Blik op Biertje

Bierpraat juni 2013

176 caches gevonden (logs 5019-5194)

5019

geo 5019. Insektentoren - van rsdt

5 juni 2013, 20:40
Vanwege het lekkere zonnetje zaten Pyro-Pete en ik eerst nog even op het terras van Het eiland van Ome Nick, voordat we naar onze zwemtraining zouden fietsen. Op die route lag sinds een paar dagen ook een nieuwe insectentoren, die we dan mooi konden inspecteren. Twee uur later bleek dat het vele witbier mijn blik nog niet vertroebeld, want een grappig knutselwerk lachte ons al van verre tegemoet. Mijn metgezel keek verbaasd toe hoe ik soepel en vakkundig de toren opende en de insectendoos graaide. Nadat ik mijn naam in het boekje had geschreven, vervolgden we onze weg naar het zwembad, waar we ruim op tijd arriveerden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 5020. ECCC: Eerste Cranendonckse Carpool Cache - van The Snoopy Family

7 juni 2013, 20:40
Vanavond vertrokken we naar het Brabantse Soerendonk voor ons 48e Braeckweekend. Pino had zich goed voorbereid en mij een bestand toegestuurd met 447 caches die we op onze route zouden tegenkomen. Dat leek me iets te veel van het goede en ik adviseerde om alleen de 2 caches in Cranendonck te doen, waar we de snelweg zouden verlaten. Bijrijder Pyro-Pete werd gewaarschuwd dat carpoolcaches niet het summum van geo-plezier zijn, en die bleef dus ook maar in de auto zitten, terwijl ik het kokertje even ophaalde. Nadat we hadden gelogd, stopte ik de cache weer terug. Pino had zijn auto dusdanig neergezet dat hij het zicht ontnam van een paar andere carpoolers, die zich ongetwijfeld hebben afgevraagd wat daar nou gebeurde.
Bedankt en proost, Biertje

5021

geo 5021. Sint Gertrudiskerk (Mooi Maarheeze 3) - van geozes

7 juni 2013, 20:45
Na onze korte stop bij de carpoolplaats van Cranendonck reed Pino op mijn aanwijzing ook even langs de fraaie Sint Gertrudiskerk. Die staat fier in neoromaanse stijl in Maarheeze, terwijl ik dacht dat we al in Cranendonck waren. Wij hadden meerijder Pyro-Pete al gewaarschuwd dat hij mee moest zoeken naar een heel klein dingetje, maar dat een nano zo klein zou zijn, had hij niet verwacht. Gelukkig waren er nog twee plekjes vrij op het bijna volle logrolletje en we priegelden prompt onze namen er bij.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 5022. Smokkelroute 10: Kasteel Cranendonck - van The Snoopy Family

8 juni 2013, 11:35
Een zonnige zaterdagmorgen in Soerendonk. Wij hadden net de jaarvergadering van Stichting Braeck achter de rug en de drie aanwezige Braeckgeocachers, zojuist gekozen tot Dagelijks Bestuur, wandelden stoer richting kasteel Cranendonck. Bij het fraaie gemeentehuis lag onze eerste cache. Corbulo zat al snel op de goede plek, maar hoe we ook draaiden of trokken, het leverde geen doosje op. Pino had ons even laten aanrommelen, maar greep toen in door snel en kordaat de cache te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5023. Reconstructie Kasteel Cranendonck (Mooi Maarheze 2) - van geozes

8 juni 2013, 11:40
Nadat Pino de eerste cache had gevonden, nam ik revanche door bij deze Reconstructie direct naar de juiste plek te lopen. Terwijl Pino en Corbulo op heel andere plaatsen keken, twijfelde ik nog even of ik snel mijn naam zou schrijven en dan het kokertje terug zou leggen. Maar ik besloot de goede verstandhouding niet op de proef te stellen en liet mijn vondst zien, waarna we gedrieën onze namen schreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5024. Het verdwenen zwembad - van de som

8 juni 2013, 11:50
Drie caches in Soerendonk en drie Braeckgeocachers op pad. Alleen Corbulo had deze ochtend nog niets gevonden, dus die liep voorop terwijl we op zoek gingen naar het verdwenen zwembad. Door het hoge gras zochten we de kortste weg naar het nulpunt en het was inderdaad Corbulo die de koker zag zitten. Met zijn fraaie handschrift zette hij als eerste zijn naam op de logrol. Omdat Pino niet dezelfde weg terug naar 't Smitske wilde lopen, kozen we voor een avontuurlijke tocht door het schone Soerendonkse landschap.
Bedankt en proost, Biertje

5025

geo 5025. Groote Peel - van JoEmAnVe

8 juni 2013, 16:40
Vandaag bezochten we met Stichting Braeck de Groote Peel. Onder leiding van een gids maakten we hier een fraaie en leerzame wandeling over knuppelbruggen en peelbanen. De start was bij het informatiebord, dus die antwoorden hadden we snel binnen. De route ging helaas net niet langs de fotolocatie, dus na afloop en na het gebruikelijke biertje zijn de 3 Braeckgeocachers nog even naar die plaats gelopen, waar Pyro-Pete een groepsfoto van ons heeft gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5026. Girls! Girls! Girls! - van LeeftElvis

8 juni 2013, 17:00
Na ons bezoek aan de Groote Peel werden de taken verdeeld. De helft van de groep ging aanvullende boodschappen doen (voornamelijk wijn en bier), terwijl de Braeckgeocachers in de andere auto een paar caches zouden graaien. Bij deze eerste was er al direct verwarring. Ik wist bijna zeker dat 'Girls! Girls! Girls!' een hit was uit de jaren '80 van de rondborstige Sabrina, maar dat nummer heette 'Boys! Boys! Boys!', vertelde Corbulo me. De tweede verwarring was dat er op de cachepagina staat (vlak boven 'Extra hints') dat het hier om een nano gaat. Cachelegger LeeftElvis vraagt ons ook om de cache graag op dezelfde plaats terug te hangen. Uiteindelijk vond Pino een micro, die niet hing en dus ook niet teruggehangen kon worden. De 11 Favorites snapten we ook niet, maar misschien lag hier vroeger een forse boot en waren hier toen fraaie dames te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

5027

geo 5027. Kip Champignons - van hans budel

8 juni 2013, 17:05
Op de terugweg vanuit de Groote Peel deden de Braeckgeocachers nog een paar caches. Nummer twee vonden we bij neefje Lars, die gek is op kip en champignons. Corbulo was driftig aan het speuren op de verkeerde plek. "Wat zoeken we dit keer?" wilde Pyro-Pete weten. "Een grote groene munitiekist met een felgroene geo-sticker", antwoordde ik met een serieus gezicht, terwijl we samen naar de cache keken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5028. Carpool Nederweert - van varkentje

8 juni 2013, 17:15
Voordat we de snelweg op zouden rijden, stopten we nog even bij deze carpoolplek. De cachelocatie was voor het geoefende oog van Corbulo vlot gespot, zodat we de koker snel konden graaien en Pino de auto weer kon keren. We reden terug naar het huisje in Soerendonk, waar bier en barbecue op ons zouden wachten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 5029. BDCC: Bests Derde Carpool Cache - van cache3

9 juni 2013, 12:35
Vanmiddag hadden we afgesproken bij Toon Vertier en omdat we langs deze carpoolplek kwamen, werden de auto's neergezet en gingen alle Braeckleden op zoek. Toch was het Pino die uiteindelijk het kokertje wist te vinden, op het enige plekje dat ik had overgeslagen. Trots schreven Ernie en Oude Maart ook hun naam op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

5030a       5030b

geo 5030. Sonnemans 3hoek - van entrecote

9 juni 2013, 14:30
Tijdens onze fotospeurtocht op de 4-persoons trapkarren was er een pauze bij Grand café De Vriendschap. Terwijl wij genoten van een glas Leffe Dubbel ontdekte Pino op zijn GPS dat er aan de overkant een cache lag. Daar hadden we toch even de hint nodig om de doos te vinden. Joeridepoeri zag 'm het eerst en achter de rug van twee dreuzels haalde ik stiekem de cache tevoorschijn en hebben we iets verderop het logboekje beschreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5031. Verzorgingsplaats Ooiendonk - van Team WilP

9 juni 2013, 15:45
Het Braeckweekend in Brabant was weer ten einde. We hadden afscheid genomen van elkaar en reden terug naar huis. Op deze verzorgingsplaats wist Pino nog een cache te liggen. Feilloos liep hij naar de juiste plek en peuterde het kokertje tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


#2

geo 5032. Rondje Valkenburg #3 - van PD2AVE

10 juni 2013, 19:55
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers weer op stap. Nadat ieder van ons tevergeefs zo'n 50 stenen had verplaatst bij #2, reden we maar door naar #3. Bij deze bunker had Pino al snel de juiste plek gevonden en even later schreven wij tevreden onze namen in het kleine boekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5033. Rondje Valkenburg #4 - van PD2AVE

10 juni 2013, 20:05
Ook met #4 van dit Rondje hadden we weinig moeite. Terwijl Mighty-Mike zijn vuile cachemobiel een beetje netjes parkeerden, zochten Pino, Corbulo en ik de omgeving van de Romeinse weg af. Natuurlijk stond ik op de juiste plek en kon ik de petling gewoon oprapen, nog voordat Mike bij ons terug was.
Bedankt en proost, Biertje

5034

geo 5034. Praetorium Agrippinae - van naj16

10 juni 2013, 21:25
Deze multi was ons hoofddoel van deze avond en was van dezelfde maker als 'Abrajan', waar we ons op oudejaarsdag stevig in hadden verslikt. Iedereen was daardoor extra op zijn hoede. Mighty-Mike had de auto zorgvuldig naast de Romeinse weg geparkeerd en Pino propte alle informatie van de archeocubus in zijn hoofd. Corbulo gaf als een veldheer de hele tocht aanwijzingen zonder zijn GPS aan te hebben en ik maakte een fout in de Romeinse maand, zonder dat iemand dat opmerkte. Mike wist zeker dat de Noord-Friezen vroeger in Noord-Holland leefden en bij de kleur van de Romeinse schilden twijfelden wij even tussen chocoladebruin en donkermagenta, maar uiteindelijk bereikten we de informatiezuil. De driehoek hebben we een paar keer afgelopen, in beide richtingen, en alle mogelijke getallen hebben we uitgeprobeerd. Uiteindelijk was het Corbulo die door zijn out-of-the-box denken ons verbaasd deed staan met de oplossing. Eindelijk konden we op weg naar de cache, die op een logisch plekje bleek te liggen. Ondanks mijn aanwijzingen hoe en waar de doos moest zitten, bleef Mighty-Mike beweren dat daar niets zat. Toen ik even later dan maar zelf op onderzoek uit ging, kon ik mijn vrienden triomfantelijk de schat tonen. Onze leerzame veldtocht was daarmee tot een goed einde gebracht, hetgeen beloond werd met een Romeinse stroopwafel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5035. Rondje Valkenburg #1 - van PD2AVE

10 juni 2013, 21:30
Omdat de eerste 4 punten van dit rondje nogal uit elkaar liggen, hadden wij de volgorde veranderd en ook nog even een multi tussendoor gedaan. Nu stonden we bij #1 die door Pino verrassend snel boven water werd gehaald.
Bedankt en proost, Biertje

5036

geo 5036. Kanaalzicht 12 - van PD2AVE

10 juni 2013, 21:35
Om bij dit punt aan het kanaal te komen, moesten we van Pino de 'lastige' route nemen via het houten pontje dat bij meer dan 2 personen al water begon te maken. De voorhoede (Pino en Corbulo) had daardoor iets meer tijd om te zoeken, zodat Corbulo bij een andere benadering ineens zicht kreeg op de groene dop.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5037. Rondje Valkenburg #8 - van PD2AVE

10 juni 2013, 22:15
Bij #8 van dit rondje herkenden we ineens weer de creatieve geest van deze cachelegger. Ik ontdekte de ene helft van de oplossing en Pino had de andere helft in zijn hand. Samen wisten wij de cache te pakken te krijgen, terwijl Corbulo en Mighty-Mike verwachtingsvol toekeken. Uiteindelijk konden wij allemaal onze namen in het logboekje zetten.
Bedankt en proost, Biertje

5038

geo 5038. Rondje Valkenburg #9 - van PD2AVE

10 juni 2013, 22:20
Het was snel duidelijk dat cachelegger PD2AVE zijn inspiratie weer terug heeft. De cache lag namelijk niet plompverloren onder de grote steen, maar werd door Pino, die nergens bang voor is, uiteindelijk op een leuke manier in stijl tevoorschijn gehaald. Deze avond bleken ineens ook de nummers 5, 10 en 11 online te zijn gekomen, maar omdat Mighty-Mike zijn telefoon had uitgezet zodat hij niet steeds door ex-vriendinnetjes zou worden ge-sms't, ontdekten we dat pas toen we thuis waren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5039. TFTC - van PD2AVE

10 juni 2013, 22:40
Nadat Pino aan chauffeur Mighty-Mike de juiste route had gewezen naar een handig parkeerplekje, konden we op zoek naar de juiste looproute. Gelukkig lag de kist aan de goede kant van het water. Pino vertelde waar volgens zijn GPS de cache moest liggen, maar omdat ik nergens een cachepaadje zag, leek me dat niet juist. We liepen iets terug om naar een logischer plekje te zoeken, waarna Mike de koker tevreden tevoorschijn trok.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5040. Rondje Valkenburg #7 - van PD2AVE

10 juni 2013, 22:55
Het was inmiddels zo donker geworden dat we de lampen hadden ontstoken om naar een nano in een hondentoilet te zoeken. Ondanks 4 paar ogen, handen, hersens en 40 jaar ervaring zijn we hier lang bezig geweest. Uiteindelijk vond Pino de cache op de plek waarvan ik al drie keer had gevraagd of iemand daar al had gekeken. Na het nodige zwartepieten kriebelde ik alle vier onze namen in één vakje. Een ware prestatie!
Bedankt en proost, Biertje

5041

geo 5041. Rondje Valkenburg #6 - van PD2AVE

10 juni 2013, 23:05
Een nano zoeken in het donker valt niet mee. Vooral als je op 7 meter van het nulpunt zoekt. Maar toen de 4 Braeckgeocachers op de juiste plaats stonden, werden de taken goed verdeeld. Het ding zat natuurlijk bovenin. Of juist heel erg laag. Of misschien toch erg sneaky in het midden. Uiteindelijk deed ik de gouden greep. Als beloning mocht ik opnieuw onze 4 namen in één vakje priegelen. Hierna liepen we terug naar de auto, waarna Pino voor TomTom speelde en Mighty-Mike zijn vrouwelijke kant toonde door het verschil tussen linksaf en rechtsaf niet te snappen. Toch was het een productieve avond, met 12 caches (waarvan ik er 2 al eerder had gevonden).
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5042

geo 5042. Riva - van noordaa

16 juni 2013, 09:10
Vandaag was ik op stap met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte met als hoofddoel de caches langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Bij het Amstelstation haalde ik een OV-fiets op, terwijl mijn metgezel zich met zijn tango red wortelkar verder door het zondagse verkeer worstelde. De dichtbijgelegen frusticache Half Elf Blookertijd kon ik voor de vierde keer niet vinden, dus ik fietste snel door naar restaurant Riva. Wilxlii had de cache daar natuurlijk al gevonden en dankbaar zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5043. Amsterdam Trad's: Dikes and Polders - van DopamineNL

16 juni 2013, 09:20
Op mijn OV-fiets had ik de cachelocatie een stuk sneller bereikt dan mijn goede vriend Wilxlii Carrotte in zijn bolide, die ook nog eens kampte met een weerspannige TomTom. Zowel van boven als van onderaf was er inmiddels een handig cachepaadje ontstaan naar de plek van het kokertje, dus dat had ik snel gevonden. Toen Wilxlii tenslotte (lopend) arriveerde, kon ik hem het logrolletje lachend overhandigen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#379. Buitenplaats Frankendael - van DSprenger & ElineMatthijsse

   dnf 16 juni 2013
Samen met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte wandelde ik onder de poort van de buitenplaats door, in de richting van de volgende op ons wachtende cache. Maar hoe wij ook zochten en welke slimmigheden wij ook bedachten, de doos bleef voor ons verborgen. Uiteindelijk gaven wij het op. Hoogst onbegrijpelijk en haast onverteerbaar dat de cache later deze dag toch nog door iemand is gevonden.

