Blik op Biertje

Bierpraat februari 2013

54 caches gevonden (logs 4645-4698)

4645

geo 4645. Apenstreken 9 - van Apiedi@k

2 februari 2013, 17:10
Deze avond was ik met Boswijk Posse en Bonzo B in Almere voor de 5 Apenachies. Tevens zouden we nog wat Apenstreken en opgeloste puzzels meenemen op onze nachtelijke tocht. De zorgvuldig voorbereide route werd door chauffeur Boswijk op het laatste moment volledig omgegooid, waardoor we eerst Apenstreken 9 zouden aandoen. Deze cache zou eigenlijk twee dagen geleden gearchiveerd worden, maar speciaal voor ons had Apiedi@k nog even gewacht. Terwijl iemand bezig was zijn boot achter zijn auto te koppelen, had Bonzo B de kist al te voorschijn getrokken. De speciaal meegenomen aap mocht mee op de foto, als extra dank voor Apiedi@k.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4646. Kronkelveld - van Langzaam

2 februari 2013, 17:25
Deze avond was ik met Boswijk Posse en Bonzo B in Almere voor de 5 Apenachies. Ook zouden we nog wat andere caches meenemen op onze tocht. Kronkelveld wordt sinds 2003 ecologisch beheerd door de bewoners met wat ondersteuning van de gemeente en Landschapsbeheer Flevoland. Er waren hier meerdere plekken die voldeden aan de hint en terwijl Boswijk met een fraaie omweg de naar mijn idee juiste locatie benaderde, had mevrouw Bonzo (opieuw) de cache toch als eerste in handen.
Bedankt en proost, Biertje

4647

geo 4647. Met stip op de kaart... Almere-Haven - van Heracross

2 februari 2013, 17:35
Deze avond was ik met Boswijk Posse en Bonzo B in Almere voor de 5 Apenachies. Ook zouden we nog wat andere caches meenemen op onze tocht. Voor mij was dit de tweede Stip (eergisteren vond ik de stip van Wassenaar), maar voor Bonzo en Boswijk was dit nog een nieuw fenomeen. Nadat ik op de goede plek slecht had gekeken, was het daarna Boswijk die het potje triomfantelijk aan ons kwam tonen. Na het loggen doken we de McDonald's in voor wat extra vitamientjes als voorbereiding op ons nachtelijk avontuur...
Bedankt en proost, Biertje

geo 4648. Apenachie E(ind) - van Apiedi@k, geadopteerd door Steensnoeper

2 februari 2013, 19:30
Deze avond was ik met Boswijk Posse en Bonzo B in Almere voor de 5 Apenachies. Nu het echt donker was geworden, reden we naar de parkeerplaats voor Apenachie E. Dat was volgens mij de moeilijkste van de serie, dus heel verstandig van Boswijk om die als eerste op de planning te zetten, nu iedereen nog fris en nuchter was.
De eerste drie punten waren snel gevonden, maar de laatste kostte ons wat meer moeite. Terwijl Bonzo en ik al hadden bedacht de hele route nog maar eens te lopen, zag Boswijk ineens in de verte iets oplichten. Op een bankje hebben we de berekeningen gemaakt en de eindlocatie bepaald. We hielden rekening met een kleine afwijking en hebben het zoekgebied behoorlijk uitgekamd. De scherpe ogen van Bonzo bleken van een afstand ineens de groene dop te zien schitteren. Dat was bij de boom die ik als eerste had onderzocht, maar kennelijk niet goed genoeg. De enkele reflector die het plekje van de petling moet aangeven, is echter verdwenen. Ook het paaltje dat in de hint wordt genoemd, is waarschijnlijk door een aap weggehaald. Misschien moet Steensnoeper even gaan kijken?
Bedankt en proost, Biertje

geo 4649. Amerikaanse Stedenwijk - van Wally86

2 februari 2013, 19:55
Deze avond was ik met Boswijk Posse en Bonzo B in Almere voor de 5 Apenachies. Ook zouden we nog wat andere caches meenemen op onze tocht, waaronder dit door Bonzo B opgeloste puzzeltje. Nadat de auto netjes was geparkeerd, zochten we het terrein af. Daarbij had ik het geluk ineens een stukje van het rode dekseltje te zien schitteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo Apenachie C - van Apiedi@k, geadopteerd door Steensnoeper

   note 2 februari 2013
Deze avond was ik met Boswijk Posse en Bonzo B in Almere voor de 5 Apenachies. De lastige Apenachie E hadden we al succesvol afgerond, dus ik had er het volste vertrouwen in dat we ook van de andere 4 de logboekjes konden tekenen. Maar helaas, dat is ons niet gelukt. Uiteindelijk hebben we slechts 4 van de 8 dubbele reflectorbomen gevonden. Vanaf het punt waar (overdag) door kinderen hutten worden gebouwd, hebben we geen reflector meer gevonden. Ook het pad was weg, terwijl we dat niet mochten verlaten. We hebben dit stuk drie keer gelopen en beschenen, maar het leverde niets op. Honderden meters verder vonden we weer een reflector, maar waarschijnlijk hebben we daarbij een flink stuk van de route gemist. Gelukkig konden we tussendoor Apenstreken 1 en 2 nog even meepikken. Die had ikzelf al een paar jaar geleden gevonden, maar Boswijk en Bonzo waren er erg blij mee.
Zodra de route weer gecontroleerd is, gaan we deze nachtcache direct overdoen, want we willen de serie graag compleet hebben.

4650

geo 4650. Sokoban - van Effe Zitte

2 februari 2013, 21:55
Deze avond was ik met Boswijk Posse en Bonzo B in Almere voor de 5 Apenachies. Ook zouden we nog wat andere caches meenemen op onze tocht, waaronder dit door Bonzo B opgeloste puzzeltje. Ik had nog nooit van Sokoban gehoord, maar mijn metgezellen hadden dit populaire spel jarenlang gespeeld en keken me een beetje meewarig aan. Nadat de auto was geparkeerd, wandelden we naar de cache, Bonzo en ik voorop. Terwijl we bij de plek van de hint flink stonden te zoeken, had Boswijk de kist al tevoorschijn getrokken. Die was duidelijk al een level verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4651. Apenachie A - van Apiedi@k, geadopteerd door Steensnoeper

