Blik op Biertje

Bierpraat november 2004

6 caches gevonden (logs 284-289)

284

geo 284. Terpsichore - van Quaerens

8 november 2004, 21:45
Ja, waarom zou je tot 's ochtends wachten, als je een cache ook 's avonds kan vinden? Erop uit dus!
Toen ik de opgave voor het eerst bekeek, dacht ik heel even dat Terpsichore de muze van de snoeiharde gitaarrock was. Maar nee, ze is de muze van de danskunst. Ha, de tango! wink Met een half oog plotte ik het meest zuidelijke punt op de kaart van Den Haag en belandde zondag in een buurt waar ik al jaren niet was geweest... Mijn punt lag tussen twee pleintjes in, waarvan er een met bomen, ronde bankjes, prullenbakken tussen lantaarnpalen (nou ja, alleen de beugels stonden er nog, maar dat was natuurlijk een strikvraag met als antwoord 'nul'), maar bij de bankjes kon ik helaas geen 'kwarten' ontdekken.
Eenmaal thuis ontdekte ik mijn vergissing. De herberekening leverde een nóg zuidelijker punt op. En toen begreep ik ineens ook de muzikale hint die Quaerens had verstopt. Het nummer waar Minouschka gek van wordt, heet "Take Me Out" van de Engelse rockband Franz Ferdinand (15 november in de Heineken Music Hall). En waar moest ik zijn? Vlakbij de Frans Halsstraat en de Ferdinand Bolstraat! Dat daar volgens de kaart geen plein was, leek een kleinigheid. Eenmaal terplekke zou wel anders blijken. Maar vanmiddag moest ik na heel wat rondfietsen mijn falen erkennen. Eerst maar 's wat te drinken halen om weer helder te kunnen denken.
Inmiddels waren er nieuwe logs verschenen, met belachelijk veel spoilers: adressen, afstanden, geotechnische onwaarschijnlijkheden... dat kon maar op één plein slaan, en ik was niet de enige die de hints had begrepen, want het was er vanavond behoorlijk druk! wink Gelukkig had ik voldoende kleingeld bij me, zodat ik m'n GPS niet hoefde af te staan. Even later stond ik bij de bewuste boom, waar ik vlakbij ooit van plan was een micro te plaatsen... Opeens hoorde ik zachtjes "Take Me Out" en even later kon ik eindelijk mijn naam op de loglijst bijschrijven. Quaerens, bedankt.
Biertje
note 7 november 2004
Ja, hebbes! Na 2 dagen op diverse pleinen gezworven te hebben, heeft de hint mijn kwartje z'n laatste zetje gegeven. Uit de logs had ik inmiddels begrepen dat ik iets te zuidelijk zat. Ook wel spannend, want in die buurten kom ik normaal gesproken nooit... Morgenochtend neem ik de trein van 5.25. Gelukkig heb ik nog wat oude kleren, en met wat blikjes bier, ongewassen en ongeschoren, is mijn vermomming compleet! Wordt vervolgd...

___________________________________________________________________


geo 285. Trollendael - van Wildrooster (adopted by pyne)

16 november 2004, 19:00
Na anderhalf jaar zoeken bleek dat deze cache iets verplaatst was. Om het toch een beetje spannend te houden heb ik gewacht tot het donker was om samen met Schipper van der Decken met een zwak lampje de trollen uit hun tent te lokken. En dat is ons gelukt! Het logboekje is nu vol. Daarom het achterkartonnetje gebruikt. De weg terug (via Del1) bleek ineens een stuk moeilijker. Vooral als je de coördinaten van de parkeerplaats niet in je GPS hebt staan.
groeten, Biertje
dnf 17 juli 2003
Samen met Schipper van der Decken opnieuw het gevecht met brandnetels en meidoorns gevoerd, na de nederlaag bij Del1. Ook deze slag verloren, maar ik laat me door zo'n trolletje niet verjagen. Nee, ik kom terug!

___________________________________________________________________


286

geo 286. Hit-n-run - van Willxii Carrotte

21 november 2004, 13:55
Vandaag vertoefde ik weer eens in het geocache paradijs van Wilxiii, Toet en Ruurd. Vriend Miauw heeft onlangs een PDA aangeschaft en wilde de GPS-functie uittesten. "Doe maar een moeilijke, in de rimboe", had hij gezegd. "Hou je van honkbal?" vroeg ik.
Probleemloos bereikten we deze middag het verre veld. Terwijl Miauw bleef zoeken naar het exacte nulpunt, struinde ik de omgeving af. Na een half uurtje vond ik het wel genoeg, we wilden immers ook nog even de Titanic gaan lichten. Bij de neergezette fietsen kreeg ik een ingeving: "Wacht, nog één minuutje." En ja hoor, ineens herkende ik de hand van Lady Cachetta. (Die hand heb ik ooit nog eens vast mogen houden, tijdens een passionele dans, vandaar.) Ruurd, bedankt. Ongelofelijk hoe je tijdens je vangbal deze cache kon zien liggen. Maar ja, jij hebt natuurlijk ervaring met hoogstandjes. wink
groeten, Biertje

