175 caches gevonden (logs 10235-10409)
4 februari: met de Braeckgeocachers naar Zoetermeer voor een nieuwe nachtcache (2 caches)
4 februari 2016, 20:55
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers weer op pad. Pino had ons in de redelijk verwarmde cachemobiel naar het Zoetermeerse Westerpark gereden, waar we deze nieuwe nachtcache zouden doen. Het begintraject met de witte reflectoren ging goed, maar ineens zagen we een gele. En daarna niets meer. Ondanks onze 10.000 lumen lantaarns, teruglopen, opsplitsen bij kruispunten en weer teruggaan, kwamen we na die eerste gele niets meer tegen. Hoorde die wel bij de route of was dat nog van een oude nachtcache? Uiteindelijk besloten we een logische weg rond de plas te nemen, waardoor we misschien ergens de route weer zouden oppikken. Zoiets was ons wel vaker gelukt. Na 10 minuten kwamen we opeens weer een gele reflector tegen en even later een drietal witte. Het zoeken naar de UV-plek duurde wat langer, omdat Mighty-Mike beweerde een bepaald object al onderzocht te hebben, terwijl Pino daar later alsnog iets vond. Hierna liep alles weer van een leien dakje en ontdekten we ten slotte de dubbele fire needles. Terwijl we allemaal druk tussen het kreupelhout zochten, wees Corbulo ons op de duidelijke verstopplek. Waarschijnlijk hebben we een stuk overgeslagen, maar 70 minuten na vertrek bij het startpunt schreven we opgelucht onze namen op de logstrook en deelde ik de beloofde stroopwafels uit.
Bedankt en proost, Biertje
4 februari 2016, 21:35
Omdat we de nachtcache vlot hadden kunnen vinden, stelde Pino voor nog een extra rondje te lopen voor Brammetje Prik en de Westercache. Die zat bij een kenmerkende boom, die we met onze lampen goed in het licht hebben gezet. Gelukkig zag vogelkenner Pino iets opvallends, zodat hij hier de gelukkig greep deed. Daarmee was ook de tweede stroopwafel verdiend.
Bedankt en proost, Biertje
6 februari: fietsend langs Pijnacker, Berkel, Delft, Den Hoorn en Ypenburg (15 caches)
6 februari 2016, 11:40
Met een stevige tegenwind fietste ik naar recreatiegebied De Groenzoom, het smalste onderdeel van de Groenblauwe Slinger. Dat is een recreatieve en ecologische verbinding tussen Midden-Delfland en het Groene Hart. Het was nog volop in ontwikkeling, want het geasfalteerde fietspad hield na 100 meter op en veranderde in een zandpad met gemalen puin. Ik zag een eenzame wandelaar, maar dankzij LuckieStar is hier het belangrijkste doel geocachen geworden. Bij de brug was ik dus op mijn hoede en daardoor had ik de listig verstopte cache direct in de gaten. Een kwestie van een scherpe blik, denk ik.
Bedankt en proost, Biertje
6 februari 2016, 12:05
In 1995 was de wijk Klapwijk de rand van Pijnacker en keek men vanaf hier over de weilanden. Die zijn in het zuiden dankzij de nieuwe wijk Tolhek volledig verdwenen, maar in het oosten is er nog wat weiland langs het nieuwe fietspad naar Zoetermeer. Op de plek van de hint vond ik niets. Was de cache soms voor de 3e keer verdwenen? Op een andere (bekende) plaats trof ik de nano toch nog aan. Ik zette mijn bierkrabbel aan de rand van vakje nr. 2.
Bedankt en proost, Biertje
6 februari 2016, 12:15
Nee, geen groep uitgelaten dansers die me opwachtte of een nog snel even oefenende solist. Rondom de dansschool zag het er deze zaterdagochtend verlaten uit. Ik kon dus gewoon op zoek naar de cache, die redelijk zichtbaar (voor niet-dansers) was geplaatst. Nadat ik mijn bierkrabbel had gezet, bleek de jury tevreden met het resultaat, want de vloer kleurde groen. Ik mocht door naar de volgende ronde, uh, cache.
Bedankt en proost, Biertje
6 februari 2016, 12:25
Dat was vandaag een vreemde gewaarwording: toen ik hier in november tevergeefs naar de cache zocht, stond er nog een houten gebouw van twee verdiepingen en een L-vormige heg, die ik helemaal heb doorzocht. Nu waren zowel het gebouw als de heg verdwenen en was er alleen nog een modderpoel. Slechts één klein object was blijven staan en daar wees mijn GPS naar. De cache was nu direct gevonden, dus ik had me gisteravond voor niets zenuwachtig gemaakt en alle logjes doorgelezen op zoek naar verborgen spoilers. Het logboekje was inmiddels helemaal vol. Ik zette mijn bierkrabbel dus op de binnenzijde van het kaft. Extra klein, zodat er nog 1 of 2 namen bij konden.
Bedankt en proost, Biertje
7 november 2015
Het werkt niet echt als je met de verkeerde hint gaat zoeken. Ik zocht hier eerst naar een 'Regular' met de hint 'niet nodig', terwijl het een nano bleek te zijn. Maar ook nadat ik mijn vergissing had bemerkt, heb ik het kleine ding niet zien zitten. Echt een cache voor liefhebbers, dus. Ik kom hier in de winter nog eens terug.
6 februari 2016, 12:40
Vanaf de fietsbrug had ik een mooi uitzicht op de spoorbrug over het watertje en het paadje eronder. Waar dat heen leidde, wist ik niet, maar waarvoor was duidelijk: hier kwamen geregeld bierliefhebbers bijeen om hun lege blikken achter te laten. Na wat snuffelen vond ik ook de cache. Zonder mijn handen vies te maken wist ik het logrolletje te pakken te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje
6 februari 2016, 13:00
Het Zwethsluisje bij Berkel bleek een enorm waterverschil van zo'n 4 meter te overbruggen. Zoiets was ik nog niet eerder tegengekomen. De cache lag een stukje verderop. Het bleek helemaal geen 'small', zoals bovenaan de cachepagina stond vermeld. Het was namelijk een petling, dus een micro. Het logboekje was helaas kletsnat. Niet alleen de koeien waren er dol op, waarschijnlijk ook andere viervoeters.
Bedankt en proost, Biertje
6 februari 2016, 13:20
Bij 'Santa Claus is coming to town' denk je in eerste instantie niet aan Delft, maar toch had deze vriendelijke man met z'n (bier)buikje zijn tijdelijke woning in deze buurt gekozen. Omdat al aangekondigd was dat hij binnenkort weer zou verdwijnen, vreesde ik al het ergste, toen ik niet snel genoeg iets kon vinden. Bij een laatste inspectie zag ik toch z'n plastic huisje, waar hij en een petling lachend op me lagen te wachten.
Bedankt en proost, Biertje
6 februari 2016, 14:10
Volgens de hint was de Delfstoffer op deze pagina iets op het spoor. Op de cachepagina stond namelijk een harig beestje dat snuffelend over de grond een sleutel had gevonden. Wat dit allemaal met de cache had te maken, bleef voor mij een raadsel, want in dit Delftse tuintje lag het doosje niet op de grond, was er geen sleutel nodig en ben ik het beestje ook niet tegengekomen. Met een hoofd vol vraagtekens verliet ik de wijk.
Bedankt en proost, Biertje
6 februari 2016, 14:25
Deze korte multi in Delft-Zuid was gemaakt om de Lecqertjes te verrassen. Het heeft mij ook verrast, maar dat was natuurlijk de bedoeling . Alle aanwijzingen waren goed te vinden en de cache ten slotte ook. Waren alle multi's maar zo simpel, bedacht ik me 2 uur later, toen ik in Ypenburg verdwaalde tussen de speeltuinen.
Bedankt en proost, Biertje
6 februari 2016, 14:35
Twee weken geleden had ik hier ook al gestaan, maar toen dacht ik dat de cache was gejat. Toen ik later op de dag een Delftse geocacher aan de lijn had, die bekend staat om zijn arendsogen + brilletje, kon ik gelijk even om hulp vragen. Omdat ik een dergelijke constructie wel vaker was tegengekomen, bleek ik over tunnelvisie te beschikken waardoor ik de simpelste oplossing gewoon over het hoofd had gezien. Vandaag was de herkansing. Ik zette m'n fiets netjes naast de cache en ging opnieuw op zoek. Nu was het varkentje snel gewassen. Flink gewassen zelfs, want het logrolletje bleek kletsnat. Voorzichtig kraste ik mijn naam in het natte papier.
Bedankt en proost, Biertje
6 februari 2016, 14:45
De minibiebs schieten tegenwoordig als paddenstoeltjes uit de grond en bijna elke bevat wel een cache. Volgens mijn statistieken was deze nieuwe aan de Kapellaan in Den Hoorn inmiddels de 14e waar ik mijn bierkrabbel kon achterlaten. De bieb zat zo vol, dat ik veel tijd nodig had om het logboek tussen alle andere boeken terug te vinden. Uiteindelijk bleek het allemaal erg logisch. In de serie Eenvoudige Tradi's (ET) was dit al nummer 11, terwijl 10 nog moest verschijnen. Eenvoudig Rekenen?
Bedankt en proost, Biertje
6 februari 2016, 14:55
De minibiebs schieten tegenwoordig als paddenstoeltjes uit de grond en bijna elke bevat wel een cache. Volgens mijn statistieken was deze nieuwe aan de Weideland in Den Hoorn inmiddels de 15e waar ik mijn bierkrabbel kon achterlaten. Toen ik als kind met mijn ouders slot Loevestein bezocht, vertelde de gids in de kamer van Hugo de Groot natuurlijk uitgebreid het bekende ontsnappingsverhaal. Er waren in Nederland 3 boekenkisten, zo vertelde hij ons. "Eentje in het Rijksmuseum, eentje in het Prinsenhof in Delft, maar dit is de echte!"
Bedankt en proost, Biertje
6 februari 2016, 15:05
De minibiebs schieten tegenwoordig als paddenstoeltjes uit de grond en bijna elke bevat wel een cache. Volgens mijn statistieken was deze nieuwe in Delft inmiddels de 16e waar ik mijn bierkrabbel kon achterlaten. 'Kleine Vrije Bibliotheek' stond er met sierlijke letters op geschilderd. Tussen de titels zocht ik naar het meest logische boek rond een dief ('De Raaf'), maar dat bleek niet het logboek.
Bedankt en proost, Biertje
6 februari 2016, 15:25
Deze cache leidde me naar de Sportring bij sportpark Brasserskade aan de rand van Delft. De verstopplek van de cache viel niet te missen, zodat ik hier snel en ongezien kon toeslaan. Ik bladerde nog even in het logboek, maar kwam de naam van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte nergens tegen. De afstand kon toch geen bezwaar zijn?
