Blik op Biertje

Bierpraat juli 2004

24 caches gevonden (logs 228-251)

228

geo 228. Wijde Glop - van Team Mavos

10 juli 2004, 08:48
Hier had ik lang naar uitgekeken: een dagje geocachen met Weergaloze Williii. Die gaat meestal al om 4 uur 's morgens op pad, maar dan zit ik vaak nog in de kroeg. Als compromis zouden we daarom om half acht vertrekken.
Ons eerste doel was de Wijde Glop. Vlakbij stond een prachtig roestvrijstalen urinoir, maar we zouden eerst even de cache graaien. In een soepele beweging haalde ik die te voorschijn, terwijl Williii nog met beide handen in de zak toekeek. We troffen een maagdelijk nieuw logboekje!
Op de terugweg bleek het urinoir ineens verdwenen. Een gemeentereiniger had het ding zojuist in de grond laten zakken. Dan maar even door de rosse buurt, die tegenwoordig nog maar uit slechts één straatje blijkt te bestaan. En alle gordijntjes waren dicht; tja, het was natuurlijk nog veel te vroeg...
Biertje

229

geo 229. Geestmerambacht - van "Joker"

10 juli 2004, 11:10
Vandaag een dagje geocachen met Williii. Hoewel ik nog geen druppel op had, was ik deze ochtend bijzonder scherp: het lastige WP2 had ik direct in de gaten! Williii dacht dat ik de her en der liggende lege bierflesjes een mooi gezicht zou vinden, maar ik kreeg er alleen maar dorst van. En gezien het vroege tijdstip durfde ik nog geen blikje uit mijn rugzak te pakken. Na een gezellige wandeling wist Williii de cache feilloos te vinden, maar zag daarbij de TB even over het hoofd. Die gaat dus mee naar Leidschendam!
Biertje

geo 230. De Mare - van Team Energy

10 juni 2004, 13:00
Samen met Williii een dagje geocachen rond Alkmaar. Deze zou een makkie worden, want we zijn beiden gek op fotopuzzels en kunstwerken en Williii had thuis al een deel van de cachecoördinaten uitgedokterd. Razendsnel deden we de overige wp's aan, waarna we tot de ontdekking kwamen dat de cache nog zo'n 3,5 kilometer verderop lag. Dan eerst maar de auto halen... Totdat Williii een helder idee kreeg, een verkeerde aanname verbeterde, en om een herberekening vroeg. Dat leverde een wandeling van slechts 400 meter op! Na wat zoekwerk kwam dit keer het "Hebbes!" van mijn kant. Leuke wandeling!
Biertje

geo 231. Alkmaar Twin City Cache - van Team Mavos

10 juli 2004, 15:00
Vandaag een dagje geocachen met Williii rondom Alkmaar. Deze cache werd onze vierde en was een toonbeeld van optimale samenwerking. Omdat de aangegeven parkeergarage vol was, parkeerde Williii op kruipafstand van de cache. Daarna vulde hij de parkeermeter voor 1 uur en tien minuten, nu al wetende dat wij de cache moeiteloos om 15.00 uur zouden loggen. Alle berekeningen maakte hij feilloos en ik typte daarna ook nog eens foutloos alle wp's in. De zon scheen, overal zaten mensen op terrasjes...
Terrasjes? Ik snakte naar een biertje. Subtiel bleef ik dralen bij wat tafeltjes, maar Williii had het gevraagde jaartal al gevonden. En niet bij een café! Het pijltje van mijn gps ging continu van bar naar kroeg, maar nee hoor, Williii ging onverstoord door met het tellen van deuren, schepen en bouwjaren.
Volledig uitgedroogd liep ik achter hem aan naar de cachelocatie. Pas na het loggen zouden we iets gaan drinken. Snel vond ik de (vochtige) plastic zak met de cache. Exact om 15.07 uur zaten we weer in de auto. Williii haalde een flesje te voorschijn. Wortelsap? "Ja, lekker", loog ik. We vierden ons succes, helaas zonder alcohol...
Biertje

