Blik op Biertje

Bierpraat april 2007

47 caches gevonden (logs 1020-1066)

1020

geo 1020. TXL - van GeoGup & Zoefff

1 april 2007, 14:30
Dit weekend zat ik met wat dorstige vrienden op Texel in een bungalow bij De Cocksdorp. Deze zondagmiddag wandelden we naar het startpunt, waar het al een drukte van belang was. Gelukkig had ik voldoende hoofdrekenaars plus een afgestudeerde wiskundige bij me, zodat we de tocht foutloos konden afleggen. De vierkante betonblokken zijn inderdaad rechthoekig en bij het paaltje met de gekleurde bovenzijde had ik ineens een afwijking van 20 meter, maar dat gaf geen probleem. Bozo (met contactlenzen) zag het getal in de verte, maar dat bleek achteraf iets anders dan in de hint staat beschreven. Op het bankje maakten we de slotberekening en daarna kwamen we inderdaad bij de cache uit. Hierna konden we nog even lekker uitwaaien op het brede strand. Maar daar word je wel erg dorstig van!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1021. Caching Texel 1: VVV Texel - van PanchoPepe

2 april 2007, 10:40
Dit weekend zat ik met wat dorstige vrienden op Texel in een bungalow bij De Cocksdorp. Op weg naar de veerboot was er nog net even tijd voor een korte stop bij de VVV. Terwijl de auto werd gekeerd, graaide ik het kokertje en schreef m'n log. Als dank voor deze nieuwe serie caches op Texel, heb ik een kleine coin achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1022. Fiets 'm d'r heen - van Nootdropje

9 april 2007, 15:50
Een cache ter ere van de 250e found. Alsnog gefeliciteerd, Nootdropje! Zelf bereikte ik die mijlpaal na ruim een jaar, die dag herinner ik me nog heel goed. Deze 2e Paasdag koos ik niet voor de meubelboulevard, maar voor een fietsrondje via Zoetermeer, Pijnacker en Nootdorp. Eerst stond ik aan de verkeerde kant van het hek, maar eenmaal aan de juiste zijde beland, had ik de micro snel in de smiezen. Ha, nu kon er eindelijk geproost worden.
Bedankt en proost, Biertje

1023

geo 1023. Treasure map - van GeDo

9 april 2007
De puzzel lag al een paar maanden onder het stof, totdat mijn goede vriend Mighty-Mike tijdens ons wekelijkse stapavond opeens over deze schatkaart begon. Het leek hem wel een leuke uitdaging. Ik vertelde hem dat ik er al een paar maanden mee geworsteld had, maar zei er niet bij dat ik al een deel ontcijferd had. Twee weken later meldde hij dat hij een deel had opgelost, maar nu nog op zoek was naar het startpunt. Hij was verbaasd toen ik uitlegde dat ik op dit punt ook was gestrand. Maar waar ik had afgehaakt, ging hij dóór en nog twee weken later wist hij mij te melden dat hij de puzzel had opgelost. Ik verslikte me zowat in m'n biertje! Blijkbaar hebben mijn geo-lessen een goede uitwerking op hem gehad. Thuis ging ik snel aan het rekenen en vond op de kaart een plausibele plek. Vandaag leek me een geschikte schatgraafdag. Het was er (zoals vaker te lezen viel) inderdaad erg druk, maar ik paste me aan de omgeving aan en kon daardoor ongezien de pot pakken. Bij het verlaten van het eiland zag ik dat een van de piraten nog een lege fles had achtergelaten...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1024. Rondje randje - van Orm en de geitjes

9 april 2007, 16:50
Deze 2e Paasdag fietste ik een rondje via Zoetermeer, Pijnacker en Nootdorp, dus dit rondje paste er prima bij. Met de fiets werd het echter geen rondje, maar een lijntje, want na het vinden van de cache hoefde ik natuurlijk niet terug naar het startpunt. Het kokertje zat een beetje klem, dus had ik ineens ook het omhulsel in handen. Dat gebeurt blijkbaar vaker, want daardoor steekt het geheel nogal boven het maaiveld uit. Vandaag geen steppende of fietsende kleine geitjes gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1025. Er bijna onderdoor in Pijnacker - van MRmcb

