Blik op Biertje

Bierpraat oktober 2013

147 caches gevonden (logs 5598-5744)

5598

geo 5598. De Wachter van Tajiri - van davidbarneveld

2 oktober 2013, 15:35
Na bezoek aan mijn moeder fietste ik even langs de Wachter van Tajiri. Dit beeld is in 1996 aangeboden ter gelegenheid van het einde van de dienstplicht, door de AVNM en VVDM, 2 belangenverenigingen van dienstplichtigen. Het Nassauplein is inderdaad fantastisch opgeknapt en het was verassend om hier weer eens te staan. Een mooie plek, die zeker een cache(je) waard is.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5599

geo 5599. Rondje Coenecoop #1 - van ED-81

3 oktober 2013, 20:15
Deze avond waren de 4 Braeckgeocachers weer gezamenlijk op pad. Vlak na ons vorig bezoek aan Waddinxveen was het Rondje Coenecoop uitgebracht en vanwege enthousiaste aanbevelingen reden we nu opnieuw naar deze plaats. Het bleek inderdaad een leuk rondje, want alle caches waren op een andere manier verstopt en varieerden van nano tot 'large'.
Tien minuten later dan gedacht (Mighty-Mike kon weer moeilijk afscheid nemen van zijn knappe adjunct-directrice) vertrokken we vanuit Leidschendam. Pino parkeerde bij #3, maar vond dat we de route moesten doen zoals die was bedoeld, dus liepen we in het donker eerst naar #1. Terwijl Corbulo zijn haperende pen in de aanslag hield, greep Pino vlot de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5600. Rondje Coenecoop #2 - van ED-81

3 oktober 2013, 20:20
Deze petling zat niet in de boom, maar wel in de buurt. Corbulo zag de verstopplek direct en wees hem aan. Van Pino mocht hij 'm best pakken, dus moeizaam ging onze grijsaard met z'n grijze baard (weer zo'n linkse hobby van Corbulo) door de knieën.
Bedankt en proost, Biertje

5601

geo 5601. Rondje Coenecoop #3 - van ED-81

3 oktober 2013, 20:25
Hier hadden we het even moeilijk. Ondanks de duidelijke hint en de meegebrachte zaklampen tastten we hier volledig in het duister. Corbulo zocht het hogerop, ik bekeek de zaak van onderen en Mighty-Mike zag dat het niet goed was. Toen we dachten dat we alles hadden gehad, zag Pino de cache ineens zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5602. Rondje Coenecoop #4 - van ED-81

3 oktober 2013, 20:35
Hoewel Pino, Corbulo en Mighty-Mike het liefst over de asfaltweg bleven lopen, waarschuwde ik dat we toch echt terug moesten naar het pad over de smalle dijk. Al kletsend en stroopwafels etend, waren we daarna bijna de juiste boom gepasseerd. Dit keer zochten we een 'small', dus die konden we moeilijk over het hoofd zien. Pino pakte 'm en Corbulo mocht schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5603. Rondje Coenecoop #5 - van ED-81

3 oktober 2013, 20:40
Hoewel Corbulo door z'n grijze baard er als een bejaarde grijsaard uit zag, mankeerde er vanavond niets aan zijn ogen. Ongelooflijk scherp had hij hier de nano binnen 2 tellen in z'n handen. Het bevrijden van het piepkleine rolletje kostte daarna 5 minuten, waarbij het zakmes van Mighty-Mike nog goed van pas kwam. Omdat het mij onmogelijk leek om onze 4 namen in één vakje te kriebelen, stelde ik voor alleen een B (van Braeck) te schrijven. Mighty-Mike noteerde daarna als datum 23-9, dus die leefde kennelijk nog 10 dagen in het verleden.
Bedankt en proost, Biertje

5604

geo 5604. Rondje Coenecoop #6 - van ED-81

3 oktober 2013, 20:50
Terwijl 3 van ons op hun hurken in het donker tuurden, liep ik even om en bekeek de zaak van de andere kant. Ik liet m'n licht op de goede plek schijnen en kon mijn vrienden opgelucht meedelen dat ik de cache had gevonden. Die had het formaat 'large', maar bevatte alleen een logboekje. Om tijd te winnen schreef ik als naam 'Braeckgeo', waarna we vrolijk verder wandelden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5605. Rondje Coenecoop #7 - van ED-81

3 oktober 2013, 20:55
Corbulo ontdekte de cache als eerste en wees hem aan Pino aan. Die zei dat Corbulo hem ook best mocht open maken (zodat hijzelf geen vieze vingers zou krijgen, zo verklaarde hij achteraf grijnzend). Vanaf #7 noteerden wij steeds onze namen als 'Geo Braeck', waardoor er minder discussie was over wie er moest schrijven en over de volgorde van onze namen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5606. Rondje Coenecoop #8 - van ED-81

3 oktober 2013, 21:00
Vanwege de verstopplek was het natuurlijk Pino die de cache het eerste zag. Die voelt zich bij zijn fladderende vrienden het meeste thuis. Hij beschreef dus ook het logboekje en Corbulo noteerde braaf de bonuscode.
Bedankt en proost, Biertje

5607

geo 5607. Rondje Coenecoop #9 - van ED-81

3 oktober 2013, 21:05
Terwijl mijn vrienden hun blik omlaag hadden gericht, keek ik wat hoger en zag ineens iets vreemds. Dat moest wel de cache zijn, want deze verstopmethode ben ik dicht bij huis ook een paar keer tegengekomen. Pino beschreef het logrolletje en daarna konden we weer verder. Wil er iemand nog een stroopwafel?
Bedankt en proost, Biertje

geo 5608. Rondje Coenecoop #10 - van ED-81

3 oktober 2013, 21:10
Opnieuw was het Corbulo die de cache als eerste zag, maar dat kon ook komen omdat hij steeds voorop liep. Hier moest ons handige tooltje tevoorschijn worden gehaald en binnen 2 tellen lag de cache in onze handen. Nog eentje en dan konden we naar de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5609. Rondje Coenecoop #11 - van ED-81

3 oktober 2013, 21:15
Dit keer had ik de leiding, want we moesten het donkere bos in. De buis had ik snel gezien en de taken werden verdeeld. Corbulo en Mighty-Mike hielden zoveel mogelijk gaatjes dicht, ik goot 1,5 liter lauw water naar binnen en Pino zorgde voor de juiste verlichting van dit tafereel. Ik greep de koker en Corbulo liet de buis los, waardoor Mighty-Mike snel achteruit sprong om de waterstralen te ontwijken. Vlot krabbelde ik 'Geo Braeck', zodat we naar de bonus konden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5610. Glasvezel - van Pluisje1

3 oktober 2013, 21:30
Op weg naar de bonus van Coenecoop wandelden we langs Glasvezel. Met onze lampen probeerden we de nano te ontdekken. Dat trok de aandacht van een passerend busje van de beveiliging. Terwijl Pino en Corbulo uitlegden dat hier een belangrijke schat was verstopt, kon ik ineens opgelucht roepen dat ik 'm had gevonden. De beveiligers reden weer door, ik peuterde het rolletje uit het dopje en liet Pino even snel tekenen.
Bedankt en proost, Biertje

5611

geo 5611. Rondje Coenecoop #bonus - van ED-81

3 oktober 2013, 21:45
De bonus lag op een vreemd plekje, dus we namen de auto en de kortste weg. Daarna moesten we even door de struiken banjeren, totdat Pino met zijn lamp op een groot zwart vat scheen. Corbulo wilde eerst opzoeken wat de hint was, hoewel wij om het hardst riepen dat het de cache was. Zuchtend ging hij uiteindelijk door de knieën en toonde ons de inhoud. Juichend schreven wij onze namen in het logboekje en strompelden daarna terug naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5612. Serie A12, afslag 9 - van thijmens

3 oktober 2013, 22:00
We hadden deze avond 13 caches gevonden, maar we deden er op de terugreis nog eentje extra. Corbulo vertelde namelijk dat hij in de afgelopen 10 jaar nog nooit een dag met 14 founds had meegemaakt. We reden dus zo dicht mogelijk naar Afslag 9, waarna we de laatste 380 meter moesten lopen. Terwijl mijn vrienden op het nulpunt zochten, had ik de Latijnse hint vertaald. Door mijn gymnasium-opleiding wist ik dat zij aan de verkeerde zijde stonden. Aan de goede kant deden de reusachtige spinnen me echter verstijven. Daardoor was het Mighty-Mike die de laatste cache van vandaag kon grijpen. In de auto was er toen nog voor iedereen een stroopwafel als afsluiting van een leuke avond.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5613

geo 5613. Vliegersmonument - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 10:50
Elk jaar ga ik een dag naar Den Helder. De caches worden daar altijd snel gearchiveerd, maar die plekken worden dan vlot weer opgevuld met nieuwe kokertjes. Zo fiets ik elke twee jaar vrolijk hetzelfde rondje. Dit jaar zocht ik voornamelijk caches van Dorus Rijkers, waarvan ik er 24 heb gevonden en 4 niet.
De eerste cache lag bij een monument ter nagedachtenis aan twee in 1943 neergestorte RAF-officieren. Voor mijn doen ben ik hier ongelooflijk lang bezig geweest. Dat kwam eigenlijk doordat op de cachepagina staat dat ik hier een 'small' moest vinden. Alle (loszittende) stenen heb ik wel drie keer opgetild, totdat ik eindelijk de petling zag zitten. Dat is dus een micro en geen 'small'. Misschien kan de cachepagina even worden aangepast?
Bedankt en proost, Biertje

geo 5614. 't Huys tijdverdrijf - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 11:00
Voordat ik de cache ging zoeken, ben ik de dijk opgefietst om even naar mijn favoriete eiland te kijken. Daarna daalde ik weer af om als tijdverdrijf in de struiken te zoeken naar een petling. Er was geen hint, dus dat moest makkelijk zijn, en dat bleek ook zo. Vijftien jaar geleden is de marinekantine die hier stond, gesloopt. Waar zouden die mensen nu hun biertje moeten drinken?
Bedankt en proost, Biertje

5615

geo 5615. Kaaphoofd - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 11:15
Hier kon ik me herinneren al eens eerder naar een cache te hebben gezocht. Maar dit keer was er een duidelijke hint, hoewel dat eigenlijk niet nodig was. Met uitzicht op Lange Jaap aan de ene kant en de kust van Texel aan de andere zijde schreef ik mijn naam op het logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5616. Rondje Helderse Duinen 5 - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 11:25
De Grafelijkheidsduinen zijn eigenlijk de restanten van twee oude waddeneilanden: het eiland Huisduinen in het noorden en het kleinere eiland Oogduinen in het zuiden. Voor mij was dit de eerste van een serie van 7. Mijn oog viel al snel op een typisch stukje natuur en dat bleek de dop van de petling te zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5617. Rondje Helderse Duinen 4 - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 11:30
De Grafelijkheidsduinen zijn eigenlijk de restanten van twee oude waddeneilanden. Om de vegetatie open en gevarieerd te houden lopen hier Schotse Hooglanders en Konikpaarden. Die hielden zich vandaag een beetje schuil, net als de cache. Maar die wist ik uiteindelijk toch te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

5618

geo 5618. Rondje Helderse Duinen 3 - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 11:35
In de Grafelijkheidsduinen zijn 40 bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog te vinden. Omdat er water in blijft staan, zijn het waardevolle plasjes geworden voor kikkers, padden en salamanders. Sinds 2006 heeft een aantal bomkraters een extra functie als bluswaterreservoir voor de brandweer. Ik zag ineens ook nog een 41e kratertje. Daar bleek zich een petling schuil te houden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5619. Rondje Helderse Duinen 2 - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 11:40
In de buurt van deze plek in de Donkere Duinen heb ik al eens eerder een cache lopen zoeken. Die vond ik uiteindelijk pas een jaar later. Vandaag ging het een stuk makkelijker, want de locatie was goed gemarkeerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5620. Rondje Helderse Duinen 1 - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 11:45
Op deze plek aan de rand van de Donkere Duinen had iemand wat blaadjes uit zijn agenda verloren. Even dacht ik dat het papier van het logboek was, maar Dorus Rijkers gebruikt altijd één A4-tje met bovenaan zijn beeltenis en dan 3 kolommen voor naam en datum. Daarop noteerde ik met zwierige letters mijn naam.
Bedankt en proost, Biertje

5621

geo 5621. Rondje Helderse Duinen 7 - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 11:50
Nummer 7 van deze serie was op een heel andere wijze gecamoufleerd, maar voor een geocacher toch goed herkenbaar. Nadat ik had gelogd, passeerden achter mij ineens twee dames op grote paarden.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#425. Rondje Helderse Duinen 6 - van DorusRijkers

   dnf 5 oktober 2013
Van de Duinenserie was dit de moeilijkste. Het was ook de enige met een hint, maar die hielp me niet veel verder: bomen stonden er hier genoeg en rond elke boom was wel wat groen te vinden. Ik heb bijna een half uur rondgezworven, in steeds grotere cirkels, maar de petling heb ik niet gevonden. Er lagen ook flinke verse hopen, achtergelaten door de Schotse Hooglanders. Hadden die de cache misschien meegenomen?

geo Stelling Den Helder: Fort Kijkduin - van Juttertjes

   note 5 oktober 2013
Vorig jaar ben ik aan deze 3,5-sterren multi begonnen, maar toen liep ik al vast op wp2. Maar vandaag vond ik daar binnen 2 tellen een (nieuw?) metalen plaatje. Vreemd. Op wp3 keek ik er eerst even overheen, maar op wp4 moest ik opnieuw opgeven. Daar zat iemand op een vouwstoeltje met een kijker op een statief de passerende trekvogels te turven. Gezien zijn tas met thermosfles en lunchpakket zou die niet snel vertrekken. Volgend jaar probeer ik het opnieuw.
note 22 juli 2012
Vier jaar geleden was ik in deze omgeving voor een weekendje Den Helder/Texel. En vandaag was ik weer eens terug voor een fietsritje van Den Helder naar Julianadorp en terug via De Kooy. Tussendoor had ik ook wat multi's ingepland, zoals deze. De fiets had ik bij wp1 neergezet en al direct zag ik de aanwijzing voor wp2. Na een mooie wandeling bereikte ik dit. Maar hier zocht ik tevergeefs naar de coördinaten van wp3. Alles werd betast, bekeken, los- of opengemaakt. Ik heb wel een weggeworpen bierflesje gevonden. Leeg helaas. Is de aanwijzing echt weg of soms heel geniepig verstopt? Teleurgesteld wandelde ik weer helemaal terug naar mijn fiets. Deze moet ik over 4 jaar nog maar eens proberen...

