Blik op Biertje

Bierpraat september 2004

14 caches gevonden (logs 259-272)

0259no

geo NF#17. Froskestek II - van broek

   dnf 2 september 2004
Na mijn eerste poging (24 mei) was ik vandaag opnieuw in de gelegenheid om het hoge noorden te bezoeken. Omdat de kans gering is dat ik hier nog eens zal komen, besloot ik alles op alles te zetten om deze cache te pakken te krijgen. Van de aangemeerde boot trok ik me niets aan en na mijn vriendelijke "goeiedag, ik moet even iets zoeken" keek ik op alle mogelijke plekken. Helaas, geen kist. Wel een pan in de vorm van een voetbal en een dode vogel. Het Duitse echtpaar in de boot kon me helaas niet vertellen of de cache was weggehaald, want ze lagen hier pas een paar uur. Maar na een korte uitleg van het spel keken ze op hun eigen gps (ik zat op de juiste plek) en boden ze me een pikhaak aan, waarmee ik links en rechts heb staan prikken in de hoop het geluid van metaal of ketting te horen. Na een half uur heb ik mijn assistenten vriendelijk bedankt en ben ik weer vertrokken. Ik hoop zo meteen te lezen dat de cache tijdelijk was weggehaald om drooggemaakt te worden...

___________________________________________________________________


259

geo 259. Magnetische cache/magnetic cache - van diamant

3 september 2004, 16:55
Na twee eerdere pogingen (24 december en 18 april; in beide gevallen bleek de cache weg) had ik vandaag meer geluk. Dit keer regende het niet en de cache herkende ik vrijwel direct. M'n Geko 201 kan slechts afstanden in stappen van 100 meter projecteren, dus dat maakte het daarna wat lastiger voor mij. En daar was het (door het fraaie weer) behoorlijk druk. Veel steentjes bekeken, maar blijkbaar niet de juiste. Gelukkig telt een gemailde foto van de cache ook.
Omdat ook ik een totaal van 39 had, kon ik achteraf berekenen welk huisnummer ik fout had. Dat was dus C, het enige nummer waarbij ik in eerste instantie geen enkele twijfel had...
Biertje
dnf 18 april 2004
Omdat ik vanmiddag naar de ledenvergadering van mijn biervereniging moest, kon ik makkelijk 's morgens nogmaals deze cache doen. Mijn eerste poging (op 24 december) mislukte omdat net die dag de cache verdwenen bleek. Maar vandaag had ik opnieuw geen geluk. Hoewel ik net als de beelden scheel heb gekeken, en van een afstand, zoals een voorganger tipte, kon ik de cache niet vinden. Dan maar op zoek naar het kokertje, aan de hand van de hints. Maar helaas, geen witkleurig steentje gevonden. Dat was logisch, bleek later: het kokertje was weg. Als ik nog een derde keer naar Utrecht ga, zal ik eerst een hulplijntje raadplegen, zodat ik zeker weet dat ik op de juiste plek zit.
dnf 24 december 2003
Aha, nu is het duidelijk waarom ik niets vond... Net als mijn voorgangers had ik ook problemen met de vage blikken en scheve ogen. En hoewel ik me niet heb laten verleiden tot een slokje, had ik als controletotaal 39 in plaats van 40. Dit wetende berekende ik gelijk de coördinaten met een huisnummertje hoger. En hoewel deze locaties niet ver van elkaar af lagen, kon ik de cache niet vinden. Jammer dat hij verdwenen is. Ik hoop dat hij (op dezelfde plek) hersteld wordt, want ik ben nu razend benieuwd wat die gedurfde plek is.