5044

geo 5044. Gerardus Majellakerk - van ElineMatthijsse & DSprenger

16 juni 2013, 10:00
Ook hier bleek de OV-fiets sneller dan de bolide. Nadat ik de cache had gevonden, gelogd en gefotografeerd, verscheen mijn goede vriend Wilxlii Carrotte op het toneel. Samen liepen we nog even naar de kerk, want tenslotte was het vandaag zondag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5045. Un jeu de Cartes*2 - van veulen

16 juni 2013, 10:15
Op het moment dat ik het doosje wilde pakken, verscheen er ineens een man met hond op deze locatie. Ik hield me doodstil en alleen de nieuwsgierige hond had mij in de gaten, maar die werd meegesleurd door zijn baasje. Daarna kwam er een vrouw met hond, waarbij hetzelfde plaatsvond. Tenslotte kon ik uit de struiken kruipen en rustig mijn naam in het logboekje zetten. Ik trok blind een kaart en dat bleek hartenheer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5046. ARK-28 Bonus - van veulen

16 juni 2013, 10:25
Eindelijk konden mijn goede vriend Wilxlii Carrotte en ik beginnen aan ons doel voor vandaag: de 28 puzzelcaches langs het Amsterdam-Rijnkanaal (ARK). Die puzzels had ik natuurlijk wel eens gezien, maar wijselijk links laten liggen. Tot ik begin april een telefoontje kreeg van Wilxlii met het voorstel de puzzels samen op te lossen. Hij had er al 13 en dus stortte ik me vol overgave op de overige. Ideeën werden uitgewisseld, inzichten verkregen en de oplossingen rolden binnen. Ik stelde een route samen (voorbereiding!) en toen was het heel lang wachten op een droog weekend met goed fietsweer. Na een paar caches in de omgeving om even warm te draaien, had Wilxlii zijn zilvergrijze vouwfietsje 3.0 tevoorschijn gehaald. Hij stond al naast de bonus te wachten, toen ik op mij OV-fiets arriveerde. Een beetje gek om een serie met de bonus te beginnen, maar routetechnisch was dit voor ons het beste. De doos lag op een bekend plekje, zodat zelfs ik 'm moeiteloos wist te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

5047

geo 5047. ARK-1 Containerschip - van veulen

16 juni 2013, 10:30
De bonus hadden we al gelogd, dus de rest van de serie zouden we ook wel probleemloos kunnen vinden. Die gedachte zou later niet helemaal uitkomen, want nummer 20 (de lastigste puzzel, die mijn goede vriend Wilxlii als een van de weinigen zelfstandig had opgelost) bleef voor ons verborgen. Maar bij nummer 1 waren we nog vol goede moed, vooral omdat ik de geniepige nano al direct zag zitten en ook omdat Achtbaangek, de zoon van Wilxlii, zojuist was gearriveerd. Die was helemaal vanuit Almere komen fietsen om ons te ondersteunen. Een goed begin op deze vaderdag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5048. ARK-2 Verkeersregels - van veulen

16 juni 2013, 10:35
Dit puzzeltje had ik destijds zelf opgelost, maar ik liet vandaag de eer aan mijn goede vriend Wilxlii Carrotte om het kokertje uit zijn schuilplaats te halen. Die had met zijn lodderoog al van een afstand gezien waar al onze voorgangers waren heengelopen en even later kon hij trots het resultaat tonen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5049. ARK-3 Pluk de dag en zie ze varen - van veulen

16 juni 2013, 10:45
Ook dit puzzeltje had ik zelfstandig opgelost, maar pas nadat ik mijn ogen goed had uitgewreven en weer volkomen nuchter was. Nadat ik van een afstandje Wilxlii Carrotte en Achtbaangek, mijn fietsmetgezellen van vandaag, uitgebreide aanwijzingen had gegeven waar de cache zou moeten liggen, was het de wortelkoning die het doosje tevoorschijn trok.
Bedankt en proost, Biertje

5050b       5050a

geo 5050. Ik weet (het) niet - van veulen

16 juni 2013, 10:55
Bij de voorbereidingen voor onze ARK-fietsdag kwam ook dit puzzeltje voorbij. Nadat ik de oplossing aan mijn goede vriend Wilxlii Carrotte had doorgemaild, antwoordde die dat hij deze cache al jaren geleden had gevonden. Vandaag mochten Achtbaangek en ik tot grote hoogten fietsen, terwijl Wilxlii veilig van een afstand onze verrichtingen gadesloeg. Een voorbijganger vroeg hem belangstellend of wij soms van plan waren om te springen, waarna Wilxlii het idee rond geocachen kon uitleggen.
Op de plek waar ik eerder niets had gezien omdat Achtbaangek precies daar zijn fiets had gezet, vond deze even later de nano zitten. Of dit nou echt de mooiste brug van Nederland is? Nou, ik weet het niet...
Bedankt en proost, Biertje

geo 5051. ARK-4 Bruggenbouwers - van veulen

16 juni 2013, 11:00
Dit was zo'n zoekpuzzeltje waar ik erg goed in ben. Geduldig heb ik de gegevens verzameld en uiteindelijk bleek mijn oplossing ook volkomen juist. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte greep hier eerst vier keer mis, waarna Achtbaangek moeiteloos de cache pakte bij plek 1. Daarna discussieerden wij nog even over de functie van het object, maar niet te lang, want wij hadden een strak schema.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5052. ARK-5 Kanalen - van veulen

16 juni 2013, 11:05
Een paar van de kanalen uit dit puzzeltje heb ik lang geleden op de lagere school uit mijn hoofd moeten leren. Volkomen nutteloos achteraf, maar toen wisten we nog niet van het bestaan van Wikipedia. Vandaag fietste ik met Wilxlii Carrotte en Achtbaangek langs het Amsterdam-Rijnkanaal om de 28 puzzelcaches te graaien. Terwijl Wilxlii nog mopperde over het onhandige gebruik van links en rechts bij dit object, maakte ik hem weer blij door binnen 2 seconden de nano te tonen.
Bedankt en proost, Biertje

5053

geo 5053. ARK-6 Beren en water - van veulen

16 juni 2013, 11:15
Als groot dierenvriend weet ik natuurlijk alles van beren, vooral die op de weg. Dit puzzeltje was dus een kolfje naar mijn hand. Mijn oplossing bleek uiteraard correct en vandaag konden we het resultaat verzilveren. Ik liet mijn goede vriend Wilxlii Carrotte het bukwerk doen en gelukkig had die in één greep de cache gegraaid. Achtbaangek ontdekte in de verte achter ons een groepje fietsers bij de vorige cache staan en maande ons dus tot enige spoed. De worteltekening en de bierkrabbel waren daarna snel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5054. ARK-7 Waterwegen - van mvs "Team Pooh"

16 juni 2013, 11:20
Het oplossen van dit puzzeltje heb ik overgelaten aan mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, want sommige van deze snelwegen zijn voor mij en mijn fiets niet bereikbaar. Maar voor Wilxlii, die op bijna alle plekken in Nederland is geweest en daardoor dus ook op alle wegen heeft gereden, was dit gesneden koek. Voor onze fietsdag langs alle ARK-caches hadden we inmiddels een vast stramien ontwikkeld: Achtbaangek of ik vond de cache, waarna Wilxlii die uit onze handen griste om als eerste de logrol te beschrijven. Terwijl hij daarna zijn ingewikkelde administratie bijwerkte (aantal gefietste kilometers, cache-grootte en vindplaats, zoals vogelhuisje, voortuin of in een café) mocht ik loggen en alles fotograferen. Na het oprollen van de logrol moesten we eerst uitzoeken wie dit keer de cache ongemerkt in zijn jaszak had gestopt, waarna die weer netjes kon worden teruggelegd. Een goed systeem!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5055. EDSC: Eerste Diemer Sudoku Cache - van 2windstreken

16 juni 2013, 11:25
Bij het plannen van onze fietsdag langs alle ARK-puzzeltjes was ook deze cache voorbij gekomen. Wilxlii had hem opgelost en toegevoegd aan de lijst voor vandaag. Kordaat liep ik in een rechte lijn op de vermoedelijke cacheplek af en trok na een korte inspectie soepeltjes de doos tevoorschijn. In de verte zagen wij hoe het ons achtervolgende fietsteam niets vermoedend voorbijreed.
Bedankt en proost, Biertje

5056a       5056b

geo 5056. ARK-8 Vrachtvervoer - van mvs "Team Pooh"

16 juni 2013, 11:35
Het fietsteam van 4 vrouwen stond hier bij het hek wat te twijfelen, maar zonder aarzeling betraden wij het gebied. Zij hadden niet in de gaten met collega-cachers van doen te hebben, zodat mijn goede vriend Wilxlii Carrotte als eerste de stash area kon betreden. Achtbaangek en ik lieten hem het vuile werk opknappen, even later gevolgd door de vier vrouwen. Die vonden eerst de verkeerde bergplaats, maar Wilxlii redde onze eer door daarna de cache tevoorschijn te trekken. Wij gunden de dames een kleine voorsprong en besloten op het bankje met goedgekeurd uitzicht eerst te gaan lunchen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5057. ARK-9 ARK - van mvs "Team Pooh"

16 juni 2013, 12:10
Na onze lunch fietsten we verder langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Puzzel 9 had ik gelukkig zelf kunnen oplossen door mijn uitstekende kennis van de geschiedenis van dit kanaal. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, die vandaag gelukkig goed in vorm was, stond weer vooraan om als eerste de cache te graaien. Die bleek hier nogal goed weggestopt. Na het loggen probeerde Wilxlii alles zo goed mogelijk weer terug te plaatsen, maar volgens Achtbaangek kon de groep vrouwen, die hier iets eerder de cache had gevonden, veel netter stapelen.
Bedankt en proost, Biertje

5058

geo 5058. ARK-10 Navigatie - van mvs "Team Pooh"

16 juni 2013, 12:20
De fietsende vrouwen, die wij een half uur voorsprong hadden gegeven dankzij onze uitgebreide lunch, troffen wij hier aan met de cache in handen. Tijd voor een voorstelrondje. We maakten kennis met MilkoA, Ciqanna en Bertus29, die uitlegden dat ze tussendoor nog een andere cache hadden gedaan en hier lang hadden gezocht naar ARK-10. Hun doel was om vandaag precies 30 caches te vinden, namelijk de 28 van de ARK-serie plus 2 extra caches (Raadsel en Ik weet het niet). Dit keer mochten wij als eerste vertrekken en we zetten er gelijk flink de vaart in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5059. ARK-11 Cruising - van mvs "Team Pooh"

16 juni 2013, 12:25
Op deze plek viel weinig te zien van de beroemde cruiseschepen. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte had het puzzeltje wel opgelost, maar ter plekke begreep hij niets van de hint. Pas nadat ik moeiteloos de petling had gevonden en het verschil tussen links en rechts had aangegeven, leek het hem wat te dagen. Misschien was hij wat afgeleid door de joggende vrouwen die rakelings passeerden? Mijn GPS wilde me hierna weer terugsturen naar het kanaal, want die kende de omleidingsroute vanwege de aanleg van een nieuwe brug nog niet. Achtbaangek wel, dus die ging voorop.
Bedankt en proost, Biertje

5060

geo 5060. ARK-12 Zeeslag - van mvs "Team Pooh"

16 juni 2013, 12:40
Hier was het mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, die de slag won. Ik twijfelde behoorlijk aan de plek waar hij de struiken in dook, omdat ik daar geen duidelijk cachepaadje zag. Maar binnen een paar tellen hoorde ik het geluid van metaal en even later zag ik mijn metgezel triomfantelijk met een grote munitiekist terugkeren. We konden helaas niet lang van deze overwinning genieten, want om de hoek stonden MilkoA, Ciqanna en Bertus29 al te popelen om te gaan zoeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5061. ARK-13 Containers - van mvs "Team Pooh"

16 juni 2013, 12:50
Met zijn snelle fiets had Achtbaangek de klim als eerste bereikt. Ik zat stevig in zijn wiel, ondanks mijn OV-fiets zonder versnellingen en hoorde bij hem een eigenaardig getik. Dat bleek zijn beugelslot te zijn, dat tegen zijn spaken tikte omdat het slechts met 2 tiewraps zat vastgemaakt. Maar dat kan in het veilige Almere kennelijk geen kwaad. Eenmaal boven had hij ook nog eens als eerste de cache in handen. Nee, die zat niet met 2 tiewraps vast, maar er was iets anders dat zijn aandacht had getrokken. Nadat ook Wilxlii Carrotte was gefinisht, konden we overgaan tot het logritueel.
Bedankt en proost, Biertje

5062

geo 5062. ARK-14 Troubled Bridge over Water - van mvs "Team Pooh"

16 juni 2013, 12:55
Met het nummer van Simon & Garfunkel in mijn hoofd fietste ik over deze brug. Omdat ik hier een listig verstopte cache vermoedde, ging ik plat op de grond liggen en schrok me dood toen er ineens een trein langs me denderde. Nog voordat ik een biertje kon pakken voor de schrik, had mijn goede vriend Wilxlii Carrotte de (inderdaad listig verstopte) cache gevonden. Niet op de plek die het meest voor de hand lag, maar gewoon op het nulpunt. Wij vermoedden dat de ons achtervolgende fietsvrouwen dit ding vast niet zouden vinden, maar we bleven niet wachten, want we waren pas op de helft.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5063. ARK-15 Scheepsklokken - van mvs "Team Pooh"

