Blik op Biertje

Bierpraat september 2013

140 caches gevonden (logs 5458-5597)

5458

geo 5458. Who let the dogs out - van Marieketje

1 september 2013, 13:55
Gisteravond kwam de cache opnieuw online, en vandaag kon ik 'm op weg naar het Delftse Meet & Greet Event dus mooi even oppikken. Een week geleden stond ik vertwijfeld gebukt tussen de struiken te wroeten, maar nu kon ik even rustig zitten. Ik geef toe: ik heb mijn arm een paar keer moeten strekken voordat ik de micro vond (het formaat moet nog even op de cachepagina worden aangepast). De beestjes waren waarschijnlijk allemaal al uitgelaten, want ik heb in de tijd dat ik hier zat geen hond gezien.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 17 augustus 2013
Vandaag fietste ik van Leidschendam, via Pijnacker en Nootdorp, naar Berkel en vandaar via Delft en Rijswijk weer terug. In precies 10 uur tijd legde ik 80 km af en vond ik 24 caches (en 3 niet). Dit had de laatste van vandaag moeten worden, maar het werd een not-found. Ik had wel begrepen wat voor container ik hier kon verwachten, want dergelijke caches had ik al eerder gevonden. Maar hier was niets te vinden, behalve wat plastic zakjes en hondenpoep. Is de cache toevallig door een ijverige hondenbezitter opgeruimd? Hiervoor moet ik dus nog een keertje terug. Fijn, want ik hou van dit soort plekken!

5459

geo 5459. Twee emmertjes water halen - van jb513

1 september 2013, 14:50
Op weg naar het Delftse Meet & Greet Event kon ik mooi nog even twee emmertjes halen. Die stonden namelijk al klaar bij mijn goede vriend Miauw, die ik gisteren had gevraagd of ik even langs kon fietsen. Zo wandelden we samen de paar meter naar de Delftsche Vliet en daarna met gevulde emmers naar de buis. Het oude buurvrouwtje zag ons morrelen en vroeg of we soms emmers nodig hadden en wees op de twee exemplaren die al klaar stonden in haar tuintje. Ze keek een beetje teleurgesteld toen we vertelden dat we onze eigen emmers bij ons hadden. Daarna was het allemaal snel gepiept. Ik wilde de cache net gaan terugstoppen, toen Team Moekestorm eraan kwam en vroeg of hij even mocht meeliften op mijn succes.
Bedankt en proost, Biertje

5460

geo 5460. 1e Delftse Meet & Greet Event - van vanBaarsel

1 september 2013, 15:30
Een uur later dan gepland arriveerde ik op het Delftse Meet & Greet Event, waar ik direct werd verwelkomd door mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, die mijn meegebrachte munitiekist met open armen ontving. Nadat ik het logboek had getekend en een niet-winnend lootje kreeg, heb ik een klein deukje geslagen in de voorraad witbier. Inderdaad, schappelijke prijzen. Buiten heb ik lekker kunnen kletsen met oude en jonge bekenden, en onbekende gezichten kunnen koppelen aan bekende namen. Familie vanBaarsel, hartelijk dank en graag tot volgend jaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5461. Powerrrrr - van vanBaarsel

1 september 2013, 16:45
Ik wilde net een nieuw witbiertje gaan halen, toen ik in gesprek raakte met Robski en PaulvdM, die nog even de twee dichtstbijzijnde nieuwe caches wilden graaien. We fietsten daarom vlot de paar honderd meter naar de bedoelde stroomkast in de wijk Tanthof. Robski wist de helft van de hint, maar zocht aan de zijkant. Ik wist de andere helft en keek dus aan de goede kant, maar zag het doosje eventjes over het hoofd, waarschijnlijk vanwege reflecterend zonlicht op mijn blinde vlek. Robski had de cache gelukkig wél in de gaten ("Daar, naast je hand!"), zodat we na deze prachtige samenwerking opgewekt onze namen op de logrol konden schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5462. Wandelen - van vanBaarsel

1 september 2013, 16:55
Nadat ik met Robski en PaulvdM de cache Powerrrrr had bezocht, fietsten we een paar honderd meter door naar de rand van het Abtswoudse Bos. Daar was het Robski (of was het nou PaulvdM?) die de koker direct tevoorschijn trok. We wilden net wegrijden, toen pb7tt kwam aanrijden. Er werd nog even uitgebreid gegeokletst en toen vertrok iedereen een andere kant op.
Bedankt en proost, Biertje

5463

geo 5463. Hoogspanning - van vanBaarsel

1 september 2013, 17:50
Op de terugweg van het Delftse Meet & Greet Event fietste ik nog even langs de 380kV hoogspanningslijn, die dit jaar langs het zuiden en westen van Delft is aangelegd. De micro zat precies op de plek waar ik 'm verwachtte. Ik wilde de koker net wegstoppen, toen Geo-Niels met de Eikenhofjes kwam aanrijden. De kleine Niels had al gezien wat ik had gedaan, dus hij kon de cache trots weer tevoorschijn halen. Daarna hebben we nog even gesproken over 2 van mijn lastige multi's, waar de Eikenhofjes in het verleden zijn vastgelopen. Ik zie de hulp-mailtjes met (hoog)spanning tegemoet!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5464

geo 5464. Bolle Veldbloemen - van W2AP

2 september 2013, 19:45
Vanavond waren de Braeck-geocachers op pad in Voorhout. Op de heenweg passeerden we de Bolle Veldbloemen, waar we als groot bloemenliefhebbers natuurlijk even voor stopten. Mighty-Mike had deze cache al eens eerder gevonden samen met zijn ex-vriendin (na twee bezoeken en twee e-mails aan de cachelegger), dus Pino en ik moesten aan de bak. Geen van tweeën snapten we de hint, maar al snel viel me iets op en even later had ook Pino de verstopplek in de gaten. Terecht dat deze cache inmiddels zo'n 150 favo's heeft. Het tegenoverliggende bar-café 't Soldaatje was helaas gesloten, want anders hadden we deze vondst daar kunnen vieren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5465. Welkom in Oosthout - van team coeltjes

2 september 2013, 20:10
Vanavond waren de Braeck-geocachers op pad in Voorhout. Bij gebrek aan een leuke multi liepen we een rondje langs 7 traditionals. Pino zette de auto op de parkeerplaats aan de Elzenhorst, die Mighty-Mike nog herkende van ons vorige bezoek. We keken hem even vreemd aan, want we waren hier nog nooit eerder geweest. En als we hier al eerder hadden geparkeerd, waarom hadden we dan de cache die 50 meter verderop lag toen niet bezocht? Terwijl Mike diep moest nadenken, liepen wij alvast naar de boom waar de micro moest liggen. Toch waren wij hier nog even bezig met zoeken. Uiteindelijk wees Pino de juiste plek aan, waarna Mike het kokertje tevoorschijn haalde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5466. Japanse puzzle box 4 (dice) - van team coeltjes

2 september 2013, 20:20
Pino vond de box en Mighty-Mike mocht de dobbelsteenpuzzel doen. Dat was lekker makkelijk, want die ging vanzelf open. Nadat we hadden gelogd, keken we nog even of er soms een speciale sluiting moest zijn en waarom dat niet werkte. Het ging ons boven de pet of dit was een valse dobbelsteen.
Bedankt en proost, Biertje

5467

geo 5467. CD - van team coeltjes

2 september 2013, 20:40
De cd-box had ik snel gevonden, want zo'n Gall & Gall-zak ruik ik vanaf grote afstand. Helaas had niemand een paperclip bij zich. Mijn veiligheidsspeld was te kort en Mighty-Mike's pincet was te dik. Gelukkig hadden we Pino MacGyver bij ons, die met wat materialen uit de vrije natuur de cd heel simpel voor ons bereikbaar maakte. Bij het terugstoppen ontdekte ik alsnog de grote paperclip, die heel geniepig aan het hengsel van de plastic zak was bevestigd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5468. Sporthal De Tulp - van team coeltjes

2 september 2013, 20:55
Terwijl Pino eigenwijs links ging zoeken, volgde ik het pijltje van mijn GPS en pakte het makkelijk verstopte kokertje onder de verbaasde ogen van Mighty-Mike. Sportief als ik ben, liet ik mijn vrienden daarna natuurlijk ook even loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5469. Zo leuk is Voorhout - van Team Torch

2 september 2013, 21:05
Dankzij het geocachen komen we elke keer weer op plekken waar we anders nooit zouden zijn geweest. Dit keer stonden wij bij een hek voor een braakliggend terrein. Als dit de leukste plek van Voorhout is, stelt dit dorp niet veel voor. Het was inmiddels donker, maar gelukkig had ik mijn lampje bij me. Pino greep mis, maar Mighty-Mike pakte de cache. Het bleek echter geen 'small' te zijn, maar een micro.
Bedankt en proost, Biertje

5470

geo 5470. Station Voorhout - van team coeltjes

2 september 2013, 21:20
Terwijl ik op het perron stond en in het donker richting de struiken staarde, had Pino de cache alweer gevonden. Hij had kennelijk zo'n nieuwe app op zijn telefoon zitten, waardoor je caches net iets eerder vindt dan je vrienden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5471. Met STIP op de kaart... Voorhout - van team coeltjes

2 september 2013, 21:40
Het puzzeltje had ik al een tijdje geleden opgelost en nadat ik de coördinaten aan Pino en Mighty-Mike had gegeven, liepen we naar het middelpunt van Voorhout. Daar hadden we wel het idee hoe de cache moest zijn verstopt, maar het ding konden we niet direct vinden. We kregen nog versterking van Famda, die nog een paar tips wist, maar ook dat leidde niet tot succes. Uiteindelijk was het opnieuw Pino die de gelukkige graai deed (op een plek waar ik ook al had gekeken), waarna er toch nog kon worden gelogd. We hebben de cache nu op het nulpunt gelegd, zodat de volgende zoekers het wat makkelijker krijgen. Nadat we Famda nog een tip gaven voor Zo Leuk is Voorhout, kregen wij een tip voor een cache van Sam, die we echter niet hebben gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5472

geo 5472. Serie A12: Zoetermeer De Balij - van thijmens

8 september 2013, 13:45
Vanmiddag was ik op weg naar Zoetermeer vanwege het Meet and Greet-event. Op de heenweg kon ik gelijk een aantal caches graaien. Maar ik moest wel goed opletten, want vanmorgen had mijn goede vriend Wilxlii Carrotte gebeld omdat hij een potje in Barendrecht niet kon vinden. Tegenwoordig fietst hij namelijk hetzelfde rondje als ik, maar dan een week later. Door mijn logs weet hij dan waar de caches liggen en anders belt hij me gewoon even op. Zo heb je natuurlijk nooit een not-found. Maar voor mij betekent het dat ik extra foto's moet maken en goed opletten, zodat ik bij zijn hulptelefoontjes duidelijk kan uitleggen waar hij precies moet zoeken.
Deze plaats langs de A12 was ook zo'n lastig plekje. Aan de hint heb je niet zoveel, want daarvan staan er een paar honderd en onder de bomen is de ontvangst niet optimaal. Gelukkig had ik na wat dwalen de kist toch snel gevonden. Vreemd dat er geen echt logboek in zit, want daarvoor is er toch genoeg ruimte. Het kleine logstrookje was inmiddels helemaal vol en ik krabbelde mijn naam maar ergens tussen. Jammer dat de cachelegger geen tijd of zin heeft om zijn cache te onderhouden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5473. De Rozenberg - van pingwing