9 april 2007, 17:30
Volgens de beschrijving kan je bijna bovenop de cache parkeren. Dat zette me aanvankelijk op het verkeerde been. Met de fiets kan je wel tot aan de cache komen, maar er bovenop parkeren? Dat lijkt me onmogelijk. Doordat m'n scherpe blik (slechts 2 biertjes) op iets opmerkelijks viel, had ik het kokertje gelukkig toch snel in handen. Het zag er nogal nieuw uit!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1026. Container? - van MRmcb

9 april 2007, 18:00
In de categorie Mystery-caches bestaan er twee soorten: de onmogelijke puzzels en de internet-opzoek-vraagstukken. De eerste soort laat ik al meer dan een jaar aan me voorbij gaan. Maar dit is er gelukkig eentje van de tweede soort. Bij een andere cache had ik al geleerd dat treinwagonnetjes een uniek nummer (met controlecijfer) hebben, en nu blijkt dat dit dus ook voor containers geldt. Al snel had ik een slimme site gespot, waardoor de coördinaten kloek uit de kist kwamen. Deze 2e Paasdag fietste ik een rondje door de provincie, waarbij ik tot vlakbij de cache kon komen. Gelukkig verder niemand gezien. Zat iedereen op de meubelboulevard?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1027. VerBergen #1 - van vdbergjes

9 april 2007, 18:25
Bij tuincaches voel ik me altijd wat ongemakkelijk. Vooral als je in de tuin van de buren blijkt te staan. De cache ligt dus niet achter die twee plastic zakken! wink
Een metertje verderop stonden gelukkig ook voldoende voorwerpen om te openen of op te tillen. Ergens begon een hond te blaffen en aan de overkant schoven wat gordijnen opzij. Snel loggen en wegwezen dus!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1028

geo 1028. Hey-who-are-you-cache [GME2007] - van Scouting Erica

14 april 2007, 10:25
Stipt om 10 uur was de Hardcore Triangle op het event-terrein aanwezig. Terwijl Pyne, Quaerens en de Watjes alle soorten kleuren en vormpjes verzamelden, bestudeerde ik op m'n gemak de prijslijst van de aanwezige bieren. Inmiddels hadden Gpsgek en Boswijk Posse zich aangesloten en stonden de coördinaten al snel op papier. Hoewel Thex 50 meter verderop op koffie stond te wachten, vingen zijn radar-oren ineens de woorden 'eindcoördinaat' en 'laten we stiekem gaan' op. Plotseling was ons groepje uitgebreid met een opgewonden Thex, die nerveus de cijfertjes in zijn gps drukte. Die koffie kon wel even wachten!
Rustig wandelden we langs het water, terwijl de meters werden afgeteld. Hoewel nog uitvoerig overlegd werd wanneer precies de eindspurt ingezet zou mogen worden, bleek één persoon ineens niets meer te horen. Een duw, een schreeuw, een sprint en Thex had de kist in handen en liet die voorlopig niet meer los. Als vierde zette ik tenslotte mijn naam op de logrol. De TB die mijn voorgangers niet wilden meenemen, verdween in mijn tas. Naast het bier (natuurlijk).
Bedankt en proost, Biertje

geo 1029. Magdalena Bosch [GME2007] - van Pallas Athene + Kromhout

14 april 2007, 12:10
De Hardcore Triangle koos deze multi als eerste cache van vandaag. Watjes 9 + 15 bleven achter in de auto, maar met Watje 5, Pyne, Quaerens en Lein ging ik op pad. Bij WP1 zag Watje 5 al van een afstand het gevraagde getal, dus dat ging lekker vlot. Daarna passeerden we een (leeg) terras waar we helaas niet stopten. Een ouder echtpaar zag ons in de weer met onze GPS'sen en zeiden tegen elkaar: "Hé, dat zijn van die wandeltomtommetjes!" (Iets voor de begrippenlijst, Wilxlii?)
Op het laatste bankje (net iets te klein voor de hele groep) berekende Quaerens de eindcoördinaten. Op die plek leek het alsof er al druk gezocht was, maar het logboekje was nog leeg. Goud voor Pyne, die de bergplaats naast mijn voeten direct zag, dus zilver voor mij. Nadat iedereen had gelogd, dekte Pyne weer netjes de bekisting af. Hij wilde tot slot nog wat zand op het houten deksel schuiven, toen ik voorzichtig informeerde wat hij wilde gaan doen met die groene munitiekist die naast hem stond. Grijnzend opende hij weer de kuil en plaatste de cache terug...
Bedankt en proost! Biertje