16 juni 2013, 13:00
De klok tikte door, maar we liepen slechts 5 minuten achter op mijn thuis gefabriceerde schema. Door de not-found bij ARK-20 zou dit nog gaan oplopen tot 40 minuten, maar uiteindelijk was ik slechts een kwartier later thuis voor mijn eerste biertje van deze dag. Moeiteloos graaide ik hier de zwarte cache vanachter het witte object, niet alleen vanwege de duidelijke hint, maar vooral omdat ik als eerste op het nulpunt stond en er helemaal niets anders te vinden was. Maar dat mag ook wel eens, zo'n rappe oppikker.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5064. ARK-16 Roeien met de riemen die je hebt - van mvs "Team Pooh"

16 juni 2013, 13:10
Dit roeipuzzeltje heb ik destijds maar overgelaten aan de specialist van ons tweeën, want mijn goede vriend Wilxlii Carrotte heeft met de Schie naast zijn woning en al die roeiverenigingen daarvoor de beste papieren. Op weg naar het nulpunt kwamen we even terecht in een optocht van lelijke eendjes, maar al gauw volgden we Wilxlii naar een plek waar we geen ontvangst hadden en de cache ook helemaal niet lag. Toen ik voorstelde om iets verderop het signaal weer op te pikken, bleek dat we er behoorlijk naast zaten. Uiteindelijk kwam alles nog goed toen ik de cache vond op de plek waar Wilxlii net had gekeken. Ik had deze verstopmethode namelijk al eens eerder gezien en herkende het ding direct.
Bedankt en proost, Biertje

5065

geo 5065. De rode deur - van Thyrof

16 juni 2013, 13:25
Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte reageerde nogal geschrokken toen ik mailde dat ik ook een multi had geselecteerd voor onze fietsdag langs de 28 ARK-puzzels. Gezien zijn lichamelijke gesteldheid en de beperkingen van zijn zilvergrijze vouwfietsje 3.0 leek hem zoiets te veel van het goede. Maar toen ik vertelde dat het om een multi van nog geen 500 meter ging, die precies tussen 2 ARK-caches in lag en waarvan ik de mogelijke uitkomsten al in kaart had gebracht, was hij opnieuw onder de indruk van mijn voorbereidingen.
Achtbaangek bleek het hondenbord te kennen en bevestigde mijn thuis bedachte oplossing. Hij reed voorop naar het 2e waypoint om de roosters te tellen en wees ons in het voorbijgaan grijnzend op een extra rooster, namelijk een wildrooster. We fietsten hierna moeiteloos naar de cacheplek, waar Wilxlii de leiding nam van de bonte stoet en de doos zag liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5066. ARK-17 Elke schipper weet het - van mvs "Team Pooh"

16 juni 2013, 13:30
Elke schipper weet het, maar ik twijfelde of Wilxlii Carrotte het wel wist, want hij stevende af op een plek die onmogelijk per schip kon worden bereikt. Daar was het ineens Achtbaangek die iedereen de loef afstak door de scheepskist te pakken, terwijl ik als beste stuurman een oogje in het zeil hield.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5067. ARK-18 Loop der Kanalen - van mvs "Team Pooh"

16 juni 2013, 13:40
Het puzzeltje rond de kanalen had ik zelf opgelost en daar was mijn puzzelvriend Wilxlii Carrotte erg blij mee, want die kende alleen maar het wortelkanaal. Daar is hij namelijk ooit eens aan behandeld. Achtbaangek kreeg op weg naar deze cache ineens trek in ijs en informeerde bij Paviljoen Puur naar de mogelijkheden. Ze verkochten helaas geen ijs, hoorde ik de serveerster zeggen, terwijl ik verlekkerd naar het dienblad met 2 vers getapte pilsjes keek. Dan maar op zoek naar de nano. Die had ik al in mijn hand voordat mijn metgezellen het beseften. We schreven onze namen op de laatste 2 lege plekjes van het logstrookje.
Bedankt en proost, Biertje

5068

geo 5068. ARK-19 Knutselbootje - van mvs "Team Pooh"

16 juni 2013, 13:55
Volgens de cachepagina zou hier een doos van het formaat 'regular' moeten liggen, maar die bleek inmiddels gekrompen tot een 'micro'. Ook de vindplaats voldeed niet helemaal meer aan de hint, maar we konden de cache hier niet missen. Wilxlii Carrotte zag hem liggen in het struweel, en graaide hem zonder gebruik van een pikhouweel.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#380. ARK-20 S.S. Pooh - van mvs "Team Pooh"

   dnf 16 juni 2013
De hint was zeer duidelijk: we wisten wat we moesten zoeken en ook aan welke kant. Maar het hielp ons niet. Zeker twintig minuten zijn Wilxlii Carrotte, Achtbaangek en ik hier bezig geweest. Terwijl Wilxlii een hulplijntje probeerde, breidde ik het hoogbegroeide zoekgebied verder uit. Helaas wisten wij het telefoonnummer van team Pooh niet te achterhalen. Extra zuur voor de wortelkoning, want hij was een van de 5 geocachers geweest die de puzzel helemaal zelfstandig had opgelost, zo had Pooh hem destijds bevestigd.
We hebben gewacht totdat het achter ons fietsende team van MilkoA, Ciqanna en Bertus29 ons kwam versterken, maar ook zij bleven met lege handen staan. Achteraf lees ik in een paar logjes dat de hint helemaal niet meer klopt en dat de petling door iedereen steeds heel diep wordt weggestopt. Ligt de cache dan nog wel op de goede plek? Ik denk dat Pooh hier even 'beresnel' moet gaan kijken, bijvoorbeeld eind van de week... wink

geo 5069. ARK-21 Paarden in de hoofdrol? - van veulen

16 juni 2013, 14:40
In het puzzeltje was de hoofdrol weggelegd voor de paarden, maar zowel bij het oplossen als bij het graaien had mijn goede vriend Wilxlii Carrotte de hoofdrol. We probeerden onze mislukking bij de vorige cache maar zo snel mogelijk te vergeten en concentreerden ons op de juiste wilg van ARK-21. Gelukkig stonden er hier genoeg, zodat Achtbaangek en ik elk bij een verkeerde keken en Wilxlii met de eer kon strijken.
Bedankt en proost, Biertje

5070

geo 5070. ARK-22 Sluizen, stuwen, waterkeringen - van veulen

16 juni 2013, 14:45
Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte was weer helemaal op dreef, want ook hier verbaasde hij Achtbaangek en mij door ineens de cache te graaien op een plek waar wij al drie keer omheen waren gewandeld. Waarschijnlijk was Achtbaangek nog steeds in gedachten bij het misgelopen ijsje en was ik wat minder scherp door een gebrek aan bier (van Wilxlii had ik het krat in de auto moeten achterlaten, want hij wilde geen toestanden onderweg). De petling bleek heel kunstig gecamoufleerd, maar het lodderoog van Wilxlii had daar geen enkele moeite mee. En gelukkig maar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5071. ARK-23 Piraterij - van veulen

16 juni 2013, 14:50
Het piratenpuzzeltje had ik zelf opgelost, want als voormalig etherpiraat weet ik daar alles van. Ter hoogte van de cache stond een brommer met twee personen. Dat bleken geen wegpiraten, maar de Stoethaspels, die de route achterstevoren deden. Hier ging Achtbaangek voorop en hij struikelde zowat over de petling. Of was het soms iets anders? We onthulden de Stoethaspels dat we tot nu toe één cache niet konden vinden en als dank voor deze informatie kreeg Wilxlii Carrotte een stempeltje van hun TB op zijn hand, zodat hij die thuis kon discoveren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5072. ARK-24 Op gespannen voet - van veulen

16 juni 2013, 15:00
We hadden inmiddels weer een beetje de bewoonde wereld bereikt. Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, vertelde ik de hint, waarna mijn goede vriend Wilxlii Carrotte enigszins gespannen begon te zoeken. Maar alle spanning viel van ons af toen hij een behoorlijk grote pot toonde, waarna wij onze namen in het logboekje konden pennen.
Bedankt en proost, Biertje

5073

geo 5073. ARK-25 Arkeologie - van veulen

16 juni 2013, 15:10
Als oudste van ons twee had mijn goede vriend Wilxlii Carrotte natuurlijk de meeste kennis over de ark en de zondvloed. Toch lukte het hem niet om de checker tevreden te stellen. Ik zocht daarom zelf naar de juiste antwoorden en kon op die manier een aantal foutjes verbeteren. Toch was dit nog niet helemaal akkoord, zo bleek. Het verlossende woord kwam van Wilxlii zelf, die ontdekte dat één van mijn 'verbeteringen' niet juist was. Ter plekke graaide Wilxlii met een soepele beweging de nano uit de lucht, waardoor we even konden ontspannen: Achtbaangek ging op zoek naar een zekere plaats en ik kreeg ineens een belangrijk telefoontje van een andere goede vriend.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5074. ARK-26 Knopen - van veulen

16 juni 2013, 15:20
De knopenpuzzel was lastig, maar het vinden van deze cache was dat ook. Voor de hint bleek je achteraf een vergrootglas nodig te hebben, dus de bril van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte kwam goed van pas. Toch was het Achtbaangek die de gouden greep deed en het potje boven water kreeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5075. ARK-27 Tangram - van veulen

16 juni 2013, 15:25
De oplossing van dit tangrampuzzel had ik zelf gevonden. En ook toen we op het nulpunt stonden, was ik degene die het kokertje vond. Daarmee was er een eind gekomen aan de ARK-serie, want de bonus hadden we al als eerste aangedaan. We namen afscheid van Achtbaangek, die weer terug zou fietsen naar Almere en onderweg nog last zou krijgen van een afgebroken zadel. Wilxlii Carrotte en ik gingen door naar Amsterdam. We kozen ervoor om onze fietsen op te tillen en de trap naar boven naar de Amsterdamse Brug te nemen, want dat scheelde 1,6 kilometer. Bij zijn geparkeerde auto laadde Wilxlii zijn vouwfiets in, want we zouden tot slot nog een paar caches doen in het Oostelijk Havengebied: hij met de auto en ik op de OV-fiets.
Bedankt en proost, Biertje

5076

geo 5076. Rietlanden - van EddieBteA

16 juni 2013, 16:00
Met de OV-fiets was ik sneller ter plekke dan mijn goede vriend Wilxlii Carrotte met zijn tango red wortelkar. Ik ontdekte dus als eerste dat de cache helemaal niet in het riet lag verscholen, maar in een miniem voortuintje. Dat was in de Hudigstraat, dus de naam van de cache ontging me een beetje. Na 5 minuten verscheen Wilxlii's bolide in het straatje en door het geopende raampje gaf ik hem het logboekje aan. Daarna wilde hij voor zijn statistieken nog even weten wat de exacte maten van het doosje waren en op welke plek ik het had gevonden. We spraken daarna af bij Zilvervloot Haven, maar daar zag ik hem slechts vanaf een afstand pardoes de Piet Heintunnel inrijden, richting IJburg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5077. Nuts & Bolts - van fepeki

16 juni 2013, 16:25
Terwijl mijn goede vriend Wilxlii Carrotte in zijn bolide zat te worstelen met zijn TomTom en het Amsterdamse stadsverkeer, fietste ik ontspannen op mijn OV-fiets naar Nuts & Bolts. Daar had ik al snel iets in handen wat volledig aan de naam en aan de bergplaats van een logrolletje voldeed. Maar er zat alleen helemaal niets in. Ik heb maar een stukje papier genomen en daar mijn naam opgeschreven en dit achtergelaten. Thuis ontdekte ik dat dit al was gemeld en dat de cachelegger actie gaat ondernemen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5078. Nuts & Bolts (2) - van fepeki

16 juni 2013, 16:30
De tweede van deze serie had ik direct in de gaten. Hier trof ik gelukkig wél een logrolletje aan, maar dat bleek aan beide kanten helemaal volgeschreven. Thuis ontdekte ik dat dit al was gemeld en dat de cachelegger actie gaat ondernemen.
Bedankt en proost, Biertje

5079a       5079b

geo 5079. Nuts & Bolts (3) - van fepeki

16 juni 2013, 16:40
De derde van deze serie dacht ik ook direct in de gaten te hebben, maar die hoorde hier gewoon te zitten. Maar al snel daarna had ik de echte cache in beeld, maar moest ik even wachten totdat alle Artiskijkers waren gepasseerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5080. Magnet - van wdcvdvelde

16 juni 2013, 16:55
Ongeveer op het nulpunt wachtte ik en maakte zogenaamd een paar interessante foto's van de gracht. De drie mannen die ik om de tuin wilde leiden, bleven nu echter staan en keken wat er zo interessant was. Toen zag ik dat er eentje een GPS in handen had. Het bleken geocachers uit Tsjechië te zijn, die de cache inmiddels hadden gezien. Vlot haalde Berry CZ de pot tevoorschijn en samen schreven we onze namen in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

5081

geo 5081. Half Elf Blookertijd - van Biertjuh

16 juni 2013, 17:05
Om 9 uur deze ochtend had ik hier ook al staan zoeken en dat was beslist niet de eerste keer. Al op 26 juni 2010 schreef ik mijn not-found log en ook op 19 september 2010 zocht ik tevergeefs alle plantenbakken af. Vandaag zou ik samen met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte de 28 ARK-caches bezoeken, hij op zijn vouwfietsje en ik op een bij het Amstelstation gehuurde OV-fiets. Ik had bedongen dat we deze pittige cache (die Wilxlii overigens destijds moeiteloos had gegraaid) als eerste zouden gaan doen, maar omdat mijn metgezel het coördinaat niet in zijn GPS had staan, was hij alvast naar de volgende cache gereden. Met het bekende negatieve resultaat, ondanks de inmiddels zeer sterk uitgebreide hint.
Nadat we de ARK-serie succesvol hadden afgerond, zou ik tot slot opnieuw naar Blooker fietsen. Wilxlii nam de auto en zou daar op me wachten. Telefonisch wist hij me even later fijntjes te vertellen dat hij op dat moment met zijn handen in de zakken naar het kokertje stond te kijken. Vol ongeloof kwam ik aangereden en toonde waar ik overal had gezocht. Maar niet bij de juiste bak dus. De cache bleek zo duidelijk zichtbaar, dat zelfs een blinde zonder stok hem zou kunnen zien. Ik stamelde nog wat verklaringen en excuses voor dit falen (drankgebruik en miswijzing), maar schreef tenslotte mijn naam in het logboekje.
Na 3 jaar was het eindelijk Blookertijd en kon ik deze cache van mijn lijstje strepen. Daar ga ik straks een paar lekkere biertjes op drinken. In de auto op weg naar huis konden Wilxlii en ik terugkijken op een fraaie dag: 40 gevonden caches en 2 niet.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 19 september 2010
Vandaag fietste ik de hele dag rond in Amsterdam. Voor de tweede keer zat ik hier in de bakken te graaien. Eerst de meest logische, daarna de naastliggende en tenslotte had ik er zo'n 15 gevisiteerd. Het ergste was dat café Blooker ook nu weer gesloten was, dus ik kon ook niet naar binnen gaan om Biertjuh om hulp te vragen. Is drie keer dan toch scheepsrecht?
dnf 26 juni 2010
Tijdens een dagje Amsterdam leek dit een makkelijke oppikker. De eerste tegenvaller was dat de cache niet op de plek lag die mijn GPS aangaf. Maar ook met de hulp van de hint (en een spiegeltje) kon ik het ding niet vinden. Tweede tegenvaller was dat het Blooker café (wel helemaal in Oranje-stemming) vandaag gesloten bleek. Dus ook geen witbiertje om de teleurstelling weg te spoelen...

