Blik op Biertje

Bierpraat maart 2006

16 caches gevonden (logs 640-655)

640

geo 640. Sweet Lake City Night Caching Event - van Hiking Muppets, Hiking Cow, Thex, hrng

11 maart 2006, 20:00
Samen met de Watjes, Quaerens en Fibobuijs zouden wij als fiets-team het event bezoeken. Dat betekende een flinke voorbereiding: nachtelijke terreinverkenning, bestudering van stafkaarten, markeren van sluiproutes en plaatsing van een materiaalauto op een tactische plek. Die voorbereiding kwam ons goed van pas. Om 18:30 uur waren we op de parkeerplaats, waar nog niets te zien was. Achteraf bleek dat er meerdere startpunten waren, maar toevalligerwijs hadden onze teams dezelfde plek. Twee minuten voor het fluitsignaal besloten we te vertrekken, en om 19:03 openden we routineus de koker en ontdekten dat het eventterrein nog een klein stukje fietsen was. Op dat moment arriveerde een karavaan van (bekende) geocachers, en toen ging er iets mis. Quaerens was ineens zijn handschoenen kwijt en wist niet meer wanneer hij ze nog aan had gehad. Dat betekende het hele terrein met lampen afzoeken, terwijl er steeds naar ons geroepen werd: "Hier ligt die cache, hoor!"
Tijdens de weg terug zag ik ineens twee dames met een klein beertje. Dat moest haast wel Team Pooh zijn! De begroeting was allerhartelijkst en de dames bleken zo gecharmeerd door mij, dat ik even dacht dat ze me verwarden met Loze Jorry, die knappe, altijd vriendelijke en behulpzame vuttende cacher uit de Randstad. wink
In de haast om mijn fietsvrienden in te halen, bemerkte ik te laat dat ergens onderweg mijn GPSr van het stuur gesprongen was. Dat betekende opnieuw wat oponthoud, voordat we de sprint naar het clubhuis Abusa konden inzetten. Zowel in het Westerpark als de woonwijk daarachter bleken Quaerens en Watje 5 een verschil in opvatting te hebben over de kortste, de handigste en de snelste weg. Daarom was het pas om 20:00 uur dat we de warmte van het clubhuis voelden en ons een weg baanden naar het logboek.
Organisatie, het was grandioos. Bedankt voor alles!
Proost, Biertje

geo 641. SLCNCE Nachtdieren - van The Hiking Muppets

11 maart 2006, 20:15
Yes, brons! Omdat Watje 9 met de materiaalwagen vooruit was gegaan, zat zij al een paar uur te puzzelen toen de fietsploeg eindelijk in het clubhuis arriveerde. De cache lag zo dichtbij, dat het moeilijk was om niet te laten merken dat er hier een groepsontmaagding plaats vond. wink
Goud voor de Watjes, die de puzzel hadden opgelost. Zilver voor Quaerens, die net iets te laat greep. Brons voor Biertje, die eerst zijn camera wilde pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 642. SLCNCE Melk Pad - van hrng

11 maart 2006, 20:35
Samen met de Watjes, Quaerens en Fibobuijs bezochten wij als fiets-team het event. Het eerste deel van deze puzzel kon gewoon thuis worden opgelost, maar daarbij had ik een klein (of groot) verschil met de oplossing van de Watjes. Tijdens het event werd dat even slinks nagevraagd en met de verkregen waarden voor PQRS konden we op pad. Al snel werden de fietsen aan de kant gegooid en begon een tocht door het veld die eindigde bij een stukje moeras. Even geprobeerd om met één schoen in een plastic zak de eerste stap te zetten, maar toen bleek dat de andere schoen daarna soppend ten onder zou gaan, toch maar besloten het nog even droog te houden...
Na kort overleg of de materiaalwagen een oplossing bood, verschenen er een paar teams met wat verderop gevonden boomstammen. Bewonderend keken we toe hoe de oversteek werd gemaakt en het kokertje in een sierlijke boog op het droge werd gegooid. Meestal sta ik op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, maar nu was het een keertje op het goede moment op de juiste plek. Na het loggen bood ik de plastic zak aan, zodat het kokertje in de zak aan een lange stok terug naar de overkant kon worden aangeboden.
Collega's, proost en bedankt! Biertje