geo 1030. Huh? [GME2007] - van Kromhout en Pallas Athene

14 april 2007, 14:11
Na Magdalena Bosch reden we naar Huh. Deze multi was kinderwagenvriendelijk, dus op het parkeerterrein zette Watje 5 de constructie in elkaar en legde Watje 15 erin. Toch moest hij af en toe een ander pad nemen of de wagen op één wiel door het zand ploegen, om alle waypoints te bereiken. Quaerens verzorgde ook nu weer feilloos de administratie (hij was de enige die geen pen bij zich had). Hij bleek overigens nog nooit van Pater Moeskroen te hebben gehoord en vraagt zich nog steeds af wat de functie van die cd was...
Iets verderop passeerden we een groepje hunters dat druk op zoek was naar een andere cache en daar maakten we kennis met Goedweerloper die nog een toepasselijke TB voor me had bewaard (TB Good Taste, een Heineken flesopener). Hij sloot zich direct bij onze club aan en vertelde uitgebreid over Brabant, zijn eigen caches, de vochtigheid van de Peel, en de steeds wisselende afstand tot cache Bah. Zoals Kromhout en Pallas Athene hadden verwacht, zeiden we vlak voor het eind allemaal in koor: "Huh?" Maar ook op de vermeende cachelocatie dachten we: Huh? Toch was het Quaerens die uiteindelijk de kist vond. Hah!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1031. Bah [GME2007] - van Kromhout

14 april 2007, 14:23
Van Huh naar Bah is maar een klein stukje, dus onder de brandende zon vervolgden we onze weg. De deur van de cache was bruut opengebroken, of kwam dat door iemand met hoge nood? Quaerens kneep zijn neus dicht toen hij de kist oppakte. Snel de frisse lucht in!
Bedankt en proost, Biertje

1032

geo 1032. Geocaching Multi Event 2007 - van Scouting Erica

14 april 2007, 15:15
Hoewel we al drie caches hadden gelopen, moesten we toch ook nog even de event-cache loggen. We reden naar het startpunt, waar we de Wortelwagen al zagen staan. Inderdaad, toen we aankwamen had Wilxlii zojuist de kist gelogd en werkte hij op zijn pda de administratie bij: formaat, locatie, afstand, weertype, vreemde plantjes, aantal bankjes, hoeveelheid honden. Daarna werd iedereen en alles op de foto gezet. Terwijl hij ook nog in het logboek keek naar de eerste loggers, gingen wij weer verder. Even een koud biertje halen bij het fort.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1033. Braintrainer [GME2007] - van Geopeter

14 april 2007, 22:30
Terwijl ik van m'n tweede biertje zat te genieten, had Quaerens de opgave op tafel zien liggen en was vast aan de logikwis begonnen. Daarna zetten Pyne en Schevy (van Team KIS98) hun tanden in de Zweedse blondines. Achter de schermen werd nog overlegd met een team dat al twee keer tevergeefs had gezocht, maar daarna stond er een leuk punt op papier. Nu was het wachten op de start van de avondcache. Tijdens het zoeken van de dwaallichtjes namen we even een extra afdaling. Het was Quaerens die de kist uit de grond trok, zodat alle wachtenden uiteindelijk toch een log konden zetten.
Bedankt voor de samenwerking en proost, Biertje

1034

geo 1034. De vloek van het Fort [GME2007] - van Scouting Erica

14 april 2007, 23:45
Nadat kapitein Kurk ons had toegesproken, moesten we nog een behoorlijke tijd wachten voordat ons team op zoek kon gaan naar de dwaallichtjes. Quaerens had als verrassing een voorraad breaklights meegenomen, zodat we elkaar in het donker zouden herkennen. Die kwamen ook van pas toen andere teams zich vertwijfeld afvroegen of ze nou een geel of een groen lichtje hadden gevonden. Wij konden ze het verschil laten zien. Langzaam kwamen de letters op papier. Waren we in staat hier een woord van te maken? Het voor de hand liggende 'bierhalen' bleek toch niet goed te zijn. Dan maar 'kielhalen' geprobeerd en daarmee kregen we toegang tot het graf van de vervloekte kapitein Kurk.
Pyne, Watjes, Quaerens, Lein en Team KIS98, bedankt voor de samenwerking en de gezellig dag.
En proost! Biertje

