Blik op Biertje

Bierpraat november 2007

14 caches gevonden (logs 1384-1397)

1384

geo 1384. A9 Weg van de Snelweg - van Biertjuh

5 november 2007, 9:30
Vandaag ging ik een dagje mee om Loze Jorry te helpen. Pas onderweg kreeg ik te horen waarom hij speciaal een maandag had uitgekozen: dan zijn de meeste cafés dicht en zijn er dus ook geen discussies over drinken op een terrasje. Met een droge keel zat ik dus in de auto die richting A9 reed. Op de juiste plek vond Jorry een parkeerplekje en wandelde ik in rechte lijn naar de cache, terwijl mijn collega eerst zijn GPS ging aanzetten. Ach, er zat een lichte biergeur aan het doosje, dus daar had ik geen apparatuur voor nodig...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1385. Bultje van John - van Biertjuh

5 november 2007, 18:00
Vandaag was ik met Loze Jorry mee om hem te helpen met een aantal pittige caches. Als tweede was dat de Heuvel van John. Na de beklimming zag ik dat daar een leuke fles bier voor me klaar stond, die ik snel in mijn tas wegstopte. Had ik tóch wat te drinken, vandaag! Het kokertje kwam tevoorschijn en bevatte een fleurige microcoin. Toen mijn metgezel eenmaal ook op de top was gearriveerd, liet ik hem mijn vondst zien. Mooi zo, nu weer op weg naar de snelweg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1386. A2 Weg van de Snelweg - van Biertjuh

5 november 2007, 10:25
Vandaag was ik op pad met Loze Jorry. Via de A9 en een bult reden we nu naar de A2. Terwijl Jorry nog bezig was om de auto netjes te parkeren, rende ik soepeltjes naar boven om even een foto te maken. Daarna rende ik weer naar beneden om even de cache te pakken en netjes aan mijn metgezel te overhandigen. Die stapte net uit om even te controleren of z'n banden soms op de stoep stonden, en kon toen mooi het logboek aftekenen. De TB had ik er al uit gehaald. Terwijl ik terugrende om de kist weer terug te stoppen, keerde Jorry de auto, zodat we weg van deze snelweg konden.
Bedankt en proost, Biertje

1387

geo 1387. Vijfhuizen - van Biertjuh

5 november 2007, 10:40
Bij de voorbereiding van onze tocht naar het Gooi ontdekte ik dat we prima langs Vijfhuizen konden rijden. Toen Loze Jorry meldde dat hij deze puzzel al had laten oplossen, stelde ik voor om onze antwoorden even te vergelijken. Mijn metgezel ontdekte tot zijn verrassing dat de eindberekening inmiddels was aangepast en dat de cache dus op een iets ander coördinaat lag. Tja, voorbereiding, hè. Toen we vandaag het gehucht binnenreden, zag ik een oude fiets tegen het zwarte huis staan. Wilxlii Carrotte was dus thuis en zat waarschijnlijk lekker het Algemeen Dagblad te lezen. We parkeerden de auto achter het witte huis en samen liepen we naar de cacheplek. Terwijl Jorry eerst nutteloos een stapeltje hout recht ging leggen, pakte ik direct het kistje. Mijn zichtbaar teleurgestelde collega mocht toen de TB pakken. Zijn gezicht klaarde direct op!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1388. Micro a/d Angstel - van Het Noord-Zuid Team (DS Travel)

5 november 2007, 11:00
Samen met Loze Jorry was ik op doorreis richting het Gooi, maar bij dit puur Hollandse landschap moesten we wel even stoppen. Bij het zien van dat prachtige schaatswater begon het hart van mijn collega stevig te kloppen. In gedachten had hij de ijzers al ondergebonden en zwierde hij over het ijs. Ach ja, ijs en Jorry. Urenlang kan hij vertellen over die strenge winter van 1938, toen hij met bevroren oren en bebloede voeten de Elfstedentocht uiteindelijk moest opgeven, op honderd meter van de finish. "Heb je hem al?" riep ik, om hem wakker te schudden. "Eh, wat zoeken we ook alweer," vroeg Jorry mij, "regular aan de Amstel?" Ik zuchtte. "Nee, Mícro aan de Angstel. Mícro!" Terwijl mijn metgezel klunend het pad afzocht, trok ik vlot de doos tevoorschijn. "Maar dat is toch small?" vroeg Jorry verbaasd. Rustig legde ik hem uit dat je de naam van een cache nooit letterlijk moest nemen en dat dit weer zo'n leuk grapje van de makers was.
Makers, bedankt en proost, Biertje

