Blik op Biertje

Bierpraat juli 2007

56 caches gevonden (logs 1146-1201)

1146

geo 1146. Big Spotters Hill - van The saturdays

8 juli 2007, 9:15
Omdat Wilxlii Carrotte maar bleef aandringen om hem weer een keer te helpen met een aantal "ongelooflijk moeilijke caches", heb ik uiteindelijk maar 'ja' gezegd, zodat we vanmorgen al vroeg richting Noord-Holland zoefden. Als tegenprestatie had ik Big Spotters Hill op ons lijstje gezet, omdat ik zelf daar in mei tevergeefs had gezocht. Destijds was ik op de fiets en was het bereiken van de Hill geen enkel probleem, maar met de auto (en Wilxlii als chauffeur) kost het allemaal wat meer tijd. Hoewel Wilxlii toegaf dat hij hier al meerdere keren was geweest, kiest hij elke keer voor een andere afslag en parkeerplaats, die hij daarna direct weer vergeet. We hebben daarom wat extra metertjes moeten lopen omdat de door hem gedachte 'kortere weg' eindigde bij een brede sloot zonder bruggetje. Maar eenmaal op de Hill aangekomen, revancheerde hij zich volledig door moeiteloos de aanwijzing tevoorschijn te toveren op een plek die ik zojuist grondig had onderzocht. Daarna wist hij direct wat de aanwijzing inhield en leidde hij me zonder omwegen naar de cache. Die viste ik toen vlot boven water, waarna we beiden tevreden onze log schreven en ik het eerste blikje bier opentrok.
Bedankt en proost, Biertje

1147

geo 1147. Houtrak; puntje bij paaltje - van Vadernatuur

8 juli 2007, 11:40
Vandaag was ik weer een dagje op pad met Wilxlii Carrotte om hem te helpen met een aantal "ongelooflijk moeilijke caches". Tussendoor deden we ook nog een paar multi's, zoals deze bij Houtrak. Vadernatuur waarschuwt al voor een paar pittige waypoints. Echt iets voor Wilxlii, dacht ik onmiddellijk, want daarmee houd je zelfs de meest ervaren geocacher lekker scherp. Toen we na het eerste WP ontdekten welke kant de tocht op zou gaan, besloten we toch maar voor de iets lastiger route met de auto te kiezen. En daar hadden we geen spijt van. De listig verstopte aanwijzing bij WP3 was geen enkel probleem, want twee bestelbusjes met blaffende speurhonden stonden al voor ons klaar om te gaan spoorzoeken. De honden volgden echter slechts een reeds uitgezet spoor en zagen in het geheel niet wat Vadernatuur had verstopt. Gelukkig heeft Wilxlii ook goede ogen (en een goede neus), dus na een kort praatje met de instructeur vertrokken we naar het volgende pittige paaltje. Uiteindelijk bereikten we het puntje waar de automobilist moet zoeken naar een alternatief. De ingeving van mijn metgezel bleek (uiteraard) het beste en als ik nog wat scherper was geweest, hadden we ons ook nog een korte wandeling kunnen besparen.
Maar uiteindelijk stonden we op de cachelocatie. Wilxlii waarschuwde me nog uitvoerig om rekening te houden met de begroeiing en niet alles plat te trappen, maar dat kan natuurlijk alleen als je direct weet waar je moet zoeken. Toen ik er na 10 minuten bijna van overtuigd was dat hier geen ammobox kon liggen, zag ik 'm opeens op 10 cm voor mijn neus. Wilxlii maakte direct het bekende worteldansje van vreugde en daarna twee foto's met de gevonden camera. Tevreden liepen we terug naar de auto. Deze pittige Puntjes bij Paaltjes hadden we toch maar mooi in de pocket!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1148. Sentinelli 1 - van Team Juliana

8 juli 2007, 12:35
Vandaag was ik weer een dagje op pad met Wilxlii Carrotte om hem te helpen met een aantal "ongelooflijk moeilijke caches". Onderweg lagen ook nog een paar simpele Sentinelli's, die ik natuurlijk mooi even kon oppikken. Wilxlii wist precies waar hij kon parkeren en was benieuwd hoe lang ik erover zou doen. Tevreden zag hij hoe ik bij m'n tweede graai de koker in handen had. Door het ontbreken van een logrol hebben mijn voorgangers wat losse verfrommelde briefjes achtergelaten en zitten er aan de binnenkant een aantal stickers geplakt. Maar de aanwijzing was duidelijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1149. Sentinelli 2 - van Team Juliana

8 juli 2007, 12:40
Vandaag was ik weer een dagje op pad met Wilxlii Carrotte om hem te helpen met een aantal "ongelooflijk moeilijke caches". Onderweg lagen ook nog een paar simpele Sentinelli's, die ik natuurlijk mooi even kon oppikken. Wilxlii wist precies waar hij kon parkeren, maar keek verbaasd op toen ik het doosje op een andere plek tevoorschijn haalde dan hij had verwacht. Daarna maakte hij een praatje met een vriendelijke bewoner die naar buiten was gekomen en hoorde dat Team Juliana de cache onlangs had verplaatst. Maar de aanwijzing was duidelijk.
Bedankt en proost, Biertje

1150

geo 1150. Sentinelli 3 - van Team Juliana

8 juli 2007, 12:45
Vandaag was ik weer een dagje op pad met Wilxlii Carrotte om hem te helpen met een aantal "ongelooflijk moeilijke caches". Onderweg lagen ook nog een paar simpele Sentinelli's, die ik natuurlijk mooi even kon oppikken. Wilxlii wist precies waar hij kon parkeren, maar doordat er onlangs wat extra zand was gestort, kostte het me dit keer iets meer tijd. Het gezinnetje-op-de-fiets dat ons ook al bij Sentinelli 2 in de weg vond staan, dook ook hier ineens op. Toen ze ontdekten dat het pad doodliep, keerden ze om en reden weer achter ons aan. Op naar Sentinelli 4?
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#94. Sentinelli 4 - van Team Juliana

   dnf 8 juli 2007
Vandaag was ik weer een dagje op pad met Wilxlii Carrotte om hem te helpen met een aantal "ongelooflijk moeilijke caches". Onderweg lagen ook nog een paar simpele Sentinelli's, die ik natuurlijk mooi even kon oppikken. Wilxlii wist precies waar hij kon parkeren en zou op me blijven wachten. Een scoutinggroep had zijn tenten opgeslagen rond de cachelocatie, en men vroeg geïnteresseerd wat ik kwam doen. Daarna kon ik uitgebreid aan de gang. Op de meest logische plek lag echter niets. Ook onder diverse stenen gekeken, maar ik vrees dat het buisje verdwenen is.
Biertje

geo 1151. Boekelermeer Zuid - van Muiz99

8 juli 2007, 13:30
Vandaag was ik weer een dagje op pad met Wilxlii Carrotte om hem te helpen met een aantal "ongelooflijk moeilijke caches". Dit was er zo eentje, waar hij vorige maand met Jessy een uur lang had gezocht. Een beetje bizar verhaal, want ik liep in een rechte lijn direct naar het nulpunt en had de cache meteen in handen. Vol ongeloof staarde mijn metgezel me aan, terwijl hij mompelde: "Hoe kan dat nou?" Terwijl ik de logrol aftekende, bleef hij maar excuses verzinnen: metershoog gras, laaghangende zon, vuiltje in het oog, biertje teveel gedronken... Nadat hij weer een beetje was gekalmeerd en we net wilden vertrekken, arriveerde TeamLacor. Tot zijn verbijstering zag Wilxlii hoe zij direct naar de cache liepen. "Maar waarom zoeken jullie niet eerst bij dat bord of onder die steen?" wilde hij weten. "Omdat hier het nulpunt is", klonk hun simpele antwoord. Ik troostte Wilxlii door te zeggen dat zijn frusti-lijst nu weer ietsje korter was geworden. Overigens kwam TeamLacor net tevergeefs van "Onderweg naar huis' vandaan, maar die cache lag er tóch, zo constateerden wij een kwartiertje later.
Bedankt en proost, Biertje

