Blik op Biertje

Bierpraat oktober 2010

68 caches gevonden (logs 2907-2974)

2907

geo 2907. Mijn eerste nano cache! - van robby_speurhond

2 oktober 2010, 09:20
Vandaag fietste ik rond Almere. Met de trein arriveerde ik om 08:50 op het station. Even een OV-fiets ophalen en mijn dagje in de polder kon beginnen. De eerste cache was een nano. Mijn eerste kennismaking met die kleine dingetjes was op 14 april 2006. Het was tijdens een nachtcache en het duurde 10 minuten voordat iemand bedacht dat dat knopje eigenlijk best wel vreemd was. Het was waarschijnlijk ook een van de eerste nano's in Nederland, want het was toen nog verboden er iets over in je log te schrijven om de verrassing voor de anderen te bewaren.
Tja, waarom de cachelegger dit plekje heeft uitgezocht om het aan heel geocachend Nederland te tonen, snap ik niet. De voortuin is helemaal niet bijzonder. En de steen waar de cache NIET onder ligt, heb ik niet gezien. Is die soms inmiddels meegenomen door iemand? Ik zou deze dag nog meer voortuinen tegenkomen, zodat ik ze goed kon vergelijken. Deze krijgt van mij een 3.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2908. 100 jaar Scouting, Hannie Schaftgroep Almere - van ThEsCache

2 oktober 2010, 09:40
Vandaag fietste ik rond Almere. Als oud-scout is het 100-jarige jubileum mij niet ontgaan. Om de cache die de HSG heeft neergelegd te bereiken, moet je een klein beetje klimmen. Vooral als het heeft geregend, is dat een echt glibberfestijn. Dankzij oude scoutingtechnieken bleef ik op de been. Zo vroeg op de ochtend was er nog weinig activiteit te bespeuren. Er stond één auto; kennelijk van één van de 40 vrijwilligers.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2909. Droge voeten 4 - van AMTS

2 oktober 2010, 10:15
Vandaag fietste ik rond Almere. Ook gemaal De Blocq van Kuffeler heeft een gedichtje op de gevel: "De hoge vaart verstrengeld, met de lage vaart warrelt, in een woest watertango, omhoog naar het Markermeer".
Hier dacht ik nog even over na, terwijl ik mijn naam op het logstrookje schreef en de aanwijzing noteerde. Ik dacht dat ik in de loop der jaren al meerdere caches van deze serie had bezocht, maar het blijkt pas mijn tweede.
Bedankt en proost, Biertje

2910

geo 2910. De Gemeentegrens - van Stoethaspels

2 oktober 2010, 10:35
Vandaag fietste ik rond Almere. Precies op de gemeentegrens moest ik zijn en na wat rondklauteren vond ik de kist op een plek waar ik al eerder had gekeken. Het terugstoppen duurde nog veel langer, want óf de afdeksteen was kleiner geworden óf de kist was gegroeid. Maar uiteindelijk was ik tevreden met het resultaat en kon ik weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2911. Timkers Travel, Mexico - van timker

2 oktober 2010, 10:55
Vandaag fietste ik rond Almere. Van Almere naar Mexico is een flinke trip, maar gelukkig hoefde ik die afstand slechts virtueel af te leggen. Het puzzeltje was namelijk niet moeilijk en al snel had ik de juiste locatie op de kaart gezet. Op weg naar de cache werd ik 'aangehouden' door een man in een camper, die de weg zocht. Helaas, ik was pas twee uur op pad en kende Almere dus nog niet zo goed. Ik adviseerde hem om het te proberen bij de bestuurder van de auto die achter hem stond. "Dat is mijn vrouw," antwoordde hij gelaten. Later zou ik hem nog twee keer zien staan, maar niemand kon hem kennelijk helpen...
De verstopplek van de cache had ik natuurlijk snel in de gaten. Die hoefde ik aan niemand te vragen. Wel struikelde ik over een geniepig neergezet paaltje, waardoor ik licht gewond raakte vlak onder m'n knie. Daarna moest ik nog even een grote spin verplaatsen, maar toen kon ik mijn naam in het boekje schrijven. Als dank heb ik een mooie coin achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2912. Schildpad is verliefd - van Langzaam

2 oktober 2010, 11:55
Vandaag fietste ik rond Almere. Ja, Biertje is ook wel eens verliefd geweest. Maar dat eindigde helaas bijna altijd met een kater. En daardoor ontdekte ik al op jonge leeftijd de drank, want bier loste elke keer mijn problemen op...
Maar deze verliefde schildpad heeft me toch wel even beziggehouden. Het spoor was goed te volgen, hoewel een andere verliefde vogel ook een tocht had uitgezet, met oranjerode stippen. Door mijn slaperige oogjes (gisteravond iets te laat uit het café gekomen) haalde ik die soms door elkaar. Toen ik als eerste aanwijzing de C vond, ben ik toch maar even teruggekeerd omdat ik dacht dat ik de A en B had gemist. Ook kwam ik sommige letters wel drie keer tegen, terwijl ik uiteindelijk de A, B en D niet heb gezien. Gelukkig wist ik dankzij de hint de pot toch nog te vinden. Dat maakte me weer zo blij, dat ik mijn modderschoenen vergat en vol liefde mijn naam in het logboekje schreef.
Bedankt en proost, Biertje

2913

geo 2913. De eind cache (Meer zien van Almere) - van TARCI en Enrico

2 oktober 2010, 12:15
Vandaag fietste ik rond Almere. Ik heb daar de afgelopen jaren heel wat gezien, want met deze serie ben ik 3 jaar bezig geweest. De eerste caches vond ik in augustus 2007. In december 2008 was er een vervolg en in februari 2009 deed ik de laatste. Maar de bonus heb ik toen niet gezien, hoewel ik toch (bijna) op de goede plek heb gezocht. Wel vond ik de resten van de bekisting van een eerdere cache. Vandaag kon ik dan eindelijk de serie afronden. Wat was de plek in anderhalf jaar veranderd! Maar gek genoeg had ik dit keer de cacheplek binnen een paar minuten gevonden. Kwestie van ervaring, vermoed ik. Want ik heb de afgelopen jaren natuurlijk al heel wat gezien hier in Almere...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 16 februari 2009
Nu ik alle cijfertjes had verzameld, kon ik op weg naar het startpunt voor de slotmulti. Moeiteloos fietste ik van de brug via de steen en het paaltje naar de richtingaanwijzers. En toen kon ik naar de eindplek. Daar werd het lastig: een plek met slecht ontvangst, waar van alle kanten wandelaars en hondenbezitters opduiken zodat onopvallend zoeken haast niet mogelijk is, en er is geen hint. Je gaat je afvragen of de makers eigenlijk wel willen dat je hun cache vindt.
Uiteindelijk vond ik een kuil met bekisting en nog wat delen van een deksel. Maar geen cache. Geript of was dit een oude locatie? Ik lees nu in de logjes dat men vaak voor een tweede of derde keer terug moest komen en dat de cache onder een flinke hoop bladeren ligt. Misschien dat een gekleurd lintje of een punaise in de juiste boom een hoop frustratie kan wegnemen. Voor mij was dit in ieder geval een flinke domper na een overigens leuke, afwisselende reeks.

