Blik op Biertje

Bierpraat augustus 2006

59 caches gevonden (logs 802-860)

802

geo 802. De Verhalenverteller - van sp00k

2 augustus 2006, 21:25
Vanavond waren Mighty-Mike en ik nog even op stap in Oegstgeest. Normaal gesproken heb ik altijd voldoende stof om interessante verhalen te vertellen, maar op deze plek schoten woorden me te kort. Ik kreeg een brok in mijn keel en mijn adem stokte. Ineens kon ik geen woord meer uitbrengen. Het viel Mike ook al op, want normaal klets ik 'm de oren van het hoofd. "Wat ben je stil, heb je geen praatjes meer?" vroeg hij. Waarschijnlijk kwam het omdat ik op een bankje zat en niet op mijn praatstoel. Zonder iets te zeggen schreef ik mijn log. ik dacht alleen maar: spreken is zilver, zwijgen is goud. Daarna knikte ik nog even naar het beeld en verliet ik stilletjes het terrein.
Bedankt en proost, Biertje

geo 803. Terug naar Oegstgeest - van Bu en Pu

2 augustus 2006, 21:50
Vanavond waren Mighty-Mike en ik nog even op stap in Oegstgeest; allebei hadden we deze puzzel opgelost -- ongelofelijk
Maar we hadden niet hetzelfde coördinaat; het scheelde zo'n 30 meter -- onzeker
Ter plekke zouden we wel zien wie er gelijk had -- ongetwijfeld
Wandelend naar het nulpunt vermoedden we al waar de cache zou liggen -- onvoorstelbaar
Door de schemering zag ik niet dat ik mijn knie in een verse hondendrol zette -- onvergetelijk
Maar de puzzel was opgelost en de log kon worden gezet -- onherroepelijk
De lucht betrok, we konden weer terug naar huis -- onweer
Bedankt en proost, Biertje

804

geo 804. Zoals het oude spreekwoord zegt...- van Dreefhelden

2 augustus 2006, 22:40
Vanavond waren Mighty-Mike en ik nog even op stap in Oegstgeest, want we hadden allebei deze puzzel opgelost, al scheelden onze oplossingen zo'n 40 meter. We spanden het paard niet achter de wagen, hoewel we dachten dat alle wegen naar Rome zouden leiden. Toch komt een ongeluk zelden alleen, want door de bomen zagen we ineens het bos niet meer. "Haastige spoed is zelden goed", zei Mike, terwijl hij moeizaam de auto keerde. "Ach, beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald", antwoordde ik ad rem. Hadden we de huid van de beer al verkocht voordat we hem geschoten hadden? Uiteindelijk parkeerden we naast een gedempte put en verlieten we het rechte pad. In het donker zijn alle katjes grauw, maar toch ontdekte ik al snel de cache. Tevreden schreven we onze logs, want papier is geduldig. Eind goed, al goed, zo leek het wel. Terwijl we terugliepen naar de auto, concludeerde Mike: "Oost west, thuis best." "Vakmanschap is meesterschap", was mijn antwoord, terwijl ik grijnzend een blikje bier opentrok.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 805. Op een klein stationnetje - van Naaktslakkies

3 augustus 2006, 23:00
FTF (Fourth To Find)! Op een klein stationnetje, 's morgens in de vroegte... Zou ik wachten tot morgenochtend, of toch nog even eropuit? Twee van mijn biervrienden zijn treinfanaat, maar die waren vanavond onbereikbaar. Dan maar op eigen kracht. Verrassend genoeg vond ik de oplossing in sneltreinvaart en iets later zat ik al op de fiets. Op het rangeerterrein liep ik Kiddooz tegen het lijf. Samen zochten we eerst op de juiste plek (zonder iets te zien) en daarna op allerlei andere minder leuke verstopplaatsen. We hadden al beredeneerd wat we zouden vinden en het was Kiddooz die uiteindelijk op het juiste spoor zat. Loggen en snel terug naar het café!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 806. Lowie van L. - van Quaerens

5 augustus 2006, 17:05
En toch vind ik het niet van slimmerikerigheid getuigen als je een puzzel niet op kan lossen en dan maar gebruik maakt van alternatieve methodes. Maar natuurlijk heb ik er niks op tegen als Quaerens me een slimmerik vind. wink
Veel snapte ik dus niet van de LTTRS, maar logisch nadenken kan ik wel. Daardoor hield ik uiteindelijk nog maar twee mogelijke plekken over. Vanmiddag ging ik op pad. Eerst zag ik Van L. en daarna ontdekte ik de rode mieren. Er bleek een heel spoor richting de Vruchtenbuurt te lopen... Ik liep verder met m'n handen in m'n zakken en keek een beetje omhoog. Opeens zag ik iets schitteren... Ik kon mijn naam nog net op het eerste blaadje met slimmeriken krabbelen. Leuk dat hier nu eindelijk ook een cache ligt!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


807       807

geo 807. Er kan er maar één de grootste zijn - van Chrispy

6 augustus 2006, 08:10
Vandaag op pad met Loze Jorry. Of dit echt de grootste bloem van Nederland is, weet ik niet. Ik wist zelfs niet eens wat voor bloem dit was. Wellicht een chrysant? Loze Jorry had inmiddels de bezemsteel gevonden. De cache kon dus niet ver weg meer zijn. Gelukkig zat die in een opvallend fel gekleurde plastic zak. Tevreden liepen we daarna terug naar de auto. De hele tijd geen hond gezien, wellicht omdat het zondag was, en geen zaterdag?
Bedankt en proost, Biertje

geo 808. Nijhofflaan 1 hoog - van Team Racerox

6 augustus 2006, 08:35
Vandaag op pad met Loze Jorry. Toevallig moesten we even in de Nijhofflaan zijn. Terwijl Jorry naar de bel zocht, was ik al op 1 hoog. Leuke constructie! In de auto schreven we onze logs en daarna leverde ik de cache weer in bij de bewoners.
Bedankt en proost, Biertje

geo 809. Our Treasure "Amstelhoek" - van Team de Vennetjes

6 augustus 2006, 08:55
Vandaag op pad met Loze Jorry. Vanwege een afgesloten weg door filmopnamen (Jorry: "Hebben ze nog 2 figuranten in een auto nodig?") moesten we een alternatieve route zoeken. Opeens zette hij de wagen aan de kant, want hij herinnerde zich dat hier ook een cache moest liggen. Dankzij de gekleurde plastic zak was die al van grote afstand zichtbaar. Na het loggen heb ik de doos dus iets beter verstopt. Gelukkig wist Jorry hoe de cache ongeveer heette, zodat ik 'm ook op de cachepagina's kon terugvinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 810. Doemydiemaar - van Blauwsnavel