1152

geo 1152. Onderweg naar huis - van Muiz99

8 juli 2007, 14:00
Vandaag was ik weer een dagje op pad met Wilxlii Carrotte om hem te helpen met een aantal "ongelooflijk moeilijke caches". Na de vondst van Boekelermeer Zuid, hoorden wij van TeamLacor dat zij Onderweg niet hadden kunnen vinden. Omdat het maar ietsje uit onze route was, zouden wij wel even gaan kijken. Hier was goed te zien dat er grondig was gezocht. Op de meest logische plaats lag niets, dat zag ik direct. Op andere plaatsen ook niet. Totdat Wilxlii nog eens keek en mij op het kokertje wees. "Tja, metershoog gras, laaghangende zon, vuiltje in het oog..." mompelde ik, terwijl ik snel de logrol tekende.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1153. Friends of geocaching - van Arend en Patries

8 juli 2007, 14:50
Vandaag was ik weer een dagje op pad met Wilxlii Carrotte om hem te helpen met een aantal "ongelooflijk moeilijke caches". En of ik voor hem gelijk even deze puzzel wilde oplossen. Zoals bekend kijkt Wilxlii alleen naar As The World Turns. Van de serie Friends had hij nog nooit gehoord. Nou had ik ook nog nooit een aflevering gezien, dus heb ik me in één dag tijd door 237 episodes moeten worstelen. Maar na afloop had ik een leuk coördinaat op papier. Daar reden we deze middag als echte vrienden naar toe. Wilxlii begon een beetje te twijfelen, want het plekje leek niet erg logisch. Maar het hek stond open. We wandelen een paar meter, maar nee, hier kon onmogelijk een cache liggen. Toen we weer bij de auto stonden, passeerden wat lokale bewoners die ons vroegen of we soms die verstopte kist zochten. Hun hond had het ding een paar weken geleden ontdekt en uit het briefje hadden ze begrepen dat het om een spel ging. We stonden er 20 meter vandaan, maar meer wilden ze niet zeggen. Als echte speurhonden gingen we nu te werk, en even later stond de box boven de grond. Met een blik op de GPS bleek ik vraag D fout te hebben, maar dat scheelde dus gelukkig maar 50 meter. Het geluk lachte ons vandaag toe, en daarom opende ik gelijk een nieuw blikje om dat te vieren.
Bedankt en proost, Biertje

1154       1154

geo 1154. Werelderfgoed de Beemster - van Aloys-Kylian

8 juli 2007, 17:10
Vandaag was ik weer een dagje op pad met Wilxlii Carrotte om hem te helpen met een aantal "ongelooflijk moeilijke caches". Tussendoor deden we ook een paar mooie multi's. Zoals deze natuurlijk. Vlak naast WP1 bleek een leuk terras te liggen en ik wist Wilxlii over te halen om eerst even 'wat inspiratie op te doen'. Ik bestelde een glas Beemster Blond van de tap (6,5%) van de plaatselijke brouwerij De Lepelaer. Als kenner wist ik dat brouwers Sjaak van der Lee en Nico Ruyter tarwe en hop uit de Beemster gebruiken en ook nog het (zwaardere) Beemster Tripel leveren. Zo lekker zittend in het zonnetje, smaakte het bier me prima! Mijn metgezel was inmiddels in een vrolijk gesprek geraakt met het tafeltje naast ons. Toch besloten we op pad te gaan, want wij waren zeer benieuwd naar de bijzondere plekken van het werelderfgoed. Terwijl Wilxlii navigeerde, noteerde ik de cijfertjes, waarna hij tenslotte (uit het hoofd!) de eindcoördinaten aan mij dicteerde. Daar hoefde we niet lang te zoeken en vol trots schreven wij onze namen in het logboek. Een prachtige cache en wat een prachtig bier is dat Beemster Blond!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1155. FF zitten in Waterland 3 - van Waterlanders

8 juli 2007, 17:50
Vandaag was ik weer een dagje op pad met Wilxlii Carrotte. Op weg naar de Waterland Bonus passeerden we dit plekje, waar mijn chauffeur ineens vol in de remmen ging. "Hier ligt een micro" kreeg ik te horen en een minuutje later stond ik al te loggen. Wilxlii keek inmiddels naar de zwanen, die een paar maanden geleden nog een nest vlak naast de cache hadden. Nu waren ze lekker aan het snateren in het slootje, terwijl ma zwaan ons blazend op een afstand hield. Ik telde het aantal zwanen en noteerde C.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1156. FF zitten in Waterland bonus - van Waterlanders

8 juli 2007, 18:10
Vandaag was ik weer een dagje op pad met Wilxlii Carrotte om hem te helpen. Over deze Bonus had hij al een paar maanden zitten piekeren, maar vandaag zou dan eindelijk de log gezet worden. Hoewel ik de serie niet kende, vermoedde ik direct welk gemenigheidje er in de opgave huisde toen ik de hint had gelezen. Terwijl mijn metgezel aanwees waar ik moest prikken, lokaliseerde ik de kist waarna we tevreden het logboekje invulden. Een bankje om effe te zitten, zagen we niet. Dan maar terug naar de auto. Mooi land, dat waterland.
Bedankt en proost, Biertje

1157

geo 1157. Omfietskunst: de IJsbeer - van Team Klaproos

8 juli 2007, 19:30
Vandaag was ik weer een dagje op pad met Wilxlii Carrotte. We hadden ons lijstje afgewerkt en daarna wat gegeten in een snackbar waar de Turks/Marokkaanse eigenaren geen enkele bestelling konden onthouden, waardoor alles steeds opnieuw herhaald (en gecorrigeerd) moest worden en de klanten eerst de zakken controleerden voordat ze iets meenamen. Wilxlii bestelde een Mexicano en was tevreden met de kroket die hij uiteindelijk kreeg. Om half acht stonden we bij het Erasmuspark, waar ik met de rugzaktruc de ijsbeer zijn cache ontfutselde. "Heb je hem al?" informeerde Wilxlii bezorgd. "Ik heb zelfs al gelogd", grijnsde ik, terwijl ik hem het doosje gaf.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1158. Masterchef's new job! - van Masterchef

