Blik op Biertje

Bierpraat juli 2013

114 caches gevonden (logs 5195-5308)

5195

geo 5195. Sassem 2 (Klinkenbergerbrug) - van team coeltjes

1 juli 2013, 19:25
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers weer op pad en dit keer was gekozen voor het zalige Sassenheim. Voordat we aan de multi zouden beginnen, deden we eerst een paar caches uit de serie Sassem. Bij de Klinkenbergerbrug gingen Corbulo en Mighty-Mike op zoek naar de petling. Nadat die was gevonden en we allemaal hadden gelogd, stapten we weer bij Pino in de auto voor de rit naar de volgende. Nog net op tijd ontdekte ik dat we vergeten waren naar de bonuscode te kijken. De jongste van het stel mocht de auto uit om die alsnog te gaan opzoeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5196. Sassem 1 (De roode molen) - van team coeltjes

1 juli 2013, 19:35
Voor de 4 Braeckgeocachers was dit de tweede van vanavond. Pino reed ons naar sportpark De roode molen, waar we eruit werden gegooid om te gaan zoeken, terwijl hij op zijn gemak de cachemobiel kon keren. Het was een perfecte dag, want hier ontmoetten we Another Perfect Day met wie we nog even hebben gegeokletst totdat Pino kwam kijken waar we bleven. Inmiddels had ik de petling opgevist en waren de namen geschreven en alle codes genoteerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5197. Sassem 6 (Rugby) - van team coeltjes

1 juli 2013, 19:45
Deze cache lag niet op het rugbyveld, maar bij zo'n gebouwtje waar je wel vaker een cache kunt vinden. Corbulo en Mighty-Mike zochten langs de muur, terwijl ik iets verderop de petling uit het hout haalde.
Bedankt en proost, Biertje

5198

geo 5198. Rijksweg A44, afrit 3 Eendenkooi - van scojesa.monic

1 juli 2013, 19:50
Pino wist nog een cache in de buurt, dus de 4 Braeckgeocachers stonden ineens bij de Eendenkooi. De wilg waar we met z'n allen omheen drongen, wilde het kokertje maar niet prijs geven. Uiteindelijk zocht Corbulo op een geheel andere plek, waar hij direct de vreemde eend uit zijn kooi trok. Volgens mij was het een pimpelmees, maar het maakte me niet uit, want de cache was gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5199. Sassem 4 (Dorpskerk) - van team coeltjes

1 juli 2013, 20:05
De cachemobiel van Pino werd voor de kerk geparkeerd en de 4 Braeckgeocachers gingen op zoek naar de cache. Die vond ik op een bekende wijze verstopt in een hoekje. We noteerden onze namen en liepen daarna door naar de asschuur.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5200. Sassem 3 (De asschuur aan de Vaartkade) - van team coeltjes

1 juli 2013, 20:10
Op de plek van de gesloopte asschuur gingen we op zoek naar de volgende petling. De door Pino en Mighty-Mike onderzochte plek leek me niet logisch. Corbulo had een betere plaats in gedachten en zag daar de cache ook liggen. Toch moesten de fijngevoelige vingertje van Mighty-Mike eraan te pas komen om het ding ook daadwerkelijk te kunnen pakken. Pino wees ons nog even op het koperen plaatje ter nagedachtenis aan de asschuur. Vroeger werd daar het opgehaalde hout- en turfas opgeslagen. Per schuit werd het dan vervoerd naar Leiden, waar het werd verkocht aan de zeepziederijen. Helaas moest de 120 jaar oude asschuur een paar jaar geleden worden gesloopt, waarschijnlijk omdat de meeste zeepziederijen inmiddels zijn gestopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#390. Sassem Bonus (Het oude zwembad van Sassenheim) - van team coeltjes

   dnf 1 juli 2013
Met 5 van de 6 bonuscodes (Sassem 5 is al een tijdje niet beschikbaar) had ik gehoopt dat we met z'n vieren de Bonus toch nog boven water konden krijgen. Met de beschikbare informatie uit de logjes was het wel duidelijk dat we vreselijk dicht in de buurt waren, maar de cache hebben we helaas niet gevonden. We moeten dus toch eerst de waarde van E ergens te pakken zien te krijgen.

5201a       5201b

geo 5201. Water! - van w2ap

1 juli 2013, 22:30
Dit was het hoofddoel van onze gezamenlijke geo-avond: de multi door Sassenheim over de brandweer en al zijn facetten. Pino parkeerde de cachemobiel naast de kazerne, waarna iedereen de wagens ging bewonderen: twee tankautospuiten en een hulpverleningsvoertuig. Na de gebruikelijke discussies (veroorzaakt door slecht lezen en betweterigheid) mocht Mighty-Mike zijn feilloze kennis van het alfabet (A=1, B=2, M=13 etc.) demonstreren. Bij de stijgleidingen was snel het aantal bepaald en ook het gevelbordje was snel gevonden.
WP3 bleek toch verder weg dan verwacht en we kwamen uit in een nieuwbouwwijkje zonder winkels met gevelreclame. Hadden we soms een stijgleiding te veel geteld en waren we dus bij een verkeerd gevelbordje uitgekomen? Een andere waarde werd uitgeprobeerd, totdat ik ineens de fout ontdekte: Corbulo had het verschil tussen Aantal+2 en Aantal-2 over het hoofd gezien en wij hadden zitten slapen. Met het juiste gevelbordje (en een brandkraan die dus wél in een parkeerplaats ligt) bereikten we de winkel met de gevelreclame. Daarna ging het van een leien dakje, voornamelijk doordat ik stroopwafels had uitgedeeld om de suikerspiegel weer op niveau te krijgen.
In de tuin van de brandweerman dacht ik de cache al te zien liggen, maar het was waarschijnlijk een creatie die nog geplaatst moet worden. Uiteindelijk stonden we op het eindpunt. Met enige afwijking vond Pino uiteindelijk de cache en konden we onze namen in het logboek vastleggen. Een leuke wandeling, waarbij we ook nog wat hebben opgestoken. Het enige kritiekpuntje is de cachepagina. Die zou best wat aantrekkelijker en overzichtelijker kunnen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5202a       5202b

geo 5202. Bierlap en Kijfhoek in Meijendel - van Los Rositas

7 juli 2013, 13:40
De wandeling door Kijfhoek en Bierlap stond al een tijdje op ons verlanglijstje, want van diverse kanten was mij deze cache aangeraden. Op onze maandelijkse geo-maandag lukte dat niet, want op maandag is het informatiecentrum gesloten. Maar uiteindelijk kon iedereen op deze zonnige zondag, dus om 11 uur trof ik Corbulo, zijn vrouw, dochter Eitje, Mighty-Mike en Joeridepoeri bij de balie van de Tapuit. Pino had zich op het laatste moment afgemeld; hij koos er voor om samen met 2 miljoen Nederlanders op het strand te gaan liggen. Maar wij toonden de ware mentaliteit en trokken de natuur in.
De foto's waren overal goed herkenbaar en ook de andere vragen waren simpel te beantwoorden. Het was duidelijk dat de cacheleggers gekozen hebben voor een mooie en makkelijke wandeling, zodat alle aandacht gericht kon worden op de omgeving. De ene keer bevond ik me midden in de Drunense duinen, dan weer stond ik op een Afrikaanse savanne of naast een Engels gazon. Corbulo had ineens een splinter in zijn duim, die zijn vrouw moest verwijderen, Mike verloor zijn cachebeschrijving al bij wp2 zonder dat hij het merkte, Joeridepoeri was na elke bocht in het pad weer onder de indruk, Eitje zag vreselijk op tegen haar maatschappelijke stage die morgen zou beginnen en ik zat te piekeren over de naam Bierlap, hoewel hier nergens een café of terras te zien was.
Bij de eindberekening maakte Corbulo nog een foutje, maar dat konden Mike en ik gelukkig snel corrigeren. Eitje liep voorop en herkende direct de verstopplek. Triomfantelijk haalde ze de kist tevoorschijn en voldaan schreven wij onze namen in het logboek. Nu snel naar het terras, want ik had vreselijke behoefte aan een witbier zonder citroen om te kunnen proosten op deze bijzonder fraaie wandeling.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo Eendjes voeren - van binotino

   note 8 juli 2013
Vanmorgen was ik met La Rosa van Team KIS98 in Hoofddorp aangekomen en wij stonden nu op een plekje waar je best een kokertje zou kunnen verstoppen of eendjes kon voeren. Eendjes waren er op dit moment niet te zien, en een kokertje helaas ook niet. Net als de 7 mensen die de cache hebben gevonden, snapte ook ik niets van deze puzzel. Maar met wat aannames en logisch redeneren kreeg ik een aantal mogelijkheden op de kaart, die bijna allemaal midden in straten of huizen lagen. Slechts eentje leek me logisch, maar hier troffen we geen cache aan. De dag begon goed...

geo NF#391. Een vreemde taal - van Kits en Ko

   dnf 8 juli 2013
Voor mij was de taal helemaal niet zo vreemd, dus dat leverde me een mooi coördinaat. Maar toen ik vanmorgen met La Rosa (van Team KIS98) hier stond te zoeken, was er taal noch teken van een cache. Wel vond ik een roestig haakje. Dan maar op naar de volgende.

5203

geo 5203. Bijtie - van Sakhahan

8 juli 2013, 12:20
De cachedag met La Rosa in Hoofddorp begon (figuurlijk gezien) niet zo zonnig: de eerste twee opgeloste puzzeltjes leverden geen cache op en daarna vond mijn metgezel een serie caches die ik twee jaar geleden al had gedaan. Het kokertje op dit vissersplekje zou vandaag mijn eerste found gaan worden, dus ik was extra gespannen. Maandag is geen visdag, dus we hadden het rijk voor ons alleen. Op de plek waar ik niets had kunnen vinden, haalde La Rosa even later alsnog het potje naar boven. De logrol was inderdaad vol. We hebben onze namen maar ergens doorheen geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5204. Rondje plas zeven - van sakhahan

8 juli 2013, 12:55
Voordat we aan de multi door het Sesamstraatbos zouden beginnen, konden we alvast wat oefenen met deze oppikker. Volgens de beschrijving lag de cache niet meer op zijn oorspronkelijke plaats, maar moesten we logisch om ons heen kijken. We onderzochten daarom diverse objecten, totdat ik eindelijk iets zag zitten. Op deze zonnige maandag was het al aardig druk, dus ik moest even wurmen om erbij te kunnen. Ergens op de propvolle logrol hebben we onze namen gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#392. Rondje plas zes - van sakhahan

   dnf 8 juli 2013
Vlakbij dit plekje stond een tentje, maar daar hebben wij ons weinig van aangetrokken. La Rosa en ik waren hier namelijk voor een cache. Die hebben we helaas niet kunnen vinden. De andere van dit rondje gelukkig wel.