geo 2914. Timkers Travel, Marokko - van timker

2 oktober 2010, 12:30
Vandaag fietste ik rond Almere. Mexico had ik al bezocht en nu was Marokko aan de beurt. De laatste meters waren even lastig, want mijn GPS kreeg geen verbinding met 'boven'. Maar een opvallend verstopte cache valt natuurlijk wel op, dus daardoor kon ik toch nog mijn naam in het boekje krabbelen. Vlakbij de cache werd overigens gewerkt aan de bouw van een typisch Marokkaanse tent. Hopelijk wordt de koker niet door de jeugdige bouwers gevonden...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2915. Buitenhout - van Stoethaspels

2 oktober 2010, 13:10
Vandaag fietste ik rond Almere. In het Buitenhout moest ik op zoek naar een boom. Een dikke boom. Nou, daar zijn er hier genoeg van. Gelukkig hoefde ik niet lang te zoeken, want mijn GPS wees feilloos de juiste aan. Daarna was de fraai verstopte cache ook nog eens vlot gespot. Als dank ruilde ik een coin en TB voor twee TB's.
Bedankt en proost, Biertje

2916

geo 2916. Niemandsland Coin en TB Hotel - van robby_speurhond

2 oktober 2010, 13:30
Vandaag fietste ik rond Almere. Hé, een stukje niemandsland in de polder? Gelukkig loopt er een weg naar toe (wie heeft die dan aangelegd en waarom?) zodat ik dit hotel deze middag een bezoekje kan brengen. Volgens de website zouden er 4 TB's en 3 coins aanwezig moeten zijn, maar er zaten slechts 2 coins in de kist. Zijn die gasten soms zonder te betalen stiekem uitgecheckt? De twee coins nam ik mee en TB Bridal Couple heb ik achtergelaten. Die liggen nu in de bruidssuite lekker te genieten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2917. ABECC: Almere Buiten Eerste Carpool Cache - van Stoethaspels

2 oktober 2010, 13:45
Vandaag fietste ik rond Almere. Deze carpoolplaats is ook met de fiets te bereiken en toevallig kwam mijn route er ook nog eens langs. Van de hint kon ik echter geen omelet bakken, dus na me even verwonderd te hebben, ben ik maar op zoek gegaan naar de cache. Die zat erg origineel verstopt. Op het moment dat ik het bijna op wilde geven, zag ik ineens het licht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2918. Kievitsweg - van Chinoku, Hugger1964

2 oktober 2010, 14:05
Vandaag fietste ik rond Almere. En na de carpoolplaats reeds ik even door naar de Kievitsweg. Na alle not-found logjes is hier dan eindelijk weer een found. Maar dit is beslist geen "snelle cache voor de snelle fanatiekelingen", zoals de cachemaker schrijft. Ik heb hier toch wel een kwartier staan zoeken. Het bankje blijkt een geliefd plekje te zijn: erachter trof ik namelijk een grote verzameling lege bierblikjes. Ik kon die twee van mij er gemakkelijk bij gooien. wink
De in de hint genoemde route en boom waren ook snel gevonden. Maar dan? Uiteindelijk heb ik zo'n 10 minuten staan prikken totdat ik de bekende 'plok' hoorde. De cachebus zit zo klem in zijn behuizing, dat ik alleen de deksel (met moeite) heb kunnen losmaken, om daarna het logboekje te pakken. "Een lastige cache, alleen voor de fanatieke doorzetters" zou een betere beschrijving zijn. Van opluchting dronk ik nog een derde biertje en verliet daarna weer opgewekt het kievitsnest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2919. Nano & Mega 8 - van Apiedi@k

2 oktober 2010, 15:10
Vandaag fietste ik rond Almere. Bij de voorbereidingen gisteravond had ik nog even het puzzeltje opgelost en vandaag stond ik op de berekende plek. Alles voldeed, alleen de nano ontbrak. Het duurde meer dan een half uur voordat ik dat kleine ding uiteindelijk in handen had. Door de alcohol (of eigenlijk het gebrek eraan) had ik me weer in de luren laten leggen. Geheel ontnuchterd vervolgde ik daarna m'n weg.
Bedankt en proost, Biertje

2920

geo 2920. Kunstwerken en Scheepswrakken 7 - van Langzaam

2 oktober 2010, 15:55
Vandaag fietste ik rond Almere. Dit was de eerste van de serie kunstwerken die een scheepswrak markeren. De projectie was snel gemaakt en daarna kon ik aan de trip naar de cache beginnen. Die lag gelukkig op een droog plekje, zodat ik de eerste aanwijzing netjes kon noteren. Het kunstwerk zou ik hierna nog wat van dichterbij bekijken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2921. Kunst op 16e eeuws scheepswrak - van Gedaan

2 oktober 2010, 16:05
Vandaag fietste ik rond Almere. Nadat ik de projectie had gedaan, mocht ik het kunstwerk ook nog van dichtbij bewonderen. Door het drasland sopte ik naar het schip. De fiets hield ik aan de hand, want fietsen was hier onmogelijk en op die manier kon ik ook makkelijker mijn evenwicht bewaren. Na al dat bier van vandaag was dat wel nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2922. Kunstwerken en Scheepswrakken 6 - van Langzaam

2 oktober 2010, 16:15
Vandaag fietste ik rond Almere. Dit was voor mij het tweede kunstwerk van de serie. De afgebroken oranje brievenbus ligt nog steeds op de grond. Hier is duidelijk wat onderhoud nodig! wink
Het kokertje was vlot gespot en de code kloek gekopieerd. Die losse logstrookjes vind ik erg onhandig. Volgende keer een nietje erdoor, stel ik voor.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2923. Graancirkels - van Achtbaangek

2 oktober 2010, 16:45
Vandaag fietste ik rond Almere. Met het mysterie van de Graancirkels houd ik me al zo'n jaar of 3 bezig. Na de ontdekking van het neergestorte ruimteschip in de buurt van Almere, zag ik na lang nadenken (en drinken) ineens een mogelijke oplossing voor de landingsplek. In de donkere avond van 26 december 2008 nam ik hier een kijkje, maar de plek voldeed beslist niet aan de foto's die al eerder op het net waren verschenen. Pas onlangs nam ik het raadsel opnieuw ter hand en na een tweede glas zag ik ineens nieuw licht aan de horizon. Mijn eerste oplossing was in principe wel juist geweest, maar teveel macro-gericht. Ik moest het micro houden en zag dus een nieuwe mogelijkheid die haast wel goed moest zijn. Vandaag fietste ik door het landschap dat de kapitein drie jaar geleden vanuit de lucht had gezien. De pot was direct gevonden en eindelijk kon ik mijn naam in het boekje zetten. De ruimtewezens hadden wel erg buitenaardse spulletjes achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 december 2008
Een spannend verhaal, UFO's en graancirkels. Daar hou ik nou van. De graancirkels had ik wel gevonden, maar de rest van het verhaal was buitenaards voor mij. Voortschrijdend-cache-inzicht doet soms wonderen en na ruim een jaar kreeg ik een ingeving en dacht ik de noodlottige UFO-vlucht gereconstrueerd te hebben. Ik had 2 mogelijkheden en die heb ik vandaag bezocht. Door wat tegenslag overdag (verkeerd lezen, slecht kijken, foutief noteren, slecht zoeken en onnodig omrijden) was het inmiddels donker geworden. Misschien dat ik daardoor de cache niet direct zag. Maar ik kom nog eens terug...
(PS: nu ik de logfoto's bekijk heb ik op een heel andere plaats gezocht. Terug naar de tekentafel, dus!)

