216 caches gevonden (logs 11140-11355)
2 juni: met de Braeckgeocachers naar Zevenhuizen voor een frisse neus (7 caches)
2 juni 2016, 19:45
Deze avond waren de 4 Braeckgeocachers weer op pad. Op voorstel van Pino gingen we een frisse neus halen in de buurt van Zevenhuizen. We wandelden over de dijk tussen de groepjes wielrenners naar de eerste van deze serie. Corbulo zag de cache, maar snapte niet hoe die open moest. Vogelkenner Pino mocht het daarna proberen en die wist het huisje natuurlijk snel te openen. We logden overal met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje
2 juni 2016, 20:00
Achter elkaar liepen we over de Hennipslootskade naar het cachepaadje dat naar nummer 02 zou leiden. Corbulo liep de cache voorbij en ging achter een boom kijken. Pino snapte daar niets van en pakte het ding op. Wij noteerden de bonuscodes en Mighty-Mike zocht op hoe de formule voor de bonus luidde.
Bedankt en proost, Biertje
2 juni 2016, 20:10
Pino wilde al over het slootje springen, maar Mighty-Mike wees op een weggetje dat ons droog naar de cacheplek leidde. Corbulo ging aan de slag, maar kreeg het kokertje niet tevoorschijn en gooide al snel de handdoek in de ring. Pino maakte het klusje even af, zodat we alsnog konden loggen.
Bedankt en proost, Biertje
2 juni 2016, 20:40
Dit was voor ons de lastigste van de serie, maar dat kwam voornamelijk doordat de cache een afwijking had van minstens 15 meter en beslist niet bij de waterkant zat. Pino en Mighty-Mike hadden nog voldoende water over, dus ik hoefde gelukkig geen bierblik tevoorschijn te halen.
Bedankt en proost, Biertje
2 juni 2016, 20:50
Na een verse stroopwafel was iedereen weer scherp. Het molletje kon ons dus niet ontgaan. Pino liep voorop en greep het beestje direct bij zijn lurven. Hierna nog eentje en dan naar de bonus!
Bedankt en proost, Biertje
2 juni 2016, 20:55
Pino en ik zagen de onderdelen en daarna bleek hoe de constructie in elkaar zat. Corbulo stond op de juiste plek om de cache in handen te krijgen. Dat deed hij dan ook. Dankzij het laatste cijfertje konden we nu naar de bonus. En daarna aan het bier.
Bedankt en proost, Biertje
2 juni 2016, 21:10
Hoewel Pino riep dat de bonus daar nooit kon liggen omdat hij geen cachepaadje zag, liep ik gewoon door en toonde de anderen de reusachtige kist. Het slot sprong open en ademloos keek iedereen hoe ik behendig mijn kans greep. Het was een prachtig slot van een leuke serie. Na het loggen gingen we in brasserie 't Graanhuys een lekker biertje drinken om alvast de komende verjaardag van Corbulo te vieren.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni: in Rotterdam viel voor mij nog heel wat architectuur te ontdekken (37 caches)
5 juni 2016, 09:05
Met de fiets in de metro bereikte ik Rotterdam-Zuid. Hier had ik een mooie aansluiting op de Blauwe Verbinding, een recreatieve bevaarbare route tussen het Zuiderpark in Rotterdam en de Zuidpolder in Barendrecht. Op de Kluunplaats was niemand te zien. Slechts een paar eenden keken toe hoe ik de cache tevoorschijn haalde.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 09:25
Dit park met zijn vele slootjes en bruggetjes heeft me leuk beziggehouden. Elke keer wees mijn GPS aan dat ik aan de andere kant van het water moest zijn. Met de hint 'groen en bruin' kan je in een park natuurlijk alle kanten op. Tenslotte vond ik de goede en kon de cache me niet meer ontgaan.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 09:50
Met een wadi wordt In Nederland een bufferings- en infiltratievoorziening bedoeld, waarbij regenwater via de wadi kan infiltreren in de bodem om het grondwater aan te vullen. Voor de zekerheid maakte ik een flinke (veilige) omtrekkende beweging om deze cache te benaderen, maar dat bleek achteraf niet nodig. Ik was de eerste die zijn bierkrabbel mocht zetten in het nieuwe logboekje.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 10:00
De Schouwplaats is een bijzondere beeldentuin in het Zuiderpark, bestaande uit wand- en gevelplastieken die ooit deel uit maakten van de Groote Schouwburg. Het deksel van de cache kon niet meer dicht, omdat het doosje helemaal uitpuilde. Ik heb er daarom maar iets uitgehaald.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 10:15
Landhuis D'Oliphant werd in 1592 gebouwd als boerenwoning, maar de achtkantige toren moest het bouwwerk de allure geven van een ridderhofstede. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor feesten en partijen. In de bosjes buiten het landgoed trof ik een dichtgeknoopte vuilniszak aan en een soort tentje voor iemand met weinig allure. De cache was gelukkig nog in goede conditie.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 10:25
Het was warm geworden en bij dit steigertje zette ik even mijn bier-bike neer om een verkoelend blikje uit mijn rugzak te pakken. Toen ik weer opkeek, bleek een groep nieuwsgierige ganzen stilletjes naderbij gekomen en ze keken me dorstig aan. Toen duidelijk was dat ze van mij niets kregen, dropen ze zielig af. Het gaf mij de tijd om de cache te pakken.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 10:35
Vanaf het Ponserpad keek ik naar SS Rotterdam. Het bootje uit 1959 lag er keurig bij vanwege een recente opknapbeurt van 257 miljoen euro. Dat was natuurlijk exclusief de kosten voor het fotokokertje van de bijbehorende cache. Die was mooi gecamoufleerd en ook voor landrotten goed te graaien.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 10:50
De cache bij de Graansilo (in 2004 verbouwd tot evenementenlocatie) lag aan het eind van een smalle pier. De eigenaars van motorvrachtschip Merlin uit Gräfendorf waren bezig een en ander schoon te spuiten. Ze groetten mij vriendelijk, natuurlijk niet wetend wat ik daar verderop zou vinden. Ik wist dat aanvankelijk ook niet, maar dankzij Ramses Shaffy vond ik er een klein kokertje.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 11:15
Het was stil aan de overkant. Ik stond namelijk aan de andere kant van de Olympiaweg, met uitzicht op het lege stadion, te zoeken naar een cache. Op het nulpunt was een mooi verstopplekje, dat ook nog eens voldeed aan de hint, maar het kokertje bleek uiteindelijk een stuk zuidelijker te zitten.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 11:20
De Veranda is een stedebouwkundig plan op het terrein van de voormalige machinefabriek en scheepswerf van Piet Smit. Achter het gebouw van de Gamma vond ik het doosje. Ik had net gelogd, toen er een busje stopte en twee beveiligers kwamen vragen wat ik daar deed. Eindelijk kwam ik weer eens iemand tegen die nog nooit van geocaching had gehoord, zodat ik uitgebreid kon vertellen over het ontstaan, dreuzels en FTF's, waarna er een geheel nieuwe wereld voor ze openging.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 11:50
Afgelopen maandag was ik met La Rosa op Rotterdamse architectuurjacht geweest, maar omdat niet alle bouwwerken waren bezocht, had ze mij een lijst gegeven waardoor ik deze zondag nog flink wat kennis kon opdoen. Ook tegenover het Hulstkampgebouw uit 1888 moest ik een kokertje graaien, maar dat kon pas toen de eigenaren van de boot even niet naar me keken.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 12:05
De oudste gebouwen in Rotterdam centrum zijn de Sint Laurenskerk (1450) het Schielandshuis (1665) en drie koopmanswoningen aan de Rechter Rottekade (1700). Daar stond ik nu naar te kijken. De panden zijn ontkomen aan het bombardement van 1940 en gered van de sloop in 1979. Ze zijn uniek door de wand en plafondschilderingen, die in Rotterdam bijna niet voorkomen. Volkomen terecht dat hier een cache is geplaatst en dat ik die dus vond.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 12:35
Dat er achter het gerechtsgebouw (uit 1899) een compleet gevangeniscomplex (uit 1872) bleek te liggen, was mij niet bekend. Ik zag slechts een gebouw in neorenaissancestijl met een symmetrische gevel en decoratief metselwerk van gele baksteen met accenten in rode baksteen en natuursteen, voorzien van gemetselde pilasters met gebeeldhouwde voetstukken en kapitelen. De cache was zichtbaar voor degene die wist waar hij moest kijken. Ik zette mijn bierkrabbel onder die van mijn goede vriend PeterCoef, die hier blijkbaar vorige week ook had gestaan.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 12:50
Het Bouwcentrum aan de Schiekade heeft mij lang beziggehouden. Waar kon hier nou een cache zitten? Uiteindelijk besloot ik het zoekgebied flink uit te breiden en ook eens een blik op onverwachte plekken te werpen. Dat bleek te werken, want al snel kon ik mijn bierkrabbel aan het papier toevertrouwen.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 12:55
Altijd prettig als je ergens uitvoerig welkom wordt geheten. Dit pleintje lag op de hoek van de drukke Statenweg en de Walenburgerweg, waar ook op zondagmiddag volop bedrijvigheid was. Ik wilde eigenlijk mijn fiets neerzette en zag toen direct de nano zitten. Een mooie meevaller en daardoor voelde ik me dus echt welkom, ook al kon ik nu meteen weer weg.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 13:10
Dit imposante gebouw uit 1911 diende jarenlang als kraamkliniek en Rijkskweekschool voor Vroedvrouwen en daarna als gerechtsgebouw. Tegenwoordig is het een locatie voor particuliere ouderenzorg in een exclusieve woonomgeving. Ook hier was de nano (op de tast) snel gevonden. Jammer dat de logrol barstensvol gekliederd was. Net als veel anderen heb ik mijn naam ook maar ergens doorheen gekrabbeld. Deze cache heeft duidelijk (particuliere) zorg nodig!
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 13:30
Het houten kerkje in typisch zeventiende-eeuwse Noorse bouwstijl werd in 1914 ingewijd. Het is tegenwoordig het grootste houten bouwwerk van ons land. Toen ik voor het gebouw stond, kon ik horen dat er binnen werd gezongen. Het waren ongetwijfeld Noorse zeemansliederen. De cache bleek niet van hout, maar van plastic. De logrol was aan beide zijden volledig beschreven en iemand had inmiddels een eigen briefje toegevoegd, zodat ik toch nog mijn bierkrabbel kwijt kon.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 13:40
De Maastunnel was in 1942 de eerste autotunnel van Nederland. Met de fiets was ik er de afgelopen jaren al een paar keer doorheen gereden, maar vandaag kon ik bovengronds blijven. Mijn architectuur-route liep namelijk uitsluitend over bruggen. Bij het lage gebouwtje voor fietsers en voetgangers aan de noordoever hoefde ik alleen maar even een kokertje op te vissen. Dat verliep zeer voorspoedig, zodat ik dit plekje aan de Nieuwe Maas weer vlot kon verlaten.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 13:45
Bij de Euromast heb ik al vaker een cache gevonden. Met zijn 185 meter is het de hoogste toren van Nederland die open is voor het publiek. In het restaurant heb ik al eens gegeten en een biertje gedronken. Vandaag hoefde ik dus alleen een kokertje te vinden. Daarvoor moest ik even wachten totdat het gezinnetje dat met hun fietsen bij de cacheplek stond, weer was vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje
50 juni 2016, 13:55
De Heemraadssingel is de Rotterdamse singel met de meeste allure. De fraaie brug lag in de middagzon rustig op mij te wachten. Op het nulpunt greep ik het kokertje stevig bij z'n lurven en zette mijn bierkrabbel. Daarna fietste ik verder de Mathenesserlaan af.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 14:20
Voor de bouw van het Witte Dorp ontwierp J.J.P. Oud in 1923 een houten directiekeet, die ook wel een 'driedimensionale Mondriaan' wordt genoemd. Het kokertje was keurig gecamoufleerd, maar moest het afleggen tegen mijn scherpe blik.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 14:30
Dat het stadion van Sparta 'het kasteel' wordt genoemd, was mij bekend, maar vandaag zag ik voor het eerst waarom. Speciaal vanwege de hint had ik het clublied stevig uit mijn hoofd geleerd. Dat bleek achteraf helemaal niet nodig, want speciaal voor de geocachers van buiten de regio was hiervoor een prachtige oplossing bedacht. Trefzeker haalde ik uit en scoorde!