8 september 2013, 14:25
Bij deze Socialsofa, een betonnen bank die door vrijwilligers en buurtbewoners is versierd met kleurrijke mozaïeksteentjes, had ik vorig jaar na afloop van het Meet and Greet-event ook al eens gestaan. Waarschijnlijk door het laatste biertje heb ik toen een telfout gemaakt. Nu, een jaar later en voorafgaand aan het nieuwe event, ging het een stuk beter. Al snel bevond ik mij op de cachelocatie. Daar had ik er even een hard hoofd in, maar redelijk vlug vond ik de (open) verbergplaats, die ik na het loggen weer netjes heb afgesloten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5474. Yousasmur - van cadebestiar

8 september 2013, 14:40
Wie of wat Yousasmur is, weet ik na afloop van mijn bezoek nog steeds niet. Waarschijnlijk is het Turks voor 'bedrijventerrein', want daar leidde mijn GPS me naar toe. Eerst dacht ik dat ik een nano voelde, maar toen ik op mijn fietszadel ging staan, zag ik dat het toch een micro was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5475. TB hotel Zoetermeer - van Paul

8 september 2013, 15:05
Op zoek naar het TB hotel had ik net een hoek uitgekamd, toen ik versterking kreeg van Team Karstel. We concentreerden ons nu op de andere hoek, waar de jongste Karstel al snel de cache zag. Maar helaas kregen hij en zijn moeder de trommel niet open, dus moest krachtpatser Biertje alsnog te hulp komen om het logboekje te pakken te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

5476a       5476b

geo 5476. Meet and Greet-event Zoetermeer II - van Paul

8 september 2013, 15:25
Nadat ik mijn fiets had gestald en een biertje had gehaald, was het tijd om met oude bekenden en onbekenden lekker te kletsen. De meesten waren even weg om de nieuwe makkelijke multi van Paul te doen (Cryptex) en kwamen pas na een uur terug. Daarna ben ik meegelopen om te zien hoe een opgeloste mystery uit een boom werd geplukt en heb ik een serie foto's gemaakt van de oversteek van een stel vlotgangers. De tijd vloog om en ik kijk nu al uit naar de derde editie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5477. Scout Cache 2013 2 - van Paul

8 september 2013, 17:05
Op het Zoetermeerse Meet and Greet-event wilde ik net een nieuw biertje gaan halen, toen ik hoorde dat men op weg ging om deze lastige cache te pakken. Daarvoor was een stok van minstens 3 meter nodig en omdat ik die vaak niet bij me heb, sloot ik me snel aan bij de lange groep de bergen in, over de heuvels en door het grote bos. De cache was snel naar beneden gehaald en de namen van de aanwezigen genoteerd. Opgewekt liepen we terug, en we praatten en zongen en we lachten allemaal.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5478. Hardrock - van luckyrik25

8 september 2013, 18:25
Zijn puzzels over Heavy Metal heb ik altijd links laten liggen, maar deze sympathieke cachelegger, die ik vanmiddag nog had ontmoet, bleek ook nog een Hardrock-variant te hebben. Daar wilde ik me dan wel een keertje aan wagen en vrolijk fietste ik naar de wijk Seghwaert, waar ik het kokertje al snel zag liggen. Ach, misschien vielen die Metal-caches ook best mee. Wellicht dat ik die volgend jaar dan even kan pogoën.
Bedankt en proost, Biertje

5479

geo 5479. It's A-Maze-Ing! - van lindootje

8 september 2013, 18:50
Zo vlakbij de halte van Randstadrail 3 zwabberde het pijltje alle kanten op. Gelukkig kreeg ik al snel versterking van Team Zweinstein16, die binnen 5 tellen de cache in handen had. Hoewel ik gelezen had over openingstijden van 10 tot 15 minuten, ging de kubus nu haast vanzelf open. Amazing! Kennelijk is er iets mis met de lastig bedoelde sluiting. Wellicht een puntjesraper met heel veel haast? Maar je hoorde ons niet klagen en opgewekt schreven we onze namen op het logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5480. Buiten Buytenpark - van Mabarilo

8 september 2013, 19:00
De laatste voor vandaag lag op een veldje met drie bomen. Volgens mijn GPS moest ik ruim 10 meter verderop zijn, maar ik zag iets opvallends en dat bleek de cache te zijn.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5481

geo 5481. Steengoed - van MMXdB

10 september 2013, 08:15
Toen deze cache gisteravond verscheen, regende het stevig en had ik net een nieuw biertje ingeschonken. Maar vanmorgen was het even droog en dus opende ik zachtjes de schuifpui. Zonder Team KIS98 wakker te maken stapte ik mijn achtertuin in. Overdag is het behoorlijk lastig om hier onopvallend te zoeken, ook omdat het coördinaat waarschijnlijk met een smartphone is bepaald. Met een aardige afwijking vond ik de Waalse steen uiteindelijk op een logisch plekje. Nu was het tijd voor mijn ontbijt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5482. Dagwacht event Scheveningen - van Dagwacht

10 september 2013, 18:25
Zoals al eerder gezegd: het was vandaag (heel toepasselijk) hondenweer! Stormachtige wind met felle regenbuien teisterden de kust. Met tram en bus ben ik naar Scheveningen gekomen om in de knusse de bar van het Carlton Beach hotel een witbiertje te bestellen. Een aardige dame met een glas wijn in haar hand zag mij wat onwennig rondkijken, stelde zich voor en vroeg naar mijn naam. Ik vertelde dat ik Biertje heette (wijzend op mijn groene T-shirt) en een groep geocachers zocht. Dat bedrijf kende ze niet, maar ze ging wel even voor me informeren. In de brasserie zag ik wat mensen zitten en zo raakte ik in gesprek met Dagwacht (de initiatiefnemer van de Stippen op de kaart), tkg-bvg (reeds ontmoet op het Event in Rijswijk in juni), Millieballon (die een hele doos met muntjes had meegenomen), Call2li (pas begonnen, maar in mei al mijn cache De Maagd gevonden) en Angelfish888 (die Wilxlii Carrotte altijd moet helpen met puzzels die voor hem te moeilijk zijn). Het was erg gezellig en om kwart over acht stapte ik weer het noodweer in. Nog bedankt voor de pen, sleutelhanger en de waterzak (waar natuurlijk ook bier in kan) en veel succes met de actie!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5483a       5483b

geo 5483. Westlandse Water Trail #063 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 09:15
Op de laatste dag dat de Westlandse Water Trail gedaan kon worden, stond ik met schipper Pino en bemanningsleden La Rosa en Schevy van Team KIS98 om 9 uur bij Booma in Poeldijk. Uit de logjes bleek dat de Trail eigenlijk te lang was voor de accu's van de elektrobootjes, maar ik las ook over een kajuitbootje (de Jumbo) met benzinemotor, dat beter geschikt leek. Alle vier hadden we (eet)afspraken waardoor we op tijd terug moesten zijn. Dankzij een goede voorbereiding en een fantastische samenwerking meerden we om 16:50 uur weer aan, na 31,8 km afgelegd te hebben. Van de 81 WWT-caches hebben we er 72 gevonden. Van de overige 9 hebben we 2 keer een leeg klemmetje en 7 keer helemaal niets teruggevonden. Mijn 81 unieke (not-found)logjes geven het complete beeld van een prachtige dag.
Om 09:05 gooiden we de trossen los en zette Pino koers naar WWT#063, de eerste van vandaag. Die bleek onder de Gantelbrug te zitten. Behendig legde Pino de boot langszij en Schevy pakte het kokertje. La Rosa kreeg de taak om alle logrolletjes te beschrijven met onze initialen: BKP. Hoera, de eerste was in de pocket!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#411. WWT #064 - van wij-twee en schell b

   dnf 13 september 2013
Na de eerste found werd dit onze eerste not-found. We bereikten een langwerpig eilandje, waar we de beschoeiing onderzochten. Uiteindelijk ben ik nog aan land gesprongen om de paar bomen grondig te onderzoeken. Het leverde allemaal niets op. Schevy stelde voor om deze op de terugweg nog even aan te doen, maar dat hebben we uiteindelijk niet meer gedaan. Ik ben benieuwd of deze er echt nog was.

geo 5484. WWT #066 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 09:25
Om onbegrijpelijke redenen kwam na #064 niet #065, maar #066. We tuften stevig door (met een snelheid van 7,5 km/h) en zagen de petling rustig op de hoek zitten.
Bedankt en proost, Biertje

5485

geo 5485. WWT #067 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 09:30
We voeren tussen de kassen over de Groote Gantel. Pino gedroeg zich als een echte schipper van een rondvaartboot en vertelde ons dat de Gantel vroeger een brede kreek was en onderdeel van een wijdvertakt stelsel van getijdenkreken, die uitliep in de monding van de Maas. Nummer 67 zat rechts in een klem aan een boom. Hij werd door mij gespot en daarna door Schevy gepakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5486. WWT #068 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 09:35
Ook bij de volgende kas lag een petling. Hij zat verborgen op het hoekje. La Rosa beschreef razendsnel het logrolletje en riep mij dat het bonusgetal F=4 was. Dat klopte, want we wisten al waar de bonus lag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5487. WWT #069 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 09:45
We hoefden maar 370 meter verder voor de volgende petling. Die zat op de hoek bij Van der Valk Kleijn, bekend van hun tuinbouwprojecten. Dankzij hun bereidwillige medewerking aan deze Trail hadden we nu al onze 5e found van vandaag.
Bedankt en proost, Biertje

