kilometer fietste ik door Den Bosch, Vught, Udenhout en Helvoirt. Half september stond ik hier ook en toen kon ik de cache niet vinden. De ontcijferde hint verwees me toen naar een spoilerfoto die ik op dat moment natuurlijk niet bij me had. Daarom moest ik eerst naar huis. Vandaag stond ik hier weer en nu kon ik het kokertje in één keer pakken. Had ik daar de vorige keer nou echt overheen gekeken? Een simpele maar doeltreffende constructie met uitleg op de buitenkant. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 19 september 2006
Hoewel ik bijna alle caches op de fiets doe, was ik vandaag met de auto in Brabant en bereikte ik lopend dit stuwtje. Na een half uur zoeken gaf ik het op. Deze micro zit zeer goed verstopt! Thuis ontdekte ik de spoilerfoto, dus misschien kom ik nog eens terug.

geo 984. Gp's Fietsroutes 2: DKFietspad 8: Kanaal Struiken - van Geopatra

5 november 2006, 12:00
Vandaag maakte ik opnieuw een rondje door het CacheDorado, omdat ik mijn planning gisteren door gebrek aan tijd, batterijen en bier niet af kon maken. In 80 kilometer fietste ik door Den Bosch, Vught, Udenhout en Helvoirt. Achteraf gezien heb ik een brug te vroeg het fietspad verlaten om een kronkelweg door Distelberg te nemen. Daardoor heb ik een paar kilometer méér gefietst dan noodzakelijk, maar dat was geen straf. Op een rustige plek langs het kanaal trof ik wat struiken aan en bij de tweede struik lag een glazen potje te wachten. Een mooie plaats om een blikje bier open te trekken, want zo'n fietsroute maakt dorstig...
Bedankt en proost, Biertje

geo 985. Rondom d'n unent 5 - van Purk

5 november 2006, 13:10
Vandaag maakte ik opnieuw een rondje door het CacheDorado, omdat ik mijn planning gisteren door gebrek aan tijd, batterijen en bier niet af kon maken. In 80 kilometer fietste ik door Den Bosch, Vught, Udenhout en Helvoirt. Op deze plek was ik in september al eens geweest en twee paar ogen hadden de cache toen niet kunnen vinden. Maar vandaag was het een stuk makkelijker, want het plastic zakje waarin het kokertje zit, kwam al gedeeltelijk om een hoekje kijken. De laatste aanwijzing die ik nog miste, was precies het getal dat ik verwacht had. Ik kon dus direct door naar The Key, want die coördinaten had ik thuis al uitgerekend.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 19 september 2006
Alle caches rondom Udenhout zou ik vinden, behalve deze. Daardoor ontbrak er één stukje van de puzzel, zodat de Key onbereikbaar was. Naar aanleiding van de hint heb ik een mooi verstopholletje voor nr. 5 gevonden, dat echter leeg was. Toch maar even het bos doorgespit, maar ook daar geen micro kunnen vinden. Even dacht ik erover om een Grimbergen te gaan drinken op een bekend adresje in Udenhout, maar ik besloot toch maar eerst de nummers 4 en 3 te zoeken...

geo 986. Rondom d'n unent The Key - van Purk

5 november 2006, 13:40
Vandaag maakte ik opnieuw een rondje door het CacheDorado, omdat ik mijn planning gisteren door gebrek aan tijd, batterijen en bier niet af kon maken. In 80 kilometer fietste ik door Den Bosch, Vught, Udenhout en Helvoirt. In september had ik 5 van de 6 aanwijzingen verzameld, want die ene kon ik niet vinden. Thuis de mogelijkheden op een rijtje gezet en daar sprong één locatie een beetje uit. Omdat de serie zou verdwijnen, was er haast geboden. Vandaag kon ik de ontbrekende hint ophalen en die kwam precies overeen met de verwachte locatie van de The Key. Dankzij deze voorbereiding kon ik daar dus direct naar toe fietsen. De laatste 50 meter moeten inderdaad lopend worden afgelegd. De verrassing was groot toen ik de cache in handen had: hier kan makkelijk een half kratje bier in, zo groot was de kist!
Bedankt en proost, Biertje

