Blik op Biertje

Bierpraat augustus 2007

53 caches gevonden (logs 1202-1254)

Down Under

geo NF#100. Down Under - van Team KIS98

   dnf 2 augustus 2007
Helaas, de cache blijkt inderdaad verdwenen. Op locatie heb ik voor de zekerheid nog even telefonisch contact gezocht met La Rosa. Zodra er een nieuw kokertje ligt, kom ik terug...

___________________________________________________________________


geo 1202. Buitenspel (Meer zien van Almere 8) - van TARCI & Enrico

4 augustus 2007, 9:25
Vanwege het buitengewoon mooie weer had ik vandaag een fietsrondje Almere gepland. Mijn vertrekpunt was Almere Buiten, want hier lag een buitenissige hoeveelheid micro's te wachten. De eerste was Buitenspel. Voetballers heb ik hier niet gezien, wel liepen er veel honden buiten die zin hadden in een spelletje. Ik niet, ik was op zoek naar een cache. Die zag ik gelukkig al snel, buitensporig snel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1203. Wilgenbos (Meer zien van Almere 3) - van TARCI & Enrico

4 augustus 2007, 9:50
Bierdrinken, fietsen en cachen. Drie dingen die prima zijn te combineren, vooral in Almere. Na een stukje fietsen passeerde ik de gevangenis (Almere Binnen?) en stond ik bij het begin van het wilgenbos. Deze locatie kende ik al van een andere cache. Ik moest echter twee keer kijken voordat ik het kokertje in de gaten kreeg. Geniepig, hoor!
Bedankt en proost, Biertje

1204

geo 1204. De Gemeentegrens - van Het Pookey Team (DS Travel)

4 augustus 2007, 10:15
Tijdens mijn fietstocht rond Almere zocht ik m'n grenzen op. En ook de grenzen van de gemeente. Die grens was snel gevonden. Maar de cache kostte wat méér moeite. Gelukkig kon ik hier in alle rust zoeken. Tot slot heb ik een grenzeloos leuke foto gemaakt bij het grenspaaltje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1205. Kassengebied (Meer zien van Almere 4) - van TARCI & Enrico

4 augustus 2007, 10:35
Na de Gemeentegrens fietste ik even door naar het Kassengebied. Naast de steen was een kleine parkeerplaats ingericht, waar een paar lege auto's stonden. Ik vond de cache een stukje van het nulpunt af, en bedacht me na het loggen dat dit een goede gelegenheid was voor m'n lunch. De eerste blikjes konden dus open.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1206. Buitengaats (Meer zien van Almere 6) - van TARCI & Enrico

4 augustus 2007, 11:05
Op mijn fietstocht rond Almere was dit nummer 5. Hier had ik liever een waterfiets gehad, dat scheelde een paar metertjes fietsen. Maar nu zoefde ik over de dijk om tot het uiterste te gaan. En met succes. Om de zonzitters te misleiden maakte ik eerst een paar buitengewone foto's.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1207. Buitenkans (Meer zien van Almere 10) - van TARCI & Enrico

4 augustus 2007, 11:30
Fietsend vanuit het noorden moest ik eerst over de Vaartsluis, die je als fietser zelf moet activeren. Zoiets had ik nog niet eerder meegemaakt; een buitenkansje dus! Daarna nog even een kokertje oprapen en dan weer verder naar het Weerwater.
Bedankt en proost, Biertje

1208

geo 1208. De Realiteit (Meer zien van Almere 2) - van TARCI & Enrico

4 augustus 2007, 11:55
Tijdens mijn fietstocht heb ik meer van Almere gezien, maar dit wijkje was wel het hoogtepunt. Na de vondst van de cache (met z'n unieke bewaker) heb ik nog even gekeken wat mijn favoriet was: dat werd het brouwhuis met de glimmende lagertank. Tenminste, daar leek het op. Ik kreeg er onmiddellijk dorst van. Gelukkig had ik nog wat blikjes bij me!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1209. Stadsparken 1 - van GeoAlmere

4 augustus 2007, 12:25
Af en toe moet ik tijdens mijn fietstochten even eten en drinken, en wat is een betere plek dan in een stadspark? Het Koningin Beatrixpark leek op deze zonnige zaterdag helemaal uitgestorven, dus ik kon uitgebreid plaatsnemen op alle bankjes die hier stonden. De cache had ik natuurlijk direct in de gaten, want de vorm en kleur kwamen me zeer bekend voor. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1210. Carpool 't Oor - van Apiedi@k

4 augustus 2007, 12:55
Terwijl ik op weg was naar deze cache, vroeg ik me af waarom cacheleggers zo'n voorkeur voor carpoolplaatsen hebben. Het zijn immers niet de interessantste plekjes van ons land. Vaak een troosteloos parkeerterrein met soms een kleine fietsenstalling. 't Oor had ik snel in 't oog. De cache ook, hoewel ik deze constructie meestal over 't hoofd zie. Maar ik krijg er steeds meer 'n neus voor. Het parkeerterrein was helemaal leeg, dus ik kon ongestoord loggen.
Bedankt en proost, Biertje