5622

geo 5622. Kikker langs de fortgracht - van de kikkers

5 oktober 2013, 13:05
Vorig jaar heb ik ook al eens bij deze fortgracht gestaan, maar toen zat er een visser en ben ik weer snel vertrokken. Vandaag was er gelukkig niemand te zien en kon ik mijn ding doen. Ik had geen meter elektradraad bij me, want in de logjes had ik gelezen dat een lange arm ook volstaat. Dat klopte en vlot had ik de koker boven water. Maar openmaken was lastig, want de vorige vinder had het deksel behoorlijk stevig vastgedraaid. Natuurlijk was ik niet voor één gat te vangen en uiteindelijk kon ik mijn naam in het droge logboekje zetten.
Bedankt en proost, Biertje
note 22 juli 2012
Omdat ik vandaag een fietsritje van Den Helder naar Julianadorp had gepland, nam ik onderweg een kijkje bij de fortgracht. Op de cacheplek zat een visser, die vreemd opkeek toen ik precies naast hem stopte. Omdat ik ook niet zag waar en wat er opgevist moest worden, ben ik uiteindelijk weer doorgereden.

geo 5623. JR creations 1: timorpark - van rosanneholwerda & jorrit19948

5 oktober 2013, 13:15
Deze creatie van Jorrit en Rosanne was vlot gespot, ondanks zijn bijna perfecte camouflage. De metershoge brandnetels hadden zich overigens ook bijzonder goed gecamoufleerd, want ik zag ze niet en streek er per ongeluk met mijn wang langs. Bij het terugplaatsen heb ik wat beter opgelet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5624. Holle bolle boom - van jorrit19948

5 oktober 2013, 13:25
In de holle bolle boom zat een holle bolle pot, die goed in stijl was gecamoufleerd. Maar ik liet me niet om de tuin leiden en greep in één keer raak. Ik bleek de 2e schrijver op de nieuwe logrol en tevens de 1e bezoeker van deze maand.
Bedankt en proost, Biertje

5625

geo 5625. ATV Texelstroom - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 13:40
Bij Amateur Tuin Vereniging Texelstroom stond aangekondigd dat er vandaag om 14 uur een muzikale groet gebracht zou worden aan de komende en vertrekkende vogels. Verzamelen in tuin 115 en eigen muziekinstrument meenemen. Ik speel al jarenlang drankorgel, maar ik vroeg me af of de vogels daarop zaten te wachten. Daarom besloot ik me te beperken tot het graaien van de cache. Die leek zich eerst in het eco-toilet verstopte hebben, maar toen ik nogmaals op mijn GPS keek, vond ik 'm op een ander rustig plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#426. De Trimaran - van duON&B

   dnf 5 oktober 2013
Bij basisschool De Trimaran moest ik op zoek naar een nano. Op zo'n 15 meter van het nulpunt vond ik inderdaad iets wat leek op de hint (of was het Hind?), maar ik vond er nergens een nano. Is die misschien weggeblazen of weggewaaid?

geo NF#427. Kikker boven de Helderse Vallei - van de kikkers

   dnf 5 oktober 2013
Al eens eerder heb ik deze uitkijktoren beklommen. Dat was een paar jaar geleden toen er een nano moest liggen. Die bleek echter weg en de cache werd daarna gearchiveerd. Vandaag was ik op precies dezelfde plek op zoek naar een micro. Maar ook die kon ik niet vinden. Was die ook verdwenen? Misschien heb ik meer geluk als er over een paar jaar een 'large' ligt...

geo 5626. Sportpark De Dogger - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 14:30
Terwijl ik rustig naar het sportpark fietste, werd ik ingehaald door jongelui die haastig op weg waren naar een training of wedstrijd. Vanwege de hint had ik gedacht dat hier een nano zou zitten, maar ineens had ik een petling in mijn handen. Die had ik toch maar even lekker snel gescoord!
Bedankt en proost, Biertje

5626no

geo NF#428. Hindoe Tempel - van DorusRijkers

   dnf 5 oktober 2013
Een prachtig gezicht, die kleurige hindoetempel. Maar waar zat nou die nano? Ondanks de uitgebreide hint heb ik hem niet kunnen vinden. Hiervoor moet ik dus nog een keertje terug.

geo 5627. Scholen aan Zee - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 14:50
In de directe omgeving van dit parkeerterrein bevinden zich het Lyceum aan Zee, Mavo aan Zee en Beroepsonderwijs aan Zee. Kleinschalige onderwijsteams, persoonlijke aandacht, gezamenlijke verantwoordelijkheid, individuele zorgbehoefte en ontwikkeling van het beroepsperspectief. Ze zijn hier in Den Helder goed bezig met een stukje leerbeleving. Aan de rand van het (op zaterdag lege) parkeerterrein was een smal strookje groen, waarin de micro lekker makkelijk te vinden was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5628. Roadrunners - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 15:00
Mijn volgende cache lag op het terrein van een motorclub. Ik vroeg me af hoe dat zou zijn, want bij motorclubs denk ik nou niet in eerste instantie aan plastic doosjes en kinderen met ruilspulletjes. Maar bij motorclub Roadrunners zag het er netje uit en er was een beheerder die wist van de cache. Toen ik wilde vertrekken, kwam hij toevallig net aanrijden. Vriendelijk vroeg hij of ik het kokertje had gevonden. Natuurlijk, en het was erg leuk verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

5629

geo 5629. JR creations 2: Rehorstpark - van jorrit19948 & rosanneholwerda

5 oktober 2013, 15:15
In het Rehorstpark moest ik op zoek naar de volgende creatie. Maar ook toen ik een paar stappen in de boom had gezet en omhoog keek, kon ik nergens een cache zien hangen. Dat kon ook niet, want het ding zat een stuk lager dan ik had verwacht. Met een handig tooltje haalde ik het potje tevoorschijn en schreef ik mijn naam op de logrol. Alle hokjes waren vol, maar op de achterzijde was nog voldoende plek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5630. Rubbere Robbie - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 15:25
Rubberen Robbie was een Nederlandse muziekformatie die voortkwam uit het ter ziele gegane Catapult uit Leiden/Katwijk. In 1981 scoorden ze een grote hit met "De Nederlandse Sterre Die Strale Overal", een parodie op "Stars on 45". Toen ik op dit bedrijventerrein de kleine Robbie in handen had, deed hij me meer denken aan Ernie uit Sesamstraat. Maar hij had wel een klein kokertje bij zich en op het logrolletje schreef ik vrolijk mijn naam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5631. Het Bruggetje - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 15:35
Het zag eruit als een gewoon fietsbruggetje over een normale sloot, maar de aansluiting van deze brug op het fietspad had een geschiedenis. Die aansluiting was overigens prima aangelegd, zo constateerde ik toen ik op mijn fiets kwam aanrijden. Alleen nog even bukken en loggen maar!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5632. Westoever - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 15:40
Fort Westoever is een van de zes forten van de Stelling van Den Helder en is rond 1825 gebouwd. Na de aanleg van het Groot Noord-Hollands Kanaal moest de ingang van deze verbinding naar Amsterdam natuurlijk worden beschermd. Het fort kreeg een bewapening van 6 kanonnen en 4 mortieren. Er kwam een bomvrije kazerne voor 260 militairen. En onlangs werd er een cache geplaatst. Die had ik met mijn haviksogen natuurlijk vliegensvlug gevonden. Daarna fietste ik via de Burgemeester Visserbrug Den Helder binnen.
Bedankt en proost, Biertje

5633

geo 5633. Rolbasculebrug - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 15:50
De rolbasculebrug werd in 1926 in gebruik genomen, maar in 1972 werd die vervangen door de Burgemeester Visserbrug. Tegelijkertijd werd de verbinding van de Bassingracht naar de Binnenhaven verbroken, waardoor er een kleine jachthaven overbleef. Ook hier was een kokertje neergelegd, dat gelukkig niet moeilijk te vinden was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5634. Koopvaardersschutsluis - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 16:00
Ook bij de Koopvaardersschutsluis heb ik al eens eerder een cache gevonden. Maar die was gearchiveerd en vandaag fietste ik opnieuw over de winderige weg langs Het Nieuwe Diep. Mijn GPS wees me de weg en al snel zag ik iets dat eruit zag als de verstopplek van een cache. Die lag daar goed beschut.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5635. Staetenhuys - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 16:10
Het Staetenhuys is het voormalige gebouw van het Loodswezen, dat in 1847 werd gebouwd naar een ontwerp van L. Valk. Het neoclassicistisch pand met kantoor-wachtlokaal en aangrenzende dienstwoningen lag te schitteren in de zon, terwijl ik op de dijk naar beneden wandelde. De cache vond ik niet in de hoek die ik in eerste instantie verwachtte, maar toen ik wat verder keek dan mijn bierflesje lang was, viel ineens het bierdopje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5636. Ankerpark brug - van DorusRijkers

5 oktober 2013, 16:20
De Ankerpark brug zou de laatste cache zijn voor vandaag. Deze bekende brug is rond 1969 gesloopt, dus die heb ik nooit gezien, maar bij het Ankerpark is nu een cache geplaatst. Ook die zag ik niet, maar toen ik de hint even op me in had laten werken, graaide ik het kokertje in een soepele beweging tevoorschijn. Hierna fietste ik terug naar het station en was er een einde gekomen aan weer een geslaagde dag in Den Helder.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5637

geo 5637. Het Bruggetje in 't Lien - van Radiofreak1041

7 oktober 2013, 16:00
Uit mijn statistieken bleek dat ik nog nooit op een maandag in oktober een cache onder een bruggetje had gevonden. Gelukkig was er gisteren een nieuwe in 't Lien verschenen, dus daar fietste ik vanmiddag maar even heen. Vroeger was dit een tuinbouwgebied, maar nadat de veiling van Veur in 1967 werd gesloten, moesten veel bedrijven door de stadsuitbreiding dit gebied verlaten. Het kokertje lag op een behoorlijk druk plekje: fietsers, wandelaars en aan de overkant spelende kinderen. Ik vraag me af hoe lang deze cache het volhoudt.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5638

geo 5638. THECC: Team Hebbes eerste Carpool Cache - van brouwertjes

11 oktober 2013, 12:35
Op weg naar de bootverhuur voor de Kagerplassen boottrail reden Corbulo, PeterCoef en ik nog even langs deze carpoolplaats. Coef had het puzzeltje opgelost en wilde deze makkelijke oppikker gelijk even scoren. Ik had de puzzel ook al gedaan, maar wist toevallig dat de cache geniepig verstopt zat. Dat bleek ook wel, want ondanks mijn voorkennis kreeg ik 'm niet te pakken. Uiteindelijk lukte het PeterCoef, maar toen hadden we nog heel wat moeite om 't ding te openen. Ik wist onze 3 namen in 1 vakje te persen. zodat er nu nog 2 lege plekjes over zijn. Daarna is de logrol vol.
Bedankt en proost, Biertje

5639a       5639b

geo 5639. Kagerplassen boottrail 1 - van kyteluna

11 oktober 2013, 13:10
Met Corbulo, Mighty-Mike en PeterCoef voer ik vandaag de goedverzorgde Kagerplassen Boottrail. Ondanks de kou en de voortdurende regen hebben we die in precies 4 uur volbracht. Alleen de verdwenen #18 hebben we niet gevonden. Omdat we pas om 17:30 uur ons eerste biertje dronken (in café De Vergulde Vos), logden we onder de tijdelijke naam Blauwe Knoop ('BK' op de logrollen). Het was een mooie tocht, maar vandaag wel een beetje nat.
Om 13:00 uur stonden we op de steiger en kregen we instructie over de boot (de 4-persoons Bling Bling) en de caches (#18 zou opnieuw verdwenen zijn). Mighty-Mike, die de Kagerplassen al 30 jaar op z'n duimpje kent (behalve het deel waar we vandaag zouden varen) nam het roer in handen. Corbulo koos de voorplecht en PeterCoef en ik zaten in het midden voor een stabiele gewichtsverdeling. Nummer 1 deden we onder begeleiding, dus dat ging natuurlijk feilloos.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5640. Kagerplassen boottrail 2 - van kyteluna

11 oktober 2013, 13:25
Nadat we verhuurder Guido teruggebracht hadden naar de steiger, gingen we eindelijk zelfstandig op pad. Voorzichtig varend benaderden we de voor de hand liggende paal. Maar Corbulo zag niets bijzonders en Mighty-Mike stuurde het bootje daarom naar het steigertje. Dat leek me niet logisch, want dan zou de cache ook vanaf het land te graaien zijn. De steven werd opnieuw gewend en dit keer zag Corbulo het potje ineens wél zitten. Gelukkig, ook nummer 2 was in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5641. Kagerplassen boottrail 3 - van kyteluna