6 augustus 2006, 09:05
Vandaag op pad met Loze Jorry. Vanwege een omleidingsroute passeerden we ineens ook deze cache. Jorry had hem al eerder gevonden, maar had toen de auto geparkeerd en was gaan lopen. Nu hij wist dat je naast de cache kon parkeren, hoefde ik alleen maar even uit te stappen. Toch moest ik nog even zoeken, want Jorry was niet op de goede plek gestopt. "Danissutdiedaar", zei hij, en inderdaad: daarwasdoemydiemaar.
Bedankt en proost, Biertje

811

geo 811. Corvéé - van Cliffordreichert

6 augustus 2006, 09:25
Vandaag op pad met Loze Jorry. Die had in zijn route op weg naar het Gooi ook deze cache opgenomen. De verstopplek werd door onze jarenlange ervaring natuurlijk direct herkend. De cache werd goed bewaakt door een forse spin, maar dankzij mijn handschoenen kon ik de doos toch zonder verwondingen openen. We wandelden dezelfde weg terug, hoewel de auto (achteraf gezien) best wel wat dichterbij had kunnen staan. Zo, na dit corvee konden we naar onze uiteindelijke bestemming: het oude Ankeveen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 812. [GME2006] De Ontbrekende Hut - van Nightfire

6 augustus 2006, 11:20
Vandaag op pad met Loze Jorry. Deze cache is bijzonder goed te combineren met Ankeveen in Vroegere Tijden. Omdat we op de fiets waren, kozen we voor de Uitgang als onze ingang en zoefden we over het betonpad. Gelukkig kon Jorry mijn tempo goed bijhouden en hij raakte zelfs niet van de wijs toen ik een verkeerd pad inreed. Behendig haalde hij de (prachtige) constructie te voorschijn en ontdekte daarna pas welke handelingen hij had moeten uitvoeren. Na het log- en ruilritueel was het nog een hele puzzel om alles foutloos in elkaar te zetten, maar dankzij mijn aanwijzingen wist Jorry de cache weer piekfijn achter te laten. Zelfs het cachepaadje is weer gecamoufleerd, zodat de volgende bezoekers goed zullen moeten kijken.
Bedankt en proost, Biertje

813       813

geo 813. [GME2006] Ankeveen in vroegere tijden - van Nightfire

6 augustus 2006, 11:55
Vandaag op pad met Loze Jorry. Deze cache is bijzonder goed te combineren met De Ontbrekende Hut, tenminste, als je je net zo goed voorbereidt als wij dat hebben gedaan. Op de parkeerplaats haalden we de fietsen van de auto en begonnen we aan onze ontdekkingsreis. Al bij ons eerste punt stapte er een fietser af om ons te helpen, maar deze oude man kwam uit Hilversum en had ook geen bril bij zich. Bij het tweede punt werden we door een Ankevener aangesproken die ons goed op weg hielp: hij wees zijn geboortehuis aan, het huis van de schoolmeester, dat gebouw was gesloopt en dit huis stond iets verderop. Een passerende schilder kwam erbij staan en wees op de schaatsbaan. "Nou", zei Jorry, "die ken ik nog van vroeger. Daar heb ik in de jaren zestig nog een tocht gereden." Het café was ook geen probleem, want bier rook ik al vanaf grote afstand, legde ik grijnzend uit. Nou, dat vonden ze knap, want er was al 14 dagen niet getapt omdat de eigenaar op vakantie was!
Verderop bij de kerk kregen we opnieuw hulp van een echtpaar, zodat we in ons enthousiasme bijna de ijsbaan over het hoofd zagen. Het café bleek inderdaad gesloten, dus een koud pilsje zat er helaas (nog) niet in. Op een bankje maakten we ieder de berekening en ontdekten we verschillende uitkomsten. Het bleek dat ik nog de oorspronkelijke uitdraai van het GME2006 had en dat er daarna in de cacheformule iets was toegevoegd.
We maakten een leuke fietstocht, waarbij ik me afvroeg of er nou echt geen enkel cacheplekje dichterbij Ankeveen te vinden was. Dankzij de hint zagen we dat we op de juiste plek waren gearriveerd en iets later had ik het verbanddoosje in handen.
Terug bij de parkeerplek kwamen we opnieuw de Ankevener tegen, die begon te vertellen welke huizen hier vroeger hadden gestaan, dat er een landje was geweest waar de kermis altijd stond en dat de processies uit de kerk achterlangs de weilanden liepen. Helaas, wij moesten er weer vandoor. Met moeite namen wij afscheid en vertrokken snel naar Hilversum.
Bedankt voor deze leerzame cache, en (ondanks het gesloten café) proost! Biertje

geo 814. LDBC - van harrieklomp

6 augustus 2006, 13:25
Vandaag op pad met Loze Jorry. Deze cache had hij al gevonden, maar ik nog niet. Het was een combinatie van geluk, toeval en mijn scherpe blik dat ik de doos direct in handen had. Mooie constructie!
Bedankt en proost, Biertje

geo 815. 12 Steden, 13 Ongemakken: Hilversum - van Ralph

6 augustus 2006, 13:45
Vandaag op pad met Loze Jorry. We hadden ons allebei goed voorbereid, zodat we onze antwoorden alleen nog maar hoefden te vergelijken. Omdat het aantal televisietorens onbekend was (zelfs bij het infocentrum van het Mediapark weten ze het niet, zo las ik in een log), hielden we één variabele over. Dat betekent langs een lijntje lopen. Dat leverde echter niets op. Uiteindelijk maakten we het zoekgebied steeds groter, waarna ik opeens op de kist stond. Terugrekenend blijkt het aantal televisietorens dus kleiner dan 0 te zijn. Tja, dat hadden we niet verwacht...
Bedankt en proost, Biertje