___________________________________________________________________


geo 1035. VerBergen #2: de oudste snelweg - van vdbergjes

15 april 2007, 12:40
Voor vandaag had ik een fijn fietstochtje verzonnen, dat mooi met een multi mocht beginnen. Met de fiets waren de wp's snel aangedaan. Ik passeerde bekende plekjes van andere caches en kon na 40 minuten het eindcoördinaat berekenen. Vreemd, 11 kilometer verderop? Ik corrigeerde mijn antwoord voor de waarde van B en kon toen op zoek. Maar zo makkelijk als de route was, zo moeilijk bleek het laatste stukje. Na een half uur besloot ik Gpsgek maar even te bellen om te vragen waar precies Boswijk Posse hem op z'n knieën had aangetroffen. Maar ook na die hulp kostte het me nog 10 minuten voordat ik de cache in handen had. Waarom staat hier eigenlijk geen konijnenhok? wink Pas later ontdekte ik het subtiele pijltje...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1036. I love Draculix - van Draculix

15 april 2007, 14:30
Vandaag had ik een rondje Zuid gepland, waardoor ik ook de gedenkplaats van Draculix kon bezoeken. Twee maanden geleden had ik de TB in handen gekregen en bij mijn moeder een foto gemaakt van een van de poezen. Vandaag fietste ik in een gebied waar ik in mijn beginnersjaar al een spannend avontuur had beleefd. Ondanks de droogte van de afgelopen maand en de hoge temperaturen van dit weekend, was het toch nog drassig, merkte ik toen ik mijn natte schoen uit het moeras trok. Het kistje was propvol en ik heb 'm iets leger gemaakt door een geocoin van papier eruit te halen. Op de terugweg heb ik wat beter uitgekeken, zodat nu mijn rechter schoen wegzakte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1037. Woudtse kunst - van Belbor

15 april 2007, 15:20
Op mijn fietstochtje via Nootdorp en Delft, was ik in 't Woudt aanbeland. Bij de kerk had vroeger een cache gelegen, maar door de komst van Kunst was er nu nieuwe locatie in dit dorpje. Vanwege het prachtige zomerweer zat een echtpaar uitgebreid te genieten van hun meegebrachte drank en etenswaren. Dat vind ik tegenwoordige de leukste uitdagingen: eerst zette ik mijn fiets op een strategische plek, maakte een aantal fantastische foto's, dronk daarna een biertje en controleerde tenslotte mijn bandenspanning. Ongemerkt had ik het kokertje gegraaid en zette ik mijn log. Dat was dus geen kunst! Of toch wel?
Bedankt en proost, Biertje

1037

geo 1038. Middenmolen - van Belbor

15 april 2007, 15:40
Twee dagen na het fietstochtje van Loze Jorry deed ik ongeveer hetzelfde, alleen in omgekeerde richting. Via Woudtse Kunst was ik op weg naar Grube, en passeerde daarbij de Middenmolen. Een lastig plekje met al die fietsers en wandelaars die van alle kanten opduiken. Eerst maar eens uitgebreid het bordje bestudeerd. De krassen heb ik niet gezien, maar wel viel me op dat de molenaars destijds ook al bier uit blik dronken. Mijn kennersblik had inmiddels al de waarschijnlijke bergplek gespot en in een soepele beweging verplaatste ik mijn rugzak en pakte het kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1039. Grube - van Belbor