11 oktober 2013, 13:35
Met een slakkengangetje kropen we voort. Mighty-Mike voer namelijk niet harder dan standje 2. Hij bleek namelijk de enige te zijn die had gehoord dat standje 3 het maximum was en niet mocht worden gebruikt. Nadat we hem van zijn ongelijk hadden overtuigd (waarbij het fluisterniveau in de boot ruimschoots werd overstegen) gingen we in stand 3 verder. Tevreden constateerde Mike op zijn GPS dat we nu 5,7 km/h voeren, dus nog steeds netjes beneden de maximumsnelheid. Op de Kleipoel mocht Corbulo opnieuw bij een goed zichtbaar bord zijn behendigheidskunsten uitvoeren.
Bedankt en proost, Biertje

5642

geo 5642. Kagerplassen boottrail 4 - van kyteluna

11 oktober 2013, 13:40
Mighty-Mike stuurde ons fluisterbootje naar het volgende bord. Door ons werd hij consequent 'stuurman' genoemd, waartegen hij dan steeds ernstig bezwaar maakte. Volgens hem was degene aan het roer altijd de 'schipper' en hij citeerde daarbij diverse artikelen uit het vaarreglement en het verdrag van Genève. Volgens Corbulo moest een echte schipper ook gezag uitstralen en beschikken over natuurlijk overwicht. Om muiterij te voorkomen, legde Mike zich er uiteindelijk bij neer dat er vandaag 3 schippers aan boord waren en dat hij slechts de stuurman was. Schipper Corbulo greep daarna het volgende potje, schipper Biertje schreef snel de log en schipper PeterCoef legde op z'n Oregon de vondst vast.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5643. Weg van het drukste punt van Nederland - van kyteluna

11 oktober 2013, 13:45
Deze pikten we tijdens de Kagerplassen Boottrail gelijk maar even mee. Terwijl Mighty-Mike ons fluisterbootje langs een wachtend roeibootje legde, stapte PeterCoef aan wal om het plastic doosje op te rapen. Soepeltjes gooide hij het naar onze boot, waar ik het behendig opving en onze log schreef. Corbulo gaf de boot een duwtje en we voeren weer snel weg van dit doodstille punt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5644. Kagerplassen boottrail 5 - van kyteluna

11 oktober 2013, 13:55
Het pontje lag er verlaten bij. Het was duidelijk geen weer om heen en weer te varen en het leek alsof wij vanmiddag de enigen op het water waren. Wanhopig klampten we ons vast aan de weerkundige kennis van Corbulo, die zeker wist dat het straks droog zou worden. Inmiddels had hij het 5e potje gespot en het was tijd voor een traditionele stroopwafel.
Bedankt en proost, Biertje

5645

geo 5645. Kagerplassen boottrail 6 - van kyteluna

11 oktober 2013, 14:00
De regen begon ons nu parten te spelen. PeterCoef had moeite met het touchscreen van zijn Oregon, want de druppels drukten net zo hard als zijn vinger. Corbulo ontdekte dat zijn regenbroek niet overal waterdicht was en zelf probeerde ik aantekeningen te maken op een doorweekt stukje papier, waarvan ik hoopte dat ik het later zou kunnen drogen. En lezen. Stuurman Mighty-Mike had nog de meeste last, want door de druppels op zijn bril zag hij geen hand voor ogen en bestuurde hij de boot grotendeels op zijn gevoel. En op de commando's die wij hem toeschreeuwden als het weer eens mis dreigde te gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5646. Kagerplassen boottrail 7 - van kyteluna

11 oktober 2013, 14:05
Deze was anders dan anders, want er stond geen paal of bord om de locatie te markeren. Hier kwam het dus aan op de scherpe ogen van Corbulo en de vaarkunst van Mighty-Mike. Beide waren met dit weer niet optimaal. Gelukkig hoefden wij van de verhuurder in onze fluisterboot niet te fluisteren, want iedereen schreeuwde nu door elkaar. Achteraf spraken wij over 'corrigerende aanwijzingen'. Maar slechts het resultaat telde, en dat was dat achteraf ook dit potje een krabbel van ons bevatte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5647. Kagerplassen boottrail 8 - van kyteluna

11 oktober 2013, 14:10
"Bij dat bord, natuurlijk", riep Corbulo al vanaf een afstand. "Nee joh, bij die kikker!" corrigeerde ik. Landrot Corbulo dacht dat ik een groen diertje bedoelde en wierp een 'touw' om een 'handvat'. Hoogheemraadschap Rijnland had hier een natuurvriendelijke oever aangelegd. Goed voor dieren, planten en witte potjes. Nu het fluisterbootje even stil lag, zagen we de cache netjes zitten. Na het loggen bleek PeterCoef kano's meegebracht te hebben. Geen echte natuurlijk, want daarvoor was ons fluisterbootje te klein. Nee, van die oudhollandsche koeken in een handig plastic trommeltje. Die gingen er prima in.
Bedankt en proost, Biertje

5648

geo 5648. Kagerplassen boottrail 9 - van kyteluna

11 oktober 2013, 14:20
De druppels werden minder en Corbulo scheen gelijk te krijgen met zijn voorspelling dat het straks droog zou worden. Hier moesten we even aan land en drie mannen gingen op zoek naar een boom. Niet voor de cache, maar om te plassen. Ik bleef achter en mocht het potje zoeken. Toen iedereen weer terug was, had ik een uitgebreide log geschreven, foto's gemaakt en konden we weer verder. Niet veel later maakten de harde regendruppels zelfs kroontjes op het water, zoals PeterCoef opmerkte. De droge periode was kennelijk al voorbij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5649. Kagerplassen boottrail 10 - van kyteluna

11 oktober 2013, 14:45
We voeren nu in de Ringvaart. Iedereen had zijn aandacht gericht op het tafereel voor ons. Daar roeide een meisje met een paardenstaart krachtig haar bootje naar de overkant, legde het ding vast en stapte op een fiets die al klaar stond. Die woonde daar dus kennelijk en PeterCoef snapte nu ineens waarom er soms op onduidelijke plekken ineens een bootje langs de kant lag: die waren van eilandbewoners die ook wel eens vaste grond onder de voeten wilden. Juist toen Corbulo in de verte de cacheplek zag, maakte onze boot een onverwachtse beweging de andere kant op. Stuurman Mighty-Mike zat een boterham te eten en had het roer los gelaten, want hij kon geen twee dingen tegelijk. De cache moest maar even wachten, zo vond hij. Pas toen zijn handen weer vrij waren, zette hij koers naar het potje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5650. Kagerplassen boottrail 11 - van kyteluna

11 oktober 2013, 14:55
Rustig kwamen wij aanvaren. Mighty-Mike stuurde het fluisterbootje netjes haaks op de cache. Tenminste, haaks op de plek waar Corbulo dacht dat de cache zou zitten. Dat was dus niet bij die groene roeiboot. Maar nu we eenmaal de houten oeverrand vasthadden, trokken we onszelf langzaam de juiste richting op. Met zijn rechter hand hield Corbulo de kant vast en met zijn linker stak hij het potje naar achteren. Ik nam het over, zocht vlug het strookje met de laatste logs en schreef dan onze verkorte teamnaam daaronder. Bijna altijd was dat na Trix89 en Nichel. Nadat Corbulo de boot weer had afgeduwd, maakte ik nog snel een foto ter herinnering. We waren nu bijna op de helft en het was ook bijna droog.
Bedankt en proost, Biertje

5651

geo 5651. Kagerplassen boottrail 12 - van kyteluna

11 oktober 2013, 15:00
Vanaf de voorplecht zag schipper Corbulo een fraaie kreek, waar de volgende cache best wel eens zou kunnen liggen. En inderdaad, vanaf ruime afstand zagen wij hoe het witte potje zijn kop al een beetje had uitgestoken. "Meer naar rechts!" riep iedereen. Op het cruciale moment bleek ons bootje ineens helemaal stuurloos. Toen iedereen verbaasd achterom keek, zagen we hoe stuurman Mighty-Mike zich nergens van bewust was en rustig zijn handschoenen uit zijn tas had gehaald om lekker aan te trekken. Nadat we hem even tot de orde hadden geroepen, zette hij de motor weer aan en draaide hij het roer weer richting de cache. Met een kleine vertraging konden we die alsnog op onze naam zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5652. Kagerplassen boottrail 13 - van kyteluna

11 oktober 2013, 15:05
De Boerenbuurt is verboden voor alle motorvaart, zo lazen wij op het bord. Gelukkig hoefden wij met ons fluisterbootje niet verder, want het graaien van de cache op deze plek was voldoende. Staand kon Corbulo er net bij. De eerste helft van deze boottrail hadden we nu achter de (natte) rug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5653. Kagerplassen boottrail 14 - van kyteluna

11 oktober 2013, 15:15
Dat was voor ons heel even een spannend moment. Hoewel wij bijna continu de enigen op de plas waren, voer er nu een motorjacht op ons af met een hoge snelheid. Volgens een paniekerige Corbulo lagen we op ramkoers en zag hij ons al schipbreuk lijden. Gelukkig kende stuurman Mighty-Mike dit soort situaties. Hij bleef kalm en zorgde er voor dat ons fluisterbootje ruim achter het jacht de Kever overstak. Aan de andere zijde stond een rij paaltjes, verbonden door een staaldraad, om de tere rietoever te beschermen. Corbulo op de voorplecht keek op zijn GPS en wees het cache-paaltje aan. Door het angstzweet voor zijn ogen (of de regendruppels) zag Mighty-Mike even niet wat er werd bedoeld en voer op een heel ander paaltje af. Corbulo moest eerst naar de zijkant opschuiven zodat Mike weer wat zag en PeterCoef en ik moesten ook naar rechts voor een stabielere gewichtsverdeling. Nee, het viel allemaal niet mee.
Bedankt en proost, Biertje

5654

geo 5654. Kagerplassen boottrail 15 - van kyteluna

11 oktober 2013, 15:20
Een klein stukje verder aan de Kever lag nummer 15 al. Dit was het moment waar Corbulo al ruim 10 jaar naar had uitgekeken: het zou namelijk zijn 1750e cache gaan worden. Duidelijk gaf hij aan waar het potje zat, maar voor stuurman Mighty-Mike bleek het lastig om tegelijkertijd te luisteren en te sturen. Om 15:20 uur schreef ik namens alle teamleden de verzamellog en daarna mocht de jubilaris even poseren met het potje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5655. Kagerplassen boottrail 16 - van kyteluna

11 oktober 2013, 15:25
Opnieuw staken wij de Kever over, daarbij al het andere bootverkeer netjes ontwijkend. Tijd om de magen te voorzien van nieuwe stroopwafels om de gevreesde scheurbuik te voorkomen. We voeren nu naar de punt van de Buurterpolder waar we na twee pogingen de cache zagen zitten. Het was een wit fotokokertje met een gaatje en een scheurtje in het deksel, waardoor de buitenste blaadjes van de logrol nat waren geworden. Op een droog plekje schreef ik onze teamnaam en daarna mocht Mighty-Mike een nieuwe landingspoging doen, want Corbulo had de oeverkant per ongeluk losgelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5656. Kagerplassen boottrail 17 - van kyteluna

11 oktober 2013, 15:30
Op eiland Oude Kooi vonden we nummer 17. Dit eilandje is eigendom van de Unie van Watertoeristen, die er in zomer en winter met veel enthousiasme werken aan het onderhoud, aldus hun website. Van dat enthousiasme was vandaag weinig te zien. Kennelijk hadden de Watertoeristen een droog plekje opgezocht en zaten ze gezellig een biertje te drinken, want ongestoord en onbespied konden we hier het potje pakken.
Bedankt en proost, Biertje

5656no

geo NF#429. Kagerplassen boottrail 18 - van kyteluna

   dnf 11 oktober 2013
We waren van te voren al gewaarschuwd dat nummer 18 er niet zou zijn en dat ook het reservepotje dat een ander team had neergelegd, misschien verdwenen was. De schuld lag bij de vissers, die hier boomtakken afzagen en caches weghalen. Op de meest logische plek zagen we niets. Volgens de Oregon van PeterCoef moesten we net om het hoekje zijn, maar daar was geen paal of landingsplek. Omdat ik bij het wegvaren wel 2 zilverkleurige schroeven had gezien, voer Mighty-Mike nogmaals naar de eerste plek. Inderdaad zagen we daar twee schroeven in de boom, waar kennelijk ooit een beugel met een klem voor een cache had gezeten. Vreemd dat veel teams deze schroeven toch als een 'found' loggen...

geo 5657. Kagerplassen boottrail 19 - van kyteluna

11 oktober 2013, 15:55
De volgende cache lag bij de Kogjespolder, ongeveer een kilometer weg. Omdat Corbulo zoveel kritiek had op de stuurmanskunst van Mighty-Mike, mocht hij nu zelf even aan het roer. Voor de zekerheid bleef Mike er naast zitten, zodat hij direct kon ingrijpen als het mis zou gaan. Maar er ging helemaal niets mis, want ons fluisterbootje voer netjes in een rechte lijn naar waterknooppunt 41. PeterCoef ontdekte dat ineens alle caches uit z'n Oregon waren verdwenen. Dat lag niet aan de regen, want het ding kon moeiteloos een paar uur onder water liggen. Allemaal wilden we dat graag aangetoond zien, maar Coef moest zich net op dat moment even nuttig maken door een cache uit een paal te plukken.
Bedankt en proost, Biertje