geo 816. Mozart 250 jaar - van Wandelende Takken

6 augustus 2006, 14:40
Vandaag op pad met Loze Jorry. Die blijkt verrassend muzikaal te zijn. De hele weg stond er een cd met duistere deuntjes op, en hij bleek ook alle KV-nummers uit zijn hoofd te kennen. Tenminste, die van Don Giovanni wist hij mij direct te vertellen...
Ter plekke vulden we het coördinaat aan en gingen we op weg. Al snel ontdekten we dat het gebladerte en het water ons parten speelden. Mijn GPSr bleek zelfs volkomen van de wijs. We begonnen opnieuw en kwamen uiteindelijk terecht op de plek die we net hadden verlaten. Een reprise dus. Hiermee was de toon gezet, en ik verloor mijn GPSr en Jorry zijn ontvangst. Van de dingen die in de hint worden genoemd, staan er gelukkig genoeg op de cacheplek, zodat we lekker onze gang konden gaan. Het vinden van de cache klonk voor Jorry als muziek in de oren. Hij wilde direct een stukje van Don Giovanni zingen, maar ik maakte hem wijs dat hij daarmee de natuur zou verstoren, hetgeen streng verboden was. Muisstil verliet hij de plek, terwijl ik mijn lachen bijna niet kon houden. Tot over 250 jaar!
Bedankt en proost, Biertje

geo 817. Snel weer verder 2004 - van Blokhut

6 augustus 2006, 14:55
Vandaag op pad met Loze Jorry. Een echte drive-in-cache, dus ik zette mijn fiets op een handige plaats en liep naar de opvallende plek aan het water waar de cache natuurlijk moest liggen. Niet dus. Aha, dus gelukkig weer zo'n ouderwets Biertje-Jorry-syndroom (zie de begrippenlijst van Wilxlii Carrotte). Quaerens kan trots op ons zijn.
Hierna snel weer verder. Toch zou dit onze laatste gelogde cache zijn van deze dag. We zijn nog wel aan een multicache begonnen, maar konden die door tijdgebrek niet afmaken. Maar wij komen terug!
Loze Jorry, bedankt voor de gezellige en productieve dag, en ook voor de spinazie. wink
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


818

geo 818. Hybridity - van pyne

8 augustus 2006, 20:50
Toen de tweeslachtigheid het licht zag, werd ik prompt neerslachtig en ging bij mij het licht uit. Maar toen bier- en geovriend Mighty-Mike vertelde dat hij snapte hoe je de lettersoep moest ontwarren, besloot ik een tweede (en scherpere) blik te werpen. Na omslachtige voorbereidingen waagden we vandaag de stap. Om 17:50 parkeerden we de auto en precies 3 uur later arriveerden we op de pynplek. Dat was inclusief een kwartiertje pilspauze en een half uur heen- en weer wandelen wegens halfslachtig leeswerk. En natuurlijk moest er onderweg veel gefotografeerd worden, waarvan ik de resultaten helaas niet kan tonen. Dankzij de wederzijdse dubbelcheck wisten wij elkaar voor fouten te behoeden, zodat de tocht zonder een centje pyn verliep. Mike trok vlot de box; op naar het bier!
Bedankt voor deze toptocht, en proost! Biertje

___________________________________________________________________


819

geo 819. De Tel Kwijt - van pyne

12 augustus 2006, 16:15
Vanwege mijn redding van baby Joop had ik met Pyne afgesproken in een café in de Haagse binnenstad. Dolgelukkig nam hij zijn pleegkind in ontvangst en bood mij direct een biertje aan. Er moesten foto's worden gemaakt en er kwam opnieuw bier op tafel. En daarna wéér. Als snel raakte ik de tel kwijt. In hoog tempo sloeg ik de aangeboden glazen achterover, terwijl mijn gulle gastheer enthousiast vertelde over Kempse blondes en avontuurtjes uit het verleden. Opeens werd ik een beetje draaierig. De cafégeluiden vervaagden en ik hoorde alleen nog een sonore stem die het had over doortellen tot het einde en opschot tot in het oneindige. Haast in trance pakte ik een bierviltje en krabbelde daarop wat cijfers en letters. Toen werd alles zwart...
Hoe ik thuis ben gekomen, weet ik niet. Met zware hoofdpijn ging ik de volgende dag naar mijn werk. Maar in mijn jaszak vond ik een bierviltje. Terwijl de klok langzaam naar vijven tikte, pijnigde ik mijn hersens en begon te rekenen. Ineens stond er een deel van een coördinaat op papier. En daarna nog een! Op de kaart leek het een grappig plekje waar ik in mijn Carrotte-zoektocht van west naar oost nog niet aan toe was gekomen. Ter plekke leek me de route goed per fiets te doen, alleen koos ik daarbij voor het verkeerde pad. Ik moest uiteindelijk nog 130 meter te voet overbruggen. Zou ik de eerste hunter zijn die de Tel via de noordzijde zou bereiken? Ik was blij dat ik het advies had opgevolgd en een kapmes had meegenomen. Maar dat bleek niet voldoende, want ik heb alle 12 onderdelen van mijn Zwitsers zakmes moeten gebruiken, zelfs de flessenopener! wink
Ik voelde me net Indiana Jones, terwijl ik moeizaam een weg zocht door het opschot, naar beneden kijkend voor kuilen en plassen en tegelijkertijd netels, doornen en stekelstruiken wegduwend. Tot mijn verrassing bereikte ik na een half uur een asfaltpad en had ik nog ruim 70 meter te gaan. Nu besloot ik het slimmer aan te pakken en ik ging op zoek naar het begin van de noordoost-route. Die was gelukkig snel gevonden en eenvoudig arriveerde ik op de plek van de foto die al bijna een jaar naast mijn pc hangt. Inderdaad, een prachtige plek, waarvan je wilt dat iedereen die ziet, maar waardoor dan juist de immense stilte zou worden verstoord. Ik kom hier zeker nog eens terug, maar dan wel via de snelste weg!
Oja: tot mijn verrassing zag ik op de logrol dat HCT-lid Albrt hier eergisteren is geweest. De door Quaerens achtergelaten TB was dus weg. Grappig dat bijna alle HCT-leden in een tijdsbestek van 14 dagen hier hebben gestaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 820. Softwarefout - van Mathlener

12 augustus 2006, 16:55
Nadat ik vorige week een Talentvolle Boskopenaar geholpen had om weer wat dichter bij de 1000 te komen, kwamen bij een biertje de sterke verhalen los. Daarbij kwam ook Softwarefout ter sprake, die hij had weten te vinden na een kleine tip. Als dank voor mijn hulp kreeg ik dezelfde tip, die me weer terug aan de rekentafel zette.
Vandaag reed ik dan eindelijk de juiste straat in. Met opzet keek ik eerst langdurig op de verkeerde plek en maakte ik wat extra piepend geluid zodat schoonpapa alle tijd had om naar de deur te komen. Maar blijkbaar lag hij even op de bank te rusten, want het bleef stil, zodat ik in alle rust kon loggen. Maar nu kon ik niet vertellen hoe ik een flink aantal middagen bezig ben geweest om via de Carrotte-methode alle straten rond het Zuiderpark af te fietsen. Alle straten? Nee, een paar kwamen niet in aanmerking, wist ik zeker. Ten onrechte dus. Denkfout, zal ik maar zeggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 821. Eikelenburg - van el adjudante

