Blik op Biertje

Bierpraat september 2007

108 caches gevonden (logs 1255-1362)

1255

geo 1255. "De Oude Tol": Halse Barrier - van Pentagram

2 september 2007, 10:10
Deze zondag zou ik gaan fietsen van Den Bosch via Vught naar Boxtel en weer terug. Door een gemiste trein begon ik iets later dan gepland, en toen ik om 9.30 in Den Bosch op de fiets stapte, begon het ineens stevig te regenen. Tja, dat krijg je als je een keertje vergeet naar het weerbericht te luisteren. Gelukkig zou dit de enige bui van deze dag zijn. Zonder problemen bereikte ik de parkeerplaats. De houten barrière bood weinig weerstand en kort daarna fietste ik over de dijk naar de cache. Het regende nu haast niet meer en ik kon droog loggen. Een mooi plekje, vooral ook omdat ik (door het hondenweer) geen mens ben tegengekomen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1256. Essche Stroom in beweging - van Papyrus

2 september 2007, 10:25
Biertje in beweging: vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en weer terug. En met de fiets ben je in het voordeel: tien minuten na de Halse Barrier sta je bij de Essche Stroom In Beweging. (Als je geen foto's maakt kan het nóg sneller!) De cache lag wat in het zicht, dus na het loggen heb ik het kokertje beter toegedekt. Mooi plekje!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#111. 9 Mijn visstekje "Essche Stroom Esch" - van Peerke

   dnf 2 september 2007
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en passeerde ik het 9e visstekje. Eerst moest ik wachten tot vrouw-met-hond uit het zicht was. Snel en grondig zocht ik daarna het stukje terrein af dat m'n GPS aanwees. Door de hint wist ik al dat ik een deel van de stek niet hoefde te bezoeken. Na 10 minuten kwam er een visser aangelopen, die naast mijn fiets direct z'n hengel uitgooide en de eerste zes uur niet van plan was te vertrekken. Dan maar naar de volgende cache. Thuis zag ik dat ik niet de enige was die hier niets kon vinden. Na het lezen van de logjes snap ik dat de cache heel ergens anders moet liggen...

1257

geo 1257. NpfW Maria Reginae - van wilp

2 september 2007, 18:00
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel. Na aankomst eerst even het kapelletje bekeken en daarna op zoek naar de cache. Het aantal wandelaars en fietsers viel gelukkig mee. Na enig zoekwerk vond ik de Negentig Pissebedden From WilP. wink Lekker loggen op een bankje en tegelijkertijd maar even een biertje opengetrokken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1258. Boxtel Sportief Schietsport - van team Dima

2 september 2007, 11:45
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en weer terug. Een sportief rondje, dus de serie Boxtel Sportief paste daar goed bij. Bij de eerste moest er geschoten worden. Geen wortels of bokken, maar bogen. De cacheplek was na logisch denken snel gevonden. Maar wat er op het veldje was uitgezet, ging boven m'n pet. Of was dat door de manege gedaan?
Bedankt en proost, Biertje

1259

geo 1259. NpfW Heibrug - van wilp

2 september 2007, 12:15
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en weer terug. Deze cache is al drie keer geript, las ik. Misschien komt dat omdat geocachers lang moeten zoeken voordat ze de cache vinden. Voorbijrijders gaan zich dan afvragen wat die mensen daar aan het doen zijn. Een goede hint voorkomt dat geocachers te lang op de cacheplek moeten doorbrengen en daardoor de aandacht trekken. Van de huidige hint snapte ik dan ook niets. Gelukkig vond ik de cache op eigen kracht, na onderzoek van alle vier de hoeken. Drie uur later stond ik op NpfW Waldo. Pas toen ging er een lichtje branden...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1260. NpfW Luissel - van wilp

2 september 2007, 12:40
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en weer terug. Luissel had ik opnieuw opgenomen in mijn tocht, omdat ik deze simpele (anderhalve ster) cache nu toch moest vinden! Vorige maand had ik het al eens geprobeerd, maar wellicht was er door het vele bier een antwoord verkeerd genoteerd. Na contact met WilP bleek ik 4 van de 8 cijfers van het coördinaat fout te hebben! Het bleek te gaan om een telfout, een interpretatiefout, een leesfout (kleine L en hoofdletter i) en een drankfout. Met een nieuwe berekening stond ik vandaag op ongeveer dezelfde plek waar ik destijds voor de zekerheid toch ook maar had gekeken. Nu was ik nog redelijk nuchter, want de cache had ik dit keer snel in handen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 5 augustus 2007
De laatste op mijn fietsrondje van Den Bosch - Nieuwkuijk-Udenhout - Berkel - Oisterwijk - Vught - Den Bosch. Na een half uurtje bij dit kapelleke hoofd- en kleine letters verzamelen, dacht ik naar de cache te kunnen. Helaas, twee pogingen kwamen in een weiland uit. Dan maar terug naar Den Bosch... Thuis ontdekte ik dat er op de cachepagina een verschil is tussen l en I. Op de print wordt echter alles een l. Voor mij was dit een echte frustidag: 13 caches gevonden, 8 niet! 101 km gefietst in 12:30 uur met prachtig fietsweer en een paar mooie terrasjes.

geo 1261. Boxtel Sportief Tennis - van team Dima

2 september 2007, 13:15
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en weer terug. Tijdens dit sportieve rondje passeerde ik de tennisbaan. Op het parkeerterrein stond een groepje meiden te wachten op een laatkomer. Even simpel de cache pakken was er dus niet bij. Ik twijfelde nog of ik in de kantine zou gaan kijken welk bier er op de tap stond. Toen kwam de dame in kwestie (rustig) aanwandelen en kon de groep in twee auto's vertrekken. De log was daarna snel gezet, maar toen kwamen er twee heren die (wellicht na uitgebreid kantinebezoek) maar geen afscheid konden nemen en naast hun auto's nog een hoop moesten bespreken. Ik verklaarde mijn aanwezigheid door uitgebreid foto's te nemen van een spinnenweb, een fictief telefoongesprek te voeren en een kaart van Den Haag te raadplegen. Toen vonden ze het genoeg en vertrokken ze. Ik daarna ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1262. Kakuro - van wilp

2 september 2007, 13:55
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en weer terug. Het zoeken naar de juiste oplossing van de puzzel was niet moeilijk, maar het zoeken naar de juiste weg naar de cache was een hele opgave. Ik ontdekte dat de situatie niet meer klopte met mijn verouderde kaart. Een andere mogelijke route liep ineens dood in een weiland. Dan maar een alternatief bedacht, de fiets neergezet en 300 meter gelopen. Ter plekke zag ik de cache in één keer! (Mag ik ook 's geluk hebben?) Maar na zoveel voorspoed moet het haast wel misgaan. Terug bij de fiets bleek ik een lekke band te hebben en de tube bandenplak was uitgedroogd. Er stond me nog een fikse tippel te wachten, maar Kakuro had ik gevonden!
Bedankt en proost, Biertje

1263

geo 1263. Boxtel Sportief Paardrijden - van team Dima

2 september 2007, 15:15
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en weer terug. Tijdens dat sportieve rondje passeerde ik ook deze manege. De cache had ik snel, het huisnummer iets minder snel. Ik zag weinig paardrij-activiteit. Zaten alle meisjes soms in de kantine? wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1264. NpfW Waldo - van wilp

2 september 2007, 15:35
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en weer terug. De cache bij deze brug had ik snel gevonden. Dat kwam omdat ik drie uur hiervoor NpfW Heibrug had gedaan. En nu weet ik eindelijk ook wie Waldo is!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1265. SuDoKu - van wilp

2 september 2007, 16:10
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en weer terug. Speciaal voor deze cache heb ik mijn fietsrondje een stukje langer gemaakt, want dit zou mijn 15e cache gaan worden die met een Sudoku in elkaar was gezet. Een feestje dus, hoera! Ter plaatse had mijn GPS een kleine afwijking, maar de cacheplek was snel gespot. Van de hint begreep ik overigens niets; hoort die soms bij een andere Sudoku?
Bedankt en proost, Biertje

1266

geo 1266. NpfW Woudgalm - van wilp

2 september 2007, 16:30
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en weer terug. Even kijken of dit ook zo'n mooi plekje van WilP is. Inderdaad, een kruis, een bankje en veel vogelgeluiden. Oja, en een cache. Ik was de enige in het bos, en kon op m'n gemak op het bankje m'n naam op het rolletje schrijven. Echt een plekje om nog eens terug te komen. Jammer dat het zo ver van m'n stamcafé ligt...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1267. Boxtel Sportief Hengelsport - van team Dima

2 september 2007, 16:45
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en weer terug. Tijdens dit sportieve rondje passeerde ik ook een leuke visvijver. Het was erg druk, zag ik, toen ik de cache oppakte. Het terras telde echter niet veel bezoekers, en ik zou moeiteloos een paar trappistjes kunnen drinken. Maar helaas: er stond een bordje 'geen fietsen op het terras plaatsen'. Ach ja, dan ga ik toch verder? Er moet tenslotte in Boxtel ook nog een zwembad zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1268. Dat gaat naar Den Bosch toe 1 - van MrEwalker

2 september 2007, 17:35
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel. En nu moest ik nog terug. De eerste van deze serie is afwijkend: hij ligt in de stad en op een andere manier verstopt. Werkt MrEwalker soms hier en reist hij elke dag van Den Bosch naar Boxtel? Ik moest even wachten totdat pa met zoon en hond uit de buurt waren, en toen kon ik de cache vlot uit z'n schuilplaats halen.
Bedankt en proost, Biertje