987

geo 987. Jagershagen 2 - van Geopatra

5 november 2006, 14:55
Vandaag maakte ik opnieuw een rondje door het CacheDorado, omdat ik mijn planning gisteren door gebrek aan tijd, batterijen en bier niet af kon maken. In 80 kilometer fietste ik door Den Bosch, Vught, Udenhout en Helvoirt. Vlakbij de plas zette ik mijn fiets neer, want de laatste meters zou ik lopend afleggen. Het terrein was nogal drassig, maar dat kwam omdat ik niet op het pad liep, maar in een van de uitlopers van het watertje. Helaas had ik bij het printen van de uitdraai niet gezien dat ik naar foto's had moeten kijken en de ontvangst was belabberd onder het bladerdak. Maar met stappen tellen kom je een eind en ineens lachte het blauwe dekseltje me toe. Na afloop heb ik de cache dus wat beter afgedekt. Door het rumoer van de plaatselijke sportvereniging (hockey? softbal?) ben ik snel weer vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 988. Jagershagen 1 - van Geopatra

5 november 2006, 15:20
Vandaag maakte ik opnieuw een rondje door het CacheDorado, omdat ik mijn planning gisteren door gebrek aan tijd, batterijen en bier niet af kon maken. In 80 kilometer fietste ik door Den Bosch, Vught, Udenhout en Helvoirt. Het duurde even voordat het me opviel dat de route naar deze cache niet overeenkwam met wat ik op de kaart had ingetekend. En inderdaad: ik had een cijfertje verkeerd ingevoerd. Omkeren dus. Op de cachelocatie viel me direct iets op en daar lag dus ook het doosje. Het geluk had me niet in de steek gelaten en de teveel gereden kilometers werden gecompenseerd met deze vlotte vondst. In alle stilte gelogd; wat een tegenstelling met Jagershagen 2...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#78. Betula Mortua - van Geopatra

   dnf 5 november 2006
Vandaag maakte ik opnieuw een rondje door het CacheDorado, omdat ik mijn planning gisteren door gebrek aan tijd, batterijen en bier niet af kon maken. In 80 kilometer fietste ik door Den Bosch, Vught, Udenhout en Helvoirt. Hoewel ik dacht te weten hoe een Betula eruit ziet, heb ik er helaas geen een kunnen vinden. Dat was niet zo erg. Veel erger was dat ik ook geen cache kon vinden. Misschien moet ik na de winterslaap weer eens terugkomen.
Biertje

geo 989. Park Reeburg - van Papyrus

5 november 2006, 16:30
Vandaag maakte ik opnieuw een rondje door het CacheDorado, omdat ik mijn planning gisteren door gebrek aan tijd, batterijen en bier niet af kon maken. In 80 kilometer fietste ik door Den Bosch, Vught, Udenhout en Helvoirt. Het begon al te schemeren toen ik weer in Vught arriveerde. Er waren toch nog veel wandelaars en kinderen in het park, maar gelukkig niet op de plek waar ik moest zijn. Het kokertje had ik met een gelukkige graai snel in handen. Daarna kon ik nog snel even de meerpalen bestuderen.
Bedankt en proost, Biertje

990

geo 990. Maurick: looking for...? - van Geopatra

5 november 2006, 17:05
Vandaag maakte ik opnieuw een rondje door het CacheDorado, omdat ik mijn planning gisteren door gebrek aan tijd, batterijen en bier niet af kon maken. In 80 kilometer fietste ik door Den Bosch, Vught, Udenhout en Helvoirt. De aanrijroute was langer dan ik had verwacht, maar uiteindelijk stond ik voor het prachtig verlichte kasteeltje. Op weg naar het startpunt van de wandeling passeerde ik het eindpunt, maar ik had besloten daar nu nog geen aandacht aan te besteden. Met de zaklamp onderzocht ik de omgeving naar het drieletterwoord en dat bleek makkelijker dan verwacht, ondanks de duisternis. De cache lag prachtig verstopt. Tot slot dacht ik nog even een biertje te kunnen drinken in het luxe restaurant, maar vanwege mijn vuile kleren en bemodderde schoenen leek dat uiteindelijk niet zo'n goed idee. Ander keertje dan maar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 991. Bossche Fortificaties: Fort de Petteler - van Geopatra