643

geo 643. SLCNE Hobbit Pad - van hrng

11 maart 2006, 22:10
Samen met de Watjes, Quaerens en Fibobuijs bezochten wij als fiets-team het event. Een hobbit zoeken leek ons niet zo moeilijk, dus gingen we op pad. Al snel bereikten we de schuilhut. Het bleek dat Bungo erg van bier hield, want daar trof ik een aardige verzameling lege bierblikjes aan. Maar gelukkig had hij ook nog iets van waarde achtergelaten. Voor de afdruk moesten we even zoeken, daarna ging het via het bos snel naar de brug. Daar werden de fietsen neergegooid en sprintte iedereen fanatiek naar een andere hoek!
Aan de voet van de berg lieten we de fietsen achter, en volgden we de reflectors omhoog. Na wat twijfel over 'de laatste' ontdekten we het signaal en een paar minuten later dus ook het versteende wezen. Een uitgebreide discussie volgde over de mogelijke oplossingen.
Bij het gat van de verloren vogel staat een handige schrijftafel, waar een ander team juist wilde vertrekken. Na het uitwisselen van onze (en hun) twijfelachtige oplossingen, bezochten we het gat en kon de slotberekening plaatsvinden. Dankzij onze fietsen waren wij net op tijd bij de cachelocatie om te zien hoe onze voorgangers de cache vonden en uitgebreid met de doos poseerden voor alle fotografen.
Proost, en bedankt voor deze leuke cache! Biertje

geo 644. SLCNCE Kattenogen? - van 8bears

11 maart 2006, 22:50
Samen met de Watjes, Quaerens en Fibobuijs bezochten wij als fiets-team het event. De moeilijkheid van deze puzzel zat 'm in het staartje: moet je de cijfers van beneden naar boven aflezen, of van de kop naar het staartje? De aanwezige organisatieleden wisten het ook niet. We stonden dus eerst bij het verkeerde punt. Daar vlakbij troffen we een bruggetje aan met een prachtige verstopmogelijkheid. In Delft ligt zowat onder elk bruggetje wel een cache, maar in Zoetermeer nog niet. Ik zag dat de Watjes elkaar even veelbetekenend aankeken...
Hierna dus naar het andere (en juiste) plekje, waar een bonte verzameling lampjes al aangaf dat we niet de eersten waren. Het logboekje ging reeds van hand tot hand, evenals het filmkokertje met logrol dat ook in de cache was aangetroffen (dat kokertje bleek achteraf een vergissing te zijn). Hierna moesten we terug naar het clubhuis om een paar nieuwe cachebeschrijvingen op te halen. Dan konden we ons gelijk een beetje opwarmen, want een temperatuur van min 7 graden is toch echt te koud voor een biertje!
> Proost en bedankt, Biertje

___________________________________________________________________


geo 645. SLCNCE Langszame Pad - van hrng en Chokotoff

12 maart 2006, 00:25
Samen met de Watjes, Quaerens en Fibobuijs bezochten wij als fiets-team het event. Na weer even binnen opgewarmd te zijn, reden we opnieuw de kou in met een paar nieuwe cachebeschrijvingen op zak. Deze leek tamelijk simpel en op het opgegeven coördinaat schenen we geroutineerd in het rond en filosofeerden over wat we met een camera zouden kunnen doen. Hardrijders flitsen? De streep van koplampen filmen? Het was inmiddels zondag geworden en ineens zagen we het licht! En we hadden het geluk dat de Watjes alles heel langzaam kunnen. Ook lezen. wink Onafhankelijk van elkaar ontcijferden zij de code en konden we weer op weg. Ter plekke maakten we een (onnodige) omtrekkende beweging door het struikgewas, maar daarna was de kist snel gevonden.
Proost en bedankt, Biertje