2 februari 2013, 22:25
Deze avond was ik met Boswijk Posse en Bonzo B in Almere voor de 5 Apenachies. De lastige Apenachie E hadden we al succesvol afgerond, van de nog iets moeilijkere Apenachie C hadden we slechts de helft van de benodigde punten gevonden, dus we waren vastbesloten de eenvoudige Apenachie A te pakken te krijgen. Goed lezen bleek ook hier weer een kunst, vooral bij de start. Ik had mijn papier met samenvatting van alle beschrijvingen tijdens Apenachie C ergens verloren, dus ik was geheel afhankelijk van mijn vrienden en mijn GPS. En mijn rugzak met bier (maar het viel niet mee om steeds stiekem te drinken).
Eenmaal op de juiste weg ging alles ineens van een leien dakje. Al snel hadden we de boom met de 3 reflectoren te pakken, en daarna vond Boswijk de cache. De groene dop van de petling was echter blauw, dus ik twijfelde eerst nog of dit wel de juiste cache was. Maar Bonzo wees me op de 4 reflectoren, dus ook ik heb toen mijn naam op de logrol gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4652. De Urn - van Langzaam

2 februari 2013, 22:45
Deze avond was ik met Boswijk Posse en Bonzo B in Almere voor de 5 Apenachies. Ook zouden we nog wat andere caches meenemen op onze tocht, waaronder dit door meneer Bonzo B thuis al opgeloste puzzeltje. Aangekomen bij de Urn controleerden we eerst even het getal en daarna liepen we naar de cachelocatie. We verspreidden ons over het terrein, maar mevrouw Bonzo had de juiste plek al direct in de gaten en haalde de plastic doos snel uit de grond.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4653

geo 4653. Apenachie B - van Apiedi@k, geadopteerd door Steensnoeper

3 februari 2013, 00:40
Deze avond was ik met Boswijk Posse en Bonzo B in Almere voor de 5 Apenachies. De nummers E en A hadden we al succesvol afgerond, van nummer C hadden we slechts de helft van de benodigde punten gevonden, en nu stonden we op het startpunt van nummer B. Een korte nachtcache, maar we zijn er 1 uur en 40 minuten mee bezig geweest.
Vanaf het startpunt zagen we geen boom met een ronde reflector, maar wel een boom met twéé reflectoren. Daarna vonden we nog een enkele reflector en vervolgens bleef het voor ons meer dan een uur volledig donker. Gelukkig waren we met z'n drieën en ieder van ons zocht een aantal vierkante kilometers af. Uiteindelijk ontdekte Boswijk bij toeval de boom met een dubbele reflector. Natuurlijk hadden we goed opgelet en zo hielden we uiteindelijk nog 2 punten over waar de cache kon liggen. Daar vonden we echter niets. Aan de hand van de door Boswijk gevonden boom en achteruit lopend, wisten we de route in tegengestelde volgorde af te leggen. Zo stonden we opnieuw op de cachelocatie, maar inmiddels hadden we uit de laatste logjes gelezen dat de koker op 43 meter afstand was aangetroffen. Met die kennis lukte ons dat uiteindelijk ook, maar na het loggen hebben we petling (met blauwe dop) toch maar op zijn echte plekje teruggelegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#342. Apenachie D - van Apiedi@k, geadopteerd door Steensnoeper

   dnf 3 februari 2013
Deze avond was ik met Boswijk Posse en Bonzo B in Almere voor de 5 Apenachies. De nummers E, A en B hadden we al succesvol afgerond, van nummer C hadden we slechts de helft van de benodigde punten gevonden, en nu stonden we op het startpunt van de laatste, nummer D. Gelukkig was Apiedi@k dit keer niet zuinig omgesprongen met de reflectoren, zodat we steeds snel door hadden dat we iets hadden gemist als het een tijdje donker bleef. Het was elke keer weer Boswijk die ergens in de verte weer een reflector zag, waardoor we uiteindelijk toch nog bij de boom met de 2 reflectoren stonden. Binnen 20 meter moest hier een boom staan met 3 reflectoren en de petling, maar zelfs na 45 (!) minuten zoeken en schijnen hebben we die niet kunnen vinden. Ik denk dat Steensnoeper ook hier de route en de cache even moet controleren.
Om iets over half drie hebben we het opgegeven en liepen we terug naar de auto. We hebben een prachtige avond en nacht gehad, maar we hopen de twee missende Apenachies dit jaar toch nog eens te kunnen volbrengen.

___________________________________________________________________


4157       4157

geo 4654. Rondje Plas - van Mongoosita

13 februari 2013, 14:10
Twee weken geleden heeft Mongoosita (rennend) een bezoekje gebracht aan mijn cache Filozovi #2 Meer, dus vanmiddag bracht ik een tegenbezoek. Niet lopend, maar fietsend. Ik was namelijk op weg voor een rondje Zoetermeer en dit was mijn eerste halte. Het kokertje bleek grappig verstopt. Soms zie ik er zo eentje in het bos of langs de weg liggen, maar nu weet ik dat ik voortaan even moet kijken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#343. Toon 3 - van Paul

   dnf 13 februari 2013
De puzzel was opgelost en de checker zei OK. Met de juiste coördinaten op zak fietste ik vandaag naar de berekende locatie. Maar zou ik daar ook iets vinden? Met 3 not-founds in de afgelopen tijd had ik daar een hard hoofd in. Door de sneeuw en de bevroren grond had ik het zelfs nog lastiger dan mijn voorgangers, maar ook ik kon niets vinden. Zou de cache er nog wel zijn?

geo 4655. De Watertoren - van melkhagelslag

13 februari 2013, 15:05
Al heel wat keren ben ik hier geweest voor een cache, dus deze locatie ken ik al sinds 2003. Mijn GPS leidde me nu naar een plekje waar ik twee groene flesjes zag liggen. En ook de cache, die door mijn voorgangers heel zichtbaar was achtergelaten. Of zou er een hond wat wild gesnuffeld hebben?
Bedankt en proost, Biertje

geo 4656. Ben je kleurenblind? - van lemonjr

13 februari 2013, 15:20
De puzzel was opgelost, maar ja, er zou best een foutje in mijn antwoorden kunnen zitten. In september was ik hier al eens gaan kijken. De locatie kwam in aanmerking voor een cache, maar behalve een paar grote dikke spinnen zag ik niets. Later kreeg ik de bevestiging dat ik op de juiste plek was geweest, maar dat de cache vaak verkeerd om wordt teruggelegd en dan niet (goed) zichtbaar is. Vandaag was ik weer terug in Zoetermeer. De spinnen waren weg en ik had nu een lamp bij me om licht te brengen in de duisternis. Maar dat was niet nodig, want binnen een minuut had ik de cache in handen. Hoe kon ik daar nou overheen gekeken hebben? Dan moet ik toch aardig blind zijn geweest.
Bedankt en proost, Biertje
note 9 september 2012
Hoewel ik niet kleurenblind ben, was het toch nog lastig om het (juiste) coördinaat te ontdekken. Ik dacht dus dat ik goed zat, toen ik hier in Zoetermeer op mijn nulpunt een logisch bouwwerk ontdekte. Maar niets van roze. Wel vond ik een paar grote spinnen. Die waren zwart. Ik heb een paar foto's gemaakt van de uithoeken, zodat ik die op veilige afstand kon inzoomen, maar ook daar kon ik niets opvallends ontdekken. Of de cache is weg, of ik zat hier helemaal verkeerd...