232

geo 232. Bear Den - van HongKongFoei

10 juli 2004, 16:25
Vandaag een dagje geocachen met Williii rondom Alkmaar. Omdat we daar om 3 uur al klaar waren, stelde Williii voor om naar Hoorn te rijden. Daar lag nog een makkelijke cache voor het oprapen. Ik geloofde hem volkomen en we gingen op weg... De afgesproken Alkmaarse caches had ik uitgeprint, maar de gegevens van deze cache had ik niet. Dat was geen probleem, want alles stond in Williii's pda. Hij las voor en moeiteloos vonden we de gezochte A en B. Ik maakte de berekeningen, waarna Williii de cachecoördinaten dicteerde. Alles ging nog goed toen we de auto uitstapten. Het paadje leidde ons naar een tweede gebied. Het terrein steeg met 3 sterren en werd een haast onneembare jungle. Alle mogelijke prik- en stekelplanten hadden zich hier gegroepeerd, en terwijl Williii ze opnoemde, was ik alleen maar bezig met te overleven. Wat ging er mis?
Natuurlijk, de pda en het blad met de berekeningen lagen in de auto. Terwijl Williii terugliep, besloot ik heldhaftig een nieuwe doorgang te forceren. Aan de rand van een moeras rekenden we alles na. Geen fout. Totdat Williii ineens ontdekte dat er stond: +59.
Toen hij een kwartier later moeiteloos de cache oppakte, op een plek die we al drie keer waren gepasseerd, kon ik niet langer kwaad blijven. Maar een wijze les voor iedereen die met Williii gaat cachen: controleer alles! wink
Hierna maakte hij het goed om me een koud biertje aan te bieden bij de afsluitende Thaise maaltijd vlakbij Schiphol. Williii, bedankt voor deze gezellige en leerzame dag!
Biertje

___________________________________________________________________


233

geo 233. Software Cache - van Team Minouschka

13 juli 2004, 21:45
Deze prachtige zomeravond leek prima geschikt voor een korte wandeling van ongeveer 2,8 kilometer door rustig gebied. Daarom zat ik niet met een biertje op een gezellig terras, maar vloog ik met Pino naar de Rottemeren.
Het begin van de tocht verliep spoedig, maar bij C ging het mis. Ons antwoord voerde een onverwachte richting op en we eindigden in een aardappelveldje (eigenheimers?). Geen hekwerkje te zien. We keerden terug en ontdekten dat er een bord was verdwenen: alleen de paal stond er nog. Daarom verhoogden we het aantal en zie: de richting en afstand naar het hekwerkje werden logischer.
Hierna liep alles van een leien dakje. Met een kennersblik (want nog nuchter) herkende ik een onnatuurlijk patroon en haalde ik de kist te voorschijn. Software-expert Pino inspecteerde de inhoud, terwijl ik een koud blikje bier opentrok. Leuke wandeling, bedankt.
Biertje

geo 234. Middelblok III - van zwerver

13 juli 2004, 23:00
Na samen met Pino de Software Cache gedaan te hebben, hadden we beiden nog zin een tweede avontuur. De afstand naar Middelblok bleken we iets onderschat te hebben, want het was al donker toen we bij het hekje stonden. Oei, een vogelgebied? Het teleurstellende resultaat van mijn vogelherkennerij bij 'Spring' kwam weer genadeloos naar boven. Gelukkig hoefde ik hier niets te herkennen, alleen maar op het pad te blijven en Pino te volgen. Die fladderde in een hoog tempo voor me uit. Gelukkig had ik m'n zaklampje bij me, anders hadden we de pijl in het pikkedonker nooit ontdekt. Mooi wandelgebied, alleen jammer dat de kikkers zo'n herrie maakten. wink
Biertje