1211

geo 1211. ff de A6 af - van Apiedi@k

4 augustus 2007, 13:00
FF de A6 af was er voor mij niet bij, ik was tenslotte op de fiets. Hoewel uit de omschrijving blijkt dat deze cache speciaal voor auto-cachers is neergelegd, is ook de fietser hier van harte welkom. De cache was al van verre zichtbaar, maar de vrouw in de scootmobiel had niets in de gaten. Ze vroeg of ik hier bekend was. "Nee," zei ik, "ik ben hier net." Teleurgesteld reed ze verder, richting de A6. In de (propvolle) cache trof ik Breakfast TB aan, die ik ruilde voor Travel Buddha. Nadat die z'n buikje rond had gegeten, liet ik hem hier achter. Na afloop de cache goed afgedekt. Misschien dat die vrouw in de scootmobiel nog terugkwam...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1212. Apenstreken 5 - van Apiedi@k

4 augustus 2007, 13:15
Op mijn fietstocht rond Almere was dit de eerste Apenstreek die ik tegenkwam. Het moet wel een zeer brutale aap geweest zijn die de cache hier heeft achtergelaten! Met de fiets was de plek lastig te bereiken. De laatste 20 meter heb ik kruipend moeten afleggen. Gelukkig had ik m'n junglemes bij me. wink Het zakje om het kokertje was nat, dus dat heb ik even drooggemaakt. Een beetje bleek ging ik naar de volgende Apenstreek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1213. Apenstreken 3 - van Apiedi@k

4 augustus 2007, 13:35
Dit was de tweede Apenstreek van vandaag en wat voor eentje! De logrol was behoorlijk vol en volledig doorweekt. Je naam schrijven op nat papier is een hele tour. Je kunt daarom het beste een watervaste pen gebruiken. Gelukkig heb ik die altijd bij me. Zittend op het bankje kon ik weinig activiteit ontdekken op de velden. Waarschijnlijk zat iedereen gezellig in de kantine! Omdat er niemand keek ging ik naar de volgende Apenstreek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1214. Apenstreken 6 - van Apiedi@k

4 augustus 2007, 13:55
Een wandeling van minstens 500 meter? Ik dacht het niet. Met de biermobiel kon ik tot vlak naast de cache komen. Dat is het voordeel van de fietsende geocacher. Ik had wel last van een ándere Apenstreek: het dichte bladerdak. Daardoor duurde het even voordat ik de cache in de gaten kreeg. De kist bevatte een hoop apenspul; dat die grote aap een TB was, zag ik helaas pas thuis. Ik heb er een TB bijgestopt. Tot slot nog een wat minder bekend apen-spreekwoord: je moet een aap geen bier leren drinken!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1215. De Première - van GeoAlmere

4 augustus 2007, 14:20
Er is één soort film waarbij ik steeds naar de première ga: de James Bondfilms. De laatste jaren ga ik daarvoor zelfs naar Londen, omdat de films daar al een week eerder in première gaan. Maar helaas, tevergeefs zocht ik in deze filmwijk naar Sean Connery, Roger Moore of Pierce Brosnan. Dan maar een cache zoeken. Oeps, ik sta er al op! Gelukkig was het filmblik niet beschadigd en kon ik mijn naam in het draaiboek zetten. Geluid klaar? Camera klaar? En... actie!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1216. Buitenlucht (meer zien van Almere 7) - van Enrico & TARCI

4 augustus 2007, 14:45
Helaas, de imposante olifanten heb ik niet zien staan. Maar ja, als fietser rij je niet zo vaak over de A6 en kom je niet makkelijk bij het knooppunt met de A27. Misschien had ik een stukje dóór moeten fietsen, tot over het viaduct? Maar daaraan heb ik niet gedacht, want ik had de cache al in handen.
Bedankt en proost, Biertje

1217

geo 1217. Buitendijks (Meer zien van Almere 9) - van Enrico & TARCI

4 augustus 2007, 15:15
Mijn fietstocht rond Almere zat er bijna op. Op weg naar het station van Almere Buiten kwam ik langs deze buitengewoon fraaie waterwoningen. Er zwom een vrouw in de Vaart en er moesten veel honden worden uitgelaten. Terwijl ik daarom maar een aantal buitenissige foto's maakte, zag ik ineens de cache. Nadat die was opgevist, kon ik mijn rondje afsluiten. In totaal: 55 km gefietst, 16 caches gevonden, in 6:10 uur.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#101. Bossche Fortificaties: Fort Orthen - van Geopatra

   dnf 5 augustus 2007
Het startpunt voor een dagje cachen rond Den Bosch. De vorige keer dat ik hier was, bleek de cache verdwenen. Vandaag stond ik opnieuw voor de poort. Maar zondagochtend 9 uur is blijkbaar geen goed tijdstip, want het hek zat op slot. De kunstenaars willen blijkbaar uitslapen. Drie keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen...