2924

geo 2924. 4van5 - intermezzo - van Apiedi@k

2 oktober 2010, 17:05
Vandaag fietste ik rond Almere. Elk jaar dat ik hier ben, is er wel een cache in de buurt van het kasteel. Ook dit keer was er een intermezzo met uitzicht op de burcht. De hele inventaris is vorige maand verkocht, zo las ik op internet. Het kasteel zal nog wel even staan, dus volgend jaar ben ik hier weer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2925. Kunstwerken en Scheepswrakken 2 - van Langzaam

2 oktober 2010, 17:30
Vandaag fietste ik rond Almere. En dit was nummer drie van de serie Kunstwerken. Het bomenkunstwerk ziet er nu al heel wat fraaier uit dan de oude foto op de cachepagina. Nadat ik midscheeps stond en de projectie had gemaakt, kon ik verder fietsen naar de cacheplek. De derde code was gevonden.
(Die losse logstrookjes zijn wel wat onhandig. Graag de volgende keer even een nietje erdoorheen.)
Bedankt en proost, Biertje

geo 2926. Vensters - van Heracross

2 oktober 2010, 17:45
Vandaag fietste ik rond Almere. Tijdens de voorbereidingen deze week kwam ik dit puzzeltje tegen. Het leek me wel duidelijk wat de bedoeling was, dus ik ben even aan het speuren gegaan. Het vieze appelcider heb ik laten staan, ik dronk er gewoon een lekker witbiertje bij. Tenslotte hield ik nog een dubbele mogelijkheid over, maar de checker hielp me uit de droom en vandaag kon ik met zekerheid op stap. Ter plekke eerst even een rustig moment afgewacht, daarna twee spinnen verjaagd en tenslotte het kokertje opgevist.
Bedankt en proost, Biertje

2927

geo 2927. Apenstreken 2 - van Apiedi@k

2 oktober 2010, 18:05
Vandaag fietste ik rond Almere. Aan deze puzzel was ik al eens eerder begonnen en tijdens de voorbereidingen voor de tocht van vandaag, kwam die weer uit de stapel. 4 van de 6 rijtjes had ik al opgelost en ineens zag ik ook nog rijtje A. De enige ontbrekende bleef rijtje F, maar met wat uitproberen kwam ik op een logisch Berekenpunt en een bijbehorende logische cacheplek. En toen ik daar vandaag heen fietste, zag ik dat ik goed zat, want het voorwerp uit de hint grijnsde me al tegemoet. Ik had inmiddels mijn regenpak aangetrokken, want het miezerbuitje was nu overgegaan in een echte regenbui. Ook gezien de tijd besloot ik mijn planning aan te passen en nu al naar het station terug te fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2928. Muziekwijk 6, Michael Jackson - van novw

2 oktober 2010, 18:25
Vandaag fietste ik rond Almere. Het regende nog steeds en ik had besloten mijn route af te breken en naar het station te rijden. Maar dan toch nog even langs Michael Jackson, vond ik. Terwijl ik het doosje terugstopte onder de steen, dacht ik heel even dat ik muziekflarden van het nummer "Bad" hoorde, vanuit een halfopenstaand raam van het politiebureau. Maar ik zal me dat wel verbeeld hebben...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2929. Beatrixlinde - van volksdansje

2 oktober 2010, 18:50
Vandaag fietste ik rond Almere. Het regende nu steeds harder en op mijn weg terug naar het station besloot ik toch nog even langs de Beatrixlinde te gaan. Anderhalve ster, dat kon toch niet lastig zijn? Mijn eerste ingeving bleek (achteraf) de juiste te zijn, maar ik zocht toch ook nog even op andere plaatsen. Maar uiteindelijk viel het kwartje niet ver van de stam en kon ik mijn naam in het logboekje schrijven. Totaal heb ik vandaag 23 caches gevonden in 10 uur tijd en daarvoor heb ik zo'n 70 km gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2930. Kort bericht - van masade

3 oktober 2010, 10:40
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Maar eerst ging ik even naar de Kralingse Plas. Van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte had ik maanden geleden al eens de oplossing van dit puzzeltje gekregen, zonder dat ik ooit de opgave had gezien. Toen ik van de week dit dagje ging voorbereiden, zag ik het puzzeltje staan, bedacht hoe ik dit moest oplossen en ontdekte een kwartiertje later dat ik die (correcte) oplossing allang in mijn bezit had. Met een temperatuur van meer dan 20 graden was ik duidelijk niet de enige die hier rondliep. Op de cacheplek was het gelukkig erg stil. Onder de cache had zich een grijze naaktslak verstopt, die ik maar even heb verplaatst, zodat die niet per ongeluk geplet zou worden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2931. Rondje Kralingse plas - van masade

3 oktober 2010, 11:45
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Maar eerst deed ik nog even een Rondje rond de Kralingse Plas. Vanwege het mooie weer was het behoorlijk druk met fietsers, joggers en wandelaars. Alle punten waren goed te vinden, behalve de tag bij wp4. Daar heb ik kennelijk overheen gekeken. De waarde van B is redelijk essentieel, dus op het eind moest ik nog even langs een lijn van zo'n 100 meter zoeken om de cache te voorschijn te halen. Onder de ronde doos zat dezelfde grijze naaktslak die ik even hiervoor bij Kort Bericht ook al had weggehaald. Wat een hardnekkig beestje!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2932. Stationscache Rotterdam Alexander - van Superstein

3 oktober 2010, 13:00
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Maar eerst ging ik even naar station Rotterdam Alexander. Ik dacht dat ik die wel even kon pakken met hulp van de hint, maar dat lukte me dus niet. Achteraf ontdekte ik dat ik de hint voor WP2 had gebruikt. Inmiddels had ik besloten mijn OV-fiets even te parkeren en alle punten af te lopen. Alleen WP2 kon ik niet vinden, maar ik wist toen nog niet van de (juiste) hint. Op het perron liep ik team vegro tegemoet, maar toen was ik al op weg naar de cache. Die was snel gevonden, zodat ik nu naar Ommoord kon.
Bedankt en proost, Biertje