___________________________________________________________________


235

geo 235. Bezoek ook eens een dambord (derde damzet) - van the dam-scout

17 juli 2004, 12:15
De Watjes hadden me uitgenodigd om weer eens samen te cachen ("maar niet te vroeg hoor!") en we besloten op de fiets eens een dambord te bezoeken. We wilden niet wachten totdat Chris de waypoints zou controleren, tenslotte had hij de Triangle uitgedaagd, hadden Pyne en Thex de cache tóch gevonden en heb ik ruim 20 jaar scouting-ervaring. Niet bij die groep waar Thex de Beuker steeds de riemen brak, maar bij de zeeverkennersgroep tussen de punten G en B. Bekend gebied voor mij dus.
Bij de punten D,F,H en I troffen we geen kaartjes aan. Toch zijn we even gaan kijken. Vooral punt F leek me interessant: Pyne had bij dit zwembad een aantal verleidelijke dames met verkoelende cocktails aangetroffen. Die wilde ik ook wel eens zien! Uiteindelijk vonden we 3 cijfers van het N-cöordinaat en 2 cijfers van het E-coördinaat. Met zo weinig gegevens zouden Vutters wanhopige mailtjes versturen, maar echte Hardcore Triangle leden laten zich niet afschrikken. Om 12.15 uur openden we met voldoening het doosje!
Biertje

geo 236. Summer - van pyne

17 juli 2004, 13:51
Vandaag was ik met Hardcore Triangle-collega's De Watjes een dagje fietsend op pad. Na ons succesvolle bezoek aan het dambord wilden zij deze bloedhete dag vieren met een bezoek aan Summer. Ik was nog wat depressief van mijn mislukking van Spring: te laat aan begonnen en net iets te ver weg voor een nachtelijke eindsprint. Voor Summer had ik wel een idee, maar nog niet echt iets gerekend. Toch sleurden de Watjes me mee, naar een buurt waar ik wel vaker met m'n gps rondgereden had.
Natuurlijk had Watje 9 de cache direct in handen. Na het loggen controleerden we nog even of er bekenden op het bankje zaten. Helaas, slechts twee oude Haagse dametjes. En ze bleken nog nooit van Pyne gehoord te hebben. "Pain?" zei degene met de wandelstok, "nee hoor, ik heb helemaal geen pain!" wink
Biertje

geo 237. South Park - van Azimuth! and pyne

17 juli 2004, 14:35
Vandaag fietste ik met Hardcore Triangle-collega's De Watjes een dagje door Den Haag. Van Mariahoeve via Scheveningen naar het Zuiderpark. Voor Watje9 viel de tocht in de brandende zon niet mee. Maar de belofte van een verkoelend ijsje hield haar op de pedalen. Omdat in de krant stond dat a.s. maandag een grote groep leerlingen het zwerfvuil zou gaan verwijderen, leek het me verstandig deze cache nog dit weekend te bezoeken.
In het park aangekomen bleek het vandaag typisch barbecue-met-een-biertje weer te zijn. Maar wij waren de enigen zonder bier en met een ander doel: cachen! Met een omtrekkende beweging volgde ik het duidelijke spoor van de Beuker, maar Watje5 nam een subtiel paadje en was net iets sneller. Hij mocht dus de TB meenemen.
Biertje

___________________________________________________________________


238

geo 238. Dood Hout - van Team Minouschka

19 juli 2004, 20:00
Deze cache is neergelegd voor de hard zwoegende Triangle cachers", aldus de inleiding van deze cache. Het grappige is dat Team Minouschka destijds de kreet "de driehoek Den Haag, Delft, Zoetermeer" op het forum heeft geïntroduceerd. Dit naar aanleiding van opmerkingen over moeilijke caches in die regio. In korte tijd werd de driehoek een begrip en op het Watch-It Event was er dus een Hardcore Triangle team aanwezig. De HCT-leden komen nog steeds in wisselende samenstelling bijeen om te cachen en komend weekend gaan we er weer eens met z'n allen op uit. Hartelijk dank, team Minouschka, want jullie hebben ons bij elkaar gebracht! wink
Vanavond was ik met Pino in deze buurt. Het was mooi weer, dus ik dacht dat Team Minouschka wel met de buren buiten een lekker bakkie zouden drinken, want ik had wel trek in een koud pilsje, maar helaas, niemand gezien.
Biertje

