Blik op Biertje

Bierpraat augustus 2004

7 caches gevonden (logs 252-258)

252

geo 252. 't is maar een spelletje - van team Wij Drie

2 augustus 2004
Voor mij was dit zo'n cache die thuis hoort in de Triangle: een lastige, dus. Ik heb namelijk helemaal niets met spelletjes, vroeger al niet, nu nog steeds niet. Vrienden weten dat: terwijl zij moeiteloos avond na avond kunnen kaarten, kijk ik toe met een biertje. Geen probleem. Door het geocachen (is dat ook een spel?) heb ik me al eens moeten verdiepen in schaken en dammen. Maar nu lagen er 8 pittige vragen, waarvan er slechts 2 door middel van de inhoud van de kist op te lossen waren. Eén antwoord vond ik op internet, maar in de speelgoedzaak zaten de dozen verzegeld. Dan maar een vriend ingeschakeld, waarvan ik wist dat hij minstens 1 of 2 van de genoemde spellen bezit. Na 2 dagen kreeg ik de resterende 5 antwoorden en kon ik gaan mailen. Omdat één oplossing me niet correct leek, heb ik daar een eigen antwoord bedacht, en ik bleek gelijk te hebben: alle 8 in één keer goed.
Voor het doorgeven had ik iemand op het oog, plus een overhandigingsplek waar prachtige foto's gemaakt konden worden, maar Team Wij Drie vermoedde dat de cache vast wel in de driehoek zou blijven. Een blik in het logboekje leerde me dat collega Thex, bijgenaamd De Beuker, deze cache nog niet kent. Het gerucht gaat dat hij die bijnaam heeft omdat hij moeilijk tegen zijn verlies kan en dan woest om zich heen slaat. wink Thex, veel plezier!
Biertje

___________________________________________________________________


253

geo 253. Met de muziek mee - van Faming

3 augustus 2004, 22:20
De twee muzikaalste leden van de Triangle reisden deze avond met de muziek mee naar Leiden. Thex had speciaal hiervoor een discman aangeschaft, en Biertje wat extra blikjes ter stimulatie van het muzikale gevoel. De auto werd (achteraf gezien) op een heel slimme plek neergezet, en al zingende stapten we langs de grachten. Alle wp's konden we moeiteloos vinden. Met een verloopplugje hadden we twee koptelefoons aangesloten en zongen en dansten we mee, wat wel eens vreemde gezichten opleverde omdat we overal goed in het zicht stonden. Tenslotte dronken we op een prachtige locatie aan het water een paar heerlijk witbiertjes, berekenden we de eindlocatie en kletsten we even bij. Na het afrekenden bleek het ineens donker te zijn. Oei, en we hadden geen lamp bij ons...
Bij de stash area doken we het bos in. Met het licht van de GPSr-display zochten we naar onze muzikale beloning. Helaas, iemand was ons voor geweest. Een deel van de bekisting, met daarop de letters GC, troffen we aan, maar geen inhoud, ook niet in de struiken. Helaas, we hebben de maker inmiddels gemaild.
Voor deze cache is een hoop werk verzet. Ik hoop dat de wp's het overleven en dat de eindcache opnieuw geplaatst wordt. Faming, bedankt.
Biertje

___________________________________________________________________


geo 254. Pi-air!! - van Williii Carrotte

15 augustus 2004, 09:50
Tot voor kort had ik weinig moeite met die bke-caches. Je bekeek de punten, trok hier 's een lijntje, verbond daar 's een streepje en zonder te kijken graaide je de pot. Maar bij deze liep het allemaal wat anders. Door verkeerd inzicht kwamen mijn berekende punten niet uit bij een bruggetje. En na een vergeefse tocht belandde Pi-air op de stapel 'nog te doen'.
En daar bleef ie vier maanden liggen. Tot afgelopen week. Omdat ik vandaag naar Rotterdam moest, besloot ik de puzzel nog eens te bekijken. En vrijwel direct ontdekte ik mijn verkeerde aanname van destijds. Op de kaart zag de plek er goed uit en vanmorgen kon ik eindelijk mijn naam op de logrol bijschrijven. Als dank heb ik een TB achtergelaten. Eindelijk.
Op www.williii.nl staat het LAW-klassement waar bijgehouden wordt hoe vaak de caches van Lady Cachetta, Achtbaangek en Williii zijn gevonden en door wie. Daar moet ik nu weer een plaatsje gestegen zijn. Gauw even kijken...
Biertje