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016
Deze tweede cache op de oude spoordijk had wat meer uitdaging. Hoewel mensen met hoogtevrees wordt geadviseerd deze voorbij te laten gaan, wilde ik wel eens met eigen ogen zien welk gevaar mij stond te wachten. Met knikkende knieën ben ik naar boven geklommen en heb daar met dichtgeknepen ogen alles afgetast en bevoeld. Daarna heb ik ook maar even op de grond gekeken of ik het kokertje misschien per ongeluk had weggestoten, zoals al eens eerder was gebeurd. Helaas...
5 juni 2016, 15:00
De voormalige Van Nellefabriek geldt als het belangrijkste industriële monument in Nederland en is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen. Tegenwoordig biedt het onderdak aan uiteenlopende bedrijven op het gebied van media en design. De cache was helemaal opgegaan in het groen, dus ik moest even mijn junglemes tevoorschijn halen om het ding te pakken te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 15:15
Deze moskee werd in 2001 voor de Turks-Nederlandse gemeenschap gebouwd en in 2006 verkozen tot het mooiste gebouw van Rotterdam. De cache die ik hier een paar jaar eerder vond, lag toen heel wat dichter bij het gebouw, maar ik stond nu wel lekker droog. Veel te lang heb ik daarna staan zoeken naar het kokertje, dat uiteindelijk kinderlijk eenvoudig was 'verstopt'.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 15:25
In het groen naast de dierentuin ging ik op jacht naar een wilde cache. Natuurlijk koos ik de meest onhandige route, maar uiteindelijk stond ik in de buurt van het nulpunt. Om te voorkomen dat ik onverhoeds van achteren zou worden aangevallen, ging ik zeer voorzichtig te werk. Ineens stond ik oog in oog met het ding, dat ik met een snelle greep vlak achter de kop wist beet te pakken. Er volgde nog wat gespartel, maar ten slotte moest hij opgeven en kon ik als trofee mijn bierkrabbel zetten.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 15:45
De ecologische zone Gordelweg maakt het voor dieren makkelijker om door de stad te trekken. Verspreid over een lint van gazons met drachtplanten zijn meerdere insectenhotels geplaatst of opgehangen. De vage hint had ik verkeerd geïnterpreteerd, waardoor ik eerst bij een antieke kast van Stedin stond en daarna in een tuintje. Een bewoner kon mijn geklungel niet langer aanzien en vertelde waar hij altijd geocachers zag staan. Aha, die groene dus.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 15:55
Zonder dat de twee meisjes het doorhadden, haalde ik achteloos de nano bij dit insectenhotel weg. Zij dachten natuurlijk dat ik een natuurkenner was en wilden weten waar dat vreemde bouwwerk voor diende. Ik legde ze uit dat solitaire bijen en insecten hier hun eitjes kunnen leggen. Solitaire bijen leven op zichzelf en niet in volken. Omdat ze geen nest te verdedigen hebben, is hun angel verdwenen en kunnen ze dus niet steken. Ze bleken tevreden met mijn uitleg en gingen er weer vandoor.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 16:05
Opnieuw stond ik bij een insectenhotel, maar dit keer was ik wat langer bezig. Toen ik eenmaal had ontdekt waar de cache zich bevond, had ik ook nog wat tijd nodig om het ding te pakken te krijgen. Voor de voorbijgangers moest het een raar gezicht zijn geweest, maar zelf deed ik alsof het de gewoonste zaak was.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 16:15
Het Berg en Broekse Verlaat is een schutsluis uit 1866 tussen de Rotte en de Bergsche Voorplas. Toen ik kwam aanfietsen waren er net 2 bootjes bezig aan te meren en de sluiswachter gaf ze aanwijzingen. Niemand lette op mij, dus ik kon snel even op zoek naar de cache. Hoewel ik had verwacht lang werk te hebben, was het varkentje vlot gewassen.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 16:25
Waarom ik hier in februari zoveel moeite heb gehad, was me achteraf een raadsel. Destijds ging ik ervan uit dat het een zeer listig verstopte cache moest zijn, maar dat bleek totaal niet het geval. Zonder de broedende vogels te storen greep ik de koker en zette ik fluitend mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
17 februari 2016
De Bergse Achterplas is een broedgebied voor vogels, dus daarom hing er een bord met verboden toegang. Voor de cache was geen hint, dus ik wist het al: dit is een hele makkelijke of een zeer listige. Ik vermoed nu het laatste...
5 juni 2016, 16:30
De constructie bij de Bergsche Achterplas had zijn beste tijd gehad. De schroef had geen functie meer en het geheel werd met tape bijeen gehouden. Maar met het kokertje en de logrol was gelukkig niets aan de hand, zodat ik er prima mijn bierkrabbel kwijt kon.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 16:40
Al eerder had ik een cache bij een baarhuisje gevonden en daardoor wist ik dat hier vroeger geen kinderen werden gebaard, maar dat er doden werden opgebaard. De begraafplaats van de gemeente Schiebroek werd tot 1952 gebruikt. 'Gedenk te sterven' stond er op het fraaie smeedijzeren hek. Gedenk ook te loggen, zou ik willen toevoegen.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 17:15
Dit speeleiland bestaat uit drie delen en voor elke doelgroep is er een deel. Geocachers worden gelokt naar de entree met het deel voor de jongste kinderen. Er wordt gevraagd om onopvallend te loggen. Dat vind ik nooit een probleem, maar hoe moet je hier 5 minuten onopvallend zoeken zonder een hint? Het verbaasde me dus niet dat de cache al na een maand was verdwenen. Met een duidelijke hint hoeven geocachers maar heel even aanwezig te zijn en kunnen ze de cache snel pakken. Ze vallen dan veel minder op dan mensen die kennelijk 'doelloos' een tijdje verdacht blijven rondhangen. Ik had hier het geluk dat mijn tweede blik raak was.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 17:30
De Groenzoom is een recreatie- en natuurgebied tussen Berkel en Rodenrijs, Pijnacker en Zoetermeer. Hier lagen al 2 caches, maar sinds kort hebben die gezelschap gekregen van een serie van 3 traditionals plus een bonus. Omdat ik vanuit Rotterdam kwam aanfietsen, passeerde ik eerst nummer 3. Dankzij de hint ('niet nodig') was die vlot gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 17:40
Na een stukje fietsen bereikte ik nummer 2. Het duidelijke cachepaadje leidde naar de cache en een dode zwarte vogel. Was die tegen het boompje aangevlogen?
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 17:50
Omdat ik met 2 codes al voldoende informatie had, ben ik eerst naar de bonus gefietst. Die was prima te vinden. De rubberen ring die de pot waterdicht moest maken, was los toegevoegd. Ik heb nog geprobeerd die weer correct te bevestigen, maar kreeg dat niet voor elkaar. Gelukkig was dit geen Limburg en kan het water hier niet zo hoog komen.
Bedankt en proost, Biertje
5 juni 2016, 18:05
Nummer 2 bleek de lastigste van het stel. Het nulpunt lag midden op het fietspad, maar bij de dichtstbijzijnde objecten vond ik geen cache. Tenslotte ben ik maar stelselmatig alle mogelijkheden afgegaan en aan de vele cachepaadjes te zien, was ik niet de eerste. Uiteindelijk kon ik ook hier mijn bierkrabbel kwijt. Omdat ik de bonus al had gevonden, fietste ik nu naar station Pijnacker-Zuid om de metro naar Leidschendam te nemen. Daar stonden 70 kilometers op de teller en 37 gevonden caches.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni: in een fluisterboot de Tulpentrail bij Roelofarendsveen gevaren (46 caches)
10 juni 2016, 09:50
Samen met Corbulo, Mighty-Mike, PeterCoef en KingPivot voer ik deze zonnige vrijdagochtend op fluisterboot 'Neem een kat' langs de Tulpentrail. De taken waren goed verdeeld, zodat we na 4,5 uur alle 46 caches hadden gelogd met onze tijdelijke groepsnaam De kat van Cor.
