Blik op Biertje

Bierpraat mei 2007

30 caches gevonden (logs 1067-1096)

1067

geo 1067. Haarlem webcam - van GeoGerard

17 mei 2007, 9:05
Op Hemelvaartsdag had ik Haarlem gekozen voor een toertocht langs twintig caches. Vanaf het station fietste ik eerst naar de webcam op de Markt. Mijn goede vriend Pino zat thuis al een half uur naar z'n beeldscherm te turen of hij een waggelende bierbuik zag aankomen. Om 9 uur was het zover: eerst stak ik mijn GPS omhoog en daarna een blikje bier. Zo, dat smaakte naar meer!
Bedankt en proost, Biertje

1068

geo 1068. Omfietskunst: mussen - van Klaproos

17 mei 2007, 9:20
Op Hemelvaartsdag begon in Haarlem mijn toertocht langs twintig caches. In de serie Omfietskunst had ik de honden en dromedarissen al eerder bewonderd. Vandaag waren de mussen aan de beurt. Het was donderdag, dus kon ik naar binnen, op zoek naar de huismus bij de receptie. Maar helaas, hoe ik ook riep en belde, er kwam niemand te voorschijn. Ik heb nog even stiekem achter de balie gekeken of ik het groene doosje zag staan, want een echte log schrijven vind ik toch leuker. Maar nee, de cache was kennelijk ergens anders verstopt. Daarom toch maar buiten een foto van de mussen gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#86. GeoFishinG - van mbokhoven & superbabe_therese & bas de hond

   dnf 17 mei 2007
Op Hemelvaartsdag begon in Haarlem mijn toertocht langs twintig caches. Om kwart voor tien kwam ik op het fijne visplekje aan, waar een ruime tent stond opgesteld. Direct kwamen er twee hoofden om de hoek te voorschijn. Ik vertelde maar direct dat ik op zoek was naar een doosje en samen met de twee vissers zocht ik onder alle hopen met takken die hier liggen. Helaas. Ik hoop dat de vissers méér geluk hebben gehad bij het vissen.
Biertje

geo 1069. Heen-en-weer - van The Saterdays

17 mei 2007, 10:50
Op Hemelvaartsdag begon in Haarlem mijn toertocht langs twintig caches. Tijdens mijn fietstochten heb ik vaak genoeg meegemaakt dat ik verkeerd of te ver was gereden. Dat betekende dan: omkeren en weer terug. De cache 'Heen en weer' sprak me dus direct aan. De heen-en-weer machine was net heen toen ik aankwam. Ik moest dus een stukje om, maar dat was niet erg. Toen ik het eindcoördinaat had berekend, was de dienst net weer heen. Op de fiets dan maar weer. Net als de vorige zoekers kwam ik ook steeds uit bij een boom. De cache bleek echter zo'n 15 meter verderop te liggen. Tip: +5 bij het berekende N-coördinaat en -12 van het E-coördinaat. Als dank voor de leuke opzet van deze cache heb ik een TB achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1070. Prins Bernhardbos - van De Bruintjes

17 mei 2007, 11:25
Op deze Hemelvaartsdag was ik inmiddels in de Haarlemmermeer beland. Het was net begonnen met miezeren. Op de parkeerplaats reden de auto's met honden af en aan. Tijdens mijn route door het bos telde ik zo'n 15 honden en twee Nordic zitters (op een bankje). Met m'n blikje bier en géén hond viel ik wel een beetje op. Gelukkig hadden de honden de cache nog niet geroken, want die lag ver van het vaste pad.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#87. Big Spotters Hill - van The Saterdays

   dnf 17 mei 2007
Op Hemelvaartsdag was ik inmiddels in de Haarlemmermeer beland. Op mijn huurfiets (zonder versnellingen) eerst maar eens naar boven gefietst, waar een zielige Puk met lege batterijen zat. Toen die vertrokken was, heb ik alles afgezocht, maar geen aanwijzing gevonden. Ach, dan maar lekker naar beneden racen!
Biertje

geo 1071. Groene weelde - van Team next wave TIM

17 mei 2007, 12:40
Op Hemelvaartsdag was ik inmiddels in de Haarlemmermeer beland tijdens mijn toertocht langs twintig caches. Al fietsend vanaf de Big Spotters Hill en de laag overvliegende golfballetjes ontwijkend, passeerde ik ineens het verscholen bordje van de Groene Weelde. Een moeizame tocht door het hoge natte gras volgde, totdat ik een breder bospad bereikte. Onder het bladerdak was het even moeilijk om de juiste plek te lokaliseren, maar daarna vond ik toch verrassend snel het doosje, dat op een leuke manier verstopt zat.
Bedankt en proost, Biertje