8 juli 2007, 19:55
Vandaag was ik weer een dagje op pad met Wilxlii Carrotte, die nog even naar een duur Hotel wilde om iets te eten, hoewel we net in een snackbar waren geweest. Bij toeval leerde ik één van zijn grootste angsten kennen: dat er geen parkeerplaats is bij de cache en dat je dus verplicht bent om door te rijden zónder dat je de cache kan loggen. Het liefst laat hij daarom de auto thuis staan, want daar is een parkeerplaats. Maar ja, zo kan je niet cachen...
Bij elk vrij plekje wilde Wilxlii de wagen al neerzetten, en het kostte me heel wat overtuigingskracht om de auto in beweging te houden. Op zo'n 100 meter van de cache hield hij het niet langer, en schoof een parkeervak in, hoewel ik vanaf de bijrijdersplek moeiteloos 2 lege plekken kon aanwijzen die dichterbij waren. Als wraak 'vergat' hij me te vertellen dat het hier een nanocache betrof, waardoor ik nodeloos lang aan het zoeken was. Uiteindelijk liet hij me de cache zien, zodat we onze namen konden priegelen. Ons budget liet het niet toe om bij de Masterchef een biertje te gaan drinken, maar gelukkig had ik nog een blikje en een flesje in m'n rugzak.
Bedankt en proost, Biertje

1159

geo 1159. KeesC: S.A.N. - Ladenblok - van KeesC

8 juli 2007, 20:25
Vandaag was ik weer een dagje op pad met Wilxlii Carrotte. Nadat we ons wensenlijstje hadden afgewerkt, reden we nog wat rond in Amsterdam. Op weg naar een ladenblok, reed Wilxlii nog een extra blokje om, op zoek naar een parkeergarage. Ik wist hem ervan te overtuigen dat je meestal gewoon bij een flat kan parkeren, waardoor we op zo'n 30 meter van de cache stilstonden. Terwijl mijn chauffeur angstig rondkeek of er geen boze bewoner naar buiten zou stormen, of iemand van Parkeerbeheer, wandelde ik rustig naar de nano. Opgelucht zette Wilxlii zijn initialen, waarna we vertrokken voor onze laatste van vandaag.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#95. Plons! - van KeesC

   dnf 8 juli 2007
Helaas. De cache is opnieuw weg. Ter afsluiting van een gezellig dagje met Wilxlii Carrotte wandelden we samen naar deze laatste voor vandaag. Hoewel we het water hoorden plonzen, troffen we er geen micro aan. Na een half uur wroeten belde Wilxlii even met Biertjuh, die de oude verstopplek beschreef, waar we dus niet hoefden te zoeken, omdat de cache een paar dagen geleden was verplaatst. Maar op andere plekken lag ook niets. Hiervoor zullen we dus nog een keertje terug moeten.

___________________________________________________________________


1160       1160

geo 1160. Hunk cache - van Zilvervloot

14 juli 2007, 9:40
Vandaag was ik weer een dagje in Amsterdam voor wat 'unfinished business'. Om te beginnen was daar de Hunk Cache. Bij verschijning had ik de meeste hunks al herkend, voor een enkele (bijv. nummer 7) moest ik nog even de film opnieuw bekijken. wink
In een dof ochtendzonnetje arriveerde ik op een mooi maar verlaten plekje. Ik voelde een paar ogen in m'n nek toen ik de vereiste halsbrekende toeren uithaalde om de koker te kunnen grijpen. Helaas bleek de logrol volkomen doorweekt. Met wat moeite heb ik mijn naam toegevoegd, zonder het papier al te veel te beschadigen. Hier is een superhunk nodig om de zaak weer droog te krijgen! De bekendste liefhebber van een droge martini (shaken, not stirred) is ongetwijfeld James Bond. Vandaar mijn keuze voor een plaatje van Sean Connery.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1161. AMS2 - Nooit meer... - van Erbie & orbie

14 juli 2007, 10:05
Op deze plek was ik al eens 's middags geweest, maar toen bleken bijna alle bankjes door de vaste bewoners bezet te zijn, en was het niet mogelijk ongezien te loggen. Maar vandaag was om 10 uur nog niet iedereen wakker en kon ik op het juiste bankje plaatsnemen. Bijna had ik een blikje bier uit m'n rugzak gepakt, maar net op tijd realiseerde ik me dat ik dan waarschijnlijk een hoop aandacht zou trekken en ineens veel nieuwe vrienden zou krijgen. Ik bladerde daarom wat in m'n papieren en graaide toen niemand keek, snel de cache. Toen ik iets later het parkje verliet, ging er net iemand naar binnen met een plastic tas vol bier. Mooi zo, het dagelijks ritueel kon beginnen!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 1 september 2006
Een betrekkelijk makkelijke cache? Welnee, dit is helemaal geen makkelijke! Toen ik in het parkje arriveerde zaten er op bijna alle bankjes wel bezoekers, en op de plek waar ik de cache vermoedde zaten twee zwervers ontspannen een biertje te drinken. Ook vanaf een afstand herkende ik direct het goedkope supermarktmerk. Ik was van plan even te wachten, maar uit het struikgewas kwamen ineens nog twee zwervers, inclusief de plastic tassen met al hun bezittingen. En nog iets later kwamen er nog eens drie aanlopen, met een nieuwe voorraad bier die ze uitdeelden, en ze leken niet van plan op korte termijn te vertrekken. Ik denk dat deze cache alleen tijdens zware regenbuien of om 7 uur 's morgens te doen is. Of je moet 50 meter verderop een barbecue organiseren en alle zwervers uitnodigen. Ik kom in de winter nog wel eens terug...

geo 1162. Plan Zuid - van Zavo

14 juli 2007, 11:15
Met dit mooie zomerweer is een fietsritje door Oud Zuid geen straf. De oude Berlage ken ik erg goed, vanwege zijn Beurs, waar elk najaar het grote Bokbierfestival wordt gehouden (dit jaar van 26-28 oktober). Bij de gedachte al kreeg ik spontaan trek, en dus opende ik het eerste blikje van vandaag. Ik merkte direct het resultaat, want alle waypoints kon ik moeiteloos vinden, zodat ik na 40 minuten met het glazen potje in mijn hand stond. Ik was nog zo van plan geweest om een potloodje mee te nemen, ter vervanging van de weigerachtige pen, maar ik was vanmorgen blijkbaar nog niet helemaal nuchter. Bedankt voor de fraaie rondleiding door de wereld van Berlage.
Bedankt en proost, Biertje

1163

geo 1163. OV Natuur - van Baci team

14 juli 2007, 11:50
Als veel-gebruiker van het OV had ik niet veel moeite met de vragen. Lastiger werd het, toen ik dezelfde handige route als RvU nam en inderdaad op zo'n 15 meter van de cache terechtkwam, met een brede sloot als barrière. Ik had natuurlijk weer helemaal terug kunnen fietsen, maar ik besloot de oversteek te wagen door middel van de forse boomstam die daar lag. Het lukte me om droog te blijven, maar daarna miste ik het cachepaadje, zodat ik een kwartier door de brandnetels heb gedoold. Maar gelukkig, uiteindelijk kwam alles goed...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1164. Puntjes - van Polmske

14 juli 2007, 12:35
Met mijn GPS kwam ik midden op het grasland uit, dus ik had heel wat puntjes om af te zoeken. Uiteindelijk besloot ik de altijd welwillende Wilxlii te bellen. Daarmee overbrugde ik de noodzakelijke 25 meter, en kon ik het hangertje uit z'n bergplek hengelen. Mooi zo, weer wat puntjes erbij!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1165. Something's missing - van Bianchi