5 november 2006, 18:20
Vandaag maakte ik opnieuw een rondje door het CacheDorado, omdat ik mijn planning gisteren door gebrek aan tijd, batterijen en bier niet af kon maken. In 80 kilometer fietste ik door Den Bosch, Vught, Udenhout en Helvoirt. De laatste voor vandaag. Het was inmiddels donker en de ervaring heeft me geleerd dat de score dan daalt. Een afgesloten brug hield me tegen: blauwalg en herstelwerkzaamheden. Omrijden dus, op zoek naar een andere oversteek. En in het heempark mag je de paden niet betreden omdat ze nog niet klaar zijn. Ter plekke moest ik nog even zoeken, maar de verstopplaats viel op door zijn keurige bedekking. En nu nog terug naar het station.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#79. Monumentaal Oegstgeest - van Cachorganic

   dnf 9 november 2006
Na de 5 kilometer lange tocht en het verzamelen van alle cijfertjes bleek ik een afwijkend controlegetal te hebben. Dat verschil wist ik daarna nog terug te brengen tot 8 en hiermee kwam ik op een plek die goed klopte met de hint, maar na een half uur zoeken bleek ik zo erg op te vallen dat ik het gebied moest verlaten. Dus dat wordt straks weer: "terug naar Oegstgeest".
Biertje

992

geo 992. Dirty Walls #1 (Graffiti Cache) - van Dirty Cache

9 november 2006, 14:20
Graffiti wordt in Leidschendam direct weggehaald, dus om zoiets weer eens te kunnen zien moest ik helemaal naar Katwijk fietsen. De buitenkant van de kalkoven zag er echter saai uit. Hier zouden heel wat artiesten hun spuitbuskunsten kunnen vertonen! In het parkje vond ik ook nergens fraaie tekeningen; wel een getal. Maar gelukkig, de muur van de brug zat helemaal onder. Terwijl ik naar de NAP-meter keek, vroeg ik me af of ik het hoogste of het laagste getal zou nemen. Op een hoekje van de muur maakte ik daarna snel een berekening en fietste naar de cache. Ter plekke moest ik wel even zoeken, maar dat kwam omdat ik mijn vervoermiddel nogal onhandig had neergezet. Ik heb een travelbug achtergelaten die naar Amerika wil. Toen ik iets later opnieuw de vieze muur passeerde, kon ik de verleiding niet weerstaan om nog even mijn 'tag' achter te laten...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#80. Dirty Walls #2 (Graffiti Cache) - van Dirty Cache

   dnf 9 november 2006
Na de eerste vieze muur ging ik door voor nummer twee. Alle punten gevonden, maar niet de cache. Waarschijnlijk een hoofdrekenfoutje gemaakt bij het Oost-coördinaat.
Thuis, na een opbeurend biertje, heb ik mijn antwoorden en de gemaakte foto's nog eens goed bekeken en het foutje ontdekt. Ik moet dus binnenkort weer terug...

geo 993. Nano - van Sandraak+Beamer

9 november 2006, 17:00
Op de terugweg van Katwijk reed ik nog even een stukje om voor dit minuscule magneetje. Ik zette mijn fiets neer, deed alsof ik naar de boten keek, strikte mijn vastzittende veter en maakte een paar fantastische foto's. Tegelijkertijd nam ik de nano en priegelde mijn naam op het papiertje. Dit is de derde nanocache die ik in de Randstad heb gevonden, en van die drie was dit wel de makkelijkste. Maar hij heeft wel het mooiste uitzicht!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#80. Enkeltje Leiden - van Silkwood