5658

geo 5658. Kagerplassen boottrail 20 - van kyteluna

11 oktober 2013, 16:10
Fluisterboot Bling Bling maakte ineens wat vreemde capriolen. Dat was niet omdat Corbulo nu aan het roer zat, maar omdat Mighty-Mike probeerde met het hoosblik wat regenwater uit de boot te krijgen. Daarna moest hij zijn kletsnatte handschoenen even vervangen door een ander paar, dus moest de motor worden uitgezet zodat hij zich daarop kon concentreren. Verbaasd zag ik dat het gele motiefje bij zijn ene handschoen aan de binnenkant zat en bij de andere aan de buitenkant. Klaarblijkelijk had hij twee linker handschoenen aangetrokken. Zelf vond Mike dat helemaal niet zo gek, want thuis had hij nog zo'n paar...
Bedankt en proost, Biertje

geo 5659. Kagerplassen boottrail 21 - van kyteluna

11 oktober 2013, 16:15
We voeren nu weer in de Sever, aan de zuidkant van eiland Oude Kooi. Vanaf dit moment waren we volkomen afhankelijk van de GPS'sen van Corbulo en Mighty-Mike, die nu beiden aan het roer zaten. Corbulo deed de rechte stukken en Mike het precisiewerk. Gelukkig waren ze het erover eens dat de cache ongeveer bij dat hek moest zijn, dus daar voeren ze nu op af. PeterCoef gaf vanaf de voorsteven de laatste aanwijzingen door, die helaas achterin niet helemaal werden begrepen, en pakte uiteindelijk het potje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5660. Kagerplassen boottrail 22 - van kyteluna

11 oktober 2013, 16:25
Vanwege mijn (terechte) kritiek vond Mighty-Mike dat ik nu maar eens aan het roer moest zitten. Ik verplaatste me daarom naar het achterdek, terwijl Corbulo en Mike midscheeps gingen. Moeiteloos stuurde ik de fluisterboot op maximale snelheid naar de volgende cache. We waren gewaarschuwd dat je in standje 6 de accu in een half uur leeg kon trekken, maar we waren tenslotte bijna thuis. Moeiteloos manoeuvreerde ik de boot naar de plek die mijn vrienden aanwezen. Op het juiste moment zette ik de motor af, zodat PeterCoef het potje kon pakken. In estafette werd dit doorgegeven naar achteren, want men vond dat ik ook best kon loggen. Potje opendraaien, loggen, sluiten, teruggeven, foto maken en weer wegvaren. Het enige wat mijn vrienden nog hoefden te doen was lachen en de boot vasthouden. Dat konden ze prima.
Bedankt en proost, Biertje

5661

geo 5661. Kagerplassen boottrail 23 - van kyteluna

11 oktober 2013, 16:30
Op volle snelheid voer ik naar de volgende cache. Sommige teams hadden de tocht in 3 of 3,5 uur volbracht, maar dat zou ons niet gaan lukken. De drie mannen voor in de boot wisten het zeker: daar lag de cache! Ik vond het vreemd dat de pot bij een steiger zou liggen, want dan was hij vanaf het land bereikbaar, maar ik ging ervan uit dat de beste geocachers niet aan de wal, maar in onze boot zaten. Toen we echter dichterbij kwamen, zag ik overal bordjes met verboden aan te leggen. Dat kon niet goed zijn. En ik kreeg gelijk, want toen Corbulo weer eens op z'n GPS keek, ontdekte hij dat de cache 25 meter verderop moest liggen. Ongeveer waar toevallig een paal in het water stond. Ik legde netjes de boot stil en kreeg even later het kokertje toegeworpen, zodat ik ook weer mocht loggen. Ik vroeg me af waarom ik die mensen eigenlijk had meegenomen. O ja, voor de kano's. PeterCoef haalde zijn koektrommeltje weer tevoorschijn en trakteerde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5662. Kagerplassen boottrail 24 - van kyteluna

11 oktober 2013, 16:35
Het ging steeds beter en sneller. We zagen allemaal het potje boven het bord van Diepenhoek uitsteken en vakkundig legde ik het fluisterbootje naast de paal. Terwijl ik de cache kreeg toegeworpen om te loggen, liet PeterCoef de paal los en dobberden we langzaam weg. Even was er paniek bij Corbulo en Mighty-Mike, maar rustig startte ik de motor weer, waarna ze de koker weer netjes konden terugplaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5663. Kagerplassen boottrail 25 - van kyteluna

11 oktober 2013, 16:40
We waren inmiddels bezig met de laatste loodjes. De een-na-laatste zat bij de oever van de Buurterpolder. Langs die over stond een aaneengesloten rij van houten paaltjes me één kleine opening. Links of rechts van dat gat?" vroeg ik duidelijk. De mannen met de GPS wisten het niet. "Links", zei de een twijfelend. "Nee, rechts", dacht de ander. Ik moest dus gokken en gokte verkeerd. Maar ik had de beschoeiing vast en trok het bootje naar de juiste plek om zelf dan maar het potje te pakken en daarna ook zelf maar weer te loggen. Mijn bemanning vond zelf dat ze het goed hadden gedaan. We zaten nu bijna 4 uur in de regen en we hadden het allemaal koud en trek in bier.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5664. Kagerplassen boottrail 26 - van kyteluna

11 oktober 2013, 16:50
De laatste reguliere cache mocht Mighty-Mike doen en hij nam het roer weer in handen. We passeerden een stel zeer magere koeien die duidelijk medelijden met ons hadden. Uiterst voorzichtig voeren we naar het laatste potje. Hier verwachtten we de aanwijzing te vinden voor de bonus. Nee, niets op het potje, niets op de paal en niets op de achterkant van het bord. Het idee dat de aanwijzing op een van de woonboten of op de steiger van het verhuurbedrijf zou zitten, leek me onwerkelijk. Rondom kijkend en speurend voeren we het laatste stukje terug naar de jachthaven.
Bedankt en proost, Biertje

5665a       5665b

geo 5665. Kagerplassen boottrail bonus - van kyteluna

11 oktober 2013, 17:05
Verkleumd meerden we weer aan in de jachthaven. De aanwijzing voor de bonus, die we niet konden missen, hadden we gemist. Maar gelukkig wilde verhuurder Guido ons wel even helpen, want, zo sprak hij: "Een trail zonder een bonus na afloop, is als een orgasme zonder een sigaret." Wij wisten niet wat hij bedoelde, want we rookten geen van allen. Behalve Mighty-Mike, die stak wel eens stiekem een sigaretje op... In standje 5 voeren we nu pijlsnel naar de bonuslocatie, waar de kist al uren op ons lag te wachten. Hierna dronken we bij café De Vergulde Vos nog een paar glazen bokbier om weer warm te worden. Een waardige afsluiting van een natte dag.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5665no

geo NF#430. Beren op de weg - van MegaTobi

   dnf 12 oktober 2013
Met een goedkope NS-dagkaart ging ik vandaag naar Eindhoven. Vanwege het uitgespaarde geld koos ik dit keer voor een elektrische OV-fiets voor mijn uitgestippelde route door het noordelijke deel van de lichtstad. Na 9,5 uur en 57 km had ik 37 caches gevonden en 9 niet.
Allereerst reed ik naar de berenkuil, het verkeersplein met twee verdiepingen. De onderste verdieping is een soort van openluchtmuseum voor graffiti en sinds vorige maand ligt er ook een cache. Mijn GPS stuurde me naar de buitenkant van de kuil, waar het gelukkig niet zo druk was. Toch lukte het me niet om deze simpele (anderhalve ster voor moeilijkheid) cache te vinden. Mijn dag begon dus goed...

geo 5666. Ilse's Birthday Cache - van Adgeri

12 oktober 2013, 10:50
Nadat ik de dag begonnen was met een not-found, fietste ik naar het parkje waar Ilse haar verjaardag vierde. De locatie leek duidelijk, maar opnieuw kon ik de cache nergens vinden. Was die misschien meegenomen door feestende kinderen? Na een kwartier maakte ik nog één keer een rondje en toen pas viel me ineens iets op. Het bleek inderdaad de kunstig gemaakte verstopplek voor Ilse's verjaardagspot. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5667. FF zitten 2 - van assie-24

12 oktober 2013, 11:05
In het Eckartse bos de Bogten liggen twee caches, allebei bij een bank. De eerste was een traditioneel houten bank met goed uitzicht op de verstopplek van het plastic doosje. Dat had ik snel in de gaten, maar voor het graaien had ik toch de hulp van mijn meegebrachte fiets nodig.
Bedankt en proost, Biertje

5668

geo 5668. FF zitten 1 - van assie-24

12 oktober 2013, 11:15
In het Eckartse bos de Bogten liggen twee caches, allebei bij een bank. De tweede was een zeer futuristisch vormgegeven exemplaar. Als ik op de cachepagina gisteravond niet de foto had bekeken, had ik het voor een kunstwerk, fietsenklem of boorput gehouden. Nu kon ik mooi mijn fiets ertegen kwijt, terwijl ik op zoek ging naar het tweede doosje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5669. De Dooigraef - van DoubleRR

12 oktober 2013, 11:35
Voor deze cache fietste ik nu door de wijk de Oude Gracht, die wordt opgedeeld door een voormalige zijtak van de Dommel. Die zijtak werd vroeger de Dooigraef genoemd (Dode Gracht) en is het restant van een dode Dommelarm. Nu is het een waterpartij te midden van plantsoenen. Hier vond ik de nano op een bekende plaats.
Bedankt en proost, Biertje

5669no

geo NF#431. Woensel-Noord: Luytelaer - van HappieS

   dnf 12 oktober 2013
De Luytelaer is een buurt in de wijk Dommelbeemd in het stadsdeel Woensel-Noord. Er ligt een cache met 1 ster voor moeilijkheid en een duidelijke hint. Toch lukte het me niet om deze micro te vinden. Ik vond wel een zanderig kuiltje waar mogelijk een koker heeft gelegen, dus ik nam aan dat de cache was verdwenen. Thuis ontdekte ik dat hij aan het eind van de middag gewoon was gevonden. Vreemd...

geo 5670. Duckstad: Commissaris O'Hara - van reloe

12 oktober 2013, 11:50
O'Hara is de commissaris van de politie van Duckstad en hij was de eerste stripfiguur die ik vandaag bezocht. Hij had zich verstopt bij de Willem-Hikspoorsbrug. Op een bordje las ik dat deze zwakke brug er in 1944 voor zorgde dat de vijand terug moest. De huidige brug zag er gelukkig stevig uit, dus ik concentreerde me daarom maar op het zoeken naar het kokertje met het eerste bonusgetal. Dat bleek gelukkig niet lastig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5671. Duckstad: Joe Carioca - van reloe

12 oktober 2013, 12:05
Van Joe Carioca had ik nog nooit gehoord. In mijn jeugd bestond die nog niet, denk ik. Het bleek een vrouwenverslinder uit Rio de Janeiro die op een vuilnisbelt woont en dagelijks op zoek is naar vrouwelijk schoon. Voor de gelijknamige cache hoefde ik gelukkig niet naar een vuilnisbelt, maar fietste ik naar de Groenstraat om in een knotwilg te graaien. Eerst in de verkeerde, maar toen zag ik aan de sporen dat er ook op 15 meter afstand was gezocht. Een boompje verder vond ik het doosje zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5672. Duckstad: Panchito - van reloe

12 oktober 2013, 12:20
Ook van Panchito had ik nog niet eerder gehoord. Dit scheen een goede vriend van Donald Duck en Joe Carioca te zijn. Op zijn paard Senor Martinez maakt hij de mooiste avonturen mee. Ik reed inmiddels op mijn stalen ros over de Soeterbeekseweg naar een boom waar Panchito zich verborgen hield in een potje modelleerpasta voor creatieve styling. Toen ik dat opende, rook het direct alsof ik midden in een kapperszaak stond. Bij het terugplaatsen ontdekte ik dat er ook nog een groene koker lag met een oude logrol.
Bedankt en proost, Biertje

5673a       5673b

geo 5673. Even op adem komen - van MarcoDomi

12 oktober 2013, 12:45
Door de nieuwe Piet Rendersbrug over de Dommel was deze cache ook vanuit Nederwetten bereikbaar. En dat was fijn, want via dat dorp kwam ik juist aanfietsen. Eenmaal aan de overkant werd ik welkom geheten in de Boktse Bimt, maar er was ook een protestbord tegen een verkeersbrug waarover vrachtwagens van Bavaria reden. Ik kreeg er gelijk dorst van. Maar eerst even die nano zoeken. Mijn GPS stuurde me naar de waterkant en daarna naar de zandheuvel, juist de twee plekken waar hij volgens de hint niet zou liggen. Dan maar even rustig op adem komen met een biertje. Daarna keek ik opnieuw op de plek waar ik de cache zou verwachten, en nu zag ik 'm ineens toch nog zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5674. Duckstad: Gijs Gans - van reloe

12 oktober 2013, 13:00
In de Duckstad-serie ontmoette ik nu eindelijk een bekende: Gijs Gans, het luie, domme en onhandige hulpje van Oma Duck. Ik was erg benieuwd hoe die nou zo'n potje zou verstoppen. De hint leek erg duidelijk, maar toen ik na lang zoeken de cache in handen had, bleek dat het woordje 'in' beter vervangen kan worden door 'achter'. Braaf noteerde ik het volgende bonusgetal.
Bedankt en proost, Biertje

5675

geo 5675. Het Bakhuis - van arathonk

12 oktober 2013, 13:10
Het Bakhuis staat in het buurtschap Bokt. Het is vermoedelijk in de tweede helft van de 19e eeuw gebouwd als bakhuis bij boerderij Bokt 11. Het gebouwtje is in 1993 prachtig hersteld en in 2012 werd er een geocache geplaatst. Daar was ik nu naar op zoek, maar het was snel duidelijk waar ik moest zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5676. Duckstad: Guus Geluk - van reloe