___________________________________________________________________


5082

geo 5082. Bredius Park - van Moredale

18 juni 2013, 10:55
Voor deze zonnige dinsdag had ik een fietsdag van 60 kilometer bedacht met als hoofddoel het Fietsrondje Kamerik. Met een glimmende OV-fiets vertrok ik om half elf vanaf station Woerden in de richting van het Bredius Park. Tussen de boompjes was het even zoeken, maar al snel zag ik het kokertje liggen. Toen pas werd me ook de hint duidelijk. Op het aangrenzende grasveld lag een heel dikke vrouw met nauwelijks kleren aan. Ze was nu nog spierwit, maar dat zou vanavond wel vuurrood zijn, vermoedde ik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5083. Ik zie ze vliegen #2 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 11:00
Dit soort verstopplekken zie je vandaag de dag overal. Maar deze was toch weer even heel anders. Wat een leuke draai is hieraan gegeven! De zangeres uit de jaren '80 was ik al vergeten, maar het nummer herkende ik direct. Toch maar goed dat ik de hint thuis al had bekeken. Al zingend verliet ik dit bosje en fietste ik verder richting Kamerik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5084. De slag bij de Kruipin - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 11:05
Op 29 april stond ik hier ook. Toen was ik drijfnat en zocht ik in de stromende regen tevergeefs naar deze cache. Het was de eerste not-found van die vreselijke dag en er zouden er nog meerdere volgen. Vandaag was ik terug, opnieuw nat, maar nu van het zweet. Er stond een brandende zon aan de strakblauwe lucht en nu had ik de cache binnen een paar tellen. Soms zie je het direct en soms helemaal niet. Gelukkig vergat ik de bonuscode te noteren, dus een kwartier later stond ik er opnieuw. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 29 april 2013
Voor vandaag had ik een serie caches uitgezocht in het veenweidelandschap ten noorden van Woerden. Om 10 uur stapte ik op mijn OV-fiets en even later begon het te regenen. Terwijl het water in mijn nek droop, was ik op zoek naar de slag bij de Kruipin. Die slag heb ik dus verloren, want ik heb nergens iets kunnen vinden wat op een cache leek. De dag begon dus goed.

5085

geo 5085. CiK: Mijzijde - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 11:15
Eind april was dit mijn tweede not-found van die dag. Daar sta je dan, in de stromende regen, zonder een spoor van een cache. Maar vandaag scheen de zon en had ik er zin in. De beplanting was enorm gegroeid en daar zag ik geen cachepaadjes. Binnen de minuut was het raak. Hoe kon ik dit nou hebben gemist? Opgelucht schreef ik mijn naam in het logboekje. De tweede not-found was weggewerkt. De aanwezige bierflesopener ruilde ik tegen een onschuldig poppetje. We moeten kinderen natuurlijk een beetje beschermen tegen drankmisbruik.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 29 april 2013
Aan de Mijzijde heb ik alle knotwilgen onderzocht, maar ook hier heb ik niets kunnen vinden. Omdat er geen hint is, had ik verwacht dat het een makkelijk te vinden cache zou zijn. Maar hij is echt meesterlijk verstopt. Dit was de tweede cache op mijn lijstje en direct ook de tweede not-found. Dat schoot dus lekker op.

geo 5086. KODK-Kijk uit! Kamerik - van De Hammies

18 juni 2013, 11:25
Eind april was dit mijn derde not-found van die dag. Om moedeloos van te worden. Alle verdiepingen van de uitkijktoren had ik toen bekeken, ook die waar je volgens de hint beslist niet moest staan. Maar vandaag zat alles mee. De eerdere twee not-founds had ik inmiddels gevonden, dus deze zou ook wel lukken. En ja hoor, de cache zag ik direct zitten, op een plek waar je hem nooit over het hoofd zou kunnen zien. Zat er vorige keer nog slaap in mijn ogen of had ik de capuchon te diep over mijn hoofd getrokken tegen de regen? Ik snapte er helemaal niets van, maar snel krabbelde ik mijn naam op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 29 april 2013
Helemaal achterin op het terrein van boerderij de Boerinn staat een uitkijktoren. Altijd leuk om even naar boven te klimmen en vooral als er een cache ligt. Hoewel ik uiteindelijk op alle verdiepingen heb gekeken en ook op de tussenliggende, heb ik nergens een kokertje kunnen ontdekken. Het is waarschijnlijk weggewaaid.

5087

geo 5087. Kameriks enige afvalbakkencache - van FamiliePluk

18 juni 2013, 11:50
Toen ik het straatje kwam binnen fietsen, zag ik ze al op een rijtje staan. Dat was dus een makkie. Maar alle kliko's bleken zojuist geleegd en gewoon in gebruik. Toen zag ik dat de bewoners in hun tuin een beetje vreemd naar me zaten te kijken. Die bleken helemaal niets van een verstopt doosje te weten. Ik zat dus bij de buren, zo ontdekte ik toen ik nogmaals (en nu goed) op mijn GPS keek. Gelukkig heeft Kamerik maar één afvalbakkencache, want zo'n blunder wilde ik niet nog eens maken. Mevrouw Pluk had me inmiddels ontdekt en keek toe hoe ik stond te stuntelen. Ook de buurman kwam nu kijken en was er getuige van hoe ik uiteindelijk de zeer fraai verstopte cache in handen kreeg. Hier ben ik meerdere keren op het verkeerde been gezet, en ik had nog niet eens wat bier op. Zeer leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5088. Ode aan de TFTC - van De Hammies

18 juni 2013, 12:15
Als eigenaar van meerdere caches ken ik ze wel: die logjes met alleen maar TFTC. Zelf heb ik dat nog nooit gedaan. Al mijn 5088 logjes zijn korte verhaaltjes met belevenissen van die dag en over de desbetreffende cache. Ook bij series en trails valt er genoeg te schrijven. Werp maar eens een blik op mijn website www.blikopBiertje.nl. Op weg naar Kamerik was dit de 7e cache voor vandaag. Je ziet ze helaas steeds minder, die fotokokertjes. Alleen echte oude geocachers hebben die nog thuis liggen. Ze worden tegenwoordig bijna overal verdrongen door die moderne petlings. De lantaarnpaal was ook nog zo'n ouderwetse, dus geen LED. Alleen de traditionele halve baksteen ontbrak hier nog. Was die soms door iemand meegenomen?
Bedankt en proost, Biertje

5089

geo 5089. Fietsrondje Kamerik #01 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 12:25
Het hoofddoel voor vandaag waren de 45 caches van het Fietsrondje Kamerik. Toevallig was ik eind april hier al eens geweest, maar toen was de grote smiley van vraagtekens me niet opgevallen. Puzzels negeer ik namelijk al jaren, maar onlangs kreeg ik een tip voor deze leuke fietstocht en de verzekering dat de oplossing niet moeilijk was. En dat klopte. Nadat ik eerst onderweg nog wat oude not-founds had weggewerkt, stond ik oog in oog met #01. De blauwe dop lachte me vriendelijk tegemoet en de eerste log was snel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5090. Fietsrondje Kamerik #02 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 12:30
Hier was #02 uit zijn behuizing gevallen en eronder gekropen (of gelegd). Dat heb ik na het loggen maar snel weer gecorrigeerd. Iets verderop lag een zwarte fietstas aan de rand van het pad. Die had kennelijk ook de vrijheid geroken en was van zijn fietsbehuizing gesprongen. Iets later kwam ik de zoekende eigenaar tegen, die ik gerust kon stellen dat zijn bezit iets verderop op hem lag te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5091. Fietsrondje Kamerik #03 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 12:35
Voor deze moest ik een heel klein beetje van het pad af. Dat was gunstig, want de mij achterop komende fietser kon mij nu makkelijk passeren en zag daardoor ook niet waar ik de koker vandaan haalde. Met dit zonnige weer hadden wel meer fietsers zin gekregen in een uitje. In het logboekje ontdekte ik dat de Pinootjes al om 08:40 uur waren gepasseerd en Tekkel om 10:47 uur.
Bedankt en proost, Biertje

5092

geo 5092. Fietsrondje Kamerik #04 (Extra 1) - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 12:45
Hier moest ik iets extra's doen en ik was benieuwd wat. Het doosje was snel gevonden, zonder nat te worden. Voor de opdracht moest ik heel even nadenken, maar instinctief deed ik wat er van mij verwacht werd. Iemand verwachtte hier kennelijk een logboekje en had daarom een groot vel papier achtergelaten, waar ook ik instinctief mijn naam op heb geschreven. Dat papier hoort hier dus niet, zo ontdekte ik later, toen ik de bonuscode en het werkelijke logboekje had gevonden en getekend. Iemand moet dat papier dus even verwijderen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5093. Fietsrondje Kamerik #05 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 13:05
Op weg naar #5 passeerde ik het kleine veerbootje waarop iemand stond die mij gebaarde om erop te stappen. Ik seinde terug dat ik dat niet van plan was en gewoon verder wilde fietsen over de Grechtkade. Bij de cachelocatie ontdekte ik dat hier opvallend veel mensen (vissers?) ineens hun behoefte willen doen, gezien het aantal besmeurde papieren zakdoekjes. Het viel me overigens op dat ik nergens langs de hele route een prullenbak ben tegengekomen. Pas bij het binnenrijden van Woerden zie je ze weer. De verstopte munitiekist was gelukkig helemaal schoon.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5094. Fietsrondje Kamerik #06 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 13:15
Een leuke stop op de Lange Meentweg met een doorkijkje over het zonnige boerenland. De ophangkoker was vlot gevonden en de log snel gezet. Ik vond het nu de hoogste tijd om het verloren vocht aan te vullen met een koel blikje bier.
Bedankt en proost, Biertje

5095

geo 5095. Fietsrondje Kamerik #07 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 13:20
Voor het eerst heb ik even moeten zoeken naar de koker. Die bleek uiteindelijk te zitten op een lastig te bereiken plekje. Toch is me het gelukt, al had ik het idee dat die passerende fietser even gek opkeek toen hij mij daar zag worstelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5096. Fietsrondje Kamerik #08 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 13:30
Wat lag daar nou? Gelukkig was hij niet echt. Onder zo'n nepper heb ik wel vaker een kokertje gevonden. Handig, want dreuzels lopen er met een boogje omheen en cachers grijpen er middenin. De kleur zag er niet helemaal gezond uit, maar dat mocht de pret niet drukken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5097. Fietsrondje Kamerik #09 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 13:35
Een visrijk plekje, al zag dit slootje er niet naar uit. Hengel Sport Vereniging Wilnis gooit hier vaak een dobbertje uit, zo las ik op het bordje. Maar zondag niet. De hint zette mij hier even volledig op het verkeerde been, waar ik achteraf vreselijk om moest lachen. Simpel, maar toch heel leuk.
Bedankt en proost, Biertje

5098

geo 5098. Fietsrondje Kamerik #10 (Extra 2) - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 13:45
Hier werd weer iets extra's van me verwacht. De eerste stap was snel gevonden, maar daarna had ik een gekmakend puzzeltje in handen. Het aantal mogelijkheden is toch maar beperkt, maar ik heb het wel tientallen keren moeten proberen voordat ik de tweede stap had. Daar zocht ik eerst op de verkeerde hoogte, maar toen was de bonus weer iets dichterbij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5099. Fietsrondje Kamerik #11 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 14:00
Dit bleek een van de lastigste uit de serie en de hint was beslist niet overbodig. Het vogelnestje zag er interessant uit, maar bevond zich op 3 meter hoogte. Iets anders vond ik niet, hoewel ik het bosje van verschillende kanten betreden heb. Totdat mijn oog ineens op iets afwijkends viel. Door de camouflage had dit kokertje zich heel lang schuil kunnen houden, maar net niet lang genoeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5100. Fietsrondje Kamerik #12 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 14:10
Ik fietste nu op de Wilnisse Zuwe, een oud pad, dat dwars door een middeleeuws veenmoeras liep. Tijdens de ontginning zijn dorpen als Vinkeveen en Wilnis gebouwd. De huidige polders worden nu gebruikt door melkveehouders en zijn ook geliefd bij weidevogels. Ook geocachers komen hier graag, want er zit sinds begin dit jaar ook een kokertje verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

5101a       5101b

geo 5101. Fietsrondje Kamerik #13 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 14:15
Deze cache ligt bij een fietstunneltje onder de N212. Er zijn gelukkig niet veel verstopplekken, dus het kokertje had ik toch redelijk snel. Dit is een van de weinige keren dat de blauwe dop volledig onzichtbaar is. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5102. Fietsrondje Kamerik #14 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 14:20
Hier was de verstopplek al van een afstandje zichtbaar. Na het loggen wilde ik die wat minder opvallend terugleggen, maar de zaak zat hermetisch vastgeschroefd, dus dat moest kennelijk zo blijven. Ik constateerde dat ik de achterstand op team Tekkel inmiddels had teruggebracht van 1 uur 50 naar 1 uur 05.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5103. Fietsrondje Kamerik #15 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 14:30
Oef, dat heeft me hier wat tijd gekost. Een hoop stenen en een hoop gaten. Maar geen kokertje. Uiteindelijk zag ik de blauwe dop dan geniepig naar me grijnzen. Had ik me dus toch in de luren laten leggen.
Bedankt en proost, Biertje