14 juli 2007, 13:20
op het achterste parkeerterrein staat slechts één auto. De inzittenden hebben echter geen oog voor mij. De GPS heeft moeite met het bladerdak en stuurt me terug; en weer heen. Waar ben ik naar op zoek? Wat ontbreekt er toch? Uiteindelijk kom ik terecht bij iets waar inderdaad wat verdwenen is. Ingestort of weggehaald? Ik weet het niet. Maar ik zie de bergplaats en ga direct bijna onderuit, want het uitgesleten cachepaadje zorgt voor weinig grip. Het logboekje blijkt precies op de maat van het doosje afgesneden. Verheugd schrijf ik mijn naam. Die ontbrak al een tijdje, maar sinds nu niet meer. Ik berg alles weer op en glij opnieuw bijna onderuit. Als ik op mijn fiets stap, staat de witte Audi er nog steeds. Die hebben beslist iets gemist.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#96. Amsterdam Sloten - van mvs Team Pooh

   dnf 14 juli 2007
Achteraf gezien had ik beter één biertje minder moeten drinken, want wellicht was ik hierdoor ietsje minder scherp dan normaal. Het gevolg was dat ik in zeven Sloten tegelijk liep. Figuurlijk dan... De klok van de gerestaureerde dorpskerk sloeg precies twee uur, toen ik arriveerde op het grappige parkeerterreintje aan de rand van het dorp. Ik haalde de (oude) print te voorschijn, die ik vanmorgen nog gecontroleerd had, waardoor ik wist dat de eindformule en de vragen J en K waren gewijzigd. Die had ik netjes aangepast. Opgewekt fietste ik terug naar de banpaal en ik telde met een scheel oog het aantal letters. Het kleine politiebureautje was gesloten; kennelijk is er op zondag geen kleine misdaad. Via een kerk, een boerderij en een villa bereikte ik de Kleine Geer, waar ik netjes de fiets liet staan. Toen ik op het bruggetje stond, kreeg een groep ganzen mij in de gaten, en luid kwakend en snaterend zwommen ze op me af. Al eerder had ik ontdekt dat ik kennelijk iets aantrekkelijks heb voor ganzen, want ik heb al vaker met zo'n groep om me heen gestaan. Misschien is het de bierlucht die rond me hangt, die ganzen met hun sterke reukzin natuurlijk al van verre opmerken. Op het bankje maakte ik zorgvuldig mijn berekeningen. Twee keer, want de eerste keer kwam ik op een afstand van anderhalve kilometer. Dat kon niet kloppen. Bij de banpaal bleek ik een letter te weinig geteld te hebben (handig, die digi-camera's!). Ik kwam nu op een verrassend mooi plekje terecht, maar waarvoor ik de laatste 30 meter privégrond zou moeten betreden. Zou de kleine Pooh hier een optrekje hebben of zat ik toch verkeerd?
Voor de zekerheid besloot ik mijn altijd wakkere vriend Wilxlii te raadplegen. Die had zich zojuist op de Delftse Markt naast een levensgroot draaiorgel genesteld (vreemde hobby's heeft die man eigenlijk), en kon mij daardoor niet verstaan. Uit zijn geschreeuw maakte ik op dat hij me door de kennelijke verplaatsing van de cache niet verder kon helpen. Ik besloot geen overtredingen te begaan en verliet de plek. Een mailtje naar Pooh zal wel ontnuchterend werken, vermoed ik. En het is beslist geen straf om nog eens naar Sloten terug te keren!

1166

geo 1166. Plons! - van KeesC

14 juli 2007, 15:30
Vorige week stond ik hier samen met de altijd weergaloze Wilxlii, maar ondanks onze inspanningen kregen we dit kokertje niet boven water. Vandaag was ik terug en dit keer wipte ik 'm in één keer omhoog. De hint heeft ons op het verkeerde been gezet, want strikt genomen klopt die niet. Ondanks dat is dit toch een mooi plekje, dat best onder de aandacht gebracht mag worden.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 8 juli 2007
Helaas. De cache is opnieuw weg. Ter afsluiting van een gezellig dagje met Wilxlii Carrotte wandelden we samen naar deze laatste voor vandaag. Hoewel we het water hoorden plonzen, troffen we er geen micro aan. Na een half uur wroeten belde Wilxlii even met Biertjuh, die de oude verstopplek beschreef, waar we dus niet hoefden te zoeken, omdat de cache een paar dagen geleden was verplaatst. Maar op andere plekken lag ook niets. Hiervoor zullen we dus nog een keertje terug moeten.

geo 1167. Dukaat - van KeesC

14 juli 2007, 15:45
Vorige week was ik met de altijd wonderlijke Wilxlii op stap en hier dacht hij me even te helpen door ineens te stoppen met de woorden: "Op die hoek ligt er ook eentje!" Niet gevonden dus, hoewel ik instinctief op de juiste plek zocht. Thuis bleek dat Wilxlii de oude plek had aangewezen, maar dat de cache inmiddels al een tijdje ergens anders ligt. Vandaag was ik toch in Amsterdam, dus het geld lag op straat. En daarna in m'n zak, om iets verderop rustig te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

1168

geo 1168. Vrijheid! - van KeesC

14 juli 2007, 15:55
Die vrijheid is nogal betrekkelijk, want het cachegebied is omgeven door speciale verbodsborden die gericht zijn tegen één type cacher: de liefhebber van een goed glas bier. Voor Bitte ein Bit, Biertjuh en mijzelf is deze cache dus eigenlijk onmogelijk te loggen! De vorige keer dat ik in Amsterdam ook al zo'n gebied in moest, heb ik eerst mijn hele voorraad leeg moeten drinken, zodat ik niet met volle blikjes in m'n rugzak betrapt kon worden. Dat kostte me toen een half uur voordat alles leeg was en toen moest ik ook nog eens nodig naar het toilet. Tegenwoordig ben ik een stuk brutaler en besloot ik de volle blikjes lekker vol te houden en met m'n onschuldigste gezicht het plein op te stappen. Snel had ik de cache gevonden, en met bonkend hart schreef ik haastig mijn naam. Schichtig keek ik om me heen of er geen politiewagen of wijkagent naderde, en daarna sprong ik vlug weer op de fiets om het verboden gebied te verlaten. Pfff, door het oog van de naald! Maar m'n vier volle blikjes waren weer veilig!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1169. Kunst in Osdorp 2: Staafjes - van Baci team

14 juli 2007, 16:05
Vorige keer was ik hier net op de dag dat de cache verdwenen was. Maar gelukkig is hij herplaatst en wel op een veel mooiere plek! Hier had ik de vorige keer ook al gestaan, om een verrassende foto te schieten. Nu stond ik hier opnieuw met m'n camera, maar schoten m'n ogen heen en weer om de cacheplek te ontdekken. En dan even wachten tot het juiste moment!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 17 mei 2007
Op mijn fietstocht vanuit Haarlem was ik nu in Amsterdam Osdorp beland. Eerst heb ik even de staafjes geteld, en daarna ging ik op zoek naar de cache. Al van verre zag ik dat hier iemand goed had gezocht: alle hoeken waren behoorlijk omgespit en er was een hoop zand verplaatst. Dat kon eigenlijk alleen maar betekenen dat de cache niet gevonden was. Toch wroette en prikte ik flink met een roestvrijstalen staafje, maar ik kon helaas geen kokertje ontdekken. Ik denk dat hier even gecontroleerd moet worden...

geo 1170. Kunst in Osdorp 1: Beelden - van Baci team

14 juli 2007, 16:20
Door het groter formaat cache is deze nu ook te vinden door de wat oudere en slechtziende geocacher, zoals ik. Met goede moed arriveerde ik voor de tweede keer in het Stadspark van Osdorp. Dit keer liet ik me niet afleiden door het pijltje van mijn GPS of door de hint, maar stapte ik naar de enige plek waar je een wat groter doosje kan verstoppen. En daar lag het ook. De geolutin heb ik maar laten liggen, dat vind ik zo'n gedoe. Maar begerig greep ik de logrol, want eindelijk had ik Beelden dan toch gevonden!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 17 mei 2007
Op mijn fietstocht vanuit Haarlem was ik nu in Amsterdam Osdorp terechtgekomen. Staafjes had ik niet kunnen vinden, en ook Beelden bleef voor mij verborgen. In vorige logs had ik al gelezen dat de cache makkelijker te vinden is zónder hint en dat er een behoorlijke afwijking was. Ik kom dus nog een keertje terug.

