Blik op Biertje

Bierpraat augustus 2013

149 caches gevonden (logs 5309-5457)

5309

geo 5309. Hefbrug Waddinxveen - van shumway14

5 augustus 2013, 19:35
Vandaag waren 3 van de 4 Braeckgeocachers weer een avondje op pad. Gekozen was voor het wonderschone Waddinxveen. Corbulo reed en Mighty-Mike verzorgde de navigatie. In plaats van de door mij geadviseerde route via afslag 11 en de Henegouwerweg langs de Gouwe, stuurde Mike's TomTom ons via afslag 9 naar een doodlopende weg op het bouwterrein van het Centrumplan. Vanwege relationele problemen had Mike namelijk geen tijd gehad om zijn oude kaart te updaten. Via woonerven en nieuwbouwwijken bereikten we uiteindelijk toch de cache bij de Hefbrug, alleen veel later dan verwacht. Gelukkig herinnerde Corbulo nog waar hij de nano destijds had gevonden, zodat ik snel mijn naam op het strookje kon priegelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5310. Home sweet home - van erwinagnes

5 augustus 2013, 19:50
Op voorstel van Corbulo zouden we de auto laten staan en lekker gaan lopen. Zo kon hij gelijk zijn nieuwe lichtgewicht wandelrugzak van € 70,- uitproberen. Al stappend vertelde Mighty-Mike nog wat details over zijn knappe vrouwelijke adjunct-directeur, waar hij op zijn telefoon al een paar foto's van had laten zien. Zo bereikten we Home sweet home. Corbulo riep direct dat hij de cache al zag. Dat bleek een tegenvaller. Ons gerommel zorgde ervoor dat Erwin en Agnes naar buiten kwamen en glimlachend onze zoekacties bekeken. Terwijl Mike en Corbulo hun aandacht op iets heel anders richtten, zag ik in mijn ooghoek ineens de nano zitten. Een kwestie van ervaring, want dezelfde constructie was ik al eens in Leiden, Assen, Utrecht en Delft tegengekomen. Aan het handige tafeltje schreven we onze namen en na een gezellig praatje vervolgden we onze weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5311. Maxima - van Lin en Ed

5 augustus 2013, 20:00
De 3 Braeckgeocachers wandelden stevig door naar de Prinses Máxima tunnel, waar we in de verte nog net vader Shannara met zoontje Tim de cache zagen terugleggen. Het kostte ons dus weinig moeite de grote koker te ontdekken en onze namen eveneens in het boekje te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

5312

geo 5312. Meganie's Birthday - van Meganie

5 augustus 2013, 20:15
Dit was onze tweede voortuincache deze avond in Waddinxveen. Zoals gebruikelijk stuurde de GPS ons eerst naar de tuin van de buurvrouw, waar wij iets zagen staan dat vaag op het voorwerp uit de hint leek. Ik stond het ding net aan alle kanten te onderzoeken, toen de buurvrouw naar buiten kwam. Van een verstopt doosje had ze nog nooit gehoord. Ook de 13-jarige Meganie kende ze niet, maar ze wist wel dat de buren twee dochtertjes hadden. In die tuin (helaas nergens een GC-sticker te zien) ontdekten we alsnog het voorwerp uit de hint, en dus ook de cache. We hebben het aan de buurvrouw laten zien, zodat ze vreemde mensen in haar tuin voortaan naar de juiste plek kan sturen.
Bedankt en proost, Biertje

5313

geo 5313. Gewoon een bruggetje - van Meganie

5 augustus 2013, 20:25
Daar houden de Braeckgeocachers van: gewone bruggetjes. Maar van bukken houden ze dan weer niet. Mighty-Mike werd op onderzoek gestuurd, want die is de slankste, de lenigste en sportiefste van ons drie. Eerst hoorden we alleen maar gevloek en gezucht, maar plots klonk daar een enthousiaste kreet. Corbulo hield zijn pen al klaar en ik mijn fototoestel, zodat we alle drie een bijdrage aan de vondst bij dit gewone bruggetje hebben geleverd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5314. Dierendal - van petertanja

5 augustus 2013, 20:45
Na het gewone bruggetje liepen we terug richting auto. Ongemerkt hadden we toch veel meer kilometers afgelegd. We passeerden daarbij het Warnaarplantsoen. Corbulo had voor deze avond een mooie lijst van de caches en bijbehorende hints gemaakt en ik las voor dat het hier om een regular ging, die iets van het pad af lag, bij 'de boog'. Mighty-Mike wist zeker dat die dus onder de brug moest liggen. Zeer vreemd, want bij geen van beide oevers kon je onder de brug komen, maar Mike moest eerst even iets eten en kon geen twee dingen tegelijk. Gelukkig vond Corbulo toen ineens een nano, waarna ik ontdekte dat we dus kennelijk bij de cache Dierendal stonden en niet bij Petteplas, die we hierna zouden doen. Mike was inmiddels klaar met eten en zag nu dat je onder de brug inderdaad niets kon verstoppen. Tevreden dat nu alle misverstanden waren opgelost, wandelden we het laatste stuk naar de geparkeerde auto.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#395. Petteplas - van salibo

   dnf 5 augustus 2013
Mighty-Mike navigeerde Corbulo's auto tot op zo'n 70 meter en we gingen nu op zoek naar het pad dat naar de cache zou leiden. Mike en ik liepen met onze armen omhoog door de metershoge brandnetels, terwijl Corbulo (optimistisch in korte broek) een alternatieve route zocht. Uiteindelijk stonden we alle drie op het nulpunt, maar waar was nou die boog? Een gebogen boom leek er het meest op, maar een verstopt bakje van de chinees hebben we er niet aangetroffen. Ook bij een aantal andere kromme takken hebben we gezocht. Uiteindelijk vroegen we ons af wat we hier nou eigenlijk deden. Was dit nu echt zo'n bijzonder plekje dat er een cache moest worden gelegd? Mike ontdekte via zijn telefoon dat er al 4 not-founds op een rij waren. Dat gaf de doorslag en we keerden terug naar de auto.

5315

geo 5315. Met STIP op de kaart... Waddinxveen - van erwinagnes

5 augustus 2013, 21:25
Na het mislukte avontuur bij de Petteplas reden we naar het middelpunt van Waddinxveen. Erwin en Agnes hadden ontdekt dat dit op een hoek van de Van Mecklenburg Schwerinlaan moest zijn en daar parkeerde Corbulo zijn auto. Tijd voor een traditionele stroopwafel, vond hij. Oei, die was ik helemaal vergeten te kopen. Gelukkig had Mighty-Mike nog een paar Sultana's bij zich. Kauwend en smakkend stonden we nu op het middelpunt van Waddinxveen en kriebelden we onze namen op het logstrookje van het nano-stipje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5316. Lime groen - van mereltemarvelde

5 augustus 2013, 21:35
Voordat we aan onze derde voortuincache van vanavond begonnen, controleerden we eerst of er ergens een GC-sticker op een deur of raam zat. Niet dus. Met z'n drieën doorzochten we daarna het tuintje. Ik vind het altijd erg leuk om met toestemming van de bewoner in en aan zijn spulletjes te zitten. Zinken teiltjes, voederhokjes, bloempotten, van alles werd door ons grondig onderzocht. Ook de hint hielp ons niet veel verder. Uiteindelijk vond Corbulo het doosje. En daarna zag ik wat er met de hint was bedoeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5317. Lelievlet - van thijmens

5 augustus 2013, 21:50
Als echte oude waterscouts liepen Corbulo, Mighty-Mike en ik verheugd naar het terrein van de Scouting Klimopgroep. Gelukkig begon het ook nog eens te regenen en had Corbulo zijn nieuwe rugzakje (met daarin mijn regenjack en mijn zaklamp) in zijn auto laten liggen. Een vlet zeilen kan ik met mijn ogen dicht en het vinden van deze cache was niet veel moeilijker. Ook in het donker lag de verstopplek op het nulpunt. Ik maakte nog een foto door het hek, maar een lelievlet kon ik er niet ontdekken. Op hun website las ik dat de Wilde Vaart nu hun kamp houdt op het Boterhuiseiland bij de Kagerplassen. Leuk, want dat is de plek waar ooit ons wiegje heeft gestaan!
Bedankt en proost, Biertje

5318

geo 5318. Home Base - van GerSt08

5 augustus 2013, 22:00
Het begon al te schemeren en stilletjes parkeerde Corbulo zijn auto aan het begin van de Van Maerlantstraat. Dankzij de duidelijke en goed zichtbare hint was de cache in deze voortuin probleemloos te vinden. Er brandde licht in de woonkamer, dus we zijn iets teruggelopen om onopvallend onze namen in het logboekje te zetten. Mighty-Mike vond het jammer dat er niemand naar buiten kwam om een praatje te maken, maar ik troostte hem met het idee dat de bewoners waarschijnlijk de hele dag al bezoekers hadden gehad en nu even lekker voor de tv zaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5319. Waddinxveense kassen - van Van der voortjes

5 augustus 2013, 22:15
Voor het slot van onze geo-avond had Corbulo ineens deze cache toegevoegd. De coördinaten had ik dus niet en zelf was Corbulo zijn GPS vergeten mee te nemen. Gelukkig had Mighty-Mike een pocket query met alle caches rond Waddinxveen ingevoerd en konden we alsnog naar het kassengebied. Op het smalle weggetje met af een toe een verblindende tegenligger had Corbulo al snel spijt van zijn keuze, maar omkeren was onmogelijk. In het donker onderzochten we eerst het hele grote exemplaar, maar al snel zagen we de kleine. Gek dat het logrolletje gewoon in de aarde ligt. Het was daardoor voor de helft nat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5320. Aquabuis - van thijmen

5 augustus 2013, 22:30
In het donker liepen Mighty-Mike en Corbulo naar het nulpunt. Corbulo dacht dat hij de buis had gevonden, maar dat was gewoon een gele plastic toevoerslang om het boompje van extra water te kunnen voorzien. In een andere buis gooide hij daarna precies 0,6 liter water, maar daar kwam echter niets naar boven drijven. Toen ontdekte ik de echte buis en kon ik de meegesjouwde 1,5 literfles leeggieten. Bijna al het water was nodig, maar toen hadden we het kokertje te pakken. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

5321

geo 5221. WECC: Waddinxveense Eerste Carpool Cache - van Team Kloppie

5 augustus 2013, 22:40
De laatste cache voor vanavond en Corbulo had al gehoord dat dit een leuke was. Rond het nulpunt zochten we alles af. Ik liet Mighty-Mike nog aan een vreemd uitziende 'lamp' draaien, want dat leek wel een zelf gemaakt ding. Uiteindelijk ontdekte Corbulo het stickertje en daarna ook de cache. Dit was inderdaad de leukste vondst van de 13 die we vanavond hadden gedaan. Waddinxveen mag dan misschien wel op het mooiste plekje van de aarde liggen, maar het heeft beslist niet de mooiste caches.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5322

geo 5322. De grenspaal - van piet144

9 augustus 2013, 10:50
Vandaag zou ik met La Rosa van Team KIS98 een stukje fietsen van Beverwijk naar Asendelft en via Krommenie weer terug. Door bijzondere omstandigheden reden we pas een uur later dan afgesproken over de dijk, maar in ruil voor een witbiertje heb ik beloofd hierover niets vertellen. Voor het Noord-coördinaat van de grenspaal had ik gisteren 11 mogelijke oplossingen gevonden en voor het Oost-deel ook nog eens 4. Om die allemaal aan de checker voor te leggen, moet je over een lange adem beschikken en dat lukte gisteravond niet meer. Twee fraaie mogelijkheden had ik geselecteerd voor een bezoekje in het veld, maar daar vonden we niets. We concentreerden ons daarom maar op de volgende cache van ons lijstje, totdat La Rosa onderweg ineens de bewuste paal herkende van de foto. En inderdaad vonden we er een schimmelig zakje met een doosje en een kokertje. Opgewonden over zoveel geluk schreven wij onze namen op het strookje. Ook het coördinaat noteerde ik, waarna ik thuis ontdekte dat er dus nog een 12e mogelijkheid voor het Noord-coördinaat bestond.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5323. Quotal - van ZaanseCachers

9 augustus 2013, 10:55
"Wat is eigenlijk een quotal?" vroeg La Rosa mij, terwijl we over de dijk naar deze cache fietsten. Ik dacht dat dit het minimumaantal caches was dat je op een dag moest vinden. Maar het zou ook de Latijnse benaming van een muts van een kardinaal kunnen zijn, want de cachepagina bestond alleen maar uit een foto van 2 kardinalen. Plechtig schreden wij de laatste meters naar de verstopplek, terwijl wij zachtjes het Avé Maria zongen. Voordat La Rosa de glazen pot opende, sloeg ze eerst nog snel een kruisje. Daarna schreven wij onze namen op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5324. Afwerkplek - van ZaanseCachers

9 augustus 2013, 11:10
Snel en vakkundig werkten wij het ritueel af. Ik leidde ons naar de cache, die La Rosa dan direct vond. Zij pakte het logboekje en schreef haar naam, waarna ik het van haar overnam en mijn eigen naam toevoegde. Daarna maakte ik nog wat foto's en zocht ik de gegevens op voor onze volgende cache. Op deze plek ging het nauwelijks anders, hoewel ik de afslag naar de Afwerkplek bijna had gemist door het plotselinge drukke vrachtverkeer op de smalle dijk. Ik bestudeerde het etiket van de glazen pot (dit keer appelmoes), terwijl La Rosa meer belangstelling had voor de Vomar-dierenvriendjes (hier zagen we Zack Zebra). De glazen pot zat goed beschermd verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

5325

geo 5325. Gortzakken - van ZaanseCachers

9 augustus 2013, 11:20
Dankzij het geocachen leer je nog eens wat. Nu weet ik dat de Assendelfters Gortzakken worden genoemd, vanwege de gortmolens langs dit lintdorp. Vandaag fietste ik hier met La Rosa. Wij kennen elkaar al zeker tien jaar, dus van haver tot gort. De cache was snel gevonden. Wat leuk dat er een potje met wat gort in zit. Dat spul smaakte echter vreselijk droog, dus ik had een goede reden om het eerste blikje bier van vandaag open te trekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5326. Je staat hier zo voor paal - van ZaanseCachers