   dnf 9 november 2006
Vandaag een vrije dag genomen voor een fietstochtje richting Katwijk, Oegstgeest en Leiden. Op de terugweg kon ik dan gelijk Enkeltje Leiden oppikken. Maar toen was het inmiddels donker geworden, waardoor ik bij WP1 wellicht niet alle sleutels heb gezien. En WP2 bleek om half zes al op slot te zitten. Antwoord B heb ik achteraf teruggerekend vanuit de checksum. Dat kan, mits alle andere antwoorden correct zouden zijn. Helaas, de daarna berekende cacheplek bleek midden in een onbereikbaar weiland te liggen. Foute boel dus. Toen ik thuis de log van Thex las, ontdekte ik mijn (enige?) fout. Antwoord B hierna aangepast en opnieuw de cacheplek berekend. Op de kaart geeft dit een verrassend mooi plekje, dus daar zal ik morgenavond maar eens gaan kijken...

___________________________________________________________________


geo 994. Enkeltje Leiden - van Silkwood

10 november 2006, 21:00
Gisteravond in het donker op de terugweg naar Leidschendam ben ik toch nog aan deze tocht begonnen. WP2 zat om half zes al op slot, dus antwoord B moest ik achteraf afleiden vanuit de checksum. De overige antwoorden waren overigens makkelijk te vinden en nergens zag ik strikvragen of instinkers. Zelfs WP3 kon ik (tussen de steigerpalen door) bereiken en aflezen. Naast de Voorschotense pomp bevinden zich 2 cafés en een restaurant, dus ik koos voor een gerieflijk rekenplekje en slechts één biertje omdat ik helder wilde blijven. De berekende eindlocatie bleek echter verder weg te liggen dan ik had gedacht, maar ik besloot de gok te wagen. De laatste 400 meter bleken diep in een donker weiland te liggen, en het leek me beter om naar huis te gaan. Daar heb ik alle antwoorden nog eens rustig de revue laten passeren en ontdekte ik mijn fout. Die zat in antwoord E, en daardoor moest ik B dus ook aanpassen. Maar dat leverde wel een Mooi Ozi Plekje op!
Vanavond besloot ik GTST een keertje over te slaan en naar Voorschoten te fietsen. Mijn weg zoekend met een lantaarn kwam even dat nachtcache-gevoel terug. Precies op het nulpunt trof ik de kist aan. De TB heb ik geruild voor een coin.
Bedankt voor deze mooie tocht, en proost, Biertje
dnf 9 november 2006
Vandaag een vrije dag genomen voor een fietstochtje richting Katwijk, Oegstgeest en Leiden. Op de terugweg kon ik dan gelijk Enkeltje Leiden oppikken. Maar toen was het inmiddels donker geworden, waardoor ik bij WP1 wellicht niet alle sleutels heb gezien. En WP2 bleek om half zes al op slot te zitten. Antwoord B heb ik achteraf teruggerekend vanuit de checksum. Dat kan, mits alle andere antwoorden correct zouden zijn. Helaas, de daarna berekende cacheplek bleek midden in een onbereikbaar weiland te liggen. Foute boel dus. Toen ik thuis de log van Thex las, ontdekte ik mijn (enige?) fout. Antwoord B hierna aangepast en opnieuw de cacheplek berekend. Op de kaart geeft dit een verrassend mooi plekje, dus daar zal ik morgenavond maar eens gaan kijken...