1170

1171. KeesC: F.A.N. De bunker - van KeesC

14 juli 2007, 16:30
Als je weet dat je een nano moet zoeken, is het heel makkelijk. Ik hoefde dan ook geen wit pak en handschoenen aan. Gewoon even bukken nadat ik de fiets (on)handig had neergezet, was voldoende. In de bunker was overigens weinig bedrijvigheid te zien op deze zondagmiddag. Daarom maar snel vertrokken, zodat de buurt weer opgelucht kon ademhalen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#97. De verdwenen boer - van MCMAL

   dnf 14 juli 2007
Niet alleen de boer, maar ook de cache lijkt verdwenen. Op de plek van de hint ligt alleen wat zand en takjes. Erachter trof ik de onvermijdelijke lege bierblikjes en zelfs een wijnfles aan (het etiket was helaas niet goed meer te lezen). Ongezien zoeken is hier niet mogelijk, want dit paadje is ook zondag een drukke verbindingsweg. Misschien moet ik nog eens komen als de boer weer terug is. Dan kan hij me even helpen.
Biertje

geo 1172. AMS3 - Jan Roodenpoortstoren - van Erbie & Orbie

14 juli 2007, 17:30
De laatste voor vandaag. Eerst de fiets op de juiste plek neergezet, daarna met de camera de lucht afgezocht en ineens stiekem de cache gegraaid. Hé, geen magneetje, ontdek ik. Terugplaatsen duurt wat langer, maar dan kan ik eindelijk naar dat lonkende terras! Eindstand dagje Amsterdam: 63 km gefietst, 12 caches gevonden, 2 niet, in totaal 8:30 uur.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1173

geo 1173. Piramide van Sytwende - van Faming

19 juli 2007, 19:15
Vandaag was weer het maandelijks avondje van de 4 geocachers bij Stichting Braeck. Hoewel ik bij iedereen had aangedrongen op een goede voorbereiding, bleek Corbulo te denken dat we naar Park Sytwende moesten en had Mighty-Mike alleen maar aandacht voor passerende vrouwen. De eerste van vanavond was een simpele oppikker. Toen Corbulo en Mighty-Mike de logrol naar beneden hadden gebracht, konden Pino en ik (zittend op het bankje) rustig onze namen opschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1174. Elicia - van hopman2

19 juli 2007, 19:30
Terwijl Pino de wagen naar Nootdorp stuurde, babbelde Mighty-Mike honderduit over een zekere Felicia die hij gekend had. Naast de cache kon er gelukkig kort geparkeerd worden. Terwijl Corbulo ging zoeken, had Mike alleen maar oog voor het meisje dat aan kwam lopen. De omgeving kwam me overigens bekend voor; iets met een vergadering van een paar jaar geleden, geloof ik...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1175. Rondje Pijnacker - van MRmcb

19 juli 2007, 21:45
Terwijl Pino de auto netjes parkeerde stond ik met Mighty-Mike en Corbulo naast het beeld dat zo stoer naar Delft kijkt. De juiste benaming leverde een cijfer te veel op in het oost-coördinaat, dus kozen we maar iets wat er veel op leek en ons naar het maritieme huisnummer bracht. De eerste 5 kilometers berekenden Pino en ik de nieuwe wp's en de juiste richting, terwijl Mighty-Mike en Corbulo achter ons aan wandelden en Amerikaanse complottheorieën uitwisselden. In het centrum passeerden we een prachtig terras, maar Pino, die niet van bier houdt, stapte de tegenoverliggende ijssalon binnen. Daar probeerde Mike tevergeefs oogcontact te krijgen met een iets te jong ijsmeisje... Nadat Corbulo de cache had gevonden moesten we nog anderhalve kilometer terug naar de auto. Een kleine tegenvaller, maar ja, anders was het natuurlijk geen róndje Pijnacker.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1176. Wilgen rond de plas - van Bennieboys

19 juli 2007, 22:45
In het donker arriveerden we bij de plas. Naast het pompstation zaten twee jongens te vissen, maar onverstoord telden wij letters, stekels en spijlen. Dan nog wat licht rekenwerk, waarna we waardig naar de cache wandelden. Hoeveel wilgen hier overdag staan, zullen we wel nooit weten, maar de MRmcb-tupper trok ik triomfantelijk tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

1177

geo 1177. Stompie - van Bennieboys

19 juli 2007, 23:20
Nadat we Corbulo aan z'n 100e cache geholpen hadden, wandelden we in het donker naar Stompie. Omdat alleen Pino en ik een lamp bij ons hadden, ging het zoeken wat chaotisch. De stompies waren niet te zien door de forse wilgentakken en de metershoge brandnetels. Ik viel eerst achterover in een kuil, maar had daarna de mooie verstopplek al snel in de gaten. Hiermee eindigde ons zeer productieve avondje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1178. Auto reply - van cve.gps

21 juli 2007, 14:25
Een mooie dag voor een fietstochtje via Leiden, Oegstgeest, Alphen, Boskoop en Zoetermeer. De eerste stop was bij Auto Reply. Ik heb mijn fiets netjes in de stalling gezet en de laatste meters lopend afgelegd. Het kokertje lag precies waar ik het verwachtte. Een mooie meevaller, dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1179. Monumentaal Oegstgeest #3 - van cachorganic

21 juli 2007, 14:50
Het internet-café leek me een geschikte plek om deze puzzel op te lossen. De eigenaar vond het niet erg dat ik er behoorlijk wat tijd voor nodig had, want ik zorgde voor een verdubbeling van zijn omzet van die avond. Uiteindelijk miste ik nog B en K. Maar wat B moest zijn, was snel duidelijk. En voor K bleek maar 1 waarde mogelijk. Vandaag was ik eindelijk weer eens in het noorden en kon ik controleren of mijn investering (de hoge drankrekening) de moeite waard was. Ik zag een prachtig cachepaadje naar een monumentaal object leiden, dus dat kon niet missen. De pissebedden en naaktslakken hadden de doos inmiddels ook ontdekt. Ze schrokken een beetje van de groene Dipsy.
In: TB Dipsy
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#98. Dazzled by numbers - van cachorganic

   dnf 21 juli 2007
De puzzel had ik in april al opgelost, maar pas vandaag was ik weer eens in de buurt. Zaterdagmiddag is het hier een komen en gaan van bewoners en passanten. Lastig om even ongemerkt te zoeken, vooral als bij de eerste blik niets afwijkends te zien is. Twee andere objecten in de buurt nog even geïnspecteerd, maar toen er een dame naar buiten kwam en in een meegebrachte tuinstoel ging zitten, ben ik maar weer doorgefietst. Thuis zag ik dat de hint inmiddels is uitgebreid. Dat wordt nog een keertje terugkomen, maar niet op zaterdag!
Biertje

