Blik op Biertje

Bierpraat maart 2004

17 caches gevonden (logs 141-157)

142

geo 141. Mallekesh - van fvworkum

1 maart 2004, 21:23
Tijdens het voorgerecht werd ik gebeld dat er weer een maagd op fietsafstand lag. Ik zuchtte even, want ik zat net te genieten van een prachtig stuk kippenleverpaté en ik besloot mijn maaltijd niet te laten verstoren. Na de afwas en een kopje koffie las ik de krant en besloot daarna toch nog even op internet te kijken. Iets later zat ik op de fiets.
Ik was net een paar minuten in de stash area, toen er iemand aan kwam lopen. Het was Thex, dit keer niet in de stealth mode, want luid schreeuwend in zijn mobiele telefoon kwam hij op me af. (knip) Achterelkaar beschreven we de loglijst. Daarna besloten we een biertje te drinken in het café op de hoek. De muziek stond nogal hard. "Night fever, night fever" zongen de BeeGees. Snel dronk ik m'n glas leeg. "Waar ga je nou heen?" vroeg Thex verbaasd. "Ik moet nog even naar de haven", antwoordde ik en verliet haastig het café...
Biertje

geo 142. Fever #2: Harbor Head - van pyne

1 maart 2004, 22:40
"Night fever, night fever", zongen de BeeGees in het café waar ik zojuist was vertrokken. Het herinnerde mij eraan dat ik deze nacht nog even naar de haven moest. Op de fiets in de nacht met een stevige wind. Al fietsende de cache tot op 2 meter genaderd. Die laatste meters toch maar even afgestapt! wink
Wat een prachtig verstopplekje. Hier moet iemand met een betonboor flink bezig zijn geweest! Het plastic zakje maakte het pulken wat makkelijker. Maar het schrijven van de log (vocht) en het maken van een foto (wind) vielen niet mee. Alles is uiteindelijk weer goed gekomen. Gauw naar huis, want van al dat zeewater had ik weer dorst gekregen.
Biertje

___________________________________________________________________


143

geo 143. SuperSeyss - van fvworkum

4 maart 2004, ontmaagd om 09:10
Vanmorgen vroeg opgestaan om nog vóór werktijd een paar foto's te maken in dit park. Terwijl ik de camera instelde en naar de juiste plek sprintte, passeerden diverse hondenuitlaters met hun superblaffers. Pas toen ik klaar was en m'n spullen inpakte, kwam de boswachter voorbij. Even dacht ik dat hij mijn naam en adres zou gaan vragen (slik), maar nee. Zoiets doet alleen de Marechaussee. wink (Wat voor verklaring had ik voor die bierflessen moeten geven?) Net niet verjaagd, mijn 6e maagd!
Biertje

___________________________________________________________________


geo 144. Area 30H - van Thex

6 maart 2004, 12:25
Lange tijd dacht ik dat dit voor mij een No go area was. Van alles geprobeerd, met plastic folie, touwtjes, kroonkurken en een liniaal. Gisternacht bracht de alcohol ineens de oplossing. Ik had nog wel een kwartiertje nodig om de precieze locatie te prikken en daarna waggelde ik tevreden naar m'n bedje.
Vanmorgen in een rechte weg naar de Area gereden. Met een afwijking van 3 meter het kokertje opgevist. Ik zag dat Thex nog een verrassing voor me had achtergelaten: hij had in het gras een bierflesje begraven, waarvan alleen de dop nog boven de grond uitkwam! Hartelijk dank, Thex. Het was een mooie puzzel, die mij op een idee heeft gebracht voor een nieuwe cache.
Biertje