1072

geo 1072. Laagvliegers - van Scumari

17 mei 2007, 13:15
Op Hemelvaartsdag was ik inmiddels tussen Vijfhuizen en Zwanenburg beland. De situatie hier zag er heel anders uit dan op mijn kaart; het fietstunneltje en de twee rotondes waren nieuw. Op de fiets had ik de juiste aanrijroute snel gevonden. De schapen keken mij hoopvol aan, maar nee, ik kwam voor de cache. Die had ik net weer teruggelegd, toen er een auto stopte. Het was Team no-name die op weg naar het Poffertjes Event nog even een paar caches wilden doen. Vanmorgen hadden zij (net als ik) tevergeefs naar GeoFishinG gezocht, maar nu was het dus gelukkig raak!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1073. Gat in de muur - van KeesC

17 mei 2007, 14:10
Op Hemelvaartsdag was ik vanuit Haarlem vertrokken en naderde ik inmiddels de rand van Amsterdam. De Muur bleek een stuk kleiner dan ik had verwacht: niet meer dan 5 stenen hoog. En hij zat ook niet vol met gaten. Maar de cache zat dus niet in die muur... Gelukkig is de beschrijving nu aangepast, want met mijn uitdraai van eergisteren was ik even op het verkeerde been gezet. Maar na even logisch nadenken met een blikje bier had ik het kokertje snel in handen.
Bedankt en proost, Biertje

1074

geo 1074. Trashcan Forest - van Puk & Muk & Uk

17 mei 2007, 14:30
Op mijn toertocht vanuit Haarlem was ik inmiddels in Amsterdam terechtgekomen. Voor het eerst was ik op een cache-locatie waar geen lege bierblikjes lagen! Zou hier iemand achter het muurtje zitten te loeren om alle achtergelaten blikjes en zakjes snel in een van de acht vuilnisbakken te stoppen? Al een paar keer eerder had ik stenen opgetild in zo'n draad-constructie, maar dit keer bleek het achteraf een makkie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1075. Graffiti - van KeesC

17 mei 2007, 15:00
Op mijn fietstocht vanuit Haarlem was ik inmiddels in Amsterdam aangekomen. Het circus trok gelukkig zoveel aandacht (een zeer lange rij voor de kassa), dat de cacheplek geheel verlaten was. Zonder problemen kon ik dus het kokertje pakken, loggen en een paar foto's maken. De halfpipe leek me voor mijn fiets een interessante uitdaging, maar ik wist me te beheersen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1076. Tussen muren - van KeesC

17 mei 2007, 15:20
Op mijn fietstocht vanuit Haarlem was ik inmiddels in Amsterdam terechtgekomen. Een paar dagen geleden had ik lang naar dit puzzeltje gekeken. Niet echt lastig? Nou, sommige omschrijvingen zijn voor meerdere uitleg vatbaar. Idem, slaat dat nou op de gehele vorige omschrijving, of alleen op het eerste stukje of misschien op de uitkomst van de vorige omschrijving? Met alle mogelijkheden kreeg ik als dichtstbijzijnde controlegetallen 55 en 57. Maar geen 56...Terplekke bleek mijn eerste keuze midden in het gras uit te komen. De andere oplossing lag aan de overkant. Ondanks het vele bier dat ik onderweg had genuttigd, was mijn blik nog scherp genoeg om een cache-paadje naar een logisch plekje te ontdekken. En ja hoor!
Bedankt en proost, Biertje

Staafjes

geo NF#88. Kunst in Osdorp 2: Staafjes - van Baci Team

   dnf 17 mei 2007
Op mijn fietstocht vanuit Haarlem was ik nu in Amsterdam Osdorp beland. Eerst heb ik even de staafjes geteld, en daarna ging ik op zoek naar de cache. Al van verre zag ik dat hier iemand goed had gezocht: alle hoeken waren behoorlijk omgespit en er was een hoop zand verplaatst. Dat kon eigenlijk alleen maar betekenen dat de cache niet gevonden was. Toch wroette en prikte ik flink met een roestvrijstalen staafje, maar ik kon helaas geen kokertje ontdekken. Ik denk dat hier even gecontroleerd moet worden...
Biertje