geo 239. Levend Hout - van Team Minouschka

19 juli 2004, 20:54
Deze cache was speciaal neergelegd voor de Triangle cachers. Maar op het moment van verschijnen had ik pc-problemen en was ik druk met de vakantie-voorbereidingen bezig. Als een van de laatste Hardcore Triangle leden betrad ik vanavond de stash area. Samen met Pino alle mogelijke plekjes afgezocht. Het hout bleek zo levend, dat het groen zelfs de hint aan het oog onttrok. Maar de volhouder wint.
Bedankt, Team Minouschka.
Biertje

240

geo 240. HSL in Zicht - van Williii Carrotte

19 juli 2004, 21:10
Wat heeft Williii toch met dromen? De ene keer gaat het over glazenwasser R.D. en dit keer betreft het fietser L.J. En wat een cijfertjes zien we weer! Dit is dus echt hogere wiskunde, en dan ben je bij de Hardcore Triangle natuurlijk aan het juiste adres.
Aanvankelijk was ik van plan de hele tocht van L.J. zelf na te fietsen, maar omdat ik vanavond met Pino toch in de buurt was, koos ik voor de makkelijke weg. Met de luxe wagen naderden we "de interessante locatie". Ik had gehoopt op een café of een terras, maar nee, ze hadden er zelfs geen maltbier. Wat een tegenvaller... Sportief als ik ben, liet ik Pino de cache vinden. Deze manier van verstoppen kende hij nog niet. Tja, hij komt niet zo vaak in Delft, blijkt wel.
Williii, bedankt.
Biertje

geo 241. Zoetermeer Rocky - van Eniram&Andemo

19 juli 2004, 21:30
Voor de tweede keer stond ik hier, een soort Rocky 2 dus. Pino was mee, want 2 zien meer dan 1. Omdat ik nu wel begrepen had dat ik het gras kon overslaan, zocht ik met m'n (boks)handschoenen onder de gordel. Terwijl Pino de hint oplas, had ik al razendsnel uitgehaald. Roerloos lag hij op de grond. Rocky was verslagen, Biertje had gezegevierd!
Biertje
dnf 20 mei 2004, 12.15-13.15 uur
Moeilijkheid 1 ster? Nou, maak er maar rustig 3 van! Ik heb goed gekeken langs de rand, daarna langs de hele kant, met m’n handen in het zand en ook nog achter elke plant. Na een uur vond ik het wel weer genoeg. Ik hoop dat de gemeente snel dat beeld terugzet, dan wordt deze cache weer een stuk makkelijker!

geo 242. Aap - van De wilde 13

19 juli 2004, 22:10
Het begon al te schemeren toen we bij de apenrots arriveerden. Behendig klom ik omhoog, terwijl Pino wat bangig dichter bij de grond rondfladderde. In m'n T-shirtje werd ik aangevallen door brandnetels en muggen. Uiteindelijk de cache gevonden, op de plek waar ik 'm eerst niet had gezien door de schutkleur. Goed verstopt, dus!
Biertje

___________________________________________________________________


243

geo 243. Dikhuid - van De Riempjes

23 juli 2004, 16:15
De print lag al ruim een half jaar klaar, maar pas vandaag had ik voldoende kleren gevonden die een beetje vies mochten worden. wink Het was weer zo'n middag dat ik met Mighty-Mike op pad was. In het bos zocht een drietal dames naar een plek voor een kopje koffie. Helaas, wij kenden slechts de route naar de dikhuid en daar werd vast geen koffie geschonken. Dat bleek te kloppen, zo zagen wij een kwartier later.
Moeiteloos beklom ik de dikhuid, terwijl Mike angstig toekeek. Pas na langdurig inpraten durfde hij iets dichterbij te komen en uiteindelijk overwon zijn hebzucht om de cache te loggen zijn klim- en hoogtevrees. Het logboekje is echt helemaal vol, bijna alle blaadjes zijn tweemaal gebruikt. Op het kartonnetje aan de achterzijde was nog een heel klein plekje leeg. Gelukkig heb ik een korte naam. De volgende die wil loggen zal zelf iets mee moeten nemen...
Biertje