2933

                        Blik op hert

geo 2933. Kunst in Ommoord: Hert op reus - van Triplemoes

3 oktober 2010, 13:05
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Vorige week kreeg ik telefonisch de tip van mijn goede vriend en kunstkenner Wilxlii Carrotte om deze prachtige serie snel te gaan doen. Het hert was de eerste kunstuiting die ik bewonderde en de petling was snel gevonden. Als ze allemaal zo waren, stond ik binnen een half uur bij de Bonus! Het eerste biertje voor vandaag gleed er makkelijk in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2934. Kunst in Ommoord: Trafohuisje Ommoordseweg - van Maxxie01

3 oktober 2010, 13:30
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Bij dit eerste trafohuisje was ik lang bezig. Ook het schuurtje van de buurman leek een potentiële mogelijkheid. Bij toeval had ik ineens de cache in handen. Zeer creatief gedaan. Op naar de volgende.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2935. Kunst in Ommoord: Trafohuisje Blauwgras - van Triplemoes

3 oktober 2010, 13:35
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. En weer stond ik voor zo'n fleurig beschilderd trafohuisje. Met de kennis van de vorige in het achterhoofd en een nieuw blikje in m'n hand, was ook deze cache weer snel gevonden. Een buurman die het smalle straatje aan het vegen was, heeft me niet eens gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2936. Kunst in Ommoord: Pomphuis - van Maxxie01

3 oktober 2010, 13:45
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Dit was oorspronkelijk mijn tweede kunstwerk, maar hier kon ik aanvankelijk niets vinden. Nadat ik bij de trafohuisjes had gezien hoe kunstzinnig de makers hun caches verzorgd hebben, ben ik teruggekeerd om nogmaals het pompstation en z'n omgeving te bekijken. En ineens viel de kroonkurk!
Bedankt en proost, Biertje

2937

geo 2937. Kunst in Ommoord: Trafohuisje Raaigras - van Triplemoes

3 oktober 2010, 13:50
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Na die eerdere twee trafohuisjes zocht ik ook hier naar de bekende micro. Maar het bleek een nano te zijn; de enige in deze serie. Het logrolletje was vol, dus heb ik mijn naam bij die van een ander geschreven, in vakje 3 bij de-fam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2938. Kunst in Ommoord: Haasje over - van Triplemoes

3 oktober 2010, 13:55
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Ik was nu op mijn best, want deze verstopplek zag ik direct. Het is ook altijd de kunst om niet te weinig te drinken, zodat ik scherp blijf, maar ook weer niet te veel. Nog even een foto en dan weer 'haastig' verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2939. Kunst in de cache - van knutselaar

3 oktober 2010, 14:10
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Hier moest ik op zoek naar een kunstzinnige irokotrap. Ik hoorde al van verre de knutselgeluiden en maakte daarna kennis met maxxie01 en de man van Triplemoes. Na mijn complimenten over de kunstzinnige serie overgebracht te hebben en het verzoek om meer hints zodat een cache sneller gevonden wordt en al die zoekers minder opvallen voor de buurt, moest ik weer verder. Ik was namelijk nog niet eens halverwege.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2940. Kunst in Ommoord: Beestenboel - van Maxxie01

3 oktober 2010, 14:15
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Als je eenmaal weet dat de makers met deze serie zeer kunstzinnig te werk zijn gegaan, heb je de verstopplek direct in de gaten. Een dergelijke manier zag ik nog niet eerder. Zeer mooi gedaan. Woorden schoten te kort, dus snel een biertje genomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2941. Kunst in Ommoord: Strikken - van Maxxie01

3 oktober 2010, 14:25
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Eerst maar even een foto gemaakt van deze reusachtige strikken. Daarna ging ik op zoek naar de cache en die zag ik direct zitten. Mooi zo, ik was nu precies op de helft van de serie.
Bedankt en proost, Biertje

2942

geo 2942. Kunst in Ommoord: De paraplu - van Triplemoes

3 oktober 2010, 14:35
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Bij de paraplu zag ik al twee mensen loggen. Het was team vegro dat ik vanmorgen al op station Alexander was tegengekomen. Nadat ik had gezien waar ze de cache terugstopten, fietste ik naar ze toe om ze te begroeten. Na het maken van een foto en even bijgepraat te hebben, gingen zij weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2943. Kunst in Ommoord: Vruchtbeginsel - van Triplemoes

3 oktober 2010, 14:45
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Dit bleek voor mij vreemd genoeg de lastigste van de hele serie. Lang heb ik rondgekropen, op zoek naar iets wat op een cache leek. Mijn GPS wees steeds weer een andere plek aan. Er kwam een gezinnetje voorbij fietsen dat mij lachend veel succes wenste. Het was team Valkies, dat ik later nog zou tegenkomen. Zij hadden Vruchtbeginsel al gevonden en waren op weg naar een volgende. Uiteindelijk had ik mijn nek in de juiste stand en zag ik de simpel verstopte petling zitten. Einde van een vruchtbare zoektocht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2944. Kunst in Ommoord: Prins Alexander School- van Maxxie01

3 oktober 2010, 14:55
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Bij de school zag ik team Valkies al wanhopig zoeken. Tja, dat heb je als je mij bij Vruchtbeginsel laat aanmodderen. Maar lang kon ik hun gestuntel niet aanzien. Snel liep ik naar het nulpunt en had in één keer de cache in handen. Mevrouw Valkie stond stomverbaasd, omdat zij daar al gekeken had. Bij het noteren van de code ging er iets mis. Waarschijnlijk staat die wat slordig op de logrol, want ik kreeg hier later een verkeerde waarde uit. Ik bleek daarin niet de enige. Dat was het enige minpuntje van de serie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2945. Kunst in Ommoord: Heuvel Ommoordse veld - van Triplemoes

3 oktober 2010, 15:10
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Toen ik eenmaal buiten adem bovenop de heuvel stond, zag ik Glupo al vertwijfeld zoeken. Ik stapte op hem af en vroeg: "Zoekt u soms iets?" Altijd leuk om te zien hoe geocachers dan reageren. Ik was vandaag ongelooflijk scherp, want ik zag de verstopplek binnen 5 seconden. En dat vertelde ik ook. Glupo keek daarna ook nog eens goed en pakte de daarna de petling. Ik liep terug naar mijn fiets en hij naar z'n brommer. Dit was de derde en laatste zoekende geocacher die ik vandaag tegenkwam.
Bedankt en proost, Biertje

2946

geo 2946. Kunst in Ommoord: Scheidende wegen - van Maxxie01

3 oktober 2010, 15:20
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Tja, dat idee van die witte, blauwe en rode vlakken op die driehoekige kokers is leuk gevonden, maar dan moet er wel wat onderhoud worden gepleegd. De meeste verf is afgebladderd en de hangjongeren hebben er hun eigen invulling aan gegeven. De GPS vertoonde even wat kuren (door al dat metaal?), maar toen ik eenmaal het nulpunt had gevonden, was de cache nabij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2947. Kunst in Ommoord: Olifanten - van Maxxie01