geo NF#89. Kunst in Osdorp 1: Beelden - van Baci Team

   dnf 17 mei 2007
Op mijn fietstocht vanuit Haarlem was ik nu in Amsterdam Osdorp terechtgekomen. Staafjes had ik niet kunnen vinden, en ook Beelden bleef voor mij verborgen. In vorige logs had ik al gelezen dat de cache makkelijker te vinden is zónder hint en dat er een behoorlijke afwijking was. Ik kom dus nog een keertje terug.
Biertje

geo 1077. Houtrak; Zijkanaal F - van Vadernatuur

17 mei 2007, 16:40
Op mijn fietstocht vanuit Haarlem, via Vijfhuizen en Osdorp reed ik nu in recreatiegebied Spaarnwoude. Dit was de makkelijkste van de drie, want de cache was opvallend gecamoufleerd. Ik moest even wachten totdat twee beginnende skaters stuntelend over de brug kwamen, maar toen was het snel gebeurd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1078. Houtrak; de Visvijver - van Vadernatuur

17 mei 2007, 17:15
Op mijn fietstocht vanuit Haarlem was ik via Vijfhuizen en Osdorp nu in recreatiegebied Spaarnwoude beland. Deze micro was een stuk lastiger dan Zijkanaal F. Eerst heb ik me in allerlei bochten gewrongen, maar na even rustig nadenken met een biertje bleek dat ik voldoende nuttig gereedschap bij me had om daarmee de cache te vinden. OK, het was wel het laatste plekje waar ik keek, maar goed: ik had 'm!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1079. Forest in the meadow 'Third edition' - van Team Whitey Sikk

17 mei 2007, 17:45
Op mijn fietstocht vanuit Haarlem, via Vijfhuizen, Osdorp en Halfweg had ik nu Haarlemmerliede bereikt. Het grappige bruggetje was door de bui een beetje glad, net als het gras, maar wat een verrassend plekje was dit! Hoe vind je zoiets? Er was speciaal voor mij een bankje neergezet, zodat ik lekker over het water kon staren, genietend van een blikje bier. Na een kwartiertje bracht een vliegtuig me echter weer terug naar de werkelijkheid: er moest ook nog een cache gevonden worden. Dat was gelukkig snel gebeurd. Met tegenzin verliet ik dit plekje, maar ja, ik moest nog terugfietsen naar Haarlem en daarna met de trein naar huis.
Bedankt en proost, Biertje

1080

geo 1080. Houtrak; Lancaster monument - van Vadernatuur

17 mei 2007, 18:30
Op mijn fietstocht vanuit Haarlem was ik via Vijfhuizen, Osdorp, Halfweg en Haarlemmerliede nu weer terug in de Houtrakpolder. Deze was het lastigste van de drie, om te bereiken dan. De brug naar het monument is gesloopt en iets verderop is men druk bezig een nieuwe op te bouwen. Via een noodbruggetje voor de bouwvakkers kon ik naar de overkant lopen, maar daarna moest ik nog even een zandhelling beklimmen en door een begroeide greppel kruipen om bij de cache uit te komen. Leuk plekje!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1081. Heksloot cache - van Skippy & company

17 mei 2007, 19:45
Op mijn fietstocht vanuit Haarlem, via Vijfhuizen, Osdorp, Halfweg en Haarlemmerliede was ik nu bij Spaarndam terechtgekomen. Het eerste punt was snel gevonden. En de coördinaten van de cache had ik ook vlot in het oog, zodat ik weer verder kon. Maar wat vreemd: de cachelocatie bleek met geen mogelijkheid te bereiken. Moest ik dan toch over een hek klimmen of had ik een smal zijpaadje over het hoofd gezien? Ik fietste het hele stuk weer terug, goed links en rechts kijkend, totdat ik weer terug bij Af was. Daar ontdekte ik dat ik één cijfertje verkeerd had overgeschreven. Kwam dat nou door het onderweg genuttigde bier, of door de vermoeidheid? Het punt dat ik nu in de GPS had staan, lag wel ietsje verder weg, maar was prima met de fiets te bereiken. En nog mooier: er lag ook een cache!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1082. Cijfertjes - van Skippy & company