___________________________________________________________________


geo 260. Urania - van Quaerens

11 september 2004, 12:50
Gisteravond ontdekte ik deze nieuwe Haagse cache, die niet zo moeilijk moest zijn, want de Watjes hadden hem kunnen vinden. wink Vanmorgen laat opgestaan, rustig met de tram richting de berekende locatie gereden en de megakoker te voorschijn getrokken. Collega Thex bleek al vroeg op pad te zijn, want hij was hier om 6.45 uur al geweest. Grijnzend constateerde ik dat het nachtelijk duister en de slaap in zijn ogen ervoor gezorgd hebben dat hij de TB over het hoofd zag. Jammer, Thex!
Biertje

___________________________________________________________________


261

geo 261. Kokosnoot - van Thex and Robin

17 september 2004, 16:05
Vanmiddag was het dan zo ver: schipper Biertje en stuurman Pino kozen het ruime sop. Twee scheepsjongens gingen mee om te hozen, want er was zwaar weer voorspeld. Het was droog, maar door het opspattende water was ik al snel drijfnat.
Het tropische eiland bevat geen witte stranden en wuivende palmen, zoals de foto's van Thex doen geloven. Nee, een woud van metershoge brandnetels maakt het zoeken een zware opgave. Pino en de kids bleven in de boot, terwijl ik snel naar de opgegeven plek ging. Het laatste stuk liep ik gebukt om niet opgemerkt te worden door de bemanning van de Alcatraz. Het puzzeltje aan het slot had ik pas een paar minuten geleden ontdekt. Oei, geen kompas bij me. Na een kwartier kruipen en struinen besloot ik de maker maar even te bellen. Die moest eerst vreselijk lachen en begon toen een onsamenhangend verhaal over oost en west en een nat pak. En of ik de cache mee wilde nemen. Tja, dan moet ik hem wel eerst even vinden! Na nog een kwartier zoeken, gaf ik de moed op en zocht een weg naar de steiger. En ineens zag ik 'm staan. Onder wat takken. Snel naar de boot, want het uur was bijna voorbij. Bedankt, Thex.
Biertje

___________________________________________________________________


geo 262. Williii's verjaardag - van Lady Cachetta

19 september 2004, 16:40
Gelukkig had ik Williii op zijn verjaardag al gefeliciteerd, want voor het feestje in het bos was ik duidelijk te laat. Al het bier was al op!
De Williii-quiz vond ik niet zo moeilijk, want ik ken hem al heel wat jaartjes. We hebben elkaar ooit op een woensdagmiddag ontmoet bij de bejaardengym. Williii wilde wat meer gaan bewegen en gaf zich toen op voor de marathon van Rotterdam. Ik wou toen ook, maar ik bleef de nacht ervoor iets te lang in het café hangen... Samen hebben we ook de liefde voor de kunst ontdekt. Zijn cache Kunstwerken was een van mijn eerste caches en die tocht eindigde op een voor mij zeer bekend terras. Met oudjaar heb ik nog een natte grap uitgehaald bij de Prairie en daarna kreeg ik nog een vluchtige relatie met Williii's dochter. Ik ontmoette haar stiekem bij een dansschool, maar Williii vertrouwde me blijkbaar niet zo, want hij was er steeds bij met z'n fototoestel, ondanks zijn winterslaap! wink
Nou Williii, nog vele jaren en vele caches erbij.
groeten, Biertje

geo 263. Venus in de Overgang - van Lady Cachetta en Williii Carrotte

19 september 2004, 18:30
Vanwege het fraaie weer besloot ik nog even naar Delft te fietsen. De kantine in de Natuurtuin bleek helaas dicht. En: Natuurtuin? Het leek meer op een doolhof! wink Minutieus telde ik alle paadjes, bankjes, bordjes en hekjes. De berekening leverde daarna zoiets geks, dat ik nog maar een rondje heb gelopen (het zogenoemde Rondje van de Zaak). Bij deze cache kan je namelijk telfouten maken, maar ook rekenfouten. En leesfouten natuurlijk.
Ik had er weinig vertrouwen in, maar ik ben toch maar even op de berekende plek gaan kijken. En tot mijn verbazing vond ik bijna direct de afdekplaat! De trommel wordt bewaakt door Nico de naaktslak, die geen moeite had om even stil te zitten voor de foto.
Lady Cachetta en Williii, bedankt. Ik stijg nu weer (met stipje) in het LAW-klassement!
groeten, Biertje

264

geo 264. Poëzie - van Lady Cachetta

19 september 2004, 19:55
Vele nachten bleef ik wakker
Woelend lag ik in mijn bed
Steeds verscheen haar beeld weer voor me
Waarom was ik aan de kant gezet?