___________________________________________________________________


geo 1218. Bossche Fortificaties: Fort Engelen - van Geopatra

5 augustus 2007, 9:40
Op de opgegeven passeerplek zag ik alleen maar prikkeldraad en daar stond volgens mij geen stroom op. Tja, dan maar er onderdoor. Na een wandeling over het gemaaide (en gelukkig) droge veld was de cache makkelijk gevonden. Ik had kennelijk een goed moment uitgekozen, want ik kan me voorstellen hoe je schoenen hier kunnen wegzakken in de modder. Schoon en droog arriveerde ik weer terug bij m'n fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1219. De Sompen - van Geopatra

5 augustus 2007, 10:20
Een verrassend mooi stukje natuur. Ik was het toegangspunt in eerste instantie finaal voorbij gefietst! In alle rust bereikte ik de cachelocatie. Het kokertje was al gedeeltelijk zichtbaar, dus dat heb ik weer goed toegedekt. Jammer dat dit plekje zo weinig bezocht wordt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1220. Doodlopend 7: Hoge Maasdijk - van Geopatra

5 augustus 2007, 10:40
Het is hier inderdaad leuk wonen. Hopelijk is de Maasdijk hoog genoeg, want de huisjes liggen behoorlijk laag. Aan het eind van het pad heb ik m'n fiets tegen de paal gezet en de cache uit de dijk getrokken. Hoewel ik van plan was om op de terugweg een foto van een villa achter de dijk te maken, was ik blijkbaar met m'n gedachten al bij de volgende stopplek.
Bedankt en proost, Biertje

1220no

geo NF#102. Gp's Fietsroutes 2: DKFietspad 6: Along Margriet - van Geopatra

   wink 5 augustus 2007
Het WOB-paaltje is vervangen en bevat nu veel meer letters en cijfers. Ik heb nog een gok gemaakt, maar daarbij bleek ik op verboden gebied terecht te komen. Ik heb Geopatra inmiddels gevraagd om de opgave aan te passen.

geo 1221. 10 Mijn visstekje 'Afwateringskanaal Drongelen' - van Peerke

5 augustus 2007, 11:35
Dit fijne visstekje blijkt inmiddels ook bij anderen bekend te zijn, want er had al iemand z'n hengeltje uitgegooid. De cache lag gelukkig zodanig dat ik die ongezien kon pakken. Beet!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1222. 1 Mijn visstekje 'De Zandley' - van Peerke

5 augustus 2007, 12:30
Dit fijne visstekje was vandaag verlaten. Hoewel? In het heldere water zwom een hond. Op zoek naar vis? Net toen ik de cache wilde terugleggen, kwam de eigenaar aanlopen. We keken hoe de hond genoot van zijn zwempartij. Ik moest dus wachten totdat ze besloten naar huis te gaan om te lunchen. Vis soms?
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#103. D'n Unent renewed 1 - van purk

   wink 5 augustus 2007
De eerste van deze serie die ik niet kon vinden. Alle bomen afgezocht (en zo te zien was ik niet de eerste), maar nergens kon ik een kokertje te vinden. Misschien moet ik terugkomen als het water er weer is. Verbazingwekkend dat ik nu lees dat de cache op deze dag toch twee keer gevonden is...

geo NF#104. D'n Unent renewed 4 - van purk

   wink 5 augustus 2007
De tweede van deze serie die ik niet kon vinden. Met de fiets wist ik de cache tot op zo'n 150 meter te naderen, maar prikkeldraad deed me twijfelen of dit wel de goede route was. De volgende keer wat brutaler zijn?

geo NF#105. Vlogens een oznrdeeok - van Coeckymonsters

   wink 5 augustus 2007
En ook deze kon ik niet vinden. Op de locatie wordt stevig gewerkt: er liggen veel omgehakte boomstammen. Ook de cache-boom is volgens mij gesneuveld en de micro heb ik niet teruggevonden. Tijd voor een klein onderzoek?

1223

geo 1223. D'n Unent renewed 2 - van purk

5 augustus 2007, 14:40
Op het moment dat ik arriveerde, kwam er net een geocacher uit het bos. Hij had niets gevonden, maar wel mooie foto's gemaakt. Omdat ik net 3 not-founds had genoteerd, reageerde ik met een diepe zucht en nam toen het modderpad, op weg naar de cache. Maar hoera, na wat zoeken tussen de brandnetels en dankzij de bruikbare hint, kwam het kokertje tevoorschijn! De Peperbus lachte me toe en ik kreeg weer hoop.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1224. Plaatsnamencrypto - van Coeckymonsters

5 augustus 2007, 15:20
Zo'n plaatsnamencrypto is een puzzeltje dat ik wel kon oplossen, dacht ik. Er kwam een mooi coördinaat uit, dat ik vandaag tijdens mijn fietstocht zou bezoeken. Ter plekke begon ik nog even te twijfelen, maar gelukkig lag er toch een filmkokertje op me te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1225. Zwaluwsestraat - van Georibo

5 augustus 2007, 15:45
Er was een actiecomité opgericht, want de straat was het zat! Overal in de omgeving lag er eentje, maar de Zwaluwsestraat had nog steeds geen eigen geocache. Zo kon het niet langer! De bewoners riepen de hulp in van Georibo, die al snel een leuk plekje vond langs de zandweg. En sinds april heeft de Zwaluwsestraat eindelijk z'n eigen cache. Het was op deze zondagmiddag erg stil toen ik over het pad fietste. Bij het nulpunt stapte ik af. Even greep ik mis, maar de tweede poging was raak...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#106. D'n Unent renewed 3 - van purk

   wink 5 augustus 2007
De derde van deze serie die ik niet kon vinden. Door het gebladerte had ik slecht ontvangst. Ik heb van twee kanten geprobeerd de juiste plek te vinden, en heb tenslotte alle dingen uit de hint afgezocht (gelukkig staan er voldoende van, zodat ik lekker lang bezig was). Vreemd dat anderen deze cache toch konden vinden. De eerste serie vond ik een stuk makkelijker!