___________________________________________________________________


255

geo 255. Zoetermeer: Zeg 's AA - van Eniram&Andemo

17 augustus 2004, 21:05
Vervolg van 24 juli en 1 augustus.
Vandaag m'n speciale brandnetelpak aangedaan en voor de derde keer naar Zoetermeer gefietst. Wie A zegt, moet ook B zeggen. En blijkbaar ook C. De kist toch nog verrassend snel gevonden. Helaas had Team Minouschka al het bedlampje meegenomen. Daarom maar een TB achtergelaten. Bedankt voor de cache!
Biertje
dnf 24 juli 2004
De caches van Andemo en Eniram zijn de moeilijkste die ik ken. In bijna alle gevallen kon ik de stash niet in één keer vinden. Soms bleek een WP verdwenen, maar vaker keek ik niet goed of las ik verkeerd. Wat ging er dit keer mis? Het puzzeltje had ik binnen het uur (correct) opgelost. De wp's lieten zich redelijk makkelijk vinden. Geen probleem dus. Na een rekensommetje bereikte ik wp6. Maar hoe kon ik hier zonder prikken of graven een kist opduiken? Uiteindelijk dan maar het noodlijntje gegrepen, maar dat idee viel in het water, want voicemail. Teleurgesteld fietste ik terug. Dit had m'n 249e cache moeten zijn, zodat morgen de berentocht van Den Dolder naar Baarn m'n 250e zou gaan worden. Helaas, dat plannetje is dus gestrand. Thuis las ik in de oude logs de oplossing van het raadsel: de cache ligt helemaal niet op wp6, maar er is ook nog een wp7. Tja, wat een pech.

___________________________________________________________________


geo 256. Schildpad - van De wilde 13

23 augustus 2004, 19:55
Vanavond stonden de Schildpad en de Haas (op de wip) op het programma. Een leuke combinatie. Eerst maar even snel naar de Schildpad. Die had vanavond al heel wat bezoek gekregen, zo bleek uit het logboek. Bij 'Aap' zaten er een hoop apen in het blik, maar bij 'Schildpad' troffen we geen schildpad aan. Wel een hoop andere dieren. Als een haas ervandoor...
Biertje

___________________________________________________________________


257

geo 257. NSR #1: Up yours - van Azimuth! and pyne

24 augustus 2004, 15:30
Met een plastic tas met drie halve liters zette ik me op het bankje neer. Blijkbaar had hier iemand onlangs zijn fiets gerepareerd, want er lagen nog twee roestige spaken en een kapot ventielslangetje... wink
Graaien waar ik dat normaal niet zou doen? Bij deze dame kon ik wel vier plaatsen bedenken, maar pas bij het laatste plekje voelde ik wat ik zocht. Even was ik weer dat jongetje van 15... Een bijzonder plekje, overigens. Een half jaar geleden heb ik hier in de buurt nog de tango gedanst, met een dame waar ik direct helemaal weg van was. Helaas zag ze mij niet staan en ging ze elk weekend op stap met iemand waarvan ik het nooit zou kunnen winnen. Ach... Ineens was ik weer 35 en merkte dat ook het tweede blik leeg was. Snel schreef ik mijn naam in het boekje. Wat zou NSR eigenlijk betekenen? Nationale Sculpturen Route? O nee, Pyne heeft een voorkeur voor de Engelse taal. Het kwartje (en m'n derde blikje) viel. Dit was dus het antwoord op OSV? Dan ben ik heel erg benieuwd naar NSR#6! Bedankt Pyne en Kora.
Biertje

___________________________________________________________________


geo 258. De haas op de wip - van Eniram&Andemo

30 augustus 2004, 21:30
Ik had het al eens eerder gezegd: de caches van E&A vind ik de lastigste die ik ken. Bijna al deze caches heb ik pas na 2, 3 of meer keren kunnen vinden. En deze Haas was daarop helaas geen uitzondering. Uit voorzorg had ik voor versterking gezocht in de vorm van de slimme vogel Pino. Vorige week maandagavond startten we bij WP2, waar we na enig zoekwerk de goed verstopte aanwijzing ontdekten. Alles ging goed en we bereikten in de schemering WP4. De sterke zomerzon had de aanwijzing hier nogal verbleekt. Onafhankelijk van elkaar ontcijferden we de boodschap. De locatie bleek echter niet te kloppen, en we veranderden wat cijfers. Die plek leek beter, maar na een half uur zoeken met zaklantaarns besloten we te stoppen.
Een e-mail naar de makers leverden de juiste coördinaten (1 cijfer verschil) en vanavond zouden we de zaak even afmaken.
WP5 na enig zoeken gevonden (met wat nieuwsgierige huisdieren met belletjes om de nek), WP6 snel gevonden (alles lag nog op z'n plek), WP7 ook na enig zoeken ontdekt (met wat grotere nieuwsgierige beesten) en daarna naar WP8. Een leuke plaats, maar geen aanwijzing kunnen vinden en het begon al donker te worden. Drie telefoontjes later groef Pino de helft van de aanwijzing op, waarna we het ontbrekende deel te horen kregen. Daarna konden we eindelijk de cache graaien! Als dank voor de originele opzet heb ik een TB achtergelaten. Er zijn nu nog een paar E&A caches die ik moet doen, maar daarvoor ga ik dus eerst wat meer hulptroepen mobiliseren, zodat ik die in één keer kan doen.
Uit: BKE-spelletje (echt iets voor Williiii)
In: TB Zazu
Biertje

258

Terug naar boven

Door naar september