15 april 2007, 17:10
De rekenpuzzeltjes mail ik altijd even door naar Miauw, een afgestudeerd wiskundige. Al snel kreeg ik antwoord, in de vorm van een ingescand bierviltje waarop de oplossing snel was neergekrabbeld. Plus de opmerking dat ik dit toch zeker zelf ook wel had gekund. Tja, het zag er inderdaad wel heel erg simpel uit...
Op deze bloedhete dag zette ik mijn fiets tegen het hek en betrad de stash-area. Het was nog een stevig stukje stappen, maar ik liep (gelukkig) in één keer naar de juiste plek. Daar trok ik me niets aan van de omstanders, maar ging strategisch zitten zodat men niet kon zien wat ik ging doen. Om te tonen dat ik voorlopig niet aan weggaan dacht, haalde ik een blik bier te voorschijn. Ondertussen zocht ik naar de cache. Omdat resultaat uitbleef, besloot ik even mijn goede vriend Wilxlii te bellen, die aangaf dat ik nog wat méér werk moest verzetten om de pot te vinden. Iets later was het bingo en schreef ik mijn naam onder die van twee oude bekenden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1040. Lijn @ - van Artclouds

15 april 2007, 17:55
Tot slot van mijn zondagse fietstocht bereikte ik dit verrassende plekje. Zou Artclauds soms aan de overkant wonen? Tot mijn verrassing was het logboekje helemaal leeg. Niet alleen het doosje was dus vervangen. Lijn 8 heb ik helaas niet gezien, maar de prachtige coin maakte een hoop goed.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1041

geo 1041. Mooi Mariahoeve - van Alexander & Esther

16 april 2007, 13:10
Fourth To Find wink
Tijdens het GME2007 kwam deze nieuwe cache in Mariahoeve ter sprake. Prima geschikt om even in de lunchpauze te doen, dacht ik. Als hongerige (en ook dorstige!) verzekeringsagent kende ik de eetgelegenheid van WP5 natuurlijk op m'n duimpje. Ook de andere punten waren snel gevonden. Dat de straten niet naar koeien zijn vernoemd (zoals vaak wordt gedacht en zoals ook in een andere cache staat gemeld) was mij reeds bekend. En ook dat hier nauwelijks horeca is te vinden. Toch passeerde ik een klein terrasje waar men lekker in het zonnetje genoot van een drankje. Toch koos ik voor de cache, die ik aantrof op de verwachte plek.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1042. Virtual (changed 26-02-2007) - van Team Kleijn

28 april 2007, 8:45
Omdat ik 's avonds een (bier)feestje in Utrecht had, besloot ik lekker vroeg naar deze stad af te reizen, zodat ik overdag nog een flink aantal caches kon zoeken. Om 8:15 uur arriveerde ik op het Centraal Station, waar mijn fiets al klaarstond. De eerste cache voor vandaag was een virtuele: een lantaarnpaal op een T-splitsing. Toen ik daar een paar foto's maakte, kwam de bewoner naar buiten met een boodschappentas. "Voor een fotospeurtocht", legde ik hem uit. Met zo'n verklaring kan je namelijk de gekste dingen doen, heb ik inmiddels geleerd. Toen ik van de week de pagina van Virtual bezocht, las ik in een note dat er ook nog een aantal traditionals hier in de buurt liggen. Wat leuk, die ga ik dus ook nog even af.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1043. Onderweg-6 - van GPS Koeriers

28 april 2007, 9:10
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Van Onderweg-6 klopt helaas de hint niet en is de logrol vol, zodat ik mijn naam ergens tussen moest proppen. Gelukkig was er naast de sticker van mijn bijna-naamgenoot Biertjuh nog een beetje ruimte. Het is jammer dat de GPS Koeriers zulke goede zaken doen dat ze geen tijd meer hebben om hun caches te onderhouden. Of zouden ze deze klant inmiddels kwijt zijn, waardoor ze hier nooit meer in de buurt komen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1044. Onderweg-3 - van GPS Koeriers

28 april 2007, 9:20
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Eerst even een paar Onderwegjes naar boven gehaald en weer weggestopt. Wat een verrassende plek!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1045. Onderweg-4 - van GPS Koeriers

28 april 2007, 9:30
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Van Onderweg-4 klopte helaas de hint niet en was ook nog het kokertje verdwenen, terwijl er bij Onderweg-10 twéé kokertjes zouden liggen. Het is jammer dat de GPS Koeriers zulke goede zaken doen dat ze geen tijd meer hebben om hun caches te onderhouden. Of zouden ze deze klant inmiddels kwijt zijn, waardoor ze hier nooit meer in de buurt komen? Vandaag heb ik me als een echte koerier gedragen en één van de kokertjes van Onderweg-10 teruggebracht naar deze plek, en daarna de situatie iets aangepast zodat de hint weer klopt. Graag gedaan, hoor!
Bedankt en proost, Biertje