12 augustus 2006, 17:25
Met de biermobiel reed ik nog even een doodlopende onverharde weg aan de zuid-westzijde van Rijswijk in. Deze cache is inderdaad prima te doen met de fiets, maar dan moet je die niet tegen de cache zetten. Dat deed ik dus niet, want ik dacht de juiste plek al van een afstand te herkennen. Dat bleek correct. De coin was helaas twee uur geleden meegenomen. Haastig beschreef ik de logrol, zodat ik weer snel kon vertrekken. Ik had zo'n voorgevoel dat het hier nog druk zou worden vanmiddag....
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 822. Poppetje - van Gimli

13 augustus 2006, 09:25
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! Vanaf station Amersfoort fietste ik eerst over het mozaïek. Op dit tijdstip was het straatje leeg, maar dat zal op zaterdagmiddag wel anders zijn. Jammer dat je het mozaïek niet ergens van bovenaf kunt overzien. De antwoorden zijn gemaild.
Bedankt en proost, Biertje

823

geo 823. Park Randenbroek - van caysan

13 augustus 2006, 09:45
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! Op dit tijdstip wordt het park gedomineerd door tientallen hondenbezitters met hun luidruchtige beestjes. Begeleid door een onregelmatig blafconcert vond ik eerst het bankje en daarna de micro. Onrustig schreef ik mijn log, maar niemand maakte aanstalten om naar de top te komen. Tot slot een foto gemaakt waarbij het ochtendlicht mooi door de bomen valt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 824. De Teerput - van Team Kleijn

13 augustus 2006, 10:15
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! Na zo'n 300 e-mails had ik vorige maand al de cijfers van het teerput-coördinaat bij elkaar gesprokkeld. Hierna voor de zekerheid mijn spamfilter wat opgeschroefd. wink
Vandaag kon ik dit plekje makkelijk opnemen in mijn route. Door de drukte was ik een beetje afgeleid, want ik fietste er eerst voorbij. Daarna het kokertje makkelijk gespot. Hoewel het er inderdaad bijzonder druk was, wist ik 'm toch onopgemerkt te graaien. Iets verderop heb ik mijn naam (op de juiste plek) aan de logrol toegevoegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 825. WesterWeide - van Team Van Schooten

13 augustus 2006, 10:45
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! De sudoku-caches schieten als paddestoelen uit de grond, terwijl ik dacht dat de hype al weer op zijn retour was. Deze oplossing lag al een tijdje op de stapel en vandaag kon ik dit puntje in mijn route inpassen. Ik ontmoette een hoop wandelaars die mij allemaal vriendelijk groetten. In de kist lagen een paar boeken te wachten op een wereldreis. Vanwege de beperkte bagageruimte heb ik die laten liggen. Aan de deksel zat een coin bevestigd met een tie-rip, die ik met mijn flessenopener makkelijk los kreeg. Thuis las ik op de coin-pagina dat hij bij de cache had moeten blijven...
Bedankt en proost, Biertje

geo 826. Snel - van Sanderss

13 augustus 2006, 11:15
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! Een cache die alleen maar door lange en ervaren mensen te loggen is? Dat is natuurlijk op mijn lijf geschreven! Maar ik moet toegeven dat mijn fiets een beetje geholpen heeft. Iets verderop heb ik wat aan het gebrek aan vitamine D gedaan en mijn naam toegevoegd. De pil kon daarna makkelijk worden weggespoeld met wat pils. wink
Bedankt en proost, Biertje

827

geo 827. Het kleinste Zebravinkje - van De Zebravinkjes

13 augustus 2006, 11:40
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! De Zebravinkjes ken ik wel, tenminste, hun caches in de omgeving van Zoetermeer heb ik allemaal bezocht. De antwoorden waren snel gevonden en vandaag kon ik het gevonden plekje inplannen in mijn route. Volgens de beschrijving staat er een bankje waar je rustig kan loggen. Rustig? Nou, vergeet dat maar. Er zat al een oude man naast zijn brommertje van een sigaretje te genieten. Er naast gaan zitten en druk al mijn spullen uit mijn rugzak halen, gaf het gewenste resultaat. Hierna kon de cache uit zijn bergplaats worden getoverd. Het kleinste Zebravinkje heeft een leuk wiegje, waarvan de top door een kolonie oorwurmen in bezit was genomen (foto aanwezig). Terwijl onophoudelijk fietsers, wandelaars en een dierenambulance passeerden, schreef ik mijn log. Net toen ik dacht dat het rustig was en ik de cache terug wilde plaatsen, kwam een echtpaar op het bankje uitrusten. Hier paste alleen nog maar de fototruc en uitgebreid schoot ik hele series foto's van de omgeving, met een oog richting cacheplaats en het ander naar het echtpaar. Die zullen wel gedacht hebben: wat een moeite voor zo'n stom fotootje!
Bedankt en proost, Biertje

geo 828. Visit me, I'm simple - van Team Kleijn

13 augustus 2006, 12:10
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! Simpel? Het bruggetje fietste ik eerst voorbij, omdat de vissers hun auto's daar tegenaan hadden gezet (vissers hebben net zo'n hekel aan lopen als autorijdende geocachers wink ). Vriendelijk groetend liep ik ze voorbij en vond het paadje naar de cache, dat ook als toilet wordt gebruikt (een van de gebarbecuede visjes was kennelijk niet helemaal goed geweest). In het logboekje las ik dat je eerst een uitleg voor de vissers moet verzinnen wat je hebt gedaan. Omdat ik al vaker als inspecteur voor blauwalgen ben aangesproken, leek me dat wel een plausibel verhaal. Van auto-uitlaatgassen weet ik niets en watermonsters zaten natuurlijk in mijn rugzak. Ik liep terug en kennelijk straalde ik zoveel autoriteit uit, dat de vissers dit keer niets vroegen en ik makkelijk weg kon fietsen. Oja, met de blauwalgen zat het wel goed, dat had ik direct al gezien. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 829. Daar aan de waterkant: de Eem - van De Zebravinkjes