geo 244. Maassluis 2: Herinnering 18-03-1943 - van inkesa

23 juli 2004, 17:25
Vanmiddag even met Mighty-Mike op pad. Maassluis leek wel uitgestorven. Snel inspecteerde ik de voor de hand liggende plek: niets. Even later vond Mike alsnog het kokertje op deze plaats. Goed gedaan, Mike! Tijdens het loggen speelde de beiaardier een vrolijk wijsje. Het is dat we nog meer op ons programma hadden staan, anders was ik graag tot het klokkenspel van 18.00u gebleven.
Biertje

geo 245. Maassluis 1: Eerste stad aan de waterweg - van inkesa

23 juli 2004, 17:45
Vandaag weer een middagje op pad met Mighty-Mike. Geen visser gezien. Waarschijnlijk allemaal met de Queen Mary 2 meegegaan? Ook deze micro werd door Mike opgeduikeld. Hij begint er echt handigheid in te krijgen! Terwijl ik met een biertje van het uitzicht geniet, vult hij het logboekje. Wat een mooi plekje...
Biertje

geo 246. Hap Snap #1 - van Claudia en Joerg

23 juli 2004, 20:20
Is dat toeval? Elke keer als Mighty-Mike en Biertje een middagje op pad gaan, besluit de hele frietbakkende regio zijn luiken te sluiten. Ook HapSnap 1 voldeed aan deze wetmatigheid, en juist nu kon ik een vette friet (en een kouwe kletser) goed gebruiken!
Op de locatie goed gezocht. En lang gezocht. De hint gelezen en nogmaals gezocht. Na nog een paar foto's gemaakt te hebben voor het familie-album, geven wij het op (net als de Watjes). We lopen terug, en dan duikt Mike opeens de struiken in. Hebbes! Wat een opluchting: we zijn slimmer dan de Watjes! Oei, als ze dit maar niet lezen... wink
Biertje

247

geo 247. Ketelbinkie #3 Quarantaine - van delta123

23 juli 2004, 21:50
Vandaag weer een middagje met Mighty-Mike op stap. Op dit terrein liepen we eerst gewoon onze pijl achterna, en het duurde dus even voordat we door hadden wat de juiste weg was. Terwijl de zon onderging, bereikten we het witte verlaten strand van het bounty-eiland. Wat een prachtige plek, het water liep me in de mond! Maar nee, eerst de cache. Die was redelijk vlot gevonden en na het loggen was het dan eindelijk tijd voor een...
Biertje

geo 248. Europoort Rotterdam - van slurpey

23 juli 2004, 22:30
Vandaag een middagje (en een avond) met Mighty-Mike op stap. Het was al donker toen we op onze laatste stash area arriveerden. Wellicht wat beneveld door de onderweg genuttigde consumpties, was ik ervan overtuigd dat we ook hier een micro moesten zoeken. Voorzichtig zochten we tussen de gladde rotsen naar kiertjes of loszittende stenen. Uiteindelijk dan maar de uitdraai bekeken. Aha! Gelukkig was het zo donker dat ik de griezelige spinnen niet heb gezien. Een mooie verstopplaats! Als dank een TB achter gelaten. Mike twijfelde nog over de juiste terugweg. Gelukkig had hij de route als tracklog opgeslagen! wink
Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#16. Zoetermeer, Zeg 's AA - van Eniram&Andemo

   dnf 24 juli 2004
De caches van Andemo en Eniram zijn de moeilijkste die ik ken. In bijna alle gevallen kon ik de stash niet in één keer vinden. Soms bleek een WP verdwenen, maar vaker keek ik niet goed of las ik verkeerd. Wat ging er dit keer mis? Het puzzeltje had ik binnen het uur (correct) opgelost. De wp's lieten zich redelijk makkelijk vinden. Geen probleem dus. Na een rekensommetje bereikte ik WP6. Maar hoe kon ik hier zonder prikken of graven een kist opduiken? Uiteindelijk dan maar het noodlijntje gegrepen, maar dat idee viel in het water, want voicemail. Teleurgesteld fietste ik terug. Dit had m'n 249e cache moeten zijn, zodat morgen de berentocht van Den Dolder naar Baarn m'n 250e zou gaan worden. Helaas, dat plannetje is dus gestrand.
Thuis las ik in de oude logs de oplossing van het raadsel: de cache ligt helemaal niet op WP6, maar er is ook nog een WP7. Tja, wat een pech.
Biertje