Het was een hartelijk weerzien met verhuurder Guido, die ons daarna alle ins en outs van de boot uitlegde. De naam 'Neem een kat' was verzonnen door zijn zoontje, die zijn vader die uitdrukking regelmatig had horen uitroepen, als een kennis weer kwam klagen over zijn huwelijksproblemen. Nummer 01 kregen we cadeau omdat die lastig bereikbaar was door opgehoopt vuilnis (maar die we uiteindelijk als laatste hebben gedaan, omdat we geen DNF wilden loggen). Landrot Corbulo werd aangesteld als stuurman en koerste wat onzeker naar nummer 02. Elke tocht begint volgens hem met stap 0, maar hier startten we met cache 02. Alle begin is moeilijk.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 10:00
Van te voren had ik gewaarschuwd de route op volgorde te varen en niet te luisteren als PeterCoef of Corbulo zouden roepen dat een andere cache dichterbij lag. Op die manier hebben we bij de eerste trail op de Kagerplassen een cache overgeslagen, maar dat merkten we pas toen we thuis de tracklog bekeken. Dit keer was het echter KingPivot die de stuurman naar de dichterbij gelegen #45 leidde, in plaats naar #03. Gelukkig greep PeterCoef tijdig in, zodat we terugkeerden en we na even zoeken alsnog potje 03 konden loggen met onze tijdelijke groepsnaam De Kat van Cor.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 10:05
De tulpenroute was fraai bewegwijzerd en we kwamen ook grote informatieborden tegen. Het ondernemen zit hier in de genen. Rondom de tuinbouw ontstonden bedrijven in conserven, de bouw en transport. Om potje 04 te kunnen pakken verdween de vrouw van KingPivot zowat in de struiken en terwijl ze de boot op zijn plaats hield, kreeg haar man de cache overhandigd om te loggen. Dit bleek verder een prima taakverdeling.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 10:10
Deze zat op de hoek van een vervallen warenhuis (een rij aaneengeschakelde kassen). De helft van de glazen ruiten was ingegooid of compleet verdwenen en binnen groeiden inmiddels dezelfde planten als buiten. Volgens kenner Mighty-Mike moest je dusdanig rustig aanvaren en aanleggen dat er precies een zachtgekookt eitje tussen boot en wal paste. Zelf beheerste hij die techniek ook niet, zoals we later zouden merken.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 10:15
Voordat we onder de Florabrug door zouden varen, passeerden we eerst een eilandje. Hier zat potje 06 bevestigd. Het zoeken en aanmeren ging steeds beter (en vlotter), vonden we allemaal.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 10:20
Bij de grote brug onder de Braassemdreef zat nummer 07. De meeste potjes waren aan de rechterzijde bevestigd, maar hier was voor de linkerkant gekozen. Iedereen deed zijn best om het ding als eerste te spotten, zodat Corbulo de boot de juiste richting op kon sturen. Hij bleek zo hoog te zitten, dat QueenPivot voorzichtig moest gaan staan om hem te pakken.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 10:20
De huidige structuur van de polder ontstond rond 1960 door ruilverkaveling. Bedrijven werden ontsloten en ruilden onderling grond om uit te breiden. Ook werden er 5 wegen aangelegd. In dit deel waren de kassen nog gewoon in gebruik. Wij tuften lekker door naar nummer 08.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 10:25
De Veenpolder was de enige polder in de gemeente die destijds nooit afgegraven is voor turf. Door de sluisverbinding met het Braassemermeer is de grond vochtig en warm, waardoor gewassen er sneller groeien. We hadden dit keer alle tijd om de tekst te lezen, want potje 09 zat bevestigd aan dit informatiebord.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 10:30
Het was deze vrijdagochtend prima weer om te varen en lekker rustig op het water. Er werd dus gezellig gekletst, waardoor we te laat bemerkten dat we de cache al lang voorbij waren. Hij zat ook een beetje tussen het groen verscholen, maar met 6 paar ineens weer wakkere ogen kon hij ons natuurlijk niet ontgaan.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 10:35
We passeerden opnieuw een brug van de Floraweg. Corbulo had de hele breedte van de sloot nodig in zijn poging om een rechte lijn te varen, maar wellicht zocht hij de juiste aanvoerroute. Met de punt miste hij echter de cache, maar toen we langszij kwamen, kon ik het potje alsnog grijpen.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 10:35
Op de hoek van het land zagen we een aantal stronken, de restanten van zeer kort geknotte wilgen. Een prima plek natuurlijk om een potje te verstoppen. Met z'n witte kleur stak het goed af tegen de donkere achtergrond.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 10:40
Nummer 13 zat tussen het groen aan de linkerkant. Stuurman Corbulo was de eerste die het ding zag zitten en daardoor kon hij de boot op de juiste plek aanleggen. Het was dan wel een fluisterboot, maar de eigenaar had ons gezegd dat het was toegestaan om hardop te praten.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 10:45
PeterCoef wees de stuurman de weg, maar dat was wel naar de dichterbij gelegen nummer 34. Kordaat en vakkundig greep ik in. "Nee, naar stuurboord! We doen eerst nummer 14." PeterCoef schrok even, maar gaf me daarna beschaamd gelijk. Onder de brug vonden we slechts een lege klem. Gelukkig hadden we een paar reservepotjes meegekregen.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 10:50
We waren inmiddels bijna anderhalf uur onderweg en KingPivot haalde de thee en koffie tevoorschijn. Iedereen gaf zijn bestelling door, waarna hij driftig aan de gang ging. Daardoor moest de logtaak even worden overgenomen. PeterCoef kreeg het rolletje in zijn handen geduwd en mocht schrijven.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 10:55
We gingen weer een hoekje om en direct na de bocht lag de volgende. KingPivot was nog met de laatste bestelling bezig, want Mighty-Mike wilde ineens toch wel wat drinken. Daardoor kreeg Mike het kokertje overhandigd en hij gaf het gedachteloos door aan PeterCoef om te loggen. Dat het handiger was om het potje eerst open te maken en alleen het rolletje door te geven, was hem even ontgaan. Na een korte vriendelijke opmerking maakte hij zijn fout alsnog goed.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 11:00
Dit zou mijn 11200e cache moeten zijn, maar ik was vergeten dat we #01 nog niet hadden gelogd waardoor de telling eentje achterliep. Achteraf gezien was er dus ten onrechte een klein feestje onder de Veenderbrug. Maar de stroopwafels die ik als bijbehorende traktatie had uitgedeeld, smaakten er niet minder om.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 11:05
Achteraf gezien bleek dit dus mijn 11200e cache. Corbulo voer er eerst voorbij en moest dus terug. Hij probeerde zachtjes aan te leggen en dacht dat er tussen de punt van de boot en de wal precies een ei kon. Inderdaad, maar dat ei was dan nu wel gebroken. We zagen een man in beschermende kleding de gewassen besproeien, waarschijnlijk met een onschuldig huismiddeltje.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 11:15
Ook over nummer 19 was door onze voorgangers gemeld dat het potje weg zou zijn en dat bleek inderdaad het geval. Ik zag ineens de lege klem zitten. Corbulo moest twee pogingen doen om aan te leggen, waarna we ook hier een reservepotje konden plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 11:20
En opnieuw was het feest, want dit werd Mighty-Mike's 2000e cache en Corbulo's 2800e. De plek was vorige week verplaatst van de rechteroever naar de linker, maar iedereen had de caches pas gisteren in de GPS gezet, dus er was geen verwarring mogelijk. Helaas was het potje behoorlijk gebarsten. Nadat Mike had geposeerd voor de foto, mocht hij zelfstandig de logrol beschrijven. We moesten hem wel even helpen met de juiste datum en onze tijdelijke groepsnaam: De kat van Cor. "Met een C, hè?" vroeg hij ons twijfelend. Nee, kat is met een K", luidde ons gevatte antwoord.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 11:25
Dit potje zagen we voor de afwisseling eens niet van verre al zitten. Er werd daarom openlijk getwijfeld of we wel aan de goede zijde zaten te turen. Gelukkig zag QueenPivot hem alsnog aan de rechterzijde, ongeveer ter hoogte van een enorme stronk. "Welke stronk?" wilde Mighty-Mike weten. Maar die was natuurlijk nog steeds in de roes van zijn 2000e cache.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 11:30
Aan de rechteroever was niet veel om een cache te bevestigen, behalve dan de uitstekende plank van een hekje. Ik wees onze stuurman op die mogelijkheid en die probeerde daarna die plank met de punt van onze boot eraf te varen. Dat lukte hem niet, omdat wij uit alle macht bezig waren dat te voorkomen.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 11:35
Dit was het meest zuidelijke punt van de trail en volgens onze voorgangers zou ook hier de koker verdwenen zijn. We troffen echter gewoon een potje aan, wel met een afwijkend logpapier. Dat was voor ons geen probleem, want moeiteloos lieten we ook hier onze tijdelijke groepsnaam achter.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 11:40
Nummer 24 zat weer aan de linkerkant, op de hoek van een warenhuis. Rustig voeren we naar het duidelijk zichtbare plekje en legden aan. De eerste boterhammen kwamen tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 11:45
Van deze cache was door onze voorgangers gemeld dat er iets mis mee zou zijn, maar pot en logrol waren nog gewoon aanwezig en onbeschadigd. Hij bevond zich ter hoogte van de wegwijzer bij de Aderweg, maar dan aan de linkerkant van het water, achter de houten beschoeiing.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 11:50
De eenzame visser in het bootje merkte dat wij dit potje al van verre zagen. Het stond gewoon op een plompenblad, naast de tulpenwegwijzer. Een vreemde plek, maar later ontdekten we dat het paaltje een stuk dieper in het water stond, waardoor de klem nu onder water zat. Het gevolg van een kleine aanvaring? Mighty-Mike had nog een schoenveter over, die we met een Hollandse haaksteek aan de cache hebben gebonden. Op die manier konden we hem aan de witte tulp hangen.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 12:00
Het manoeuvreren van onze grote roerganger lukte hier niet zo goed. QueenPivot kon er niet bij, dus Mighty-Mike was de volgende in de boot die het kon proberen. Maar ook voor hem was de oever te ver weg, dus werd het de volgende op rij, PeterCoef, die de gelukkige greep mocht doen.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 12:05
Corbulo zag de cache het eerst. Hij hing op een hoekje bij de warenhuizen. Toch stuurde hij de boot te ver naar bakboord, maar gelukkig kon ik het potje nog net pakken. Terwijl ik de logrol doorgaf, las ik dat de polder 80 cm lager ligt dan het Braassemermeer. Vroeger zorgden de Moppemolen en de Meerkreuk daarvoor, maar sinds 1924 is er een mechanisch gemaal.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 12:10
Mighty-Mike wilde het roer overnemen, waardoor de gewichtsverdeling in de boot compleet veranderde en ik aan de andere kant moest gaan zitten. De nieuwe stuurman had duidelijk nog wat moeite met zijn taak, want hij voer precies de overhangende boom in, waardoor niemand meer iets zag, dus ook de cache niet.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 12:15
De tulp komt oorspronkelijk uit Turkije en dankt zijn naam aan de tulband van de sultans. De Nederlanders hebben de tulp gecultiveerd en groot gemaakt. De hier gebroeide tulpen vinden wereldwijd hun weg. Bij een paar leegstaande houten gebouwen moest het volgende potje zitten. Mighty-Mike stuurde de boot iets te vroeg naar de kant, waarna we ons zo'n 50 meter moesten voortslepen naar het nulpunt. Corbulo had het ons al verteld: "Zeg je potplantenkwekerij, dan zeg je automatisch Willem Kuipers."