5205

geo 5205. Rondje plas vijf - van sakhahan

8 juli 2013, 13:30
Het zat ons niet mee met het Rondje Plas. We probeerden de micro's te combineren met de multi van het Sesamstraatbos, maar tot nu toe hadden we er pas eentje. La Rosa vond de cache uiteindelijk op een plekje waar ik al even had gekeken. Het potje was helaas niet meer los te krijgen, dus we hebben onze namen geschreven op het briefje dat een voorganger al eerder had bijgevoegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5206. Rondje plas vier - van sakhahan

8 juli 2013, 13:55
Gelukkig was het op maandagmiddag niet overal druk, zodat we hier even konden zitten. Er kwam gelijk een zwart eendje aangezwommen, waarschijnlijk geïnteresseerd in de tas met bier die ik bij me had. Door het heldere water kon je goed zien hoe het beestje met zijn grote zwempoten zich door het water voortduwde. La Rosa had inmiddels de cache gevonden en wij krabbelden onze namen op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5207. Rondje plas twee - van sakhahan

8 juli 2013, 15:10
Vlakbij de bomen waren wat jongens met een voetbal bezig. Wij bewogen ons daarom heel onopvallend door het struikgewas. Een van de jongens riep me toe: "Meneer, wat zoekt u? De brandnetels staan iets verderop, die heb ik daarnet al gevonden!" Ik lachte dat ik die inmiddels ook al had ontdekt, want door mijn korte broek was ik zojuist door zo'n klein plantje geniepig bij mijn enkels te grazen genomen. Ineens zag ik achter de rug van La Rosa de cache liggen en wisten wij onopgemerkt onze namen te schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

5208

geo 5208. Rondje plas een - van sakhahan

8 juli 2013, 15:15
Gelijk bij aankomst bij de recreatieplas hadden wij al op de steiger gestaan en overal onze neus in gestoken. Nu kwamen we terug van ons rondje en benaderden we de cachelocatie van de andere kant. La Rosa zag de verstopplek het eerst en zo konden we ook nummer 1 alsnog op ons lijstje bijschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5209. Het Sesamstraatbos - van Elmoxx, adopted by paroja

8 juli 2013, 15:45
Het hoofddoel van ons dagje Hoofddorp was deze multi in het Haarlemmermeerse Bos en de tradi's van het Rondje Plas. De Sesamstraatcache is heel erg leuk gedaan, maar heeft inderdaad een moeilijkheid van 3 sterren. Vooral bij wp4 zijn we erg lang bezig geweest. Uiteindelijk moesten we concluderen dat de hint toch echt helemaal klopt en dat het plaatje ook vlakbij het nulpunt hangt. Alle eer aan La Rosa die het beste inzicht en de scherpste ogen had. Bij wp5 hebben we niets gevonden. Gelukkig hadden we in de laatste logjes gelezen dat onze voorgangers hier het plaatje hadden gegokt, en dat deden wij dus ook. Op de cachelocatie begonnen we nog te twijfelen toen we niet direct een duidelijke verstopplek aantroffen. Maar hier nam ik revanche door mijn metgezel de fraaie constructie te tonen die ik ineens had ontdekt. Deze cache is beslist een aanrader!
Bedankt en proost, Biertje

5210

geo 5210. Het Holletjesparadijs - van Yoquini

8 juli 2013, 16:10
In het Haarlemmermeerse Bos lag nog een laatste cache op ons te wachten. Dat was zo'n modern insectenhotel, die je de laatste jaren steeds vaker ziet staan. En de meeste hebben inmiddels een cache. Terwijl La Rosa vond dat we de kruipende en vliegende beestjes beter niet konden wakker maken, had ik de koker al gespot.
Bedankt en proost, Biertje

geo Busjekomtzo Overbos - van sakhahan

   note 8 juli 2013
Al 2 keer eerder had ik hier gezocht, dus vandaag was het scheepsrecht. Ik was er echt van overtuigd dat het nu zou lukken, want de nano was inmiddels vervangen door een micro en ik had La Rosa bij me, die vandaag al vaker had bewezen over goede ogen en een gelukkige graaihand te beschikken. Maar bij dit busje stootte ik opnieuw mijn neus. Voor de zekerheid onderzochten we ook nog het aangrenzende hok, maar tenslotte gaven we het op. De cache gaat eind deze maand het archief in, dus dan komt er definitief een eind aan deze lange zoektocht.
   note 7 augustus 2011
Nadat ik hier vorige keer tevergeefs had gezocht (en ik bleek niet de enige) heb ik eerst maar eens de oude logjes doorgespit. Daarin las ik over opengehaalde vingers en gepeuter met bandenlichters. En ik las ook dat veel cachers de nano op een andere (betere?) plaats terugstoppen. Ik dacht dus te weten waar ik de kleine klever moest zoeken. Ondanks de meegebrachte hulpmiddelen bleek het ding echter onvindbaar. We moeten dus wachten totdat iemand 'm weer eens op een betere plek terugplaatst...
dnf 23 juli 2011
Van de Dwalers had ik zojuist gehoord dat hij hier driekwartier had lopen zoeken. Maar of hij de cache nou gevonden had of niet, wist ik eigenlijk niet. Toen ik had begrepen wat er met de hint werd bedoeld, kon ik het zoekgebied al aardig inperken. Na een kwartier dacht ik dat ik alles had afgetast. Toen ontdekte ik dat ik een nano moest vinden en geen micro. Na nóg een kwartier heb ik het opgegeven. Dit was nu al de derde Busjekomtzo die ik niet heb kunnen vinden...

geo 5211. Overbos - van sabahudin

8 juli 2013, 16:45
Hoewel ik thuis de spoilerfoto had bekeken en ik La Rosa al had verteld wat we in deze wijk van Hoofddorp konden verwachten, hebben we hier toch lang staan klungelen. Terwijl we aan het zoeken waren, kwam Sabahudin ons helpen door de juiste richting te wijzen. Dat bleek dus de tuin van de buren te zijn. "Hebben jullie 'm al?" vroeg hij na 5 minuten. Toen zag ik de geniepige dingetje ineens zitten. Eigenlijk helemaal niet moeilijk, maar toch had ik erover heen gekeken. Dat kwam natuurlijk door de hitte en het feit dat we al 7 uur bezig waren.
Bedankt en proost, Biertje

5212

geo 5212. TB Hotel Over het Bos - van Forward observer Team

8 juli 2013, 17:00
Dit puzzeltje had ik gisteravond nog even opgelost en vandaag zouden we zien of dat goed was. Door de duidelijke hint stonden we direct in de goede tuin. La Rosa was verrast dat er een slot op zat, maar samen draaiden we de goede code. Op het handige bankje, het enige plekje waar je nu nog lekker in de zon kon zitten, bekeken we de inhoud van het doosje en schreven wij onze namen in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5213. Lekker ontspannen in de speeltuin - van binotino

8 juli 2013, 17:15
Dit zou de laatste cache worden van ons wandeldagje door Hoofddorp. De speeltuin was gelukkig helemaal verlaten en feilloos liep ik op de cache af. La Rosa bleef op me wachten totdat ik de bellenblaaspot aan haar overhandigde. Hierna strompelden we terug naar het station. We bleken in 8 uur tijd zo'n 21,5 km gewandeld te hebben. Het leverde mij 11 caches op en 2 not-founds. Een goede reden om vanavond eens lekker te ontspannen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5214

geo 5214. Met STIP op de kaart... Ermelo - van blesspaul

12 juli 2013, 09:20
Vandaag was ik met mijn goede vrienden Corbulo en PeterCoef op weg naar de Ermelosche Heide. Er stonden 50 caches op ons programma en dit was de eerste. Even leek het erop dat de cacheplek met hekken was afgezet, maar we konden er langs en gingen op zoek. Gelukkig was ik lekker scherp en vond ik het kokertje achter de zoekende ruggen van mijn metgezellen. Mooi zo, weer zo'n Stip van de kaart af.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5215. Ben Pon 1 bestelbus - van josentruus

12 juli 2013, 09:35
Vandaag dwaalde ik met Corbulo en PeterCoef over de eindeloze Ermelose hei. We zouden 3 series tegelijk doen, plus de multi Schapedrift. Dat vergde natuurlijk een goede voorbereiding. Op weg naar de parkeerplaats stopten we even voor de eerste van de Ben Pon-serie. Onze GPS'sen moesten nog wennen aan het bladerdak, want we werden hier eerst een beetje alle kanten opgestuurd. Uiteindelijk wonnen de goede ogen van Corbulo het van zijn GPS en noteerden we opgelucht de eerste bonuscode.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5216. ER01 Romeinen op de hei - van de-Romeinen

12 juli 2013, 09:50
Vandaag dwaalde ik met Corbulo en PeterCoef over de eindeloze Ermelose hei. We zouden 3 series tegelijk doen, plus de multi Schapedrift. Dat vergde natuurlijk een goede voorbereiding. Nadat we de cachemobiel hadden geparkeerd en wp1 van de multi hadden bekeken, konden we de Romeinen achterna. Er was geen hint, maar die hadden we hier ook niet nodig.
Bedankt en proost, Biertje

5217

geo 5217. ER02 Romeinen op de hei - van de-Romeinen

12 juli 2013, 09:55
Over het smalle paadje dat het Romeinse leger hier had achtergelaten, volgde ik Corbulo en PeterCoef naar het volgende punt. Veldheer Corbulo had zich goed in de Romeinse gewoontes verdiept en wist ook hier al snel het kokertje op te graven. We kregen het flauwe vermoeden dat we de Romeins Marskamp Wandelroute aan het herontdekken waren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5218. Ben Pon 12 winkelwagen - van josentruus

12 juli 2013, 10:00
Samen met Corbulo en PeterCoef volgden we de Romeins Marskamp Wandelroute en passeerden daarbij ook de winkelwagen van Ben Pon. Hoewel we geen gebruik konden maken van een hint, hadden we alle drie de verstopplek snel in de gaten. Ik haalde het kokertje tevoorschijn, waarna we konden loggen. Het terugplaatsen had wat meer voeten in de aarde, want dat luisterde erg nauw.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5219. ER03 Romeinen op de hei - van de-Romeinen

12 juli 2013, 10:05
Alweer het derde rustpunt op onze route naar het Romeins Marskamp. Hoewel Corbulo de cache al in handen had, twijfelden we nog even of dit dennetje was afgebroken of afgezaagd. Volgens mij hadden de Romeinen nog geen boomzaag uitgevonden, maar PeterCoef wees op de prachtig vlakke stomp, waarbij kennelijk ook nog een vijl was gebruikt.
Bedankt en proost, Biertje