5104

geo 5104. Fietsrondje Kamerik #16 (Extra 3) - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 14:45
Het Gagelgebied is een gedeeltelijk verveend weidelandschap, dat bestaat uit een aantal legakkers met daartussen brede waterpartijen. Op dit moment droop de grootste waterpartij van mijn rug en voorhoofd. Met die hitte viel het op de fiets nog wel mee, omdat je dan een verkoelend briesje hebt. Maar stilstaand of zittend een puzzeltje oplossen was een beproeving. Het zweet droop van mijn voorhoofd en het lukte me maar niet om goede foto's te maken van de oplossing. Daarna had ik nog een gevecht met enkele hardnekkige doornstengels, maar ook hier wist ik uiteindelijk mijn naam te schrijven en de bonuscode te noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5105. Fietsrondje Kamerik #17 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 14:55
Via de Korenmolenweg bereikte ik de Veenkade, waar alleen maar fietsers mogen komen. Hier vond ik een afgesloten schatkistje. Dat kreeg ik op de normale wijze geopend, maar het afsluiten lukte me niet. Ik heb het tientallen keren geprobeerd, maar het slotje weigerde dicht te klikken. De volgende cachers hebben het nu dus makkelijk. Sorry, Straat-egisch en Ge(o)daan, jullie zullen hier even naar moeten kijken!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5106. Fietsrondje Kamerik #18 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 15:05
Het was ineens druk op het smalle pad. Voor mij fietste een oude man, die gelukkig bij een bankje stopte, zodat ik hem kon passeren. Achter mij kwam een echtpaar, dat ik voorbij liet gaan omdat ik zag dat ik nu vlak bij de cache was. Aan het olifantenpaadje in de berm was goed te zien waar de cache moest liggen. En daar lag hij ook.
Bedankt en proost, Biertje

5107

geo 5107. Fietsrondje Kamerik #19 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 15:15
In plaats van water had ik een aantal blikken met halve liters bier meegenomen en die kwamen hier goed van pas. Na het tweede leeggegoten blik zag ik wat ik fout deed. Gelukkig kon ik de blikken makkelijk hervullen, waardoor de man op het bankje dacht dat ik de toestand van het water onderzocht. Ik heb hem maar even uitgelegd wat mijn bedoeling was, maar hij vertrok voordat ik het kokertje in handen had. Kennelijk geloofde hij me niet of had hij weinig vertrouwen in mijn systeem. Op het logstrookje zag ik ineens dat de Zendmasters hier net nog waren geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5108. Fietsrondje Kamerik #20 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 15:20
Dit was weer eens een rechttoe-rechtaan geval, hoewel ik er eerst even overheen keek. Ik was nu 3 uur onderweg op mijn OV-fiets en ik was bijna op de helft. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte had al telefonisch geïnformeerd naar mijn vorderingen, want hij dacht erover om dit rondje ook te gaan doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5109. Fietsrondje Kamerik #21 (Extra 4) - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 15:55
Bij aankomst maakte ik kennis met de Zendmasters, de naam die ineens in de laatste logboekjes was opgedoken. Die deed het fietsrondje lopend en in delen, door zijn auto steeds ergens anders neer te zetten. Hij vroeg of ik de cachelocatie wilde weten, maar projecteren vind ik niet moeilijk en ik wilde het rondje gewoon helemaal beleven. Dat kwam me 'duur' te staan, want hier was ik belachelijk lang bezig, omdat ik tevergeefs naar een kokertje zocht op de plek waar slechts een aanwijzing zat. Bijna een half uur had ik hier nodig om de bonuscode te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

5110

geo 5110. Fietsrondje Kamerik #22 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 16:15
Na het gestuntel bij de vorige cache moest ik nu eerst een flink stuk doorfietsen over de Geerkade voordat ik weer mocht afstappen. Bij het hek met uitzicht over de weilanden van Kockengen trof ik het volgende kokertje aan. Aan de logtijden zag ik dat team Tekkel het een stuk sneller had gedaan dan ik. Misschien was het weer tijd voor een verfrissend biertje?
Bedankt en proost, Biertje

geo 5111. Fietsrondje Kamerik #23 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 16:20
Op de Hollandse Kade zag ik ineens het licht. Niet letterlijk, want het lampje ontbrak. Maar er was wel een logboekje en daar was ik naar op zoek. Dit was nummer 23 en ik was nu over de helft. Het glas was dus half vol. Of half leeg. Maar ik genoot voor 100%.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5112. Fietsrondje Kamerik #24 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 16:25
Voor de goudjagers was dit een mooi moment, dat kon ik me goed voorstellen. Ik pakte mijn koffer met extra gereedschappen erbij, want voor dit fietsrondje moest je o.a. 2 theelepeltjes, een Chinees eetstokje en een ijzerdraadje meenemen. Nadat ik het juiste werktuig had uitgekozen, kon ik bij het kokertje komen en mijn bierkrabbel zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5113. Fietsrondje Kamerik #25 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 16:30
De Hollandse Kade leek wel een soort trail, want nog voordat ik met mijn OV-fiets op stoom was, kon ik al in de remmen knijpen omdat er weer een koker moest worden opgepikt. Nummer 25 was een makkelijke; goed zichtbaar en weer een stukje verder op weg naar het eind met de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

5114

geo 5114. Fietsrondje Kamerik #26 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 16:35
Het was maar goed dat er in de hint stond wat de werktitel van deze cache was, want anders had ik niet begrepen wat de knutselaars hiermee hadden bedoeld. Voorzichtig draaide ik het om en opende het doosje. Volgens mijn eigen schema liep ik precies 30 minuten achter, maar dat kwam omdat ik niet had verwacht dat de extra opdrachten zoveel tijd zouden kosten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#381. Fietsrondje Kamerik #27 - van straategisch geodaan

   dnf 18 juni 2013
Dit was mijn eerste en enige not-found van deze dag. Nou had ik wel 2 codes, maar waar was nou die cache? Ik heb alles 3 keer bekeken, ook op de andere cachepaadjes, zelfs aan de andere kant van de kade. Terwijl de (blauwe) dop overal zeer goed zichtbaar was, bleek die hier waanzinnig goed weggewerkt. Lag het nou aan mij? Later hoorde ik dat de koker ergens diep zit weggestoken.

geo 5115. Fietsrondje Kamerik #28 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 16:55
De andere helft was ik eind april al eens tegengekomen, na een lange wandeling langs de rand van een weiland hier in de buurt. Toen vroeg ik me al af wat de cacheleggers met die andere zouden hebben gedaan. Nou, die had ik nu dus in mijn hand.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5116. Fietsrondje Kamerik #29 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 17:00
Ach, weer zo'n bekend object. Hé, maar toch weer net even anders! Verrassend dat er zoveel afwisseling in deze serie caches zit. Had iemand al eens geschreven dat dit fietsrondje echt een aanrader is?
Bedankt en proost, Biertje

5117

geo 5117. Fietsrondje Kamerik #30 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 17:05
Hier had ik weer een hulpmiddel nodig van de lange lijst met attributen die je mee moet nemen voor dit fietsrondje. Ik twijfelde even tussen de blikopener en het Japanse drinkrietje. Toch gebruikte ik de 2 pollepels en hengelde de koker haastig naar boven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5118. Fietsrondje Kamerik #31 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 17:10
Gelukkig stond er in de hint dat dit het kleine broertje was van nummer 26, want anders had ik het niet geweten. Maar het zag er al van een afstandje uit als een cachebergplaats, dus ik was snel afgestapt. Terwijl ik mijn naam in het logboekje schreef, reed er een tractor over het achterliggende weiland. Ondanks het warme weer moest er natuurlijk gewoon worden gewerkt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5119. Fietsrondje Kamerik #32 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 17:15
Hier stond weer zo'n object dat je de laatste jaren steeds meer in cacheland tegenkomt. Hoewel ik geen lange nagels heb, was het kokertje zeer eenvoudig te pakken. De pincet, nijptang en theelepels heb je hier helemaal niet nodig. Het viel me op dat ik hier de naam van Tekkel niet vlak voor me in het logboekje zag staan. De paarse pen was inmiddels een begrip geworden en ik keek steeds naar hun logtijd. Maar misschien hadden ze op een andere pagina geschreven?
Bedankt en proost, Biertje

geo 5120. Fietsrondje Kamerik #33 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 17:20
Dit was de laatste op de Hollandse Kade. Over twee uur zou ik aan de andere kant van de weg nog een serie traditionals oprapen. Maar nu viel mijn oog direct op een opmerkelijk stukje natuur, waar natuurlijk een kokertje viel te graaien.
Bedankt en proost, Biertje

5121

geo 5121. Fietsrondje Kamerik #34 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 17:25
Ik fietste nu op de Rodendijk, op zoek naar de volgende koker. Hoewel die gecamoufleerd was opgehangen, had ik de blauwe dop toch vlot gespot en was de vondst snel gemeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5522. Fietsrondje Kamerik #35 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 17:30
Als scherpziende fietser viel me dit natuurlijk direct op. Hoewel mijn GPS een paar meter zuidelijker aangaf, besloot ik toch naar dit baken terug te lopen. Ook hier had ik geen enkel hulpmiddel nodig om de logrol te pakken te krijgen. Een klassiek voorbeeld van een simpele, maar doeltreffende constructie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5123. Fietsrondje Kamerik #36 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 17:40
Dat deze cache aan de Gerverscop een hint nodig had, vond ik een beetje overdreven. De aandachtige geocacher heeft die toch direct in de gaten? Meestal liggen er in die knotwilgen van die kleine fotokokertjes en dan ook nog vaak bovenin, zodat je op je fietszadel moet gaan staan om met een spiegeltje tussen de takken te speuren. Maar hier was kennelijk rekening gehouden met de gemiddelde Randstedeling. Helemaal niet erg, want tussendoor een makkelijke snack is ook best lekker.
Bedankt en proost, Biertje

5124

geo 5124. Welkom op de Gervers-cope - van RSTW

18 juni 2013, 17:50
Dat was een verassing, toen ik dit cachepaadje aan de Gerverscop indook. In het logboekje ontdekte ik dat mijn goede vriend Pino hier toevallig eergisteren was geweest, samen met zijn zoontjes Prutsdoos en Proppie. Waarschijnlijk had hij een naburig café bezocht of een voetbalwedstrijd. En dan na afloop eerst een cache en dan de Mac.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5125. Fietsrondje Kamerik #37 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 17:55
Deze koker werd mij zowat op een presenteerblaadje aangeboden. Zo leek het namelijk, want een echt dienblad lag er natuurlijk niet, hier op de Gerverscop. Dat stond als een paal boven water. Snel gelogd en snel weer weg. Ja, zo kan het ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5126. Fietsrondje Kamerik #38 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 18:00
Mijn scherpe blik zag ook van grote hoogte al waar de cache zich moest bevinden. Snel werd de fiets geparkeerd en de tas met gereedschappen gepakt. Ik koos het juiste hulpmiddel en had binnen een paar tellen het kokertje naar het daglicht gehaald. Die tijdwinst was ik prompt daarna weer kwijt, omdat ik de grootste moeite had om bij de volgende cache te komen.
Bedankt en proost, Biertje

5127

geo 5127. Fietsrondje Kamerik #39 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 18:15
Om dit punt te bereiken, heb ik toch wat zitten knoeien. Pas op het laatste moment ontdekte ik het kleine paadje, waar ik als licht aangeschoten fietser goed moest sturen om niet pardoes in het water te kukelen. Toen was het tijd om even te rusten. Tenminste, dat was het idee van de bewoners aan de overkant. Speciaal voor de vermoeide geocachers hadden ze hier een bankje neergezet met een vrolijk bloemetje. En natuurlijk ook een cache. Van rust was dus geen sprake, want na het loggen veerde ik direct weer op en vervolgde mijn weg langs het water.
Bedankt en proost, Biertje

5128

geo 5128. Fietsrondje Kamerik #40 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 18:40
Ik had net op de meest logische plaatsen gekeken, toen er iemand vroeg of ik 'm al had. Het bleek RduSable te zijn, die uit zijn werk nog even langs kwam om deze enige niet-gevonden cache opnieuw te proberen. Op het nulpunt zag ik niets, maar hij ontdekte een afgebroken vislijntje. En even later zag hij ook de cache drijven, op de plek waar ik zojuist nog had gestaan. Na het loggen heeft hij de zaak zo goed als mogelijk hersteld. Hoewel we natuurlijk niet wisten wat het oorspronkelijke idee van de cacheleggers is geweest, denk ik dat we het redelijk hebben geëvenaard. Ik vertrok op mijn fiets naar de volgende, terwijl mijn redder-in-nood rustig wandelend mij daar wel zou treffen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5129. Fietsrondje Kamerik #41 (Extra 5) - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 18:50
Terwijl ik wat stond te draaien, kwam RduSable al weer aanlopen. Ja, de sleutel had ik al gezien. En achter het idee was ik ook al bijna. Ik kreeg een korte uitleg en een tip hoe ik dit het snelst kon aanpakken en weg was hij al weer. Ik ging aan het werk en kon daarna op pad in de jungle. Na wat kruipdoor-sluipdoor oefeningen vond ik daar het logboekje en de laatste bonuscijfers.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5130. Fietsrondje Kamerik #42 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 18:55
Ik was nu wel weer eens toe aan een makkelijke opraper en ik werd op direct mijn wenken bediend. In de horeca is dat wel eens anders, vooral op een vol terras, maar dit terzijde. Snel rekende ik uit hoelang mijn voorgangers vandaag al bezig waren geweest: de Pinootjes 6:35 uur, Tekkel 6:55 uur en ik 6:25 uur. Maar we waren er nog niet...
Bedankt en proost, Biertje

5131

geo 5131. Fietsrondje Kamerik #43 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 19:00
Hier liet ik me even misleiden door het olifantenpaadje dat was ontstaan, waardoor ook ik bij de verkeerde boom stond te turen. De Chinese eetstokjes had ik al klaar in mijn hand. Of was dat soms een cryptische hint naar een cache in een Chinees vogelnestje? Ik besloot het toch maar wat ruimer te zien en had de cacheplek toen snel in de gaten. Hoewel, er was maar één gat. Toch kreeg ik de koker er snel uit.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5132. Fietsrondje Kamerik #44 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 19:05
We zijn er bijna. Maar eerst nog even dit bekende voorwerp openen. Ik had geen thee- of schoenlepels nodig om het kokertje uit zijn krappe behuizing te wippen, want daar heb ik altijd een bierflessenopener voor bij me. Nu nog even een tussendoor-cache doen en dan: Op naar de bonus!
Bedankt en proost, Biertje

5133

geo 5133. Zicht op Woerden - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 19:10
Nee, de cache lag niet op de plek waar ik hem had verwacht. Maar wacht eens, deze is toch van straategisch geodaan? Dan moet het iets leuks zijn. En dat was het ook. In alle opwinding vergat ik helemaal om de bonuscode te noteren. Ik moet dus nog een keertje terug naar Woerden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5134. Fietsrondje Kamerik #45 The End - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 19:20
Daar was hij dan: de bonus. Met alle cijfertjes op zak fietste ik naar de plek waar de kist zou moeten liggen. Maar aan het eind van het cachepaadje zag ik niets opvallends. Vreemd, want de cache was toch van het formaat 'reusachtig'? Toen bleek dat ik er in mijn enthousiasme al lang voorbij was gelopen. Daarna schreef ook ik mijn waardering in het logboekje. Na precies 6 uur en 55 minuten was er een einde gekomen aan het leukste fietsrondje dat ik in mijn 10-jarige geo-carrière heb meegemaakt. Voor die ene die ik heb gemist kom ik graag nog eens terug.
Bedankt en proost, Biertje