13 augustus 2006, 12:30
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! Het was nog niet helemaal duidelijk of de cache bereikbaar was of niet, maar mijn route ging toch langs de Eem, dus dat zou ik wel merken. Ik zette mijn fiets neer en zag dat de boer zijn schaapjes kennelijk op het droge had, want die diertjes heb ik niet gezien. Wel stond er nog een verplaatsbaar netwerk dat de beesten binnen moest houden. Aan de waterkant was een smalle strook opengelaten en af en toe moest ik even op de metalen stootrand lopen. Zo bereikte ik de bergplaats van deze micro. Eerst even op de verkeerde plek gezocht en toen de hint gebruikt, want deze zat wel heel erg goed verstopt!
Bedankt en proost, Biertje

830

geo 830. Eenzaam bruggetje - van GeoGuillaume

13 augustus 2006, 13:05
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! Inmiddels was ik in Baarn aangeland, op zoek naar een karakteristiek bruggetje in een verdwenen park. Er stroomt geen water meer en het lijkt er niet op dat het bruggetje nog wordt gebruikt. Alleen geocachers komen hier waarschijnlijk nog. Het kokertje lag waar het hoorde. Ik ging weer verder en liet het bruggetje weer eenzaam achter.
Bedankt en proost, Biertje

geo 831. Soestdijk - van Team FIRE

13 augustus 2006, 14:45
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! Goed zoeken is inderdaad een vereiste. Niet voor de bewaker en de Romeinse cijfers, die waren snel ontdekt. De Baarnse jongen kostte veel meer moeite. Diverse kruispeilingen waren nodig en heel wat ronddolen voordat ik de sterfdag mocht noteren. Nu kon ik op weg naar de cache. Ook in dit deel van het bos was de ontvangst slecht. En elke keer als ik wél wat ontving, kreeg ik een iets andere uitkomst. Van de voorwerpen in de hint waren er ruim voldoende aanwezig. Ik hoopte dat de vorige vinder de cache slecht had afgedekt, dat zou ik niet erg vinden. Na driekwartier kwam ik op een plekje dat me wel geschikt leek en waar inderdaad de kist lag. Het derde voorwerp in de hint bleek dus geen hulst te zijn, zoals ik had aangenomen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 832. Pannekoek - van W.I.T.C.H en team FIRE

13 augustus 2006, 15:50
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! Na mijn zoektocht rond Soestdijk had ik wel trek in een pannenkoek. Na een route langs diverse drinkplaatsen vond ik hem op een mooi plekje. Ik heb wat reclame, oude stickers, een kapot dekseltje en een kleverig snoepje verwijderd en de lekkende bellenblaas weer dichtgedraaid. Terug naar het startpunt. Daar stond nog steeds het ijswagentje. Daar had ik nu wel trek in. Pannenkoek met ijs, dus!
Bedankt en proost, Biertje

833

geo 833. Eindeloos verhaal - van Team Otta

13 augustus 2006, 16:55
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! Via een alternatieve route (ik kwam via Baarn aanrijden) heb ik uiteindelijk de mooi verstopte kist gevonden. Ik had geen last van een writers-block en na het lezen van de laatste twee bijdragen volgde al snel mijn aandeel:
Maar een telefoontje naar de gemeente kon ook wel 's helpen. De ambtenaar die de vergunning moest regelen, stond er om bekend dat hij van een lekker biertje hield. Henk en Jan namen de man dus mee naar een gezellig café en bestelden het ene na het andere rondje. Ze hadden grote pret en aan het eind van de avond beloofde de ambtenaar dat de vergunning de volgende week in de bus zou liggen. En inderdaad, de vergunning was er en Henk schroefde het taxibordje op het dak. Het was zaterdagavond en hij vroeg zich af wat voor klanten hij zou krijgen. Pas om een uur of één tikte er iemand tegen het raampje. Henk kon niet zien wie het was. Een beetje aarzelend deed hij het portier open...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#61. Rover Crofts 60 - van Attila Stam

   dnf 13 augustus 2006
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! Thuis had ik de geschiedenis van de Rofer Croftsgroep goed bestudeerd. Het meest interessante vond ik dat er bier gebrouwen wordt bij De Jonge Vosch Bierbrouwerij. Daar zou ik best wel wat van willen proeven. Met de gevonden coördinaten op zak arriveerde ik op een zeer geschikt plekje. Ondanks uitvoerig kijk-, voel- en graafwerk heb ik geen potje kunnen vinden. Verdwenen of tijdelijk binnen gezet?
Biertje

geo 834. Natrix Natrix - van KarelKraak

13 augustus 2006, 18:20
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! Elk jaar lees ik in de krant dat er ergens in ons land weer een gevaarlijke slang is ontsnapt. Deze zomer gaat het om (tientallen) Russische rattenslangen in Eelde. Volgens de gemeentewoordvoerder zijn ze niet giftig en niet gevaarlijk, tenzij je een muis of rat bent. wink De slangenvragen waren gelukkig niet al te moeilijk en het gevonden coördinaat kon ik mooi inpassen in mijn route van vandaag. Daar had ik de verstopplek snel in de gaten. Deze cachevorm met bijpassend logboekje had ik nog niet eerder gezien; leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#62. Lynogram - van Dusee

   dnf 13 augustus 2006
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! De oplossing van de puzzel was snel gevonden, maar dat gold niet voor de cache. Het gevonden coördinaat kon ik mooi inpassen in mijn route van vandaag, maar ik had veel minder geluk dan de Schatgravers, Snoeperds en de Puzzeltjes. Gelukkig waren er genoeg plaatsen die voldeden aan de omschrijving in de hint, dus ik heb een behoorlijk gebied afgeprikt. Uiteindelijk heb ik het opgegeven. Het was inmiddels zeven uur en verslagen fietste ik naar het station van Amersfoort om naar huis terug te keren.
Biertje

835

geo 835. Dertien Duistere Deuntjes - van IJskimo

13 augustus 2006, 20:00
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! Vorige week ging ik op stap met Loze Jorry en tijdens onze rit door het Gooi stond deze cd op. Bij het instappen had ik al direct een papier in mijn handen gedrukt gekregen met de opdracht even de juiste namen te noteren. Dat bleken namen te zijn van 13 geocachers van het eerste uur, van wie er nu nog slechts twee of drie actief zijn. Als muzikaal wonderkind was deze opgave voor mij een fluitje van een cent. Bijna alle nummers herkende ik al binnen de eerste vijf seconden van het intro. Helaas lag het coördinaat niet op onze route van die dag, maar vandaag reed ik graag een paar kilometer om om te bewijzen dat ik het bij het goede eind had. Voor fietsers is de cacheplek iets moeilijker te bereiken dat per auto, maar met wat durf en handigheid stond ik uiteindelijk naast de bergplaats en kon ik met een grijns de kist openen. Het was de laatste voor vandaag; ik ging terug naar huis.
In: TB Barry (voor het volgende muzikale wonderkind)
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 836. Iets te drinken? - van De Bruintjes