1180

geo 1180. Daar staat 'ie - van Longneck (Axel-F)

21 juli 2007, 17:40
Eerst het belangrijkste: de logrol is vol!
Na de voorbereidingen thuis (ik had zelfs al wat mogelijkheden voor E uitgeprobeerd) stond ik vanmiddag op het coördinaat om de raampjes te tellen. Maar daarna ging het allemaal wat minder soepel. M'n GPS stuurde me naar een hek, dus ik zocht een ingang: eerst rechtsom, daarna linksom en daarna nog maar eens wat verder rechtsom. Geen openbare ruimte dus? Toch maar eens de berekening nagelopen en nogmaals de struiken in. Er bleek ineens een man bij m'n fiets te staan die wilde weten wat ik aan het doen was. Ik vertelde over een speurtocht waarvoor ik een aanwijzing zocht. Hij vond het een vreemd verhaal, want hij hield me al een hele tijd in de gaten omdat ik zo verdacht op en neer reed. Was ik misschien van plan een fietsend kind die bosjes in te sleuren? Ik was er nu van overtuigd dat Axel-F voor me stond en me flink in de maling nam. Ik vertelde daarom wat de hint was en of hij begreep wat daarmee werd bedoeld. Maar dat wist ie niet en hij dacht erover om mijn signalement aan de politie door te geven. Daarna liep hij terug naar zijn auto. Het leek me verstandig om hier niet te lang te blijven en ik belde de altijd welgemutste Wilxlii voor hulp. Die had destijds de hint ook niet begrepen, maar wel de cache gevonden. Dat lukte mij nu ook en daarna fietste ik snel weg, de andere kant op. De bezorgde buurtbewoner zat me daar al echter op te wachten. Ik stopte naast zijn auto en zei dat ik de aanwijzing gevonden had en nu naar Molenwetering ging. Hij zei niets, maar bleef wel een paar kilometer op een veilige afstand achter me aan rijden. Totdat ik een fietspad inreed.
Kan de hint misschien iets begrijpelijker gemaakt worden, zodat toekomstige zoekers hier niet al te lang bezig hoeven zijn?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1181. 0172 Molenwetering - van Team Knossos

21 juli 2007, 18:00
Op mijn fietstochtje via Leiden en Oegstgeest was ik nog steeds in Alphen. Na een bezoekje aan de toren reed ik nu naar de Molenwetering. Eerst stond ik nog even aan de overkant, maar al snel had ik de juiste plek in de gaten. Hoewel ik die kikker nergens zag, zorgde ik er wel voor dat die niet ineens in de verstopplek kon springen. Op dit tijdstip zit iedereen kennelijk aan tafel, want ik heb geen mens, kip of hond gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1182. 0172 Kerk en Zanen (sub-urban) - van Team Knossos

21 juli 2007, 18:10
Ik geef het eerlijk toe: ik ben dol op voortuin-caches. En ook op achtertuin-caches. Meestal liggen die in een dolhofachtige nieuwbouwwijk met grappige erf- en dreefnamen. Voor de autocacher een ramp: geen actuele TomTomkaarten, onverwachte fietspaaltjes, veel drempels en doodlopende stegen. Maar op de fiets ben ik hier eindelijk eens in het voordeel. Eenmaal ter plekke sta ik meestal eerst in de verkeerde tuin, wat altijd een aardig gesprek met de buren oplevert. Zo krijg ik vaak wat informatie over de cacheleggers te horen, waar ze zelf geen weet van hebben. Juist bij dit type cache maak ik met opzet geen gebruik van de hint, wat het verrassingseffect alleen maar groter maakt. Helaas neemt tegenwoordig steeds meer het gebruik van een geocache-sticker toe om op die manier de juiste richting te duiden. Een jammerlijke ontwikkeling, waarvan ik vrees dat die in de toekomst ook bij caches in bos en veld zal opduiken.
Met fiets en al rijd ik opgewekt het steegje in. Er wordt gevraagd rekening te houden met de buren. Maar wie zijn de buren? Dan moet toch eerst de juiste tuin gevonden zijn. Al snel zie ik een bekende sticker en daarna ook de mooi verstopte cache. TB Sint Bernard tref ik helaas niet aan. Tot slot werp ik nog even een blik in de lege tuin van Team Knossos (of van hun buren wellicht, dat is niet duidelijk) en dan verlaat ik Alphen. Op naar de tuinen van Boskoop!
Bedankt en proost, Biertje

1183

geo 1183. Uitzicht op de Boskoopse brug - van Loze Jorry

21 juli 2007, 19:10
Graag had ik deze cache bewaard tot het moment waarop ik grijzend Loze Jorry zou passeren in de statistieken. Maar het toeval wou dat ik tijdens mijn rondje via Leiden, Oegstgeest, Alphen en Zoetermeer vandaag al het altijd borrelende Boskoop passeerde.
Jorry loopt al een paar jaar stage bij mij en ik was benieuwd of die intensieve trainingsdagen en opfriscursussen z'n vruchten hadden afgeworpen. De locatie bleek zorgvuldig gekozen: het was voor mij onmogelijk mijn fiets zó te zetten dat ik daarmee de cache afdekte. Al snel had ik dus het kokertje gevonden. Een duidelijke logrol ('de tweede' stond er geprint), een instructie voor toevallige vinders en een fraaie groene sticker. Hulde!
Toch een klein minpuntje: waarom heeft deze cachelegger er niet voor gekozen om een kistje ónder de brug te verstoppen? En dan bij voorkeur makkelijk bereikbaar vanaf het nabijgelegen terras van café De Landhut? Ach ja, alle begin is moeilijk... wink
Jorry, veel succes bij je tweede cache. Wat dacht je van een moeilijke mystery bij de schaatsbaan?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1184. On Tour: de Triffids komen - van TuurOnTour

21 juli 2007, 19:25
De oplossing lag er al een tijdje, maar vandaag zou ook Biertje komen. Ik was inmiddels al een paar uurtjes 'on tour': via Leiden, Alphen en Boskoop op weg naar Zoetermeer. Omdat het al een tijdje geleden was dat ik de puzzel had opgelost, was ik in eerste instantie verbaasd midden op een (leeg) parkeerterrein uit te komen. Maar dat was ook de bedoeling, las ik daarna in mijn eigen aantekeningen. Ik zette de fiets tegen een paal en startte mijn tocht. In alle rust en stilte wandelde ik door het verlaten land. De kist bleek reeds door een groep naakt-Triffids ontdekt te zijn, dus omzichtig maakte ik het deksel open om de inhoud te inspecteren. TB Codebreaker leek me wel handig. TB Signal nam de plaats in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1185. De warme cache - van tejoos