1046

geo 1046. Onderweg-10 - van GPS Koeriers

28 april 2007, 9:40
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Bij Onderweg-4 was het kokertje verdwenen, terwijl er bij Onderweg-10 twéé kokertjes zouden liggen. Het is jammer dat de GPS Koeriers zulke goede zaken doen dat ze geen tijd meer hebben om hun caches te onderhouden. Of zouden ze deze klant inmiddels kwijt zijn, waardoor ze hier nooit meer in de buurt komen? Vandaag heb ik me als een echte koerier gedragen en één van de twee kokertjes teruggebracht naar Onderweg-4. Graag gedaan, hoor!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#83. Park & Cache II - van GeoGup & Zoefff

   dnf 28 april 2007
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Met knikkende knieën en twee linker handen betrad ik deze ochtend het zoekgebied, maar deze verstopmethode bleek veel te creatief voor mij. Waarschijnlijk heb je ook nog twee scherpe ogen en een helder verstand nodig, dus ik had met die twee biertjes beter even kunnen wachten. Maar ik kom nog wel eens terug als ik nuchter ben!
Biertje

geo 1047. Onderweg-11 - van GPS Koeriers

28 april 2007, 10:20
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Helaas, het kokertje is gebarsten en de logrol is overvol, zodat ik mijn naam ergens tussen moest kriebelen. Het is jammer dat de GPS Koeriers zulke goede zaken doen dat ze geen tijd meer hebben om hun caches te onderhouden. Of zouden ze deze klant inmiddels kwijt zijn, waardoor ze hier nooit meer in de buurt komen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1048. Park & Cache I - van GeoGup & Zoefff

28 april 2007, 11:05
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Na alle koeriersplekken was dit rustige parkje een aangename verrassing. Jammer dat ik zo'n strak schema had, anders had ik hier heerlijk aan het water een biertje kunnen drinken...
Bedankt en proost, Biertje

1049

geo 1049. HogeBrug - van Jmeent

28 april 2007, 11:35
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Pas achteraf ontdekte ik dat er een fraaie hellingbaan vanaf de Hogebrug naar de cache loopt, maar ik had gekozen om het spoor over te steken bij station Maarssen. Een beetje omslachtig, vooral als je met de fiets bent! Iemand is bezig een hegje te planten (om het cachepaadje af te sluiten?) maar door de cachebezoekers krijgt dat geen kans van slagen, vermoed ik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1050. Park & cache V - van GeoGup & Zoefff

28 april 2007, 12:05
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Het derde cache-parkje van vandaag en er was helemaal niemand te zien. De fiets kon ik tegen de picknicktafel zetten en het derde blikje van vandaag kon open. Hierna had ik weer voldoende krachten verzameld om de pot uit z'n verstopplaats te trekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1051. Bourgondische cache - van Adamzuidvierhoog

28 april 2007, 12:25
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Na een pittig fietstochtje kwam ik rond lunchtijd bij het zoekgebied. Zoeken was niet echt nodig, want de kist stond al uitnodigend klaar. Helaas is een deel van de inhoud beschimmeld en is het logschrift tot en met het omslag volgeschreven. Daarom heb ik ergens binnen in een hoekje mijn naam gekriebeld. Mijn broodje heb ik met een blikje bier weggespoeld. Niet erg Bourgondisch, maar wel smakelijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#84. Park & Cache III - van GeoGup & Zoefff

   dnf 28 april 2007
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Na een flink aantal successen was dit het tweede Parkje waar ik m'n neus stootte. Na het lezen van de hint heb ik m'n handschoenen uitgedaan, maar dat hielp niet veel. Het is blijkbaar niet wat het is, maar wat ik zag was wel wat het was. Ik lees nu dat sommigen hier 4 of 6 keer zijn teruggeweest. Tja, dan heb ik nog 3 of 5 keer te gaan...
Biertje

geo 1052. Daar aan de waterkant: Merwedekanaal - van De Zebravinkjes

28 april 2007, 14:05
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. 's Morgens was ik in het noorden en nu zat ik in het zuiden van de stad. Leuk, zo'n nostalgische foto van tweeënhalf jaar geleden. Maar de situatie is flink veranderd. Ik stond even stil op het bruggetje en dacht het lawaai en de gebouwen even weg. En dat er een boom stond op de plaats van het stompje. Daarna liep ik naar de cache, want dat leek het enige wat de afgelopen tijd niet veranderd was. Gelukkig, die lag er nog.
Bedankt en proost, Biertje