646

geo 646. SLCNCE Snelle trollen pad - van hrng

12 maart 2006, 01:10
Samen met de Watjes, Quaerens en Fibobuijs bezochten wij als fiets-team het event. Na het langzame pad werd het tijd voor iets snellers. Bij het stenen muurtje gingen we uitgebreid op zoek naar de trollensporen. We schenen in het rond, kropen over de grond, stopten wat in onze mond, maar we vonden geen hond. Tijd voor overleg. We bekeken de opdracht nog een keer goed en toen ontdekte iemand dat ik al die tijd met mijn jas de aanwijzing had afgedekt! (Meestal zet ik mijn fiets tegen de boom met de reflector of de kist, maar dit keer had iedereen de plek van mijn fiets al uitgebreid gecontroleerd!) De fietsen hadden nu een voordeel, want snel reden we van punt naar punt. De min of meer waterdichte kisten van Watje 5 zorgden ervoor dat wij op het droge konden blijven en alleen de zoekplek hoefden aan te schijnen. De andere punten gaven geen probleem en om 01:10 uur vonden we de cache, als vijfde team. De weg terug werd dankzij een felle sprint in een recordtijd afgelegd.
Proost en bedankt, Biertje

geo 647. SLCNCE De Kabouter - van hrng, Thex, The Hiking Muppets

12 maart 2006, 02:20
Samen met de Watjes, Quaerens en Fibobuijs bezochten wij als fiets-team het event. De organisatie had gevraagd om deze tocht wat later op de avond te doen, omdat er nog veel kinderen zouden rondlopen. Het was nu inmiddels half twee 's nachts en we hebben inderdaad geen enkel kind meer gezien. Een één-sterren cache, plus de vermoeidheid en het vele bier. Tja, dan sluipen oude gewoontes in en is een foutje zó gemaakt. Door slecht lezen duurde het even voordat we op de startplek stonden. Quaerens en ik zagen ergens een reflector en fietsten er direct op af. Maar omdat we daar geen dier aantroffen, en we beiden de GPSr uit hadden staan, begonnen we te twijfelen of dit wel het eerste waypoint was. Terug dus naar de groep.
Opnieuw lezen en daarna de coördinaten van het eerste WP ingevoerd. Aha, we stonden daarnet dus toch goed. Ook met z'n vijven vonden we het beestje echter niet, wel was er met pen iets opgeschreven (en dat bleek achteraf juist te zijn). De kleur van het aangelijnde dier was geen probleem, het tussenpunt sloegen we over omdat we even geen goed fietspaadje zagen, en daarna hadden we de grootste moeite om het Disney-dier te vinden. Gokken dan maar? Maar de waarde was van cruciaal belang voor de eindlocatie. Nogmaals zoeken en uiteindelijk tóch gevonden (op de plek waar twee personen al eerder gekeken hadden...)
Ook op de eindlocatie konden we in eerste instantie niets vinden, zodat we de hint nodig hadden om de kabouterwoning te ontdekken. Het huisje was helemaal ondergelopen, vandaar dat we natuurlijk geen kabouter aantroffen. Maar de kist was gelukkig waterdicht, zodat we onze namen in het logboekje konden achterlaten. Vreemd genoeg was dit de cache die voor ons de meeste problemen had opgeleverd. Maar 'Volg het pijltje' en 'Land of Barely There' gaan we écht nog een keer doen, hoor!
Proost en groeten, Biertje

geo 648. SLCNCE En toen was er licht - van The Hiking Muppets

12 maart 2006, 04:04
Samen met de Watjes, Quaerens en Fibobuijs bezochten wij als fiets-team het event. Voor de tweede keer waren wij terug in het clubhuis om even op te warmen. Dit zou onze laatste cache worden. Uiteindelijk kozen we (daarom?) niet voor de fiets maar voor een ritje met z'n vijven in het kleine autootje van de moeder van Watje 9. Op de cache-parkeerplek had zich inmiddels al een (internationaal) gezelschap verzameld, zodat zelfs de moeilijkste opgaven werden gekraakt. Het zoeken naar het voorwerp duurde het langst, maar na het ontcijferen van de hint konden Quaerens en Fibobuijs hun gejuich laten horen. En daarna was er ook ineens licht en konden we onze 9e cache van deze avond aftekenen. Rond half vijf stonden we weer voor het (donkere) clubhuis en namen we afscheid van de Watjes. Wij moesten nog een flink stuk naar huis fietsen, maar het was slechts min zes graden en het sneeuwde gelukkig niet...
Watjes, Quaerens en Fibobuijs, bedankt voor de gezellige nacht, en proost! Biertje