9 augustus 2013, 11:45
Deze verstopmethode kende ik wel. Na ruim 10 jaar geocachen heb je (bijna) alles wel eens gezien. Bij een verstopte cache in een paal gaat dat meestal om zo'n klein houten paaltje naast een boom. Maar de paal waar ik hier voor stond, was ik nog niet eerder als een verstopplek voor een cache tegengekomen. Mooi gedaan en nauwelijks van een echte te onderscheiden!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5327. Jonge woudlopers bos - van ZaanseCachers

9 augustus 2013, 11:45
We moesten toch heel wat dieper het jonge woudlopersbosje in, dan ik had gedacht. Maar na wat kruip-door-sluip-door-techniek vond La Rosa een schone glazen pot met een erg jong logboekje, want er stond nog geen enkele naam in. Voorzichtig schreven wij die van ons op de eerste pagina.
Bedankt en proost, Biertje

5328

geo 5328. Balanceren - van ZaanseCachers

9 augustus 2013, 18:00
Al snel zag ik een plek waar je goed kon balanceren, maar ik besloot toch even door te lopen naar het nulpunt. En dat was maar goed ook, want daar kon ik vrij gemakkelijk de glazen pot uit zijn bergplaats halen. In het leven gaat het continu om de juiste balans te vinden. Tussen nuchter blijven en dronken worden. En tussen founds en not-founds. Na 7 gevonden caches zou straks de balans omslaan...
Bedankt en proost, Biertje

5328no

geo NF#396. Doorzakken - van ZaanseCachers

   dnf 9 augustus 2013
Hoewel er een brede asfaltweg naar de houten brug leidt, zag het ding er zeer gevaarlijk uit. Er ontbraken veel planken, dus met de zit-schuif-methode ging ik voorzichtig naar de overkant. "Spannend hè?" riep La Rosa mij toe. "Nee joh", antwoordde ik stoer. Als een volleerd operatie-assistente overhandigde ze mij daarna GPS en prikstok, waarna ik alle hoeken, gaten en kieren heb afgezocht. Waarschijnlijk heeft Su8urb hem gisteren opnieuw heel goed afgedekt, want ik heb niets kunnen vinden.

5329

geo 5329. Met STIP op de kaart... Assendelft - van DeWolffies

9 augustus 2013, 12:40
We reden nu Assendelft in, door de lange en drukke Dorpsstraat. Op de Delftlaan zetten we onze fietsen even neer om de stip te pakken. Daarna poseerde La Rosa nog even naast de poster van Katja Schuurman als bewijs dat zij echt in Assendelft is geweest.
Bedankt en proost, Biertje

5330

geo 5330. 8e Bankje - van DeWolffies

9 augustus 2013, 12:50
Vanwege haar geringe fietservaring was La Rosa blij dat we even bij een bankje konden stoppen. Dat hier ook nog een cache lag, was mooi meegenomen. Dat meenemen ging overigens niet zo snel, want op de logische plekken lag hij niet. Een flink stuk van het nulpunt vandaan zag La Rosa het kokertje ineens zitten. Daarna mocht ze van mij even uitrusten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5331. TB- en Coin-hotel De Vriendelijke Wolf - van DeWolffies

9 augustus 2013, 12:55
Bij het voorbereiden van onze dagtocht hebben we ook nog wat makkelijke puzzels geprobeerd, die bijna allemaal veel te lastig bleken. Normaal wordt er in een hotelregister overzichtelijk bijgehouden wanneer welke gast is gekomen en vertrokken, en in welke kamer hij heeft gelogeerd. Maar hier was het nogal warrig opgeschreven, zodat ik eerst moest proberen de kluwen informatie te ontwarren. Toen dat niet erg opschoot, heb ik het maar op een andere manier aangepakt. De derde gok bleek raak en vanmiddag stonden we voor het eenvoudige onderkomen. Wolven hebben we niet gezien, maar daarvoor moet je tegenwoordig naar Luttelgeest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5332. Communicatieweg Oost - van siemp

9 augustus 2013, 13:05
Terwijl ik wanhopig probeerde het exacte nulpunt te vinden, had La Rosa kordaat haar fiets neergezet en liep ze direct op de cacheplek af. De glazen pot had ze snel gevonden, hoewel ik haar nog gewaarschuwd had dat je soms een magneet aan een touwtje nodig hebt. We gingen hierna de brug over, richting Krommenie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5333. 7e Bankje - van DeWolffies

9 augustus 2013, 13:15
Eerst pakte La Rosa de cache en daarna gingen we even zitten op het bankje. We werden vreemd aangekeken door de voorbijgangers, want kennelijk rust er bij deze rotonde nooit iemand uit. Maar wij vinden zittend loggen net iets comfortabeler en we konden gelijk ook nog even een bruine boterham nuttigen (vloeibaar en/of vast).
Bedankt en proost, Biertje

5334

geo 5334. 6e Bankje - van DeWolffies

9 augustus 2013, 13:30
La Rosa had al snel het bankje ontdekt en liet mij even de cache ophalen. De nano zat op een plek waar je ze tegenwoordig heel vaak vindt, dus dat was zo gepiept. De genoteerde hint ( C ) klopte eerst niet, maar dat kwam omdat ik vergeten was hem te encrypten. Daar moest La Rosa heel erg om lachen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5335. Saendelft West 3 - van Gadnar

9 augustus 2013, 13:35
Ik dacht eerst dat de cache verstopt zat bij de plek waar een vader met zijn kinderen aan het vissen was, maar gelukkig hoefden we daar niet te zijn. La Rosa had scherpe ogen en viste het kokertje in één keer naar boven. Ik zag dat we een afwijking van bijna 20 meter hadden met het coördinaat op de cachepagina. Maar dat zal wel komen door de rijkdom aan architectuur van deze nieuwbouwwijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#397. Saendelft West 2 - van Gadnar

   dnf 9 augustus 2013
Bij Saendelft West 3 hadden we een afwijking van bijna 20 meter. Was de afwijking hier soms groter? Met z'n tweeën hebben we de meest logische plek goed onderzocht en voor de zekerheid ook nog maar even aan de overkant. En tenslotte hebben we op het werkelijke nulpunt gekeken. Daar kon je makkelijk een micro of een 'small' wegstoppen. Uiteindelijk verlieten we teleurgesteld deze nieuwbouwwijk en fietsten we richting de stelling van Amsterdam.

5336

geo 5336. Boomklimmen zonder touw - van ZaanseCachers

9 augustus 2013, 14:25
Terwijl La Rosa zich ontfermde over de eenzame geit, bestudeerde ik alvast de bomen. Eentje leek me wel te beklimmen zonder touw, want daar stond al een metalen opstapje voor. En daaronder lag het logboekje, te midden van de scherven van de naar beneden gewaaide glazen pot. Zonder me te snijden viste ik het boekje uit het glas en schreven we onze namen. Nog voor ik op internet kon loggen, blijkt er al een nieuwe (plastic) cache geplaatst te zijn. Dat is snel!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5337. Dsv: Nevenbatterij - van ZaanscheCachers

9 augustus 2013, 14:30
De nevenbatterij bij het Fort aan den Ham is onderdeel van de Stelling van Amsterdam die tussen 1880 en 1914 werd aangelegd als verdedigingslinie rond de hoofdstad. De nevenbatterijen zijn open geschutsopstellingen van ongewapend beton. Terwijl ik het beton bestudeerde (inderdaad: ongewapend), had La Rosa de doos al gevonden. Gewapend met een pen schreef zij als eerste haar naam en daarna durfde ik ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5338. DsvA: Magazijn - van ZaanscheCachers

9 augustus 2013, 14:40
Dit magazijn bleek geen bewaarplaats van legeronderbroeken, dekens en zaklantaarns, maar een kruitmagazijn dat waarschijnlijk rond 1895 is gebouwd. Het heeft twee meter dikke wanden en een dak van steenslagbeton. Hier dacht La Rosa dat de plastic doos wel op dezelfde manier verstopt zou liggen, maar om de vijand te misleiden had de magazijnmeester een andere constructie bedacht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5339. Slootjespringen 2 - van ZaanscheCachers

9 augustus 2013, 14:50
Om de een of andere reden heb ik iets met water. Mijn metgezellen moeten altijd opletten dat ik niet in 7 sloten tegelijk loop of val. Maar tot nu toe heb ik het in 2013 droog weten te houden. Een goede reden om maar even om te lopen en de cache via het land te benaderen. De glazen pot lag niet op het nulpunt, maar in de tegenover liggende (verste) hoek. Ik wandelde even terug zodat La Rosa ook droog kon loggen.
Bedankt en proost, Biertje

5340

geo 5340. Ode aan het gele bussie 3 - van Barny

9 augustus 2013, 15:05
Barny en z'n gele bussie heb ik pas ontmoet op het GME in Naarden in april 2005. Maar ik heb hem in mijn eerste jaar als geocacher al leren kennen van zijn hilarische logjes. Het was 2002 en steeds vaker werden er toen fotokokertjes als cache gebruikt. Maar Barny had nooit een pen bij zich, want in munitiekisten zit altijd standaard een pen bij het logboek. Hij moest dan terug naar zijn gele bussie om een roestige schroevendraaier te zoeken om daarmee een soort van B op de logstrook te krassen. Op een dag had hij (hoera!) een eigen pen bij zich toen hij weer ergens bij een micro stond. Tot zijn verbazing zag hij dat de cachelegger een klein potloodje in het kokertje had gestopt. Het moest toch niet veel gekker worden. Had hij dus helemaal voor niets een pen meegenomen!
In dit (gele) doosje zat geen pen, maar die hebben we tegenwoordig standaard bij ons.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5341. Knekelveld - van ZaanscheCachers

9 augustus 2013, 15:15
De hooibarg was inmiddels een stuk groter dan op de foto. Het was meer een stukje bos aan de rand van het grasland. Iemand had er ook een roestig landbouwvoertuig achtergelaten. Met onze fietsen aan de had liepen we om het bosje heen en van verre glinsterde de glazen pot ons al tegemoet. La Rosa had geen zin om dezelfde route terug te lopen, dus hebben we de rest van het rondje afgemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5342. Tiger? - van no-name

9 augustus 2013, 15:25
Bij de voorbereidingen voor ons fietsrondje had ik La Rosa gevraagd naar een paar makkelijke puzzeltjes te kijken, maar die bleken stuk voor stuk een stuk lastiger. Tenslotte heb ik m'n tanden stuk gebeten op de golfers die vaak op de golfbaan van Beverwijk te vinden zijn. Hoewel er geen checker op de cachepagina staat, leek mijn oplossing op een mooie plaats te liggen. Toen we ook nog eens het voorwerp uit de hint ontdekten, werd La Rosa enthousiast en graaide soepeltjes de pot. We waren allebei verbaasd dat die niet binnen een paar dagen door dreuzels is gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

5343

geo 5343. Over de weg - van dm80

9 augustus 2013, 16:00
We waren inmiddels bijna aan het einde van onze tocht. We moesten alleen nog even over de A22. In de verte zag ik al een mooi viaduct en al fietsende maakte ik alvast een paar foto's. Hoofdschuddend over zoveel domheid wees La Rosa mij erop dat dat de A9 was, waar we eerst nog onderdoor moesten voordat we bij het viaduct over de A22 zouden staan. Daar nam ik 'wraak' door de geniepig weggestopte cache heel snel te vinden, terwijl zij heel ergens anders stond te zoeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#398. Florispark - van bag-it

   dnf 9 augustus 2013
Het Florispark in Beverwijk was deze vrijdagmiddag erg druk. Continu kwamen er wandelaars met kinderen of honden voorbij, die zich duidelijk afvroegen waarom wij daar bij dat bruggetje stonden te hangen. Zowel La Rosa als ik hebben de plek onderzocht (en ook de andere 3 hoeken, want je weet maar nooit), maar een cache van het formaat 'small' hebben we niet gevonden. Was die al meegenomen door spelende kinderen? Thuis zag ik dat de "kleiner dan verwachte cache" (dus een micro?) twee dagen later toch nog is gevonden.

geo 5344. Met STIP op de kaart... Beverwijk - van no-name

9 augustus 2013, 16:25
We waren weer terug in Beverwijk en reden nu langs de tenten van de feestweek en ik had moeite om het glas van de kapotte groene bierflesjes te omzeilen. De lange hint moest ik wel drie keer hardop voorlezen, voordat La Rosa de juiste plek had gevonden, maar daarna was ook deze stip van de kaart.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5345. Magische Post - van dissolvent

9 augustus 2013, 16:40
Dit was de laatste voor vandaag. Net buiten het feestgebied was er een magisch plekje waar deze nano verstopt zat. Door de naam van de cache snapte ik direct waar La Rosa moest zoeken, maar die was waarschijnlijk aan het eind van haar Latijn en had heel wat duwtjes in de rug nodig voordat ze de kleine rakker kon graaien. Toen we even later bij het station onze OV-fietsen inleverden, bleken we 40 km afgelegd te hebben in 7 uur. Ik heb 24 caches gevonden (La Rosa 25) en 3 niet. Een fraaie score voor een mooie en leuke dag!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5346

geo 5346. Een snelle cache - van nl13286

11 augustus 2013, 16:10
Voor de derde keer dit jaar stond ik bij de 3 bankjes. De eerste keer (in maart) heb ik alles tevergeefs afgezocht. Achteraf bleek dat de cache weg was. Maar toen ik in april terugkwam, kon ik opnieuw niets vinden. En nergens een behulpzame buurvrouw die mij kon wijzen waar ik moest zoeken. Gelukkig heb ik inmiddels voldoende geo-vrienden die me een tip kunnen geven, dus toen ik vanmiddag voor een verjaardag in Leiden moest zijn, wist ik zeker dat ik de cache zou vinden. En dat is me ook gelukt, zonder hulp van boven! Nadat ik eindelijk mijn naam op het logstrookje had gezet, verzuchtte ik dat ik nog nooit zo lang over een snelle cache had gedaan...
Bedankt en proost, Biertje
note 23 april 2013
Voor de tweede keer stond ik op het pleintje tussen de Leidse flats. Op 18 maart heb ik hier een kwartier gezocht naar een snelle cache. Achteraf bleek dat die weg was. Maar nu de cache weer is herplaatst, ben ik weer teruggekomen. Maar na 10 minuten zoeken hield ik het opnieuw voor gezien, want nergens heb ik de micro kunnen vinden. Nog nooit heb ik zo lang gedaan over een snelle cache...
dnf 18 maart 2013
Tja, wat is nou eigenlijk een snelle cache? Een cache die snel gelegd is of een cache die snel verdwenen is? Daar filosofeerde ik over, nadat ik alle bankjes en de prullenbak grondig had onderzocht. Een oudere bewoner was inmiddels op de galerij verschenen en informeerde of die bankjes eindelijk weggingen. Hij woonde er al 17 jaar en nog nooit had er een bewoner gezeten. Wel zaten er 's avonds met mooi weer allemaal verslaafden te blowen. En overdag kwamen er de laatste tijd veel mensen kijken. Ik legde uit dat dit om een spel ging en informeerde waar ze dan precies zochten. Op die plek heb ik nogmaals gekeken, maar ik denk toch echt dat de cache weg is.