1269

geo 1269. Boxtel Sportief Zwemmen - van team Dima

2 september 2007, 17:50
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en weer terug. Tijdens dit sportieve rondje kwam ik ook langs het zwembad. Dat is op zondag gesloten. Daardoor kon ik in alle rust op zoek naar de cache. Na het loggen wilde ik nog even uitzoeken welk bier de zwemmers drinken, maar dat was helaas niet te zien. Dan gaan we toch lekker honkballen?
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#112. Boxtel Sportief Bonus - van team Dima

   dnf 2 september 2007
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel. Tijdens dit sportieve rondje reed ik langs diverse sportplekken. Na 4 locaties wist ik waar de bonus te vinden moest zijn. Dat was helaas een stukje uit de buurt, en de weg daar naar toe kwam ook nog eens erg bekend voor. Toen ik m'n fiets neerzette, twijfelde ik eraan of ik wel goed zat. Maar omdat in de beschrijving staat dat de cache is geplaatst met toestemming van de grondeigenaar, stapte ik met een gerust hart het privé terrein op. Ik moest nog een flink stuk lopen, en hoewel ik vanuit de verte in de gaten werd gehouden, nam ik aan dat het allemaal zo hoorde. Helaas, mijn GPS stuurde me door een groep struiken en iets voorbij een sloot. Nee, dat kon niet goed zijn. Zat ik dan toch op het verkeerde privé terrein? Thuis, een dag later en weer nuchter, bekeek ik mijn berekeningen nog een keer. En ik ontdekte mijn vergissing bij de manege: daar had ik niet het getal moeten nemen, maar het woord. Het scheelde zo'n honderd meter. Ach, ik zal het sportief opvatten en kom gewoon nog een keertje terug.

geo 1270. Dat gaat naar Den Bosch toe 2 - van MrEwalker

2 september 2007, 19:10
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel. Maar het zat er weer bijna op, dus ik kon terug naar Den Bosch toe. Eerst nog even stoppen en bukken. Had hier iemand een micro laten vallen? O nee, dit is de route van MrEwalker! Gauw op zoek naar nummer drie...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1271. Boxtel Sportief Honkbal - van team Dima

2 september 2007, 19:35
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel. Bijna kon ik weer terug, maar eerst moest ik nog even honkballen. Het bruggetje over het kanaal dat op mijn kaart stond, bleek weggehaald te zijn. De weg ernaar toe ligt er nog wél, met op het eind een hek. Dus dan maar weer terug naar het viaduct en via de nieuwe woonwijk naar het sportveld. Het kokertje was snel gevonden, maar de clubnaam? Gelukkig waren er twee hangjongeren die het wisten. Die hingen er dus duidelijk vaker!
Bedankt en proost, Biertje

1272

geo 1272. Dat gaat naar Den Bosch toe 3 - van MrEwalker

2 september 2007, 19:50
Vandaag fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en na wat oponthoud op een honkbalveld, kon ik eindelijk terug naar Den Bosch toe. In mijn enthousiasme reed ik eventjes te ver, maar dat had ik snel door. Net nadat ik het kokertje had teruggelegd, kwam er een bromfietser aanrijden, die eventjes aarzelde, maar toch maar verder reed...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1273. Dat gaat naar Den Bosch toe 4 - van MrEwalker

2 september 2007, 20:05
Vanmorgen fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en nu ging ik weer terug naar Den Bosch toe. Bij een splitsing passeerde ik de bromfietser die me bij nr. 3 aarzelend voorbij gereden was. Als kenner zag ik direct dat het een rode Zündap CS-50 uit 1970 was. Hij ging linksaf en ik koos voor rechts. Kennelijk bleek ik toch de verkeerde keus gemaakt te hebben, want ik naderde de cache vanuit het noorden. En wie zag ik ter hoogte van de cache al staan? De bromfietser. Het bleek Georibo te zijn, die veel haast had, omdat hij vóór het donker de finale wilde halen. Dat wilde ik zelf ook, dus dat werd racen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1274. Dat gaat naar Den Bosch toe 5 - van MrEwalker

2 september 2007, 20:15
Vanmorgen fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en nu ging ik weer terug naar Den Bosch toe. Met z'n oude brommertje was Georibo me 5 minuten voor, zo zag ik op de logrol, die in het kokertje zat, dat ik snel kon vinden, hoewel de schemering begon in te zetten. Zouden we nog voor het donker de finale halen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1275. Dat gaat naar Den Bosch toe 6 - van MrEwalker

2 september 2007, 20:25
Vanmorgen fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en nu ging ik weer terug naar Den Bosch toe. Ik zat Georibo op de hielen, want ook bij deze cache arriveerde ik 5 minuten na hem. Kennelijk gaat zijn brommertje niet zo hard. Zouden we beiden voor het donker de finale halen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1276. Dat gaat naar Den Bosch toe 7 - van MrEwalker

2 september 2007, 20:40
Vanmorgen fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en nu ging ik weer terug naar Den Bosch toe. Hoewel ik keihard fietste, kon ik Georibo op z'n brommer niet bijhouden. Uit zijn log bleek z'n voorsprong nu 10 minuten te bedragen. Ik had natuurlijk een zaklamp bij me, dus de cache was snel gevonden. Nu nog de finale halen!
Bedankt en proost, Biertje

1277

geo 1277. Dat gaat naar Den Bosch toe 8 - van MrEwalker

2 september 2007, 20:45
Vanmorgen fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en nu ging ik weer terug naar Den Bosch toe. Het was inmiddels donker geworden. Vlak voor de cache passeerde ik twee jongens die liepen te sjouwen met het blauwe gemeentebord van Sint Michielsgestel. Waarschijnlijk was dit losgeraakt en op de grond gevallen en wilden ze het terugbrengen voordat het door baldadige jongeren zou worden meegenomen. Volgens de logrol was de voorsprong van Georibo nog steeds 10 minuten. Ik was erg benieuwd of hij in het donker de finale zou halen. Behalve een lamp zou hij ook z'n aanwijzingen van de vorige keer bij zich moeten hebben...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1278. Dat gaat naar Den Bosch toe, FINAL - van MrEwalker

2 september 2007, 21:00
Vanmorgen fietste ik van Den Bosch naar Boxtel en nu ging ik weer terug naar Den Bosch toe. Onderweg had ik wat cijfertjes verzameld en nu kon ik zien of ik de finale kon halen. In het donker had ik gelukkig geen last van wandelaars. Ik zag dat Georibo hier 15 minuten eerder was geweest. Gelukkig, hij had de cache dus gevonden en er een coin in gestopt. Die nam ik mee, terwijl ik een TB en een andere coin achterliet. Nu nog even naar het station fietsen, en dan de trein naar Den Haag.
Eindresultaat voor vandaag: 24 caches gevonden, 2 niet, 98 km gefietst in 12 uur met 1 lekke band en 1 regenbui.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1279. Praatjesmaker - van ronell

8 september 2007, 08:15
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. De puzzel van deze praatjesmaker had ik een jaar geleden al opgelost, maar niet goed, want toen stond ik ergens in een weiland. Later ontdekte ik dat ik niet de kortste route in het doolhof had bepaald, zodat ik vandaag opnieuw een poging waagde. Op de cachelocatie heerste op dit vroege tijdstip nog een diepe rust, waardoor ik makkelijk ongezien kon graaien en loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1280. Tussendoortje - van gpsjes

8 september 2007, 08:25
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Dit tussendoortje kostte me iets meer tijd dan verwacht, vooral omdat ik van de oplossing geen chocola kon maken. Totdat ik na een biertje ineens een top idee kreeg! Fietsend over de nu nog uitgestorven Bloemendaalselaan bleek hoe alles klopte. Na wat zoekwerk zag ik de cache zitten en kon ik ongezien mijn log zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1281. Enkele Wiericke - van Team van Druten

8 september 2007, 09:25
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Zo passeerde ik ook Enkele Wiericke, die zich op een mooi plekje verborgen hield. Hier kon ook even een flinke uitruil aan TB's en coins plaatsvinden.
Bedankt en proost, Biertje

1282

geo 1282. Vliegeren - van Vissertje

8 september 2007, 10:15
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Er stond een stevig windje, dus fijn vliegerweer. De puzzel had ik laten zien aan mijn vrienden in m'n stamcafé, waar al snel een warrige discussie ontstond over kleuren en leeftijden. Toch wisten we al na het derde rondje bier welke vlieger bij welke leeftijd hoorde. Toen ik vanmorgen arriveerde, kreeg ik direct zin om de bloemetjes 's flink buiten te zetten. Maar natuurlijk wel eerst even die micro oppikken!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#113. Het spoor van hier naar daar - van tuitje

   dnf 8 september 2007
Ongezien loggen is nooit moeilijk, maar hoe kan je een half uur ongezien zoeken op een drukke fietsroute? Tientallen passanten zullen zich wel afgevraagd hebben wat ik daar aan het doen was. Ik kan daarom goed begrijpen dat de cache al vijf keer is geript. Zonder duidelijke hint ben je hier heel lang zichtbaar bezig. Uiteindelijk heb ik het maar opgegeven. Deze cache is óf alweer geript, óf is zo goed verstopt dat de maker niet bang hoeft te zijn voor een nieuwe rip...