17 mei 2007, 20:15
Op mijn fietstocht vanuit Haarlem, via Vijfhuizen, Osdorp, Halfweg en Haarlemmerliede was ik nu weer bijna terug in Haarlem. In hun profiel zag ik dat Skippy and compagny inmiddels 150 caches hebben gevonden, da's ook een hoop cijfertjes! De puzzel was gelukkig niet zo moeilijk en vandaag kon ik zien of mijn oplossing goed was. Eerst zocht ik op de verkeerde plek, maar daarna ontdekte ik een prachtige constructie. De cache bleek een stuk groter dan de verwachte micro! Na het loggen dronk ik m'n laatste biertje voor vandaag. Was dat nou nummer 9 of nummer 10? Tja, met cijfertjes was ik nooit zo goed...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1083. Niet geSCHOTEN altijd mis! - van Skippy & company

17 mei 2007, 20:55
Ik was weer terug in Haarlem, na een fietstocht langs Vijfhuizen, Amsterdam Osdorp, Halfweg, Haarlemmerliede en Spaarndam. Dit was de laatste cache voor vandaag. Omdat ik vanuit Spaarndam kwam, heb ik de wp's in een andere volgorde bezocht, waardoor ik ook de andere twee caches van Skippy and company kon aandoen. Toen ik alle cijfertjes had verzameld en de eindlocatie had berekend, twijfelde ik even. Hoewel het veel later was dan gepland, besloot ik niet naar het station te fietsen, maar toch even terug te rijden om deze cache af te ronden. Dat duurde toch nog wat langer dan ik had verwacht, want ik stond eerst bij een aantal voordeuren. Tenslotte kwam alles goed en schoot ik raak. Een leuke tocht en daarom een TB achtergelaten.
Eindstand voor vandaag: 17 caches gevonden, 4 niet, en 64 km gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1084

geo 1084. Teleférico [Madrid] - van Earendil_Muc

19 mei 2007, 15:30
During this weekend trip to Madrid I had to find some geocaches. A few hours after arrival at the airport we went to the Teleférico for a nice view and a cold glass of beer at the Final Station. Then we made the hike through the park and found the box very easily. Thanks for the cache.
Greetings from Holland, Biertje and Miauw

geo NF#90. La Monumental de las Ventas [Madrid] - van Belillo y Sabueso

   dnf 19 mei 2007
During my weekend trip to Madrid I had to find some geocaches. It was Saterday, half pas seven and very crowdy (inside and outside). Canal+ was making shots for televison. I found step 1, 2, 3 and 4. But after that I couldn't find the final coordinates for the cache. What a pity. Now I have to return next year...
Greetings from Holland, Biertje

geo 1085. En la sombra de El Alcázar [Madrid] - van Seekmuch

20 mei 2007, 14:30
During this weekend trip to Madrid I had to find some geocaches. Today we visited Segovia by bus to admire the aquaduct, the Cathedral, the Alcázar castle and the Spanish beer. wink After we climbed the 152 steps to the top of the castle tower we went outside the city to discover the cache. First I searched at some wrong places because of my GPSr, but after that I found a place that matches exactly the spoiler picture. Thanks for the cache that brought me to this wonderful city.
Greetings from Holland, Biertje and Miauw

1086

geo 1086. Jardines de Sabatini [Madrid] - van Earendil_Muc

21 mei 2007, 12:20
During this weekend trip to Madrid I had to find some geocaches. I went for a short walk to the Jardines, because it was just opposite my hotel! First I examined the eight kings to find out who was king of Castilla, then I made a second round to look for the year of the queen and after that I read that the rods had to be in the ríght hand.
To count the fishes was a lot easier, and I found the cache cleverly hidden. The logbook is full and I wrote my name at the backside of one of the papers.
Greetings from Holland, Biertje

geo 1087. Los Vigilantes de La Bombilla [Madrid] - van Churro & Pitu

21 mei 2007, 14:10
During this weekend trip to Madrid I had to find some geocaches. From Metro station Moncloa I walked through Parque del Oeste to watch the birds and to find this nano cache. I was very happy that there was nobody in the cache area, so I could made an easy search. Because of the hot temperature I drunk a bottle of beer before I started my trip to Casa de Campo. Thanks for the cache.
Greetings from Holland, Biertje

geo 1088. Lone buzzard [Madrid] - van MelBel22

21 mei 2007, 14:55
During this weekend trip to Madrid I had to find some geocaches. I started my walk at Metro station Moncloa. It was very hot, but I enjoyed the hike because of the bottles of beer I drunk on my way. I met a flock of sheeps that made a lot of noise when they saw me (did they recognise me?) wink The last five hundred metres I did not follow the trail, but made my own trail directly to the right place. I couldn't spot a buzzard, but I did find the box. Thanks for the cache.
Greetings from Holland, Biertje