___________________________________________________________________


995

geo 995. Dirty Walls #2 (Graffiti Cache)- van Dirty Cache

12 november 2006, 13:50
Drie dagen terug fietste ik de route al, gehinderd door een flinke tegenwind. Maar alle punten waren goed te vinden, dus nadat ik mijn 'tag' op de Wall of Fame had gekliederd kon ik in de luwte van het beton aan het rekenwerk beginnen. Het Noord-coördinaat kon ik nog wel uit het hoofd, maar voor Oost heb ik toch maar de rekenmachine gepakt. Mijn fout zat echter niet in de vele haakjes, maar -stom stom stom- in het aantal PK's, waardoor ik wanhopig door een woonwijk waggelde...
Maar vandaag waren er nieuwe kansen. Ik had een chauffeur geregeld die de voiture vlot door het verkeer voerde, terwijl ik vrolijk het Kattuks volkslied floot. Het weer was inmiddels omgeslagen: op de cachelocatie strompelde ik door de storm terwijl de hagel op mijn haren hamerde. Maar ik liet me niet ontmoedigen, want daar zag ik al een plesante plek. Was het toeval dat er vlakbij een grote groene bierfles lag? Helaas, hij was leeg...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 9 november 2006
Na de eerste vieze muur ging ik door voor nummer twee. Alle punten gevonden, maar niet de cache. Waarschijnlijk een hoofdrekenfoutje gemaakt bij het Oost-coördinaat. Thuis, na een opbeurend biertje, heb ik mijn antwoorden en de gemaakte foto's nog eens goed bekeken en het foutje ontdekt. Ik moet dus binnenkort weer terug...

geo 996. Monumentaal Oegstgeest - van Cachorganic

12 november 2006, 14:20
Een paar dagen terug had ik deze tocht reeds per fiets volbracht, maar de cache kon ik niet krijgen. Ik had een kleine afwijking op het controletotaal. Bij de muurankers van Schoutenburg worden dus alleen die van de voorgevel bedoeld, maar ik telde een ander aantal dan logischerwijs uit de berekening moest volgen. Ook bij de muurijzers van de kerk had ik een afwijkend aantal. Oegstgeest heeft flink veel monumenten, maar daar was helaas geen café bij. Spijtig genoeg wordt café De Roode Leeuw gesloopt, want het moet plaatsmaken voor nieuwbouw-appartementen. Om de vondst vandaag zeker te stellen, had ik gisteren nog even de Heer van het Geocache Paradijs geraadpleegd, die me bevestigde dat ik met een gerust hart op weg kon. Vandaag stond ik dus opnieuw in de aarde te wroeten, maar nu waren er heel wat minder ogen op me gericht. Ineens zag ik wat ik zocht, zo'n 7 meter vanaf de plek waar ik vorige week was gestopt met zoeken. Precies het verschil met de checksum! Opgelucht beschreef ik het logboekje. Mijn einddoel van vandaag kwam in zicht...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 9 november 2006
Na de 5 kilometer lange tocht en het verzamelen van alle cijfertjes bleek ik een afwijkend controlegetal te hebben. Dat verschil wist ik daarna nog terug te brengen tot 8 en hiermee kwam ik op een plek die goed klopte met de hint, maar na een half uur zoeken bleek ik zo erg op te vallen dat ik het gebied moest verlaten. Dus dat wordt straks weer: "terug naar Oegstgeest".

geo 997. Tetris - van CacheVlo

12 november 2006, 14:35
Om vandaag de duizendste log te kunnen schrijven, moesten er nog wat puzzeltjes worden opgelost. Voor Tetris hoef je maar tot 4 te kunnen tellen én wat afweten van priemgetallen. Daarover was ik al eens bij een andere cache gestruikeld, dus die getallen kon ik inmiddels wel dromen. Zonder Excel of andere hulpmiddelen (of is een bockbiertje ook een hulpmiddel?), maar gewoon met pen en papier heb ik me aan de opgave gezet. Het lijkt allemaal vreselijk moeilijk, maar het valt reuze mee. Een voor een presenteerden de priemgetallen zich en uiteindelijk bleek het totaal ook nog eens perfect te passen. Een Mooi Ozi Punt verscheen op de kaart, dus dat kon haast niet missen. Vandaag pakte ik dit puntje even mee tijdens een ritje rond de regio. Ik trok de trommel uit de grond en las op de logrol dat een Haags HCT-lid hier gisteren nog was geweest. Grappig!
Bedankt en proost, Biertje