4657

geo 4657. TFTC - van Team Xyje

13 februari 2013, 15:25
Hier had ik het als fietser even moeilijk, want 50 meter voor de cache stond een groot bord dat inrijden voor fietsers (en wandelaars) was verboden. Ik ben toen maar wat ongehoorzaam geweest en ben door het gras met de fiets aan de hand naar de cacheplek gewandeld. Daar had ik het gelukkig weer erg gemakkelijk, want het kokertje lag gewoon op de grond. Was het magneetje uitgewerkt of waren mijn voorgangers een beetje lui? Staande op mijn fiets (toch handig, zo'n stuk gereedschap) heb ik de cache weer netjes teruggeplaatst. TFTC gebruik ik overigens nooit, want ik hou niet van afkortingen in mijn logs en zeker niet in het Engels, dus daarom eindig ik met:
Bedankt en proost, Biertje

geo 4658. Burgemeester Vernede Sportpark - van Eli-n en Liesje5500

13 februari 2013, 16:15
Tussen alle traditionals door had ik ook een multi ingepland. Tijd om even de benen te strekken in het Burgemeester Vernede Sportpark. Sporten is namelijk mijn lust en leven, maar dan voornamelijk tapdansen en kroegtijgeren. Ik maakte het mezelf nog even moeilijk door vraag 2 op waypoint 3 te willen beantwoorden, totdat ik ontdekte dat ik waypoint 1 niet in mijn GPS had staan. Ik had gedacht dat dit dezelfde was als de parkeerplaats, maar gelukkig had ik de papieren uidraai bij me (voorbereiding!), zodat alles toch nog op zijn plaats viel en ik het doosje netjes uit zijn verstopplekje kon halen.
Bedankt en proost, Biertje

4659

geo 4659. Met stip op de kaart... Zoetermeer - van Dodo's

13 februari 2013, 16:35
Dit was mijn derde stip, na eerdere stippen in Wassenaar en Almere Haven. Ik zat nu al een paar uur op de fiets en mijn vingers waren behoorlijk verkleumd en gevoelloos. Daardoor duurde het erg lang voordat ik de nano uit zijn lastige verstopplek had gepeuterd. Die is overigens niet vierkant, maar rechthoekig. Het dopje van de nano zag er wel uit als een stip, dus dat klopte. Ik had mijn fiets gezet tegen een platte steen die door een busje behoorlijk geraakt moet zijn bij het nemen van de bocht. Een dame die haar auto op kwam halen, vroeg lachend of ik soms van plan was die steen achterop mijn fiets mee te nemen. Nou nee, dan zouden mijn bierblikjes gelijk geplet zijn. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 4660. HansKitty's jeugd #3 Spijbelen? - van Hanskitty

13 februari 2013, 16:55
Het was op dit tijdstip niet erg druk op het schoolplein, want het was de woensdag na carnaval, dus de meeste leerlingen zaten nu met een kater thuis te spijbelen. Behendig toverde ik de nano tevoorschijn. Het logrolletje was helemaal vol, dus heb ik mijn naam op het 1e plekje geschreven, dwars door de naam van de FTF heen. Ach, nood breekt wetten. Misschien dat Hans of Kitty weer eens een nieuw rolletje kunnen plaatsen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 4661. HansKitty's jeugd #1 Partijtje doen? - van Hanskitty

13 februari 2013, 17:30
Het was behoorlijk druk met het af- en aanrijden van auto's van ouders met sportende jeugd. Wat die man met zijn fiets bij dat hek in een uithoek van het parkeerterrein zat te doen? Nou, ik probeerde niet weg te glijden in de sloot door me met één hand vast te houden aan het hek, terwijl ik met de andere hand zocht naar de nano. Toen dat niet lukte, deed ik iets wat waarschijnlijk niet mag, maar waardoor ik de kleine rakker direct zag zitten. Opgelucht krabbelde ik mijn naam op het strookje en kon ik weer verder. Op naar Oosterheem!
Bedankt en proost, Biertje