geo Carpooling cache - van purk

note 5 augustus 2007
Toen ik gisteren in Almere was, vroeg ik het me ook al af: waarom hebben cacheleggers zo'n voorkeur voor carpool plaatsen? Het zijn meestal onaantrekkelijke en lege parkeerterreinen, en er ligt vaak een hoop zwerfvuil. Gelukkig was deze carpoolplek goed met de fiets te bereiken en hoefde ik niet af te stappen om de micro te pakken. Tijd voor een lekker biertje!
Bedankt en proost, Biertje
Edit: Ik had niet gezien dat er een bijzondere voorwaarde was verbonden aan het loggen. Voor de fietsende cacher dus een extra moeilijke opdracht: ik moet dus een tandem zien te regelen of iemand de hele dag achterop meenemen. Eens even kijken hoe ik dat ga oplossen. Voorlopig dus de 'found' gewijzigd in een 'note'.

geo 1226. Wit, geel, rood en groen, hoe moet ik dit nu doen? - van purk

5 augustus 2007, 17:45
Het bedrijf was snel gevonden en de website ook. Maar dan? Pas toen ik me een tweede keer over de puzzel boog, ontdekte ik wit, geel, rood en groen. Maar de locatie die ik hieruit destilleerde lag volgens mij te ver weg. Hoe moet ik dit nu doen? Ik besloot de alternatieve methode te volgen die anderen al succes had opgeleverd en fietste naar het bedrijf, dat er deze zondagmiddag verlaten bij lag. Mijn zoektocht werd na een kwartier beloond, want daar lag de cache al te glimmen! En daar moet op gedronken worden!
Bedankt en proost, Biertje

1227

geo 1227. HexaMusic - van Huijgers

5 augustus 2007, 18:00
Omdat dit me een vreselijk moeilijke puzzel leek, maakte ik mijn muzikale vriend Mighty-Mike even attent op de opgave. Al snel kreeg ik reactie dat hij een oplossing had. Was het dan zo makkelijk? Ik ging er nu eens echt voor zitten en had in verrassend korte tijd een coördinaat. Toen de checker het OK-signaal gaf, kon ik deze cache in m'n route inplannen. Op de locatie vond ik een grote plastic muziekdoos. De passerende fietsers keken niet vreemd op, toen ik ineens uit de struiken tevoorschijn kwam. Dat waren ze hier blijkbaar gewend.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1228. De arduinen markeringspalen - van purk

5 augustus 2007, 18:30
Soms fiets ik ergens in Brabant en dan denk ik: wat is dat toch? Gelukkig heeft Purk dat voor me uitgezocht. Het blijkt een arduinen markeringspaal te zijn. Arduin (ook wel: blauwe hardsteen) is een kalksteen met een blauwgrijze kleur. Daardoor zijn ze goed zichtbaar als je de Heusdensebaan af fietst. Even was ik nog bang dat ik een paal gemist had, maar precies op het berekende nulpunt vond ik een andere markeringssteen, plus de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1229. Go DahDahDit DahDahDah - van Huijgers

5 augustus 2007, 19:00
In mijn stamcafé hoor ik ze vaak: die liedjes met een refrein van "lalalalala"! Die zing ik altijd luidruchtig mee. Ik ken ook nog "Doebiedoebiedoebiedoe", maar "Dahdahdit" was me onbekend. Maar na een aantal biertjes en met wat hulp van een paar geïnteresseerde stamgasten kwamen we uiteindelijk toch achter de diepere betekenis van dit lied. Vandaag was ik in een muzikale bui. Terwijl ik "Brabantse nachten zijn lang" zong, fietste ik richting Boxtel. Op een rustig plekje hield ik stil. Alleen het geluid van water klonk hier nog: "Drupdrupdrup". Ik opende het doosje. Ladila!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1230. 8 Mijn visstekje 'Esschestroom Nemerlaer'- van Peerke

5 augustus 2007, 19:35
Ook dit fijne visstekje was inmiddels bij anderen bekend geworden. Toen ik aan kwam fietsen, stond er namelijk al iemand met een hengeltje op de brug. Ik vroeg me af wie van ons tweeën het eerste beet zou hebben. Dat was ik dus. Terwijl de visser nog ingespannen naar z'n dobber tuurde, had ik mijn dobbertje al in handen. Kwestie van het juiste aas?
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#107. NpfW Luissel - van wilp

   dnf 5 augustus 2007
De laatste op mijn fietsrondje van Den Bosch - Nieuwkuijk - Udenhout - Berkel - Oisterwijk - Vught - Den Bosch. Na een half uurtje bij dit kapelleke hoofd- en kleine letters verzamelen, dacht ik naar de cache te kunnen. Helaas, twee pogingen kwamen in een weiland uit. Dan maar terug naar Den Bosch... Thuis ontdekte ik dat er op de cachepagina een verschil is tussen l en I. Op de print wordt echter alles een l. Voor mij was dit een echte frustidag: 13 caches gevonden, 7 niet! 101 km gefietst in 12:30 uur met prachtig fietsweer en een paar mooie terrasjes.