Bedankt en proost, Biertje
6 februari 2016, 16:30
Verbaasd las ik achteraf alle logjes met "snel gevonden", "makkelijke vragen" en "vlot van wp naar wp kunnen gaan". Ik had aan deze multi namelijk een behoorlijke kluif. Maar de drank hield me gelukkig op de been. Het ging al gelijk mis bij wp1, waar ik me concentreerde op 'dakjes' en niet op 'grote'. Op weg naar wp2 begon ik toch te twijfelen en bekeek nog eens de gemaakte foto's. Dat bracht me alsnog naar wp2, waar ik de cirkels op de grond telde. Dit aantal leidde me naar een verre plek zonder enige speeltuin. Met 'grond' werd kennelijk ook de schuine muur bedoeld. Op weg naar het nieuw berekende wp3 fietste ik bij toeval langs de speeltuin van wp4. Daar kon ik alvast de gele ballen tellen en terugrekenen wat het antwoord bij wp3 zou moeten zijn. Toen ik daar stond, bleek mijn beredeneerde oplossing inderdaad te kloppen. Nu hoefde ik alleen nog naar wp5, maar dat bleek ineens 1,5 km verderop te liggen. Dat kon niet goed zijn. Ik besloot het laatste antwoord te gokken en zag op de kaart een mooi en logisch plekje. Daar vond ik "snel, makkelijk en vlot" de cache. Het was me dus toch nog gelukt. Opgelucht zette ik mijn bierkrabbel, nam nog een flinke slok en fietste terug naar Leidschendam. Ik eindigde deze dag met 72 km op de teller en 15 gevonden caches.
Bedankt en proost, Biertje
12 februari: op de bier-bike via Zoetermeer naar Bodegraven gefietst en via Boskoop weer terug (12 caches)
12 februari 2016, 10:45
Bij het station van Zoetermeer Javalaan waren wel honderd plekken om een nano te verstoppen. En dan was er ook nog een stalen trap naar het hoger gelegen perron. Ik besloot me tot het straatniveau te beperken, nam het zoekgebied redelijk ruim en vond het na 10 minuten wel welletjes. Ik wilde mijn bier-bike pakken, toen mijn oog ineens op een nieuw plekje viel. De grijze rakker grijnsde me vriendelijk aan. Op plekje 15 van de logrol zette ik met een sneltreinvaart mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
12 februari 2016
De Piramide was in 2006 een participatieproject voor de bewoners van Oosterheem. Onder leiding van de Zoetermeerse kunstenaar Daniël van Goor en met steun van de gemeente hebben zo'n 200 deelnemers meegedaan en dit kunstwerk gerealiseerd. Nadat ik alle foto's had gevonden en de vragen beantwoord, liep ik naar de cache. Helaas kon ik op het berekende punt niets ontdekken. Rekening houdend met een kleine rekenfout, heb ik het zoekgebied nog iets vergroot, maar dat leverde helaas niets op. Thuis nog maar eens de gemaakte foto's controleren...
12 februari 2016, 11:50
Op de kale grasvlaktes van het Bentwoud moest ergens een jerrycan liggen, vermoedde ik. Na wat vruchteloos geklauter rond de modderige oevers van het kanaaltje koos ik een andere tactiek: ik belde mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, die hier destijds ook hulp nodig had gehad. Inderdaad begon de wijze man eerst uitgebreid Brouwertjes te bedanken, die hem toen de juiste plek had uitgelegd. Precies daar bleek ik al te staan en ineens zag mijn scherpe blik iets geks, waarna ik al snel de bovenkant had blootgelegd.
Bedankt en proost, Biertje
12 februari 2016, 12:25
Bij de Groene Brug in Hazerswoude-Dorp had ik al eerder gezocht en vandaag probeerde ik het opnieuw. Toen dat weer niets opleverde, schakelde ik een hulplijntje in. Mijn goede vriend Mighty-Mike was hier geholpen door een passerende automobilist en met deze aanwijzing was het zo gepiept. Het doosje zat op een (logische) plek waar ik totaal niet had gekeken, omdat ik ervan overtuigd was dat het onder de brug moest zijn. Opgelucht fietste ik verder richting Boskoop.
Bedankt en proost, Biertje
3 januari 2016
Bij de groene brug van Hazerswoude-Dorp moest ik op zoek naar een micro, waarin ruimte was voor coins en kleine TB's. Dat moet dus eigenlijk wel een 'small' zijn. Helaas niets gevonden. Misschien omdat ik op weg was naar het Geotopia Nieuwjaarsevent en vreselijk behoefte had aan een biertje?
12 februari 2016, 13:00
Al twee keer had ik dit plekje aan De Oude Wijk bezocht. De eerste keer was ik geprikt, de tweede keer heb ik zelf geprikt. Vandaag deed ik het anders: ik gebruikte mijn scherpe blik en vermeed het nulpunt. Al snel had ik beet. Verbaasd over dit onverwachte succes, prikte ik een leeg plekje op de logrol en zette mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
3 januari 2016
Voor de tweede keer was ik hier. De eerste keer heb ik me laten prikken, maar de tweede keer heb ik zelf geprikt. Vooral hier en daar. Het heeft niet geholpen.
28 december 2015
Moest ik nu zelf hier en daar prikken of werd ik hier en daar geprikt? Dat laatste bleek het geval, want de geniepige brandneteltjes en gemene doornen hadden me al snel te pakken. Dit terrein is in de zomer minstens 5 sterren, dus ik besloot het niet te snel op te geven. Toch zou ik nog een keertje terug moeten.
12 februari 2016
TB Hotel Halve Raak zag er vrijdagmiddag weinig gastvrij uit, want nergens was een duidelijke ingang te bekennen. Het TB-doosje kreeg ik na wat wrikken wel los, maar de gasten heb ik laten slapen. Onder de dop met GC-logo zat jammer genoeg geen tool. Met mijn eigen gereedschappen heb ik nog wat geprobeerd, maar helaas...
12 februari 2016, 13:40
In december was ik al eens in onze straat geweest, maar toen moest er nog hard worden geblazen. Dat hoefde nu niet meer, want de (nieuwe) cache zag ik al gelijk zitten. Helaas is de bergplaats niet waterdicht, want ik zette mijn bierkrabbel op een nat logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje
28 december 2015
In deze straat vond ik wel iets waar ik (hard en zacht) in heb geblazen, maar er gebeurde helemaal niets. Was het logrolletje door een van mijn voorgangers ergens in het struikgewas geblazen? Ik denk dat de cachelegger hier even naar moet kijken.
12 februari 2016, 13:50
Met de vragen over Noach en de zondvloed wist ik wel raad, want een paar jaar geleden heb ik ook al eens dergelijke vragen moeten beantwoorden. Toch was ik kennelijk niet meer zo Bijbelvast en had ik ergens een telfoutje gemaakt, want op 15 meter van het berekende punt vond ik de mini-ark. Die bleek niet tegen het regenwater bestand, want het logrolletje in het boterhamzakje was drijfnat. Maar onderhoud was inmiddels aangekondigd, dus dat komt allemaal goed.
Bedankt en proost, Biertje
12 februari 2016
Opnieuw ging ik op zoek naar het verloren geld, maar ook dit keer heb ik niets gevonden. Helaas...
12 februari 2016, 14:30
De Lente en de Zomer had ik al bezocht, de Winter is alleen voor Premium Members dus daar hoefde ik niet heen, en daardoor bleef vandaag alleen nog de Herfst over. Die lag in Bodegraven, bij de splitsing van de Hoogendoornlaan en de Warmoeskade. Voor de picknicktafel en het bankje vond ik het nog wat frisjes, dus ik dook direct op de cache af. Die bleek alle herfststormen goed doorstaan.
Bedankt en proost, Biertje
12 februari 2016, 14:40
Oud-Bodegraven is een buurtschap bij Bodegraven en telt 133 inwoners en 1 cache. Twee van die inwoners scheurden voorbij in hun auto, terwijl ik voorzichtig op zoek ging naar de cache. Het potje stond keurig op mij te wachten, waarna ik mijn oude bierkrabbel op de logrol plaatste.
Bedankt en proost, Biertje
12 februari 2016, 15:05
Inmiddels was ik weer op de terugweg. Ik fietste richting Boskoop naar het driepolderpunt. Op de plek waar de Middelburgsepolder, de Tempelpolder en polder Reeuwijk samenkomen, was ik al eens eerder geweest. Bij de zomerstorm was er toen een boom omgewaaid en tijdens de opruimingswerkzaamheden is de cache verdwenen of verplaatst. Na een aantal not-founds werd het doosje ineens toch weer teruggevonden. Vandaag, een half jaar later, zag de plek er een stuk overzichtelijker uit. De cache was daardoor niet moeilijk te ontdekken.
Bedankt en proost, Biertje
3 augustus 2015
Ook ik kon de cache niet vinden, zelfs niet nadat ik van Loze Jorry telefonisch een uitgebreide beschrijving van de plek kreeg. De boer vertelde me daarna dat er tijdens de zomerstorm van vorige week zaterdag een boom was omgewaaid en dat bij de opruimwerkzaamheden waarschijnlijk ook het doosje is ontdekt en meegenomen. Hier is dus wat onderhoud nodig.