geo NF#91. Tierno Galván [Madrid] - van Jcea

   dnf 21 mei 2007
During my weekend trip to Madrid I had to find some geocaches. This one is hide very very very well, so I searched for more than 30 minutes, opened some forbidden things, but couldn't find a small box. People passing by were wondering what I was searching for and suddenly a police car stopped and two police men asked what I was doing. I explained the game of geocaching and showed them the papers of this cache. At the end they believed me, but they gave me a warning not to look into ***** because that was too dangerous. I believe that the reason this cache has gone a lot of times, is that geocachers have to search too long. That makes people wondering what they are doing and found the box unexpectedly by themselves. Probably a more specific hint will keep the cache stay longer...
Greetings from Holland, Biertje

1089

geo 1089. Olivar de la Hinojosa [Madrid] - van MHIM

21 mei 2007, 19:35
During this weekend trip to Madrid I had to find some geocaches and this was the last one. What a nice park! I made a lot of pictures. It was a pity that I had to hurry, because my friend Miauw was waiting for me in the Retiro Park with some beer. At the cache area there was no-one else to see, just a few bikers. The second trunk I inspected was the right one. Thanks for the cache.
Greetings from Holland, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1090. Industrie #3 Laagraven - van Team Guppie

26 mei 2007, 13:35
Vandaag moest ik weer in Utrecht zijn en kon ik deze cache opnieuw bezoeken. Vorige maand bleek het kokertje verdwenen te zijn, maar vandaag lachte hij mij al van verre tegemoet. Vanwege de twee in de buurt zittende vissers heb ik 'm toch maar even afgedekt met wat houtsnippers. Met alle tips op zak kon ik nu eindelijk op zoek naar Industrie#5. Op de terugweg naar m'n geparkeerde fiets passeerde ik nog een plekje waar het erg gezellig geweest moest zijn!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 april 2007
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Rond 3 uur was ik op de cachelocatie, maar kon de cache niet vinden. Wél twee (lege) verstopplekjes die in de hint worden genoemd. Ook op de grond trof ik niets aan. Erg jammer, want nu miste ik tip3, zodat de locatie van Industrie #5 niet te berekenen is. Als de cache herplaatst is, kom ik weer terug.

1091

geo 1091. Lunchbreak - van Track Leader

26 mei 2007, 14:10
Thuis had ik de vragen al opgelost, zodat ik vandaag snel even de cache kon oppikken. Dat dacht ik tenminste, maar het vinden bleek veel langer te duren dan verwacht. Vanwege het onvermijdelijke bierblikje wist ik dat ik in de buurt moest zijn, maar het kostte me méér dan m'n normale lunchtijd voordat ik het kokertje in het oog kreeg. Mijn fiets had ik een twintigtal meters verderop (niet op slot) tegen een boom laten staan, en een wat oudere voorbijganger wees me erop dat zoiets tegenwoordig niet meer kon. Ook hier niet, ondanks de aanwezigheid van een fort. Ik dankte de vriendelijke man voor zijn attentheid en proostte op de goede afloop.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#92. Industrie #5 Plettenburg - van Team Guppie

   dnf 26 mei 2007
Nu ik eindelijk alle tips verzameld had, kon ik op weg naar de laatste Industrie-cache. Hoewel ik op een prachtig plekje uitkwam, kon ik de kist niet vinden. Ook het ding uit de hint zag ik nergens. Nu ik thuis ben en nog eens op de kaart kijk, ontdek ik dat ik blijkbaar één cijfertje verkeerd in m'n GPS heb ingetypt, waardoor ik op zo'n 1000 meter afstand heb staan zoeken. Tja... Gelukkig liggen er nog voldoende caches in Utrecht, zodat ik deze een volgend keer (op de goede plek) zal bezoeken.
Biertje