geo 145. Bouffen - van Thex

6 maart 2004, 13:40
Een paar weken geleden was ik hier ook, maar in het oprukkend duister, en zonder lamp, bleef de aanwijzing voor mij verborgen. Om te voorkomen dat Thex me opnieuw fotografisch zou betrappen, hield ik hem eerst een wortel voor, een levensechte, in de persoon van Williii. Dat liep anders af dan verwacht, maar Williii's log bevatte wel een cruciale aanwijzing. wink
Toen ik vanmorgen bij een andere log las dat de Thex-mobiel zojuist naar het poetshuis was gebracht om de moddersporen van Bouffen grondig te laten verwijderen, was ik er zeker van dat hij hier niet meer zou opduiken en durfde ik vanmorgen opnieuw het gebied te betreden. Ook nu weer geen enkel vervaarlijke beest kunnen ontdekken, zoals mijn angstige voorgangers steeds beschreven. Wel vond ik overal diepe bandensporen van Thex' zilvergrijze BMW. Die moet inderdaad behoorlijk onder de blubber hebben gezeten.
De 'levensgrote logische verstopplek' had ik al eerder onderzocht, dus die kon ik links laten liggen. Om de aanwijzing voor WP2 te vinden moest ik dus rekening houden met de fysiek van Thex, aldus Pyne en Williii. Gelukkig weet ik dat Thex een klein mannetje is, dat zich behendig in allerlei bochten kan wringen, en daarom zocht ik nu wat dichter bij de grond. En inderdaad, hebbes!
Na een korte omweg bereikte ik uiteindelijk de stash area. Door de regenbui van gisteravond en -nacht stond het weiland behoorlijk onder water. Ik kon me voorstellen hoe Alva en zijn mannen hiervoor destijds in paniek zijn gevlucht. Maar ik hield het hoofd koel en even later vond ik het kistje op een karakteristieke plek. Een mooie puzzel met een paar leuke grapjes. Bedankt!
Uit: TPG Geheugenspel
In: twee autootjes (uit de cache 'Enigma')
Biertje
(thuis opende ik het Geheugenspeldoosje. Bleek het een GPS-antenne te bevatten!) (toevoeging: Thex belde me verheugd op: hij was zijn GPS-antenne al een paar dagen kwijt, en wist nu waar het ding gebleven was! Zou ik zo vriendelijk willen zijn om... Hoho! Zo gemakkelijk gaat dat niet. Voor wat hoort wat. Een hint, bijvoorbeeld. Of een maagd... wink )

___________________________________________________________________


146

geo 146. Fever #3: Rainbow Window - van pyne

7 maart 2004, 18:00
Vorige week had ik hier met m'n dronken hoofd een oud kokertje van Pyne gevonden, vanmiddag ben ik volkomen nuchter teruggegaan om ook de echte canister te graaien. Op de plek waar ik op m'n knieën heb zitten friemelen en wurmen grijnsde hij me tegemoet. Ik kreeg er direct weer dorst van. Hoe had ik die nou over het hoofd kunnen zien? Tot slot nog even geprobeerd te bedenken welk beeld de regenboog hier kan oproepen. Daarna snel verder.
Biertje
note 2 maart 2004
Wat een mop! Bij sommige caches van Pyne kan je dus twéé canisters vinden, als je heel goed zoekt! Als 'bewijs' had ik nog een aantal foto's gemaakt van de plek waar de canister was gevallen. Nu ik weet waar de echte moet liggen, heb ik die foto's nog eens bekeken en op eentje de vorm van de dop herkend! Ik kom zeker nog een keer terug; kan ik gelijk even rondturen vanwege die toekomstige multi.
note 29 februari 2004
Helaas, dit kokertje moet als verloren worden beschouwd. Wat is er gebeurd?
Vanwege het vele bier vanmiddag in het café was ik niet meer in staat op m'n fiets te stappen. Er was dus een taxi besteld die me thuis zou brengen. Volgens mij reden we 'iets' om, en terwijl ik de chauffeur hierop wilde wijzen, passeerden we ineens wat regenbogen. "Stop!" brulde ik, "hier moet ik zijn!" Ik rende naar de brug en begon te zoeken. Toen zag ik dat het kokertje tussen de brug en de kantplank lag, op een richel. Onmogelijk daar bij te komen. Ik vroeg de taxichauffeur me te helpen en met een tak wisten we het kokertje naar de rand te schuiven. Ik was ineens weer compleet nuchter. Het kokertje was te dik om achter de wandplank naar buiten te duwen, dus geprobeerd het omhoog te werken. Maar ook daar was de ruimte te nauw. Daarna geprobeerd om het naar beneden te krijgen, zodat het op de grond zou vallen. Helaas, het viel op een tweede (lagere) richel, onbereikbaar voor stokken, vingers of zelfs het oog. Ik heb nog een aantal foto's gemaakt, maar daar bleek het kokertje niet op te zien. Sorry Pyne. Maar deze verstopplek was haast onmogelijk. Op de foto is de route te zien zoals we de koker van rechts naar links hebben geschoven, naar boven gewurmd, en naar beneden geduwd tot aan z'n huidige positie.

