382 caches gevonden (logs 11607-11988)
1 augustus: wandelend van Purmerend via Edam naar Volendam, en ook weer terug (7 caches)
1 augustus 2016, 08:35
Een tegenvaller: alle OV-fietsen op station Purmerend waren weg. Ik besloot daarom een stukje te lopen en raakte zo enthousiast dat ik uiteindelijk 32,1 km heb gewandeld. Mijn eerste doel was het stenen bouwwerkje in Park de Uitvlugt. Een zwarte kat keek nieuwsgierig toe hoe ik systematisch alle stenen onderzocht en ineens de nano ontdekte. De eerste cache was in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje
23 september 2013
In dit stukje groen vond ik een mooi stenen kunstwerk, dat me deed denken aan de Spaanse architect Gaudi. En ergens tussen die stenen zou een nano zitten. Toen de cacheleggers vorige week het ding zelf moesten terugvinden, hadden ze de grootste moeite, terwijl ze toch al wisten waar ze ongeveer moesten zijn. Die kennis had ik niet en na 10 minuten zoeken gaf ik het op. Ik had vandaag nog meer te doen.
1 augustus 2016, 09:45
Van Purmerend wandelde ik naar Edam. De 19 klokken van het carillon in de speeltoren van de 'Kleine Kerk' uit 1310 begonnen spontaan te spelen toen ik het doosje tevoorschijn haalde. Daarna wandelde ik verder door dit pittoreske dorpje, want ik wilde naar Volendam.
Bedankt en proost, Biertje
1 augustus 2016, 09:55
Het doosje was kennelijk een stukje weggedreven, want ik vond het op 15 meter van het nulpunt. Maar de verstopplek was zo duidelijk, dat het geen probleem was. Achter de heg kon ik lekker ongezien mijn bierkrabbel plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje
1 augustus 2016, 10:20
Het Fort bij Edam werd in 1913 gebouwd als meest noordoostelijk gelegen onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Essentiële taak was het onderwater zetten van het poldergebied ten noorden van Edam. Dat water begon ineens stevig uit de lucht te vallen, toen ik over de toegangsweg liep. Terwijl ik stond te schuilen, kon ik gelijk de cache pakken.
Bedankt en proost, Biertje
1 augustus 2016, 10:40
Achter de Zeedijk had ik zicht op het polderland en de contouren van Volendam. Het was gestopt met regenen, dus de joggers en hondenbezitters kwamen ineens weer tevoorschijn. Toen de kust even veilig was, kon ik het doosje grijpen en mijn bierkrabbel zetten.
Bedankt en proost, Biertje
1 augustus 2016, 10:55
Onbegrijpelijk dat ik bij mijn bezoek in 2013 hier achter het net viste. Maar vandaag stond ik opnieuw in Volendam en dit keer had ik direct beet. Het logboekje was inderdaad barstensvol en door gebrek aan onderhoud wordt de cache binnenkort door de reviewers gearchiveerd. Ik was daarom blij dat ik dit visje toch nog had verschalkt.
Bedankt en proost, Biertje
23 september 2013
Het goudvispuzzeltje had ik correct opgelost, zei de checker. Vroeger heb ik ook een goudvis gehad, dus ik wist er nog wel het een en ander van. Maar de gelijknamige cache bleek onvindbaar. Ik stond bij een bekend object en had uitzicht op een fraai gebouw. Er was duidelijk pas nog gemaaid, dus misschien is de goldfish daarbij gesneuveld?
1 augustus 2016
Terug in Purmerend heb ik op een bankje eerst mijn 2 volkorenboterhammen met jonge kaas en een beker wortelsap (goed voor de ogen) genuttigd. Daarna wandelde ik naar de grote vijver. Zodra ze mij zagen, kwamen de ganzen en eenden luid kwakend op me af gestormd. Maar toen ze ontdekten dat ik alleen nog maar bier bij me had, was hun liefde snel verdwenen. De cache leek me ook verdwenen. Telefonisch raadpleegde ik nog mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, die rond dit tijdstip steevast zijn middagboodschapje doet. Hij liet echter de bonusaanbiedingen direct uit zijn handen vallen en wist me te vertellen dat de vorige bezoeker ook al niets kon vinden. Jammer.
1 augustus 2016, 14:40
Op de laatste dag van februari had ik geen prijs, maar deze eerste dag van augustus stond ik opnieuw bij de brug aan de Sydneystraat. Er was inmiddels een nieuwe cache geplaatst en dit keer had ik meer geluk. Een klein potje lachte me toe. Op een van de losse papiertjes heb ik mijn naam gezet.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016
Met loterijen doe ik nooit mee, want de kans op een prijs is meestal nihil. De bij deze brug verstopte cache bevestigde weer mijn gebrek aan geluk bij loterijen, want ik heb nergens een prijsje zien zitten. Gelukkig bleek ik vandaag niet de enige met pech op deze plek, hoewel twee andere teams samen meer mazzel hadden.
1 augustus 2016
'Makkelijk te vinden' stond er op de cachepagina. Ergens in het ondoordringbare struikgewas van dit perkje tussen de woonhuizen zou een doosje moeten liggen. Het leek me onbegonnen werk. Zou ik echt tussen en over de struiken moeten lopen? Ik probeerde het en stapte direct in een onzichtbare kuil. Ik vond het welletjes voor vandaag en liep naar het station van Purmerend. Ik had vandaag 32,1 km gewandeld en 7 caches gevonden.
4 augustus: 's morgens naar Zoetermeer en langs een serie nieuwe caches in het Bentwoud (14 caches)
4 augustus 2016, 10:15
Vanmorgen fietste ik even naar het Bentwoud, waar vanwege de officiële opening een serie caches was neergelegd. Maar eerst ging ik in Zoetermeer op zoek naar wat jeugdherinneringen. Nadat ik tussen de struiken de ingang had gevonden, volgde ik het paadje onder het bladerdek. Zonder hint, maar op gevoel vond ik de cacheplek en haalde ik het doosje tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje
4 augustus 2016, 10:35
De loopbrug over de N209 en het fietstunneltje eronderdoor waren nog niet af, dus het was lastig om met mijn bier-bike een legale oversteek te vinden om het Bentwoud vanuit het westen te bereiken. Maar uiteindelijk stond ik bij het spoorviaduct en kon ik op zoek naar de nano. Mijn bierkrabbel kwam terecht in vakje 12.
Bedankt en proost, Biertje
4 augustus 2016, 10:45
Het Bentwoud, tussen Zoetermeer en Boskoop, was op 18 juni officieel geopend en die dag was er gelijk een serie caches verschenen. Vanwege het druilerige weer had ik vanochtend het hele woud voor mij alleen. Langs een grappig kabouterpaadje vond ik een fraai gemaakte cache.
Bedankt en proost, Biertje
4 augustus 2016, 11:00
In het Bentwoud leven ook gevaarlijke dieren. Dit exemplaar, dat ik hier bij de cache vond, hield zich gelukkig rustig, zodat ik hem snel het kokertje kon ontfutselen. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
4 augustus 2016, 11:05
Werd hier achter het hek water opgepompt of werd het gezuiverd en geloosd? De dagelijkse bezoekers zullen het wel weten, maar ik haalde er even een cache naar boven.
Bedankt en proost, Biertje
4 augustus 2016, 11:25
Dit was typisch zo'n LuckieStar-bruggetje waar ik weer een listig verstopte nano moest zoeken. Erg veel plekken waren er niet, maar toch viel het niet mee. Toch gewoon een kwestie van een scherpe blik... Ik ben benieuwd hoe vaak ik de komende tijd gebeld ga worden. Nadat ik mijn bierkrabbel had gezet, waren er nog 2 lege plekjes over.
Bedankt en proost, Biertje
4 augustus 2016, 11:35
Deze felgekleurde vlinders hadden in het Bentwoud een mooi afgelegen bosje uitgezocht en een bijzondere boom. Er was ook ruim voldoende overnachtingsruimte voor andere vliegende vriendjes.
Bedankt en proost, Biertje
4 augustus 2016, 11:45
Omdat ik zojuist de vlinder had bezocht, begon ik deze serie bij nummer 5. Omdat de landbouw en de boomkwekerijen last hadden van het zoute kwelwater, werd besloten het waterpeil in het Bentwoud ongeveer 60 centimeter te verhogen. Daarom trof ik hier natuurlijk een waterbuis aan met een droge glazen pot. Door de populariteit van de serie begon het logpapier al uit elkaar te vallen.
Bedankt en proost, Biertje
4 augustus 2016, 11:55
Op 18 juni 2016 werd het Bentwoud officieel geopend, waarschijnlijk dus bij dit bruggetje. Pas op de derde plek waar ik keek, had ik beet. Op plechtige wijze opende ik daarna constructie en vervolgens het kokertje.
Bedankt en proost, Biertje
4 augustus 2016, 12:00
Waar nu het Bentwoud is aangelegd, lag vroeger de Hildam, een overtoom voor schepen tussen Rotterdam en Leiden. Gouda zag hierdoor zijn inkomsten aan tolgeld verminderen en liet het bouwwerk vernielen. Ik dacht even dat ik het laarzenpad moest nemen, maar de cache was goed bereikbaar.
Bedankt en proost, Biertje
4 augustus 2016, 12:05
De fictieve Anna van Benthorn trouwde later met een van de Goudse relschoppers. Ze bleek een eenvoudig huisje achtergelaten te hebben, waar een simpel potje stond. Het logboekje was helaas wat uit elkaar gevallen.
Bedankt en proost, Biertje
4 augustus 2016, 12:10
De inpoldering van de Noordplas werd voltooid in 1769. Op deze plek moest ik stevig aan de bak, maar de beloning mocht er zijn: een grote koker, waar eerst een stel Monskeys uitsprongen. Op een fraaie logrol kalligrafeerde ik daarna sierlijk mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
4 augustus 2016, 12:20
Al in 1988 maakte de provincie Zuid-Holland plannen voor de aanleg van een nieuw bos van meer dan 2000 hectare, maar de eerste boom ging pas in 1999 de grond in. De cache zat in de buurt van een omgevallen boom. Dat was toch niet dat eerste geplante exemplaar? Voordat ik het zoekgebied instapte, maakte ik nog kennis met team Jajs, die de route in een andere volgorde deed.
Bedankt en proost, Biertje
4 augustus 2016, 12:30
Had ik alle teksten in de 6 caches goed gelezen en de leeftijden correct berekend? Toen ik het bonuscoördinaat bereikte en daar een klein cachepaadje zag, wist ik dat ik goed zat. Een forse fraaie bonus stond op mij te wachten. Wat een mooi verzorgde serie en een prachtige bonus. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
5 augustus: het bezoek aan Bleiswijk bezorgde me een behoorlijk blije dag (15 caches)
5 augustus 2016, 11:25
Twee weken geleden kon ik dit doosje niet vinden. Boudewijn schreef daarna in zijn log dat ik onderwerp was van een experiment van Wilxlii Carrotte, waarbij de invloed van alcohol op het vinden van caches wordt gemeten. Om die resultaten wat op te krikken was ik deze vrijdagochtend terug in Zoetermeer, ditmaal onder ideale omstandigheden: volkomen nuchter, een leeg parkeerterrein en twee werkhandschoenen. Systematisch zocht ik alles af en vond een wodkafles en veel groene bierblikjes. De neiging om te controleren of er nog wat in zat, wist ik te onderdrukken. Die werkwijze wierp zijn vruchten af: na 5 minuten had ik het doosje gevonden. Daar moest op gedronken worden! Toch stelde ik het openen van dat eerste blikje nog even uit, want ik fietste eerst naar Berkel.
Bedankt en proost, Biertje
16 juli 2016
Hoewel hij volgens Sverre erg makkelijk te pakken is, was ik niet de eerste die hier geen cache kon vinden. Wel een hoop (lege) bierblikken en groene flesjes. Op een nuchter moment nog maar eens terugkomen...
5 augustus 2016, 11:55
Blij fietste ik rond door Bleiswijk. Ongevraagd had ik de coördinaten gekregen van een aantal Premium Member caches in de omgeving, waarvan ik slechts gehoord had, maar die voor mij als gewoon member onzichtbaar waren. Ik startte bij de bijzondere barbecue, die prima gebruikt kon worden bij het feestje als Xiefehl en Mozique binnenkort hun 25.000e cache gaan loggen. Als een bezopen tor kroop ik op handen en voeten rond, totdat ik eindelijk de box had gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
5 augustus 2016, 12:05
In een hoek van Bleiswijk was een nieuw hotel geopend, maar de toegangsweg bleek lastig te vinden. Toen ik eindelijk rond het nulpunt stond, viel me ineens de stevige voordeur op. Het hotel bevond zich in een oerdegelijke constructie, mooi opgezet en fraai uitgevoerd, waarbij alles was gedaan om vocht en water buiten de deur te houden. Daar werd ik erg vrolijk van. Tevreden schreef ik mijn naam in het gastenboek.
Bedankt en proost, Biertje
5 augustus 2016, 12:50
Benieuwd was ik naar de vogel die ik bij de bushalte zou aantreffen. De bonte boompieper of de blauwe bergfluiter? Het bleek een drijfsijs te zijn, maar wel voorzien van een kokertje met logrolletje, waar ik nog net het laatste plekje wist te vullen. Werd ik toch nog blij.
Bedankt en proost, Biertje
5 augustus 2016, 13:00
Bevallig boog de bruine brug zich over de Bleiswijkse Beek. Op diverse plekken doorzocht ik het groen, totdat ik bedacht waar ik zelf een cache zou verstoppen. Dat bleek te werken. Het logpapier was wat schimmelig, maar het bonusgetal maakte me blij.
Bedankt en proost, Biertje
5 augustus 2016, 13:15
Boeken heb ik niet gezien, want ik stond buiten de bieb. Ik herinnerde me hier eens 's avonds gestaan te hebben met Pino, Corbulo en Mighty-Mike. Dat bleek geen succes. Vandaag liet ik me niet opnieuw op het verkeerde been zetten. De bergplaats was briljant: simpel maar behoorlijk doeltreffend.
Bedankt en proost, Biertje
5 augustus 2016, 13:40
Bejaarde Bleiswijkse vrouwen stonden op de tennisbaan beheerst een balletje te slaan. Bloednerveus zocht ik de omgeving af, maar ik zag geen bal. Totdat mijn blik wat afzwaaide en tussen het gebladerte viel. Bereidwillig raapte ik het op en greep meteen de cache als bijvangst.
Bedankt en proost, Biertje
5 augustus 2016, 13:45
Het was beslist een berk of anders een beuk, want bomennamen ken ik als mijn broekzak. In dit bosje was mijn beroemde scherpe blik voldoende. Begerig zette ik mijn bierkrabbel op het blaadje.
Bedankt en proost, Biertje
5 augustus 2016, 13:55
Behendig was ik benedendeks afgezakt en zag daar iets bungelen. Even bukken en het was bingo! Ondanks de bewolking werd ik steeds blijer, want opnieuw had ik een bonuscijfer bemachtigd.
Bedankt en proost, Biertje
5 augustus 2016, 14:05
Het badhuis bleek een bekend wellnessresort dat ik wel eens heb bezocht. Maar vandaag bleef ik braaf bij het bord. Daar heb ik belachelijk lang gezocht voordat mijn blik bovenop de cache viel. Beschaamd noteerde ik het laatste bonusgetal.
Bedankt en proost, Biertje
5 augustus 2016, 14:30
De bonus kon nu worden bezocht. Ik miste echter een belangrijk cijfer en baande me daarom in een rechte lijn door de bossen. Het derde punt was raak. Begerig betastte ik de glazen bokaal, maar het logpapier bleek drijfnat. Met moeite beschreef ik het mijn befaamde bierkrabbel en dat bezorgde me toch een blije dag. Maar er ontbrak nog een belangrijke cache in deze serie: 'Blij Bleiswijk: Bier'. Gaat die er nog komen?
Bedankt en proost, Biertje
5 augustus 2016, 15:05
In Bergschenhoek moest wat worden opgeruimd, dus fietste ik die richting op. De bewoner vertrok net op zijn eigen fiets en groette me met "Dag buurman!" Blijkbaar heb ik een bekend gezicht. Even rondkijken en ik snapte waar ik moest zijn.
Bedankt en proost, Biertje
5 augustus 2016, 15:15
De lieve oma die graag bezocht wilde worden, woonde in Berkel. Mijn fietstochtje ging dus gewoon verder. Aan de Noordeindseweg had ik de verstopplek snel in de gaten. Oma zag graag dat haar potje rechtop werd gezet, dus dat was nog even friemelen.
Bedankt en proost, Biertje
5 augustus 2016, 15:25
Voor deze stip fietste ik naar een drukke rotonde aan de N472. De cache was nauwelijks verstopt, maar alleen herkenbaar voor bekenden. Zoals ik, natuurlijk. En ook deze stip was weer van de kaart.
Bedankt en proost, Biertje
5 augustus 2016, 16:00
Van deze Premium Member cache had ik gelukkig alleen het coördinaat gekregen, zodat ik niet het ellenlange verhaal van deze welbespraakte cachelegger hoefde te lezen. Enthousiast ging ik op zoek naar het paaltje van precies een el lang. Dat was waarschijnlijk een Bleiswijkse el, want die is wat korter. Tevreden constateerde ik dat er een extra veiligheidslijntje was aangebracht. Hier was duidelijk ook aan de licht aangeschoten geocacher gedacht!
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus: vanuit Zwolle fietste ik langs Hattem, Wijhe, Raalte, Lemelerveld en Dalfsen (37 caches)
6 augustus 2016, 08:35
Zwolle zonder dollen is een einde stad en dat zeg ik uit de bodem van mijn hart. Daarom arriveerde ik al vroeg per trein en koos een OV-fiets. Het bleek niet druk op de carpoolplaats, maar het was tenslotte zaterdag. In het weiland ertegenover was het een stuk drukker. De schapen en lammeren keken belangstellend toe hoe ik hier zonder gemekker mijn bierkrabbel zette.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 08:50
Het Spoolderbos is in 1980 aangelegd, waarbij zo'n 4.000 Zwollenaren een boom hebben geadopteerd en geplant. Op de cachepagina werd ik gewaarschuwd voor drukte tijdens de weekenden, maar deze druilerige zaterdag was ik de enige bezoeker. De logrol bleek zo dik dat het laatste stuk in de koker was gepropt. Ondanks strak oprollen kreeg ik het nauwelijks beter voor elkaar.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 09:05
De fietssnelweg naar Hattem liep parallel aan de spoorlijn en met mijn OV-fiets stak ik via de Hanzeboog, de nieuwe spoorbrug, de IJssel over. Helemaal aan het eind stapte ik af, ter hoogte van een keurig cachepaadje door het hoge riet. Dat leidde naar een wilg, waar ik vlot mijn ding deed. Daarna was ik weer met mijn fiets snel weg.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016
Het Roseboomspoor was vernoemd naar de voormalige wethouder Roseboom. Die was destijds op het gemeentehuis vaak niet te vinden. Met deze cache was het precies zo.