5220

geo 5220. Ben Pon 11 camper SO 40 serie - van josentruus

12 juli 2013, 10:20
Voor deze cache had ik mijn metgezellen Corbulo en PeterCoef gewaarschuwd, want de hint was bijna net zo lang als de cachebeschrijving. Meerdere teams hadden hier tevergeefs hun tanden stukgebeten, dus met kompas, meetlint en diverse schoenlengtes (maat 42, maat 44 en maat 45) gingen wij hier zorgvuldig te werk. Tenminste, dat was het plan. Binnen een paar seconden had ik de cache namelijk al gevonden, en stond ik lachend te kijken naar twee opengevallen monden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5221. ER05 Romeinen op de hei - van de-Romeinen

12 juli 2013, 10:25
ER04 was al na twee maanden gearchiveerd, dus we liepen door naar nummer 5. Dat schoot lekker op. Maar hoe zat het nou met die extra caches? Even sloeg de paniek toe bij Corbulo. Hadden we misschien onderweg naar aanwijzingen moeten speuren? Ik wist hem gelukkig weer te kalmeren. In de logjes had namelijk niemand iets geschreven over geniepige hints of nauwelijks te vinden tags. We moesten vertrouwen hebben en eerst deze cache even loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5222. Ben Pon 10 camper SO 30 serie - van josentruus

12 juli 2013, 10:40
Als je op een dag precies 50 caches wilt vinden, bestaande uit 3 verschillende series en een multi, moet je je goed voorbereiden. Al dagen geleden had ik met Corbulo en PeterCoef de route samengesteld. Corbulo vond dat we voor Ben Pon 10 beter met de auto konden gaan, dat scheelde een heel stuk lopen over de hei. De planning werd omgegooid en tijdens die autorit zouden we ook nog twee Buurtschap-caches kunnen doen. Maar toen we vandaag op pad waren, vond Corbulo ineens dat we best naar Ben Pon 10 konden lopen; er was tijd genoeg en zo'n planning was maar onzin. Even dachten we erover om hem op de hei achter te laten, maar we besloten hem zijn zin te geven. Corbulo zag deze cache trouwens geheel over het hoofd, maar gelukkig was PeterCoef zo vriendelijk het kokertje even aan te wijzen.
Bedankt en proost, Biertje

5223

geo 5223. ER06 Romeinen op de hei - van de-Romeinen

12 juli 2013, 10:55
Na de onverwachte uitstap langs Ben Pon 10 marcheerden we wat extra kilometers naar ER06. Bij de hint stond niet dat hier heel veel stenen zouden liggen, dus we twijfelden eventjes of we wel het juiste kokertje in handen hadden. Maar er stond gelukkig een stickertje met het correcte GC-nummer op, dus we zaten toch nog goed.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5224. Ben Pon 8 camper SO 20 serie - van josentruus

12 juli 2013, 11:10
De forse verstopplaats zagen we hier al van een afstand, maar voor de vorm (en door de GPS) keken we eerst nog even ergens anders. Inmiddels was er een handige routine ontstaan: Corbulo pakte steeds de cache, nam de logrol en gaf het kokertje en de dop aan mij, die ik dan in een willekeurige jaszak stopte. Nadat hij had gelogd, kreeg ik de rol om te beschrijven, die ik daarna overhandigde aan PeterCoef. Die rolde 'm op en wachtte dan totdat ik had bedacht wie het kokertje had en in welke zak ik die ook alweer had zitten. Daarna legde Corbulo de cache netjes terug, terwijl PeterCoef en ik een fraaie foto maakten.
Bedankt en proost, Biertje

5225

geo 5225. Ben Pon 9 camping box camper - van josentruus

12 juli 2013, 11:20
Bij het informatiebord telden we terloops wat bouten voor een multi die we tegelijkertijd deden en daarna poseerden we even bij het beeld van de onbekende Romeinse soldaat. Een paar meter verderop stond de camper van Ben Pon. PeterCoef had de verstopplek direct in de gaten door de opvallende kleur van het plastic, dus dat hebben we na het loggen wat beter afgedekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5226. ER07 Romeinen op de hei - van de-Romeinen

12 juli 2013, 11:30
Na alle Ben Pons VW-kevers was het nu weer even tijd voor een Romein op de hei. Dankzij de duidelijke hint hoefden we niet te twijfelen aan welke kant van het paaltje het kokertje zou liggen. Ondanks de gecamoufleerde afdekmethode was ook deze weer vlot gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5227. Ben Pon 7 brandweer - van josentruus

12 juli 2013, 11:35
Terwijl we hier zochten naar een micro, wees PeterCoef ineens op de duidelijk zichtbare 'small' waar Corbulo in eerste instantie overheen had gekeken. Nadat we waren uitgelachen, werd ook hier de logrol snel beschreven en de bonuscode genoteerd.
Bedankt en proost, Biertje

5228

geo 5228. ER08 Romeinen op de hei - van de-Romeinen

12 juli 2013, 11:40
Hier hadden de Romeinen ons met hun hint behoorlijk tuk. Bij de voor de hand liggende lag niets en bij een ander exemplaar ook niet. Toen zag veldheer Corbulo ineens welke grap was uitgehaald en op slag was iedereen weer helemaal wakker. Tijd dus voor een kokosmakroon.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5229. Ben Pon 6 dubbelcabine - van josentruus

12 juli 2013, 11:50
Op de Ermelosche Hei zijn er kennelijk dieren (vogels? wolven?) die de kokertjes weghalen, dus deze Ben Pon was stevig vastgemaakt. Die viel door niets of niemand mee te nemen. Wij waren dat ook niet van plan, want alleen de logrol vonden we interessant. En de bonuscode. Corbulo las het woord eerst nog verkeerd aan ons voor, dus daar is hij door PeterCoef en mij nog een flinke tijd mee geplaagd. Helaas moet ik hier wat vaag blijven om niet te spoileren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5230. EH06 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 11:55
Op verzoek van Corbulo hadden we de route van de Romeinen tijdelijk verlaten om in de noordoost-hoek van de Ermelosche Heide eerst twee andere caches op te pikken. Dat zou ons heel veel tijd schelen, zo beweerde hij. Een paar uur later zouden we echter hier toch weer terechtkomen, want de extra caches uit de serie stuurden ons toch weer deze richting op.
Bedankt en proost, Biertje

5231

geo 5231. ER09 Romeinen op de hei - van de-Romeinen

12 juli 2013, 12:10
We waren weer terug op onze Romeinse Marsroute, na een uitstapje voor 2 caches van 2 andere series. Op dit moment liepen we 15 minuten achter op mijn schema, veroorzaakt door een niet-geplande wandeling naar Ben Pon 10. Maar volgens Corbulo zouden we dat stukje tijdsverlies straks weer helemaal goed maken. Inmiddels had hij de zoveelste steen van vandaag opgetild en schreven wij voor de 18e keer vandaag onze namen op een logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5232. Paalberg - van Somertjes

12 juli 2013, 12:20
We stonden nu op het hoogste punt van de Ermelosche Heide: de Paalberg, een kleine stuwwal uit de ijstijd. Voor een multi die we tegelijkertijd deden, moesten we hier wat tellen en terloops vonden we ook de cache die hier sinds kort ligt. De schaapskudde die we een tijdje geleden in de verte hadden gezien, zijn we niet meer tegengekomen. Het was deze vrijdagochtend sowieso erg rustig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5233. ER17 Romeinen op de hei, extra 2 - van de-Romeinen

12 juli 2013, 12:25
Tijd voor wat extra's. De coördinaten van deze cache hadden we onderweg opgepikt en dankzij onze goede voorbereiding konden we die makkelijk in onze wandeling opnemen. Vlak nadat we hadden gelogd en weer op weg waren, scheerden er ineens twee helikopters laag over de boomtoppen. Was er een schaap verdwaald of was er opnieuw een wolf gesignaleerd?
Bedankt en proost, Biertje

5234

geo 5234. ER16 Romeinen op de hei, extra 1 - van de-Romeinen

12 juli 2013, 12:30
Ook de coördinaten van deze extra cache hadden we moeiteloos onderweg opgeduikeld. Dit kokertje lag achter een erg bekende plaats onder een zeer bekende afdekmethode.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5235. ER10 Romeinen op de hei - van de-Romeinen

12 juli 2013, 12:50
Na ons uitstapje voor twee extra caches volgden we nu weer de Romeinse Marsroute. Bij cache nummer 10 stond geen hint vermeld. Corbulo dacht dat het kokertje wel weer achter een paaltje zou liggen, terwijl PeterCoef vermoedde dat het onder een steen zou zitten. Toen ik de micro opraapte, riepen mijn beide metgezellen om het hardst dat ze gelijk hadden. Ik kon ze geen ongelijk geven.
Bedankt en proost, Biertje

5236

geo 5236. ER11 Romeinen op de hei - van de-Romeinen

12 juli 2013, 12:55
Hier had Corbulo zich al maanden op verheugd: de vondst van zijn 1500e cache. PeterCoef en ik hielden ons een beetje in, zodat de jubilaris zelf mocht zoeken. Rond het nulpunt was echter alleen maar een paal te zien en een opvallende steen, waarvan we er al zo'n 25 vandaag hadden opgetild. Het was dus geen wonder dat Corbulo moeiteloos het kokertje kon graaien, waarna hij trots poseerde voor onze fotograaf.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5237. ER13 Romeinen op de hei - van de-Romeinen

12 juli 2013, 13:05
ER12 was al na een paar maanden gearchiveerd, dus na ER11 konden we gelijk door naar ER13. Op de plek waar ER12 had gelegen, wierpen we nog even een plek achter het paaltje, maar er lag inderdaad geen steen en ook geen kokertje. Bij ER13 was het even zoeken naar de juiste boom, maar ineens zag ik een wel erg opvallend plekje en daar trof ik inderdaad het kokertje aan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5238. ER14 Romeinen op de hei - van de-Romeinen

12 juli 2013, 13:10
Hoewel het op de kaart logischer leek om eerst naar Ben Pon 2 te wandelen, moest ik mijn metgezellen teleurstellen. Omdat er geen rechtstreeks pad door het bos liep, wandelden we noodgedwongen eerst naar ER14. Voor deze cache werd geen hint gegeven, dus riepen we al ruim van te voren wat we dachten te verwachten: een paaltje, een berk of een steen.
Bedankt en proost, Biertje

5239

geo 5239. ER15 Romeinen op de hei - van de-Romeinen

12 juli 2013, 13:15
De laatste van de reguliere serie Romeinen, want hierna moesten we nog maar één extra Romeintje doen. Bij het nulpunt vonden we niets, maar gek genoeg wel op ruim 16 meter daar vandaan. Kennelijk heeft iemand het kokertje achter een ander paaltje teruggelegd. Of onder een verkeerde steen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5240. Ben Pon 2 barndoor - van josentruus