___________________________________________________________________


1231       1231

geo 1231. Down Under - van Team KIS98

6 augustus 2007, 13:30
Heerlijk, die geocache-tradities! De beeldententoonstelling 'Vrouwen' in 2003 was pas mijn 6e cache. Na 'De Paleistuin' (2005) en 'Bolle Beelden' (2006) zijn we dit jaar in de sfeer van 'Down Under'. Vorige week heb ik de beelden bekeken, maar ik vond er maar een paar uitspringen. Inmiddels is Suitcase in a Bottle vanwege vandalisme in een glazen kas geplaatst, net als Nest (moeder en kind). De cache bleek verdwenen, dus ik moest even wachten voordat de log van dit jaar gezet kon worden.
Team KIS98 wist bij de opening al direct welke foto ik zou maken: het Heineken wagentje naast de infokiosk. Dat stond er echter niet meer. Navraag leerde me dat het verkocht is aan een Heineken verzamelaar in Duitsland. Het was gemaakt door Oscar Prinsen, die hiermee in gesprek wilde raken met 'de loslopende mens' om hem 'opnieuw richting te geven aan zijn leven'. Ik kreeg een ansichtkaart mee, die ik heb ingescand. Helaas dus geen Biertje in de stoel bij Práatje. Maar wel een Biertje in de armen van de reuzeninktvis, een beeld dat jammer genoeg in een hoekje is geplaatst (loop van de zebra-caravan via de kop van de witte aap naar de reuzeninktvis).
Bedankt en proost, Biertje
dnf 2 augustus 2007
Helaas, de cache blijkt inderdaad verdwenen. Op locatie heb ik voor de zekerheid nog even telefonisch contact gezocht met La Rosa. Zodra er een nieuw kokertje ligt, kom ik terug...

___________________________________________________________________


geo 1232. De eieren van de Paashaas - van IkbenMamma

19 augustus 2007, 15:30
Doordat ik gisteravond kennelijk één biertje te veel had gedronken, hoorde ik vanmorgen de wekker niet, zodat mijn vroege trein naar Den Bosch daar al was gearriveerd toen ik met een lichte hoofdpijn wakker werd. Dan maar een alternatief programma... Vanmiddag ging ik daarom eerst op hazenjacht. De eierpuzzel had ik op Tweede Paasdag al opgelost, maar sindsdien was ik niet meer in dit deel van de stad geweest. Vanwege de lange rit had ik een biertje meegenomen, dat net op was toen ik m'n fiets neerzette. De kist was snel gevonden. Gelukkig is hij waterdicht, want hij bleek te drijven in z'n volgelopen bergplaats. Met het lege bierflesje heb ik 3 x 30 cl regenwater afgevoerd, maar dat schoot niet erg op. Een pollepel zou handiger zijn, maar die had ik niet bij me...
Ik zag dat ik niet veel later had moeten komen, want er zaten nog maar twee eitjes in het zakje. De volgende logger heeft dus het laatste exemplaar!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1233. Norfolksland - van Fixx

19 augustus 2007, 16:30
Echt een plekje om met een biertje lekker naar de bootjes te kijken. En niet alleen per kar, maar ook goed met de fiets te bereiken. De cache is zelfs vanuit een boot te loggen, dankzij het handige trapje. Of het doosje op deze plek wel zo stormbestendig is, betwijfel ik. Daarom heb ik de TB maar snel meegenomen, voordat er wind gaat opsteken. Terwijl ik weer terugfiets, denk ik met een glimlach aan de woorden van een Scheveningse biervriend: "Ze hebben Scheveningen toch maar op de mooiste plek op aarde neergezet!" En zo is het maar net.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1234. The Peace Palace - van belbor

19 augustus 2007, 17:05
Fever! Deze hitsingle van Peggy Lee werd in de jaren zestig door mijn vader zeker zo'n zes keer per dag gedraaid. Drie en een half jaar geleden wakkerde Pyne de koorts weer aan. Ik herinner me nog hoe ik zeker wist dat er géén kokertje tussen de zwarte stenen lag. Maar toen ik als 'bewijs' een foto maakte, zag ik door het flitslicht ineens iets glimmen. Op het nieuwe vredesplekje valt veel te ontdekken: een luik, een deur en een kast. En dat allemaal voor een beetje water? Koortsachtig ga ik op zoek en bijna breekt het zweet me uit als ik denk dat de cache verdwenen is. Maar gelukkig, het was slechts een lichte verhoging...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1235