6 augustus 2016, 09:35
De minibiebs schieten tegenwoordig als paddenstoeltjes uit de grond. Bijna maandelijks vind ik wel een cache in zo'n openbaar boekenkastje. Ook in Hattem was het raak. Het was in de Zwijnenbergstraat voor de 21e keer dat ik een boek mocht signeren.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 10:00
Aan de bosrand, tevens de rand van het dorp Wapenveld, stond ik voor paal. Niet echt natuurlijk, want de verstopplek had ik al van een afstandje in de gaten. De ruimte van deze pot werd volledig ingenomen door de forse logrol. TB's of ruilspulletjes kon je hier dus niet kwijt.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 10:10
Wat een gezellige drukte bij molen De Vlijt in Wapenveld! Kwamen die toerfietsers en wandelaars voor de bovenbonkelaar met 31 kammen, de Vlaamse blokvang of gewoon voor de pannenkoeken? Ik kwam er in ieder geval voor de cache. Om niemand te storen, ging ik niet naar binnen, maar koos voor het extra doosje buiten het zicht van alle bezoekers.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016
Door de uitgebreide hint constateerde ik dat er op die plek geen cache (meer) zat. Jammer. Uit latere logjes begrijp ik dat de cache uit het water is gevist. Tja, daar had ik dus niet gekeken...
6 augustus 2016, 10:30
Toen ik mijn fietstocht een paar weken geleden voorbereidde, heette deze cache nog 'Het Einde'. Maar hij was nu iets verplaatst en van naam veranderd. De oever was nog een eind weg, maar de cache kreeg ik dankzij de hint snel boven water.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 11:00
Omdat ik zelf eigenaar ben van een virtuele cache (SuperSeyss, GCHTW5) bezoek ik ook de andere 35 Nederlandse exemplaren. Daarom fietste ik deze zaterdag richting het veldje waar modelvliegclub Noord-Oost Veluwe hun kamikazekunsten vertoont. Sinds 1 juli is de Ziebroekseweg aan zowel het begin als aan het eind gedeeltelijk opgebroken. Maar omdat er op zaterdag niet werd gewerkt, kon ik klunend door het zand deze hindernissen nemen. Zoals verwacht was er geen stuntvlieger te zien, zodat ik veilig bij het bord kon poseren. Voor het kraken van de gevonden code heb ik hulp gevraagd. Die vond ik namelijk behoorlijk lastig voor een D1 cache.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 11:10
Halverwege was ik nog lang niet, maar bij dit bankje kon ik wel even mijn bierkrabbel kwijt. Ik zou vandaag 108 km fietsen en 37 caches vinden en nu stond ik pas op 25 km en 9 caches.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 11:20
De Munniken Mars was de naam van een boerderij die hier heeft gestaan. Maar wat een verrassing hadden opa en zijn kleinzoons voor mij bedacht, waarbij de cache vanzelf naar je toe komt. Het slotje werkte niet meer zo goed, zodat een spontane ontdekking op de loer ligt. Origineel en leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 11:30
Bij Veessen lag een drietal caches identiek verstopte caches waarvoor een magneetstok nodig was. Ook hier scheppen mannen graag op over het formaat van hun cache. Bij de Fruitteler vond ik geen 'small' (klein) maar een micro. In een 'small' kunnen namelijk TB's en ruilspulletjes en dat was hier beslist niet mogelijk.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 11:40
Bij boerderij Hellengoed ben ik lang bezig geweest. Nadat ik met mijn magneetstok in de hand alles had afgezocht, hoefde ik de vriendelijke bewoner slechts twee keer om hulp te vragen. Hierna kon ik het kokertje eindelijk opvissen. Hoewel het bankje er uitnodigend uitzag, besloot ik voorlopig maar even geen bier meer te drinken.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 11:45
Ook bij deze boerderij met loopstallen (Wie kent ze niet? vraagt de cachelegger. Nou, ik had er nog nooit van gehoord.) lag een magnetische cache. Nadat ik die van mijn bierkrabbel had voorzien, fietste ik naar de veerpont over de IJssel.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 12:10
Nadat ik de grens tussen Gelderland en Overijssel met de veerpont was overgestoken, stond ik in Wijhe. Mijn eerste doel was een bezoek aan de Dijkstoel van Salland. De voorloper van het Waterschap bewaarde in deze schuur de zandzakken, kruiwagens, olielampen en gereedschappen. Het was duidelijk dat het vervallen gebouw wel wat onderhoud kon gebruiken. De cache trouwens ook. De logrol was namelijk kletsnat. Tijd voor de Dijkgraaf om in actie te komen!
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 12:35
Er zat een verliefd stelletje aan de picknicktafel, dat duidelijk geen interesse had in het uitzicht, maar alleen in elkaar. Het was daarom fijn dat de cache niet op de picknickplek lag, maar een stukje ervandaan. Mijn 2 volkorenboterhammen met jonge kaas zou ik wel ergens anders opeten.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 13:15
In het altijd rustige Raalte had Thomas 3 caches neergelegd. Voor deze moest wat worden geklommen. Niet in een boom, maar tegen het talud op. Met mijn sportieve achtergrond was dat natuurlijk geen probleem. Het vinden van de koker wel. Tijdens de afdaling zag ik ineens de oranje dop.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 13:25
In dit parkje had Thomas zijn 2e koker achtergelaten. Nadat ik de hint goed had geïnterpreteerd en op de juiste hoek naar beneden keek, zag ik ineens de oranje dop. Helaas was de logrol nat.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016
Het was wel duidelijk waar deze cache zou moeten zitten. Hoewel ik met hulp van mijn fiets in de boom ben geklommen, kon ik daarboven helaas geen koker met oranje dop vinden.
6 augustus 2016, 13:40
Voldoende hedera hier in Raalte, maar met de hommeles viel het wel mee. Dankzij de duidelijke hint hoefde ik niet op zoek naar een speld in een hooiberg, maar kreeg ik het doosje probleemloos te pakken.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 13:50
Het bord bij dit oude bruggetje waarschuwde voor een afsluiting van 22 augustus tot en met 2 september. Wordt het ding dan vervangen? Ik inspecteerde het uitvoerig, waarbij ik voldoende bekijks trok van passerende fietsers en voetgangers. Uiteindelijk viel mijn blik op de cache en kwam er een eind aan mijn capriolen.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 14:35
Sallands landbouwmuseum De Laarman was gevestigd in een voormalige maalderij uit eind jaren vijftig. Voor de cache kon ik gewoon buiten blijven, waar mij al snel iets vreemds opviel. Na wat prutsen had ik het kokertje in handen. Een knappe constructie, maar je valt hier wel op als je tijdens je werk wordt gestoord.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 14:20
Dit jaar wilde ik alle overgebleven Nederlandse caches uit 2001 gevonden hebben en ik moest er nog 5. Daarom liep ik door de Luttenberg. In de laatste ijstijd, zo'n 200.000 jaar geleden, was dit een stuwwal, nu steekt het uit boven het boerenland. Na een fraaie wandeling bereikte ik de plek waar 15 jaar geleden een groepje scouts tijdens hun zomerkamp hun cache verstopte.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 15:00
In het dorpje Luttenberg brak er net een bui los, toen ik bij het klompenmuseum mijn fiets neerzette. De kinderen in het zaaltje hadden geen belangstelling meer voor de uitleg van de klompenkunstenaar, maar stonden met hun neus tegen het raam te kijken naar de man die in de stromende regen onder plantenbakken en tussen stenen stond te zoeken. In het klompenwinkeltje kreeg ik te horen dat mijn cache-idee correct was, zodat ik daarna opgelucht het kokertje te pakken kreeg. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 15:10
De heftige bui was voorbij en bij ijsbaan 't Wak kon ik even uitdruipen. ik zette mijn fiets naast de bijzondere constructie, die de cache verborgen hield. Zoiets was ik de afgelopen 13 jaar nog niet eerder tegengekomen. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 15:30
Tussen 1910 en 1935 had de Overijsselsche Lokaalspoorweg-Maatschappij Deventer-Ommen op deze plek een halte (De Posthoorn), maar tegenwoordig staat er een restaurant met de naam de Lantaren. Het was (nog) gesloten, dus ik kon ongestoord op het terras op zoek naar de cache. Het oude geldkistje had een prachtig tweede leven gekregen.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 15:40
In het oosten van het dorp Lemelerveld lag een korte trail, die langs opmerkelijke plekken voerde. Het zilverkleurige kunstwerk de Kruiskuil symboliseerde het vroegere viergemeentenpunt (Raalte, Heino, Dalfsen en Ommen). In 2000 was hier ook een bolvormige linde geplant, ter herinnering aan de eeuwwisseling. Ik zette mijn bolvormige bierkrabbel in hokje 15.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 15:50
De trail bracht me ook naar het elektriciteitshuisje aan de Verbindingsweg. Hier viel de cacheplek niet te missen en handig hengelde ik met een hulpmiddel de hele handel omhoog.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 16:00
Mijn GPS stuurde me eerst over het terrein van camping Heidepark, maar ik had al snel door dat de cache vlak achter dit terrein moest liggen. Via een smal wandelpaadje kwam ik er alsnog terecht.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016
Achter het veld van voetbalvereniging Lemelerveld zocht ik naar een cache met het formaat 'small'. Achteraf vermoed ik dat het wel een micro zal zijn geweest en las ik dat de coördinaten flink afweken. Ik heb dus niet gescoord.
6 augustus 2016, 16:20
Vanaf het bankje keek ik over het Overijssels Kanaal en graaide ik de petling. Ook in Lemelerveld zijn er mannen die opscheppen over het formaat van hun cache, want op de cachepagina stond 'small' (klein). Maar een petling is toch echt een 'micro'.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 16:30
Het wandelpad langs het kanaal werd in de volksmond het Jaagpad genoemd. De plek van de listig weggewerkte cache had ik direct door, maar het eruit peuteren van het logrolletje kostte veel tijd en moeite.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 16:40
De suikerbiet is het symbool van Lemelerveld en dit weekend werd het jaarlijkse suikerbietenfeest gevierd. Ik wist de partytenten en biertaps op het Kroonplein te weerstaan en fietste naar leer- en werkbedrijf De Enk. Daar moest ik even mijn spierballen tonen om de munitiekist te pakken te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016
Met de gehuurde OV-fiets zoefde ik over Miga's Bergpad. Helaas was de cache aan dit fietspad te goed verborgen voor mij. Het aluminiumbankje stond achter het hek in het weiland, dus daar had ik ook al niets aan.
6 augustus 2016, 17:10
Op weg naar de Lemelerberg passeerde ik deze oppikker. Hoewel ik de subtiele hint dacht te begrijpen, was het pas bij de derde poging dat ik de cache alsnog zag zitten. Kennelijk begon de vermoeidheid toe te slaan.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 17:40
De Lemelerberg is 77 meter hoog en samen met de Archemerberg ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Na een fraaie wandeling door het verlaten natuurgebied bereikte ik de top. Bij de oriëntatietafel met plaatsnamen van de omgeving stond een groepje mensen. Die keken vreemd op, toen ik een voor een de treden van de vier trappen bestudeerde, op zoek naar het gevraagde jaartal. Het was natuurlijk de laatste trap.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 18:35
Voor het beloofde uitzicht op de N348 fietste ik helemaal naar het gehucht Damsholte, want aan de Damsholterweg moest ik zijn. De cache was daar snel gespot, maar de N348 helaas niet. Het maïs in het veld stond namelijk zo hoog dat de provinciale weg volkomen onzichtbaar was. Hier is dus wat onderhoud nodig.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 19:15
Deze achtkante stellingmolen in Dalfsen was voorzien van een bovenbonkelaar en Vlaamse vang, en beschikte sinds 1956 over het systeem-Van Bussel. De molen was dicht, dus de grote cache binnen was niet bereikbaar. Maar de kleine cache buiten wel en daar heb ik mijn bierkrabbel achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 19:35
De oudste vermelding van dit kasteel was in 1328. In de oorlog tussen de bisschop van Utrecht met de roofridders in het oosten werd het daarna met de grond gelijk gemaakt. Het kunstwerk Slingertuig herinnerde aan die tijd. De enorme katapulten stonden gericht op het huidige herenhuis. Voor de cache ging ik eerst op zoek in de holte waar al velen hadden gevoeld, maar hij bleek ergens anders te zitten.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 19:45
In zorgboerderij de Ruimte verbleven 4000 varkens en biggen, maar daar viel dankzij de luchtwasser niets van te ruiken. Er was ook ruimte voor mensen met een beperking, die hier mogelijkheden voor ontwikkeling kregen. Er mocht alleen worden gelogd tussen 8.00 en 20.00 uur, dus ik heb stevig moeten doorfietsen om op tijd te arriveren. Het nieuwsgierige bokje hielp me bij het zoeken naar ruimte voor de cache.
Bedankt en proost, Biertje
6 augustus 2016, 20:25
Hopman Frits Flitz was een van zijn patrouillekisten kwijt en als hulpvaardige oud-scout heb ik hem even geholpen. De diverse vragen van de verkenners waren voor mij natuurlijk niet lastig, zodat ik na een wandeling door het bos op zoek kon naar de houten kist. Die bleek zijn beste tijd inmiddels gehad te hebben. Maar de inhoud bestond uit een oerdegelijke munitiekist, waar ik mijn laatste bierkrabbel voor vandaag achterliet. Daarna fietste ik naar het station van Zwolle met een prachtig resultaat: 108 gefietste kilometers en 37 gevonden caches.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus: Drenthe opnieuw stevig op de kaart gezet met een fietsrondje van 70 km (50 caches)
7 augustus 2016, 10:15
Om Drenthe weer eens stevig op de kaart te zetten, treinde ik naar Assen voor een fietsrondje van 70 km langs 50 caches. De eerste was in de Koekoekstraat, waar een weerstation uit de hunebedtijd stond. Aan de steen kon ik zien dat het een beetje waaide.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 10:30
Caches in een muur met klimop zijn mijn lust en leven. Alleen een micro in zo'n muur van staaldraad, opgevuld met stenen, vind ik nóg vreselijker. Snel en systematisch zocht ik de klimopwand af. Het bleek achteraf simpeler dan verwacht.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 10:40
Kringloopwinkel Het Struunhuus was op zondag gesloten. Alle tijd om eens rond te kijken. Zou de cache echt daar verstopt zitten? Inderdaad!
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 10:45
Verstopt? Ik herkende hem direct! In de behuizing stond een flinke plas water, maar het logboek was droog.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 10:55
Ik was gewaarschuwd: wie hier parkeert, was de sigaar. Toch zette ik mijn OV-fiets brutaal op de parkeerplaats. En wat dacht je? Niet weggesleept en ook geen sigaar. Maar wel een keurig logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 11:00
De voortuin van dit hoekhuis was grotendeels betegeld. De bewoners hadden geschreven dat beelden en planten gewoon konden blijven staan. Dan bleef er dus weinig over om mee te nemen.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 11:05
De sticker maakte duidelijk in welke voortuin ik welkom was. Het hotel bleek veel groter dan verwacht. Even dacht ik dat de tijd had stilgestaan en ik nam alle tijd om het interieur goed te bekijken. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 11:15
Minibiebs schieten de laatste tijd als paddenstoeltjes uit de grond. Ook aan de Alexander Dubcekweg was er zo'n klein boekhuisje neergezet. Nadat ik de collectie had bestudeerd, maar geen leesvoer over bier had aangetroffen, signeerde ik voor de 22e keer een boek in zo'n minibieb.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 11:20
Helaas had ik te weinig tijd om het hele Fietsrondje Assen en het Fietsrondje Zeijen te doen. Ik beperkte me vandaag tot het noorden en westen van Assen. Hier stonden voldoende grote eiken om een cache te verbergen. Maar welke had de grote voet uit de hint? Het bleek verrassend genoeg een heel jong exemplaar.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 11:25
Dit deel van het Asser Grid kon ik niet laten liggen. Ik maakte gelijk een hele pissebeddenfamilie dakloos. Waarschijnlijk was dat maar tijdelijk. Die beestjes weten cachebehuizingen namelijk altijd snel te vinden.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 11:30
Men werd hier geadviseerd de eigen pen te gebruiken. Natuurlijk deed ik dat. Ik gebruikte tenslotte ook mijn eigen fiets en mijn eigen bier.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 11:45
Met zoveel stenen waren hier mogelijkheden genoeg, maar de eerste greep was gelijk raak. Ik hoefde zelfs mijn pikhouweel niet te gebruiken!
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 11:55
Van het Asser Grid kon ik vandaag 3 oplossingen in mijn fietsroute inpassen. Gelukkig gaf de checker ook de juiste aanrijweg op, waardoor ik nu vol zelfvertrouwen de jungle instapte. Deze cache lag voor het oprapen.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 12:05
Hoe verder ik de jungle introk, hoe lastiger het werd. Brandnetels zwiepten in mijn gezicht en doornstruiken haakten zich vast in mijn broekspijpen. De hint luidde 'off the road', maar ik was zeker al een kwartier van het padje af. Het leek me onbegonnen werk, maar ineens zag ik de cache vlak naast mijn hoofd.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 12:25
Terwijl ik op zoek was naar de cache, zag ik een auto stoppen en een man het weiland aan de overkant inlopen. De cache bleek een aardige afwijking te hebben, maar gelukkig viel de rode dop erg op. De man uit het weiland bleek de eigenaar die geconstateerd had dat er nog te veel water in het graan zat. Hij kon dus niet oogsten en had dus vanmiddag vrij. Hij wel, de bofkont!