1053

geo 1053. Overgang - van Bapamaci

28 april 2007, 14:25
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Op dit tijdstip was het niet druk in het park: alleen twee meiden die meer aandacht hadden voor hun hond dan voor mij. De cache lag precies op de plek waar mijn gps wees. Toen ik na het loggen nog even een broodje at, kwam er een hongerige eend het water uitgewaggeld, die aan m'n voeten bedelend omhoog keek. Of keek hij nou naar m'n bierblikje? wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1054. Gemini - van Bapamaci

28 april 2007, 14:35
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Nu ik toch in park De Koppel was, kon ik ook die tweede cache wel even doen. Omdat ik een paar jongeren zag hangen, wist ik dat ik in de buurt moest zijn. Slim hield ik mijn bier maar even in de rugzak, want anders zouden ze direct om me heen staan. wink Het kokertje lag snel in mijn twee handen.
Bedankt en proost, Biertje

1055

geo 1055. Etenstijd? - van Bapamaci

28 april 2007, 14:45
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Het was iets na etenstijd dat ik bij de stadsboerderij aankwam. Geen kip te zien. Allemaal aan het eten? Op de plek van de hint vond ik een logbriefje, afgedekt door wat hout. Ik was dus die geocacher die hier een kokertje heeft achtergelaten, om het briefje droog te houden. Nu lees ik dat dit dus niet de echte cacheplek was. Wat vreemd, want een andere verstopplek heb ik niet gezien. Of zou er met de hint wat anders worden bedoeld?
Bedankt en proost, Biertje
note26 mei 2007
Vorige maand (op 28 april) was ik hier ook al. Toen dacht ik de cache gevonden te hebben. Tenminste, er lag een papiertje met de namen van een paar geocachers onder wat hout. Achteraf bleek dit niet de echte cache te zijn. Vandaag was ik weer in de buurt en dit keer zag ik het paadje dat naar de juiste verstopplek leidt. Ik heb mijn naam nu dus op de echte logrol gezet.
Bedankt en proost! Biertje

geo NF#85. Industrie #3 Laagraven - van Team Guppie

   dnf 28 april 2007
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Rond 3 uur was ik op de cachelocatie, maar kon de cache niet vinden. Wél twee (lege) verstopplekjes die in de hint worden genoemd. Ook op de grond trof ik niets aan. Erg jammer, want nu miste ik tip3, zodat de locatie van Industrie #5 niet te berekenen is. Als de cache herplaatst is, kom ik weer terug.
Biertje

geo 1056. Industrie #4 de Liesbosch - van Team Guppie

28 april 2007, 15:25
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Netjes via de toegangspoort het industrieterrein opgefietst. Vanwege de bordjes 'verboden toegang voor onbevoegden' had ook ík het idee dat ik maar beter geen bewaker kon tegenkomen. Wel passeerden me een paar grote trucks met oplegger. De laatste honderd meter heb ik haastig te voet afgelegd, een beetje bukkend want ik zag een lege stoel op een balkon en de eigenaar kon elk moment weer terugkomen. De cache lag uiteindelijk op een verrassend plekje!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1057. Drie op rij #2 - van Danosi

28 april 2007, 15:45
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Dit was een goed plekje om lekker in het zonnetje de meegebrachte biertjes soldaat te maken. Misschien een tip voor het geval Biertjuh hier binnenkort komt: neem wat te drinken mee! wink
Bedankt en proost, Biertje