geo 147. Pastoor - van Eniram&Andemo

7 maart 2004, 16:05
Op zondag op zoek naar een pastoor. Wie doet dat nog tegenwoordig? Intuďtief legde ik m'n fiets op de juiste plek in het gras en zocht vervolgens eerst in alle verkeerde hoeken en gaten. Tja, dan blijft er maar één plek over en daar lag die oude snurker. Toen ik het kokertje opende, rook ik de zwoele geur van een bekend parfum. Direct verscheen het beeld van die temperamentvolle nacht met exotische muziek: mijn tango met Lady Cachetta. Inderdaad, een uur geleden had zij hier gelogd. Mooi. Dan wist ik waar ze naar op weg was. Misschien kon ik haar nog inhalen. wink
Biertje

geo 148. Pastoor Zomaar - van Eniram&Andemo

7 maart 2004, 16:35
Buiten adem arriveerde ik bij de plek waar ik Lady C. op haar knietjes had verwacht, maar nee, geen opvallend autootje te zien. Snel dook ik onder de brug en stootte twee keer mijn hoofd. Hit & Run, heet zoiets, en daar was al duidelijk voor gewaarschuwd. Na tien minuten was ik zélf aan geestelijke bijstand toe. Vanachter de ramen werd er gewezen. Naar de cacheplek of waren het gewoon aanmoedigingen? Gelukkig had ik nog een hulplijn over en ik belde de Lady. Helaas, voice-mail. Blijkbaar had ze het te druk...
The Night-hunter uit Zoetermeer was er gelukkig wel. Hij had zojuist Deepest Blue gevonden en was in jubelstemming. Moeiteloos kreeg ik de gewenste hint, waarna ik anderhalf uur na mijn voorgangster kon loggen. Dat grote tijdsverschil verklaarde waarschijnlijk ook waarom haar parfum inmiddels was vervlogen. Dit was een zeer lastige Hit & Run, maar dankzij Thex heb ik een teleurstelling weten te voorkomen!
Biertje

149

geo 149. Achter Randstadrail - van WenM

7 maart 2004, 17:05
Toen ik hier om 15.40 uur was, hingen er hanggroepjongeren op en rond de picknicktafel, waardoor ongemerkt graaien niet lukte. Maar om vijf uur was het lekkere zonnetje verdwenen, dus ook het omaatje en de jeugd, en kon ik de plek ongezien doorzoeken. Ik opende het kokertje en glimlachend zag ik dat de Lady hier vanmiddag ook al was geweest. Maar met wie was ze hierheen gereden? Met ongeloof zag ik de naam onder de log erboven. Wat? Was zij vandaag alweer op stap met Pyne? Een rode waas kwam voor m'n ogen en ik moest even gaan zitten. Ik snapte er niets meer van. Hoe kon ze mij dit aan doen? Waren onze ontmoetingen dan van geen enkele betekenis geweest? Waarom, waarom?
Toen ik weer op krachten was gekomen, pakte ik de logrol en zette mijn naam onder de hare. Aangeslagen vervolgde ik m'n weg richting het geocache-paradijs. Mijn Droom leek aan scherven. Zou ik deze klap ooit te boven komen...?
Biertje

geo 150. FiGiLiLi-02-vis - van Williii Carrotte

7 maart 2004, 17:55
Op weg naar mijn 150e cache. Net zoals de 50e en de 100e zou ook dit er eentje van Williii moeten worden. Gelukkig is er keuze genoeg. Met gepaste eerbied betreed ik het dak en kijk naar het graf van de oorspronkelijke cache. Het is echter dubbeltriest, want niet alleen het kokertje is een paar weken geleden gestolen, nu constateer ik dat ook de bloemen die Williii uit piëteit had neergelegd, door kwaadwillenden zijn meegenomen!
Hoofdschuddend over het gebrek aan normen en waarden fiets ik naar de viswinkel. Uitvoerig speel ik dat ik de cache niet kan vinden, maar ik merk geen enkele reactie achter de gordijnen. Pas als ik heb gelogd, komt er iemand naar buiten om te vragen of ik de schat heb gevonden. "Jazeker," antwoord ik, "maar hij was goed verstopt!" Zo is iedereen weer tevreden. wink Bedankt voor mijn 150e cache, Williii!
Biertje