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 12:30
Bij deze boom trof ik mijn favoriete dier. Nee, dat is niet het biervliegje, maar de vleermuis. Vriendelijk ontfutselde ik de petling uit zijn klauwen.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 12:40
Waarom had iemand hier een paar grote keien achtergelaten? Was dat om een cache te verstoppen? Die lag echter bij de boom links ervan. Dat stond ook in de hint, dus er was niets aan de hand.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 12:45
Drenthe staat bekend om zijn hunebedden. Het trechterbekervolk verborg daar hun doden. Vijfduizend jaar later doen geocachers hetzelfde, alleen verstoppen zij petlings meestal onder een enkele steen. Hier, achter de grenssteen van Boermarke Zeijen, waren echter meerdere keien gebruikt. Een uitzondering waar archeologen over duizenden jaren het hoofd zullen breken.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 12:50
Aan de rand van het altijd aardige dorp Ter Aard eindigde het fietspad. Hier eindigde ook het Fietsrondje Assen. Maar ik wilde verder, keerde om en nam de Zeijerweg richting het dorp Zeijen.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 12:45
Al vanaf een ruime afstand kon ik de cache zien zitten. Niet alleen door mijn scherpe blik, maar vooral omdat ik dit deel van het fietsrondje achterstevoren deed en daardoor het bedoelde paaltje van de andere zijde naderde. De bekende rode dop werkte bij mij als een vlag op een stier.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 13:00
Zomaar een cache? Welnee, het was precies mijn 11.700e. Speciaal daarvoor was ik het Schoolpad in gefietst. Twee nieuwsgierige paarden wilden wel even met me op de foto.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 13:10
Bij het vinden van de cache maakten we een V-teken, zowel de boom als ik. De boom deed dat al wat langer, maar die was dan ook met z'n tweeën.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 13:15
Het paardenpuzzeltje was simpel, maar op het berekende plekje was geen paard te zien. Wel een kudde koeien. Toen ik het deksel optilde, vluchtte het kruipend gedierte schielijk weg. Ik zag een grijze pot en zette hinnikend mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 13:20
Zeijen is een esdorp en over de Zuideresch liep een trail van 7 caches en een bonus. Omdat ik vanuit het zuiden kwam, begon ik bij nummer 5. Om die te bereiken moest ik eerst een paar diepe plassen trotseren.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 13:30
Voor nummer 6 was er geen hint, dus die zou makkelijk te vinden moeten zijn. Ik was niet de eerste die hier behoorlijk heeft gezocht, want er waren inmiddels vele paadjes ontstaan. Uiteindelijk bleek de petling gewoon aan de andere kant van het pad te zitten.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 13:35
Omdat ik het veelgebruikte cachepaadje niet had gezien, creëerde ik mijn eigen route. Nu pas ontdekte ik in het logboekje dat er vandaag ook andere teams op pad waren.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 13:45
Op de Zuideresch lag natuurlijk ook een cache van het fietsrondje rond Zeijen. Ik ontdekte dat die ook bonuscodes had, maar omdat ik slechts een paar caches van dit rondje zou passeren, heb ik die niet genoteerd.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 13:55
Ik fietste het altijd zinderende dorp Zeijpen binnen. De helft van de trail over de Zuideresch had ik al gevonden en nu zocht ik naar nummer 1. Die bleek op een aardige afstand van het nulpunt te zitten.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 14:00
De Zeijerwiek is een viswater en een wandelterrein dat al 25 jaar door de inwoners van Zeijen wordt onderhouden. Inmiddels hield ik rekening met afwijkingen, waardoor ik de cache dit keer snel wist te vinden.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 14:05
Op weg naar nummer 3 kwam ik een paar stoere mountainbikers tegen, die stomverbaasd waren dat ik op mijn gehuurde OV-fiets zonder versnellingen over het terrein reed. Zoiets hadden ze nog nooit eerder gezien.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 14:10
Door mijn ervaring met de vorige caches van deze serie keek ik niet meer naar mijn GPS, maar lette ik enkel op de aanwezigheid van een cachepaadje. Op die manier was de petling vlot gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 14:20
Alle bonuscijfertjes waren verzameld en de berekening was gemaakt. Enthousiast fietste ik naar een plekje in de Zuideresch waar ik nog niet eerder was geweest. Met mijn bierkrabbel in het logboekje sloot ik deze mooie serie af.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 14:35
De bomkrater herinnerde aan de tijd dat opgegraven munitie uit de tweede wereldoorlog hier onschadelijk werd gemaakt. Maar niet alle explosieven waren verwijderd. Dat bleek toen ik (voorzichtig) op zoek ging naar de cache. Na demontage kwam er gelukkig een onschuldig logboek tevoorschijn. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 14:50
Op deze plaats werd in de 19e eeuw het dode lichaam van vrouw Lebbe gevonden. Norg wilde de kosten van de begrafenis niet betalen, maar Vries wel. Daarom verklaarde de scheper dat dit grondgebied van Vries was en werd er een grenspaal geslagen, de Lebbestaok. Nu is het een van de 36 nog bestaande virtuele caches in Nederland. Zelf bezit ik ook een virtuele cache (SuperSeyss, GCHTW5), dus een goede reden om hier even te stoppen voor een foto.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 15:00
De Minister Cremerstraat was vernoemd naar Jacob Theodoor Cremer, minister van Koloniën van 1897 tot 1901. Ruim een eeuw later vond ik er een kokertje achter een dikke beuk.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 15:10
Het eerste gebouw op het Zeijerveld was de keet, de opslagruimte van de Nederlandsche Heidemaatschappij. Neergezet in 1908, maar al in 1912 bewoonbaar gemaakt door de eerste boer. Sinds 1980 stond het huis leeg. Het duurde even voordat ik het juiste paaltje had ontdekt. Bartje had het goed weggewerkt. De logrol was echter barstensvol. Gelukkig heb ik een korte naam en kan ik zeer klein schrijven. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 15:15
Aan het andere eind van de Minister Cremerweg lag opnieuw een cache van het Fietsrondje rond Zeijen. Van die serie had ik inmiddels 6 van de 16 kokers in handen gehad en dit was nummer 7. De rest zou een andere keer volgen.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 15:25
Nu fietste ik het dorp Huis ter Heide binnen. Xag direct wat ik daar moest zien: een keurig verstopte cache. Goed gecamoufleerd, maar de behuizing werd dankzij mijn scherpe blik snel herkend.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 15:40
Deze schutsluis, die bekend staat als de Koloniesluis, is tegenwoordig in gebruik als stuw. Op het oog constateerde ik dat het water in de Kolonievaart een stuk hoger stond dan 2 weken geleden. Kennelijk had iemand de schuif opengezet en was er water uit de Norgervaart in de Kolonievaart gestroomd. Daar moest het waterschap wel voor betalen, zo had ik onlangs ergens gelezen. Tussendoor graaide ik ook nog even een cache.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 15:55
Oma wilde graag een hutje op de hei. Dat heeft ze uiteindelijk gekregen. Haar kleinkinderen hebben in het Bos van de Toekomst een boom voor haar geplant en haar as uitgestrooid. Hoewel werd beweerd dat je een magneet of pincet nodig zou hebben om de cache te pakken, deden mijn gevoelige vingertjes het werk zonder hulpmiddel. Oma zou trots op me zijn geweest.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 16:35
Dit jaar wilde ik alle overgebleven Nederlandse caches uit 2001 gevonden hebben en ik moest er nog 4. Daarom liep ik over de hei van de Bonghaar, op weg naar de grens tussen Drenthe en Friesland. Precies op die grens was in 2001 een cache gelegd. Vijftien jaar later speurde ik tussen plaggen en pollen naar de blauwgrijze kist. Groot was mijn geluk toen ik die ineens zag staan. TB Nipper the Shark heb ik meegenomen, die had dringend water nodig.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 17:05
Ongemerkt was ik in Friesland beland, want ik fietste naar de 18 meter hoge uitkijktoren. De officiële naam was 'Stairway to Heaven', maar in de volksmond 'de Zeven' genoemd, vanwege de gelijkenis met dit cijfer. Voor de cache hoefde ik het niet hogerop te zoeken, maar hield ik het lekker laag bij de grond.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 17:40
De Meidoornlaan is het centrum van Bovensmilde. Op woensdagochtend mocht er niet worden geparkeerd, vanwege de markt. De cache lag op een bekend plekje, waardoor deze stip vlot van de Nederlandse kaart was.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 17:45
Sinds mei van dit jaar lag er nog een tweede cache in Bovensmilde. Gelukkig was er op zondagmiddag geen kind in het speeltuintje aanwezig, want dit doosje lag wel op een zeer opvallend plekje. De cache was al een keer verdwenen en ik vraag me af hoe lang dit goed blijft gaan.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 18:05
De brug over de Drentsche Hoofdvaart lag op de grens van Bovensmilde en de gemeente Assen. Nadat ik een paar objecten goed had onderzocht, kon ik de micro in mijn armen sluiten. Omdat ik ruim 2 uur voorliep op mijn planning, besloot ik toch nog een paar caches in Assen te doen.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 18:10
Op weg naar het station van Assen fietste ik over de Polweg. Daar stapte ik even af om langs de sloot te zoeken naar een kokertje. Redelijk snel kon ik daar mijn bierkrabbel kwijt.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 18:15
Na een paar weken cachen vond Shirll6 het tijd voor een eigen cache. In de Planetenlaan zag ik een huisje en een boompje, maar moest ik nog even op zoek naar een beestje. Dat bleek gevlogen te zijn, maar er was wel een doosje met een logboekje achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 18:25
Een bijzondere cache, waarvoor ik de OV-fiets even moest achterlaten om 'm via een heuvel te bereiken. Dankzij mijn technisch inzicht had ik snel door hoe de constructie moest werken. Leuk bedacht, maar jammer dat niet iedereen het geduld heeft om even te kijken hoe dit zonder geweld te openen is.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016
In de buurt van het Monument voor de Franse parachutisten heb ik lang gezocht. Later las ik dat het coördinaat nogal afweek. Voor een volgende keer weet ik nu ook dat ik de plek niet via de moeizame weg hoef te benaderen.
7 augustus 2016, 18:50
De Johan Willem Frisokazerne zag er op dit tijdstip verlaten uit. Geen wachtpost, maar wel een piepkleine cache. Op het informatiebord las ik dat koning Lodewijk Napoleon op deze plek een paleis wilde bouwen. Dat ging niet door, omdat zijn broer hem terugriep naar Frankrijk.
Bedankt en proost, Biertje
7 augustus 2016, 19:00
Bij het hek van de hertenkamp had ik in april ook al eens gezocht, maar deze zondag was het anders. Alle herten stonden in een andere hoek van het terrein, zodat ik vrij spel had. En tot mijn verrassing had ik de nano dit keer vrij vlot te pakken. Het logrolletje bleek barstensvol. Dat wordt al sinds 19 juni regelmatig gemeld. Jammer dat de cachelegger geen zin meer heeft in onderhoud. Na 70 kilometer fietsen was dit mijn 50e cache voor vandaag. Tijd voor een biertje in de trein naar huis.
Bedankt en proost, Biertje
10 april 2016
Het kamp bleek geen woonwagenkamp, maar een hertenkamp. Het hek heb ik gevonden, maar de nano bleef verborgen.
12 augustus: hernieuwd bezoek aan Bruinisse en daarna met de bus naar Bergen op Zoom (47 caches)
12 augustus 2016, 09:10
Voor de derde keer stond ik naast de reusachtige mossel in de haven van Bruinisse. Beide vorige keren was de cache steeds net verdwenen en viste ik achter het net. Maar deze week was er een nieuwe geplaatst, waardoor dit plekje eindelijk van mijn kaart kon. Opgelucht graaide ik het kokertje en zette ik mijn bierkrabbel op een nagenoeg leeg logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje
2 april 2016
Met een metro en twee bussen kwam ik naar Bruinisse. Drie uur was ik onderweg voor een oude not-found uit 2012, die ik vandaag opnieuw niet kon vinden. Door werkzaamheden en een uurdienst op zaterdag was ik nog een uur langer onderweg dan gepland, maar voor een hernieuwd bezoek aan de Bruse Mossel had ik wel wat over. Maar opnieuw bleef de cache hier verborgen. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte probeerde nog zijn destijds gemaakte foto van de situatie telefonisch te beschrijven, maar of de foto was vaag of zijn beschrijving. Helaas, deze mossel werd duur betaald...
1 december 2012
Dit weekend zat ik met mijn vrienden in een bungalowpark op een flesworp afstand van de Bruse Mossel. Nadat we een nieuwe voorraad bier hadden ingekocht, maakten we een kleine wandeling naar de twee caches van Bruinisse. Deze heeft een moeilijkheidsgraad van 1 ster, maar toch konden we met 4 personen het kokertje nergens vinden. Misschien weggespoeld? Teleurgesteld liepen we daarna naar de gigantische mossel voor de gevraagde foto, zodat in ieder geval een deel van de opdracht was geslaagd.
12 augustus 2016, 12:05
Met de bus was ik in Bergen op Zoom (Boz) beland, waar ik me direct naar het centrum begaf. Al snel zag ik een geschikte plek voor een nano, alleen stond ik eerst bij het verkeerde object. Gelukkig waren er meerdere, zodat de aanhouder wint. Ik krabbelde mijn naam in vakje 8.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 12:15
Deze serie draaide om het computerspel Skylanders, waarvan ik er vandaag een aantal elementen zou tegenkomen. Deze zat verstopt bij de restanten van een sluis of stuw. Ik constateerde een aardige afwijking, waarschijnlijk door het beton of anders door het Element Tech. In het doosje lag een los logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 12:25
Het was weliswaar een tijd geleden dat ik eindexamen scheikunde deed, maar het periodiek systeem der elementen kende ik nog op mijn duimpje. Dit was het eerste element dat ik vandaag in handen kreeg. Omdat het spontaan ontbrandt bij aanraking met lucht en water, was het kokertje veilig in de grond gestopt in de groenstrook langs het water.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 12:40
De vele Supermannen hadden hier een duidelijk paadje achtergelaten, maar het leidde niet naar een cache. Ook rond het nulpunt kon ik niets vinden. Uiteindelijk onderzocht ik wat logische plekken en op een daarvan trof ik het kokertje aan, op zo'n 15 meter afstand.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 12:50
Het kunstwerk Donker en Licht draaide in de wind, maar de beloofde ganzen waren kennelijk even gevlogen. Toen ik van het beeld richting de cache liep, zag ik het lichtgekleurde ding tussen het donker direct zitten. Ik zette hier mijn bierkrabbel onder een bekende worteltekening.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 13:00
Met de juiste coördinaten in mijn GPS naderde ik vol spanning het berekende punt. Zat ik hier goed? Dat bleek inderdaad het geval, want de cache was in stijl uitgevoerd. Het kokertje miste een dekseltje. Als dat straks maar geen kortsluiting oplevert...
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 13:05
Via het Kriekebos naderde ik de cache, waarbij ik terechtkwam in een rotstuintje. De overbuurman, die mij enthousiast bezig zag, gaf een tip. Het logboekje bleek helemaal vol. Op de voorzijde van het kaft heb ik mijn bierkrabbel gezet. Jammer dat de cachelegger zo weinig buiten komt voor wat onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 13:15
Op landgoed Vrederust bevond zich de flat Moermontstede. Minutieus zocht ik de kunstige gevelsteen af, op zoek naar een plekje waar je een nano kwijt kon. Hoewel haast onmogelijk, bleek dat plekje er toch te zijn!
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 13:20
Nadat ik Randweg-Noord was overgestoken, ging ik op zoek naar Broom. Dat had zich, samen met wat kruipend gedierte, ergens onder verstopt. Maar het geoefende oog had die plek snel in de gaten. Het grijze kastje kon ik mooi als logtafeltje gebruiken.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 13:25
Op deze viersprong in Halsteren was een doosje neergelegd, dat je door de drukte nauwelijks ongezien kon pakken en terugleggen. Ik vroeg me af hoe lang dit goed zou gaan.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 13:30
De buurt rond dit natuurgebied had een hekel aan quads en motors, las ik in de beschrijving, dus ik kwam vandaag op de geruisloze OV-fiets. Dankzij de duidelijke en behulpzame hint ('zoekt en gij zult vinden') lukte het me om het gecamoufleerde kokertje rap te pakken te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 13:40
Het puzzeltje zag er lastig uit, maar dat bleek na bestudering van de cachepagina helemaal niet het geval. Ook de cache stelde niet veel voor. In het losse plastic zakje zat een papiertje waarop de eigenaar had geschreven dat het ding gestolen was en dat hij een nieuwe moest bestellen. De oudste log op het blaadje was van juni, dus de levering liet behoorlijk op zich wachten.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 13:45
Terwijl ik stond te loggen, kwam de bewoner naar buiten om zijn nieuwe deurbel te testen. Ik waarschuwde dat de logrol helemaal vol was en het toegevoegde briefje inmiddels ook. De man zou het doorgeven...
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 13:50
Gelukkig stond ik hier niet op maandag 1 augustus 12 uur, maar 11 dagen en bijna 2 uur later. Dat scheelde een paar honderd decibel, want ik bevond me onder een WAS (waarschuwings- en alarmeringssysteem), zo'n bekende BB-sirene. De stilte was sereen, ik vond er slechts Seleen.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 13:55
De overbuurman dacht waarschijnlijk dat ik geïnteresseerd was in een overnachting bij B&B Op de Brabantse Wal, maar mijn aandacht was slechts gericht op de mogelijke bergplaats voor een cache. Meestal ontdek je die door naar de verschillen te kijken, maar hier stonden twee identieke. Nou ja, er was een heel klein verschilletje...
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 14:15
Waar de Halsterseweg aansloot op de Randweg-West had ik een probleem. Uiteindelijk stond ik aan de goede zijde van het geluidsscherm, maar ook daar was geen cache te vinden. Ik besloot mijn goede vriend Wilxlii Carrotte te bellen, die hier 5 dagen geleden was geweest. Ik moest wel eerst even langdurig zijn geheugen opfrissen, maar toen leidde hij mij feilloos naar de juiste plek. Daar had ik ook wel gekeken, maar een beetje oppervlakkig. Laagstaande zon, vuiltje in het oog, je weet het wel.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 14:35
Ook hier bij het Bastiaansblok ging het niet van een leien dakje. Ik vond de heg geen slimme plek, maar heb die toch uitgebreid doorzocht, evenals het groen eromheen. Een jongen op een brommer hielp me uit de brand. Hij vroeg of ik aan het geocachen was en wees daarna op het huis met de tuin. Daar was het kokertje snel opgeduikeld.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 15:00
Het Garnizoenspad was afgesloten, maar echte geocachers laten zich niet tegenhouden als er 40 meter verderop een cache ligt te wachten. Volgens mijn GPS moest ik halverwege de helling zijn, waar ik alle boompjes en wortelholtes heb bekeken. Tenslotte heb ik opnieuw mijn toevlucht genomen tot de helpdesk van Wilxlii Carrotte. Die herinnerde zich dit plekje nog goed en wist dat het nulpunt een afwijking had van 17 meter en beslist niet op de helling. Met die tip wist ik de juiste boom te bepalen. Inderdaad: ook ik constateerde een afwijking van 17 meter.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 15:10
Vanwege het 33-jarig bestaan van Dweilbend de Kwast was er in 2012 een cache geplaatst. Daarom stond ik 4 jaar later in de Dubbelstraat bij een voor mij zeer interessante locatie. Nadat ik de cache kreeg overhandigd, heb ik de vriendelijke dame uitgelegd dat ik ruim een uur achterliep op mijn planning en dus helaas geen bestelling kon doen, ondanks mijn naam en mijn eeuwige dorst. Ze knikte begrijpend en wenste me sterkte.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 15:25
Het Markiezenhof uit 1483 was het stadspaleis van de heren van Bergen, die zich in 1533 verhieven tot markies. De poorten waren op dit tijdstip open en dus kon ik op zoek naar de kist. Dankzij mijn wispelturige GPS heb ik meerdere plekken bekeken, totdat ik in een laatste wanhoopsdaad ergens een blik wierp en daar de cache zag staan. Mooi uit het zicht van nieuwsgierige voorbijgangers kon ik mijn naam aan het logboek toevoegen.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016
Het stadspark telde een flink aantal forse bakken van staaldraad, opgevuld met stenen. Waarom worden cacheleggers toch altijd tot die plaatsen aangetrokken? Mijn GPS leidde me naar een plek precies tussen 2 van die bakken in, en vanwege de mogelijke afwijkingen die ik vandaag was tegengekomen kwamen er dus minstens 4 van die joekels voor onderzoek in aanmerking. Na 5 minuten gaf ik het op. Dit is echt een cache voor de liefhebbers.