5488

geo 5488. WWT #070 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 09:55
Bijna was dit onze tweede not-found. Hoewel de hint duidelijk leek (hoog, metalen pin) bekeken we alle witte leuningen van de brug. Een eigenwijze Pino onderzocht ook de lage stootplanken en ik ging even aan land om de 6 brugleuningen van bovenaf te bestuderen. We gaven het op en ik stapte weer aan boord. Toen we onder de brug voeren, zag Schevy ineens de stalen pin zitten, hoog aan het plafond. En er zat inderdaad een kokertje in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5489. WWT #065 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 10:00
Na #070 kwam gek genoeg #065. Hiervoor moesten we even linksaf (voor de schipper: bakboord) een doodlopende kreek in. Langs het fietspad van de Zuydwijckweg, ongeveer ter hoogte van de lantaarnpaal, legde Pino de boot aan de kant. Ik pakte de petling en gaf die snel aan La Rosa. Zij verzorgde niet alleen de administratie, maar had tussendoor ook nog de leiding in de kombuis. Terwijl Pino de boot weer keerde, kregen we even later allemaal een lekker kopje verse thee.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5490. WWT #071 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 10:05
We waren weer terug op de Gantel. Nummer 71 lag in het groen tussen de kas en het water. Ik zag niets, maar op het achterdek hadden ze betere ogen. Tussen de beplanting bij de beschoeiing viste La Rosa een prachtige petling op, die ze na een snelle krabbel ook weer prima terugstopte.
Bedankt en proost, Biertje

5490no

geo NF#412. WWT #072 - van wij-twee en schell b

   dnf 13 september 2013
Zeven caches achtereen hadden we nu moeiteloos gegraaid, dus we dachten dat we het spelletje nu wel doorhadden. De hoogste tijd om ons weer eens met beide benen op de grond (eigenlijk: het dek) te zetten. Langs de beschoeiing zagen we niets en ik stapte nog even van boord om het gras op verdachte plekken grondig te onderzoeken. Pino voer met de Jumbo zelfs nog naar de overkant om die zijde af te grazen. We waren het erover eens dat deze meesterlijk verstopt moest zitten en voeren verder.

geo 5491. WWT #073 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 10:15
Op de T-splitsing met de Hollewatering hadden we meer geluk. Op de hoek van de brug zag ik het dopje nog net tussen het hout onder het groen zitten, zodat de ploeg op het achterdek die moeiteloos kon graaien. Gelukkig, want door het zoeken bij de 2 not-founds liepen we nu nog maar 10 minuten voor op het schema. Pino draaide het gas daarom helemaal open.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5492. WWT #074 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 10:20
Op 50 meter van elke cache riep ik keihard "50!", waarna Pino het gas dichtdraaide. Ook bij 30 en 20 meter gaf ik een kreet en daarna was het goed turen tussen het gras en aan of onder het hout van de beschoeiing. Met afgeslagen motor was de boot stuurloos, dus soms caramboolden we weer terug het water op als de voorpunt de oever iets te hard raakte. Hier zag ik de koker in de grasrand zitten en kon ik de boot met een hand stilleggen. Ik was blij dat ik mijn oude neopreen handschoenen had aangetrokken.
Bedankt en proost, Biertje

5493

geo 5493. WWT #075 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 10:25
Opnieuw stopten we bij een betonnen bruggetje waar de petling op de hoek in het hout zat geklemd. Hier was te weinig welig onkruid om de dop te verbergen, dus we hadden weinig moeite met het vinden. Maar dat mocht ook wel eens, vonden we zelf.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5494. WWT #076 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 10:30
Nadat we een flink stuk over de Lange Wetering door Kwintsheul hadden gevaren, zagen we in de verte een fietsbrug over het water. Schevy riep de hint (schuin, eronder) en midden onder het enige schuine deel van dit houten bruggetje zat de petling pontificaal te pronken in zijn klemmetje. Even een kwestie van de boot netjes langszij leggen en de lange arm van Schevy deed de rest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5495. WWT #077 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 10:35
Voor ons had de hint niet gehoeven, want het houten paaltje op het nulpunt was het enige paaltje in de weide omgeving. Maar door het gewrik van 400 eerdere cachers was het paaltje wat los komen te staan en de petling diep langszij gegleden. Met mijn lange vingers (gelukkig in een neopreen handschoen) viste ik het ding omhoog. Schipper Pino proostte met een blikje cola, koud gehouden door een Grolsch-koelhouder. Ik kreeg ineens trek in een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

5495noa       5495nob

geo NF#413. WWT #078 - van wij-twee en schell b

   dnf 13 september 2013
Deze moest niet lastig zijn, want er was een duidelijke hint: hek. Ter plekke bleek dat het complete hek was verwijderd en dat de dijk over de hele lengte voorzien was van een hoop vers gestorte aarde. Later zagen we nog de dader in een gele graafmachine rijden. Heel bijzonder dat een dag later drie andere teams deze cache toch als een found hebben gelogd...

geo 5496. WWT #079 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 10:45
Na onze derde not-found waren we weer eens aan een succesje toe. Nummer 79 zat gelukkig weer aan de houten beschoeiing. La Rosa meldde dat de logrol kletsnat was en dus haast niet te beschrijven. Wij waren het er allemaal over eens dat hier dringend wat onderhoud nodig was. wink
Bedankt en proost, Biertje

5497a       5497b

geo 5497. WWT Bonus - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 10:50
Na 14 gevonden caches en 3 niet, was het tijd voor de bonus. Dankzij mijn gedegen voorbereiding had ik gezien dat de cacheleggers de coördinaten voor de bonus hadden weggegeven in een note op 16 augustus. We hoefden dus niet na het rondje nog een heel stuk terug te varen of met de auto alsnog op pad. Schipper Pino wilde alleen even weten of hij voor of achter het hek moest aanleggen, en meerde ons bootje toen netjes bij de brug van de N222. Schevy had de glazen pot al zien staan en ik sprong behendig aan land om 'm te grijpen. La Rosa kroop door het raampje naar buiten, nam de TB in ontvangst en schreef onze initialen in het kleine boekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5498. WWT #080 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 10:55
Pino draaide de Jumbo nu stuurboord het Zwethkanaal in. Vlakbij de cache zag ik weer zo'n zwarte eend zwemmen. La Rosa had me al eens uitgelegd dat dit een meerkoet was, maar al die zwemmende waterdieren lijken zo vreselijk veel op elkaar. De petling zat bovenop een paaltje geklemd, dus die kon ik makkelijk pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5499. WWT #001 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 11:00
Een stukje verder aan de Monsterwatering, een zijkanaaltje van het Zwethkanaal, lag nummer 1. En even later zagen we ook een botenverhuurbedrijf. Kennelijk was het de bedoeling om vanaf hier te vertrekken en WWT #001 als eerste aan te doen. Toch heeft het merendeel van de cachers gekozen voor Booma bij WWT #063. Misschien is die makkelijker te vinden met Google? Voor de cache hadden we echter geen Google nodig: La Rosa zag 'm aan een boomstam zitten.
Bedankt en proost, Biertje

5499no

geo NF#414. WWT #002 - van wij-twee en schell b

   dnf 13 september 2013
Ook hier was het dijkje bedekt met een forse laag verse aarde. Aan de beschoeiing zat niets (meer) bevestigd, dus we dachten dat de petling ergens diep onder het zand bedolven was. Om de teleurstelling van een 4e not-found wat te verzachten, mocht Schevy even aan het roer. Dat deed die een beetje onhandig, zodat Pino MacGyver daarna weer van alles uit de kast moest trekken om het gashendeltje te repareren.

5500

geo 5500. WWT #003 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 11:15
Gisteravond had ik berekend dat de Bonuscache mijn 5500e found zou gaan worden, maar ik had geen rekening gehouden met het feit dat we ook wel eens een keertje niets zouden kunnen vinden. Uiteindelijk werd dus WWT #003 mijn 5500e. Ik had al ruim van te voren een blikje bier uit mijn rugzak gehaald en toen de petling bij het rooster werd ontdekt, kon het feest pas echt beginnen. Lachend poseerde ik voor de fotograaf. La Rosa had inmiddels ontdekt dat er een bonusgetal op de logrol stond. "H is 6!" riep ze enthousiast naar ons. Die had duidelijk nog niet door dat we de bonus al een half uur geleden hadden gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5501. WWT #004 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 11:20
Was het Schevy die net zijn brillenglazen had schoon gemaakt en daardoor het stukje ijzerdraad opmerkte dat uit de ijzeren paal stak? Deze methode zouden we later nog een paar keer tegenkomen. Nadat de dames van de administratie het logrolletje hadden beschreven en onze conceptteksten voor de internetlog hadden uitgetypt, voeren we verder over het Zwethkanaal, hier aan de rand van het heerlijke Honselersdijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5502. WWT #005 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 11:25
Volgens de hint zou de petling achter een boom moeten zitten, maar ik zag 'm vastgeklemd bovenop een laag stammetje. Heel goed zichtbaar, dus de misleidende hint was hier niet nodig. Met één hand hield ik een tak vast zodat de boot niet wegdreef en met de andere hand reikte ik La Rosa de petling aan. Inmiddels liepen we 25 minuten voor op mijn schema, dus dat zag er gunstig uit.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5503. WWT #006 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 11:30
Bij de brug over de Blakervaart moesten we zijn. Langdurig hebben we hier beide oeverkanten afgezocht, totdat Pino de petling opeens plat op het beton zag liggen. Hierna draaide onze schipper zijn luxe jacht rechtsaf de Strijp in.
Bedankt en proost, Biertje

5504a       5504b

geo 5504. WWT #007 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 11:40
We voeren nu door de groene driehoek tussen Honselersdijk, De Lier en Naaldwijk, over de Strijp. Vanwege de associatie met palmbomen en witte stranden haalde La Rosa een zak met bounty's tevoorschijn, waardoor we allemaal even wegdroomden richting paradijs. Schevy was het eerste wakker, want die zag ineens de cache zitten tussen de klimop aan het uitstekende hekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5505. WWT #008 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 11:45
Drie GPS'sen wezen allemaal naar rechts, maar de petling bleek uiteindelijk toch echt achter de linker dukdalf te zitten. We waren gestopt bij de Jupiterbrug in Honselersdijk om voor de 23e keer een cache te pakken. En dat is ons dus gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5506. WWT #009 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 11:45
Volgens de cacheleggers waren sommige caches ook vanaf de walkant te vinden. Tot nu toe hadden we dat nog maar weinig keren geconstateerd, maar dit was er zo eentje die ook lui met de auto of fiets kon worden gelogd. Nee, wij deden alles sportief met de boot! In het gras achter de heg langs het gebouw van Bloemenveiling Holland haalde ik een zwarte petling uit de grond.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5507. WWT #010 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 11:50
Ook deze cache was vanaf de walkant te grijpen, al lag hij wel aan de andere kant van de Strijp. Pino dacht dat de petling vast wel daar bij dat gele bankje zou liggen, maar dat was volgens mij te ver weg. Ik vond 'm inderdaad een stukje dichterbij en kon hem behendig aan La Rosa overhandigen om te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