3 oktober 2010, 15:30
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Naast de olifanten zat een bejaard mannetje op z'n rollater wat te suffen. Hij schrok wakker toen hij het geluid van m'n camera hoorde. Maar toen hij zag dat ik wegliep in de richting van de plek waar de cache verborgen zat, was hij gerust gesteld. Ik deed wat er in de hint stond en noteerde de code.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2948. Kunst in Ommoord: Staalplastiek - van Maxxie01

3 oktober 2010, 15:45
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Dit is, samen met Beestenboel, mijn favoriet. Beestenboel had ik direct door, maar hier was ik toch wel even bezig! De uiteindelijke ontdekking van de cache vormt dan een onderdeel van de waardering voor het idee en uitwerking van deze cachelegger. Ik hoop echt dat deze heel lang mag blijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2949. Kunst in Ommoord: Potloden - van Triplemoes

3 oktober 2010, 15:55
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Nadat ik de potloden door het hek had bestudeerd, ging ik op zoek naar de cache. En daarna zocht ik even een bankje om alle codes te ontcijferen en de bonus te verzilveren. Nog een laatste blikje en ik kon op weg.
Bedankt en proost, Biertje

2950

geo 2950. Kunst in Ommoord: Bonus - van Maxxie01 en Triplemoes

3 oktober 2010, 16:55
Deze zondag fietste ik door de Rotterdamse wijk Ommoord. Dit was de laatste voor vandaag: de bonus. Voor deze serie was ik telefonisch getipt door mijn goede vriend en kunstkenner Wilxlii Carrotte. Met bijna 10.000 caches op zijn naam weet deze mastodont wel van de hoed en de rand, en van het kaf en het koren. Ik ben erg blij dat ik op deze fraaie nazomerdag door Ommoord ben gefietst. Toen ik het vogeltje in handen had, moest er nog wat gerekend worden en daar ging het mis. Van Wilxlii kreeg ik te horen dat het cijfer van de Prins Alexander School niet goed was. Vreemd genoeg had zijn zoon Achtbaangek hem een paar dagen eerder hier ook al over gebeld. Die had ook het cijfer van de Alexander School fout, maar had weer een andere waarde dan ik. Met de juiste cijfers op zak kon ik nu naar de cache en ja, die was large met een hoofdletter L. Van zoveel creativiteit werd zelfs ik even stil. Ik besloot nog één biertje te nemen en te proosten op Maxxie01 en Triplemoes. Wat een aanwinst voor ons geo-land. Geo d'Ors zijn onderweg.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2951. Fishers Hide-out Two - van rakker

10 oktober 2010, 12:40
Vanmorgen om 06:45 maakte ik, samen met Bonzo B, kennis met team Rakker. Zij stonden in visserspakken met hengel en schepnet klaar bij het startpunt van Wilxlii's 10.000e cache "In de voetsporen van Carrotte". Fishers Hide-out (de eerste) was namelijk Wilxlii's allereerste cache geweest, op 6 april 2003. En vandaag zou hij nummer 10.000e gaan loggen.
Na afloop van deze fantastische ochtend fietste ik met Bonzo B en Grote Griezel naar Hide-out Two. Ik had nog een flinke cache-route op mijn programma staan, en dit was de eerste. Ondanks het stralende weer was er geen visser te zien. Grote Griezel kende de weg en wist waar we onze fietsen moesten neerzetten. Daarna was het een korte wandeling naar de plek waar de cache zich verscholen had. Mijn vandaag erg scherpe ogen hadden de verstopplek snel in de gaten en daarna kon er gelogd worden. We keken nog even over het water uit, naar de plek waar ook ik 7 jaar geleden de eerste Hide-out had gevonden. Daarna ging ieder z'n eigen weg.
Bedankt en proost, Biertje

2952

geo 2952. Tintatorium - van HutsPot

10 oktober 2010, 13:20
Na de feestelijke gebeurtenissen rond Wilxlii Carrotte's 10.000e cache had ik nog een route door Delft-zuid op mijn programma staan. Eerst even langs het tintatorium. Nadat ik driekwart van het kunstwerk had afgezocht, kwam er een team van 4 personen aan, dat systematisch het door mij overgebleven deel afzocht. Daarbij vonden zij gelukkig het doosje, zodat er gelogd kon worden. De pubers hadden inmiddels het speeltuintje ontdekt, dus hun dag kon niet meer stuk. En ik kon verder naar de tantaluskwelling.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2953. De tantaluskwelling - van fscheerhoorn

10 oktober 2010, 13:45
Nou, een tantaluskwelling is het pas echt als je tot je kin in het bier staat, dat wegzakt als je wilt drinken; en als boven je schalen met bitterballen staan, die wegdraaien als je er eentje wilt pakken. Deze cache viel daarom gelukkig erg mee...
Toen ik aan kwam fietsen werd de weg versperd door een auto met een TB-sticker achterop. Kayakker en Delta123 hadden (na lang zoeken) de cache inmiddels voor mij gevonden, maar wisten niet dat je een pincet nodig had. Tja, een kwestie van goed lezen... Nadat ik het handige hulpstuk tussen alle volle en lege flessen in m'n rugzak had gevonden, ging ik als eerste aan het werk. Na een tijdje prutsen gaf ik de pincet door en mochten de anderen de kwelling eveneens ondergaan. Drie keer bleek scheepsrecht en tenslotte konden we onze naam op het rolletje priegelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2954. Stralend weer! - van Teams Rooie Rinus en DickdeHaas

10 oktober 2010, 13:55
Het was op deze zondag inderdaad stralend weer. 's Ochtends had ik Wilxlii Carrotte al zien stralen, toen hij zijn 10.000e log schreef en ik straalde een beetje van geluk, omdat ik bij de Tantaluskwelling Kayakker en Delta123 had kunnen helpen met mijn pincet en daarna zomaar de eindcoördinaten van dit puzzeltje in mijn schoot geworpen kreeg. Terwijl mijn tijdelijke metgezellen nog twijfelden of ze hun auto schuin in de berm of dwars op het fietspad zouden zetten, was ik hun vooruit gefietst en had ik de cache al gepakt.
Jaren geleden had Wilxlii Carrotte hier in de buurt ook al een cache liggen, FiGiLiLi-04-IRI. Die heb ik destijds in beschermende kleding moeten oppakken. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Iets met halfwaardetijd en minder straling, denk ik...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2955. Alice in Wonderland - van Geo_Taz