649

geo 649. Draait ie of draait ie niet? - van 4puppies

12 maart 2006, 14:35
Na een paar uur slapen na het Night Caching Event begon het huntersbloed weer te kriebelen. Er stond al een tijdje een route naar Leiden op de planning en vandaag moest dat maar eens omgezet worden in daden. De molen van de Rijnlandse molenstichting was de eerste voor deze middag. Na 85 keer gelezen te hebben dat ie niet draait, was ik niet verrast dat de molen ook vandaag stilstond. Ik besloot een praatje te maken met de molenaar, die mij als bierliefhebber uitgebreid vertelde over de middeleeuwse geschiedenis. Destijds was bier de dagelijkse drank van de bevolking, omdat water ziektekiemen bevatte en wijn te duur was. Het Leidse bierbrouwersgilde Sint Stevensgilde werd in 1461 opgericht, onder andere door Willem van Tetrode. Het hofje dat hij stichtte kreeg daarom de naam Sint Stevenshofje. In 1500 waren er zo'n 20 brouwerijen in Leiden, waaronder vier van de zonen van Aernt van Tetrode. Twintig brouwerijen in de stad, ik kreeg er direct dorst van. Ik informeerde daarna waarom de molen nooit meer draaide. Alleen Pyne heeft op 19 februari de draaiende wieken gezien (of was dat een dichterlijke haiku-vrijheid?). Het bleek dat er al een tijdje een technisch probleem is met het draaimechanisme. Er ontbreekt namelijk een speciale ronde plastic behuizing van het schuifkruiwerk, dat helaas niet meer gefabriceerd of geleverd kan worden. Ik bedankte de molenaar voor zijn uitleg en even later stond ik weer bij mijn fiets. De cache was gelukkig snel gevonden. De ronde plastic pot deed me vaag ergens aan denken, was het iets wat de molenaar had verteld? Ik maakte nog een foto en ging weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 650. Waterplaats - van wapsjes

12 maart 2006, 16:50
Een plekje waar wel vaker wat biervrienden zich verzamelen, getuige de lege blikjes die ik aantrof. Eerst maar eens in de diepe spleet onder het viaduct gekeken, daarna in de bagger bij de wateruitlaat gegraaid. Toen maar een hulplijntje gebeld. Quaerens gaf een hint, waarna ik de cache kon opvissen. De constructie heb ik al een paar keer eerder gezien, maar ik trap er nog steeds elke keer weer in. Er was nog net ruimte voor een TB, maar het volproppen van de koker duurde iets te lang, waardoor ik betrapt werd door een lid van het Puffin-team. Die had dus een inkoppertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 651. Big Ducks - van wapsjes

12 maart 2006, 17:15
Voor het zondagse rondje Leiden stond ook deze cache op het fietsprogramma. Bij het aanrijden zag ik dat de eenden blijkbaar zijn ontsnapt, want ik trof er genoeg rond de cache aan. Vlak naast het nulpunt kon ik m'n fiets neerzetten en bestudeerde ik eerst de achtergelaten voetstappen en valsporen. De gevaarlijke glibberige modder was echter vandaag bevroren (het vriesweer had dus één klein voordeeltje), zodat het graaien en terugleggen probleemloos ging. Niet alle eendjes wilden daarna op de foto, eentje dook direct onder! wink
Bedankt en proost, Biertje