5508

geo 5508. WWT #011 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 11:55
De GPS leidde ons tot onder de brug van de Middel Broekweg. Dat klopte gelukkig met de hint, die ook nog sprak over een leiding. Inderdaad vond Schevy achter een van de rioolbuizen de petling zitten. Lachend overhandigde hij het ding La Rosa, die blij was dat zij niet met haar handen tussen de spinnen hoefde te graaien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5509. WWT #012 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 11:55
De hint hier bij dit bankje naast Bloemenveiling Holland luidde: 'even lekker zitten, linksvoor'. Misschien een goede aansporing voor een vermoeide wandelaar, maar natuurlijk niet voor vier ervaren zeelieden. Wij bleven lekker aan boord en hielden de boot langszij terwijl ik de petling pakte. Die lag goed zichtbaar bovenop het grint en de logrol was nat. Na het loggen heeft La Rosa de koker wat beter gecamoufleerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5510. WWT #013 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 12:00
We zouden nu een viertal fietsbruggetjes passeren, goede plekken om een cache te verstoppen. De eerste zag ik snel zitten, terwijl wij onszelf langzaam onder de brug door sleepten. Op de H-balk lag de petling goed zicht- en grijpbaar. Grijnzend dacht ik dat de volgende drie bruggetjes dus van hetzelfde laken een pak zouden zijn, maar niets bleek minder waar...
Bedankt en proost, Biertje

5510no

geo NF#415. WWT #014 - wij-twee en schell b

   dnf 13 september 2013
Met haar pen in de aanslag stond La Rosa klaar om direct de petling aan te pakken, zodra iemand van ons het ding onder het bruggetje zou zien zitten. Maar het bleef stil. Achteraf vermoedden we dat hij achter de flexibele leiding zat, onzichtbaar en alleen door te voelen te vinden. Wij gingen verder voor de volgende poging.

geo NF#416. WWT #015 - wij-twee en schell b

   dnf 13 september 2013
En ook hier grepen we mis. De petling zal ongetwijfeld net zo verstopt hebben gezeten als bij het vorige bruggetje, maar deze listige verstopmethode was kennelijk te hoog gegrepen voor ons. Of hadden we toch goed achter die flexibele leiding moeten voelen?

geo 5511. WWT #016 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 12:20
En dit werd het vierde fietsbruggetje op rij. Na twee keer een not-found zag het er ook hier somber voor ons uit. Maar dit keer zag Schevy iets uitsteken, achter de groene leiding. Het was inderdaad de gezochte petling. Hierna kregen we het idee dat de caches bij de gemiste bruggetjes wellicht op dezelfde manier waren weggewerkt. We zullen het echter nooit te weten komen.
Bedankt en proost, Biertje

5512

geo 5512. WWT #017- van wij-twee en schell b

13 september 2013, 12:25
De motregen van de laatste 5 minuten was overgegaan in een constante miezer, die nu heftiger begon te worden. Tijd om de regenbroek aan te trekken. Maar zou dat lukken zonder mijn stevige wandelschoenen uit te trekken? Hoewel ik merkte dat het laatste stuk niet ging lukken, wilde La Rosa nog even helpen. Daardoor moesten Schevy en Pino de cache onder de brug (in het midden, laag, derde) pakken. Gelukkig lukte dat. Met moeite kreeg ik de regenbroek weer uit.
Bedankt en proost, Biertje

5413

geo 5513. WWT #018 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 12:30
Volgens de kaart lag de cache net voorbij de brug van de Burgemeester Elsenweg. We voeren inmiddels door Naaldwijk en toen we weer het daglicht zagen, vielen mij direct de twee zwarte buizen op, die horizontaal langs het beton liepen. Een prima plek voor een petling, al zag ik die zo snel niet zitten. Schevy gelukkig wel, hij zat vast met een ijzerdraadje en hij moest het logrolletje eruit schudden, zodat La Rosa het kon beschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5514. WWT #019 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 12:35
Onder het bruggetje van de Dreeslaan lag de volgende petling al weer klaar. Ik had net mijn schoenen uit om mijn regenbroek aan te trekken, toen men op het achterdek verwachtte dat ik op mijn sokken over het natte voordek zou kruipen om de cache te pakken. Half liggend kon ik het ding wel aanwijzen, waarna Schevy en Pino hem pakten. Opgelucht dat het ook zonder mij was gelukt, had ik nu voldoende tijd om me verder aan te kleden om nu volledig beschermd tegen de regen de volgende cache te grijpen.
Bedankt en proost, Biertje

5515a       5515b

geo 5515. WWT #020 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 12:45
Terwijl we door Naaldwijk tuften, was La Rosa het kleine keukentje ingedoken om hamburgers te bakken. We konden daarbij kiezen uit frietjes of gebakken aardappelen. Vriendelijk zwaaiend naar de voorbijgangers genoten wij van onze eenvoudige lunch. Bij het naderen van de volgende locatie riep Pino al snel dat de cache bij het bordje Verboden Toegang moest zitten. Ik vond 'm op een ander plekje. En hoera, het was gestopt met regenen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5516. WWT #021 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 12:50
Er doemde weer zo'n hek op dat iets uitstak boven het water. Dat leek me een geschikte plek en ik stopte de langzaam uitdrijvende boot door de ijzeren spijlen vast te grijpen. Ik wilde al weer los laten, maar ineens zag ik een stukje ijzerdraad tussen het groen. En inderdaad, daar zat de petling aan vast.
Bedankt en proost, Biertje

5517

geo 5517. WWT #022 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 13:00
Inderdaad, de petling bleek in het midden onder de steiger te zitten. Met de voorsteven konden we er niet onder komen, ook al probeerde ik op m'n rug liggend zo veel mogelijk uit de boot te hangen om het ding te grijpen. Dan maar met de veel lager liggende achtersteven. Dat lukte makkelijk, dus terwijl Schevy onder de steiger de koker greep, dook schipper Pino even de struiken in voor een privémomentje. We hadden nu precies 15 km afgelegd en we waren dus over de helft.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5518. WWT #023 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 13:05
Deze zat grappig verstopt. In een gat in de beschoeiing waar eigenlijk een bout hoorde te zitten, zat nu een zwart kokertje. Schevy had het afwijkende dopje al vanaf een afstand opgemerkt en ik kon het ding daarna simpel uit z'n holletje pulken. Hierna voeren we onder de Galgeweg door.
Bedankt en proost, Biertje

5519

geo 5519. WWT #024 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 13:05
Op dit hoekje in het groen moest ook een kokertje liggen. Met man en macht zochten we de houten rand af om de cache te vinden. Daarna mocht La Rosa weer onze initialen op de logrol zetten. Mooi zo, we liepen nu driekwartier voor op mijn schema.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5520. WWT #025 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 13:10
Onder dit bruggetje bij de Vierschaar zou ook een cache moeten liggen, maar we konden hem nergens vinden. Totdat Schevy het ding ineens zag zitten, verscholen onder een balk van het remmingwerk. Opgelucht dat het toch weer gelukt was, krabbelde La Rosa voor de 37e keer onze initialen op de (vochtige) logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5521. WWT #026 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 13:15
Volgens de hint zou de petling aan de achterkant van de beschoeiing zitten, maar ook dit keer klopte dat niet. De cache zat bovenop de beschoeiing en de logrol was kletsnat. Voor dit soort gevallen had La Rosa een watervaste stift bij zich, zodat we ook hier onze initialen kwijt konden. We zouden de petling natuurlijk achter de beschoeiing kunnen gooien, zodat de hint weer zou kloppen, maar we hebben hem maar gewoon weer teruggestopt in het klemmetje.
Bedankt en proost, Biertje

5522

geo 5522. WWT #027 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 13:20
Schipper Pino draaide het roer sterk naar stuurboord en we voeren het Nieuwe Water op. Daar lag de volgende cache al. De hint luidde 'boom' en daar stonden er gelukkig twee van. In het gat waar ik 'm verwachtte zag ik de petling inderdaad zitten. De boot schoof iets door, zodat La Rosa hem kon grijpen, terwijl Schevy en ik de boot stil hielden door wat (afbrekende) takken te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5523. WWT #028 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 13:25
We voeren lekker door de Poelwatering en schipper Pino vroeg waar de stroopwafels eigenlijk bleven. Nadat ik iedereen had getrakteerd, wees Pino ons op de houten cowboyranch, de indianentent en de koeien waar we langs voeren. Daardoor had niemand door dat we zomaar de cache passeerden. Uiteindelijk ontdekte Schevy dat de petling inmiddels 80 meter achter ons lag. Na een vlotte U-turn voeren we op de kant af en graaiden we alsnog de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#417. WWT #029 - van wij-twee en schell b

   dnf 13 september 2013
In de hoek van de Poelwatering zou nummer 29 moeten liggen, maar hier vond Pino alleen een lege klem. Heel bijzonder dat een dag later drie andere teams deze cache toch als een found hebben gelogd...