4662

geo 4662. De andere kijk op Oosterheem - van Team Bolle

13 februari 2013, 16:15
Voor de derde keer probeerde ik met een nieuwe scherpe blik een andere kijk op Oosterheem te krijgen. Op een avond in juli vorig jaar ben ik daaraan begonnen met Pino, Corbulo en Mighty-Mike. Bij elk waypoint hadden we wel een discussie over de interpretatie van de vraag. Door een rekenfout hebben we toen ook nog eens flink wat extra meters gelopen. Uiteindelijk liepen we vast bij Zeg Eens Boe, waar we geen aanwijzing konden vinden. Zelf heb ik het op een zondag in september opnieuw geprobeerd. Nu was de aanwijzing direct zichtbaar (waarschijnlijk de eerste keer te moeilijk teruggestopt door onze voorgangers), maar ook bij de volgende waypoints had ik steeds twijfels over de antwoorden. Uiteindelijk stond ik een tuin waar niets te vinden was en de bewoners niet open deden. Tja...
Eind december werd ik ineens gebeld door Bonzo B: Mama B was in Oosterheem vastgelopen bij wp5 Zeg Eens Boe en het was inmiddels donker. Dankzij mijn aanwijzing waar en wat te zoeken kon zij verder en vond ze uiteindelijk ook de cache.
Vandaag probeerde ik haar succes te evenaren. Mijn GPS wees nu naar een andere tuin, waar ik een paar plantenpotten optilde en achter wat rechthoekige tegels zocht. Ik vond het allemaal niet logisch en besloot mama B maar even te bellen. Gelukkig maar, want ik bleek in de tuin van de buren te staan. Ik kreeg ook een extra aanwijzing, waardoor ik eindelijk weer een stukje verder kwam. Tenslotte kon ik de goedgevulde plastic doos openen en opgelucht mijn naam in het logboekje schrijven. Ik heb nu inderdaad een heel andere kijk op Oosterheem gekregen.
Bedankt en proost, Biertje
note 9 september 2012
Aan deze multi was ik al eens in juli begonnen, samen met mijn goede vrienden Pino, Corbulo en Mighty-Mike, maar wij liepen toen vast bij Zeg eens boe. Vandaag was ik toch in Zoetermeer en zou ik de draad zelfstandig opnieuw oppakken. Dit keer was de aanwijzing snel gevonden (in het donker is dat toch een stuk lastiger) en kon ik op weg naar het Lichtje. Ik kwam eerst in een tuin terecht waar een mooi Ikea-lampje stond (met op de onderzijde een fraaie cijfercode), maar daarna zag ik de werkelijke bedoeling. Zo bereikte ik Lekker Fit, met een afwijking van meer dan 15 meter, waardoor ik eerst nog twijfelde. Maar uiteindelijk stond ik dan bij de tuin van WP8. Maar was dit wel de goede tuin? Bij de buren ontdekte ik een gc-sticker, maar daar was niets verstopt en ook niemand thuis. Omdat ik vanmiddag al een keer met de politie in aanraking was geweest omdat ik in de verkeerde tuin stond, besloot ik deze multi opnieuw af te breken. Ik kom nog wel eens terug.
note 2 juli 2012
Vanavond waren de Braeckgeocachers op pad in Zoetermeer en dit had onze 9e moeten worden. Dat is (nog) niet gelukt, want ondanks dat we met z'n vieren ruim 8.000 founds hebben, vonden we dit toch wel een behoorlijk pittige multi. Na een uitgebreide discussie bij wp1 over de juiste interpretatie waren we het ook bij de volgende wp's nooit direct eens over de juiste antwoorden. Op weg naar Zeg Eens Boe riep ik al direct dat dit niet kon: meer dan 600 meter lopen naar een punt buiten de wijk? Hadden we een bankje niet geteld of een balkon gemist? Even terug, maar dat bleek allemaal prima te kloppen. Toch maar lopen en toen we in het talud naast de Randstadrail stonden, ontdekte ik dat zowel Corbulo als ik onafhankelijk van elkaar dezelfde rekenfout hadden gemaakt. Mighty-Mike beweerde nu ineens dat hij een ander antwoord voor het Oost-coördinaat had genoemd, maar niemand kon zich herinneren dit gehoord te hebben. Toen we uiteindelijk bij Boe aankwamen, moesten niet alleen de cacheradars aan, maar ook onze lampen. Hoewel we een ruim zoekgebied hebben genomen, konden we hier niets vinden. Het was inmiddels 23.00 uur en we besloten deze tocht af te breken en terug te lopen naar de auto. We moeten dus nog een keertje terug...

geo 4663. 6 days, 7 nights - van Team Kipje

13 februari 2013, 18:40
Puzzelen is mijn lust en leven. Toch had ik er meer dan 2 weken voor nodig om alle puzzels te verzamelen. Maar daarna ging het snel, want in mijn stamcafé zitten een paar echt fanatieke puzzelaars. Toen ik van deze monsteroperatie vertelde, wilden ze direct meehelpen. Zaterdagavond kon ik de uitdraaien uitdelen en op dinsdag had ik de meeste oplossingen al binnen. Het duurde even voordat ik weer eens richting Zoetermeer zou gaan, dus in de tussentijd heb ik zelf ook nog wat zitten puzzelen. Uiteindelijk was ik vandaag met de juiste coördinaten op zak op weg en bleek mijn volgende puzzel hoe ik de locatie met de fiets kon bereiken. Het was inmiddels donker geworden en met mijn lampje ontdekte ik eerst het geplunderde keldertje en daarna gelukkig ook de pot. De logstrook is nu vol. Een extra puzzel dus voor de volgende vinders waar ze hun naam moeten schrijven... wink
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4664

geo 4664. Daar heb ik geen kaas van gegeten - van rissie1983

15 februari 2013, 15:05
Om Wassenaar weer (even) schoon te krijgen fietste ik vanmiddag langs 3 negativiteitscaches van rissie1983. Voor nummer een passeerde ik café De Landbouw, dat in 2006 zo'n 60 meter werd verplaatst vanwege de aanleg van de Verlengde Landscheidingsweg. Ik dacht hier een lekker stukje kaas met een biertje te nuttigen, maar van mijn GPS moest ik een paar honderd meter door. Daar lag de Milner al op me te wachten. Iets verderop stond de koe te grazen die hier natuurlijk voor had gezorgd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4665. Dat lap ik aan mijn laars - van rissie1983

15 februari 2013, 15:35
Deze cache haalde het bloed onder mijn nagels vandaan. Ik was hier al eens geweest, maar toen was het donker en al na 2 minuten zag ik dat dit onbegonnen werk was. Vanmiddag was het volop licht, maar het was net zo lastig. Aan de hint had ik niets, want er staan hier zo'n 7 objecten die aan de omschrijving voldoen. Ten einde raad heb ik een hulplijntje gebeld: La Rosa van Team KIS98. Die had daarna nog zo'n 5 minuten nodig om mij naar de juiste plek te leiden, waar ik na enige tijd eindelijk de cache aan mijn laars kon lappen. Toen ik haar vertelde dat ik hierna Bloed onder de nagels ging zoeken, wist ze zeker dat ik ook daar beslist weer hulp nodig zou hebben. Oei, dat voorspelde niet veel goeds...
Bedankt en proost, Biertje

4666

geo 4666. Deze haalt het bloed onder je nagels vandaan - van rissie1983

15 februari 2013, 15:55
Aan het begin van de Eikenhorstlaan staat een bord dat het hier verboden is voor fietsers. Daar heb ik me maar niets van aangetrokken, want ik kon me niet voorstellen dat de bewoners van deze woningen allemaal met de fiets aan de hand naar hun huis wandelen. Aan het eind van de straat stond het verbodsbord nogmaals. Vreemd, want om de hoek was de bushalte met 4 fietsenrekken. Natuurlijk allemaal leeg, want hoe zouden die fietsers hier moeten komen? Maar hier eindigt de negativiteit, want de cache had ik na systematisch zoeken snel gevonden. Ik heb gewoon het zoekgebied een stuk ruimer genomen, want dat heeft me bij de caches van rissie1983 vaker geholpen.
La Rosa van Team KIS98 wist zeker dat ik haar hulp nodig zou hebben bij het vinden, dus ik belde haar even om te vertellen van mijn succes. Vol bewondering en ontzag hoorde ze mijn verhaal aan en prees mijn zoekkunst en vindingrijkheid. Ze ging direct een fles witte wijn opentrekken om dit te vieren. Ik had ook wel trek in een biertje, maar ik moest eerst nog even naar huis fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4667. Randje hout - van St Bernhard