5135

geo 5135. CiK: Hollandse Kade, Waterkering - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 19:30
Na het Fietsrondje Kamerik keerde ik terug naar de Hollandse Kade voor het rijtje caches dat daar nog op mij lag te wachten. Dit was de eerste. Dankzij de duidelijke hint was het niet moeilijk te cache in handen te krijgen. Ik was nu al zo'n 10 uur op pad en niet meer zo scherp. Daardoor had ik te laat door dat ik de cache bijna op m'n kop kreeg. Leuk gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5136. Het mooiste plaatsje ooit voor een cache - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 19:35
Tja, of dit nou het mooiste plaatsje is voor een cache, dat betwijfel ik. De constructie kende ik al van een identieke cache bij Alphen, waar het logboekje nog veel geniepiger zit weggewerkt. Zonder over het hek te klimmen graaide ik nu het kokertje. Nog 6 stuks te gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5137. Ik zie ze vliegen #1 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 19:45
Weer zo'n leuk hutje, maar opnieuw iets anders. De hint snapte ik niet, maar ik zette gewoon mijn fiets onder de boom en behendig haalde ik de doos naar beneden. Thuis las ik dat er ook nog een slotje op het huisje hoorde, maar dat dit twee dagen eerder in het water was gevallen. Ik heb dus een beetje geluk gehad.
Bedankt en proost, Biertje

5138

geo 5138. Ode aan de speld in de hooiberg - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 19:50
Ja, het zoeken naar een speld ken ik wel. Vaak een micro, verstopt tussen een grote berg stenen of ergens begraven in het zand. De magnetische nano op een punaise in een willekeurige boom is ook zo'n grappige. Ik was dus van plan deze cache gewoon voorbij te fietsen, want ik was moe en wilde naar huis. Maar tijdens het passeren zag ik de nano toevallig zitten, dus ik besloot toch maar even af te stappen en mijn naam op het kleine strookje te krabbelen. Ja, ondanks al dat bier op deze hete zomerse dag had ik nog steeds een scherpe blik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5139. Ik zie ze vliegen #3 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 19:55
De derde uit deze serie die ik vandaag tegenkwam en weer zo'n leuke variatie op dit thema. Hebben we nou alle mogelijkheden gehad, of komt er nog een vierde?
Bedankt en proost, Biertje

geo 5140. Ik zie een moving cache vliegen #2/#4 - van straategisch geodaan

18 juni 2013, 20:05
Straat-egisch en Ge(o)daan kwamen er niet uit: was dit nou een moving cache of een Ik zie ze Vliegen? Ik denk eigenlijk geen van beide. De Vliegen-caches zitten allemaal in een vogelhuisje en dat is hier niet het geval. De moving cache beweegt niet uit zichzelf, maar doordat cachers hem ergens anders achterlaten. Hier beweegt wel iets, maar dat is vergelijkbaar met het omhoog halen van een kokertje door middel van een magneet of een vislijntje. Dat noem je ook geen moving cache, toch? Maar ach, wat doet het er toe. Ik heb wel vol bewondering gekeken naar deze constructie. Niet alleen het vliegen was leuk, ook de camouflage-techniek vond ik prachtig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5141. De Hollandse Kade - van De Dingo's

18 juni 2013, 20:20
En dit was dan toch echt de laatste voor vandaag. Op een overwoekerd paadje fietste ik naar dit verstopte doosje, waarna ik om 20:20 uur mijn naam in het logboekje schreef. Hierna reed ik door naar het station van Woerden om mijn OV-fiets in te leveren. Ik was vandaag 10 uur en 10 minuten bezig geweest, heb 60 kilometer gefietst en 60 caches gevonden (en eentje niet). Het was vandaag 30 graden, waardoor ik zeker 5 kilo vocht ben kwijtgeraakt. Dat heb ik continu aangevuld met evenveel bier, om niet in de problemen te komen. Wat een heerlijke dag!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5142

geo 5142. Welcome in Rotterdam: Kralingse Plas - van superstein

25 juni 2013, 10:20
Vandaag fietste ik opnieuw door Rotterdam voor een aantal tradi's en om 7 oude not-founds weg te werken. Dat laatste is gelukt, maar er kwamen wel 6 nieuwe not-founds bij. Ik zal dus nog een keer terug moeten...
Net als in april reed ik eerst naar de Kralingse Plas. Op de toren was inmiddels een nieuwe nano geplaatst, nu met een magneetje. Ik had dit keer geen enkele moeite met het vinden en opgelucht voor deze snelle oppikker schreef ik mijn naam in vakje 7.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 april 2013
Samen met een vrouw met een hondje bereikte ik rond 9 uur 's morgens de uitkijktoren bij de Kralingse Plas. Ik liet mijn fiets achter en ging naar boven. Maar hoe ik ook zocht: geen cache. Voor de zekerheid heb ik toch ook maar even bij de andere palen gekeken. Thuis las ik dat de nano inderdaad lastig te vinden is, dat het magneetje los zit en de logrol vol is. Ik moet dus nog eens terug.

geo 5143. Loungen aan het Leuvehoofd - van De Eekies

25 juni 2013, 11:05
Daar hou ik wel van: lekker loungen of cool chillen. De banken stonden er al en een plantsoenmedewerker was bezig het groen te vervangen. Helaas was het deze ochtend nog wat frisjes, dus ik liet het bier maar even in de rugzak. Wel heb ik even van het uitzicht genoten, terwijl ik het logstrookje beschreef. Toen moest ik weer weg, want de Spido riep.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5144. Welcome in Rotterdam: Spido - van superstein

25 juni 2013, 11:15
In april bleek deze cache verdwenen en dat verklaarde waarom ik zo lang tevergeefs had staan zoeken. Vanochtend ging het een stuk makkelijker. Er was een cache en er waren geen dreuzels. Precies de ideale situatie voor een snelle snaai en een kordate krabbel op de verse logstrook. Die bleek in de afgelopen weken toch al behoorlijk volgeschreven.
Bedankt en proost, Biertje
note 15 april 2013
Met de spoilerfoto in gedachten zocht ik het hele object af, bekeek de zaak van alle kanten en maakte ook nog een paar foto's door het hek heen. Ook hierop was nergens een cache te zien. Thuis ontdekte ik dat de cachelegger dat inmiddels ook had ontdekt en de cache vorige week al had disabled. Volgende keer beter.

5145

geo 5145. Kunsthal - van The Puffin

25 juni 2013, 11:20
Weer een oude not-found die ik vandaag moeiteloos kon graaien. Zoals achteraf bleek, was de cache de vorige keer inderdaad door een kunstliefhebber meegenomen, want het nieuwe degelijke exemplaar kon je moeilijk over het hoofd zien. Of zou de bewakingsdienst van de Kunsthal de cache hebben weggehaald? Volgens de directrice was de beveiliging tijdens de kunstroof in oktober 2012 toen 'state of the art'. Voor mij maakte het niet meer uit, want ik had mijn bierkrabbel gezet en ook het (verkeerde) aantal schroeven geteld voor de bonus.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 april 2013
De hint snapte ik direct en op de juiste plek ging ik door de knieën. Niets. Daarom maar even brutaal eronder gekropen en alles grondig afgezocht. Volgens mij was de cache weg. En thuis ontdekte ik dat ik de 7e was met een not-found. Als de cache is herplaatst, kom ik terug.

geo 5146. Museum Boijmans Van Beuningen - van The Puffin

25 juni 2013, 11:30
En nog zo'n oude not-found die ik vandaag alsnog kon pakken. In april was ik door de hint volledig op het verkeerde been gezet en vond ik alleen het lege plekje in het grind waar de micro waarschijnlijk vroeger heeft gelegen. Maar door bestudering van oude logjes wist ik nu hoe de cache eruit zag en dat hij makkelijk te pakken was. Dat bleek te kloppen en opgelucht kon ik verder. En nog zo'n oude not-found die ik vandaag alsnog kon pakken. In april was ik door de hint volledig op het verkeerde been gezet en vond ik alleen het lege plekje in het grind waar de micro waarschijnlijk vroeger heeft gelegen. Maar door bestudering van oude logjes wist ik nu hoe de cache eruit zag en dat hij makkelijk te pakken was. Dat bleek te kloppen en opgelucht kon ik verder.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 april 2013
Met de hint in gedachten kon de cache maar op één plekje liggen, maar daar lag helemaal niets. Wel was er voldoende ruimte voor een kokertje. Thuis zag k dat de cache toch vandaag was gevonden. Heb ik dan met mijn neus gekeken?

geo 5147. Green&Park - van The Puffin

25 juni 2013, 11:45
Op mijn fietstocht door Rotterdam om wat oude not-founds weg te werken, stond ik vandaag opnieuw voor de parkeergarage aan de Hartmansstraat. In april had ik de tekst niet helemaal gelezen en heb ik alleen met de hint in het achterhoofd onder het trappetje van de begane grond gezocht. Gelukkig had ik toen een zaklamp bij me. Maar nu wist ik dat ik helemaal bovenin op de 15e etage moest zijn. In het volle daglicht kon ik de koker met een soepele beweging oppakken. Wat een geluk. Toen ik daarna de 30 trappen weer vlotjes was afgedaald, bleek mijn fiets er nog gewoon te staan. Nog meer geluk, dus.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 april 2013
Hier ben ik lang bezig geweest. ik had alleen de hint bekeken en zocht dus met een zaklamp onder het korte trapje naar de begane grond. Daar lag dus geen cache. Thuis ontdekte ik dat ik niet naar beneden, maar naar boven, naar de 15e verdieping had gemoeten. Volgende keer beter.

5148

geo 5148. Eenzaam Avontuur - van bunnyspotter

25 juni 2013, 12:00
De zilverkleurige motor Eenzaam Avontuur, een monument voor de Rotterdamse schrijfster Anna Blaman, bleek in werkelijkheid veel groter dan ik had verwacht. Eerst deed ik uitgebreid de fototruc om de dreuzels aan de overkant in de waan te laten dat het hier om een onschuldige kunstliefhebber ging. Al snel had ik de verstopplek ontdekt en de cache gespot. Die bleek in werkelijkheid ook veel groter dan verwacht. Gisteravond had ik nog met verbazing gelezen dat de cache begin maart is meegenomen door een onbekende, die het weer heeft achtergelaten bij een waypoint van de multi Kleine Draakjes in het Bos. Waarom zou iemand dat doen? Wilde hij het potje ook maar eens een (tijdelijk) Eenzaam Avontuur laten beleven? Gelukkig is de cache weer terug en kon ik loggen. Daarna stapte ik op mijn OV-fiets en vervolgde mijn eigen eenzame avontuur door Rotterdam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5149. Schiehoofd - van mp3crew

25 juni 2013, 12:20
En alweer een oude not-found gevonden. In april stond ik hier met lege handen en ik bleek niet de enige. De cachelegger heeft daarna een nieuw kokertje geplaatst en toen dook het eerste ineens weer op. Bestudering van de logjes leerde me dat je hier een hulpmiddeltje moest gebruiken dat ik tegenwoordig standaard bij me heb. Vanmiddag had ik de cache dus direct in de gaten. Het oudste logje is van januari 2012, dus dat moest de oorspronkelijke cache wel zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5150. Delfshaven: Diepeveen - van mp3crew

25 juni 2013, 12:35
Het voormalige kantoor van de firma Diepeveen kende bij het nulpunt gelukkig weinig verstopplekken, dus ik had niet veel tijd nodig om de bijzondere behuizing te vinden. Dit soort caches kom ik de laatste tijd steeds vaker tegen. Waarschijnlijk is er een firma die ze maakt en aanbiedt.
Bedankt en proost, Biertje

5151

geo 5151. Buitenplaats Spangen - van bunnyspotter

25 juni 2013, 12:45
Om de wijk Spangen wat groener en kindvriendelijker te maken is de oude spoordijk ontwikkeld tot een natuurpark met zowel een recreatieve als educatieve functionaliteit. Deze middag werd vooral de recreatieve kant van Buitenplaats Spangen benut: twee dames zaten op een bankje te genieten van het flauwe zomerzonnetje en ik kwam op mijn fiets aangereden en graaide onzichtbaar voor hun een doosje weg. Op mijn fietstocht door Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen zou ik vandaag 70 kilometer afleggen in 10 uur en daarbij 29 caches vinden en 7 niet. Al met al een geslaagde dag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5152. Paddenpoel - van bunnyspotter

25 juni 2013, 12:55
De ondiepe paddenpoel tussen de metrolijn en de Tjalklaan is er om padden, kikkers en salamanders een plek te bieden waar ze kunnen overwinteren en voortplanten. Of dat is gelukt, weet ik niet. Ik hoorde in ieder geval geen luidruchtig gekwaak, maar misschien zat iedereen nog in zijn winterslaap. Met de lage temperatuur van vandaag zou je je dat best kunnen voorstellen. De cache zat gelukkig waar ik hem verwachtte. Na het loggen las ik de uitgebreide instructie voor het terugplaatsen, opdat een passerende kikker het doosje niet toevallig op z'n kopje zou krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#382. De zeurpaal - van mp3crew

   dnf 25 juni 2013
Twee maal ben ik op handen en voeten rond de zeurpaal gekropen. Ik vermoedde dat de goed gecamoufleerde cache hier heel listig was weggewerkt. Uiteindelijk werd de zeurpaal voor mij een treurpaal. Later op de dag hoorde ik van iemand dat het allemaal veel simpeler was.

5153

geo 5153. Grensgeval - van Brokling

25 juni 2013, 13:15
Bijna op de grens tussen Rotterdam en Schiedam ligt de cache Grensgeval. Ik parkeerde mijn fiets aan de Rotterdamse kant en stapte over de stenen 'grensmuur' naar de Schiedamse zijde. Door de hint werd me een hoop zoekfrustratie bespaard en kon ik al snel het kokertje uit zijn verstopplekje halen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5154. Gewoon een tunneltje... - van Brokling & Cobaldus

25 juni 2013, 13:20
In de serie 'Gewoon een...' zijn ook wat mindere plekjes opgenomen, zo las ik op de cachepagina. Dit tunneltje gaat onder de snelweg naar de achterkant van station Schiedam, waar ooit Schieveste zal verrijzen, 'een markant trefpunt voor business en vermaak, met kantoren, onderwijs- en vrijetijdsvoorzieningen'. Door de crisis ligt alles momenteel stil, maar de recreatieve kant heeft inmiddels invulling gekregen dankzij de plaatsing van deze nano.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#383. Urban cache: Low Voltage - van Brokling

   dnf 25 juni 2013
Bij het aanrijden dacht ik de cache al te zien, maar dat bleek een vreemd beveiligingskastje dat niet geopend mocht worden. Ook de nutteloze pvc-buis schreeuwde om gedemonteerd te worden, maar ook dat mocht helaas niet. Tja, hoe lang moet je hier dan rondsnuffelen zonder op te vallen? Deze cache zal niet gauw worden geript.