5524

geo 5524. WWT #030 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 13:30
Het grasland boven de beschoeiing was afgedekt met stukken worteldoek, dat op zijn plaats werd gehouden met diverse stenen en stoeptegels. Pino zei dat het 'm sterk leek dat de cache er nog lag. Maar het was dus sterk, want we vonden de petling gewoon met een klemmetje aan het hout zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5525. WWT #031 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 13:35
Volgens de hint zou de cache in een boom zitten op 1 meter 80. Op de hoek van dit stukje grond stond echter geen enkele boom, maar er waren nog wel 2 stronken en achter eentje zat de petling verstopt. De hint zat er dus minstens anderhalve meter in hoogte naast, maar ook nu trapten we daar niet in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5526. WWT #032 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 13:40
Dit bruggetje over de Nieuwe Vaart was een uitgelezen plek om een kokertje te verstoppen. De rechterzijde leek me het meest logisch, want daar zaten de meeste gaten en kieren. Ik bleek gelijk te hebben en we schreven voor de 43e keer onze initialen BKP.
Bedankt en proost, Biertje

5527

geo 5527. WWT #033 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 13:40
In het gras langs de Poelkade stonden maar een paar bomen, maar de grootste was precies op het nulpunt. Ik sprong aan land en graaide het kokertje uit de kruin van de wilg. La Rosa beschreef de logrol en ik duwde de boot weer af, in de juiste richting.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5528. WWT #034 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 13:45
Er waren bij deze trail eigenlijk maar 3 verstopplekken: bij of onder een brug, in of aan een boom of aan de houten beschoeiing. De brug en de boom hadden we zojuist gehad, dus nu was de beschoeiing weer aan de beurt. Inderdaad zat het kokertje op het hoekje met een klem aan het hout bevestigd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5529. WWT #035 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 13:50
Langs de Poelkade lagen WWT #30 tot en met #37. Hier zag ik een stuk houten bekisting dat in het water uitstak en dat was een mooi hoekje voor een petling. Een lantaarnpaal markeerde de locatie, dus ook 's avonds kon hier moeiteloos worden gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

5530

geo 5530. WWT #036 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 13:50
Ook bij de Hoge Geestbrug moest een petling liggen. Boven bij het beton was geen plaats, dus moesten we wel laag kijken. Schevy zag het ding onder aan een balk van het remmingwerk zitten, een inmiddels bekende verstopplek. We liepen nu precies een uur voor op mijn schema, dus zouden we rond 16:40 uur terug kunnen zijn bij het verhuurbedrijf.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5531. WWT #037 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 13:55
Tegenover de plek waar de Poelkade afbuigt en overgaat in de Rijnvaartweg ligt potplantenkwekerij OK Plant. Waar een grote zwarte buis het water induikt en de houten beschoeiing een stukje landinwaarts gaat, vond Schevy de petling zitten. Een werknemer stond buiten te bellen, maar vond het kennelijk niet gek wat wij hier deden. Waarschijnlijk had hij dit al honderden keren gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5532. WWT #038 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 14:00
Onder het houten fietsbruggetje over de Groote Gantel zag ik het witte noodkokertje als eerste. Het lag wat hoger dan normaal, maar de rode dop viel goed op. Dit was een gedenkwaardige cache. Niet omdat de logrol kletsnat was, maar omdat de bestuursleden van Stichting Braeck (Pino, Corbulo en ik) nu samen 10.000 caches hadden gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

5533a       5533b

geo 5533. WWT #039 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 14:05
Pino stuurde ons kajuitjacht even de Vlotwatering in, waar een grote treurwilg op ons stond te wachten. Hier kwam Pino's stuurmanskunst goed van pas, want hij zorgde ervoor dat de punt van de boot precies op de plek strandde waar de petling aan de stam was vastgemaakt. Na het loggen moest ik van de schipper de boot even goed afduwen, want we moesten terug. Maar ja, als een zeeman iets zegt tegen een bierdrinker, wordt dat vaak niet goed begrepen. Uit de reactie van Pino maakte ik achteraf op dat ik de boot de andere kant op had moeten duwen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#418. WWT #040 - van wij-twee en schell b

   dnf 13 september 2013
Dit werd de 8e not-found van deze serie en het zou niet de laatste zijn. Eerst zochten we aan de rechteroever, tussen de begroeiing rond de boom. Schevy had meer aandacht voor de braamstruiken en zat lekker te eten. Er vielen een paar bramen op het dek, waardoor La Rosa en ik later een paar flinke paarse vlekken in onze broeken kregen. Daarna zochten we ook maar aan de linkeroever, onder het overhangende worteldoek. Niets gevonden, helaas.

geo 5534. WWT #041 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 14:15
Op dit hoekje was de houten beschoeiing flink geraakt. Erachter in het water dreef een wit noodkokertje met rode dop. Op het afwijkende logstrookje schreef La Rosa daarna voor de 52e keer onze initialen.
Bedankt en proost, Biertje

5535

geo 5535. WWT #042 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 14:20
Verschrikt zat ik op mijn hurken op het voordek. Hij zou toch niet in die jungle liggen? Maar Pino stuurde ons kajuitjacht feilloos richting de grote treurwilg, waarvan een gigantische hoeveelheid lianen in het water hingen. Hieronder zocht ik hevig naar houvast en naar een kokertje. De boot schoof langzaam verder, maar toen zag ik 'm. Ik schreeuwde en wees, zodat Schevy op het achterdek de petling makkelijk kon grijpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#419. WWT #043 - van wij-twee en schell b

   dnf 13 september 2013
In een kleine inham van de Groote Gantel moesten we zijn. Schipper Pino had het gas bijtijds laag gedraaid en rustig gleden we langs de houten beschoeiing. Schevy zag het klemmetje het eerst. Het was leeg. Geen petling dus. Heel bijzonder dat een dag later drie andere teams deze cache toch als een found hebben gelogd...

5536

geo 5536. WWT #044 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 14:25
Iets verderop kwamen er uit de houten beschoeiing drie pvc-afwateringsbuizen van Van der Valk Systemen. De ideale plek om een petling te klemmen. La Rosa zag 'm zitten vanuit het raampje van de kombuis. Ze was net bezig om in het oventje de saucijzenbroodjes op te warmen. Omdat ze door ons werd gestoord om even snel onze initialen op de logrol te krabbelen, bleken de saucijsjes daarna aangebrand te zijn. Maar een kniesoor die daar op lette, want we hadden tenslotte de cache gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5537. WWT #045 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 14:30
Iets voorbij de brug van de Zwartendijk in Naaldwijk moesten we weer in actie komen. Ik zag een hek dat wat over het water uitstak. Op zo'n soort plek hadden we al twee keer een ijzerdraadje met een petling eraan gevonden. Ik zag hem niet zitten, maar La Rosa ontdekte dat de petling onder de houten rand was geklemd. De ploeg op het achterdek deed dus het zware werk en graaide en krabbelde en legde terug.
Bedankt en proost, Biertje

5538

geo 5538. WWT #046 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 14:35
Op de grens van deze kas stond een raar scharnierend plankje. Was het een deurtje waaraan de cache listig was vastgemaakt? Ik woelde door de klimop, totdat ik ineens een ijzerdraadje uit een roestige paal zag steken. "Hebbes!" riep ik luid en wierp de petling naar het achterdek, waar La Rosa hem feilloos opving. Voor de 56e keer schreef ze vandaag onze initialen BKP ergens op een logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5539. WWT #047 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 14:40
In het kleine keukentje was La Rosa nu bezig de afwas te doen en verse koffie te zetten. Ze stak verbaasd haar hoofd even door het ontbrekende ruitje richting voordek, want ze wilde zien waar al dat felle oranje licht ineens vandaan kwam. We voeren namelijk door een slootje pal tussen twee grote kassen door, waarvan het licht ons bootje in een compleet oranje gloed zette. Hielp dit extra licht ons om de cache ook sneller te vinden? Wel nee, we keken gewoon even goed bij de enige plek waar in de houten beschoeiing een plastic pijpje naar buiten kwam. Daar zat inderdaad een petling geklemd.
Bedankt en proost, Biertje

5540

geo 5540. WWT #048 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 14:45
De opening aan het einde van een gigantische buis hing precies boven het voordek en de opening naar de kajuit (er ontbraken namelijk drie ruitjes in de Jumbo). Het leek me dus nogal link om de boot juist hier stil te leggen, maar op het veilige achterdek zagen Schevy en Pino geen enkel probleem. Ze hadden net de petling gevonden en gaven die aan La Rosa. "G is 4!", riep zij luid, verwachtend dat ik blij zou opkijken nu we weer een bonusgetal hadden gevonden. Ik deed maar alsof ik dit braaf noteerde, hoewel ik haar al een paar keer had uitgelegd dat we de coördinaten van de bonus al op de cachepagina hadden gelezen en de glazen pot al 4 uur geleden hadden gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5541. WWT #049 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 14:50
Vanaf het voordek had ik een goed uitzicht over de sloot waar we nu voeren. Met een blik op de GPS schatte ik dat de petling bij het vierkante gele bord met een Z zou liggen. Pino legde de boot stil en Schevy mocht het graaiwerk doen. We hoorden een beschaafde vloek. De cache lag er inderdaad, tussen wat brandnetels.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5542. WWT #050 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 14:55
We kwamen op een breder water uit en op de hoek stond een grote metalen paal tegen de betonnen rand van de stalen beschoeiing. Een prima plek om een cache te verstoppen. En inderdaad, ineens zag ik het ijzerdraadje waaraan de petling zat vastgemaakt. Ik mocht loslaten, want het team op het achterdek zou het overnemen. Dan hoefde La Rosa niet weer over het dak van de kajuit te kruipen om het kokertje van mij in ontvangst te nemen.
Bedankt en proost, Biertje

5543a       5543b

geo 5543. WWT #051 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 14:55
Het was erg druk op de Bosweg. Alle Naaldwijkers waren kennelijk op weg naar Beter Bed, Kwantum of de Gamma. Maar met ons bootje hadden wij daar weinig last van, wij tuften lekker door. Ter hoogte van de cache legden we gewoon even aan en deden ons ding. De petling zat achter de houten beschoeiing en werd door Pino prima gepakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5544. WWT #052 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 15:00
Nadat we onder de brug van de Bosweg weg waren doorgevaren, zag ik langs de oever maar één eenzame struik staan. Daar moest de cache dus wel liggen en dat klopte gelukkig ook. Volgens de hint was dit een boompje, maar daarvoor zal dit struikje toch echt een paar jaar flink moeten groeien.
Bedankt en proost, Biertje

5545

geo 5545. WWT #053 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 15:05
We moesten schipper Pino heel even corrigeren, want die wilde afslaan naar het volgende puntje op zijn GPS. Dat was de Westlandse Euromast, waarvan het zeker was dat die er volgende week ook nog wel zou staan. Nee, we hadden afgesproken vandaag uitsluitend de WWT-caches te doen, ook al liepen we inmiddels anderhalf uur voor op mijn schema. De houten beschoeiing was hier zeker twee meter hoog. Schevy wees de plaats aan waar hij de cache verwachtte, maar ik vond de petling heel ergens anders. Als troost mocht Schevy hem pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5546. WWT #062 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 15:45
We voeren lekker verder, maar een stel stuurlui aan de wal riep dat wij niet onder de brug van de Dijkweg konden. Dat zouden we wel even zien. Het eerste stukje onder de buizen en het fietspad lukte nog net, maar het beton van de Dijkweg was echt veel te laag. We moesten dus keren en het hele stuk tot aan #063 terugvaren. De eerstvolgende werd dus #062. We voeren door het Loopend Gat en onder de stootbalk langs de Nieuweweg zag ik ineens een ijzerdraadje. Het was de inmiddels bekende methode om een petling te bevestigen.
Bedankt en proost, Biertje