18 februari 2013, 19:45
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers weer op stap. Omdat we zo'n beetje alle nachtcaches in onze regio hebben gedaan, reden we naar Haarlem voor de Vloek van de FTF#1. Op de parkeerplaats konden we gelijk even een traditional meenemen. Dat 'even' duurde iets langer, maar uiteindelijk stonden we allemaal rond hetzelfde object. Daar zag ik ineens het listig verstopte kokertje, waarna Pino zijn gereedschapskist opende en het ding tevoorschijn trok. Zo, de eerste van deze avond was in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

4668

geo 4668. De vloek van de FTF #1: Duisternis - van De Wijngemachtigde

18 februari 2013, 20:05
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers weer op stap. Omdat we zo'n beetje alle nachtcaches in onze regio hebben gedaan, reden we naar Haarlem voor de Vloek van de FTF#1. Afgaand op de laatste log had ik een lange en lastige cache verwacht, maar het tegengestelde bleek waar. Nou kwam dat misschien ook door felle zoeklichten, onze uitgebreide ervaring en het feit dat we met z'n vieren waren. Corbulo ontdekte de eerste reflector en ik vond de aanwijzing. Daarna zag Mighty-Mike de tweede reflector en pakte ik de cache. "Zijn we nu al klaar?" vroegen mijn vrienden zich vertwijfeld af. Als troost gaf ik ze een stroopwafel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4669. Farmor - van the snakedoc

18 februari 2013, 20:30
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers weer op stap, dit keer in Haarlem. Door mijn spreekwoordelijke voorbereiding kon ik mijn metgezellen vertellen dat farmor het Zweedse woord voor oma is. Terwijl Pino de auto ergens om de hoek parkeerde, liep ik met Corbulo en Mighty-Mike naar oma's tuintje. Ook hier zag ik direct waar ik het potje kon vinden. Om oma niet wakker te maken hebben we iets verderop onze namen in het logboekje geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

4670

geo 4670. Leidsevaart 1 - van sambaloelek

18 februari 2013, 20:40
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers weer op stap, dit keer in Haarlem. Na farmor wandelden we langs de Leidsevaart, die kennelijk van Haarlem naar Leiden stroomt. Met nog ruim 100 meter te gaan schatte ik alvast waar dat ongeveer was, waarna Pino concludeerde hoe de cache dan verstopt moest zijn. De niet bang uitgevallen Mighty-Mike mocht de koker gaan pakken, vakkundig door ons bijgelicht. Het openen kostte hem wat moeite vanwege zijn natte handen. Hierna liepen we terug naar de auto, want we wilden nog even naar Aerdenhout.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4671. Oosterduin - van leendertpeter

18 februari 2013, 21:00
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers weer op stap, dit keer in Haarlem. De hele avond was Pino al een beetje zenuwachtig, want dit zou zijn 2400e cache moeten worden. Van een afstandje keken we toe hoe hij in een rechte lijn op de plek af liep. Daarna klonk er een luid applaus en waren er hartelijke felicitaties, toen hij het potje vol trots aan ons toonde. Vanwege deze bijzondere gebeurtenis had ik speciaal voor Pino een lekkere stroopwafel meegenomen. Voor de anderen natuurlijk ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4672. Met STIP op de kaart... Aerdenhout - van Birdie.NL

18 februari 2013, 21:10
Op het moment dat de 4 Braeckgeocachers deze avond in Aerdenhout uit hun auto stapten, kwam er net een wat oudere man met een hond uit de woning tegenover de cache. Hij vroeg belangstellend wat we gingen doen. Toen ik uitlegde dat er hier een doosje verstopt lag, verscheen er een blik van herkenning. Ja, van dat spel had hij gehoord, zijn vrouw vond het enig, maar voor hem was het allemaal maar onzin. Hoofdschuddend verdween hij in de nacht. Intussen had Pino het kokertje gevonden en schreven wij onze namen op het logrolletje, nog wat lacherig vanwege de simpele reactie en het onvervalst Aerdenhouts accent.
Bedankt en proost, Biertje

4673

geo 4673. Met STIP op de kaart... De Zilk - van duikertjes & nielsd23

18 februari 2013, 21:30
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers op stap geweest in Haarlem. Op de terugweg via Aerdenhout passeerden we ook het dorp De Zilk. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het heeft 2300 inwoners en grenst aan Vogelenzang, de kampeerplek die sinds 1937 in ons geheugen staat gepionierd. Na een korte verkenning van de buurt wees ik Corbulo en Mighty-Mike waar ze hun arm moesten steken. Pino had inmiddels de auto gekeerd, zodat we verder richting Noordwijkerhout konden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4674. Rondje rotonde: De Bollenzifter - van De Tomtommers

18 februari 2013, 21:35
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers op stap geweest in Haarlem. Op de terugweg passeerden we de Bollenzifter. Mighty-Mike had deze cache al eerder gevonden, wel met enige moeite wist hij nog. Aan ons de taak om snel toe te slaan. Pino was lekker op dreef en had het kokertje rap te pakken. Corbulo vond ook iets en nam dat onder zijn schoen mee de auto in. Toen de penetrante geur na enige minuten tot ons door drong, hadden wij dringend behoefte aan een Drollenzifter.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4675. Met STIP op de kaart... Noordwijkerhout - van Arendsoog35

18 februari 2013, 21:50
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers op stap geweest in Haarlem. Op de terugweg passeerden we Noordwijkerhout, waar we ook een stipje konden wegwerken. Pino parkeerde ongeveer ter hoogte van de cache, maar had niet gezien dat er nog een sloot genomen moest worden. Vanwege mijn voorliefde voor val- en glijpartijen werden Mighty-Mike en Corbulo meegestuurd om mij te behoeden voor een nat pak (en een natte bekleding van Pino's dure auto). Mijn lijfwachten zochten echter bij de verkeerde boom, waardoor ik triomfantelijk het rolletje kon tonen. Het kokertje tonen lukte niet, want dat was stevig vastgemaakt. Ons kent ons in Noordwijkerhout...
Bedankt en proost, Biertje