___________________________________________________________________


5347

geo 5347. Kerkehouts polderhek - van flup&klots

14 augustus 2013, 13:00
Het aantal nieuwe caches in Wassenaar was inmiddels opgelopen tot 10, dus vandaag ging ik daar iets aan doen. Eerst fietste ik naar Kerkehout. Op de weg naar het polderhek passeerde ik twee keer een bord met verboden toegang en eigen weg, maar ik deed maar alsof ik dat niet zag door scherp naar het schermpje van mijn GPS te turen. Het polderhek bleek niet zo'n half vervallen houten hek, maar een fris groen metalen exemplaar, dat onlangs was neergezet. De cache zat gelukkig op de verwachte plaats. Bij de overburen waren de hekken een stuk hoger, maar die hadden dan ook een neushoorn en een giraf in hun tuin staan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#399. Kerkehouts achterpad - van flup&klots

   dnf 14 augustus 2013
De cachelegger vraagt om hier stil te zoeken en te loggen. Stil zoeken is voor mij geen probleem, maar wat doe je als er binnen 10 minuten een vrouw met boodschappen, een schilder en een man met hond voorbij komen? Alle drie keken die wantrouwig naar de verdachte man die probeerde stil en onopvallend naast zijn fiets te staan. Tussendoor heb ik zowel links als rechts in de struiken gezocht, maar een cache heb ik niet gevonden. Misschien moet ik hier maar eens 's nachts gaan zoeken, dan zal het wel wat rustiger zijn...

geo 5348. Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken - van rissie1983

14 augustus 2013, 13:25
Mijn GPS stuurde me hier eerst alle kanten op, behalve de goede. Daarom duurde het behoorlijk lang voordat ik het paard had gevonden. Lag het aan het gebladerte, de satellieten of het coördinaat op de cachepagina? Maar ook een gegeven cache mag je niet in de bek kijken, dus mij hoor je niet klagen.
Bedankt en proost, Biertje

5349

geo 5349. Kunst in Wassenaar: General José G. Artigas - van TeamWassenaar

14 augustus 2013, 13:40
De kunst in Wassenaar bevindt zich voornamelijk in de villa's en landhuizen, dus als geocacher zie je daar weinig van. Maar af en toe staat er wat kunst op straat of in een plantsoen, zoals deze buste van generaal Artigas. De cache was snel gevonden, maar het terugplaatsen kostte wat meer tijd. Een echtpaar met 4 honden en 2 fietsen kwam aanlopen en bleef wat doelloos bij de waterkant hangen. Met de camera deed ik alsof ik wat bijzonderdere opnames maakte, en terloops stopte ik stiekem met mijn andere hand de petling snel terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo Bankhangen - van Odie!

   note 14 augustus 2013
Op de rotonde zag ik echter geen enkele bank. Er stonden er wel twee een stukje verderop in de Langstraat, maar daar stond ook een grote politieagent naast zijn scooter het publiek te observeren. Het nulpunt bracht me naar een lantarenpaal met hangende plantenbakken. Vanwege de agent besloot ik het later nog maar eens te proberen. Thuis zag ik echter dat de cache op last van de politie inmiddels is disabled. Door de grote afwijking in het coördinaat en het ontbreken van een hint is iedereen hier lang aan het zoeken. Met twee spaarbanken in de naaste omgeving gaat dat ook de politie opvallen. Tja, als je per se een cache bij een pinautomaat wilt verstoppen, kan je dus beter een goede hint geven...

geo Kerkzicht - van TeamWassenaar

   note 14 augustus 2013
Het was mijn bedoeling om Wassenaar weer even leeg te krijgen, maar bij Bankhangen lukte dat niet door de aanwezigheid van een politieagent. En bij Kerkzicht zat er een visser naast de cache. Hier kom ik dus nog eens terug.

5350

geo 5350. TB Hotel: het vleermuishuis - van TeamWassenaar

14 augustus 2013, 14:20
Behalve TB-hotels en insectenhotels zijn er nu dus ook al hotels voor vleermuizen. De kortste weg was via een afgesloten bruggetje waar een aantal traptreden ontbraken. Maar na deze hindernis ging het allemaal voorspoedig. Tijdens het loggen riep een vrouw met hond of ik haar naam ook gelijk wilde opschrijven. Hierna maakte ik kennis met Superjeltje. Ik kon haar helpen met de cijfercode, maar helaas kon ze me geen hint geven voor de cache Bankhangen. Van het hotel is er overigens al een scharnier gesloopt. Waarschijnlijk door een vleermuis die de ingang niet kon vinden?
Bedankt en proost, Biertje

geo 5351. The little ducky - van Rick1210

14 augustus 2013, 14:40
De satellieten stonden vandaag wat ongunstig, want ik had overal een afwijking en volgens mijn GPS fietste ik regelmatig naast het fietspad. Daarom stond ik ook eerst in een knotwilg te zoeken, terwijl je daar natuurlijk nooit een klein eendje zou verwachten. Toen ook ik eindelijk tot dit inzicht was gekomen, was de cache snel gevonden. Maar het openen duurde heel wat langer. De vorige vinder had de koker zo stevig dichtgedraaid, dat ik die met geen mogelijkheid kon openen. En nergens in de omgeving was een bankschroef of tang te vinden. Nadat ik even een biertje had gedronken op dit mooie en rustige plekje, had ik kennelijk voldoende krachten verzameld en lukte het me alsnog.
Bedankt en proost, Biertje

5352

geo 5352. I've got the power - van TeamWassenaar

14 augustus 2013, 14:55
Daarna reed ik over de weg naar Katwijk. Aan de overkant van de sloot was men druk bezig om het groen weg te maaien. Hopelijk ongezien kon ik snel het doosje pakken. En gelukkig had ik nog genoeg power om het deksel te openen en mijn naam in het boekje te schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5353. D Poort MVKV - van ZanderijSpeurders

14 augustus 2013, 15:55
Op dit doodlopende stukje aan de weg naar Katwijk stond een auto waarvan de bestuurder net instapte. Een collega-cacher of een picknicker? Ik wachtte even tot hij weg was en ging toen het bosje in. Daar zag ik al snel de cache, met dit keer een afwijkende openingsconstructie. De cache werd me letterlijk in de schoot geworpen! Hierna fietste ik terug naar huis, waar ik ontdekte dat ik toch nog 35 km had afgelegd.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5354

geo 5354. Met STIP op de kaart... Leidschendam - van Miraflor

17 augustus 2013, 09:25
Mijn dichtstbijzijnde stip is natuurlijk de stip van Leidschendam. Voor deze zonnige zaterdag had ik een fietsroute via Pijnacker, Berkel en Delft uitgezet en deze stip was de eerste die ik zou aandoen. Bij het Toevluchtpad zette ik de biermobiel tegen een boom om even later het doosje te kunnen graaien. Mooi zo, weer een Stip van de kaart!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5355. Op de grens van het Bieslandsebos - van Voetbal Smurf

17 augustus 2013, 10:05
Vandaag fietste ik van Leidschendam, via Pijnacker en Nootdorp, naar Berkel en vandaar via Delft en Rijswijk weer terug. In precies 10 uur tijd legde ik 80 km af en vond ik 24 caches (en 3 niet). Bij scoutingkampeerterrein Bieslandse Bos ben ik al vaker geweest om een cache te zoeken. Dit keer lag het doosje iets verder weg, precies op de grens. De verstopplek leek me al van verre duidelijk, maar toch had ik hier iets meer tijd nodig dan normaal, omdat de cache haast onzichtbaar was weggewerkt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5356. Moosmail - van Xiefehl

17 augustus 2013, 10:20
Door het goed lezen van de beschrijving en het op de juiste manier interpreteren van de cryptische hint, stond ik vanmorgen in Nootdorp direct in de juiste tuin. Meestal kom ik eerst bij de buren uit, maar hier was het coördinaat correct en de nano vlot gevoeld. Xiefehl had net een nieuw logrolletje geplaatst, want verheugd krabbelde ik mijn naam op het eerste plekje.
Bedankt en proost, Biertje

5357

geo 5357. Blik op Berkel - van Team Kloppie

17 augustus 2013, 10:35
Dit fietspad, van waaraf je zo'n fraaie blik op Berkel hebt, kende ik nog niet. Helaas was het deze ochtend nog een beetje heiig, waardoor mijn blik niet ver kwam. Maar gelukkig wel ver genoeg om de grijze munitiekist te ontdekken die hier voor mij was neergezet. Die dingen zie je tegenwoordig bijna niet meer, dus ik was even verrast.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5358. Tunneltjes in de Westpolder #2 - van Team 2nafish2

17 augustus 2013, 11:00
Bij dit tunneltje was ik al eens eerder geweest. Dat was op 21 mei, maar toen wist ik niet dat de cache verdwenen was. Dit keer zocht ik eerst zorgvuldig met een spiegeltje naar de juiste plek en graaide daarna balancerend op mijn fiets behendig het ronde doosje weg. Vandaag wilde ik de serie afmaken, maar dat zou niet helemaal lukken...
Bedankt en proost, Biertje
note 21 mei 2013
Hier had ik de cache op dezelfde manier verwacht als nummer 1, maar staande bovenop mijn fiets vond ik helemaal niets. Ik haalde mijn spiegeltje erbij, maar dat gaf niets te zien. Voor de zekerheid heb ik toen ook nog maar even de overkant geïnspecteerd. Thuisgekomen ontdekte ik dat de petling verdwenen was en dat de cachelegger er vanmiddag een nieuwe heeft geplaatst. Dat moet dan helaas net na mijn bezoek om half vier zijn geweest. Volgende keer beter.

geo 5359. Tunneltjes in de Westpolder #4 - van Team 2nafish2

17 augustus 2013, 11:05
Deze nano zat op dezelfde manier verstopt als nummer 3. Destijds op 21 mei ben ik daar nog fantastisch geholpen door de toevallig passerende echtgenote van de cachelegger. Maar hier kon ik het dus helemaal op eigen houtje! Gelukkig maar, want het was op deze plek vanmorgen zo stil, dat ik heel lang had moeten wachten voordat er spontaan hulp zou worden aangeboden.
Bedankt en proost, Biertje

NF#400

geo NF#400. Tunneltjes in de Westpolder #5 - van Team 2nafish2

   dnf 17 augustus 2013
Dit tunneltje bleek (tijdelijk?) afgesloten door een hek, maar mijn GPS wees toch echt naar het midden van de tunnel. Nou laat ik me niet zo snel tegenhouden door een hek, vooral als je de plek ook kunt bereiken door over de brugrailing te stappen. Hoewel hier ruimte genoeg is voor een 'regular', moest ik op zoek naar een nano. Het grootste probleem was eigenlijk dat ik niet wist wat er met de hint werd bedoeld. En er was ook geen bouwkundige in de buurt die ik kon raadplegen. Achteraf lees ik dat de cache niet onder maar boven de tunnel zit. Gewoon op het fietspad. Hiervoor moet ik dus nog een keer terug.

geo 5360. De Schans - van Satellietje

17 augustus 2013, 11:20
Bij het aanrijden zag ik de cache al direct zitten. Een kwestie van ervaring, want deze geniepige soort was ik al vaker tegengekomen. Na het loggen wilde ik al naar mijn volgende doel fietsen, toen er een mevrouw van de overkant kwam aanhollen. Ze wilde weten wat daar toch aan de hand was, want de laatste weken stonden daar regelmatig mannen met een mobieltje in de heg te zoeken. Ik heb haar uitgelegd wat geocachen is en dat deze cachelegger het leuk vindt om de zaken onopvallend weg te werken, waardoor mensen wat langer moeten zoeken. Vanwege inbraken in de buurt is men tegenwoordig erg oplettend, maar ze was nu gerustgesteld. Mochten toekomstige zoekers de cache niet snel genoeg kunnen vinden: aan de overkant wonen nu mensen die kunnen helpen!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#401. Tunneltjes in de Westpolder #8 - van Team 2nafish2

   dnf 17 augustus 2013
Dit was het tweede tunneltje dat ik niet kon vinden. Omdat ik al gelezen had dat niemand de hint begreep, heb ik me daar maar niet om bekommerd. Rond het nulpunt heb ik goed gezocht. Thuis las ik dat de cache een stuk verderop op de grond lag. Ook hiervoor moet ik dus nog een keertje terug.