5547

geo 5547. WWT #061 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 15:45
Deze lag iets verder langs de Nieuweweg tussen Poeldijk en Naaldwijk. Hier was het Schevy die zag dat de petling in het water dreef. Gelukkig was die stevig bevestigd met wat ijzerdraad, zodat hij netjes de droge logrol kon overhandigen aan La Rosa, die dus even moest stoppen met stofzuigen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5548. WWT #060 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 15:50
Deze lag aan de overkant van het Loopend Gat, aan de kant van de N213. Ter hoogte van paaltje 9,9 zat de noodcache met rode dop in de aarde geduwd. Het was weer begonnen met motregenen, maar we vonden dat niet erg. Het einde was nu in zicht: nog maar 6 caches te gaan.
Bedankt en proost, Biertje

5549

geo 5549. WWT #059 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 15:55
In het midden van de brug onder de N213 moesten we zijn, dus de zaklampen waren nodig. Die zaten natuurlijk onderin tassen of in onhandige binnenzakken. "Hier!" riep Pino. Schevy dacht dat hij een lamp aangereikt kreeg, maar het was de plek waar Pino de petling zag zitten. Ineens floepten er van alle kanten lampen aan en ik flitste met mijn camera er nog eens over heen. "D is 5!" ontdekte Schevy op de logrol. Mooi zo, dat was het laatste cijfertje van de bonus dat nog ontbrak. Die hadden we echter al 5 uur geleden gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5550. WWT #058 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 16:00
Rustig dreef ons jacht onder het bruggetje. Weinig plekken om een petling te verstoppen, maar waar zat ie nou? Ineens zag Schevy 'm zitten en ik ook, staand vanaf het voordek. Achter een houten dwarsbalk stak nog net het dopje uit.
Bedankt en proost, Biertje

5551

geo 5551. WWT #057 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 16:00
Dit bruggetje had nog veel minder verstopplekken dan de vorige, maar volgens de kaart moest de cache nog voor de brug liggen. Een vreemde horizontale buis leek de meeste kansen te hebben, maar daarachter voelde ik niets. Totdat ik de cache ineens achter de dukdalf zag zitten. Even behendig manoeuvreren en wat gevaarlijk overboord hangen en ik had hem.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5552. WWT #056 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 16:05
Een lantaarnpaal en een paaltje met een geelrode kop markeerden de cacheplek. Was dit soms een Lange Afstand Wandelpad over het water? Veel tijd om hierover onze kop te breken hadden we niet, want we waren op zoek naar een petling. Ik zag hem zitten en schipper Pino manoeuvreerde de achtersteven keurig in dit hoekje, zodat de jongens op het achterdek het werk deden. Ik hoefde alleen maar een foto te maken en de tijd te noteren. Door de omweg vanwege de te lage brug liepen we nu nog maar 50 minuten voor op ons schema.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5553. WWT #055 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 16:10
In de hoek van dit kassengebied moest de een-na-laatste cache zitten. Of hangen, want Pino zag een opvallend vogelhuisje op zo'n 5 meter hoogte. Maar ik zag een dop uitsteken, precies in het hoekje van de beschoeiing, dus we hoefden gelukkig niet te klimmen.
Bedankt en proost, Biertje

5554a       5554b

geo 5554. WWT #054 - van wij-twee en schell b

13 september 2013, 16:15
En dit was de laatste. Vanaf de voorplecht wees ik de plek aan, maar de eigenwijze Pino voer naar de overkant waar een gigantisch vogelhuisje met voederplek stond opgesteld. Waarschijnlijk voor een ooievaar bedoeld, maar niet voor een petling. Nadat we alles hadden afgegraasd, voer onze schipper alsnog naar het hoekje dat ik 10 minuten eerder had aangewezen. Daar vond Schevy natuurlijk direct de cache. De laatste log werd gezet en we tuften terug naar Booma, waar we om 16:50 uur aanlegden. Met spierpijn in beide benen door 8 uur op mijn knieën te zitten, strompelde ik aan land. We konden terugzien op een heerlijke dag op het water, waardoor we het Westland van een heel andere kant hebben bekeken.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5555

geo 5555. Het Gorse Bos - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 10:35
Dit keer had ik mijn eigen biermobiel in de trein meegenomen, want de 3 OV-fietsen op station zijn permanent in gebruik. Dat bleek ook vandaag het geval, dus om 10:20 uur stapte ik op m'n karretje en fietste ik naar het Gorse Bos. Dat leek me meer een park dan een bos, maar daardoor liet ik me niet van de wijs brengen. Op een grappig schiereilandje moest ik op zoek, maar niet bij een boom aan de waterkant, zoals ik had verwacht. Toen het pijltje tot rust was gekomen, zag ik de cache netjes liggen wachten om gegraaid te worden. Nummero uno was in de pocket, zoals de Fransen dat zo fraai kunnen zeggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5556. Team Jelto's 1st cache - van Team Jelto

23 september 2013, 10:50
Naar de eerste cache van Team Jelto had ik vorige maand ook al eens gezocht, maar vandaag moest het gaan lukken. Uit de logjes had ik begrepen dat ik toch bij het riet moest zijn en daarom had ik mijn nieuwe 100% nitril handschoenen meegenomen. Die zijn chemisch bestendig en getest bij bacteriologische risico's en boden dus een goede bescherming tegen brandnetels en spinnenbeten. Systematisch werkte ik de rand af totdat ik het kokertje zag zitten. Mooi zo, die kon ik eindelijk van mijn not-found-lijstje afstrepen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 23 augustus 2013
Omdat er in Purmerend geen OV-fiets beschikbaar was, maakte ik vandaag een wandeling van 22 km langs 18 caches, waarvan ik er 14 heb gevonden. 'Omdat het onze eerste cache is, hebben we het onszelf niet al te moeilijk gemaakt', zo schrijft Team Jelto op hun cachepagina. Nou, dit was beslist niet mijn eerste cache (het had #5391 moeten worden), maar voor mij hadden zij het toch echt veel te moeilijk gemaakt. Op de meest logische plek lag niets; daarna heb ik de andere 3 plekken ook nog eens bekeken. Omdat er in sommige logjes een afwijking werd genoemd, heb ik ook nog wat verder gekeken dan mijn bierflesje lang was, maar helaas...

5557

geo 5557. De Driegang - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 11:15
Om dit kokertje te bereiken, moest ik met de fiets naar een eilandje in park de Driegang. Gelukkig lag er een klein pontje waarmee ik mezelf en de biermobiel naar de overkant trok. Het was daarna even zoeken, maar al snel vond ik de petling op een bekend verstopplekje. Verrast zag ik dat ik de eerste was op de nieuwe logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5558. FLHW09 (Fietsen langs het water 09) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 11:30
Ik was een uur onderweg en pas nu bereikte ik de eerste van de serie die ik als hoofddoel voor vandaag had uitgekozen. Iets van het nulpunt, maar op een logische plaats, vond ik het fotokokertje, dat versierd was met een halve voetbal. Of zou dat een goody zijn die te groot was? Mijn fietstocht langs het water kon nu beginnen.
Bedankt en proost, Biertje

5558no

geo NF#420. Ik ben niet van steen - van Jeroen&Renske

   dnf 23 september 2013
In dit stukje groen vond ik een mooi stenen kunstwerk, dat me deed denken aan de Spaanse architect Gaudi. En ergens tussen die stenen zou een nano zitten. Toen de cacheleggers vorige week het ding zelf moesten terugvinden, hadden ze de grootste moeite, terwijl ze toch al wisten waar ze ongeveer moesten zijn. Die kennis had ik niet en na 10 minuten zoeken gaf ik het op. Ik had vandaag nog meer te doen.

geo NF#421. FLHW10 (Fietsen langs het water 10) - van Jeroen&Renske

   dnf 23 september 2013
Voor mij was dit nummer 2 en ook gelijk de eerste not-found van deze serie. Thuis had ik al gelezen dat de cache op een rare plek zat. De oorspronkelijke logische plek had ik snel genoeg in de gaten, want het gat waar de petling had gezeten, was nog duidelijk herkenbaar. Maar waar was nu die rare plek? Het hielp natuurlijk niet dat er nogal veel wandelaars over de dijk en over de trap moesten, dus een beetje lekker onopvallend zoeken was er niet bij. Na een kwartier ben ik maar vertrokken.

geo 5559. FLHW11 (Fietsen langs het water 11) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 12:10
Dit was voor mij de derde van de serie en gelukkig ging het vanaf nu weer een stuk beter met het vinden. De petling lag op een plek die goed gemarkeerd was, maar waarvoor ik wel even met de fiets de dijk af moest. En daarna ook weer terug omhoog. Gelukkig hield de drank me op de been, want het eerste blikje bier gleed daarna soepeltjes naar binnen.
Bedankt en proost, Biertje

5560

geo 5560. Moord op de tennisbaan; verdachte 1 - van rinsta

23 september 2013, 12:20
Peinzend staarde Brigadier Biertje naar bewijsstuk 1. Hij was gevraagd om de Politie Zaanstreek-Waterland te helpen bij het vastgelopen onderzoek op de moord op tennisster Anna M. Hij stond nu bij de sporthal van Basic Fit, waar hij zojuist het derde doosje had gevonden. Met 3 aanwijzingen zou de zaak steeds duidelijker moeten worden, maar hij snapte er nog geen (tennis)bal van. Nauwkeurig noteerde hij het bonusgetal in zijn opschrijfboekje. Aan het eind van de dag was de ontmoeting met de laatste verdachte, misschien dat dan het kwartje zou gaan vallen. Moeizaam kwam Brigadier Biertje weer overeind en sjokte terug naar zijn dienstfiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5561. Nederland Schoon! - van Team JoWi

23 september 2013, 12:35
Bierblikjes van staal vergaan in de natuur pas na 1,5 jaar en die van aluminium helemaal niet. Misschien moet ik m'n lege blikjes dus voortaan maar in een afvalbak gooien, in plaats van in de berm of het bos. wink De bierfabrikanten gebruiken tegenwoordig bijna allemaal aluminium voor hun blikjes. Het is lichter en goedkoper. Maar het is niet magnetisch, dus lastig van ander huisvuil te scheiden. Gelukkig is er nu een apparaat, de Eddy Current Scheider, waarmee aluminium voor korte tijd magnetisch gemaakt kan worden. Zo is het wel uit het huisvuil te halen en dus te recyclen. Ik stond ondertussen bij HVC Compostering met een toepasselijke cache in mijn hand. Plastic vergaat pas na 10 jaar, dus dit kokertje kan hier voorlopig nog wel even liggen.
Bedankt en proost, Biertje