5155

geo 5155. Scrap Metal - van Brokling

25 juni 2013, 13:50
Tussen de twee containers op dit bedrijventerrein staat al een tijdje een autowrak. En sinds vorig jaar ligt er nu ook een cache. Ik parkeerde mijn fiets naast de roestige cachemobiel en twijfelde even over de hint. Maar even later had ik het kleine logboekje toch te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5156. Pleur maar neer #1 - van Free Wally & acaatje

25 juni 2013, 13:55
Inderdaad, geen mooi plekje, geen bijzondere locatie en geen interessante natuur hier op dit industrieterrein. Maar wel een prachtige creatie. Hoewel het werktijd was, had ik geen ongevraagde hulp nodig bij het graaien van het kokertje. Waarschijnlijk zag men wel dat hier een ervaren geocacher bezig was. Of iedereen was echt druk aan het werk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5157. Gewoon een Makkie - van tommy1939

25 juni 2013, 14:10
Ik dacht dat dit er eentje uit de serie 'Gewoon een...' was en zocht tevergeefs naar een bonuscode op het logrolletje. Pas later ontdekte ik dat er meer cacheleggers de benaming 'Gewoon' gebruiken. Zonder pincet of ander voorwerp zette ik gewoon mijn bierkrabbel op het strookje en fietste daarna gewoon weer door naar Kethel en Spaland, tweehonderd meter verder.
Bedankt en proost, Biertje

5158

geo 5158. Kethel en Spaland - van tommy1939

25 juni 2013, 14:15
De fietser die me bij Gewoon een Makkie was gepasseerd, zag ik nu een beetje vruchteloos tegen een graspol schoppen. Hij constateerde een flinke miswijzing, zei hij direct tegen mij. Het was Bankstel, terug van vakantie en nu snel even de nieuwe caches uit de achtertuin aan het wegschoffelen. Ik liep naar het nulpunt en Bankstel volgde mij. Gelukkig zag hij nu ineens de cache zitten, zodat we daarna gezamenlijk konden loggen. Na een praatje fietste ik verder naar Schiedam-Noord en hij ging terug naar de koffie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5159. Svea's pump station - van Jan Net

25 juni 2013, 14:55
Blijkbaar was ik even mijn scherpte kwijt, want ik heb hier (veel te) lang lopen zoeken. Ik had wel een fietspomp, maar waar was nou dat pump station? Dat bleek zich listig verstopt te houden achter wat snelgroeiend groen. Daarna was het varkentje snel gepiept. Ook zonder slangetje viel het best te doen. Maar de vraag bleef: wie of wat is Svea? Dit is weer eens een leuke variatie op een bekend thema. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 5160. Niets is wat het lijkt - van Jan Net

25 juni 2013, 15:05
Na het bezoek aan Svea's pump station, bleek dat Svea ook nog een ander station bezat. Ik ontdekte na wat handelingen namelijk een zelfde soort kokertje. Ook deze is weer leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

5161

geo 5161. Zicht op zonnebloemen - van Amerod

25 juni 2013, 15:20
Nadat ik uitgebreid de zonnebloemen had bekeken, ging ik op zoek naar de cache. Het nulpunt was lastig te bepalen en ik heb alle voor de hand liggende objecten van meerdere kanten benaderd. Eindelijk zag ik de hint zitten en kon ik mijn lenigheid bewijzen door moeiteloos de cache te pakken. Zonder hint zou dat beslist niet zijn gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5162. Park and Grab! - van Brokling

25 juni 2013, 15:40
Ik parkeerde mijn fiets op het nulpunt, maar direct graaien was er niet bij. De cache bleek namelijk niet op de begane grond te liggen. Vermomd als wandelaar, op zoek naar zijn auto, stond ik even later boven. Het was op deze dinsdagmiddag behoorlijk druk. Gelukkig was ik hier niet op zaterdag, want dan word je waarschijnlijk van de sokken gereden. Tevergeefs zocht ik naar de cache, maar toen ik daarna weer bij mijn fiets stond, zag ik het ding toevallig zitten. Opnieuw maakte ik de klim naar boven en kon daarna eindelijk mijn naam toevoegen aan de lijst van AH-bezoekers.
Bedankt en proost, Biertje

5163

geo 5163. Boerderij Land-Vreugd - van Brokling

25 juni 2013, 15:50
In april was ik hier ook, maar toen bleek de cache verdwenen. Vandaag stond ik opnieuw voor het open hek. Ondanks het camouflage-jasje zag ik het kokertje nu direct zitten. Mijn vreugd was groot, want ik heb het land aan caches die je ook de tweede keer niet kan vinden.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 april 2013
De Schiedamse boerderij Land-Vreugd zag er verlaten uit, zodat ik lekker ongestoord naar deze cache kon zoeken. Maar dat viel tegen. Hoewel in de beschrijving staat dat de cache buiten het hek ligt, heb ik uiteindelijk ook maar binnen het hek gezocht. Ik heb ook nog wat opvallends opengeschroefd, maar dat bleek een diepe peilbuis te zijn. Het lijkt erop dat de cache is verdwenen, net zoals het partycentrum dat hier 40 jaar heeft gezeten.

geo 5164. Hargahoeve - van tommy1939

25 juni 2013, 16:05
Deze cache was pas twee dagen geleden geplaatst en ik had hem op het laatste moment nog snel aan mijn fietstocht van vandaag toegevoegd. Als je weet waar je niet hoeft te zoeken, blijft er eigenlijk maar één plekje over. Toch had ik behoorlijk wat tijd nodig, totdat ik het kokertje bij toeval in het oog kreeg. Ik had al rekening gehouden met een not-found, maar tevreden schreef ik nu mijn bierkrabbel op het rolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#384. Gewoon een doods plekje... - van Brokling & Cobaldus

   dnf 25 juni 2013
Omdat ik vandaag nog de bonus wilde graaien, had ik een extra uitstapje aan mijn fietsroute toegevoegd, zodat ik nog een bonuscode kon noteren. Helaas. Op de berekende cachelocatie zag ik inderdaad iets wat op de hint leek, maar ik vond er geen kokertje. Een rekenfout, slechte ogen of is de cache verdwenen?

geo 5165. Verflixt! - van Brokling

25 juni 2013, 17:45
Nu fietste ik op de Woudweg, met aan beide zijden een rij knotwilgen waar je massa's kokertjes kunt verbergen. Toch wees het pijltje van mijn GPS naar de andere kant. Eerst trof ik een mooi maar leeg plekje, maar daarna zag ik de cache ineens zitten. Dat had ik 'm toch maar weer mooi gefixt!
Bedankt en proost, Biertje

5165a       5165b

geo 5166. Het hek - van Brokling

25 juni 2013, 18:00
Gewapend met camera en pincet liep ik op het oude hek af, hier aan de Oostveenseweg. Mijn scherpe blik had de verstopplek al direct gezien. Gelukkig kon ik het logrolletje ook zonder hulpmiddelen te pakken krijgen, waarna ik tevreden mijn bierkrabbel zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#385. Op pad - van Dooremco

   dnf 25 juni 2013
Op de plek die mijn GPS aanwees, vond ik niets. Toen ik weer thuis was, las ik verhalen over cachepaadjes en een mooie constructie. Ik moet dus nog een keer op pad.

geo 5167. Gewoon een afgelegen plekje... - van Brokling & Cobaldus

25 juni 2013, 18:20
Hoewel dit een afgelegen plekje was, moest ik mijn fiets flink aan de kant zetten voor het drukke autoverkeer. Kennelijk was dit een sluiproute, want het waren geen geocachers. Na het loggen ontbrak er nog maar één cijfertje in het bonuscoördinaat, maar daar zou ik vandaag niet meer in de buurt komen. De volgende keer dan maar.
Bedankt en proost, Biertje

5168

geo 5168. Daf's trailer #1 - van daf105+trailer

25 juni 2013, 19:00
Op deze plek heb ik in december ook al eens gezocht. Ik was met Boswijk Posse, maar in het donker en in de sneeuw hebben we toen niets kunnen vinden. In de zomer en overdag is het heel andere koek. De trailer had ik nu erg snel in handen. Waarom er in de hint staat dat de koffie onderweg is, begrijp ik nog steeds niet. Destijds zochten we daarom naar een koffiebekertje als verstopplek, of iets anders met drank. Maar de not-found is weggewerkt en dat is het belangrijkste.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 7 december 2012
Vanavond stond er weer een nachtcache op het programma, maar voor die tijd kon ik met Boswijk Posse nog wel een paar gewone en simpele caches doen. De eerste bleek helemaal niet zo simpel. Nu kon dat komen door de duisternis of door de sneeuw, maar we hebben alle logische verstopplekken afgezocht en zelfs nog een paar onlogische, maar de cache bleef hier voor ons goed verborgen. De avond begon dus lekker!

geo 5169. Final Runway 06 - van RCAirpower & Pattytjuh88

25 juni 2013, 19:10
Vanaf vliegveld Zestienhoven ben ik regelmatig opgestegen. Door de naamswijziging in Rotterdam The Hague Airport is het voor niet-autobezitters helaas niet ineens makkelijker bereikbaar geworden. Vandaag maakte ik een fietstocht door Rotterdam en via Schiedam. Gisteravond had ik het interessante stuk over de landingsbanen gelezen en nu stond ik eindelijk aan het einde van Final Runway 06. De cache had een ander omhulsel dan ik had verwacht, maar ik was veilig geland en schreef rustig mijn naam in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#386. Rondje Overschie: Spaanse brug - van daf105+trailer

   dnf 25 juni 2013
In de laatste logjes had ik al gelezen dat het logrolletje kletsnat was en er alleen nog maar een dekseltje was. Zelfs dat dekseltje heb ik vandaag niet kunnen vinden. Hier is dus onderhoud nodig. Plus een hint.

5170

geo 5170. Het MoNUment- van Braboloco

25 juni 2013, 19:40
Na de not-found bij de Spaanse Brug had ik wel wat behoefte aan iets makkelijks. Gelukkig stond er in Overschie een monument voor de wederopbouw van Rotterdam, waar ik eventjes kon uitrusten en tegelijkertijd deze cache kon graaien. Hierna nog eentje en dan naar het station om mijn OV-fiets in te leveren.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#387. De Raad van Arbeid - van Rgegoeder

   dnf 25 juni 2013
Dit was de laatste voor vandaag. Ik dacht toch echt alles goed afgezocht en bevoeld te hebben, maar kennelijk had de vermoeidheid toegeslagen. Voor deze fietstocht van 70 kilometer in Rotterdam en Schiedam heb ik 10 uur nodig gehad, waarin ik 29 caches heb gevonden en 6 niet. Ik moet dus nog eens terug naar Rotterdam.

___________________________________________________________________


5171

geo 5171. Nemesis game - van mudhoppers

29 juni 2013, 13:50
Vanwege het Meet&Greet Event in Rijswijk zocht ik of er nog wat caches in die buurt lagen. Mystery's sla ik al jaren bij voorbaat over, maar dit puzzeltje leek me wel te doen. Alleen vraag 4 kon ik niet beantwoorden, maar met wat schuiven over de kaart ontdekte ik een plekje dat voldeed aan de hint. Het doosje was gelukkig van een afstandje al herkenbaar, dus ik zag precies waar ik moest zijn. Heen was makkelijker dan terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5172. Schaafje's Boom-cache - van schaafjes

29 juni 2013, 14:20
Op weg naar het Meet&Greet Event in Rijswijk fietste ik nog even langs een paar caches om meerdere vliegen in één klap te slaan. De boomcaches in Rijswijk zijn niet aan mij besteed. Met mijn buik is het lastig klimmen en ook met een rugzak vol bier ga je niet makkelijk een boom in. Maar bij de Schaafjes-boom leek het mee te vallen. Toch had ik het hier nog even lastig. Maar dat kwam omdat ik mijn fiets wat ongelukkig had neergezet.
Bedankt en proost, Biertje

5173a       5173b

geo 5173. Rijswijk Meet&Greet Event - van schaafjes

29 juni 2013, 14:40
Op dit Event heb ik weer diverse bekende namen en onbekende gezichten uit de regio ontmoet. Zo sprak ik met Spaatje, Spotcatus, Hoekraam (nog bedankt voor de tip voor 'Op pad'), Swaensteijn (die 'Welkom in de bocht' ook niet kon vinden), Team Hebbes (over hun 10.000e), naj16 ("Cassiopeia valt best mee"), Team KIS98 (over de telfouten bij hun beeldencache), PA2AVE (en de problemen rond zijn Wassenaarse caches), de Schaafjes (mijn moeite bij de Powertrail Bonus), opa Nokki en Westland Scouts. Zo kwamen oude en nieuwe caches ter sprake en ik deelde wat blikjes bier uit, want anders zou ik die weer terug naar huis moeten nemen. De tijd vloog voorbij en als een der laatsten verliet ik het terrein. Bij de logs zie ik nu namen die ik ook graag had willen leren kennen. Dat moet dan maar een volgende keer. Schaafjes, bedankt. Dit was voor herhaling vatbaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5174. Welcome in de bocht - van Troetels

29 juni 2013, 17:25
In het begin van de middag stond ik hier ook al, maar ik zag toen niets wat op de hint leek. Toch ben ik maar naar boven gegaan en voor de zekerheid bezocht ik ook nog wat andere portieken. Op het Meet&Greet Event in Rijswijk sprak ik Swaensteijn, die vertelde dat hij deze cache ook niet had kunnen vinden. Maar hij noemde iets waardoor ik op de terugweg toch nog even langsreed. In het portiek naast die waar mijn GPS me had gestuurd, werd ik inderdaad welkom geheten. Nadat ik alles in handen had gehad, zag ik ineens de cache. Fijn, toch nog gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5175

geo 5175. Hoofdsteden - van KaRo team

30 juni 2013, 09:50
Op deze mooie laatste dag van juni wilde ik nog 3 oude not-founds wegwerken en ik vertrok daarom heel erg vroeg naar station Veenendaal-centrum. Daar was helaas geen OV-fiets beschikbaar, dus ik begon mijn route uiteindelijk iets later vanaf station Veenendaal-De Klomp. Het puzzeltje rond de hoofdsteden viel eigenlijk best mee. Bijna alle antwoorden wist ik uit mijn hoofd en in 3 van de 10 steden ben ik geweest. Het doosje liet zich vandaag snel vinden en de eerste cache was in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