12 augustus 2016, 15:45
Voor de vlaggenpuzzel had ik wat vrienden in mijn stamcafé om raad gevraagd. Die waren een tijdje bezig, maar hadden een plausibele oplossing. Met het juiste coördinaat in mijn GPS ging ik vandaag eens kijken hoe de vlag erbij hing. De logrol bleek wat vochtig, maar was nog goed beschrijfbaar.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 15:55
Tegenover de brandweerkazerne aan het Havenplein zette ik mijn fiets neer. Voor een vuur-element was dit een toepasselijk plekje. Alle voertuigen stonden netjes in het gelid en er viel binnen geen enkele activiteit te bespeuren. Buiten had ik mijn activiteit inmiddels beëindigd en dus fietste ik naar de Bongaertsweg.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 16:05
Volgens de cachepagina kon je hier planten kopen, maar het hangslot op het hek was verroest en het pand zag er vervallen uit. Nou was ik vanmiddag toch niet zo geïnteresseerd in planten, maar wel in een cache. Die vond ik verrassend snel. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte had hier 5 dagen geleden nog vruchteloos gezocht, dus ik kon het niet laten om hem even te bellen dat ik mijn scherpe blik weer helemaal terug had. De logrol was wel erg nat; die had dus te weinig licht en te veel water gekregen.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 16:15
Langs de Noordlandseweg lagen een paar overgangsmetalen, waaronder als eerste het zirkonium. Dat zat in de buurt van een ander metaal, maar was door plastic en hout goed geïsoleerd. Tot mijn verrassing kwam ik het stempel van Xiefehl en Mozique tegen en sinds kort wist ik dat de rode inkt betekende dat Mozique deze cache had gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 16:20
Een eeuw lang werd zowel de naam niobium (in Europa) als columbium (in de Verenigde Staten) gebruikt, totdat in 1950 de IUPAC besloot tot de eenduidige naam niobium. De verdwenen cache was kort geleden vervangen door een nieuw exemplaar, zodat ik mijn bierkrabbel in een bijna leeg logboekje kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 16:25
De oranje merkpaal van de afvalwaterpersleiding lokte me al van verre. De groene dop van de petling gaf een mooi contrast. Niet alleen het stempel van Xiefehl en Mozique zag ik staan, het bleek ook dat de Rotterdamse GIO53 zojuist hier was geweest.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 16:30
Technetium was het eerste kunstmatig geproduceerde element. Om de bijbehorende cache te bereiken, volgde ik een kunstmatig geproduceerd cachepaadje. Het leidde naar een wit stenen paaltje, waar ik een vertrouwd groen dopje zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 16:30
Inmiddels had ik het fietspad ingeruild voor een graspad dat me langs het Markiezaatsmeer leidde. De lage struikjes en jonge boompjes konden mooi dienst doen als bevestigingsplek voor een petling. Die van ruthenium (afgeleid van de Latijnse naam voor Rusland) zat dus aan zo'n boompje.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 16:35
Rodium wordt in de industrie weinig gebruikt. Ook bij het geocachen kom je het weinig tegen. Er schijnt alleen ergens in het westen van Brabant een cache met die naam te bestaan, die in 5 maanden tijd bijna 200 keer is gelogd.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 16:40
Palladium heeft de ongewone eigenschap dat het tot 900 maal zijn eigen volume aan waterstof kan opnemen bij kamertemperatuur. Sommige logboekjes hebben die eigenschap ook, maar hier was alles piekfijn in orde. Dat gold eigenlijk voor de gehele serie.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 16:45
Spreken is zilver, dus ik hield hier even mijn mond. Ik moest me echter tussen de (doorn)struiken wagen om de groene dop te kunnen zien. Geluidloos gilde ik van de pijn. Nee, het is niet alles zilver wat er blinkt.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 16:50
Cadmium is bij bierdrinkers bekend omdat het gebruikt werd als kleurstof voor de gele bierkratten van Heineken. Het is echter ook zwaar giftig. Een reden voor de brouwerij om in 1999 over te schakelen op het huidige groene kratje. De petling die ik hier vond, had een toepasselijk groen dopje. Maar niet van Heineken.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 16:55
Indium is een belangrijk materiaal bij het maken van lcd-schermen en het wordt voornamelijk in China geproduceerd. De cache bleek zeer lastig te vinden. GIO53, die ik de hele tijd vlak voor me in de logboekjes zag staan, meldde deze als geript. Dat bleek echter niet het geval. De petling zat in een klemmetje achter wat bladeren. Er zaten echter 2 losse (volgeschreven) blaadjes in, in plaats van zo'n standaard geel logboekje.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 17:10
Nu waren we bij de hoofdgroepmetalen beland en als eerste lag tin op mijn pad. Dat was een van de vroegst ontdekte metalen en werd al in 3000 voor Christus gebruikt voor het vervaardigen van brons. De cache was echter lang niet zo oud. Het kostte me wel een telefoontje naar mijn goede vriend Wilxlii Carrotte om te horen dat dit een petling met een rode dop was, die niet in een klem zat, maar onderaan bij een veelstammige boom. De hint over de stronk was dus onjuist.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 17:15
Op zoek naar antimoon nam ik eerst het verkeerde cachepaadje. Daarvoor moest ik over het water springen, maar dat ging goed. Toen ik de petling bij de wilgen had ontdekt, zag ik ook dat er een makkelijker weg terug was. Die heb ik daarna dus genomen.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 17:20
In mijn enthousiasme fietste ik er eerst voorbij, want het cachepaadje was niet zo duidelijk. Daarna moest ik nog even zoeken naar de juiste knotwilg. Het bleek uiteindelijk die met dat zilverkleurige klemmetje te zijn.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 17:25
Aan bakkerszout dat in brood wordt gebruikt, is iets meer jodium toegevoegd dan in het bekende jozo (jodiumhoudende zout). Dit ter voorkoming van schildklierhypertrofie en struma. Daar had ik vandaag geen enkele last van, want ik vond de cache bij een kluitje wilgen.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 17:30
Nadat bekend werd dat Rusland dit kleurloze edelgas al 10 jaar in de sport toepaste (het zou de aanmaak van rode bloedlichaampjes stimuleren) werd het in 2014 op de lijst van verboden producten geplaatst. Daar trok ik me vandaag niets van aan en deed gewoon een greep naar de petling, die opnieuw bij zo'n groepje kleine knotwilgen zat.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 17:30
Omdat cesium wordt gebruikt in atoomklokken, controleerde ik even de tijd op mijn horloge. Het was precies 17:35:00,001 toen ik de cache bij de enkele knotwilg ontdekte. Daarna keerde ik terug naar het pad en staarde naar de rij windmolens die in de verte langs het Schelde-Rijnkanaal zonder morren hun werk deden.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 17:45
De elementenroute had ik even verlaten voor een uitstapje naar een stukje hoger gelegen groen met uitzicht over de wijk Bergse Plaat. Kippie Tok had een hoog en droog plekje gevonden, maar gelukkig niet zo hoog dat ik er niet makkelijk bij kon.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 17:55
Omdat bariumcarbonaat als gif tegen ratten wordt gebruikt, was er in de wijde omgeving van deze cache geen enkele rat te vinden. Ik volgde het cachepaadje naar het groene hek en vond daar even later de groene dop van een verscholen petling.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 18:00
Volgens de hint zat deze petling in de knot, maar dat bleek niet te kloppen. Het klemmetje zat net boven de grond, dus of de cache is verplaatst, of de wilg is in korte tijd een paar meter gegroeid. Ik vermoed het laatste.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 18:05
Het was een raar gezicht: in het dichte lage struikgewas was een kaarsrecht paadje gevormd dat rechtstreeks naar een houten paaltje leidde. Zou daar iets te vinden zijn? Inderdaad, ik vond er een petling met wat cerium, dat wordt gebruikt in zelfreinigende ovens. Dat spul zou ook handig zijn voor zelfreinigende bierglazen.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 18:10
Het rioolwater wordt door het stadsgemaal afgevoerd naar de afvalwaterpersleiding (awp) en daarna verpompt naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi). Vanaf de plek waar ik de slim verstopte cache vond, viel van de waterzuivering niets te zien. Alleen heel in de verte zag ik een toren.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 18:15
Fietsend voorbij pompstation Kraaijenberg bereikte ik de parkeerplaats van de Brabantse wal. Eerst ging ik op zoek naar de petling. Een beetje raar weggestopt vond ik een wit fotokokertje, maar aan de logrol te zien ging het inderdaad om de gezochte cache.
Bedankt en proost, Biertje
12 augustus 2016, 18:20
De Brabantse wal is een uniek en afwisselend landschap met bossen, kreken en landgoederen. Het is kilometers lang en meters hoog. De exacte cijfers heb ik zojuist gemaild. Na het maken van de foto fietste ik terug naar het station van Bergen op Zoom. De tellerstand eindigde vandaag op 63 gefietste kilometers en 47 gevonden caches.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus: vanuit Tilburg naar Loon op Zand en Kaatsheuvel gefietst (39 caches)
14 augustus 2016, 08:55
Het was zondagochtend nog heerlijk rustig aan de rand van begraafplaats Binnenstad. Ook de bergen herfstbladeren die hier in november vorig jaar overal lagen, waren verdwenen en de hint was een stuk duidelijker. Kortom, dit keer moest het gaan lukken. En dat gebeurde ook. Zittend op het bankje zette ik mijn eerste bierkrabbel voor vandaag, maar tijd om te rusten was er niet. Het geo-werk riep!
Bedankt en proost, Biertje
8 november 2015
Helaas lag hond Baloe nog in zijn mandje toen ik aan zijn route door Tilburg begon. Ik kon namelijk wel wat hulp gebruiken bij begraafplaats Binnenstad. Door de vele herfstbladeren viel er vanmorgen weinig te ontdekken. Volgende keer beter.
14 augustus 2016, 09:05
Voor deze offset multi fietste ik naar de Tilburgse watertoren, die 110 jaar trouw dienst had gedaan. Hier noteerde ik de juiste cijfers en begaf me daarna naar de cacheplek. Op het nulpunt vond ik niets, maar in de andere hoek was het raak.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016
Na 2 succesvolle Baloe-caches dacht ik dat ook deze wel zou lukken. De hint was anders dan vorig jaar en sprak mij erg aan ('proost'). Helaas, ook dit keer vertrok ik met lege handen.
14 augustus 2016
Voor de eerste van deze oninteressante serie moest er worden gerekend bij de ingang van een flatgebouw. Daarna kon ik op zoek naar de cache, maar tussen het zwerfvuil kon ik niets bruikbaars vinden, ook al vergrootte ik het zoekgebied. Later las ik dat de cache naast het gestolen autoradiofrontje lag. Ook dat was ik niet tegengekomen...
14 augustus 2016, 10:00
In het plantsoen van het Theresiaplein moest een boomkruiper zitten. Het huisje was snel gevonden en met hulp van mijn OV-fiets kon ik kijken of de bewoner thuis was. Die was waarschijnlijk even weggekropen, maar ik vond er wel een roze doosje met een logboekje. Daar heb ik fluitend mijn bierkrabbel achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 10:10
Officieel heette het Kerk van Onze Lieve Vrouw Koningin van de Vrede en het had een traditionele architectuur. Sinds vorig jaar is het gebouw niet meer in gebruik. Vanaf het bankje aan de overkant volgde ik de instructies in de hint en vond zo de creatieve cache.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 10:15
Al na 500 meter werd mij opnieuw gevraagd plaats te nemen. Dat deed ik pas nadat ik de cache had gepakt en de slimme bevestigingswijze had bestudeerd. Ik vroeg me af of ik hier aan mijn eerste (meegenomen) biertje zou beginnen, maar ik besloot nog even te wachten. Het was tenslotte zondag.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 10:25
Op een afstandje van deze kapel uit 1536 viste ik de cache uit de struiken. De verstopmethode kende ik, dus mijn eerste greep was raak. Daarna bewonderde ik nog even het Draaiend Huis midden op de Hasselt Rotonde, een kunstwerk van Jan Körmeling. Normaal is het de automobilist die beweegt en staat de bebouwing stil. Hier draait het huis heel langzaam rond, waardoor het vervreemdende effect pas optreedt als men op een later tijdstip terugkomt en ontdekt dat het huis is verplaatst.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 10:30
Fietsend langs het Wilhelminakanaal bereikte ik de plek waar de mensen van de ambulance hun cache hadden geplaatst. Vanuit de struiken was inderdaad de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Tilburg-Noord te zien. Omdat ik tijdens mijn militaire diensttijd bij de Geneeskundige Dienst was ingedeeld, was ik niet bang de container op te pakken. Die heb ik destijds heel wat keren zelf gehanteerd, al waren ze meestal niet zo groot. Ik bleek de eerste op de nieuwe logrol.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 10:50
Ach, vroeger. Vroeger was alles beter. Niet alleen de parkjes, ook de caches, de nauwkeurigheid van coördinaten en de logrolletjes. Dit rolletje was een natte prop, die ik er met moeite uit wist te krijgen. De cacheleggers hadden al gemeld dat zij dat binnenkort gingen vervangen. Het was blijkbaar nog niet zo ver, dus ik kraste mijn naam in de buitenkant van de rol en verliet het parkje, op weg naar de toekomst.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 10:55
Tja, ik kan me voorstellen dat je dit in Amsterdam met trots (en humor) een 'voortuin' noemt. Maar in steden en dorpen in de provincie ben ik wel mooiere tuinen tegengekomen. Helaas was de logrol vol, maar ik heb mijn naam nog ergens onderaan kunnen krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 11:05
Dankzij de opvallende sticker wist ik direct welke tuin ik moest bewonderen. Hier woonde duidelijk iemand met een waardevast en jaarlijks geïndexeerd pensioen. Ja, dat zouden we allemaal wel willen. Ook de cacheconstructie zag er prima uit.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 11:10
De uitnodiging om bij opa en oma op de thee te komen, heb ik vriendelijk afgeslagen. Met dit warme weer dronk ik liever een glas koud bier. Ik beperkte me daarom tot de voortuin en viste uit het zicht van de buurt een kokertje op.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 11:15
Benieuwd wat ik hier niet zou aantreffen, fietste ik Tilburg uit. Bij een weiland aan de Moerstraat moest het er wel zijn geweest, maar nu niet meer. De grap was leuk en grijnzend graaide ik de container, die inmiddels goed in z'n omgeving opging. Een cache met humor, dat mag ik wel.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 11:50
In Loon op Zand bleek het hotel zich op een parkeerplaats te bevinden. De twee bewoners die hun voertuigen aan het schoonmaken en/of inpakken waren, keken niet verbaasd toen ik zelfverzekerd op de mogelijke verstopplaats afliep. Ik bleek gelijk te hebben en vond een hotel dat toch een flink stuk groter was dan verwacht.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 12:45
Dit jaar wilde ik alle overgebleven Nederlandse caches uit 2001 gevonden hebben en ik moest er nog 3. Daarom ging ik eerst op zoek naar het metalen plaatje bij het startpunt. In 2014 bleek ik hier in de buurt ook al geweest te zijn, eveneens voor een multi over de Loonse en Drunense Duinen. Had ik dit toen maar geweten, dan hadden we die mooi kunnen combineren. Nu trok ik in m'n eentje de Sahara in, met slechts 2 blikken bier en mijn GPS. De cache werd in goede staat aangetroffen, hoewel de hint niet meer klopte. Als dank liet ik TB Nipper the Shark achter.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 13:55
De sleutel had ik vlot gevonden, die lag redelijk op het opgegeven coördinaat. Maar waar paste die op? De schatkist bleek een stukje verder verstopt te zijn, dus eigenlijk was ik hier bezig met een offset multi. Maar mij hoor je niet klagen. Tussen het gegil door van de achtbaanbezoekers vulde ik het logboek pardoes met mijn naam.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 14:05
Om het rustpunt met de OV-fiets te bereiken moest ik het inrijverbod negeren, hoewel er stond dat dit niet gold voor 'aantoonbaar bestemmingsverkeer'. Door mijn GPS was ik weliswaar bestemmingsverkeer, maar ik kon dat uitsluitend aantonen door het loggen van de cache. Dat lukte gelukkig lekker vlot. De bank bleek uitzicht te geven over een bosgebied dat Natuurmonumenten ontving van de provincie bij het honderdjarig bestaan.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 14:20
Pietje was helemaal doorgedraaid. Ik natuurlijk niet, want ik hield het hoofd koel. Met wat bier. Zo kreeg ik de cache toch nog in handen. Origineel en leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 14:40
Van deze serie uit 2012 had ik de afgelopen jaren een enkele cache opgepikt, als ik weer eens in de Langstraat was. Vandaag viste ik bij dit hek aan de Bernsehoef vlotjes nummer 14 op.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 14:50
Ook deze cache rond Pietje was weer erg creatief en origineel van opzet. Ik moest zelfs twee keer doortrekken voordat mijn logboodschap was doorgespoeld. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 15:00
Vanwege hun originele Pietje- en Fobie-caches was er als bedankje aan Ralph en Thomas een letterbox neergelegd. Ik volgde nauwkeurig de instructies en bereikte zo de gezochte constructie. Het provisorisch gerepareerd dak was er echter opnieuw afgewaaid. Het logboek was nat, maar beschrijfbaar. Leuk gedaan, maar het huisje is duidelijk niet weersbestendig. Gelukkig volgt er binnenkort groot-onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 15:30
Aan de Bosweg passeerde ik alweer een cache uit de Langstraat-serie. Het benodigde 'extra metertje' kreeg ik voor elkaar dankzij mijn OV-fiets. Altijd handig.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 16:05
Vanaf dit plekje aan het Wilhelminakanaal had ik mooi zicht op de 35 meter hoge eco-tuibrug, bijgenaamd 'de Zuil'. Er zaten echter 2 vissers in de weg, maar die wisten precies waarvoor ik kwam. Ze konden me zelfs de plek aanwijzen waar ik moest graaien. En ze wisten ook waar de andere cache zat, hoe ik moest fietsen en dat ik daarvoor over een hekje moest stappen. Het bleek allemaal te kloppen.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 16:15
Voor het andere zicht op de Zuil maakte ik een wandeling door het groen. Bij de oude knotwilg viel me iets op, waarna ik ook hier opzichtig mijn bierkrabbel kon zetten. Door de hoge struiken en bomen had je vanaf hier geen zicht meer op de Zuil, maar dat vond ik geen probleem.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 16:40
Bij dit transformatorhuisje heb ik in november vorig jaar tevergeefs gezocht, omdat de cache was verdwenen. Vandaag fietste ik een stukje om, zodat ik deze oude not-found alsnog van mijn lijstje kon verwijderen. Het bleek geen simpele oppikker, maar mijn geduld werd beloond. En het was dubbel feest, want dit was tevens mijn 11.800e cache.
Bedankt en proost, Biertje
8 november 2015
Bij het elektriciteitshuisje was al iemand driftig aan het zoeken. Dat bleek Teejeeku te zijn, die inmiddels alle palen had onderzocht. Ik deed dat nog eens dunnetjes over, maar dat mocht niet baten. Omdat deze cache vandaag toch door anderen is gelogd, blijkt dat we hier beiden stevig voor paal hebben gestaan.
14 augustus 2016, 16:50
Het Bleukbos stond ook als Compensatiebos bekend, vandaar dit goedmakertje. Dankzij de hint en mijn scherpe blik lukte het me om de juiste plek tussen de dubbelgangers te ontdekken. Ik vond er een keurig plastic doosje.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 17:05
Voor het paardenpad moest ik eerst het bos in. Eerst een stukje bospad en daarna lekker struinen. In een redelijk rechte lijn liep ik op de cache af. Die was groot en makkelijk te vinden. Iets van het rode deksel was namelijk zichtbaar en zette me op het juiste spoor.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 17:15
De sudoku had ik vorig jaar november al opgelost, maar door de immense berg herfstbladeren heb ik de cache toen niet kunnen vinden. In de zomer bleek het een stuk makkelijker. Ook al lag hij een stuk van het berekende punt vandaan, de plek was nu goed zichtbaar.