21 juli 2007, 20:45
Zoetermeer was al een tijdje niet bezocht, maar tijdens mijn fietstochtje via Leiden, Alphen en Boskoop kwam ik er weer eens door heen. Met deze regenachtige zomer kon ik wel wat warmte gebruiken, dus zette ik de fiets even neer en greep eerst twee keer mis. Zo te zien was ik niet de enige die dat overkwam.
Bedankt en proost, Biertje

1186

geo 1186. Sweetlake Sweetlake - van chris-frenny

21 juli 2007, 21:05
De laatste op mijn fietstochtje via Leiden, Oegstgeest, Alphen, Boskoop en Zoetermeer. Een mooie locatie, die inmiddels ook al door vissers en hanggroepjongeren is ontdekt. Ik toonde eerst mijn onschuld aan door wat zoete foto's van de zon boven het sweetlake-meer te maken. En daarna sprong ik snel de struiken in. Maar heb ik in de haast die twee TB's over het hoofd gezien?
Eindstand: 9 caches gevonden, 1 niet, 90 km gefietst in 8:30 uur.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#99. The Beatles: Any time at all - van Naaktslakkies

   dnf 28 juli 2007
Met deze cache ging het niet helemaal van een leien dakje. Beatles en Biertjes blijken geen gelukkige combinatie. Vanmorgen vertrok ik met de juiste coördinaten op zak naar de locatie van de eerste Beatles-cache. Daar trof ik wel een gat aan, groot genoeg voor twee munitiekisten, maar geheel leeg. Een omtrekkende beweging door het 3 meter hoge omkruid leverde ook niets op. Nu ik thuis de laatste logs lees, had ik dus beter tussen het onkruid moeten zoeken. Ik kom dus nog een keertje terug...

geo 1187. Sprookjes - van MacOZ58

28 juli 2007, 11:50
Er was eens een jongen die zo gek was op bier, dat hij door iedereen Biertje werd genoemd. Op een dag besloot Biertje de wijde wereld in te trekken. Hij had namelijk gehoord van een verstopte schat, die alleen gevonden kon worden door slimme puzzelaars. Gelukkig was Biertje een goede puzzelaar en had hij al snel de verstopplek van de schat ontdekt. Tenminste, dat dacht hij. Maar de plek bleek midden in een weiland te liggen, achter een sloot. Wat nu? Biertje twijfelde even of hij de gemene heks om raad zou vragen, of de zijn gemene stiefzusters. Toch besloot hij eerst even goed om zich heen te kijken. En ja hoor, op 90 meter afstand ontdekte hij bij toeval de verstopte schat. Wat was hij blij! Nu wist hij ook wat hij ging worden: schatzoeker. Vol goede moed fietste hij verder, op zoek naar zijn volgende schat. En hij leefde nog lang en gelukkig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1188. Steiger - van MacOZ58

28 juli 2007, 13:05
Op mijn fietsrondje door het Westland was ik inmiddels in Wateringen verzeild geraakt. De informatie zoog ik in me op, de steiger liet ruimte voor bespiegelingen en de brug legde de verbinding naar het einddoel. Tot twee maal toe wilde ik de weg oversteken en ontdekte ik dat 'goed lezen' nog steeds een hoofdvoorwaarde is voor het vinden van de cache. Via de omslachtige au-au-methode ontdekte ik de doos, die ik daarna op een simpele manier (ah, dat kan ook zo) tevoorschijn trok. Met genoegen las ik in het logboek dat dit de 100e FTF was voor mijn HCT-collega Pyne. Daar moeten we dus nog maar 's een biertje op drinken.
Bedankt en proost, Biertje

1189

geo 1189. De omgekeerde bloempot - van MacOZ58

28 juli 2007, 13:50
Deze bloempot was ik in het verleden al eens gepasseerd, maar vandaag moest ik er dus stoppen. Op verzoek van de cachelegger heb ik mijn fiets niet op de hoofdrijbaan geparkeerd, maar op de perfecte P. Met een grijns graaide ik in het gras. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1190. Cachen is... - van belbor

28 juli 2007, 16:10
Eindelijk weer eens een puzzeltje waar ik wat mee kon. De opgave leek eenvoudig, maar leverde uiteindelijk weinig op. Hoewel? Ik kreeg een idee en: ja hoor! Vandaag op mijn fietsrondje door het Westland kon ik kijken of ik gelijk had. In de pot zat een Diabetes TB. Toevallig had ik zo'n zelfde exemplaar bij me, dus even stuivertje verwisseld. Omdat buurtgenoten deze cache kunnen vinden aan de hand van de geplaatste foto's, heb ik lang gezocht voordat ik de camera durfde te pakken.
Bedankt en proost, Biertje
Edit: Cachen is... soms 6 dagen binnen puzzelen om op zondag een filmkokertje te zoeken. Maar bovenal: cachen is... genieten (van een biertje) wink

geo 1191. Sam's puzzelcache nr.4 Artiesten - van sammie1990

28 juli 2007, 16:50
Voor mijn fietstochtje door het Westland keek ik of daar ook nog makkelijke puzzelcaches waren. Gelukkig, een aantal woordzoekers van Sammie. Dat moet te doen zijn. Alle artiesten kwamen me bekend voor, want in mijn stamcafé wordt van alles gedraaid: van Ali B tot DJ Jean. Ik kan me voorstellen dat vutters of gepensioneerden het lastig hebben, tenslotte zijn die blijven hangen bij het Cocktail Trio en Eddy Christiani (wie zegt u? wink ).
Mijn favoriet is Doe Maar: (Nederlandse) reggae! Terplekke trof ik nog een aantal artiesten backstage aan: loom en uitgeblust lagen ze in het gras. Of treden ze binnenkort op in de Arena?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1192. Rondje molens - van Saffier & Stekelsteef

28 juli 2007, 17:10
Eindelijk! Toen het Rondje Molens in 2005 verscheen, heb ik eerst zoveel mogelijk via internet opgezocht. Met wat acceptabele aannames en logische locaties zocht ik in april vorig jaar op de (oude) plek. Het ontbreken van een hint en meldingen dat de kist goed begraven ligt, zorgde voor een mislukking. Vandaag stond er eindelijk weer eens een fietsrondje door het Westland op het programma en omdat de cache inmiddels was verplaatst, besloot ik een van mijn mogelijke nieuwe oplossingen te bezoeken. En het geluk lachte me toe. Een prachtige plek met een mooie munitiekist. Ik vond een TB die al 6 maanden geen daglicht had gezien. Die lustte wel een slokje (en ik ook!). Ik dacht dat ik nu alle S&S caches had gevonden, maar er blijkt nog een vraagtekenpuzzel te zijn...
Bedankt en proost, Biertje

1193

geo 1193. Sam's Puzzelcache nr.2 Duiken - van sammie1990

28 juli 2007, 17:30
Voor mijn fietstochtje door het Westland had ik ook nog even gekeken of daar nog puzzeltjes lagen, en met de woordzoekers van Sammie kon ik goed uit de voeten. Zelf heb ik een paar jaar geleden een week gedoken op Malta. Dat is me goed bevallen, maar geocachen is ook geweldig! De begrippen kende ik dus allemaal, en de oceanen ook. Vandaag zou ik de cache opduiken, en ja hoor: hij lag waar ik 'm verwachtte. Ik vermoed nu dat Sammie ook wel eens reclamefolders rondbrengt, maar een keertje geen zin had... wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1194. Sam's puzzelcache nr.3 Bloemen - van sammie1990