998

geo 998. Pure Poëzie - van Team Kluskabouter

12 november 2006, 15:25
Om vandaag de duizendste log te kunnen schrijven, moesten er nog een paar puzzeltjes worden opgelost. Deze lag al een tijdje klaar voor controle. Ik had echter één cijfertje niet kunnen vinden, dus hield ik 10 mogelijkheden over. Op de kaart sprong één puntje er tussen uit, zoals pure poëzie tussen 9 kreupelrijmen. Vandaag waagde ik de gok. Maar dat viel vies tegen. Mijn chauffeur voor vandaag en ik hadden het terrein verdeeld, maar we konden geen koker kantelen. Uit pure wanhoop belde ik naar Boskoop, waar dichter Jorry me vertelde dat de coördinaten klopten. Maar zijn beschrijving van de bouwsels klopte niet met de beelden van mijn blikken. Beschaamd belde hij terug: hij had de verkeerde foto voor zich. En op de plek waar ik al pietepeuterig had geprikt, klonk nu ineens een klik. Opgelucht opende ik de pot. En na veel vertraging vulde ik het volgende vel met de poëtische woorden:
Bedankt en proost, Biertje

geo 999. Links of Rechts? - van Metz'n2tjes

12 november 2006, 15:55
Vier maanden geleden was ik hier ook al, samen met Mighty Mike, waarbij we regelmatig een discussie over Links of Rechts hadden. Daarbij hebben we het hele gebied een paar keer bekeken, totdat het donker werd. We waren het erover eens dat we nu wél op de juiste plek stonden, maar doordat we geen lamp bij ons hadden, bleef de cache onontdekt.
Vandaag was ik op weg naar mijn duizendste log en omdat ik een auto met chauffeur tot mijn beschikking had, scheelde me dat een paar kilometer fietsen. Ik wist de route nog helemaal uit mijn hoofd en hoera: het kokertje bleek gewoon voor het grijpen te liggen. Als je maar weet waar je moet kijken, natuurlijk. Nog voor de bui losbarstte stond mijn naam al op het papier. En nu naar de duizendste...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 27 juli 2006
Samen met Mighty-Mike geprobeerd deze simpele cache (moeilijkheid 1 ster) nog even na het werk te doen. Al snel ontstond er discussie: Is dit wel een pad of niet? Tellen alleen de schelpenpaden? Is 'bijna rechtdoor' hetzelfde als 'een beetje links'? Na twee pogingen met twee verschillende routes (die beide niet goed bleken) hebben we uiteindelijk de raad uit een van de laatste logs opgevolgd en volgden we consequent de schelpenpaden. Toen bleek dat we iets eerder tijdens een politieke discussie over links en rechts ergens een steekje hadden laten vallen. Ineens bleek alles te kloppen en kwamen we op een plek terecht die we al eerder waren gepasseerd, maar toen vanaf de andere kant. Maar inmiddels was het donker geworden en bij gebrek aan zaklantaarn heb ik nog geprobeerd met de cameraflitser de micro te vinden. Dat is helaas niet gelukt. Na bijna anderhalf uur stonden we weer bij de auto. We waren blij dat we geen kids hadden meegenomen, want we vroegen ons af of die dit leuk hadden gevonden. Dat wordt dus nog een keertje terugkomen.