12 februari 2016, 15:25
Bij het voormalige buurtwinkeltje aan dit Boskoopse pleintje had men een fraaie gevelcache geplaatst. Er was lekker geknutseld om een indrukwekkend resultaat te bereiken. Ik liet me niet afschrikken en zette mijn naam in het boekje. Op de foto ontdekte ik achteraf dat ik per abuis 16-2 heb geschreven. Dat zal wel door de alcohol komen. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
12 februari 2016, 15:35
In dit parkje in Waddinxveen mocht ik op zoek naar een konijn. Volgens mij was het een haas, maar ik werd misschien wat afgeleid door de fraaie behuizing en constructie die hier was neergezet. Erg mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
12 februari 2016, 16:10
Het puzzeltje had ik gisteravond nog even opgelost. Hoewel ik een groot deel van mijn leven als padvinder heb doorgebracht, herkende ik deze cijfercode niet. Maar ik snapte wel dat er een RD-coördinaat moest staan en met wat uitproberen verschenen de eerste letters. Toen ontdekte ik de logica en was het geheim ontrafeld. Vanmiddag had ik mijn fietsroute speciaal langs dit plekje geleid, zodat ik ook hier mijn bierkrabbel kon achterlaten. Eenmaal thuis stonden er 82 kilometers en 12 caches op de teller. Ik heb me snel omgekleed, want ik werd in Voorburg op een borrel verwacht.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari: vanuit Utrecht op de OV-fiets door Vleuten en een stukje van Nieuwegein (24 caches)
15 februari 2016, 10:40
Vanwege een eet- (en drink)afspraak in Utrecht had ik een fietsroute uitgezet langs Vleuten en Nieuwegein. Op het Centraal Station van Utrecht stond een OV-fiets voor me klaar en zo bereikte ik buurthuis De Boeg. Als de voordeur met het naamboord de boeg is (voorkant van het schip), dan ligt de cache dus aan bakboord (links) en niet aan stuurboord, zoals de hint ons probeert wijs te maken. Gelukkig had ik mijn GPS bij me en die loog niet.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 10:55
Bij station Utrecht Leidsche Rijn werd nog volop gewerkt. Een verkeersregelaar gaf me aanwijzingen en leidde me (onbewust?) richting de cache. Dankzij mijn scherpe blik had ik de nano direct in het vizier. Daarna heb ik nog een vrouw op de fiets de weg naar het centrum gewezen, met de tip een stukje af te snijden, zoals ik dat ook had gedaan.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 11:15
De Smalle Themaat was een smalle weg met oude wilgen. Terwijl ik logde, zag ik in de verte een fietser naderen. Ik dacht snel de zaak te kunnen verstoppen, maar liet het plastic zakje met de logrol vallen en gleed daarna uit op de modderige oever van de sloot. Ik deed maar even of ik een prachtige natuurfoto ging maken. "Val er niet in, hè?" riep de fietsende man in het voorbijgaan nog.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 11:25
Langs deze weg die nu Het Lint heet, had zich spontaan een piepklein beekje gevormd. Dat moest ik eerst voorzichtig 'doorwaden' om de cache te kunnen grijpen. Dankzij mijn waterdichte Island MFS Air Actives van Meindl had ik nergens last van. In alle rust zette ik mijn bierkrabbel en fietste verder naar het centrum van Vleuten.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 11:35
Ook op maandagochtend was het al druk rond dit langwerpige plein. Het waren voornamelijk parkerende en vertrekkende auto's voor Albert Heijn en Dirk van den Broek. Zittend op een bankje in het zonnetje bekeek ik de drukte. De cache had ik natuurlijk al gelogd.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 11:40
Het gemeentehuis (nu een wijkservicecentrum) is duidelijk een gebouw uit de jaren '80. Volgens de website is het maandag t/m vrijdag geopend van 9 tot 17 uur, maar het zag er deze maandagochtend nogal gesloten uit. Daardoor had ik alle vrijheid om ongezien op zoek te gaan naar de cache. Zonder naar mijn GPS te kijken dacht ik wel te weten waar die moest zitten, maar dat bleek toch een beetje anders.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 11:50
Het oude stationsgebouw is nu in gebruik door een bloemenwinkel en een lijstenmakerij. Op zoek naar de verstopplek van de cache viel me al gelijk iets verdachts op. Terwijl ik dat onderzocht, kwam de bewoner naar buiten. Ik legde maar snel uit dat ik voor het verstopte doosje kwam en hulpvaardig werd ik daarna op de cache gewezen, die heel ergens anders zat. Vriendelijk dankend heb ik daarna de constructie geopend en mijn bierkrabbel achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 11:55
Het oorspronkelijke doel van geocachen was om mensen naar onbekende mooie plekjes te brengen, maar dat idee wordt niet door iedereen gevolgd. Deze 'bijzondere' voortuin aan de Ridderhoflaan bleek volledig bestraat en op die tegels waren een paar keien gelegd. Het verband met Sneeuwwitje kon ik niet ontdekken, maar mij hoor je niet klagen. Ik heb gewoon het plastic zakje gepakt en mijn bierkrabbel op het (sneeuwwitte?) papier gezet.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 12:20
De Veldhuizerplas in de wijk Veldhuizen is destijds aangelegd als waterbuffer. De noord-cache lag op een mooi uitzichtpunt, waar je met mooi weer prima met een biertje kan zitten. Hoewel de zon scheen, was het best fris, dus ik hield het vandaag alleen bij het zoeken naar de cache. Dat was in een wip gebeurd.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 12:30
Voor het westelijke uitzichtpunt moest ik de hoogte in. Vanaf hier had ik aan de ene kant uitzicht over de schapenweide, de Veldhuizerweg en de A12, en aan de andere kant de Veldhuizerplas. De nano kon eigenlijk maar op één plekje zitten en daar wurmde ik het ding dan ook uit.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 12:50
De zuidelijke cache lag bij zo'n bekende muur van staaldraad, opgevuld met steentjes, door geocachers meestal een 'klaagmuur' genoemd. Gelukkig stond er in de hint dat ik niet tussen die stenen hoefde te zoeken. Dat beperkte het aantal mogelijkheden, dus al snel kon ik hier mijn bierkrabbel zetten.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 12:55
De cache in het oosten bleek vastgebonden, dus die kon ik niet even snel meenemen. Daardoor was ik in een mum van tijd omringd door diverse blaffende en springende honden en hun schreeuwende toesnellende baasjes. Nadat iedereen z'n eigen hond weer tot de orde had geroepen, kon ik de logrol terugstoppen en even op adem komen.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 13:10
De wijze was te vinden in een grappige voortuin aan de Gouvernantelaan. Ik zag hem al snel zitten, bekeek hem van alle kanten en onderzocht daarna ook zijn omgeving. Omdat ik niets kon vinden, raakte ik van de wijs. Ik besloot een hulplijntje te gebruiken en belde aan. De vrouw van de cachelegger moest drie keer wijzen, voordat ik ontdekte dat er nog een tweede wijze aanwezig was. Ten slotte haalde ze zelf maar de cache voor mij tevoorschijn. Aha, op die wijze dus! Een stuk wijzer vertrok ik daarna richting de Leidsche Rijn.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 13:20
Via de fraaie fietsbrug bereikte ik de overkant van de Leidsche Rijn, die er in het zonnetje prachtig bij lag. De munitiekist trof ik op een logisch plekje aan. Rustig schreef ik mijn log en liet als dank TB 40 achter.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016
De Jeremiebrug, die vroeger bij de Tolsteeg in Utrecht lag, moest daar weg wegens verbreding van het spoor. Vorig jaar is het gevaarte verplaatst naar de kruising met de Alendorperweg. Hoewel de hint zeer duidelijk was, trof ik daar geen magnetische cache aan. Voor de zekerheid heb ik ook nog even in de andere hoekpalen gekeken, maar helaas...
15 februari 2016
De grote kist was snel gevonden, maar die bleek leeg. Volgens het papiertje hoorden hier attributen in te zitten die nodig waren om de werkelijke cache te vinden. Ik piekerde over de mogelijkheden. Een touwladder? Een opblaasbootje? Op de cachepagina ontdekte ik later dat de kist al sinds oktober leeg is, maar door sommigen toch maar als 'gevonden' wordt gelogd. Wat jammer dat de cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud en dat hij in de tussentijd deze cache niet op 'disabled' heeft gezet.
15 februari 2016, 14:05
Dit was waarschijnlijk een Bed & Breakfast voor zwervers. Op dit plekje langs de Melissekade stonden namelijk alleen twee bankjes zonder leuning en een prullenbak. Maar de nano was gelukkig vlot gevonden en de bierkrabbel werd snel gezet in vakje 18.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 14:20
Met mijn OV-fiets was de bushalte goed bereikbaar. Er zaten al twee mensen te wachten en omdat de bus maar niet wilde komen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken, razendsnel toegeslagen en daarna uitgelegd wat ik had gedaan. Toen de bus eindelijk in de verte verscheen, had ik de cache allang teruggelegd en was reeds vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016
Echt een cache voor de liefhebber met veel geduld.
15 februari 2016, 14:50
De bezoekers van brasserie De Steiger konden vanmiddag zien hoe ik mijn OV-fiets tegen de brugleuning zette en daarna op zoek ging naar de cache. Daar keek ik in eerste instantie overheen, maar gelukkig ging het bij een tweede inspectie alsnog goed. Ik moest me wel even als een slangenmens gedragen om het ding ook daadwerkelijk in handen te krijgen, maar natuurlijk is me dat gelukt. Het logboekje begon al aardig uit elkaar te vallen. De losgeraakte natte blaadjes lagen onderin de koker, de rest van het vochtige logboekje lag bovenop en daarin heb ik ergens op goed geluk mijn naam gezet.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 15:00
Ik had net de cacheplek ontdekt, toen het begon te regenen. Dat duurde gelukkig maar 2 minuten, waarna ik mijn toolbox heb geopend en het kokertje kon opvissen. De nieuwe busbaan liep nog iets door, dus ik ook.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 15:05
Hier moest ik even lachen, want ik had een soort herdenkingsplaatje verwacht vanwege de eerste steenlegging destijds. Ik liep zoekend rond de steen en zag ineens de cache ergens in het gras liggen. Wellicht weggewaaid? Na het loggen heb ik het kokertje op een logisch plekje gestopt en een beetje afgedekt.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 15:25
Voor de hele monopoly-serie had ik helaas geen tijd meer, maar op de terugweg naar Utrecht CS kwam ik wel langs Start. Die kon ik dus toch nog even oppikken. De cache lag op een mooi en logisch plekje.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 15:40
Op mijn terugweg naar Utrecht CS fietste ik langs Penitentiaire Inrichting Nieuwegein. Maar de bijbehorende cache lag daar toch een flink stuk vandaan. Bang voor diefstal? Het kokertje zat fraai opgesloten, samen met een plastic gevangene. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 16:10
Oudwijk is een buurt in de wijk Oost van Utrecht. De cache hing hier behoorlijk in het zicht, maar zat er inmiddels toch al bijna een jaar. Blijkbaar kijken de voorbijgangers alleen maar strak op hun telefoon. Ik zette mijn bierkrabbel en zag dat ik al de tweede bezoeker was vandaag.
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 16:20
Met deze fantastische cache ben ik precies 3 jaar bezig geweest. In februari 2013 was ik in Utrecht en bezocht ik toevallig 4 kroegen van deze route: stadskasteel Oudaen, café Springhaver, de Morgenster en kafé België. De gevraagde items heb ik gelijk gefotografeerd, omdat mijn geheugen achteraf altijd een zeef blijkt. In juli 2014 heb ik de resterende cafés bezocht, maar de kist heb ik toen in het donker niet kunnen vinden. Beide controlegetallen klopten, maar had ik misschien een rekenfout gemaakt? Begin 2015 bleek de cache verdwenen en werd een nieuwe op een andere locatie geplaatst. Met de nieuwe formule kwam ik in augustus op een plek die mij niet logisch leek. Later las ik in een andere log dat men een rekenfout had gemaakt omdat er bij M een +1 was bijgekomen. Aha, dat had ik dus ook gemist. Vandaag kon de klus dan eindelijk worden geklaard. De hint zag ik nu direct en de cache dus ook. Opgelucht en nog redelijk nuchter zette ik eindelijk mijn bierkrabbel. Na Drunken Sailor (in Antwerpen) is dit de tweede kroegentocht die ik succesvol heb volbracht. Complimenten voor de prachtige, overzichtelijke en informatieve cachepagina. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
15 februari 2016, 16:45
Nadat ik mijn OV-fiets bij het station weer had ingeleverd, ging ik naar binnen voor de laatste cache van vandaag. Het was erg druk bij Boekspot, maar het logboek lag al open op mij te wachten. Omdat als grootte van deze cache 'regular' staat vermeld, wilde ik hier een TB achterlaten die naar Duitsland moest. Maar er was helemaal geen doos of kist. Dat is natuurlijk geen probleem, maar het is beter om het formaat dan op 'not chosen' te zetten (net als Earthcaches). Ik sloot de dag af met 24 gevonden caches en 42 gefietste kilometers.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari: van Berkel via Rotterdam naar Schiedam en dan over het fietspad langs de Poldervaart (31 caches)
17 februari 2016, 09:45
Het olifantsgras bleek in februari gelukkig niet zo hoog dat een olifant zich erin kan verschuilen, maar door de regen was er vlakbij de cache een behoorlijke plas ontstaan (meer een meer). Gelukkig kon ik het droog houden, want de cache was zeer makkelijk bereikbaar en door zijn opvallende dop ook heel goed zichtbaar.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 09:55
Op het muurtje bij dit elektriciteitshuisje aan de rand van Rodenrijs lag een nieuwe zwarte portefeuille, maar die bleek leeg. De cache zat iets verderop en was vlot gevonden. Wat ik met de hint 'smiley' moest, snapte ik niet. Maar door deze log staat die smiley nu wel op de kaart.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 10:05
Deze plek zag er inderdaad ideaal uit om te vissen, maar de cachelegger had hier nog nooit een hengelaar gezien. Vandaag had ik die ook niet verwacht, want het water van de plas was bevroren en op de steiger lag een laagje rijp waardoor het erg glad was. Vanwege het felle zonlicht en de goed gekozen kleur van de dop zag ik de petling heel even over het hoofd.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 10:25
Hoewel ik niet van koffie hou, fietste ik toch even om naar de wijk Ommoord in Rotterdam. In een grappig parkje mocht ik op zoek naar een pot. Daar had vroeger geen oploskoffie ingezeten, maar jodenkoeken. Ik herkende namelijk het paarse deksel. Maar dit maakte me niets uit, want in het logboekje kon ik prima mijn bierkrabbel kwijt.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016
De Bergse Achterplas is een broedgebied voor vogels, dus daarom hing er een bord met verboden toegang. Voor de cache was geen hint, dus ik wist het al: dit is een hele makkelijke of een zeer listige. Ik vermoed nu het laatste...