geo 1283. Hit 'n run Linschoten - van Team Femlep

8 september 2007, 11:45
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Aan deze weg bij Linschoten ligt een populaire hit and run, die voor fietsers natuurlijk helemaal een eitje is. Zonder af te stappen kon ik de log schrijven en met m'n andere hand nog even snel een foto maken van het uitzicht op het dorp.
Tot slot even een opmerking over de statistieken: als je naar de logs van de laatste 12 maanden kijkt, staat deze cache inderdaad op de 4e plaats. Maar dat komt omdat hij er pas sinds januari ligt en juist de eerste maanden veel bezoekers trekt; veel meer dan de caches die er al jaren liggen. Want als we naar alle founds vanaf het prille begin kijken, dan staat deze Hit 'n Run slechts op de 312e plaats. Maar na mijn bezoek ongetwijfeld weer een plekje hoger!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1284. Puzzelkampioen opgave 5: Zoek de verschillen - van Team Femlep

8 september 2007
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Op het laatste moment dacht ik nog wel even wat puzzeltjes op te kunnen lossen, zodat ik die in mijn route kon inplannen. Bij deze is dat uiteindelijk gelukt, hoewel het niet mee viel. Als je zoveel bier drinkt als ik, zie je van nature alles dubbel. En dan valt het zoeken naar verschillen echt niet mee! Dankzij een slimmigheidje toch de juiste antwoorden gevonden. En dus ook de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1285. Puzzelkampioen opgave 9: Puzzeltijd - van Team Femlep

8 september 2007
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Op het laatste moment dacht ik nog wel even wat puzzeltjes op te kunnen lossen, zodat ik die in mijn route kon inplannen. Bij deze is dat gelukt, want ik herkende mezelf volledig in het stripverhaaltje. Ter plaatse viel mijn oog al snel op een bepaalde plek. En ja hoor!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1286. Puzzelkampioen opgave 1: Woordzoeker - van Team Femlep

8 september 2007
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Op het laatste moment dacht ik nog wel even wat puzzeltjes op te kunnen lossen, zodat ik die in mijn route kon inplannen. Dankzij mijn ervaring is dat bij deze gelukt, want bij het geocachen kom je heel wat woordzoekers (en sudoku's) tegen. Op de locatie zag ik helaas nergens een bierblikje of -dop liggen. Dan maar een ander foto.
Bedankt en proost, Biertje

1287       1287

geo 1287. Onweer - van Vissertje

8 september 2007, 12:45
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Er was gelukkig geen onweer verspeld en het bleef droog. De puzzel ging me geheel boven m'n petje en ook in m'n stamcafé wilde niemand eraan beginnen. We zijn toen maar gewoon gaan zuipen. Op een alternatieve manier heb ik de coördinaten bepaald en vanwege de waarschuwing voor de grote afwijking begon ik op 15 meter afstand van het nulpunt te zoeken. En ik had de cache binnen 15 seconden! Dankzij deze meevaller moest het hierna wel mis gaan: inderdaad, er zouden 4 not-founds volgen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1288. Puzzelkampioen opgave 3: Kakuro/sudoku - van Team Femlep

8 september 2007
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Op het laatste moment dacht ik nog wel even wat puzzeltjes op te kunnen lossen, zodat ik die in mijn route kon inplannen. Bij deze is dat gelukt, want een kakuro was ik al eens eerder tegengekomen. En ook sudoku's had ik al tientallen keren voor een cache moeten oplossen. Daarom kon ik in één keer naar de juiste plek rijden, waar de cache snel gevonden was.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#114. Puzzelkampioen opgave 7: Rebus - van Team Femlep

   dnf 8 september 2007
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Op het laatste moment dacht ik nog wel even wat puzzeltjes op te kunnen lossen, zodat ik die in mijn route kon inplannen. Bij deze is dat uiteindelijk net niet gelukt, want ik kwam terecht in de tuin van een uroloog. Dat leek me niet de bedoeling. Helaas had ik de originele opgaven niet meegenomen, en pas thuis ontdekte ik dat ik iets slordig had overgeschreven. Ik weet nu waar de cache moet liggen, dus ik kom hier zeker nog eens terug!

geo NF#115. Puzzelkampioen opgave 4: Logiquiz - van Team Femlep

   dnf 8 september 2007
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Op het laatste moment dacht ik nog wel even wat puzzeltjes op te kunnen lossen, zodat ik die in mijn route kon inplannen. Bij deze is dat uiteindelijk ook gelukt, want de checker gaf groen licht. De locatie valt al van verre op, want het terrein is over een flinke breedte afgegraven en alle wortels zijn inmiddels flink blootgelegd. Omdat ook ik niet wist waar de cache verborgen lag, begon ik eerst tussen alle wortels te peuteren en in de losgeraakte graspollen te wroeten. Tevergeefs. Na een half uur ben ik maar vertrokken. Ik zou graag een foto plaatsen om te tonen wat de gevolgen zijn van een té goed verstopte cache, maar dat wordt waarschijnlijk als een spoilerfoto van de locatie opgevat.

1289

geo 1289. [MZLE2007] Pure Aantrekkingskracht (2) - van mzle2007 (adopted by tuitje)

8 september 2007, 15:25
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Ik was net Montfoort gepasseerd, toen ik ontdekte waar deze cache lag en dat ik mijn reservebatterijen vergeten was op te laden. Nadat ik had gelogd en een aantrekkelijke foto had gemaakt, fietste ik langs een tuincentrum. Hier hadden ze gelukkig batterijen, zodat ik mijn route opgelucht kon vervolgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1290. [MZLE2007] Koetje Mie Mobiel - van mzle2007 (adopted by Koetje Mie)

8 september 2007, 15:25
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Bij Koetje Mie was ik al een paar uur eerder geweest, maar net na mijn aankomst ging een echtpaar aan de voerbak zitten om een broodje te eten. Dan maar even Montfoort ingereden voor wat puzzelcaches om wat later terug te komen. Nu kwam er net een auto aanrijden, met een jongeman die een beetje bij het water ging kijken. Hij had geen GPS, maar haalde een hengel en visspullen uit zijn auto. Op het juiste moment pakte ik de cache en ging daarna rustig zitten turen op de meegebrachte kaart. De log was toen snel gezet. Het lukte me ook om het doosje weer ongemerkt terug te plaatsen, door te doen alsof ik wat interessante foto's maakte.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#116. Wilhelmina - van Vissertje

   dnf 8 september 2007
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. De eerste cache in Oudewater was Wilhelmina. Ik was er een half uur ná de vondst door Boudewijn, er was geen mens te zien, en tóch kon ik de cache niet vinden. Vreemd. Hier moet ik dus nog een keertje voor terug.

geo 1291. See the light? - van Vissertje

8 september 2007, 16:45
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Na de teleurstelling bij Wilhelmina, ging ik op zoek naar het licht. Een stevige uitdaging, want niet alleen had iemand z'n fiets hinderlijk neergezet, er speelde ook een live-band, dus dat leverde extra publiek op. Nadat ik eerst had gecontroleerd of de cache inderdaad lag waar ik 'm vermoedde, wist ik dankzij de camera- en rugzak-truc de koker te pakken en later ook weer terug te plaatsen. Omdat ik al wat achterliep op m'n planning, was er helaas geen tijd voor een biertje op het aantrekkelijke terras van het Eethuisje.
Bedankt en proost, Biertje

1292

geo 1292. Cijfersluis - van Vissertje

8 september 2007, 16:55
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. In dat stadje greep ik mis bij Wilhelmina, slaagde bij See the Light en nu stond ik bij de sluis. Op dit tijdstip was er niemand aanwezig, dus kon ik rustig zoeken en loggen. Ik heb nog even gewacht of er een bootje aan zou komen, maar nee hoor. Dan is het in de sluis van Leidschendam toch een heel stuk drukker!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1293. Snelle, Snellerwaard - van Vissertje

8 september 2007, 17:00
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort naar Oudewater. In dit stadje moest ook deze listig verstopte micro eraan geloven. Simpel maar mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1294. Het land om... - van Vissertje

8 september 2007, 17:20
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort naar Oudewater. Automobilisten moeten voor deze cache de auto uit, maar voor fietsers is dit natuurlijk een eitje. Even het fietspad op en neer, en tegelijkertijd heb ik nog een leuke onderzetter gescoord.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#117. Hekendorpse Micro - van Team van Druten

   dnf 8 september 2007
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Ik was weer op de terugweg en stond op de plek van deze cache in Hekendorp. Alles klopte met de hint, maar ik heb er niets kunnen vinden. Ik heb nog wat foto's boven m'n hoofd gemaakt om te zien of daar wat op te zien was, en zelfs nog geprobeerd te klimmen. Ben benieuwd of iemand hem na mij wél kan vinden...

geo NF#118. MZLE2007 - Lopikerwaard - van mzle2007 (adopted by team guppie)

   dnf 8 september 2007
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Nu was ik weer op weg naar Gouda en stond ik nog even in de Lopikerwaard. Ik wist dat ik goed was, want ik trof er een paar gebruikte tissues op de grond. Helaas vond ik geen cache op de meest logische plek. Ook alle cachepaadjes leverden niets op. Dan maar naar Gouda en dan naar huis... Resultaat van deze dag: 92 km gefietst in 11:30u en daarbij 16 caches gevonden en 6 niet.