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 12:20
Roelofarendsveen is van oorsprong het dorp waar de meeste Nederlandse tulpen worden gebroeid. De enorme rode tulp op de watertoren, waar we gratis konden parkeren, geeft deze toppositie weer. Het tulpenroute-infobord probeerde het potje te verbergen, maar niet voor lang. "Zit ie er nou?" vroeg Mighty-Mike na een tijdje. Hij had niet gemerkt dat er al druk werd gelogd.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 12:25
De aanlegmanoeuvre ging helemaal mis en Mighty-Mike probeerde het opnieuw. Nu ging het beter, constateerde Corbulo. De eerste keer paste er volgens hem nog een dinosaurusei tussen de boot en de wal. Restaurant Wagenaar zit in het oude veilinggebouw uit 1912, waar kwekers varend hun producten voor de klok brachten. Hoewel de Hertog Jan-parasols uitnodigend lonkten, was er volgens mijn bemanning helaas geen tijd voor een biertje.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 12:30
De Sluis in Roelofarendsveen staat in verbinding met de Braassemermeere en potje 33 zat onder de ophaalbrug. Er lagen geen andere boten te wachten, dus we hoefden niemand uit te leggen dat we niet van plan waren voor te dringen, maar uitsluitend voor de cache kwamen. Het ging dus allemaal van een leien dakje. Alleen het aanvaren duurde wat langer dan normaal, omdat stuurman Mighty-Mike achteraf bedacht dat hij ook een foto wilde maken van de sluis en dus eerst even terugvoer tot de plek waar zijn telefoon alles in beeld kreeg. Iedereen was erg benieuwd naar dit resultaat.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 12:45
Bij de uitleg van de verhuurder hadden we gehoord dat we na de sluis eerst een heel eind terug moesten varen. Alleen stuurman Mighty-Mike had kennelijk even niet opgelet. "Moeten we terug?" vroeg hij toen we voor de dichte sluisdeuren lagen. Na 50 meter wilde hij weten of we hier linksaf moesten. "Nee, terug!" luidde ons antwoord. Moesten we dan verderop misschien naar rechts? Nee, terug! Potje 34 bleek aan de linkeroever te zitten en niet rechts, zoals de GPS dacht. PeterCoef en ik moesten dus onverwachts aan het werk. Hij pakte het potje en ik maakte een foto.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 12:50
Alle 5 bemanningsleden zagen het potje aan het tulpenbord zitten. Alleen stuurman Mighty-Mike zag het niet. Dat hoefde ook niet, zolang wij 'm maar zagen. Tijdens het loggen lazen wij dat de groente uit de Veenpolder beroemd was in Europa. Maar na 1930 werd de groenteteelt geleidelijk vervangen door bloementeelt, omdat dit meer opbracht.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 12:55
Nummer 36 was inderdaad weg, want ik zag slechts een lege klem. PeterCoef had nog een leeg fotokokertje bij zich, maar dit bleek te smal voor de klem. Met een geel logpapiertje, een stukje touw, een zakmes en een zeemansknoop leverde iedereen een bijdrage aan de oplossing. De gefabriceerde constructie hing ik daarna voorzichtig op.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 13:00
Hoewel Mighty-Mike liever eerst naar nummer 39 wilde, want die was dichterbij, wist ik hem te overtuigen dat we beter de route konden varen zoals die was bedacht. We sloegen 37 en 38 dus niet over, maar gingen linksaf, onder de hoge loopbrug door. Hoewel van potje 37 was gezegd dat die er niet meer was, bleek alles aanwezig. Op een logische plek stuurden wij de boot naar de kant.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 13:05
Stuurman Mighty-Mike was even afgeleid door een dame op het balkon van het nieuwbouwhuis, waardoor hij niet hoorde dat wij allemaal riepen dat we rechtsaf moesten. Ik stelde voor dat hij nog even terugvoer om een foto te maken, maar dat was volgens hem niet nodig. Na wat gemanoeuvreer waren we weer op de juiste koers en konden we even later op zoek naar nummer 38. Toen we stil lagen, maar niets vonden, zei QueenPivot dat we volgens haar iets naar voren moesten. Onze stuurman luistert echter nooit naar vrouwen en voer dus een stukje naar achteren. Na 5 minuten bleek dat de cache dus inderdaad iets naar voren lag.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 13:20
Omdat we niet begrepen waar de doorsteek naar 39 zou moeten zitten, voeren we dezelfde route terug. De dame op het balkon bleek weg, zodat onze stuurman dit keer niet kon worden afgeleid. De cache zat bij een boom en Mighty-Mike probeerde van alles om bij de juiste plek uit te komen. "Kan je erbij?" vroeg hij na een tijdje. "Nu niet meer", antwoordde QueenPivot.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 13:25
Potje 40 zat onder de brug van de Noorderhemweg. Mighty-Mike legde onze boot helemaal dwars, zodat er niemand meer door kon. Gelukkig voor hem hadden we vandaag nog geen andere vaartuigen gezien, want bij voorrang gold het recht van de sterkste. En zo sterk voelden we ons niet.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 13:30
Stuurman Mighty-Mike had onze opbouwende kritiek van de afgelopen uren goed ter harte genomen en wist hier de boot perfect neer te leggen. De cache zat op het hoekje bevestigd en kon dit keer eenvoudig worden gepakt en gelogd. Glimlachend nam hij ons oorverdovende applaus in ontvangst. Eerder gemaakte vergelijkingen met kapitein Schettino werden teruggenomen en zijn stuurmanskunst werd alom geprezen. Het smaakte naar meer en gelukkig hadden we nog een paar caches te gaan.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 13:35
Er stond een grappig wit bankje langs de oever, waarop je heerlijk een biertje zou kunnen drinken terwijl je over het water keek. De cache zat er vlakbij. Vanaf de boeg pakte QueenPivot het potje, draaide het deksel los en gaf de logrol door aan KingPivot, die al klaar zat met zijn pen. Ontelbare malen was dit goed gegaan, maar dit keer liet zij helaas het rolletje vallen. Gelukkig in de boot en niet in het water. Een snelle duik en ik had 'm, waarna we alsnog onze groepsnaam konden bijschrijven.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 13:40
De successen van het laatste kwartier begonnen onze stuurman nu naar het hoofd te stijgen. Toen Mighty-Mike vroeg welke kant hij op moest en PeterCoef de juiste richting aanwees, wilde Mike het eerst nog even zelf op zijn GPS controleren. PeterCoef begreep niet waar die achterdocht ineens vandaan kwam en weigerde hierna nog met de stuurman te communiceren. KingPivot besloot de sfeer te redden met een zak Engelse drop. Ik verlegde de aandacht weer naar de tulpen. Die hebben namelijk kou nodig om een bloem te ontwikkelen. In de beschutte polder groeit de tulp erg goed en sinds 1990 gebruikt men waterbakken.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 13:45
Het eind kwam in zicht. Onze fluisterboot was 's middags niet verhuurd, dus we hoefden niet op te schieten. Toch waren we benieuwd hoe de trail zonder te haasten en met bezoek aan een terras toch binnen de verhuurtijd afgelegd kon worden. Achter het kleine bordje troffen wij het 44e potje aan.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 13:50
Volgens onze eigenwijze stuurman waren we hier al eens geweest, maar de tracklog op onze GPS zei van niet. Waarschijnlijk was Mike in de war met een andere brug. Op het water lijkt alles op elkaar, zo wisten kenners te vertellen. De laatste traditional werd gepakt en gelogd, waarna we via een alternatieve route naar de bonus voeren. Daarbij passeerden we een belachelijk laag bruggetje, waardoor iedereen lachend plat op de bodem van de boot moest liggen. Een leuke ervaring!
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 13:55
De scherpe blik van Corbulo had de eindcoördinaten nog voor de afvaart al gezien, maar ook onderweg kwamen we ze tegen. Terwijl iedereen zocht naar een ketting, zag ik de kist gewoon drijven. De inhoud was kennelijk niet zwaar genoeg, maar het kwam ons goed uit. Tijdens het loggen deelde ik feestelijk stroopwafels uit en daarna voeren we naar het haventje om te kijken of we alsnog nummer 01 konden doen.
Bedankt en proost, Biertje
10 juni 2016, 14:05
We waren terug in het haventje en Corbulo wilde beslist nummer 01 proberen te loggen. Die hadden we cadeau gekregen omdat er te veel vuilnis in de sloot dreef, maar voorzichtig stuurde Mighty-Mike naar het doel. Op het laatst trok hij de schroef omhoog en precies voor de cache kwamen we tot stilstand. Ook deze werd dus van onze groepsnaam voorzien, waarna we met een flinke afzet weer terugvoeren en konden aanleggen. We hadden een prima dag gehad en dat smaakte naar meer. Maar eerst een biertje!
Bedankt en proost, Biertje
11 juni: met de fiets van Hoorn naar Medemblik voor een oude cache en wat nieuwe series (49 caches)
11 juni 2016, 08:25
Na aankomst op het station van Hoorn fietste ik regelrecht naar de plek waar de Hoornse broeder op mij lag te wachten. Dat is een rond en plat krentenbrood, gevuld met roomboter, kaneel en bruine suiker. Op een voor de hand liggende plaats vond ik de plastic doos, voorzien van 2 logboekjes. In eentje heb ik mijn eerste bierkrabbel voor vandaag gezet. Er zouden er nog 48 volgen.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016
Voor de tweede keer was ik op zoek in de parkeergarage van het Westfriesgasthuis. Dit keer kreeg ik na enige tijd hulp van iemand van de beveiliging, maar ook hij kon de koker niet vinden.
11 juni 2016, 09:05
Kaap Hoorn is het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika, maar ook de naam van een flatgebouw in Hoorn. De cache lag niet op de plaats van de hint, maar er waren gelukkig meerdere vergelijkbare plekken. Bij de derde mogelijkheid was het raak en kon ik mijn vlag planten.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 09:15
Harde muziek is niets voor mij. In kroegen waar je moet schreeuwen om een biertje te bestellen, kom ik niet. De hele hardcore muziekscene van de jaren 90 is dus aan mij voorbijgegaan. Voor het vinden van deze cache was dat geen probleem. Na lang zoeken in het groen vond ik de koker uiteindelijk op de grond. Na het loggen heb ik hem iets hoger geplaatst, zodat de hint weer klopte.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 09:20
De 12e toegang tot de wijk Kersenboogerd bevond zich aan de Lepelaar, maar was met een hek afgesloten voor autoverkeer. Alleen fietsers en voetgangers mochten hier de wijk in. In november vorig jaar kon ik de cache niet vinden, maar vandaag lachte het geluk mij al in de eerste minuut toe. Op de logrol trof ik geen bonusgetal aan, dus ik vroeg me af of ik die bonus ooit nog eens ga ontdekken.
Bedankt en proost, Biertje
1 november 2015
De wijk Kersenboogerd kent 16 toegangswegen en dus evenzoveel caches. In elke cache zou een getal moeten zitten voor de bonus, maar ook bij de tweede die ik zocht, ging het mis. Kwam het door de deken van mist die al de hele dag over Hoorn lag? Bij de 2 forse coniferen aan de Lepelaar heb ik in ieder geval geen koker kunnen vinden.
11 juni 2016, 09:35
In park Het Blokkerse Veld zou je best een hardcore feestje kunnen houden, maar dan niet op de plek van deze cache. Mijn scherpe blik zag al snel waar ik mijn hand moest strekken om de petling te pakken. Een kwestie van ervaring.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 09:40
Musicals zijn aan mij niet besteed. Van de opgegeven titels kende ik alleen Ciske de Rat, maar dan van de gelijknamige film. Voor de oplossing van de puzzel was dat overigens geen enkel probleem. Na wat rondzoeken vond ik in de buurt van mijn berekende coördinaat inderdaad iets dat op de titel van deze cache sloeg. In een echte musical had ik dan de cache omhoog gehouden en was ik uitgebarsten in een dramatisch lied, maar in werkelijkheid hield ik mijn mond en zette ik eenvoudig mijn naam op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 09:45
Er lagen volop boomstammetjes in dit deel van het park. Door heel goed te kijken viel me er me eentje op die wat afweek van de rest. Dat kwam natuurlijk omdat hij een petling moest verbergen. De dop zat nog slechts met een klein stukje vast, dus hier moet even naar gekeken worden.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 10:00
Natuurpark Blokweer was groot genoeg om onderdak te bieden aan meerdere caches. De eerste leek te zitten bij het houten bruggetje, maar het duurde even voordat ik doorhad waar ik nou precies moest kijken. Er was ook nog wat gereedschap nodig, maar daarna kon eindelijk de log worden gezet.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 10:05
De struik uit de hint was waarschijnlijk een hazelaar. Er stond namelijk een bordje met die naam in de buurt en als stadsmens nam ik aan dat dan alles in de omgeving een hazelaar is. De cache herkende ik wel direct: dat was een petling met gele dop.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 10:15
Opnieuw stond ik bij een bruggetje, maar dit keer had ik de verstopplek een stuk sneller in de gaten. Er was wat (aangepast) gereedschap nodig, maar na heel lang prutsen kwam de cache dan eindelijk toch nog boven water.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 10:35
Op weg naar het Bangerter Rad had ik een liedje van Rob de Nijs in mijn hoofd. Maar dat ging over een hart en niet over een rad. Het rad dat hier tot 1912 had gestaan, trok groenteschuiten van de Oosterwijzend over de weg de Grote Wijzend in. Ter nagedachtenis was hier vorig jaar een kunstwerk geplaatst en een paar maanden later ook een cache. Met de hint kon je alle kanten uit, maar slechts eentje was de goede.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 10:40
De minibiebs schieten tegenwoordig als paddenstoeltjes uit de grond en bijna elke bevat wel een cache. Ook deze maand stond ik weer ergens tussen de boeken te bladeren. Volgens mijn statistieken was dit inmiddels de 18e waar ik mijn bierkrabbel kon achterlaten. Het logboek zat stevig achter slot en grendel, maar dankzij de hint was de sleutel tot succes vlot gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 10:50
Hoorn had ik inmiddels achter me gelaten en ik fietste over de Oudijk. De schapen stonden me al op te wachten en hielden een wedstrijdje keihard blaten. Toen ik naar de cache liep, kwamen ze me allemaal luidruchtig tegemoet. Waarschijnlijk roken ze het bier dat in mijn rugzak zat. Of gaven ze me soms aanwijzingen voor de verstopplek van het potje? Dat was niet nodig, want dat had ik al gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016
Bij de bushalte heb ik lang lopen zoeken. Uit de logjes bleek dat niemand de hint snapte en dat die zelfs verwarrend werd genoemd. Die verwarring had bij mij ook flink toegeslagen en ik vertrok dus zonder stip op mijn kaart.