geo 151. Op en Af - van Williii Carrotte

7 maart 2004, 18:35
Er resteerden nog twee puzzels in deze regio: Hogere Wiskunde (die voor mij toch iets te hoog gegrepen bleek te zijn) en Op en Af. Die laatste heb ik op de bekende Wortel-wijze opgelost: je probeert 's wat, en nog wat. En dan corrigeer je het geheel om wat beter passende coördinaten te verkrijgen. Waar ik zou uitkomen was nog een verrassing, want ik volgde gewoon m'n gps. Tot mijn eigen verbazing volgde het weggetje precies het pijltje en eindigde het exact bij 0 meter. Een logisch plekje en even later had ik weer een glazen hazelnootpastapotje in mijn hand. Die Williii eet 's winters wel erg eenzijdig! wink
Tevreden liet ik deze plek weer achter. Ik was ruim op tijd voor mijn afspraak met wat biervrienden. Toen ik daar een half uur later in de schemer aanbelde, keek ik even achterom. In dezelfde straat stond daar, hoog en machtig, het flatgebouw waar al een paar maanden iemand overwinterde. Even dacht ik dat er op de 9e verdieping een gordijn bewoog. Snel draaide ik me om en duwde de deur open. "Hee! Biertje?" hoorde ik al roepen.
Biertje

___________________________________________________________________


152

geo 152. AutHaagsch - van fvworkum

8 maart 2004, ontmaagd om 03:15
Na een enerverende cache-dag, afgesloten met een etentje en cafébezoek, kwam ik rond twee uur 's ochtends thuis. Zin om nu nog te gaan loggen, had ik niet; ik wilde slapen. Toch even gekeken of er nog wat nieuws was. En inderdaad, een maagd in Den Haag. Zou ik?
Ik vermoedde dat Mr. P wel vroeg naar bed was gegaan, na zijn drukke dag met Lady C. Ik moest dus nú mijn slag slaan! Iets later zat ik weer in de kou op m'n fietsje. "Deze maagd liet zich gewillig nemen", had ik wel eens gelezen. Inderdaad, in één greep pakte ik het kokertje en zette grijnzend mijn naam. Om 04.00 uur lag ik eindelijk in bed. Het was een wonderlijke dag geweest.
Biertje

geo 153. Fever #9: Endless - van pyne

8 maart 2004, 19:05
Gistermiddag was mijn Droom in scherven gevallen: altijd gedacht dat er iets moois kon opbloeien tussen de Lady en mij, vooral na onze temperamentvolle tango-avonden. Maar nu was ik tot de ontdekking gekomen dat zij liever op pad gaat met een man waar ik niet tegen op kan: de nr.2 van Nederland, in bezit van een auto en met een gigantische kennis en ervaring. Deze schok moest worden verwerkt, ik had rust nodig.
Samen met steun en toeverlaat Thex ging ik op zoek naar die rust. En die vonden we in een weids landschap met een smal fietspad. Af en toe hoorden we wat vogels, maar verder was het stil. Op de locatie aangekomen, stak Thex direct overal z'n neus en vingers in, en vond als eerste het kokertje. Maar hij had geen pen, en ik wel!
Teruglopend probeerde hij me wat op te beuren. En eenmaal bij de mobiel gearriveerd zag ik weer een lichtpuntje achter de donkere wolken.
Thex, bedankt voor de gezelligheid!
Biertje

___________________________________________________________________


geo 154. Passevrucht: het 6e ei - van Pino

10 maart 2004, 01:50
Deze cache ligt buiten de driehoek Delft-Den Haag-Zoetermeer, dus de gemaakte afspraken zijn hier niet van toepassing. Dat bleek wel toen ik na een half uurtje fietsen in de vrieskou moest constateren dat hier geen maagd meer lag. Dat was een tegenvaller, maar het feit dat de ontmaagder geen plezier van zijn daad had gehad ("unheimische omgeving", "bedenkelijk niveau") maakte toch weer wat goed. wink
's Nachts is het hier inderdaad wat donker, maar overdag zijn hier mooie foto's te maken. Dat zullen de logs hierna bewijzen.
Uit: bierkrat
In: bierflessenopener
Biertje