652

geo 652. Tunnelvisie - van Smurfin & Grote Smurf

12 maart 2006, 18:20
Met de fiets zou ik er behoorlijk lang over doen om alle punten te bezoeken, maar gelukkig is een virtuele rondgang ook mogelijk. Alleen de lengte van de reep bitumen kon ik niet vinden, maar dat antwoord valt gelukkig af te leiden.
Helaas gaf mijn oplossing een plek die ruim 1100 meter vanaf de Simontjestunnel lag. Toch besloot ik naar het fietstunneltje te fietsen en ter plekke met de Carrotte-methode de cache te vinden. Maar ondanks de hint bleef het doosje goed verborgen, en na een kwartiertje besloot ik de naamgever van deze zoekmethode te raadplegen. Ik wist dat hij de cache nog op de oude plek had gevonden, maar vanaf die plaats zou het mij met de correctie van +2 en +5 toch moeten lukken?
Hoewel Wilxlii erg zijn best deed om de oorspronkelijke plek zo accuraat mogelijk te beschrijven, en ik m'n best deed om me te verplaatsen in de gedachtegang van een nuchtere wat oudere maar zeer ervaren cacher, had ik mijn twijfels of we het samen wel over dezelfde locatie hadden. Zijn toevoeging dat hij Zowaar! op 10 maart ook op deze manier geholpen had, gaf me weinig hoop. Zij had de cache immers niet weten te vinden...
Vanaf Wilxlii's punt voerde ik de correctiegetallen in, en na wat uitproberen en rondlopen kwam ik op een plek uit die veel beter voldeed aan zijn beschrijvingen. Vanaf die plaats voerde ik opnieuw de correctiegetallen in, en nu kwam ik op de plek uit vanwaar ik Wilxlii had gebeld. Ik had dus al die tijd naast de cache gestaan!
In het doosje vond ik ook een kaartje met de juiste coördinaten. Terugrekenen leerde me dat ik minstens 2 antwoorden verkeerd had, dus ik ga de makers nog even mailen, want ik ben toch wel nieuwsgierig waar mijn fout zat.
Smurfin & Grote Smurf en Wilxlii bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


653

geo 653. Op een dag... (hitchhiker) - van Stoffer en Blik

27 maart 2006, 20:10
Arriveer ik iets te laat op de startplek voor de nachtcache in het Land of Barely There, krijg ik direct deze Hitchhiker in handen gedrukt. Hoewel deze brouwerij ervan uitgaat dat ik ooit zal overstappen naar hun pils, denk ik niet dat het zover zal komen. Maar op een dag draag je toch dat T-shirt...
groeten en proost! Biertje

654

geo 654. SLCNCE Land of 'Barely There' in Blacklight - van Thex

27 maart 2006, 21:40
Wat een barre tocht was dat! En dan heb ik het natuurlijk over de weg naar het startpunt. Harde tot stormachtige wind, waardoor het fietsen niet meeviel. Daarom was ik iets over achten bij het begin van de Old Dribble Trail, waar de rest van de groep al stond te wachten. Tijdens de wandeling werden de laatste nieuwtjes en ervaringen uitgewisseld. Zo bereikten we moeiteloos WP1 en daar hield het op. Volgens de log van Mr. Chaos moest hier een hoop informatie te vinden zijn, maar hoe we ook zochten, schopten, groeven en schenen, we kwamen niet verder. Uiteindelijk Thex maar even uit bed gebeld en met zijn hulp de gegevens opgediept. Nu bleek weer eens hoe handig het is als je het puikje van geocachend Zuid-Holland bijeen hebt: snel en vakkundig werd alle informatie bestudeerd, waarna er een duidelijk plaatje ontstond en de kortste route kon worden vastgesteld. Gelukkig hadden we voldoende papier bij ons, en ook de rekenmachines kwamen goed van pas. Na een prachtige tocht was het Watje5 die de kist ontdekte. Ongemerkt hadden we kennelijk het eindpunt bereikt. Omdat de trollen geen bier klaar hadden staan, was ik blij dat ik zelf een blikje meegenomen had.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 655. SLCNCE EindelozeEilandPad - van Hrng

28 maart 2006, 22:30
Biertje Behaalt Brons! Na ons succes van gisteravond in het land van Barely There besloten we het pad van het Eindeloze Eiland af te lopen. Omdat ik ietsje later arriveerde, had de rest al een beetje de omgeving verkend. Kwart over acht vertrokken we naar WP1 en de hele tocht verliep probleemloos. Watje5 had de juiste klauterkwaliteiten en vond E. Moeiteloos deed Loze Jorry alle berekeningen uit zijn hoofd, Quaerens keek onder elk bruggetje of er wellicht een cache lag en Pyne rookte een sigaretje en maakte een paar prachtige foto's. Vlak voor het bereiken van de stash area begonnen Watje9 en Quaerens ineens te rennen toen ze de marker zagen oplichten, en terwijl ze over de grond rollebolden als twee jonge honden, keek Biertje nuchter om zich heen en pakte de kist en ging ermee heen.
Bedankt voor de cache en de gezellige avond, Biertje

655       655

Terug naar boven

Door naar april