17 februari 2016, 11:05
Het parkeerterrein bij het nabij gelegen metrostation Meijersplein was vanmorgen voor de helft gevuld. Ik zette mijn bier-bike tegen het gebouwtje en had de nano toevallig direct in de gaten. Ondanks de kou wist ik mijn bierkrabbel keurig in vakje 7 te priegelen.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 11:20
Station Schiebroek, aan de Hofpleinlijn naar Scheveningen, werd in 1908 geopend. Nadat het dorp door Rotterdam was geannexeerd, kreeg het station de naam Rotterdam Kleiweg. In 2006 werd het gesloopt om plaats te maken voor het moderne station Melanchtonweg van de RandstadRail. Ruim 100 jaar na de oprichting is er ter herinnering nu ook een cache geplaatst. Daarvoor moest ik een voetpad volgen langs het spoor om met een korte blik mijn vermoeden van de verstopplek bevestigd te zien worden.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 11:35
Sommige Rotterdammers leven in hun eigen wereldje, zoals hier aan de Abraham Kuyperlaan. Ik dacht eerst dat het om het elektriciteitshuisje ging, waarop een wereld met spelende kinderen was geschilderd. Maar toen ik me wat beter op het nulpunt concentreerde, zag ik ineens wat vreemds. De cache was lastig te grijpen, maar de aanhouder wint.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 11:50
Bij de ingang van het Vroesenpark stond een verschrikkelijk bord: 'Geen drank op straat, alc. 0%!' Ik hoopte maar dat niemand in mijn rugzak zou kijken, waar mijn noodzakelijke tools zaten (de bierblikken voor onderweg). Ik probeerde me dus te gedragen als een keurige wandelaar die geen alcohol op had, maar bij het zoeken naar de cache viel ik door de mand. Mijn blik was kennelijk wat vertroebeld en het duurde lang voordat ik de keurig weggewerkte micro had ontdekt. Buiten het park nam ik snel een stevige slok voor de schrik.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 12:25
Langs de Poldervaart was vorig jaar een nieuw fietspad gelegd, die sinds januari is voorzien van een serie caches. Als fietsende bierdrinker was dit een goede aanleiding om weer eens naar Schiedam te komen voor deze route van 6 km. De start was bij Vijfsluizen, heel vroeger de inlaat van vers water voor Delft en Den Haag. Voor deze mini-multi had ik thuis al de projectie gemaakt en via de sluisbrug bereikte ik de gezochte boom met de eerste petling van deze serie.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 12:35
Volgens de cachepagina heeft begraafplaats en crematorium Beukenhof een warm en smaakvol interieur. Ik heb het niet gecontroleerd, want ik stond er met mijn rug naar toe. Alle aandacht ging namelijk naar de boompartij aan de oever van de Poldervaart, waar ik de inderdaad 2e petling aantrof.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 12:40
Vroegâh (in mijn frisdrankperiode) heb ik ook nog een jaartje tennis gespeeld. Dat was niet bij tennisclub Spieringshoek in Schiedam, want daar had ik nog nooit van gehoord. De bal was hier behoorlijk in de boom geslagen en ik had wat lokale hulpmiddelen nodig om de zaak weer los te krijgen. Het logpapier was wat vochtig, maar goed beschrijfbaar.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 12:45
Deze ronde molen uit 1710 werd in 1888 verhoogd tot stellingmolen. Na plaatsing van een dieselmotor en later door een nieuw gemaal, kwam de molen leeg te staan. In 2012 werd het bouwwerk door Stichting de Schiedamse Molens aangekocht en kon de restauratie beginnen. Er zijn fanatieke statistici die graag alles willen weten over de exacte hoogte van de stelling, de Vlaamse vang en de bovenschijfloop met 41 staven, maar mij ging het slechts om de cache. Dat was een transparante petling van 12,5 cm (binnenmaat doorsnede 22 mm) met een kastanjebruine dop.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 12:55
Voor mijn 10300e cache had ik geen problematische puzzel uitgezocht of een moeilijke multi. Tijdens mijn fietsroute langs de Poldervaart nam ik namelijk gewoon even de afslag naar de Olympiaweg. Daar werd flink gewerkt, maar kennelijk niet vandaag. Het pakken van de cache was dus weer een makkie.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 13:00
De serie langs de Poldervaart bestond uit 18 caches en 2 extraatjes. Voor deze moest een simpel puzzeltje worden opgelost, dus na een paar biertjes was me dat thuis gelukt. De cache liet zich ook makkelijk zien, maar door de stroom van passerende fietsjeugd moest ik met m'n ogen in het achterhoofd even het juiste moment afwachten.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 13:10
Van de Nieuwlandse molen resteerde alleen nog de terp en de molenwaterloop daarachter. De grootste poldermolen rond Schiedam werd namelijk in 1944 in brand gestoken ter vergelding van een sabotage-actie van het verzet op de naastgelegen spoorlijn. Bij het zoeken naar de cache kreeg ik gelijk bezoek van een paar nieuwsgierige geitjes. Het kan ook zijn dat dit kwam door de bierwalm die continu om me heen hangt en waar dieren altijd vrolijk op reageren.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 13:15
Het Vlietland Ziekenhuis heeft een regionale functie en telt 452 bedden en 2 caches. Zicht op het Vlietland Ziekenhuis had ik al in augustus 2014 gevonden, maar door de nieuwe serie langs de Poldervaart ligt er nu ook een tweede. Ook die was niet lastig verstopt, maar pas toen ik er daarna omheen liep, snapte ik de aparte schrijfwijze van deze cache alsmede de hint.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 13:20
De molen van Bregman was een lage ronde stellingmolen, die in 1924 onttakeld is. De romp werd ingekort en is nu nog in gebruik als woning. Terwijl ik even heen en terug naar de cache glibberde, zag ik dat de Poldervaart hier bij de A20 kennelijk doodliep.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 13:25
Nadat ik via het viaduct de A20 was gepasseerd, doemde de Poldervaart weer op. Er was een grote vissteiger aangelegd, waar ik een beetje doelloos naar de petling heb gezocht. Hij bleek er toch te liggen, ontdekte ik uiteindelijk, pal naast mijn bier-bike. De Blauwe Brug lag er overigens niet meer; die was al in 1976 gesloopt.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 13:45
Hoewel alle caches niet moeilijk waren verstopt, was dit toch de lastigste van de serie. Maar dat kwam vanwege de afwijking in het coördinaat. Bij de boom op het nulpunt was namelijk niets te vinden. Uiteindelijk heb ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte gebeld, die dankzij zijn arendsogen + brilletje (en een ander team) de cache destijds op eigen kracht wist te vinden. Dat lukte mij nu dus ook, zodat ik hier alsnog mijn bierkrabbel kon zetten. Dat was overigens op N 51°55.759 - E 004°22.936.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 14:05
Op de kinderboerderij in het Beatrixpark was het woensdagmiddag natuurlijk erg druk, maar ik was de enige die voor de cache kwam. Rustig ging ik alle hokken af om de codes te noteren. De twee varkens lagen lekker lui in het zonnetje te genieten. Ja, dat zou ik ook wel willen, maar er moest helaas worden gewerkt. Bij de koeienstal zag een medewerkster waar ik mee bezig was en kwam direct excuses aanbieden. Ze had namelijk een hek verplaatst en dacht dat de aanwijzing van zo'n afstand nu niet meer zichtbaar was. Gelukkig beschik ik over adelaarsogen en een fototoestel + telelens, dus dit was geen enkel probleem. De forse cache bleek fraai geknutseld, waardoor ik lachend mijn naam in het logboek heb gezet. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 14:15
Bij de volkstuinen aan de overkant van de sloot werd druk getuinierd, want er klonk een hoop lawaai. Ik kon niet zien wat er plaatsvond, dus concentreerde ik me op de cache. Hoewel de sloot flink was uitgebaggerd en het gras op de oever door een laag modder was bedekt, bleek de cache wonderwel gespaard. Zonder vieze handen te krijgen kon ik hier mijn volkse bierkrabbel plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 14:25
De ANWB-wegwijzer op het kruispunt van de Joppelaan en de Windas werd door mij grondig bestudeerd. Nadat ik de benodigde cijfertjes netjes in mijn (foutloze) Word-document had geplaatst, kon ik het eindcoördinaat keurig aflezen. Bij een boom, omringd door wat lege bierblikjes (voor de kenners: Schulten Braü) vond ik deze tweede extra petling.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 14:30
Mijn GPS (en mijn ogen) hadden het even moeilijk onder de spoorbrug, waardoor ik een paar keer heen en weer liep. Daarbij liep ik ineens Bokdekorver tegen het lijf, die samen met zijn dochter deze cache al had gevonden. Subtiel wezen ze mij op de plek van de hint, waarna ik de rest zelfstandig kon afwikkelen. Daarna heb ik ze nog even de achtergrond van letterboxing uitgelegd. Leuk plekje!