11 juni 2016, 11:20
Het ontstaan van een wiel (waal of weel) had ik vorige maand nog geleerd tijdens een serie Papendrechtse Wielen en Walen. Op het informatiebord stond gelukkig dezelfde uitleg, alleen wat minder uitgebreid. De antwoorden werden genoteerd, waarna ik nog even moest poseren voor een selfie met het bord en de weel.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 11:35
Het Egboetswater is een rustig en wijds opgezet gebied. Veel vogels gebruiken het als foerageplek en als vlucht- en rustplaats. Voor natuurliefhebbers een interessant gebied, maar ook de geocachers kwamen aan hun trekken. Niet alleen vanwege het Rondje rond deze plas, ook de pokerserie lag hier en een cache uit 2001. Ik begon lekker rustig. Het eerste kokertje hengelde ik snel naar boven, volledig afgaand op mijn geo-instinct.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 11:40
Tijdens mijn fietstocht rond het Egboetswater leerde ik gelijk een beetje pokeren. Bij het houten bruggetje zocht ik eerst veel te moeilijk. Nou kon ik achteraf wel proberen te bluffen dat ik de cache natuurlijk al lang had zien zitten, maar ik vermoed dat daar niet veel pokeraars in zouden trappen.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 11:45
Two Pair is natuurlijk een stuk makkelijker te spelen en de bijbehorende cache was dus ook voor mij een eitje. Er waren hier natuurlijk ook weinig verstopmogelijkheden. Eigenlijk maar eentje.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 11:55
De windmolen wenkte me al van verre. Toch viel mijn eerste cache van deze serie rond het Egboetswater niet mee. Niet alleen constateerde ik een afwijking van het nulpunt, het logboekje bleek ook nog eens nat. Het voordeel was dat het bonusgetal in de hint stond, dus die was goed leesbaar.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016
Bij deze cache waren er al drie not-founds op een rij gelogd, dus ik had er een hard hoofd in. Het gras stond erg hoog, ik moest uitkijken voor de sloot en het hek was officieel maar vanaf één zijde te onderzoeken. Ik had kunnen bluffen dat ik deze toch nog had gevonden, maar bij geocachen doe ik zoiets niet.
11 juni 2016, 12:10
Recreatieschap Westfriesland vond dat ik hier best even kon uitrusten. Men werkt echter niet alleen aan recreatie, maar ook aan behoud en ontwikkeling van natuur en landschap in West-Friesland. Een druk takenpakket dus. Hun oproep om even te gaan zitten, heb ik direct opgevolgd. Ik ben zelfs even gaan liggen. Al was dat alleen maar om de cache te graaien.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 12:15
Al de hele dag kwam ik groepen fietsers tegen. Ze hadden geen GPS of kaart bij zich, maar volgden de witte bordjes van de Rabobank. Het bleek dat deze bank vandaag een fietssponsortocht door de regio had georganiseerd om het plaatselijke verenigingsleven te ondersteunen. Het bruggetje van Egboetswater 05 liet men links liggen, dus ik kon daar (tussen twee groepen door) keurig mijn slag slaan.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 12:30
Mijn hoofddoel voor vandaag was dit oudje uit de begintijd van geocaching in ons land. Dit jaar wilde ik alle Nederlandse caches uit 2001 gevonden hebben (er zijn er nu nog 37) en hierna hoefde ik er nog maar 6. Na een wandeling over en langs het water ging ik op zoek naar de juiste boom. De brandnetels stonden zo'n twee meter hoog en ik heb bijna alle bomen in de omgeving bezocht. Het was natuurlijk de laatste en die bleek achteraf een stuk makkelijker te benaderen dan ik had gedacht. Schapen heb ik nergens gezien, maar wel heel veel konijntjes.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 12:45
Na mijn uitstapje naar Sheep keerde ik terug naar het rondje rond het Egboetswater. Een forse meerstammige boom schreeuwde om mijn aandacht. Die kreeg hij dus prompt. Het duurde even voordat ik de petling had gevonden. Achteraf zag ik dat er ook een bruikbare hint was, die mijn zoektijd had kunnen verkorten.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 12:50
Op dit punt verdween er een plankenpad in het lager gelegen moeras. Door de vele struiken kon ik niet zien waar het heenliep, maar ik hoefde gelukkig het onzekere avontuur niet op te zoeken. Veilig en droog kon ik de petling tevoorschijn pulken en mijn bierkrabbel op de logrol zetten.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016
De omgevallen boom uit de hint bleek er niet meer te liggen. Hoogstwaarschijnlijk was die door de groenwerkers in de versnipperaar geduwd, gezien de berg houtsnippers die nog restte. Het leek me niet logisch dat ze eerst de petling hadden veiliggesteld, dus we mogen aannemen dat die eveneens compleet versnipperd is.
11 juni 2016, 13:00
Dat deze serie zo'n 4 jaar geleden werd geplaatst, bleek uit de hint bij nummer 9. Het genoemde 'pad' was inmiddels bijna dichtgegroeid, maar met wat fantasie nog wel te herkennen. Ondanks de afwijking op de GPS hield ik bij de juiste struik stil en kon daarna verheugd de petling opvissen. De logrol bleek echter boorde- en barstensvol, dus ik heb mijn naam maar ergens tussen gekrabbeld.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016
Met de hint 'afgezaagd' kon je hier alle kanten op, want men was behoorlijk te keer gegaan met de zaag. Daarbij kwam nog dat het pijltje van mijn GPS onder de bomen lekker rondtolde, dus ik heb hier lang lopen zoeken. Toen ik uiteindelijk wilde vertrekken, bleek ineens mijn fietsband lek. Dubbele pech!
11 juni 2016
Ook bij het elektriciteitshuisje kon ik niets vinden, maar dat hadden 4 voorgangers ook al geconstateerd. Toen ik wilde vertrekken, passeerde er een vrouw met de opmerking "Altijd spannend met zo'n GPS, hè?". Ik antwoordde dat dit klopte, maar dan moest er wel wat liggen en dat was hier niet meer het geval. Ze vond het sneu dat ik er al 3 van deze serie niet had kunnen vinden. Het aantal not-founds zou later in de middag nog meer oplopen...
11 juni 2016, 13:35
Bij het schrikhek aan de driesprong moest de volgende liggen en die lag er gelukkig ook. Natuurlijk viel mijn oog onmiddellijk op de juiste plek, want de verstopmethode leek me duidelijk.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 13:45
Bij aankomst ontdekte ik tot mijn schrik dat mijn camera was verdwenen. Die had ik kennelijk even op de bagagedrager van mijn fiets gelegd en die was bij het wegrijden waarschijnlijk op de grond gevallen. Bij de vorige cache zag ik hem inderdaad in het gras liggen. Vijf minuten later arriveerde ik dus opnieuw bij de afslag in de Komweg. Ook hier kon de cache me niet ontgaan, hoewel hij extra was afgedekt.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 13:50
Dat ik opnieuw bij een schrikhek stond, deed me niet meer terugdeinzen. Geroutineerd haalde ik de koker tevoorschijn en zette mijn naam op de logrol. Nummer 15 lag te ver van mijn route en die sloeg ik vandaag over. Ik moest hier toch nog een keer terugkomen vanwege al die not-founds.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 13:55
Het was weer tijd om wat te pokeren. Daarvoor moest ik het doodlopende Veldhuis infietsen. Halverwege had Liander een elektriciteitshuisje neergezet, waar ik mocht zoeken naar een Full House. Dankzij de gekleurde dop kon ik hier het succes een beetje naar mijn hand zetten.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016
Ook aan de Verreweg had Liander zo'n huisje neergezet, maar dit keer ving ik bot. Ik was inmiddels de 5e die hier niets kon vinden, dus waarschijnlijk is de cache verdwenen. Misschien kan er iemand komen kijken?
11 juni 2016, 14:20
Op het nulpunt aan de Oostwouder Dorpsstraat stond slechts een reclamebord, maar het kabouterhuisje trof ik gelukkig 12 meter verderop aan. Ik heb het kaboutertje lekker laten slapen en alleen maar mijn bierkrabbel op de logrol achtergelaten. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 14:25
De boom uit de hint was helaas omgewaaid of omgeduwd. De drie banden die hem op z'n plaats moesten houden, waren kapotgescheurd. Maar de cache zat nog netjes op zijn plekje, dus het loggen leverde geen problemen op.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 14:30
Op de hoek van de Pukweg stuurde een cachepaadje me de juiste kant op. Het leek me eigenlijk geen logisch plekje, maar ik veranderde van mening toen ik er wel de cache vond. Hiermee stopte mijn rondje rond het Egboetswater. Nee, met slechts 3 van de 5 codes kon ik de bonus op mijn bierbuik schrijven.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 14:40
Langs het fietspad stond slechts af en toe een boom. Bij eentje was er spontaan een smal paadje ontstaan. Dat leidde me als vanzelf naar de cache. De logrol was nat en schimmelig. Thuis ontdekte ik dat de cache een paar dagen geleden was gearchiveerd. Ik was hier dus de LTF, Last To Found.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 15:00
Bessie bleek de bijnaam voor de Sint Elisabethkerk in Nibbixwoud. Destijds bestond het 13e of 14e eeuwse kerkje grotendeels uit poreus tufsteen. Bij restauraties werd de losstaande toren afgebroken en vervangen door een houten daktorentje, de meeste muren werden gesloopt en de kerk werd kleiner gemaakt. Ook vandaag stond het gebouw in de steigers. Op de door Zoe Elmo achtergelaten nieuwe logrol heb ik vroom mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 15:10
Omdat de kleinste uil van ons land hier actief is, werd er in de buurt van de uilenkast vorig jaar een cache geplaatst. Die bestond uit meerdere lagen, waardoor ik eventjes bezig was. Uiteindelijk kon ik mijn steentje bijdragen dankzij het invullen van de logrol.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 15:30
Bijna was ik weer terug in Hoorn. Langs het Rijsdampad hoorde ik het twee keer donderen. De eerste keer was bij de sloot. Hier dacht ik in eerste instantie behoorlijk bot te vangen, maar ik bleek weer eens niet goed gekeken te hebben. De cache viel eigenlijk niet te missen. Met het juiste gereedschap was hij snel boven water.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 15:35
Door werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg was de fietstunnel aan de rijweg sinds 23 augustus afgesloten. Een bord gaf de omleidingsroutes aan. Ik stond die aandachtig te bestuderen, omdat ik moest wachten tot het van alle kanten opduikende fietsverkeer even was opgedroogd. Toen kon ik snel toeslaan, want deze cache viel niet te missen.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 15:40
Of ik mijn eigen land ken? Ik wist in ieder geval genoeg plaatsnamen om het puzzeltje op te lossen. Het probleem bij mysteries is dat ze vaak een heel eind van het fictieve coördinaat liggen en daardoor niet passen in mijn fietsroute. En wil je dan een jaar later alsnog gaan, blijkt de cache inmiddels gearchiveerd. Hier kwam het toevallig allemaal goed uit. Hoewel de cache al ruim een maand niet was gevonden, lag hij netjes op het berekende punt op me te wachten. De logrol was inmiddels zo barstensvol gekliederd, dat ik mijn naam maar dwars door de 'Proficiat, je hebt het gevonden!' uitleg-tekst heb gezet.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 15:55
In het park bij de sportvelden in het noorden van Hoorn lagen nog twee Thunderdomes. Op weg naar de spar had ik mijn magneetstok al in mijn hand, maar die bleek helemaal niet nodig. De petling was gewoon te pakken, als je tenminste op de juiste hoogte keek en bij de bedoelde spar stond en niet bij een van z'n broertjes.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 16:05
Deze lag bij het gemaal aan het water en er werd geadviseerd 3 liter te gebruiken. Dat leek wat overdreven, want ruim 1 liter bier was voldoende om het kokertje boven te laten drijven. Het meeste kon ik daarna weer opvangen en opdrinken. Anders zou er natuurlijk sprake zijn geweest van drankmisbruik.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 16:15
Het kleine groene elektriciteitskastje aan het Hoefblad gaf al aan waar ik moest zijn. De gereedschapskist werd geopend en het juiste materiaal geselecteerd. Daarmee was het medicijnpotje goed te pakken. Er was gelukkig niemand op straat, want je valt natuurlijk wel op als je hier bezig bent.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 16:25
Er stond wel een dame bij de bushalte te wachten, maar die bleek meer geïnteresseerd in haar telefoon dan in mij. Achter haar rug en uit het zicht ging ik op zoek naar de cache en die viel me gelukkig snel op. Dankzij het forse reclamebord kon ze niet zien hoe ik mijn bierkrabbel zette en daarna de cache weer netjes terugstopte.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 16:30
In november vorig jaar had ik de cache niet kunnen loggen, al was ik erg ver gekomen. Maar vandaag wist ik wat me te doen stond en goed voorbereid wilde ik aan de slag. Het bleek dat de teamleden van Marpet57 hier al bezig waren en zojuist de laatste code hadden ontdekt. Daarmee was het logboekje eindelijk bereikbaar. Ook de kippen waren erg blij voor ons en kwamen nieuwsgierig even een kijkje nemen.