1058

geo 1058. Drie op rij #3 - van Danosi

28 april 2007, 16:25
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Toen ik op de vermeende cachelocatie aankwam, begon ik al te twijfelen. Maar het duurde even voordat ik door had dat ik per ongeluk naar de coördinaten bovenaan de pagina was gefietst, in plaats van naar de oplossing van de puzzel. Waarschijnlijk had ik bij de vorige cache net een biertje te veel gedronken...
Toen ik iets later toch op de juiste plek de kist uit de grond trok, heb ik er een TB van een matroos in gedaan. Dat leek me wel toepasselijk zo dicht bij al die schippers die hier aangemeerd liggen. En omdat zeelui erg van een biertje houden, ben ik benieuwd wie deze TB meeneemt...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1059. Industrie #2 de Wiers - van Team Guppie

28 april 2007, 16:50
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Met de fiets reed ik over het paadje langs het water, en ik was helemaal afgeleid (of kwam het door dat ene biertje dat ik op had?) zodat ik veel te ver doorreed. Even terug (en weer langs die visser) en daarna de cache opgepikt. Zorgvuldig de tip genoteerd, maar omdat ik #3 niet heb kunnen vinden, kon ik de berekening voor #5 niet afmaken. Die zal ik dus een andere keer moeten gaan zoeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1060. Drie op rij #1 - van Danosi

28 april 2007, 17:00
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Nummer 1 van deze serie was voor mij nummer drie en ik kon m'n fiets bijna tegen de cache neerzetten. Vanaf hier was er weinig van de sluizen te zien, dus ik ben maar even naar boven gereden. Dat valt overigens niet mee als je zoveel bier in je pens hebt zitten...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1061. Industrie #1 het Klooster - van Team Guppie

28 april 2007, 17:15
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Deze cache is ook met de fiets goed te bereiken, hoewel het fietspad 1 meter na het kruispunt plotseling eindigt. De bebouwing dringt hier gestaag op, en ik hoop dat hier straks ook een café met een gezellig terras komt...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1062. Bosrand - van Team Guppie

28 april 2007, 17:50
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Rond kwart voor zes arriveerde ik bij Park Oudegein voor de laatste kokertjes van vandaag. Op dit tijdstip was er niemand te zien, dus in alle rust kunnen zoeken en loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1063. Rood wit rood - van Team Guppie

28 april 2007, 18:15
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Rood wit rood stond geheel in het water en daarom wroette ik met de schroevendraaier in de plas en inderdaad: daar kwam het kokertje ineens naar boven drijven. Wonder boven wonder bleek alleen het buitenste blaadje van de logrol een beetje vochtig! Ik heb de cache daarom maar op een droger (dus hoger) plekje verstopt. Maar als het water nog méér stijgt, zal hij ook daar wegdrijven.
Bedankt en proost, Biertje

1064

geo 1064. De heksenboom - van X cars & Team Guppie

28 april 2007, 18:25
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Vanaf de bosrand via een rood-wit hekje ging ik op zoek naar een heksenboom. Ik zag een fraaie boom waar je 's nachts prima in een kring omheen kan dansen, maar die werd niet bedoeld. Blijkbaar was er net een dorstige heks op bezoek geweest, want naast de cache lag een lege drinkbeker met de resten van een kleverig (tover)drankje. Gelukkig niemand in de buurt, dus veilig kunnen loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1065. Champignano - van Team Guppie

28 april 2007, 18:40
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Van champignons houd ik niet, dus ik had mijn handschoenen al aangetrokken bij het betreden van het kweekgebied. Gelukkig was er op dit tijdstip niemand te zien, dus ik viel helemaal niet op toen ik op handen en knieën over de grond kroop. Met dit soort kleine logrolletjes ben ik altijd erg blij dat ik zo'n korte naam heb!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1066. Onderweg 5 - van GPS Koeriers

28 april 2007, 19:25
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Onderweg-5 was de laatste voor vandaag. Had iemand al gezegd dat de logrol helemaal vol is? Ik heb mijn naam dus ergens tussenin gekriebeld. Het is jammer dat de GPS Koeriers zulke goede zaken doen dat ze geen tijd meer hebben om hun caches te onderhouden. Of zouden ze deze klant inmiddels kwijt zijn, waardoor ze hier nooit meer in de buurt komen? Eindscore voor vandaag: 26 gevonden caches, 3 niet. In totaal 85 km gefietst in 11,5 uur.
Bedankt en proost, Biertje

1066

Terug naar boven

Door naar mei