___________________________________________________________________


287

geo 287. Op zoek naar Hof van Delft - van Koos en Ambtenaartje

24 november 2004, 19:05
Na een jaartje struinen door het geocache paradijs Delft, kwamen 5 van de 6 foto's me bekend voor. Via internet vond ik ook die ene ontbrekende. Op een zondagmiddag lekker door de Hof van Delft rondgereden en identieke foto's gemaakt. Eerst dacht ik dat de aanwijzingen op de standplaats van de fotograaf moesten zitten (er is een fotocache in Delft die zo werkt), maar nog eens goed lezen van de tekst met een biertje in de hand doet wonderen. wink Ook de cachelocatie kwam me bekend voor, maar in de schemer liet de doos zich echter niet prijsgeven.
Een paar dagen later had ik een afspraak met wat vrienden in een Delfts café. Vooraf kon ik dus mooi even op zoek en nu met zaklantaarn lukte het me wel. In het jazzcafé stelde ik terloops voor om even naar dat andere café te lopen. Hoewel Miauw bij de waterschapsverkiezingen nog op Ambtenaartje had gestemd, reageerde hij ineens afwijzend: "Dan ga je zeker weer de hele avond met die geocachers zitten praten!"
Proost, Ambtenaartje en Koos. Dat biertje kom ik dus een andere keer wel halen!
Biertje

___________________________________________________________________


geo 288. Argus 1 Losdun - van Fixx

26 november 2004, 16:20
Vandaag een keertje niet op de fiets, maar met de tram: van het ene eindpunt naar het andere eindpunt. Onderweg de beschrijving gelezen. Oei! Geen rekenmachine en geen pen. In het winkelcentrum dus eerst een pen geregeld en daarna het wandelingetje rond de abdijkerk gemaakt. Ongevraagd werd mij verteld dat de bomen van vraag B minstens 100 jaar zijn en eigendom van de kerk. Plannen om daar een parkeerterrein te maken, heeft de kerk (gelukkig) tegen kunnen houden. De kunst die geocachers een warm hart toedragen (vraag D) bleek helaas niet de bierbrouwkunst te zijn. Geen knus café dus, maar buiten op een bankje heb ik met koude vingers de berekeningen zitten maken. Gelukkig ben ik goed in hoofdrekenen, dus moeiteloos bereikte ik de stash locatie. Mijn geoefende oog zag het kokertje al snel liggen. Na het loggen dus maar wat beter afgedekt, terwijl ik 'druk' bezig was met mijn fototoestel om de nieuwsgierige buurtbewoners af te leiden
Zo, en nu snel naar de kroeg! wink
bedankt, Biertje

___________________________________________________________________


geo 289. Titanic - van Keske27

27 november 2004, 17:00
Het lichten van de Titanic was geen 1-2-3tje. Allereerst bleek de DVD dagenlang niet bij Videoland te krijgen. Blijkbaar was er iemand die maar geen genoeg van de romantische scènes kon krijgen... wink
Maar toen ik eenmaal de film had opgezet (met een biertje erbij) was het beantwoorden van de vragen een peuleschilletje. Alleen het antwoord op vraag 11B kon ik niet vinden en heb ik gegokt. Maar omdat het om een 1-cijferig antwoord ging, kon ik er nooit ver naast zitten.
Vorige week wilde een vriend de GPS-functie op zijn nieuwe PDA uittesten en bracht me naar de berekende locatie. Maar dat kon nooit de goede plek zijn, zag ik direct. Toch maar een beetje (vluchtig) rondgekeken en weer naar huis gegaan. Per e-mail al mijn antwoorden voorgelegd en toen bleek ik er maar 2 meter naast te zitten! Vandaag op de fiets teruggegaan en nu wat beter (en hoger) gekeken. Daarna de tocht naar de laatste rustplaats van de Titanic gemaakt. Maar na een half uur rondkruipen besloot ik Kapitein Keske te bellen. Die kwam snel aanfietsen en toonde de cache op de plek waar ik met m'n neus gekeken had. Prachtig gedaan, Kees!
Na afloop nog eventjes met Keske staan praten. Na een uur toch maar naar huis gegaan. wink
Biertje

289

Terug naar boven

Door naar december