Bedankt en proost, Biertje
1 november 2015
Vanwege de enthousiaste logjes en het aantal favo's was ik erg benieuwd wat ik hier aan zou treffen. De code van het hangslot kon ik nergens vinden, dus heb ik maar even aangebeld. Tja, ik had dus dat 06-nummer moeten bellen; dat had ik niet begrepen. Stap 2 kon ik nog zelfstandig uitvogelen, maar de oplossing voor stap 3 heb ik niet kunnen vinden. Ik had geen zin om opnieuw aan te bellen, dus ben ik vertrokken zonder te weten wie daar is.
11 juni 2016, 16:45
Bij het houten hek langs het fietspad zag mijn scherpe blik iets opvallends. Daarmee was de cache snel boven water. De logrol bleek echter nat. Gelukkig had ik een extra droge pen om mijn bierkrabbel te zetten.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 16:50
Mijn GPS had wat moeite, maar het elektriciteitshuisje en de hint zorgden ervoor dat ik de verstopplek snel zag zitten. Voordat ik de logrol kon tekenen, moest er heel wat worden gepriegeld. Maar het is me gelukt.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 16:55
Dit keer was mijn eerste blik onder de brug gelijk raak. In Hoorn gebruiken ze namelijk een compleet andere verstopwijze dan in Delft en andere steden in mijn eigen provincie Zuid-Holland. Met het juiste gereedschap werd ook dit kokertje uit z'n veilige verstopplekje getrokken.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 17:00
Onder dit bruggetje was een creatieve variatie op een bekend Hoorns thema gefabriceerd, waarbij het standaardgereedschap niet werkte. Maar andere creatievelingen hadden een workaround bedacht, waardoor de cache alsnog bereikbaar bleek. Of was het misschien toch gewoon de oorspronkelijke bedoeling?
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 17:05
Het was nog het lastigste om zonder kleerscheuren of vernieling van planten het cacheplekje te bereiken. Linksom of rechtsom? Maar daarna was het een fluitje van een cent. Ik floot even en de petling liet keurig zijn dopje zien.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016
Hoewel ik met mijn lamp de cache kon zien zitten en hoewel ik het voorgeschreven gereedschap gebruikte, is het me niet gelukt om de petling naar boven te krijgen. Helaas...
11 juni 2016
Het was vandaag niet mijn Lucky Day. Op meerdere plekken ben ik onder de brug gekropen, maar ik heb nergens een cache zien zitten. Was die opnieuw verdwenen of had ik gewoon te weinig geluk?
11 juni 2016
En ook onder deze brug heb ik niets gevonden. Wel een hoop lege blikken, dus het moet een populair plekje zijn. In oude logjes las ik dat veel mensen moesten afhaken vanwege de drukte, maar dat het later alsnog lukte dankzij een medecacher of een extra hint. Die moet ik dus ook even opvragen.
11 juni 2016, 17:40
Achter dit winkelcentrum waren er niet veel plekken waar je een potje kon verstoppen. Mijn eerste greep was dus raak en met een donderklap kon ik ook 1998 aan mijn foundlijst toevoegen.
Bedankt en proost, Biertje
11 juni 2016, 17:50
In 2013 verstopte Team JoWi hun 200e cache en inmiddels staan ze op 390. Voor het onderhouden van al die caches ontbreekt soms de tijd, zo heb ik vandaag rond het Egboetswater gemerkt. In het bos achter de begraafplaats was destijds een heel leuke cache verstopt, maar na het slopen was die vervangen door een petling. Na het loggen fietste ik terug naar het station. De stand voor vandaag: 55 km gefietst, 49 caches gevonden en 10 niet. Gelukkig niet zo erg als op 9 april 2014, toen ik een record van 12 not-founds moest noteren.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni: in Gorinchem werd ik overal hartelijk welkom geheten (38 caches)
19 juni 2016, 10:50
Vanuit Sliedrecht fietste ik zondag naar Gorinchem met een tussenstop in Schelluinen. Van de serie rond dat dorp had ik er vorige maand eentje niet kunnen vinden. Het doorlezen van oude logjes hielp. Links bleek rechts en de hint viel pas te begrijpen nadat de cache was gevonden, op een plek die ik destijds nog als 'onwaarschijnlijk' had afgedaan.
Bedankt en proost, Biertje
2 mei 2016
Cryptische hints zijn mijn lust en leven. Doordenkertjes, veldpuzzels, kom maar op! De cache hier kon ik niet vinden, hoewel ik wel een idee had wat er met de cryptische omschrijving zou zijn bedoeld.
19 juni 2016, 11:10
Waar word je tegenwoordig nog zo warm welkom geheten? Op ruim 25 plaatsen waar de gemeente Gorinchem mij welkom heette, waren caches geplaatst. Ik moest er wel wat voor heen en weer fietsen. Zoals bij dit plekje onder de A27, dat alleen via een smal weggetje bereikbaar was.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 11:20
Het meest westelijke welkomstbord stond aan de Kleine Schelluinsekade. Ik was net afgestapt, toen een passerende fietser mij toeriep: "Zo, even uitrusten hè?" Hoe kon hij nou weten dat ik inderdaad trek had in een biertje?
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 11:40
Het koordje van de poort hing daar zo aanlokkelijk, dat ik me moest beheersen om er niet aan te trekken. De buurman met zijn twee honden kende het spel wel, maar wist helaas niet waar de cache zat. Toen ik las dat het formaat 'regular' was, ontdekte ik dat ik op de verkeerde plaats stond. Verschalkte ik nou een vogeltje of een vis?
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 11:50
De cacheplek bij het clubhuis van deze scoutinggroep stond vol water, maar ik had niets bij me om daar wat aan te doen. Het nieuwe papiertje dat Cyclesma en StofTeam er gisteren hadden achtergelaten, was nog droog. Daarop heb ik dus mijn klamme bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 12:00
Aan het eind van de brug over de A15 en de Betuwelijn vond ik de laatste (#18) van deze serie. Bijna allemaal waren de smalle kokers in de rand van de gemeenteborden geplaatst, maar deze niet. Gelukkig was er een hint.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 12:05
Ook aan de Grote Haarsekade stond een welkomstbord. Juist op dat moment kwamen er wat wandelaars voorbij, dus ik gebruikte even de fotografeertruc om mijn aanwezigheid te verklaren.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 12:10
Het meest noordelijke bord stond bij bedrijventerrein Papland, waar vanmiddag heel veel auto's door de slagboom wilden. De cache lag daarom op een plekje waar het minder druk was en een eenzame fietser niet in het oog viel.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 12:15
Alle caches van deze serie waren micro's, behalve deze bij de geluidswal. Gelukkig maar, want hierdoor had ik de forse koker snel in de gaten en daarna ook in handen.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 12:20
In de hint hadden de cacheleggers uitgebreid beschreven bij welk van de 2 poten van het bord het kokertje moest zitten. Die informatie had ik echter niet nodig, want de cache lag gewoon in het gras. Het was wel duidelijk waar hij hoorde, dus daar heb ik hem na het loggen alsnog geplaatst.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 12:30
Hier aan de Arkelse Onderweg stond geen welkomstbord, maar begon een wandelpad. Met een snelle blik had ik de correcte locatie bepaald en daarna het kokertje vlot verwijderd.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 12:35
Even dacht ik dat de cache was verdwenen, maar bij een (derde) grondige inspectie van het bord bleek het kokertje toch aanwezig. Het zat alleen een beetje geniepig weggewerkt. Opgelucht kon ik alsnog mijn bierkrabbel zetten.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 12:40
Nu stond ik aan de andere zijde van bedrijventerrein Papland, maar inmiddels was ik gewend om ook op 'vreemde' plekken achter het welkomstbord te kijken. Dat bleek hier prima te werken.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016
Het Lingebos is een kunstmatig aangelegd bos dat uit een natuurgebied en een recreatiegebied bestaat. De eerste van dit rondje was de lastigste, want die heb ik niet kunnen vinden. Na afloop ben ik nog een keer teruggegaan, maar ook met de inmiddels opgedane kennis van de vorm van de caches en de verstopwijzes bleef deze onontdekt.
19 juni 2016, 13:15
De grienden in het Lingebos zijn ruim honderd jaar oud. Deze wilg was iets jonger, maar gaf zijn geheim snel prijs. Het logrolletje begon wat uit elkaar te vallen, merkte ik.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 13:25
Voordat ik de cache bereikte, moest ik me eerst door een veld met hoog gras worstelen. Daarna stond ik voor een imposante esdoorn. Voor het vinden van het potje hoefde ik ter plekke niet veel moeite te doen.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 13:30
De oorspronkelijke lijmconstructie had het begeven, maar er was wel een (vervangend) potje te vinden. Het was me inmiddels duidelijk dat ik de route beter te paard had kunnen doen.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 13:50
Dankzij het cachepaadje zag ik in welke richting ik het potje moest zoeken, want mijn GPS gaf iets anders aan. De logrol bleek nat, maar ik kon er nog wel mijn bierkrabbel op kwijt.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 13:55
Ook de laatste was niet lastig te vinden. Ik was vanmiddag maar weinig mensen tegengekomen, hoewel het parkeerterrein helemaal vol stond. Waarschijnlijk zat iedereen in het recreatiegebied.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 14:05
Omdat ik nummer 1 niet had kunnen vinden, ontbrak er een essentieel getal in mijn bonuscoördinaat. Maar met wat logica en zoeken op de kaart naar mogelijkheden, had ik een plek bepaald die mij behoorlijk kansrijk leek. Toen ik daar een cachepaadje aantrof, wist ik dat ik ging scoren. Het was een leuke wandeling in een prachtig gebied. Na het loggen ben ik teruggekeerd naar nummer 1 voor een herkansing, maar dat is me toch niet gelukt.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 14:35
Na mijn bezoek aan het Lingebos werd ik ook in het oosten van Gorinchem welkom geheten. Zoals hier aan de Newtonweg. Daar hoefde ik mijn handen niet erg vuil aan te maken.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016
Veel cacheplaatsers zijn er gek op, maar ik vind ze vreselijk: die muren van staaldraad, opgevuld met stenen. Bij zo'n klaagmuur stond ik nu en hij maakte twee hoeken, waardoor het aantal mogelijkheden werd vergroot. Ondanks de schijnbaar zeer nauwkeurige hint met de spoilerfoto is het me niet gelukt om de cache binnen 10 minuten te lokaliseren. Ik heb ook geen behoefte om hier terug te komen.