5562

geo 5562. FLHW12 (Fietsen langs het water 12) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 12:50
Na een klein uitstapje voor Nederland Schoon fietste ik nu weer langs het water. Maar ik kon gelijk weer afstappen, want cache nummer 12 wachtte op mij. Bij deze kleine stuw hoefde ik gelukkig geen gekke capriolen uit te halen, dus droog stapte ik weer op de biermobiel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5563. FLHW13 (Fietsen langs het water 13) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 13:20
Toen ik aan kwam fietsen zag ik nog net hoe de Surinaamse brugwachter een bekertje water overhandigde aan een passerende hardloopster. Omdat mijn GPS aangaf dat precies hier de cache moest liggen, stapte ik af en raakte aan de praat. De hardloopster rende verder en toen kwam alweer de volgende bezoeker ("mijn schoonvader") die een kop koffie kreeg. Omdat ongestoord zoeken er niet in zat, vertelde ik maar de reden van mijn komst. De brugwachter wist van de cache, zei dat ik erg warm was, maar wilde verder niets zeggen en ging de keet in. Na een kwartier zoeken moest ik met een rood hoofd aankloppen voor wat hulp. Lachend wees de brugwachter de plek aan, de enige plaats waar ik niet (goed) had gekeken. Ik kreeg een uitnodiging om op m'n terugweg nog een bekertje thee te komen drinken en dat zou ik zeker doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5564. FLHW14 (Fietsen langs het water 14) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 13:30
Om deze cache te bereiken moest ik een stukje de steile en gladde dijk af. Gelukkig kon ik me goed vasthouden aan het wankele draadhekje en de houten paaltjes. Het kokertje lag mooi op het nulpunt.
Bedankt en proost, Biertje

5565

geo 5565. FLHW15 (Fietsen langs het water 15) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 13:35
Het leek me duidelijk waar de cache moest zitten, maar toch zag ik 'm niet. Dan maar aan de andere kant van de weg gekeken. Ook niet. Toch weer terug naar mijn eerste ingeving. Aha, dus toch. Geen magneet en gewoon wat natuurlijk camouflagemateriaal, zo kan het dus ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5566. FLHW16 (Fietsen langs het water 16) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 13:40
Bij deze T-splitsing (afslag Purmerend) bedacht ik van te voren hoe de cache verstopt zou zijn. Geklemd? Magneet? Water nodig? Niets van dit alles. Mijn scherpe oog zag direct dat het hier om een heel andere verstopmethode ging en grijnzend viste ik de cache tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo FLHW17 (Fietsen langs het water 17) - van Jeroen&Renske

   note 23 september 2013
vanuit de verte zag ik al dat er over een behoorlijke lengte aan de weg en in de berm werd gewerkt. Er stonden auto's dubbel geparkeerd en mannen in hesjes waren onduidelijk met iets bezig. Het was onmogelijk om ongezien even een kokertje te graaien, dus ik fietste rustig voorbij. Nu maar hopen dat ik geen bonuscijfer had gemist.

geo 5567. FLHW18 (Fietsen langs het water 18) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 13:50
Gelukkig weer een makkelijke. Bij een goed zichtbaar object in het gras zat het kokertje wat listig weggestopt, maar ik had inmiddels een oog gekregen voor te veel natuurlijk camouflagemateriaal.
Bedankt en proost, Biertje

5568a       5568b

geo 5568. FLHW19 (Fietsen langs het water 19) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 13:55
Vlak voor de fraaie Jan Koningbrug naar Edam lag cache nummer 19. Hij lag gewoon in het gras. Ik vermoedde dat hij achter het bordje geklemd hoorde te zitten in het kapotte stukje plastic van de Munzee, maar in de praktijk bleek dit niet te werken. Dat ontdekte ik toen ik het daar terug wilde stoppen. Hier moet dus even naar gekeken worden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5569. Rondje Edam-Volendam (REV) #3 - van goldfish72

23 september 2013, 14:15
Ik fietste nu Edam binnen en stond even later op de plek waar de rivier de Ee de stad verlaat richting Volendam. Nu is dat een sloot, maar eens vormde de rivier de slagader van Edam. Uit de grond langs dit water zijn heel wat voorwerpen opgegraven, die in een gietharsblok zijn verzameld. De cache zat daar echter niet bij. Die zag ik wel snel zitten, maar het duurde even voordat ik door had hoe ik erbij kon komen. Er zat waarschijnlijk een vuiltje in m'n oog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5570. Chemie in Waterland 1 - van rodekool

23 september 2013, 14:25
In Edam zette ik nu mijn fiets strategisch neer tegen een paaltje, zodat ik daarna wat kon rommelen aan m'n achterband en gelijk ongezien de cache zou pakken. Vanuit de leeszaal kon iedereen zien wat ik deed en de trommel bleek onverwachts ook nog eens vastgeketend te zijn. Toch lukte het me mijn naam op de logrol te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

5571

geo 5571. Chemie in Waterland 3 - van rodekool

23 september 2013, 14:35
Nog meer Chemie en dit keer op een schijnbaar onbereikbare plaats op de grens van Edam en Volendam. Maar gelukkig had ik mijn fiets bij me. Wel moest ik even wachten tot alle wandelaars en hondelaars waren gepasseerd en ik dit drukke kruispunt even voor mezelf had. De logrol voelde wat vochtig aan, maar het was me weer gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5572. Rondje Edam-Volendam (REV) #1 - van goldfish72

23 september 2013, 14:45
Even twijfelde ik of ik het puzzeltje wel goed had opgelost, maar toen ik iets verder keek dan mijn bierflesje lang was, zag ik een keurig kastje hangen, waarvan het deksel inmiddels was verdwenen. De logrol was wat vochtig, maar dat weerhield me niet om mijn naam er met zwierige letters op te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5573. Op visite bij oma - van Team Monta

23 september 2013, 15:00
In Volendam ging ik ook nog even op visite bij oma. Gelukkig stond in de hint het juiste huisnummer en was er een duidelijke raamsticker want mijn GPS wilde me steeds weer naar de tuin van de buren trekken. Eerst bestudeerde ik de fraaie wespenval, waardoor tientallen van die donzige fladderaars gruwelijk aan hun zoete einde zijn gekomen. Verder was er niet veel wat vanaf de straat te pakken viel. Oma zat voor het raam druk te bellen, dus veel hulp kon ik van die kant niet verwachten. Tja, dan zat er nog maar één ding op: brutaal de cache grijpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5574. TB & Coin Hotel Volendam - van goldfish72

23 september 2013, 15:05
Het TB Hotel van Volendam zat wat verscholen, maar door de duidelijke hint en door de sticker zat ik gelukkig niet in de tuin bij de buren. Ik bleef niet lang, want ik schreef alleen mijn naam even in het gastenboek. Er waren veel kamertjes leeg, maar dat kwam waarschijnlijk doordat het hoogseizoen nu wel voorbij was.
Bedankt en proost, Biertje

5575

geo 5575. De Kathammer molen - van goldfish72

23 september 2013, 15:15
De Kathammermolen is een windmolen in het dorp Katwoude onder Volendam. De achtkantige binnenkruier is zeer populair onder toeristen, want toen ik op de fiets terug naar Volendam ging, moest ik slalommen door een stroom Duitsers die werd losgelaten uit 3 touringcars. Gelukkig had ik 5 minuten eerder het kokertje gevonden, waarvoor ik wel 6 keer moest bukken voordat ik het eindelijk zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5576. Het Volendammerstrand - van Doede-NL

23 september 2013, 15:30
Deze cache lag niet op het strand, maar vanaf dit hoge plekje had ik er wel een mooi uitzicht op. En ik zag ook weer het Marinapark Volendam, waar ik in januari 2011 nog een lang weekend heb gezeten. Na deze overpeinzingen liep ik weer terug tussen de nieuwsgierige schapen door.
Bedankt en proost, Biertje

5576no

geo NF#422. De haven - van goldfish72

   dnf 23 september 2013
De drukke haven van Volendam ken ik inmiddels op m'n duimpje, want ik ben er twee keer doorheen gefietst. De eerste keer slalommend tussen de vele toeristen door, die er ook op maandagmiddag lopen. Toen ik eenmaal op het uiterste puntje van het havenhoofd was, ontdekte ik dat de cache zo'n 15 meter verderop lag, op het andere einde. Nadat ik me opnieuw door de mensenmassa's had gewurmd en de laatste meters balancerend op de basaltblokken had afgelegd, kwam de teleurstelling: geen cache. De pijp zag ik wel en ook veel passerende schepen, maar daar bleef het bij. Na mij heeft iemand nog een nat papiertje gevonden en dan volgen er diverse andere not-founds. Het kokertje is dus weggespoeld...

geo NF#423. Goldfish - van goldfish72

   dnf 23 september 2013
Het goudvispuzzeltje had ik correct opgelost, zei de checker. Vroeger heb ik ook een goudvis gehad, dus ik wist er nog wel het een en ander van. Maar de gelijknamige cache bleek onvindbaar. Ik stond bij een bekend object en had uitzicht op een fraai gebouw. Er was duidelijk pas nog gemaaid, dus misschien is de goldfish daarbij gesneuveld?

geo 5577. Gemaal Volendam - van goldfish72

23 september 2013, 16:25
Na 2 not-founds achter elkaar wilde ik wel weer eens scoren. Dat kon bij het volledig geautomatiseerde gemaal, dat 100 m3 water per minuut uit de Zuidpolder naar het Markermeer kan pompen. Het lampje in de vlaggenmast was uit, dus het gemaal was niet aan. Ik kon dus op m'n gemak op zoek naar het kokertje. Dat bleek achteraf een stuk makkelijker bereikbaar dan ik had verwacht.
Bedankt en proost, Biertje

5578

geo 5578. Rondje Edam-Volendam (REV) #2 - van goldfish72

23 september 2013, 16:40
Ongemerkt fietste ik weer in Edam en vlakbij dit leuke bruggetje mocht ik op zoek naar nummer 2 van het Rondje Edam-Volendam, maar dat was voor mij al de derde. Hier zat er nog wel een dakje op het houten huisje, dus de logrol was nog keurig droog. Na het loggen mocht ik zelf over het leuke bruggetje. Volgens de cachebeschrijving is dat met de auto een hele uitdaging. Ik had alleen een fiets bij me, dus het was niet zo moeilijk. De tegemoetkomende automobilist bleef netjes wachten totdat ik aan de overkant was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5579. Kris Kras door de polder #5 - van goldfish72

23 september 2013, 16:50
Door het tevergeefs zoeken naar Goldfish en Volendammer Haven was ik behoorlijk wat tijd kwijtgeraakt. Daardoor moest ik mijn route wat inkorten. Lekker kriskras door de polder fietsen was er niet meer bij. Maar nummer 5 en 3 kon ik nog net meepikken. Op de T-splitsing lag de koker niet waar ik 'm eigenlijk had verwacht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5580. Kris Kras door de polder #3 - van goldfish72