12 juli 2013, 13:25
Ook aan de Ben Pon-serie kwam bijna een einde. Deze pakten we mee tijdens de Marsroute van de Romeinen. De verstopplek bleek uiterst vandaalgevoelig: hij was in brand gestoken en de klem waarin de micro hoorde te zitten, was afgebroken. Maar het kokertje en de logrol waren nog intact. En de bonuscode was gelukkig goed leesbaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5241. ER18 Romeinen op de hei, extra 3 - van de-Romeinen

12 juli 2013, 13:40
De laatste extra cache van de Romeinen-serie. Hiervoor moesten we wat extra meters marcheren, want hij lag niet zo logisch als we hadden gehoopt. We waren blij dat we de andere twee extraatjes al hadden opgepikt. Hierna marcheerden we door naar het eindpunt van de Schapedrift-multi.
Bedankt en proost, Biertje

5242

geo 5242. Schapedrift - van scherper

12 juli 2013, 14:00
Tussen de Romeinse Marsroute en de Ben Pon keverserie konden we makkelijk de diverse waypoints van deze multi inpassen. Alleen bij wp2 was er wat discussie. Omdat ik de ogen van Corbulo en PeterCoef niet vertrouwde, ben ik naar de paaltjes toegelopen. Daar ontdekte ik dat er een sneaky extra paaltje met een groen bordje tussen stond. Omdat we niet gezien hadden dat er om een priemgetal werd gevraagd, hebben wij voor de zekerheid twee berekeningen gemaakt. De cache vonden we overigens bij geen van beide punten, maar met een vreemde miswijzing. PeterCoef had de eer om de forse kist als eerste te spotten. We schreven onze namen in het logboek en vonden dat we nu wel een beloning hadden verdiend in de vorm van een drankje. Bier werd er helaas niet geschonken. En ook voor tosti's hadden ze hier geen vergunning. Met al die hei was de kans op brand natuurlijk ook veel te groot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5243. Ben Pon 3 Pick-up - van josentruus

12 juli 2013, 14:40
Nadat we bij de Schaapskooi wat hadden gedronken, waren we weer helemaal uitgerust. Met de auto reden we nu naar Ben Pon 4. Corbulo was het eerst ter plaatse en had de cache snel gezien. Hij zorgde er vakkundig voor dat wij de bus in handen kregen en konden loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5244. Ben Pon 5 Ambulance - van josentruus

12 juli 2013, 14:45
Met de auto reden we door naar Ben Pon 5. Corbulo parkeerde nogal onhandig vlak voor een poortje dat naar de camping leidde, maar volgens hem hoefde daar toch niemand door. PeterCoef en ik dachten daar anders over. We liepen snel over het pad naar de cache en kwamen twee fietsers tegen, die inderdaad naar de camping wilden en zich met moeite langs de cachemobiel wurmden. Het kokertje zat in een raar voorwerp, dat weinig nut had. Maar we hadden nu de een-na-laatste bonuscode.
Bedankt en proost, Biertje

5245

geo 5245. EH01 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 15:00
Dit was de eerste van de laatste van de 3 series die we vandaag deden. De Romeinenroute hadden we afgerond, van Ben Pon moesten we er nog eentje plus de bonus en nu dus nog de 18 van de Ermelosche Heide. Nadat we de cachemobiel op het parkeerterreintje hadden gezet, keken we hoe een groot model terreinwagen zich langzaam tussen de twee paaltjes van het fietspad wurmde. Daarna liepen we naar de mast met het windvaantje. Corbulo wilde al gaan klimmen, maar PeterCoef gaf even een tip, zodat het kokertje zonder kleerscheuren kon worden gegraaid.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5246. EH02 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 15:10
De hint sprak hier over de middelste van de drie, maar er stonden er wel meer dan 10, dus het was lastig om uit te zoeken welke er nu precies werd bedoeld. Stenen zijn erg zeldzaam op de Ermelosche Heide, dus dat was voor ons een aardige indicatie, waardoor we slechts één keer hoefden te bukken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5247. Ben Pon 3 Samba - van josentruus

12 juli 2013, 15:15
De samba had inmiddels wat kleine verstekelingen aan boord gekregen, maar het kokertje was snel gevonden. We hadden net gelogd, toen er een collega-cacher aan kwam lopen. Het was VierZett uit Duitsland, die vertelde dat ze vandaag een aantal caches op de heide deed. Ze was niet geïnteresseerd in de bonuscode en ging snel weer verder. PeterCoef ruilde nog een TB en toen vertrokken wij ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5248. EH15 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 15:35
Even een klein uitstapje op onze route van een paar honderd meter naar deze cache. Op de locatie van de hint, de enige plek in de wijde omgeving die hieraan voldeed, lagen wel een paar stenen, maar geen kokertje. Het leek alsof de cache verdwenen was, maar gelukkig keek Corbulo iets verder dan zijn neus lang was. Een meter of vijftig verder zag hij ineens de logrol en een leeg kokertje liggen. Gelukkig konden we dus alsnog onze namen noteren. Het dopje hebben we nergens kunnen vinden, dus haalde PeterCoef een plastic zakje tevoorschijn, dat hij als bescherming om het kokertje wikkelde.
Bedankt en proost, Biertje

5249

geo 5249. EH03 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 15:45
Na het uitstapje naar EH15 gingen we verder met de route. Hier was de hint zo overduidelijk dat Corbulo de cache met zijn ogen dicht kon vinden. Alleen voor het loggen deed hij zijn ogen even open. Terwijl wij ons afvroegen of dit waarschuwingsbordje wel zin had, kwamen er ineens een paar fietsers voorbij racen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5250. EH04 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 15:50
En verder wandelden we, nu naar nummer 4. "Wat voor kleur paaltje zoeken we hier?" vroeg Corbulo aan mij. Ik zocht even in mijn aantekeningen of het een rood/witte of een wit/groene was, maar PeterCoef wees op de enige paal in een straal van 150 meter. Dat bleek hem inderdaad te zijn, dus in de vaste volgorde schreef ieder weer zijn naam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5251. Ermelosche Heide (revival) - van Somertjes

12 juli 2013, 16:00
We hadden al een aantal caches van de serie Ermelosche Heide gevonden, maar dit was een aparte. We houden wel van een revival, vooral als die op de route ligt. Dankzij de overduidelijke hint hadden we de cache al vanaf een grote afstand in de gaten.
Bedankt en proost, Biertje

5252

geo 5252. EH07 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 16:10
Hier twijfelden we even over de juiste boom, want diverse exemplaren leken in aanmerking te komen. Gelukkig was er ook een waar een kokertje lag, dus voor de 39e keer vandaag schreven wij onze namen op een logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5253. EH08 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 16:15
Hoewel de cache volgens de hint onder een steen zou moeten liggen, bleek die er niet te zijn. Kennelijk is die door iemand meegenomen. PeterCoef, die altijd een hoop extra spullen bij zich had, had helaas geen reserve steen in zijn rugzak zitten. Misschien dat de volgende bezoeker een steen mee kan brengen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 5254. EH09 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 16:20
Opeens begon de zon weer door te breken. We hadden de hele dag al afwisselend weer gehad, soms wat kleine spatjes motregen, dan weer bewolking en af en toe een zonnetje. Prima wandelweer dus. Aangekomen bij de paal controleerde PeterCoef eerst even of de kleuren klopten, waarna Corbulo overtuigd was dat hij hier de cache zou vinden. Even bukken en ja hoor, hebbes!
Bedankt en proost, Biertje

5255

geo 5255. EH10 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 16:30
Er waren er meer, maar welke was nu de grote? We verdeelden de taken, zodat we zo snel mogelijk het kokertje zouden vinden. Dat plan lukte. We liepen nu zo'n 7 uur en we schreven onze log precies op de tijd van mijn schema. Daarbij was ik uitgegaan van een vaste wandelsnelheid, maar we liepen nu toch duidelijk iets langzamer dan vanmorgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5256. EH11 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 16:40
De scherpte was even verdwenen, want iemand (Corbulo?) riep de hint van de volgende cache, waardoor we vertwijfeld alle bomen afzochten om te zien of daar misschien ergens een eik tussen stond. De schors bleek verdwenen en was vervangen door een steen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5257. EH12 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 16:45
Nu ontdekten we dat we bij de vorige cache de hint van deze cache hadden gebruikt. Maar met onze ervaring bleef het kokertje toch niet lang verborgen. Ook hier bleek de schors verdwenen en was die vervangen door een steen.
Bedankt en proost, Biertje

5258

geo 5258. EH13 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 16:50
Gek genoeg was hier de steen verdwenen en lag er wat schors voor in de plaats. Maar we lieten ons niet gek maken en graaiden het kokertje toch binnen een paar tellen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5259. EH14 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 16:55
En ook hier was de steen verdwenen en was die opnieuw vervangen door wat schors. Had iemand bij de laatste 4 caches de moeite genomen om overal schors en stenen te verwisselen of waren de-Romeinen vreselijk in de war? We braken ons hoofd er niet over, want we hadden op de kaart gezien dat de extra caches nog behoorlijk wat inspanning zouden vergen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5260. EH17 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 17:15
We begonnen nu aan de laatste loodjes: de 3 extra caches van deze serie. Hoewel die op de kaart misschien logisch liggen, moesten wij toch een flink extra lopen. En ook liepen we een stuk dubbel. Maar een Mars en een melk-hazelnootkoekje hielden ons gelukkig op de been.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5261. EH16 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 17:20
Tot het laatst bleef het spannend of we de aanwijzing voor deze extra cache misschien hadden gemist of dat hij (niet op volgorde) toch nog ergens op zou duiken. Maar we vonden hem en konden op weg. Ook bij deze cache gold: de steen uit de hint bleek inmiddels zorgvuldig vervangen door wat schors. De steen zag ik overigens een meter verder liggen. Een Romeinse afleidingstruc?
Bedankt en proost, Biertje

5262

geo 5262. EH18 Ermelosche Heide - van de-Romeinen

12 juli 2013, 17:30
En dit was dan de laatste cache op de Ermelosche Heide. We logden deze precies op de tijd die ik in mijn schema had gepland, maar daarbij was geen rekening gehouden met de lange terugweg naar de parkeerplaats die nu nog moest volgen. Dat had ik natuurlijk niet kunnen voorzien. Bij de auto dronken we eerst even een koud blikje bier om ons succes te vieren en daarna vertrokken we voor de Ben Pon Bonus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5263. Ben Pon Bonus eerste schets - van josentruus