___________________________________________________________________


1295

geo 1295. Zoetermeerse plas - van Rick de Kikker

9 september 2007, 14:30
Deze middag bezocht ik het zinderende Zoetermeer, waar je zeker meer dan zeven caches kunt zoeken, dus ik vond er vlotjes vier. Van verre zag ik al een vrolijk vijftal dat zichtbaar moeite had met WP1. Het waren de Geograven, die me bij aankomst direct het eerste kokertje konden overhandigen. Na een kort praatje fietste ik vrolijk verder. Met moeite vond ik een goed verborgen WP4, nog net voordat de Geograven eraan kwamen. Ik kon dus door naar de cache, die ik op een prima plekje kon pakken.
Het bierblik dat Rick de Kikker voor me had achtergelaten, bleek helaas leeg. Gelukkig heb ik altijd een eigen voorraadje bij me.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1296. Meer-bodem - van MacDuc

9 september 2007, 15:25
Het bruggetje van Benthuizen kende ik al van een eerdere cache. Met de fiets ben je hier inderdaad zó. De fietsende geocachers zijn dus weer eens in het voordeel. Ik kon duidelijk zien waar Blurk een flinke schuiver heeft gemaakt. Na elk bezoek zal het hier gladder en lastiger worden... Ondanks het bierblikje in m'n hand, lukte het me om overeind te blijven, en al balancerend schreef ik m'n log.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1297. De Gemalen Cache - van tejoos

9 september 2007, 16:40
Vanmiddag bezocht ik het zonnige Zoetermeer om me eens in de gemalen te verdiepen. Het eerste gemaal was gelijk een tegenvaller: geen historisch of monumentaal pand, maar een klein groen kastje. Het leek wel zo'n Eneco-kastje waar ik wel eens mijn fiets tegenaan zet. Gelukkig zagen de andere 3 gemalen er beter uit. Een groot deel van de route kwam me bekend voor en een stukje had ik een uur geleden nog gefietst. Na wat eenvoudig rekenwerk op het rekenbankje kon ik op weg naar de cache. Een gezellig plekje voor bierliefhebbers, concludeerde ik naar aanleiding van de aangetroffen restanten. De pot was wat vochtig, maar het logboekje was droog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1298. Hertenpark - van Roland's Ka-Tet

9 september 2007, 17:20
Dwars door Zoetermeer reed ik, op weg naar het Hertenpark. Helaas, geen hert gezien. Maar ook geen plastic doos. 'Voorzichtig met loggen' wordt er gevraagd. Dat loggen is geen probleem, maar hoe kan je ongemerkt een half uur in een haag zoeken zonder op te vallen?
Omdat mijn planning voor #1300 in de war dreigde te lopen, besloot ik Helpdesk Haaglanden te bellen. Pyne had deze middag dienst, maar hij kon alleen maar zeggen dat hij destijds was geholpen door de bejaarde buurman op de eerste etage. Helaas wist hij het huisnummer niet, en nergens in de flat zag ik enig teken van leven. Ik besloot het bierblikje even neer te zetten en zocht verder met twéé handen. En net toen ik op wou geven, zag ik 'm. Hoewel heel wat mensen mij gezien moeten hebben, ben ik daarna gewoon op het bankje gaan zitten om heel voorzichtig te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1299. Rokkeveen 'Hertjes' - van the hiking zirafa

9 september 2007, 18:00
Omdat er wordt gewaarschuwd voor hangjongeren en hangouderen, had ik berekend dat dit het perfecte tijdstip moest zijn: de jongeren hingen nu in de snackbar en de oudjes zaten achter hun tafeltje-dekje-maaltijd. Ik kwam dan ook nauwelijks iemand tegen. Voor de zekerheid zette ik mijn fiets steeds op strategische plekken neer om daarna m'n gevallen pen op te rapen of de achterband te controleren. Mooie geplastificeerde kaartjes met simpele maar doeltreffende opdrachtjes, die me snel bij de cache brachten. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

1300

geo 1300. The Beatles: Any Time At All - van Naaktslakkies

9 september 2007, 18:55
Toen de Naaktslakkies een keer bij me klaagden over al die moeilijke puzzels van tegenwoordig, merkte ik fijntjes op dat er inderdaad een paar onmogelijke Beatles-problemen waren gedropt. Ze hapten direct toe: Nee, die waren helemaal niet moeilijk. Of ik soms een hint wilde? Ach, als ze dat niet te veel moeite vonden...
Die hint leek veelbelovend. Thank you girl. Maar het internet leverde niet de gewenste cijfers. Ook op mijn werk en in mijn stamcafé kon niemand mij verder helpen. Nog maar 's om een hint gebedeld. Help! Aha. Hiermee kwam ik weer een stukje verder, maar het leverde me nog geen passend coördinaat op. I'm a loser. Ik legde mijn problemen voor, en kreeg het antwoord op een presenteerblaadje. Maar m'n eerste zoektocht leverde niets op. Ik besloot te wachten op de maaimachine...
Maar omdat caches nummer 1000 en 1200 van de Naaktslakkies waren, moest deze wel mijn nummer 1300 worden. Na mijn bezoek aan Zoetermeer fietste ik dus naar de plek waar ik na wat zoekwerk ineens een kunstwerk ontdekte. Hij had kennelijk een ongelukkige duik gemaakt, want er stond een laagje water in. Met 8 papieren zakdoekjes wist ik dat eruit te krijgen en 2 zakdoekjes heb ik op de bodem achtergelaten. De omslag van het logboekje was wat vochtig, omdat het zakje lek was geprikt door de pennen. Ik heb alles zoveel mogelijk drooggemaakt, maar dat zou beter gaan als ik een washandje had gehad wink.
Ik ben blij dat dit puzzeltje eindelijk is opgelost. I feel fine!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1301. Wis4: Kans op snoep - van Malyenki

15 september 2007, 14:30
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Op de heen- en terugweg zouden we gelijk nog wat caches oppikken. Dit was de eerste. Het puzzeltje was gelukkig niet moeilijk, want ik had overal het woord 'lolly' vervangen door 'biertje'. De aanrijroute was wat lastiger. Op het nulpunt kozen we allebei een ander zoekterrein. Terwijl ik in de verkeerde hoek zocht, had mijn metgezel al direct een voorgevoel van de juiste locatie. De kans dat hij gelijk zou hebben, was 50% (óf hij had gelijk, óf niet). Maar de kans bleek 100%, want daar lag een zwart kokertje met een wit rolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#119. Rondom Hoogeveen: Hollandscheveld 1 - van Bounce Team

   dnf 15 september 2007
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Op de heen- en terugweg zouden we gelijk nog wat caches oppikken. Deze bleek heel goed verstopt. Ik lees nu dat de boer weet waar ie ligt. Volgende keer even aanbellen, dus.

geo 1302. Rondom Hoogeveen: Noordscheschut 1 - van Bounce Team

15 september 2007, 15:05
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Op de heen- en terugweg zouden we gelijk nog wat caches oppikken. Door een onverwachte wegafsluiting moesten we afwijken van de geplande route. Nummer 8 werd daardoor ineens nummer 3. Een goed onderhouden paadje leidde ons feilloos naar de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1303. Rondom Hoogeveen: Hollandscheveld 2 - van Bounce Team

15 september 2007, 15:20
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Op de heen- en terugweg zouden we gelijk nog wat caches oppikken. In Hollandscheveld maakten we een klein wandelingetje naar de bewakers van de cache. In tegenstelling tot Hollandscheveld 1 was deze wél te vinden, ook zónder hint.
Bedankt en proost, Biertje

1304

geo 1304. Rondom Hoogeveen: Nieuwlande 2 - van Bounce Team

15 september 2007, 15:40
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Op de heen- en terugweg zouden we gelijk nog wat caches oppikken. Het oorlogsmonument heb ik niet bekeken, want ik ging op zoek naar extra informatie. Die bleek listig verstopt. De Nieuwlandse hooligans bleken hier recentelijk flink huisgehouden te hebben: de nieuwe bushalte was al compleet gesloopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1305. Rondom Hoogeveen: Nieuwlande 1 - van Bounce Team

15 september 2007, 15:45
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Op de heen- en terugweg zouden we gelijk nog wat caches oppikken. Na de auto netjes geparkeerd te hebben, verdeelden we de taken. Ik vermoedde al hoe het kokertje verstopt zou zijn, en het was mijn oplettende metgezel die de cache vond. Inderdaad, zoals ik al verwacht had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1306. Rondom Hoogeveen: Nieuweroord 1 - van Bounce Team

15 september 2007, 15:55
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Op de heen- en terugweg zouden we gelijk nog wat caches oppikken. Deze was gelukkig niet zo moeilijk. Terwijl mijn metgezel alvast de auto keerde, maakte ik nog een leuke foto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1307. Rondom Hoogeveen: Nieuweroord 2 - van Bounce Team

15 september 2007, 16:00
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Op de heen- en terugweg zouden we gelijk nog wat caches oppikken. De verstopmogelijkheden waren hier beperkt, dus al snel was het 'bingo'. In de haast vergeten om de code te noteren. Dat wordt dus gokken straks.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1308. Rondom Hoogeveen: Noordscheschut 1 - van Bounce Team

15 september 2007, 16:15
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Op de heen- en terugweg zouden we gelijk nog wat caches oppikken. Inmiddels was ik in Noordscheschut, bij een soortement van sluis. De cache lag hier goed beschut, vooral tegen ongewenst gespuis. Nee, springen heeft totaal geen nut, zo sprak de olifant tegen de muis.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1309. HGV: Vliegveld - van Malyenki