Bedankt en proost, Biertje
8 november 2015
Het oplossen van de 4 sudoku's was geen probleem, maar het zoeken van een cache in een bos vol bladeren was dat wel. Hier kom ik nog eens terug in het voorjaar.
14 augustus 2016, 17:30
Het Reeshofbos was oorspronkelijk een productiebos van de gemeente Tilburg. Hier was het lekker ronddolen tussen heel veel bomen, totdat ik uiteindelijk de cache zag zitten. De logrol was een natte klont, maar iemand had er vorige maand een stukje papier van een Menthos-rol bovenop gelegd. Dat was inmiddels ook nat, maar ik heb toch mijn naam erop gezet.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016
Een moeilijkheid van 1 ster? Dan zal hij wel niet op het nulpunt liggen. Ik heb de cache in dit stuk bos in ieder geval niet kunnen vinden.
14 augustus 2016, 18:05
In november vorig jaar heb ik bij deze fietsbrug over het Wilhelminakanaal lang lopen zoeken. Het werd een not-found. Toch aardig dat de cacheleggers mij uit medelijden daarna spontaan een extra hint mailden. Daarmee was het kokertje vandaag een stuk sneller gevonden. Eigenlijk was hij helemaal niet zo lastig verstopt, maar het was destijds het einde van de dag. Dan gelden verzachtende omstandigheden. En medelijden.
Bedankt en proost, Biertje
8 november 2015
De cache op deze brug was voor wandelaars toegankelijk en je hoefde geen gevaarlijke toeren uit te halen, werd mij op de cachepagina verzekerd. Ik heb de micro helaas niet kunnen vinden. Elke keer als ik op een wat moeilijke plaats wilde kijken, bedacht ik dat dit misschien een gevaarlijke toer kon zijn en dan stopte ik weer. Altijd grappig om te lezen dat iedereen deze cache snel en leuk vindt.
14 augustus 2016, 18:15
Ook deze heb ik vorig jaar herfst niet kunnen vinden. Maar nu was het formaat van de cache vergroot en daardoor viel hij niet meer te missen. Het was inmiddels de 5e oude not-found die ik vandaag alsnog wist te verzilveren.
Bedankt en proost, Biertje
8 november 2015
Helaas. Bij alle bomen die een beetje voldeden aan de hint ben ik op onderzoek gegaan, maar ik heb nergens iets gevonden. Wel veel bladeren.
14 augustus 2016, 18:25
Ook voor een 4-sterren sudoku draai ik m'n hand niet om, maar vorig jaar lag hij niet onder het bruggetje. Toen stond er geen water en kon ik er makkelijk onderdoor. Vandaag bleken de slootkanten flink begroeid en stroomde er water. Gelukkig bleef ik (en de cache) droog. Daar was een handige voorzorgsmaatregel voor bedacht.
Bedankt en proost, Biertje
8 november 2015
Het oplossen van de 4 sudoku's was geen enkel probleem, maar het vinden van deze cache was het wel. Ik heb een kwartier onder het bruggetje rondgekropen, maar ik hield er alleen een smerige broek en een grappige ontmoeting met een brandnetel aan over. Met slechts 2 van de 4 codes kon ik het vinden van de Bonus ook op mijn (vieze) buik schrijven. Helaas.
14 augustus 2016, 18:30
Vorig jaar had ik 2 bonuscijfers kunnen noteren en vandaag volgden de ontbrekende 2. Alleen G en A had ik niet, maar die waren eigenlijk ook niet nodig. Dankzij mijn voorbereiding was het dus niet moeilijk meer om nu naar de bonus te fietsen. Mijn scherpe blik zag al snel waar de beloning lag te wachten, zodat ik ook hier mijn bierkrabbel in het logboek kon achterlaten.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 18:55
Deze serie langs het spoor deed ik achterstevoren omdat ik nu op de terugweg was naar het station. Deze was relatief gezien snel gevonden, want bij de meeste andere had ik veel meer tijd nodig.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 19:05
Ondanks de uitgebreide hint, waardoor het zoekgebied beperkt kon worden, kostte het me veel tijd om hier de cache te vinden. Pas toen ik zei dat ik het opgaf en daardoor nog een laatste blik wierp, zag ik het ding hangen.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 19:10
Het tussendoortje was geen portie bitterballen tussen twee biertjes in, maar ik werd hier getrakteerd op zwerfafval en hondenpoep. Gelukkig vond ik tussendoor ook nog een cache.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 19:25
Na de korte berekening legde me de hint me slechts uit hoe ik naar het nulpunt moest komen, maar dat zag ik zelf ook wel. Ook hier heb ik lang lopen zoeken tussen het zwerfafval, totdat ik uiteindelijk het zoekgebied vergrootte.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 19:35
Er waren nog meer niks interessaante plekken, zoals bij de brug over het fietspad. Hier zocht ik het eerst veel te moeilijk, waarschijnlijk omdat ik aangetrokken werd tot de smerigste hoeken. Maar toen ik weer terugliep naar mijn fiets, zag ik de cache gewoon zitten.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016
'Niet tussen de plantsoen struiken' luidde de hint, maar daar wees het pijltje van mijn GPS juist naartoe. En veel bleef er dan niet over. Beide kanten van de weg heb ik bekeken, maar toen gaf ik het op.
14 augustus 2016, 19:50
Ondanks de cryptische hint (die pas duidelijk werd als je de cache in handen had) kostte me deze erg weinig tijd. Dat kwam goed uit, want ik was op weg naar de trein.
Bedankt en proost, Biertje
14 augustus 2016, 19:55
De laatste voor vandaag en de eerste van deze serie waarbij ik de verstopplek direct doorhad. Bij de 6 gevonden caches heb ik slechts 1 code kunnen noteren, dus de bonus kon ik op mijn (bier)buik schrijven. De teller eindigde vandaag op 39 gevonden caches en 86 gefietste kilometers. Nu eerst een Bavaria!
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus: vertraging op het spoor, waardoor ik mijn fietstocht rond Helmond moest inkorten (24 caches)
19 augustus 2016, 13:00
Dankzij een stroomstoring en een aanrijding arriveerde mijn trein anderhalf uur later dan gepland op het station van het altijd hartelijke Helmond. Per fiets ging ik hier niet op zoek naar het duo Geer en Goor, maar naar Goor en Schoon. Aan de rand van natuurgebied 't Goor en bij de voormalige wasserij lag de cache al op mij te wachten. Er zaten 2 logboekjes in, waarvan ik het schoonste heb gekozen.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 13:10
Met dit beroemde lied van The Nits in mijn hoofd fietste ik de wijk Bergen in. Via de brandgang bereikte ik de top. Mijn eerste greep was mis, maar iets verderop was het alsnog raak en kon ik triomfantelijk mijn vlag planten.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 13:15
Het was logisch dat deze cache door de reviewers op 'tijdelijk onbeschikbaar' was gezet, want de logrol was een natte klont. Ik heb geprobeerd er toch een B in te krassen. Jammer dat deze cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 13:25
Bij de ingang van de vlindertuin hing een prachtige spreuk van Thomas Huxley: 'Voor iemand die nooit iets over veldbiologie heeft geleerd, is een ommetje door de velden als een wandeling door een galerie vol prachtige kunstwerken, waarvan 90 procent achterstevoren tegen de muur hangt.' Precies zo wandelde ik door deze tuin. Gelukkig had ik wel verstand van geocachen, waardoor mijn wandeling toch een kunstwerkje opleverde.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 13:30
In de wijk Brandevoort was de keurige voortuincache niet lastig te vinden. Ik had net gelogd en een foto van het water gemaakt, toen de cachelegster thuiskwam. Aan mijn OV-fiets zag ze dat ik niet uit de buurt kwam en we hadden een gezellig kletspraatje.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 13:55
In Geldrop had ik de noordelijkste van deze korte serie te pakken. Die zat bij het fietspad naast de Collse Hoefdijk. Achteraf las ik dat ik een vraag had moeten beantwoorden voor de bonus. Die heb ik echter over het hoofd gezien.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 14:05
Voor dit mooie plekje fietste ik richting Nuenen, waar sinds 1450 de oude kapel van Opwetten ter ere van Sint Antonius stond. Het huidig gebouwtje uit 1987 was ter vervanging. Binnen de kapel vond ik een keurige cache. Inderdaad, op een mooi plekske.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 14:20
Vanwege Roos' negende verjaardag werd er eind vorig jaar aan de rand van Nuenen een cache neergezet. Die bleek veel groter dan verwacht en het duurde even voordat ik de juiste plek voor het logboekje vond. Toen ik vertrok, arriveerden al de volgende verjaardagsgasten.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 14:35
Ook de zevende verjaardag van Roos werd gevierd met een cache. Ondanks de uitgebreide hint duurde het lang voordat ik de micro ontdekte. Bijna was ik met lege handen vertrokken, toen ik besloot nog een laatste blik te werpen. En die was raak.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 14:45
Nee, gelukkig hoefde ik niet in de beuk te klimmen. De cache was een stuk makkelijker verstopt, hoewel ik 'm in eerste instantie niet zag. De tip dat ik niet de tuin in hoefde, hielp me op de goede weg.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016
Deze voortuincache met als hint 'overbodig' was goed gecamoufleerd. Ik heb dus alle overbodige objecten geprobeerd los te krijgen of op te tillen, maar dat heeft niet geholpen...
19 augustus 2016, 15:05
Het park in Nuenen staat grotendeels in het teken van Vincent van Gogh. De Clemenskerk is vaak door hem geschilderd en er staat een standbeeld van Vincent. De cache lag net buiten het park, waar met dranghekken werd gesjouwd vanwege een naderend feestje. De camouflage zat er niet meer op, maar lag er naast, waardoor mijn aandacht meteen was getrokken.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 15:20
In de verte op het bospad zag ik waar ik moest zijn: daar stond een auto en was team Loyviria net aan het loggen. Ik kon het rolletje van ze overnemen en kreeg daarna te zien waar de cache was verstopt. Diptera zijn tweevleugeligen, zoals vliegen en muggen. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 15:30
Voor een mooi zicht op de kerktoren van Nuenen fietste ik over bospaden langs de Papenvoortse heide naar de Ricksedreef. Daar was het niet lastig om de verstopplek te ontdekken. Ik vond er een glazen jampot met daarin een fotokokertje met logrol, dat ook in het westen van Nederland een bekende samenstelling is.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 15:35
Onzichtbaar? Dan was men kennelijk nog niet bekend met de ogen van Biertje, die al op 500 meter afstand een vol bierflesje weet te ontdekken. In de bossen rond Nuenen was het zelfs nog makkelijker. Direct zag ik een plek waar iets ter grootte van een bierdopje kon zitten. Het bleek echter de dop van een petling. Vond ik ook goed.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 15:45
Koortsachtig zocht ik het porselein, want heel in de verte zag ik de auto van team Loyviria al stoppen en ik wilde dit keer de cache eerder vinden dan zij. Dat lukte en glimlachend wachtte ik het echtpaar op. Net als ik zochten zij eerst op de verkeerde plekken en ze wilden mij al om hulp vragen, toen het kokertje alsnog werd gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 16:05
In de bossen rond Stiphout ging ik op zoek naar het clowntje. De eerste rode neus werd ontdekt en daarna ook de tweede. Nu nog de clown vinden, maar dat had veel neuzen in de aarde. Achteraf was het eigenlijk best simpel, want de cache lag vlak naast mijn fiets. Bij het openen liet het clowntje met de rode neus zich als eerste zien, waarna ik lachend de logrol vulde. Het kostte me nog wat moeite om alles weer in de pot terug te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 16:25
In de buurt van bedrijventerrein Groot Schooten was de hint ondubbelzinnig. Toch lag de cache niet op de plek die ik verwachtte. Bij toeval viel hij me alsnog snel in handen.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 16:45
Soms zie je het direct en dat was hier in Helmond aan de Kanaaldijk NO beslist het geval. Instinctief greep ik de constructie meteen bij zijn lurven en kon ik de plek weer verlaten voordat een van de vele fietsers mij had kunnen bereiken.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016
Langs het plantsoen van de Muziekwijk stonden diverse wilgen, die hoognodig geknot moesten worden. Daardoor was het erg lastig om (staande op mijn fiets) lekker in de knotten te frotten. Na 3 DNF's had de cachelegger gemeld dat de cache er toch echt lag, maar ook ik heb 'm niet kunnen vinden.
19 augustus 2016, 17:15
De sticker toonde duidelijk in welke tuin ik moest zijn en de uitnodiging om plaats te nemen, greep ik met beide handen aan. Wat een mooi rond bankje! Hier zou je 's middags lekker een biertje kunnen drinken. Het is dat ik nog een paar caches moest vinden en daarna ook nog met de trein naar huis moest, maar anders...
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 17:25
Melding van het juiste huisnummer en plaatsing van een sticker. Ja, deze oma liet duidelijk weten wat haar tuintje was. Veel mogelijkheden waren er echter niet en na wat prutsen had ik de cache in handen. Oma heb ik echter niet gezien. Die was waarschijnlijk even een boodschapje doen. Bier halen of zo.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 17:30
De derde voortuincache op rij en ook in de Jeroen Boschstraat ben ik gezellig langsgekomen. Het viel me op dat de Helmondse tuinen grotendeels bestraat zijn, waarschijnlijk omdat men in Brabant toch al volop groen in de omgeving heeft. Nou, het was weer gezellig. Hou doe!
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 17:40
Voor een kinderevent had ik toch een ander soort cache voor ogen: groot, met lekker veel ruilspulletjes en op een kindvriendelijk plekje. Nu stond ik ergens in de struiken bij handbalvereniging Oranje Wit naar een micro te zoeken. Maar een kinderhand is snel gevuld, zeggen ze hier natuurlijk.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016, 17:50
Met veel fantasie (soms helpt de alcohol onderweg) zag ik bij het balkon van deze flat aan de Zeppelinstraat een scène uit Romeo en Julia. En door die fantasie (of de alcohol) zag ik ook razendsnel de gebruikte verstopmethode. Hoe het verhaal afliep? Romeo en Juliet pleegden zelfmoord en ik zette mijn bierkrabbel op een overvolle logrol.
Bedankt en proost, Biertje
19 augustus 2016
Wat sommige mensen met voortuincaches hebben, heb ik met 'klaagmuren'. Die muren van ijzerdraad, opgevuld met stenen. Waarom voelen (beginnende) cacheleggers zich altijd aangetrokken tot deze plekken? Ik heb een korte blik geworpen en ben weer verder gegaan. Echt een cache voor liefhebbers.
19 augustus 2016, 18:05
De sloot stond droog, dus ik was er makkelijk overheen. Bij het rode kunstwerk was de cache snel gevonden. Ik twijfelde of ik nog verder de wijk in zou gaan, of de trein zou nemen naar huis. Het werd het laatste. Daardoor bleef de teller vandaag steken op 24 gevonden caches en 45 gefietste kilometers.
Bedankt en proost, Biertje
20 augustus: vanwege een verjaardag in Vlaardingen fietste ik langs vele verrassingen (11 caches)
20 augustus 2016, 13:30
Vandaag was het International Geocaching Day. Dan ga je dus niet in de kroeg zitten, maar pak je je GPS en stap je op je bier-bike. Zo stond ik in Rodenrijs naast de hogesnelheidslijn en zette mijn fiets pal voor het hek met het bordje 'uitrit vrijhouden'. Verderop hing al een fiets op z'n kop aan het hek, maar ik liet me niet afschrikken. Ik greep gewoon de cache en zette robotachtig mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
20 augustus 2016, 13:40
Het water was gelukkig ver weg, maar er moest wel worden gehengeld. Ik kreeg niet alleen een vis op het droge, er zat ook een petling aan mijn haak. Daarin kon ik mooi mijn bierkrabbel kwijt.
Bedankt en proost, Biertje
20 augustus 2016, 13:55
Nadat ik in dit stukje bos achter de Hoge Limiet in Rotterdam het huisje had gevonden, bleek het gekraakt. Het vogelduo dat er zijn intrek had genomen, vond het echter niet erg dat ik een kijkje kwam nemen. Ze bewaakten namelijk een klein boekje, dat ik best even mocht inzien. Er hadden al veel mensen de petitie getekend tegen onnodige leegstand in de sociale nestkast-bouw. Ik dus ook.
Bedankt en proost, Biertje
20 augustus 2016, 14:05
De brug die de beide delen van de Burg. van Kempensingel verbond, lag er vanmiddag stilletjes bij. De petling zat simpel, maar doeltreffend weggewerkt. Hier was mijn eerste greep gelijk de gelukkige, waardoor ik vlot mijn administratieve handelingen kon verrichten.
Bedankt en proost, Biertje
20 augustus 2016, 18:00
Mensen die mij kennen, weten dat ik niet van koffie hou. Daarom deze cache over te slaan, vond ik wat overdreven. Zo fietste ik naar een strook bos in de Rotterdamse wijk Ommoord, op zoek naar een koffiebus. Toen ik iets blauws zag schitteren, dacht ik de cache te hebben, maar het bleek een blikje Bavaria. En ook nog leeg. De cappuccino vond ik overigens in de buurt. Hoewel, het bleek een lege pot Calvé pindakaas in een plastic bus waarin jodenkoeken hadden gezeten. Geen zuivere koffie, dus.
Bedankt en proost, Biertje
20 augustus 2016, 14:35
Hier heb ik eerst op de verkeerde plek uitgerust, maar ik ontdekte nog een alternatief. Daarvoor moest ik wel een paar minuten wachten tot de kust veilig was. Terwijl ik zat te loggen, kwam Legopopje eraan en vroeg of ik ook aan het geocachen was. Dat kon ik bevestigen en ik vertelde waar ik de cache had gevonden. Ze ging kijken, maar kon niets vinden. Dat was logisch, want ik had het doosje en het logboekje nog in mijn hand. Het leek wel alsof ze een kop koffie kon gebruiken, dus ik heb haar de spullen vriendelijk overhandigd.
Bedankt en proost, Biertje
20 augustus 2016, 14:50
Deze achtkante poldermolen uit 1648 was niet te bezichtigen. Dat was ik ook niet van plan, want de cache lag een flink stuk buiten de molen. Nadat mijn soepele rug zijn lenigheid weer had bewezen en ik de keurige ammobox tevoorschijn had gehaald, heb ik prinsheerlijk het logboek getekend. Mooi plekje!