4676

geo 4676. De vloek van de FTF #23: Zicht op SJC - van jetnop

18 februari 2013, 22:00
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers op stap geweest in Haarlem voor de Vloek van de FTF #1. Op de terugweg passeerden we #23 van dezelfde serie. Een beetje lacherig en vol zelfvertrouwen vanwege de goede afloop dachten we dat we deze vloek ook wel konden trotseren. Pino bleef de slordig geparkeerde auto bewaken, terwijl Mighty-Mike, Corbulo en ik even op en neer zouden lopen. Dat viel tegen, want voor deze cache was een hulpmiddel nodig. Er werd even gevloekt en daarna belden we Pino om toch maar even met de gereedschapskist uit de auto te komen. Er werd nogmaals gevloekt toen dat hulpmiddel helemaal niet bleek te werken. Corbulo ontdekte iets anders en wist heldhaftig de cache tevoorschijn te krijgen. De laatste stroopwafel van deze avond moest eraan geloven, want alleen op die manier was al dat gevloek te bestrijden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#344. Kabouterhotel - van Team KIS98

   dnf 19 februari 2013
Over het Kabouterhotel had ik al eens in de krant gelezen en daarom kwam ik vandaag even een kijkje nemen. Daarna ging ik op zoek naar de cache. Mijn GPS stuurde me eerst een paar keer over het kruispunt, maar uiteindelijk kwam ie tot rust. De spijkerbroek had ik natuurlijk snel in de gaten (dat is zo'n beetje mijn tweede natuur), maar de cacheplek kon ik niet lokaliseren. Ik kom dus nog maar een keertje terug.

4677

geo 4677. Kabouterbieb - van Team KIS98

19 februari 2013, 10:10
Het idee voor deze nieuwe cache heb ik Team KIS98 aangedragen, want het zou mooi bij hun cache Kabouterhotel passen. Daar had ik zojuist met lege handen gestaan, maar bij de bieb ging het gelukkig een stuk makkelijker. Ik bleek de 4e logger. Tot slot heb ik nog even mijn meegenomen boek van John Cleese geruild. In: Cleese Over Het Leven van John Cleese. Uit: Inspecteur Wexford en de Verjaarde Moord van Ruth Rendell.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4678. Mijn hobby: Electronica - van Ma-Bu

19 februari 2013, 11:55
Vanwege droevige omstandigheden moest ik vandaag een bezoek brengen aan een gebouw in deze buurt. Vooraf was er nog genoeg tijd om een cache te zoeken. De checker had mijn oplossing akkoord bevonden en met de juiste coördinaten in mijn GPS liep ik nu naar het nulpunt te zoeken. En waren hier ruim voldoende verstopmogelijkheden, maar gelukkig zag ik iets verderop het voorwerp uit de hint. Opgelucht schreef ik mijn naam in het boekje. Ook deze hobby-cache was weer in een smiley veranderd.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4679. Jacob Cats - van dooiedienders

20 februari 2013, 11:15
Voor vandaag had ik een fietstocht naar en rond Delft gepland. Eerst reed ik naar de Voorburgse Jacob Catsstraat waar de eerste cache op mij lag te wachten. Voortuincaches zijn mijn lust en mijn leven, en voor deze heb ik zelfs 4 tuinen van binnen mogen bewonderen. Mijn GPS stuurde me eerst naar een tuin waarvan het hekje dicht zat, maar dat had ik snel open. Helaas, nergens een cache te zien. De tuin ernaast en die daar weer naast leken ook nogal doosjesloos. Mijn opvallend gesnuffel in combinatie met de recente inbraakgolf in Voorburg deed me besluiten een hulplijntje in te schakelen, voordat er iemand 112 zou bellen. La Rosa van Team KIS98 stuurde me vervolgens naar de juiste tuin, waar de verstopplek me direct toelachte. Vlot loggen en snel weer weg.
Bedankt en proost, Biertje

4680       4680

geo 4680. Serie A12: Uitzicht PCP - van thijmens en Silliej

20 februari 2013, 11:35
Op mijn fietsroute naar Delft reed ik eerst even langs het Prins Clausplein. Jaren geleden heb ik hier het eerste deel van een cache van Pyne gevonden. Later kwam daar de Strop van de Naaktslakkies bij. Nu liep ik omhoog voor het Uitzicht op het Prins Clausplein. Door de bevroren grond had ik het makkelijk en gelukkig lag de kist goed in het zicht. Even hurken om te loggen en ik mocht weer naar beneden. Rustig, want ik had geen zin in een valpartij.
Bedankt en proost, Biertje
Vlak na mijn bezoek is deze cache door de reviewers gearchiveerd en werd de pagina gelocked, waardoor er geen logs meer konden worden geplaatst.

4681

geo 4681. Prachtige bomen, mooie brugjes - van de Kalfjes

20 februari 2013, 12:00
Op mijn weg naar Delft passeerde ik een paar mooie brugjes en wat prachtige bomen. Een geschikte plek om een cache te verstoppen, en die lag er dus ook. Vanwege het terrein was het even balanceren om te voorkomen dat ik zou wegglijden, maar toen had ik de pot veilig in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4682. DUCK #3: De Blauwe Doos - van vanbaarsel

20 februari 2013, 12:30
Al vaker ben ik bij de Delftse Ikea geweest om daar een verstopte cache te zoeken: aan de zijkant, bij de achterkant en dit keer aan de voorzijde. Duck is kennelijk Zweeds voor 'fotokokertje'. Nadat ik mijn fiets strategisch had neergezet, kon ik het ding makkelijk tevoorschijn halen en mijn naam op het rolletje zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4683. Merel's muisje - van fscheerhoorn

20 februari 2013, 12:50
Vanaf de Ikea fietste ik verder naar het zuiden. Ongeveer bij de IJsmeestertunnel stopte ik, omdat ik hier op zoek moest naar een muisje. Daarvoor heb ik mijn zoekcirkel iets ruimer genomen, want dit knaagdiertje had zich niet op het nulpunt verstopt, maar op een veel logischer plekje iets verderop. Aan zijn staart zat een klein logboekje, waarin ik mijn naam heb toegevoegd.
Bedankt en proost, Biertje

4684

geo 4684. Tim's verjaardag - van fscheerhoorn

20 februari 2013, 13:25
Na Merel's Muisje bezocht ik Tim's verjaardag. Die is inmiddels 2 jaar ouder geworden, want ik had nogal wat moeite met het ontcijferen van de plek waar het feestje gevierd zou worden. Met 'wat' hulp had ik eindelijk de juiste coördinaten ontcijferd en kon ik op weg. Dat bleek een plek die niet zo makkelijk met de fiets bereikbaar was. Maar mijn tocht werd beloond met een gigantische kist en zo'n drie kilo klei aan mijn schoenen, dat ik de rest van de dag in een lang spoor zou gaan achterlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4685. Op een grote paddenstoel - van BachuZ