12 oktober 2013, 13:15
De vijfde bewoner van Duckstad die ik vandaag zou tegenkomen, was Guus Geluk. Soms zou ik graag zelf ook een soort Guus Geluk willen zijn, zodat ik alle caches moeiteloos binnen 2 tellen zou vinden. Maar misschien wordt deze hobby dan al heel snel erg saai. Het leuke is toch dat je (af en toe) erg je best moet doen en soms met lege handen blijft zitten. Voor het potje van Guus Geluk hoefde ik weinig moeite te doen, want een deel van het dekseltje schitterde me al tegemoet. Dat heb ik na het loggen wat beter gecamoufleerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5677. Woensel-Noord: Bokt - van HappieS

12 oktober 2013, 13:25
Bokt is een gehucht en een buurt in het noordoosten van de gemeente Eindhoven, in de wijk Dommelbeemd. Bokt heeft waarschijnlijk sporen van bewoning uit de ijzertijd en de naam duidt op de aanwezigheid van beukenbomen. Het was echter een eik waar ik het kokertje vond liggen. In alle opwinding vergat ik helemaal om de bonuscode te noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5678. Woensel-Noord: Heesteraker - van HappieS

12 oktober 2013, 13:35
Heesterakker is een buurt in de wijk Dommelbeemd. Vroeger was het een met heesters afgezette akker, die wat zuidelijker in de gemeente Eckart lag. Vanwege de ingewikkelde hint stond ik hier even te piekeren welke plek nu precies werd bedoeld. Een passerende dame met 2 keffende hondjes vroeg of ik de stenen muren kwam inspecteren. Iets verderop hadden ze er namelijk een paar blokken afgestoten. Ik beloofde straks even een kijkje te nemen en wachtte totdat ze weg was. Toen zag ik een deel van het kokertje schitteren en had ik de cache in handen. Om het hoekje lagen inderdaad een paar betonblokken in de struiken. Daar moet nodig iets aan worden gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

5679

geo 5679. Busweg Mystery - van sam617

12 oktober 2013, 13:45
Hier stond ik bij een voortuin aan de Busweg. Het mysterie zat 'm voornamelijk in het verdwenen zand. Op de cachepagina staat namelijk een uitgebreide instructie hoe je deze cache moet openen, te beginnen met het goed wegvegen van het zand. In het cachehoekje was echter helemaal geen zand te vinden, wel heel veel grind, een kroonkurk van Bavaria en een dekseltje. Dat bleek de bovenkant van het doosje te zijn. Na het sluiten moest ik het zand weer terugvegen, maar waar zou ik dat zand vandaan moeten halen? De rupsen die volgens de hint erg van dit plekje houden, heb ik helaas ook niet gezien. Dat was dus het tweede mysterie...
Bedankt en proost, Biertje

geo 5680. Louis Buelens - van technetium

12 oktober 2013, 13:50
Louis Buelens was de Belgische piloot die in 1960 boven Eindhoven met zijn straaljager motorpech kreeg. Hij had gebruik kunnen maken van zijn schietstoel, maar dan was zijn vliegtuig op Eindhoven neergestort. Hij wist het toestel tot buiten de stad te manoeuvreren en stortte neer in een weiland bij Son, waar nu de wijk Heesterakker ligt. Nadat ik een kijkje had genomen bij het monument, ging ik even zitten. De houder bevatte geen kokertje meer, maar alleen een blaadje papier met enkele namen. Daarop heb ik die van mij toegevoegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5681. Woensel-Noord: Vaartbroek - van HappieS

12 oktober 2013, 14:25
Vaartbroek is een buurt in de wijk Dommelbeemd in het stadsdeel Woensel-Noord. De naam is afgeleid van de hoeve Verrenbroec, waar al in 1368 sprake van was. Ik had net het potje gevonden, toen ik werd gebeld door een vroegere collega over onze skivakantie van volgend jaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#432. Airborne 101st division - van sam617

   dnf 12 oktober 2013
De Airborne 101st Division heeft destijds Eindhoven bevrijd, waardoor er hier een monument ligt en een cache. Dat kokertje was echter al 7 keer achtereen niet gevonden, dus ik nam aan dat het was verdwenen. Toch nam ik even een kijkje, maar ik vond alleen wat lege flessen en een glazen koffiekan. Een paar dagen later heeft de cachelegger een nieuw kokertje geplaatst, dus de volgende keer moet het lukken.

5682

geo 5682. Woensel-Noord: Eckart - van HappieS

12 oktober 2013, 14:45
Al fietsende leerde ik ook nog wat over de stad. Eckart was vroeger een eilandje in een zijarm (den Doyen Graeff) van de rivier de Dommel. Tussen 1307 en 1312 werd de gelijknamige hoeve gesticht en nu is het een buurt in de wijk Dommelbeemd. Ik was inmiddels gestopt voor een forse kei, maar daar lag geen cache. Er bleek gelukkig ook nog een tweede te zijn en daar trof ik een constructie aan waarin een laagje water stond. Het kokertje dobberde vrolijk rond.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5683. Vlokhoven 1 - van Ennes53

12 oktober 2013, 14:50
Vlokhoven splitste zich in 1919 af als zelfstandige parochie. De Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk werd hier gebouwd, die in 1938 twee klokken kreeg, waarvan de grootste door de Duitsers werd geroofd. Door de oprukkende nieuwbouwwijken verdween de historische infrastructuur onder een rechthoekig stratenraster, alleen een bochtig stukje van de Vlokhovenseweg bleef bewaard. In een klein stukje groen vond ik een verrassend grote pot.
Bedankt en proost, Biertje

geo Woensel-Noord: WoensXL - van HappieS

   note 12 oktober 2013
WoensXL is de naam van een winkelcentrum en een buurt in de wijk Ontginning in het stadsdeel Woensel-Noord. Op zaterdagmiddag is het hier razend druk, dus een beetje lekker onopvallend zoeken naar een micro was niet goed mogelijk. Al snel hield ik het voor gezien en fietste ik verder.

5684

geo 5684. Woensel-Noord: 't Hool - van HappieS

12 oktober 2013, 15:10
't Hool is een buurt in de wijk Ontginning, waar ik naar toe was gereden na mijn mislukte zoektocht in het winkelcentrum. In een plantsoen kon ik mijn fiets prima tegen een paal zetten. Op het bord stond een afbeelding van een grote gele kwikstaart, maar alle tekst was in het Chinees. Wordt de buurt hier bevolkt door groepen vogelminnende Aziaten? Moest de vogelteldag van 5 oktober extra onder de aandacht worden gebracht van de Chinezen in Nederland? Ik snapte er niets van. Het logo rechtsonder op het bord was ook al niet terug te vinden op Google. Vreemd. De afbeelding was dusdanig geplaatst dat alleen wandelaars vanaf de groenstrook hem konden zien. Daardoor bleef de nano onzichtbaar voor vogelspotters, maar natuurlijk niet voor de ogen van bierdrinkende geocachers. Toch verliet ik deze plek met veel meer onbeantwoorde vragen, dan 5 minuten eerder bij aankomst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5685. Chucky's TB Hotel - van fisherf75

12 oktober 2013, 15:20
Het TB Hotel was duidelijk herkenbaar aan de vele sloten. Maar waar waren de sleutels? Het duurde even voordat ik door had dat Chucky niet de naam was van het stenen paard of het witte konijn. Op dat moment kwam toevallig net de cachelegger naar buiten om naar zijn auto te lopen. "Lukt het een beetje?" vroeg hij belangstellend. "Nou nee", bromde ik naar waarheid. De opbeurende woorden hoorde ik al niet meer, want opeens kwam er schot in de zaak. En even later kon ik mijn naam in het hotelregister schrijven. Omdat caches altijd liggen op bijzondere plekjes waar je anders niet zou zijn geweest, beoordeelde ik ook nog even de aardig grote tuin. Die bestond uitsluitend uit vierkante stoeptegels. Nergens was gras of een plantje te zien. Er zat zelfs geen enkel sprietje onkruid tussen de tegels. Als er geen hekje stond, zou je er makkelijk 3 auto's kunnen parkeren. 'Onderhoudsvriendelijk' heet dat in het makelaarswereldje. Waarschijnlijk heeft de cachelegger al zijn tijd in zijn cache gestopt, want een dergelijke constructie was ik de afgelopen 10 jaar nog niet eerder tegen gekomen. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5686. Woensel-Noord: Jagershoef - van HappieS

12 oktober 2013, 15:25
Jagershoef is een buurt in de wijk Ontginning en de naam is bedacht door de stadsontwikkelaars in de jaren '50. De straten verwijzen naar namen uit de Middeleeuwse literatuur. Zo fietste ik van de Elegaststraat over de Koning Arthurlaan naar een stukje groen waar de cache was verstopt. Een hint was hier niet nodig, want de verstopplek moet zelfs voor spelende kinderen herkenbaar zijn. Maar je hebt nogal wat kracht nodig om de bergplaats te openen en de koker te pakken, dus die zit daar waarschijnlijk toch veilig.
Bedankt en proost, Biertje

5687

geo 5687. 't Valt niet mee...! - van jone2000

12 oktober 2013, 15:35
Toen ik bij de voortuin arriveerde, kwamen de cacheleggers net naar buiten om wat subbonussen te gaan loggen. Ze keken nog even of ik de cache binnen 2 tellen wist te openen, maar dat viel niet mee. Ik miste eigenlijk een tafeltje, maar gelukkig werd ik gewezen op het handige bankje dat ik helemaal over het hoofd had gezien. Rustig zittend probeerde ik het opnieuw, maar ik had toch wat schriftelijke hulp nodig uit de (Heineken)bus. Daarna was de koker in handen en kon ik mijn naam toevoegen aan de schare puzzelvrienden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5688. Woensel-Noord: Woenselse Heide - van HappieS

12 oktober 2013, 15:45
De Woenselse heide was het langgestrekte gebied dat vroeger tussen Eindhoven en Best lag. In de jaren '60 is het volgebouwd, voornamelijk met laagbouw, en kreeg het de naam van dit buurtje in de wijk Aanschot. Toen ik kwam aanrijden was er net een mobiele toilet geplaatst of geleegd, dus ik wachtte even totdat de vrachtwagen was vertrokken. Op enige afstand van het nulpunt zat de cache rustig op me te wachten op een bekende verstopplek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5689. Woensel-Noord: Bixembosch-Oost - van HappieS

12 oktober 2013, 16:00
Deze nieuwe grootschalige buurt werd gebouwd in de jaren '90. Omdat de straten vernoemd zijn naar sprookjes en sprookjesfiguren, werd de buurt door de bewoners al gauw als het Sprookjesbos getypeerd. Hier moest ik mijn werk helemaal op het gevoel doen, want ondanks een diepe duik had ik geen cache kunnen ontdekken. Maar mijn vlugge vingertjes kregen het ding toch te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5690. Woensel-Noord: Blixembosch-West - van HappieS

12 oktober 2013, 16:10
Blixembosch is gebouwd op voormalige akkergronden en bestaat uit verschillende buurten. Nu reed ik in de richting van de Diamantenbuurt, ontstaan eind jaren '80. Langs het fietspad moest ik op zoek naar het kokertje. Dat was vanaf één kant goed afgedekt, maar toen ik even omliep en vanaf de andere kant naderde, zag ik het direct zitten.
Bedankt en proost, Biertje

5691

geo 5691. Woensel-Noord: Castiliëlaan - van HappieS

12 oktober 2013, 16:25
Vanuit de Diamantenbuurt fietste ik naar de Castiliëlaan. Dat is niet alleen de hoofdstraat, maar ook de naam van dit buurtje in de wijk Aanschot. Ik passeerde een semi-permanente woonvoorziening tijdens renovatie of nieuwbouw, een orthopedagogisch centrum voor behandeling van kinderen met communicatieproblemen, een centrum voor specialistische revalidatiezorg voor kinderen en volwassenen, en een woonwagenkamp. Daarna maakte ik een U-bocht en eindigde op een T-splitsing, beslist geen A-locatie. Met mijn X-benen stapte ik van mijn e-bike, trok mijn trui met V-hals recht en ging op zoek naar een B. Nou, dat bleek gelukkig een Y-tje. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#433. De 10 grootste Franse steden: 9 Rijsel - van twinbug

   dnf 12 oktober 2013
De Eindhovense wijk Achtse Barrier bestaat uit tientallen straatnamen van Franse steden. Dit zou mijn eerste kennismaking worden met een grote Franse stad. Dat was in de Rijssellaan. Er waren tot nu toe 453 teams die deze cache hadden gevonden en 4 niet. Ondanks de duidelijke hint werd ik de 5e persoon die hier volkomen in het duister tastte. Deze cache is inderdaad geniaal verstopt...

geo NF#434. De 10 grootste Franse steden: 3 Lyon - van twinbug

   dnf 12 oktober 2013
De Eindhovense wijk Achtse Barrier bestaat uit tientallen straatnamen van Franse steden. Dit werd mijn tweede kennismaking met een grote Franse stad. Dat was niet in de Lyonhof, maar langs het Vendéepad. Daar voelde ik me niet erg op mijn gemak, hier in de bosjes naast een kinderspeelplaats als man alleen. Ook deze cache bleek weer geniaal verstopt, want ik kon niets vinden. Vive la France, maar na 2 not-founds op een rij besloot ik de rest van deze serie gelijk maar van mijn lijstje te schrappen, want dit is me veel te moeilijk.