Bedankt en proost, Biertje
20 augustus 2016, 15:10
Ergens op de Kleiweg moest een cache liggen met onbekend formaat. Ik heb hier even staan piekeren en koekeloeren, totdat er ineens een (zwak) lampje ging branden. Zou het misschien…? Dat bleek het inderdaad. Een lastige en listige cache, maar erg leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
20 augustus 2016, 15:30
Vanwege International Geocaching Day waren er overal ter wereld events, tevens het eindpunt van de HQ Duck Dash TB-race. De badeendjes gingen rond als logboek en vrolijk zette ik mijn bierkrabbel op de onderkant van een oranje exemplaar. Omdat ik op weg was naar een verjaardag in Vlaardingen, had ik mijn bier-shirt niet aan. Toch werd ik meerdere keren herkend. Even gezellig gekletst en na een half uur weer vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje
20 augustus 2016, 16:25
De tweede Vlaardingse carpoolplek was op zaterdagmiddag volkomen verlaten. Minutieus heb ik alles afgezocht, waarbij mijn scherpe blik en mijn gevoelige vingertjes flink aan de bak mochten. Pas toen ik wat afstand nam, zag ik de nano gewoon zitten en helemaal niet geniepig weggewerkt! Tja, soms heb je van te voren een idee van de verstopmethode, maar blijkt het achteraf veel simpeler.
Bedankt en proost, Biertje
20 augustus 2016, 16:55
De mysterieuze afkorting bleek te staan voor de Vettenoordsepolder in Vlaardingen. In het begin van de 17e eeuw werd die vrijgegeven voor woningbouw, waardoor ik vanmiddag in een brandgang stond tussen de Stationsstraat en de Prins Hendrikstraat. Niet alles zat vast. Dat bleek wel toen ik het eerste het beste object greep en daarna de cache zag zitten. Tevreden kon ik nu naar het verjaardagsfeest en naar het bier.
Bedankt en proost, Biertje
21 augustus: het 4e Delftse Meet & Greet Event had weer voor een hoop nieuwe caches gezorgd (14 caches)
21 augustus 2016, 14:05
Vanwege het 4e Delftse Meet & Greet Event fietste ik door het centrum van Delft. Met verbazing las ik dat er in de nieuwe ondergrondse stalling 5000 fietsen kunnen, bovengronds nog eens 3700 en dat er dagen zijn dat beide stallingen vol staan. Vanmiddag zag ik een paar lege plekken, maar ik zette mijn bier-bike toch maar even tegen het hek. Ik kwam namelijk alleen maar even voor de cache en iedereen weet dat ik dan binnen een paar tellen weer vertrokken ben. Het waren er precies 4.
Bedankt en proost, Biertje
21 augustus 2016, 14:25
Als er wordt gevraagd "Noem eens een dichter?", dan valt al snel de naam van Wilxlii Carrotte. Deze woordkunstenaar voorziet menig logje van zijn onnavolgbare dichtkunst. Hij is de enige geocacher die meer dan 120 rijmwoorden op 'Trail' kan noemen en daarna ook nog in zijn logs weet te gebruiken. Vooral zijn vondst 'Nummer 9 van deze Trail, gevonden zonder pikhouweel' is inmiddels legendarisch en daarom opgenomen in de Begrippenlijst. Met voldoening las ik daarom het fraaie gedicht over het blauw-gele kunstwerk aan de Nijverheidsstraat. Het bleek achteraf niet van Wilxlii's hand te zijn, maar het had zomaar gekund. Terwijl ik in gedachten alle verschillende soorten kleuren telde, een paar berekeningen maakte en een projectie uitvoerde, liep ik rechtstreeks naar de cacheplek. Daarmee bewees ik een echte geocacher te zijn, want daar haalde ik met een soepele beweging de koker tevoorschijn. Toen ik op de logrol slechts 3 namen zag staan, was dat tevens het bewijs dat ik ook een echte bierdrinker ben, want ik had Blik!
Bedankt en proost, Biertje
21 augustus 2016, 14:30
Zelf heb ik jarenlang op de kleintjes gelet, als welpenleider bij een scoutinggroep. Aan de Industriestraat trof ik geen clubhuis of kinderdagverblijf, maar een drukke parkeerplaats van een bekende supermarkt. Hier moest ik zorgen dat er niet op me werd gelet om daarna pijlsnel de cache pakken. Vierde plaats, dus blik. Net wilde ik vertrekken, toen Rocky3033 eraan kwam. Die had ik al bij 2 eerdere caches ontmoet en hij was ook op weg naar het Event.
Bedankt en proost, Biertje
21 augustus 2016, 14:40
Dat kon gewoon geen toeval zijn: recht tegenover stadsbrouwerij De Koperen Kat (open van 11 tot 20 uur) was een cache geplaatst. Ik had direct door dat ik nu zwaar op de proef werd gesteld, want wat zou ik gaan doen? De geocacher in mij won, dus ik zette mijn bierkrabbel en fietste door richting het Eventterrein. Een bezoek aan de brouwerij kon ook nog na afloop van het Event.
Bedankt en proost, Biertje
21 augustus 2016, 14:45
Vanaf de brug over de Schie zag ik hoe ze bij roeivereniging Prometeus-Eretes bezig waren met de voorbereidingen voor een strandfeest. Er was een houten buitenbar getimmerd en er werd met zand gesjouwd. De petling had ik snel gevonden en gepakt. In zwemmen had ik op dit moment geen zin; door die korte regenbuien werd ik al voldoende nat.
Bedankt en proost, Biertje
21 augustus 2016, 14:50
Bij het naderen van de cacheplek betrapte ik Team Gewei, die net had gelogd. Gisteren had ik hem nog gezien op zijn International Geocaching Day Event in Rotterdam. Het Delftse Event had hij zojuist bezocht en hij was al weer op de terugweg naar Ede. We hadden alles weer opgeborgen, toen Hoekraam en De Leeuwen arriveerden. Leuk om te zien hoe Hoekraam alle mogelijkheden uitprobeerde, maar net niet de juiste!
Bedankt en proost, Biertje
21augustus 2016, 15:00
Vorig jaar kon ik er helaas niet bij zijn vanwege een weekend met mijn Braeckvrienden, maar dit jaar had ik me goed voorbereid. 's Ochtends alle nieuwe caches in de GPS gezet, fietsroute bepaald en bier ingepakt. Onderweg vielen er slechts een paar spettertjes en vond ik 6 nieuwe caches. Aangekomen op het terrein werd ik door de organisatie weer hartelijk welkom geheten en stond het witbier al klaar. Met veel (oude) bekenden gesproken, herinneringen opgehaald en anekdotes verteld. Het was weer reuzegezellig en als een van de laatste aanwezigen strompelde ik naar mijn bier-bike. Graag tot volgend jaar!
Bedankt en proost, Biertje
21 augustus 2016, 17:50
Na afloop van het Delftse Meet & Greet Event wilde ik nog even langs de resterende nieuwe caches. De molen in het Abtswoudsepark kende ik niet, dus ik was erg benieuw naar de aanwezigheid van een bovenbonkelaar of Vlaamse vang. De molen bleek toch van een ander formaat dan verwacht. Maar de aanwezigheid van een gecamoufleerd kokertje maakte een hoop goed. Volgens de logrol was dit Lierse Brug #4 van de Eikenhofjes, dus die zal ik dus ook maar gelijk even loggen als 'gevonden'.
Bedankt en proost, Biertje
21 augustus 2016, 18:00
Nee, een vroege vogel ben ik beslist niet. Ik ben meer een nachtdier. Gelukkig maar, want ik ken geen café dat al om 06.00 uur 's ochtends opengaat. Maar voor echte vroege vogels moet je naar de Tanthof. Voldoende huisvesting en ook nog een zeer fraai uitgevoerde cache. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
21 augustus 2016, 18:10
Van een oude multicache die ik ooit tussen de bedrijven door deed, wist ik nog dat hier precies 24 betonnen anti-tankpalen stonden. Sinds vandaag lag er ook een petling. Ik volgde het cachepaadje, maar dat liep dood. Met een hink-stap-sprong vond ik wat ik zocht en zette ik mijn bekende bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
21 augustus 2016, 18:20
De Vijverhof is een wooncentrum voor zelfstandig wonende ouderen vanaf 65 jaar. Die zaten op dit moment allemaal aan de avondboterham, waardoor ik ongezien de cache kon pakken. Helaas, een podiumplek zat er op dit tijdstip niet meer in.
Bedankt en proost, Biertje
21 augustus 2016, 18:35
Op dit plekje langs de Zwembadlaan heb ik vaak op het punt gestaan om naar een cache te zoeken. Alleen, die lag er niet. Tot vandaag. In zomaar een bosje moest een petling liggen. Mijn GPS stuurde me eerst naar een bosje waar ik niks vond. Toen wees het pijltje naast het bosje ernaast. Ook daar zocht ik tevergeefs. Uiteindelijk was het bingo bij het eerste bosje. En toen bleek dat toch het nulpunt te zijn. Kennelijk was mijn GPS een beetje beneveld door alle alcoholdampen.
Bedankt en proost, Biertje
21 augustus 2016, 18:50
Op weg naar het Event heb k hier met Rocky3033 uitgebreid gezocht. Uiteindelijk waren we ervan overtuigd dat de cache verdwenen was, want nergens was een petling te zien. Dat klopte, want de cache bleek helemaal geen petling. Dat hoorde ik van de cachelegger, toen ik bij aanmelding op het Event kwam 'klagen' over de ongekend hoge moeilijkheidsgraad. Na afloop en met de nodige biertjes op, fietste ik nogmaals langs het bouwterrein. En dit keer was het bijna direct raak! Blijkbaar had de alcohol mijn blik verscherpt.
Bedankt en proost, Biertje
21 augustus 2016, 19:20
Op de terugweg van het 4e Delftse Meet & Greet Event fietste ik over de Doctor Beguinlaan in Leidschendam. Ik herinnerde me ineens dat hier gisteren een nieuwe cache was verschenen. De tweede versie had gelukkig een beter plekje dan zijn voorganger. En wat grappig: ik zette mijn naam naast die van Team KIS98, die hier zojuist was geweest.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus: naar Vlissingen en Middelburg om de provincie Zeeland stevig op de kaart te zetten (25 caches)
26 augustus 2016, 11:40
Om ook de provincie Zeeland deze maand weer stevig op de kaart te zetten, treinde ik vrijdag naar Vlissingen. Vanaf hier was het maar een paar meter naar het begin van de route van de paardentram naar Middelburg uit 1907. Met moeite wist ik nog een leeg plekje op het overvolle logpapier te vinden. Jammer dat de cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 11:45
Op 2 april 2015 bestond Vlissingen 700 jaar en dat werd toen gevierd met twee nieuwe caches. De eerste vond ik in de buurt van het herinneringsmonument aan generaal Deslaurens, die hier in 1940 sneuvelde. Deze cache was lastig op te pikken, maar gelukkig heb ik altijd een handige flessenopener bij de hand.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 12:05
Vanwege het Nationaal Hitteplan had ik vandaag extra bier meegenomen en bij de 35 meter hoge watertoren uit 1939 had ik twee halfliterblikken nodig. Toen het kokertje boven 'water' was, heb ik het bier weer voorzichtig opgevangen, zodat er geen sprake was van drankmisbruik. Het was nog lekker koud en smaakte prima!
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 12:15
In deze wijk waren alle straten vernoemd naar leden van de Oranjefamilie. Het hoekhuis in de Marijkestraat had een duidelijke sticker, maar in eerste instantie vond ik in het tuintje slechts een asbak met wat peuken. De hint zette me op het juiste spoor, waardoor ik na wat speurwerk toch de cache ontdekte. Er was vanmorgen al bezoek geweest en de naam van Abeelen52 zou ik de hele dag nog tegenkomen.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 12:20
Molen de Pere bleek een ronde stenen stellingmolen uit 1725 en kon vandaag worden bezocht, maar een blik op de bovenbonkelaar liet me ondanks de hitte nogal koud. De logpapieren hingen namelijk goed in het zicht en ik heb koelbloedig mijn naam eraan toegevoegd.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 12:35
Het was vanmorgen tamelijk bewolkt aan de Zeeuwse kust, maar op het moment dat ik Middelburg binnenfietste, brak de zon door. Aan de rand van de wijk Reijershove vond ik de eerste van deze kleine serie, een duidelijk 'grensgeval'.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 12:45
Een spinhuis was vroeger een tuchthuis voor vrouwen. Terwijl ik op mijn knieën in het achterommetje lag, vroeg een passerende dame of ik de cache kon vinden. Op mijn verzoek wees ze de juiste plek aan, een stukje verderop. Deze spontane Zeeuwse behulpzaamheid stelde ik zeer op prijs en ik dankte haar daarom uitvoerig.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 12:50
Langs de Reijersweg liep een vrouw met een snuffelende hond, maar ik was op mijn OV-fiets iets eerder bij de cache dan zij. Bij het graaien van de logrol kreeg ik een lelijke schram van een tak. 'Collateral damage' (nevenschade) noemen we dat bij het geocachen, maar daarover hoor je mij niet zeuren. Ook niet over de volle logrol, waar ik mijn naam ergens tussen heb gekrabbeld.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 13:00
Op een veilig plekje langs de drukke Torenweg viste ik probleemloos het potje op. Achter de groene haag was ik redelijk onzichtbaar voor het verkeer, zodat ik ook hier enthousiast mijn bierkrabbel plaatste.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016
Voor mijn doen heb ik heel wat gevaarlijke capriolen uitgehaald, maar achteraf gezien had ik nog dieper moeten gaan. Tot nu toe had ik het droog gehouden, maar ik wilde het noodlot niet tarten...
26 augustus 2016, 13:25
Het Zeeland Entertainment Park beschikte over een grote overdekte fietsenstalling. Toen ik het nulpunt zocht, kwamen drie jongetjes op me af die vroegen of ik wist hoe oud dit was. Ze toonden me een klein potje met een papiertje erin. Het bleek inderdaad de gezochte cache, die ze met veel moeite uit zijn verstopplekje hadden gepeuterd. Ik heb ze uitgelegd dat dit een spel was en op mijn verzoek hebben ze het potje weer op die plek teruggestopt. Natuurlijk heb ik ze uitvoerig bedankt, want anders had ik het ding nooit gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 13:55
De bouw in laatgotische stijl begon in 1452 en duurde tot 1520. Het stadhuis heeft een toren met een klok en een carillon. Middelburgers noemen de toren Malle Betje, omdat de klok altijd achterloopt bij die van de Lange Jan. De cache zat mooi op het nulpunt. Na het loggen ontdekte ik ook de hint.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 14:05
Wat een verrassend plekje! Vanaf hier had ik inderdaad goed zicht op de oude Spuibrug. Vroeger kon het overtollig water van het Spui onder deze brug door naar het Prins Hendrikdok worden geloosd. Helaas waren alle logblaadjes vol. Jammer dat de cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016
De bouwput voor een nieuwe schouwburg en een parkeergarage (plannen uit 2005) was inmiddels ingezaaid met gras. Alles wat ik probeerde los of open te krijgen, bleek te zijn wat het was. Helaas...
26 augustus 2016, 14:25
Alle bolwerken van Middelburg zijn een rijksmonument. Nadat de bastions geen verdedigende functie meer hadden, zijn ze in 1848 omgevormd tot een wandelpark naar een ontwerp van K.G. Zocher. Mijn eerste ingeving was gelijk raak, zodat de slim verstopte cache zonder veel werk tevoorschijn kwam.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 15:00
Van 1906 tot 1937 liep er een tramlijn van Vlissingen naar Koudekerke. Het elektriciteitshuisje aan de Dishoekseweg was in stijl beschilderd en dankzij een paar tram- en treinvrienden wist ik precies wat je bij treinrails wel ziet en bij tramrails niet. Ook bij deze uit de serie tramroutes was het logpapier helemaal vol. Toch jammer dat de cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 15:15
Ik was weer terug in Vlissingen en wel aan de rand van de wijk Papegaaienburg. Bij de driesprong fietste ik de wijk in, maar pas nadat ik de cache had voorzien van mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
20 augustus 2016
In Vlissingen zijn ze niet erg behulpzaam. 'Zoekt en gij zult vinden' luidde de hint in dit stukje bos en daar moest ik het mee doen. Dwalend tussen de bomen vond ik alleen een lege zak chips en diverse auto-onderdelen. Helaas...
26 augustus 2016, 15:40
Het gratis parkeerterrein van Jasperse praktijkencentrum werd voornamelijk gebruikt door bezoekers van het aangrenzende winkelcentrum. Het gebouw was aan alle kanten omgeven door een strook met rotsblokken. Diverse heb ik er verplaatst voordat ik de petling vond. Dat bleek achteraf best wel een logische plek, maar wel met een afwijking van zo'n 10 meter.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 15:50
De bonus van dit rondje was gekoppeld aan de multi en in plaats van nummer 4 was er een bonus 2. Zodra ze me in de gaten kregen, kwamen de geitjes op me af stormen. Ze hadden echter snel door dat ik alleen voor de cache kwam. Het bleek om een behoorlijke doos te gaan en dus geen micro, zoals bovenaan de cachepagina stond.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016
Ik zat goed, maar er zat niets. Net als mijn voorganger trof ik hier helemaal niets aan. Een paar dagen later zou er een nieuwe cache worden geplaatst. Ik was dus iets te vroeg.
26 augustus 2016, 16:10
Van deze serie stonden nummer 1 en 4 op 'disabled', want die waren verdwenen. Nummer 2 was ook al weg, dus bleef alleen nog nummer 3 over. Die lag in het gras naast een boom, volledig in het zicht. Dat zal ook wel de reden zijn waarom dit rondje het niet lang heeft volgehouden. Na het loggen heb ik de petling maar wat bedekt.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 16:30
Deze cache had ik op het laatste moment aan mijn fietsrondje toegevoegd, maar daarbij was ik vergeten de coördinaten in mijn GPS te zetten. Gelukkig beschik ik altijd over een back-up in de vorm van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, die deze week wat ziekjes thuis zat en popelde om mij van dienst te zijn. Zo dook ik vanaf het fietspad aan de Burgemeester van Woelderenlaan het bos in en trof de duidelijk herkenbare verstopplek al snel aan. De bekisting bleek een populaire ontmoetingsplek voor naaktslakken uit de omgeving.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 16:40
Door het geallieerde bombardement van de Nolledijk op 7 oktober 1944 werd Walcheren geïnundeerd en later bevrijd. Op enige afstand van het monument voor de opzettelijke dijkdoorbraak trof ik de cache in goede toestand aan. Op de logrol zag ik dat ik zojuist Abeelen52 had gemist. Of had ik die net weg zien fietsen?
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 17:05
Op het deel langs de Schuitevaartgracht waar ik moest zijn, stonden een paar bouwhekken. Daar kon ik gelukkig makkelijk langs. Ik zag eerst iets drijven, maar dat bleek niet de cache. Toen ontdekte ik dat ik het makkelijk droog kon houden.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 17:10
De Bonedijkestraat was berucht in Vlissingen. Na de sloop van de oude flats, de bouw van nieuwe huizen en de campagne om het imago van de buurt te verbeteren, volgde er in 2011 ook een andere naam: Nieuw Bonedijkelaan. De cache was makkelijk te vinden, maar het papiertje was vochtig en schimmelig.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 17:15
Bij het stadhuis van Vlissingen stond een groep van 6 kleurrijke sculpturen. Vooral de figuur op een bankje met een groen bierflesje sprak me aan. De cache zat echter bij een ander beeld. Na enig zoekwerk was ook die micro gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016, 17:25
De 35 meter hoge watertoren van Vlissingen werd in 1894 gebouwd in neorenaissancestijl. De petling zat bevestigd met een slap magneetje, maar bleef hangen. Vanaf die plek had ik geen zicht op de watertoren, maar na het loggen heb ik natuurlijk een uitgebreide blik op het bouwwerk geworpen. Na 42 fietskilometers stond Zeeland dankzij 25 founds weer stevig op de kaart.