20 februari 2013, 13:45
Toen ik tijdens mijn fietstocht rond Delft in de buurt van de paddestoel was aangekomen, zette ik mijn fiets neer en ging op zoek. Toen ik het ding had gevonden, maakte ik eerst een foto. Een van de wegwerkers waarschuwde me dat die niet echt was en informeerde daarna of ik soms van de schietvereniging was. "Nee, ik schiet alleen foto's", antwoordde ik gevat. "En ik ben een liefhebber van paddestoelen." En natuurlijk ook van een biertje en dat trok ik open nadat ik mijn naam in het logboekje had gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4686. DUCK #1: station Delft Zuid- van vanbaarsel

20 februari 2013, 14:00
Inmiddels was ik op mijn fietstocht bij station Delft Zuid aangekomen. Daar moest ik op zoek naar het eerste eendje van deze serie. De verstopplek kon haast niet missen, want er was niets anders in de buurt. Ongemerkt wist ik het kokertje tevoorschijn te peuteren en na het loggen weer terug te plaatsen. Nu kon ik door naar 't Woudt.
Bedankt en proost, Biertje

4687

geo 4687. Schaafje's Powertrail(tje): Bonus - van schaafjes

20 februari 2013, 14:35
Voor deze korte serie ben ik 4 keer op pad geweest. In januari 2012 heb ik de eerste 2 van de Powertrail gevonden, maar toen werd het te donker en zonder lamp leek het me onbegonnen werk. In mei heb ik de Trail afgemaakt en ging ik op weg naar de Bonus. Die kon ik toen onder de brug niet vinden, want de plek was juist gewijzigd. In september ging ik opnieuw op zoek, nu op de nieuwe locatie. Daar heb ik een tijdje vertwijfeld rondgedoold. Maar vandaag was het dan eindelijk raak. In het winterse landschap waren er weinig verstopmogelijkheden, dus kon ik eindelijk de gigantische Power Cell openen. Daarmee heb ik na 13 maanden met een tevreden gevoel dit hoofdstuk afgesloten.
Bedankt en proost, Biertje
note 29 september 2012
Na afronding van de minitrail op 12 mei bleef alleen de bonus over, maar die kon ik toen niet vinden. Thuis ontdekte ik dat die vlak daarvoor was verplaatst naar een andere locatie. Vandaag fietste ik weer eens in de regio Delft en mijn plan was om de bonus nu eindelijk te gaan verzilveren. Ik was behoorlijk zeker van mijn uitkomst, want zowel met de nieuwe methode als met de correctiecijfers op de oude, had ik het zelfde eindcoördinaat gekregen. Vreemd dat ik daar dan (opnieuw) nergens een cache kon vinden, terwijl in de logjes niemand problemen heeft. Ik zal dus nog een derde keer terug moeten, vrees ik...
dnf 12 mei 2012
Tja, daar stond ik dan. Op een bekende plek, want jaren geleden ben ik hier ook al eens door twee agenten gevraagd wat ik daar deed. Ze hadden me foto's zien maken en iets noteren. Ik vertelde toen niets over geocachen, maar legde uit dat ik van de natuur hield en dat ik op de kaart had gekeken hoe ik weer terug moest fietsen. Ze geloofden me en we gingen ieder een kant op. Nu moest ik hier opnieuw naar een kist zoeken en dus tegelijkertijd de weg in de gaten houden voor politiebusjes. Maar geen van beide heb ik gezien. Bijna wilde ik aan de aanwezige ijzeren paaltjes sjorren, of de gele kap verwijderen, maar gelukkig herinnerde ik me bijtijds gelezen te hebben dat dit niet mocht. wink
Omdat ik vanmorgen iets te lang met een bevriende Delftse wortelcacher heb staan bellen, bleek mijn batterij leeg en had ik geen hulplijnen meer over. Dan maar verder met mijn geplande route.
Thuis ontdekte ik dat de puzzel op 20 januari is veranderd. Ik zal voor de bonus dus nog een derde keer naar Delft moeten. Gelukkig liggen daar nog meer not-founds, dus: wordt vervolgd...

geo 4688. Boomschijf - van Keurli

20 februari 2013, 16:25
Over dit puzzeltje heb ik me de afgelopen vijf jaar al heel wat keren gebogen. Een tijdje terug kreeg ik bij toeval een duwtje in de goede richting, waarna het schijfje begon te rollen. Met de juiste coördinaten op zak fietste ik vanmiddag naar de plek waar de echte schijf moest liggen. Na wat rondspeuren en wegzakken kon ik eindelijk de pot in mijn armen sluiten. Opgelucht schreef ik mijn naam in het logboekje. De coin lag hier waarschijnlijk al een tijdje, dus die heb ik meegenomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4689. Nobele heren - van Keurli

20 februari 2013, 16:40
Puzzelen is mijn lust en mijn leven. Nachtenlang heb ik gezocht naar de namen bij de gezochte heren. In mijn stamcafé hoefde ik geen hulp te verwachten, dus probeerde ik wat alternatieven. Met meer geluk dan wijsheid had ik uiteindelijk het juiste coördinaat bij elkaar gesprokkeld en kon ik dit puntje toevoegen aan mijn route voor vanmiddag. De verstopplek was al van verre duidelijk en even later had ik het nobele potje eindelijk in handen.
Bedankt en proost, Biertje

4690

geo 4690. Oma Spekkie - van Lemniscaatje

20 februari 2013, 16:55
Bij het aanfietsen zag ik Spekkie al zitten: vanaf de blauwe kliko volgde hij aandachtig al mijn handelingen. Ik had de verstopplek natuurlijk direct opgemerkt, maar zoals al eerder is vermeld, ging het slot niet open met de code 176. Zat het soms vastgevoren? Door mijn handen met wat moeite door de gaten te duwen, kon ik toch bij het doosje komen om het logboekje eruit te wurmen. Ik hield er wel 2 bloedende schaafwonden aan over, maar de log was gezet en ik heb ook nog een coin achter kunnen laten. Toch adviseer ik Lemniscaatje om even naar het slotje te kijken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4691. Vriendschap: 18-09-1982 - van Arjan&denise adopted by jeroen en melissa

20 februari 2013, 17:05
Voor deze vriendschapspuzzel heb ik even een oude brandweervriend geraadpleegd, waarna ik de juiste coördinaten in mijn GPS kon stoppen. Nadat ik mijn fiets had neergezet, moest ik even om me heen kijken waar de cache was verstopt. Zat hij heel listig weggewerkt? Aha, daar was hij al. Onder het toeziend oog van de buren opende ik de koker en schreef ik liefdevol mijn naam in het vriendenboekje.
Bedankt en proost, Biertje