12 juli 2013, 18:30
Deze Ben Pon-serie deden PeterCoef, Corbulo en ik tegelijkertijd met de series van de Ermelosche Heide en de Romeinen. Ook liepen we langs de waypoints van de multi Schapedrift. Een goede voorbereiding is dan natuurlijk noodzakelijk. Nadat we alle aanwijzingen voor de bonus hadden verzameld, moesten we die nog in de juiste volgorde leggen. De logica ontging ons (en was die er eigenlijk wel?), waardoor we twee mogelijke locaties hadden. Op de dichtstbijzijnde vonden we niets wat op de hint leek. Nadat we ruim in de rondte hadden gezocht, vertrokken we naar de andere mogelijkheid. Mijn scherpe oog ontdekte daar direct de verstopplek en iets later zag Corbulo de hint. Tevreden schreven wij onze namen in het logboek. Het was precies onze 50e cache voor vandaag, dus de doelstelling was gehaald. In totaal hebben we 22 kilometer gewandeld en zijn we 9 uur bezig geweest. Een mooie score.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5264

geo 5264. SOF last batttle #5 - van PD2AVE

16 juli 2013, 21:45
Het speciale Soldier Of Fortune Event van afgelopen zaterdag is helemaal langs mij heen gegaan. Ik was anders graag even gekomen om de laatste eer te bewijzen aan een van de opvallendste creaties in mijn achtertuin, op een plek die ik nog steeds wekelijks passeer. Vanavond besloot ik de bijbehorende serie even te gaan doen. Even? Ik fietste ze in de normale volgorde af, maar #5 was pas de eerste die ik ook daadwerkelijk vond. Na zoveel not-founds dacht ik eerst dat alle caches waren weggehaald, maar door de vondst van #5 (met een stukje van de bonuscode) besloot ik terug te keren en het nogmaals te proberen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5265. SOF last batttle #4 - van PD2AVE

16 juli 2013, 21:50
Net wilde ik het paadje infietsen, toen er een groepje jongelui aankwam die overduidelijk met hun telefoon naar iets aan het zoeken waren. Ik besloot ze een paar minuten voorsprong te geven en daarna ineens op te duiken. Het bleken Jeroen, Waldo en Christa te zijn, die #2 en #3 wel hadden kunnen vinden. Ik vertelde dat ik van de hele serie alleen #5 had gevonden, en daarom weer was teruggekeerd. Met extra energie en wat gereedschap hoorde ik ineens dat hier iets moest zitten en hoera, het was de petling. We hebben nog heel even gekletst en toen ging ik terug naar #3.
Bedankt en proost, Biertje

5266

geo 5266. SOF last batttle #3 - van PD2AVE

16 juli 2013, 22:00
Een half uur geleden had ik hier ook al gezocht en toen wist ik bijna zeker dat de cache weg was. Maar van Jeroen, Waldo en Christa die ik bij #4 had ontmoet, hoorde ik dat zij #2 en #3 wel hadden gevonden en daarom was ik terug. Een paar nieuwsgierige koeien wilden weten wat ik hier aan het doen was en bijna tegelijkertijd vond ik de pot. Eigenlijk was die helemaal niet lastig verstopt, maar de vele cache-paadjes hebben het terrein inmiddels wel wat onoverzichtelijk gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5267. SOF last batttle #2 - van PD2AVE

16 juli 2013, 22:05
Een uur geleden was ik hier ook al aan het zoeken geweest, maar toen had ik niets gevonden. De cache was waarschijnlijk weg, dacht ik nog. Maar van Jeroen, Waldo en Christa die ik bij #4 had ontmoet, hoorde ik dat zij #2 en #3 wel hadden gevonden en daarom was ik terug. Deze tweede keer viel me iets op dat ik bij de andere caches van de serie ook al had gezien. En ja, heel snel viel het kwartje en rolde de petling in mijn hand. Hoe had ik daar nou de eerste keer overheen kunnen kijken? Had ik vanmiddag op mijn balkon misschien net een biertje teveel gedronken?
Bedankt en proost, Biertje

geo 5268. The Bonus SOF last batttle - van PD2AVE

16 juli 2013, 22:25
Met de informatie van 4 caches had ik voldoende om de locatie van de bonus te bepalen. Op weg daarheen passeerde ik twee wandelaars met hun fietsende zoontje. Die had ik al eerder zien lopen, maar ik zag niet dat het team Xyje was. Op de cachelocatie was het behoorlijk donker en ik had mijn zoeklicht dit keer helaas niet bij me, omdat ik verwacht had in een half uurtje klaar te zijn met de hele serie. Met het flauwe lampje van mijn fiets zocht ik tussen de bomen. Gelukkig kreeg ik even later hulp van Jeroen, Waldo en Christa, die ik al bij #4 had ontmoet. Met zijn telefoon liep Waldo een iets andere kant uit en even later had Christa de kist gevonden. Wel iets groter dan de micro, die ik had verwacht. Inmiddels waren ook de twee wandelaars gearriveerd, die netjes in het donker op hun beurt bleven wachten. Na het loggen informeerde ik even naar hun naam en toen zag ik pas dat het team Xyje was. Zo zie je maar weer, door het fanatieke cachen had ik ze helemaal niet gezien! Ze vertelden me dat #1 inmiddels was vervangen door een nano, dus die ik zou ook nog even doen als afsluiting van de serie.
Bedankt en proost, Biertje

5269

geo 5269. SOF last batttle #1 - van PD2AVE

16 juli 2013, 22:35
Bijna twee uur geleden had ik hier ook al gestaan. Toen had ik de dop van de petling wel zien zitten, maar ik kon er niet bij. Toch had ik genoeg gereedschappen meegenomen en voldoende bier (6 halveliter blikken, dus 3 liter), maar het lukte me niet om de cache te pakken te krijgen. Die zat echt muurvast. Bij de bonus hoorde ik van team Xyje dat er inmiddels ook een nano was geplaatst. Dat staat niet op de cachepagina, maar die vond ik nu wel. Daarmee had ik de serie volbracht. Jeroen, Waldo en Christa zeiden dat ze woensdag met speciaal gereedschap gingen proberen om de petling weer vlot te krijgen. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5270a             5270b

geo 5270. Bedevaartcache 1: Anton der Schijn - van Orde der Schijnheiligen

20 juli 2013, 12:05
Na 10 jaar dwalen door het weidse geo-land was het tijd om ter Bedevaart te gaan. Om mij te helpen alle aardse verleidingen te weerstaan had ik broeder BePe gevraagd mij te vergezellen. Zaterdag was bestemd voor Bedevaartcache 1 en zondag (na de ochtendmis) volgde Bedevaartcache 2. Bij het kapelletje van het startpunt deden wij om 08:30 uur onze pijen aan en zo gingen broeder BePe en broeder Biertje op pad. Vanwege de muggen droegen wij noodgedwongen een lange broek onder onze pij en ook was het hierdoor niet mogelijk de tocht blootsvoets te volbrengen. Door voor te gaan en te zwieren met het door mij meegevoerde wierookvat wist ik de kleine schepselen Gods toch op een gepaste afstand te houden.
Zoals het een echte bedevaartstocht betaamt, werd de reis steeds zwaarder. De eerste geloftes konden nog moeiteloos worden afgelegd. Maar bij wp4 zag ik uiteindelijk ineens de aanwijzing zitten op de plek die wij een half uur eerder reeds als logisch hadden aangewezen, maar na doorzoeking door ons beiden was afgeschreven. Na een kort gebed vervolgden wij onze weg. Hoewel ik de grootste moeite had de verleiding van de alcohol te weerstaan, bleef broeder BePe steeds recht in de leer. Hij wees mij erop consequent de heilige tekst te volgen, corrigeerde bijtijds het aantal paaltjes en vond daarna de verborgen code. Voor bepaling van de cachelocatie maakte hij gebruik van een hogere macht, die ons feilloos naar de juiste plek leidde. Hier wachtte ons de beloning voor het eerste deel van deze beproeving: een koker en een heilig boekwerk, waarin wij vroom onze namen schreven.
Om de tijd te doden zouden wij nog enkele parochies in de omgeving bezoeken, waarna wij een eenvoudige overnachtingsplek vonden in het voormalig klooster van de Zusters der Liefde in Son en Breugel. Gesterkt door preek en gebed zouden wij morgen aan deel 2 beginnen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5271. Grenspaal route 2: de Baroniepaal aan de Pan - van geozes

20 juli 2013, 12:50
Na Bedevaartcache 1 hadden mijn goede vriend Boswijk Posse en ik nog wat tijd over en wij besloten aan de grenspaalroute te beginnen. Die gaat langs de 7 resterende palen die de grens tussen de Baronie van Cranendonck en de Baronie van Hees en Leen aangeven (thans gemeente Cranendonck en gemeente Heeze/Leende/Sterksel). De dichtstbijzijnde paal was de grenspaal aan de Pan, die in 1762 werd geplaatst. Mijn metgezel stuurde zijn karos over het zandpad, maar de laatste meters legden wij lopend in de schaduw van het bospad af. Boswijk Posse ontdekte tot zijn schrik dat hij de prikstok was vergeten, maar die was hier niet nodig: met mijn scherpe blik had ik de verstopplek al direct gespot.
Bedankt en proost, Biertje

5272

geo 5272. Cache stroper - van famvdz

20 juli 2013, 13:00
Nadat mijn goede vriend Boswijk Posse zijn auto netjes had geparkeerd, wandelden wij over het pad naar de cache. Ter plekke zagen wij direct welke verstoptechniek hier was gebruikt, zodat ik al snel de emmer met satésaus kon openen. Van de muggen hadden wij helemaal geen last. Dat was logisch, want vanmorgen hadden wij ons helemaal ingesmeerd met DEET en dat spul blijft 10 uur werkzaam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5273. Cache stroper 2 - van famvdz

20 juli 2013, 13:05
Nadat wij de eerste cachestroper hadden gevonden, wilden wij ook naar nummer 2. Ik dacht dat een cachestroper een persoon was die 's nachts stiekem caches weghaalt, maar volgens Boswijk Posse was het gewoon een andere benaming voor een geocacher. Ik verwachtte hier opnieuw een emmer met satésaus, maar het ging nu om een tupperware doosje met een opvallend gekleurd dekseltje dat bijna onzichtbaar was verstopt. Bijna, dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5274. De Klaverbloem - van familiepontes

20 juli 2013, 13:25
Nadat Boswijk Posse zijn auto bijna op het nulpunt had gezet, doorzochten wij systematisch de logische hoek. Niets. Volgens de hint zouden wij honing moeten ruiken, maar wij roken alleen de DEET waarmee wij ons vanmorgen hadden ingesmeerd. Mijn metgezel bekeek de cachebeschrijving en las dat een prikstok handig zou zijn, dus keek ik even scherp rond en zag toen ineens de contouren van de cache.
Bedankt en proost, Biertje