19 augustus 2006, 10:35
Op weg naar de Linnaeushof moest er natuurlijk ook even een cache gevonden worden. Na een kort wandelingetje langs het water kwamen we bij het nulpunt. Eerst mocht Alice zoeken, maar die kon niets vinden. Gelukkig bleek er toch een kokertje te liggen. Maar helaas, we vonden niets te drinken; nergens een café te zien! wink
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 837. TB Hotel Schiphol - van rutger.net

20 augustus 2006, 10:40
De hele ochtend regende het al. Ik kon met La Rosa van Team KIS98 meerijden naar het Keep Watching Event, en op de heenweg zouden we nog even een paar caches meepakken. Bij Schiphol werd ik de auto uitgezet om deze cache in de stromende regen te gaan zoeken. Gelukkig was de verstopplaats snel gevonden, zodat ik met de kist naar de auto rende. Gelukkig deed La Rosa het portier weer open en mocht ik even binnen loggen voordat ik opnieuw naar buiten werd gestuurd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 838. Verrassing!! - van Achtbaangek

20 augustus 2006, 11:40
Op weg naar het Keep Watching Event zouden we ook nog even stoppen bij deze Verrassing. Hoewel ik op de kaart had gezien dat we beter linksaf naar het parkeerterrein konden rijden, vertrouwde Team KIS98 meer op de kennis van een zekere Tom en ging rechtsaf. Na een behoorlijke slingerdeslangkruipdoorsluipdoor-route stonden we voor een dichte slagboom. Hierna werd alsnog voor mijn route gekozen en kwamen we tot onze beider verrassing bij het zelfde parkeerterrein uit, maar nu aan een kant met een open slagboom. Van hieruit liepen we in de regen naar de cache. LaRosa was erg teleurgesteld dat er geen verrassing voor haar was achtergelaten. Terug in de auto schonk ik daarom een lekker warm bekertje thee voor haar in. Zelf nam ik natuurlijk iets sterkers.
Bedankt en proost, Biertje

839

geo 839. Humphrey Bogart - van JeRiEs team

20 augustus 2006, 12:40
Op weg naar het Event zouden LaRosa en ik nog even een filmpje pikken. Door onkunde van Tom parkeerden we op zo'n 400 meter afstand van de cache, zodat we nog een flinke wandeling door de regen voor de boeg hadden. Gelukkig had iemand een open flesje bij zijn voordeur achtergelaten, waar nog een restje bier in zat. Een leuke meevaller dus! Via de Lana Woodlaan liepen we naar de cacheplek. Het logboekje zat in een filmblik en we hadden moeite om het papier tijdens het loggen droog te houden. Hierna sopten we door naar Charlie Chaplin.
Bedankt en proost, Biertje

geo 840. Charlie Chaplin - van JeRiEs team

20 augustus 2006, 12:55
Na Humphrey Bogart liepen we door naar het mannetje met de bolhoed. Alles was inmiddels tot op de draad doorweekt en we moesten ook nog op zoek naar het tweede filmblik. Bijna wilde ik voorstellen om op een ander moment (met beter weer) terug te keren, toen ik ineens de cache in handen had. Terwijl ik voor het huis van Charlie Chaplin mijn biertje dronk, leek het in de verte wat op te klaren. De laatste meters terug naar de auto was het ineens droog. Nu snel naar het Keep Watching Event!
Bedankt en proost, Biertje

841

geo 841. Keep Watching Event - van Steensnoeper en Achtbaangek

20 augustus 2006, 13:25
Terwijl ik in Almere's filmwijk nog wat regenwater opving, kreeg ik ineens een telefoontje: mijn nuchtere blik was dringend gewenst. Iets later dan afgesproken (dat overkomt me anders nooit...) ontmoette ik de rest van het Hardcore Triangle team op de parkeerplaats. Na elke gevonden cache stelde ik voor om in het restaurant een Kemphaan Blond te gaan drinken, maar hardcore betekende vandaag: doorgaan tot er geen droge draad meer aan je lijf zit. En toen bleek het restaurant dicht wegens een besloten feest. De dag werd daarom (net als twee jaar geleden) afgesloten in grandcafé Lido-Almere met een lekker witbiertje. Vrienden en organisatie, bedankt voor de gezellige dag en graag tot een volgend keer!
Bedankt en proost, Biertje

geo 842. [KW066] Houtsnip Hernando's Houten Hutje - van Steensnoeper

20 augustus 2006, 13:45
Omdat ik nog even een filmpje wilde pikken in Almere's filmwijk, was ik iets later dan afgesproken op het parkeerterrein. De rest van het HCT Keep Watching Us team had inmiddels al bankjes, gaten en stammen geteld. Om de uitdaging voor ons nog groter te maken, was de complete administratie in handen geduwd van Quaerens die zich wonder boven wonder uitstekend van zijn nieuwe verantwoordelijkheid kweet. Onderweg kwamen we een drietal tegen dat ons bewonderend toekeek: dat waren natuurlijk de houthakker (met pet), de ornitholoog (met bril) en de boswachter (met winterpeen op zijn jas)! Nadat Quaerens even de binnenkant van een studentenkamer had bezichtigd, arriveerden we bij het houten hutje van Hernando. Er bleken al meerdere bezorgde dierenliefhebbers toegesneld, dus die moesten we even wegduwen om te kunnen loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 843. [KW067] Je GPS in de wilgen hangen - van Steensnoeper

20 augustus 2006, 14:45
"Een simpele beginnerscache." Dat leek het HCT Keep Watching Us team wel iets voor even tussen twee buien door. De in de beuk hangende wasknijper werd aanvankelijk over het hoofd gezien, maar bleek het coördinaat te bevatten waar we al stonden. Het gebelde hulplijntje stuurde ons eerst naar een plek waar niets te vinden was, en daarna naar een kunstwerk waar we de draad weer oppakten. We begrepen dat dit de bedoeling was van de maker: je weer even voelen als een beginner die totaal niet snapt waarom en hoe. We wilden nog net geen geocide plegen toen we een heleboel wilgentenen aantroffen. Iets later stonden we op een mini-event waar het wilgenboekje lachend van hand tot paraplu ging.
Bedankt en proost, Biertje