5361

geo 5361. 60 - van Esdoorn

17 augustus 2013, 12:25
In mei was ik hier ook al, maar door de drukte heb ik toen nauwelijks kunnen zoeken, alleen bij de Chinees en rond de plantenbak. Deze zaterdagmiddag was het niet veel rustiger, maar ik had van Team KIS98 een extra hint gekregen over de zoekhoogte, zodat ik niet op mijn buik over de grond hoefde te kruipen. Er was eigenlijk maar één plekje dat een nano (en dus geen micro) zou kunnen verbergen en daar zat het kleine ding dan ook. Opgelucht kriebelde ik mijn naam op het strookje en fietste verder naar het wijkpark in nieuwbouwwijk Wilderszijde.
Bedankt en proost, Biertje
note 21 mei 2013
Ondanks de motregen was het behoorlijk druk op de hoek van het winkelcentrum. Eerst zocht ik bij de Chinees en daarna in de plantenbak. Toen ik tenslotte de hint bekeek, werd ik er niet veel wijzer door. Ik zag nog wel een verstopplekje, maar dat was zo vies dat ik daar geen vinger in wilde steken. Op de gemaakte foto was er echter niets te zien. Omdat steeds meer mensen zich afvroegen wat die zwerver in dat oranje regenpak aan het doen was, ben ik maar op mijn fiets gestapt en doorgereden. Deze cache is prima te doen als je weet waar je moet zijn, zodat je 'm in één keer kan graaien. Maar zonder bruikbare hint is dit meer iets voor een zondagochtend heel erg vroeg.

geo 5362. Park de Polder 2 - van Mon-Roe

17 augustus 2013, 12:55
Op 21 mei was ik hier ook al eens geweest, maar door de aanhoudende regen en de modderzooi heb ik me niet onder de brug gewaagd. Drie maanden later is de situatie hier totaal anders: een behoorlijke begroeiing met brandnetels met aan beide zijden een cachepaadje. Omdat ook op mijn voorzichtig gemaakte foto's niets te zien bleek, heb ik uiteindelijk een wandelingetje onderlangs gemaakt, waarbij ik tenslotte op het laatst ook de stevige kist tegenkwam. Hoera, ook de makkelijkste cache in dit park heb ik kunnen vinden!
Bedankt en proost, Biertje
note 21 mei 2013
De cache zal er best gelegen hebben, maar door de regen, de modder en mijn kletsnatte broek en schoenen had ik weinig zin om op mijn buik over de grond te schuiven. Ik heb een paar foto's gemaakt, maar daar was geen kist op te zien. Als het weer droog is en het water gezakt, kom ik nog wel eens terug.

5363

geo 5363. Zie ZO(RRO) - van pingwing

17 augustus 2013, 13:15
De Zorro-bus kwam me toevallig net tegemoet toen ik vlakbij de cache was, maar ik kon zo snel geen foto maken. Ook op de locatie stond ik wat te stuntelen, voordat ik de pot in handen had. Zie zo, nu hoefde ik alleen nog even te wachten totdat al die fietsers voorbij waren en dan de zaak weer netjes wegstoppen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5364. Freesia-hoekje - van NalieHav

17 augustus 2013, 13:30
Normaal is dit een rustig hoekje in de Freesiastraat in Berkel en Rodenrijs, maar nu er sinds kort een cache ligt, is het een drukte van belang. Ik zag dat er al twee partytenten stonden opgesteld en vanwege de op de grond liggende kroonkurken (van een brouwerij uit Zoeterwoude) vermoedde ik dat dorstige cachers hier een biertje kregen aangereikt. Helaas was er nergens bier te zien en ook de cache hield zich goed verborgen. Gelukkig was er een buurman die me de juiste richting op stuurde. Daarna kwamen er nog wat buren een kijkje nemen. Zij hadden wel over de cache gehoord, maar hadden die nog niet met eigen ogen kunnen vinden. Ze kwamen om de tenten af te breken, want de buurtbarbecue was net gisteravond geweest. Helaas gemist dus. Volgend jaar moet ik dus nog maar eens terugkomen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 5265. Tunneltjes in de Westpolder #7 - van Team 2nafish2

17 augustus 2013, 13:55
Dankzij de hint en een spiegeltje was de cache snel gevonden, precies op de plek waar ik hem vermoedde. Ik had mijn fiets tegen het hek gezet, legde het kokertje plus het dopje op mijn zadel en schreef mijn naam op het strookje. Daarna zag ik dat de cache van mijn fietszadel was afgegleden. Het kokertje zat dankzij het magneetje aan het hek gekleefd, maar het dopje was erachter in het hoge gras gevallen. Onbereikbaar dus... Ik heb de cache op z'n kop teruggeplaatst, zodat er geen water in kan lopen. Sorry voor het ongemak, maar hier moet dus wat onderhoud plaatsvinden.
Bedankt en proost, Biertje

5366

geo 5366. Tunneltjes in de Westpolder #6 - van Team 2nafish2

17 augustus 2013, 14:10
Bij dit tunneltje was ik een kwartier geleden ook al geweest, maar het leek onbegonnen werk om een groene nano op een groene brug terug te vinden. Nadat ik nummer 7 had gevonden, las ik nog even rustig mijn aantekeningen door. Volgens de hint moest je eerst even op de kaart kijken. Aha, met wat inzoomen was dat toch een iets anders plekje dan de GPS had aangewezen. Nu was de cache alsnog redelijk snel gevonden. Het bleek een behoorlijk grote micro te zijn, die je eigenlijk niet over het hoofd kan zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5367. Tunneltjes in de Westpolder #Nieuwe Bonus - van Team 2nafish2

17 augustus 2013, 14:40
Hoewel ik slechts 5 van de 7 bonuscodes had verzameld, besloot ik toch maar even naar de bonuscacheplek te rijden. Ik was er tenslotte toch redelijk in de buurt. Daar ontdekte ik de bijzondere constructie, waar behoorlijk wat tijd is ingestoken. Het puzzeltje van de rokende en drinkende buitenlanders leek me gisteravond onoplosbaar, dus dan moest ik maar op zoek naar de drie sleutels. Pas bij de tweede rondgang kwam ik er eindelijk eentje tegen en dat was gelukkig ook nog de goede. Het cijferslotje was niet meer nodig, dus met veel geluk werd de pot me in de schoot geworpen. Prachtig gedaan! Het afsluiten kostte me meer tijd dan het openen, maar ook dat kwam uiteindelijk goed. Nu moet ik alleen nog #5 en #8 vinden, dus ik kom graag nog eens terug in de Westpolder.
Bedankt en proost, Biertje

5368

geo 5368. Final Runway 24 - van RCAirpower

17 augustus 2013, 14:55
Final Runway 06 had ik in juni gevonden tijden een fietstocht vanuit Rotterdam. Vandaag kwam ik vanuit het noorden aanrijden en na het draaien van wat bochten landde ik precies bovenop de cache. Toen ik terugfietste, kwam er net een Airbus van British Airways over. De piloot had kennelijk gezien dat ik de cache had gevonden, want hij maakte met de vingers van zijn linkerhand het OK-gebaar. Ik gebaarde dat hij strak op koers lag en dat hij veilig kon landen. Ja, als geocacher maak je elke keer wat mee!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5269. Vrachttransport - van daf105+trailer

17 augustus 2013, 15:00
Nu ik toch in de buurt van vliegveld Zestienhoven was, kon ik eigenlijk ook best deze vracht-cache oppikken. Die was snel gevonden. Ik vermoed dat de cache Daf's trailer #1 van dezelfde leggers ook een dergelijke behuizing heeft gehad, voordat het veranderde in een fotokokertje.
Bedankt en proost, Biertje

5370

geo 5370. Uitkijken - van Josteef

17 augustus 2013, 15:25
Een mooie uitkijkplek over de Ackerdijkse Plassen. Ik bestudeerde net het informatiebord, toen een gezinnetje kwam aanfietsen. Het dochtertje reed met haar fietsje pardoes tegen het houten hek met het bord 'verboden toegang'. Toen haar vader vroeg waarom ze niet remde, antwoordde het kleine meisje huilend dat ze dat vergeten was. Door deze consternatie had ik alle tijd om ongemerkt de cache te graaien, snel te loggen en terug te plaatsen toen iedereen boven mijn hoofd van het uitzicht genoot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5371. Onderweg - van MRmcb

17 augustus 2013, 15:35
In mei had ik hier ook al gezocht, maar toen kon ik de cache niet vinden. Het voorwerp uit de hint was er wel, maar kennelijk had ik niet goed of ver genoeg gezocht, want volgens de cachelegger was het doosje toch echt aanwezig. Dat klopte, zo ontdekte ik vanmiddag. Tevreden kraste ik voorzichtig mijn naam in de zeer vochtige logrol. De paarden waren dit keer niet in mij geïnteresseerd en bleven op een flinke afstand toekijken.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 21 mei 2013
Dit puzzeltje had ik lang geleden al eens opgelost en stond al die tijd te wachten totdat ik eens in de buurt zou komen. Maar vanmiddag was ik onderweg. Via een bijzondere route leidde mijn GPS me naar de juiste coördinaten. Onder het toeziend oog van een aantal nieuwsgierige paarden zocht ik naar de cache. De enige steen die ik tegenkwam, was een halve baksteen in een hoekje, maar daar lag niets onder. Is de cache verdwenen of hebben de paarden me iets teveel afgeleid?

geo 5372. SSSTiltegebied 1 - van mepako

17 augustus 2013, 16:00
In mei had ik hier ook al gezocht en niets gevonden, hoewel ik wel vermoedde hoe de constructie in elkaar stak. Vanmiddag lachte het geluk mij toe, want binnen 10 seconden had ik de cache in handen. Soms valt je blik bij toeval op de juiste plek. Glimlachend noteerde ik mijn naam onder die van mijn goede vriend Pyne, die hier kennelijk woensdag was geweest.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 21 mei 2013
Na een flink stuk fietsen stond ik bij een zelfde object als een half uur geleden. En ook hier was de cache fantastisch verstopt. Ik heb 'm namelijk niet gevonden.

5373a       5373b

geo 5373. SSSTiltegebied 5 - van mepako

17 augustus 2013, 16:10
Als je nummer 1 hebt gevonden, heb je nummer 5 ook. De nummers 2, 3 en 4 zullen dus wel op dezelfde manier zijn verstopt. Nadat ik bij SSSTiltegebied 1 de cache razendsnel had gevonden, was het ook bij deze vlot gepiept.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 21 mei 2013
Hoewel ik vermoedde hoe de cache verstopt zou zitten, heb ik 'm niet kunnen vinden. Stiltegebied? Door al dat verkeerslawaai kon ik mezelf niet eens horen denken. Als ik ergens een hint los gepeuterd heb, kom ik weer terug.

geo 5374. Snappie? - van Badgast en RicoP98

17 augustus 2013, 16:45
De vragen waren gelukkig niet zo moeilijk te beantwoorden en met het liedje van Snappie in mijn hoofd, fietste ik richting Delfgauw. Het deed me denken aan het voorjaar van 2005, toen een collega op mijn afdeling dit nummer tot vervelens toe op zijn pc liet horen. Met mijn kennis van krokodillen was het goed gesteld, al dacht ik even dat ze blauwe eieren in bomen legden. Maar uiteindelijk kwam het allemaal goed. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5375. Steuntje - van marlil53

17 augustus 2013, 17:15
Tja, wat doe je als geen voortuin hebt en je wilt beslist een eigen cache neerleggen in de Delftse wijk Tanthof? Precies. Dankzij de hint stond ik gelukkig direct bij het juiste huis te graaien en priegelde daarna mijn naam op het strookje.
Bedankt en proost, Biertje

5376

geo 5376. Klaas' paaltje - van vanbaarsel

17 augustus 2013, 17:30
Bij dit elektriciteitshuisje aan de Klaas Engelbrechtsweg stond ik in mei ook al eens. Toen was het er smerig en kon ik geen cache vinden. Nu was de poep opgeruimd en zag ik het paaltje direct zitten. Hoe had ik dit de vorige keer kunnen missen? Ik had toen zeker stront in mijn ogen...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 21 mei 2013
De vorige keer dat ik in Delft-zuid fietste, was deze cache verdwenen. Maar nu hij weer terug was, zou dit de laatste van vandaag gaan worden. Helaas eindigde mijn zegetocht van 34 caches hier met een not-found. Het paaltje heb ik nergens kunnen vinden. Achter het huisje had iemand nog een stevige hoop neergelegd, dus ik hield het maar voor gezien. Thuis bleek dat ik vandaag 90 km in de regen had gefietst. En met 34 gevonden caches van de 38 was erg tevreden.

geo 5377. Freinetschool cache - van Ard-Zwinkels

17 augustus 2013, 17:45
Hier was ik al eens langs gefietst, maar het is geen plek om rustig te zoeken en zeker geen cache-waardige plaats. Zo'n 20 meter van het nulpunt vond ik de roze beker op het plankje. Iemand was zo vriendelijk geweest om er een logboekje in te stoppen, want het logpapiertje van destijds was inmiddels propvol.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#402. Who let the dogs out - van Marieketje

   dnf 17 augustus 2013
Dit had de laatste van vandaag moeten worden, maar het werd een not-found. Ik had wel begrepen wat voor container ik hier kon verwachten, want dergelijke caches had ik al eerder gevonden. Maar hier was niets te vinden, behalve wat plastic zakjes en hondenpoep. Is de cache toevallig door een ijverige hondenbezitter opgeruimd? Hiervoor moet ik dus nog een keertje terug. Fijn, want ik hou van dit soort plekken!

___________________________________________________________________


geo Kerkehouts Achterpad - van flup&klots

   note 21 augustus 2013
Voor de tweede keer stond ik wat hulpeloos te zoeken op het drukste pad in Kerkehout. Dit keer ben ik pas vertrokken nadat er 5 wantrouwige buurtbewoners voorbij waren gekomen. Zij konden me echter niet helpen, dus ik ga nu eerst maar eens contact opnemen met Rentokil...