10 oktober 2010, 15:45
Deze multi staat al een lange tijd op het lijstje om te doen, maar ik kom eigenlijk nooit zo vaak in Delft-zuid. Vandaag, na de bijeenkomst rond Wilxlii Carrotte's 10.000e gevonden cache, fietste ik dan eindelijk naar het Wonderland. Bij wp2 begonnen de problemen. Hoewel ik bij de start zowat over wp1 was gestruikeld, had ik hier ineens de grootste moeite om de aanwijzing te vinden. Hij bleek uiteindelijk een stuk kleiner dan verwacht en ook de afwijking van het coördinaat was groter dan normaal. Toen ik uit de struiken kroop, kwamen de GeoFeentjes aanlopen. Ik waarschuwde ze dat het niet mee viel en fietste snel naar wp3. Daar heb ik heel wat bomen bestudeerd en daarna alles nog voor een tweede keer. Had ik misschien een verkeerde waarde voor B genoteerd?
Maar daar kwamen de GeoFeentjes al aan. Zij liepen echter zo'n 15 meter voorbij de plek waar ik had gezocht. "Hier nog één meter", klonk het. Dat klopte, want ik zag dat zij het duidelijk herkenbare wp3 zojuist waren gepasseerd. Toen we daarna de prints vergeleken, bleek ik inderdaad een heel oude te hebben (terwijl ik ervan overtuigd was dat ik 'm recent had afgedrukt) en ik noteerde de nieuwe coördinaten voor WP3 en WP4. Samen wandelden we daarna naar de volgende punten, die ineens allemaal makkelijk te vinden waren! Ook de cache leverde daarna geen probleem op.
GeoFeentjes, bedankt voor de hulp en wie weet tot ziens.
Bedankt en proost, Biertje

2956

geo 2956. Abtswoudse park / Abtswoudse bos - van AadYvonne

10 oktober 2010, 18:10
Deze multi staat ook al erg lang op een bezoekje van mij te wachten en vandaag, na Wilxlii Carrotte's 10.000e log in Delft, kon ik dat mooi combineren. Bij de start kwamen de schapen al gelijk luid blatend op mij af. Dat is niet ongewoon, want ook ganzen, bokjes en koeien worden altijd sterk aangetrokken door de bier-walm die kennelijk altijd om mij heen hangt. De route leverde voor mij nergens echt problemen op, al moest ik sommige drassige stukken met de fiets aan de hand afleggen. Het was me al bekend dat het deel door het bos de route van Wilxlii's multi "Struinen door het Abtswoudse Bos" overlapt, alleen in omgekeerde richting. Dat was destijds in 2003 mijn 14e cache, maar de omgeving en vooral de begroeiing rond Moeder Aarde waren toch wel veranderd in 7 jaar.
De checksum klopte gelukkig als een bus en de cache bleek (na extra controle van de berekening) mooi in de buurt te liggen. Uit het logboekje bleek dat Kayakker en Delta123, die ik eerder de dag al eens was tegengekomen, mij voor waren geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2957. HAL of LAL - van vanbaarsel

10 oktober 2010, 18:25
Na de lol om HAL of LAL ging ik op zoek naar de nano. Die zitten in dit soort objecten altijd op dezelfde plek, dus de eerste graai was direct raak. Hoewel ik vandaag (mede door de feestelijkheden 's ochtends rond Wilxlii's 10.000e cache) al heel wat bier op had, wist ik het gelal tot een minimum te beperken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2958. Hit the bull - van bumperspoiler

10 oktober 2010, 18:50
De laatste voor vandaag, na het feestje rond Wilxlii's 10.000e gevonden cache en een aantal bezochte caches in Delft-zuid. Voor deze cache was als bijzonder plekje een tuintje uitgekozen, dus die heb ik na het loggen even beoordeeld. Deze tuin krijgt van mij een 6, want hier is toch wat onderhoud nodig, zoals het mos tussen de stenen. De zonnebloem stond er echter mooi bij; het was ook de hele dag lekker zonnig weer geweest.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2959. Sportief Zoetermeer: 3.Golfen - van carasadie

15 oktober 2010, 19:30
Vanavond waren we weer met de Braeckgeocachers op stap. Normaal is dat op donderdag, maar nu kwam deze vrijdag Pino beter uit. Hij had zojuist zijn nieuwe cachemobiel opgehaald en met pas 75 km op de teller vertrokken we naar Zoetermeer. Het had de hele dag al geregend en dat zou de rest van de avond ook zo blijven. Maar ja, wij zijn sportief, dus zo'n regenbui deed ons niets. Zo sopten we in onze regenpakken de laatste honderd meter naar de buurt van de (goedverlichte) afslagplaats. Terwijl Corbulo het kokertje vond, dacht ik aan het verwarmde clubhuis waar ze vast een lekker biertje tapten. Mighty-Mike stelde voor dat ik gelijk alle namen op de logrol zou schrijven, terwijl hij zorgvuldig de code noteerde. Daarna sjokten we terug naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

2960

geo 2960. Sportief Zoetermeer: 2.Klimmen - van carasadie

15 oktober 2010, 19:45
Vanavond waren we weer met de Braeckgeocachers op stap. Nadat we bij het Golfen hadden gekeken, liepen we door de regen over het modderige pad terug naar Pino's nieuwe cachemobiel. Die was pas een paar uur oud en voorzichtig kropen we met onze baggerschoenen naar binnen. Op weg naar de skibaan passeerden we de klimtoren, dus daar stapten we even uit. Terwijl Mighty-Mike en Corbulo op de verkeerde plaats keken, liep ik direct op de cacheplek af en pakte ik in één keer het doosje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2961. Sportief Zoetermeer: 1.Skiën - van carasadie

15 oktober 2010, 20:00
Vanavond waren we weer met de Braeckgeocachers op stap. We reden en liepen nu al een uur in de regen, maar we bleven sportief en lieten ook deze cache door Corbulo zoeken en vinden. Hij was leuker en listiger verstopt, dus het zoeken met een lamp en paraplu was hier wat lastiger. Daarna logde ik geroutineerd alle namen, noteerde Mighty-Mike de code en sopten we terug naar Pino's cachemobiel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2962. Het achterhuis - van boekenhoek

15 oktober 2010, 20:25
Vanavond waren we weer met de Braeckgeocachers op stap. Tussen het Sportieve Rondje door zouden we dit achterhuis bezoeken en daarom reden we nu in de regen door een woonwijk. Ik had een oude kastanjeboom verwacht, maar de cache zat op een manier verstopt zoals bijna alle caches aan de achterkant van een woning. Snel schreef ik onze namen in het dagboek en keerden we terug naar de droge cachemobiel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2963. Sportief Zoetermeer: 4.Curling - van carasadie

15 oktober 2010, 20:35
Vanavond waren we weer met de Braeckgeocachers op stap. Het regende nog steeds, dus daarom stuurde Pino zijn nieuwe cachemobiel tot op 2 meter van de cache. Corbulo wees direct waar de cache moest liggen, wat Mighty-Mike nauwelijks kon geloven. Maar het klopte en snel schreef ik onze namen op de logstrook. De paraplu's konden weer in de auto en we reden door om te gaan raften.
Bedankt en proost, Biertje