geo 1389. Een wijdse blik - van Wandelende Takken

5 november 2007, 11:50
Op weg naar het Gooi passeerden Loze Jorry en ik De Wijdse Blik, waar een voor mij nog onbekende cache moest liggen. Het voetpad was vandaag goed begaanbaar en leidde naar een prachtig plekje, waar men recentelijk gezellig rond het kampvuur een biertje had gedronken. Maar de GPS stuurde ons verder het bos in, waar de cache gelukkig niet helemaal afgedekt was, zodat ik 'm al snel ontdekte. Zelf berekende ECW: 33 Jammie!
Bedankt en proost, Biertje

1390

geo 1390. Dank voor bank - van Wandelende Takken

5 november 2007, 12:30
Tijdens de voorbereiding voor een dagje in het Gooi bleek Loze Jorry nog een bankje te kennen waar we beslist een kijkje moesten nemen. Maar waar dat bankje nou precies stond? Er waren twee opties. Optie 1 was lekker dichtbij, maar leek mij niet logisch vanwege de hint. Maar Jorry was overtuigd, vooral toen we twee dames tegenkwamen die bevestigden dat het bedoelde bankje een klein eindje verderop stond. Dat kleine eindje viel in de praktijk behoorlijk tegen. Dus werd het uiteindelijk toch optie 2. Wat een opluchting toen dat houten cadeautje ineens in beeld kwam! Ik ging gelijk even zitten om te genieten. En toevallig had ik een beugelfles bier bij de hand. Loze Jorry had inmiddels de juiste cachelocatie bepaald en daar gingen we even zoeken. Dat viel toch nog tegen, vooral toen achteraf bleek dat de cache helemaal geen micro was, maar een small. Een instinkertje dus. Desondanks: dank voor cache!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1391. Concordia - van vaus

5 november 2007, 13:55
Eendracht maakt macht. Maar voor deze cache hadden we wel twéé dagen nodig. Om te voorkomen dat we in zeven sloten tegelijk zouden lopen, waren Loze Jorry en ik vorig jaar samen aan de route van team A begonnen. Hoewel we erg ons best deden, kregen we de kist niet boven water. Na veel vijven en zessen besloten we later terug te komen.
Vandaag kozen we de route van team B. We namen plaats op het memorabele bankje en vonden de vriendin van Rob. Twee cijfertjes moesten worden gecorrigeerd en toen konden we op weg naar de cache. Loze Jorry had er een hard hoofd in, omdat er al vier keer een not-found was gemeld. "Vertrouw maar op mij", zei ik en even later klonk er een driewerf hoera. Ik trok de trommel tevoorschijn op korte afstand van waar we vorig jaar hadden gezocht. Nu hadden we iets te vieren, en de TB's gingen rond. Ja, samenwerking, daar draait het hier om. En een goede voorbereiding, natuurlijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1392. Cruysbergen - van Thyrof

5 november 2007, 14:50
Na de succesvolle eendrachtige samenwerking bij Concordia vertrokken Loze Jorry en ik naar Cruysbergen. Toen we voor de tweede keer langzaam over de Bredelaan reden, wilde Jorry al opgeven, omdat hij de ingang van het natuurgebied nergens kon vinden. Met moeite wist ik hem over te halen de auto tóch te parkeren, want ik zag dat een verkeerd geparkeerd busje de ingang volkomen aan het zicht ontrok. Eenmaal op pad liet Jorry zich weer van zijn beste kant zien: fanatiek telde hij planken, palen, stippen, pijlers en ooievaarsnesten. Ik hoefde me alleen maar te concentreren op het meegebrachte bier, en af en toe een uitkomst te noteren. Bij WP6 begon hij al spontaan het plankenpad te tellen. Even dacht ik eraan om niets te zeggen, maar toen besloot ik hem te waarschuwen dat dit niet nodig was. Zo kwamen we eigenlijk vanzelf in de omgeving van de verstopte cache, die we dankzij logisch nadenken snel wisten te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