5275

geo 5275. Grenspaal route 3: de Baroniepaal van Hoeck - van geozes

20 juli 2013, 13:35
Wij hadden besloten de hele route af te rijden en dit was de tweede van de serie. De laatste 400 meter wandelen Boswijk Posse en ik naar paal, die netjes was geïntegreerd in het nieuwe hekwerk. Het zoeken naar de cache duurde even, want de GPS stuurde ons verschillende kanten uit. Tenslotte gebruikten we toch maar de hint en na even turen en wat bladeren verschuiven, vond ik de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5276. Grenspaal route 1: de Raadbroekpaal - van geozes

20 juli 2013, 13:45
Wij kwamen uit Soerendonk, dus deze grenspaal stond inderdaad in de rechterberm van d'Aasdonken. Boswijk Posse parkeerde de cachemobiel netjes naast de paal en haalde het kokertje tevoorschijn. Ik noteerde nauwkeurig het getal voor de bonuscode en daarna schreven wij onze namen op de logstrook. Nog een fotootje maken en we konden weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5277. Grenspaal route 4: de Jan Otten Paal - van geozes

20 juli 2013, 13:55
De 4e paal van deze serie is een replica. In 1762 was hier al eens een nieuwe paal neergezet, toen de eerste verdwenen bleek. De gemeente Maarheeze heeft in 1982 een replica laten plaatsen, omdat de vorige opnieuw was verdwenen. Hiervan is nu al de kop afgebroken. De rest was er gelukkig nog, evenals het doosje met het logboekje. Verbaasd over zoveel vernielzucht schreven Boswijk Posse en ik er onze namen in en liepen daarna terug naar de auto. Tot onze verrassing bleek die er nog te staan, en ook nog geheel onbeschadigd.
Bedankt en proost, Biertje

5278

geo 5278. The number 888 - van MADpalace en de schattige zoeker

20 juli 2013, 14:00
Mijn goede vriend Boswijk Posse had zijn auto op een handig parkeerterreintje neergezet en vandaar liepen wij naar de cache. Wij wisten toen nog niets van de geschiedenis af, slechts de naam en het nummer. Maar toen ik de getallen op het dekseltje zag, concludeerde ik direct dat dit een datum moest zijn. En kennelijk een belangrijke datum. Bij het zoeken in het logboekje naar de eerstvolgende lege bladzijde, viel me een log op die een hele pagina besloeg. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, want wie schrijft er tegenwoordig nog zo'n lange log? Het bleek dat MADpalace die dag de cache had overgenomen van zijn vrienden. Dat is dus ongetwijfeld de bruidegom, concludeerde ik terecht. Groot was onze verbazing toen we aan de rand van de weg ineens MADpalace tegenkwamen met zijn zoontje. Hij vertelde dat hij nu bijna 5 jaar getrouwd was en daarom een romantische cd in de cache ging achterlaten. Wij vertelden dat wij nu naar Grenspaal route 7 gingen. MADpalace kende de serie wel, maar die cache langs het riviertje had hij nog steeds niet bezocht. Kennelijk begon dat toch wat te knagen, want een kwartier later zouden we hem opnieuw ontmoeten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5279. Grenspaal route 7: de Keienpaal - van geozes

20 juli 2013, 14:15
Na de 750 meter lange wandeling langs de Sterkselse Aa aan de rand van natuurgebied De Goorse Putten stonden Boswijk Posse en ik bij de paal die hier in 1765 was neergezet. Wij hadden inmiddels zoveel ervaring met deze grenspalen dat wij de cache met onze ogen dicht konden vinden. Op de terugweg zagen wij in de verte dat er een tweede auto geparkeerd stond en dat MADpalace en zijn zoontje alsnog aan de wandeling naar deze cache was begonnen. Wij waren hem een kwartier geleden bij zijn eigen cache tegengekomen, waar hij ons had verteld dat dit de enige grenspaal was die hij nog niet had bezocht. MADpalace bleek ergens in zijn zakken ook nog een coin te hebben die wij even moesten bekijken. Ik maakte er een foto van en zo vervolgde ieder zijn weg.
Bedankt en proost, Biertje

5280

geo 5280. Smokkelroute 9: Vogelkijkhut Het Goor - van the snoopy family

20 juli 2013, 14:30
Het is algemeen bekend dat mijn goede vriend Boswijk Posse een geweldige vogelkenner is en een bezoekje aan vogelkijkhut Het Goor stond dan ook hoog op zijn verlanglijstje. "Waarom heet deze hut 'Het Goor' als er 'Hou ut Moi' op staat?" wilde ik weten. De vogelhutkenner bleef het antwoord schuldig. "Meestal ligt de cache dan onder het trappetje", wist ik uit ervaring met andere kijkhutten. Hier bleek dat niet het geval. Dankzij de hint vond ik even later alsnog het doosje, hoewel 'rechts voor' volgens mij 'rechts achter' moest zijn. Maar misschien hadden de vogels de cache een beetje verplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5281. Grenspaal route 6: de Wriszakpaal - van geozes

20 juli 2013, 14:45
Wat nou precies een wriszak is, bleef onduidelijk, maar in 1762 toen deze paal werd neergezet, heette het hier 'den Wriestack'. Naast de stenen paal stond een houten paaltje met een blauw bordje met een tekening van een hand met daarin een GPS-ontvanger. Volgens Boswijk Posse was dit een GPS-route van de gemeente. "Maar voor een GPS-route volg je toch coördinaten en heb je helemaal geen paaltjes nodig?" vroeg ik. Tja, daar had mijn metgezel even geen antwoord op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5282. Smokkelroute 8: IJslandse pony's - van the snoopy family

20 juli 2013, 14:55
Voor een bezoekje aan de pony's moesten wij een behoorlijke wandeling maken. Mijn chauffeur had het eerste deel van het zandpad nog wel aangedurfd, maar op een driesprong zette hij de wagen neer en sjokten wij verder door het zand. Ter plekke zocht Boswijk Posse vakkundig het hele hek af. Grijnzend bekeek ik zijn verrichtingen, want ik had de opvallende cache al lang gezien. Uiteindelijk hielp ik hem een beetje door te vragen wat de hint was, waarna hij mij 5 minuten later trots de pot overhandigde. Volgens de logrol heet de cache 'IJslandse paarden'. Logisch, want de pony's waren natuurlijk inmiddels flink gegroeid. Ik maakte nog een opmerking dat die beesten met dit warme weer waarschijnlijk even weg waren, maar mijn metgezel wees me fijntjes op de groep dieren die zo'n honderd meter verder rustig stonden te grazen. Ach ja, ik zie ook wel eens iets over het hoofd...
Bedankt en proost, Biertje

5283

geo 5283. Smokkelroute 6: Kapel Sint Cornelius - van the snoopy family

20 juli 2013, 15:15
Met de neus richting de kapel had mijn goede vriend Boswijk Posse zijn auto geparkeerd en ik mocht er even uit om de cache te pakken. Die kapel heb ik overigens helemaal niet gezien, want al mijn aandacht was gericht op het uitnodigende terras van De Cranehoeve, waar ik best wel even een witbiertje had willen drinken. Daardoor was ik zo afgeleid, dat ik toch een paar keer extra moest bukken voordat ik de juiste plek had gevonden en ik het potje met de logrol naar mijn wachtende chauffeur kon brengen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5284. Smokkelroute 7: Oorlogsmonument Gastel - van the snoopy family

20 juli 2013, 15:20
Dat blijven zitten in de auto terwijl ik de cache moest halen, beviel Boswijk Posse wel. Dus ook hier in Gastel parkeerde hij zijn auto op een hoek en stuurde mij eruit, vaag een richting aangevend waar de cache zou moeten liggen. Toen het hem te lang begon te duren, draaide hij het raampje open en riep hij ook nog even de hint. Ondertussen zocht ik koortsachtig de hele heg af naar een kokertje. Uiteindelijk keerde ik me om naar mijn ongeduldig wachtende chauffeur en maakte het hopeloze gebaar van 'niet te vinden'. Moeizaam zuchtend kwam Boswijk Posse de auto uit en toonde met zijn GPS de plek waar ik had moeten zijn. O, daar dus.
Bedankt en proost, Biertje

5285

geo 5285. Grenspaal route 5: de Paal aan de Katteput - van geozes

20 juli 2013, 15:25
Dit was de laatste grenspaal van de serie en dan konden we naar de bonus. Naast de Baroniepaal stond echter nog een andere opvallende grenspaal. Volgens mij waren we hier op de grens met België, maar mijn goede vriend Boswijk Posse begon hard te lachen, want België lag volgens hem toch zeker tientallen kilometers verderop. Ik bleef koppig volhouden, want ik had dergelijke puntige palen wel vaker gezien en ik zocht geduldig naar een bewijs. Het wapen met de Nederlandse leeuw herkende ik wel, maar wat het wapen van België is, was me niet bekend. Dan maar even de cache zoeken. Ik had het idee dat die eigenlijk op Belgisch grondgebied lag, maar goed, we hadden nu alle cijfertjes en konden naar de bonuspaal.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5286. GP route 8: Bonus Paal Baronie van Cranendonck - van geozes

20 juli 2013, 16:25
Normaal ga je direct naar de bonus zodra je alle cijfertjes hebt verzameld. Maar voor de grenspaalroute moesten we eerst naar een paal die er niet meer is. Langs de weg waar nu geen paal staat, geldt echter een parkeerverbod. Mijn chauffeur Boswijk Posse deed maar even of de paal met dat verbodsbord er ook niet stond en zette zijn auto in de berm. De verdwenen paal kon ik niet vinden, maar mijn metgezel viste even later alsnog het kokertje uit de struiken. Daarna konden we dan eindelijk naar de bonus. Maar hoe makkelijk we alle vorige caches hadden gevonden (zonder prikstok), hoe lastig was het hier. Volgens de GPS moesten we zo'n 15 meter het bos in en daar hebben we heel lang in steeds grotere cirkels lopen zoeken naar berkentrio's en andere opvallende zaken. Uiteindelijk was het Boswijk Posse die de beste ogen (of het meeste geluk) had. Het trio bleek inmiddels uitgegroeid tot een kwartet en was verplaatst tot bijna aan de bosrand. Opgelucht schreven we onze namen in het logboek Nu de serie was afgerond, konden we eindelijk naar Son en Breugel, waar we op het terras van La Sonnerie een welverdiende Witte Trappist hebben gedronken.
Bedankt en proost, Biertje

5286

geo 5287. TB Hotel @ de 3 Bengels - van de 3 bengels

20 juli 2013, 18:20
Na 2 Witte Trappisten en een portie bitterballen op het terras van het voormalige klooster van de Zusters der Liefde besloten we nog een paar caches in Son te doen. Boswijk Posse had zich namelijk gisteravond even op de puzzels uit de jaren '80 gestort en tussendoor konden we ook nog wel wat andere doosjes rapen. Zoals deze in het tuintje van de 3 bengels. Dat tuintje bestaat uit kiezels en een smal groenstrookje, dus daar waren we snel op uitgekeken. De hint valt in de categorie 'onnodig cryptisch': pas als je de cache hebt gevonden, snap je de hint. Maar dan heb je die hint dus niet meer nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5288. Dino's in Son en Breugel - van ppib