5378

geo 5378. De dode hoek bij de oude dierentuin - van TeamWassenaar

21 augustus 2013, 15:20
Na een tweede mislukte poging bij Kerkehouts Achterpad fietste ik door naar de hoek van Dierenpark Wassenaar. Als kind ben ik daar een aantal keren op bezoek geweest en het was interessant om te lezen wat er na de sluiting is gebeurd. Uit de logjes had ik al begrepen dat er geklauterd moest worden en met hulp van mijn strategisch neergezette fiets nam ik de eerste horde. Daarna ging ik in de jungle op zoek naar achtergebleven dieren. Met een afwijking van zo'n 14 meter vond ik tenslotte een verlaten hok met een logboekje waarin ik mijn naam heb achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5379. Kunst in Wassenaar: De bioloog - van Team Wassenaar

21 augustus 2013, 15:45
De meeste kunst in Wassenaar bevindt zich binnen in de villa's en landhuizen, dus als geocacher zie je daar weinig van. Maar af en toe staat er wat kunst op straat of in een plantsoen, zoals dit beeldje van bioloog Victor Westhoff. Eergisteren kwam de cache online en ontdekte ik dat mijn goede vriend Mighty-Mike als eerste zijn naam in het logboekje had geschreven. Dat wilde ik wel eens met eigen ogen zien en vanmiddag fietste ik dus ook even naar Meyendel. Als een volleerd en aandachtig bioloog had ik de petling vlot gespot en kon ik mijn naam in het logboekje schrijven. Hierna fietste ik naar huis om mijn zwemspullen op te halen, want ik had nog een witbierafspraak op het terras van het Eiland van ome Nick in Voorschoten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 5380. TB Hotel Bloemenbuurt - van Manoes

22 augustus 2013, 15:25
Vandaag was ik in Den Haag en dat kon ik mooi even combineren met een bezoekje aan de bloemenbuurt en het gelijknamige hotel. Ik constateerde dat er deze middag geen gasten logeerden. Het logboekje is nat en het kan niet drogen door het luchtdichte zakje waarin het zit. Met enige moeite schreef ik dus mijn naam erin. Of de plek tegenover een school slim gekozen is, betwijfel ik. De tijd zal het leren. Maar zo lang het nog vakantie is, heb je geen last van kleine pottenkijkers. Wat ik in ieder geval positief vind, is dat de hoteleigenaar geen verplichting heeft dat er altijd een TB moet achterblijven of dat er net zoveel TB's meegenomen mogen worden als er worden achtergelaten. Vaak lees je dat soort vreemde eisen, waardoor het geen hotel, maar een gevangenis wordt. TB's zijn er namelijk om te reizen en niet om opgesloten te zitten omdat de hoteleigenaar dat wil. Zo verliet ik toch een beetje vrolijk deze wijk, om zelf verder op reis te gaan.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5381

geo 5381. Moord op de tennisbaan, verdachte 3 - van rinsta

23 augustus 2013, 09:05
"Dat ziet er niet goed uit", bromde brigadier Biertje, toen hij ontdekte dat op station Purmerend geen OV-fiets meer beschikbaar was. Het onderzoek naar de moord op de tennisbaan zou dus lopend gedaan moeten worden. En waarschijnlijk zou het vandaag niet rond komen. Na het verhoor van Marcel Heerman zag brigadier Biertje iets verdachts liggen. Alle aanwijzingen werden verzameld en in het notitieboekje noteerde hij zijn bezoekdatum. Nog maar 3 verdachten te gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5382. Driemaal is scheepsrecht - van beschier

23 augustus 2013, 09:25
Omdat er in Purmerend geen OV-fiets beschikbaar was, maakte ik vandaag een wandeling van 22 km langs 18 caches, waarvan ik er 14 heb gevonden.
De naam van deze cache snapte ik niet, want er liggen maar 2 caches en geen 3. De sticker zag ik wel zitten, maar de nano kon ik nergens vinden. De tweede cache, die als back-up fungeerde, lag er gelukkig wel, zodat ik deze toch in één keer kon loggen. Lag er overal maar zo'n tweede makkelijke reserve cache, dan waren er ook geen not-founds meer.
Bedankt en proost, Biertje

5383

geo 5383. Moord op de tennisbaan, verdachte 4 - van rinsta

23 augustus 2013, 10:10
Brigadier Biertje veegde het zweet van zijn voorhoofd. Hij had het er warm van gekregen en dat lag niet aan het korte rokje van de 24-jarige Sabine van Kurk. Nee, de zon scheen nu al behoorlijk fel. Het zou deze vrijdag de warmste dag van de week worden en hij hoopte dat hij voldoende bier bij zich had. Zorgvuldig fotografeerde Brigadier Biertje alle aanwijzingen en hij vroeg zich af of hij deze moord ooit zou oplossen. In ieder geval niet vandaag, want de verdachten 1 en 2 zaten te ver weg om lopend te bereiken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 534. Op weg naar de Bonus 4 - van aloys-kylian

23 augustus 2013, 10:20
Ik maakte me geen illusies dat ik vandaag op weg naar die bonus was. Nummer 3 was verdwenen, dus die code zou ik vandaag niet bemachtigen. Dankzij de hint kon ik de koker snel vinden, precies op het nulpunt. Zou nummer 2 ook zo makkelijk zijn?
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#403. Op weg naar de Bonus 2 - van aloys-kylian

   dnf 23 augustus 2013
Dat deze cache niet op de snelweg zou liggen, had ik wel verwacht. Dus met de hint schoot ik niet veel op. Ik stond op een plekje waar wel vaker mensen komen, gezien de rommel die ze dan gelijk maar achterlaten. Meerdere keren heb ik geprobeerd de buis open of los te krijgen, maar ik denk nu dat die daar gewoon hoort te zitten. Dan maar op weg naar een hele andere cache.

geo 5385. Midwinter, d'r op of d'r onder? - van Team Jelto

23 augustus 2013, 11:00
Zonder fiets naderde ik het fietstunneltje van de Midzomer-zijde, dus ik moest er helemaal doorheen. De meeste sterrenbeelden herkende ik, maar het was wachten of de lier er ook tussen zat. Daarna was het kokertje snel gevonden, vlak nadat een geniepig brandneteltje mij eerst goed te grazen had genomen.
Bedankt en proost, Biertje

5386a       5386b

geo 5386. Voor het grijpen - van Skidroopy

23 augustus 2013, 11:15
Dit zou een van de hoogtepunten van deze dag worden, want ik hou wel van een kleine uitdaging. Ik had 4 plastic zakken meegenomen (voorbereiding!) om over mijn voeten te schuiven en met elastieken vast te binden. Zo zou ik eenvoudig droog de twee stappen door het ondiepe water kunnen maken om het kokertje te graaien. Bij het aantrekken zag ik echter dat sommige zakken al gaten hadden, dus helemaal droog zou ik het niet redden. Vooral niet toen na de tweede stap het water naar binnen gutste. Maar de cache had ik in handen. Een aanrader!
Bedankt en proost, Biertje

geo Hartritme - van piet144

   note 23 augustus 2013
Dit kunstwerk aan het Noordhollandskanaal passeerde ik op mijn route en ik besloot toch even een kijkje te nemen. De boot is al een tijdje weg en de cache ook. Hier is dus actie nodig!

geo 5387. Wittebroodsweken - van Team Jelto & Mark

23 augustus 2013, 11:55
Vanuit de verte zag ik bij het aanlopen dat het kersverse bruidspaar al bezoek had. Het bleken de jeugdige Bas & Daan, die net het logrolletje aan het beschrijven waren. Ze waren in gesprek geraakt met team Skidroopy: Bianca was bezig de houten plantenbakken te beitsen en Martijn keek in zijn badjas toe. Na een gezellig praatje vertrokken Bas & Daan op hun fietsen naar het TB Hotel en ik wandelde verder naar station Weidevenne.
Bedankt en proost, Biertje

5388

geo 5388. Vertraging? Purmerend Weidevenne - van Team Flying Dutchmen

2 augustus 2013, 12:20
Deze cache heb ik met slechts 5 minuten vertraging toch nog gevonden. 'Achter' had ik letterlijk genomen, maar even later ontdekte ik dat het meer 'opzij' had moeten zijn. Maar het ligt er natuurlijk ook aan van welke kant je hier arriveert.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5389. TB en GC Hotel Purmerend - van de sleggies

23 augustus 2013, 12:35
Natuurlijk waren alle gasten met dit mooie weer erop uit getrokken, dus na binnenkomst trof ik een leeg hotel aan. Op het handige logbankje (ook geschikt om een lekker biertje te drinken) schreef ik mijn naam in het gastenboek. Daarna was het weer tijd om te vertrekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5390. Laat maar vallen - van Team Minidorp

23 augustus 2013, 12:45
Op dit drukke punt viel mijn scherpe oog gelukkig snel op een klein detail, waarna ik ook de naam van de cache snapte. Maar die mag je dan weer niet te letterlijk nemen, anders is de cache voorgoed verdwenen. Dat was onlangs gebeurd, zo had ik gelezen toen ik mijn dagtocht had voorbereid. Iets verderop heb ik het logboekje beschreven en daarna heb ik alles weer netjes weggewerkt.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#404. Team Jelto's 1st cache - van Team Jelto

   dnf 23 augustus 2013
'Omdat het onze eerste cache is, hebben we het onszelf niet al te moeilijk gemaakt', zo schrijft Team Jelto op hun cachepagina. Nou, dit was beslist niet mijn eerste cache (het had #5391 moeten worden), maar voor mij hadden zij het toch echt veel te moeilijk gemaakt. Op de meest logische plek lag niets; daarna heb ik de andere 3 plekken ook nog eens bekeken. Omdat er in sommige logjes een afwijking werd genoemd, heb ik ook nog wat verder gekeken dan mijn bierflesje lang was, maar helaas...

5391

geo 5391. In de wei(devenne) - van arriem

23 augustus 2013, 13:25
Een leuke wandeling langs het laarzenpad door de Weidevenne. Met dit prachtige weer waren laarzen helemaal niet nodig. De cache lag op de plek waar ik hem verwachtte, dus dat was lekker makkelijk. De uitdaging kwam pas daarna: op het volgende weiland stonden twee koeien, waarvan eentje precies voor het klaphekje waar ik doorheen wilde. Behoedzaam liep ik met een boog naar het hek, dat ik daarna snel achter me sloot. De rest van de kudde stond me bij het overstapje op te wachten, dus met een omtrekkende beweging probeerde ik ze te omzeilen, maar net toen ik dacht dat ik veilig was, kwamen ze op me af rennen. Nu had ik al vaker gemerkt dat dieren me altijd vriendelijk komen begroeten, waarschijnlijk door de alcohollucht die vaak om me heen hangt. De koeien roken nu nieuwsgierig aan mijn rugzak (kunnen ze bier ruiken, ook als het in blik zit?) en voorzichtig schuifelde ik naar het volgende overstapje. Ze keken een beetje teleurgesteld toen ik daarna opgelucht het volgende (gelukkig lege) weiland instapte.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#405. 28 juni 2013 - van Skidroopy

   dnf 23 augustus 2013
Vanmorgen had ik team Skidroopy ontmoet in hun eigen voortuin en nu stond ik dus op de plek waar ze 2 maanden geleden zijn getrouwd. Beetje smal, zo op dat paadje, maar misschien hadden ze niet veel mensen uitgenodigd. Maar dan de cache: waar lag die? Mijn GPS stuurde me onder de bomen, maar daar heb ik niets (on)opvallends aangetroffen. Ik werd wel helemaal gek van al dat vliegend en stekend gespuis. In de winter moet ik nog maar eens een kijkje komen nemen.

geo 5392. Bosrandzone - van Bisonkids

23 augustus 2013, 14:20
Groengebied Purmerland bestaat uit een open veenweidegebied, een rietmoeras en een bosrandzone. Ik was bij de cache gekomen via een wandelpad langs een speelveld waar een groep schoolkinderen aan het voetballen was. De cache had ik in één keer in handen, zonder hem te herkennen. Toen ik 'm iets later van de andere kant bewonderde, zag ik de kleine micro direct zitten. Ik had nu een groot deel van Purmerend-west en -zuid bezocht, en ik besloot terug te lopen naar het station via twee caches die ik vanmorgen niet had gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

5393

geo 5393. Melkwegbrug - van Bisonkids

23 augustus 2013, 15:05
De Melkwegbrug verbindt het centrum van Purmerend met de nieuwe wijk Weidevenne. Vanmorgen was ik hier ook, maar echt lekker zoeken kon toen niet, omdat een groep onderhoudsmonteurs bezig was met een onduidelijke klus. Kennelijk was die klus nu geklaard en kon ik ongestoord rondkijken. Al snel viel me iets op en dat bleek de kleine micro te zijn. Fijn dat ik die alsnog heb kunnen vinden.
Bedankt en proost, Biertje

5394

geo 5394. Kaasmarkt (nano) - van Bisonkids

23 augustus 2013, 15:15
Vanmorgen om 9 uur stond ik hier ook al, bij het vroegere stadhuis uit 1591. Er was toen nauwelijks volk op de been, dus ik kon makkelijk op zoek naar de kleine nano. Maar die hield zich goed verborgen. 's Middags ontmoette ik team Skidroopy, die me een extra hintje gaven. Daarmee lukte het me nu dus wel en voelde ik de nano op een plekje dat ik vanmorgen ook had betast, maar kennelijk niet goed genoeg. Nu kon ik terug naar het station lopen en zat mijn wandeling er na ruim 6,5 uur op. Tijd voor een biertje!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5395

geo 5395. Sweet Lake City, MTB... - van cadebestiar

24 augustus 2013, 14:00
Vanwege controle van een van mijn eigen caches fietste ik deze zaterdagmiddag in de richting van Zoetermeer. Nu kwam ik eindelijk weer eens in het gebied van De Achterkant van de Kou (2003) en Otz Chiim Nachtcache (2005). Op mijn gewone stadsfiets (de biermobiel 1.0) beklom ik de helling waar ik een verraste moutainbiker tegenkwam die geen tegenligger tijdens zijn snelle afdaling had verwacht. Er was al een leuk cachepaadje ontstaan en de cache bleek in bezit genomen door honderden oorwurmen. Die heb ik eerst even verwijderd en daarna mijn naam op het rolletje geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5396. Kerkehouts achterpad - van flup&klots