15 september 2007, 16:25
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Op de heen- en terugweg zouden we gelijk nog wat caches oppikken. Zoeken was niet nodig, want het kokertje lag open en bloot goed in het zicht. Terwijl mijn chauffeur de auto probeerde te keren en daarmee een stel aankomende piloten het zicht op de cache ontnam, kon ik snel mijn taak doen. Net zoals veel van mijn voorgangers heb ik hierna de cache toch maar goed afgedekt.
Bedankt en proost, Biertje

1310

geo 1310. HGV: Station - van Malyenki

15 september 2007, 16:35
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Op de heen- en terugweg zouden we gelijk nog wat caches oppikken. Tijdens het loggen van deze cache werden we gebeld waar we bleven. "We staan bij het station", kon ik naar waarheid antwoorden. Aan de andere kant was het even stil, want we zouden toch niet met de trein komen? Maar toen viel het kwartje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1311. Truck-cache-1 - van Onewingedeagle

15 september 2007, 17:05
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Op de heen- en terugweg zouden we gelijk nog wat caches oppikken. Het witbier stond al op me te wachten, maar vooruit, nog eentje dan. Ik dacht dat ik hier wel een coin of TB kon achterlaten die naar Drenthe moest, maar de cache bleek van binnen kleiner dan gedacht. En nu weet ik ook waar onze kerstbomen vandaan komen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#120. Rondom Hoogeveen: Fluitenberg 2 - van Bounce Team

   dnf 16 september 2007
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Ook op de terugweg zouden we nog wat caches oppikken. Deze was zeer goed verstopt. En omdat de tientallen passerende fietsers zich duidelijk afvroegen wat we hier deden, komen we volgend jaar nog wel 's terug. Als de cache dan nog bestaat...

geo 1312. Rondom Hoogeveen: Fluitenberg 1 - van Bounce Team

16 september 2007, 14:15
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Ook op de terugweg zouden we nog wat caches oppikken. Er stond een jongen te vissen naast de cache. Hij schrok, want hij dacht dat hij gecontroleerd zou worden en z'n fietskarretje lag vol met spulletjes voor het vissen op snoeken. Maar toen hij m'n GPS herkende, wist hij direct dat het om een spelletje ging. Zijn oom deed dat namelijk ook. Zou dat soms het Bounce Team zijn of Malyenki? Met z'n drieën was de cache natuurlijk snel gevonden, zodat iedereen weer z'n gang kon gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1313. HGV: Grittenborgh - van Malyenki

16 september 2007, 14:30
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Ook op de terugweg zouden we nog wat caches oppikken. Terwijl we de gevangenismuur passeerden, vonden er geen zichtbare ontsnappingen plaats. Daarom concentreerde ik me maar op de natuur. Er waren voldoende plassen en poelen voor een drassige tocht, maar dankzij het fraaie weekendweer hielden we de voeten droog. Bij het openmaken van het kokertje glipte het dekseltje uit m'n handen en viel precies op een onbereikbare plaats. Gelukkig heb ik altijd wat kokertjes bij me, dus een nieuw dekseltje was zo gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1314. Bethesda - van Bounce Team

16 september 2007, 14:45
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Ook op de terugweg zouden we nog wat caches oppikken. Lopend vanaf de Grittenborgh kwamen we een hoop patiënten met hun bezoek tegen. Het bankje bij de cache was gelukkig leeg, dus daar gingen we snel breeduit op zitten, zodat er niemand anders bij zou komen. Zodra het even rustig was, liep ik m'n GPS achterna en raapte na twee rondjes het kokertje op. Tot mijn verrassing trof ik hier de microcoin die ik vorige week in Gouda had achtergelaten. Die heb ik dus laten zitten.
Bedankt en proost, Biertje

1315

geo 1315. HGV: Sluisje - van Malyenki

16 september 2007, 15:15
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Ook op de terugweg zouden we nog wat caches oppikken. Mijn chauffeur zette de auto zowat op de cache, zodat het even duurde voordat ik hem in handen had. Het was de 200e die hij samen met mij heeft gevonden, dus dat was een klein feestje. Nou ja, feestje? Zeg maar gerust FEEST. Pas bij het wegrijden zagen we het gigantische verval van ruim 6 meter. Tjongejonge!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1316. Langs de Hoogeveensche Vaart - van Malyenki

16 september 2007, 15:35
Dit weekend ging ik met mijn goede vriend Joeriedepoerie naar het Drentse Gieten. Ook op de terugweg zouden we nog wat caches oppikken. Dit was de laatste. Net als mijn voorganger liep ook ik op de laatste stroompjes van m'n uitgeputte batterijen. Terwijl ik 30 meter van de cache hevig probeerde om m'n zojuist uitgevallen GPS te reanimeren, riep mijn metgezel al dat hij de propvolle kist had gevonden. Wat een mooi en stil natuurgebied!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1317. Elisabeth - van Metz'n2tjes

20 september 2007, 20:10
Vanavond was weer het maandelijkse geo-avondje met de stichting. Eindelijk zouden we aan deze lastige multi beginnen. Op mijn aandringen zouden we deze cache niet op z'n boerenfluitjes doen, maar had iedereen zich goed voorbereid. We hadden thuis alle logjes bestudeerd. Dus toen we vlak voor WP2 een brug passeerden, waarschuwde Pino ons dat we hier naar de koker moesten zoeken. De muzikale Mighty-Mike zong hierna het aftelversje, waarna we het juiste coördinaat van de cache wisten. Die vonden we inderdaad een stukje verder op een kenmerkend plekje. Mijn voorganger en bijna-naamgenoot Biertjuh had een aantal blaadjes op een stuk karton achtergelaten, zodat er nu gelukkig een soort van logboek is. Op de terugweg naar de auto verhaalde Pino nog allerlei wetenswaardigheden over het boerenleven. Als frequent kampeerder-bij-de-boer wist hij namelijk precies wat de boer niet kent en wat hij vreet. Grutten, bijvoorbeeld. Al met al een leerzame avond!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1318. Canada Cache - van Kindersuprise

20 september, 20:50
Na een avondje stappen met Elisabeth gingen we nog even naar Canada. Pino stuurde zijn net gerepareerde Peugeot in het donker tot nét naast de cache, die ik daarna behendig te voorschijn pulkte. Mighty-Mike maakte een paar prachtfoto's van de Canadese vlag, die naast die van Nederland in het duister wapperde. Hierna was er geen tijd meer voor een derde cache, dus reden we in recordtijd naar Pino's vogelvilla voor een afsluitend biertje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1319

geo 1319. La Defense - van IkbenMamma

22 september 2007, 13:45
Vandaag zou ik mama's drie Franstalige caches gaan doen: La Defense, Le Grand en Isabelle. Ik begon met Le Grand, maar kon daar de cache niet traceren. Ik vervolgde mijn route en arriveerde bij La Defense. Daar zette ik m'n fiets tegen het hek. Er was niemand te zien: geen Duitse officieren en ook geen Poolse bouwvakkers. De eerste aanwijzing had ik direct te pakken en ook de volgende zag ik niet over het hoofd. De vondst van het kokertje duurde iets langer, maar zo'n mooi en rustig plekje verveelt nooit.
Origineel gedaan, mama!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1320. Le Grand - van IkbenMamma

22 september 2007, 14:40
Vandaag zou ik mamma's drie Franstalige caches gaan doen: La Defense, Le Grand en Isabelle. Ik had een flinke voorraad bier bij me en ik begon bij Le Grand. Wat een leuk parkje en wat veel bankjes! Bij het eerste bankje ging ik er eens goed voor zitten en trok een blikje bier open. Na een paar slokken kreeg ik een fantastisch idee: ik zou op elk bankje een biertje drinken en het lege blikje laten staan, zodat ik al van een afstand kon zien of ik een bankje al had gehad, of niet.
Na het achtste bankje (en achtste biertje) begon ik me af te vragen of ik de cache nog wel deze middag zou vinden. Want ik zag nog steeds een heleboel bankjes die ik nog niet had bezocht. Bij het twaalfde bankje ontdekte ik hoe dat kwam: een ijverige buurtbewoner had kennelijk mijn zorgvuldig achtergelaten blikjes weggehaald en in de prullenbak gegooid! Ik twijfelde of ik helemaal opnieuw zou beginnen, want daarvoor had ik niet voldoende bier bij me. Ik wankelde naar het dertiende bankje (of was dat veertien?) en probeerde een coördinaat te vormen. Dat kon niet goed zijn, want dat was een achtertuin. Of woonde daar de garagehouder waar mamma altijd haar cachemobiel laat repareren? Ik belde met Helpdesk Haaglanden en kreeg het nummer van de mammafoon. Maar mamma was blijkbaar een nieuwe cache aan het voorbereiden, want ik hoorde slechts de voicemail. Dan maar verder met La Defense.
Toen ik die had afgerond, stopte daar ineens het zwarte monster van collega Pyne. Hij stelde voor om samen naar Le Grand te rijden en daar bleek ik op 5 meter van de cache gestaan te hebben. Na het opmeten van het juiste coördinaat ontdekte ik mijn Scheveningse vergissing. Tja, had ik dat laatste biertje beter niet kunnen drinken?
Nadat Pyne me had gewezen waar ik de dichtstbijzijnde slijter kon vinden, namen we afscheid en ging ik op weg naar Isabelle.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1321. Isabelle - van IkbenMamma