20 juli 2013, 18:30
Bij de hint stond niets, dus het eerste wat ik deed, was onder de losliggende stenen kijken. Pas nadat Boswijk Posse me had verteld dat het om een nano moest gaan, gingen we gerichter zoeken. Uiteindelijk vond ik het geniepig verstopte dingetje en konden wij onze namen op het strookje kriebelen. We hebben samen plekje 30 gebruikt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5289. Back to the 80's, deel 1 Sport - van De Overburen

20 juli 2013, 18:35
Omdat wij dit weekend in Son zouden overnachten, had mijn goede vriend Boswijk Posse zich op de puzzels uit de jaren '80 geworpen. Die konden we mooi voor het avondeten even bezoeken. Gelukkig weet mijn metgezel alles van sport, dus de antwoorden kon hij moeiteloos oplepelen. Ik overigens ook, dus dat zegt iets over de moeilijkheid. We konden het eerste bonuscijfer noteren.
Bedankt en proost, Biertje

5290

geo 5290. Sporten in Son en Breugel: 5 De halve marathon - van de matties

20 juli 2013, 18:45
Ter plaatse waren er niet veel mogelijkheden om een cache te verstoppen, dus ik had al direct een idee waar ik moest zijn. Boswijk Posse schudde zijn hoofd, want dit kon echt niet. Tot zijn verbazing toonde ik hem even later het doosje. Hij moest toegeven dat de cache mooi was verstopt en dat ik die toch maar snel had weten te vinden. Wij twijfelden nog even of we vanavond ook nog even de hele sport-serie zouden doen, maar ik vond dat we ons aan ons plan moesten houden en eerst de serie Back to the 80's zouden afmaken. En we moesten ook nog wat eten. En niet te vergeten: wat drinken!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5291. Back to the 80's, deel 3 Politiek - van De Overburen

20 juli 2013, 18:50
Omdat wij dit weekend in Son zouden overnachten, had mijn goede vriend Boswijk Posse zich op de puzzels uit de jaren '80 geworpen. Die konden we mooi voor het avondeten even bezoeken. Gelukkig weet mijn metgezel alles van politiek, dus de antwoorden kon hij moeiteloos oplepelen. Ik overigens ook, dus dat zegt iets over mijn leeftijd. Hoewel we in eerste instantie bij de picknicktafel uitkwamen, hadden we dankzij de hint iets later toch het tweede bonuscijfer te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#393. Back to the 80's, deel 4 Muziek - van De Overburen

   dnf 20 juli 2013
Omdat wij dit weekend in Son zouden overnachten, had mijn goede vriend Boswijk Posse zich op de puzzels uit de jaren '80 geworpen. Die konden we mooi voor het avondeten even bezoeken. Gelukkig weet mijn metgezel alles van muziek, dus de antwoorden kon hij moeiteloos oplepelen. Ik overigens ook, dus dat zegt iets over mijn muzieksmaak. Het vinden van de cache kostte echter heel wat meer moeite. Op alle logische plaatsen vingen we bot. We hebben ook nog gezocht op de plekken die we zelf zouden kiezen voor een cache. Een half uur later zijn we nog eens teruggekeerd, omdat we in oude logjes hadden gelezen dat dit geen 'small' is, zoals bovenaan de cachepagina staat, maar een petling. Een micro dus. Helaas, ik ben de eerste die hier dus een 'not found' moet loggen.

5292

geo 5292. Back to the 80's, deel 2 Gadgets - van De Overburen

20 juli 2013, 19:15
Omdat wij dit weekend in Son zouden overnachten, had mijn goede vriend Boswijk Posse zich op de puzzels uit de jaren '80 geworpen. Die konden we mooi voor het avondeten even bezoeken. Gelukkig weet mijn metgezel alles van gadgets, dus de antwoorden kon hij moeiteloos oplepelen. Ik niet overigens, maar ik had destijds wel een Sinclair ZX81, de voorloper van de Spectrum. Wij konden nu het derde bonusgetal noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5293. Back to the 80's, deel 5 Amusement - van De Overburen

20 juli 2013, 19:20
Omdat wij dit weekend in Son zouden overnachten, had mijn goede vriend Boswijk Posse zich op de puzzels uit de jaren '80 geworpen. Die konden we mooi voor het avondeten even bezoeken. Gelukkig weet mijn metgezel alles van amusement, dus de antwoorden kon hij moeiteloos oplepelen. Ik de meeste overigens ook, dus dat zegt iets over mijn gevoel voor humor. We hadden nu 4 bonuscijfers te pakken. Omdat we de noodzakelijke waarde van D niet wisten, hebben we een lijntje getrokken en de plek bezocht die met de auto het makkelijkst te bereiken was. Ter plekke vonden we die locatie niet logisch, dus de bonus ging aan onze neus voorbij. We wilden namelijk ook nog een hapje eten en we wisten niet hoe laat de keukens in Son dichtgaan.
Bedankt en proost, Biertje

5294

geo 5294. Langs de Groote Beek, 5 Zonhove - van pijnack

20 juli 2013, 21:30
Na het avondeten op het terras (met een Witte Trappist) konden we volgens mijn goede vriend Boswijk Posse nog makkelijk een cache doen. We lieten de auto bij het voormalig klooster staan en wandelden langs de Groote Beek naar een plekje waar mijn metgezel moeiteloos de prachtig verstopte cache tevoorschijn haalde. Waarschijnlijk had het bier hem hierbij een handje geholpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5295. Langs de Groote Beek, 6 Dommeldal - van pijnack

20 juli 2013, 21:40
We liepen het pad langs de Groote Beek terug, passeerden het voormalig klooster en volgden de beek de andere kant op. Hier had ik de verstopplek gelukkig snel in de gaten, zodat ik Boswijk Posse kon aanwijzen waar hij moest zoeken. De eerstvolgende Grote Beek-cache leek makkelijk wandelend te bereiken, maar het pad liep dood en we besloten terug te keren en vroeg te gaan slapen. Morgen moesten we tenslotte vroeg op voor onze tweede Bedevaart.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5296a       5296b

geo 5296. Bedevaartcache 2, de Keurmeesters - van Orde der Schijnheiligen

21 juli 2013, 17:25
Gisteren hadden wij Bedevaartcache 1 volbracht en vandaag (zondag) stond deel 2 op ons programma. De nacht hadden wij doorgebracht in La Sonnerie in Son en Breugel, een voormalig klooster van de Zusters der Liefde, en na het ochtendgebed vertrokken broeder BePe en broeder Biertje naar het startpunt. Om de plaatselijke bevolking niet voor het hoofd te stoten, trokken wij pas hier onze pijen aan en begonnen we aan de fotoroute. Dat verliep zo voorspoedig, dat wij na foto 2 in onze euforie een kruispunt over het hoofd zagen, waarna wij een uur nodig hadden om onze dwaling in te zien. Een groot deel van mijn voorraad wijwater (om de mond te spoelen na het vloeken) is hier vermorst. Gesterkt begonnen wij daarna aan de tegeltjestocht. Een paar keer vond ik alsnog het GC-plaatje, op de plek waar wij kort daarvoor beiden goed hadden gezocht. Bij wp5 was de constructie niet meer zoals de Orde der Schijnheiligen die had bedacht, maar gelukkig had ik voldoende gereedschap om de zaak te repareren, gedachtig de spreuk 'laat de aarde beter achter dan je hem aantrof'. Wij keken naar het resultaat en zagen dat het goed was.
De vertwijfeling sloeg pas goed toe bij het begin van de Lange Laan. Was hier iets defect of zagen wij wat over het hoofd? Op dat moment belde Kardinaal Carrotte, die mijn advies wilde. Ik kon de Kardinaal gelijk ons probleem voorleggen, doch die sprak slechts in raadselen en waarschuwde ons goed op te letten. Dat deden we en na 10 keer proberen kregen we uiteindelijk toegang tot het meetpunt. Daarna was het een kwestie van lopen. We bereikten de plek waar het YouTube-filmpje was gemaakt, maar welke hint hierin verborgen was, is ons nog steeds niet duidelijk. Vlak daarna werd ons geloof opnieuw stevig op de proef gesteld. Na driekwartier verzond broeder BePe een hulpmailtje en belde ik met lekenbroeder Loze Jorry. We verkregen beiden hetzelfde antwoord en konden verder. Het was precies na 7 uur dat wij de Heilige Maagd Maria vonden en de koker met het Heilig logboek in handen hadden. Onze gebeden waren verhoord en gelouterd konden wij de terugreis aanvaarden. Maar eerst nog even een Witte Trappist op het terras!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5297

geo 5297. Het gemaal / The sewage pumping station - van mrandmrswheels

27 juli 2013, 09:05
Vanmorgen was ik al vroeg naar Breda vertrokken. Vanmiddag zou ik het Wit + Weizen Weekend bezoeken bij café Zeezicht, maar 's ochtends kon ik mooi nog een paar doosjes graaien. De eerste was een nano bij het gemaal aan de Markendaalseweg. Het watergordijn langs de wanden deed me denken aan een groot openbaar urinoir, handig na een avondje stappen. Dankzij de hint was de nano vlot gespot. De eerste cache was in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5298. Bredaas kwartet - van Basocl

27 juli 2013, 09:15
Vorig jaar heb ik met vrienden deze multi gelopen, tijdens ons bezoek aan het Wit + Weizen Weekend. Daarbij waren we niet helemaal nuchter meer en heb ik alle dakkapellen geteld, in plaats van het aantal dat vanaf wp9 was te zien. Dat scheelde zo'n 100 meter in het eindcoördinaat, waardoor we toen in het verkeerde groen stonden te zoeken. Vanmiddag zou ik opnieuw dit bierfestival bezoeken, maar eerst zou ik mijn fout herstellen. De cache vond ik precies volgens de hint. Alleen was het formaat geen micro, zoals bovenaan de cachebeschrijving staat, maar een 'small'. In het doosje zat een kwartetspel en een logboekje waarin ik nu eindelijk mijn naam kon schrijven.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 29 juli 2012
Dit weekend was het Wit + Weizen Weekend bij café Zeezicht in het centrum van Breda. Na een heftige zaterdag, een overnachting en een laat ontbijt was er zondag nog genoeg tijd voor een wandeling door zonnig Breda. Thuis had ik al uitgezocht welke vraag bij welke kwartetkaart hoorde, zodat we ons ter plekke alleen nog maar op het juiste antwoord hoefden te concentreren. We begonnen bij wp7 (het borstbeeld is nog steeds weg) en alles leek goed te gaan. De antwoorden bij wp11 en wp12 vonden we zelfs zonder te weten dat er hints voor worden gegeven. Na wp6 hadden we alle vragen gehad en liepen we een klein stukje door naar Zeezicht, waar we eerst een witbiertje bestelden. En nog een paar... Inmiddels had ik al uitgevonden dat het antwoord van wp2 (de ligplaats van de boot) cruciaal was en dat ons (foute) antwoord ons ruim 2 km uit de buurt van start en finish zou brengen. Logisch nadenken leverde maar één mogelijk antwoord op. Aan het eind van de middag liepen we eerst naar de berekende locatie. Die voldeed helemaal aan de hint, maar we troffen er helaas geen cache aan.
Thuis las ik in oude logjes hoe iemand tevergeefs in een tuin had gezocht, maar er 100 meter naast zat. 100 meter? Daarmee ontdekte ik dat mijn fout in vraag 9 zat, waar ik ook de dakkapel om de hoek (maar niet zichtbaar vanaf wp9) had meegeteld. Als ik volgend jaar weer in Breda ben, kan ik dus direct naar de cache. Toch bedankt voor de mooie wandeling.