24 augustus 2013, 14:55
Twee keer had ik al tevergeefs rondgestommeld op dit drukke achterpad en de meeste bewoners begonnen mij al te herkennen! Het werd dus tijd om wat hulplijntjes in te schakelen. Van Bussie&Co kreeg ik een duidelijke aanwijzing en die bleek erg goed, want toen ik gistermiddag in paniek door de Naaktslakkies werd opgepiept voor hulp, konden zij met die omschrijving het kokertje feilloos vinden. Vandaag besloot ik deze frusti-cache direct weg te werken door even richting Wassenaar te fietsen. Binnen 5 seconden had ik 'm gegraaid. Aan de hint heb je niet veel, want de cache is volledig afgedekt. Maar mij hoor je niet langer piepen, want hij is nu in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje
note 21 augustus 2013
Voor de tweede keer stond ik wat hulpeloos te zoeken op het drukste pad in Kerkehout. Dit keer ben ik pas vertrokken nadat er 5 wantrouwige buurtbewoners voorbij waren gekomen. Zij konden me echter niet helpen, dus ik ga nu eerst maar eens contact opnemen met Rentokil...
dnf 14 augustus 2013
Vanwege al die nieuwe caches in Wassenaar fietste ik vanmiddag een leuk rondje door mijn buurgemeente. De cachelegger vraagt om hier stil te zoeken en te loggen. Stil zoeken is voor mij geen probleem, maar wat doe je als er binnen 10 minuten een vrouw met boodschappen, een schilder en een man met hond voorbij komen? Alle drie keken die wantrouwig naar de verdachte man die probeerde stil en onopvallend naast zijn fiets te staan. Tussendoor heb ik zowel links als rechts in de struiken gezocht, maar een cache heb ik niet gevonden. Misschien moet ik hier maar eens 's nachts gaan zoeken, dan zal het wel wat rustiger zijn...

geo 5397. Kerkzicht - van TeamWassenaar

24 augustus 2013, 15:30
Een paar jaar geleden heb ik aan de overkant gestaan, voor een cache achter het waterverkeersbord. Daar ben ik nog een paar keer over gebeld voor hulp. Nu ligt er dus een kokertje op de andere hoek, met een handig bankje en uitzicht op de Messiaskerk. Vandaag was het kennelijk geen visweer, want het bankje was leeg en ik kon dus ongestoord loggen. Het boekje bleek vol, maar ik kon mijn naam nog kwijt op de achterflap. Voor de volgende vinder is er nog plaats, mits die geen lange naam heeft. Maar daarna moet men, behalve een pen, ook zelf papier meebrengen. Tenzij een van de leden van Team Wassenaar even tijd heeft om een nieuw logboekje te plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje
note 14 augustus 2013
Vanwege al die nieuwe caches in Wassenaar fietste ik vanmiddag een leuk rondje door mijn buurgemeente. Het was mijn bedoeling om Wassenaar weer even leeg te krijgen, maar bij Bankhangen lukte dat niet door de aanwezigheid van een politieagent. En bij Kerkzicht zat er een visser naast de cache. Hier kom ik dus nog eens terug.

5398

geo 5398. Kunst in Wassenaar: Doorklieft - van TeamWassenaar

24 augustus 2013, 15:40
De meeste kunst in Wassenaar bevindt zich binnen in de villa's en landhuizen, dus als geocacher zie je daar weinig van. Maar af en toe staat er wat kunst op straat of in een plantsoen, zoals dit beeld van de Duitse beeldhouwer Ewerdt Hilgemann. Jammer dat het moedwillig is vernield en er nu alleen nog maar vier stukken liggen. De nano was op een logisch plekje verstopt, dus die was weer vlot gespot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5399. TeamWassenaar's Eerste Voortuin Cache - van TeamWassenaar

24 augustus 2013, 15:45
Mijn eerste greep was gelijk raak, dus als 8e (of eigenlijk als 4e, als je alle loggende teamleden niet meetelt) schreef ik mijn naam in het boekje. Ik vermoed dat er nu snel een Tweede en Derde Voortuincache gaan komen, dus volgende week zal ik opnieuw naar Wassenaar moeten.
Bedankt en proost, Biertje

5400

geo 5400. Piet Blom - van TeamWassenaar

24 augustus 2013, 16:05
Zo'n kubuswoning in Rotterdam heb ik wel eens bezocht. Dat er in Wassenaar ook eentje staat, was nieuw voor mij. Door het geocachen steek je nog 's wat op! Eerst ging ik op zoek naar de cache, die echter niet op de meest voor de hand liggende plek lag. Maar de aanhouder wint en voor de 6e keer schreef ik vandaag mijn naam in een boekje. Daarna ging ik op zoek naar de kubuswoning van Piet Blom. Dat is dus niet het huis achter de cache, maar het staat aan de overkant achter het tennisveldje op nummer 20.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5401

geo 5401. Opa's verhaal - van EnileK

25 augustus 2013, 10:45
Deze zondagochtend had ik om 11 uur met mijn biervrienden afgesproken op de Brabantse Turfmarkt in Delft, vanwege de 6e editie van het bierfestival van bierlokaal Locus Publicus. Voorafgaand kon ik nog makkelijk een cache vinden, dacht ik, terwijl ik het lege en stille plantsoen van Opa inliep. Alleen aan de overkant zaten een paar vissers. Na de eerste vondst gisteravond was het coördinaat nog aangepast, maar toch duurde het ruim een kwartier voordat ik opa zag zitten. Hierna wandelde ik door naar Duck Tape.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5402. Duck Tape - van EnileK

25 augustus 2013, 10:50
Het coördinaat van het eendje was na publicatie al drie keer aangepast. Tja, dat krijg je dus als je een cache verstopt met je telefoon in plaats van met een GPS-ontvanger. EnileK had gelukkig ook de hint aangepast. Maar wat is het getal van perfectie? Even googlen leerde me gisteravond dat er meerdere mogelijkheden waren: het is 3 volgens de startersbijbel, 6 volgens de kabbala, 7 volgens nieuwespiritualiteit en 12 volgens wikipedia. Eerst stuurde de GPS me naar de overbuurman, die een leuke groene 'watervlakte' op borsthoogte heeft, maar toen ontdekte ik het naambordje waarop ook de naam van de cachelegster voorkomt. EnileK had kennelijk Wikipedia geraadpleegd en direct daarop vond ik de eend. Gelukkig, nu kon ik snel naar het bierfestival op de Brabantse Turfmarkt, waar ik om 11 uur werd verwacht.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5403

geo 5403. De Verloren Straat - van pennywise1977

28 augustus 2013, 10:15
Een half uurtje later dan gepland stond ik vanmorgen op het station van Schiedam. Daar stond mijn OV-fiets al klaar en enthousiast reed ik naar mijn eerste stop: de verloren straat vlak achter het station. Aan de Parallelweg zag ik al iemand loggen. Het bleek njoyliving te zijn, die eerst even schrok, maar daarna mijn (identieke) GPS herkende. Op de nieuwe logrol schreef ik daarna als tweede mijn naam. We kletsten wat en vertelden onze plannen voor vandaag. Daarna reden we elk een andere kant op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5404. De Zeurpaal - van mp3crew

28 augustus 2013, 10:35
Vanmorgen arriveerde ik op het station van Schiedam. In een heerlijk zonnetje fietste ik via het Beatrixpark naar Vlaardingen om via de Broekpolder en buurtschap De Kapel weer bij het station uit te komen. Op dit fietsrondje van 45 km vond ik 30 caches (en 2 niet). Bij deze reclamezuil van McDonald's stond ik op 25 juni ook al eens te zoeken. Ik dacht toen dat het kokertje op een ingenieuze wijze bij of aan de paal was bevestigd. Na het lezen van wat oude logjes wist ik nu dat ik helemaal niet bij de paal moest zijn, maar bij het rommelige plekje iets verderop. Na lang zoeken had ik uiteindelijk het potje toch nog in mijn hand. Mooi zo, nu kon ik naar de volgende oude not-found.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 25 juni 2013
Twee maal ben ik op handen en voeten rond de zeurpaal gekropen. Ik vermoedde dat de goed gecamoufleerde cache hier heel listig was weggewerkt. Uiteindelijk werd de zeurpaal voor mij een treurpaal. Later op de dag hoorde ik van iemand dat het allemaal veel simpeler was.

geo 5405. Urban cache: Low Voltage - van Brokling

28 augustus 2013, 10:50
Toen ik vanmorgen njoyliving was tegengekomen, wilde die weten of ik toevallig deze cache al had gevonden. Ik vertelde dat ik in juni ook al vreselijk had gezocht, maar dat ik nu uit oude logjes wat extra info had gehaald en ook vermoedde hoe de cache was verstopt. Hij bedankte me voor de tips en ging op pad. Ik fietste eerst naar de zeurpaal en stond pas driekwartier later bij de grote reclamezuil. Na even speuren had ik de cache in mijn handen, maar op het logrolletje stond geen naam van njoyliving. Die moet hier dus nogmaals heen, maar voor mij kwam aan de zoektocht een einde. It's all in the name...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 25 juni 2013
Bij het aanrijden dacht ik de cache al te zien, maar dat bleek een vreemd beveiligingskastje dat niet geopend mocht worden. Ook de nutteloze pvc-buis schreeuwde om gedemonteerd te worden, maar ook dat mocht helaas niet. Tja, hoe lang moet je hier dan rondsnuffelen zonder op te vallen? Deze cache zal niet gauw worden geript.

5406

geo 5406. DuBBel OP - van Jan Net

28 augustus 2013, 11:15
In het Beatrixpark was het eerst even zoeken naar het juiste pad, maar toen was de cache snel gevonden. Op dat moment werd ik gebeld. Dit keer geen collega-cacher die hulp nodig had, maar mijn broer met computerproblemen. Nadat ik wat tips had gegeven, kon ik mijn naam op de logrol zetten en die weer terugstoppen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5407. De Emmer - van seewx

28 augustus 2013, 11:45
De emmer in Vlaardingen zat wat hoger dan ik had verwacht. Gelukkig heb ik in mijn rugzak genoeg hulpmiddelen zitten, dus na wat gepriegel had ik de cache in handen. Waar de scheuren in het plastic vandaan komen, is me nu wel duidelijk, want ook bij mij viel het ding hard op de grond. Het terugplaatsen duurde iets langer, maar ook dat is uiteindelijk gelukt. Ik vraag me af hoe lang het emmertje hier kan blijven hangen, want dit moet toch bij mensen gaan opvallen. Of is de Vlaardingse jeugd heel erg goed opgevoed?
Bedankt en proost, Biertje

geo 5408. Vluggertje - van seewx

28 augustus 2013, 11:55
In de logjes had ik gisteravond gelezen dat deze cache bij het Eneco-gebouwtje in Vlaardingen niet voor iedereen een vluggertje is. Toch had ik hem behoorlijk snel in handen, maar dat kwam omdat het aluminium van het grijze potje wat door het groen schitterde. Ik dacht dat ik vanaf de galerij in de gaten werd gehouden, dus ik gedroeg me maar als een Eneco-mannetje en fietste rustig weg.
Bedankt en proost, Biertje

5409

geo 5409. FlesPot - van seewx

28 augustus 2013, 12:05
Op dit paadje langs het water stond een man zijn hond uit te laten. Daarom pakte ik mijn camera om mijn aanwezigheid te kunnen verklaren. Nadat ik een aantal zeer kunstzinnige foto's had gemaakt en de man met hond was doorgelopen, kon ik op zoek naar de fles. En de pot. Toen ik die zag zitten, was er net een vrouw in een scootmobiel naast mijn achtergelaten fiets gestopt. Ik kwam nonchalant te voorschijn en zij was gerustgesteld. Ze vertelde dat hier vaak gestolen scooters worden neergezet om later opgehaald te worden. Bewoners bellen dan de politie, zodat de scooters inderdaad opgehaald worden, maar dan door de politie, die ze weer aan hun eigenaren terug kan geven. Toen ze was doorgereden, graaide ik snel de fles en pakte de pot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5410. Lijn 23 - van Xa4cornelis

28 augustus 2013, 12:15
Op het moment dat ik hier rondscharrelde, bleek er in geen velden of wegen een tram 23 te zien. Ik was er ook maar kort, want mijn geoefend oog had al snel door waar de cache zich moest bevinden. Daarvoor hoefde ik niet te gaan tellen! Even links en rechts gekeken of er niemand op het fietspad aankwam en daarna razendsnel loggen en terugplaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5411. Welkom in Vlaardingen #1 - van Bel.NET

28 augustus 2013, 12:25
Het plexiglas bord 'Welkom in Vlaardingen' heb ik kennelijk gemist, want ik fietste vanaf de Holysingel en telde in de verte het aantal bomen. Er liep een mooi paadje in de richting van de cache, dus ik heb mijn fiets neergezet en de laatste meters gewandeld. Bij de bewuste boom zag ik niets, maar toen ik op mijn GPS keek waar het nulpunt moest zijn, zag ik ineens de verstopplek met een mooie pot. Ik voelde me hier direct erg welkom!
Bedankt en proost, Biertje

5412

geo 5412. Past net! - van Hopmaniak Junior

28 augustus 2013, 12:40
Over Hopmaniak Junior had ik een paar weken geleden nog in de krant gelezen hoe hij voor paniek bij Limburgse vissers had gezorgd, toen hij in een opblaasbootje naar een eilandje bij Maasbree roeide om een cache te loggen. Gelukkig was de tocht naar zijn eigen cache ook behoorlijk spectaculair: langs dit pad in de Broekpolder heeft de gemeente een aantal reusachtige ondergrondse vuilcontainers neergezet, die nog geplaatst moeten worden. Je kan nu goed zien hoe gigantisch de ruimte onder die dingen is. Als je daarin valt, kom je er beslist niet zonder klimtouw uit! Mijn GPS stuurde me echter naar een plekje achter die containers. Moest ik me ertussen wurmen? Met die rugzak vol bier en mijn behoorlijke buik dacht ik: 'Dat past net niet.' Gelukkig had ik gelezen over een handig paadje achterom, zodat ik even later bij de cache stond. Leuk gedaan, Hopmaniak Junior!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5413. Uitzicht op Maasland! - van WillemVl

28 augustus 2013, 13:00
Een driesprong met een hangplek voor senioren? Dat wilde ik wel eens zien. Op dit tijdstip stonden er twee fietsen en zat er een ouder echtpaar aan het tafeltje. Met de camera-truc had ik al snel bepaald waar de cache zat en tot mijn geluk kwamen er vier nieuwe oudjes aanrijden, die omstandig moesten beraadslagen waar ze zouden lunchen en welke weg ze moesten nemen. Tijdens die verwarring had ik razendsnel de cache gepakt, gelogd en teruggeplaatst, nog voordat iemand tijd had gehad zijn bril te poetsen om te kijken wat ik daar uitvoerde. Vriendelijk lachend vertrok ik weer.
Bedankt en proost, Biertje