22 september 2007, 15:05
Vandaag zou ik mama's drie Franstalige caches gaan doen: La Defense, Le Grand en Isabelle. De eerste twee had ik zojuist afgerond, en nu kon ik op hernieuwd bezoek bij Isabelle. Op een zondagmiddag in augustus had ik al eens in haar stal gestaan, maar toen was het zo druk dat ik de cache niet ongezien kon pakken. Vandaag bleek Isabelle buiten te staan, zodat er binnen nauwelijks mensen liepen. In vijf minuten was ik klaar en kon ik ook nog een leuke foto maken voor mamma.
Bedankt en proost, Biertje

1322

geo 1322. Achter de duinen - van The F-team

22 september 2007, 16:30
Bij aankomst bij het heempark was het duidelijk dat fietsende bierdrinkers en bierdrinkende fietsers hier lopend verder moesten. Een mooie wandeling door het heempark volgde. Op oudejaarsdag van 2003 was ik hier al eens geweest, maar dit keer moest ik letten op bruggetjes, planken, palen en bomen. Gelukkig ging alles in één keer goed, en kon ik -na een tussenstop voor een lekker biertje- op weg naar de cache. Die lag niet op de plek die ik verwachtte, maar dankzij de hint kwam ik toch goed terecht. Na afloop heb ik de doos wat beter afgedekt.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1323. Envirocache 2: verdroging - van Le Comte

23 september 2007, 09:40
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. Onderweg passeerde ik toevallig deze grondwatermeter. Met één oogopslag zag ik dat de waterstand -265 cm bedroeg. Door daarna mijn fiets strategisch neer te zetten kon ik ongemerkt de koker grijpen en het logrolletje beschrijven. Op het informatiepaneel staat een tekening van de grondwatermeter met de groene zone boven en de rode zone onder. In werkelijkheid is de rode zone boven en de groene onder. Gelukkig stond de meter in het groen en kon ik met een gerust hart verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1324. Werk aan de winkel (A2) - van Buitenschoen

23 september 2007, 10:10
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een rondje Bernheze. Als fietsende geocacher rijd ik nooit over de A2, maar vanwege deze cache ben ik speciaal gaan kijken naar de werkzaamheden. Voor vandaag waren er al twee not-founds gemeld, maar om 10:10 uur was de cache nog aanwezig. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat het zoeken langer duurde dan ik had verwacht. Totdat me ineens iets afwijkends opviel...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1325. AA 3 - van Geopatra

23 september 2007, 10:30
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. Onderweg passeerde ik de Brabantse Aa, waar ik in juni ook al eens was, maar dan aan de andere kant. Vandaag stond ik aan de goede kant en hoefde ik maar twee keer te bukken om de cache te graaien. De route was gelukkig goed befietsbaar, dus snel door naar AA4.
Bedankt en proost, Biertje

1326

geo 1326. AA 4 - van Geopatra

23 september 2007, 11:00
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. Gelukkig had Geopatra voor een paar nieuwe caches langs de Aa gezorgd, zodat ik me onderweg niet hoefde te vervelen. Ergens ging iets mis met de geplande aanrijroute, maar via een paar binnendoorpaadjes stond ik uiteindelijk toch op dit fraaie, rustige plekje. Naar de cache hoefde ik gelukkig niet lang te zoeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#121. Castle-/Kastelenseries 3: Seldensate Castle - van Geopatra

   dnf 23 september 2007
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. Onderweg pikte ook nog even de caches langs de Brabantse Aa op. In mijn enthousiasme dacht ik deze korte multi ook wel even te doen. Waarschijnlijk vanwege het bladerdak had mijn Geko zeer slecht ontvangst. 'Hoekje' wist ik gelukkig dankzij mijn ervaring te vinden, maar ik kon niet controleren of die plek klopte met mijn berekende coördinaat, zodat ik ook niet wist of ik de waardes van C, D en E juist had.
Ook de precieze plek binnen de ruitvorm kon ik niet bepalen, maar ik vermoed dat ik de juiste 4 cijfers heb genoteerd. Met de paal had mijn GPS ineens geen moeite en toen kon ik naar de cachekey. Ik kwam bij een 'big tree' uit, die overigens wel omgehakt was. Maar de cachekey op 2 meter hoog heb ik niet gevonden, hoewel ik mijn zoekgebied behoorlijk had verruimd. Omdat ik voor vandaag nog 22 caches op mijn lijstje had staan (ik was immers op weg naar Bernheze) heb ik het zoeken voortijdig afgebroken. Ik kom nog een keer terug, maar dan alleen voor de kastelenserie.

geo 1327. AA 6 - van Geopatra

23 september 2007, 12:50
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. Gelukkig had Geopatra nog een paar nieuwe caches langs de Aa gelegd, zodat ik me niet hoefde te vervelen. AA 5 kon ik niet vinden, maar bleek geript, zo ontdekte ik thuis toen ik de cachepagina las. Maar AA 6 lag er gelukkig nog wel en was snel gevonden. Nog een klein stukje fietsen en ik was in Bernheze...
Bedankt en proost, Biertje

1328

geo 1328. Rondje Bernheze 04: Effe Strekken - van Flet

23 september 2007, 14:25
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. In juni had ik al een groot deel bezocht, en vandaag zou de rest volgen, plus het slot accoord. Het was prachtig weer toen ik Bernheze binnenreed. Deze cache ligt naast een fietspad, dus benen strekken was er voor mij niet bij. Gelukkig was de opdracht niet al te moeilijk, waarna ik het laatste cijfer van het slotcoördinaat in handen had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1329. Rondje Bernheze 12: 10 Meter Bos - van Flet

23 september 2007, 14:45
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. In juni had ik al een groot deel bezocht, en vandaag zou de rest volgen, plus het Slot accoord.
In dit smalle strookje bos (met een lengte van ongeveer een meter of elf) moest ik zo'n twaalf meter lopen voordat ik ineens het dekseltje van de cache zag glinsteren. Toen ik na het loggen het bos uitstapte, was er net een fietser gearriveerd, die z'n best deed niet op te vallen. Nu ik de logs zie, zal het collega Zanaboza geweest zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1330. Rondje Bernheze 11: 't Rundje - van Flet

23 september 2007, 14:55
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. In juni had ik al een groot deel bezocht, en vandaag zou de rest volgen, plus het Slot accoord. Nadat ik de cache gevonden had, ging ik op zoek naar 't rundje. Helaas, niet gevonden. Wel liepen er vlakbij een aantal struisvogels rond die me heel nieuwsgierig aankeken. Een betere naam zou dus zijn: 't Struisje. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1331. Rondje Bernheze 40: Het Knotje - van Flet

23 september 2007, 15:10
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. In juni had ik al een groot deel bezocht, en vandaag zou de rest volgen, plus het Slot accoord. Na een stukje fietsen stond ik bij het knotje. In dergelijke bomen heb ik wel vaker moeten wroeten, met wisselend succes. Maar hier had ik de cache gelukkig direct te pakken. Nadat ik de juiste boom had uitgezocht...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1332. Rondje Bernheze 18: Venloop - van Flet

23 september 2007, 15:30
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. In juni had ik al een groot deel bezocht, en vandaag zou de rest volgen, plus het Slot accoord. Ik was al de vijfde bezoeker vandaag, maar ik had eigenlijk nog geen enkele collega ontmoet. Ook hier was de cache duidelijk verstopt, zodat ik snel mijn log kon schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1333. Rondje Bernheze 35: Waterput - van Flet

23 september 2007, 15:40
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. In juni had ik al een groot deel bezocht, en vandaag zou de rest volgen, plus het Slot accoord. Een echte put heb ik niet aangetroffen, wel een pomp die het water voor de koeien naar boven haalt. Ach, hiervan raakte ik niet in de put. Ik liep ook niet naar de pomp, maar zocht de kortste fietsroute naar mijn volgende doel: Halley.
Bedankt en proost, Biertje

1334

geo 1334. Rondje Bernheze 09: Halley - van Flet

23 september 2007, 15:55
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. In juni had ik al een groot deel bezocht, en vandaag zou de rest volgen, plus het Slot accoord. Als een komeet was ik naar Halley gereden, maar de cache lag niet naast het hek van deze sterrenwacht, maar ietsje verder. Een groot bord waarschuwde voor de gevaren die hier op de loer lagen, maar gelukkig bleef ik in leven en hield ik het droog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1335. Rondje Bernheze 02: Curvestone - van Flet

23 september 2007, 16:05
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. In juni had ik al een groot deel bezocht, en vandaag zou de rest volgen, plus het Slot accoord. Het einde van het rondje was bijna in zicht. Nog even een vreemde steen zoeken op de rand van de gemeentegrens leek niet moeilijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1336. Door d'n Del 2 - van Tim&Job

23 september 2007, 16:20
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. Hier maakte ik een klein uitstapje naar het paadje waar Napoleon met zijn leger naar Den Bosch was gelopen. Het was wel een heel erg smal paadje, maar Napoleon was tenslotte ook een klein mannetje. De cache was ook klein, maar toch had ik 'm snel gevonden. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte was hier vanmorgen ook al geweest. Ik dacht al dat ik de bandensporen van een pas gerepareerde Delftsblauwe Ford Focus had herkend...
Bedankt en proost, Biertje