geo 1235. Vijfentwintig, 25, twenty five - van IkbenMamma

20 augustus 2007, 13:10
Vandaag om 13:10 uur deze cache kunnen loggen ! Sinds vrijdag geattendeerd op mama’s VIJFENTWINTIG en eerst thuis wat op speuren gegaan, alvorens erop uit te gaan. Als lid van de Hard Core Triangle heeft Biertje natuurlijk een flinke data base van alle opgeloste caches, die nu goed van pas kwam. Mijn andere data base, met een overzicht van alle cafés tussen Den Haag en Utrecht, heeft me tot nu toe niets opgeleverd, behalve een eervolle vermelding in Wilxlii’s Begrippenlijst (zie ‘Poolse landdag’). wink
Dus achter de PC en aan het huiswerk beginnen. Daarna bedacht Biertje bij zichzelf: wat een vreemde plek !! Oh nee, rekenfout, alles opnieuw dus.
Het is zondag stralend weer en met twee mogelijke eindlocaties begint Biertje zijn fietstocht. Op het bospad gaat hij lopen. (De laatste keer was er ook al die boswachter, dus liever even GEEN boete). Biertje gebruikt op het laatste nog even zijn boerenverstand en bedenkt ineens dat er in een tuin geen parkeerplaats kan zijn. Dus weer terug naar huis om alles na te rekenen.
OEI, WAT STOM, BIERTJE HEEFT NOG HELEMAAL NIET AAN DE FOTO GEDACHT ! Hij fietst kris kras door Scheveningen en ziet ineens een opvallend bord. HOERA ! Cor van Laar bestaat 25 jaar !!! Gauw een foto maken van mezelf met één trillende hand. Het bierblikje moet ik even neerzetten, maar dat was inmiddels toch al leeg. Spontaan naast de etalage geposeerd voor een korte fotosessie.
Maandag vrije ochtend en opnieuw prachtig na-zomer weer. Nog maar eens de data base vergeleken met mama’s gevonden caches. WAT? EEN VAN DE CACHES IS EEN TIJD GELEDEN VERPLAATST ??? Terwijl ik de nieuwe huidige eindcoords bereken, ontdek ik ook nog dat ik in verwarring was gebracht door de opdracht; hoe bestaat het; FOUT, maar nu geleerd - GOED LEZEN !! Nieuwe veldlocatie berekend en dat ziet er een stuk beter uit.
Zal ik het lopen ? Nope, op de fiets gauw voordat ik naar mijn werk moet. Oh nee, das waar ook – een nieuw vol bierkratje stond nog achterop de bagagedrager, nog van de inkopen van gisteren... Eerst alles naar boven gesleept, alvorens de rugzak mee vervoerd kon gaan worden en toen kon Biertje dan eindelijk op pad !
Nog 200 meter en ik zie de eerste bejaarde al voorbij schuifelen. Dan moet ik goed zitten. Omdat Biertje geen parkeerplaats nodig heeft, komt hij vanaf de andere kant en passeert eerst het bankje en dan zou de cache moeten komen. “Owhh, Ohohh, JEUMIG ! Waar is die kist ?” Na lang zoeken – goed kijken is ook een kunst – ziet Biertje iets wat hem opvalt. Jawel hoor, het leidt naar DE SCHAT ! Ik worstel me naar de stash en ik bekijk de inhoud van mijn vondst. Een keurig verzorgde cache (dit keer kurkdroog !), met veel spulletjes en een logboekje met – heel handig – een plastic omslag waar achter de rits een geocoin zit. Wat een euforie...!!!! Bedankt voor deze leuke tocht door de prachtige bossen van jouw thuisplekkie in Scheveningen. Next time houd ik het kort, moest gewoon even het hele verhaal loggen nu, omdat het m’n twaalfhonderdvijfendertigste keer is !! wink
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1236       1236

geo 1236. Uitwaai - van wout11

23 augustus 2007, 22:00
Dankzij een goede voorbereiding kon er vanavond eigenlijk niets misgaan: we gingen met opzet niet met de auto van Mighty-Mike, maar met die van Pino (waarvan alleen de knipperlichten het niet deden), we zagen net op tijd de parkeercontroleurs en betaalden daarom voor de zekerheid voor meer dan 12 uur, en we hadden zaklantaarns bij ons voor het geval de zon onverwachts onder zou gaan. Via de boulevard en de duinen bereikten we het strand. Paarden, honden, joggers, op deze zwoele zomeravond was het er behoorlijk druk. Het zweet gutste over m'n rug terwijl ik het straffe tempo probeerde bij te benen. Het was windstil, dus er viel weinig uit te waaien. Ik stelde mijn collega's op de proef met mijn alternatieve suggesties voor het onnodige pak en de onbereikbare aanwezige, maar elke keer bleken we toch weer op de juiste plek uit te komen. Uiteindelijk stonden we in het donker voor de cache, die we nauwkeurig onderzochten. De Bethany Bug en de Cantagalo Brazil TB zaten er niet in. Wel heel veel speelgoed, maar we wisten ons te beheersen. Terug op de boulevard raakten we nog in gesprek met een paar dikke vrienden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1237. Sport naast de stort - van florabora

23 augustus 2007, 23:10
Makkelijk te vinden? In het donker zonder pottenkijkers hadden Mighty-Mike en ik er toch een hele kluif aan. Uiteindelijk kwam Pino de auto uit en zette hij met z'n zoeklicht de verstopplek direct in het zonnetje. Daarna mochten wij het zware werk doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1238. The Ocean Cache - van HA&Co