5692

geo 5692. Woensel-Noord: Achtse Barrier, Hoeven - van HappieS

12 oktober 2013, 16:45
De naam Achtse Barrier verwijst naar het tolhuis aan de Boschdijk, de Achtse Barrier, dat in het begin van de 19e eeuw werd gebouwd en in 1956 afgebroken. De wijken worden vaak als doolhof omschreven vanwege hun ongestructureerde verloop. Ik was daarom blij dat mijn GPS me feilloos door dit labyrint loodste, waarna ik op een rustig fietspad mocht afstappen. Vlakbij een leeg bierflesje vond ik het potje weggestopt zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5693. Woensel-Noord: Achtse Barrier, Spaaihoef - van HappieS

12 oktober 2013, 16:55
De naam Achtse Barrier verwijst naar het in 1956 afgebroken tolhuis en Spaaihoef was een boerderij die in dit gebied lag. Langs een pad in een stukje groen vond ik iets opmerkelijks liggen en dat bleek de verstopplek van de cache. Na de mislukkingen rond de serie Franse steden ging het gelukkig nu weer lekker vlot.
Bedankt en proost, Biertje

5694

geo 5694. Een gekke 'voortuin' TB hotel - van Degek

12 oktober 2013, 17:00
Nou heb ik al heel wat voortuincaches gezien en ben ik in heel wat tuinen geweest, vaak ook in die van de buren, dus ik ben inmiddels wel wat gewend. Maar dit was weer zo'n voortuincache van mensen zonder tuin. Meestal staat er dan een bloempot, maar zelfs die was er niet. Even gewacht totdat de voorbijgangers voorbij waren en daarna vlot gelogd. Echt zo'n plekje waar je niet zou zijn geweest als er geen cache had gelegen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5695. Woensel-Noord: Acht - van HappieS

12 oktober 2013, 17:10
Kerkdorp Acht is volledig ingeklemd tussen de A2 en Eindhoven, en Achtse Molen is nu een wijk in het stadsdeel Woensel-Noord. Vanaf de Boschdijk liep er een kronkelig pad naar de cache, die goed herkenbaar was neergelegd. Hierna zou ik gaan beginnen aan de serie 8 in Acht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5696. 8 in Acht: Molen - van wilvot

12 oktober 2013, 17:15
Ik fietste verder over de Boschdijk, toen mijn GPS mijn blik naar rechts stuurde. Daar in het groen moest de cache liggen. Die vond ik gek genoeg sneller dan de molen, waarvan er hier sprake zou zijn. Die bleek aan de andere kant van de Boschdijk (dus links) te staan. De Annemie is een beltmolen uit 1891 en in gebruik geweest als korenmolen. Het is nu nog de enige overgebleven windmolen in Eindhoven. Hij stond er een beetje treurig bij.
Bedankt en proost, Biertje

5697

geo 5697. 8 in Acht: Boomgaard - van wilvot

12 oktober 2013, 17:25
Deze hoogstamboomgaard hoorde oorspronkelijk bij een langgevelboerderij uit 1912 van de familie Luytelaar, maar werd in 1980 door de gemeente opgekocht. De boerderij is verbouwd tot restaurant en de boomgaard wordt beheerd door een stichting die oude fruitrassen koestert. Ik stond net op het punt om de droge sloot over te steken, toen ik ineens iets opmerkelijks zag. Dat bleek dus de boomgaard-nano te zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#435. 8 in Acht: Achtse Loop - van wilvot

   dnf 12 oktober 2013
De Achtse Loop is een beekje door Acht, maar er bestaan verschillende beschrijvingen van en de inwoners zijn het niet met elkaar eens. Een klein probleem in vergelijking met het probleem waar ik mee werd geconfronteerd. In de wirwar van struiken, klimop en brandnetels zocht ik naar een micro. De pendule die mij de weg zou moeten wijzen, kwam ik ook al nergens tegen. Loopt die achter of is die op de loop?

geo NF#436. 8 in Acht: Ecopark ZW - van wilvot

   dnf 12 oktober 2013
Dit ecologisch park onderscheidt zich van een traditioneel park door de ontwikkeling van een rijk gevarieerde flora en fauna. Ik had alle tijd om die te bekijken, want een cache zag ik ook hier niet zitten. Onder de tegel aan de voet van de elektriciteitsmast lag hij beslist niet. De tegel lag er half naast, dus dat was makkelijk te constateren.

5698

geo 5698. 8 in Acht: Ecopark NO - van wilvot

12 oktober 2013, 18:00
Na twee not-founds in deze serie kon ik de bonus wel op mijn buik schrijven. Voor de vorm bezocht ik ook nog even de andere hoek van het ecologisch park. Onder het bladerdak was het eerst even lastig om het nulpunt te bepalen, maar toen ik in een steeds groter kringetje zocht, kwam ik de cache vanzelf tegen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5699. Woensel-Noord: Driehoeksbos - van HappieS

12 oktober 2013, 18:20
Ik had Acht inmiddels verlaten en fietste nu door Driehoeksbos, een buurt in de wijk Ontginning. De naam komt van een groot driehoekig bos- en heideperceel dat eind 19e eeuw was aangelegd. Rond 1950 moest het echter verdwijnen om plaats te maken voor een hoogspanningsleiding en een gemeentelijk sportpark. De cache lag net buiten de buurt Driehoeksbos, maar was voor mijn geoefende ogen snel herkend. Met mijn handige hulpje had ik de koker binnen 2 tellen in handen.
Bedankt en proost, Biertje

5700

geo 5700. Woensel-Zuid: Barrier - van Bobkekeuten

12 oktober 2013, 18:40
Vanwege de serie caches in Woensel-Noord zijn er sinds kort ook caches in Woensel-Zuid. De eerste die ik tegenkwam was Barrier, genoemd naar dit buurtje in de wijk Erp. De naam verwijst naar het Woenselse tolhuis dat net voorbij de hoek van de huidige Barrierweg heeft gestaan. Ik vond daar al snel de cachebehuizing, maar voor het pakken van het kokertje moest ik even een slimme oplossing bedenken. Het werd mijn 5700e.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5701. Woensel-Zuid: Groenewoud - van Bobkekeuten

12 oktober 2013, 18:45
Groenewoud is een van de 6 buurten in de wijk Erp, in het westelijke deel van Woensel-Zuid. Het is een echte volksbuurt en stond ook op de lijst van 40 probleemwijken van minister Vogelaar. Voor het pakken had ik geen enkele tool nodig. Alleen het beweegbare deel draaien en daarna graaien. Waarschijnlijk was de constructie lastiger bedoeld, maar ik vond het prima zo.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#437. Langs de bouwmeesters - van pascalsteegers

   dnf 12 oktober 2013
De bouwmeesters heb ik niet gezien, maar wel de witte elektrakast. Het was inmiddels donker geworden en met mijn lamp zocht ik de hele kast af, maar daar vond ik helaas geen monsterpotje van de vader van de cachelegger. Opnieuw verdwenen?

5702

geo 5702. Electriciteit - van one direction 1D

12 oktober 2013, 19:15
De laatste loodjes kwamen in zicht. De accu van mijn elektrische fiets was inmiddels leeg, dus ik had graag wat elektriciteit gekregen. De gelijknamige cache lag op het terrein van de St Petrus begraafplaats, maar was makkelijk vanaf de straatkant bereikbaar. Mooi gemaakt! Dit was de laatste cache die ik vandaag zou vinden. Hierna moest ik nog een klein stukje fietsen om het station weer te bereiken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#438. Panta Rhei - van paienne, adopted by THeldoorn

   dnf 12 oktober 2013
En dit zou de laatste moeten worden van mijn dagtocht. Was ik te vermoeid of was het te donker? De hint leek me duidelijk, maar de cache zag ik niet zitten. Wel een hoop spinnen. Omdat het kokertje na mij nog steeds wordt gevonden, heb ik waarschijnlijk bij het verkeerde licht gezocht.

___________________________________________________________________


5703

geo 5703. Steunlat - van BartK1248

16 oktober 2013, 10:30
Vandaag reed ik mee met mijn goede vriend Pino om hem te helpen bij het zoeken naar wat caches in het Westland. Onze eerste stop was in de Molenwijk in Wateringen, waar alle straten vernoemd zijn naar onderdelen van een molen. Eerst liepen wij het veldje op en toen onze GPS'sen contact hadden gemaakt, liepen we in de richting van de cache. Terwijl ik net uitgebreid stond uit te leggen dat steunlatten vanaf de achterkant van de roeden naar de heklatten lopen en met tapbouten worden bevestigd, had Pino het kokertje reeds gepakt. Onverstoord schreef hij zijn naam op de logrol en gaf die toen aan mij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5704. Inslag - van nokki

16 oktober 2013, 10:35
Vandaag reed ik mee met mijn goede vriend Pino om hem te helpen bij het zoeken naar wat caches in het Westland. Vanaf Steunlat wandelden we naar Inslag. Zorgvuldig onderzochten we het zoemende elektriciteitshuisje, waarbij we er wel voor zorgden geen elementaire lichaamsdelen door de openingen te steken. Die bordjes met 'levensgevaar' hingen daar natuurlijk niet voor niets. Toen we na een paar rondjes nog steeds met lege handen stonden, kreeg Pino een idee en liep rechtstreeks op de opvallende verstopplek af. Voorzichtig pakte hij het kokertje en zonder schokken schreven wij onze namen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5705. FSR - van nickborst

16 oktober 2013, 10:50
Vandaag reed ik mee met mijn goede vriend Pino om hem te helpen bij het zoeken naar wat caches in het Westland. De Fastfood Speelgoed Ruilbeurs had hij vorige maand al bezocht, maar voor mij was dit een nog onbekend verschijnsel. Mijn fastfood nuttig ik meestal in vloeibare vorm en dan krijg je er geen speelgoed bij. Voordat Pino de auto verderop ging keren, wees hij mij de verstopplek aan en de plastic doos bleek veel groter dan ik had verwacht. Genoeg ruimte voor speelgoed en een logboekje, waar ik vliegensvlug mijn naam in krabbelde.
Bedankt en proost, Biertje

5706

geo 5706. Te land, ter zee en in de lucht 3/3 - van Mondjes

16 oktober 2013, 11:20
Vandaag reed ik mee met mijn goede vriend Pino om hem te helpen bij het zoeken naar wat caches in het Westland. Een beetje gespannen stapten we uit de auto, want allebei hadden we hier een not-found gelogd: ik in april en Pino vorige maand. Dit keer wees de GPS niet naar het hekje, maar naar de deur, dus hier werden de taken verdeeld en gingen we aan het werk. Even zag het er hopeloos uit, maar toen vond ik de petling op de plek waar mijn metgezel zojuist nog heel goed had gekeken. Die was opgelucht en dankbaar vanwege mijn scherpe blik. Ach ja, het is een gave...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 14 april 2013
Deze cache ligt op de weg van Monster naar Den Haag. De hele dag was ik al bezig met mijn eigen versie van 'Fiets 'm erin', maar dan zonder water, en ik was bijna aan het eind van mijn rondje door het Westland. 'Pas goed op voor muggles', staat er in de beschrijving. Nou, die hebben me in het kwartier dat ik hier aan het zoeken was, goed kunnen zien. Je staat hier zo duidelijk in het zicht, dat je alle aandacht krijgt. Een voorbijfietsende man riep naar me. Hij was zojuist tegen een overhangende tak gereden en bloedde uit zijn neus. Hij vroeg of ik kon zien of het mee viel. Ja, het viel wel mee, zei ik, terwijl ik de opvallende rode stoeptegel weer teruglegde. Want wat deed die nou hier in het zand? Na 15 minuten vond ik dat ik wel weer voor genoeg lol had gezorgd. Misschien kom ik nog eens terug als ik een hint heb.

geo 5707. Aangespoeld - van zandkorreltje

16 oktober 2013, 12:00
Vandaag reed ik mee met mijn goede vriend Pino om hem te helpen bij het zoeken naar wat caches in het Westland. Nadat mijn chauffeur de auto op de parkeerplaats van een verlaten en te koop staand café-restaurant had neergezet, wandelden we in een lekker herfstzonnetje het strand op. Volgens de cachebeschrijving ligt de kist onder een dun laagje zand en vind je eerst wat schelpen en drijfhout. Maar we zijn nu ruim een jaar later en je kan merken dat de zandmotor zijn werk prima doet: de schelpen en het drijfhout zijn verdwenen en je moet ruim 50 cm graven voordat je 'de schat' voelt. Maar vier handen maken licht werk en razendsnel hadden wij het logboekje in handen. Na afloop hebben wij ook nog even alle misleidende kuilen dichtgegooid.
Bedankt en proost, Biertje

5708

geo 5708. Delta Duin 1 - van dijk6jes

16 oktober 2013, 12:10
Vandaag reed ik mee met mijn goede vriend Pino om hem te helpen bij het zoeken naar wat caches in het Westland. Voor het eerst liep ik op de zandmotor. In de verte zagen we de Argusmast, een 40 meter hoge mast met daarop 8 camera's om de cache in de gaten te houden. De camerabeelden zijn uitsluitend voor wetenschappelijk gebruik, dus geocachers komen niet herkenbaar in beeld. Pino vond dat een geruststellend idee, want in zijn blauwe verenpak wordt hij vaak al van grote afstand herkend. De cache had een bijzondere constructie en mijn metgezel had al snel door wat de cachelegger hiermee had beoogd. Na het loggen heeft hij de situatie dus weer in ere hersteld. Hierna liepen we weer terug naar de auto, waar de overbuurman inmiddels een voorgedrukte flyer onder de ruitenwisser had gestopt met de mededeling dat dit particulier terrein was. Het zou handiger zijn als er dan een bordje bij de oprit van deze parkeerplaats was neergezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5709. Sperre Arendsduin - van De Riempjes