844

geo 844. [KW068] Pijltjes - van Achtbaangek

20 augustus 2006, 15:45
In mijn stamcafé wordt regelmatig met pijltjes gegooid, maar omdat Quaerens de route mocht aangeven, hoefde ik alleen in te grijpen bij de twijfelpunten (door hem steevast 'twijffelunten' genoemd). Met wat logica en overredingskracht wist ik de groep telkens weer vooruit te krijgen, ook voorbij de tekening die niet helemaal klopt (het plaatje bij Ruiterpad Voorbij moet toch écht een kruispunt zijn en géén T-splitsing). We zagen een paar hunters achter ons, die we nog even in de maling namen door het doosje snel terug te leggen en uitgebreid te gaan loggen bij de verkeerde (vierde) boom, waar ze natuurlijk geen cache konden vinden. Ja, die H in HCT staat ook voor Humor!
Bedankt en proost, Biertje

geo 845. [KW063] De Reis en het Doel - van Achtbaangek

20 augustus 2006, 16:10
Aansluitend aan Pijltjes kozen we de hardcore weg naar het Doel. De 'Oranje Mensen' die ons eerst nog bewonderend op een afstandje hadden gevolgd, haakten hier af en kozen voor een andere reis. Maar wij sjokten door het bos en sopten over het vochtige mos. De Watjes hebben zich deze middag goed vermaakt, want bij elke krentenbol maakten ze tijd voor een romantisch momentje, waardoor wij steeds even moesten wachten totdat zij weer om de bocht van het pad waren verschenen... Uiteindelijk bereikten we een verharde weg, en zo'n honderd meter voor de cache zagen we ineens de 'Oranje Mensen' voor ons uit het niets verschijnen en de kist te voorschijn trekken. Ach, het Doel was bereikt, zeiden we tegen elkaar, terwijl we om ons heen keken waar de Watjes waren gebleven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 846. [KW065] Als de cache verdronken is... - van Steensnoeper

20 augustus 2006, 16:40
Nadat alle puzzelstukjes waren verzameld, en door de administrateur tot één coördinaat waren verwerkt, konden we op pad naar de put. We zochten eerst met onze pet en vonden dus geen pit. Maar ineens zag Pyne de pot. We stapten de Landgoedwinkel binnen, waar Quaerens al snel bij de dieetproducten bleef hangen en de Watjes ineens een krentenbolletje moesten delen. Er waren gelukkig voldoende logtafeltjes neergezet en voor de laatste keer deze dag schreven we onze namen in een logboekje.
Organisatie en HCT Keep Watching Us teamleden:
bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


847

geo 847. Het mirakel van de magische stenen - van Steensnoeper

26 augustus 2006, 11:00
Op de fiets een dagje ploeteren in de polder. Vanaf station Lelystad fietste ik richting Almere, op zoek naar de magische stenen. Vanwege de genezende werking (zadelpijn, fietsbelduim, pedaalkuiten) nam ik even plaats op zo'n steen, zodat ik gelijk het eerste biertje van vandaag kon openmaken. Wellicht daardoor zag ik een aantal stenen dubbel, zodat ik op een verkeerd wp3 stond te zoeken. Nadat de alcohol was uitgewerkt en het verstand weer was teruggekeerd, zag ik mijn vergissing in, waardoor ik uiteindelijk toch de magische steen vond waaronder de cache lag verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 848. De diamanten ring: de Ontsnapping - van Achtbaangek

26 augustus 2006, 12:40
Op de fiets een dagje ploeteren door de polder. Volgens de icoontjes kan er bij deze cache niet gefietst worden, maar het Wilgenbos blijkt toegankelijk voor wandelaars én fietsers, mits ze op de paden blijven. Dat zijn gras- en zandpaden, maar ook op mijn huurfiets zonder versnellingen was dit goed te doen. Pas bij WP4 herinnerde ik me dat ik op zoek moest naar hints op hout, en tot nu toe was ik uitgegaan van de logica: zou hier een luchtballon kunnen landen? Kan er een kinderwagen door dit gras? Daarom moest ik even terugfietsen naar WP3, en ook ik constateerde dat het voorwerp bij WP7 door een concurrerende rover is gestolen. Toch lukte het me zonder de hint de kist te vinden. Ja, zo vader zo zoon!
Bedankt en proost, Biertje

geo 849. Overbruggen - van Achtbaangek

26 augustus 2006, 13:20
Op de fiets een dagje ploeteren in de polder. Vanuit Lelystad was ik in Almere aangeland. Omdat ik geen auto had, kon ik die ook niet op de parkeerplaats neerzetten. Maar speciaal voor mij en andere fietsers ligt er echter het Lepelaarspad dat rechtstreeks naar de cache leidt. Ik moest natuurlijk wel eerst over bruggen fietsen. In het kistje zat echter geen TB. Ach, dan maar even een biertje drinken en naar de stroming kijken...
Bedankt en proost, Biertje

geo 850. Lepelaarsplassen - van Apemo

26 augustus 2006, 13:40
Op de fiets een dagje ploeteren in de polder. Van de bruggen was ik op weg naar de molens. Bij het bankje stonden twee fietsen, maar er was verder niemand te zien. Omdat ik mijn huurfiets weer op tijd terug moest brengen, had ik weinig tijd om van het uitzicht te genieten of om bijzondere waarnemingen te doen. Daarom heb ik snel een paar foto's gemaakt om thuis eens rustig naar te kijken.
Bedankt en proost, Biertje