1393       1393

geo 1393. Wereldse Webcam Cache - van Scouting Erica

5 november 2007, 15:53
Tijdens ons dagje door het Gooi waren Loze Jorry en ik inmiddels vlakbij de televisietoren aanbeland. "Zullen we even een fotootje maken?" stelde mijn metgezel voor. Ik had gisteren mijn goede vriend Pino al gevraagd om klaar te zitten bij de webcam. Ik had gezegd dat we hier rond 12 uur zouden zijn, maar het was door wat tegenslagen een paar uur later geworden. Telefonisch meldde Pino dat de webcam het rond 12 uur nog deed (zoomen en draaien lukte niet), maar op dit moment was er alleen een rood kruis te zien. Gelukkig hadden we onze fototoestellen bij ons, zodat we om de beurt op het juiste plekje poseerden. Uitvoerig legde Jorry mij de werking van zijn toestel uit, bang dat ik het niet zou snappen. Kennelijk had mijn goede vriend nog niet gemerkt dat we beiden exact dezelfde camera bezitten!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1394. 't Gooi om - van Villadora

5 november 2007, 16:05
Bij onze voorbereiding van een dagje door het Gooi had ik deze fietstocht ook op de planning gezet. Loze Jorry wist me te melden dat hij de route al bijna in z'n geheel had gefietst. Alleen bij WP12 was destijds de essentiële aanwijzing verdwenen. Voor mij was het dus simpel: ik hoefde alleen nog naar dit plekje om de cijfercode voor het N-coördinaat te noteren. Ik was echter niet meer zo fris, want ik keek er finaal over heen. Gelukkig was mijn collega nog scherp, zodat we nu naar de cache konden. Hoewel? Jorry had zijn oude aantekeningen voor het E-coördinaat thuis laten liggen. Gelukkig had ik al wat gepuzzeld, en had ik een idee van de juiste woorden. Dankzij deze samenwerking stonden we al gauw op de plek van de cache. En het was Jorry die hem ontdekte!
Bedankt en proost, Biertje

1395

geo 1395. UFO Parking Site - van SUIT2000

5 november 2007, 16:30
Onze cachedag was bijna ten einde. Loze Jorry had nog ergens een UFO gezien, dus gingen we op zoek naar de mogelijke landingsplaats. Het tel- en rekenwerk is voor aardlingen nogal simpel, dus al snel stonden we met de buitenaardse koker in handen. Toen kwam het moeilijkste: de logblaadjes uit de koker peuteren en daarna proberen een leeg stukje te vinden. Ergens op een hoekje heb ik mijn naam gekrabbeld. Misschien dat een marsmannetje een nieuw schriftje kan meebrengen? Ondanks onze inspanningen liggen er nog genoeg caches in het Gooi, zodat we hier volgend jaar makkelijk nóg een dag kunnen doorbrengen. Maar dan wel op een dag dat de cafés open zijn! wink
Loze Jorry, bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


geo 1396. Cache & Carry - van Professor X

17 november 2007, 14:55
Vandaag moest ik in Utrecht zijn, dus direct even gekeken of daar nog een cache op het To Do-lijstje stond. De keuze viel op Cache & Carry, een wandeling vanaf het CS. Het bleek geen tocht langs supermarkten te zijn, noch iets te maken te hebben met Carry Tefsen, bekend van haar rol als de Utrechtse Mien Dobbelsteen uit Zeg 's AAA. Nee, Carry van Bruggen (1881-1932) was een schrijfster uit Zaandam, die naar Nederlands-Indië ging, weer terugkwam en in Laren ging wonen. Maar terug bij de les, we zijn op zoek naar een cache. Ik volgde de route die Carry van Bruggen vroeger altijd wandelde, langs een UFO, een kerkje, een hospitaal, naar de yuppenbrug. Die hadden kennelijk allemaal al hun boodschappen in huis, want er kwam niemand over de brug. Op een bankje maakte ik de slotberekening en toen kon ik recht op de cache af. Die hield zich goed verstopt en liet zich ook niet makkelijk meenemen. Maar uiteindelijk mocht ik als beloning voor deze leuke wandeling mijn naam in een heel klein logboekje krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1397. Double Dutch - van Wilma, Hans en René (adopted by SGN)

18 november 2007, 14:40
Er was nog tijd over voordat ik naar huis moest, dus op de fiets kon ik nog wel even naar Double Dutch. De oudste multi van Nederland, las ik. Slechts 2 wp's, dus ook een van de kortste. In het bos leek het wel een 2e Paasdag bij Ikea, zo druk was het er deze zondagmiddag. De gevraagde gegevens leverden geen problemen op, en braaf volgde ik de lange colonne wandelaars richting cache. Gelukkig was ik de laatste paar honderd meter alleen, zodat ik in alle rust op zoek kon gaan naar de kist. Mijn gevoel zei me waar ik moest zijn, en dat bleek correct. Maar wat deden die rozen hier?
Bedankt en proost, Biertje

13971       1397

Terug naar boven

Door naar december