Bedankt en proost, Biertje
26 augustus 2016
Door de vandaag gevonden letterbox in Vlissingen voldeed ik nu aan de eis van deze challenge, die ik op 27 oktober 2014 al had bezocht. Mijn stand tot vandaag luidt:
56 virtuele caches
40 letterbox hybride caches
10 webcam caches
16 locatieloze caches
61 earthcaches
17 wherigo caches
Totaal: 200 stuks
Bedankt en proost, Biertje
27 oktober 2014
Het karretje dat witte lijnen op het wegdek schilderde, kwam langzaam onze kant op. Boswijk Posse riep dat ik op moest schieten, want anders zou hij zijn auto moeten verplaatsen. Ik was druk bezig de petling te pakken te krijgen. Omdat die net buiten mijn bereik zat, moest ik twee treden op het laddertje klimmen. Met het aantal 'diverse' caches stond ik nu op 113, maar omdat ik verwacht dat ik de 200 nog wel eens zal halen, heb ik toch mijn initialen achtergelaten. Voorlopig staat hier dus een note.
27 augustus: bezoek aan Groningen, Winsum, Oldehoven en de Leenstertillen (31 caches)
27 augustus 2016, 09:30
Om ook de provincie Groningen deze maand eens stevig op de kaart te zetten, reisde ik 's ochtends vroeg naar de provinciehoofdstad, nam een OV-fiets en reed naar het Groninger Museum. Ik verwachtte een kunstig weggewerkte cache, maar hij zat op een bekend plekje.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 09:40
Ach, de jaren 90: Allied Breweries nam de brouwerijen De Raaf en Hertog Jan over, maar werd daarna zelf ingelijfd door het Belgische InterBrew. En in 1994 werden Jopen Bier en de Texelse bierbrouwerij opgericht en in 1995 De Leckere en Klein Duimpje. Bij het kunstwerk op het Hereplein raakte mijn GPS even in de war. Uiteindelijk bleek de cache toch te zitten waar ik hem had verwacht.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 09:50
Opmerkelijk: bij het Groningse café de Walrus tapten ze het Limburgse Gulpenbier. De zaak was echter nog dicht, dus ik graaide snel de cache en zette mijn bekende bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 09:55
D' Olle Grieze is de bijnaam voor de Martinetoren. Het naastgelegen terras lokte, maar ik had alle aandacht voor het informatiebord. Leuk verhaal: in de zeventiende eeuw verdiende de torenwachter een centje bij door bovenin de toren alcohol en tabak te verkopen. Het stadsbestuur stak daar in 1638 een stokje voor en de illegale kroeg moest worden gesloten.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 10:05
Als ervaren kerk-cacher weet ik dat je daar nooit op zondag moet zoeken. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte had nog niet zoveel ervaring en vluchtte hier vorige maand vanwege de zondagse drukte. Vandaag was het zaterdag, dus geen mens te vinden. Mijn scherpe blik zag ineens het deksel van de cache, waarna de fraaie verstopconstructie zich openbaarde en de hint duidelijk werd.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 10:25
De watertoren aan de Noorderbinnensingel had als bijnaam 'de duiventil'. Ik was gewaarschuwd dat de cache niet in het vogelhuisje zat, dus ik heb de boom en de klimop goed doorzocht. Daarna ook 4 andere bomen. Pas bij de laatste zag ik het potje zitten.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016
Bestaat er iets ergers dan te voldoen aan een lastige challenge, maar niet te kunnen loggen omdat de cache niet te vinden was? Grappig: ik was hier pas de 2e met een not-found.
27 augustus 2016, 11:05
Gunnar Daan ontwierp een stalen constructie met twee transparante, roestvrijstalen ‘boekbladen’ waarop de stad in twee perspectieven is afgebeeld. Ik zocht eerst bij de juiste boom, maar in het verkeerde gat. In een ander perspectief lukte het beter.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016
Niets gevonden. Shit...
27 augustus 2016, 11:55
Op het perron kwam een vrouw met telefoon in de hand me tegemoet. Een paar meter verder ontdekte ik waarom: de cache lag aan de andere kant van de heg en ook ik moest dus terug. Op het rolletje stond de naam van Jahegroen, die op de motor door de streek reden. Hun naam zou ik nog een paar keer tegenkomen vandaag.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 12:05
Terwijl ik Klein Wetsinge binnenfietste, begon ineens de kerkklok te luiden. Er werd buiten van alles klaargezet voor een feestje. Achter de kerk vond ik de cache op een vreemd plekje. Zou dat wel goed gaan?
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 12:20
Chiel wilde dat zijn verjaardagscache door iedereen gevonden kon worden, maar hij zette er geen enkele hint bij. Daarom heb ik lang lopen zoeken, eerst bij de stenen, daarna tussen de struiken en tenslotte bij de bomen. Ik vond de petling met een aardige afwijking en hoopte maar dat Chiel zijn cache destijds sneller vond dan ik.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 12:45
Op 25 juli 1980 botsten hier in dichte mist twee stoptreinen op elkaar, waarbij 9 doden en 21 gewonden vielen. Vijfentwintig jaar later werd er een herinneringshek met inscriptie geplaatst. Het vinden van de cache was geen ramp en ik zette mijn 11900e bierkrabbel in een keurig boekje.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 12:50
Molen de Ster in Winsum is een achtkante stellingmolen uit 1851, voorzien van een bovenbonkelaar met 34 kammen. Vandaag was ik al meerdere molens gepasseerd, maar dit was de eerste met een cache. Die vond ik na even wat rustig rondkijken.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 13:00
Op Hoogte Gedacht is een project rond beeldende kunst op kerkhoven, met als doel historische kerkhoven op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen. Bij het kerkje van Obergum was ik lang bezig, maar dat kwam omdat ik de petling op een paar centimeter heb gemist. Nadat ik alle andere mogelijkheden in de wijde omgeving had onderzocht, keerde ik terug en wierp een nieuwe, maar dit keer betere blik.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 13:10
Nee, even zitten was er niet bij. Om het kokertje in handen te krijgen, moest ik blijven staan. De hulpmiddelen hoefde ik niet zelf mee te brengen, maar zaten in de dop. Dankzij mijn alom bekende behendigheid duurde het niet lang voor ik mijn bierkrabbel (zittend) kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 13:35
In deze achtkante stenen stellingmolen uit 1855 bevond zich Koffie- en theeschenkerij In de Malle Molen. Helaas was men alleen op zondag geopend, zodat ik niet weet of er ook bier werd geschonken. Wel had men een cache voor me achtergelaten. Die was zo duidelijk zichtbaar, dat dreuzels hem waarschijnlijk niet zullen opmerken.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 14:00
Luchtwachttoren Warfhuizen was een van de oorspronkelijk 138 luchtwachttorens, waar in de tijd van de Koude Oorlog het luchtruim werd afgezocht op vijandige vliegtuigen. De radarapparatuur was toen nog ongeschikt om laagvliegende vliegtuigen waar te nemen. Met mijn eigen waarnemingen zat het wel snor. Nadat ik even laag rond de toren had gevlogen, trof ik een grote pot aan met een keurig logboek.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 15:00
Dit jaar wilde ik alle overgebleven Nederlandse caches uit 2001 gevonden hebben en ik moest er nog 2. Daarom fietste ik vanuit Groningen naar kampeerterrein Leenstertillen. De naam verwees naar twee tillen (ophaalbruggen) die hier lagen. Het vinden van de (soms lastig te lezen) metalen plaatjes was geen probleem en ik maakte een fraaie wandeling door het gebied. Het venijn zat 'm in de staart, want op het eindpunt kon ik nergens een cache vinden. Ook na terugkeer naar het een-na-laatste punt ter controle van een mogelijke schrijffout bleef ik met lege handen staan. Totdat ik het zoekgebied een behoorlijk stuk verruimde en mijn blik ineens op de plastic doos viel. Dankbaar zette ik daarna mijn bierkrabbel in het nieuwe logboekje.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 15:15
Op Hoogte Gedacht is een project rond beeldende kunst op kerkhoven, met als doel historische kerkhoven op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen. Bij het kerkje van Zuurdijk was de petling vlot gevonden. Het kunstwerk heb ik volledig gemist. Achteraf las ik dat het om een minuscuul wit kunststof bordje aan de buitenmuur ging.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 15:50
In de speeltuin van Saaksum was zelfs op zaterdagmiddag niemand te zien. En ook ik liep er voorbij, want de cache lag verderop aan de waterkant. Door de duidelijke hint dacht ik heel even dat de petling was verdwenen, maar hij zat een beetje geniepig weggestopt. Het logboekje was erin gepropt, maar ik heb het eruit gekregen.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016
Voldoende flora en fauna hier langs het Oldehoofsch kanaal, dus een mooi plekje voor een cache. Jammer dat ik die niet heb kunnen vinden.
27 augustus 2016, 16:05
Vanaf de cacheplek was er juist geen enkel zicht op het Oldehoofsch kanaal, maar mij hoor je niet klagen. Ik had de pot gevonden en liet er mijn opzichtige bierkrabbel achter.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 16:30
Het kerkje van Fransum dateerde uit het begin van de 13de eeuw, maar de dakruiter werd pas in 1809 toegevoegd en bevat een klok uit 1704. Ik wandelde er even omheen en zag de ammobox tussen de struiken staan. Ja, in Fransum kon dat nog.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 17:00
In het houten TB hotel in het dorpje Dorkwerd zat een keurig plastic potje met een nieuwe logrol. Achteraf las ik dat dit vorige week door DeOOpies is geplaatst. Het hotel is goed bereikbaar en geschikt om (kleine) gasten te ontvangen. Het kan dus weer worden geopend!
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 17:10
Op Solwerd nummer 6 was een appel gevallen. Gelukkig niet ver van de boom, maar het was beslist geen appeltje-eitje want ik moest een paar keer stevig bukken voordat ik hem zag. Ik vergeleek 'm even met een peer en begon hem toen te schillen. Het leverde een keurig kokertje op.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 17:15
Bij de bushalte aan de Professor Uilkensweg zag ik dat bus 11 elk moment kon komen. Ik had nog 2 minuten om ongestoord de cache te pakken. Daarvoor had ik wel even mijn OV-fiets nodig als opstapje en hup, daar kwam de bus al.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016
Volgens de beschrijving kwam ik op dezelfde plek als voorheen, hoewel ik hier nog nooit eerder ben geweest. Het was tussen het terras van de ijszaak en de ingang van de jachthaven. Helaas geen behulpzame havenmeester gezien.
27 augustus 2016, 17:35
De fietsbrug Blauwbrugje over het Reitdiep werd op 16 februari 2012 officieel geopend, maar pas sinds dit jaar ligt er een cache. De verstopmethode had ik na wat koekeloeren snel in de gaten, waarna ik onopvallend het logrolletje wist te tekenen.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 17:40
Dwars door de Groningse planetenwijk fietste ik naar de Uranusstraat. Voor de cache moest ik echter achterom. Uranus bleek met het blote oog nauwelijks te zien en was ook lastig grijpbaar. Dat kwam omdat de beloofde nano-cache inmiddels was uitgegroeid naar een micro. In het logboekje was voldoende ruimte voor mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 17:50
De spiegel achter het flatgebouw was niet lastig te vinden en de gecamoufleerde cache ook niet. Na het loggen kon ik gelijk even kijken of mijn haar nog goed zat. Van mijn bierbuik was gelukkig weinig te zien.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 17:55
Rond dit tijdstip was het niet zo druk bij het bruggetje in het park. Er liep slechts één argwanende buurtbewoner met zijn hond, die ik geruststelde door wat prachtige natuurfoto's te maken. Daarbij viel me ineens ook de verstopplek van de cache op, die ik daarna in een onbewaakt moment tevoorschijn haalde.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 18:00
Het parkeerterrein was bijna leeg en de laatste auto's vertrokken. Het winkelcentrum sloot zijn deuren, maar ik opende een cache. Het grappig verstopte potje had ik namelijk even ervoor uit de 'poel' gevist.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 18:05
Socialistische coöperatieve bakkerij De Toekomst ging in 1976 failliet en de fabriek werd gesloopt. Op het terrein was nu een groene binnentuin gemaakt, met ruimte voor een roestig kunstwerk en wat speeltoestellen. Ik was de enige aanwezige, dus niemand zag mijn verbazing toen ik hier een verrassend groot doosje tevoorschijn haalde.
Bedankt en proost, Biertje
27 augustus 2016, 18:15
De Der Aa-kerk is, naast de Martinikerk, het tweede Middeleeuwse kerkgebouw in het centrum van Groningen. Met de hint was het fotokokertje hier snel gevonden. Het was tevens de laatste cache voor vandaag, want ik was nu bijna bij het station. De stand voor vandaag: 75 gefietste kilometers en 31 gevonden caches. De provincie Groningen stond weer stevig op de kaart!
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus: in de polders rond Alkmaar 29 caches gevonden op de 29e van de maand (29 caches)
29 augustus 2016, 11:00
Het was 29 augustus en dus wilde ik vandaag precies 29 caches vinden. Rond Alkmaar had ik er 30 geselecteerd, waaronder een paar oude not-founds en 2 Bonussen. Vanaf station Alkmaar fietste ik eerst naar de oplossing voor Wat een Troep. Hier had ik in mei vorig jaar al eens tevergeefs gezocht, hoewel de cache er wel moest liggen. Inmiddels was de hint iets aangepast en wist ik dat er een afwijking met het nulpunt was. Op 11 meter afstand vond ik ditmaal binnen 2 tellen het gezochte potje.
Bedankt en proost, Biertje
10 mei 2015
Op de berekende plek heb ik lang gezocht, want er waren hier meerdere mogelijkheden. Je loopt hier wel erg in de gaten, want er komen voortdurende mensen voorbij (van diverse kanten). Erg jammer dat er geen hint is, want in dat geval kan je de cache snel pakken, elders loggen en weer snel terugleggen. Een goede hint is dus het behoud van je cache! Door dat langdurige gezoek valt de locatie op, waardoor het niet gek is dat de cache nu opnieuw is geript.
29 augustus 2016, 11:25
Ook de Lego-puzzel had ik vorig jaar al opgelost, maar toen vond ik slechts een leeg ijzerdraadje. De micro bleek vandaag stevig vastgemaakt, dus die kon ik nu gemakkelijk opvissen.
Bedankt en proost, Biertje
10 mei 2015
Het puzzeltje was niet zo moeilijk, maar daarna ging het mis. Eerst heb ik met de fiets erg omgereden om de berekende plek te bereiken (ontdekte ik achteraf) en daarna vond ik alleen een afgebroken groen ijzerdraadje. Ik vrees dat de cache ergens in de diepte is gevallen, maar daar kon ik niet bij. Helaas...
29 augustus 2016, 11:35
Dit stroomhuisje in Heerhugowaard leek in het geheel niet op de gelijknamige spectaculaire attractie in de Efteling. Maar hier was echter wel een plastic doosje verstopt, met daarin een kokertje. Op een van de logblaadjes zette ik mijn gestroomlijnde bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 11:45
De 3 lichtpuntjes waren de 3 stralende kinderen van de cacheleggers: Quinten, Manouck en Djulian. Hun foto's lachten me toe, toen ik de voor de hand liggende bergplaats opende. Het licht brandde niet, dus er was niemand thuis. Ik volstond dus met mijn bierkrabbel in het logboek.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 12:00
Fietsend naar Stompetoren passeerde ik een bosje naast het fietspad. Er waren meerdere plekken die min of meer aan de hint voldeden, maar er was er maar eentje met een cache. Die was onlangs opnieuw geplaatst, want ik was de derde die in het nieuwe logboekje zijn naam zette.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 12:25
De kerk was gebouwd in 1662, bijna 30 jaar nadat de Schermer was drooggelegd. De toren kreeg geen spits en gaf daarmee later het dorp Stompetoren zijn naam. Het was wat vreemd om tussen de graven te zoeken, maar al snel zag ik een constructie die ik durfde te openen. Ik vond er een kunstig geknutselde cache.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 12:45
De molenserie had ik in mei vorig jaar gefietst en daarna heb ik thuis op mijn gemak de gemaakte foto's bekeken en het coördinaat van de Bonuscache berekend. Toch zou het bijna anderhalf jaar duren voordat ik weer eens in de Schermer was. Ik vond er vandaag een oerdegelijke ammobox met een keurig logboek, waarin ik mijn bierkrabbel heb gezet.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 12:55
Poldergemaal Emma uit 1928 oogde als een kleine, maar fijne poldervilla met dat rode pannendak en die crèmekleurige, houten topgevel. Het stond onopvallend onderaan de bochtenrijke ringdijk. Tegenwoordig is het gemaal een particuliere woning. De cache was op een leuke manier verstopt. Ik vond een 'waterproof bag', waarin zich voor de zekerheid een plastic zak bevond met het oorspronkelijke houten doosje en een nieuw fotokokertje.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 13:30
Deze bonus heb ik vorig jaar helaas niet kunnen vinden, door de hoge brandnetels of door het adembenemende vergezicht. Met de extra tip die ik daarna had gekregen, lukte het vandaag wel. In de doos vond ik een kletsnat en beschimmeld logboekje. Maar gelukkig had Sherlock X een schoon papiertje in een plastic zakje achtergelaten, zodat ik hier alsnog mijn bierkrabbel kon achterlaten. Wat een prachtige verlaten plek!
Bedankt en proost, Biertje
10 mei 2015
De verzamelde bonusgetallen brachten mij naar een prachtig stil plekje in de polder, met rondom overal vergezichten. Het enige wat ik niet zag, was de bonuscache. Het nulpunt lag precies in het midden op de brug, maar ik had helaas geen waadpak of boot bij me. Ik heb nog aan beide opgangen eronder gekeken, maar helaas...
29 augustus 2016, 13:50
De zeskante bovenkruier werd in 1890 door brand verwoest. Hij werd daarna niet meer herbouwd, omdat de houthandel zich inmiddels had verplaatst van Purmerend en Edam naar het zuiden van de Zaanstreek. Via het kruip-door-sluip-doorpaadje tussen de brandnetels ging ik op zoek naar de cache. Daar liep ik in eerste instantie voorbij. Maar toen ik mijn ogen had uitgewreven en de scherpe blik weer was teruggekeerd, ging het beter. Ik was de tweede op de nieuwe logrol.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 14:15
Deze serie had een originele opzet: in sommige caches zat een afbeelding en voor de bonus moest je goed onthouden waar de identieke zaten. Helaas waren enkele plaatjes inmiddels verdwenen of onherkenbaar geworden. Ik startte aan het eind. Op de Zuiddijk vond ik nummer 16, waarvan de klem niet meer vastgeschroefd zat.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 14:20
Was ik alleen op de wereld? Het leek er wel op. Alleen aan de overkant van het Noordhollandsch Kanaal zag ik af en toe een wielrenner voorbijflitsen. Ik deed het wat rustiger aan, want ik was hier natuurlijk voor de caches.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 14:25
Hier was ineens een andere verstopmethode gebruikt, maar gelukkig zo opvallend dat de petling niet viel te missen. Verwarrend: dit was nummer 14, maar op het logboekje stond 13. Welk getal moest ik nu voor de bonus gebruiken?