2964

geo 2964. Sportief Zoetermeer: 5.Raften - van carasadie

15 oktober 2010, 21:05
Vanavond waren we weer met de Braeckgeocachers op stap. In het donker zocht Pino de kortste weg naar de Raftplek. Hij twijfelde even of hij hier met z'n nieuwe cachemobiel mocht rijden, maar toen we vlakbij de cache waren, was alles alweer vergeten. Terwijl Corbulo en Mighty-Mike op zoek gingen naar de pot, pakte ik alvast de stroopwafels. Dit keer moesten we die buiten de auto in de regen opeten, want Pino's vrouw, Superwams, wil het eerste jaar geen kruimels in hun nieuwe auto. Nu hadden we de code compleet en konden op weg naar de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2965. Sportief Zoetermeer: Bonus - van carasadie

15 oktober 2010, 21:35
Vanavond waren we weer met de Braeckgeocachers op stap. Inmiddels hadden we ondanks de regen alle codes verzameld en konden we de laatste sportieve prestatie gaan uitvoeren. Terwijl Pino in zijn nieuwe cachemobiel de weg zocht door Zoetermeer, bedachten we dat we met Braeck alle vijf de sporten een keer hebben beoefend: in 1994 skiën, in 1997 klimmen, in 2001 golfen en in 2007 curlen en raften. We hebben voor Carasadie overigens nog wat tips voor uitbreiding van dit sportieve rondje: duiken (1995), klootschieten (1998), fierljeppen (1999), paintball (2002) en nordic walking (2010). Vooral Corbulo bleek dit jaar een onverwachts talent voor nordic walking te hebben...
Nadat we eerst in het donker rond de verkeerde boom stonden, was daarna de kist toch nog snel gevonden. We hebben, heel toepasselijk, een tennisbal achtergelaten, die we twee maanden geleden vonden tijdens een Sportief Rondje in Alphen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#250 De oude boom - van Marius

   dnf 15 oktober 2010
Vanavond waren we weer met de Braeckgeocachers op stap. Na in het donker en in de regen 7 caches gevonden te hebben, bleek de oude boom net een brug te ver. Hoewel we met z'n drieën toch bijna alle bomen in een groot gebied hebben onderzocht, hebben we de cache kennelijk toch over het hoofd gezien. Er zijn deze avond heel wat paadjes bijgekomen. Mighty-Mike vierde deze avond z'n 600e cache, maar dit was mijn 250e niet-gevonden cache. Nu ik achteraf de logjes lees, vermoed ik dat het doosje bij de oude boom lag waar we het eerst hebben gekeken...

___________________________________________________________________


geo 2966. Latvian Connections - van nowilly

17 oktober 2010, 10:45
Vandaag fietste ik opnieuw richting Delft om dit keer de caches te doen waar ik vorige week niet aan toe was gekomen. Inmiddels had ik het Letse puzzeltje opgelost, zodat ik nowilly kon opzoeken. Het duurde wel even voordat ik de checker op groen kreeg, omdat de Engelse versie bij één vraag behoorlijk afwijkt van de Nederlandse pagina die ik in eerste instantie gebruikte. Nowilly heeft hun eigen tuin uitgekozen als bijzonder plekje, dat ik deze zonnige zondagochtend daarom uitgebreid heb bekeken. Op de voordeur staat in het Lets een extra hint en nadat ik die ontcijferd had, wist ik direct waar de cache lag.
De tuin geef ik een 6. Hij bestaat voornamelijk uit Letse stenen (waarschijnlijk uit de steengroeve van Valmiera) met een grappig Baltisch stoeltje waar je echter niet op kunt zitten tijdens het loggen.
Bedankt en proost, Biertje

2967

geo 2967. In de voetsporen van Carrotte - van Team 10K

17 oktober 2010, 11:50
Mijn eerste contact met Williii was op 26 juli 2003. Ik stuurde hem toen een e-mail omdat ik zijn cache Kunstwerken niet kon vinden. Die zaterdag had ik met een vriend uit Delft de route langs de beelden gelopen, maar op de cache-locatie konden we niets vinden. Uit zijn antwoord bleek dat we erbovenop hadden gestaan. Dat was een gebrek aan ervaring, want het was pas mijn 13e cache. De volgende ochtend keerde ik terug naar Delft om de doos alsnog te pakken.
De caches van Williii hebben mij vaak heel wat hoofdbrekens gekost. Voor Taalvouten ben ik minstens vier keer in het Wilhelminapark geweest. Toen ik de kist uiteindelijk op 14 november 2003 vond, was dat mijn 50e cache. In mijn log gebruikte ik daarna evenveel zinnen en fouten als in de originele opgave, waarmee Willem zo in z'n nopjes was, dat hij op de cachepagina een verwijzing naar mijn log plaatste.
Op 31 december 2003 bezocht ik samen met mijn goede vriend Pino de cache FiGiLiLi-06-Prairie. Vanwege de opmerking van sommige bezoekers dat de plek vaak gebruikt wordt door wielrenners om te wateren, maakten wij daar een zeer suggestieve foto, die natuurlijk veel reacties opleverde. Willem en Achtbaangek gingen op nieuwjaarsochtend direct met emmers en bezems de plek schoonboenen. Ook Bionda, die daarna als Lady Cachetta van start zou gaan, plaatste foto's als toiletjuffrouw met een tafeltje en een schoteltje voor de kwartjes.
Bionda en ik losten samen de puzzel It Takes Two To Tango op, en we besloten daarna 'spoilerfoto's' te maken bij dansschool Van der Meulen in Den Haag. Omdat Willem erg nieuwsgierig was wie nou toch die bierdrinkende fietser was, die stiekem afspraakjes had met zijn dochter, kwam hij op 3 februari 2004 met haar mee. Zijn eerste reactie toen hij mij zag: "Jij bent helemaal niet dik?!" Nee, er zijn natuurlijk ook bierdrinkers die niet dik zijn...
Willem maakte een paar fraaie foto's in de dansschool en dat was het begin van een jarenlange geo-vriendschap.
Toen de Naaktslakkies mij dus benaderden voor Wilxlii's 10.000e cache, zei ik direct 'ja'. Toen de multi klaar was, heb ik 'm op 20 september proef gefietst. Gelukkig heb ik er nog een paar foutjes uit kunnen halen. Op 10-10-10 stonden we Wilxlii op te wachten bij het startpunt. Daar verscheen hij veel te laat, waardoor we ons moesten haasten om de planning weer in te lopen. Om 09:30 uur vond hij z'n speciale wortelcache, waarna hij onder de ogen van zo'n 120 belangstellenden om precies 10:00 uur zijn 10.000e log schreef.
Een week later reed ik de route nogmaals, nu alleen, en dit keer ook naar de plek waar de cache verstopt ligt. Ik heb er een wortelpen uitgehaald, omdat ik die vorige week even had uitgeleend en niet meer heb teruggekregen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2968. Pits Stop 2 - van PA3DFR