23 augustus 2007, 23:30
Tot slot stelde Pino voor om nog even langs een kroeg te rijden, want we hadden nog één cache voor de boeg. Ik knapte gelijk weer helemaal op en toen we binnenstapten, ging ik gelijk aan de bar zitten. Helaas, het was de bedoeling dat we alleen de cache gingen loggen. Terwijl Pino en Mighty-Mike op hele vreemde plekken zochten, hield ik een oogje in het zeil. Daardoor zag ik al snel de cache. Na het loggen ging Pino er als de wind vandoor. De barman bleef verbijsterd achter.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1238

geo NF#108. Station Hollandsche Rading - van Het Pookey Team

   nf 25 augustus 2007
Vrienden had ik beloofd te laten zien hoe geocachen werkt. Onderweg zouden we dit station passeren, dus op mijn aanwijzing reden we even de parkeerplaats op. "Hier moet het zijn, het is erg simpel," legde ik uit. Met m'n GPS in de hand liep ik naar het wachtende kokertje. Hoewel? Met z'n vieren hebben we in steeds grotere cirkels alle mogelijke plaatsen afgezocht. Na een half uur gaven we het op. "Tja, dat hoort er soms ook bij," zei ik toen we weer instapten. Of dat dan geen teleurstelling was, vroegen ze me. "Jazeker," antwoordde ik, "maar dan neem ik gewoon even een biertje."

___________________________________________________________________


geo 1239. Zintuigen / senses - van steensnoeper

30 augustus 2007, 08:15
Met de NS-dagkaart van een tientje, gekocht met de AH-zomerzegels, kon ik vandaag voordelig naar Lelystad. Om 07:00 uur stond mijn fiets daar al klaar en kon ik aan mijn uitgestippelde route beginnen. De zintuigen waren nog wat verdoofd door de korte nachtrust, maar toen ik de cache opende was ik in één klap klaar wakker! Mijn hemel, wat een lucht! Het leek wel alsof ik op een drukke zaterdag in de lift van de Bijenkorf stond! Zo'n twaalf parfummetjes deden een wedstrijd wie het sterkste was. Een heel andere lucht dan de bekende sigaretten en verschraald bier, waar ik normaal gesproken in verkeer. Dus snel gelogd en snel de cache weer gesloten. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1240. Scheepswrakken op het droge #1 - van Masterchef

30 augustus 2007, 08:40
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. Ik was nu al zo'n 4 uur op, maar ik voelde me nog niet best. Nu moest ik op zoek naar een scheepswrak, maar het enige wrak in deze omgeving was ikzelf. Iets verderop vond ik een klein kokertje. Ook goed, dan schrijf ik m'n naam daar wel op. En ik wankelde weer terug naar m'n fiets.
Bedankt en proost, Biertje

1241

geo 1241. Windturbine nr.2 - van Masterchef

30 augustus 2007, 09:00
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. Terwijl ik de driehonderd meter langs de dijk reed, las ik ondertussen even de achtergrondinformatie over de moderne windturbines. Vaste instelhoek, overtrekbeveiliging, downwindmachine, ringgenerator, blindstroom, ik weet er nu alles vanaf. Vanavond zal ik mijn biervrienden in ons stamcafé weer versteld laten staan van mijn opgedane kennis!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1242. Masterchef's keukentermen - van Masterchef

30 augustus 2007, 09:25
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. De keukentermen heb ik uiteindelijk allemaal gevonden, maar het kostte wat moeite. Ik kende namelijk alleen de termen spoelen, tappen en afschuimen. Maar in de snackbar waar ik wel eens kom, konden ze me gelukkig helpen. En het bleek dat ze alles goed hadden, want op de plek waar ik terecht kwam, lag inderdaad een kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#109. Productherkenning I - van Masterchef

   dnf 30 augustus 2007
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. Ik was op weg naar Productherkenning 1, een lastige cache vanwege de kleine onscherpe foto's. Het is duidelijk dat Masterchef zijn geld in goede producten steekt, en er daardoor niet veel overbleef voor een camera. wink Daarom had ik meerdere oplossingen klaarliggen. Plek 1 was het dus niet. Maar de andere oplossingen had ik op de keukentafel laten liggen, ontdekte ik tot mijn schrik. Ik moet dus nog een keertje terug...

geo 1243. Swifterbant's First Nano - van Masterchef

30 augustus 2007, 10:10
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. Inmiddels had ik Swifterbant bereikt, waar ik even een nano moest zoeken. Gelukkig was er op dit vroege tijdstip nauwelijks volk op straat, dus viel ik niet erg op. De melding van Team 16 bleek wat overhaast: op de achterkant van het rolletje is nog voldoende ruimte. Ik schreef mijn naam op plek 20, dus er kunnen zeker nog 15 bezoekers loggen.
Bedankt en proost, Biertje

1244

geo 1244. Swifterbant's Second Nano - van Masterchef

30 augustus 2007, 10:30
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. Na de eerste nano van Swifterbant ging ik op zoek naar nummer twee. Ik zag dat mijn voorgangers flink hadden gezocht, want er was zelfs een hele kuil ontstaan. wink
De waarschuwing van Team 16 was ook hier wat voorbarig: de achterzijde van de logrol kan namelijk óók gebruikt worden. Ik schreef mijn naam op plek 20, dus er kunnen nog zeker 15 logjes volgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1245. Flevoland's First GEO-Post Office - van Masterchef