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 14:30
Voor nummer 13 was een plaatselijk object gebruikt. De petling zat er echter niet naast of onder. Mijn gevoelige vingertjes hadden daarom even werk om hem op te vissen.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 14:40
Nummer 12 was er niet meer, dus moest ik 3,5 kilometer fietsen voor de volgende. Precies daar stond een vrachtauto geparkeerd, waaruit zojuist een kleine graafmachine was uitgeladen. Het logboekje was barstensvol, ook het kaft. Iedereen zette zijn naam daarom maar ergens doorheen. Ik dus ook.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 14:45
Het Fort aan de Middenweg was een onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De vorige zoeker had hier niets kunnen vinden, dus ik was op het ergste voorbereid. Na enig zoeken trof ik verbaasd toch een petling aan.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 14:55
Hoewel deze serie niet lastig was verstopt, had ik bij nummer 9 de meeste moeite. Het was goed te zien dat er op meerdere plekken aan beide kanten van de weg grondig was gezocht. Dat deed ik dus ook. Uiteindelijk bleek de petling toch te liggen waar het pijltje van mijn GPS wees.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 15:05
Nummer 8 was gearchiveerd, dus fietste ik 2,8 kilometer naar nummer 7. In de sloot stond een stalen damwand, waarover de boer naar z'n weiland kon en waar je ook prima een cache zou kunnen verstoppen.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 15:15
Wat een rust vond ik hier, zodra je de weg verliet en aan de achterkant van de hofstede stond. Er waren diverse zitjes, maar die liet ik links liggen. Ik rustte niet voordat ik de cache had gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 15:25
Bij een dergelijke verstopplek had ik 20 minuten geleden ook al gezocht, maar daar vond ik een klein doosje. Hier aan de Volgerweg ging het om een micro. In de petling zaten 2 logboekjes gepropt, waarvan eentje vol. Ik moest even prutsen om ze eruit te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 15:30
Nummer 3 lag op particulier terrein, maar het pad was opengesteld voor wandelaars. Volgens de beschrijving zou hier een micro liggen, maar ik vond bij het hek een klein doosje met een keurig logboekje.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 15:35
Een paardrijdster probeerde haar onwillige merrie te bedwingen en ik probeerde een onwillige petling te pakken. Ondanks de waarschuwing in de hint was die toch te diep teruggeplaatst, zodat ik even een hulpmiddel uit de natuur nodig had.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 15:45
Ik had het rondje volbracht en deed een greep voor de laatste van deze serie. Voor de 2 bonuscaches waren 8 verschillende afbeeldingen nodig, die in tweevoud in 16 caches zaten. Dat werd lastig, want er waren al 4 caches gearchiveerd en ik was slechts 6 van de 16 plaatjes tegengekomen. Die bonussen kon ik dus mooi op mijn bierbuik schrijven.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 15:55
Er zaten twee jongedames uit te rusten, die ik geruststelde door te zeggen dat ik slechts naar een verstopt doosje kwam zoeken. "O, dat GPS-spel?" reageerde de knapste, want dat had ze ook een keertje gedaan. Ik vertelde dat ik dit al 13 jaar deed en op weg was naar mijn 12.000e cache. Ze wilden er alles over weten en schonken weer een wijntje in. Ik haalde een biertje uit mijn rugzak, waarna het nog heel gezellig werd.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 16:15
In het dorp De Rijp heeft een enthousiaste inwoner recentelijk een aantal caches neergelegd. Voor de eerste fietste ik naar het sportpark. De petling lag niet in de bosjes (zoals de hint suggereerde), maar tussen de klimop. Ik vond het prima.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 16:30
Om dit TB hotel te bereiken, moesten er een paar hindernissen worden overwonnen. Een magneetstok werkt natuurlijk alleen als de vorige bezoeker het gele kokertje met de juiste kant 'voor' heeft teruggeplaatst, maar gelukkig had ik ook andere tools bij me. De aanwezige logés liet ik lekker slapen en ik heb alleen mijn naam in het gastenboek gezet.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 16:35
Het leek wel of iedereen in De Rijp een bootje had. Hier bij de Boeijerstraat lagen er ook een paar. En er was ook een cache. Voor het zetten van mijn bierkrabbel was geen vaarbewijs vereist.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016
Onder de brug lagen materialen en surfspullen. Nergens een cache gezien...
29 augustus 2016, 16:50
Nu stond ik in de fietsenstalling bij het busstation. Op de gewenste hoogte voelde ik niets, maar uiteindelijk zag mijn scherpe blik iets liggen. Het bleek dat mijn hoofd een stuk hoger zat dan bij de cachelegger.
Bedankt en proost, Biertje
29 augustus 2016, 16:55
Bij de kerk vond ik de laatste voor vandaag. Het kokertje leek wat lukraak neergegooid, maar met de hint was hij goed te vinden. Hierna moest ik nog 16 kilometer fietsen naar station Alkmaar. Op de 29e dag van de maand vond ik (dankzij 1 not-found) precies 29 caches. Daarvoor moest ik 85 kilometer fietsen.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus: een fietsdag rond Venlo en Tegelen om Limburg eens stevig op de kaart te zetten (39 caches)
30 augustus 2016, 11:55
Vandaag was ik met de trein naar Venlo gereisd om Limburg eens stevig op de kaart te zetten. Eerst liep ik even naar de fietsenstalling. Niet om een fiets te huren, maar voor de eerste cache. Ik moest goed kijken om de creatief en grappig gecamoufleerde cache te ontdekken. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 12:05
Voor de calamiteiteningang van Strukton Railinfra stond een oude seinpaal. Vroeger bevond zich in deze buurt een draaischijf om locomotieven te kunnen draaien, zodat ze de terugreis konden hervatten. Ik moest even mijn nek draaien om de cache te ontdekken, waarna ik wat draaierig mijn bierkrabbel zette.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 12:10
Op dit industrieterrein aan de rand van Venlo was vroeger transportbedrijf R.S.K. gevestigd, Riemann, Stok & Kersken's. Dat werd in 1988 overgenomen en het pand gesloopt. Na wat zoekwerk viste ik er een vrij forse cache omhoog.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 12:20
De voordeligste route van Nederland liep door de Langstraat: route 66. Het huisnummer was duidelijk, dus ik wist dat ik bij de juiste voortuin stond. De cache kreeg ik echter niet zomaar, daar moest ik wel nog wat voor doen.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 12:30
Kloosters hebben altijd mijn interesse, vooral als er bier wordt gebrouwen. Dat was echter niet het geval in klooster Bethanië. Dit Dominicanen klooster werd in 1983 gesloten en stond nu leeg. De cache was duidelijk zichtbaar, dus de spoilerfoto hoefde ik niet te gebruiken.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 12:40
Keulse Barrière is de naam van de grensovergang van Venlo naar de linksrheinische autobahn A61. Ik realiseerde me niet dat ik hier bij Meubelcentrum Venlo op slechts 190 meter van de Duitse grens stond. Dit was de plek voor moderne en rustieke eiken meubelen. Het doosje zag ik snel staan, maar het was van rustiek plastic.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 12:50
Het Tegels Lijntje was geen opgeheven spoorverbinding, maar een denkbeeldige lijn langs markante gebouwen in Tegelen. Abdij Ulingheide was een voormalig trappistenklooster, ontstaan in 1884 als 'overloop' voor de Belgische abdij van Westmalle. Door de vergrijzing van de monnikengemeenschap hebben de laatst overgebleven monniken het complex in 2007 verlaten en zijn ze ingetrokken in de Trappistenabdij van Echt. Mijn scherpe blik zag de dop van de petling ineens ergens uitsteken.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 13:00
De Theresiakapel werd in 1926 gebouwd en is toegewijd aan Theresia van Lisieux, die in 1926 heilig werd verklaard. Dankzij de opvallend gekleurde dop viel mijn blik al snel op de cache. Die dop bevatte echter wel een groot gat, waardoor het een wonder was dat het logboek niet drijfnat was.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 13:05
Gelukkig lag de cache niet op de speelplaats, want vanaf dat terrein klonk het geschreeuw van heel veel kinderstemmen. Ook was ik er getuige van hoe een bejaarde vrouw met een ladder uit een klimboom moest worden gered, omdat ze niet meer voor- of achteruit durfde. Als ze geocacher was geweest, had ze gewoon op de grond kunnen blijven om probleemloos de cache op te rapen.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 13:15
Kunstwerk 'Het kiepkerke' was een symbolisch overblijfsel van het keramisch verleden van Tegelen. Op een stukje rails stond een roestig kiepwagen, waarmee de gedolven klei werd vervoerd naar de pannenfabrieken.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 13:35
De folkloristische schutterijen, schuttersgilden en schutbroederschappen zijn ontstaan uit de historische schutterijen. Ze hebben tegenwoordig vooral een sociale, culturele en toeristische functie. Het object dat door de hint het meest voor de hand lag, heb ik natuurlijk grondig onderzocht. Toen ik dat 5 minuten later nogmaals deed, bleek dat die eerste keer niet grondig genoeg was geweest.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 13:40
Ondanks het fraaie zomerweer viel er dinsdagmiddag op het tennispark geen bal te beleven. Gelukkig was ik liefhebber van een ander spelletje. Dat won ik met 1-0, waarna ik trots mijn naam in het logboekje mocht graveren.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 13:45
De herfst zou pas volgende maand beginnen, maar het was vandaag met 25° nog volop zomer. Het grappige herfsthutje was veilig afgesloten, maar de slotcode was makkelijk te achterhalen.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 13:50
De Twaalf Apostelen was de bijnaam voor de 12 identieke arbeiderswoningen aan de Bakenbosweg. Ze stamden uit 1920, de tijd dat hier nog bruinkool werd gestoken. Voor de zekerheid heb ik toch maar even de hint geraadpleegd. De verstopplek was origineel en creatief. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 14:00
Geloerveld was een buurtschap en industrieterrein met een cache waar je (volgens de hint) een pincet voor nodig had. Dat bleek wat overdreven, want de cache was een petling met een keurig logboekje dat moeiteloos naar buiten kwam.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 14:15
Bij het hek aan de achterzijde van het sportpark ben ik lang bezig geweest. Zowel de linkerzijde als de rechterzijde heb ik onderzocht, daarbij prik- en steekplanten trotserend. Meerdere keren kwam ik opnieuw aangewandeld om aldus met een 'frisse' blik naar het verstopgebied te kijken, een effectieve truc van mijn leermeester Wilxlii Carrotte. Pas toen ik op papier een not-found noteerde en luidkeels riep: "Nu ga ik weg", viel mijn blik ineens op de dop van de petling. Sportief zette ik alsnog mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 14:25
Kasteel Holtmühle (tegenwoordig Chateau Holtmühle) is een kasteelcomplex uit de 17 eeuw, met twee poortgebouwen en een van de weinige geheel bewaard gebleven tiendschuren in Nederland. Tegenwoordig is het een hotel-restaurant van de Bilderberggroep. Na het bestuderen van de plattegrond graaide ik gelijk ook maar even de cache.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 14:35
De herfstcache had ik vandaag al bezocht en nu kwam ik ook de zomercache tegen. Die bevond zich op het landgoed van Chateau Holtmühle. Op het grappige kastje stond 2015, maar in het logboek heb ik toch maar 2016 als jaartal aangehouden.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 14:55
Dat er aan deze serie ook een bonus was verbonden, wist ik niet van te voren. Maar bij twee caches kwam ik ineens de Noord- en Oost-coördinaten tegen, dus ik besloot deze meevaller toe te voegen aan mijn lijstje. De paar extra fietskilometers nam ik op de koop toe. Bij de forse cache moest er nog even worden gezocht naar het logboekje, maar ook dat was voor mij geen enkel probleem.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 15:05
Het zwembad heb ik niet gezien. Ik stond namelijk bij het hek van de kinderopvang en wachtte tot er een moment kwam waarop ik de vermoedelijke verstopplek ongezien kon onderzoeken. Toen het ene opvangmeisje naar binnenging en het ander even niet keek, kon ik toeslaan.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 15:15
De Aalsbeek stroomt in westelijke richting en mondt uit in de Maas. In december 1993 trad die rivier op meerdere plaatsen buiten haar oevers, waardoor 8% van de provincie onder water kwam te staan. Een monument herinnerde hieraan (ter plekke 19,10 meter boven NAP). De cache vond ik met een afwijking van 12 meter. Het nulpunt lag bij de overburen, waar een hoop roestig ijzer was te vinden. Het kokertje lag natuurlijk op een veel logischer plek.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016
Een moeilijkheid van anderhalve ster, geen hint en zowel binnen als buiten niets gevonden. De aartsengel was mij waarschijnlijk niet gunstig gezind.
30 augustus 2016, 15:35
De botanische tuin werd in 1933 gestart door Pater Peter Jochum ter ondersteuning van het biologieonderwijs aan het klooster. Bij aankomst stond er al een man met een fiets die mij vriendelijk toelachte. Het bleek echter geen geocacher, want de petling zat nog op z'n plekje.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 15:40
Missiehuis St. Michael werd in 1875 gesticht door Arnold Janssen uit Goch. Omdat de katholieke kerk in zijn eigen land werd vervolgd, week hij uit naar Nederland. Om de cacheplek te bereiken, fietste ik een stukje langs de Maas. Speciaal voor de geocachers waren er ijzeren trappen aangebracht, waar de petling makkelijk was te vinden.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 15:45
Missionarissen brachten destijds voorwerpen vanuit alle delen van de wereld naar Steyl. De opzet van dit museum was om de bezoekers meer informatie te geven over verre landen en culturen. Sinds 1931 is er niets meer in het museum veranderd. Buiten op een bankje zette ik mijn bierkrabbel in een logboekje. Ook dat ritueel was al sinds 2003 niet meer veranderd.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 15:50
De oorsprong van de missiezusters ligt in het dorpje Steyl. Van hieruit vertrokken honderden zusters, paters en broeders naar alle delen van de wereld. Missionarissen en missiezusters uit alle delen van de wereld komen tegenwoordig hier om er de bronnen van hun religieuze inspiratie te ontdekken en bezinnend te zoeken naar nieuwe wegen voor de toekomst. Ook geocachers komen naar deze plek, maar dat is alleen maar voor de cache.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 16:00
In het Heilig Geest Klooster wonen de dienaressen van de Heilige Geest van de altijddurende aanbidding. Ze dragen een roze habijt en worden daarom Roze Zusters genoemd. Ze bidden 24 uur per dag en verlaten het klooster niet, in tegenstelling tot de Blauwe Zusters. Omdat ik de cache niet zo snel kon vinden, kwam er een meisje de tuin in, dat eerst voor mij de petling pakte en daarna haar konijn liet zien.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 16:15
De Sint Jozefschool is een monumentaal schoolgebouw in de kern van Tegelen, met op het achtererf een overdekte speelplaats. De cache zag ik pas bij de derde keer zoeken op dezelfde plaats.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 16:20
Het voormalige gemeentehuis van Tegelen uit 1939 is voorzien van een monumentaal timpaanstuk met voorstellingen die verband houden met de industrieën in Tegelen. Door samenvoeging met Venlo bij de gemeentelijke herindeling van 2001 verloor het gebouw zijn functie. Op het nulpunt was niets magnetisch te vinden, maar een stukje verderop gelukkig wel.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 16:30
Openluchttheater de Doolhof bevond zich in een prachtig groen park. Om de cache te vinden heb ik lang lopen dolen. Uiteindelijk vond ik de petling met een keiharde afwijking.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 16:35
De vroegere boerderij de Haandert was omgebouwd tot het belangrijkste multifunctioneel zalencentrum van Tegelen. Op dinsdagmiddag was er weinig te doen, maar geocachers konden hier hun hart ophalen. Dat deed ik door de 30e keer vandaag mijn bierkrabbel te zetten.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 16:45
Dit is waarschijnlijk het eerste monument voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Het werd in oktober 1940 onthuld, ter nagedachtenis aan de 30 omgekomen bemanningsleden van de mijnenveger Hr. Ms. Willem van Ewijck, die in 1939 op een eigen mijn liep. Op het Raadhuisplein was de petling prima te vinden.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 16:50
Tegelen had maar één begraafplaats en daar lagen meer dan 3100 mensen begraven. Hoewel er geen hint was, had mijn scherpe blik een klein detail ontdekt, waarna de cache mij niet meer kon ontgaan. Wel moest ik even twee kletsende buurtbewoners om de tuin leiden, maar dat was voor mij een fluitje van een cent.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 16:55
Deze ruilcache bevond zich in een voortuin aan de Broeklaan. Twee luidruchtig blaffende honden achter het raam probeerden mij te weerhouden het logboek te pakken, maar ik waagde het toch. Helaas waren er geen bierachtige spulletjes om te ruilen, dus ik volstond met een krabbel in het logboek.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 17:00
De Munt was een kasteel in Tegelen, dat nu als klooster met zorginstelling in gebruik is. Sinds de renovatie draagt het de naam De Nieuwe Munt. Bij de klimopheg dacht ik lang werk te hebben, maar gelukkig zag ik de cache erg vlot. In tegenstelling tot de hint ('groen') bleek hij zwart te zijn.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 17:05
De nieuwe brandweerkazerne lag op de grens van Tegelen en Venlo. Rijdend over de A73 richting het zuiden is een absolute landmark verrezen, van waaruit Venlo en omliggende plaatsen binnen korte tijd bereikbaar zijn om de veiligheid van alle bewoners te kunnen blijven garanderen. Omdat ik nog wat tijd had, fietste ik naar het noorden, maar ik was verheugd dat mijn veiligheid toch gegarandeerd was.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 17:20
Er was nog tijd, dus fietste ik nog even naar Blerick aan de overzijde van de Maas. Zojuist stond ik nog bij de brandnieuwe brandweerkazerne en nu bewonderde ik een ouderwetse brandkraan. Al na een paar minuten kon ik het sein geven 'brand meester' en zette ik mijn bierkrabbel in het boekje.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 17:30
Het inschatten van de moeilijkheidsgraad van een cache is inderdaad niet altijd even makkelijk. Ik heb meerdere not-founds bij caches van anderhalve ster, terwijl ik 'moeilijkere' direct zie. De 2,5 ster van deze cache leek me aan de hoge kant. Tien jaar geleden trapte ik er nog wel eens in, maar nu had ik in luttele seconden mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 17:45
Gelukkig had ik thuis de beschrijving aandachtig gelezen, maar toch was ik verrast door de originele en creatieve opzet van deze cache. Natuurlijk moest ik even piekeren, maar al snel had ik de code gekraakt en kon ik mijn binaire bierkrabbel zetten. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
30 augustus 2016, 18:05
Een fraaie verjaardagscache om de legger van een paar prachtige creaties te eren. In een stukje groen vond ik een leuk muzikaal huisje. Van de zenuwen kreeg ik het plastic dekseltje niet direct los. Na het zetten van mijn naam op de felicitatiekaart fietste ik terug naar het station van Venlo. Daar eindigde de teller met 48 gefietste kilometers en 39 gevonden caches. Een fraai resultaat en Limburg stond weer lekker stevig op de kaart.
Bedankt en proost, Biertje