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 14:40
Bij het eerste waypoint trof ik Bokdekorver en zijn dochter weer aan. Samen berekenden we de eindlocatie. Zij gingen al op weg, maar zochten op de verkeerde plek. Ik had de cache snel in de gaten en liet hun de petling zelf ook nog een keer tevoorschijn halen. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 14:45
Ook dit puzzeltje was niet lastig, zodat ik al snel bij de juiste boom mijn bierkrabbel kon zetten. Dit deel van het fietspad was het rustigste, want ik ben hier nauwelijks iemand tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 14:50
De vroegere vuilnisbelt was afgedekt met een laag grond, zodat er alleen nog een bult in het landschap zichtbaar is. Die bult heb ik overigens nergens gezien. Wel merkte ik het korte cachepaadje op, waardoor ik kon zien waar ongeveer de cache moest zitten. Toch moest ik twee (lege) blikken werpen voordat ik de petling ook daadwerkelijk zag.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 14:55
Zo'n 260 meter verder hing de volgende cache. Die gaf een leuk uitkijkje over het ondergelopen rietland. De petling was probleemloos te pakken, waarna langzaam het eind van de fietsroute in zicht kwam.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 14:55
De Zuidmolen werd al jaren niet meer gebruikt, brandde in 1954 af en de romp werd in 2005 gesloopt. De gevolgen waren goed merkbaar, want juist het stuk rond de cache was veranderd in een verraderlijk moeras waar ik voorzichtig doorheen sopte om mijn bierkrabbel te kunnen zetten.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 15:00
Overschie krijgt een golfresort aan de westkant van de Delftsche Schie, met drie speelbare banen van elk 9 holes, een driving range met 100 overdekte afslagplaatsen en een clubhuis dat is geïnspireerd op de fameuze architect Andrew Lloyd Wright. Een ambitieus project waaraan al ruim 10 jaar wordt gewerkt. Volgens initiatiefnemer John Scholte wordt er in 2016 voor het eerst een balletje geslagen, desnoods op de eerste 9 holes met een tijdelijk clubhuis. Als deze Poldervaart-serie tot het eind van het jaar blijft liggen, kunnen de geocachers zien of dat is gelukt.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 15:10
De traditional bij de Keersluis had ik al in augustus 2014 gevonden, maar nu lag er ook een mini-multi. De cijfertjes waren snel verzameld, zodat ik vlot naar de eindplek kon fietsen. Daar bleken alle knotwilgen tot enkelhoogte afgezaagd en het was goed te zien dat daar nergens een petling kon zitten. Had ik nou toch een rekenfoutje gemaakt of was de hint 'boom' inmiddels achterhaald? Nog voordat mijn hulplijntje de telefoon kon opnemen, had ik de cache alsnog in het vizier, bij het miezerigste boompje dat ik in mijn hele leven heb gezien. Opgelucht zette ik mijn bierkrabbel, want de tocht was volbracht. Een hele leuke serie!
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016, 15:20
Na de serie langs de Poldervaart fietste ik richting Delft. Daar lag nog een cache die ik anderhalve week geleden had overslagen omdat ik toen het tunneltje onder de snelweg had gemist. Nu fietste ik alsnog aan de westelijke zijde en schatte met succes in waar de cache zou moeten liggen. Het bleek om een grote munitiekist te gaan en na het loggen fietste ik naar Berkel, waar ik de metro naar huis nam. De score: 52 gefietste kilometers en 31 gevonden caches.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari: een OV-fietsrondje door Zaandam, Koog, Assendelft, Krommenie en Wormerveer (48 caches)
26 februari 2016, 10:20
Mijn dag in Zaandam begon bij het station, waar ik een OV-fiets ophaalde en naar de Kunstuitleen reed. Vanwege de sluitingstijden had ik de cache hier al vaker moeten overslaan, maar juist daarom had ik hem vandaag als eerste op mijn lijstje gezet. Nadat ik de vriendelijke medewerker het doel van mijn komst had uitgelegd, moest de ruimte waarin de heuse schatkist stond eerst speciaal voor mij ontsloten worden, maar ik zag de joekel direct staan. "Dat was snel", reageerde de medewerker toen ik een paar minuten later weer naar buiten stapte. Maar ik had natuurlijk nog veel meer caches op mijn lijstje staan.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 10:30
De Mallegatsluis heeft een schutlengte van 22,15 meter, een dorpeldiepte van 2,50 meter en is alleen op zondag geopend. Deze vrijdag viel er dus weinig te zien, of het moest dat zwarte kokertje zijn, dat ik behendig tevoorschijn haalde. Mijn eerste ingeving bleek namelijk gelijk raak en als een malle zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 10:35
Gisteren herdachten de trambestuurders in Amsterdam de februari-staking door 1 minuut stil te staan en vandaag stond ik voor dit monument in het Koogerpark ter herdenking van gestorven mensen uit het plaatselijke verzet. De cache zat niet ondergedoken, maar liet stiekem zijn zwarte kopje zien.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 10:45
In de hal van de voormalige lagere school zat een plaquette ter nagedachtenis aan juf Jansma, die in de Tweede Wereldoorlog in haar Amsterdamse woning 12 Joodse mensen verborg. Toen een aantal van hen tyfus kreeg, raakte zij ook besmet en stierf op 31-jarige leeftijd. Op zoek naar het kokertje zocht ik eerst veel te moeilijk. Toen ik daarna even rustig om me heen keek, zag ik het ding direct zitten.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 11:00
Met het kunstwerk Running Receiver wilde kunstenaar Gerard Hali een verbinding brengen tussen de stad en het politiebureau. Hij maakte daarom een stalen antenne in het verlengde van de hoofdingang, zodat elk signaal het bureau zou bereiken. Het ding kreeg al snel de bijnaam 'omgevallen bouwkraan' en ik begreep direct waarom. Tijdens mijn zoektocht naar de bijbehorende cache heb ik me in allerlei bochten gewrongen, maar dat bleek uiteindelijk helemaal niet nodig. Ik was de eerste die zijn naam mocht zetten op een nieuwe logrol. Hierna keek ik hoe aan de overkant twee mannen in oranje hesjes met een kettingzaag een gigantische boom te lijf gingen en daarmee zorgden voor de omgevallen beukenboom.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 11:10
De Zaanse landschapsschilder Freek Engel bleek de naamgever van dit nieuwe fietspad tussen Koog aan de Zaan en Assendelft met een prachtig uitzicht over het Guisveld. Halverwege moest ik wel even afstappen vanwege een micro. Daar keek ik eerst twee keer overheen, maar mijn derde blik was gelukkig scherp. Helaas was de logrol kletsnat, maar met wat moeite kreeg ik toch mijn naam erop.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 11:20
Deze serie telde oorspronkelijk 9 caches, maar 3 zijn er inmiddels gearchiveerd. Op weg naar Assendelft was nummer 5 de eerste die ik tegenkwam. Op het bijna volle logpapier vond ik nog een leeg vakje, waarin ik met een vaart mijn bierkrabbel zette.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016
Deze cache lag volgens de hint soms dieper dan normaal. Toen ik zag dat de gemeente hier flink veel zand had gestort om de omgewaaide hekken overeind te houden, haalde ik dus direct mijn graafspullen tevoorschijn. Het mocht echter niet baten: op de mogelijke verstopplekken kon ik niets vinden.
26 februari 2016, 11:350
Nee, ik was niet verdwaald, verloren of de weg kwijt. Ik keek dan ook niet naar de plattegrond van Assendelft, die hier was neergezet, maar naar iets anders. Ik had namelijk een opmerkelijk verstopplekje gezien en daar haalde ik een fraaie petling tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 11:45
Bij nummer 3 uit deze serie had ik meer geluk. Het was weer een droogdoosje voor hoortoestellen, zoals ik dat eveneens bij nummer 5 had gezien. Ook hier vond ik ergens onderaan het papier nog een leeg vakje.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 11:55
Ik fietste nog steeds langs de Nauernasche Vaart en stopte bij wat beton en staal voor nummer 2 van deze serie. Dit keer geen droogdoosje, maar een fotokokertje. Het logpapier was onlangs vervangen, want er stonden maar 3 namen op. Helaas waren de cacheleggers vergeten het bonusgetal bovenaan te vermelden, zodat ik deze waarde (vermoedelijk B) niet kon noteren. De bonus kon ik dus helaas op mijn (bier)buik schrijven.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 12:00
In de verte hoorde ik al de bellen van de spoorwegovergang rinkelen, maar ik moest nog even bukken voor een cache. Ook hier vond ik weer zo'n vertrouwd droogdoosje. Het logpapier begon al uit elkaar te vallen, maar er was nog voldoende plaats voor mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 12:15
Fred Walton was de uitvinder van het linoleum. In 1895 werd de Nederlandse Linoleumfabriek opgericht en sinds 1968 maakt Linoleum Krommenie onderdeel uit van de Swiss Forbo-groep. Bij het bruggetje aan de Fred Waltonlaan zocht ik naar zijn cache. Volgens de hint moest ik goed opletten voor voetgangers en fietsers, maar ik had op dit moment meer last van een dame die koelvloeistof in haar auto goot. Toen ze de lege fles opborg, kon ik ongezien en razendsnel toeslaan. Daarna maakte ik nog wat foto's. Een man attendeerde me erop dat ik een handschoen had laten vallen. Hem was vanmorgen precies hetzelfde overkomen en daarom beloofde ik deze aardige waarschuwing ook weer door te geven.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 12:20
Ter herdenking aan de staking in 1943 tegen de Arbeitseinsatz, waarna 4 arbeiders van blikfabriek Verblifa werden terechtgesteld en 10 anderen opgepakte en weggevoerd, stond dit monument aan de Zuiderhoofdstraat. Het parkeervak erachter was gelukkig leeg, zodat ik daar mijn OV-fiets kon neerzetten en rustig de cache kon pakken.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 12:25
Soms passeer ik wel eens een cache zonder functie, waar de gemeente dan later een paal naast zet. Maar hier in Krommenie was het precies andersom gegaan: de forse groene paal had geen functie meer, waarna die alsnog ontstond toen er vorig jaar een cache werd geplaatst. Toen ik na het loggen het groene gevaarte vastgreep, merkte ik tot mijn schrik dat hij los stond. Dat verklaarde dus die forse kei: die had als functie om de paal overeind te houden.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 12:30
De Noordersluis is op werkdagen twee keer een uurtje open, maar er kan altijd een afspraak worden gemaakt (24 uur van te voren). Voor het vinden van de petling was natuurlijk geen afspraak nodig. Door de kale heg en de opvallende dop viel mijn oog er namelijk onmiddellijk op.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 12:35
Deze loodzware fietstour rond nieuwbouwwijk Willis in Krommenie behoort inmiddels tot een van de klassiekers van Nederland. Met mijn gehuurde gammele OV-fiets zonder versnellingen verscheen ik vanmiddag aan de start. De eerste petling was na twee keer kijken en dankzij de hint toch nog vlot gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 12:40
Deze loodzware fietstour rond nieuwbouwwijk Willis in Krommenie behoort inmiddels tot een van de klassiekers van Nederland. Na een stevige klim sprong ik behendig van mijn fiets en dook ik tussen de wilgen. Gelukkig lachte het plastic mij al van een afstandje toe.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 12:45
Deze loodzware fietstour rond nieuwbouwwijk Willis in Krommenie behoort inmiddels tot een van de klassiekers van Nederland. Hier maakte ik even een tussensprint om wat uit te lopen op twee wandelaars en daarna hing ik mijn fiets opnieuw aan de wilgen. De hint zette me lelijk op het verkeerde been. Knot bleek uiteindelijk voet te zijn. De verloren tijd wist ik later weer keurig in te lopen.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 12:50