1337

geo 1337. Door d'n Del 1 - van Tim&Job

23 september 2007, 16:35
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. Hier maakte ik een klein uitstapje naar het paadje waar Napoleon met zijn leger naar Den Bosch was gelopen. Vlakbij de cache zag ik een groepje wandelaar aankomen, zodat ik rustig dóórfietste. Iets verder wachtte ik tot de kust veilig was. Twee jongetjes kwamen me achterna rennen om te vragen of ik aan het geocachen was. Het bleken Tim en Job te zijn, de eigenaars van deze cache. Ze waarschuwden me dat de cache niet met de fiets te bereiken was, maar dan kennen ze Biertje niet! Het kostte me heel wat moeite en ik moest m'n fiets de laatste 15 meter op m'n rug nemen, maar uiteindelijk stond ik naast de cache. Leuk verstopt!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1338. Door d'n Del 3 - van Tim&Job

23 september 2007, 16:40
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. Hier maakte ik een klein uitstapje naar het paadje waar Napoleon met zijn leger naar Den Bosch was gelopen. Na mijn ontmoeting met de makers Tim en Job fietste ik door naar nummer 3. Die was niet zo moeilijk te vinden en ik kon mijn fiets erg makkelijk neerzetten. Er was ook nog een picknick-tafel waarvan verteld wordt dat Napoleon hier vroeger een biertje heeft gedronken. Daar had ik eigenlijk ook wel trek in, maar ik moest nog een paar caches in Bernheze doen. Snel verder dus!
Bedankt en proost, Biertje

1339

geo 1339. Dutch Liberty - van Geopatra

23 september 2007, 16:55
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. Hier maakte ik een klein uitstapje naar een beeldje dat iemand hier heeft neergezet. Ik heb geen goede ogen, maar wel een camera met zoomfunctie, zodat het antwoord op de vragen niet moeilijk leek. Toch wel, want de maand is niet goed meer te lezen. Misschien kan iemand met een ladder en een sopje even wat onderhoud plegen? wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1340. Rondje Bernheze 13: Het Kasteeltje - van Flet

23 september 2007, 17:25
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. In juni had ik al een groot deel bezocht, en vandaag zou de rest volgen, plus het Slot accoord. De cache ligt niet op de oprijlaan, maar een stukje er vandaan. Dat is natuurlijk voor de rust van de kasteelheer gedaan. Met zoveel geocachers die hier dagelijks stoppen ben je anders natuurlijk snel door je bier heen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1341. Rondje Bernheze 33: Den Berg - van Flet

23 september 2007, 17:40
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. In juni had ik al een groot deel bezocht, en vandaag zou de rest volgen, plus het Slot accoord. 'Berg' is wel wat overdreven voor deze heuvel. Daarvoor hoefde ik niet veel te klimmen. Ik had inmiddels wel een berg caches gevonden, de opdrachten gedaan en alle symbooltjes verzameld. Nu kon ik op zoek naar het slot.
Bedankt en proost, Biertje

1342

geo 1342. Rondje Bernheze: Het Slot accoord - van Flet

23 september 2007, 18:20
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. In juni had ik al een groot deel bezocht, en vandaag zou de rest volgen, plus het Slot accoord. Alle 50 caches had ik gedaan en nu was ik op weg naar het berekende coördinaat. De situatie was hier wat anders dan mijn kaart aangaf, dus ik moest een alternatieve aanrijroute kiezen. Even dacht ik dat ik verkeerd zat, maar toen ik me omdraaide zag ik ineens waar de cache verborgen was. De code was correct en even later schreef ik als 222e bezoeker mijn naam in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1343. Buitensporig - van PA3FUS & Ciara33

23 september 2007, 19:00
Vandaag had ik het rondje Bernheze afgerond en nu fietste ik weer terug naar Den Bosch. Bij dit stukje spoorlijn stapte ik even af. Grappig, dit particulier initiatief. Het kortste spoorlijntje van ons land?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1344. Peelrandbreuk - van @rend

23 september 2007, 19:05
Vandaag had ik het rondje Bernheze afgerond en nu fietste ik weer terug naar Den Bosch. Ineens voelde ik dat ik over een breuklijn reed en ik stapte af om m'n achterband te controleren. Ik zette m'n fiets tegen een informatiebord. Gelukkig geen lekke band, maar ik besloot toch maar een foto te maken van deze bijzondere plek. Zo leer je nog wat onderweg!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1345. St Annabosje - van 1ltmoos

23 september 2007, 19:20
Vandaag had ik het rondje Bernheze afgerond en nu fietste ik weer terug naar Den Bosch. Opeens zag ik een reusachtige eik in een bosje staan. Met tuidraden werd hij overeind gehouden. Ik maakte een foto en toen viel me op dat hier sprake was van een aardig hoogteverschil: het wijstverschijnsel. Daar had ik toevallig pas nog iets over gelezen. Zo leer je nog wat onderweg!
Bedankt en proost, Biertje

1346

geo 1346. Bedafsche Bergen - van 1ltmoos

23 september 2007, 19:45
Na een succesvolle afronding van het fietsrondje van Bernheze was ik op terugweg naar Den Bosch. Het begon al te schemeren, maar ik besloot toch even af te stappen en de Bedafsche Bergen te bedwingen. Dat kostte niet veel moeite, want ik had nog voldoende energie. Voor de foto heb ik het bierblikje net even buiten beeld neergezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1347. Rondje Bernheze 52: Kletsplaat - van Flet

23 september 2007, 20:35
Vanuit Den Bosch was ik vandaag op weggeweest voor een fietsrondje Bernheze. In juni had ik al een groot deel bezocht, en vandaag had ik het rondje afgerond. Om 13:40 uur was ik hier al gestopt en wilde ik net de cache gaan zoeken, toen twee bejaarde fietsers afstapten en in overleg gingen. Waren dat gepensioneerde geocachers of gewoon twee fietsende oudjes? Toen ze geen aanstalten maakten om te vertrekken, besloot ik een stukje verder te fietsen om daar af te wachten. Na een kwartier stonden ze er nog en toen ik nog eens een kwartier later voorbij fietste zat de ene in de hoek en de ander was aan het bellen. Waarschijnlijk een kletspraatje. Ik besloot mijn tocht voort te zetten en op de terugweg deze cache nog even aan te doen. Daarom was het al donker toen ik hier nogmaals voorbij reed. De twee mannetjes waren eindelijk weg en met de zaklamp vond ik de allerlaatste van het rondje. Zo, met een gerust hart kon ik nu naar huis
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1348. The Ixie's Saga 1: No hint - van Ixie

29 september 2007, 11:55
Vandaag fietste ik in de regio rond Utrecht, waar nog genoeg moois te (be)zoeken valt. De oplossing voor de eerste sage van Ixie stond snel op papier en de kortste route vanaf Utrecht Centraal had ik fraai op de kaart getekend, maar daar bleek inmiddels een verkeerskundig stokje voorgestoken. Dat kostte me een paar extra fraaie kilometers, maar daarna stond ik bij het prikkeldraad en wespennest. Omdat bekend is dat wespen op de lucht van bier afkomen, had ik vanmorgen met opzet niets gedronken. Ook had ik mijn regenpak volledig dichtgeritst en -gebonden, dus ik was goed voorbereid voor de strijd. Nadat ik ontdekt had dat het nest zich precies op het cachepaadje bevond, besloot ik tot een omtrekkende tactiek. En dankzij deze list had ik al vlot de kist tussen de struiken uitgevist. Ik wilde een TB achterlaten, maar die zat nog in m'n fietszak. Zou ik... nee, ik besloot het geluk niet te tarten met een extra wandeling langs de wespen en beperkte me tot een simpele log.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1349. Peppel! - van GOTCHA

29 september 2007, 12:25
Dankzij een goede voorbereiding vond ik de toegangsweg zonder moeite. Hij was gelukkig breed genoeg voor m'n fiets en ik werd -hartelijk dank- op tijd gewaarschuwd voor de laaghangende kabels. Het was net droog toen ik bij het bospad aankwam. Even wachten totdat wat hondenuitlaters waren gepasseerd, maar toen kon ik snel op zoek. Doordat ik de hint veel te letterlijk nam, was ik de cache al gepasseerd zonder te kijken. Maar toen ineens: gotcha! Een goed verstopt stukje natuur, waarvan ik vermoed dat er alleen hondenbezitters en geocachers komen.
Bedankt en proost, Biertje

1350

geo 1350. Likkabokka - van Team Professor X

29 september 2007, 13:10
Een hit and run? Nou, ik dacht het niet! Het begon al met de logische toegangsweg. Die is niet toegankelijk voor wandelaars of fietsers. Gelukkig wel voor brommobielen, maar die had ik weer niet bij me. Via het verderop gelegen fietstunneltje kwam ik aan de overkant, maar de GPS zei dat ik hier niet moest zijn. Dan maar vanaf hier de kortste (oei) weg naar de cache. De hint was duidelijk, maar dan blijven er nog heel wat meters over. Zowel hoog als laag, en achter en onder diverse achtergelaten bouwmaterialen gezocht. Na een minuut of tien besloot ik wat meer systeem aan te brengen en de zaak grondig aan te pakken. En ja, op een kennelijk overgeslagen plekje grijnsde het kokertje me ineens aan. De bok was vandaag gelukkig niet aanwezig; die had waarschijnlijk staan mekkeren van het lachen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1351. De andere kant - van Team Simpson