19 juni 2016, 14:50
De N830 loopt van noord naar zuid, dus ik fietste in zuidelijke richting. Van de hint 'GPS' snapte ik niets, ook niet nadat ik de cache had gevonden. Maar ach, het is tenslotte het resultaat dat telt.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 15:00
Het meest zuidelijke welkomstbord stond natuurlijk aan de Merwededijk. Met uitzicht over het water werd hier een klein feestje gevierd. Niet alleen kon ik de koker vlot lokaliseren, het was ook nog eens mijn 11.300e found!
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 15:10
Hoewel de cacheleggers een speciale volgorde voor deze serie hadden aangegeven, heb ik me daar niet aan gehouden. Tussendoor wilde ik namelijk ook nog een aantal andere plekken bezoeken. Op weg naar een TB Hotel fietste ik over de Beatrixlaan. De borden in de oosthoek van Gorinchem vermelden slechts de plaatsnaam en de snelheidslimiet, maar ik voelde me toch welkom.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 15:15
Tot mijn verrassing zat het hotel op slot. Hoewel ik de code niet wist, kregen mijn gevoelige vingertjes het slot toch open. De gasten in dit ruime en keurige hotel liet ik slapen en ik heb alleen mijn naam in het gastenboek gezet. De buurman die met zijn tuin bezig was en een keer voorbij liep, vond het niet vreemd mij hier bezig te zien. Die was dus op de hoogte.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 15:25
Op de Graaf Reinaldweg (de N830) liet ik Gorinchem weer even achter me. Ik was namelijk op weg naar Fort Vuren. Maar eerst zette ik mijn fiets nog even tegen het tot ziens-bord om ook hier het kokertje te pakken.
Bedankt en proost, Biertje
19juni 2016, 15:35
In het gebied achter Fort Vuren lagen 6 caches en een bonus. Lopend ging ik deze serie te lijf. Door de hoge waterstand van de Waal stond de boom bij nummer 1 al gedeeltelijk met zijn voeten te soppen. Ik wist het droog te houden, maar mijn schoenen zaten wel onder de modder.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 15:45
De route liep langs de Waal, die iets verderop samen met de Maas in de Merwede stroomt. Aan de overkant zag ik het Land van Maas en Waal, echter zonder de lange stoet van circus Jeroen Bosch. En ook zag ik de torens van slot Loevestein, bekend om zijn verdwijnende boekenkisten. Het tweede doosje was een stuk makkelijker te pakken.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 15:55
Op weg naar nummer drie passeerde ik twee vissende jongens, die net een kolossale karper aan de haak hadden geslagen. Onder de restanten van een bakstenen muurtje trof ik het volgende doosje aan. Dit was vroeger het terrein van de oude steenfabriek van Vuren, waarvan de schoorsteen nog fier overeind stond.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 16:00
Zowel in de beschrijving als in de hint werd met hoofdletters gewaarschuwd dat deze cache op anderhalve meter van het water lag. Dat klopte, maar de nummers 1, 6 en de bonus bleken zelfs middenin het water te liggen!
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 16:10
Nadat ik de schoorsteen van de oude steenfabriek was gepasseerd (het terrein was niet toegankelijk) mocht ik op zoek naar de cache in de buurt van een kleine schoorsteen. Ik hoorde al kinderstemmen, maar net toen ik de cacheplek betrad, zag ik hoe pa en zijn kroost haastig vertrokken. Het waren echter geen geocachers, want later zag ik ze nogmaals, maar ze hadden geen GPS bij zich.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016
In de laatste logjes had ik al gelezen dat deze boom tijdelijk midden in het water stond, maar dat men de cache vrolijk logde onder het mom dat dit van de eigenaar zou mogen. Volgens mij is er maar één voorwaarde voor een foundlog op internet en die is dat je naam in het logboekje moet staan. Het blijft hier voor mij dus bij een note.
19 juni 2016, 16:30
Ook zonder het laatste bonusgetal bleek het mogelijk om de plek te bepalen. Onderweg passeerde ik nog een kudde grazers, die mij vriendelijk aanstaarden. Ook bij de bonus stond de boom in het hoge water, maar die 2 meter durfde ik met mijn waterdichte Meindl's wel te overbruggen. Omdat ik niet met één hand kon loggen, heb ik het boekje even naar de droge kant gebracht. Daarna mocht ik opnieuw hinken en klauteren. Een uitdagend slot van een leuk rondje.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 16:45
Ik was weer terug in Gorinchem. Op de plek aan de Laag Dalemseweg waar wat droomhuizen werden gerealiseerd, fietste ik de gemeente weer binnen.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 16:55
Het meest oostelijke welkomstbord stond hier aan de Griendweg. Dit was voor mij de een-na-laatste van deze serie. De korte multi's en de bonus zou ik voor een andere keer bewaren.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 17:15
Webcamcaches zijn een uitstervende soort; er zijn er nog maar 6 actief in Nederland. Woonboulevard SpijksePoort was op zondagmiddag om 5 uur volledig verlaten. Het is dus geen probleem om mij op de foto te herkennen.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 17:30
De winkels in winkelcentrum Piazza waren op zondag gesloten, alleen de broodjeszaak en de cafetaria waren open. Precies de twee terrassen waartussen de cache zich bevond. Mijn scherpe blik had het kokertje na een paar minuten gespot, waarna het tijd werd voor een onopvallende actie.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 17:40
Dit boekje was bijna vol: na mijn log was er nog maar één plekje over. Hoewel ik maar 4 van de 6 bonuscodes had gevonden, fietste ik tevreden Gorinchem uit. Ik had mij vandaag prima vermaakt.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 17:45
Er stond zondagmiddag slechts één auto op deze carpoolplaats en dat was een taxi. De chauffeur had zijn benen lui uit het raam gestoken. In de cachepot stond een laagje water, maar het extra kokertje en de logrol waren droog.
Bedankt en proost, Biertje
19 juni 2016, 17:55
Hier was het een stuk drukker dan op Gorkum's Tweede, maar de cache lag gelukkig op een rustig plekje en uit het zicht. Voor de laatste keer zette ik vandaag mijn bierkrabbel. Hierna fietste ik terug naar Sliedrecht om de trein naar huis te nemen. De eindstand: 80 gefietste kilometers en 38 gevonden caches.
Bedankt en proost, Biertje
23 juni: met de Braeckgeocachers wandelde ik vanavond rond De Lier (10 caches)
23 juni 2016, 19:15
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers op stap rond De Lier. Nadat Pino de auto had geparkeerd, begonnen we onze wandeling in de (mot)regen bij de Lierse Event Cache nummer 1. Vanaf het zandpaadje langs de Veilingweg zag ik al een prima mogelijkheid en daar bleek inderdaad een buisje te zitten. Terwijl ik logde met onze verzamelnaam Geo Braeck, liepen mijn vrienden alvast verder naar nummer 2.
Bedankt en proost, Biertje
23 juni 2016, 19:20
Pino, Corbulo en Mighty-Mike waren al een paar minuten in het hoge gras aan het zoeken, toen ik arriveerde. Ze vroegen een beetje radeloos of ik misschien wist wat de 'Lierse verstopmethode' was. Na mijn uitleg bleek dat Pino al de hele tijd bovenop de cache stond. Corbulo pakte de pot en moest van ons de logrol beschrijven.
Bedankt en proost, Biertje
23 juni 2016, 20:20
Pino en Corbulo wandelden iets vooruit en bereikten als eersten de cacheplek. Ik zag hoe Corbulo als een oude man met een stramme rug probeerde de koker te grijpen. Na twee of drie pogingen lukte dat, zodat wij niet hoefden te assisteren. Tijd voor een stroopwafel!
Bedankt en proost, Biertje
23 juni 2016, 20:30
Bij de uitwijkplaats aan de Oostbuurtseweg had Mighty-Mike de cache bij de eerste graai al te pakken. Hij gaf de rol aan Corbulo, die daarna mocht loggen met onze tijdelijke verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje
23 juni 2016, 21:05
De cache leek in een moeras te liggen, maar Pino offerde zich op om de kist te pakken. Onze muzikant Mighty-Mike kreeg het instrument in handen geduwd en speelde wat aarzelend het deuntje. Al na 5 noten herkende ik de melodie en kon ik ook de ontbrekende cijfers aanwijzen. Maar Mike bleef eigenwijs eerst alle andere toetsen proberen. Pino had gelukkig meer vertrouwen in mij en was mijn oplossing al aan het uitproberen. Het leverde een muzikaal logboekje op. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
23 juni 2016, 21:45
Ook langs het Kralingerpad lagen een paar caches uit de serie van het Lierse Event. Mighty-Mike had een korte broek aan en mocht van ons de cache ophalen. We hoorden hem klagen over brandnetels, maar even later wierp hij het kokertje naar ons toe. Pino miste en het ding schoof over de weg, maar gelukkig niet in het water. Na het loggen wierp ik de cache weer netjes terug.
Bedankt en proost, Biertje
23 juni 2016, 21:50
Pino en Corbulo liepen voorop en hadden de cache al snel te pakken. Pino bracht ons nog even in verwarring door een lege klem te tonen, maar hield de koker stiekem in z'n andere hand.
Bedankt en proost, Biertje
23 juni 2016, 22:00
Bij de juiste boom keken we toe hoe Corbulo zich even kwaad maakte en de cache tevoorschijn trok. Goed gedaan, jochie! Mighty-Mike mocht vanwege zijn keurige handschrift loggen met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje
23 juni 2016, 22:05
Aan het eind van het Kralingerpad vonden we nummer 14. Even was er wat verwarring, want hadden we nou nummer 13 zomaar overgeslagen? Dertien bleek niet te bestaan. Waarschijnlijk waren de Eikenhofjes bijgelovig...
Bedankt en proost, Biertje
23 juni 2016, 22:15
Bij het hek van familiebedrijf Rijk Zwaan waren we niet op zoek naar een tomaat, maar naar een cache. Terwijl iedereen het hogerop zocht, graaide Corbulo het doosje gewoon tevoorschijn. Pino legde ons daarna de keuze voor om nog een stuk door De Lier te wandelen of de kortste weg naar de auto te nemen. Het werd dat laatste.
Bedankt en proost, Biertje
25 juni: even ertussenuit op de bier-bike om de regio wat op te schonen (6 caches)
25 juni 2016, 13:00
Vandaag was het Veteranendag, dus als oud-militair moest ik even ertussenuit. Eerst fietste ik naar Rijswijk, waar de t@bgirls weer flink bezig waren geweest. Tussen twee bankjes bij het water aan de Stuart Verrijnlaan haalde ik deze middag m'n eerste cache eruit. Helaas, er waren nergens kantoormensen met lunchtrommeltjes te zien.
Bedankt en proost, Biertje
25 juni 2016, 13:05
Bieren die extra sterk zijn, hebben al jaren mijn voorkeur. Helaas houden de t@bgirls niet van bier, dus hier aan de oever van de Delftsche Vliet moest ik het slechts doen met een stevige cacheconstructie. Dankzij mijn scherpe blik had ik direct door wat de bedoeling was. Spierballen waren niet nodig, want soepeltjes voorzag ik de logrol van mijn slappe bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
25 juni 2016, 13:25
Om de verschillende kleuren verlichting boven de torens van het centrum van Ypenburg te zien, moet je hier natuurlijk niet overdag komen, zoals ik deed. Daarom hield ik het maar bij het vinden van de cache. Netjes volgde ik het advies in de hint op en ging rustig zitten. Maar dat werkte niet en ik ben dus opgestaan en gaan zoeken. De tape plakte niet meer en de cache bleek tussen wat zwerfvuil te liggen. Misschien is een punaise een betere oplossing?
Bedankt en proost, Biertje
25 juni 2016, 14:20
Eindelijk beschikt ook Pijnacker over een TB Hotel. Deze week opende het filiaal aan de Oudendijk zijn deuren. Bezoekers moeten wel wat moeite doen om binnen te komen, maar het huisje is knus en al lekker gevuld.