5176a       5176b

geo 5176. Dodenvallei - van Geoknarf

30 juni 2013, 11:45
Eindelijk, na 8 jaar, had ik deze cache in handen. In juni 2005 heb ik de route met mijn goede vriend Loze Jorry gefietst, maar we kwamen toen niet verder dan het een-na-laatste punt. In de buurt van het stenen paaltje zochten we tevergeefs naar de laatste aanwijzing. Later hoorde ik van Geoknarf de juiste plek. Dat was de eerste keer dat ik met deze verstopmethode kennis maakte en ik trap er nog steeds regelmatig in. De Dodenvallei werd destijds een not-found en vandaag had ik me voorgenomen aan die situatie een einde te maken. De cache stond weliswaar op 'disabled' maar ik zou wel zien hoever ik kwam. Voor de zekerheid maakte ik op de brug een nieuwe peiling en iets later stond ik opnieuw bij het paaltje uit 2005. Vlot haalde ik de laatste aanwijzing tevoorschijn en ontdekte ik dat ik het getal van het eerste waypoint nodig had. Op mijn printje uit 2005 had ik daarover niets genoteerd en ook Loze Jorry (bekend van zijn perfecte administratie en feilloze geheugen) kon mij niet verder helpen. Er zat niets anders op dan naar het eerste wp te fietsen en alsnog het getal te achterhalen. Dat lukte wonderwel, zodat ik een flinke tijd later eindelijk de munitiekist uit zijn benauwde holletje kon halen. Tot mijn verrassing zat er alleen een rode pen in; het logboek was verdwenen. Vanwege de tijd en moeite die ik heb besteed (de route heb ik nu twee keer afgelegd) vond ik dat ik deze cache toch mocht loggen. Ik heb daarom een briefje in de kist achtergelaten, zodat ik deze not-found eindelijk van mijn lijst kan strepen. Jammer als deze cache straks in het archief gaat verdwijnen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 juni 2005
Vandaag had ik Loze Jorry onder m'n hoede, want die wou graag wat lessen van een mede-fietser uit de Driehoek. Geen probleem, ik zou wel even laten zien hoe wij dat op de Hardcore manier oplossen. Na drie gevonden caches liet het geluk ons in de steek. De plek waar we (na heel lang zoeken) de hint vonden, lag ruim 20 meter van de plaats waar de berekening ons had gebracht. Maar we konden weer verder. Met de hint bereikten we de cache-locatie. Maar waar we ook zochten, geen cache te vinden. Als hint stond er een hulplijn, maar die gaf helaas geen gehoor. Teneinde raad ook maar aan de overkant van het water gezocht. Ook niets. Helaas, soms kunnen zelfs hardcore cachers iets niet vinden. Loze Jorry vond het gelukkig niet erg: "In de buurt weet ik nog een stuw, zullen we die gaan doen?"
Thuisgekomen in Leidschendam belde Geoknarf me terug: we blijken vlak bij/naast/op de cache gestaan te hebben. Ik denk dat het toch handiger was geweest als er een hint voor de eind-locatie was geweest. Desnoods in het doosje.

geo NF#388. De oude spoorbaan - van mariken en john

   dnf 30 juni 2013
Het zonnetje brak eindelijk door. Na een mooie wandeling over de oude spoordijk bij Scherpenzeel vond ik daar wel het hulpmiddel, maar niet de verstopplek van de cache. Ik kon wel afleiden binnen welke straal die zou moeten zitten, maar waarschijnlijk was ik verblind door de zon. Of door het bier. In oude logjes las ik thuis dat sommigen die plek met moeite vinden, terwijl anderen hem direct zien. Waarschijnlijk moet ik maar eens terugkomen als de begroeiing verdwenen is.

5177

geo 5177. Vistrap - van Team Dusty

30 juni 2013, 13:10
Aan de overkant van de vistrap zaten twee dames lekker op het bankje en er stond een jong stel naar de vissen (of de trap) te kijken). Met mijn OV-fiets probeerde ik (lopend) zo dicht mogelijk de cache te benaderen. Ik maakte wat onschuldige foto's en graaide snel het kokertje. Het geïnteresseerde stel kwam ineens mijn kant uit. Het bleken ook geocachers te zijn (waarschijnlijk de Ecatchers), die mij de gelegenheid wilden geven om ongestoord te loggen, terwijl ik het kokertje juist door hun aanwezigheid niet wilde terugleggen. Hierna fietste ik door naar de STAR Sprinkler cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5178. STAR Sprinkler Travel Bug Cache - van Team Dusty

30 juni 2013, 13:25
Vanuit Veenendaal fietste ik vandaag om wat oude not-founds weg te werken. De tweede was de STAR Sprinkler cache, die in 2006 nog op een 'eiland' tussen 7 bomen lag. Die kon ik toen niet vinden, omdat ik niet doorhad dat hij begraven lag. Nu, 7 jaar later, was het allemaal een stuk makkelijker. De kist kon eigenlijk maar op één plekje liggen en na even voorzichtig loeren, zag ik hem stilletjes op me wachten. Het hekwerk wordt zo intensief gebruikt, dat het al behoorlijk los zit. Een extra uitdaging dus, maar het weerhield me niet om bij deze cache eindelijk mijn naam in het logboek te zetten.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 10 september 2006
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. Dit zou mijn tweede vondst moeten worden, maar dat is me niet gelukt. Door al het gegraaf bezit het eilandje inmiddels een flink aantal halfdichtgegooide gaten. Die bleken allemaal leeg, evenals de holtes rond de bomen. Na een half uur zoeken nam ik aan dat de kist verdwenen was. Het feit dat hij 's middags toch gevonden is, betekent dat hij zeer vakkundig begraven ligt.

5179

geo 5179. De bunker - van Team Dusty

30 juni 2013, 13:45
Voor deze bunker uit de Grebbelinie moest ik wel een stukje lopen. Met de (ineens) felle zon en al dat bier in mijn rugzak viel dat nog niet mee. De verse geitenkeutels op het pad hadden hopen vliegen aangetrokken, die steeds opstoven zodra ik ze naderde. Eenmaal aangekomen bij de kazemat hoefde ik de prikstok niet te gebruiken, want het was wel duidelijk waar de kist moest liggen. In het logboekje las ik ook stukjes waaruit blijkt dat spelende kinderen de cache hier regelmatig vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5180. Met Stip op de kaart... Woudenberg - van matranja

30 juni 2013, 14:20
Vanuit Veenendaal was ik vanmorgen via twee oude not-founds naar Woudenberg gefietst. Dit dorp staat inmiddels ook op de kaart. De stip, in een typisch Woudenbergse vermomming, kon ik vandaag gelijk even wegpoetsen.
Bedankt en proost, Biertje

5181

geo 5181. Brandgang - van TeamvdV

30 juni 2013, 14:30
Dit is kennelijk een belangrijke brandgang in Woudenberg of anders een zeer interessante. Er ligt in ieder geval een cache. Maar voor ik kon loggen, moest er eerst worden geteld en gerekend om de juiste code van het hangslot te vinden. Dat bleek achteraf niet nodig, want het slot is stuk. Op 22 juni schreven de schuldigen hun excuses op de logstrook en een paar regels daaronder kon ik nu simpelweg mijn naam toevoegen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5182. De Rottegatsteeg cache - van TeamThoroCatchers

30 juni 2013, 14:45
Vanmorgen was ik vanuit Veenendaal vertrokken en via Scherpenzeel en Woudenberg fietste ik nu over de Rottegatsteeg richting Maarsbergen. In een zijstraatje hield zich ook nog een cache verborgen, maar niet lang. Precies op het nulpunt zag ik hem zitten. Het maakt daarbij wel uit van welke kant je komt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5183. Enige Maarsbergse Carpool Cache - van Brullendemuis

30 juni 2013, 15:00
Volgens mij zijn de carpoolcaches op hun retour. Vroeger had je een Eerste, Tweede en soms zelfs een Derde Carpool Cache bij elk dorp of gehucht, maar Maarsbergen heeft slechts een Enige. Vaak zitten ze op dezelfde plek en nadat ik mijn OV-fiets netjes had weggezet, kon ik het kokertje snel graaien. Ik zag weinig carpoolers op zondagmiddag, maar misschien was iedereen vandaag door het mooie weer op de fiets gegaan.
Bedankt en proost, Biertje

5184

geo 5184. Na Regen komt Dorrestijn - van Jut en Jul

30 juni 2013, 15:35
Dit was de derde oude not-found die ik vandaag wilde loggen. In juli 2011 heb ik deze leuke route met de Watjes, Pyne, KIS98 en IkbenMamma gelopen, maar de cache konden we toen helaas niet vinden. Die bleek dus weg. Er is daarna een nieuwe plek gevonden met een nieuwe eindberekening. Vanmiddag liep ik naar dat nieuwe coördinaat en inderdaad, daar vond ik alsnog het zakje met het logboek, dat ik na twee jaar eindelijk kon tekenen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 31 juli 2011
Vandaag wandelde ik met Pyne, de Watjes, Team KIS98 en IkbenMamma in de omgeving van Maarn. Door de jonge Watjes en José was ons tempo niet zo hoog en ook het bezoek aan de speeltuin (en een uitstapje naar de cache Raar Maar Waar) kostte natuurlijk even tijd. Daardoor waren we pas na ruim 3 uur op de cachelocatie. Vlak daarvoor waren we ingehaald door team Gotcha en gezamenlijk doorzochten we het gebied. Na het lezen van wat eerdere logjes, wisten we bijna zeker waar de cache had moeten zitten. Een telefoontje naar Jut en Jul gaf de bevestiging: de cache bleek verdwenen. We mochten dit toch als een found beschouwen, maar omdat ik mijn naam niet in het logboekje heb kunnen schrijven, is het voor mij een not-found. Het gebied is fraai genoeg voor een tweede bezoek, dus ik kom op een ander tijdstip deze not-found alsnog omzetten in een found.

geo NF#389. Apenbosje cache - van TeamThoroCatchers

   dnf 30 juni 2013
Daar ben ik door een gemene apenstreek toch mooi ingetrapt! Het was voor mij snel duidelijk dat de cache verdwenen was: ik vond een leeg gat met wat afdekhout ernaast. Helaas dus. Maar thuis las ik dat dit niet de verstopplek is en dat de cache er nog gewoon ligt. Ik moet dus nog een keertje terug naar Hoog Moersbergen.

geo 5185. Beukenrodencache - van Tom Dederen

30 juni 2013, 16:35
Op dit landgoed tussen Driebergen en Doorn mag niet worden gefietst. Ik moest mijn gehuurde OV-fiets dus bij het hek achterlaten en wandelde de honderd meter naar de cachelocatie. Daar twijfelde ik even welke ik moest hebben, maar ik had het bij de eerste keer al goed. Hebbes! dacht ik en zette voor de 11e keer vandaag mijn bierkrabbel in een logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

5186

geo 5186. Eikenhakhout - van Camperfietser

30 juni 2013, 17:05
Mijn GPS was even van slag of hij vond dat ik wat extra beweging had verdiend. Hij toonde namelijk een grote omweg door dit bos bij Doorn om het hakhout te bereiken. Ik besloot de kortste weg te nemen en gelijk viel de ontvangst weg. Op het schermpje leek ik stil te staan, terwijl ik zeker wist dat ik de goede kant op liep. Ook op de cachelocatie werd ik eerst de verkeerde kant opgestuurd, maar uiteindelijk stond ik dan voor de verstopplek van de koker, gelukkig aan de goede kant van het hek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5187. Frisse adem - van bonkie57

30 juni 2013, 17:25
Vanuit Veenendaal was ik via Scherpenzeel, Woudenberg en Maarsbergen nu in Doorn aangekomen. Na al dat bier had ik behoefte aan een frisse adem, want er hing een behoorlijke walm om mij heen. Ik zette mijn fiets daarom tegen het eerste het beste huisje en had al direct beet. Helaas bevatte het doosje niet de beloofde verfrissing, maar slechts een logrolletje. Daarop heb ik mijn naam geschreven en ben weer verder gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

5188

geo 5188. Vier op een rij nr.1 - van bonkie57

30 juni 2013, 17:35
Op de statige Postweg tussen Doorn en Leersum liggen 4 caches van Bonkie57. Alle vier zijn ze op een andere manier verstopt, maar ik heb ze toch kunnen vinden. Om de wandelaars te misleiden deed ik even de fototruc en daarna graaide ik snel het voorwerp dat hier duidelijk niet thuis hoorde. Dit was de eerste op rij van Vier Op Een Rij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5189. Vier op een rij nr.2 - van bonkie57

30 juni 2013, 17:45
Op de statige Postweg tussen Doorn en Leersum moest ik nu nog 3 caches van Bonkie57 vinden. Hier greep ik eerst mis bij de verkeerde, daarna dus raak bij de ander. Niemand had me gezien, dus ik stond gelukkig niet echt voor paal. Dit was de tweede op rij van Vier Op Een Rij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5190. Vier op een rij nr.3 - van bonkie57

30 juni 2013, 17:50
Op de statige Postweg tussen Doorn en Leersum wachtten nu nog 2 caches van Bonkie57 op mij. Gelukkig zocht ik hier niet te laag, hoewel ik deze verstoptechniek wel meer in bossen ben tegengekomen. Dit was de derde op rij van Vier Op Een Rij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5191. Vier op een rij nr.4 - van bonkie57

30 juni 2013, 17:55
Op de statige Postweg tussen Doorn en Leersum had ik er nog eentje te gaan. Die lag al grijpklaar op me te wachten. Grappig dat niemand hem mee naar huis neemt. Dit was de laatste op rij van Vier Op Een Rij.
Bedankt en proost, Biertje

5192

geo 5192. Dit hoort hier niet - van bonkie57

30 juni 2013, 18:05
Toen mijn goede vriend Mighty-Mike deze cache in oktober 2011 in handen had, kreeg ik direct een enthousiast verhaal, want dit was echt iets voor mij. Ik zette het punt voor de zekerheid in Mapsource, want ik had een leuke en toepasselijke foto in gedachte. Maar toen ik vanmiddag de verbergplaats van het logrolletje vond, was ik wat teleurgesteld. Kennelijk is de cache inmiddels gewijzigd, wellicht onder druk van bezorgde ouders of de verslavingszorg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5193. Bomenlaan - van bonkie57

30 juni 2013, 18:20
Ook de Bomenlaan bij Doorn heeft een cache gekregen van Bonkie57. Ik fietste dus een stukje terug om ook deze creatie te kunnen aanschouwen. Het was duidelijk bij welke boom ik op deze laan moest zijn. Vanwege de tijd zou ik hierna nog één cache doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 5194. Geveld - van bonkie57

30 juni 2013, 18:40
De boom was inderdaad geveld, maar toch had ik verwacht zo'n grote woudreus te zien liggen toen ik naar deze plek fietste. Moeiteloos vond ik de leuk verstopte cache en dat was gelijk de laatste voor vandaag. Ik was inmiddels twee uur achter op mijn tijdschema, voornamelijk door een not-found en een paar keer dat ik verplicht moest lopen, waar ik fietsmogelijkheden had gedacht. Ik moest nu nog terug naar station Veenendaal-De Klomp. Uiteindelijk ben ik vandaag 10,5 half uur bezig geweest, heb 95 kilometer afgelegd en 20 caches gevonden en 2 niet. Een mooie en productieve dag.
Bedankt en proost, Biertje

5194

Terug naar boven

Door naar juli 2013