Had ik mij misschien misdragen?
Had ik iets verkeerds gezegd?
Ik piekerde of ik 't haar zou vragen
Mijn liefde was toch heus oprecht.

In gezelschap hield ze keurig afstand
Logisch, want dat hoorde bij het spel
Maar ook in e-mails liet ze weinig merken
Ja, zag ze mij nu eigenlijk wel?

Lag het aan m'n grijze haren
Of m'n simpele gps-systeem?
Moest ik soms m'n fiets inruilen
Kwam het door mijn drankprobleem?

In mijn wanhoop doe ik nog één poging
Opdat ze voor mijn charmes zwicht
Nog éénmaal wil ik haar imponeren
Met dit oprechte liefdesgedicht...

Biertje

Uit: hartje "don't forget"
In: TB Lost and Loving It

geo 265. Chemie - van Fibobuijs

19 september 2004, 20:45
Op weg naar huis stopte ik even bij dit bankje. Voor mij is de belangrijkste chemische reactie de omzetting van suiker in alcohol door gistcellen. Maar helaas was inmiddels al m'n meegenomen bier op, dus na het loggen ging ik snel thuis een pintje pakken.
Bedankt, Biertje

___________________________________________________________________


266

geo 266. Euterpe - van Quaerens

22 september 2004, ontmaagd om 08:10
Al surfend en slurpend in het (internet)café ontdekte ik gisteravond dat er weer een nieuwe megamicro was neergelegd. In een parkje dat ik nog uit m'n jeugd kende en waarvan ik laatst nog dacht: Daar zou je mooi een cache kunnen leggen! En dat is nu dus gebeurd.
Na de hele nacht in diverse nachtcafés doorgebracht te hebben, stond ik vanmorgen om 10 voor acht al te wachten tot het hek openging. En iets later mocht ik mijn naam op de blanco logrol schrijven. Daarna nog even met Quaerens gepraat, die kwam kijken wanneer zijn cache gevonden zou worden en nu onverwachts de ontmaagding meemaakte. Quaerens, bedankt.
Thex geplaagd, mijn achtste maagd.
Biertje wink

___________________________________________________________________


geo 267. Twee kerken en een watertoren - van Quaerens

24 september 2004, 16:10
Gisteren stond ik hier ook, op de plek die mij het meest logisch voorkwam. Maar mijn berekening had geen mooi snijpunt opgeleverd, dus daarom eerst maar eens de buurt verkend. Zonder resultaat. Thuis nog eens de berekening gecontroleerd. Een lesje Ozi had ik niet nodig, want dat is mij met de bierlepel ingegoten. Mijn kaart is perfect gekallilabireerd en toen ik overschakelde van true naar magnetic verscheen er ineens een prachtig snijpunt. Een bekend punt, waar ik vanmiddag opnieuw met mijn vingers doorheen ging. Ik kwam wel een bierflesje tegen, maar geen micro. Daarom besloot ik mijn goede vriend Williii te bellen, die mij een lesje rustig en goed kijken gaf. En ja hoor! Bedankt, Quaerens en Williii.
Mijn volgende puzzel is het vinden van casa pyne. Daarvoor ga ik morgenochtend om 5 uur in een straal van 1634 meter kijken waar er licht brandt en de geur van koffie te ruiken valt... wink
Biertje