___________________________________________________________________


249

geo 249. Log! - van GR/Cairnteam

25 juli 2004, 11:30
De barre tocht van Den Dolder zou m'n 250e moeten worden, dus daarom stopte mijn chauffeur Williii op de heenweg nog even bij Log! zodat ik die als #249 kon inschrijven. Bij de stash area trof ik een achtergelaten eTrex Vista aan. Waarschijnlijk vergeten door een beginnende geocacher, in z'n euforie vanwege zijn eerste gevonden cache. Even in het logboekje gekeken wie hier zojuist was geweest...
Grijnzend constateerde ik dat het hier niet de eerste de beste hunter betrof. Over een half uurtje zou ik de eigenaar de hand gaan schudden. Leuk, m'n eerste biertje had ik weer verdiend!
Biertje

250

geo 250. Enkeltje Den Dolder - van GR/Cairnteam

25 juli 2004, 17:45
Dit zou m'n 250e found gaan worden, en mijn vrienden van de Hardcore Triangle wilden er voor mij een onvergetelijke dag van maken. En dat is ze gelukt! Allereerst liet Pyne op de heenweg zijn GPSr ergens liggen. Het is gewoon griezelig hoe hij wist dat ik daar ook langs zou rijden en 'm zou vinden! Daarna verrasten de Watjes iedereen door tegen hun gewoonte in als eerste te arriveren op het verzamelpunt in Den Dolder. De tocht verliep voorspoedig: de laatste nieuwtjes werden uitgewisseld en oude herinneringen opgehaald. Van al dat praten krijg je dorst, dus we zouden een biertje gaan drinken in Het Spiehuis. Daar bleek de gastvrijheid nog steeds op een laag pitje te staan, want een groot kettingslot hield het hek stevig dicht. Kora deelde wat chocola uit. Daarna bleken de batterijen van Albrt ineens leeg en ontdekte hij dat de klaargelegde reserveset nog thuis lag. Maar gelukkig, bij de Hooge Vuursche zouden we een biertje gaan drinken. Helaas: van zondag 25 juli tot dinsdag 3 augustus gesloten. Dan maar weer verder sjokken...
Het eind kwam in zicht. Ik wist iedereen te verbazen door ruim van te voren te voorspellen wat er op het hek te vinden moest zijn. Daarna moesten we nog even de vier getallen van de eindcoördinaten berekenen. Williii had daar een speciale methode voor. Gelukkig kon ik hem weerhouden om direct op pad te gaan. Een statisticus zou kunnen berekenen hoe groot de kans is dat iemand ze alle 4 fout heeft...
Het was Watje9 die de kist vond, waarna er gelogd werd. Nu nog even naar Baarn waar we in restaurant De Generaal een biertje zouden drinken. Maar opnieuw een tegenvaller: er was geen plaats meer, dus besloten we, uitgedroogd en hongerig, het enkeltje Den Dolder te nemen. En ja, om kwart over zeven dronk ik dan eindelijk m'n eerste biertje. Een heerlijke afsluiting van een prachtige dag.
Biertje

geo 251. Gooise stuwwal - van NenJ

25 juli 2004, 15:15
Tijdens Enkeltje Den Dolder (#250) passeerden we deze cache. We wilden hem eerst links laten liggen, maar hij lag rechts. Hij was dus verplaatst, zo wisten enkele oudere Hardcore Triangle-leden ons te vertellen.
Biertje

251

Terug naar boven

Door naar augustus