4692

geo 4692. Nieuw WateringseVelds Peil - van BeeStar4

20 februari 2013, 17:20
Bij dit bruggetje in Wateringen had ik eigenlijk een peilmeter verwacht, maar misschien heb ik die in alle consternatie volledig gemist. ik zag de cache namelijk al snel liggen en had hem daarna vlot in handen. Helaas is de constructie niet waterdicht. Het logrolletje was dus volledig doorweekt. Met moeite heb ik er mijn naam in gekrast. Hier is dringend heel veel onderhoud nodig!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4693. Hooggeleerd - van hoftouw

20 februari 2013, 17:40
Op de terugweg van mijn route rondom (de universiteit van) Delft passeerde ik het plekje waar de hooggeleerde heren zich hadden verzameld. Dat was niet toevallig, want voor de juiste coördinaten had ik me even flink in het studentenleven verdiept. De beste basis voor een bierige carrière, zoals ik zelf heb ondervonden. Dankzij de duidelijke hint hoefde ik maar één keer te bukken, waarna de pot in m'n schoot viel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4694. Reis om de wereld 1: Nord-Amerika - van hoftouw

20 februari 2013, 18:15
Dit was de laatste cache op mijn reis rond de wereld langs Nootdorp, Delfgauw, Delft-Zuid, 't Woudt, Wateringen en Rijswijk. Bij aankomst op de berekende plek begon ik even te twijfelen. Maar toen mijn scherpe ogen iets opvallends zagen liggen, wist ik dat ik toch de juiste coördinaten had gevonden. Ik moest heel even denken over de bonusvraag, maar toen kon ik aan de laatste kilometers huiswaarts beginnen. Ik had vandaag 65 km gefietst en 16 caches gevonden. Geen slechte score voor een winters middagje in februari, vond ik zelf.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4695         4695

geo 4695. Biertje? - van aaipo

26 februari 2013, 11:25
Vanmorgen werd ik door mijn goede vriend Wilxlii Carrotte uit mijn bed gebeld: of ik wel wist dat er een nieuwe multi in het Bezuidenhout was gelegd langs allemaal (voor mij bekende) cafés? Ik had een half uur nodig plus een halve liter bier om fris en fruitig op de fiets te zitten naar wp1. Dat was een bekend café waar ik met mijn oude collega's al twee keer stevig een kerstborrel heb gevierd. Café 2 kende ik ook ("Uitsmijtertje met kaas meebakken?") en zo ging het lekker snel verder. Bij wp5 en wp6 had ik een forse afwijking van meer dan 100 meter. Dankzij mijn kennis van de plaatselijke horeca (ja, dat heet Voorbereiding) heb ik de route maar één keer gefietst. Toch hield ik 2 foto's over, maar door de formules was dat geen probleem. Zo fietste ik naar de cacheplek, waar ik tevreden als eerste mijn naam in het boekje mocht schrijven. Ik had het geluk dat de meeste cafés nog dicht waren en ik nergens naar binnen was gestapt, want even later kwam Schevy van Team KIS98 al aanfietsen. Die had twee rondjes nodig gehad om alle foto's te kunnen plaatsen en van hem leerde ik ook dat de cafés niet op de wp's, maar ergens langs de route lagen. Dat verklaarde ook mijn geconstateerde 'afwijkingen'. Terwijl wij nog wat foto's maakten, parkeerde nummer drie zijn auto: Richard van M.I.Casa. Ook geen echte kroegtijger en hij had met vallen en opstaan de route lopend afgelegd. Nadat ik Wilxlii nog even had gebeld, fietste ik met Schevy terug. Binnenkort zal ik de route ook eens 's avonds doen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 4696. Deze is nogal afgezaagd - van rissie1983

26 februari 2013, 12:05
Nadat ik Schevy van Team KIS98 zojuist bij de multi 'Biertje?' had ontmoet, fietsten wij samen nog even door naar 'Afgezaagd'. Door alle positieve energie van mijn FTF had ik helemaal geen behoefte aan negativiteit en had ik deze cache (alweer) net iets sneller in de gaten dan mijn metgezel. De cachebehuizing was stevig verankerd, merkte ik tot mijn verrassing, waardoor het kokertje naar buiten schoot en bijna in het water terechtkwam. Grijnzend schreef ik opnieuw mijn naam boven die van Team KIS98 en daarna fietsten wij terug naar Leidschendam.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4697

geo 4697. Afdwaler - van Opaprikstok

27 februari 2013, 22:30
Na onze wekelijkse zwemtraining stelde ik Mighty-Mike voor om nog even deze nieuwe cache op te rapen. "Nieuwe cache?" vroeg deze verbaasd. Hoewel hij als premium member steeds een sms'je krijgt als er een nieuwe cache in zijn buurt verschijnt, was het hem kennelijk ontgaan dat Opaprikstok deze week twee nieuwe caches in de buurt van het zwembad had gelegd. Het bleek dat Mike de straal van dat gebied een beetje ruim heeft afgesteld, waardoor hij de hele dag zoveel sms'jes krijgt, dat hij geen tijd meer heeft om die allemaal te bekijken. Maar gelukkig is daar dan zijn goede vriend Biertje, die op het juiste moment klaar staat en hulp kan bieden. Op dit plekje ben ik al drie keer eerder geweest voor een cache, dus ook in het donker kwam het bekend voor. Vanwege de naam vermoedde ik al wat ik moest zoeken en de afdwaler had ik binnen een paar tellen in mijn hand. Leuk gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4698. Jolijne - van Opaprikstok

27 februari 2013, 22:45
Na de vondst van de afdwaler liep ik met Mighty-Mike even door naar de plaats waar Opaprikstok zijn andere nieuwe cache had neergelegd. Ook deze plek kwam me bekend voor: aan de zijkant had ik al eens naar een doosje gezocht (waarvoor ik uiteindelijk maar heb aangebeld) en op 31 december 2010 heb ik hier met Pino en Mighty-Mike een vondeling gevonden. Terwijl Mike nog een beetje onwennig rondkeek, had ik de kleine Jolijne al snel in de gaten. Na het loggen wandelden we weer terug naar het parkeerterrein van het zwembad. Jammer dat Pino er dit keer niet bij kon zijn, maar ja, die voelde een griep aankomen en zal wel de hele avond voor de televisie hebben gelegen...
Bedankt en proost, Biertje

4698

Terug naar boven

Door naar maart 2013