5414

geo 5414. Welkom in de Broekpolder #2 - van VLD Cachers

28 augustus 2013, 13:10
Van deze serie van 8 caches zijn er nog maar 4 over. De rest is gearchiveerd of door de reviewers op non-actief gesteld omdat de cacheleggers niet reageren op de stroom van not-founds. Tja, als je een serie legt, moet je er ook rekening mee houden dat je er onderhoud aan hebt. Bij de boom met de opvallende witte steen lag niets, maar iets verderop vond ik wel een netjes afgedekt kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5415. Welkom in de Broekpolder #7 - van VLD Cachers

28 augustus 2013, 13:20
Van deze serie van 8 caches zijn er nog maar 4 over. De rest is gearchiveerd of door de reviewers op non-actief gesteld omdat de cacheleggers niet reageren op de stroom van not-founds. Tja, als je een serie legt, moet je er ook rekening mee houden dat je er onderhoud aan hebt. Op de kaart had ik gisteravond al gezien dat de welkomstroute niet via opeenvolgende nummers ging. Na nummer 2 stond ik via een klaphekje bij nummer 7. Snel gevonden, dacht ik nog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5416. Welkom in de Broekpolder #3 - van VLD Cachers

28 augustus 2013, 13:25
Van deze serie van 8 caches zijn er nog maar 4 over. De rest is gearchiveerd of door de reviewers op non-actief gesteld omdat de cacheleggers niet reageren op de stroom van not-founds. Tja, als je een serie legt, moet je er ook rekening mee houden dat je er onderhoud aan hebt. Na nummer 7 fietste ik door naar nummer 3. Hier was maar één plek die in aanmerking kwam, en daar lag het kokertje dan ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5417. Welkom in de Broekpolder #4 - van VLD Cachers

28 augustus 2013, 13:40
Van deze serie van 8 caches zijn er nog maar 4 over. De rest is gearchiveerd of door de reviewers op non-actief gesteld omdat de cacheleggers niet reageren op de stroom van not-founds. Tja, als je een serie legt, moet je er ook rekening mee houden dat je er onderhoud aan hebt. Nu stond ik alweer bij de laatste. Mijn GPS stuurde me eerst de andere kant van het pad het bos in, maar ik moest in het ondoordringbare deel zijn. Daar was de juiste boom gelukkig snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

5418

geo 5418. De Vikingen, een greep uit hun historie - van vikinghenkie

28 augustus 2013, 13:55
Het puzzeltje over de Vikingen, en dan met name de god Odin, leek me wel te doen. Toch gaf de checker aan dat ik fout zat. Na het drinken van een biertje ontdekte ik dat ik alle antwoorden had gestapelteld, ook als er alleen het aantal letters werd gevraagd. Vandaag kwam ik niet in de Vlaardingse Vikingstraat terecht, maar wel bij een Scandinavische tuin waar ik in verschillende talen welkom werd geheten. De cache was vlot gespot. Helaas stond er geen bankje, zodat ik staande mijn naam op het rolletje heb geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5419. Wel of niet thuis - van debruin4u

28 augustus 2013, 14:00
Van het hek rond het terrein van de cachelegger stond alleen nog maar het deurtje. Je hoefde dat dus niet te openen om het veld te betreden. Debruin4u was vandaag niet thuis, maar hij had wel een plastic potje achtergelaten. Op het logrolletje heb ik vriendelijk mijn naam geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

5420

geo 5420. Pijpleiding - van debruin4u

28 augustus 2013, 14:05
Dit voorwerp zie ik wel vaker in het landschap en kennelijk is dat dus een pijpleiding. Maar het hoe en wat is me nog niet helemaal duidelijk. Toch is het een mooi plekje voor een cache, want ik heb ze op deze manier wel vaker aangetroffen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5421. Boom pijn - van debruin4u

28 augustus 2013, 14:10
Vanwege de woordspeling verwachtte ik hier een pijnboom, maar het bleek een rijtje wilgen. De cache kon ik hier gelukkig pijnloos opvissen. Leuk en simpel gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5422. Terugkaatsing - van debruin4u

28 augustus 2013, 14:15
Bij het aanrijden zag ik direct waar de cache moest zitten. Deze constructie had ik al eens eerder gezien en toen kostte het me flink wat tijd, een hulplijn en een extra bezoekje voordat ik het kokertje vond. Maar al doende leert men, zodat ik hier snel kon toeslaan. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

5423

geo 5423. Op de grens - van Brokling

28 augustus 2013, 14:20
Op de grens van Vlaardingen en buurtschap de Kapel ligt sinds kort ook een cache. Niet bij het plaatsnaambord, zoals ik had verwacht, maar ietsje verder. Kennelijk loopt precies hier de gemeentegrens. Het gecamoufleerde kokertje was snel gevonden. Gelukkig liet ik het niet vallen, want dan had ik moeten vissen, zo ontdekte ik nog net op tijd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5424. Zomaar een boom - van debruin4u

28 augustus 2013, 14:25
Van de Breeweg reed ik het parkeerplaatsje op en voorbij de slagboom zocht ik naar een ander soort boom. Geen bijzondere boom, maar zomaar een boom. Eerst kwam me zomaar een dame met zomaar een paard tegemoet en daarna liep ik de boom zomaar voorbij, omdat ik niet op de juiste hoogte keek. Toen ik terugliep naar de weg, stond er op de parkeerplaats zomaar een auto waaruit twee mannen waren gestapt die zomaar stonden te plassen. Ja, je maakt wat mee op zomaar een cachedag!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#406. Rustig plekje - van debruin4u

   dnf 28 augustus 2013
Een van die niet gevonden caches zou moeten liggen op dit rustige plekje in de polder ten noorden van Vlaardingen. Op alle hoekpunten van het bruggetje heb ik gekeken, geprikt en gevoeld. Ik heb dus niet van deze plek genoten, maar ik kom nog wel eens een keertje terug.

5426

geo 5426. Vredeskerk Vlaardingen - van de heksenketel

28 augustus 2013, 15:05
Een vredeskerk in Vlaardingen? Bestaat er dan ook een oorlogskerk? Of is die gebombardeerd? En wat doen die dukdalven hier? Allemaal vragen die in mij opkwamen toen ik voor dit gebouwtje stond. Dankzij de hint had ik het kokertje snel gevonden en als eerste mocht ik mijn naam schrijven op een nieuwe logrol. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5427. Ik ga voor Goud...! - van de 5B-tjes

28 augustus 2013, 15:15
Zeker 25 keer ben ik voor goud gegaan de afgelopen jaren. En 16 keer is dat gelukt. De meeste keren was dat in de tijd dat er nog geen e-mails werden gestuurd als er nieuwe caches werden gepubliceerd. Een kwestie van laat opblijven en de lijst van nieuwe caches in de gaten houden. Toen de e-mailservice kwam voor 'premium members', ben ik gewoon 'basic member' gebleven. Toch is het me dit jaar een keertje gelukt om als eerste te loggen. Dat was bij de Haagse multi 'Biertje?' waarbij ik door een Delftse collega-cacher een paar minuten na uitbrengen ben getipt. Dankzij mijn uitgebreide cafékennis had ik de cache net iets eerder dan nummer twee. Vandaag ging het anders. Ik vond de bidon uiteindelijk op een wat onlogisch plekje. Als de checker me geen groen licht had gegeven, had ik gedacht dat mijn oplossing fout was. Maar de aanhouder wint. Op het logpapier bleek ik nummer 116. Niet slecht, vond ik zelf.
Bedankt en proost, Biertje

5428

geo 5428. Weids uitzicht - van debruin4u

28 augustus 2013, 15:30
Voor het weidse uitzicht was er een leuk bankje neergezet, waar ik even bij kon komen om te loggen. Het uitzicht werd echter gedomineerd door minstens 12 hijskranen, want er wordt hier overal stevig gebouwd, onder andere aan de A4. Als fietser heb ik daar weinig aan, tenzij er straks ook een serie caches komt te liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5429. Schrikbord - van Brokling

28 augustus 2013, 15:40
Uit de logjes had ik begrepen dat het hier om een listig verstopte cache zou gaan, maar ik had het ding binnen een paar tellen gevonden. Gelukkig maar, want ik was al behoorlijk uitgelopen op mijn schema. Tijdens het loggen kwamen de Knakkers aanfietsen. Ze wilden al gaan zoeken, maar ik waarschuwde ze dat ik de cache nog moest terug stoppen. Vriendelijk overhandigde ik ze het rolletje en plaatste tenslotte de cache weer netjes terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5430. Op pad - van Dooremco

28 augustus 2013, 15:30
Samen met de Knakkers, die ik bij het Schrikbord had ontmoet, fietste ik nu naar Op Pad. Ik vertelde ze dat ik hier al in juni uitgebreid had gezocht, maar dat ik achteraf hoorde dat het helemaal niet zo moeilijk was. Dankzij de inmiddels zeer uitgebreide hint kostte het me nu weinig moeite om het/de juiste pad te vinden en gezamenlijk schreven we onze namen op de logrol. De Knakkers gingen terug naar huis, maar ik had er nog een paar te gaan.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 25 juni 2013
Op de plek die mijn GPS aanwees, vond ik niets. Toen ik weer thuis was, las ik verhalen over cachepaadjes en een mooie constructie. Ik moet dus nog een keer op pad.

5431

geo 5431. 40 Jaar de tandenborstels in een beker - van mewo52

28 augustus 2013, 16:10
Een cache ter ere van het 40-jarige huwelijk van Team Mewo52, dus daar moet op gedronken worden! In 1973 werd de groetplicht in het leger afgeschaft, het CDA opgericht, het schip van Radio Veronica op het Scheveningse strand geworpen, vlak voor de grote protestdemonstratie tegen het verdwijnen van de zeezenders en we kregen de eerste autoloze zondag vanwege de oliecrisis. Het was me het jaartje wel. Ik was inmiddels bijna weer terug bij het station van Schiedam, maar ik moest nog even de struiken in voor deze prachtig gemaakte cache. De tandenborstels zagen er nog behoorlijk fris uit, hoewel ze toch al ruim 40 jaar in dat bekertje staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo Gewoon... de Bonus! - van Brokling & Cobaldus

   note 28 augustus 2013
Hoewel ik nog 1 cijfertje miste, wilde ik vandaag toch even een poging wagen bij de meest logische van de mogelijke plekjes. De jungle bleek hier veel erger dan gedacht, dus ik heb het maar gelaten bij een blik. Zodra ik het coördinaat compleet heb, kan ik doelgerichter op pad.

geo Rondje Overschie: Spaanse brug - van daf105+trailer

   note 28 augustus 2013
Voor de tweede keer dit jaar stond ik bij de Spaanse brug. Er was onlangs een nieuwe koker geplaatst en de laatste logjes spraken allemaal van een makkelijke vondst op een logische plek. Nou, dat viel vanmiddag behoorlijk tegen. Hier zal ik toch eerst een hulplijntje moeten inschakelen voordat ik voor de derde keer terugkom.
dnf 25 juni 2013
In de laatste logjes had ik al gelezen dat het logrolletje kletsnat was en er alleen nog maar een dekseltje was. Zelfs dat dekseltje heb ik vandaag niet kunnen vinden. Hier is dus onderhoud nodig. Plus een hint.

5432

geo 5432. Hangover - van Jan Net

28 augustus 2013, 17:05
Dit zou de laatste worden voor vandaag. Gelukkig geen lastig verstopte cache, waar je voorover moet hangen om moeilijk onder een brug te graaien, maar gewoon een bankje om bij te komen van je kater van de vorige avond. Dat sprak me natuurlijk wel aan. De koker zat niet zo dicht op het water als het coördinaat doet vermoeden. Ik vond hem op N51° 55.669 - E4° 24.822.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5433. Sportief Voorschoten 2.0 - van PD2AVE

28 augustus 2013, 21:05
Vandaag was het precies 10 jaar geleden dat mijn goede vriend Mighty-Mike zijn eerste cache vond. Ik had hem die middag meegenomen naar Delft om de multi Terrasje in Delftse Hout te gaan lopen. Toen ik hem vanavond in het zwembad feliciteerde, wist hij eerst niet waar ik het over had. Dit jubileum was hij volledig vergeten. Pino vond dat Mike natuurlijk nog snel een cache moest vinden en leidde ons naar deze sportieve koker, volkomen passend bij onze intensieve zwemtraining. De cache bleek niet op de voor de hand liggende plaatsen te zitten, maar een stukje verder. Sportief worstelde hij zich een slag in de rondte. Gefeliciteerd, Mike!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5434

geo 5434. Museumpark: Bonus cache - van The Puffin

31 augustus 2013, 09:00
Vanmiddag moest ik wat bier drinken op een house warming in Barendrecht, dus dat kon ik mooi combineren met een fietstocht vanaf Rotterdam CS langs een leuk aantal caches. Voor de Bonus-cache in het Museumpark miste ik eigenlijk nog één cijfertje, maar met behulp van de kaart en de checker had ik na twee keer proberen groen licht. Toen ik het nulpunt naderde, begon ik even te twijfelen, maar na even bukken en grabbelen had ik het kokertje vlot in mijn hand. Ik zag dat iemand hier drie blikken bier had leeggedronken en dat inspireerde mij tot een kunstzinnige foto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5435. Natuurhistorisch Museum Rotterdam - van The Puffin

31 augustus 2013, 09:05
Tijdens een fietstocht van 40 km van Rotterdam CS naar een house warming in Barendrecht kon ik nog mooi wat caches vinden voordat ik daar mijn eerste witbiertje zou krijgen. Na precies 6 uur had ik 24 caches gevonden en 4 niet.
De stranding van de potvis in Scheveningen kon ik me nog goed herinneren. Ik hoefde dus niet bij het museum naar binnen te gluren voor de juiste datum, maar kon direct naar de plek waar de cache verborgen moest zijn. Met een klein beetje afwijking (maar wat wil je met zo'n enorm beest) vond ik de pot zonder al te veel lastige toeren uit te halen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5436. Uitzicht over de Maas - van Rdam5314