23 september 2013, 17:00
Na Kris Kras 5 fietste ik kriskras naar nummer 3. Bij dit hek begon een wandelpad door het weiland en met 4 borden had de boer duidelijk gemaakt dat honden niet welkom waren. Direct viel me iets op en had ik de cache in handen. Mooi zo, nu kon ik terug naar Edam om weer te gaan fietsen langs het water.
Bedankt en proost, Biertje

5581

geo 5581. FLHW20 (Fietsen langs het water 20) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 17:25
Ik had Edam net verlaten en een man met een hondje onder z'n arm ingehaald, toen ik bij de cacheplek moest stoppen. Ik schatte in dat het me niet zou lukken om het kokertje te vinden, te loggen en weg te rijden voordat de man was genaderd. Daarom pakte ik dus mijn camera en speelde overtuigend de rol van toerist. De man met het hondje sprak me direct aan, want hij herkende in mij een echte natuurliefhebber. Uitvoerig begon hij te vertellen over vogels, eenden, zijn hondje en andere dieren. Hij woonde in het kamp en het duurde een tijdje voordat hij z'n hondje weer oppakte en terugliep. Toen kon ik eindelijk de cache pakken en loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5582. FLHW21 (Fietsen langs het water 21) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 17:30
Ik was nu bijna bij het eindpunt. Deze cache lag niet op de driesprong, maar een stukje verder op de Buitengouwweg. Ook zonder hint was de petling hier goed te vinden. En er stond een bankje om even een lekker biertje te drinken tijdens het loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5583. FLHW22 (Fietsen langs het water 22) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 17:35
Op de grens van Middelie (gemeente Zeevang) lag petling nummer 22. Normaal zou je hierna de bonus doen. Maar ik had nog niet alle codes, want ik was bij nummer 9 begonnen en moest er dus nog 8 vinden. Voor de bonus moet ik dus nog een keer terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5584. FLHW01 (Fietsen langs het water 01) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 17:50
Omdat ik de serie vanuit Purmerend was gestart en bij nummer 9 was begonnen, moest ik er nu nog 8. Nadat ik Axwijk had verlaten, fietste ik naar een houten trapje dat naar het water leidde. Hier moest ik even diep door het stof voordat ik de petling zag zitten. Maar hij was er wel.
Bedankt en proost, Biertje

5584no

geo NF#424. FLHW02 (Fietsen langs het water 02) - van Jeroen&Renske

   dnf 23 september 2013
Dit was een behoorlijk lastige. Er waren wel tientallen plekken waar de petling kon zitten. Ik heb (bijna) alle stoeptegels opgetild en boven en beneden langs de houten rand gezocht. En dan was er nog dat mysterieuze meetinstrument op een paal. Hier moet ik dus nog eens voor terug.

geo 5585. FLHW03 (Fietsen langs het water 03) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 18:05
Na die lastige nummer 2 was het weer tijd voor een makkelijke. Deze was niet over het hoofd te zien. Er lag zoveel natuurlijk camouflagemateriaal, dat je gewoon wel naar de cacheplek werd toegezogen. Na het loggen fietste ik Kwadijk binnen. Bij de brug over de Purmerringvaart stapte ik nog even de tijdelijke keet binnen, waar de Surinaamse brugwachter een kopje thee voor me maakte. In zijn logboekje zag ik dat er zowel gisteren als vandaag geen enkele boot was gepasseerd. Gelukkig krijgt hij genoeg aanloop om de dag door te komen. Na 20 minuten kletsen stapte ik weer lekker uitgerust op mijn fiets voor de laatste loodjes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5586. FLHW04 (Fietsen langs het water 04) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 18:40
Vlak voordat ik Purmerend weer zou binnenfietsen, moest ik nog even afstappen voor een cache. De oude verweerde bomen zagen er aanlokkelijk uit. Zou het bruine kokertje soms hier verstopt liggen? Mijn eerste greep was direct raak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5587. FLHW05 (Fietsen langs het water 05) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 18:45
Nadat ik het vroegere stationsgebouw van Kwadijk was gepasseerd, kwam ik op een driesprong. Hier vond ik op een voor de hand liggende plek een wit kokertje. Op dit moment liep ik 2 uur achter op mijn planning, dus ik besloot het rondje door de wijk Overwhere te schrappen en door te fietsen langs het water.
Bedankt en proost, Biertje

5588

geo 5588. FLHW06 (Fietsen langs het water 06) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 18:50
Na een stuk langs de spoorlijn gereden te hebben, vanwaar het water niet te zien was, fietste ik nu weer langs de Purmerringvaart. Vanmorgen reed ik nog aan de andere kant, op de Purmerdijk. Hier, op de Koogdijk, zat het kokertje op een inmiddels bekende wijze verstopt. Van de FLHW-serie moest ik er nu nog 2.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5589. FLHW07 (Fietsen langs het water 07) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 19:00
Het einde kwam langzaam in zicht. Bij dit bankje kon ik natuurlijk even een biertje drinken, maar ik besloot alleen de cache te pakken en door te fietsen. Dan zou k over 50 minuten bij het station van Purmerend zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5590. Holiday 1 - van Droopy_nl

23 september 2013, 19:10
Dit was een cache vlakbij het huis van een Karpathos-liefhebber. Dat eiland ligt vlakbij Rhodos en daar ben ik in 2002 geweest, maar toen had ik nog niet van geocachen gehoord. Daar zou ik pas een jaar later mee beginnen. Karpathos is een bergachtig eiland van 50 km lang en je kan er waarschijnlijk goed vissen, want de cache ligt naast het terrein van de visclub. Onder de bomen en met het begin van de schemering had ik veel tijd nodig voordat ik het doosje had gespot. Het vochtige logboek was helemaal vol. Alleen op de binnenkant van het kaft vond ik nog een leeg plekje. Misschien kan de cachelegger een keertje uit huis komen om het boekje te vervangen?
Bedankt en proost, Biertje

5591

geo 5591. Botterbrug (nano) - van TeamMinidorp

23 september 2013, 19:20
De botterbrug ligt over de Bottersloot, bekend vanwege de vissen eenden, ganzen en botulisme. Na het baggeren vorig jaar werd de sloot gelukkig weer volledig schoon verklaard en begin dit jaar is er zelfs een nano geplaatst. Die had ik vlot gevonden, alleen zat er geen logrolletje in. Ik heb nog op de grond gezocht of de vorige logger 'm misschien had laten vallen. Tenslotte heb ik er maar een klein stukje papier ingestopt waar ik m'n naam op heb gekrabbeld. Op de andere kant is nog ruimte, maar dan is het vol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5592. Moord op de tennisbaan; verdachte 2 - van rinsta

23 september 2013, 19:25
Brigadier Biertje stond voor een raadsel. Bij tennisvereniging Elckerlyc had hij zojuist de laatste verdachte bezocht en een interessante aanwijzing gevonden. Volgens de commissaris zou hij nu voldoende bewijs moeten hebben om tot arrestatie over te gaan. Maar toch zat Brigadier Biertje te twijfelen. Hij zou eerst maar eens naar het café van Lowietje gaan. Misschien maakte die wel een terloopse opmerking waardoor ineens het kwartje zou vallen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5593. FLHW08 (Fietsen langs het water 08) - van Jeroen&Renske

23 september 2013, 19:40
En dit was de laatste voor vandaag. Op een mooi plekje langs het water van Purmerend vond ik mijn laatste kokertje van deze serie, want ik was vanmorgen gestart bij nummer 9. Nu had ik ook alle codes voor de bonus, dus de volgende keer kan ik die komen ophalen. En dan is er een nieuwe kans voor de nummers 2, 10 en 17. Ik stapte weer vrolijk op mijn fiets en reed de laatste kilometers naar het station. Einde van een fijne fietsdag.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5594

geo 5594. Valenbraak - van BRI & CO

28 september 2013, 18:45
Vandaag was ik met twee oude vrienden van de Achter Bank Commissie in Gilze-Rijen, waar een vroegere peulenbroek inmiddels een paar jaar woont. Tussen een paar biertjes door liep ik met neef Rein even een blokje om voor de cache Valenbraak. Eerst dacht ik dat ik het bos werd ingestuurd, maar nogmaals kijken leerde me dat de cache daar niet lag. Al snel zag ik iets opmerkelijks, dat voor een dreuzel als neef Rein totaal niet opviel. Pas toen ik het kokertje pakte, had hij de verstopplek in de gaten. Daarna wandelden we terug om te zien of het eten ondertussen al op tafel stond.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5595

geo 5595. Rembrandt's cache - van josfaber

29 september 2013, 16:25
Vanmiddag ging ik even naar Amsterdam vanwege de verjaardag van een bevriend jazz vocaliste. Maar eerst moesten er natuurlijk een paar caches worden gevonden, te beginnen met Rembrandt's cache bij winkelcentrum Magna Plaza. De portier van het naastliggende hotel was kennelijk even weggeroepen, dus die kon ik niet om hulp vragen. Het duurde namelijk even totdat ik de hint begreep en juist interpreteerde. Maar daarna was de groene nano vlot gespot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5596. Jacob Cachekade - van Lima2311

29 september 2013, 16:55
Vanmiddag ging ik even naar Amsterdam vanwege de verjaardag van een bevriend jazz vocaliste. Maar eerst moesten er een paar caches worden gevonden. Vanaf de Rembrandt's cache wandelde ik door naar de Jacob Cachekade, vlakbij het huis van de geliefde TanteW. Dankzij de duidelijke hint kon het micropotje eigenlijk maar op één plek zitten en daar lag hij dan ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5597. In plain sight / In het zicht - van Sean J. Allen

29 september 2013, 20:10
Vanmiddag was ik op de verjaardag geweest van een bevriend jazz vocaliste en op de terugweg naar het station liep ik eerst nog even langs In plain sight. Op de heenweg wilde ik deze ook al vinden, maar toen kwam er net een groep jongelui met een smartphone aan. Ik dacht slim te zijn door te wachten tot zij de cache hadden gevonden, zodat ik dan tevoorschijn kon komen om ook te loggen. Maar ze konden niets vinden en ik wandelde dus verder. Nu was het een paar uur later en donker. Met een blik op het pijltje en het andere oog richting gevels probeerde ik het nulpunt te traceren. Een passerende Amerikaan vroeg of ik een hint nodig had. Nou, graag. Uiteindelijk wees hij me de cache aan. Het bleek de cachelegger zelf te zijn, waarmee ik nog even heb staan kletsen. Mooi verstopt!
Bedankt en proost, Biertje

5597

Terug naar boven

Door naar oktober 2013