___________________________________________________________________


155

geo 155. Hogere Wiskunde - van Williii Carrotte

15 maart 2004, 19:05
Oei, Hogere Wiskunde, da's niks voor mij. En dit keer gaat het niet alleen om het vinden, maar ook om het fraai loggen. Want een hoog cijfer voor Hogere Wiskunde staat altijd goed op je C.V.
De eerste aanwijzing vond ik al in de naam Ruurd Draaisma. Zowel voor- als achternaam lijken zeer sterk op die van mij. Toeval? Ik dacht het niet. Die twee letters verschil leverden leuke associaties op, maar na twee keer tevergeefs de toegang tot de locatie gezocht te hebben, en daarbij ook een keer door de bewakingsfirma aangehouden te zijn, besloot ik het over een andere boeg te gooien. Hoe hadden mijn voorgangers het aangepakt?
Aanbellen bij Williii's buurvrouw om stiekem via het balkon binnen te dringen, durfde ik niet. Je moet nooit je leraar tegen de haren strijken. Beter is het om altijd als een attente en behulpzame student over te komen. Dat kan net het verschil tussen een 5,5 en een 6- opleveren.
Ik wist dat Williii's automobiel al vier maanden ongebruikt in weer en wind stond, en inderdaad, die voorruit bleek behoorlijk vuil. Hier kon ik me nuttig (en geliefd) maken: snel de spullen te voorschijn gehaald en even later glommen de raampjes weer als nieuw.
Daarna opnieuw naar de wijk waar Ruurd tot voor kort op eenzame hoogte zijn werk deed. Een gebouw met 446 hoge ramen was snel gevonden, maar nee, van ene Draaisma had de portier nooit gehoord. Iets verderop trof ik het bootje aan, waarmee Lady Cachetta naar de overkant was gevaren. Helaas, het lag aan de andere kant en geen schipper te zien.
Op alle mogelijke plekken zocht ik naar een lege chocoladepastapot, maar ook dat hielp niet. Ten einde raad zette ik m'n fiets neer en wou ik bij de zakken gaan neerzitten. Zakken? Wat een toeval! Toeval? Ik bleek deze rekenpuzzel op dezelfde manier te hebben opgelost zoals Williii dat zelf ook gedaan zou hebben: wat rondfietsen, voorbijgangers lastig vallen en uiteindelijk op wonderlijke wijze toch de cache vinden. Mocht Ruurd zijn oude beroep weer willen oppakken, dan kan dat, want ik heb iets voor hem achtergelaten. (Nee, geen foto, want (mooie) spoilers worden verwijderd, viel me op.) Zo, en nu eindelijk eerst een...
Biertje
(Als ik m'n cijfer binnen heb, zal ik mijn docent toelichten waarom deze cache voor mij zo problematisch was en bijna een nachtmerrie werd) wink

___________________________________________________________________


geo 156. Sedna zwerfkei - van fvworkum

28 maart 2004, 17:55
Een brok steen, afkomstig van de nieuwe planeet, Sedna? Daar moest ik het mijne van weten. Gelukkig was de rots nog niet door een wetenschapper meegenomen, zodat ik deze eens goed kon onderzoeken. Conclusie 1: steen blijkt niet oplosbaar in bier. Conclusie 2: er moet leven zijn op Sedna, want dat filmkokertje is niet vanzelf in die steen gekomen. Dat hebben die Sednezen heel kunstig gedaan!
Biertje

geo 157. Fever #1: Just around the hill - van pyne

28 maart 2004, 18:00
Ik had moeite om weer in het geocache-ritme te komen, na dat weekje skiën in de Franse Alpen. Om te wennen koos ik daarom voor deze Kijkduinse alp. Boven vond ik weinig sneeuw, maar wel een prachtig uitzicht over de Driehoek. De ondergaande zon zorgde voor een romantische sfeer. Ach, waarom stond ik hier nu alleen? Ik probeerde mijn tango-danseresje uit m'n hoofd te zetten, en pakte snel de cache. Nog een laatste blik over de zee en toen begon ik aan de afdaling naar het dal.
Biertje

156

Terug naar boven

Door naar april