31 augustus 2013, 09:20
Vlak voordat ik de Maastunnel in zou duiken, kon ik nog even genieten. Niet alleen van het uitzicht, maar ook van een fraai verstopte cache die hier vorige week was neergelegd. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

5437

geo 5437. De Visser aan het Hoofd - van De Eekies

31 augustus 2013, 09:30
Na een ritje door de Maastunnel (met de roltrap naar beneden en met de lift omhoog) stond ik nu aan de andere zijde van de Maas. Ook hier lag een cache op me te wachten. Gelukkig was die niet verstopt in het hoofd van het kunstwerk van Ger Bout, want dat was 10 meter hoog. Ik was vergeten de hint te noteren, maar gelukkig was er zo vroeg nog geen Rotterdammer wakker en had ik het kokertje na twee keer bukken te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5438. De Oude Kerk van Charlois - van De Eekies

31 augustus 2013, 09:40
De eerste druppels begonnen te vallen toen ik Charlois inreed. Onder de overkapping van de snackbar heb ik het korte buitje afgewacht, ondertussen kijkend naar de cacheplek en de oude kerk uit 1867. Met dit weer was er nauwelijks iemand op straat, dus toen het kon, haalde ik snel en ongezien de cache uit zijn verstopplek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5439. Molens IJsselmonde: De Zandweg - van mar-ine

31 augustus 2013, 09:50
De puzzel rond molen De Zandweg was gelukkig niet zo moeilijk, maar voor de zekerheid gebruikte ik gisteravond toch maar even de checker. Met het juiste coördinaat op zak fietste ik vandaag naar de plek waar een grote plastic doos op me lag te wachten. De molenaar lag natuurlijk nog lekker op een oor, want hij hoefde pas om 13.00 uur de eerste bezoekers te verwachten. Daardoor kon ik ongezien mijn bierkrabbel zetten.
Bedankt en proost, Biertje

5440

geo 5440. Singeltje - van Spotcatus

31 augustus 2013, 10:05
Volgens de cachelegger is dit een zeer eenvoudige cache. Hij heeft dan ook maar één ster voor moeilijkheid. Toch heb ik hier heel wat tijd rondgedoold. Niet alleen door de cryptische hint, maar ook door de afwijking in het coördinaat. De buurtbewoners zijn het kennelijk wel gewend dat hier regelmatig vage figuren rondhangen. Ongezien loggen vind ik nooit een probleem. Maar hoe kan je ongezien een kwartier zoeken? Door het zoekgebied steeds ruimer te nemen en alles te betasten wat maar een beetje afwijkend leek, wist ik de prachtig verstopte cache alsnog te ontdekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#407. Hertenkamp - van Rdam5314

   dnf 31 augustus 2013
Toen ik voor het hek stond, wees mijn GPS in eerste instantie nog ruim 20 meter naar voren, ongeveer naar de plek waar het hert zijn tijdelijk kamp had opgeslagen. Hij keek me brutaal aan, alsof hij wist dat de micro niet makkelijk te vinden zou zijn. Dat bleek dan ook. Ik heb mijn goede vriend Wilxlii Carrotte nog even gebeld om raad, want herten zijn z'n lust en leven. Damherten, natuurlijk. Wilxlii vermoedde dat ik een nano moest zoeken, vanwege de genoemde pincet. Ik heb nogmaals het hele hek afgetast, met name het gebied van de hint, maar ik denk dat het hert 'm heeft ingeslikt.

geo 5441. Amelandseplein - van Rdam5314

31 augustus 2013, 10:45
Eerst dacht ik dat ik hier een nano zocht, maar toen ik die niet op de standaardplekken tegenkwam, heb ik het zoekgebied iets verruimd. Daarbij stuitte ik op een bekend object, dat tegenwoordig kennelijk kant-en-klaar te koop is. Dat heeft ook het voordeel dat de wat meer ervaren geocacher ze sneller herkent.
Bedankt en proost, Biertje

5442

geo 5442. Uit op Zuid - van devaartiesjes

31 augustus 2013, 10:50
Bij de titel van deze cache had ik verwacht bij een gezellig café uit te komen, maar het bleek te gaan om Theater Zuidplein. Om hier ongezien een doos van het formaat 'normaal' te pakken, is een behoorlijke uitdaging. Een magnetische micro is een stuk makkelijker en zal wat langer meegaan. Nu was het al de derde doos die hier in twee maanden tijd is neergelegd. Toch blijft het een spannende verrassing om zoiets groots midden in de stad in handen te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5443. Valkeniersweide - van Logmans010

31 augustus 2013, 11:05
In het oostelijk deel van de Valkeniersweide, een uitloop van het Zuiderpark, waren op dit tijdstip al wat wandelaars op pad. Tijd om eens rustig te gaan zitten en ongemerkt te loggen. Dit was mijn laatste cache in Rotterdam, want ik zou de A15 kruisen en Barendrecht inrijden.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#408. Rotondes rond Barendrecht 10 - van Sleeping sun

   dnf 31 augustus 2013
Dit had mijn eerste cache in Barendrecht moeten worden, maar dat werd het niet. Het voorwerp van de hint was nog maar net te zien, maar ik vond er niets. Ook de aangrenzende exemplaren heb ik bekeken, maar ook daar lag niets. Helaas.

geo 5444. Skatebaan #1 - van Team Nickforall

31 augustus 2013, 11:45
Op dit tijdstip op zondagochtend waren er nog geen skaters te zien. Die lagen natuurlijk allemaal nog in bed. De cache bevond zich nog een behoorlijk eind van de skatebaan, dus ze hadden toch niet kunnen zien wat ik hier bij dit fietstunneltje deed. Inderdaad, ik vond er een fraai verborgen cache.
Bedankt en proost, Biertje

5445

geo 5445. De Griendwerker - van De Eekies

31 augustus 2013, 11:50
De oude griendwerker was druk bezig met het vastbinden van een bos rijsttakken. Dat deed hij hier als sinds 2002, zo las ik. Ik probeerde hem niet te storen en graaide stilletjes achter zijn rug de goed gecamoufleerde cache. Een eitje!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5446. Rotondes rond Barendrecht 9 - van Sleeping sun

31 augustus 2013, 12:00
Na de mislukking bij rotonde nummer 10 had ik het bij nummer 9 een stuk makkelijker. Even tellen en goed kijken. Even omlopen en goed kijken, had natuurlijk ook gekund. Vlak na het loggen en terugstoppen van de cache bedacht ik dat ik de bonuscode nog moest noteren. Misschien dat ik die in de toekomst nog eens zou kunnen pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5447. Rotondes rond Barendrecht 8 - van Sleeping sun

31 augustus 2013, 12:10
Niet alleen voor doornen moest ik hier oppassen, maar ook voor prikkeldraad. Toch had je vanaf dit hoge plekje een mooi uitzicht over de omgeving en over rotonde nummer 8. In de verte zag ik de torenspits van de Dorpskerk van Barendrecht, mijn volgende doel.
Bedankt en proost, Biertje

5448

geo 5448. 500 jaar Dorpskerk Barendrecht: de onderste steen - van LabLan

31 augustus 2013, 12:25
De dorpskerk van Barendrecht stond er nog goed bij, ook al was hij inmiddels 501 jaar oud. Aanvankelijk stond ik op de verkeerde plek, een kleine parkeerplaats achter de kerk. Er stonden wat mensen en de beheerder van de Ontmoeting vroeg mij of ik soms wat zocht. Ik antwoordde dat ik een paar fraaie foto's wilde maken en dat ik wachtte tot de twee fietsers waren verdwenen. De dames waren direct bereid te vertrekken en even later ging ook de beheerder naar binnen. Toen ontdekte ik dat ik hier helemaal niet moest zijn en even later vond ik de nano zonder van het pad te gaan op een goed bereikbare plek. Ik wierp nog even een blik op de steen uit 1374 die speciaal voor deze cache is neergelegd en herinnert aan de watersnoodramp uit dat jaar, waarbij Barendrecht ruim een eeuw onder water kwam te staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5449. Bethel Bazar 7-8 juni 2013 - van carianne.vh

31 augustus 2013, 12:35
Voor de Bethel Bazar voor goede doelen was ik een paar maanden te laat, maar de cache bij de Bethelkerk in Barendrecht lag er gelukkig nog. Eerst keek ik bij het verkeerde object, maar daarna zag ik dat er nog een tweede was. Die bevatte een klein glazen potje met een logboekje, waarin ik goedbedoeld mijn naam schreef.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5450. De Til - van De Echte Duifjes

31 augustus 2013, 12:45
Nee, de Echte Duifjes wonen niet in de vogelwijk. Wel hadden ze een toepasselijke cachebehuizing in hun voortuin hangen. Die zat gelukkig niet onder de duivenpoep, want Barendrechters zijn een proper volkje. Grappig dat mijn goede vriend Pino hier toevallig een uurtje later ook zou landen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5451. Rotondes rond Barendrecht 3 - van Sleeping sun

31 augustus 2013, 12:55
Deze rotonde wordt gesponsord door firma Versluys & Zn, een stratenmakersbedrijf uit 1898. Tegenwoordig opereren ze onder de naam Versluys Groep, een modern wegenbouw- en verkeerstechniekbedrijf. De cache wordt vermoedelijk gesponsord door Gamma en Kodak, hoewel dat nergens expliciet staat vermeld. Op een logisch plekje, waar je tegenwoordig meestal een nano moet grabbelen, lag er nu een fotokokertje in een stevige behuizing.
Bedankt en proost, Biertje

5452

geo 5452. Rotondes rond Barendrecht 4 - van Sleeping sun

31 augustus 2013, 13:00
Het kunstwerk van Wieger Sterkenburg op deze rotonde wijst op het sportieve karakter van Barendrecht. Daarom moest ik waarschijnlijk ook een kleine sportieve prestatie leveren om de cacheplek te bereiken. Daar viel mijn oog al snel op iets afwijkend en kon ik de logrol van mijn fraaie bierkrabbel voorzien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5453. Rotondes rond Barendrecht 5 - van Sleeping sun

31 augustus 2013, 13:10
Hier lag de cache ruim 200 meter van de rotonde af. Gelukkig kwam ik van de goede kant, zodat ik het kunstwerk van Lucien den Arend nog even kon bewonderen. Daarna vond ik de cache razendsnel dankzij de hint. Pas later ontdekte ik dat er hier helemaal geen hint was, maar dat ik de hint van Rotonde #7 had gebruikt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5454. Rotondes rond Barendrecht 7 - van Sleeping sun

31 augustus 2013, 13:20
Waarom hier nog een hint wordt gegeven, snapte ik niet. Er is op het nulpunt maar één plek waar je een cache kan leggen en daar vond ik het kokertje dan ook. De hint had ik overigens tien minuten eerder gebruikt bij Rotonde #5, dus eigenlijk was hij toch wel handig.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#409. BECC: Barendrechtse Eerste Carpool Cache - van De Jonkies & Jurgen

   dnf 31 augustus 2013
Een carpoolcache met 2 sterren voor moeilijkheid, dat moet dus te doen zijn voor mij. Dankzij de hint heb ik overal in gekeken: in de paal, in de heg en in de put. Daarna heb ik het zoekgebied maar wat uitgebreid, want misschien waren de coördinaten niet helemaal nauwkeurig. Toen er ook nog een carpooler bij de bushalte ging staan wachten om opgepikt te worden, heb ik het maar opgegeven.

5455

geo 5455. Op de fiets naar Bullyland - van de Jonkies

31 augustus 2013, 13:45
Wat Bullyland nou is, weet ik niet, want het stond niet op de wegwijzers aangegeven. Waarschijnlijk gaat het om Barendrechtse humor. Ook om te lachen was dat ik net een telefoontje kreeg, daardoor even niet goed oplette en bijna de tunnel infietste. Dat leek me niet goed en even later bleek dat ik inderdaad de verkeerde afslag had genomen en boven bij de glazen overkapping moest zijn. Het kokertje werd daarna in een mum gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#410. Celebrating 2 Million - van Team Nickforall

   dnf 31 augustus 2013
Op 28 februari 2013 werd de 2 miljoenste cache gepubliceerd en dat was een feestje (en een cache) waard. Maar het zoeken naar deze micro was echter geen feestje. Onder de bomen is het bereik nogal slecht en de hint hielp ook niet erg: er zijn wel honderd verstopplekken, op de meeste plaatsen zit het mos inmiddels los en na mijn bezoek waren er dat er nog meer geworden. Bij het controleren of het mos los zit, komt het namelijk haast vanzelf al los van de stam. Na een kwartier vroeg ik me af wat ik hier nou eigenlijk deed. Is er echt geen betere plaats in dit gebied te vinden? En waarom een micro en geen 'small'? Voor mij werd dit dus Celebrating DNF #410.

5456

geo 5456. Monument(je) 1953, Achterzeedijk - van Banjobende

31 augustus 2013, 14:10
Eigenlijk had ik dit monument ter herinnering aan de watersnoodramp uit 1953 wat groter verwacht. Het is slechts een stukje basalt op een betonnen voetje. Daarom heet deze earthcache natuurlijk ook Monument(je). De antwoorden waren snel gevonden, maar het maken van een leuke foto kostte me wat meer tijd. De antwoorden zijn zojuist gemaild.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5457. Mauritius - van Boekenhoek

31 augustus 2013, 14:45
De vragen over het romantische eiland Mauritius waren niet zo moeilijk en met het juiste coördinaat op zak fietste ik de laatste meters door Barendrecht. Gelukkig had ik gelezen dat de cache vanaf de straat te pakken was en dat ik dus niet de hele tuin hoefde te doorzoeken. Daarom was het kokertje vlot gespot en kon ik voor de 24e keer vandaag mijn krabbel zetten. Nu mocht ik eindelijk aan het bier!
Bedankt en proost, Biertje

5457

Terug naar boven

Door naar september 2013