___________________________________________________________________


geo 268. Zandenbos - van ddvddv

25 september 2004, 14:45
Vandaag met vrienden op weg naar Drenthe. Even gestopt voor een demonstratie geocaching. Na een wandeling van 200 meter arriveerden we bij de stash area. Het was Joeri die direct de juiste plek aanwees. Mooie plek voor een langere wandeling, maar wij moesten helaas weer verder.
Biertje

geo 269. Gevaarlijk.nl - van Mr. TOP.NL

25 september 2004, 15:45
Vandaag met vrienden een weekendje naar Drenthe. Onderweg een demonstratie geocaching gegeven. Voor deze cache hoefden we nauwelijks om te rijden. Het gevaarlijke punt was gelukkig duidelijk aangegeven, zodat we de cache snel hadden gevonden. Joeri vond het doosje. Omdat er op ons (met bier) werd gewacht, gingen we weer snel op weg!
Biertje

Pyne     Biertje

Het Zwarte Monster van Pyne, een week eerder                    De auto van Joeri op dezelfde plek

geo NF#18. 2, 3 of 4 delen doe je hier - van GeoHaasNL

   dnf 25 september 2004
Vandaag met vrienden een weekendje naar Drenthe. Onderweg een demonstratie geocaching gegeven. Dit zou nummer twee worden. Op de meest logische plek achteloos polsdiep de grond doorploegd. Hè??? Na een kwartiertje toch maar even hardcore-collega Pyne gebeld, die hier vorige week nog geparkeerd stond. Ik bleek op de goede plek te staan, maar de cache is dus helaas weg. Mijn vrienden waren zwaar teleurgesteld, want hoe kon ik nou ooit nummer 1 van Nederland worden? Uitgelegd dat tegenslagen er nu eenmaal bij horen en dat ik me met een 52e plaats ook prima voel. Gone without logging within 30 minutes...

geo 270. 24599 - van Hgomsk

25 september 2004, 16:45
Vandaag met vrienden een weekendje naar Drenthe en gelijk een demonstratie geocaching gegeven. Ook Maarten wilde er nu wel eens eentje vinden en het is hem gelukt. Nog even gewacht of er aardige fietsers zouden afstappen, op zoek naar de juiste weg of een nieuwe vriend, maar blijkbaar waren ze al op de hoogte of al voorzien. Nog geprobeerd een TB achter te laten, maar het kokertje was daarvoor helaas toch iets te klein... Dan maar verder, naar het biertje dat op ons wachtte.
Biertje

___________________________________________________________________


271

geo 271. Tickbite cache - van GeoDoc

26 september 2004, 13:55
Met vrienden een weekendje naar Drenthe en tegelijkertijd een demonstratie geocaching gegeven. Maarten wilde met de gps lopen, maar het was Joeri die de cache vond. Dit soort caches zouden er meer moeten zijn! Toevallig had ik net vorige week in een cache bij Delft een tekenset geruild, maar Maarten wilde er een voor z'n EHBO-trommel. Daarna hebben we elkaar volgens de instructies uitgebreid op teken onderzocht, maar de voorbijkomende wandelaars keken toch een beetje vreemd op. Hadden zeker nog nooit van Borrelia burgdorferi gehoord. Tja... Bedankt, Geodoc.
Uit: tekenset
In: euro
Biertje

geo 272. Take a Score - van "Team Kleijn"

26 september 2004, 15:30
Met vrienden een weekendje naar Drenthe en gelijk een demonstratie geocaching gegeven. Op de heenweg niet goed opgelet en deze cache voorbij gereden, maar vandaag alsnog de juiste afslag genomen. Het was Maarten die de cache vond. "Wat is mijn score nu?" vroeg hij. Het bleek de 7e cache te zijn die hij met mij had gevonden. Tevreden stapte hij weer achter het stuur...
Biertje

272


Terug naar boven

Door naar oktober