16 oktober 2013, 12:40
Vandaag reed ik mee met mijn goede vriend Pino om hem te helpen bij het zoeken naar wat caches in het Westland. Terwijl wij naar de cache wandelden, las mijn chauffeur voor dat deze 'Sperre' in 1942-1945 de noordelijke toegang vormde tot de Festung Hoek van Holland. De zigzag verlopende tankgracht en de naderingsweg werden verdedigd door twee geschutsbunkers van de typen 676 en 680, vier manschappenbunkers van het type 501 en drie munitiebunkers type 134. De locatie van de Sperre kan nu nog worden herkend door de heuveltjes aan weerszijden van de weg. Die verhullen de oude geschutsbunkers. Wij hadden echter alleen maar oog voor de locatie van de cache. Die herkende ik door een minuscule aanwijzing die het potje verhulde. Hierna wandelden wij weer terug naar veilig gebied.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5710. Laan van de Heilige Lambertus #1 - van ruudjoke

16 oktober 2013, 13:40
Vandaag reed ik mee met mijn goede vriend Pino om hem te helpen bij het zoeken naar wat caches in het Westland. Via Monster en 's-Gravenzande waren we in Heenweg terechtgekomen. De Heilige Lambertus was rond het jaar 700 bisschop van Maastricht en de patroonheilige van de textielarbeiders. Hij is ook de naamgever van de oostelijke randweg van Heenweg en beschermheilige van 2 caches. De eerste lag bij wat elektriciteitshuisjes waar een slechtziende stratenmaker wat tegels had neergelegd. Ook als zeer ervaren cachers waren wij hier toch wel even bezig. Uiteindelijk vond Pino de mini micro op een (achteraf) toch best logisch plekje nabij het nulpunt. Wij waren het erover eens dat wij hier nooit waren geweest als hier geen cache had gelegen.
Bedankt en proost, Biertje

5711

geo 5711. Laan van de Heilige Lambertus #2 - van ruudjoke

16 oktober 2013, 13:45
Vandaag reed ik mee met mijn goede vriend Pino om hem te helpen bij het zoeken naar wat caches in het Westland. Na de wat moeizame vondst van nummer 1 reden we door naar de heilige plek van nummer 2. Pino wees me waar de cache moest liggen en dankzij mijn stevige schoenen (Island MFS Air Active van Meindl) had ik voldoende grip om die plek te bereiken. Na het loggen kocht mijn chauffeur nog even een zak verse paprika's.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5712. Van Maasdijk tot aan de Lier #4 - van De Doppies

16 oktober 2013, 14:15
Vandaag reed ik mee met mijn goede vriend Pino om hem te helpen bij het zoeken naar wat caches in het Westland. Nadat hij de auto had geparkeerd, liep Pino even weg om een bos bloemen te kopen. Ik zou ondertussen wel even de cache graaien. Maar dat viel tegen. Op het nulpunt heb ik de begroeide oude hekdeur van boven tot onder en aan de achterkant onderzocht op een verstopte micro. Toen mijn metgezel weer terug was, zocht hij nog even mee en ontdekte toen dat het hier een moeilijkheidsgraad van 3,5 ster betrof. Aha, dat veranderde de zaak. Uiteindelijk vond Pino de cacheplek (op 17 meter van het nulpunt!) en ik het logstrookje. Dat was drijfnat en het lipje scheurde dan ook direct af. Iemand had al een vervangende logrol achtergelaten, waar al heel wat namen op stonden. Wij schreven die van ons er vrolijk bij. Hier moet de cachelegger nog maar eens even naar kijken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5713. Van Maasdijk tot aan de Lier #3 - van De Doppies

16 oktober 2013, 14:20
Vandaag reed ik mee met mijn goede vriend Pino om hem te helpen bij het zoeken naar wat caches in het Westland. Dit werd de laatste voor vandaag. Terwijl Pino een ruime omtrekkende beweging maakte, vond ik een kortere weg en ontdekte de cache als eerste. Grappig gedaan! We reden hierna terug naar huis. Pino kreeg vandaag 18 nieuwe caches op zijn teller en ik 11.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5714

geo 5714. Speeltuintjes langs de Zoetermeerse Rijweg 1 - van fschalkwijk

21 oktober 2013, 15:50
Vanmiddag stapte ik even op de fiets voor een rondje langs Zoetermeer. Eerst reed ik naar deze cache die niet te vinden is zonder hulplijntje. Toch wilde ik het eerst op eigen kracht proberen. Daarvoor had ik de oude logjes bestudeerd en daarin gelezen dat het coördinaat afweek en de hint misleidend was. Op de locatie kon je goed zien dat er behoorlijk gezocht was. Er waren graspollen langs de randen van het betonblok verwijderd en ook rondom verschillende boompjes was de grond helemaal kaal. Na 10 minuten belde ik KIS98 en kreeg ik te horen waar de petling verstopt zat. Voor geocachers toch niet echt een logische plek. Voor de volgende zoeker heb ik het wat makkelijker gemaakt. Misschien dat er dan iemand het zonder hulp kan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5715. Speeltuintjes langs de Zoetermeerse Rijweg 2 - van fschalkwijk

21 oktober 2013, 16:20
Na speeltuintje 1 fietste ik naar nummer 2. En half uur eerder was ik hier al weggegaan vanwege de ouders met kinderen, die argwanend opkijken als er een man met een camera verschijnt. Nu zaten er andere ouders, maar ik besloot toch een gokje te wagen. Toen dat niets opleverde, belde ik opnieuw KIS98 die me vertelde dat mijn GPS kennelijk 10 meter afweek, want ik stond bijna bij het bankje. Ik liep nu naar de echte cacheplek en had nog een tweede telefoontje nodig om de koker te graaien. Een van de kindjes kwam me daarna nog heel lief waarschuwen dat ik uit moest kijken. Die had kennelijk de hint gelezen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5716. Waar is Brammetje Prik, Babbel - van wij-twee

21 oktober 2013, 16:40
het Zoetermeerse Westerpark ging ik op zoek naar Brammetje Prik. Daarvoor moest ik eerst Babbel vinden. Dit eekhoorntje zat vlakbij een bankje waarop een man met een e-bike wat zat te lezen. Was dat Buytenbeentje die de route naar zijn volgende cache bekeek? Zijn naam stond namelijk als laatste op het logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5717. Waar is Brammetje Prik, Knabbel - van wij-twee

21 oktober 2013, 16:50
Na de vondst van Babbel ging ik in het Westerpark op zoek naar Knabbel. Daar keek ik eerst nog even overheen, maar gelukkig was ik even later weer helemaal scherp. Even maar, want na het loggen verloor ik mijn pen, zo ontdekte ik bij de volgende cache. Gelukkig hadden de eekhoorntjes hem laten liggen, zodat ik die 10 minuten later weer opraapte, nadat ik mijn route speurend was teruggereden.
Bedankt en proost, Biertje

5718a       5718b

geo 5718. Waar is Brammetje Prik, Knibbel - van wij-twee

21 oktober 2013, 17:05
Het derde eekhoorntje in het Westerpark zat op een plekje waar volgens mijn kaart geen fietspad liep. Er bleken gelukkig wel wandelpaden te zijn, dus na een kleine omweg stond ik tussen het hout te graaien. Daar ontdekte ik dat ik mijn pen ergens onderweg was verloren, maar (voorbereiding!) in mijn rugzak heb ik altijd een reserve exemplaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5719. Waar is Brammetje Prik, Bibbel - van wij-twee

21 oktober 2013, 17:25
En dit was de laatste van de serie in het Westerpark. Het vinden ging steeds makkelijker en daardoor had ik ook Bibbel vlot in mijn handen. Nu nog even naar de bonus. Maar waar zou die liggen? Pas toen ik al weer op weg naar huis was, viel het bierdopje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5720. Impeesa Zoetermeer - van KippKoRN

21 oktober 2013, 17:35
Deze cache was de laatste van mijn korte fietsrondje. Als oud-scout kende ik de Impeesagroep wel van naam, maar ik wist niet waar hun clubhuis stond. Het gebouw aan de Achterweg dat ik nu in de verte zag staan, is in 2005 speciaal voor hun gebouwd en is een lust voor het oog. Mijn oog was inmiddels druk bezig om de cache te vinden. Op de twee logische plekjes lag niets, maar ineens viel me iets op. De koker was bijzonder vol, dus na het loggen moest ik stevig proppen om alles weer terug te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5721

geo 5721. De Salamander - van Radiofreak1041, davidbarneveld

22 oktober 2013, 20:50
Vanavond was ik druk bezig met de voorbereiding van mijn geo-route voor de volgende dag, toen ik werd gebeld door mijn goede vriend Mighty-Mike. Er was een nieuwe cache uitgekomen bij houtzaagmolen De Salamander uit 1777, die in 1989 op een nieuwe locatie aan de Vliet is herbouwd. Ik was net op die plek aan het zoeken, toen ik werd geholpen door een tweede lichtbundel. Maar ik liet me niet afleiden, want op dit plekje was er maar ruimte voor één. Toch duurde het even voordat ik de cache had ontdekt. Wat grappig! Het bleek een zelfde doosje te zijn als een van mijn eigen caches. Nadat ook jillesvm had gelogd, hebben we nog een tijdje gezellig staan geokletsen om te wachten op nummer drie. Maar kennelijk vond Brouwertjes het te ver weg. Na een half uur namen we afscheid. De derde plek is dus nu nog vrij.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5722

geo 5722. Met STIP op de kaart... Heerhugowaard - van zompies

23 oktober 2013, 11:00
Voor het Traditioneel Rondje Wogmeer was ik met La Rosa van Team KIS98 op weg naar Heerhugowaard. Het was zo gezellig in de trein (we werden nog twee keer gebeld door mijn goede vriend Wilxlii Carrotte die zich bezorgd afvroeg of er wel een station was naast de eerste cache) dat we helemaal vergaten om in Heerhugowaard uit te stappen en pas in Obdam een trein terug konden nemen. We zaten daardoor 20 minuten later dan gepland op onze OV-fietsen, om naar het werkelijke centrum van de stad te rijden. Bij een gezellig elektriciteitshuisje zag ik de cache direct zitten, maar mijn collega had nog wat slaap in haar ogen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5723. De Schatten van Moeder aarde - van heijde62

23 oktober 2013, 11:15
Op weg naar het Traditioneel Rondje Wogmeer fietsten La Rosa van Team KIS98 en ik eerst langs de schatten van Moeder Aarde. De nog wat slaperige La Rosa zag meteen de eerste schat liggen en had daarna gelijk meer pit. Ik zag iets anders en dat bleek tot mijn verrassing de bergplaats van het kokertje. Achteraf vonden wij dit de leukste cache van deze dag. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5724. Rechtdoor in de Reuzenpandasingel - van 3schatjes

23 oktober 2013, 11:25
Op weg naar het Traditioneel Rondje Wogmeer fietsten La Rosa van Team KIS98 en ik ook over de Reuzenpandasingel. "Moeten we hier rechtdoor?" vroeg ze mij toen we vlakbij de cache waren. Maar het pijltje van mijn GPS boog naar links, dus we sloegen af naar de ventweg. Terwijl ik aandachtig op het schermpje keek om het exacte nulpunt te bepalen, had mijn metgezel de verstopplek al lang ontdekt. Het kletsnatte logrolletje kon ik met een veiligheidsspeld uit het kokertje krijgen, maar er viel niet op te schrijven. We krasten allebei een paar letters in het papier en stopten het daarna weer terug. Hier moet snel wat onderhoud worden gepleegd.
Bedankt en proost, Biertje

5725

geo 5725. GK & TB Hotel National Banner - van Engelenburg, Sara & Katja GuerraPinto

23 oktober 2013, 11:35
Op weg naar het Traditioneel Rondje Wogmeer fietsten La Rosa van Team KIS98 en ik ook even langs dit GK & TB Hotel. Terwijl zij alle kliko's opende, op zoek naar een plek voor haar TB's, had ik de nano al vlot gespot. Ook nadat we hadden gelogd, wisten we nog steeds niet waar de TB's zich bevonden. Misschien onder dat groene plastic zeil? We vonden dit maar een raar hotel.
Bedankt en proost, Biertje

geo Erop of eronder! - van Team JoWi

   note 23 oktober 2013
Op weg naar het Traditioneel Rondje Wogmeer fietsten La Rosa van Team KIS98 en ik ook langs de Stien Spier-brug. De (hang)jeugd in het speeltuintje zag ons zoeken en wees ons behulpzaam de plek waar de cache hoorde te zitten. Het was duidelijk dat hij daar niet meer zat. Was hij misschien een verdieping lager gevallen? Met hulp van de OV-fiets heb ik een poging gedaan, maar ik voelde niets liggen. Hier moet dus eerst wat onderhoud worden gepleegd.