Deze loodzware fietstour rond nieuwbouwwijk Willis in Krommenie behoort inmiddels tot een van de klassiekers van Nederland. Met het snot voor de ogen zette ik de achtervolging in. Twee keer dook ik eronder, maar ik zocht naar een opvallende kist in plaats van een geniepig opgehangen petling. Hoewel, geniepig? Toen ik eenmaal het snot uit m'n ogen had geveegd, viel het ding niet te missen.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 13:00
Halverwege de Tour du Willis koos ik even een zijpad voor bezichtiging van de voormalige vuilnisbelt. Het is tegenwoordig een recreatieheuvel, 'De Berg' genaamd. Bij het roestige kunstwerk ging ik op zoek naar de cache. Gelukkig hadden mijn gevoelige vingertjes de nano in no time gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 13:10
Deze loodzware fietstour rond nieuwbouwwijk Willis in Krommenie behoort inmiddels tot een van de klassiekers van Nederland. Na de beklimming van 'De Berg' (de voormalige vuilnisbelt) volgde een pijlsnelle afdaling. Bijna ging ik er opnieuw onderdoor, maar mijn eerdere ervaring had me wijzer gemaakt, zodat ik de petling dit keer vlug in de gaten en daarna in handen had.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 13:30
Deze loodzware fietstour rond nieuwbouwwijk Willis in Krommenie behoort inmiddels tot een van de klassiekers van Nederland. Het rechte stuk over de Noordervaartdijk had ik verlaten en ik koerste nu over de kasseien van de Taandijk. Ik had net m'n fiets wat onhandig neergezet, toen er ineens een volgauto langs wilde. De petling was prima te pakken.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 13:35
Deze loodzware fietstour rond nieuwbouwwijk Willis in Krommenie behoort inmiddels tot een van de klassiekers van Nederland. De gevaarlijke bocht in de Taandijk stond bekend om z'n valpartijen. Op het houten bankje zaten dan ook vaak de ramptoeristen al te wachten. Ik remde dus bijtijds af, maar dat kwam ook omdat ik even een petling moest opvissen.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 13:40
Deze loodzware fietstour rond nieuwbouwwijk Willis in Krommenie behoort inmiddels tot een van de klassiekers van Nederland. Op het asfalt van de Uitweg kon ik de snelheid van mijn OV-fiets weer wat opvoeren. Daarna pakte ik een colletje van de eerste categorie: de helling van een bruggetje. Daarachter lag namelijk weer een petling op mij te wachten.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 13:40
Deze loodzware fietstour rond nieuwbouwwijk Willis in Krommenie behoort inmiddels tot een van de klassiekers van Nederland. De finish kwam al aardig in zicht, maar ik kon nog niet op mijn lauweren rusten. Hier moest eerst nog een petling worden gevonden. Een vluchtige inspectie van de verwachte plek leverde niets op, maar toen ik een paar minuten later alsnog om een second opinion vroeg, kwam de rakker toch nog tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 13:45
Deze loodzware fietstour rond nieuwbouwwijk Willis in Krommenie behoort inmiddels tot een van de klassiekers van Nederland. Wie A zegt, moet ook Z zeggen, dus het was niet vreemd dat ik aan het eind van de Flusch bij deze letter stilhield. Hier begon het ook al lekker druk te worden, want verderop was de finish. Nog even een eindsprint dus.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 13:55
Deze loodzware fietstour rond nieuwbouwwijk Willis in Krommenie behoort inmiddels tot een van de klassiekers van Nederland. Nadat ik bij de dopingcontrole volledig 'schoon' was verklaard, mocht ik me melden voor de bonus. Daarvoor waren twee mogelijkheden en zoals gebruikelijk was de laatste de juiste. Trots hing ik de medaille om, maar er was helaas geen rondemiss met bloemen en een zoen.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 14:10
Twintig dagen voor de bevrijding van Nederland werden hier 7 mannen gefusilleerd als vergelding voor aanslagen op de spoorlijn tussen Amsterdam en Uitgeest. Op deze plek langs de Provincialeweg N203 stond nu een eenvoudige monument ter nagedachtenis. Het kokertje lag goed uit het zicht, waardoor ik ongestoord mijn werk kon doen.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 14:20
Wormerveer is vooral bekend om zijn windmolens, die voornamelijk olie persten. Daarom kregen de inwoners de bijnaam Gladoren. Vlakbij een (olieverf)schilderij op een elektriciteitshuisje (ook vaak 'graffiti' genoemd) hing deze petling met zijn opvallende dop behoorlijk in het zicht. Maar kennelijk kon dat hier.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 14:35
Deze bijzondere man uit Wormerveer bleek figurant Edwin van V. te zijn, die in een aantal reclamefilms heeft gespeeld, waaronder eentje van Telfort. Op de cachepagina worden die niet nader genoemd en ook ontbreekt een foto of achternaam, zodat ik (en waarschijnlijk vele anderen) nooit zullen weten om wie het gaat. Als eerbetoon was er bij deze voortuin een cache neergelegd. De moeilijkheid van 3,5 ster was ruimschoots overdreven, want in twee tellen had ik het ding gepakt en gelogd. Maar ik ben dan ook geen figurant en hoefde dus niet te acteren dat het lastig was.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 14:45
De houten puntdeuren in de Poelsluis (dorpeldiepte 1,10 meter) worden bediend met behulp van houten kaapstanders en duwpersen. De kaapstanders bezitten een horizontale windas met een verticaal windrad. Er was vanmiddag ineens heel veel autoverkeer over de Veerdijk, dus ik heb maar even gedaan of ik hier wat foto's maakte, voordat ik de petling pakte.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 14:55
Deze korte trail in het noorden van Wormer leidde me over het Veenmospad langs de Poel. In de buurt van de twee excursieboten van Natuurmonumenten zocht ik naar de eerste cache. Voor ervaren trailgangers gaf die geen probleem. Of zoals een bekende inwoner uit Delft me ooit eens zei: "Je bent een geocacher of niet." En die man kon het weten, want dat was een geocacher.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016
Over het modderige Veenmospad ging ik verder, op zoek naar nummer 2. Eerst spoelde ik mijn waterdichte Meindl's even af in het drassige weiland rond een bepaalde boom, maar uiteindelijk vond ik op een droog plekje een leeg klemmetje. Teleurgesteld besloot ik de route af te breken.
26 februari 2016, 15:15
Omdat er in Wormer zo weinig caches in voortuinen lagen, kunnen we sinds 2014 in de Kuijperstraat op zoek. Gisteravond had ik nog de spoilerfoto van het hoekje bestudeerd en vanmiddag zag ik direct dat het ronde tafeltje was verdwenen, maar dat er een schilderijtje was opgehangen. Simone's doosje was vlot gevonden. Helaas bestond het logboekje slechts uit een bende losse blaadjes. Om te voorkomen dat die zouden wegwaaien heb ik snel mijn krabbel gezet en het deksel weer gesloten.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 15:25
Dapekrek krijg je als je het kerkepad van de andere zijde benadert. Dit nieuwe fietspad heeft een toplaag van schelpen, maar daar had ik op mijn OV-fiets geen last van. Ik kwam uit bij een spelletje 'Wie van de drie?'. En ja hoor, het was natuurlijk de laatste.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 15:30
De schaatsbaan in het weiland naast het Kerkepad stond flink onder water, maar er zal hier de afgelopen maanden waarschijnlijk nauwelijks zijn geschaatst. We hadden immers de op één na warmste winter ooit. Ik hoefde me dus niet op glad ijs te begeven en kon de petling met felgekleurde dop eenvoudig graaien.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 15:35
Met uitzicht over het water en weiland moest ik volgens de cachepagina even mijn ogen sluiten en genieten. Niet lang, want bijna was ik over iets gestruikeld. Het bleek de cache te zijn, die ik gelukkig nog bijtijds had gezien.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 15:40
De rustige picknicktafel bleek inmiddels vlak voor het woonkamerraam te staan, dus daar ben ik maar niet gaan zitten. Ik heb mijn blikje bier maar even staande opgedronken, waarna ik uitgerust op zoek ging naar de cache. Ik had intussen al een geschikt plekje gezien.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 15:45
Van dit rondje dat begint en eindigt bij station Zaandam Kogerveld had ik in november al een aantal caches gevonden en vandaag passeerde ik er opnieuw een paar. Aan de Engewormer schrokken twee eenden van mijn verschijning en doken direct het water in. Ik kwam echter alleen voor de petling, die helaas een kletsnatte logrol bevatte. Met heel veel moeite heb ik mijn naam in het papier gekrast.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 15:50
Verderop langs de Engewormer stond een hek. Dat was niet zo bijzonder, wel dat er ook een cache moest zitten. Gelukkig wist ik beide te vinden. In het logboekje zette ik daarna een beetje hekkerig mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 15:55
De Bartelsluis was in de jaren zestig al gedempt, maar werd in 1998 weer in gebruik genomen als onderdeel van een bloementuin en is inmiddels een gemeentelijk monument. Het was vreemd te zien dat er aan de ene kant van de sluisdeuren nog flink veel water stond en aan de andere kant een voortuin begon. Voor de cache hoefde ik gelukkig niet de tuin in te springen. Er was namelijk een fraaie verstopoplossing bedacht.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 16:00
In een hoekje van de Kalverringdijk was nog een doosje van de serie Zaandijk Kogerveld gelegd. Het was nauwelijks bedekt, dus dat heb ik na het loggen maar wat beter gedaan. Hier begon de Zaanse Schans, dus ik zou al snel de eerste Japanners tegenkomen.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 16:05
Van deze molenserie van 7 stuks waren er inmiddels 3 gearchiveerd en 2 door de reviewers op disabled gezet wegens gebrek aan onderhoud. Zo ook bij De Bonte Hen, de achtkante stellingmolen met een bovenbonkelaar van 34 kammen. Het logboek was inderdaad overvol en ik heb mijn naam dus op het los bijgevoegde blaadje gezet. Omdat deze cache dus waarschijnlijk binnenkort ook gearchiveerd zal worden, heb ik de aanwezige TB's en coins gered. Die zal ik in de buurt gaan droppen. Erg jammer dat deze cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud van zijn caches.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 16:20
Het was erg druk op de Zaanse Schans en hier moest ik een petling zowat onder de ogen van een gezin aan de picknicktafel weg zien te halen. Dankzij mijn jarenlange acteer-ervaring en mijn camouflage als natuurfotograaf is het me natuurlijk weer gelukt.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 16:25
Omdat de Zaanse bevolking de 4 Amerikaanse parachutisten niet wilden uitleveren, werden op deze plek 4 leden van het verzet gefusilleerd. Toen de Duitsers daarna dreigden 150 willekeurige Zaankanters dood te schieten, bedachten de Amerikanen en het verzet een compromis: 3 van hen werden uitgeleverd en iedereen overleefde de oorlog. Bij het monument viel me direct iets op. Daar kon ik gelijk 2 coins kwijt.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 16:35
Haaldersbroek is een buurtschap in de gemeente Zaanstad. Het telt 2 straten, 128 inwoners en 3 caches. In de paar minuten dat ik met mijn OV-fiets bij het doodlopende straatje stond, moesten er 5 forse auto's langs (het gaat kennelijk goed met de Haaldersbroekers). Tussendoor graaide ik ook nog even een cache.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016, 16:45
De doodlopende straat heeft aan het eind een autovrije dwarsstraat. Bijna op het eind van dit rustige stukje was een tweede cache verstopt. Het opvallende PVC-deksel bleek niet van de cache. Die lag dus heel ergens anders.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016
Bij deze sluis heb ik alleen een blauwe petling-dop gevonden, met wat zwarte verfsporen erop, die dus van de cache zou moeten zijn. Ik wist de hint niet, waardoor ik (helaas) niet goed op die plek heb gekeken. Aangezien de cache na mij gewoon is gevonden, moet ik hiervoor nog een keertje terug.