851

geo 851. Windkracht 10 - van Achtbaangek

26 augustus 2006, 14:30
Op de fiets een dagje ploeteren in de polder. Hier moest ik een keuze maken: het simpele kokertje of de goedgevulde munitiekist? Uit de logs blijkt dat het lastig is om molen 9 te vinden. Voor mij was het dus een keuze tussen een flesje bier dat direct geopend kon worden of een vol krat waarvan het onduidelijk was waar het stond. Ik nam het flesje en fietste het windpark op. De molen op de hoek (nummer 4?) maakte bij elke slag een vreemd geluid. Zat er soms een boutje los? Een rood bestelbusje haalde me in. Geocachers? Nee, ze stopten een stuk verder, bij de verkeerde molen. Of was dát soms nummer 9? Ik had inmiddels het kokertje gelokaliseerd en kon weer weg. De molen op de hoek maakte nog steeds een vreemd geluid. Misschien dat er iemand even naar kan kijken?
Bedankt en proost, Biertje

geo 852. Peter Sellers - van JeRiEs team

26 augustus 2006, 15:45
Op de fiets een dagje ploeteren in de polder. Vorige week had ik in de regen (met de auto) al twee filmsterren ontmoet en vandaag in het zonnetje op de fiets was het tijd voor de andere twee. Inspector Clouseau was de eerste. "Do you have a reum?" vroeg ik aan een voorbijganger. Die wees me direct naar de juiste plek. De kamer van Peter Sellers bevat een plastic zak die zowel van buiten als van binnen kletsnat is. Het logboekje dus ook. Omdat men er ook nog flink wat goodies bij heeft gestopt, wordt het natte boekje elke keer flink samengeperst. Wellicht kan de directeur van de filmstudio hier even naar kijken?
Bedankt en proost, Biertje

geo 853. Marlene Dietrich - van JeRiEs team

26 augustus 2006, 15:55
Op de fiets een dagje ploeteren in de polder. Vorige week had ik in de regen (met de auto) al twee filmsterren ontmoet en vandaag in het zonnetje op de fiets was het tijd voor de andere twee. Peter Sellers had ik zojuist bezocht en de laatste filmster stond al op mij te wachten. In tegenstelling tot Sellers was zij 'vom Kopf bis Fuss' helemaal droog. Het vierde getal voor de Oscar was nu ook genoteerd en ik kon de laatste anderhalf kilometer gaan fietsen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 854. Oscar - van JeRiEs team

26 augustus 2006, 16:10
Op de fiets een dagje ploeteren in de polder. Met de vier winnende getallen op zak was ik nu op weg naar de hoofdprijs: een echte Oscar. Het was even zoeken welke ingang ik moest nemen en waar mijn gereserveerde stoel was. De Oscar bleek al klaar te staan om uitgedeeld te worden. Gelukkig was er vandaag maar één genomineerde en dat was ik! Glunderend nam ik mijn prijs in ontvangst. Ik mocht ook nog mijn naam in het Oscar-boek schrijven. Hierna verliet ik de Filmwijk om mijn geluk elders te proberen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 855. Zoetermeer: Waar ben ik? - van Eniram&Andemo

27 augustus 2006, 15:50
Tja, waar is hij? Bordjes met 'eigen weg' en 'alleen voor bezoekers' stuurden me steeds weer terug. Eindelijk had ik het juiste paadje en het pijltje wees zowaar recht naar voren. Omdat ik nergens aan mocht rukken, deed ik mijn handen op mijn rug en keek aandachtig om me heen. Wat rook ik daar? Een vage lucht van chocopasta en Unox-soep? Dat leek vreemd, maar toen ik iets later het logrolletje in handen had, zag ik de oorzaak: Wilxlii was een paar uur eerder hier geweest en ik zat hem behoorlijk op de hielen. Was hij ook op weg naar die nieuwe pomp? Misschien kon ik hem daar nog even natspuiten met een waterpistooltje, want dat is vorige week op het Event niet gelukt. wink
Bedankt en proost, Biertje

856

geo 856. Mam, mag ik pompen? - van Erbie & Orbie.nl

27 augustus 2006, 17:00
Een cache bij een pomp spreekt mij natuurlijk erg aan. Ik dacht namelijk direct aan die koperen bierpomp met 7 tapkranen in mijn stamcafé. Maar hier bleek het om drie pompen te gaan waar helaas alleen maar water uitkwam. En ondanks al het hemelwater van de afgelopen weken was het vanmiddag toch behoorlijk druk. Daarom benaderde ik de cache van de achterzijde, en gezien de sporen was ik niet de eerste. Tot slot nog even een foto maken. Hoewel ik het haar vriendelijk vroeg, wilde de mam op het bankje niet pompen. Haar zoontje gelukkig wel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 857. Zijn we al bij de pomp, mam? - van Erbie & Orbie.nl

27 augustus 2006, 17:10
Na mijn bezoek aan de pomp ging ik nog even kijken waar de cachende automobilisten hun wagen moeten parkeren. Mijn fiets kon ik tegen de cacheplek neerzetten en daarna haalde ik soepeltjes het kokertje tevoorschijn. Er zat een geocache sticker omheen die ik nog niet eerder gezien had. Blijkbaar een nieuwe versie. En nu snel naar de bierpomp!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 858. RiDeKi, Molenpad - van Rick de Kikker

31 augustus 2006, 19:45
Ik dacht dat de hype van de RiDeKi's inmiddels over z'n hoogtepunt heen was, maar Rick is blijkbaar nog steeds een grote fan. Vanavond was ik met Pino, Mighty-Mike, Corbulo en Super Dimona op stap. Allereerst reden we naar het Molenpad. Van Pino moesten we aan de andere eind van het pad parkeren omdat hij vermoedde dat de cache bij het bruggetje zou liggen. Helaas, dat was niet zo en we bleken 1,5 km van de kist te staan. Dat werd een lange wandeling waarbij enkele stevige opmerkingen werden gemaakt. Pino werd steeds stiller, maar maakte alles goed door de cache met één greep te voorschijn te halen. Oja, daarna moesten we weer 1,5 km terug lopen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 859. Diana's groene vingertje - van Orbie.nl

31 augustus 2006, 20:15
Vanavond was ik met Pino, Mighty-Mike, Corbulo en Super Dimona op stap. De tweede cache gaat altijd een stuk makkelijker: Tom-Tom herkende alles, parkeren kon op kruipafstand, de sticker werd snel herkend en Corbulo zat met zijn vingers direct in de juiste tuin. Snel loggen en vlot weg, voordat de buren naar buiten zouden komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 860. Halverwege - van Sandraak+Beamer

31 augustus 2006, 20:45
Vanavond was ik met Pino, Mighty-Mike, Corbulo en Super Dimona op stap. Opnieuw een wandelingetje van 2x anderhalf kilometer over een fietspad. Rond het nulpunt ging iedereen op zoek, maar omdat ik toen nog volkomen wakker was, had ik de pot al snel in handen. Het was inmiddels al aardig donker geworden, dus de vierde cache lieten we maar zitten. Super Dimona stelde namelijk voor nog even een biertje bij hem thuis te komen drinken. Tja, zoiets kan je natuurlijk niet weigeren...
Bedankt en proost, Biertje

860

Terug naar boven

Door naar september