29 september 2007, 13:40
Het puzzeltje was gelukkig niet zo moeilijk, en de tip om deze cache te combineren met de Markenburger cache helpt natuurlijk. Ik deed die combinatie ook, maar het blijkt slimmer om eerst de Markenburger te doen en daarna pas deze. Om aan de andere kant te komen, ging ik op zoek naar een cachepaadje, maar dat zag ik zo snel niet. Eenmaal aan de andere kant bleek het nog maar een paar meter lopen. Nauwelijks brandnetels gezien, wel een duidelijk verstopte kist en een prachtig uitzicht tijdens het loggen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1352. De Markenburger cache - van Team Simpson

29 september 2007, 14:25
De waarschuwing voor extreem hoge brandnetels trok direct mijn aandacht. Op mijn extreme fietstocht door de regen durfde ik die extra uitdaging wel aan. Kasteel Marckenburg werd verwoest na een langdurige belegering door de bisschop van Utrecht. Terwijl iedereen op het kasteel honger leed, at de bisschop een steur, las ik op een bord naast het beeld, terwijl ik een biertje dronk. Dat gaf me genoeg energie voor het lastigste deel van de route. Maar helaas: de brandnetels waren zo klein, dat je er alleen last van zou hebben als je kruipend naar de cache zou gaan. En zóveel had ik nou ook weer niet gedronken...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1353. The red box - van Team Simpson

29 september 2007, 15:25
"Red box, kleine wandeling, een niet al te moeilijke cache." Fluitje van een cent, zou je zeggen. Nou, niets bleek minder waar. Het regende al de hele dag, dus dat maakte het terrein een sterretje lastiger. Bij de parkeerplaats kwam er een schaap op me af dat me blatend volgde. Op de plek waar het pad zou moeten beginnen, zette ik mijn fiets neer en begon aan de helse tocht. Het leek meer een (bijna) lege sloot, dan een dichtgegroeid pad. Ik strompelde vooruit, m'n schoenen steeds uit de zuigende modder trekkend. Door de regen en het bladerdak had mijn GPS regelmatig geen signaal. Iets verderop was een dance festival, waarvan de stevige basdreunen misselijkmakende reacties in mijn onderbuik opwekten. Ik wreef het regenwater uit m'n ogen en probeerde me te concentreren op het vinden van een rode kist. Aan opgeven dacht ik niet, en zo baggerde ik steeds op en neer over een pad (?) totdat m'n GPS weer wat aangaf en dan dook ik weer de struiken in. Na een half uur zag ik eindelijk iets opmerkelijks: het bleek de bergplaats van een groene munitiekist! (ik had het kunnen weten: de black box is immers ook niet zwart) Na het loggen in de regen struikelde ik weer terug naar mijn fiets. Daar bleek het schaap al die tijd op me gewacht te hebben. En hij was net zo blij, als ik!
Bedankt voor deze ervaring, en proost, Biertje

1354

geo 1354. Significant Magnetisch - van the workman

29 september 2007, 17:40
De brug over de Lek bij Vianen blijkt geen fietspad te hebben, dus ik moest een alternatief zoeken. Via de pont van Culemborg kwam ik uiteindelijk twee uur later kletsnat bij deze carpoolplek aan. Het was net even droog, dus de hondenuitlaters durfden naar buiten. Terwijl ik de tijd doodde met een biertje had ik de cache al snel ontdekt. Die was namelijk duidelijk aangegeven! wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1355. Aan het eind van Sluiseiland - van the workman

29 september 2007, 17:55
Met de fiets reed ik snel het hele eiland over. Iets te ver, ontdekte ik toen ik helemaal aan het eind stond. De cache lag namelijk een stukje terug. Tevreden constateerde ik dat het open raam inmiddels is dichtgetimmerd. Dat valt tenslotte ook onder het begrip 'cache-onderhoud'. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1356 [MZLE2007] Wie aan Lopik denkt, denkt aan... - adopted by team guppie

29 september 2007, 18:40
Wie aan Lopik denkt, denkt aan... bier. Want ik denk namelijk altijd aan bier. Vooral nu, want ik was door mijn voorraad heen. Doordat ik een onverwachtse omweg had moeten maken, liep ik bijna drie uur achter op mijn planning en ik moest nog terug naar Utrecht Centraal. Maar ik bleef positief, want het was even vijf minuten droog, zodat ik snel een foto maakte van de 374,5 meter hoge mast. Omdat ik een cijfertje verkeerd in m'n GPS had gezet, fietste ik de cacheplek vrolijk voorbij (ik dacht nog: waarom hebben ze 'm niet híer gelegd?), maar toen ik een privé-oprit in moest, ontdekte ik mijn vergissing. Zal wel gekomen zijn door een tijdelijk gebrek aan bier, zullen we maar zeggen, want zoiets overkomt me anders nooit. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1357. LW Carpool 1 - van Track_leader

29 september 2007, 18:55
Het was even lastig om uit te vinden hoe je hier legaal met de fiets kan komen als je bij de Mac staat, maar dat is uiteindelijk gelukt. Tevreden constateerde ik dat er een ruime fietsenstalling was neergezet voor passerende geocachers. Kennelijk was er al iemand actief, want er stond reeds een zwarte herenfiets. Daar kon de mijne makkelijk naast. Op deze regenachtige zaterdag was er weinig interesse van poolers. Het loggen was dus snel gebeurd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1358. Park Oudegein - van Team Guppie

29 september 2007, 19:20
Op een zonnige zaterdag in april bleek de cacheplek onbereikbaar door een groep (bierdrinkende) parkbezoekers. Daarom had ik een regenachtige zaterdagavond uitgezocht voor de herkansing. Zelf was ik al helemaal doorweekt, maar mijn tactiek klopte: op dit moment had ik het park helemaal voor mij alleen. De regen liep in straaltjes in m'n nek, terwijl ik in de schemering op handen en voeten door de struiken kroop. Hier werd regelmatig een feestje gegeven, constateerde ik tevreden. Maar er was geen cache te bekennen. Daarom heb ik maar een stuk ruimer van het nulpunt gezocht op een plek waar ik zelf een micro zou verstoppen. En dat werkte inderdaad een stuk beter!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1359. Industrie #5 Plettenburg - van Team Guppie

29 september 2007, 20:40
De eerste keer dat ik op zoek was, had ik één cijfertje verkeerd ingetypt, waardoor ik op een industrieplekje stond waar best een cache had kunnen liggen. Vandaag, als slot van een fietstocht door de regen, was de herkansing. Door wat tegenslag onderweg was ik veel later ter plaatse dan de geplande tijd van 17:05. Daarom had ik dus geen zaklamp meegenomen. Tja, eerst in het donker tussen wat struiken zitten graaien. Uiteindelijk zag ik het licht (figuurlijk dan) en zocht ik een paar meter verder langs het pad. Gevonden! Als dank voor dit industrie-werk heb ik een coin achtergelaten. Nu nog terug naar het station en wat eten (en oja, drinken).
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 mei 2007
Nu ik eindelijk alle tips verzameld had, kon ik op weg naar de laatste Industrie-cache. Hoewel ik op een prachtig plekje uitkwam, kon ik de kist niet vinden. Ook het ding uit de hint zag ik nergens. Nu ik thuis ben en nog eens op de kaart kijk, ontdek ik dat ik blijkbaar één cijfertje verkeerd in m'n GPS heb ingetypt, waardoor ik op zo'n 1000 meter afstand heb staan zoeken. Tja... Gelukkig liggen er nog voldoende caches in Utrecht, zodat ik deze een volgend keer (op de goede plek) zal bezoeken.

___________________________________________________________________


1360

geo 1360. Wat een strop! - van naaktslakkies

30 september 2007, 16:10
Terwijl ik naar de strop fietste, bedacht ik dat Claus en ik minstens twee overeenkomsten hadden. Net als Claus draag ik nooit een stropdas, ook niet tijdens het cachen. En net als ik was Claus gek op bier. Tenminste, Freddie Heineken was een goede vriend van de koninklijke familie, dus er zal op Huis ten Bosch wel geregeld een flesje bier geopend zijn. Al peinzend had ik de knoopplek bijna bereikt, maar ineens passeerde ik het plaatsnaambord van Brielle, waar ik natuurlijk even moest poseren. Lachend bekeek ik daarna het resultaat van drie avonden creativiteit en huisvlijt. Was er voor de nummers 1, 2 en 3 een geborduurde stropdas? wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1361. Dubbel pret - van florabora

30 september 2007, 16:30
Na een korte fietsrit stond ik bij de muur en zocht ik naar de zwarte gelpot. Het duurde even voordat ik door had dat ik aan de ándere kant moest zijn. Even omrijden en nog eens zoeken. Dubbel pret, dus. Waarschijnlijk ook voor Florabora. Ik keek even of ik haar werkkamer kon ontdekken. Is dat soms op de vijfde etage, met dat plantje voor het raam?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1362. Made in the USA - van MacOZ58

30 september 2007, 16:55
Ha, gelukkig weer een puzzeltje dat ik gewoon kan oplossen. En met een grappig resultaat. Ik heb even gewacht totdat de goudzoekers het terrein hadden verlaten en maakte deze zondagmiddag een korte fietstocht. Door mijn activiteiten van afgelopen nacht was ik een paar uur later wakker dan mijn collega Pyne. Die moest echter een lange wandeling maken, terwijl ik mijn fiets gewoon naast de cache kon zetten. Met schone handen beschreef ik het boekje. Een prachtig plekje!
Bedankt en proost, Biertje

1362

Terug naar boven

Door naar oktober