26 februari 2016, 17:00
Bij dit rustpunt in Wormerveer zag ik het doosje al van verre op de grond liggen. Gelukkig zaten het logboekje en de coin er nog gewoon in. Na het loggen heb ik de cache wat onder het gras weggestopt en ben ik doorgefietst naar het station van Zaandam om mijn OV-fiets weer in te leveren.
Bedankt en proost, Biertje
26 februari 2016
Deze cache bij Castricum heb ik op 20 april 2015 bezocht, maar toen moest ik een note plaatsen omdat ik pas 1190 caches in Noord-Holland had gevonden. Gisteren stond de teller al op 1571 stuks en daar zijn er vandaag door mijn dagje rond Zaandam weer wat bij gekomen. Ik eindigde deze dag namelijk met 48 gevonden caches en 45 gefietste kilometers.
Bedankt en proost, Biertje
20 april 2015
Vandaag fietste ik in en rond Castricum, voor een aantal 'challenges' en een serie caches in het Noord-Hollands duinreservaat. Ik begon met een challenge waar ik nog niet aan voldoe, want in de provincie Noord-Holland heb ik pas 1190 caches gevonden. Maar vandaag zouden er weer 34 bij komen, dus over een tijdje kan ik deze note omzetten in een found.
27 februari: op weg naar een borrelafspraak in Delft graaide ik eerst nog een paar doosjes (4 caches)
27 februari 2016, 17:15
Op weg naar een borrelafspraak in Delft fietste ik langs 4 caches. De eerste lag in een troosteloze buurt in Rijswijk. De cache had ik snel in handen, maar ik heb lang zitten piekeren wat Jack the Ripper hiermee te maken had. Die seriemoordenaar is nooit gevonden en dat is dus juist het tegenovergestelde van deze cache, die tot nu toe door iedereen was gevonden. Of wordt er verwacht dat deze cache snel zal worden geript?
Bedankt en proost, Biertje
27 februari 2016, 17:20
Na de marimba en de klaroen mocht ik nu op zoek naar de bazuin. Die lag aan de rand van het Wilhelminapark in Rijswijk. Om de hondenpoep te ontwijken, bleef ik zo lang mogelijk op mijn fiets zitten. De (voor kenners) opvallend weggestopte cache was natuurlijk snel opgemerkt. Hij bleek vandaag al 4 keer eerder gelogd.
Bedankt en proost, Biertje
27 februari 2016, 17:30
Deze cache probeerde nog even verstoppertje te spelen, maar hij was natuurlijk snel gezien. Mijn eerste gok bleek juist, zodat ik binnen 10 tellen mijn bierkrabbel kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje
27 februari 2016, 17:45
Direct na het uitkomen van deze cache had ik de coördinaten in mijn GPS gezet. De plek bleek in een drassig weiland te liggen, waar ik even lekker heb staan soppen. Op basis van ervaring heb ik uiteindelijk ook maar op een veel logischer plekje gekeken, waar ik al snel het doosje zag zitten. Dat was wel op 35 meter afstand, maar thuis ontdekte ik dat de coördinaten inmiddels waren aangepast. Opgelucht kon ik nu doorfietsen naar mijn borrelafspraak in het centrum van Delft. Jammer van mijn modderige schoenen...
Bedankt en proost, Biertje
28 februari: naar Zoetermeer voor het eindpunt van een multi en 3 opgeloste puzzels (4 caches)
28 februari 2016, 14:50
De waypoints van deze multi door Zoetermeer heb ik in twee etappes bezocht: op 6 en 12 februari. Daarna heb ik thuis met een biertje de cachelocatie bepaald en deze zondagmiddag fietste ik opnieuw naar de slaapstad. Bij aankomst dacht ik direct te weten waar de micro moest zitten, maar dat was niet zo. Ik verruimde het zoekgebied naar links en naar rechts, keek ook nog ergens anders en zag ineens iets verdachts. Het bleek inderdaad de gezochte cache. Leuk gedaan, maar alleen jammer dat de meeste waypoints geen bijzondere plekken laten zien en een beetje lukraak door de stad zijn geprikt.
Bedankt en proost, Biertje
28 februari 2016
Met wat logica en handigheid (en een paar biertjes) had ik de code gekraakt, maar het vinden van de cache was een veel groter probleem. Hoewel de checker op groen stond en ik precies terecht kwam bij het drietal uit de hint, kon ik nergens een doosje vinden. Was dat verdwenen?
28 februari 2016, 15:35
Het legpuzzeltje rond deze bovenmeester van de School met den Bijbel was gelukkig niet zo moeilijk, zodat de man mij na een tijdje streng aanstaarde. Met een stevige koude wind, maar in een aardig zonnetje fietste ik vandaag naar de plek waar de petling op me lag te wachten. En hoera: ik was de eerste die zijn naam mocht schrijven in het nieuw logboekje.
Bedankt en proost, Biertje
28 februari 2016
Opnieuw ging ik op zoek naar deze cache, maar ook vandaag is het me niet gelukt...
28 februari 2016, 16:15
Voor de derde keer stond ik in dit Zoetermeerse fietstunneltje te zoeken, maar dit keer had ik een goede zaklamp bij me. En de aanhouder wint, want na een tijdje zag ik geks, dat de voorbode van de cache bleek. In een identiek tunneltje van met bouten bevestigde golfplaten had ik al eens eerder een nano gevonden en ik had verwacht hier precies hetzelfde te vinden. Die tunnelvisie had me de vorige keren dus duidelijk op het verkeerde been gezet, maar drie keer bleek inderdaad scheepsrecht.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2015
Op de terugweg van een fietsritje naar Zevenhuizen probeerde ik het hier voor een tweede keer. Hoewel ik denk te weten wat en waar ik moet zoeken, bleef de tunnel voor mij een donker gat. Misschien dat ik de volgende keer licht aan het einde zie...
30 maart 2015
In precies zo'n zelfde fietstunneltje had ik al eens eerder een cache gezocht (en gevonden), maar waarschijnlijk vanwege deze tunnelvisie zag ik 'm dit keer niet zitten. Er kwam een wandelaar voorbij die vermoedde waar ik mee bezig was en mij vertelde dat hij de vorige keer mensen aan de andere zijde van het tunneltje had zien zoeken. Ik moet dus nog eens terug.
28 februari 2016, 16:40
De rechte lijn door Zoetermeer was snel getrokken en daarbij vond ik twee mogelijke tunnels. De eerste voldeed goed aan de foto en de beschrijving, maar ik zag nergens een sticker op het hek. De tweede mogelijkheid die ik bezocht, was duidelijk niet goed, zodat ik weer terugfietste. Ik kwam nu van een andere kant aanrijden en zag de sticker al van een afstand zitten. Opnieuw onderzocht ik het hek en ten slotte bleek de koker ook zonder scherpe blik prima te vinden.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari: op schrikkeldag met de OV-fiets een rondje door zonnig Purmerend (35 caches)
29 februari 2016, 10:25
Met mijn fiets in de hand stond ik deze schrikkeldag voor de Lutherse Kerk in het stadje Purmerend. Om zijn prachtige creatie bereikbaar te maken had de cachelegger 3 parkeerplaatsen en een rustpunt opgegeven, maar met de gehuurde OV-fiets was het een fluitje van een cent. De camouflage had zijn werk goed gedaan, want ik vond er een prima petling met een schone en droge logrol.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 10:35
Met uitzicht op station Weidevenne mocht ik aan de waterkant op zoek naar een cache die men de laatste tijd niet meer kon vinden. Speciaal voor dit lastige karweitje had ik besloten even te wachten met mijn eerste biertje, want nuchter presteer ik vaak het best. Het duurde niet lang voordat ik mijn bierkrabbel kon zetten. Controle is hier dus niet nodig: de cache ligt er gewoon.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 10:45
Aan de Amazone in Purmerend begon mijn ontdekkingsreis. En hij eindigde er ook, want ik had al na twee keer bukken het doosje ontdekt. Maar als een echte ontdekkingsreiziger snakte ik naar meer, dus ik fietste verder het onbekende land in, op zoek naar nieuwe vondsten.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 10:50
Volgens de beschrijving was hier gereedschap nodig en vanwege de titel had ik een flinke zaklamp meegebracht. Maar dat bleek helemaal niet nodig. Een scherpe blik en een vaste hand waren voldoende. Ik was hier dus sneller klaar dan verwacht, maar dat vond ik niet erg.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 11:00
Van deze serie had ik er al 2 eerder gevonden (in 2014 en 2015) en vandaag stond er opnieuw eentje op de planning. De laatste lag wat uit de route, dus die bewaar ik maar voor volgend jaar. Op het fietspad langs de Ringvaart kwam ik 4 dames met rugzakjes tegen, die mij vriendelijk groetten. Nadat ik de cache had gevonden en zorgvuldig het bonusgetal had genoteerd, fietste ik weer terug en passeerde opnieuw de dames die mij wederom een goede morgen wensten. Totdat een van hen opmerkte: "Hé, dat is dezelfde!"