28 juli 2007, 17:45
De derde woordzoeker in deze serie. Elke keer leer je weer iets nieuws over Sammie: ze is ook een liefhebber van de bloemsierkunst. Maar op de cachelocatie was geen bloemetje te vinden. Je kan hier overigens wel goed duiken! (kniediep, vermoed ik). wink
Ik moest even flink schoffelen voordat het kokertje tevoorschijn piepte. Iets verderop trof ik een fraaie voortuin aan, met voldoende fresia's, dahlia's en bromelia's.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1195. De heilige koe - van Pitjes

28 juli 2007, 18:10
Een uur geleden fietste ik hier al voorbij en dacht ik nog: Hé, lag hier niet een cache of zo? Door één verkeerd ingetypt cijfertje stond deze cache op mijn route ná de woordzoekers van Sammie en moest ik dus eerst een heel stuk terugfietsen. Ach ja... De koeien kende ik al, maar het heiligdom nog niet. De cache was snel gespot en bleek een slim stukje huisvlijt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1196. Sam's puzzelcache nr.5 Geocachers - van sammie1990

28 juli 2007, 18:35
De laatste in de serie woordzoekers van Sammie. Toen ik ontdekte dat mijn naam in het rijtje stond, trok ik van blijdschap een blikje open. Om geen fouten te maken, dronk ik niet te veel, en liet ik de oplossing voor de zekerheid controleren in Geochecker. Die zei echter dat ik het fout had. In een van de vorige logjes las ik dat je dan altijd Gpsgek moet raadplegen, en die mailde me dat ik gerust kon vertrekken. Vandaag was ik op de locatie en na wat zoeken vond ik een mooie munitiekist. Geochecker had het dus mis.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1197. 8:13 - van Wilxlii Carrotte

28 juli 2007, 19:40
4 jaar geleden was ik op zoek naar Tussen 9 en 10 en voor die 8terlijk moeilijke cache moest ik wel tussen de 5 en 7 keer terugkomen. Ik heb zelfs nog een keertje 's nachts gezocht met een heel klein lampje. Dom, dom, dom, maar ja, toen was ik nog een groentje...
Inmiddels ben ik een aantal jaren, caches en ervaringen verder, dus dit kokertje vond ik met 2 vingers in de neus tussen 2 slokken door. En herkende ik daar dochters creatieve hand? Eigenlijk was ik 33 minuten te vroeg met loggen, maar ik wilde niet langer wachten. Zou ik vandaag nog #1200 kunnen halen? Daarom vertrok ik snel met de bekende woorden: Heel mooi. Dank.
Oja, en 'proost' natuurlijk!
Biertje

1198

geo 1198. Ik ben weg - van Saffier

28 juli 2007, 20:10
Al eerder was ik hier een keertje geweest, maar toen bleek de cache onbereikbaar. Dat werd me toen bevestigd door een toevallig passerende werknemer, die zich afvroeg wat ik daar toch deed. Vandaag was ik op de terugweg van mijn fietsrondje door het Westland en kon ik deze cache eindelijk tevoorschijn trekken. Kennelijk heeft iemand het doosje een keer niet helemaal goed gesloten, want het logboekje is drijfnat. Voorzichtig druk ik nu m'n pen in het papier en daarna kan ik zeggen: ik ben weg!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1199. Infinity - van gpsgek

28 juli 2007, 20:25
De eerste TU-cache van Gpsgek die ik heb kunnen vinden! Daar moet op gedronken worden, hiehahoo! De onmogelijke opgaven van gpsgek komen volgens mij rechtstreeks uit zijn tentamens, dus ze zullen steeds lastiger worden... Over deze had ik iets gelezen, waardoor ik ongeveer wist waar ik moest zoeken. Met die coördinaten in het achterhoofd en wat gegoogel vond ik uiteindelijk de site waar Gpsgek de foto van het mannetje had geleend. Ik zat dus op het goede spoor. Na een paar flessen besloot ik een afgestudeerde TU-vriend in te zetten. Twee dagen later kreeg ik de oplossing, die uiteindelijk veel simpeler is dan het lijkt...
Vanmiddag betrad ik het gebied, waar de vrouw met het kleine hondje (zie log van 17 juni van geo_taz) net vertrok! Het kokertje was daarna oneindig snel gevonden. Ik logde op het dichtstbijzijnde bankje. Door wat ik daar zag liggen, denk ik dat Gpsgek hier na (of voor?) zijn tentamens wel eens een biertje drinkt en wat blowt. Zou dat helpen bij het oplossen of alleen bij het maken? wink
Samenvatting van het fietsrondje door het Westland: 13 caches, 98 km, in 11:30 uur.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1200       1200

geo 1200. Park Sytwende - van Naaktslakkies

29 juli 2007, 11:25
Gisteravond had ik toevallig gezien dat er een nieuwe cache naast het bierpaleis was gelegd. Ik besloot daarom deze zondag wat eerder uit bed te komen en al om 9:45 uur stond ik met wat hoofdpijn en een droge keel in het park. Vanwege een extra uitdaging (en een lege printer) had ik foto's van mijn computerscherm gemaakt en de opgave haastig achterop een bierviltje gekrabbeld. Tussen de geparkeerde auto's herkende ik gelukkig geen enkele bekende. Wel zag ik in de verte een vrouw met twee kinderen. IkbenMamma? Kiddooz? De lichte motregen hield me wakker, en zonder fouten noteerde ik de cijfertjes. Steeds vergeleek ik de foto's op m'n camera met wat ik tegenkwam. Maar die mensen met die hond? Waren dat de Zaaiers? Haastig liep ik naar het volgende kunstwerk. Hee, is dat een fietsband? Zittend op een nat bankje maakte ik de eindberekening en kon ik het enige vraagteken ook nog herleiden. Op naar de cache!
Daar was het gelukkig erg rustig, zodat ik ongestoord kon zoeken. Een verrassende verstopplek en een verstopte verrassing voor de eerste drie. Bedankt, Naaktslakkies, kan ik er 8 bestellen? wink Terwijl er een bui losbarstte, fietste ik weer naar huis. Snel terug naar bed! In m'n zak vond ik opeens een vreemde pen. Die zal ik vanavond even terugbrengen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1201. The Beatles: For no one- van Naaktslakkies

29 juli 2007, 20:15
Van slakken wordt vaak gezegd dat ze traag zijn, maar de Naaktslakkies gaan als een speer! In anderhalf jaar hebben ze 500 caches gevonden en 10 caches gelegd. En van die 10 had ik nog geen enkele van de Beatles-caches gevonden. Tot vandaag dan.
Met 'The Beatles - Any Time At All' was ik al een week bezig; het schoot maar niet op. Voor de derde keer stuurde ik de Naaktslakkies een e-mail, en behulpzaam als altijd, stuurden ze me de complete oplossing. Altijd lachen met die Slakkies, want het was de oplossing voor 'For No One'! Ook zo'n moeilijke puzzel, maar de oplossing had ik nu ineens in handen. Vandaag gelijk maar even loggen. Op dezelfde plek als Boswijk Posse zette ik mijn fiets neer. Toch maar even omgelopen. De cache werd bewaakt door een echte naaktslak en er lag een mooie geocoin te wachten. Normaal laat ik die altijd liggen, maar voor deze maak ik een uitzondering.
Bedankt en proost, Biertje

1201

Terug naar boven

Door naar augustus