geo 1092. 't Sluisje - van Danosi

26 mei 2007, 15:20
Vandaag was ik weer in Utrecht om nog wat achtergebleven caches op te pikken. Ik besloot nog even door te fietsen, zodat ik ook het sluisje van Vreeswijk kon bewonderen. De sluiswachter had blijkbaar een vrije dag, want het huisje was leeg. Er leek me maar één plek mogelijk voor de cache, maar daar kon ik in eerste instantie niets vinden. Ook met hulp van wat meegenomen gadgets bleef het kleine kokertje onopgemerkt. Ik besloot daarom mijn goede vriend Wilxlii even te raadplegen. Die was niet aan het geocachen, maar zat thuis wortel te schieten vanwege de slechte weersvoorspellingen. Opgewekt vertelde ik hem dat het nu stralend weer was en dat de enige druppels die hier vielen, uit mijn lege bierblikje kwamen.
Wilxlii bevestigde me dat ik op de juiste plek had gezocht en toen ik dat nóg een keertje deed, vond ik warempel de cache. Wat een wonder!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1093. LW Carpool2 - van Track Leader

26 mei 2007, 15:45
Vandaag fietste ik vanuit Utrecht om nog een paar vergeten caches op te pikken. Op deze carpoolplaats is een ruime fietsenstalling neergezet en vandaar is het een klein stukje lopen naar de cache. De logrol is vochtig en zat als een prop in het kokertje. Het lospeuteren verhoogde de moeilijkheidsgraad met een halve ster! Ergens op de achterkant op een droog stukje heb ik m'n naam toegevoegd. Mooi uitzicht!
Bedankt en proost, Biertje

1094

geo 1094. Kijkje achter de schermen van de snelweg#1 - van Team Guppie

26 mei 2007, 16:05
Er moesten nog wat caches in Utrecht worden gedaan en dit was er een van. Als fietser kijk je altijd al achter de schermen, dus dit beeld was niet nieuw voor mij. Iets te laat ontdekte ik dat er 10 meter voorbij de plek waar ik m'n fiets had neergezet een prachtig paadje naar de cache liep! Die was overigens mooi verstopt. De terugweg ging daarna een stuk makelijker.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1095. Rond de forten in het Beatrixpark - van meekbelieve

27 mei 2007, 13:20
Vandaag was ik op pad met Patrick, die 500 meter vanaf het startpunt woont en die mijn GPSr in handen had voor een leuke wandeling door het Beatrixpark. Voor vertrek hadden we samen de vragen doorgelezen en hij dacht een paar locaties te herkennen. De twee cijfers van het hoogteverschil waren vandaag meer dan bereikt. Ze waren nu lastig af te lezen, maar dat is tóch gelukt. De bankjes waren goed verstopt door het hoge gras, maar na wat glibberen op de modderhelling konden we ook dit antwoord noteren. Hierna wandelden we naar de cachelocatie. Daar was de plastic zak al van een afstand te zien. Het leek wel alsof hij door iemand/iets te voorschijn was getrokken. Na het loggen heb ik de cache weer goed afgedekt.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1096. De jacht op de gele plaatjes - van Dreefhelden

31 mei 2007, 21:05
Vandaag was weer de maandelijkse cache-avond met mijn goede vrienden Pino, Mighty-Mike en Corbulo. We hadden dit keer een lastige tocht uitgezocht: een jacht op gele plaatjes en een race tegen de tijd, want vóór zonsondergang moesten we het landgoed verlaten hebben. Met z'n vieren herken je natuurlijk vier keer zo snel alle foto's, maar wordt er acht keer zo lang gediscussieerd over de juiste route. Ik besloot al snel om me maar niet in die discussies te mengen en ik wandelde rustig achter ze aan, al mijmerend over het recente verleden. Op foto I stond namelijk de naam van een onstuimige jeugdliefde in een boom gekrast: Mandy. Hoe zou het met haar gaan? Had ze hier ook wel eens gelopen? Zou ze nog aan me denken? Af en toe stopten we, omdat Mike in de verte een boom dacht te herkennen of omdat Pino wat cola wou drinken. Maar opeens ging iedereen op een bankje zitten: we waren op het eindpunt. Helaas, slechts 6 foto's hadden we gevonden. Hiermee wisten we één letter te berekenen, namelijk Y. Maar wel een cruciale letter, want we besloten al onze kennis en vaardigheden te bundelen (met z'n vieren hadden we bijna 2000 caches op onze naam) en te proberen de kist hiermee te vinden. En dat lukte, want het was Corbulo die iets later lachend de cache in handen had. Hadden we gewoon veel geluk of was het Mandy geweest die ons van een afstand de juiste weg had gestuurd...?
Bedankt en proost, Biertje

1096

Terug naar boven

Door naar juni