5299

geo 5299. Bredase Parken: Het van Koolwijkpark - van Team van de Laar

27 juli 2013, 09:40
Vorig jaar stond ik ook al in dit park, maar de cache kon ik toen niet vinden. Logisch, want 2 van de 4 antwoorden had ik fout, zo bleek toen ik mijn oplossing aan de cacheleggers voorlegde. Met het juiste coördinaat stond ik vanmorgen eerst in en achter de haag te zoeken. Ik vond er alleen 2 lege flesjes Jupiler en de studentenpas van E. van Beijsterveldt. Toen ik op een heel andere plek ging zoeken, keek ik er in eerste instantie toch nog overheen. Maar de aanhouder wint, zeggen ze wel eens.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 juli 2012
Dit weekend was het Wit + Weizen Weekend bij café Zeezicht in het centrum van Breda. Door wat vroeger te komen kon ik nog mooi een paar caches doen. De eerste was het Van Koolwijkpark. De eerste twijfels kwamen al bij vraag A: "dit stukje van het park". Is dat ook om de hoek? Door wat te variëren kreeg ik uiteindelijk het controlegetal op 50. Dan naar de cachelocatie. Op het nulpunt was slechts één plek die voldeed aan de hint. Dat heb ik opengewurmd, maar het bleek leeg. Daarna wat ruimer gekeken en ook op plekken die ikzelf geschikt vond, maar behoorlijk uit de buurt lagen. Helaas, dan maar door naar Park Hooghout.

geo 5300. Bredase Parken: Park Hooghout - van Team van de Laar

27 juli 2013, 09:55
Vorig jaar stond ik ook al in dit park te zoeken. Toen had ik echter niet gezien dat er 2 spoilerfoto's op de cachepagina stonden. Die had ik nu bij me, waardoor ik alle objecten heb afgezocht die er een beetje op leken. Uiteindelijk zag ik het kokertje zitten. Mooi zo, alle drie de not-founds van vorig jaar waren hiermee eindelijk weggewerkt.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 juli 2012
Dit weekend was het Wit + Weizen Weekend bij café Zeezicht in het centrum van Breda. Door wat vroeger te komen kon ik nog mooi een paar caches doen. Na de mislukking bij het Van Koolwijkpark wandelde ik door naar Park Hooghout. Het nulpunt ligt prachtig in het zicht van 3 bankjes, maar gelukkig was er deze ochtend nog niemand te zien. Ook geen cache overigens, hoewel ik ook hier het zoekgebied zeer ruim heb genomen. Pas later ontdekte ik de spoilerfoto's. Die plek heb ik beslist niet op het nulpunt gespot. Helaas, dan maar door naar Ons hart is...

5301

geo 5301. Koninklijk verstopt (oppikker) - van wandel44

27 juli 2013, 10:15
Bij caches in voortuinen sta ik meestal eerst in de verkeerde tuin. Ik ben daarom altijd erg voorzichtig. Vooral toen ik de tientallen bijen zag, die net als ik op zoek waren. Omdat ik nergens iets zag zitten wat op een troon of koningsmantel leek, besloot ik maar gewoon aan te bellen. Gelukkig was de cachelegger thuis. Hij wilde net onder de douche stappen, maar achter een half geopende voordeur wees hij waar ik mijn handen moest stoppen. En nee, die bijen waren meestal ongevaarlijk. Pas thuis begreep ik waar het Koninklijk op sloeg. Wat gek dat ik dit als bierdrinker niet direct heb gezien!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5302. Driesprong's Welpencache - van vangestel

27 juli 2013, 10:30
Zelf ben ik welp en welpenleider geweest, dus de eerste van deze scouting-serie was snel en makkelijk te vinden. Op mijn OV-fiets zou ik 's ochtends even alle caches doen en daarna het Wit + Weizen Weekend bezoeken. De eerste code werd genoteerd en ik fietste weer vrolijk verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5303. Driesprong's Bevercache - van vangestel

27 juli 2013, 10:35
Destijds heb ik de landelijke introductie van de bevers nog meegemaakt, hoewel mijn scoutinggroep geen bevers kende. Als een echte Langedoener moest ik twee keer bukken voordat ik de cache had. Op naar nummer drie.
Bedankt en proost, Biertje

5304

geo 5304. LAW Hertogenpad: Cadettenkamp - van Basocl

27 juli 2013, 10:45
Tijdens het fietsrondje langs de caches van Scouting Driesprong passeerde ik ook het voormalig Cadettenkamp. De hint is hier echter behoorlijk achterhaald. De cache ligt nu onder een steen, die je ook zonder prikstok goed kunt zien liggen. Voor het openen van het doosje heb je wel scherpe nagels nodig, omdat het randje bijna helemaal is afgebroken. Toch lukte het me om mijn naam op de logstrook te schrijven. Ik had net mijn fiets weer gepakt, toen er ineens een geweldige regenbui losbarstte. Iets verderop heb ik toen driekwartier onder het afdakje van een te koop staand huis geschuild.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#394. Driesprong's Pivocache - van vangestel

   dnf 27 juli 2013
De bui was grotendeels voorbij en ik fietste nu Teteringen binnen. Maar al na een paar honderd meter moest ik stoppen voor de Pivocache. Het elektriciteitshuisje en de steen waren nog aanwezig, maar in het kuiltje onder de steen lag helaas geen kokertje. Hier is dus wat onderhoud nodig.

5305

geo 5305. Driesprong's Rowan en Sherpacache - van vangestel

27 juli 2013, 12:10
Deze cache ligt nog net op het grondgebied van Teteringen. De OV-fiets had ik even tegen het bord neergezet en met de paraplu in mijn ene en de GPS in de andere hand, zocht ik naar het nulpunt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5306. Driesprong's Gidsencache - van vangestel

27 juli 2013, 12:20
De gidsen zitten graag op de Teteringse Heide. Hier stuurde mijn GPS me eerst alle richtingen uit, waarbij ik moest uitkijken niet in de grote plassen te stappen die de regenbui had veroorzaakt. Uiteindelijk zag ik het kokertje en kon ik mijn naam schrijven. Omdat ik door het schuilen zo'n driekwartier op mijn schema was achtergeraakt, besloot ik de Verkenners en de Kabouters over te slaan, en direct naar de Bonus te fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5307. Driesprong's Bonuscache - van vangestel

27 juli 2013, 12:30
Omdat ik vroeger tientallen jaren bij scouting heb gezeten, had ik wel een vermoeden waar ik de bonus zou kunnen vinden. En door mijn ervaring kon ik thuis al een groot deel van het coördinaat uitrekenen, zodat ik ook met 3 ontbrekende codes naar de juiste plek kon rijden. Daar had ik de doos gelukkig vlot gevonden. Omdat ik nergens kon schuilen, heb ik het logboek vanonder de paraplu getekend. Hierna fietste ik snel naar het station, waar mijn vrienden zouden arriveren om samen naar het witbierfestival te gaan.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 5308. Russia XXI, hedendaagse beeldhouwkunst uit Rusland - van Team KIS98

29 juli 2013, 13:20
Een multi met een moeilijkheidsgraad van slechts 1 ster? Ik vond 'm toch echt een flink stuk lastiger, want ik ben er ruim een maand mee bezig geweest. Op 22 juni arriveerde ik voor de eerste keer op het Lange Voorhout voor de traditionele beeldencache van Team KIS98. Thuis had ik al wat voorbereid, zodat ik bijna alle vragen direct kon beantwoorden. Mijn scherpe blik ontdekte dat veel van de plankjes van de bank uit twee delen bestaan, die aan elkaar gelijmd zijn. Daardoor kwam mijn controlegetal op 117, in plaats van 92. Bij de draden van Koleichuk zag ik dat sommige stukken eigenlijk gewoon een en dezelfde draad was, die door de holle buizen liep. En moest je de tuidraden ook mee tellen? Die waren tenslotte ook "in de constructie verwerkt". Uiteindelijk kwam ik op 92, dus het aantal mensen op de balkons was 0. Natuurlijk weer zo'n flauw grapje van Team KIS98. Totdat ik de mysterieuze balkons bij toeval zag hangen en dus ook het aantal mensen wist. Hoewel mijn controlegetal nu weer te hoog was, probeerde ik toch maar een bruikbaar coördinaat te forceren. Maar die plek lag zo'n 2 kilometer verder.
Ik besloot naar huis te gaan en alles nog eens op een rijtje te zetten. Bij het bestuderen van oude logjes leerde ik dat er een zwijntje flink verstopt zat, maar ik heb dat ook bij latere bezoekjes niet kunnen ontdekken. Op de kaart berekende ik een paar mogelijke locaties, die ik in de weken erna bezocht. Toen ik daarna met Team KIS98 op een Leidschendams terras zat en zij terloops informeerden waarom ik hun cache nog steeds niet had gelogd, vertelde ik mijn belevenissen. Ik wees ze op het aantal plankjes en waar er nog eentje extra zat, over de extra tuidraden en de plek waar ik al een keer had gezocht.
Een week later probeerde ik daar nog een keer te zoeken, maar ik werd te veel in de gaten gehouden. De cache verdween naar de achtergrond, totdat ik vandaag weer eens in de binnenstad moest zijn. Dit keer zocht ik in een andere hoek en voelde ik de nano op het moment dat ik bijna wilde opgeven. Gelukkig, deze makkelijke 1-ster cache had ik eindelijk gevonden. Alleen moest ik nog even ergens een pen ritselen, want die was ik vergeten. Op het logstrookje is nu nog maar 1 plekje over. Mag het volgend jaar nog wat makkelijker? wink
Bedankt en proost, Biertje

5308

Terug naar boven

Door naar augustus 2013

© www.mijn-eigen-website.nl (design)