Bedankt en proost, Biertje
25 juni 2016, 14:40
In december vorig jaar was ik de eerste die hier een not-foundlog moest schrijven. De cache bleek verdwenen en het heeft tot begin deze maand geduurd voordat iedereen weer lekker los kon gaan. Vanmiddag maakte ik een rondje op mijn bier-bike om de regio weer even op te schonen. Dit puntje in Leidschenveen kon ik nu alsnog verzilveren.
Bedankt en proost, Biertje
19 december 2015
Deze multi bleek toch een stuk lastiger dan ik had gedacht. Zo zag ik langs het spoor twéé stoplichten met elk een ander bordje met R1. En omdat volgens mij alle sporten beoefend konden worden, had ik ook al geen waarde voor A. Ik heb daarom de mogelijkheden op de kaart gezet en er 2 bezocht. De bewoonster van het huis kwam naar buiten toen ik bij haar garage stond te zoeken, maar wist van geen doosje. Op de andere (logischer) plek kon ik helaas ook niets vinden. Hiervoor moet ik dus nog eens lekker terug.
25 juni 2016, 14:45
Ook aan de Alikruiksingel in Leidschenveen was deze week een nieuwe cache verschenen. Altijd gedacht dat een alikruik gewoon een schelp was, maar nu las ik dat het om een in zee levende kieuwslak gaat. Precies tegenover de cacheplek had de politie een bord opgehangen dat in deze buurt onlangs was ingebroken en dat men direct 112 moest bellen als men iets verdachts zag. Ik probeerde me dus niet verdacht te gedragen en ging haastig op zoek naar de nano. Nog voordat iemand kon bellen, had ik het slakje al ontdekt.
Bedankt en proost, Biertje
26 juni: een wandeling over de stille heide bij Balloo (Drenthe) voor een cache uit 2001 (1 cache)
26 juni 2016, 13:00
Er waren nog 6 caches uit 2001 in Nederland die ik nog niet in mijn handen had gehad. Daarom wandelde ik vanmiddag op de stille Balloërheide, tussen Assen en Gieten, op zoek naar sporen uit de prehistorie. Ik zag er grafheuvels uit de bronstijd, karrensporen uit de middeleeuwen en een paddenstoel van de ANWB. Na 45 minuten had ik alle cijfers verzameld en kon ik op weg naar de cache. In alle rust haalde ik het doosje tevoorschijn en zette ik mijn bierkrabbel op het strookje papier dat aan de volle logrol was toegevoegd. Daarna volgde nog een fraaie wandeling naar de parkeerplaats.
Bedankt en proost, Biertje
26 juni 2016
In het dorp Gieten dacht ik nog even deze cache te kunnen doen. Het nulpunt bleek een boompje op het grasveld. Achteraf las ik in andere logjes dat de cache helemaal niets met vleermuizen had te maken en dat de hulp van buurtkinderen nodig was om de juiste plek te vinden. Helaas was er vanmiddag niemand op straat...
27 juni: in Amsterdam fietste ik twee uur door de regen en hield mijn GPS er ineens mee op (22 caches)
27 juni 2016, 10:05
Mijn fietsdag in Amsterdam begon bij de Heineken bierbrouwerij. Die werd in 1988 gesloten, maar het gebouw wordt nu gebruikt als ontvangstruimte en heeft een interactieve tentoonstelling. Ik ben er al een paar keer geweest, dus vandaag kwam ik voor de cache. Die zat op de plek waar ik hem vermoedde.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 10:30
In maart snapte ik niets van deze 'beginnerscache', maar dankzij de hint, internet en oude logs ging ik vandaag voor de herkansing. Op maandagochtend was het hier behoorlijk uitgestorven, dus kon ik de cache nu ongestoord tevoorschijn peuteren. Voor beginners leek me deze behoorlijk lastig, maar ach, wie ben ik om dat te zeggen?
Bedankt en proost, Biertje
17 maart 2016
Volgens de cachepagina was dit een beginnerscache, maar toch waren er in 2 jaar tijd al 43 not-founds. Vandaag kwam er weer eentje bij, want het was hier rond 17 uur zo druk dat er nauwelijks onopvallend viel te zoeken.
27 juni 2016, 10:40
Omdat 'puenting' in het Spaans bungeejumping betekent, dacht ik in maart nog dat de cache bij deze brug aan een lang stuk elastiek of vislijn zou zitten. Helaas. Thuis bleek dat het doosje toch op mijn foto's stond. Vandaag was ik dus opnieuw bij de Anna van Saksenbrug en waagde ik andermaal de sprong. De cache zat nu iets anders dan op mijn foto's van maart, maar was goed grijpbaar.
Bedankt en proost, Biertje
17 maart 2016
Puenting is het Spaanse woord voor bungeejumping, dus ik verwachte bij de Anna van Saksenbrug een cache aan een touwtje. Dat heb ik helaas niet gevonden. Eenmaal thuis bekeek ik nog eens mijn gemaakte foto's en zag toen de cache gewoon zitten...
27 juni 2016, 11:00
De architect van het vroegere hoofdkantoor van de FNV had zich destijds laten inspireren door de arbeiders en een gigantische blauwe gereedschapskist neergezet. Tegenwoordig is het een hotel. De cache was niet blauw, maar ging goed op in zijn omgeving. Ik had ook geen gereedschap nodig om de koker te open, want hij sprong haast vanzelf open, zo barstensvol zat hij. Had iemand al opgemerkt hoe leuk de hint ('kijk rond') hier van toepassing is?
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 11:15
Terwijl mijn blikken rondspeurden om de goed in het zicht geplaatste cache bij de Slotermeerrotonde te ontdekken, viel me inderdaad het grote aantal lesauto's (en motoren) op dat hier z'n rondjes draaide. Het examenkantoor van het CBR zat dan ook dichtbij. Eigenlijk had ik het al bijna opgegeven en wilde ik teruglopen naar mijn OV-fiets, toen me ineens iets opviel. Even later zette ik grijnzend mijn ronde bierkrabbel op het vochtige papier.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 11:30
Het was gaan motregenen, dus de drie bankjes in het Sloterpark waren leeg. Moeiteloos kon ik daardoor de cache graaien. De twee logstrookjes waren helemaal vol en ook het door iemand toegevoegde papiertje was al bijna helemaal gevuld. Gelukkig heb ik een korte naam en kan ik heel klein schrijven.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 11:50
Het was inmiddels een jaar geleden dat Rogier naar Amsterdam was gekomen. Bij de ingang van natuurpark De Kuil had hij toen een cache achtergelaten. Het was inmiddels hard gaan regenen, maar onder de brug lekte het zo erg tussen de kieren van de planken, dat ik het ook daar niet droog hield. De logrol zat gelukkig waterbestendig in een driedubbele hardplastic verpakking, dus dat kon niet mis gaan.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 12:40
Voor Tossie's Puntjes Trail fietste ik in de regen door de wijk Tuinstad Slotermeer. De route had vorige week al op mijn programma gestaan, maar door het noodweer had ik dat uitgesteld. Ook vandaag had ik het niet droog weten te houden, maar de regen leek inmiddels wat af te nemen. De picknicktafel liet ik maar even links liggen en de cache bleek een stuk verder te zitten dan ik had verwacht.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 12:50
Hoera, het begon droog te worden. Na anderhalf uur in de regen vond ik dat wel fijn. Ik liep door het hoge gras naar de cache, legde mijn GPS even neer op een paaltje en bedacht me dat ik die straks niet moest vergeten mee te nemen. Vrolijk zette ik hier mijn bierkrabbel. Toen ik iets later weer bij mijn fiets stond en het volgende punt wilde invoeren, moest ik toch nog even terug naar dat paaltje.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 13:00
Het houten steigerpad boven het water was natuurlijk glad door de regen en ik fietste behoedzaam om te voorkomen dat ik een compleet nat pak zou halen. Er waren 2 mogelijke hoeken waar de petling kon zitten en het bleek natuurlijk de laatste plek te zijn waar ik bukte.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 13:05
De trail ging nu verder over de Binnenpolderringdijk Noord, een prima fietspad waar ik op dit moment de enige fietser was. Voor puntje nummer 4 moest ik het pad even verlaten voor een kort bomenonderzoek.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 13:10
Nee, het natte bankje leek me nu niet aantrekkelijk om even lekker te gaan zitten, dus ik bleef staan en pakte alleen het kokertje.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 13:15
Moest ik nou na 200 meter al weer gaan zitten? Dit was kennelijk een trail voor mensen met een slechte conditie. Ik keek dus even op de plek waar ik ook de vorige cache had gevonden en daarna op wat andere plaatsen. Staand zette ik toen mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 13:20
Er liep een opvallend cachepaadje naar een omgevallen boom, maar daar zat geen cache. Volgens mijn GPS moest ik hier ook helemaal niet zijn. Verderop begon inderdaad een tweede cachepaadje en dat bracht me gelukkig wel naar de gezochte petling.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 13:25
Kunstgras Events verzorgde hier (naar eigen zeggen) de leukste activiteiten en workshops. Onbewust waren ze inmiddels ook onderdeel geworden van deze puntjestrail, eveneens een leuke activiteit.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 13:30
Op de plek waar mijn GPS vond dat de cache moest zitten, was alleen het restant van een omgezaagde boom te vinden. Ook de twee bomen ernaast waren recentelijk verdwenen. Maar ik hield vol en vond de petling tenslotte zo'n 20 meter verderop. Die was natuurlijk na de bomenkap noodzakelijk verplaatst.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 13:35
Vanaf hier begon mijn GPS kuren te vertonen. Hij begon spontaan nieuwe wp's aan te maken en de knopjes reageerden traag. Nummer 10 zat gelukkig vlak bij het fietspad en viel me op door de kale plek op de grond. Hier hadden kennelijk al vaker mensen gestaan om de logrol te beschrijven en dat deed ik dus ook.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 13:45
Op mijn haperende GPS kon ik nu alleen nog maar de kaart zien met de daarop geplaatste caches. Ik zag dat ik nummer 11 naderde en moest wat gokken wanneer ik het dichtst bij de cache was. Dankzij de (soms zeer duidelijke) cachepaadjes heb ik op die manier nog 5 puntjes van deze trail weten te vinden. Bovenin de petling zat een extra los papiertje. Kennelijk was de logrol vol, maar dat heb ik niet gecontroleerd.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 13:50
Het herdenkingsmonument voor Richard Oomen bestond uit een zilverkleurige omega, de laatste letter in het Griekse alfabet en daarmee symbool voor het einde. Bij geocachers is de omega voornamelijk bekend als de vorm van de klem waarmee fotokokertjes of petlings bevestigd zitten. Op deze plek was echter geen omega-klem gebruikt, maar iets anders.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 13:55
Mijn scherpe blik zag een mooi cachepaadje naar een opmerkelijke boom. Dat schreeuwde dus om een cache en die zat er ook. Geluidloos liet ik hier mijn bierkrabbel achter.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 13:55
Het was inmiddels een half uur droog, dus de eerste hondenbezitters hadden hun huizen verlaten. De boom waar ik moest zijn, stond wat verder van het pad vandaan en was minder interessant voor viervoeters. Pas bij mijn tweede blik ontdekte ik ook de keurig verstopte cache.
Bedankt en proost, Biertje
27 juni 2016, 14:00
Het fietspad kruiste hier de Gerda Brautigamstraat, maar nog voor dat moment moest ik al afstappen. De cache kon hier maar op één plek zitten en daar lag hij dan ook. Omdat ik op mijn haperende GPS alleen nog maar op de kaart kon zien waar ik fietste en geen van de knoppen nog reageerde, besloot ik de tocht van vandaag hier af te breken en vroegtijdig naar huis te gaan. De rest van Tossie's Puntjes moest maar even wachten.
Bedankt en proost, Biertje