17 oktober 2010, 18:00
Waarom zou je hier een nano leggen? Omdat je bij het drive-in loket van de Burger King werkt? Dan kan je de cache inderdaad de hele dag in de gaten houden. Maar waarom een nano? Een small had ook gekund, desnoods een micro. Onder dat bruggetje kan je zelfs een regular kwijt. Nu ben je erg lang aan het zoeken tussen allerlei vieze troep naar dat kleine dingetje. Gelukkig ligt hij wel precies op het nulpunt en is de plek ook vanaf het fietspad bereikbaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2969. Cijfertorens - van Silkwood

17 oktober 2010, 13:30
Dit is nou een leuk puzzeltje dat je ook na twee biertjes nog kunt oplossen. Niet in een paar minuten op de achterkant van een bierviltje, maar toch... Het enige probleem was dat ik nooit in de buurt van het berekende coördinaat kwam. Vandaag besloot ik mijn fietsroute wat af te buigen en de weg naar de cijfertorens te nemen. Op een logische en bekende plek vond ik daarna de Carrottepot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2970. Schaakmat op de Tanthofkade - van AadYvonne

17 oktober 2010, 15:30
Een prachtige zonnige zondag, een route langs mooie wandelpaadjes en een origineel concept. De schaakregels waren me gelukkig nog vaag bekend. WP1 was snel gevonden, mede door de gekleurde hints (alle kleuren en vormen natuurlijk braaf genoteerd). Maar al bij de tweede zet ging het bijna mis en dacht ik even dat ik maar beter remise aan kon bieden. Toen ontdekte ik dat ik mijn fiets juist tegen de gezochte plek had gezet en daarna ging alles van een leien dakje. Veel te snel naar mijn zin was ik alweer op de terugweg. Met de laatste zet viel de koning en kon ik mijn beloning pakken. Als dank heb ik een coin achtergelaten en is er een geo d'or onderweg.
Bedankt en proost, Biertje

2971

geo 2971. Agneta - van bumperspoiler

17 oktober 2010, 16:05
De tweede cache van Bumperspoiler is heel wat beter dan de eerste: een mooi plekje en op een slimme manier verstopt. Zelfs met mijn bijna 3000 founds raakte ik nog even in verwarring. Stond ik wel bij de juiste? Pas toen ik zag dat het een regular was (zelf denk ik: small) had ik het doosje ineens in de gaten. Ik was maar net klaar met loggen, toen Lekluse aan kwam. En daarna Mr. Jingles. Na het handen schudden gingen beide teams op zoek. Ik heb even toegekeken tot ze beet hadden en daarna ben ik weer vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2972. Fscheerhoorn - van MacOZ58

17 oktober 2010, 16:40
Dit was weer zo'n puzzel die ik na 5 minuten staren gewoon heb weggelegd. Er liggen gelukkig nog genoeg andere caches in Nederland. Totdat ik vorige maand iemand tegenkwam die me vertelde dat hij op weg was naar deze cache. Hij wilde me wel een hintje geven en citeerde 3 woorden. Thuis dacht ik daar nog eens over na en ineens viel het kroonkurkje. Daarna stond er al gauw een keurig coördinaat klaar. Vandaag fietste ik die richting op om te kijken of er inderdaad ook een doosje lag. Het zag er kaal uit, maar dankzij de hint kreeg ik 'm toch nog boven water.
Bedankt en proost, Biertje

2973

geo 2973. Kunst zonder naam - van harraps

17 oktober 2010, 17:05
De laatste voor deze zonnige zondag. Hoewel dit een makkelijke cache zou moeten zijn, bestaat de hint uit een zeer gedetailleerde instructie waar en hoe de cache te grijpen is. Extra foto's met bouwtekeningen en schema's moeten kennelijk voorkomen dat de constructie ongewild wordt gemold. Nadat ik m'n fiets tegen het huisje had gezet, viel me de cache direct op. Voorzichtig omhoogtrekken en ik had de petling in handen. Simpel, dus.
Daarna ben ik nog even naar de overkant gelopen om een foto van de fontein te maken. Ik dacht namelijk dat dit het bedoelde kunstwerk was. Nu lees ik ineens dat het om een paar stalen palen gaat. Die heb ik niet zien staan. In de cachebeschrijving wordt verwezen naar coördinaten onderaan de pagina. Die zie ik ook nergens staan...
Tijd dus voor een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2974. Vissers-Vrienden - van razor151987/Team Bunkerjagers

18 oktober 2010, 14:45
Nou, die wandeling door Scheveningen viel niet mee! Vorige maand had ik de route al gedaan, maar ik kon bij de vuurtoren en de sluis toen geen aanwijzing vinden. Per mail kreeg ik daarna van de maker wat extra informatie, die toch wel wat afweek van wat op de cachepagina stond. Op mijn verzoek zijn de hints daarna gewijzigd en is het coördinaat van de sluis verbeterd. Alleen bij de Extra Waypoints staat nog het verkeerde coördinaat. Dat moet dus nog even veranderd worden.
Vandaag fietste ik dus direct naar de Vuurtoren (aanwijzing prima te zien, vooral dankzij de zoomfunctie van mijn camera) en daarna reed ik naar de sluis. Met het nieuwe coördinaat was het een fluitje van een cent en kon ik direct door naar de cache. Die ligt op een heel geniepig plekje en ik moest daarom de Naaktslakkies bellen om te vragen hoe ze de cache hadden achtergelaten. Tip: benader de cache via het oosten, en niet via het zuiden of het noorden, wat ik dus twee keer heb geprobeerd. Een jungle van doornstruiken, stekels en prikkels is dan je deel. Toen ik uiteindelijk de doos had gevonden, zag ik dat de oostroute met gemak ook door bejaarden en slechtzienden afgelegd kan worden. Ik heb een coin achtergelaten voor de volgende durfal en op de cache weer wat dennenappels gelegd, zodat de hint weer klopt.
Bedankt en proost, Biertje
note 13 september 2010
Helaas, helaas, deze cache kan voorlopig niet gevonden worden, want 3 van de 6 aanwijzingen zijn verdwenen. Het begon al bij de boot. Ik vond wel de achtergebleven resten van een sticker, maar dat was alles. De aanwijzingen bij Sea Life, het Vissersvrouwtje en de Naald zijn nog in prima staat. Daarna kon ik bij de Vuurtoren weer niets vinden, ook geen plakresten. En bij de Sluis zag ik direct waar de sticker hoorde te zitten, want daar zat alleen nog de witte ondergrond. Tip: het is handiger om 'm eronder te plakken, dan erachter, want dan is minder duidelijk zichtbaar. Aangezien de laatste aanwijzing essentieel is voor de locatie van de cache, moest ik helaas onverrichter zake terug. In een vlakbij gelegen cafeetje heb ik eerst maar een paar biertjes gedronken. Tegen de eigenaar heb ik gezegd dat ik terugkom zodra de aanwijzingen weer zijn aangebracht. Dat vond hij een goed idee.

2974

Terug naar boven

Door naar november