5726

geo 5726. Om de hoek bij Janlor - van Famvisser

23 oktober 2013, 11:55
Op weg naar het Traditioneel Rondje Wogmeer fietsten La Rosa van Team KIS98 en ik ook nog even langs Janlor. Daar om de hoek moest ook nog een cache liggen en die zag ik direct zitten. Na het loggen heb ik La Rosa nog even uitgelegd waar dat onderdeel van de cache eigenlijk voor dient. We hebben maar niet aangebeld voor een gezellig praatje, want we hadden nog een druk programma voor de boeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5727. Houten Klaas (what's in a name) - van Turbohimself

23 oktober 2013, 12:40
Op weg naar het Traditioneel Rondje Wogmeer fietsten La Rosa van Team KIS98 en ik ook langs Houten Klaas. Achter het bungalowpark lag een prachtig meertje verstopt. Ik had verwacht dat hier een groot houten beeld zou staan, zoals de foto op de cachepagina suggereerde. Maar ergens tussen de struiken vond La Rosa uiteindelijk het kokertje. Geen houten beeld, boomstronk of vogelhuisje, nee, helemaal niets van hout. Wat jammer, had dit niet creatiever gekund?
Bedankt en proost, Biertje

5728

geo 5728. Traditioneel rondje Wogmeer 1 - van Badeendjes

23 oktober 2013, 13:05
Na een lange aanfietsroute langs 6 caches begonnen La Rosa van Team KIS98 en ik aan onze wandeling van het Traditioneel Rondje Wogmeer. Volgens de cachepagina is de route geschikt voor stedelingen die niet meer weten hoe wortels en kolen groeien, waar de melk vandaan komt en waarom boeren grasland hebben. Dus prima geschikt voor ons. De hekken (met staphulp) langs de molen werden moeiteloos beklommen en La Rosa vond het eerste potje. Daarna bekeken we hoe het mogelijk was dat mijn goede vriend Wilxlii Carrotte hier vorige maand aan de overkant van de Ringsloot was uitgekomen. Kwam dat nou echt alleen maar door een gebrekkige voorbereiding of was het de schuld van zijn opticien? wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 5729. Pietje Precies (what's in a name) - Turbohimself

23 oktober 2013, 13:20
La Rosa van Team KIS98 en ik passeerden Pietje Precies op onze winderige Wogmeerse wandelroute. Aanvankelijk viel er helemaal niets te vissen, want ik vond het kokertje zonder deksel naast een paaltje. De logrol was daardoor kletsnat en met moeite schreven wij er onze namen op. Bij het oprollen liet La Rosa het natte papier ook nog eens uit haar handen waaien, zodat ze alsnog in de sloot mocht hengelen. De logrol was gelukkig nauwelijks natter geworden en als een echte Pietje Precies stopte ze het zorgvuldig terug. Hier mag dus wel wat onderhoud worden gepleegd, zowel aan de constructie als aan het verdwenen dekseltje en de drijfnatte logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5730. Traditioneel rondje Wogmeer 2 - van Badeendjes

23 oktober 2013, 13:35
Als verbaasde stedelingen stapten wij stevig over de winderige Wogmeerdijk. Waar kwam ineens die wind vandaan? La Rosa van Team KIS98 en ik keken verbaasd om ons heen. Maar dat raadsel was snel opgelost, want in de verte zagen wij twee windturbines die behoorlijk te keer gingen. De stormachtige zuidwestenwind hadden wij nu nog lekker in de rug, maar dat zou op de terugweg dus wel anders worden. Links van ons achter de sloot stonden koeien en rechts van ons achter het hek liepen schapen. Ons pad was daardoor vrij van achtergelaten uitwerpselen, zodat we even niet hoefden op te letten waar we onze nette stadsschoenen zetten. Met de vondst van potje nummer twee waren we natuurlijk zeer tevree.
Bedankt en proost, Biertje

5731

geo 5731. Traditioneel rondje Wogmeer 3 - van Badeendjes

23 oktober 2013, 13:45
Tijdens onze wandeling over de winderige Wogmeerdijk ontdekten La Rosa van Team KIS98 en ik ineens een teken van beschaving: een bordje wees ons naar Het Wapen van Wogmeer, een gezellige uitspanning waar ze ongetwijfeld bier in huis hadden. Hoewel mijn metgezel best wel van een wijntje houdt, vond ze dat we eerst het Rondje moesten afmaken. Daar was natuurlijk wel wat voor te zeggen. De hint klopte hier niet helemaal, maar we pakten potje nummer drie zonder gebruik van de artillerie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5732. Traditioneel rondje Wogmeer 4 - van Badeendjes

23 oktober 2013, 13:55
Volgens de cachepagina was de route geschikt voor stedelingen die niet meer weten hoe wortels en kolen groeien, waar de melk vandaan komt en waarom boeren grasland hebben. La Rosa van Team KIS98 en ik passeerden nu een veld met maïskolven die een beetje aan het verpieteren leken. Of hoorde dat misschien zo? In de grote stad vind je overal bordjes met uitleg, maar hier dus helaas niet. De pot die we tegen kwamen, was afwijkend: de deksel herkenden wij direct van de Calvé pindakaas. We logden daardoor cache nummer vier zonder hulp van een fakir.
Bedankt en proost, Biertje

5733

geo 5733. Traditioneel rondje Wogmeer 5 - van Badeendjes

23 oktober 2013, 14:10
Tijdens onze wandeling over de winderige Wogmeerdijk zagen La Rosa van Team KIS98 en ik dat er voor het volgende hek een paar dikke schapen lagen. "Ha, shoarma!" riep mijn collega luid. Daar schrokken de dieren van, want ze stonden snel op en zochten een veilig heenkomen. Via opstapje nummer 12 (of was het 13?) bereikten we uiteindelijk de cacheplek. Eerst zochten we tussen de verkeerde stenen, maar La Rosa was inmiddels goed wakker en deed de gelukkige greep. Logrol nummer vijf beschreven we hierna zonder gekijf.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5734. DddP (10) Dwars door de Polder 10 - van Team JoWi

23 oktober 2013, 14:15
Het leek me dat we tijdens ons rondje Wogmeer ook dwars door de polder konden. Dat was slechts een omweg van 170 meter heen en terug. Hoewel La Rosa van Team KIS98 en ik helemaal niet van omwegen houden, wilden we dit polderplekje toch graag even meepikken. Terwijl ik in de bosjes zocht, pakte zij de petling op een prima (en logisch) plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5735. Traditioneel rondje Wogmeer 6 - van Badeendjes

23 oktober 2013, 14:30
Hoewel La Rosa van Team KIS98 meestal voorop liep, was ze nu de hekkensluiter en hield ze zich wat verscholen achter mijn brede rug. Dat kwam omdat we voorbij de boerderij ineens twee makke paarden op de smalle dijk tegenkwamen. De viervoeters hadden echter weinig interesse en lieten ons moeiteloos passeren. Iets verderop zagen we hoe de boeren de kolen van het land haalden, die daarna via een lopende band in houten kratten rolden. Vanwege de kleur leek het me lichtgroene kool, maar het zou ook een zeer donkere witte kool geweest kunnen zijn. Potje nummer zes vonden we met veel succes zonder gebruik van een Zwitsers mes.
Bedankt en proost, Biertje

5735no

geo Traditioneel rondje Wogmeer 7 - van Badeendjes

   note 23 oktober 2013
Als verbaasde stedelingen stapten wij stevig over de winderige Wogmeerdijk. La Rosa van Team KIS98 en ik passeerden nu een veldje waarbij men een paar rijen met kool vergeten was mee te nemen. Moesten we de boeren bij #6 nog even waarschuwen? Twee hekken en twee staphulpen verder zagen we hoe een andere boer zijn sloot aan het uitbaggeren was. Nuttig werk, maar niet fijn voor de cache, want potje nummer zeven moest ergens onder de bagger liggen. Misschien dat anderen (met handschoenen) hier hun best wilden doen, maar wij lieten deze cache links liggen.

geo 5736. DddP (12) Dwars door de Polder 12 - van Team JoWi

23 oktober 2013, 15:05
Langs de Wogmeerdijk stonden een paar huizen, een hek en een bord 'privé terrein'. Hier waren La Rosa van Team KIS98 en ik een tijdje in verwarring. Moesten we over het hek klimmen en het waarschuwingsbord met de woest uitziende hond maar negeren? Er was geen andere optie, dus voorzichtig ging ik als eerste. La Rosa volgde, nadat duidelijk was dat er geen hond te zien was. Bij de weg vond ik daarna snel het Dwars door de Polderpotje 12. Omdat we al 20 minuten achterliepen op ons schema, besloten we de 550 meter verderop liggende DddP 11 over te slaan. We wisten toen nog niet dat we een uur later alsnog bij die cache zouden staan...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#439. Traditioneel rondje Wogmeer 8 - van Badeendjes

   dnf 23 oktober 2013
Tijdens onze wandeling over de winderige Wogmeerdijk zagen La Rosa van Team KIS98 en ik dat we voor onze volgende cache bij dat stenen bruggetje over de Ringsloot moesten zijn. Stenen waren er dus genoeg, maar nergens een potje. Het bosje brandnetels heb ik even stevig gesnoeid, maar ook dat heeft niet geholpen. Is de cache soms in de sloot gerold?

5737

geo 5737. Traditioneel rondje Wogmeer 9 - van Badeendjes

23 oktober 2013, 15:30
Als verbaasde stedelingen stapten wij stevig over de winderige Wogmeerdijk. La Rosa van Team KIS98 en ik kregen nu te maken met een felle tegenwind. Daarbij moesten we ook nog goed uitkijken waar we onze schoenen plaatsten. De cacheplek was al vanaf een grote afstand te zien. Gelukkig hoefden we niet helemaal omhoog te klimmen, maar was het allemaal een stuk eenvoudiger. Potje nummer negen vonden we in een stevige storm maar gelukkig zonder regen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5738. Traditioneel rondje Wogmeer 10 - van Badeendjes

23 oktober 2013, 15:45
La Rosa van Team KIS98 en ik moesten uitkijken niet weggeblazen te worden tijdens onze wandeling door de winderige Wogmeerpolder. Het was zelfs niet meer mogelijk om normaal met elkaar te praten. We waren ook gestopt met het tellen van de opstapjes en hekken. Hoewel de cacheleggers hadden beloofd dat we 72 keer over een hek moesten klimmen, bleken veel hekken open te staan of gedeeltelijk weggehaald (maar de staphulp bleef dan staan). Langs het hek van cache 10 stond aan beide zijden schrikdraad gespannen. Dat was niet alleen lastig zoeken, maar ook lastig klimmen. Omdat ik me had opgeofferd als lokaas voor de woeste hond, mocht La Rosa nu uitproberen of er stroom op de draden stond. Potje nummer tien vonden we zonder gebruik van pikhouweel of vliegmachine.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5739. DddP (11) Dwars door de Polder 11 - van Team JoWi

23 oktober 2013, 16:10
Na Traditioneel Rondje Wogmeer 10 moesten we naar Wogmeer 11 (op 1,7 km afstand). Hier maakte ik een klein foutje, door in mijn GPS per abuis DddP 11 (op 1,6 km afstand) aan te klikken. We wandelden daardoor over de Verlaatsweg tussen de huizen van Spierdijk. Hier had de wind minder vat en niet veel later sloegen we rechtsaf de Wogmeer in. La Rosa (van Team KIS98) zei toen nog dat die naam haar bekend voorkwam, maar pas toen we bij DddP 11 stonden, had ik in de gaten dat we nu zo'n 3 km extra hadden gelopen.
Bedankt en proost, Biertje

5740

geo 5740. Traditioneel rondje Wogmeer 11 - van Badeendjes

23 oktober 2013, 16:45
Via het fietspad langs de Braken (N507) wandelden La Rosa van Team KIS98 en ik naar de plek waar we de Wogmeerdijk weer op konden. Mijn collega was helaas niet meer zo scherp, maar gelukkig voor haar ontdekte ik nog net op tijd een belangrijke aanwijzing. De wind was nu zo sterk dat de groene kolen gewoon van het veld werden geblazen. Potje nummer elf vonden we zonder gebruik van pikhouweel maar haast vanzelf.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5741. Traditioneel rondje Wogmeer 12 - van Badeendjes

23 oktober 2013, 17:00
Op de heenweg van dit Rondje wisten we al dat we op de terugweg stevige tegenwind zouden krijgen. Toch probeerde ik de stemming erin te houden, maar La Rosa van Team KIS98 sjokte mistroostig voort. In het weiland aan de andere kant van de Ringsloot hadden de koeien ons in de gaten gekregen en ze liepen nu nieuwsgierig langs het draad met ons mee. La Rosa vond het allemaal best. Zij had alleen nog maar oog voor glazen potjes. Potje nummer twaalf vonden we zonder gebruik van pikhouweel of ander gegraaf.
Bedankt en proost, Biertje

5742

geo 5742. Traditioneel rondje Wogmeer 13 - van Badeendjes

23 oktober 2013, 17:20
We liepen nu bijna anderhalf uur achter op ons schema en La Rosa van Team KIS98 en ik hadden nu echt genoeg van de Wogmeerse wind gehad. Nog twee caches en een bonus. De rest van ons programma zouden we schrappen, want daarvoor was het veel te laat. Potje nummer dertien vonden we zonder gebruik van pikhouweel of graafmachine.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5743. Traditioneel rondje Wogmeer 14 - van Badeendjes

23 oktober 2013, 17:35
De trajecten zonder huizen in de verte vond ik zelf het aantrekkelijkst. Je hebt dan echt het idee dat je in je eentje in de polder wandelt. Vandaag was ik echter niet alleen, want La Rosa van Team KIS98 liep achter me aan. Tot nu toe lagen alle caches naast een paal of tussen stenen, maar deze laatste had een heel afwijkende hint, die ook nog wat onwaarschijnlijk leek. Maar het bleek te kloppen en ik vond potje nummer veertien zonder gebruik van pikhouweel of wasmachine.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5744. Traditioneel rondje Wogmeer Bonus - van Badeendjes

23 oktober 2013, 18:00
Het laatste stukje van het Rondje werden we vergezeld door tientallen enthousiaste polderbewoners. Links van ons kwamen nieuwsgierige koeien op ons af en later kregen we van rechts een kudde schapen achter ons aan. Met de fiets zouden we de bonus gaan ophalen, maar daarvoor moest ik wel even goed naar de juiste aanrijroute kijken. Bij een logisch plekje doken we allebei op onze knieën, maar het leverde geen cache op. Toen zag ik dat we nog 6 meter verder moesten zijn. Daar vond ik alsnog de glazen bonuspot, een fraaie afsluiting van een enerverende dag. We hadden 24 km gefietst en 14 km gelopen. Het zwemmen zou ik vanavond maar even overslaan.
Bedankt en proost, Biertje

5744

Terug naar boven

Door naar november 2013

© www.mijn-eigen-website.nl (design)