___________________________________________________________________


1000       1000

geo 1000. Vlinders aan de Vliet - van Naaktslakkies

13 november 2006, 19:35
Na 999 keer een koker, kist of trommel moeiteloos uit de grond getrokken te hebben, wilde ik wel eens zien of me dat ook de 1000e keer zou lukken. Een cache dichtbij huis zou het worden, zodat mijn vrienden in het stamcafé niet te lang op me hoefden te wachten. Wel was het inmiddels gaan schemeren, maar dat kwam goed uit, want vlinders vang je het beste in het donker. Om het mezelf niet al te makkelijk te maken, had ik geen lamp bij me, en moesten de frivole fladderaars op de tast of bij het lichtje van de GPS gevonden worden. Gelukkig had ik hulp van mijn goede vriend Joeridepoeri, die me een paar keer per jaar met zijn auto door het Brabantse land rondrijdt. Samen wisten we alle koolwitjes en blauwstaartjes te determineren, zodat het avondje bladeren door de Vlinderfolder niet voor niets was geweest. Natuurlijk scheelde het dat we dit gebied goed kenden en dus al op vijftig meter afstand aanvoelden waar de vlinders zich verscholen hadden. Maar bij WP11 fladderde het geluk van ons weg. Gewend aan de Delftse soep- en pastapotten stak ik mijn handen diep in elk struikgewasje, pas later bemerkend dat brandnetels nooit slapen.
Uiteindelijk besloten we om een beetje vals te spelen en toch maar even een zaklamp te gaan halen, maar die bleek vreemd genoeg niet thuis te liggen. Nee, die bleek al die tijd in mijn rugzak te hebben gezeten. Opnieuw gingen we op pottenjacht, totdat ineens de omgeving in het licht werd gezet. Het was Pino die ons te hulp kwam, nadat hij nog even Sesamstraat had gekeken, en getuige wilde zijn van deze historische vondst. Tenslotte waren hij en Joeridepoeri er ook bij geweest toen ik mijn allereerste cache vond. "Zoeken jullie dit?" was zijn nuchtere vraag, terwijl hij op een glazen potje scheen dat op de plek lag die wij al een paar keer waren gepasseerd. De ontknoping naderde, een voor een vielen de cijfertjes op zijn plaats. Opgewonden liepen we richting cache, terwijl ik heftige herinneringen ophaalde aan de afgelopen 999 keer. Minutieus doorzochten we het terrein, iedere tak werd betast, elk blaadje beroerd. Was de vlinder gevlogen? Het geraadpleegde Zoetermeerse Hulplijntje bevestigde wel de plaats, maar noemde een voorwerp dat we niet konden ontdekken. Het feestje moest dus even worden uitgesteld...
Van de Naaktslakkies kreeg ik deze morgen bericht dat de cache er toch écht ligt. Dat was even slikken, ook voor mijn vrienden, want blijkbaar hadden we alle drie zitten pitten. Om half acht stonden we opnieuw op de berekende plek om in één beweging de vlinderdoos te voorschijn te friemelen. Een luid gejuich steeg op. Ik trok mijn 1000e flesje bier open, en Pino overhandigde me een speciaal flesje ter gelegenheid van deze formidabele vondst. Hierna gingen we nog even op bezoek bij de Naaktslakkies, die een speciaal cadeau voor me klaar hadden liggen en waar we nog even gezellig hebben nagepraat. Deze 1000e liet zich niet makkelijk vangen, maar het was de moeite waard!
Iedereen bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1001. The Green Park #3 [Londen] - van Belplasca

18 november 2006, 17:15
During visiting London because of the latest James Bond movie (I couldn't wait till the Dutch premiere next week) I visited the Green Park. I wanted to drop a TB in London so I had to find a 'small' cache. This TB has to visit London in 2007, so now it has a few weeks to look around. However the darkness it was easy to find the cache. Nobody watches me while making some great pictures.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 1002. The Green Park #2 [Londen] - van Belplasca

18 november 2006, 17:35
During my weekend trip to London there was one evening to search for some caches. After a short walk in the dark I found the right spot and switched on my pocket torch. Within a few minutes I found the container. And after that I made some pictures of the trees.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 1003. The Prisoner Londen Locations Tour: 6's House - van Simply Paul

18 november 2006, 18:00
During my weekend trip to London there was one evening to search for some caches. It wasn't easy to find the right place, but suddenly I saw the lid of the film container. While writing my log some ladies asked me the way to Buckingham Palace. With a big smile the oldest woman explained they were invited for dinner by the Queen. Luckily for them I could help because of my map. Enjoyed your meal, ladies?
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

1004

geo 1004. Big Ben's little brother [Londen] - van KiloTwo

18 november 2006, 18:15
During my weekend trip to London there was one evening to search for some caches. This is a crowdy spot, but making some pictures of all the buildings I easily grabbed the box. Nice place, nice clock!
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 1005. The Prisoner Londen Locations Tour: 6 Resigns! - van Simply Paul

18 november 2006, 19:00
During my weekend trip to London there was one evening to search for some caches. First I had to find out the right way to reach the Arch and after that I had to find the cache in the dark. At the moment I would leave the place to get some dinner, I saw something strange. And yes, it was the cache. Now there was time for a lot of beer!
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

1005

Terug naar boven

Door naar december