30 augustus 2007
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. Ik was nog steeds in Swifterbant en zocht het geo-postkantoor. De puzzel leek me zó pittig, dat ik er maar niet aan begonnen ben. Daarom reed ik in één keer naar de cache (kan ook in 5 keer geweest zijn wink ).
Mooi plekje, maar geen coin aangetroffen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1246. Scheepswrakken op het droge #2 - van Masterchef

30 augustus 2007, 11:15
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. Nu was ik op weg naar m'n tweede scheepswrak. De paal was al van verre te zien en de cache gelukkig ook. Later zou blijken dat ze niet allemaal zo eenvoudig zouden zijn...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#110. Vissen - pisces - van Masterchef

   dnf 30 augustus 2007
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. Tijdje voor een visje. Leuk bedacht, die wiebelstenen. Ik liep bijna op dezelfde manier zoals ik ook altijd mijn stamcafé verlaat! wink Ik zocht de haring, maar die is waarschijnlijk weggezwommen. Ook geen touw gezien, dus na een tweede wiebelwandelingetje heb ik de fiets maar weer gepakt. Op naar de Breinbreker!
Biertje

1247

geo 1247. Kunst op de dijk - van Masterchef

30 augustus 2007, 12:10
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. Fietsend over de Ketelmeerdijk zie je de bedoelde kunstwerken al van verre. Even naar boven klimmen, loggen en weer terug. Oja, en nog vlug een fotootje maken, natuurlijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1248. Ketelhaven's First Mystery - van Masterchef

30 augustus 2007
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. Het Ketelhaven's mysterie was gelukkig niet zo moeilijk, dus kon ik in één keer naar de cache rijden. En hoera: niemand te zien. Maar toen moest het moeilijkste nog komen: het tevoorschijn peuteren van de doos. Mijn geduld werd beloond, en ik kon een mooie TB meenemen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1249. Scheepswrakken op het droge #3 - van Masterchef

30 augustus 2007, 12:50
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. Bij aankomst bij het derde scheepwrak zag ik nog net iemand de auto instappen. Het bleek Rob van Team Goofy te zijn. Zij hadden grotendeels dezelfde caches als ik op hun programma staan en hadden me ingehaald toen ik met Ketelhaven's First Mystery bezig was. We vergeleken nog even wat antwoorden en tot slot kreeg ik de tip: "Hij ligt er echt!" En inderdaad, op de verwachte plek was niets te vinden, maar een metertje verder lag de cache rustig op me te wachten. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die denken dat de cache geript is...
Bedankt en proost, Biertje

1250

geo 1250. Koningin Wilhelminabos - van Shamrock Stone

30 augustus 2007, 13:10
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. Omdat het allemaal sneller ging dan verwacht en ik inmiddels een uur vóór liep op mijn schema, had ik genoeg tijd voor een uitstapje naar het Wilhelminabos. De fiets kon ik tegen het bankje zetten en met één hand maakte ik een foto van mezelf, de GPS en het beeldje van de koningin. Indrukwekkend plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1251. Scheepswrakken op het droge #4 - van Masterchef

30 augustus 2007, 13:50
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. De wind was inmiddels opgestoken en met moeite trapte ik tegen de wind in, op weg naar m'n vierde scheepswrak. Ik was doodmoe en terwijl ik logde, toeterde er een auto. Volkomen uitgerust stapten Rob en Annita (Goofy) uit. Ze hadden heerlijk geluncht in een duur restaurant en daarna waren ze rustig naar hun volgende cache gereden. Ik gaf ze het logrolletje en stapte op m'n fiets om met forse tegenwind naar Dronten te gaan. Even later hoorde ik een bekende toeter en daar zoefden Rob en Annita voorbij. Tot ziens! wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1252. Productherkenning II - van Masterchef

30 augustus 2007, 14:20
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. Inmiddels was ik in Dronten aangekomen voor een smakelijke creatie van de Masterchef. Urenlang was ik in de keuken bezig geweest met frissee, eikebladsla, lollo bianco, veldsla en lollo rosso. Maar de sla moet natuurlijk wel goed gewassen worden. Met een fris biertje, bijvoorbeeld. Toen ik arriveerde was de tafel reeds gedekt, en met m'n pen in de hand kon ik direct aanvallen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1253. Scheepswrakken op het droge #5 - van Masterchef

30 augustus 2007, 14:50
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. De een na laatste van de wrakkenserie. Het was inmiddels gaan motregenen. Snel loggen en op naar nummer zes!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1254. Scheepswrakken op het droge #6 - van Masterchef

30 augustus 2007, 15:20
Vandaag fietste ik van Lelystad via Ketelhaven naar Dronten en terug. Dit was het laatste scheepswrak en tevens de laatste cache voor vandaag. Hierna nog even 17 km fietsen naar Lelystad om de OV-fiets terug te brengen. Eindstand: 99 km gefietst, 16 caches gevonden en 4 niet (waarvan 1 op unavailable bleek te staan) in totaal 9:40 uur.
Bedankt en proost, Biertje

1254

Terug naar boven

Door naar september