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 11:10
Deze cache benaderde ik via het hondenuitlaatpaadje langs het water, waardoor ik de bewuste boomhut in levende lijve kon aanschouwen. Toen ik daarna de cache ontdekte (het deksel stak iets uit) bleek dat ik ook via de verharde weg had gekund, maar ja, dat was wel minder avontuurlijk geweest.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 11:20
Aan de rand van Groengebied Purmerland, in het zuidwesten van Purmerend, kon ik hazen en vossen zien sprinten als ik niet continu mijn ogen onder de brug had gericht. Ik was namelijk op zoek na een cache, die maar niet wilde liggen op de plek waar ik hem verwachtte. Toen ik het ten slotte over een andere boog gooide, was de rakker snel het haasje. Ik bleek de eerste die zijn naam op de nieuwe logstrook mocht zetten.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 11:40
In Groengebied Purmerland waren een aantal caches verstopt, waarvan ik met deze toch wel de meeste moeite heb gehad. Nadat ik twee keer via de evenwichtsbalk over het water was gesprint om de verstopplekken daar te onderzoeken, had ik eigenlijk al een not-found genoteerd, toen ik tegen beter weten in nogmaals op de plek van mijn eerste keuze keek. En gelukkig maar, want tot mijn verrassing zag ik dit keer wel het doosje zitten. Het was dus eigenlijk een valse start, maar ik was er nu wel klaar voor.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 11:45
Het was behoorlijk druk bij dit multipunt van Purmerland. Een kano lag aangemeerd bij de in/uitstapplaats en een zeevaarder-op-leeftijd probeerde moeizaam in (of uit?) te stappen. Bij het Toeristisch Overstap Punt bekeek een groepje wandeldames de kaart van de Hekkenroute en gingen twee nordicwalkers op weg naar het recreatiebos. Tussendoor probeerde ik ongezien de verstopte cache te graaien. Die vond ik nadat ik eerst een tijdje bij het verkeerde object had staan neuzen.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 11:55
De picknickmand bleek inmiddels vervangen door een plastic doos, omdat dit natuurlijk beter is voor de meegebrachte levensmiddelen. Zelf neem ik alleen maar bier mee en dat zit verpakt in blik. Er was hier meer dan genoeg ruimte om 2 TB's achter te laten.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 12:00
Ik had het Wormerpad helemaal voor mij alleen. De zon scheen op de weilanden en ver weg van alle drukte fietste ik door het land. Op een logisch plekje stapte ik af en zette mijn OV-fiets tegen de reling. Tevreden zette ik daarna mijn bierkrabbel in het boekje.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 12:05
Ik was omgedraaid en fietste terug over het Wormerpad naar het oosten. Van de overstroming uit 1916 had ik nog niet eerder gehoord. Mijn kennis bleef helaas beperkt, want dit was de enige cache van deze serie van 14 stuks die ik vandaag zou tegenkomen. Het doosje bevatte een zwart-witfoto van de ondergelopen Julianastraat in Purmerend.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 12:15
Jong verstopt is oud gevonden, aldus een bekend spreekwoord en daarom doorkruiste ik nog steeds Groengebied Purmerland. De weides werden steeds drassiger, zodat ik behendig mijn weg moest zoeken. Bij dit slootje kreeg ik twee vochtige knieën, maar dat was achteraf helemaal niet nodig geweest. Hoewel de cache pas recent was verstopt (jong), stonden er al veel oude namen op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 12:25
Nee, gemeentepils is niet mijn favoriete drank, want er zit veel te weinig alcohol in. Ik ben daarom gedwongen tijdens mijn cachetochten voor mijn eigen drankvoorraad te zorgen. Voor deze cache had ik daarom een leeg bierblik bewaard, maar dat bleek niet nodig. Door de extreem hoge waterstand van het weidegebied viel het fotokokertje heel makkelijk uit de buis te vissen. Zoals verwacht was het logrolletje kletsnat. Via de forse hinkstapstenen verliet ik daarna dit prachtige plekje.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 12:35
Volgens de cachepagina was deze brug over de Dorre ilp prima geschikt om een polaroidfoto te maken. Je zou er natuurlijk ook je polaroidcamera in het water kunnen laten vallen. Ik deed dat allemaal niet, want ik kwam gewoon voor de cache. Een korte blik, een vlugge graai en sneller dan de ontwikkeltijd van een polaroidfoto had ik hier mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 12:45
Inmiddels bevond ik me weer in de wijk Weidevenne en was ik op zoek naar een joekel van een gouden pepermuntblik. Dat was op een simpele maar zeer effectieve wijze gecamoufleerd. Helaas zat het deksel behoorlijk klemvast, waardoor ik genoodzaakt was om het hele blik omhoog te halen. Iets verderop heb ik gelogd.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016
Met loterijen doe ik nooit mee, want de kans op een prijs is meestal nihil. De bij deze brug verstopte cache bevestigde weer mijn gebrek aan geluk bij loterijen, want ik heb nergens een prijsje zien zitten. Gelukkig bleek ik vandaag niet de enige met pech op deze plek, hoewel twee andere teams samen meer mazzel hadden.
29 februari 2016, 13:05
De cache in dit volledig bestrate voortuintje in de Lotusstraat viel me eigenlijk direct op, maar ik keek toch even op het (verkeerde) opvallende plekje. Hoewel er een uitnodigend tafeltje en 2 stoeltjes stonden, heb ik het logboekje even snel op m'n hurken beschreven.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 13:10
Depakine is het medicijn tegen epilepsie en de handige witte medicijnkokertjes houden het vocht tegen, aldus de uitleg op de cachepagina. Hier was dat niet gelukt, want de logrol was behoorlijk nat. Het mooie plekje met uitzicht over het meertje maakte een hoop goed.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 13:20
Ha! Mijn scherpe blik had de cache hier direct in de gaten. Maar het lege bellenblaaspotje bleek gewoon een leeg bellenblaaspotje, achteloos weggeworpen in de plantenbak. Dan nog maar een keertje speuren en toen vond ik de reden van dit Purmerends Protest. Ik heb mijn bierkrabbel in het eerste vakje gezet. Met schone schoenen verliet ik daarna dit bestrate voortuintje.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 13:40
Twee gemeentelijke bladblazers deden hier een wedstrijdje lawaaimaken, terwijl ik honderd meter verderop op zoek was naar een cache. Mijn GPS stuurde me eerst naar de verkeerde boom met klimop, maar er waren er gelukkig nog meer. Ineens werd het stil. Schafttijd? Mijn GPS kreeg er ook weer zin in en wees nu een geheel andere richting op. Net als bij zijn broertje was helaas ook hier de logrol nat.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 13:50
De Purmer is een polder, verdeeld over Purmerend, Edam-Monnickendam en Waterland. Van dit rondje was #3 tijdelijk verdwenen, maar er bleven er nog 7 over om in de loop van deze schrikkelmiddag te bezoeken. Bij dit bruggetje was het varkentje snel gewassen. Zelfs geocachers met een stramme rug zouden hier blij van worden.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 13:55
Al een paar jaar heb ik als vrijwilliger wekelijks contact met dementerende ouderen. Dementie is een verzamelnaam voor zo'n 50 ziektes, waarvan de ziekte van Alzheimer de bekendste is. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie en er bestaan (nog) geen medicijnen voor. Bij verpleeghuis Molentocht stapte ik van mijn OV-fiets en zocht naar de cache. Die zat mooi weggewerkt.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 14:20
Bij dit roestige kunstwerk aan de zuidrand van Purmerend trof ik een kokertje met een vochtige logrol. Halverwege een lege strook zette ik mijn bierkrabbel. Daarna belde ik even pro-actief met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte om te vragen of die nog hulp nodig had in Hoofddorp.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 14:25
Hoewel er een groot bord waarschuwde dat het Purmerbos was afgesloten voor al het verkeer, fietste ik gewoon verder over het verharde zandpad. Bij het toegangshek bestudeerde ik even de foto's met uitleg voor scootmobielen om achterwaarts door het kantelhek te steken. Daarna reed ik door naar de cache. Die was snel gevonden en ook snel gelogd. Zoals al eerder gemeld was het puzzeldoosje behoorlijk gesloopt, waarschijnlijk door mensen zonder puzzelgevoel of geduld.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 14:35
Het transformatorhuisje in de Abbingstraat stond er fraai bij in het februari-zonnetje. Het kreeg van mij extra veel aandacht, omdat hier een cache zou zitten. Dankzij de duidelijke hint was die niet lastig te graaien. Soepel zette ik mijn bierkrabbel op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 14:40
Speciaal voor mijn 10400e vondst had ik de 1e geplaatste cache van Aigos01 uitgezocht. Die lag op een fraai plekje met uitzicht over het water. Door de slordig neergezette aanhanger met aluminium ladders zocht ik eerst aan de verkeerde kant en daarna pas aan de goede.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 14:50
Tijdens het zoeken naar deze nano bij een brug in park de Driegang heb ik me onnodig vuil gemaakt. Maar dat ontdekte ik pas nadat ik alle lastige plekjes had onderzocht. Deze cache is beslist geschikt voor geocachers met een stramme rug. Maar mits voorzien van arendsogen + brilletje, natuurlijk. De logrol was helaas kletsnat en nauwelijks beschrijfbaar.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 15:00
Met deze als lastig bestempelde nano had ik waarschijnlijk veel geluk. Een eend die op het vlondertje zat te zonnen, vloog snel weg toen ik naar beneden kwam. Al bij mijn tweede blik had ik beet. Maar de nano zat zo muurvast dichtgedraaid, dat ik mijn tanden nodig had om hem open te krijgen. Daarna zette ik mijn bierkrabbel in vakje 29, wat erg toepasselijk was vandaag.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 15:10
Aan de IJsselmeerlaan was de gemeentelijke plantsoenendienst druk bezig met snoeiwerk, waarna het verwijderde groen stevig vermalen werd tot houtsnippers. Op een veilige afstand viste ik ongezien de cache tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 15:25
Bij deze brug over de Purmerringvaart was ik wat langer bezig. Eerst onderzocht ik de plekken boven, maar al snel besloot ik af te dalen naar oeverhoogte. Twee hondenuitlatende dames stonden wat verderop te kletsen en twee hangjongeren hielden zich onder de brug op. Daartussen stond ik als zogenaamde fotograferende toerist, die met zijn andere oog naar de cache zocht. Toen die eenmaal was ontdekt, wist ik die ook nog ongemerkt te grijpen.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 15:40
Ergens tussen twee huizen op de Albert Schweitzerlaan was een nano verstopt. Gelukkig wist ik de juiste huisnummers en werd de cache in de winter niet door het groen bedekt. Mijn scherpe blik had het ding dus na twee keer knipperen in de gaten. Daarna zette ik ook hier mijn bierkrabbel in vakje 29, wat erg toepasselijk was vandaag.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 15:55
Helemaal in de noordoosthoek van Purmerend hing het sleutelhuisje. Uit de forse voorraad moest ik de juiste zien te zoeken om het hokje te kunnen openen. Met goed kijken, inschatten en wat proberen had ik al vrij snel een klik.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 16:10
Nu fietste ik in de noordwesthoek van Purmerend, op zoek naar een grabbelton. Die heb ik via een alternatieve route bereikt, door een heel smal steegje tussen twee bedrijven door. De ton was veel kleiner dan verwacht en ik hoefde niet veel te grabbelen. Er was een logboekje en een logrol, dus ik twijfelde even welke ik zou gebruiken voor mijn bierkrabbel. Het werd de ene.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 16:20
Nadat ik de oversteekplaats in de Flevostraat had gebruikt om aan de overkant te komen, volgde ik mijn GPS. Mijn scherpe blik had de cache daarna feilloos in de gaten. Omdat het hier op schrikkeldagen nogal uitgestorven is, kon ik het ding ongezien te pakken krijgen.
Bedankt en proost, Biertje
29 februari 2016, 16:30
Operatie Gladio was de naam voor het geheime netwerk dat verzet moest bieden als de Russen waren binnengevallen. In diverse Europese bossen waren daarvoor munitiekisten met wapens begraven. Het bestaan werd in 1990 ontdekt. Deze gelijknamige cache zou mijn laatste worden voor vandaag. In logjes had ik al gelezen dat het ging om een in de grond getrapte petling achter een transformatorhuisje en dat bleek ook zo te zijn. Ik peuterde het ding uit de aarde en zette mijn bierkrabbel. De teller kwam daarmee op 35 gevonden caches en 40 gefietste kilometers.
Bedankt en proost, Biertje